Toon posts:

Het grote Renault topic - Deel 7 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 ... 40 41 42 Laatste
Acties:

 • kjeldlarmit
 • Registratie: december 2015
 • Laatst online: 15:05
yorroy schreef op maandag 25 oktober 2021 @ 11:34:
[...]

Gebruik je een Apple kabel?
Na iOS 15 heb ik namelijk dat een “Chinees” kabeltje niet meer ondersteund wordt door mijn iPhone.
Yes, heb het met verschillende kabels geprobeerd waaronder een splinternieuwe officiële Apple kabel

 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
Trichoglossus schreef op maandag 25 oktober 2021 @ 10:14:
Het valt me met rijden wel op dat de tce 1.2 soms wat nukkig is rond de 2000 toeren. Is dat een eigenschap van deze turbo/motor?
Mijn oude 1.6 (zonder turbo) had daar totaal geen last van.

De 1.2 rijdt wel een stuk soepeler dan de oude 1.6. Een stuk minder toeren, onwillekeurig rij ik opeens een stuk harder >:)
Ik merk er weinig van in mijn Clio.

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • Moxxii
 • Registratie: januari 2020
 • Laatst online: 13-11 12:16
@yorroy soms kun je codes nog teruglezen, maar dit is niet altijd het geval, zeker ook omdat er nu dus geen lampjes meer branden. Mocht je garage voor niks je auto uit willen lezen of zit het je toch niet lekker, zou ik gewoon even langs gaan.

Zelf zou ik doorrijden gezien er nu niks aan de hand lijkt te zijn en er geen lampjes branden, maar dat is misschien meer omdat ik die €40 a €50 er niet voor over heb en ik zelf een goedkope scanner heb liggen.

Als alternatief zou je, als je een beetje technisch aangelegd bent en interesse hebt in auto's ook een OBD dongel kunnen kopen en een app installeren op je telefoon om de boel uit te lezen. Dit kan opzich niet veel kwaad en geeft misschien wel een gerust hart. Na het uitzetten van de motor, niet de dongel vergeten te verwijderen, anders heb je binnen een paar uur een platte accu.

 • eborn
 • Registratie: april 2000
 • Laatst online: 13:04
yorroy schreef op maandag 25 oktober 2021 @ 11:34:
[...]
Ik kreeg zaterdag na 40 minuten over de snelweg rijden met mijn Grand Scenic 2019 ineens een elektronische storing in beeld. Alle lampjes die konden branden begonnen te knipperen. Vrouw in paniek, auto op de vluchtstrook gezet en motor uitgezet. Nadat ik de motor weer aan had gezet was het probleem ook verholpen en kon ik weer verder rijden alsof er niks gebeurd is.
Zijn dit soort storingen over het algemeen nog achteraf uit te lezen door de garage?
Als het goed is wel. Ik had het een paar jaar terug vanwege een kabelbreuk. Daardoor ging de hele auto in een fail-safe loop. Soms kwam hij er uit na een herstart, aangezien er dan geen kortsluiting meer was.

Ook heb ik al eens een koppelstoring in mijn automaat gehad die na een herstart weg was. Die was toen ook nog uit te lezen.

 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
Kleine conclusie na 300 km rijden: ik had die eco bandjes eerder moeten vervangen door Michelin Crossclimates 2.

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • wildhagen
 • Registratie: juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Ok, bestelprocedure voor mijn nieuwe lease-auto is gestart.

Mijn oude auto moet er per 6 april 2022 uit, dan is hij 5 jaar oud:Renault Talisman 110 pk TDI diesel in Intense-uitvoering, handgeschakelde 6-bak.

Wel jammer, had er nog best 5 jaar mee willen rijden, is echt een supercomfortable reis-auto ook voor lange afstanden enzo. En los van een defecte accu en een defecte druksensor helemaal geen problemen gehad de laatste 5 jaar. Heeft mu 122.000 km op de teller (zonder corona had dit minstens 160.000 km geweest nu).

Ik ga hem omruilen voor een Renault Megane RS Line (benzine, diesel mag niet meer) met 157 PK en een automaat (7-traps). In de kleur "Blue Iron", zou er zo uit moeten zien:Wordt mijn eerste automaat in 25 jaar autorijden (los van één huurauto ooiit dan).

Vrijwel alle opties erop: Lederen bekleding, Safety Pack Extra RS-Line, Pack Easy Link 9.3 inch, Pack Driving en Pack Parking.

Enige opties die ik niet heb zijn het alarmsysteem (niet nodig) en het panoramisch schuifdak (te duur en niet nodig).

Volgens de dealer is de levertijd van deze uitvoering op dit moment ongeveer 9 maanden, we zullen zien...

Virussen? Scan ze hier!

Mooie Talisman, snap dat je die nog wel even wil houden. Megane IV in Iron Bleu is ook fantastisch mooi. Die nieuwe 1.3 is trouwens een hele fijne motor, aanzienlijk betere powerband als de 1.2.

 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
Mooie nieuwe auto, leuke kleur ook @wildhagen (y)

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • -PartyBoy-
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 06:23
Hallo mede Tweakers,

Voor mij een eerste post in dit topic.
Sinds 5 jaar rij ik met veel plezier en weinig problemen een Mégane 1.5 DCI Bose uit 2012, maar nu zou ik toch graag jullie hulp willen vragen.

Afgelopen weekend kwamen er twee meldingen op het dashboard;
"Controleer inspuitsysteem"
"Controleer luchtverontreiniging"

De universele garage waar ik al jaren kom denkt dat het roetfilter vervangen of geregenereerd moet worden. Hiervoor moet schijnbaar het blok of subframe uit de auto. Zij verwijzen mij door naar een roetfilter specialist (nog te zoeken), omdat vervangen al snel naar de €2000+ gaat.

Via het Renault forum kwam ik het euvel met de slangetjes naar de sensor bij het roetfilter tegen, dat ook in dit topic door o.a. @melcon meerdere keren genoemd wordt.
Mij garage geeft aan dat de slangetjes er goed uit zien. Bovendien zouden ze niet lek zijn, omdat de waardes van de sensor variëren als de motor draait.

Klopt deze redenatie? Of kunnen de veel genoemde slangetjes toch de boosdoener zijn?

 • PROnline
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 11:03
Wat vinden jullie van het volgende, ik heb een afspraak gemaakt voor een onderhoudsbeurt B t.b.v. een Renault megane GT TCE 205. (in dezelfde mooie blauwe kleur als @wildhagen )

Maar na de afspraak krijg ik een offerte binnen met de volgende aanvullende extra posten:
All-in koelvloeistof vervangen € 166.94
Brandstfsyst.reiniging benzine € 20.62
Emissie service € 41.28
Met de BTW erbij bijna 277 euro aan extra's bovenop de onderhoudsbeurt van 232 euro.
202 euro voor 't verversen van koelvloeistof? Dat was weliswaar telefonisch wel voorgesteld, maar zonder prijsvermelding. Dit lijkt mij wat met een grote vork voor 't vervangen van vijf liter vloerstof.

Ik kan ook nergens een onderhoudsschema terug vinden anders dan de A en B beurten.
@-PartyBoy- De enige manier om te controleren of de slangen goed zijn is om ze er onder weg te halen, meestal scheuren ze waar je het niet kan zien (ook niet op de brug). Gezien de leeftijd i.c.m. de meldingen zou ik absoluut als eerste stap de slangen vervangen aangezien dat niet zo kostbaar is als een roetfilter vervangen om er daarna achter te komen dat het toch de slangen waren :+ De waardes van de sensoren variëren ook wel als 1 of beide slangen lek zijn, dat zegt niet zo heel veel (zeker niet stationair). Dus eerst slangen vervangen daarna verder kijken zou mijn advies zijn. Ik weet niet wat de km. stand is? Gemiddeld genomen gaat een roetfilter minimaal 500k mee, uitzonderingen daar gelaten.

@PROnline Klinkt als dealer prijzen ;) Dus ja belachelijk veel geld voor koelvloeistof maar wel de prijs die je bij de dealer betaald (ik vermoed dat het geleverd wordt in gouden containers oid :P ).

Voor auto's van na 2012 doen ze inderdaad alleen nog maar A of B of A+B beurten. De interval is 30k of 2 jaar en als je dat aanhoudt zou ik altijd A+B tegelijk doen, zeker als je max 15K per jaar rijdt. A stelt verder niet zoveel voor, belangrijkste is dat het interieurfilter vervangen is. In principe zit alles in de A+B beurten. Distributie is een onderhoudsvrije ketting, de multiriem (incl. spanners+rollen) moet wel op een interval vervangen worden die ik zo even niet uit mijn hoofd weet, 120k of 150k of iets in die richting.

De emissie service en de reiniging van het brandstof systeem zijn laten we zeggen dubieuze zaken, vooral de 1e is niets meer dan het toevoegen van een additief die al standaard in de olie zelf zit en dus feitelijk helemaal niets toevoegt. Reiniging brandstof systeem is een additief die ze aan de benzine toevoegen, wat in feite ook helemaal niets toevoegt als je normaal gesproken goede benzine tankt (ik neem aan van wel met een GT205). Belangrijkste daarbij is ook nog dat het additief niet helpt tegen vervuiling van de inlaat wat het grootste probleem is bij direct ingespoten benzine motoren (het additief komt immers niet in de inlaat). Maar dat probleem speelt niet bij de GT205.

 • -PartyBoy-
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 06:23
melcon schreef op woensdag 3 november 2021 @ 11:44:
@-PartyBoy- De enige manier om te controleren of de slangen goed zijn is om ze er onder weg te halen, meestal scheuren ze waar je het niet kan zien (ook niet op de brug). Gezien de leeftijd i.c.m. de meldingen zou ik absoluut als eerste stap de slangen vervangen aangezien dat niet zo kostbaar is als een roetfilter vervangen om er daarna achter te komen dat het toch de slangen waren :+
Dank voor je advies! Km stand zit rond de 185k.

Afgelopen 1,5jr wel weinig lange stukken gereden, maar de laatste maanden zeker weer wekelijks naar kantoor met 60km enkele reis. Probleem kwam na een dagje 600km Duitsland.

Eens kijken of de garage hier toch in mee wil, of dat ik een ander adresje in regio Haarlem moet gaan zoeken. Suggesties zijn welkom. :)

 • PauseBreak
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 05:55
@PROnline
Aanvullend op wat melcon al schreef:
Bij het verversen van de koelvloeistof moet je ook meenemen dat men het systeem geheel leeg trekt, dus daar hoort ook afschrijving van het hiervoor gebruikte systeem bij en daarna moet het gevuld en onder druk gezet worden om te controleren op lekkages. Het is allemaal vrij simpel natuurlijk, en het is een vrij hoge prijs, maar het is niet alleen maar nieuwe kvs erin mikken en klaar is Kees.

De additieven zijn voornamelijk om interne vervuiling en juiste werking van de katalysator en eventueel aanwezig roetfilter te blijven garanderen. Hoeft in principe niet bij een TCe205, en het is ook niet netjes dat men het zonder overleg doet, maar er zit wel een gedachte achter. Ik zou hierover wel in gesprek gaan met de dealer. Eigenlijk is het minimale vanuit de dealer dat ze je korting geven op de kosten van de additieven aangezien dit zonder overleg is uitgevoerd. Uitvoering van deze zaken is vrijwel nooit noodzakelijk en als dat wel zo is hoort men dat te overleggen en aan te dragen op basis waarvan men deze beslissing wil nemen.

Nee, merp!


 • wildhagen
 • Registratie: juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

-PartyBoy- schreef op woensdag 3 november 2021 @ 10:37:
Hallo mede Tweakers,

Voor mij een eerste post in dit topic.
Sinds 5 jaar rij ik met veel plezier en weinig problemen een Mégane 1.5 DCI Bose uit 2012, maar nu zou ik toch graag jullie hulp willen vragen.

Afgelopen weekend kwamen er twee meldingen op het dashboard;
"Controleer inspuitsysteem"
Die heb ik dus op mijn Talisman ook gehad. Bleek uiteindelijk een defecte druksensor bij de luchtinlaat te zijn. Die is vervangen, daarna was deze melding weg.

Die andere melding had ik niet.

Virussen? Scan ze hier!


 • Lightning89
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 09:54
-PartyBoy- schreef op woensdag 3 november 2021 @ 10:37:
Hallo mede Tweakers,

Voor mij een eerste post in dit topic.
Sinds 5 jaar rij ik met veel plezier en weinig problemen een Mégane 1.5 DCI Bose uit 2012, maar nu zou ik toch graag jullie hulp willen vragen.

Afgelopen weekend kwamen er twee meldingen op het dashboard;
"Controleer inspuitsysteem"
"Controleer luchtverontreiniging"

De universele garage waar ik al jaren kom denkt dat het roetfilter vervangen of geregenereerd moet worden. Hiervoor moet schijnbaar het blok of subframe uit de auto. Zij verwijzen mij door naar een roetfilter specialist (nog te zoeken), omdat vervangen al snel naar de €2000+ gaat.

Via het Renault forum kwam ik het euvel met de slangetjes naar de sensor bij het roetfilter tegen, dat ook in dit topic door o.a. @melcon meerdere keren genoemd wordt.
Mij garage geeft aan dat de slangetjes er goed uit zien. Bovendien zouden ze niet lek zijn, omdat de waardes van de sensor variëren als de motor draait.

Klopt deze redenatie? Of kunnen de veel genoemde slangetjes toch de boosdoener zijn?
Bij mij was laatst de intercooler stuk toen ik die meldingen kreeg. Ik verloor ook veel vermogen. (Weliswaar benzine). Verlies je ook vermogen op hogere toeren?

 • Meneer aard
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 15:45

Meneer aard

Porsche rulez!

wildhagen schreef op woensdag 3 november 2021 @ 09:45:
Ok, bestelprocedure voor mijn nieuwe lease-auto is gestart.

Mijn oude auto moet er per 6 april 2022 uit, dan is hij 5 jaar oud:

[Afbeelding]

Renault Talisman 110 pk TDI diesel in Intense-uitvoering, handgeschakelde 6-bak.

Wel jammer, had er nog best 5 jaar mee willen rijden, is echt een supercomfortable reis-auto ook voor lange afstanden enzo. En los van een defecte accu en een defecte druksensor helemaal geen problemen gehad de laatste 5 jaar. Heeft mu 122.000 km op de teller (zonder corona had dit minstens 160.000 km geweest nu).

Ik ga hem omruilen voor een Renault Megane RS Line (benzine, diesel mag niet meer) met 157 PK en een automaat (7-traps). In de kleur "Blue Iron", zou er zo uit moeten zien:

[Afbeelding]

Wordt mijn eerste automaat in 25 jaar autorijden (los van één huurauto ooiit dan).

Vrijwel alle opties erop: Lederen bekleding, Safety Pack Extra RS-Line, Pack Easy Link 9.3 inch, Pack Driving en Pack Parking.

Enige opties die ik niet heb zijn het alarmsysteem (niet nodig) en het panoramisch schuifdak (te duur en niet nodig).

Volgens de dealer is de levertijd van deze uitvoering op dit moment ongeveer 9 maanden, we zullen zien...
Mooie combi! Denk dat je de 157 pk motor fijner gaat vinden dat de 110 pk diesel..
Heb in de 163 pk gereden wat gelijk de auto transformeert. De 110 pk diesel is krap aan (in mijn beleving) om relaxed te kunnen cruisen. Vooral op tussen acceleraties is de winst zeer aangenaam.

Rial spaak velgen te koop!|Als de wereld vergaat; Ja dan zijn alle mussen dood:+


 • DropjesLover
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 14:50

DropjesLover

Dit dus ->

wildhagen schreef op woensdag 3 november 2021 @ 09:45:
Ok, bestelprocedure voor mijn nieuwe lease-auto is gestart.

Mijn oude auto moet er per 6 april 2022 uit, dan is hij 5 jaar oud:

[Afbeelding]

Renault Talisman 110 pk TDI diesel in Intense-uitvoering, handgeschakelde 6-bak.

Wel jammer, had er nog best 5 jaar mee willen rijden, is echt een supercomfortable reis-auto ook voor lange afstanden enzo. En los van een defecte accu en een defecte druksensor helemaal geen problemen gehad de laatste 5 jaar. Heeft mu 122.000 km op de teller (zonder corona had dit minstens 160.000 km geweest nu).

Ik ga hem omruilen voor een Renault Megane RS Line (benzine, diesel mag niet meer) met 157 PK en een automaat (7-traps). In de kleur "Blue Iron", zou er zo uit moeten zien:

[Afbeelding]

Wordt mijn eerste automaat in 25 jaar autorijden (los van één huurauto ooiit dan).

Vrijwel alle opties erop: Lederen bekleding, Safety Pack Extra RS-Line, Pack Easy Link 9.3 inch, Pack Driving en Pack Parking.

Enige opties die ik niet heb zijn het alarmsysteem (niet nodig) en het panoramisch schuifdak (te duur en niet nodig).

Volgens de dealer is de levertijd van deze uitvoering op dit moment ongeveer 9 maanden, we zullen zien...
Van Talisman naar Megane, dat is toch en beetje een stapje omlaag, of niet?
-PartyBoy- schreef op woensdag 3 november 2021 @ 10:37:
Hallo mede Tweakers,

Voor mij een eerste post in dit topic.
Sinds 5 jaar rij ik met veel plezier en weinig problemen een Mégane 1.5 DCI Bose uit 2012, maar nu zou ik toch graag jullie hulp willen vragen.

Afgelopen weekend kwamen er twee meldingen op het dashboard;
"Controleer inspuitsysteem"
"Controleer luchtverontreiniging"

De universele garage waar ik al jaren kom denkt dat het roetfilter vervangen of geregenereerd moet worden. Hiervoor moet schijnbaar het blok of subframe uit de auto. Zij verwijzen mij door naar een roetfilter specialist (nog te zoeken), omdat vervangen al snel naar de €2000+ gaat.

Via het Renault forum kwam ik het euvel met de slangetjes naar de sensor bij het roetfilter tegen, dat ook in dit topic door o.a. @melcon meerdere keren genoemd wordt.
Mij garage geeft aan dat de slangetjes er goed uit zien. Bovendien zouden ze niet lek zijn, omdat de waardes van de sensor variëren als de motor draait.

Klopt deze redenatie? Of kunnen de veel genoemde slangetjes toch de boosdoener zijn?
Ik heb dezelfde auto en issues gehad (rond de 140.000km).
Uiteindelijk was de boosdoener de ERG klep in de uitlaat, welke tegendruk opbouwt zodat de roetfilter de gevangen roet van de 1e naar de 2e kamer drukt onder het mom van 'regeneratie". Deze klep bewoog niet/nauwelijks meer. Reparatiekosten €300 ofzo.
Zelf had ik al de EGR klep op het blok vervangen (€140 voor een nieuwe, 10 minuten werk), dit verhielp het probleem niet.
Later ook een zelfde issue met een druksensor die achterop het blok zit, heel lastig bereikbaar. Vervangen kostte ook €300.

Slangetjes waren ook bekeken, zelfs losgehaald, maar die waren nog goed.
Lightning89 schreef op woensdag 3 november 2021 @ 13:34:
[...]


Bij mij was laatst de intercooler stuk toen ik die meldingen kreeg. Ik verloor ook veel vermogen. (Weliswaar benzine). Verlies je ook vermogen op hogere toeren?
De 1.5dCi heeft geen intercooler. Wel gaan je uitlaatgassen door een gekoeld circuit, wordt bepaald door je EGR-klep bovenop het blok. Dat circuit is gewoon een blok aluminium, daar gaat niks aan kapot.
Wat wel kan is dat de wagen in noodloop gaat, waarbij de turbodruk beperkt wordt. Zo door Duitsland naar huis rijden was ineens een stuk minder leuk, met 80km/u heuveltjes op ploeteren :XIk rij hem vanaf april 2018 tot nu, 118.xxx km tot nu 217.xxx km en eigenlijk weinig echte problemen op bovenstaande na.
Wel was een keer de afvoer van regenwater onder de voorruit verstopt, alles in de ventilatie gelopen :X Waar dat afvoertje zit, geen idee. Uiteindelijk maar de hele bekleding er uit gehaald, schuim uitgewrongen en paar dagen te drogen gehangen... Was best prima zelf te doen, garage vroeg er honderden euro's voor.

Ander dingetje is dat er een rammeltje zit in m'n panoramadak / dakraam. Alsof het glas aan de achterkant (bij de hoofdsteunen zegmaar) op iets metaal ligt en bij kleine hobbeltjes er tegenaan tik/rammelt.
Maar ik kan niks zien / vinden waar dat op zou moeten zijn :/
Super irritant...

[Voor 6% gewijzigd door DropjesLover op 03-11-2021 15:10]

BThGvNeOA
Bond Tegen het Gebruik van Nutteloze en Onbekende Afkortingen!
Gewoon uitschrijven wat je bedoelt is zo moeilijk niet... PR (persoonlijk record?), ICE/M/A (verbrandingsmotor?), kdv (kinderdagverblijf), DA (dierenarts?)etc...,


 • wildhagen
 • Registratie: juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Meneer aard schreef op woensdag 3 november 2021 @ 13:38:
[...]


Mooie combi! Denk dat je de 157 pk motor fijner gaat vinden dat de 110 pk diesel..
Heb in de 163 pk gereden wat gelijk de auto transformeert. De 110 pk diesel is krap aan (in mijn beleving) om relaxed te kunnen cruisen. Vooral op tussen acceleraties is de winst zeer aangenaam.
Klopt... de Talisman kon met 110 pk wel vooruit, maar een snelheidsmonster was het niet. De wagen weegt ook bijna 1500 kg rijklaar, je kon wel merken dat die 110 pk diesel het soms wat zwaar kreeg. Meer dan 165 km/h he b ik er dan ook niet mee gehaald (niet dat dat nou een probleem is ofzo, maar toch).
DropjesLover schreef op woensdag 3 november 2021 @ 13:42:
[...]

Van Talisman naar Megane, dat is toch en beetje een stapje omlaag, of niet?
Klopt, maar de Talisman kunnen we helaas niet meer leasen, sowieso niet als diesel (mag niet meer worden geleased bij ons), maar hij stoot ook teveel uit.

We hebben namelijk een beleid dat je geen auto's mag leasen die meer dan 135 gram CO2 uitstoten, en de Talismnan zit (afhankelijk van uitvoering) op 142-146 gram.... de Megane zit er met 132-135 gram nét onder....

En ja, het is een stapje lager, maar het is ook geen enorme stap lager. Het is niet alsof ik van de Talisman opeens terugga naar een Renault Twingo of Clio ofzo, dat zou wel een flinke stap terug zijn :P

Virussen? Scan ze hier!

@DropjesLover De 1.5 dci heeft absoluut een intercooler, ja er zijn 1.5 dci's zonder intercooler maar die vind je alleen in de Kangoo en de Clio 2/3. Voor b.v. de Megane 3, dit is hem: https://partsouq.com/en/c...95&cid=75573&uid=29335&q=

@wildhagen Het is vooral een stapje lager in ruimte, de Megane 4 is net zo volwassen als de Talisman en kwa luxe scheelt het ook niet heel veel. Ja iets van massage stoelen heb je niet in de Megane 4 dacht ik De belangrijkste luxe zit er gewoon op. En die massage stoelen krijg je ook alleen in de initiale vanaf een bepaalde uitvoering van de Talisman.

 • Batsgeit
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 14:28
@melcon Megane 4 is wel leverbaar met massagestoelen, zie deze bijvoorbeeld. Bijzonder dat ie wel een massagefunctie heeft, maar geen stoelverwarming.

Zie dat hij zelfs stuurverwarming heeft, maar geen stoelverwarming. Wie bestelt dat op deze manier 8)7

[Voor 15% gewijzigd door Batsgeit op 04-11-2021 09:17]

@Batsgeit Dat is inderdaad wel apart, dat je uberhaupt massage kan kiezen zonder dat je er stoelverwarming bij krijgt (en dat je dat dan ook nog doet :+ ).

 • wildhagen
 • Registratie: juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

melcon schreef op donderdag 4 november 2021 @ 09:10:

@wildhagen Het is vooral een stapje lager in ruimte, de Megane 4 is net zo volwassen als de Talisman en kwa luxe scheelt het ook niet heel veel. Ja iets van massage stoelen heb je niet in de Megane 4 dacht ik De belangrijkste luxe zit er gewoon op. En die massage stoelen krijg je ook alleen in de initiale uitvoering van de Talisman.
Mijn Talisman Intense heeft ook een massage-stoel, wel alleen voor de bestuurder :)

Mogelijk dat het nu alleen voor de Initiale Paris-versie is, maar in 2017 was hij iig op de Intense aanwezig.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die niet echt ga missen. Leuke gimmick, maar als ik hem in die 5 jaar tijd 20x gebruikt heb is al veel.

Qua ruimte klopt het, maar ik heb voldoende aan de ruimte die de Megane bied. Voor de Talisman had ik een Seat Leon, en die had voor mij ook voldoende ruimte, hoewel die wel een maatje kleiner is.

Virussen? Scan ze hier!


 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
melcon schreef op donderdag 4 november 2021 @ 09:10:


@wildhagen Het is vooral een stapje lager in ruimte
Die heeft @wildhagen toch niet nodig tenzij hij 4 kinderen, labrador en vrouw heeft. Die mist hij allemaal geloof ik :P

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • wildhagen
 • Registratie: juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

aReaRe schreef op donderdag 4 november 2021 @ 20:00:
[...]

Die heeft @wildhagen toch niet nodig tenzij hij 4 kinderen, labrador en vrouw heeft. Die mist hij allemaal geloof ik :P
Dat klopt, ik heb alleen virtuele vrouwen, kinderen en honden. Verder alleenstaand, af en toe gaan er wat vrienden mee, maar die zijn doorgaans niet van het postuur Rambo-on-steroids.

Virussen? Scan ze hier!


 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
wildhagen schreef op donderdag 4 november 2021 @ 20:02:
[...]


Dat klopt, ik heb alleen virtuele vrouwen, kinderen en honden. Verder alleenstaand, af en toe gaan er wat vrienden mee, maar die zijn doorgaans niet van het postuur Rambo-on-steroids.
Die kunnen eventueel ook mee in de ski-box (denk aan de Sixt reclame) :P

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.

aReaRe schreef op donderdag 4 november 2021 @ 20:00:
[...]

Die heeft @wildhagen toch niet nodig tenzij hij 4 kinderen, labrador en vrouw heeft. Die mist hij allemaal geloof ik :P
Die passen ook niet in een Talisman, heb je alsnog die dak koffer nodig :+

 • PhilipsFan
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 11:11
Die combinaties van accessoires heb ik ook raar naar zitten kijken. Mijn Espace V Initiale Paris heeft stoelverwarming achter (alleen de buitenste stoelen). Na wat onderzoek in de brochures blijkt, dat dit alleen leverbaar is in 'Pack Winter'. Dit Pack bevat daarnaast nog koplampsproeiers, stuurwielverwarming en voorruitverwarming.

Maar aangezien de Initiale Paris standaard al koplampsproeiers, stuurwielverwarming en voorruitverwarming heeft, heeft de vorige eigenaar dus die 'Pack Winter' alleen genomen vanwege de stoelverwarming achter. En daar heeft ie 355 euro voor bijbetaald! Mij verder prima, hebben mijn passagiers ook een warme reet, maar ik heb me wel staan afvragen of je die 355 euro niet beter had kunnen besteden. Misschien was er nog wat leasebudget over en wist hij _echt_ niet meer wat er nog bij moest. Alle andere opties zitten er ook al op...

[Voor 5% gewijzigd door PhilipsFan op 09-11-2021 03:57]


 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
PhilipsFan schreef op dinsdag 9 november 2021 @ 03:50:
Die combinaties van accessoires heb ik ook raar naar zitten kijken. Mijn Espace V Initiale Paris heeft stoelverwarming achter (alleen de buitenste stoelen). Na wat onderzoek in de brochures blijkt, dat dit alleen leverbaar is in 'Pack Winter'. Dit Pack bevat daarnaast nog koplampsproeiers, stuurwielverwarming en voorruitverwarming.

Maar aangezien de Initiale Paris standaard al koplampsproeiers, stuurwielverwarming en voorruitverwarming heeft, heeft de vorige eigenaar dus die 'Pack Winter' alleen genomen vanwege de stoelverwarming achter. En daar heeft ie 355 euro voor bijbetaald! Mij verder prima, hebben mijn passagiers ook een warme reet, maar ik heb me wel staan afvragen of je die 355 euro niet beter had kunnen besteden. Misschien was er nog wat leasebudget over en wist hij _echt_ niet meer wat er nog bij moest. Alle andere opties zitten er ook al op...
Stoelverwarming achterbank :X 8)7 _O-

Heeft dat addergebroed op de achterbank het beter dan de bestuurder :P

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.

Wellicht was het de enige optie op de initiale ;)

 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
melcon schreef op donderdag 11 november 2021 @ 07:52:
Wellicht was het de enige optie op de initiale ;)
Ik zou eerder de trekhaak optie aanvinken dan stoelverwarming voor de achterbank :>

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • -PartyBoy-
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 06:23
-PartyBoy- schreef op woensdag 3 november 2021 @ 10:37:
Hallo mede Tweakers,

Voor mij een eerste post in dit topic.
Sinds 5 jaar rij ik met veel plezier en weinig problemen een Mégane 1.5 DCI Bose uit 2012, maar nu zou ik toch graag jullie hulp willen vragen.

Afgelopen weekend kwamen er twee meldingen op het dashboard;
"Controleer inspuitsysteem"
"Controleer luchtverontreiniging"

De universele garage waar ik al jaren kom denkt dat het roetfilter vervangen of geregenereerd moet worden. Hiervoor moet schijnbaar het blok of subframe uit de auto. Zij verwijzen mij door naar een roetfilter specialist (nog te zoeken), omdat vervangen al snel naar de €2000+ gaat.

Via het Renault forum kwam ik het euvel met de slangetjes naar de sensor bij het roetfilter tegen, dat ook in dit topic door o.a. @melcon meerdere keren genoemd wordt.
Mij garage geeft aan dat de slangetjes er goed uit zien. Bovendien zouden ze niet lek zijn, omdat de waardes van de sensor variëren als de motor draait.

Klopt deze redenatie? Of kunnen de veel genoemde slangetjes toch de boosdoener zijn?
Een week later en ik ben mogelijk spreekwoordelijk verder van huis...

Na m'n eigen garage bedankt te hebben voor de analyse 'roetfilter is het probleem', heb ik de Mégane naar een andere garage in de regio gebracht met roetfilters als specialiteit. Afspraak was een gratis diagnose en dan verder kijken.

De volgende ochtend 11u werd ik gebeld dat het toch echt aan het roetfilter lag, en ook de sensor daarop vervangen diende te worden...
Sensor €150.
Roetfilter zouden ze demonteren en dan regenereren (€450) of reviseren (€650).
Toch maar akkoord gegeven en eind van de middag kreeg ik een belletje dat ik hem op kon halen. De sensor was vervangen, het roetfilter open geslepen, nieuwe binnenkant, dicht gelast, gespoten en weer gemonteerd. Alle problemen verholpen en 1jr garantie.

Ik was verbaasd door de snelle reparatie en blij met de enigszins meevallende kosten.

Toen ik mijn eigen garage dit verhaal terugkoppelde waren ze ook verbaasd en nodigde me uit om er samen even naar te kijken op de brug. Ik ken de jongens daar al jaren, dus prima, leuk idee.

Nu komt het vervelende deel; Zij geloven niet dat je in 6 uur het roetfilter kan demonteren, reviseren en terugzetten. Vonden daarbij ook sporen van vloeistof bovenop de motor en fijne zilverkleurige verfdeeltjes.
Van onderaf was een net gespoten roetfilter te zien, maar ook sporen van afplakken (tape). Ook zagen de boutjes op de flens van het filter er niet uit alsof ze recent los waren geweest.

Hun analyse van de mogelijk gedane werkzaamheden;
1. Het filter is gespoeld terwijl hij nog in de auto zat en daarna gespoten.
2. Of mogelijk is er iets anders mechanisch gedaan waardoor er minder druk opbouwd in het filter.
3. Of het filter is niet afgekoppeld, wel opgeknapt, en uit de software geschreven om storingen te voorkomen.

Ik ben hier uiteraard niet blij mee.... Nu snap ik dat het lastig beoordelen is op basis van mijn verhaal, maar wat vinden jullie aannemelijk? En wat zouden jullie doen?

[Voor 20% gewijzigd door -PartyBoy- op 14-11-2021 22:49]


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online

hardware-lover

verder kijken dan ......

aReaRe schreef op donderdag 11 november 2021 @ 21:52:
Ik zou eerder de trekhaak optie aanvinken dan stoelverwarming voor de achterbank :>
Het is nooit zo lekker zitten op een trekhaak dan op een achterbank, niet voor langere tijd bedoel ik dan :+

Steady as she goes...


 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
hardware-lover schreef op zaterdag 13 november 2021 @ 14:13:
[...]

Het is nooit zo lekker zitten op een trekhaak dan op een achterbak, niet voor langere tijd bedoel ik dan :+
Detail :+

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • hardware-lover
 • Registratie: augustus 2005
 • Niet online

hardware-lover

verder kijken dan ......

Steady as she goes...


 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
Tiepfaut in de achterbak was mij niet eens opgevallen :P

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • Paganstars
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 29-11 17:45
Even een vraagje; aan de bestuurdersstoel zit er een beschadiging in het leer gedeelte van de zitting. Ik weet dat er leer reparatie sets te krijgen zijn, maar ik vraag mij af of het wel echt leer is. Heeft iemand een idee wat het precies is?

Smokey'Licious Low'n'Slow Barbecue www.smokeylicious.nl

-PartyBoy- schreef op zaterdag 13 november 2021 @ 13:40:
[...]


Een week later en ik ben mogelijk spreekwoordelijk verder van huis...

Na m'n eigen garage bedankt te hebben voor de analyse 'roetfilter is het probleem', heb ik de Mégane naar een andere garage in de regio gebracht met roetfilters als specialiteit. Afspraak was een gratis diagnose en dan verder kijken.

De volgende ochtend 11u werd ik gebeld dat het toch echt aan het roetfilter lag, en ook de sensor daarop vervangen diende te worden...
Sensor €150.
Roetfilter zouden ze demonteren en dan regenereren (€450) of reviseren (€650).
Toch maar akkoord gegeven en eind van de middag kreeg ik een belletje dat ik hem op kon halen. De sensor was vervangen, het roetfilter open geslepen, nieuwe binnenkant, dicht gelast, gespoten en weer gemonteerd. Alle problemen verholpen en 1jr garantie.

Ik was verbaasd door de snelle reparatie en blij met de enigszins meevallende kosten.

Toen ik mijn eigen garage dit verhaal terugkoppelde waren ze ook verbaasd en nodigde me uit om er samen even naar te kijken op de brug. Ik ken de jongens daar al jaren, dus prima, leuk idee.

Nu komt het vervelende deel; Zij geloven niet dat je in 6 uur het roetfilter kan demonteren, reviseren en terugzetten. Vonden daarbij ook sporen van vloeistof bovenop de motor en fijne zilverkleurige verfdeeltjes.
Van onderaf was een net gespoten roetfilter te zien, maar ook sporen van afplakken (tape). Ook zagen de boutjes op de flens van het filter er niet uit alsof ze recent los waren geweest.

Hun analyse van de mogelijk gedane werkzaamheden;
1. Het filter is gespoeld terwijl hij nog in de auto zat en daarna gespoten.
2. Of mogelijk is er iets anders mechanisch gedaan waardoor er minder druk opbouwd in het filter.
3. Of het filter is niet afgekoppeld, wel opgeknapt, en uit de software geschreven om storingen te voorkomen.

Ik ben hier uiteraard niet blij mee.... Nu snap ik dat het lastig beoordelen is op basis van mijn verhaal, maar wat vinden jullie aannemelijk? En wat zouden jullie doen?
Als ik zo ff een willekeurige Megane pak op partsouq en kijk waar het roetfilter zit:
https://partsouq.com/en/c...95&cid=75573&uid=29418&q=

Dan zal demonteren niet meer dan 5-10 minuten in beslag nemen op de brug, zeker als de betreffende garage gespecialiseerd is. Het open slijpen en weer dicht lassen zal inderdaad 2-4 uur in beslag nemen afhankelijk van hoe handig ze zijn (nogmaals, als ze gespecialiseerd zijn zal het mee vallen). Het spuiten ontgaat me even, af-fabriek is het ook niet gespoten alleen verzinkt. Wellicht het deel waar de geslepen en gelast hebben even met zink spray behandeld. Als je het echt niet vertrouwd laat je het filter demonteren en kijk je aan de bovenkant en onderkant in het gat,ziet het er brandnieuw uit dan klopt het , ziet het er relatief schoon uit maar gebruikt dan weet je genoeg. Ziet het er helemaal zwart uit zullen ze ongetwijfeld de DPF uitgeschakeld hebben in de software. Je kan uiteraard ook even door de reviews bladeren op b.v. Google, mochten ze het vaker "dubiues" doen dan staat er vast wel wat tussen ;)

Ik denk overigens dat het prima kan als je er gespecialiseerd in bent, er zijn mensen die thuis de DPF er onderweg schroeven en met Wyns DPF cleaner (of vergelijkbaar product) reinigen en weer terug schroeven in 6 uur waarbij je de DPF 4 uur moet laten weken. Het was uiteraard netter geweest als ze de bouten vervangen hebben voor nieuwe (ook al kun je dan de boel nog steeds flessen door alleen de bouten te vervangen). Vertrouw je het echt niet dan schroef je hem eronder weg en bekijk je het rooster/binnenwerk zowel door het bovenste gat als het onderste, die moet er dan vrij nieuw uit zien (afhankelijk van hoeveel km je hebt gereden).

Voorbeeld:


Als ze het binnenwerk niet vervangen hebben maar alleen gereinigd zal het bovenstaande rooster volledig vrij zijn van roetaanslag maar wel verkleurd en vooral een bruine/zwarte kleur hebben.

[Voor 9% gewijzigd door melcon op 15-11-2021 14:18]


 • -PartyBoy-
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 06:23
melcon schreef op maandag 15 november 2021 @ 14:12:
[...]

Als ik zo ff een willekeurige Megane pak op partsouq en kijk waar het roetfilter zit:
https://partsouq.com/en/c...95&cid=75573&uid=29418&q=

Dan zal demonteren niet meer dan 5-10 minuten in beslag nemen op de brug, zeker als de betreffende garage gespecialiseerd is. Het open slijpen en weer dicht lassen zal inderdaad 2-4 uur in beslag nemen afhankelijk van hoe handig ze zijn (nogmaals, als ze gespecialiseerd zijn zal het mee vallen). Het spuiten ontgaat me even, af-fabriek is het ook niet gespoten alleen verzinkt. Wellicht het deel waar de geslepen en gelast hebben even met zink spray behandeld. Als je het echt niet vertrouwd laat je het filter demonteren en kijk je aan de bovenkant en onderkant in het gat,ziet het er brandnieuw uit dan klopt het , ziet het er relatief schoon uit maar gebruikt dan weet je genoeg. Ziet het er helemaal zwart uit zullen ze ongetwijfeld de DPF uitgeschakeld hebben in de software. Je kan uiteraard ook even door de reviews bladeren op b.v. Google, mochten ze het vaker "dubiues" doen dan staat er vast wel wat tussen ;)

Ik denk overigens dat het prima kan als je er gespecialiseerd in bent, er zijn mensen die thuis de DPF er onderweg schroeven en met Wyns DPF cleaner (of vergelijkbaar product) reinigen en weer terug schroeven in 6 uur waarbij je de DPF 4 uur moet laten weken. Het was uiteraard netter geweest als ze de bouten vervangen hebben voor nieuwe (ook al kun je dan de boel nog steeds flessen door alleen de bouten te vervangen). Vertrouw je het echt niet dan schroef je hem eronder weg en bekijk je het rooster/binnenwerk zowel door het bovenste gat als het onderste, die moet er dan vrij nieuw uit zien (afhankelijk van hoeveel km je hebt gereden).

Voorbeeld:
[Afbeelding]

Als ze het binnenwerk niet vervangen hebben maar alleen gereinigd zal het bovenstaande rooster volledig vrij zijn van roetaanslag maar wel verkleurd en vooral een bruine/zwarte kleur hebben.
Helaas klopt het plaatje in je link niet met mijn Mégane III. Daarbij zit het roetfilter overdwars achter de motor, onder de turbo. Ook de Renault dealer rekent 5 uur voor demontage-montage.

Even kijken zit er daarmee helaas niet in.

Morgen maar eens voorzichtig bellen met de garage die het werk gedaan heeft.

 • nielsz09
 • Registratie: maart 2012
 • Nu online
Ik heb een kadjar uit 2018 waarvan de DAB steeds overslaat naar FM. Nu heb ik laatst bij een grote beurt dit bij de dealer aangekaart maar die kon niets meer doen dan dit. en dit is de software van Rlink waarschijnlijk geupdate.

Heeft iemand hier ook last van of iemand een oplossing?

 • wildhagen
 • Registratie: juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Ha, net mailtje gehad dat de Megane Estate die ik besteld heb (vermoedelijk) in de 'week van 25-04-2022' wordt geleverd. Dus levertijd van ongeveer 6 maanden, ipv de eerder gecommuniceerde 9 maanden.

Aangezien ik mijn huidige auto (wegens aflopend contract) moet inleveren op 6 april 2022, betekent dat slechts 19 dagen in een voorloop-auto ipv 3.5-4 maanden. Valt weer mee dus... mits gehaald uiteraard.

Virussen? Scan ze hier!


 • S-RS
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 07:22
Tijdje geleden een OBD2 dongle besteld om het e.e.a. te wijzigen aan de auto i.c.m. DDT4ALL. Vorig weekend kwam hij binnen en gelijk aan de slag gegaan. De volgende wijzigingen zijn inmiddels gelukt:
- Start/stop permanent uitgeschakeld
- Verbruik van l/100km naar km/l
- Schakel indicator uitgezet

Blij mee, met name de eerste twee :D Het permanent laten branden van de achterlichten is mij nog niet gelukt. Maar ik rij altijd met de dimverlichting aan, dus is ook niet zo'n ramp. Android auto had ik al laten activeren door iemand anders een jaar geleden, dus ik hoefde geen verloopkabel te hebben of te solderen aan de OBD2 dongle.
Paganstars schreef op maandag 15 november 2021 @ 13:21:
Even een vraagje; aan de bestuurdersstoel zit er een beschadiging in het leer gedeelte van de zitting. Ik weet dat er leer reparatie sets te krijgen zijn, maar ik vraag mij af of het wel echt leer is. Heeft iemand een idee wat het precies is?
Wat voor auto heb je? Ik heb zelf een Renault Mégane GT-Line uit 2014, die heeft ook gescheurd "leer". Dat is inderdaad kunstleer en het is een bekend probleem dat het kan scheuren. Ik heb ook naar reparatiesetjes gezocht, maar werd daar niet echt wijzer van. Aangezien het echt afbrokkelt en ik het er zo af kan pulken vraag ik mij sowieso af hoe goed een reparatiesetje gaat hechten op zo'n ondergrond. Dus wil hem binnenkort even langs brengen bij een lokale leer boer om dat stukje te vervangen. Google gaf al genoeg hits in mijn regio, bijvoorbeeld: https://www.stoelstuk.nl/.

 • fredkroket
 • Registratie: januari 2001
 • Niet online
Hallo :w !

Na heel wat jaren in het Volvo topic te hebben geleefd, ben ik vanaf nu voor 50% verhuisd naar het Renault topic. De privé V40 blijft nog, de zakelijke S60 is inmiddels vervangen door onderstaande Talisman:

Deze Talisman (Talisman Estate TCe 160 EDC GPF Business Intens) stond op voorraad en een nieuwe had ik waarschijnlijk niet meer kunnen bestellen. Nu zo'n 500km mee gereden en behoorlijk tevreden, echt waar voor het geld.

Enige minpunten waar ik me aan erger zijn het wegrijden (duurt een tijdje voordat de automaat de auto in beweging zet, eenmaal in beweging is het verder prima) én de beperkte verstelmogelijkheden van de bestuurdersstoel (de voorkant van het zitvlak zou ik graag iets omhoog laten hellen). Zeker tov de Volvo S60 R-Design is de stoel/zitpositie echt wel wat minder. Aan de andere kant, bij de Volvo zat er ook een andere prijskaart aan.

Ik heb nog getwijfeld over een Megane, echter wilde ik voldoende ruimte hebben. Met 3 kinderen op de achterbank (2 pubers en een Maxi Cosi) komt de extra beenruimte en kofferruimte zeer goed van pas.

 • S-RS
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 07:22
Super, mooi ding hoor!! _/-\o_

 • aReaRe
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
Mooie bak @fredkroket _O_

Veel veilige kilometers toegewenst (y)

Renault Clio Estate 1.2 TCE EDC 120pk Zen (mei 2017) met aan de haak een Caravelair Antares Titanium 390 (mei 2021)
GSX-MAN schreef op woensdag 10 november 2021 @ 13:04: Luister, ik ben een prinsesje.


 • sweetdude
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 15:36
fredkroket schreef op maandag 22 november 2021 @ 18:53:
....

Ik heb nog getwijfeld over een Megane, echter wilde ik voldoende ruimte hebben. Met 3 kinderen op de achterbank (2 pubers en een Maxi Cosi) komt de extra beenruimte en kofferruimte zeer goed van pas.
Ik heb ook getwijfeld over het verschil in ruimte. Zit er echt veel verschil in?
Ik ben uiteindelijk voor de megane gegaan maar meer omdat deze lichter is voor de wegenbelasting. Maar heb nooit in een talisman gezeten.

Maar mooie auto, te mooi. Ook de reden waarom ik die proefrit er nooit mee gemaakt heb :X

 • Bommes
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 15:40

Bommes

Capo del formaggio

Onze Captur heeft ons nu weer 2 keer zonderbenzine laten stil vallen.
Na aanschaf (2de hands auto) ruim een jaar geleden heeft het benzine metertje flink wat kuren gehad.
Het euvel:


Daar is de auto regelmatig voor terug geweest,
Eerst is de accu vervangen, laadstroom probleem opgelost, enz enz.
Uit eindelijk hebben ze een van de boordcomputers vervangen (die ergens onder de midden arms steun zit) en de vlotter in de tank.
Toen kwam het weer terug... 8)7
De vlotter bleek vervangen te zijn met eentje die alsnog ook defect was.. :? Hoe dan.
Evengoed weer een nieuwe vlotter er in, nieuwe software in de auto en het zou weer goed moeten zijn.

Op vakantie viel me het volgende al een paar keer op:
Half volle/lege tank op de meter -> vol tanken -> auto terug op contact: metertje nog op de zelfde stand??
Dus de nieuwe brandstofstand werd niet geregistreerd.
Ook was na vol tanken de vol registratie meestal wel in orde maar dan kon ik een paar honderd kilometer rijden voordat het metertje begon te bewegen.

Nu dus tot 2 keer toe: reserve lampje aan en binnen 3 of 4 km tank ook echt leeg.
Gisteren kwam mijn vrouw met de auto thuis, reserve lampje gaat aan aan het begin van onze straat.
500 meter verder wonen wij, ze parkeert de auto. Half uur later pakt ze hem weer en ze komt net de straat uit of het ding slaat af, geen benzine meer..
Ja we weten het, 2 keer de zelfde steen om ons aan te stoten.

Maar de vraag: is dat metertje af te stellen of zo iets?

Verder is er namelijk niets mis met deze auto en rijd het ding erg fijn.
Mijn vrouw heeft er geen vertrouwen meer in maar ik wil niet weer een zoektocht beginnen naar een vervangende auto.

Ik heb de garage waar de auto vandaan komt nog niet gebeld, ondertussen heb ik ook wel door dat ze wel willen, en erg coulant zijn met de garantie afhandeling, ze de kennis missen om dit op te lossen.

Dustyroads.nl - Adventures are not always fun while you're having them

@Bommes Even kijken of je er met de garage uit kan komen om dit even bij een dealer te laten herstellen. Via de Clip is in te stellen wat de wijzer aangeeft bij welke tankhoeveelheid evenals wanneer het lampje aan gaat (dat is nu dus te laat). Ook is de vlotter via de clip te calibreren. Dat de meter pas beweegt na +/- 100-200 km rijden klopt overigens, dit is bij alle recente Capturs (en overige modellen wat dat betreft). Zie onderstaande schermen:
[Voor 3% gewijzigd door melcon op 29-11-2021 10:36]

Pagina: 1 ... 40 41 42 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee