ZinQ schreef op woensdag 13 februari 2019 @ 17:24:
Zijn er hier mensen die Triaconta volgen?
Ben al tijdje aan het bijhouden en ze hebben recentelijk het platform in orde gebracht waardoor je nu zelf makkelijk crypto bundels kan onderhouden en kiezen hoe je ze wilt balanceren over tijd etc. NL bedrijfje, wat natuurlijk altijd interessant is.
https://triaconta.com/
Ik ben niet overtuigd. Sowieso zit je met dit platform altijd vast aan het counterparty-risico, omdat je de gekochte bundels niet naar een eigen wallet kunt opnemen. Sterker nog, ik kan nergens informatie vinden over waar het platform z'n cryptocurrencies vandaan haalt, waar de prijzen op gebaseerd zijn en of er uberhaubt cryptocurrencies gekocht worden. Er is geen koersinformatie, geen grafieken, helemaal niets. Als je een bundel selecteert, kom je meteen op een bestelformulier. Ik zie geen mogelijkheid om een account aan te maken om gewoon even in de user interface rond te kijken voordat je er geld instopt.
Daarnaast zijn de kosten erg hoog: 1.5% bij aankoop, 1.0% bij verkoop. Als je tussendoor je bundel herbalanceert, dan komen er nog meer kosten bij.
De website zegt aan alle KYC/AML eisen te voldoen, maar er staat nergens wat het KYC-proces is. Daarnaast ontbreekt de privacy policy, al wordt er wel naar verwezen in de algemene voorwaarden.
Edit: Ze hebben
een aparte kijk op de rol die crypto exchanges zouden moeten vervullen.
Ik ga er van uit dat de meeste grote crypto exchanges liever niet willen dat hun product met belastingontduiking wordt geassocieerd. Dat is immers niet goed voor algemene acceptatie. Maar KYC/AML procedures, die ontduiking tegengaan, zijn al overal in gebruik. In het artikel staat:
“Zolang het geen significante bedragen zijn, tot ongeveer 15.000 euro per transactie, valt het niet op”, zegt Triaconta-oprichter Don Molenaar.
Bij lage bedragen (tot 10K), kun je ook gewoon een bankoverschrijving doen. Pas bij hogere bedragen worden de transacties automatisch door de bank geflagged. Je hoeft dus helemaal geen moeilijke omweg te maken via cryptocurrencies als het om dergelijke bedragen gaat. Gaat het om grotere bedragen, dan zullen stortingen naar en opnames van crypto-exchanges alsnog een alarm doen afgaan.
Het feit is dat als je belasting wil ontduiken, dat met lage bedragen relatief "veilig" is (lage pakkans, al zijn de gevolgen wel groot als je gepakt wordt), met of zonder crypto. Dit artikel leest een beetje als een verkapte advertorial waarin men zich op kunstmatige manier wil onderscheiden van de concurrenten (die eigenlijk geen concurrenten zijn, want Triaconta is een wezenlijk andere dienst dan een reguliere crypto-exchange).