Introductie


Garrosh Hellscream heeft zijn strijd gestreden en verloren. Toen kwam bedreiging uit een andere hoek. De legers van de Alliance en Horde spande samen om te vechten tegen Hellfire Citadel, de residentie van de duistere warlock Gul'dan. Wij dachten allemaal dat de strijd voorbij was, maar helaas wist Gul'dan te ontsnappen.

Ontsnapt naar Azeroth om grootste vijand van Azeroth, de Burning Legion, de planeet te verwoesten. Vanuit de tombe van Sargeras op de Broken Isles betreden vele demonen onze wereld. De legers van Alliance en Horde uitgeput en vergezeld door de demon hunters van de Illidari en Illidan Stormrage wordt opnieuw gestreden tegen de Burning Legion.

Hoe dat gaat aflopen gaan we zien in de nieuwe expansion, Legion. Dit is de zesde uitbreiding van World of Warcraft. De expansion komt uit op 30 augustus 2016.

*** STARTPOST NOG NIET AF - WORDT AAN GEWERKT ***
VOOR MEER INFO ZIE STARTPOST VAN HET VORIGE DEEL


Inhoudsopgave

Klik op de onderstaande knoppen om door de topicstart te bladeren.


Alle info over je WoW account en subscriptions vind je hier.

Vorige topic & creditsWorld of Warcraft

World of Warcraft is de meest succesvolle MMORPG ooit. Het spel is in Europa uitgebracht op 11 februari 2005, enkele maanden na de launch in Noord-Amerika. Het spel, alsmede de Warcraft verhaallijn, is ontwikkeld en wordt onderhouden door Blizzard Entertainment, bekend van onder meer de Diablo, Warcraft (RTS games) en Starcraft spellen.

Het principe van het spel is dat jij een karakter bespeelt die begint als jonge strijder. Door quests uit te voeren help je jouw faction (Horde of Alliance) waar mogelijk en verzamel je experience waardoor jouw karakter beter wordt. Tevens ontvang je als beloning voor deze quests verschillende items, zoals wapens, armor-stukken of andere hulpmiddelen.

Op dat moment telt World of Warcraft 9,1 miljoen spelers wereldwijd verspreid over Noord-Amerika, Australië, Europa, Brazilië, Rusland, China, Taiwan en Korea.

Sinds 28 juni 2011 krijg je als beginnende WoW speler, of wanneer je WoW al hebt zonder uitbreidingen, de expansion The Burning Crusade, uitgebracht op 16 januari 2007, er gratis bij. Hiermee worden twee rassen, Draenie en Blood Elf, toegevoegd. Tevens komt met deze eerste uitbreiding het continent Outlands erbij om tot level 70 te kunnen spelen en ook flying mounts kunt gebruiken. Ook kun je de profession Jewelcrafting gebruiken en pvp in de arena's uitoefenen.

Sinds 19 september 2012 krijg je tevens als beginnende en bestaande speler toegang tot de content van Wrath of the Lich King. Deze uitbreiding is uitgekomen op 13 november 2008. Hiermee krijg je dus toegang tot de Death Knight class, het continent Northrend om naar level 80 te kunnen levelen. En ook de profession Inscription kan je beoefenen.

World of Warcraft: Cataclysm is sinds 15 oktober ook tot de de basisset van deze MMORPG toegevoegd. In Cataclysm bezoek in het huidige Azeroth landschappen die zijn verscheurd door Deathwing, die na een lange periode van afwezigheid wraak neemt in Azeroth. Tevens kan je met twee extra rassen aan de slag, namelijk de Worgen (alliance) en de Goblins (horde). De level cap is gezet op level 85. Ook is er een nieuwe profession genaamd Archaeology.

World of Warcraft: Mists of Pandaria is de vierde uitbreiding op het MMORPG World of Warcraft. Deze uitbreiding kwam uit op 25 september 2012. Op 14 oktober 2014 is deze expansion toegevoegd aan de basisset. In Mists of Pandaria bezoek je het mythische Pandaria, een eiland waarvan het bestaan lang verborgen is geweest, maar door groeiende kwaad gevonden werd. Dit continent onthuld vele nieuwe vijanden en de nobele Pandaren.

De vijfde expansion voor World of Warcraft heet Warlords of Draenor. Deze expansion kwam uit op 13 november 2014. Op 18 mei 2016 werd deze expansion aan de basisset toegevoegd. Garrosh is erg kwaad op wat we hem hebben aangedaan in Pandaria. Hij besluit naar het verleden te reizen om zijn oude companions van de orc clans, de warlords, te verzamelen om Azeroth vergoed te vernietigen. Reis ook naar Draenor toe en houd hem tegen, kosten wat het kost.


Meer info:
WoW | The Burning Crusade | Wrath of the Lich King | Cataclysm


Nieuwe expansion: Legion


De Burning Legion is terug en hebben een portaal geopend in de tombe van Sargeras. Demonen overspoelen het continent Broken Isles om hun meester, de duistere titaan, op te roepen. De Alliance en de Horde zijn verwoest door alle gebeurtenissen. We hebben dringend een leger nodig om deze demonen tegen te houden voordat het te laat is. Zoek hulp en bestrijd de demonen in deze nieuwe expansion.

Release:
30 augustus 2016


Nieuwe features:
 • Nieuw continent: The Broken Isles
 • Nieuwe class: Demon Hunter
 • Artifacts systeem: Pas je wapens aan en laat die meegroeien met jou.
 • Class Halls uniek voor jouw class
 • Level cap raised to 110
 • Nieuwe (raid)dungeons
 • Nieuwe world bosses
 • Vernieuwd PvP progression system
 • Verbeterd transmogrification system
 • Character Boost—Zet 1 character direct op level 100 om direct met de expansion te kunnen beginnen.
Account Management


Aanmelden
Je kunt een gratis Battle.net account aanmaken op de WoW Account Creation pagina van Battle.net. Dit account is dan goed om de Starter Edition van WoW te kunnen spelen. Je kunt upgraden naar een volledig account door de basisgame te kopen. Je moet dan ook een abonnement betalen.

Battle.net - Online Gaming Service van BlizzardOpmerking:
Wanneer je jouw World of Warcraft key koppelt aan je Battle.net account, het account dat je gebruikt om WoW te kunnen spelen, of een bestaand Starter account upgrade naar een full account ontvang je 30 dagen gratis speeltijd. Let op: dit is echter alleen bij basisversie van WoW en NIET bij expansions!


Om WoW te kunnen spelen moet je wel zorgen dat je PC of MAC het spel kan draaien. Naar mate er meer uitbreidingen uitkomen voor WoW zal ook de systeemeisen opgeschroefd worden. Hier zie je een overzicht wat de huidige minimale eisen zijn: Overzicht System Requirements.


World of Warcraft - Starter Edition
Je kunt ook als je het spel wilt uitproberen de World of Warcraft - Starter Edition downloaden. Dit is eigenlijk hetzelfde als een trial account, maar dan anders. Het is namelijk zo dat starter edition account niet zal verlopen na 10 of 14 dagen, zoals uit het verleden van WoW gewend waren.

Je kunt het spel dus gratis spelen. Je hebt dan enkel nog de volgende restricties:
 • Je characters kunnen niet verder doorgroeien dan level 20
 • Je geld kan niet meer dan 10 gold per character zijn.
 • Je kan geen gebruik maken van 'Community Features' die WoW heeft. Dus geen guilds, geen mailbox, geen Auction House, geen Real ID en geen voice chat.
 • Alle rassen en classes zijn beschikbaar met uitzondering van Worgen, Goblin en Pandaren. Tevens is de Death Knight class ook niet beschikbaar.
Aanmelden en downloaden van WoW - Starter Edition kan hier:
- Battle.net - Account Creation for WoW Starter Edition

Hier nog een paar handige links waarmee je het spel goed mee kunt starten:
 • WoW Beginners Guide - Even vergeten hoe WoW ook al weer werkte? Hier staat uitgelegd wat alles inhoudt.
 • Realm population EU - Hier kun je zien hoe de servers bevolkt zijn. Zo kun je eenvoudig de juiste server uitzoeken die bij je past.

Aanschaffen WoW + Expansions
Voor een volledig WoW account heb je het volgende nodig: Een WoW basisgame (hierin zitten de eerste 5 expansions al inbegrepen) en de Legion expansion. Zie hieronder voor prijzen.


V.a. € 9,99

V.a. € 39,99

Het spel en de uitbreidingen kunnen ook gekocht worden via de Blizzard store.


Abonnementen
Om WoW te blijven spelen nadat je 30 gratis dagen op zijn, is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Dit kan je doen in je Battle.net account. De volgende opties zijn mogelijk:
 • Één maand speeltijd - € 12,99
 • Een kwartaal speeltijd (3 maanden) - € 35,97 (= € 11,99 per maand)
 • Een half jaar speeltijd (6 maanden) - € 65,94 (= € 10,99 per maand)
 • Prepaidcard voor 60 dagen speeltijd - € 26,99 (wordt enkel verkocht in (web)winkels)
Betaalmogelijkheden zijn via creditcard, direct dept (automatische incasso) of het welbekende iDeal.


Account beveiliging
WoW is een erg leuk spelletje en dat hebben hackers jammergenoeg ook door. Het kan dus gebeuren dat wanneer je onvoorzichtig met je accountgegevens omgaat of gewoon dikke pech hebt dat dan je account ineens gehacked is. Dat is natuurlijk nooit leuk om mee te maken.

Blizzard heeft daarom een speciale FAQ gemaakt waarin alle informatie staat om je account veilig te houden tegen indringers. De FAQ vind je hier:Account toch gehacked? Hier staat wat je moet doen:


Races & Classes

World of Warcraft kent vele rassen en classes. Hierdoor vind je een overzicht welke rassen/classes combinaties speelbaar zijn.
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMagePriest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMagePriestRogue
ShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestShamanWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Demon Hunter (Verkrijgbaar in Legion)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)
PaladinPriestRogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Demon Hunter (Verkrijgbaar in Legion)DruidHunterMage
Monk (Verkrijgbaar in MoP)PriestRogueWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestShamanWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Priest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Priest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)
PriestRogueShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Rogue
ShamanWarlockWarrior

HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)PriestRogue
ShamanWarrior
Op het moment dat je een Pandaren start, ben je nog geen lid van een faction. Tijdens je reis als Pandaren zal er een moment komen dat je zelf een faction kan kiezen. Verkrijgbaar in Mists of Pandaria


Credits & Vorige topics

Er zijn in de jaren dat World of Warcraft online is, zijn er nogal wat posts geplaatst in de WoW-topics hier op GoT. Natuurlijk zijn dit er zoveel dat dit niet allemaal in 1 groot topic past. Vandaar dat we rond iedere 1000e 10.000e post in een topic een nieuw deel aanmaken. Dat betekent dat er aadig wat topicdelen zijn. Via deze link: Overzicht WoW topics, kun je alle delen nog eens teruglezen.

Wil je graag chatten over WoW, dan kan dat via het volgende IRC adres/kanaal:
IRC.TWEAKERS.NET #WoWchat

Je kan tweakers eigen IRC site gebruiken of een IRC client zoals mIRC of AdiIRC gebruiken.

Voor wijzigingen en/of opmerkingen mbt deze topicstart kun je een DM sturen naar de topicstarter.

Veel plezier in WoW en dit topic!!!


Topicstart door: Zeror | Mede-auteurs: geen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
[Voor 81% gewijzigd door Zeror op 08-09-2016 09:53]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Vaniska
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 20:50
first wow, helaas niet first op me rogue probably :+ Realm: Silvermoon

[Voor 14% gewijzigd door Vaniska op 29-08-2016 22:54]

BMW S1000R https://link.marktplaats.nl/m1828833848


 • rolandos582
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 22:05
Nieuw onderdeel voor nieuwe hype letsgo!

Huidige setup I7 5960x @ 4.6Ghz - MSI X99A Godlike - 2x MSI GTX 980 @1550mhz - Main OS : Intel 750 SSD 400GB - Game OS : Samsung 850EVO 1TB - 32GB Corsair Dominator Platinum -Custom loop - CaseLabs SMA8 - Corsair RM1000I -2x ASUS RoG Swift


 • junglebeast
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 17:17

junglebeast

hier staat iets

Oh mooi en clean TS, Zeror. :)

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde

Mooie TS indeed Zeror complimenten ! En +1

 • Bensel15
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 01-12 13:13
Nice. ziet er goed uit die TS
Thanks. Topicstart wordt nog verder aangevuld, maar we zijn iig van die warlords skin (en niet werkende ts onderdelen :X ) af :P

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Bensel15
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 01-12 13:13
haha, ja, warlords is iedereen nu wel ff zat van denk ik. Moet zeggen dat het op het moment vrij rustig is in karazhan dalaran. Lijkt erg goed gesharded te worden, aangezien ik eerst maar 5 man zag staan, en er langzamerhand steeds meer bij kwamen (en nee, niet vanwege inladen char models)

[Voor 39% gewijzigd door Bensel15 op 29-08-2016 23:06]


 • Ricmaniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 21:34
Had gelijk een queue van 900 lol :P maar ik zit er klaar voor hoor.. maar tijd voor uurtje oid maar toch :D

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • Motaro
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21:08

Motaro

PSN: Sovietwarbear_NL

wilde heel nacht gaan game maar van morgen te vroeg uit bed 6:00 :( dan maar op tijd naar bed en uit bed weer en morgen komt mijn new monitor 34" ultrawide 3440x1440 :D

[Voor 3% gewijzigd door Motaro op 29-08-2016 23:12]

Ik heb dyslexie, hierdoor is mijn schrijftaal niet helemaal correct. Stoor je er niet aan, doe ik zelf wel:)


 • Roflzor
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 02-12 09:23
Waar moet je staan om direct van slag te kunnen gaan als Alliance? Komt er bij het inloggen een quest in je questlog? Zo ja, waar moet je deze inleveren?

 • frG
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21-11 21:35
iemand die op stormscale (horde) gaat spelen en wil guilden of iets dergelijks?

 • Brummetje
 • Registratie: December 2003
 • Niet online

Brummetje

Ginkeltjes

frG schreef op maandag 29 augustus 2016 @ 23:22:
iemand die op stormscale (horde) gaat spelen en wil guilden of iets dergelijks?
Wij hebben op Stormscale een Casual raiding guild (Internationaal) gestart afgelopen week. Kan je wel een invite geven als je wil :)

Battletag: Ginkeltjes:2863

 • frG
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21-11 21:35
Brummetje schreef op maandag 29 augustus 2016 @ 23:27:
[...]


Wij hebben op Stormscale een Casual raiding guild (Internationaal) gestart afgelopen week. Kan je wel een invite geven als je wil :)

Battletag: Ginkeltjes:2863
Klinkt goed, ik speel samen met een vriend (gestopt sinds Burning Crusade) nu inderdaad op zoek naar casual raiding, en weet ik veel wat nog meer.

Je battletag werkt niet overigens..

 • Brummetje
 • Registratie: December 2003
 • Niet online

Brummetje

Ginkeltjes

frG schreef op maandag 29 augustus 2016 @ 23:30:
[...]


Klinkt goed, ik speel samen met een vriend (gestopt sinds Burning Crusade) nu inderdaad op zoek naar casual raiding, en weet ik veel wat nog meer.

Je battletag werkt niet overigens..
Oh shit is een # natuurlijk! Ginkeltjes#2863

 • Grompie
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01-12 08:50
@Zeror Lekkere topic start!
@iedereen: Koffie staat hier naast me en helemaal klaar voor legion. Moest wel nog wat gaan drinken met vrienden dus die paar pintjes gaan me geen goed doen. Hopelijk blijf ik lang genoeg wakker.
Voor de mensen die racen onder ons. Als je 110 bent post een screenshot en ik zou zeggen om het snelst! :D

 • junglebeast
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 17:17

junglebeast

hier staat iets

Lekker druk in de guild. 63 online.. En dan zijn er nog een stuk of 10 naar bed. :)

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde


 • rolandos582
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 22:05
Huidige queue : 3089 , estimated time : 71min. ayy je zal nu maar inloggen 8)7

Huidige setup I7 5960x @ 4.6Ghz - MSI X99A Godlike - 2x MSI GTX 980 @1550mhz - Main OS : Intel 750 SSD 400GB - Game OS : Samsung 850EVO 1TB - 32GB Corsair Dominator Platinum -Custom loop - CaseLabs SMA8 - Corsair RM1000I -2x ASUS RoG Swift


 • Khiraen
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 17-10 09:02
Zo, net door de queue heen op Silvermoon, keurig op tijd met nog 11 min te gaan.
Nou daar ging de invasion leveling ;w

Het was leuk voor zolang het duurde. :9

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Replika90
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 20:32
Here we go!

 • Grompie
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01-12 08:50
En nog steeds geen server problemen!

 • rolandos582
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 22:05
We zijn live en werkt 100%. Me 750 wep is in discovery.
Nu in broken shore, die nieuwe flight path ziet er zeker nice uit!

Huidige setup I7 5960x @ 4.6Ghz - MSI X99A Godlike - 2x MSI GTX 980 @1550mhz - Main OS : Intel 750 SSD 400GB - Game OS : Samsung 850EVO 1TB - 32GB Corsair Dominator Platinum -Custom loop - CaseLabs SMA8 - Corsair RM1000I -2x ASUS RoG Swift


 • Intelcorei7
 • Registratie: Mei 2016
 • Laatst online: 19-10 12:05
Ik wordt gek , wil ook spelen maar heb net mijn laptop verkocht 😥

[Battle.net: Forsaken#22243]


 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:59

Omega Supreme

The God of Death

Horde en Alliance druid die in moonglade een item willen gebruiken, maar elkaar aanvallen omdat iedereen op het item staat. Kansloos, eerst maar even slapen.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • rolandos582
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 22:05
spoiler:
GOTEMMM 750 bow <3

Huidige setup I7 5960x @ 4.6Ghz - MSI X99A Godlike - 2x MSI GTX 980 @1550mhz - Main OS : Intel 750 SSD 400GB - Game OS : Samsung 850EVO 1TB - 32GB Corsair Dominator Platinum -Custom loop - CaseLabs SMA8 - Corsair RM1000I -2x ASUS RoG Swift


 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 20:23

Rannasha

aka "Species5618"

Server leeft, maar bij mij popt de quest om te beginnen niet. Gezien het commentaar in /1 ben ik niet de enige.

Oh well, morgen weer een kans, nu slapen.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Bensel15
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 01-12 13:13
best een goede release voor alsnog. Heb gelijk m'n rogue maar ff de dreadblades laten ophalen, nu eerst naar bed

 • DidierB
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 11:22

DidierB

Meester in meesterlijk zijn.

Doe /reload ui als je quest niet laad. Ik had dat ook toennet. Nu opweg naar High mountain na dat ik de Ashbringer heb gevonden.

 • Alwayshappyz
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 22:10
Je moet de voorgaande scenarios gedaan hebben om de quest te krijgen. Mn man heeft eerst de scenarios moeten doen voordat hij de quest kreeg. Mn monk, die ze al had gedaan, kreeg de quest rond twaalven meteen. Leuk voor mn tien alts...

 • captainbennet
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 29-11 00:54
Weet iemand of je bij de aanschaf van Legion één maand speeltijd krijgt? De webshop van de MediaMarkt heeft dit namelijk met vetgedrukte tekst erbij staan...

 • Katmi
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 25-09 10:57
net in Stormheim en al gebugged... ''man the deck cannon '' maar er is geen cannon of niks op dit schip...

 • Ricmaniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 21:34
Level 101 geworden. was begonnen in highmountain. nu maar gauw slapen

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH

Ben begonnen met een Demon Hunter aan te maken en de startzone te spelen. :)

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • rolandos582
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 22:05
Binnen zo'n 1.5 uur level 101. Best wel makkelijk eigenlijk, loot is enkel 693 items.
Met mijn 721mm nog niet in de problemen gekomen eigenlijkBegonnen in Azsuna en vond het wel geinig :D

Huidige setup I7 5960x @ 4.6Ghz - MSI X99A Godlike - 2x MSI GTX 980 @1550mhz - Main OS : Intel 750 SSD 400GB - Game OS : Samsung 850EVO 1TB - 32GB Corsair Dominator Platinum -Custom loop - CaseLabs SMA8 - Corsair RM1000I -2x ASUS RoG Swift


 • zwammen
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 16:44

zwammen

In denial

ook net 101 :) speelt vlot!

This is not a signature


 • Xedev
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 05-11 12:52
Ik heb vanochtend (australie) even snel de mistweaver artifact gehaald. Nog meer mensen hier die als healer gaan levelen? Maakt mij niet uit dat het iets trager is :).

Ging wel erg snel. In 15 min de staff binnen na twee elites.

[Voor 16% gewijzigd door Xedev op 30-08-2016 03:28]


Anoniem: 199866

Ik heb al 5 jaren geen WoW gespeeld sinds de Cataclysm. Eindelijk wil ik het toch proberen om met legion weer te gaan spelen. Mijn vraag is of ik andere upgrades moet gaan kopen om legion te gaan spelen of hoef ik alleen legion te kopen. Op verschillende WoW fora's is het daar onduidelijk over omdat de laatste expansion WoD in het basepack is opgenomen, moet ik dan alleen legion aanschaffen. Voor mij is het onduidelijk.

 • Sorbo
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21:20

Sorbo

Uw hulp in huis!

Anoniem: 199866 schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 04:36:
Ik heb al 5 jaren geen WoW gespeeld sinds de Cataclysm. Eindelijk wil ik het toch proberen om met legion weer te gaan spelen. Mijn vraag is of ik andere upgrades moet gaan kopen om legion te gaan spelen of hoef ik alleen legion te kopen. Op verschillende WoW fora's is het daar onduidelijk over omdat de laatste expansion WoD in het basepack is opgenomen, moet ik dan alleen legion aanschaffen. Voor mij is het onduidelijk.
(Ben geen WoW speler, maar wel een van de weinige tweakers die op dit moment wakker is denk ik)

Alle voorgaande uitbreidingen zijn opgenomen in de basegame, je hebt dus alleen een account met een basegame licensie nodig (je oude account is genoeg), een actief lidmaatschap en Legion.

Zoals gebruikelijk zul je bij Legion geen 30 dagen gratis krijgen (nooit bij de expansions), dus je zult een timecard aan moeten schaffen (of creditcardbetaling aanzetten ofc).

 • Carthrax
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15:38
Ging lekker gisteravond, ik level samen met de vrouw en ik was al klaar met mijn artifact wapen quest maar toen zij bij de laatste stap was van de Destruction Warlock quest kon zij het artifact niet oppakken.
Uitloggen/inloggen hielp niet, helemaal er uit en weer in ook niet dus konden wij niet verder. Dus maar naar bed gegaan :(

BN: Carthos#2541 WoW: Carthos SWC, Carthosar CoA en nog vele anderen


 • shoombak
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
Moet je inderdaad eerst de scenario's doen voordat je met de Legion quests kan beginnen?

 • Nogne
 • Registratie: November 2011
 • Nu online
rolandos582 schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 01:43:
Binnen zo'n 1.5 uur level 101. Best wel makkelijk eigenlijk, loot is enkel 693 items.
Met mijn 721mm nog niet in de problemen gekomen eigenlijk

[afbeelding]

Begonnen in Azsuna en vond het wel geinig :D
Welke mod's gebruik je, jouw GUI ziet er totaal anders uit als bij mij (veel beter). Ik ben gisteren weer begonnen met spelen na 4 jaar. Natuurlijk wel Horde op Defias Brotherhood :)

XBL: Nogne


 • Ashtaria
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 07-10-2021
Onze DH tank is al 106 :o

 • hulkie
 • Registratie: Oktober 2006
 • Nu online
Veel plezier Guys! Ik ga misschien vanavond even kijken. Ik zie de eerste 110 screenshots wel voorbij komen!

 • IntToStr
 • Registratie: December 2003
 • Nu online
Ik heb het vannacht maar gehouden bij artifact ophalen en profession quests starten. Sta nu voor het keuzebord om een zone te kiezen :) Dat was ongeveer een kwartier na start, dus nog maar het begin van het begin, maar we zijn onderweg :D

 • Ashtaria
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 07-10-2021
Ik kreeg als JC de opdracht om naar Aszuna te gaan.. Dit stond eigenlijk niet op mijn prioriteitslijst maar door de quest begin ik te twijfelen. Ik lvl toch graag de profs mee terwijl ik bezig ben. hmm
Zit ik dan... op m'n werk... hopende dat ik toch de CE kan gaan ontvangen aan het einde van de dag en ik vanavond kan spelen... pfoeh!

Bevalt het allemaal menschen? Of is het nog allemaal beetje aftasten? :D

Advies van een (bedrijfs)arts: gun jezelf de nodige ontspanning! Je werkt immers om te leven, en leeft niet om te werken. Succes!


 • shoombak
 • Registratie: September 2008
 • Niet online


:D

 • Tarz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 28-11 11:00
Gisteren Legion gekocht via Battle.net en een DH aangemaakt. Heeft veel weg van het rogue energy systeem met skills gebruiken. Moet nog kijken of ik het echt leuk ga vinden. Gewoon op tijd naar bed gegaan, dus het hele launch verhaal gemist. Wel leuk om hier de ervaringen van mensen te lezen en zien. Ben er nog niet uit welke class ik ga doen. Fire mage lonkt toch wel weer, mijn main tijdens vanilla.... maar heb de keuze uit alle classes (behalve rogue, maar heb nog een lvl 100 boost te vergeven)...

Vanavond uit werk eens verder kijken....

P.S: Zijn er trouwens "oude" factions waarmee je rep moet krijgen om verder te komen? Zie de screenshot van de Cenarion circle toevallig voorbij komen...

[Voor 12% gewijzigd door Tarz op 30-08-2016 08:36]


 • BlackMage
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 30-11 23:27
Ik ben nu denk ik level 100,33 met mijn Destruction Warlock :) Ik heb alleen de artifact+class hall quest gedaan, dat kostte me ca een uurtje. Maar dat was al een uurtje na bedtijd :P

- Ik vond het een leuke quest. Ik dacht dat het zich puur in 1 scenario zou afspelen, maar je wordt de hele wereld rondgestuurd.
- Ik heb gekozen om in Aszuna te beginnen. Waarom? Het begint met een A en is de meest linker optie :+ Ik ben benieuwd, die k*t-naga al sinds Cataclysm niet gesloopt, dat kan ik mooi even inhalen zo :D
- Ik vind Dalaran maar niks. Ik ben gewend er te kunnen vliegen en nu dat niet meer kan voelt dat als een beperking. Ook de underbelly, waar ineens die guards weggaan en je door iedereen geowned wordt vind ik niks. Ik speel op een PvE server, ik wil niet naar mijn class hall portal moeten rennen met survivability cooldowns aan.
- Die extra ability van de artifact voelt niet echt alsof het iets aanvult aan mijn toolkit. Het is gewoon een extra knopje en dan springen er wat gele cijfertjes op het scherm :P Die portals spawnen ergens achter je meestal. Niet echt indrukwekkend. Ben al lang blij dat ie 3 charges heeft en een 45 seconden recharge. Hoef ik maar 1x per 2 minuten er echt aandacht aan te besteden. Ik zag liever dat ie alle beschikbare charges in 1x gebruikt, scheelt toch weer wat globals :D

 • pr0mpt
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 01-12 20:07
Ben erg benieuwd hoe het allemaal zal zijn!
Gelukkig nog 6 level 100's er door gekregen en stuk voor stuk interessant om te spelen, maar vermoedelijk zal ik toch weer voor "oude vertrouwde" guardian druid als main gaan.

Zal Legion lekker rustig doorlopen, zeker niet proberen te haasten...
Gisteren nog wat oude raids voor het eerst gedaan...the memories!!! <3
Kael'thas, Vashj, Illidan, Arthas, Ragnaros [Cata versie]...

Het spel was misschien niet zo gelikt als nu, maar ik moet zeggen dat de eindbazen en het verhaal er omheen toen echt tof waren!

pr0mpt - It never hurts to help!


 • Msi92
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12:34
Damn wat een smooth launch, geen enkel probleem gehad (Horde die mij steeds killed na) :$

Ben nu weer op werk, moet helaas tot half 6 wachten voordat ik weer kan spelen /cry

 • skassie
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:18
Hoop dat ik vanavond ook ff in kan loggen. Gisteravond Q van 1500+ om iets voor 12 op Kazzak

Als je het niet probeert weer je ook niet of je het kan of dat het werkt


 • shoombak
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
Kan het kloppen dat de eerste quests niet echt getuned zijn op gear van begin 2015? Ik kom er echt amper doorheen op mijn druid met wat LFR gear van toen

 • pr0mpt
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 01-12 20:07
shoombak schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:36:
Kan het kloppen dat de eerste quests niet echt getuned zijn op gear van begin 2015? Ik kom er echt amper doorheen op mijn druid met wat LFR gear van toen
Wat voor iLVL gear heb je?

pr0mpt - It never hurts to help!

shoombak schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:36:
Kan het kloppen dat de eerste quests niet echt getuned zijn op gear van begin 2015? Ik kom er echt amper doorheen op mijn druid met wat LFR gear van toen
Welke eerste quests ? Je artifact quest ?

FUMES et CARNES


 • BlackMage
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 30-11 23:27
shoombak schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:36:
Kan het kloppen dat de eerste quests niet echt getuned zijn op gear van begin 2015? Ik kom er echt amper doorheen op mijn druid met wat LFR gear van toen
Als je de artifactquest bedoeld, die is getuned voor je class/spec met alle abilities die op je balk zitten :). Met betere gear kan je de meeste dingen wel negeren, maar anders niet.
WOO! nieuwe versie :D

even hier de update maar;

Status na even spelen:

Guardian Druid Artifact binnen
Protection Pala artifact quest gestart
Outlaw Rogue artifact quest gestart
DH zit nog in de Ulduar quest
Shadow Priest Artifact gestart

Vanavond maar even verder :D

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Tarz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 28-11 11:00
Moet je de Broken Isles questline gedaan hebben om verder te kunnen met je Artifact quest eigenlijk? Dus eerst via Orgrimmar het schip op, naar de Broken isles etc etc

 • Diigii
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 13:54
Ik heb vanmorgen gauw 30-45 minuten gespeeld, en mijn eerste indruk is ook echt top! Ik moet zeggen de eerste indruk van Warlords of Draenor was ook niet verkeerd, maar ik heb het gevoel dat Legion op een heel ander niveau zit (beter :)).

Ik heb de begin quest gedaan als (Shadow) Priest en ik heb mijn Artifact mogen ontvangen. Ik moet echt zeggen dat je overal goed in wordt meegenomen, en ik heb echt niet zoiets van, wat gebeurd hier?

Ik sta op het punt om naar Stormheim te gaan, maar hier ga ik vanmiddag na mijn werk naar toe :). De naam "Stormheim" sprak me wel aan, dus ik dacht, dan kies ik deze area wel :P.

Persoonlijk hou ik het meeste van de voice acting, dat maakt voor mij de quests toch een stuk leuker. Je hebt zo meer het gevoel dat je wordt meegenomen in de quest. Het mooie is ook dat je in het begin een introductie krijgt van een Undead Priest, je hebt dan wel het gevoel dat je samen moet/gaat werken.
Tarz schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:45:
Moet je de Broken Isles questline gedaan hebben om verder te kunnen met je Artifact quest eigenlijk? Dus eerst via Orgrimmar het schip op, naar de Broken isles etc etc
Ik had van te voren al de Legion Intro quest gedaan, en blijkbaar gaat de questline sinds gisteren daar gewoon verder. Dus ik denk wel dat je eerst de introductie moet afronden voordat je verder kan gaan met je Artifact wapen. Op een gegeven moment kom je aan in de nieuwe Dalaran waar Khadgar staat, en daar gaat het verhaal verder.

[Voor 24% gewijzigd door Diigii op 30-08-2016 09:46]

Guild Leader Bende van Ellende | NL Guild op Stormscale (Horde)


 • Lanithro
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-12 20:38
Ik kan niet wachten tot ik vanavond kan spelen. Mijn Shammy weer als main.. Heerlijk!!!

Yavu Steam Profile Lanithro


 • shoombak
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
BlackMage schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:40:
[...]


Als je de artifactquest bedoeld, die is getuned voor je class/spec met alle abilities die op je balk zitten :). Met betere gear kan je de meeste dingen wel negeren, maar anders niet.
Hmm oke, dan moet ik mijn skills nog maar eens doornemen, want ik werd redelijk afgemaakt. Heb een ilvl van 630, maar dat zou niet uit moeten maken dus.
shoombak schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:48:
[...]

Hmm oke, dan moet ik mijn skills nog maar eens doornemen, want ik werd redelijk afgemaakt. Heb een ilvl van 630, maar dat zou niet uit moeten maken dus.
op 630 zijn veel artifact questlines hell. Op 727 waren bepaalde mobs als guardian druid ook nog best pijnlijk :D

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • RoricNormannum
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 24-11-2020
gister ook maar eens aan de slag gegaan en de artifact quest was erg leuk.

Enig nadeel was dat ik voor deze quest naar pandaria moest, echter heb ik door de invasions pandaria helemaal overgeslagen en had ik nog niet de juiste vliegskills voor pandaria. Dat was wel even een uitzoekwerkje om op de juiste plek terecht te komen :D

Voor de andere shamans..... ben bij de class hall een soort puzzel tegengekomen waar van ik er nu 2 opgelost heb. (met de totems) komt er hier na verloop van tijd nog een reward voor ofzo?

 • BlackMage
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 30-11 23:27
Maar dat vind ik wel vreemd, immers zoals gezegd zit iemand die net level 100 dingt op ilvl 540-550. Sterker nog, iemand die de boost gebruikt krijgt 630 gear. Die zou in principe klaar moeten zijn voor Legion, dat is het hele doel. En een beetje skill benodigd is wel oke, maar je moet je class niet meester hoeven zijn om te beginnen met een expansion :+ imho

Edit: De Destruction Warlock quest is extreem makkelijk. Ik had wel itemlevel 700, maar bij 1 vijand van een scenario ging mijn Voidwalker dood, voor de rest hebben monsters nooit meer damage gedaan op mij of Voidwalker om uberhaubt de Soul Leech weg te krijgen.

[Voor 26% gewijzigd door BlackMage op 30-08-2016 09:56]


 • shoombak
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
corset schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:49:
[...]


op 630 zijn veel artifact questlines hell. Op 727 waren bepaalde mobs als guardian druid ook nog best pijnlijk :D
Dan ligt het toch niet aan mij :+, maar die eerste artifact questline moet je toch doen om uberhaupt in Legion zones te komen?

 • TTLCrazy
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 09:13

TTLCrazy

Listen to Frankie

Vanavond met de rogue beginnen denk ik. Tot zover assass. spec gespeeld, maar ik ga vanavond eens outlaw proberen, ik denk dat mij dat meer bevalt. Maar ik moet de voors en na's eens tegen elkaar afwegen.

just imagine: war breaks out and nobody turns up... SPECS - Ajaxied > Ajacied

shoombak schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:53:
[...]

Dan ligt het toch niet aan mij :+, maar die eerste artifact questline moet je toch doen om uberhaupt in Legion zones te komen?
Ja , dus even volhouden
Er is geen respawn hoor

FUMES et CARNES

shoombak schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:53:
[...]

Dan ligt het toch niet aan mij :+, maar die eerste artifact questline moet je toch doen om uberhaupt in Legion zones te komen?
Jep. Maar gewoon rustig aan doen. Ik kwam mobs tegen die 40% van mijn HP per hit deden, echt wtf :D

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • pr0mpt
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 01-12 20:07
corset schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:56:
[...]


Jep. Maar gewoon rustig aan doen. Ik kwam mobs tegen die 40% van mijn HP per hit deden, echt wtf :D
En dat op een goed gegearde Guardian Druid?
:|

Dat zal wel weer even wennen zijn ToV de laatste tijd :P

pr0mpt - It never hurts to help!

pr0mpt schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:57:
[...]

En dat op een goed gegearde Guardian Druid?
:|

Dat zal wel weer even wennen zijn ToV de laatste tijd :P
zeker :D Was ook maar 1 type mob die het deed, de rest was faceroll :+ Maar echt heel bizar was het ja tov HFC dagen. Hoewel het sinds de nerf wel een stuk meer squishy voelde (terechte nerf trouwens!)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • IntToStr
 • Registratie: December 2003
 • Nu online
Voor wat het waard is: op een 744 mage vloog ik door de artifact scenario :p

Maar toen ik dit deed op beta met 650 gear of zo was het een drama. Toen ben ik wel een paar keer dood gegaan omdat ik me niet genoeg aanpaste aan het verschil.

Tip voor alts: log ze even in, dan gaan ze rested verzamelen.

 • beebie121
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 15:58
heb een tijd niet met mn destro lock gespeeld. nu de artifact quest gedaan.
Erg leuk!

Wat me opviel bij destrolock is dat je manatap en drain life weer moet gebruiken.
Beetje de old skool gevoel voor mij :)

de launch was goed. Kon alleen niet op mn main server Silvermoon spelen.

om 2.00 was er een queue van 1500. toen maar op mn alt server mn lock gedaan.

AMD 7 3700X | Gigabyte X570 Aorus Elite | RTX 3080TI | Fractal Design Define R6 | Gigabyte Aorus FI32U | Be Quiet Dark Pro 4 | Astro A50 | G.Skill DDR4 Aegis 2x8GB 3200MHz | Logitech G910 Orion Spark RGB | Logitech G502 lightspeed


 • Nitai
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 02:50

Nitai

Feels good man

Iusedto schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:51:
Je zal echt wel dood gaan met 630 hoor :)
Eindbaas bij artifact quest zeker maar die regenereert geen health :)
Ik was bijna dood bij de eindbaas maar blood DK ftw! 8)

Vinnu#2173 | Thats all folks!


 • thundermo
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 13:20
Ik heb nog nooit z’n naadloze overgang van expansions gehad. Stond een beetje te afk’en in Dalaran, ondertussen beetje ouwehoeren met mensen op Discord en opeens roept een guildie ‘Hey, die maffe ouwe gek van een Khadgar heeft een nieuwe quest’. Ik kijken en warempel Legion is gewoon gestart.

Khadgar beetje geholpen met z’n dingetjes en toen mocht ik op voor m’n Monk Mistweaver artifact. Hele interessante storyline quest om mee te beginnen. Je wordt er helemaal in meegezogen. Daarna ging het een tandje omhoog en begon de Storyline voor de Artifact zelf (heb ilvl 659, wegens het ontbreken van een offhand). Moet zeggen dat het bij vlagen best pittig was, maar niet heel erg in gevaar gekomen en toen was ze van mij ‘Sheilun, Staff of the Mists’.

Vanochtend ook maar even direct hetzelfde gedaan voor m’n Shadow Priest (ilvl 705). Maar damn sommige mobs hadden volgens mij wat steroides gebruikt, want soms werd ik behoorlijk heen en weer gebeukt o.0. Wat het extra leuk maakte, gebruik maken van je screech, je silence, mass dispel etc. Blizzard heeft mij in ieder geval al zeer positief verrast met deze eerste paar uur speelplezier.

 • icemotion
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 27-06 14:16
Gave verhalen allemaal. Vanavond na werk ga ik mn CE ophalen. In verband met verhuizingen etc heb ik een Bol.com afhaalpunt bij de lokale supermarkt gekozen als bezorgpunt.. als t goed is zou die vanmiddag daar wel moeten liggen.

En dan deze week in ieder geval mn Guardian druid Legion in gaan trekken.

 • pr0mpt
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 01-12 20:07
IntToStr schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:08:
Voor wat het waard is: op een 744 mage vloog ik door de artifact scenario :p

Maar toen ik dit deed op beta met 650 gear of zo was het een drama. Toen ben ik wel een paar keer dood gegaan omdat ik me niet genoeg aanpaste aan het verschil.

Tip voor alts: log ze even in, dan gaan ze rested verzamelen.
pff, 744 is ook wel een groot verschil lijkt me.. zeker als ik al naar het verschil van 650-700 kijk...

pr0mpt - It never hurts to help!


 • detheavn
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 15:22
Gisteren 1 DC gehad en een keer van dalaran naar Orgrimmar en terug moeten porten om de quest te krijgen. Daarna alleen een beetje (veel) lag bij een NPC in Ramkahen voor de WW questline. Naast deze kleine issues verliep alles eigenlijk heel gladjes voor mij :)

Ben in al mijn enthousiasme begonnen in Highmountain. Wat een mooi berggebiedje :D

Lekker doorgequest tot 't ongeveer half 4 was en toen toch maar uitgelogd omdat ik 's ochtends gewoon moest gaan werken. Had mijn collega's gelukkig al laten weten dat ik mogelijk later zou zijn ... en maar goed ook want ik had me gewoon anderhalf uur verslapen :(

Maar goed, een mooi begin van de nieuwe expansion. Deze week nog werken en dan 2 weken vrij om te grinden etc :p

 • assn
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 20:05
Ik heb nooit WoW gespeeld, wel een andere mmo zoals (p2w) Runes of Magic en andere RPG's. Het lijkt mij wel leuk om Wow te gaan spelen, echter heb ik die trial in het begin gedaan vanaf level 1. Na level 5 vond ik het wel genoeg om helemaal te gaan levelen. Mijn vraag is nu, is het de moeite waard om nu te beginnen met WoW? Ik las dat je vanaf bepaalde levels instroomde als je nu begon. Ook vraag ik mij af hoe het zit met Gear? Duurt het lang voordat je met dungeons en raids mee kan en voordat je de wereld een beetje begrijpt? Loop je dan niet zover achter met alle huidige spelers dat het dus eigenlijk geen zin heeft want niemand wil jou in hun party of w/e

 • soundguy
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 09-09-2019
hallo,

ik heb een half jaar geen wow gespeeld.
heb wel een aantal caracters op level 100...

is er een hoge instap drempel om nu opnieuw te beginnen?
nieuwe in mijn vrienden kring speelt wow, dus ik zal alleen zijn.

greet

 • Msi92
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12:34
assn schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:24:
Ik heb nooit WoW gespeeld, wel een andere mmo zoals (p2w) Runes of Magic en andere RPG's. Het lijkt mij wel leuk om Wow te gaan spelen, echter heb ik die trial in het begin gedaan vanaf level 1. Na level 5 vond ik het wel genoeg om helemaal te gaan levelen. Mijn vraag is nu, is het de moeite waard om nu te beginnen met WoW? Ik las dat je vanaf bepaalde levels instroomde als je nu begon. Ook vraag ik mij af hoe het zit met Gear? Duurt het lang voordat je met dungeons en raids mee kan en voordat je de wereld een beetje begrijpt? Loop je dan niet zover achter met alle huidige spelers dat het dus eigenlijk geen zin heeft want niemand wil jou in hun party of w/e
Ja hoor, als het goed is krijg je nu alle expansions tot aan Warlords of Draenor free (anders 15 euro)
Het is een MMO dus het beste is om samen te spelen met andere mensen.

Aangezien legion vandaag uit is begint iedereen 'opnieuw' waardoor gearen enz geen probleem moet zijn :p

 • thundermo
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 13:20
soundguy schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:27:
hallo,

ik heb een half jaar geen wow gespeeld.
heb wel een aantal caracters op level 100...

is er een hoge instap drempel om nu opnieuw te beginnen?
nieuwe in mijn vrienden kring speelt wow, dus ik zal alleen zijn.

greet
Ik heb twee jaar niet gespeeld en rolde er zo weer in. Denk dat het half jaar dat jij er niet bent geweest dan helemaal geen issue moet zijn ;)

 • assn
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 20:05
Msi92 schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:27:
[...]

Ja hoor, als het goed is krijg je nu alle expansions tot aan Warlords of Draenor free (anders 15 euro)
Het is een MMO dus het beste is om samen te spelen met andere mensen.

Aangezien legion vandaag uit is begint iedereen 'opnieuw' waardoor gearen enz geen probleem moet zijn :p
Dus je begint eigenlijk waar iedereen ook begint? Want als dat het geval is dan zal ik wel wat gaan spelen >:)

 • Tha-Skunk
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 08:13
Vanmorgen even gespeeld voordat ik naar mijn werk moest.

Warrior questen gedaan en uiteindelijk mijn Artifact mogen ontvangen.

Daarna maar weer terug naar mijn garrison gegaan en nu maar weer afwachten tot ik vanavond weer verder kan ;)

Ziet er goed uit en speelde ook lekker.

 • Daradius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 13:52
ik heb gister avond toch nog even de artifact quest gedaan voor mijn holy pala, moet wel zeggen dat het erg moeilijk was (vooral het eind) als holy pala met shit gear.... dacht echt dat ik dood ging maar gelukkig lukte het net aan :D

 • Msi92
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12:34
assn schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:32:
[...]


Dus je begint eigenlijk waar iedereen ook begint? Want als dat het geval is dan zal ik wel wat gaan spelen >:)
Yup, je krijgt bij het aanschaffen van Legion 'n free lvl 100 boost (voor 1 char) waardoor je gelijk kunt beginnen in Broken Isles

 • hmr
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 30-11 10:18
Gister tot 102.5 gekomen en nu helaas aan het werk! Mijn eerste ervaringen met Legion zijn zeer positief! Allebei mijn artifact quest waren redelijk faceroll maar wel leuk om te doen. Speel DH overigens.

Eerste dungeon die ik gedaan heb was ook erg cool om te doen!

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • Juke!
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 24-02-2021
Wanneer kunnen we de world first level 110 verwachten eigenlijk?

Veel plezier met levelen etc. speel zelf niet meer maar is nog altijd leuk leesvoer:P

 • hmr
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 30-11 10:18
Juke! schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:44:
Wanneer kunnen we de world first level 110 verwachten eigenlijk?

Veel plezier met levelen etc. speel zelf niet meer maar is nog altijd leuk leesvoer:P
Is er al, sinds 05.00

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • Juke!
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 24-02-2021
Oh wait what? Dat ging sneller als ik dacht.

Maar even zoeken dan, dank voor de info:)

 • Msi92
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12:34
Juke! schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:47:
[...]


Oh wait what? Dat ging sneller als ik dacht.

Maar even zoeken dan, dank voor de info:)
http://www.gamerevolution...vel-110-in-5-hours--37461
Juke! schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:47:
[...]


Oh wait what? Dat ging sneller als ik dacht.

Maar even zoeken dan, dank voor de info:)
Jep, is er al. En het gehuil van de US is weer geweldig "is geen world first! want wij hebben de content nog niet!"

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • gnomezide
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 27-05-2018
corset schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:01:
[...]


Jep, is er al. En het gehuil van de US is weer geweldig "is geen world first! want wij hebben de content nog niet!"
Haha toen het vroeger andersom was, zaten ze ook niet te huilen. Toen alle VS guilds altijd nacht voorsprong hadden. Maar zelfs al zou je gewoon kijken vanaf launch tijd, de kans dat iemand veel sneller is dan 5 uur is vrij klein. Fragnance had al 20x optimale route geoeffend. Mss enkel en alleen als je een hele harde bug vind. Zoals FS toen in MoP dat ie met chainkillen van 1 mob binnen 2 uur max lvl was

 • demokert
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 28-11 19:57
Dag van release en wie is er ziek? Pff. Even wachten voor ik aan Legion ga beginnen :(

Maakt iemand hier toevallig gebruik van Zygor? De Legion guide krijg ik pas over 3 dagen helaas, is er iemand die me daaraan al kan helpen via een PM? :)

 • Diigii
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 13:54
demokert schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:11:
Dag van release en wie is er ziek? Pff. Even wachten voor ik aan Legion ga beginnen :(

Maakt iemand hier toevallig gebruik van Zygor? De Legion guide krijg ik pas over 3 dagen helaas, is er iemand die me daaraan al kan helpen via een PM? :)
Waarom krijg je die pas over 3 dagen? Ik maakte in het verleden al gebruik van Zygor omdat het wel handig is om snel informatie te verkrijgen over mounts, quests etc. Deze keer Zygor maar gekocht omdat de beveiliging is opgeschroefd.

Vanmorgen Zygor opgestart en toen werd hij gelijk geüpgrade van 5.x naar 6.x.

Of heeft dit te maken met de "Elite" subscription van Zygor dat je nu nog geen toegang hebt tot deze guides? Stuur mij maar een PM en ik kan kijken waar ik je mee kan helpen :).

[Voor 4% gewijzigd door Diigii op 30-08-2016 11:15]

Guild Leader Bende van Ellende | NL Guild op Stormscale (Horde)


 • Ricmaniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 21:34
TTLCrazy schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:54:
Vanavond met de rogue beginnen denk ik. Tot zover assass. spec gespeeld, maar ik ga vanavond eens outlaw proberen, ik denk dat mij dat meer bevalt. Maar ik moet de voors en na's eens tegen elkaar afwegen.
outlaw beviel me erg goed. maar nu met die artifacts heb ik toch denk ik spijt dat ik voor outlaw ben gegaan en niet assassination. heb nu al wel 400 punten in me outlaw artifact zitten :P zo'n probleem is het opzich niet maarja moet wel straks die punten verder zoeken voor me andere artifact.

Althans, ik denk niet dat je die punten uit een andere artifact kan halen toch ?

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • Juke!
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 24-02-2021
Ja dat geouwehoer over Regions (VS vs EU vs ROW) is zo oud als het spel.

Blijft mijn inziens toch kras, in 5 uurtjes naar 110. Zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn maar dat is een discussie voor een andere tijd;p

Verheug me wel weer op de world first mythic movies(raids, niet dungeons). Nu Paragon niet meer meedoet en er vele verschuivingen zijn geweest, kan het voor de neutrale toeschouwer(ondergetekende) erg leuke tv zijn:)

 • Bartske
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 21:29

Bartske

Valar Morghulis

Juke! schreef op dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:15:
Ja dat geouwehoer over Regions (VS vs EU vs ROW) is zo oud als het spel.

Blijft mijn inziens toch kras, in 5 uurtjes naar 110. Zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn maar dat is een discussie voor een andere tijd;p

Verheug me wel weer op de world first mythic movies(raids, niet dungeons). Nu Paragon niet meer meedoet en er vele verschuivingen zijn geweest, kan het voor de neutrale toeschouwer(ondergetekende) erg leuke tv zijn:)
Je moet niet kijken naar speedrunners maar naar de gemiddelde tijd die iemand erover doet om te levelen. Een speedrunner heeft al tientallen uren in de content gestoken en de gemiddelde persoon moet nog alles uitvinden etc, quests lezen. Denk dat je er als je zelf gaat levelen al gauw ruim het dubbele aan kwijt bent, 2 uurtjes per level hoorde ik al dus dan zit je al tegen de 20 uur aan. Dat vind ik wel prima voor zo'n expansion levelen. Meer hoeft van mij ook niet aangezien ik vooral voor de end game content speel (maar wel altijd alle quests doe als er een nieuwe expansion komt ook al ding ik lvl 110.

"A tale is never so good that ale won't make it better."

Pagina: 1 2 3 ... 123 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Lijst met spelers en guilds van tweakers

Tweakers Discord: https://discord.gg/EwQvNDX

Dit is geen shopping topic, dus vragen over waar bepaalde versies te kopen of dat je game onderweg/binnen is zijn niet toegestaan
Het bespreken van de servers die de ToS verbieden is niet toegestaan op Tweakers.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee