Introductie


Garrosh Hellscream heeft zijn strijd gestreden en verloren. Toen kwam bedreiging uit een andere hoek. De legers van de Alliance en Horde spande samen om te vechten tegen Hellfire Citadel, de residentie van de duistere warlock Gul'dan. Wij dachten allemaal dat de strijd voorbij was, maar helaas wist Gul'dan te ontsnappen.

Ontsnapt naar Azeroth om grootste vijand van Azeroth, de Burning Legion, de planeet te verwoesten. Vanuit de tombe van Sargeras op de Broken Isles betreden vele demonen onze wereld. De legers van Alliance en Horde uitgeput en vergezeld door de demon hunters van de Illidari en Illidan Stormrage wordt opnieuw gestreden tegen de Burning Legion.

Hoe dat gaat aflopen gaan we zien in de nieuwe expansion, Legion. Dit is de zesde uitbreiding van World of Warcraft. De expansion komt uit op 30 augustus 2016.


Inhoudsopgave

Klik op de onderstaande knoppen om door de topicstart te bladeren.


Alle info over je WoW account en subscriptions vind je hier.

Vorige topic & creditsWorld of Warcraft

World of Warcraft is de meest succesvolle MMORPG ooit. Het spel is in Europa uitgebracht op 11 februari 2005, enkele maanden na de launch in Noord-Amerika. Het spel, alsmede de Warcraft verhaallijn, is ontwikkeld en wordt onderhouden door Blizzard Entertainment, bekend van onder meer de Diablo, Warcraft (RTS games) en Starcraft spellen.

Het principe van het spel is dat jij een karakter bespeelt die begint als jonge strijder. Door quests uit te voeren help je jouw faction (Horde of Alliance) waar mogelijk en verzamel je experience waardoor jouw karakter beter wordt. Tevens ontvang je als beloning voor deze quests verschillende items, zoals wapens, armor-stukken of andere hulpmiddelen.

Op dat moment telt World of Warcraft 9,1 miljoen spelers wereldwijd verspreid over Noord-Amerika, Australië, Europa, Brazilië, Rusland, China, Taiwan en Korea.

Sinds 28 juni 2011 krijg je als beginnende WoW speler, of wanneer je WoW al hebt zonder uitbreidingen, de expansion The Burning Crusade, uitgebracht op 16 januari 2007, er gratis bij. Hiermee worden twee rassen, Draenie en Blood Elf, toegevoegd. Tevens komt met deze eerste uitbreiding het continent Outlands erbij om tot level 70 te kunnen spelen en ook flying mounts kunt gebruiken. Ook kun je de profession Jewelcrafting gebruiken en pvp in de arena's uitoefenen.

Sinds 19 september 2012 krijg je tevens als beginnende en bestaande speler toegang tot de content van Wrath of the Lich King. Deze uitbreiding is uitgekomen op 13 november 2008. Hiermee krijg je dus toegang tot de Death Knight class, het continent Northrend om naar level 80 te kunnen levelen. En ook de profession Inscription kan je beoefenen.

World of Warcraft: Cataclysm is sinds 15 oktober ook tot de de basisset van deze MMORPG toegevoegd. In Cataclysm bezoek in het huidige Azeroth landschappen die zijn verscheurd door Deathwing, die na een lange periode van afwezigheid wraak neemt in Azeroth. Tevens kan je met twee extra rassen aan de slag, namelijk de Worgen (alliance) en de Goblins (horde). De level cap is gezet op level 85. Ook is er een nieuwe profession genaamd Archaeology.

World of Warcraft: Mists of Pandaria is de vierde uitbreiding op het MMORPG World of Warcraft. Deze uitbreiding kwam uit op 25 september 2012. Op 14 oktober 2014 is deze expansion toegevoegd aan de basisset. In Mists of Pandaria bezoek je het mythische Pandaria, een eiland waarvan het bestaan lang verborgen is geweest, maar door groeiende kwaad gevonden werd. Dit continent onthuld vele nieuwe vijanden en de nobele Pandaren.

De vijfde expansion voor World of Warcraft heet Warlords of Draenor. Deze expansion kwam uit op 13 november 2014. Op 18 mei 2016 werd deze expansion aan de basisset toegevoegd. Garrosh is erg kwaad op wat we hem hebben aangedaan in Pandaria. Hij besluit naar het verleden te reizen om zijn oude companions van de orc clans, de warlords, te verzamelen om Azeroth vergoed te vernietigen. Reis ook naar Draenor toe en houd hem tegen, kosten wat het kost.


Meer info:
WoW | The Burning Crusade | Wrath of the Lich King | Cataclysm


Nieuwe expansion: Legion


De Burning Legion is terug en hebben een portaal geopend in de tombe van Sargeras. Demonen overspoelen het continent Broken Isles om hun meester, de duistere titaan, op te roepen. De Alliance en de Horde zijn verwoest door alle gebeurtenissen. We hebben dringend een leger nodig om deze demonen tegen te houden voordat het te laat is. Zoek hulp en bestrijd de demonen in deze nieuwe expansion.

Release:
30 augustus 2016


Nieuwe features:
 • Nieuw continent: The Broken Isles
 • Nieuwe class: Demon Hunter
 • Artifacts systeem: Pas je wapens aan en laat die meegroeien met jou.
 • Class Halls uniek voor jouw class
 • Level cap raised to 110
 • Nieuwe (raid)dungeons
 • Nieuwe world bosses
 • Vernieuwd PvP progression system
 • Verbeterd transmogrification system
 • Character Boost—Zet 1 character direct op level 100 om direct met de expansion te kunnen beginnen.
Account Management


Aanmelden
Je kunt een gratis Battle.net account aanmaken op de WoW Account Creation pagina van Battle.net. Dit account is dan goed om de Starter Edition van WoW te kunnen spelen. Je kunt upgraden naar een volledig account door de basisgame te kopen. Je moet dan ook een abonnement betalen.

Battle.net - Online Gaming Service van BlizzardOpmerking:
Wanneer je jouw World of Warcraft key koppelt aan je Battle.net account, het account dat je gebruikt om WoW te kunnen spelen, of een bestaand Starter account upgrade naar een full account ontvang je 30 dagen gratis speeltijd. Let op: dit is echter alleen bij basisversie van WoW en NIET bij expansions!


Om WoW te kunnen spelen moet je wel zorgen dat je PC of MAC het spel kan draaien. Naar mate er meer uitbreidingen uitkomen voor WoW zal ook de systeemeisen opgeschroefd worden. Hier zie je een overzicht wat de huidige minimale eisen zijn: Overzicht System Requirements.


World of Warcraft - Starter Edition
Je kunt ook als je het spel wilt uitproberen de World of Warcraft - Starter Edition downloaden. Dit is eigenlijk hetzelfde als een trial account, maar dan anders. Het is namelijk zo dat starter edition account niet zal verlopen na 10 of 14 dagen, zoals uit het verleden van WoW gewend waren.

Je kunt het spel dus gratis spelen. Je hebt dan enkel nog de volgende restricties:
 • Je characters kunnen niet verder doorgroeien dan level 20
 • Je geld kan niet meer dan 10 gold per character zijn.
 • Je kan geen gebruik maken van 'Community Features' die WoW heeft. Dus geen guilds, geen mailbox, geen Auction House, geen Real ID en geen voice chat.
 • Alle rassen en classes zijn beschikbaar met uitzondering van Worgen, Goblin en Pandaren. Tevens is de Death Knight class ook niet beschikbaar.
Aanmelden en downloaden van WoW - Starter Edition kan hier:
- Battle.net - Account Creation for WoW Starter Edition

Hier nog een paar handige links waarmee je het spel goed mee kunt starten:
 • WoW Beginners Guide - Even vergeten hoe WoW ook al weer werkte? Hier staat uitgelegd wat alles inhoudt.
 • Realm population EU - Hier kun je zien hoe de servers bevolkt zijn. Zo kun je eenvoudig de juiste server uitzoeken die bij je past.

Aanschaffen WoW + Expansions
Voor een volledig WoW account heb je het volgende nodig: Een WoW basisgame (hierin zitten de eerste 5 expansions al inbegrepen) en de Legion expansion. Zie hieronder voor prijzen.


V.a. € 9,99

V.a. € 39,99

Het spel en de uitbreidingen kunnen ook gekocht worden via de Blizzard store.


Abonnementen
Om WoW te blijven spelen nadat je 30 gratis dagen op zijn, is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Dit kan je doen in je Battle.net account. De volgende opties zijn mogelijk:
 • Één maand speeltijd - € 12,99
 • Een kwartaal speeltijd (3 maanden) - € 35,97 (= € 11,99 per maand)
 • Een half jaar speeltijd (6 maanden) - € 65,94 (= € 10,99 per maand)
 • Prepaidcard voor 60 dagen speeltijd - € 26,99 (wordt enkel verkocht in (web)winkels)
Betaalmogelijkheden zijn via creditcard, direct dept (automatische incasso) of het welbekende iDeal.


Account beveiliging
WoW is een erg leuk spelletje en dat hebben hackers jammergenoeg ook door. Het kan dus gebeuren dat wanneer je onvoorzichtig met je accountgegevens omgaat of gewoon dikke pech hebt dat dan je account ineens gehacked is. Dat is natuurlijk nooit leuk om mee te maken.

Blizzard heeft daarom een speciale FAQ gemaakt waarin alle informatie staat om je account veilig te houden tegen indringers. De FAQ vind je hier:Account toch gehacked? Hier staat wat je moet doen:


Races & Classes

World of Warcraft kent vele rassen en classes. Hierdoor vind je een overzicht welke rassen/classes combinaties speelbaar zijn.
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMagePriest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMagePriestRogue
ShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestShamanWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Demon Hunter (Verkrijgbaar in Legion)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)
PaladinPriestRogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Demon Hunter (Verkrijgbaar in Legion)DruidHunterMage
Monk (Verkrijgbaar in MoP)PriestRogueWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestShamanWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Priest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Priest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)
PriestRogueShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Rogue
ShamanWarlockWarrior

HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)PriestRogue
ShamanWarrior
Op het moment dat je een Pandaren start, ben je nog geen lid van een faction. Tijdens je reis als Pandaren zal er een moment komen dat je zelf een faction kan kiezen. Verkrijgbaar in Mists of Pandaria


Credits & Vorige topics

Er zijn in de jaren dat World of Warcraft online is, zijn er nogal wat posts geplaatst in de WoW-topics hier op GoT. Natuurlijk zijn dit er zoveel dat dit niet allemaal in 1 groot topic past. Vandaar dat we rond iedere 1000e 10.000e post in een topic een nieuw deel aanmaken. Dat betekent dat er aadig wat topicdelen zijn. Via deze link: Overzicht WoW topics, kun je alle delen nog eens teruglezen.

Wil je graag chatten over WoW, dan kan dat via het volgende IRC adres/kanaal:
IRC.TWEAKERS.NET #WoWchat

Je kan tweakers eigen IRC site gebruiken of een IRC client zoals mIRC of AdiIRC gebruiken.

Voor wijzigingen en/of opmerkingen mbt deze topicstart kun je een DM sturen naar de topicstarter.

Veel plezier in WoW en dit topic!!!


Topicstart door: Zeror | Mede-auteurs: geen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
[Voor 27% gewijzigd door Zeror op 16-08-2018 16:55]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323

woo! nieuw jaar, nieuw topic! ZIt nu de grond te knuffelen op Kin'Garoth heroic. heerlijk gevecht.. maar wel wat mensen met geweldige acties..

"Ruiner? LETS HUG IT"
"Stack? that means run away right?"

>_>

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."

Binnenkort maar eens de topicstart bijwerken. O.a. aanpassen aan de nieuwe expansion die gaat komen. :)

[Voor 7% gewijzigd door Zeror op 05-01-2018 00:22]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Spunker
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 06-09-2018

Spunker

Banned

ik kan niet wachten op WOW classic!

 • evadnl
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 11:26
Gisteravond Heroic Antorus gecleared met m'n guild... Moet toch zeggen dat de moeilijkheidsgraad lager ligt dan ToS. 5 attempts nodig om HC Argus te killen is toch vreemd, als je ziet hoe veel moeite we hadden met HC KJ...

 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 19:19
:w

 • Noiz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 02-02 11:51
Gisteren onze 2e kill op mythic Garothi gehad. Gelukkig al een stuk cleaner als de 1e kill, maar blijft mooi dat je de boss killt en 2 seconden later alsnog iedereen dood is doordat Annihilation al rondvloog maar niemand meer soakte :P Doggies ziet er ook niet al te moeilijk uit (lees, eigenlijk wel makkelijk), maar als mensen niet weten wat bepaalde abilities doen wordt het alsnog moeilijk :(

 • maffeleo
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 20-09-2020

maffeleo

PSN ID: Klungeltjee

Noiz schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 10:14:
Gisteren onze 2e kill op mythic Garothi gehad. Gelukkig al een stuk cleaner als de 1e kill, maar blijft mooi dat je de boss killt en 2 seconden later alsnog iedereen dood is doordat Annihilation al rondvloog maar niemand meer soakte :P Doggies ziet er ook niet al te moeilijk uit (lees, eigenlijk wel makkelijk), maar als mensen niet weten wat bepaalde abilities doen wordt het alsnog moeilijk :(
Wij hadden met de guild na 2 wipes de hondjes dood.. Geen overtuigende kill maar dood is dood.
Het ging heel moeizaam want als je de shadow buff hebt en daarop de fire buff krijgt waarbij je moet spreiden kan het snel fout gaan.
Daarnaast is goede coördinatie/communicatie belangrijk bij de fire dog: fear stacken en tegelijk verplaatsen..
Al met al een leuk gevecht! Maandag hopelijk High command slopen.

PSN ID: Klungeltjee


 • PepperNutz
 • Registratie: Januari 2016
 • Niet online
Ik heb momenteel een ''klein'' probleempje in wow en dat is een tekort aan critical strike voor mijn havoc DH.
Mijn iLV is momenteel 917 maar mijn crit zit op 26% terwijl deze 40+ moet zijn volgens wowhead etc. Hoe merk ik dit? De afgelopen dagen heb ik een aantal LFR raids gedaan en ik merkte bij bv Kin Goroth dat ik geen combo's kan maken met chaos strike. De openers en rotations zijn verder gewoon goed. Ik doe soms meer dan 1 mil schade maar vaak rond de 250K 8)7, toen mensen gingen klagen over low DPS bij sommige players voelde ik me natuurlijk wel verantwoordelijk. Heb tot nu altijd demonic build gespeeld maar gisteravond heb alle talents omgegooid naar chaos blades build in de hoop dat er misschien meer crit gear gaat komen.

Probleem is dus dat ik geen critical strike gear krijg, ben juist raids gaan doen in de hoop gear te krijgen die mijn critical strike naar boven kan brengen maar ik krijg alleen maar mastery, versatility en misschien haste gear. De loot specialisation staat al op havoc staan maar dit maakt niks uit. Ook komen er alleen maar mastery/versatility gear uit de relinquished tokens.

Kan dit komen omdat ik altijd iLV boven critical strike chance heb verkozen in terms of gear waar vaak mas/vers bij zat? Dus dat het systeem dan automatisch denkt dat die stats geprefereerd worden en dus alleen maar nog die stats geeft met open world gear/ raid gear en relinquished gear of is dit te far fetched? Online klagen mensen namelijk dat ze alleen maar crit gear krijgen :X

Zijn er mensen die in hetzelfde schuite gezeten hebben of die weten wat ik nu beste kan doen? Sorry voor de wall of text maar wilde een zo duidelijk mogelijk verhaal neer zetten. Alvast bedankt voor de hulp _/-\o_
Spunker schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 05:53:
ik kan niet wachten op WOW classic!
Denk dat je nog wel even mag wachten, er zijn niet beelden voor uit gekomen en concrete plannen geweest hoe ze dit gaan uitwerken op blizzcon (kan ook zijn dat ze dat express doen om zo teleurstelling te voorkomen want Blizz zei X op Blizzcon 2017 maar is uiteindelijk toch niet gebeurd). Daarbij release BfA, ik zie het niet gebeuren dat classic en BfA samen uitkomen of vlak na elkaar waar BfA vast wel hoger in de lijst staat vergeleken Classic. Ik heb zo'n onderbuik gevoel dat 2019 pas echt het jaar van Classic wordt maar ik heb niets meer dan speculatie van mij kant om dit te onderbouwen ;)
Ik geloof niet dat er een prefer in stats komt omdat je het heel toevallig hebt gestacked. Geloof meer loot spec = X pref stats = Y dus lagere kans op pref stats maar om het nog makkelijker te maken... het komt allemaal neer op RNG en die zijn voor spelers niet aan hun kant overduidelijk.

op ilvl 917 kan je nog opeen hoop manieren je stats bijschafen, verlies wat ilvls en zoek je goede stats op. Crit is alles op een Havoc DH dus het zou zo maar kunnen al ga je er 4 ilvls opachter uit dat je stukje met Crit alsnog meer DPs geeft... Ilvl voor pugs is vervelend, hoe je dit vaak kan oplossen is als volgend:
Maak een set aan met max ilvl, vervolgens zodra je in een groep zit trek je een andere set aan met de juiste stats. Nu heb je met ilvl 917 de leader vor de gek gehouden dat je eigenlijk maar 912 bent bijv. Zorg ervoor dat je DPS goed is en weinig mensen zouden erover klagen ;) Dan nog overleven op de fights :P

Daarbij 250k dps... weet niet wat je dan aan het doen bent maar volgens mij moet je dan in slaap gevallen zijn :? Lees even een guide en neem hem goed door, ga even een dummy slaan om gevoel in je rotatie te krijgen.

[Voor 102% gewijzigd door Kadardar op 05-01-2018 11:37]

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Noiz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 02-02 11:51
PepperNutz schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 10:57:
Kan dit komen omdat ik altijd iLV boven critical strike chance heb verkozen in terms of gear waar vaak mas/vers bij zat? Dus dat het systeem dan automatisch denkt dat die stats geprefereerd worden en dus alleen maar nog die stats geeft met open world gear/ raid gear en relinquished gear of is dit te far fetched? Online klagen mensen namelijk dat ze alleen maar crit gear krijgen :X

Zijn er mensen die in hetzelfde schuite gezeten hebben of die weten wat ik nu beste kan doen? Sorry voor de wall of text maar wilde een zo duidelijk mogelijk verhaal neer zetten. Alvast bedankt voor de hulp _/-\o_
Dat is redelijk vergezocht ja. Wat ik zo dus lees is het probleem dat je alleen maar ilvl over stats hebt gekozen. Voor de meeste classes zijn secondary stats belangrijker dan primary stat of in ieder geval tot een bepaalde hoogte. Gebruik websites als Raidbots om je gear te simmen om te zien of lagere ilvl items wellicht beter zijn.
Overigens heeft raid gear fixed secondary stats welke je kan terugzien in de dungeon journal.
Veel is er niet aan te doen dus behalve je gear simmen wanneer je lagere ilvl gear krijgt om te zien wat beter is.

Overigens is een gap van 1M <> 250k dps wel heel erg groot en kan je dat niet alleen op je gear gooien, dan spelen er ook nog andere zaken die niet goed gaan.

 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 19:19
PepperNutz schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 10:57:
Ik heb momenteel een ''klein'' probleempje in wow en dat is een tekort aan critical strike voor mijn havoc DH.
Mijn iLV is momenteel 917 maar mijn crit zit op 26% terwijl deze 40+ moet zijn volgens wowhead etc. Hoe merk ik dit? De afgelopen dagen heb ik een aantal LFR raids gedaan en ik merkte bij bv Kin Goroth dat ik geen combo's kan maken met chaos strike. De openers en rotations zijn verder gewoon goed. Ik doe soms meer dan 1 mil schade maar vaak rond de 250K 8)7, toen mensen gingen klagen over low DPS bij sommige players voelde ik me natuurlijk wel verantwoordelijk. Heb tot nu altijd demonic build gespeeld maar gisteravond heb alle talents omgegooid naar chaos blades build in de hoop dat er misschien meer crit gear gaat komen.

Probleem is dus dat ik geen critical strike gear krijg, ben juist raids gaan doen in de hoop gear te krijgen die mijn critical strike naar boven kan brengen maar ik krijg alleen maar mastery, versatility en misschien haste gear. De loot specialisation staat al op havoc staan maar dit maakt niks uit. Ook komen er alleen maar mastery/versatility gear uit de relinquished tokens.

Kan dit komen omdat ik altijd iLV boven critical strike chance heb verkozen in terms of gear waar vaak mas/vers bij zat? Dus dat het systeem dan automatisch denkt dat die stats geprefereerd worden en dus alleen maar nog die stats geeft met open world gear/ raid gear en relinquished gear of is dit te far fetched? Online klagen mensen namelijk dat ze alleen maar crit gear krijgen :X

Zijn er mensen die in hetzelfde schuite gezeten hebben of die weten wat ik nu beste kan doen? Sorry voor de wall of text maar wilde een zo duidelijk mogelijk verhaal neer zetten. Alvast bedankt voor de hulp _/-\o_
Crit is voor mijn frostmage ook een ding. Ik heb ervoor gekozen om zoals al genoemd lagere itemlevels aan te houden, totdat ik replacements heb. Wel je hogere items in je bags bewaren, dan kun je die later wellicht alsnog gaan gebruiken.

Mijn DPS is verder prima.
Noiz schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 11:18:
[...]
Overigens is een gap van 1M <> 250k dps wel heel erg groot en kan je dat niet alleen op je gear gooien, dan spelen er ook nog andere zaken die niet goed gaan.
Voor ene Havoc DH die geen idee heeft wat die aan het doen is is dat niet bijzonder gek... er zitten skills tussen die je moet spammen op cooldown en skills tussen die je eigenlijk bijna nooit mag gebruiken tenzij de situatie niet anders is.

bijv. throw glaive is voor de dot te doen, maar als je de dot refreshed voor dat de timer afgelopen is of voor de laat ik het maar lag timer noemen (er was ooit ergens een verhaal dat een dot en hot 10% van de tijd heeft dat je hem mag refreshen zonder loss. volgens mij ergens in een Warlock discussie) dan maak je DPS loss want throw glaive zelf is niet sterk. Nou verklaart dit niet de gehele 750K maar een beetje glaives timen kan je al snel 100K dps winst geven om je een idee te geven. Denk ook dat ze opener simpelweg niet goed is en vooral in de chaos build is dat belangrijk. Daarbij lage crit waardoor die geen Chaos strike kan spammen en met een beetje pech aan het auto attacken is. DH lijkt heel simpel qua rotatie maar voordat ze echt goed worden moet je wel echt crit hebben

Daarbij 917 zou die vast ook nog niet veel leggos hebben dus de kans op bis leggos wordt ook wel erg klein. Daarbij zijn je bis leggies vooral spec gebonden, Speel je demonic wil je randos cascading eyes hebben.... in chaos... nahh :P

[Voor 20% gewijzigd door Kadardar op 05-01-2018 11:41]

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Mr.Mew
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 16-03-2021
Nou, dan toch maar mijn 1e post plaatsen.

Na toch een kort maandje van spelen heeft mijn guild toch eindelijk de normal kill op Argus.
Na het verlaten van onze vorige raid leaders is de groep toch aardig chaotisch geworden, maar niet minder sterk.
Dus ik ben zeker trots op de groep voor deze kill.

Vanaf deze week maar beginnen met een HC poging.

[Wow - Ignodil - Aerie Peak]


 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
@PepperNutz
Om gelijk even met de deur in huis te vallen: 250k dps met ilvl 914 is wel echt dramatisch, dit is DPS voor iemand rond de ilvl 850. Niet lullig bedoeld ofzo, maar om je beetje een beeld te geven. Een pluspunt: ik denk dat het makkelijk aan te pakken is met snel resultaat. Je DPS kan namelijk niet alleen zo laag uitvallen door slechte stats, er moet dan ook iets mis zijn met je rotatie. Zoek een goede guide op. Als je tekst te plat en saai vindt kan je ook genoeg goede video's op YouTube vinden.

Daarnaast is simmen de key. Hierboven is al een paar keer gezegd dat een item met een paar ilvls lager soms meer DPS oplevert. Hier is dus makkelijk achter te komen door te simmen. Download Simpermut (even lezen hoe het werkt) via Curse en ga naar https://www.raidbots.com/simbot/topgear. Hier de export plakken en je ziet heel duidelijk wat je DH het liefst aanheeft. Misschien een beetje een kort door de bocht handleiding, maar met een beetje kennis en wijsheid kom je hier prima zelf uit ;).

 • IntToStr
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 16:53
De simulationcraft addon (niet simpermut) geeft de output met /simc die je dan bij topgear in raidbots kunt plakken. Dan kun je bij raidbots alles bij elkaar klikken ipv in game.

Simpermut kan een shitload aan combinaties voor je maken, maar in raidbots zelf zie je meteen of je binnen de limitaties blijft etc. Vind ik persoonlijk handiger :)

 • PepperNutz
 • Registratie: Januari 2016
 • Niet online
Kadardar schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 11:11:
[...]
op ilvl 917 kan je nog opeen hoop manieren je stats bijschafen, verlies wat ilvls en zoek je goede stats op. Crit is alles op een Havoc DH dus het zou zo maar kunnen al ga je er 4 ilvls opachter uit dat je stukje met Crit alsnog meer DPs geeft... Ilvl voor pugs is vervelend, hoe je dit vaak kan oplossen is als volgend:
Maak een set aan met max ilvl, vervolgens zodra je in een groep zit trek je een andere set aan met de juiste stats. Nu heb je met ilvl 917 de leader vor de gek gehouden dat je eigenlijk maar 912 bent bijv. Zorg ervoor dat je DPS goed is en weinig mensen zouden erover klagen ;) Dan nog overleven op de fights :P

Daarbij 250k dps... weet niet wat je dan aan het doen bent maar volgens mij moet je dan in slaap gevallen zijn :? Lees even een guide en neem hem goed door, ga even een dummy slaan om gevoel in je rotatie te krijgen.
Bedankt voor de tip, ga zoals verder in het topic vermeld staat dan de hogere iLV gear in bags bewaren en het gewoon mikken op crit gear.

Het is niet dat ik alleen maar 250K dps doe, zie dat af en toe en soms regelmatig voorbij komen als de combos's niet lukken. Heb gisteren mijn spec geswitched naar chaos blades build en merk dat ik qua dps een stuk hoger zit, gemiddeld 600-800K met vaak uitschieters boven de 1,5 mil. Alleen als ik dan op youtube kijk dan zie je mensen iedere seconde 1 mil dps doen met verschillende specs (ranged en melee dps), zou echt niet weten hoe dat mogelijk is.

Ik gebruik bij beide builds de gewone rotation. Chaos blades is nog wel even wennen maar had demonic aardig onder de knie imo.

Current stats: 27 crit, 13 haste, 41 mastery en 15%, iets in die trend. Qua legendaries heb ik de *Achor, the Eternal Hunger (chest piece) en de * Loramus Thalipedes' Sacrifice (boots). Beide niet heel useful maar vooral voor de secondary stats.

@Raptar Bedankt voor de tip, ik ga meteen even kijken hoe ik SIM erop krijg. Het is niet dat ik alleen maar 250K voorbij zie komen. Merkte gisteren tijdens de raid ontzettend veel downtime, geen fury en al helemaal geen combos. Dit is niet altijd zo, de ene keer dan loopt alles smooth en heb ik meer consistant dmg maar andere keren dan heb ik nauwelijlks fury en dus veel downtime tussen combos. Deels heeft dit denk ik te maken met de chaos strikes crits die dan de fury replenishen. Dit kan ik dus verhelpen door ongeveer 20% crit erbij te krijgen en betere relic paths met chaos strike.
Maar zoals ik hierboven ook al heb gezegd, ik zou niet weten hoe ik iedere seconde of iedere ability 1 mil schade kan doen zoals op het internet vaak te zien is.

Ik ga kijken of ik de rotation beter kan maken plus om de gear vanaf nu te gaan simmen en niet nog zo'n wall of text plaatsen wat het topic vervuild haha O-)

[Voor 4% gewijzigd door PepperNutz op 05-01-2018 13:27]


 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
Ik ga kijken of ik de rotation beter kan maken plus om de gear vanaf nu te gaan simmen en niet nog zo'n wall of text plaatsen wat het topic vervuild haha O-)
Dit al helemaal niet, hier is het topic juist voor bedoeld ;). Als je hulp nodig hebt ben je altijd welkom op de Discord of hier, al schrijf je een hele bijbel.

 • hmr
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 15:44
Ik hou het in mijn achterhoofd! Alliance of Horde btw? :)

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • IntToStr
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 16:53
hmr schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 14:09:
[...]


Ik hou het in mijn achterhoofd! Alliance of Horde btw? :)
Alliance :)
PepperNutz schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 13:14:
[...]


Bedankt voor de tip, ga zoals verder in het topic vermeld staat dan de hogere iLV gear in bags bewaren en het gewoon mikken op crit gear.

Het is niet dat ik alleen maar 250K dps doe, zie dat af en toe en soms regelmatig voorbij komen als de combos's niet lukken. Heb gisteren mijn spec geswitched naar chaos blades build en merk dat ik qua dps een stuk hoger zit, gemiddeld 600-800K met vaak uitschieters boven de 1,5 mil. Alleen als ik dan op youtube kijk dan zie je mensen iedere seconde 1 mil dps doen met verschillende specs (ranged en melee dps), zou echt niet weten hoe dat mogelijk is.

Ik gebruik bij beide builds de gewone rotation. Chaos blades is nog wel even wennen maar had demonic aardig onder de knie imo.

Current stats: 27 crit, 13 haste, 41 mastery en 15%, iets in die trend. Qua legendaries heb ik de *Achor, the Eternal Hunger (chest piece) en de * Loramus Thalipedes' Sacrifice (boots). Beide niet heel useful maar vooral voor de secondary stats.
Het meeste van DH komt uit de opener en je probeert het boven de 1 mil te houden met je crits op je dumper, vroeger deed je me tier set extra damage met de aoe dta je alle kanten opvliegt, hoe dat nu in Antorus tier zit moet je ff uitzoeken. Zoweizo is het uitzoeken het denk ik wel even waard.

Het komt vanzelf, leggos die je nu hebt zijn nou echt bepaald super voor chaos, ook niet voor Demonic. Demonic zou ik wel als spec houden voor mythic+ vooral met die cascading eyes ga je de meters laten ontploffen van DPS.

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • hulkie
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 19:20
Heb zelf ook een DH: De legendary ring die fury genereert doet inderdaad een hoop. Ik zit zelf op 50-55% crit en bij mij loopt t ook niet altijd even soepel...

Wat ik zat te denken: heb je veel AP in je wapen? En goede relics? Ik heb zwakke relics, maar wel redelijk itemlevel wapen en 75 AP. Dat doet ook een hoop. Met alle cooldowns up gaan de meeste hits voor 2mil+ , ik kak na een 30-40 seconden de meters toppen altijd hard in. 😂

 • PepperNutz
 • Registratie: Januari 2016
 • Niet online
Kadardar schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 14:16:
[...]

Het meeste van DH komt uit de opener en je probeert het boven de 1 mil te houden met je crits op je dumper, vroeger deed je me tier set extra damage met de aoe dta je alle kanten opvliegt, hoe dat nu in Antorus tier zit moet je ff uitzoeken. Zoweizo is het uitzoeken het denk ik wel even waard.

Het komt vanzelf, leggos die je nu hebt zijn nou echt bepaald super voor chaos, ook niet voor Demonic. Demonic zou ik wel als spec houden voor mythic+ vooral met die cascading eyes ga je de meters laten ontploffen van DPS.
Jah.. de legendaries zijn niet bepaald top :N
Ben al wat aan het oefenen geweest met chaos blades build omdat ik hier nu de meeste dps mee krijg i.t.t. de demonic build. Lees online dat de demonic build pas begint te shinen als de crit wat hoger is, dus vandaar deze build.
hulkie schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 19:07:
Heb zelf ook een DH: De legendary ring die fury genereert doet inderdaad een hoop. Ik zit zelf op 50-55% crit en bij mij loopt t ook niet altijd even soepel...

Wat ik zat te denken: heb je veel AP in je wapen? En goede relics? Ik heb zwakke relics, maar wel redelijk itemlevel wapen en 75 AP. Dat doet ook een hoop. Met alle cooldowns up gaan de meeste hits voor 2mil+ , ik kak na een 30-40 seconden de meters toppen altijd hard in. 😂
Mijn artifact zit nu op lv 76 en qua relics heb ik de shadow relic heb ik wel voorzien van critical chaos via de netherlight crucible maar de fel relics nog niet. Welke build speel je en welke gear zou jij mij aanraden om voor te gaan om crit te stacken?

 • hulkie
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 19:20
Ik heb een vrij standaard chaos guild en kan je eigenlijk weinig tips geven, het is maar een altje en vind zelf dat ik underperform. Ik check wel eens andere DHs die goede scores halen, maar veel lijkt af te hangen van de juiste Lego's.

Dus stug door blijven gaan, hopen op de ring en je cooldowns goed gebruiken!

 • Kapoen
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:10
hulkie schreef op zaterdag 6 januari 2018 @ 08:19:
Ik heb een vrij standaard chaos guild en kan je eigenlijk weinig tips geven, het is maar een altje en vind zelf dat ik underperform. Ik check wel eens andere DHs die goede scores halen, maar veel lijkt af te hangen van de juiste Lego's.

Dus stug door blijven gaan, hopen op de ring en je cooldowns goed gebruiken!
In verband met de legendaries is deze ontwikkeling op til:
Hi all!

Today's PTR update includes a new method for acquiring Legendary items: the Purified Titan Essence. This item can be purchased from Arcanomancer Vridiel in Dalaran in exchange for 175 Wakening Essences.

When used, the Purified Titan Essence will immediately grant a Legion Legendary item appropriate for your specialization. Note that this item is bind on pickup, and that the Legendary item granted by the Purified Titan Essence does not affect your chance to earn a Legendary through other methods.

Additionally, the Awoken Titan Essence used to upgrade Legendary items to item level 1000 is now sold by Arcanomancer Vridiel as a vendor item, rather than as a quest reward, for the same total cost (50 Wakening Essences). The quest will no longer be offered, but can be turned in if your character already has it active.
bron op PTR forum.

Ik weet niet of het voordelig is om nu al die Essences beginnen te grinden. Ik verwacht dat er nog wel een mechanisme komt om de verschillen tussen alle spelers gelijk te trekken, aangezien niet iedereen oude leggo’s heeft liggen die nog moeten geüpgraded worden.

[Voor 8% gewijzigd door Kapoen op 06-01-2018 12:43]

Clowns to the left of me, Jokers to the right


 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
@Kapoen
Maar die quest om die Essences te krijgen is dus niet meer beschikbaar? Ik kan op me niet herinneren dat ik ze op m'n Shaman gekregen heb (paar weekjes 110 nu en wel aardig wat mee gedaan al).

 • Hairy23
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 19:10
Je krijg die quest alleen als je een legendary heb die je kan upgraden, ik heb al mijn legendaries ilvl 1000 en krijg de quest ook niet meer.

 • Kapoen
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:10
@Raptar Wat Hairy23 zegt klopt dus, en dat zal Blizzard dus op de een of andere manier moeten aanpakken. Ik zou in theorie bv. op mijn rogue en pally die essences kunnen grinden omdat die nog oude leggo’s hebben.

Mijn shaman is een verse level 110 met slechts 1 level 1000 legendary en krijgt de quest dus niet. Verder boeit het mij niet echt als casual speler, maar ik kan me zo al voorstellen dat sommige mensen wel degelijk nu al beginnen met grinden. Mogelijk krijgen ze dan het deksel op de neus wanneer de nieuwe patch er is en de essences gereset worden (gokje van mijn kant).

Dus Blizzard kan beter asap communiceren wat ze hier aan gaan doen, om iedereen gerust te stellen. Zowel de spelers die nog kunnen grinden als degene die nu nog moeten toekijken...

Clowns to the left of me, Jokers to the right


 • Albeto55
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 15-02-2018
Raptar schreef op zaterdag 6 januari 2018 @ 14:16:
Alle rares die op de map verschijnen die kill ik, denk in totaal zo'n 10 per dag ofzo. Werk jij deze elke dag af?
Destijds op mijn dk liep ik lekker overal rond en alle rares slopen en kistjes openmaken. Daarnaast deed ik dan de invasions en de wq's. Dit duurde dan ongeveer uurtje voor alle drie de gebieden. had toen in no time ook een aantal legendaries erbij. Op mijn dh doe ik vaak hetzelfde, maar merk wel dat met wat mindere gear en (nog) geen tank spec die rares echt wel hard kunnen slaan :P. Dat warframe biedt dan de uitkomst want dan is het bye bye :)

Gisteren Coven HC weer neergemept en aggramar zat op 14%. Het CC-en van de adds ging wel goed, maar er zijn een paar figuren die skills/trinkets gebruiken die constant de CC breken. Zou je denken niet gebruiken/beetje oppassen, maar zo ging dat helaas niet.

Op zich snapt iedereen het gevecht wel dus morgen zal die wel neergaan en dan op naar de big boss

 • r3st0r
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 25-06-2021
Hairy23 schreef op zaterdag 6 januari 2018 @ 14:30:
Je krijg die quest alleen als je een legendary heb die je kan upgraden, ik heb al mijn legendaries ilvl 1000 en krijg de quest ook niet meer.
Een leuke manier om voorbij die "alle legendaries op level 1000 en dus geen essence quest" te komen, is door een 970 legendary van de AH te kopen (craftable). Je krijgt dan meteen de quest weer, en zolang je die niet complete kun je essences blijven grinden.

Ik kan ook bevestigen dat het werkt met legendaries die je niet kunt equippen. Ik heb gister een mail legendary gekocht (en kan alleen cloth aan ivm priest) en dat gaf mij de quest weer nadat ik die eerder niet had.

Is natuurlijk wel een gok. Als Blizzard de currency toch veranderd, of iets doet om iedereen gelijk te trekken, dan heb je dus gold uitgegeven en pech. Ik neem het risico in ieder geval wel.

[Voor 32% gewijzigd door r3st0r op 08-01-2018 12:24]


 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
Ik ben de laatste tijd Antorus HC aan het puggen met @Kadardar en dat gaat eigenlijk super goed. Gister mijn curve binnengesleept en heb nu 11/11 hc ik moet zeggen dat het toch niet zo challenging is als de raids voorheen maar wel leuk om te doen. Misschien dat ik binnenkort maar paar mythic ga proberen.

 • Hairy23
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 19:10
r3st0r schreef op maandag 8 januari 2018 @ 12:21:
[...]


Een leuke manier om voorbij die "alle legendaries op level 1000 en dus geen essence quest" te komen, is door een 970 legendary van de AH te kopen (craftable). Je krijgt dan meteen de quest weer, en zolang je die niet complete kun je essences blijven grinden.

Ik kan ook bevestigen dat het werkt met legendaries die je niet kunt equippen. Ik heb gister een mail legendary gekocht (en kan alleen cloth aan ivm priest) en dat gaf mij de quest weer nadat ik die eerder niet had.

Is natuurlijk wel een gok. Als Blizzard de currency toch veranderd, of iets doet om iedereen gelijk te trekken, dan heb je dus gold uitgegeven en pech. Ik neem het risico in ieder geval wel.
Blizzard heeft aangegeven dat de quest actief blijft, dus het lijkt waarschijnlijk dat ze niet gereset worden.
Maar blizzard kan natuurlijk kiezen voor net een andere token voor de vendor items.

 • Kapoen
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:10
r3st0r schreef op maandag 8 januari 2018 @ 12:21:
[...]
Is natuurlijk wel een gok. Als Blizzard de currency toch veranderd, of iets doet om iedereen gelijk te trekken, dan heb je dus gold uitgegeven en pech. Ik neem het risico in ieder geval wel.
en
Hairy23 schreef op maandag 8 januari 2018 @ 13:40:
[...]
Blizzard heeft aangegeven dat de quest actief blijft, dus het lijkt waarschijnlijk dat ze niet gereset worden. Maar blizzard kan natuurlijk kiezen voor net een andere token voor de vendor items.
En daarom zou Blizzard dus misschien beter vroeger dan later communiceren wat ze precies van plan zijn, zodanig dat we niet hoeven te speculeren en mensen zich nodeloos gaan frustreren.

Clowns to the left of me, Jokers to the right


 • Albeto55
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 15-02-2018
PepperNutz schreef op vrijdag 5 januari 2018 @ 21:06:
[...]

Jah.. de legendaries zijn niet bepaald top :N
Heb met mijn dh kerstprojectje ook gemerkt dat de build erg gear/leggie afhankelijk is. Denk dat je het ook gewoon moet zien als transitie fase en je niet druk moet maken nu.

Die tier set heeft hele goede synergie met eye beam en de haste buff en dps toename als je in demon vorm zit. De 4 set bonus vangt het verlies aan dps als je dan uit je demon vorm komt een beetje op met je haste toename. Combineer je dit met de head/schouders en die ring die je veel extra fury geeft en het moet bijna een ander spel zijn lijkt mij.

Zelf heb ik ook de juiste legendaries nog niet, maar heb kil jaden trinket met die legendary ring van de raid quest gecombineerd. Wat betreft stats is het best aardig nu en het speelt al best vloeiend.

Puur single target blijft het zonder de juiste gear/leggies denk ik vrij matig, maar in dungeons vindt ik de DH nu al beastmode en erg leuk om te spelen.

Hierbij een linkje van mijn dude... misschien heb je er wat aan wat betreft gear/skills
https://worldofwarcraft.c...r/silvermoon/zweefvlieger

 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-02 13:27
(Raidbots Quicksim) ZWEEFVLIEGER - 1.294.040 DPS

Moet je er wel bij zeggen dat je alles WF/TF hebt en een Pantheon trinket .... behoorlijk mazzel dus.

Zelf gewoon geen mazzel met het hele WF/TF gebeuren .. bijna alles op de standaard 930/945 (N/HC)

[Voor 5% gewijzigd door Ashrah op 08-01-2018 14:50]


 • Albeto55
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 15-02-2018
Ashrah schreef op maandag 8 januari 2018 @ 14:50:
(Raidbots Quicksim) ZWEEFVLIEGER - 1.294.040 DPS

Moet je er wel bij zeggen dat je alles WF/TF hebt en een Pantheon trinket .... behoorlijk mazzel dus.

Zelf gewoon geen mazzel met het hele WF/TF gebeuren .. bijna alles op de standaard 930/945 (N/HC)
Hehe... had een berg van die crystals gefarmt en gewoon net zo lang kopen totdat ze goed waren :). Had in de raid wel geluk met een dikke relic ook, maar had ook 6 coins en tijdens de pauze er nog 3 gehaald omdat dat ding op de broken isle op was.

 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-02 13:27
Heb het meer over je gear uit Raids, 5 WF/TF items terwijl je normal 1x gecleared hebt .....

Kudos though ;)

[Voor 11% gewijzigd door Ashrah op 08-01-2018 14:57]


 • Albeto55
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 15-02-2018
Ashrah schreef op maandag 8 januari 2018 @ 14:57:
Heb het meer over je gear uit Raids, 5 WF/TF items terwijl je normal 1x gecleared hebt .....

Kudos though ;)
dat was de nieuwjaars buff die aan stond... heb je die gemist dan? :+

Heb d8 ik nog raidfinder gloves in de bank zitten dus als ik deze week ergens nog een tier piece bij kan krijgen ga ik wel switchen. wellicht gaat het ilvl dan wel omlaag, maar het zal vast vloeiender spelen.

Gaat mij ook meer om de lol.. die movementspeed blijft zo leuk en wil tanking ook nog gaan checken. Als verder die movmentspeed op de dk niet aangepakt wordt volgende exp. dan denk ik dat de kans heel groot is dan de dh mijn nieuwe main gaat worden... ben echt een beetje klaar om overal met een rolator achteraan te lopen :P

 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-02 13:27
Hahaha heb ik zeker gemist dan ^^

Vanavond na een raidbreak van 3 weken wegens kerst en oud en nieuw weer Mythic in ... kan niet wachten, verveelde me rot in wow afgelopen weken :p
Vandaag besloten om te kappen met het Final Fury raid team. Ging al een paar weken niet lekker en ik kwam er achter dat ik eigenlijk meer lol had met puggen samen met @DennyV dan dat ik nog aan het raiden was met de hele guild. Dan maar eerlijk en gewoon lekker stoppen ermee.

Reden: toen Final Fury begon as het mijn type guild. beetje casual/semi hardcore maar net niet beiden zeg maar waardoor het gewoon een mixed bag was en dat was prima te doen. Langzaam zijn de mensen verdwenen die dit tot stand hielden en langzaam hebben de officers het richting social getrokken zonder ook maar enige vorm van te melden. Totdat het gister letterlijk in de guild is gezegd dat ze een social raiding guild zijn. Na wat flinke gesprekken (die er langer waren dan voor ze eens gingen melden dat een social raiding guild zijn geworden, ongeveer 2 a 3 weken ondertussen) dus maar de knoop door gehakt om het te stoppen voordat ik al me lol in WoW kwijt raak en me sub stop zet.

Nu maar even lekker zelf rond dwarrelen en misschien zoek ik van de week of volgende week wel weer een guild waar ik kan zeggen ja dit is wat ik zoek en tussen deze mensen voel ik me thuis. Voor nu, lets explore the world (of Azeroth)! Samen met wat andere games die ik gewoon niet heb kunnen spelen door tijds gebrek :)

[Voor 5% gewijzigd door Kadardar op 08-01-2018 17:52]

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • PepperNutz
 • Registratie: Januari 2016
 • Niet online
Albeto55 schreef op maandag 8 januari 2018 @ 14:38:
[...]


Heb met mijn dh kerstprojectje ook gemerkt dat de build erg gear/leggie afhankelijk is. Denk dat je het ook gewoon moet zien als transitie fase en je niet druk moet maken nu.

Die tier set heeft hele goede synergie met eye beam en de haste buff en dps toename als je in demon vorm zit. De 4 set bonus vangt het verlies aan dps als je dan uit je demon vorm komt een beetje op met je haste toename. Combineer je dit met de head/schouders en die ring die je veel extra fury geeft en het moet bijna een ander spel zijn lijkt mij.

Zelf heb ik ook de juiste legendaries nog niet, maar heb kil jaden trinket met die legendary ring van de raid quest gecombineerd. Wat betreft stats is het best aardig nu en het speelt al best vloeiend.

Puur single target blijft het zonder de juiste gear/leggies denk ik vrij matig, maar in dungeons vindt ik de DH nu al beastmode en erg leuk om te spelen.

Hierbij een linkje van mijn dude... misschien heb je er wat aan wat betreft gear/skills
https://worldofwarcraft.c...r/silvermoon/zweefvlieger
Zo zie ik het inderdaad, ik ben dus al paar dagen aan het stoeien met de chaos blades build en heb als ik nemesis+chaos blades plus meta pop gewoon continue tussen 1-3 mil shade per chaos strike, dus dat zit wel goed. Maar die tussenfases zijn lastig, sta dan te auto attacken (30-200k dps :F ) tot ik weer fury hebt.
Die transitie is nu nog lastig te overbruggen zonder half giants denk ik. Ben nu dagelijks argunite aan het farmen om die blauwe tokens te halen die de crit omhoog kunnen krikken. Sinds mijn eerste post ben ik al van 27--> 36% crit gegaan. Beetje dat gevoel van met kiespijn naar de tandarts gaan en er daar vervolgens geen last van hebben lol. Denk dat het misschien toch met talents te maken kan hebben want heb sinds de switch naar chaos blades alleen maar crit gear gerolld :>

Jouw character is flink gegeared haha, de ring van kil'jaeden en pantheon ring. Ik heb even gekeken naar de antorus raid set en die is wel erg nice voor demonic inderdaad dus ik denk dat als je de volle felreaper set hebt dat je ook in raids gaat toppen 8)

 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-02 13:27
Tier 20 voor DH scored beter dan Tier 21 mits je een degelijk ilvl hebt helaas. Net als bij veel andere classes is de Antorus Tier set gewoon redelijk waardeloos helaas ....

 • Hairy23
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 19:10
Kapoen schreef op maandag 8 januari 2018 @ 14:17:
[...]

en

[...]

En daarom zou Blizzard dus misschien beter vroeger dan later communiceren wat ze precies van plan zijn, zodanig dat we niet hoeven te speculeren en mensen zich nodeloos gaan frustreren.
Dat is bij deze gedaan : http://www.wowhead.com/ne...y-token-updates-for-7-3-5

Kort gezegd : in 7.3.5 wordt de droprate dusdanig, dat stockpilen nutteloos zou zijn.
Emmisary bags pre7.3.5 bevatten ook de lagere drops.

 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
Hairy23 schreef op maandag 8 januari 2018 @ 22:35:
[...]


Dat is bij deze gedaan : http://www.wowhead.com/ne...y-token-updates-for-7-3-5

Kort gezegd : in 7.3.5 wordt de droprate dusdanig, dat stockpilen nutteloos zou zijn.
Emmisary bags pre7.3.5 bevatten ook de lagere drops.
Ik krijg echt net 2 minuten geleden een Emissary Cache en er zaten inderdaad 4 Essences in, zonder dat ik ooit de quest gekregen heb. Iedereen kan zich dus inderdaad "voorbereiden".

 • Albeto55
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 15-02-2018
Raptar schreef op maandag 8 januari 2018 @ 23:16:
[...]


Ik krijg echt net 2 minuten geleden een Emissary Cache en er zaten inderdaad 4 Essences in, zonder dat ik ooit de quest gekregen heb. Iedereen kan zich dus inderdaad "voorbereiden".
Ik zag gisteren avond dat ze nu ook vermeld worden bij je dagelijkse heroic. Dus lijkt er inderdaad op dat je, je kan voorbereiden want dit zag ik op de dh en die heeft geen legies onder de 1000 en zie de quest ook niet.
Ik heb nog 17 essences nodig voor de laatste legendary upgrade (welliswaar Frost maar altijd mooi om te kunnen DPSen). Daarna ga ik ze ook flink farmen om goede Leggos voor me Blood spec te krijgen.

Daarbij heb ik weer een raid plekje gevonden in een guild die net gaat opstarten (maar wel met mensen die al heroic experience hebben) dus hun eerste raid ook direct Heroic wordt. Geeft mij nog even wat tijd om wat leuke dingetjes te doen zonder verplichting direct te weer te moeten gaan raiden. Zou ook even wat moeten uitzoeken qua legendarys. Heb een paar ilvl 1000 legendarys in de bank staan die misschien wat beter zijn dan die ik nu al aan heb. :) Ik kijk er iig weer naar uit over 1 a 2 weekjes. oOo

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog weinig echt online ben. Heb deze week wel weer keurig LFR gedaan met m'n hunter, maar helaas niet het geluk gehad om items te mogen looten. Dus komende week weer hopen.... geluk has to be on my side! :)

Daarnaast ook weer wat leuke oude raids gedaan, een pet mogen looten maar voor de rest geen raid set compleet gekregen of een mount mogen looten (geeft ook niks, heb er onlangs al een mogen ontvangen).

Al met al: ik ben benieuwd wat komende week me zal gaan brengen. ;)

Advies van een (bedrijfs)arts: gun jezelf de nodige ontspanning! Je werkt immers om te leven, en leeft niet om te werken. Succes!


 • Akaendra
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 16:25
Ik ben benieuwd, ik heb alle class legendaries op mijn warlock. Eens zien wat er gebeurt op het moment dat ik dan een legendary ga proberen te kopen :P
Akaendra schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 10:54:
Ik ben benieuwd, ik heb alle class legendaries op mijn warlock. Eens zien wat er gebeurt op het moment dat ik dan een legendary ga proberen te kopen :P
Ik verwacht een melding dat je geen legendary voor je loot spec kan creëren dus niet gebruikt is. :P Geloof dat die legendaries unique zijn dus je kan ze ook niet dubbel krijgen.

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 09:15:
Ik heb nog 17 essences nodig voor de laatste legendary upgrade (welliswaar Frost maar altijd mooi om te kunnen DPSen). Daarna ga ik ze ook flink farmen om goede Leggos voor me Blood spec te krijgen.

Daarbij heb ik weer een raid plekje gevonden in een guild die net gaat opstarten (maar wel met mensen die al heroic experience hebben) dus hun eerste raid ook direct Heroic wordt. Geeft mij nog even wat tijd om wat leuke dingetjes te doen zonder verplichting direct te weer te moeten gaan raiden. Zou ook even wat moeten uitzoeken qua legendarys. Heb een paar ilvl 1000 legendarys in de bank staan die misschien wat beter zijn dan die ik nu al aan heb. :) Ik kijk er iig weer naar uit over 1 a 2 weekjes. oOo
Raid je nu niet meer in Final Fury dan?

Ik heb toch een klein vraagje. Ik zit nu ilvl 929 en loopt toch een beetje tegen het plafond aan qua gear wat te krijgen is van WQs, Argunite etc. Antorus Normal is dus de volgende stap, alleen iedereen weet dat de requirements om in zo'n groep te komen altijd absurd zijn, daarnaast - puur mijn gevoel - zit volgens mij nog niet iedereen te wachten op een Elemental Shaman. Nu heb ik wel aardig wat geraid, ook nog in Legion, alleen nog nooit gelead. Is het een beetje te doen om een zoiets te leaden, ook zonder TS server of iets? Ben benieuwd, want dan start ik gewoon m'n eigen raid.

 • cleyn
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 09-01-2018
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:08:
[...]

Ik verwacht een melding dat je geen legendary voor je loot spec kan creëren dus niet gebruikt is. :P Geloof dat die legendaries unique zijn dus je kan ze ook niet dubbel krijgen.
ik las ergens dat je een token krijgt voor een alt (random wel te verstaan)

 • Akaendra
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 16:25
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:08:
[...]

Ik verwacht een melding dat je geen legendary voor je loot spec kan creëren dus niet gebruikt is. :P Geloof dat die legendaries unique zijn dus je kan ze ook niet dubbel krijgen.
Naja op dit moment als ik een legendary krijg op mijn warlock dan is het een BoA Legendary voor een andere class. Hoop eigenlijk dat ze dat een beetje doorpushen ook dus maar we zien wel, niet zon drama als ik ze niet kan kopen.
Raptar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:09:
[...]


Raid je nu niet meer in Final Fury dan?

Ik heb toch een klein vraagje. Ik zit nu ilvl 929 en loopt toch een beetje tegen het plafond aan qua gear wat te krijgen is van WQs, Argunite etc. Antorus Normal is dus de volgende stap, alleen iedereen weet dat de requirements om in zo'n groep te komen altijd absurd zijn, daarnaast - puur mijn gevoel - zit volgens mij nog niet iedereen te wachten op een Elemental Shaman. Nu heb ik wel aardig wat geraid, ook nog in Legion, alleen nog nooit gelead. Is het een beetje te doen om een zoiets te leaden, ook zonder TS server of iets? Ben benieuwd, want dan start ik gewoon m'n eigen raid.
Nee ik heb afstand genomen van het raid team van Final Fury, heb al in een eerder bericht aangegeven waarom. Maar nog een keer, het klikte gewoon niet meer met mij en de guild. Maat van me baalt maar hij begrijpt ook dat jezelf dwingen om te raiden in een groep waar je jezelf echt probeerd doorheen te slepen om nog te raiden niet gaat werken.

Leaden zou je vast oingetwijffeld lukken maar er zijn een aantal dingen in pugs die je moet weten. Meren deels gaat niet boosten, dus als je gene goede dps doet is er een kans dat mensen weggaan, wipe je is er een kans dat mensen weg gaan en als je niets zegt of actie onderneemt gaan mensen ook weg. Ik zou aanraden je in te lezen in de tactics zoals de fights horen te gaan zodat je proactief kan handelen naar faals van mensen.

Veel voorkomende fout is al op de eerste boss, AoE lekker neerleggen waar de tanks moeten rennen om hun bombardment neer te gooien, goed gegearde tank en iemand die eventueel een cooldown popped geen probleem voor ene paar keer, maar als die geen plek heeft om te lopen gaat of 1 zelf dood of 2 hij moet het in de raid gooien waardoor er weer andere mensen dood gaan. Als jij handelt en deze mensen eruit kicked heb je grotere kans dat mensen hun best doen en je je tanks behoud. Vooraf aangeven waar dingen moeten worden neer gelegd zou je grootste deel al helpen.

Zo zijn er nog wta bosses waar het handig is om gewoon te communiceren wie wat gaat doen zodat je niet in eens in de problemen komt tactic wijze. Probeer ook een paar mensen mee te nemen die zelf al aangeven dat ze wat dingen kunnen. Staar je niet dood op Seats en Curves. Curved mensen zijn 7 van de 10 keer de ergste die je mee gaat nemen. Veel mensen hebben een Argus HC boost gekocht waardoor ze deze hebben gekregen maar hebben echt 0 idee wat ze moeten doen. Uieindelijk proberen ze zich te verschuilen achter hun curve want kijk owh hoe goed ze zijn. Meeste raids die ik join die goed gaan zijn juist mensen zonder Curve. Wil niet zeggen dat alle curved mensen slecht zijn maar het grootste deel dat pugged met ze curve is gewoon niet veel boeiends.

Dus of je zin hebt in bovenstaande zou uiteindelijk uitwijzen of je het kan leaden ja of nee.

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Albeto55
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 15-02-2018
Raptar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:09:
[...]


Ik heb toch een klein vraagje. Ik zit nu ilvl 929 en loopt toch een beetje tegen het plafond aan qua gear wat te krijgen is van WQs, Argunite etc. Antorus Normal is dus de volgende stap, alleen iedereen weet dat de requirements om in zo'n groep te komen altijd absurd zijn, daarnaast -
Ik zou echt niet blanco zonder kennis en ts die raid gaan leaden op normal. Het is allemaal best simpel, maar er zijn een paar bosses waar je wel wat coordinatie nodig hebt en waarbij mensen wel moeten weten wat ze moeten doen. Mijn ervaring is dat met pugs de mensen heel snel weg zijn als er een paar onnodige wipes plaatsvinden waarbij het puur een kwestie is dat mensen gewoon niet goed weten hoe een mechanic in elkaar zit (bijvoorbeeld die flame rend bij aggramar, of die portals bij die portal keeper).

Ik zou je adviseren om een paar m+ te doen om zo je item lvl boven de 930 te halen. M15 geeft al 940 loot en je hebt een weekly chest met 960 spul. (je hoeft hiervoor de timer niet eens te halen.. het is puur een kwestie van de run uitvoeren.)

Als je dan 930-940 bent moet je echt wel normal raids inkomen lijkt mij en/of anders gewoon even kijken of je iemand kend die een raid gaat doen waar je mee kan.

[Voor 3% gewijzigd door Albeto55 op 09-01-2018 11:47]


 • cleyn
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 09-01-2018
<BeNeLeague - Draenor Horde> is pas ontstaan en we zijn opzoek naar exceptionele spelers om ons raidteam aan te vullen voor Mytic progress. PM op discord of voeg me toe op battle.net (Decreet#2705) voor informatie als je je Class op een behoorlijk niveau kan spelen en ervaring hebt (casuals welkom)

wowprogress: https://www.wowprogress.com/guild/eu/draenor/BeNeLeague

Ter info: De guild is opnieuw ontstaan op 31 december en we zullen 31 januari starten met raids. Het doel is deze expantion nog mythic te halen met 2 raids/week. Vanaf battle for Azeroth zullen er 3 raids/week zijn. Het team zelf wordt geleid door mensen met (ex-) mythic raiding ervaring.

 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:36:
[...]

Nee ik heb afstand genomen van het raid team van Final Fury, heb al in een eerder bericht aangegeven waarom. Maar nog een keer, het klikte gewoon niet meer met mij en de guild. Maat van me baalt maar hij begrijpt ook dat jezelf dwingen om te raiden in een groep waar je jezelf echt probeerd doorheen te slepen om nog te raiden niet gaat werken.

Leaden zou je vast oingetwijffeld lukken maar er zijn een aantal dingen in pugs die je moet weten. Meren deels gaat niet boosten, dus als je gene goede dps doet is er een kans dat mensen weggaan, wipe je is er een kans dat mensen weg gaan en als je niets zegt of actie onderneemt gaan mensen ook weg. Ik zou aanraden je in te lezen in de tactics zoals de fights horen te gaan zodat je proactief kan handelen naar faals van mensen.

Veel voorkomende fout is al op de eerste boss, AoE lekker neerleggen waar de tanks moeten rennen om hun bombardment neer te gooien, goed gegearde tank en iemand die eventueel een cooldown popped geen probleem voor ene paar keer, maar als die geen plek heeft om te lopen gaat of 1 zelf dood of 2 hij moet het in de raid gooien waardoor er weer andere mensen dood gaan. Als jij handelt en deze mensen eruit kicked heb je grotere kans dat mensen hun best doen en je je tanks behoud. Vooraf aangeven waar dingen moeten worden neer gelegd zou je grootste deel al helpen.

Zo zijn er nog wta bosses waar het handig is om gewoon te communiceren wie wat gaat doen zodat je niet in eens in de problemen komt tactic wijze. Probeer ook een paar mensen mee te nemen die zelf al aangeven dat ze wat dingen kunnen. Staar je niet dood op Seats en Curves. Curved mensen zijn 7 van de 10 keer de ergste die je mee gaat nemen. Veel mensen hebben een Argus HC boost gekocht waardoor ze deze hebben gekregen maar hebben echt 0 idee wat ze moeten doen. Uieindelijk proberen ze zich te verschuilen achter hun curve want kijk owh hoe goed ze zijn. Meeste raids die ik join die goed gaan zijn juist mensen zonder Curve. Wil niet zeggen dat alle curved mensen slecht zijn maar het grootste deel dat pugged met ze curve is gewoon niet veel boeiends.

Dus of je zin hebt in bovenstaande zou uiteindelijk uitwijzen of je het kan leaden ja of nee.
Jammer man, klote ook. Ik vond het nou juist net gezellig worden in FF en dan lees ik dit. Ik wil ook wel raiden en zit niet direct te wachten op een pure social guild, daar heb ik niet echt veel aan. @cleyn z'n offer klinkt wel interessant om eerlijk te zijn, toch maar eens goed over nadenken.

 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:36:
[...]

Nee ik heb afstand genomen van het raid team van Final Fury, heb al in een eerder bericht aangegeven waarom. Maar nog een keer, het klikte gewoon niet meer met mij en de guild. Maat van me baalt maar hij begrijpt ook dat jezelf dwingen om te raiden in een groep waar je jezelf echt probeerd doorheen te slepen om nog te raiden niet gaat werken.

Leaden zou je vast oingetwijffeld lukken maar er zijn een aantal dingen in pugs die je moet weten. Meren deels gaat niet boosten, dus als je gene goede dps doet is er een kans dat mensen weggaan, wipe je is er een kans dat mensen weg gaan en als je niets zegt of actie onderneemt gaan mensen ook weg. Ik zou aanraden je in te lezen in de tactics zoals de fights horen te gaan zodat je proactief kan handelen naar faals van mensen.

Veel voorkomende fout is al op de eerste boss, AoE lekker neerleggen waar de tanks moeten rennen om hun bombardment neer te gooien, goed gegearde tank en iemand die eventueel een cooldown popped geen probleem voor ene paar keer, maar als die geen plek heeft om te lopen gaat of 1 zelf dood of 2 hij moet het in de raid gooien waardoor er weer andere mensen dood gaan. Als jij handelt en deze mensen eruit kicked heb je grotere kans dat mensen hun best doen en je je tanks behoud. Vooraf aangeven waar dingen moeten worden neer gelegd zou je grootste deel al helpen.

Zo zijn er nog wta bosses waar het handig is om gewoon te communiceren wie wat gaat doen zodat je niet in eens in de problemen komt tactic wijze. Probeer ook een paar mensen mee te nemen die zelf al aangeven dat ze wat dingen kunnen. Staar je niet dood op Seats en Curves. Curved mensen zijn 7 van de 10 keer de ergste die je mee gaat nemen. Veel mensen hebben een Argus HC boost gekocht waardoor ze deze hebben gekregen maar hebben echt 0 idee wat ze moeten doen. Uieindelijk proberen ze zich te verschuilen achter hun curve want kijk owh hoe goed ze zijn. Meeste raids die ik join die goed gaan zijn juist mensen zonder Curve. Wil niet zeggen dat alle curved mensen slecht zijn maar het grootste deel dat pugged met ze curve is gewoon niet veel boeiends.

Dus of je zin hebt in bovenstaande zou uiteindelijk uitwijzen of je het kan leaden ja of nee.
En vergeet niet Curve betekent alleen Argus HC, ik zie groepen voorbij komen waar ze curve vragen voor de eerste 10 bosses, ook al heb je dan 10 kills op 1 van die bosses word je alsnog niet ge-invite omdat je geen curve hebt dat is beetje de logic van WoW denk ik :?. Mits je tank bent zoals ik en @Kadardar natuurlijk insta invite what is curve ? :? :?

 • Carthrax
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 11:14
In afwachting van de volgende patch ben ik toch maar weer een gnome gaan levelen. Ik had al wat gnomes op AD dus nu nog maar 1 erbij. Mijn nieuwe gnome warlock is ondertussen al bijna level 60 dus even kijken welke content hij gaat doen met 7.3.5.

BN: Carthos#2541 WoW: Carthos SWC, Carthosar CoA en nog vele anderen

Momenteel weinig te vertellen qua WoW :)
Ben er nog niet aan toe gekomen om WoW te installeren op nieuwe PC ( ontzettend druk op werk)

Mis WOW wel maar kan nu ook ineens zo veel andere games gaan spelen hehe.
Keuzes, keuzes :)

FUMES et CARNES

Raptar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:53:
[...]


Jammer man, klote ook. Ik vond het nou juist net gezellig worden in FF en dan lees ik dit. Ik wil ook wel raiden en zit niet direct te wachten op een pure social guild, daar heb ik niet echt veel aan. @cleyn z'n offer klinkt wel interessant om eerlijk te zijn, toch maar eens goed over nadenken.
Ach, of het klote is is per persoon anders maar wat mij betreft is het beter. Met steeds minder zin willen inloggen voor de raid doet ook niet bepaald veel geweldigs.

Progressie wijze ging het mij gewoon er te slapjes aan toe, fouten werken niet opgemerkt en wipes van 4% naar 12% werden beloond met Gaat goed mensen! terwijl we toch echt duidelijk minder progress maakte. Nee als ik 6 a 9 uur wil dedicaten aan een team dan wil ik toch wel echt wat actie en niet dat slappe hap raiden van social. Je moet het gewoon eens mee gemaakt hebben dan begrijp je wat ik bedoel.:)
DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 11:53:
[...]


En vergeet niet Curve betekent alleen Argus HC, ik zie groepen voorbij komen waar ze curve vragen voor de eerste 10 bosses, ook al heb je dan 10 kills op 1 van die bosses word je alsnog niet ge-invite omdat je geen curve hebt dat is beetje de logic van WoW denk ik :?. Mits je tank bent zoals ik en @Kadardar natuurlijk insta invite what is curve ? :? :?
Betreft Argus HC en curve staat erin ;) Maar ja curve is een soort van holy grail voor veel mensen en verwachten ze direct dat je de hele instance kent want je hebt tevens Argus gekilled... kan je niet killen tot je alles heb hebt gekilled toch? :+

Maarja tank/healer life maakt het wel echt veel makkelijker om ergens te komen. Die hebben toch wel iets meer forgiving factor als het aan curve toekomt.

[Voor 30% gewijzigd door Kadardar op 09-01-2018 12:46]

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Raptar
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 14-01 10:21
Iusedto schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 12:13:
Momenteel weinig te vertellen qua WoW :)
Ben er nog niet aan toe gekomen om WoW te installeren op nieuwe PC ( ontzettend druk op werk)

Mis WOW wel maar kan nu ook ineens zo veel andere games gaan spelen hehe.
Keuzes, keuzes :)
Welke games speel je nu? Iets nieuws proberen is hier misschien ook geen slecht idee.

 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 12:18:
[...]

Ach, of het klote is is per persoon anders maar wat mij betreft is het beter. Met steeds minder zin willen inloggen voor de raid doet ook niet bepaald veel geweldigs.

Progressie wijze ging het mij gewoon er te slapjes aan toe, fouten werken niet opgemerkt en wipes van 4% naar 12% werden beloond met Gaat goed mensen! terwijl we toch echt duidelijk minder progress maakte. Nee als ik 6 a 9 uur wil dedicaten aan een team dan wil ik toch wel echt wat actie en niet dat slappe hap raiden van social. Je moet het gewoon eens mee gemaakt hebben dan begrijp je wat ik bedoel.:)


[...]

Betreft Argus HC en curve staat erin ;) Maar ja curve is een soort van holy grail voor veel mensen en verwachten ze direct dat je de hele instance kent want je hebt tevens Argus gekilled... kan je niet killen tot je alles heb hebt gekilled toch? :+

Maarja tank/healer life maakt het wel echt veel makkelijker om ergens te komen. Die hebben toch wel iets meer forgiving factor als het aan curve toekomt.
Haha ik moest eigenlijk raptar Quoten 8)7, welke guild zit je nu dan gewoon weer een NL guild of ENG ?
DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 12:59:
[...]

Haha ik moest eigenlijk raptar Quoten 8)7, welke guild zit je nu dan gewoon weer een NL guild of ENG ?
Ben nog een beetje zoekend maar de huidige guild waar ik nu in zit is een ENG guild.

Heb er een heel goed gevoel erbij omdat de leader al door me logs aan het spitten was voordat ik me uberhaupt kon voorstellen en het eerste wat die zei is... waarom zijn je frost logs zo absurd slecht voor antorus? 8)7. uitgelegd dat het pugs waren waar ik gewoon letterlijk werd afgemaakt door mensen die dachten dat het leuk was om met die 2 yards adds (waar je zelf bij was) te gaan stacken op een DK of iemand die met ze immunity dwars door 4 blastwires loopt (was je ook bij, jees we lijken bijna een stel :P ) een goed idee was. Daarbij zat die ook wat verder terug te kijken en merkte die wel op dat frost wijze in WoD decent was wegens 9/eind progress voor de nerf en uiteindelijk mannoroth/eind na de nerf + hele goede trys op Archimonde. (wist niet eens dat warcraftlogs zover terug ging)

Uiteindelijk denkt die toch dat Blood beter bij me past dus heeft die me een offer gedaan die role te pakken. Ben er maar direct ingegaan om het plekje te kunnen reserveren maar mochten ze de 23:30 tijden vasthouden dan wordt het deze guild toch niet. Maarja heb genoeg tijd te bedenken wat ik ga doen, wil zowiezo 1 tot 2 weken cooldown van guild raiding, zou wel gewoon lekker puggen met je als je wilt. :)

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]

Raptar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 12:41:
[...]
Welke games speel je nu? Iets nieuws proberen is hier misschien ook geen slecht idee.
Momenteel speel ik bijna exclusief Path of Exile op de PC.
Heerlijke game om lekker mee te relaxen na een dag hard werken :)
90% van mijn tijd gaat op aan deze game.

Daarnaast ben ik net (1 uurtje) begonnen met Total War Warhammer. Deze game wilde ik altijd al spelen maar mijn oude PC was niet goed genoeg. Nu begonnen met deel 1 en als het bevalt koop ik deel twee ook nog.

Ook twijfel ik nog om Skyrim eens in HDR te gaan spelen, het ziet er in ieder geval echt geweldig uit.
En dan moet eigenlijk WoW ook nog lol.

FUMES et CARNES


 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 13:45:
[...]

Ben nog een beetje zoekend maar de huidige guild waar ik nu in zit is een ENG guild.

Heb er een heel goed gevoel erbij omdat de leader al door me logs aan het spitten was voordat ik me uberhaupt kon voorstellen en het eerste wat die zei is... waarom zijn je frost logs zo absurd slecht voor antorus? 8)7. uitgelegd dat het pugs waren waar ik gewoon letterlijk werd afgemaakt door mensen die dachten dat het leuk was om met die 2 yards adds (waar je zelf bij was) te gaan stacken op een DK of iemand die met ze immunity dwars door 4 blastwires loopt (was je ook bij, jees we lijken bijna een stel :P ) een goed idee was. Daarbij zat die ook wat verder terug te kijken en merkte die wel op dat frost wijze in WoD decent was wegens 9/eind progress voor de nerf en uiteindelijk mannoroth/eind na de nerf + hele goede trys op Archimonde. (wist niet eens dat warcraftlogs zover terug ging)

Uiteindelijk denkt die toch dat Blood beter bij me past dus heeft die me een offer gedaan die role te pakken. Ben er maar direct ingegaan om het plekje te kunnen reserveren maar mochten ze de 23:30 tijden vasthouden dan wordt het deze guild toch niet. Maarja heb genoeg tijd te bedenken wat ik ga doen, wil zowiezo 1 tot 2 weken cooldown van guild raiding, zou wel gewoon lekker puggen met je als je wilt. :)
Okeey ja we kunnen altijd lekker puggen :). Ik moet zeggen dat ik vrij weinig van die logs snap maar goed logs zeggen ook niet alles 8)7
DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 13:59:
[...]

Okeey ja we kunnen altijd lekker puggen :). Ik moet zeggen dat ik vrij weinig van die logs snap maar goed logs zeggen ook niet alles 8)7
Hebben we het dan wel een keer over als je het wilt leren. ;) Ik begreep het eerst ook niet maar eigenlijk is er niet bijzonder veel spannends als je gewoon begrijpt wat er staat en hoe het werkt. :P

Je moet het zien als een tool om te zien hoe je tegenover de rest staat zeg maar. Dan weet je of je wellicht underperformed/ midden/ beter bent dan het gemiddelde/ gewoon een super speler bent met jouw class/spec.

Voor tank is het alleen erg krom omdat de logs voor Tanks standaard van DPS uitgaat... wat imo niet de focus van een tank zou moeten zijn zolang je aan het progressen bent, kom je op farm dan wordt het interessant om DPS wijze te gaan kijken. Maar ik vang liever voorlopig 3 extra klappen voordat ik dood ga dan dat ik me DPS heel hoog is en dat ik dood op de grond lig door te weinig survival. Vooral progress wijze kan een fight erg messy zijn waardoor DPS die hun fight nog niet 100% onder controlle hebben misschien damage pakken wat nergens voor nodig is. Nou is niet elke tank even erg in DPS talents als de ander want de belangrijkste van je survival zit in je active mitagation wat in feite standaard in je rotatie zit, maar er zijn keuzes voor tanks waar je kan zeggen ik ga meer DPS doen OF ik pak deze extra cooldown waardoor ik wellicht me zelf kan redden om toch die kill te maken op een boss.

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]

Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 13:45:
[...]
Uiteindelijk denkt die toch dat Blood beter bij me past dus heeft die me een offer gedaan die role te pakken. Ben er maar direct ingegaan om het plekje te kunnen reserveren.....
Toch geen Druid ? :P

Wel veel succes gewenst, ik hoop dat je vind wat je zoekt.
En dat meen ik.

FUMES et CARNES


 • Ryada
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 05-02 19:52

Ryada

She/Her

Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:10:
[...]

Hebben we het dan wel een keer over als je het wilt leren. ;) Ik begreep het eerst ook niet maar eigenlijk is er niet bijzonder veel spannends als je gewoon begrijpt wat er staat en hoe het werkt. :P

Je moet het zien als een tool om te zien hoe je tegenover de rest staat zeg maar. Dan weet je of je wellicht underperformed/ midden/ beter bent dan het gemiddelde/ gewoon een super speler bent met jouw class/spec.

Voor tank is het alleen erg krom omdat de logs voor Tanks standaard van DPS uitgaat... wat imo niet de focus van een tank zou moeten zijn zolang je aan het progressen bent, kom je op farm dan wordt het interessant om DPS wijze te gaan kijken. Maar ik vang liever voorlopig 3 extra klappen voordat ik dood ga dan dat ik me DPS heel hoog is en dat ik dood op de grond lig door te weinig survival. Vooral progress wijze kan een fight erg messy zijn waardoor DPS die hun fight nog niet 100% onder controlle hebben misschien damage pakken wat nergens voor nodig is. Nou is niet elke tank even erg in DPS talents als de ander want de belangrijkste van je survival zit in je active mitagation wat in feite standaard in je rotatie zit, maar er zijn keuzes voor tanks waar je kan zeggen ik ga meer DPS doen OF ik pak deze extra cooldown waardoor ik wellicht me zelf kan redden om toch die kill te maken op een boss.
Alsjeblieft, als je niet weet hoe tanks werken ga geen advies geven.
Tank DPS heeft een directe correlatie met je survivability. Hoe hoger je DPS hoe meer survivability je hebt,
Dit heeft niks te maken met survivability. Dit heeft te maken met je eigen gray parses goedpraten.
Er is GEEN excuus om niet voor extra DPS te gaan, zeker niet als een BDK.

Steam: Ryada.

Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:10:
[...]

Hebben we het dan wel een keer over als je het wilt leren. ;) Ik begreep het eerst ook niet maar eigenlijk is er niet bijzonder veel spannends als je gewoon begrijpt wat er staat en hoe het werkt. :P

Je moet het zien als een tool om te zien hoe je tegenover de rest staat zeg maar. Dan weet je of je wellicht underperformed/ midden/ beter bent dan het gemiddelde/ gewoon een super speler bent met jouw class/spec.

Voor tank is het alleen erg krom omdat de logs voor Tanks standaard van DPS uitgaat... wat imo niet de focus van een tank zou moeten zijn zolang je aan het progressen bent, kom je op farm dan wordt het interessant om DPS wijze te gaan kijken. Maar ik vang liever voorlopig 3 extra klappen voordat ik dood ga dan dat ik me DPS heel hoog is en dat ik dood op de grond lig door te weinig survival. Vooral progress wijze kan een fight erg messy zijn waardoor DPS die hun fight nog niet 100% onder controlle hebben misschien damage pakken wat nergens voor nodig is. Nou is niet elke tank even erg in DPS talents als de ander want de belangrijkste van je survival zit in je active mitagation wat in feite standaard in je rotatie zit, maar er zijn keuzes voor tanks waar je kan zeggen ik ga meer DPS doen OF ik pak deze extra cooldown waardoor ik wellicht me zelf kan redden om toch die kill te maken op een boss.
Echter ga jij er nu van uit:

DPS zorgt ervoor dat je minder survivability hebt

Terwijl dit niet zo is. Iets met rage, RP etc gain. Ik doe liever genoeg dps zodat ik mezelf met abilites in leven kan houden dan dat ik dood lig "ach als ik de dps had gehad, had ik het wel gered" :+

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 07:41

Omega Supreme

The God of Death

Gisteren ahead of the curve gehaald, jemig wat waren die laatste twee eenvoudiger als coven met een kleine groep. Coven is een bitch met 10 man vanwege de waardeloze scaling.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • thundermo
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15:12
Tanks moeten focussen op survivablity, niet op hun dps. Echt tanks die op een dps focussen zijn zo lame ... blegh 8)7


awesome troll is awesome :9

 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 19:19
Omega Supreme schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:20:
Gisteren ahead of the curve gehaald, jemig wat waren die laatste twee eenvoudiger als coven met een kleine groep. Coven is een bitch met 10 man vanwege de waardeloze scaling.
Ik vond vooral command vervelend, in pugs wil bijna nooit iedereen in 1x de pods 'goed' doen. Vrijwel alle andere fights kun je ook wel doen als iemand het een klein beetje verpest. Behalve Argus dan, maar die verschilt qua zaken die het kunnen verpesten voor de raid weinig met normal.
thundermo schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:21:
Tanks moeten focussen op survivablity, niet op hun dps. Echt tanks die op een dps focussen zijn zo lame ... blegh 8)7


awesome troll is awesome :9
:+ Ik vind dat healers totaal niet mogen dps'en.. als je dat doet tijdens raids, gelijk kick :+

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Ryada
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 05-02 19:52

Ryada

She/Her

Nog ff en DPS mag geen mechanics meer doen :+

Niet dat ze dat nu wel doen hoor

Steam: Ryada.


 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 19:19
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:22:
[...]


:+ Ik vind dat healers totaal niet mogen dps'en.. als je dat doet tijdens raids, gelijk kick :+
Ah je speelt dus niet met disc priests?

 • Hystrea
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 14-12-2021
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:22:
[...]


:+ Ik vind dat healers totaal niet mogen dps'en.. als je dat doet tijdens raids, gelijk kick :+
wat is dat voor onzin, als er een moment is dat er geen healing nodig is, is het geen probleem om snel dots te plaatsen op een boss of een paar spells snel te casten tot dat wel nodig is. vaak gebruiken damaging spells niet eens mana voor de healer......
hmmmmmmmmmpffff schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:23:
[...]

Ah je speelt dus niet met disc priests?
Of je snapt dat ik reageer op een troll reactie en ziet die van mij zo ;)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
Ik vind ook nog steeds dat tanks lekker moeten focussen op de tank mechanics-gear-talents dan die extra dps die ze eruit kunnen pompen. wil je dpsen ga niet tanken simpel

 • cleyn
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 09-01-2018
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:22:
[...]


:+ Ik vind dat healers totaal niet mogen dps'en.. als je dat doet tijdens raids, gelijk kick :+
dan ook zonder holy paladins die nog crusader might runnen
DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:25:
Ik vind ook nog steeds dat tanks lekker moeten focussen op de tank mechanics-gear-talents dan die extra dps die ze eruit kunnen pompen. wil je dpsen ga niet tanken simpel
Gelukkig weten de tanks die huidige content tanken beter :) en zien ze dat het zo niet werkt..

Also, wow dat mensen het sarcasme van m'n healer opmerking niet snappen.

Hint;

Er is een reden dat elke class discord met tanks het er over eens is dat DPS belangrijk is en een directe relatie heeft met survivability. Zeggen "We hoeven niet te dps'en" is gewoon een excuus om tanken te half-assen

[Voor 20% gewijzigd door corset op 09-01-2018 14:28]

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Ryada
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 05-02 19:52

Ryada

She/Her

Ik raad mensen aan om mijn blogpost even door te lezen omtrent tanks en DPS:

https://www.ryadasdrunkenarts.com/turtle-vs-tank/

Het is best informatief, je kan er wat van leren en misschien beter worden in het spelletje.
Deze blogpost heb ik aan meerdere theorycrafters laten zien en ze zijn het allemaal eens met wat ik erin zeg.
Ook heb ik het laten lezen aan meerdere Mythic tanks die het er ook mee eens zijn.

Steam: Ryada.


 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 19:19
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:25:
[...]


Of je snapt dat ik reageer op een troll reactie en ziet die van mij zo ;)
Hoe kan ik nou weten of je een goede speler bent? ;w

 • Akaendra
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 16:25
Omega Supreme schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:20:
Gisteren ahead of the curve gehaald, jemig wat waren die laatste twee eenvoudiger als coven met een kleine groep. Coven is een bitch met 10 man vanwege de waardeloze scaling.
Coven ook gisteren neergehaald, maar ik begrijp scaling problemen heel goed.
Wij waren met 15 man maar Blizz is nooit goed geweest in scaling voor kleine raids.
Aggramar nog en Argus, maar over het algemeen vond ik ToS Heroic toch pittiger dan Antorus op dit moment.
High Command/Coven zijn eigenlijk de enige echte learning curves imo.

 • thundermo
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15:12
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:22:
[...]


:+ Ik vind dat healers totaal niet mogen dps'en.. als je dat doet tijdens raids, gelijk kick :+
Helemaal mee eens. Gewoon stil staan, op je raid frames focussen en voor de rest niet te veel doen. Echt healers die iets anders willen contributen blegh 8)7

 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:27:
[...]


Gelukkig weten de tanks die huidige content tanken beter :) en zien ze dat het zo niet werkt..

Also, wow dat mensen het sarcasme van m'n healer opmerking niet snappen.

Hint;

Er is een reden dat elke class discord met tanks het er over eens is dat DPS belangrijk is en een directe relatie heeft met survivability. Zeggen "We hoeven niet te dps'en" is gewoon een excuus om tanken te half-assen
Ik tank al vanaf Lich king met me pala en ik speel geen andere class-spec dus weet wel wat tanken is en ik kan me class/spec wel dromen. vind alleen niet dat je in je logs naar dps moet kijken van een tank maar ja dat is gewoon mijn mening ;)

 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 07:41

Omega Supreme

The God of Death

hmmmmmmmmmpffff schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:22:
[...]

Ik vond vooral command vervelend, in pugs wil bijna nooit iedereen in 1x de pods 'goed' doen. Vrijwel alle andere fights kun je ook wel doen als iemand het een klein beetje verpest. Behalve Argus dan, maar die verschilt qua zaken die het kunnen verpesten voor de raid weinig met normal.
Het 'probleem' met coven is dat zelf met 10 man er drie fulminating pulses zijn en maar twee healers. Dat laat erg weinig ruimte over voor de healers om iemand anders te healen als die een fout maakt, bijvoorbeeld als die niet snel genoeg veilig is in de storm. Laat staan als iemand met pulse niet snel genoeg veilig is.

Het meest kansloos was het toen we (beide healers) allebei fulminating pulse kregen en een storm. Probeer dan nog maar eens te healen.

Met 20 of zelfs 30 man zijn er meer healers, maar nog steeds zijn er maar 3 fulminating pulses.
Akaendra schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:31:
[...]
Coven ook gisteren neergehaald, maar ik begrijp scaling problemen heel goed.
Wij waren met 15 man maar Blizz is nooit goed geweest in scaling voor kleine raids.
Aggramar nog en Argus, maar over het algemeen vond ik ToS Heroic toch pittiger dan Antorus op dit moment.
High Command/Coven zijn eigenlijk de enige echte learning curves imo.
Wij clearen van de eerste week op woensdag eerst normal om die mechanics te zien. Dus op command waren we bekend met de pods. Ik weet niet eens meer of we uberhaupt een wipe hadden op die boss. Maar met 10 man en net even te weinig gear hebben we 60! wipes op coven gehad.

Vervolgens met dezelfde groep iets van 4-5 wipes op Aggramar gehad omdat sommigen niet door hadden dat de grote adds de cc van de kleine adds brak. en 4-5 wipes op argus omdat mensen te lui waren en dachten in phase 1 dat ze net als bij normal de cone attack konden negeren :X

[Voor 34% gewijzigd door Omega Supreme op 09-01-2018 14:39]

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"

DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:32:
[...]


Ik tank al vanaf Lich king met me pala en ik speel geen andere class-spec dus weet wel wat tanken is en ik kan me class/spec wel dromen. vind alleen niet dat je in je logs naar dps moet kijken van een tank maar ja dat is gewoon mijn mening ;)
Alleen werken LK tactics niet meer in Legion, en is de balans gigantisch verschoven :)

Source: tank sinds TBC tot nu met vooral heroic raiding ervaring (geen mythic, daar kan ik 0 over zeggen)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Ryada
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 05-02 19:52

Ryada

She/Her

corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:40:
[...]


Alleen werken LK tactics niet meer in Legion, en is de balans gigantisch verschoven :)

Source: tank sinds TBC tot nu met vooral heroic raiding ervaring (geen mythic, daar kan ik 0 over zeggen)
Voor Mythic info heb je mij rondhangen :)

Steam: Ryada.


 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:40:
[...]


Alleen werken LK tactics niet meer in Legion, en is de balans gigantisch verschoven :)

Source: tank sinds TBC tot nu met vooral heroic raiding ervaring (geen mythic, daar kan ik 0 over zeggen)
Vind daarom HC tegenwoordig ook te easy voor woorden niet Heroic waardig :X.
HC clearen met enige vorm van Voice is toch niet zo challenging(ook ik weet niet hoe mythic is)
Iusedto schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:14:
[...]


Toch geen Druid ? :P

Wel veel succes gewenst, ik hoop dat je vind wat je zoekt.
En dat meen ik.
Haha Druid was nooit een keuze, was uiteindelijk Monk gegaan voor team balancing.
Ryada schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:17:
[...]

Alsjeblieft, als je niet weet hoe tanks werken ga geen advies geven.
Tank DPS heeft een directe correlatie met je survivability. Hoe hoger je DPS hoe meer survivability je hebt,
Dit heeft niks te maken met survivability. Dit heeft te maken met je eigen gray parses goedpraten.
Er is GEEN excuus om niet voor extra DPS te gaan, zeker niet als een BDK.
Sorry ik heb geen gray parses als Blood. Ze zijn ook idd niet super aangezien er gekeken wordt naar DPS waar ik niet op focus. Daarbij gaf ik alleen aan wat warcraftlogs deed. Zou wel eens DPS proberen en kijken of ik me zelf meer squishy ga voelen ja of nee als BDK. Thanks voor je input.
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:18:
[...]


Echter ga jij er nu van uit:

DPS zorgt ervoor dat je minder survivability hebt

Terwijl dit niet zo is. Iets met rage, RP etc gain. Ik doe liever genoeg dps zodat ik mezelf met abilites in leven kan houden dan dat ik dood lig "ach als ik de dps had gehad, had ik het wel gered" :+
Meer RP gain = meer death strikes = meer shield dus dat maakt sense. Maar het einde als ik meer DPS had gehad had ik wel gered ben je me kwijt.... behalve voor een berserk timer, alsof je het als survival niet had gehaald.Daarbij @Ryada je eigen blog post zegt voor progress is het niet slecht om een turtle build te nemen en langzaam naar DPS te gaan. Volgens mij staat dat ook echt in mijn post die je quote.

Source je eigen blog:
These builds are both viable and are used in different situations. A ‘turtle’ build is mostly used for progression to stay alive as long as possible and let the DPS/Healers get used to the encounter. As you farm a boss, you should gradually shift towards a DPS build. How quickly somebody shifts to a DPS build depends on how good of a tank they are and the degree of trust they share with their healers.
Mijn tekst:
Voor tank is het alleen erg krom omdat de logs voor Tanks standaard van DPS uitgaat... wat imo niet de focus van een tank zou moeten zijn zolang je aan het progressen bent, kom je op farm dan wordt het interessant om DPS wijze te gaan kijken. Maar ik vang liever voorlopig 3 extra klappen voordat ik dood ga dan dat ik me DPS heel hoog is en dat ik dood op de grond lig door te weinig survival. Vooral progress wijze kan een fight erg messy zijn waardoor DPS die hun fight nog niet 100% onder controlle hebben misschien damage pakken wat nergens voor nodig is.
Volgens mij verschillen onze meningen niet veel van elkaar maar goed misschien dat ik het anders lees dan jij. Wellicht dat me "het is erg krom om te kijken naar DPS als je nog progressed" en "extra DPS en weinig survival" vooral iets irriteert bij je en misschien had ik dat wat anders kunnen verwoorden. Maar volgens mij is de context redelijk hetzelfde toch?

PS. een van de redenen waarom ik het zo heb gezegd is wegens jouw blogpost omdat ik helaas niet van mening was om een DPS build op progress te nemen.
Jeez zelfs peakofserenity raden het aan om meer survival te kijken als je progress wijze niet comfortabel genoeg voelt met de blackout combo build alhoewel volgens hun de default build zou moeten zijn.

Dus wil je nu beweren dat ik geen goede informatie geef? Prima maar dan denk ik dat je nog wat werk aan je eigen blog hebt en wilt gaan beweren dat de class websites die survival en DPS builds hebben ook graag in het ongelijk wilt stellen.

[Voor 8% gewijzigd door Kadardar op 09-01-2018 15:00]

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Zerotorescue
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 12:28
Veel tanks prioriteren DPS over survivability, dit is prima tot het punt dat je vaker dood gaat of onnodig veel spanning op je healers zet. Zodra je als tank af en toe dood gaat terwijl je nog midden in een pull zit zou je je af moeten vragen of je je survivability niet kan verbeteren. Het is namelijk erg zeldzaam dat je DPS *echt* nodig is om de boss te halen en tijdens progress levert het verschil tussen je reguliere DPS en dat kleine beetje extra dat je krijgt ten koste van af en toe dood gaan vrijwel altijd geen drol op om de boss een paar pulls eerder te killen. Dat terwijl een tank death vrij vaak resulteert in het nodig hebben van extra pulls.

Ga je **vrijwel nooit** dood en zijn je healers niet als een gek mana aan het burnen om je in leven te houden dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Bovenstaande verhaal is eigenlijk identiek voor healers; is er niets te healen en denk je de GCD niet nodig te hebben om iemand te healen? Dan kan je wat helpen met DPS, het helpt een beetje maar het is vrijwel nooit nodig - in tegenstelling tot het in leven houden van je medespelers.
DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:47:
[...]


Vind daarom HC tegenwoordig ook te easy voor woorden niet Heroic waardig :X.
HC clearen met enige vorm van Voice is toch niet zo challenging(ook ik weet niet hoe mythic is)
Dus jij had in de eerste 2 weken Argus al gecleared? dat is netjes :+

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Themperror
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20-01 22:51
Het punt is dat dit vooral iets is dat opgekomen is tijdens Legion, je kunt niet met oudere expansions gaan vergelijken..

Alle tanks hebben bijna uitzichzelf genoeg survivability om heroic makkelijk doorheen te kunnen, het komt puur aan op skills (en dus de gevechten goed kennen).

Dus wat blijft er dan over? Juist.. De raid helpen door DPS te gaan doen.. Doe je dat niet en hang je dus met 200-300k dps op de boss te hameren, kan ik je garanderen dat je tegen mij aggro zal verliezen, En aangezien ik niet de gene ben die doodgaat vanwegen tactics verneuken of plain boss hits. Zal -jij- uit eindelijk de "slechte tank die het niet bijhoudt met andere" zijn, ondanks het feit dat jij misschien als alles foutgaat en de raid helemaal dood is misschien 4 klappen extra kan hebben en de andere tank dus al op de grond ligt..

Rig: i9 10900K, 32GB DDR4, Gigabyte Aorus Master RTX3080


 • Darkfreak
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 04-02 22:47

Darkfreak

www.n1ntendo.nl

Zerotorescue schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:51:
Veel tanks prioriteren DPS over survivability, dit is prima tot het punt dat je vaker dood gaat of onnodig veel spanning op je healers zet. Zodra je als tank af en toe dood gaat terwijl je nog midden in een pull zit zou je je af moeten vragen of je je survivability niet kan verbeteren. Het is namelijk erg zeldzaam dat je DPS *echt* nodig is om de boss te halen en tijdens progress levert het verschil tussen je reguliere DPS en dat kleine beetje extra dat je krijgt ten koste van af en toe dood gaan vrijwel altijd geen drol op om de boss een paar pulls eerder te killen. Dat terwijl een tank death vrij vaak resulteert in het nodig hebben van extra pulls.

Ga je **vrijwel nooit** dood en zijn je healers niet als een gek mana aan het burnen om je in leven te houden dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Bovenstaande verhaal is eigenlijk identiek voor healers; is er niets te healen en denk je de GCD niet nodig te hebben om iemand te healen? Dan kan je wat helpen met DPS, het helpt een beetje maar het is vrijwel nooit nodig - in tegenstelling tot het in leven houden van je medespelers.
Ha, die Zero, volgens mij de eerste keer dat ik je naam hier zie langskomen :P.

@ Discussie:

Ik heb tot en met ToV getanked (paladin).
Ik ben een van die 'idioten' die voor zo laag mogelijke DTPS ging en altijd zijn TMI in de gaten hield, DPS volledig buiten beschouwing.
Van overige tanks en vooral paladins kreeg ik veel gejank en gezeik over mij heen, dat hun veel meer dPS deden dan ik.
Van healers kreeg ik enkel alleen lovende woorden, dat ik nauwelijks damage kreeg, en een verademing was om te healen.
Als ik vervolgens zie dat overige paladins, met vergelijkbaar ilvl, die wel voor DPS gingen, maar een miezerige 20-50k meer DPS deden, maar wel ladingen meer DMG kregen blijf ik toch bij mijn mening dat ik persoonlijk beter af ben op mijn manier te gearen.

(Tegenwoordig Holy main, en onze paladin tank, die dus op DPS bouwt, krijgt soms absurd harde klappen, ondanks zijn bijna 100% SOTR uptime. Zelf sta ik altijd in melee range, en melee ik er dus op los, spendeer zelden tijd aan DPS. Tenzij het echt een lakluster rustig gevecht is, dan smijt ik misschien een CS of een HS op de boss.)

[Voor 4% gewijzigd door Darkfreak op 09-01-2018 14:58]

Volg www.n1ntendo.nl voor alles Nintendo! (>'-')> <('-'<) ^(' - ')^ <('-'<) (>'-')> ... (╯°□°)╯︵ ┻━┻


 • Ryada
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 05-02 19:52

Ryada

She/Her

Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:50:
[...]

Haha Druid was nooit een keuze, was uiteindelijk Monk gegaan voor team balancing.


[...]

Sorry ik heb geen gray parses als Blood. Ze zijn ook idd niet super aangezien er gekeken wordt naar DPS waar ik niet op focus. Daarbij gaf ik alleen aan wat warcraftlogs deed. Zou wel eens DPS proberen en kijken of ik me zelf meer squishy ga voelen ja of nee als BDK. Thanks voor je input.


[...]

Meer RP gain = meer death strikes = meer shield dus dat maakt sense. Maar het einde als ik meer DPS had gehad had ik wel gered ben je me kwijt.... behalve voor een berserk timer, alsof je het als survival niet had gehaald.Daarbij @Ryada je eigen blog post zegt voor progress is het niet slecht om een turtle build te nemen en langzaam naar DPS te gaan. Volgens mij staat dat ook echt in mijn post die je quote.

Source je eigen blog:

[...]


Mijn tekst:

[...]


Volgens mij verschillen onze meningen niet veel van elkaar maar goed misschien dat ik het anders lees dan jij. Wellicht dat me "het is erg krom om te kijken naar DPS als je nog progressed" en "extra DPS en weinig survival" vooral iets irriteert bij je en misschien had ik dat wat anders kunnen verwoorden. Maar volgens mij is de context redelijk hetzelfde toch?

PS. een van de redenen waarom ik het zo heb gezegd is wegens jouw blogpost omdat ik helaas niet van mening was om een DPS build op progress te nemen.
Jeez zelfs peakofserenity raden het aan om meer survival te kijken als je progress wijze niet comfortabel genoeg voelt met de blackout combo build alhoewel volgens hun de default build zou moeten zijn.

Dus wil je nu beweren dat ik geen goede informatie geef? Prima maar dan denk ik dat je nog wat werk aan je eigen blog hebt en wilt gaan beweren dat de class websites die survival en DPS builds hebben ook graag in het ongelijk wilt stellen.
Het ging niet om dat jij eerst turtle gaat ipv dps voor progress dat was prima. Hetgeen wat mij verkeerd viel is dat jij dacht dat DPS totaal geen focus moet zijn voor een tank, terwijl meer dps juist goed is ivm je survivabilitty. Dit kwam omdat jij beweerd dat warcraft logs krom is voor tanks, maar levend blijven is een binaire check als tank, je haalt het wel of niet. Er ik geen kut aan om als een spons voor een boss te staan, hoe meer dps je doet hoe beter je bent als tank. Dus die rankings zijn niet krom of verkeerd ze kloppen gewoon. Misschien heb ik jou eerdere post verkeerd begrepen, als ik dat heb gedaan bij deze mijn excuses voor wat ik gezegd heb. Maar DPS rankings voor Tanks zijn het enige waar we competitief mee kunnen zijn, je kan niet beter blijven leven dan een andere persoon.
Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel :)

Steam: Ryada.


 • Darkfreak
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 04-02 22:47

Darkfreak

www.n1ntendo.nl

Ryada schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 15:07:
[...]
Maar DPS rankings voor Tanks zijn het enige waar we competitief mee kunnen zijn, je kan niet beter blijven leven dan een andere persoon.
Daar heb je DTPS, TMI en EHR voor :P

Iemand die alle drie lager heeft dan de andere tank, en vergelijkbare activity time heeft op het tanken van de/een boss, is effectief 'beter in leven gebleven' dan de andere tank :P

[Voor 22% gewijzigd door Darkfreak op 09-01-2018 15:12]

Volg www.n1ntendo.nl voor alles Nintendo! (>'-')> <('-'<) ^(' - ')^ <('-'<) (>'-')> ... (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Ryada schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 15:07:
[...]

Het ging niet om dat jij eerst turtle gaat ipv dps voor progress dat was prima. Hetgeen wat mij verkeerd viel is dat jij dacht dat DPS totaal geen focus moet zijn voor een tank, terwijl meer dps juist goed is ivm je survivabilitty. Dit kwam omdat jij beweerd dat warcraft logs krom is voor tanks, maar levend blijven is een binaire check als tank, je haalt het wel of niet. Er ik geen kut aan om als een spons voor een boss te staan, hoe meer dps je doet hoe beter je bent als tank. Dus die rankings zijn niet krom of verkeerd ze kloppen gewoon. Misschien heb ik jou eerdere post verkeerd begrepen, als ik dat heb gedaan bij deze mijn excuses voor wat ik gezegd heb. Maar DPS rankings voor Tanks zijn het enige waar we competitief mee kunnen zijn, je kan niet beter blijven leven dan een andere persoon.
Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel :)
Ik heb nooit gezegd dat DPS persé verkeerd is alleen dat het een beetje krom is tijdens progress aangezien de meeste toch kiezen voor de survival build. Later als de fight wat makkelijker wordt door gear of beter begrijpen van tactics kan je best meer DPS gaan en die rankings in de gaten houden, deed ik ook een paar dgane toen ik nog op me monk zat, fights die goed op farm waren deed ik als DPS maar de fights die minder op farm waren als survival puur om de dpsers/healers te laten wennen aan de tacs en damage.

Geloof dat we wel op dezelfde lijn zitten, wat mij betreft is het ook niet gebeurd hier op tweakers ;)

[WoW - Kadardk/Daísÿ @ Draenor] [Systeem: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi | Ryzen 7 5700X | 32GB 3600MHZ RAM | AMD Radeon 6950 XT]


 • Ryada
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 05-02 19:52

Ryada

She/Her

Kadardar schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 15:12:
[...]

Ik heb nooit gezegd dat DPS persé verkeerd is alleen dat het een beetje krom is tijdens progress aangezien de meeste toch kiezen voor de survival build. Later als de fight wat makkelijker wordt door gear of beter begrijpen van tactics kan je best meer DPS gaan en die rankings in de gaten houden, deed ik ook een paar dgane toen ik nog op me monk zat, fights die goed op farm waren deed ik als DPS maar de fights die minder op farm waren als survival puur om de dpsers/healers te laten wennen aan de tacs en damage.

Geloof dat we wel op dezelfde lijn zitten, wat mij betreft is het ook niet gebeurd hier op tweakers ;)
Naja je hebt ook tanks zoals mij en anderen die weten wat ze doen en gewoon full mongo dps gaan op progression, tenzij er iets is op een specifieke fight waar we bang voor moeten zijn *denk aan vari mythic*
Maar denk dat we het idd redelijk met elkaar eens zijn als we het zo zeggen.
Darkfreak schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 15:10:
[...]

Daar heb je DTPS, TMI en EHR voor :P

Iemand die alle drie lager heeft dan de andere tank, en vergelijkbare activity time heeft op het tanken van de/een boss, is effectief 'beter in leven gebleven' dan de andere tank :P
In leven blijven is een ja of een nee, je kan niet beter zijn in ja of nee dan de andere.
DTPS etc is zo irrelevant aangezien je healers ook een relatie hebben tov je DTPS + de dps spelers ook ivm mechanics/externals.
EHR is weer een gevolg van DTPS, maar ook van je eigen survivability die in je kit zit, en sinds legion schalen die exponentieel met DPS gear ivm secondary stats.
dus nee je kan niet beter zijn in blijven leven, als ik een zoutzak wil zijn zonder knoppen in te drukken ga ik wel LFR doen.
En het verschil in DPS tussen een dps tank en turtle is tegenwoordig zo'n 600k dus dat is best noemeringswaardig.

Trouwens is op of rond 100% SoTR uptime onmogelijk ivm de haste die je zou moeten stacken om dat te behalen.
70% word ongeveer als de cap gezien als ik paladin discord mag geloven.
Mocht je logs hebben die het tegendeel bewijzen please share.

[Voor 5% gewijzigd door Ryada op 09-01-2018 15:26]

Steam: Ryada.


 • Zertaxka
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
DennyV schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 13:59:
maar goed logs zeggen ook niet alles 8)7
Logs zeggen juist wel alles, als je maar weet waar je naar moet kijken.
Omega Supreme schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:20:
Gisteren ahead of the curve gehaald, jemig wat waren die laatste twee eenvoudiger als coven met een kleine groep. Coven is een bitch met 10 man vanwege de waardeloze scaling.
Enige waardeloze scaling is de Fire Debuff (en in mindere mate de CC fase). Je krijgt er altijd 3 ongeacht hoe groot de groep is. Probeer met een PuG van 20+ (zonder Discord etc) Coven maar eens te doen, zodra de Lightning debuff er is verlies je zo je melee of meer.

Aggramar kan ook nog een probleem zijn als je slechte/weinig CC hebt (Mage/Shaman/Priest ;w )


Deze week zelf met mijn main en 2 alts Antorus Heroic gedaan. Monk alt begint nu aardig bij mijn main in de buurt te komen qua gear, heb aardig wat geluk met drops en PuGs gehad.
Zondag de 1e boss op Mythic gedaan, zelfs met een Social (die we overal doorheen helpen) en aardig wat 940-945/nieuwe mensen ging dat nog redelijk simpel. Toch maar afgezien van Progress op de Hounds, nog teveel mensen die in de vakantie modus zitten blijkbaar.

Gisteren met een aantal guildies de 2e rangs alts gepakt om Heroic Antorus te proberen. 3e alt is een Guardian Druid. Waar Normal vrij simpel te tanken is, was Heroic toch wel wat anders. Moet echt meer gebruik maken van je cooldowns en ook de timing is belanrijker. Hadden een redelijke groep maar helaas was de Plague op Vari toch wat te moeilijk voor sommige PuGs. Dit in combinatie van wat minder gegearde alts/PuGs/wipes was dan ook de raid killer. In ieder geval de nodige upgrades binnen gehaald zodat ik nu ook met de druid wat makkelijker een PuG binnen ga komen.

World of Warships proberen ? Klik hier voor Recruit a Friend Benefits !


 • DennyV
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 25-01 11:56
corset schreef op dinsdag 9 januari 2018 @ 14:55:
[...]


Dus jij had in de eerste 2 weken Argus al gecleared? dat is netjes :+
Naja ik ben echt weer met Wow begonnen begin december 2 weekjes gegeared tot 930+ toen Normal gecleared in 1 shot en eergister dus me curve gehaald. Dus vond het niet bepaald challenging 8)7
Pagina: 1 2 3 ... 46 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Lijst met spelers en guilds van tweakers

Tweakers Discord: https://discord.gg/EwQvNDX

Dit is geen shopping topic, dus vragen over waar bepaalde versies te kopen of dat je game onderweg/binnen is zijn niet toegestaan
Het bespreken van de servers die de ToS verbieden is niet toegestaan op Tweakers.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee