• Chaoss
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 09:27

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 03:58

Geronimous


PlayStation 4 discussie-topic

Welkom in het discussie topic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.

De oude PS4 Community is helaas verdwenen. Er is een nieuwe Community aangemaakt "Gathering of Tweakers". Iedereen is welkom! Nodig ook je gamevrienden uit!

Trending topic: PlayStation VR informatie
Trending topic: PS4 PRO - nieuwe PS4 met upgraded hardware

Aanverwante topics:


Inhoudsopgave


Hardware
Hardware
Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg altijd:
 • PlayStation 4 console
 • DualShock 4 controller
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus voucher

In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 in verschillende uitvoeringen, de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

Kenmerken
PlayStation 4
x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee, waardoor het ontwikkelen van spellen veel makkelijker is geworden voor ontwikkelaars. AMD heeft voor Sony een chip gemaakt waarbij CPU en GPU beiden inzitten. De GPU is gebaseerd op de Radeon graphics engine van AMD.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 komt met 8 GB GDDR5 geheugen. Er is gekozen voor GDDR5 omdat dit een hoge bandbreedte heeft. Aangezien de CPU en GPU op 1 chip zitten in de PS4 is dat erg handig.

Verwisselbare Harde Schijf
Het is eenvoudig om de harde schijf van je PS4 zelf te verwisselen/vervangen. Het deksel is makkelijk af te schuiven en de bay waar de harde schijf in zit is eenvoudig met een paar schroefjes te verwijderen. Op deze manier is het makkelijk er zelf een grotere harde schijf te plaatsen zonder dat de garantie van de PS4 in het geding komt. De Slim en Pro hebben een uitneembare 'lade'aan de achterzijde.

Verschillende uitvoeringen
Originele PS4
Sinds de introductie heeft Sony enkele veranderingen doorgevoerd in de hardware. Interne onderdelen zijn geupgrade, en dat heeft zijn effect gehad op electriciteitsverbruik, wartmeproductie en gewicht. Ook het uiterlijk is licht gewijzigd bij het de 1200-serie: zo heeft het deksel van de HDD bay nu ook in matte afwerking uitgevoerd, waar voorheen dit kapje een glanzende afwerking had. Verder heeft Sony besloten de tip-toetsen te vervangen door mechanische. Daarnaast heeft Sony 1 TB versie uitgebracht in plaats van 500 GB. Deze uitvoering is echter ook al uitgebracht in de 1100-serie, wat het niet overzichtelijker op maakt.
Deze modellen PS4 waren ook in het wit verkrijgbaar en zijn er enkele bundels verschenen met een alternatief, exclusief uiterlijk. Als toppunt heeft Sony ter ere van het 20-jarige bestaan van PlayStation een speciale Limited Edition gemaakt in gelimiteerde en genummerde oplage. Deze console heeft een klassiek grijs uiterlijk gekregen, als verwijzing naar de eerste PlayStation.
PS4 Slim
Net voor de release van de Pro werd ook een kleinere 'Slim' versie van de standaard PS4 uitgebracht, zoals tot nu toe altijd gebruikelijk is geweest in de levensspanne van alle Playstation systemen. De Slim versie heeft dezelfde hardwarespecificaties, maar zit in een (ongeveer) 40% kleinere behuizing waarvan het uiterlijk ook wat is aangepast. Er is door Sony ook wel het een en ander weggelaten: de PS4 Slim heeft geen lightbar meer (status led) ten behoeve van de nieuwe aan/uit en eject toetsten. De optische uitgangspoort aan de achterzijde ontbreekt ook.

De harddrive is wel nog altijd zelf te vervangen; ditmaal via een 'luikje' aan de achterzijde (tevens bij de Pro).

De Slim is verkrijgbaar in 500Gb en 1Tb varianten en wordt geleverd met de nieuwe versie van de DualShock4 controller.

Verkrijgbaar in zwart, wit, goud en zilver.

PS4 Pro

De PS4 Pro is sinds eind 2016 beschikbaar en is een PS4 met krachtigere hardware aan boord. Een tussentijdse hardware upgrade is vrij uniek voor consoles en er werden dan ook veel kritische vragen gesteld. Men was voornamelijk bang dat er een scheiding zou ontstaant tussen eigenaren van een 'standaard' PS4 en een Pro model. Uit een Q&A van Sony:
Q: Will PS4 Pro owners have a performance advantage in online games when competing against standard PS4 players?
A:Generally, no. Playtesting and balancing is up to each game developer, and while it’s true that PS4 Pro’s more powerful hardware can drive smoother or more stable frame rates in supported titles, developers have many tools and processes they can use to prevent imbalances.
De Pro wordt standaard met een 1 Tb schijf geleverd, en is verkrijgbaar in zwart en wit (vanaf september 2017).

Naast de console heeft de Dualshock controller ook een kleine update gekregen. In het touchpad zit nu ook een transparante streep licht die verbonden is met de Lightbar aand e voorkant. Verder ondersteunt de DS4 USB als communicatiepoort. Tot nu toe werd alleen opladen via USB ondersteund.DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller. De DS4 is groter en door een geringe gewichtstoename ligt deze degelijker in de hand, ook bij mensen met grotere handen. Verder kent de DS4 enkele nieuwe snufjes:

SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.


Lightbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar voor toegevoegde effecten.
Om de accu te besparen kun je zelf de helderheid van de lightbar instellen.


Touchpad
De DualShock 4 heeft een nieuwe, kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.
In de nieuwste versie zit ook bovenin de touchpad een kleine lightbar.


Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor extra geluiden naast het standaard geluid. Hierdoor is de immersie te vergroten; denk aan telefoon-geluid bij GTA V.
Daarnaast zit een hoofdtelefoon ingang in de controller. Hier is de meegeleverde earbud koptelefoon op aan te sluiten om het chatgeluid via te laten verlopen, of een eigen headphone op aan te sluiten.


Bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. Ook de latency (vertraging) is stukken verbeterd, en zijn de trilmotortjes geupgrade


De Dualshock 4 is los te verkrijgen in veel verschillende kleuren: Zwart, Wit, Rood, Blauw, 20th Anniversary Edition (grijs), Zilver, Goud,Uncharted Blauw, Green Camouflage, Urban Camouflage, Crystal (transparant)...PlayStation Camera
PlayStation Camera
De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een ruimtelijk beeld vormen en daarmee objecten ruimtelijk kunnen tracken. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800. Framerates verschillen per resolutie: bij 1280*960 is 60 fps mogelijk, op 640*480 120 fps en op 320x192 240 fps. De camera heeft een kijkhoek van 85°.
De nieuwste variant heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen; wat minder hoekig en mooi afgerond. Deze nieuwe versie heeft ook betere camera's en wordt aanbevolen voor de PlayStation VR.
ps camera

Spraakbesturing & Noise cancellation
De PS Camera heeft een 4-kanaals microfoon waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.

Gezichtsherkenning & tracking
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen, hiermee kun je automatisch inloggen op je account. De PS Camera is ook in staat om meerdere punten tegelijk te tracken: Gezichten, handgebaren, de lightbar van de controller, de VR headset voor ruimtelijke bepaling.

Livestreamen
Dankzij de camera kun je bij het streamen van je content ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.
Ondersteunde diensten zijn: Twitch, UStream en YouTube Livestream.

Andere accessoires
Verder zijn de volgende optionele, officiele Sony accesoires verkrijgbaar:

Oplaadstation
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Verticale Standaard
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan.

Aangepaste deksels
Sinds oktober 2015 zijn er ook losse deksels voor de harde schijf-bay verkrijgbaar. De beschikbare kleuren zijn: Aqua Blue, Neon Orange, Red, Glacier White, Gold en Silver. (alleen voor de originele PS4)

Draadloze Gold en Platinum Headset
Sony biedt ook een officiele Gold Headset en Platinum Headset voor de PlayStation 4 aan. Beide headsets bieden een virtuele 7.1 Surround Sound ervaring, en zijn dankzij de meegeleverde dongle ook te gebruiken op je Windows en Mac PC.

Stereo oordopjes
Nieuw in het assortiment zijn de nieuwe stereo-oordopjes voor je PS4 met noise-cancellation en een microfoon.PlayStation VR

Virtual Reality voor de PS4!
In navolging van de onwtikkelingen op het gebied van VR (met name door Oculus Rift), kwam Sony met Project Morpheus op de proppen. Project Morpheus, omgedoopt tot PlayStation VR, is een virtual reality-headset voor PS4 die de deur opent naar revolutionaire, meeslepende game-ervaringen. Deze headset maakt samen met de PlayStation Camera gebruik van een ultramodern HD-beeldscherm, bewegingssensoren en 3D-audio waardoor je je 'in' de gamewereld bevindt.
De belangrijkste kenmerken van de PSVR:
 • OLED scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1920 * 1080
 • verversingssnelheid van 120 Hz (60 Hz per oog).
 • latency van < 18 ms.
 • Kijkhoek van ~100 graden
PlayStation VR verscheen in oktober 2016 op de markt voor 399 euro.

Details:
 • De PlayStation Camera is vereist voor ruimtelijke tracking, dus voor gaming.
 • De VR is zonder Camera te gebruiken als scherm (Cinematic Mode) voor bijvoorbeeld het kijken van video.
 • Het is nog niet bekend of er in Nederland / Europa bundels worden uitgebracht met de Camera en Move controllers.
 • Elk spel zal te spelen zijn met een Dualshock4 controller (Move controllers dus geen noodzaak)
 • De VR wordt via een extra kastje op je PS4 aangesloten
 • In de doos zit naast de bril, het kastje en de kabels ook stero in-ear plugs en een demo-disc.Software
Software
In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu
PlayStation Dynamic Menu
Het PlayStation Dynamic Menu is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games).

Accounts
Op de PS4 kun je meerdere accounts instellen voor verschillende gebruikers. Elk account beheert eigen instellingen, aankopen, PS Plus abonnement, vriendenlijsten, berichten en trophies. Een groot voordeel is dat je met je account kunt inloggen op een willekeurig andere PS4 systeem en zo al je instellingen automatisch meeneemt. (Digitaal) aangeschafte games kun je dus overal spelen. Let wel dat voor het online opslaan van savegames en game-instellingen een PS Plus abo nodig is. Micro-DLC (zoals een ingame aangekochte skins of wapens) worden niet onderling gedeeld.

Sub-accounts
Onder elk master-account kun je tot 6 sub-accounts aanmaken die beheert worden door het master-account. Dit is met name handig voor kinderen, waarbij het master-account instellingen voor Ouderlijk Toezicht kan beheren, en daarmee bijvoorbeeld aankopen uit de Store of leeftijdsgebonden content kan blokkeren. Het beheer gaat over de accounts, dus ook als iemand met een sub-account inlogt op een ander PS4 systeem, blijven de restricties gelden. Berichten sturen en ontvangen is niet te blokkeren of te filteren.

Tieneraccounts maken: tieners (13 – 17 jaar) kunnen nu een eigen account maken en in de offlinemodus spelen totdat ouders het account goedkeuren en de instellingen voor ouderlijk toezicht hebben voltooid.

Onderling delen van content
Het is mogelijk om content te delen tussen de verschillende accounts op de PS4. Zo zijn games, thema's en applicaties die zijn geinstalleerd op het systeem toegankelijk voor alle gebruikers (met de beperkingen die worden nageleefd onder ouderlijk-toezicht). Ook worden bepaalde voordelen van PS Plus gedeeld als een account met een Plus abonnement het PS4-systeem instelt als Primaire PS4-systeem.

Om de content (de games, thema's, applicaties) die behoort aan een account te delen op een specifiek PS4 systeem, moet je op dat systeem inloggen met het account en de PS4 instellen als 'Primair PS4-Systeem (Primary PS4)' Onder [PlayStation™Network/Accountbeheer] > [Activeren als je primaire PS4] > [Activeren]. Dit moet je voor elk account afzonderlijk doen. Content wordt dus alleen gedeeld met andere gebruikers op de PS4 die staat ingesteld als Primair.
Voorbeeld: Jij hebt een PS4 systeem thuis en jouw account heeft deze PS4 ingesteld als Primair PS4-systeem. Een vriend die langskomt en met zijn account inlogt heeft toegang tot de games die jij hebt geinstalleerd/gekocht. Jij hebt echter geen toegang tot de games, etc. van je vriend tenzij hij jouw PS4 instelt als zijn Primaire PS4-systeem.
US-accounts
Aangezien het aanbod van content veel groter is in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, en de aankoop van content vaak een stuk goedkoper is, maken veel spelers in Europa een account aan in de VS. Hiervoor voert men een fictief adres is en koppelt een creditcard aan het account. Door in te loggen vanaf je PS4 op dit account en deze PS4 onder dit account te activeren als 'Primair systeem', worden de aankopen in de US store dus gedeeld met je Nederlandse account.

[disclaimer]
Het aanmaken van een account in een ander land dan waar je woonachtig bent, gaat in tegen de servicevoorwaarden van PlayStation Network en Sony Entertainment Network. Het aanmaken van een buitenlands account en alle eventuele gevolgen zijn dus geheel op eigen risico en niet zonder gevaar. Sony kan accounts blokkeren / bannen, waarbij je al je aankopen kwijt bent. Sony kan in de toekomst mogelijk ook de voorwaarden wijzigen.


Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zijn er voor de PlayStation 4 ook weer apps beschikbaar. Het aantal apps is sinds de release flink uitgebreid.

In Nederland zijn op de PS4 de volgende apps beschikbaar:
 • Mediaspeler
 • Spotify
 • PlayStation F.C. UEAFA Champions League
 • Netflix
 • Crunchyroll
 • Vevo
 • SHAREfactory
 • NOS
 • Trend Micro Kids Safety for PS4
 • Trend Micro Web Security for PS4
 • Trend Micro Web Security Service for PS4
 • PLEX
 • Videoland
 • Dailymotion
 • MUBI
 • PlayMemories Online
 • WWE Network
 • Pathe Thuis
 • Qello HD Concerts
 • YouTube
 • Headset Companion App
 • VidZone
 • NOS Sport
 • IGN for PlayStation
Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond. Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Remote Play [ PC &MAC ]

https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/images/icon_remotePlay.pngSinds firmware 3.50 is het mogelijk om via je Windows of Mac PC de PS4 via Remote Play te gebruiken. Hiervoor moet je een app downloaden en installeren, en kun je door een DualShock 4 controller met een USB kabel aan te sluiten gamen.

Uitleg van de stappen, apps en systeemvereisten zijn hier te vinden.

Voor een soepele werking is het raadzaam om een degelijke PC en een snelle (bekabelde) internetverbinding te hebben.
Voor het streamen van de games kun je kiezen voor verschillende resoluties en framerates:

Resoluties: Laag [360p], Standaard [540p] en Hoog [720p].
Framerates: Standaard [30fps] en Hoog [60fps]

Met een speciale USB-adapter kun je ook je DualShock4 aansluiten op je Windows PC of Mac.

"SHARE"-functie
SHARE functies via de knop op de controller
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kom je in het SHARE menu, waar je screenshots en video's kunt opslaan en delen, of het broadcasten van je live gameplay kunt starten/stoppen.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen. Je kunt de PS4 ook instellen op de laatste 10 of 5 minuten op te slaan, of een opname starten met de SHARE-toets.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Ondersteunde diensten: Ustream, Twitch, YouTube Live, Dailymotion

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

Bij het uploaden van screenshots en videoclips kunnen spelers andere spelers taggen met wie ze hebben gespeeld. Om te kiezen wie jou kan taggen, selecteer je [Instellingen] > [PlayStationNetwork/Accountbeheer] > [Privacy-instellingen] > [Je ervaring delen] > [Tags].

SHAREfactory
Met de SHAREfactory app kun je zelf video's editen en direct uploaden naar YouTube, Facebook en Twitter. Je kunt je video's eenvoudig voorzien van overgangen, intro's en outtro's, stickers, effecten, muziek, commentaar

Communities
communities
Met de software update 3.0 werden de Communities geintroduceerd. Het is hierdoor nog makkelijker om groepen spelers te vinden met gelijke interesse's. Er is een gezamelijke 'chat' en je kunt eenvoudig zien welke andere leden aan het spelen zijn en welk spel. Vanuit hier is het ook eenvoudiger om een Party te starten.
Je vind de Communities naast je Vrienden menu.

Voor de Gathering of Tweakers community is er bijvoorbeeld een grote PS4 Community. Als je je hierbij wilt aanmelden kun je de community vinden via de zoekfuntie; de community heet "Gathering of Tweakers". Je kunt deze vrij betreden.Events
https://static.tweakers.net/ext/f/VsvlPBZ3aKa8BFoqJCecRl7m/full.gif
Met de 3.0 firmwareversie zijn ook de 'Events' toegevoegd. Hier kun je voor jou interessante evenementen vinden en je daarvoor aanmelden voor specifieke games en officiële game broadcasts.

Het is ook mogelijk om je eigen Event aan te maken en je vrienden hiervoor uit te nodigen. Selecteer [Events] > [Event maken], stel de datum, tijd, het aantal spelers dat kan meedoen en andere details in en verstuur vervolgens uitnodigingen naar de spelers met wie je wilt spelen. Je kunt ook events maken in [Berichten].

PlayStation App voor IOS & Android
PlayStation App
De officiele PlayStation app is beschikbaar voor Android en iOS apparaten. Voor zover bekend is, komt de app niet naar mobiele Windows apparaten.

playstore Appstore

De PlayStation App bevat onder andere de volgende functionaliteiten:
 • Eigen profiel bekijken
 • Andersman profiel bekijken
 • Trofeeën van anderen en jezelf bekijken en vergelijken
 • Berichten versturen tussen PS4, PS3, PS Vita systemen en alle mobiele apparaten met de PlayStation App
 • De activiteiten van andere bekijken onder "What's New"
 • Een pushmessage weergeven zodra er een nieuwe melding of game uitnodiging is
 • De PlayStation website bekijken voor het laatste nieuws en game informatie
Daarnaast zijn er een aantal functies waar we iets dieper op ingaan, namelijk:
'PS4 Second Screen' functionaliteit
Sommige games kunnen de Second Screen functionaliteit in de PlayStation App gebruiken. In The PlayRoom, een gratis game / techdemo die wordt meegeleverd met alle PlayStation 4's, kun je bijvoorbeeld objecten tekenen op je smartphone/tablet om deze vervolgens direct in de game te importeren.

De meeste games gebruiken echter een eigen 'companion app', waarmee ze functionaliteit en kleine extra's toevoegen aan hun spellen. Voorbeelden zijn Watch Dogs, Assasins Creed, Destiny, Grand Theft Auto V, etc.

Live gameplay bekijken
Op de PlayStation 4 kunnen gamers gameplay uploaden of livestreamen. Als de gamer de gameplay deelt, dan komt dit terecht in jouw persoonlijke "Whats New" scherm. Je kunt hier vervolgens de geüploade gameplay bekijken, of live meekijken als iemand op dat moment aan het livestreamen is.

PlayStation Store
De PlayStation App zal ook de PlayStation Store bevatten. Je kunt hier digitale content, zoals digitale games en downloadable content, kopen. Deze wordt vervolgens direct op je PlayStation 4 gedownload, waar je ook bent.

Afstandsbediening
De PlayStation App kan ook als afstandsbediening worden gebruikt. Je kunt een PlayStation 4 in stand-by modus zetten, opstarten of bijvoorbeeld je smartphone of tablet als toetsenbord voor je PS4 gebruiken.


Games
Games
In dit gedeelte vind je meer informatie over de launch games (games waarmee het systeem wordt gelanceerd), launch window games (games die kort na de lanceerdatum uitkomen), exclusieve PS4 games en Free 2 Play games.

Indie Games
Games zoals Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts zijn van 'triple A' developers: van de grote ontwikkelstudio's. Sony focust zich echter ook enorm op zogenaamde indie games en developers.

Indie developers zijn 'independent developers', oftewel: onafhankelijke ontwikkelaars. Dit zijn vaak kleinere games met een veel kleiner budget. Deze games krijgen vaak minder aandacht, maar ze zijn vaak wel goedkoper. Het voordeel van indie games is dat ontwikkelaars de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen: om creatief te zijn.

Sony focust zich erg op indie games en het is iets om in de gaten houden, want wie weet komen er nog wel hele leuke games uit voort. :)

Inhoudsopgave 'Games'
Exclusieve Games

* Voor een volledig en up-to-date overzicht van alle console Exclusives, verwijs ik door naar dit artikel.

Gratis (Free 2 Play) Games
Wat zijn Free 2 Play games?
Free 2 Play games zijn games die gratis te downloaden zijn. Ontwikkelaars verdienen geld aan deze games door middel van advertenties of door de verkoop van in-game items.

Free 2 Play games kun je in principe dus altijd uitproberen en gratis downloaden. Bevalt het je niet? Dan verwijder je de game gewoon weer.
* Voor de meest actuele lijst van Free 2 Play games kun je het beste tercht in de PlayStation Store.


Online Services
Online / Cloud services
De PlayStation 4 ondersteund verscheidene online functionaliteiten. De meeste functionaliteit zit in het PlayStation Plus abonnement, hieronder verder uitgesplitst.

PlayStation Plus PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Deze dienst kost €49.99/jaar, €14,99/kwartaal of €6.99/maand. Deze dienst is niet verplicht, maar in de praktijk voor veel zaken wel vereist, zoals multiplayer functionaliteit.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Call of Duty, online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game
 • Kortingen
  Je krijgt in de online PlayStation Store kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PlayStation Plus Multiplayer
Online Multiplayer zal op de PS4 onderdeel zijn van PS+. Als je dus online tegen andere wilt spelen, dan zul je PS+ nodig hebben.

De reden die hiervoor werd gegeven is:

[...]


Het komt er dus op neer dat, als multiplayer gratis was geweest, ze veel minder zouden kunnen investeren in het PlayStation Netwerk omdat het 'natuurlijke ding om te doen' bezuinigen is. Aangezien er nu geld binnenstroomt voor multiplayer, betekent dit dat ze het netwerk veel meer kunnen verbeteren en dus ook veel competitiever kunnen zijn met de competitie die al sinds 2005 geld vraagt voor online multiplayer.

PlayStation Plus Gratis Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • Twee gratis PS3 games
 • Twee gratis PS Vita games
 • Één gratis PS4 game
Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf 'aanschaffen'. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload of als je ze tijdens de actieperiode hebt toegevoegd aan je bibliotheek (installeren is dus niet vereist, je moet de game allen 'claimen').

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+.

PlayStation Plus Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De korting bedraagt meestal 25%.

PlayStation Plus 10 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Met de release van firmware update 3.0 heeft Sony de online cloudopslag voor PS Plus vergroot van 1 GB naar 10 GB!

PlayStation Plus Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Party's: cross-game chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een Party aanmaken waarin tot wel 8 personen met elkaar kunnen praten. Je kunt open en gelsoten Party's maken; gesloten party's zijn niet zichtbaar voor je vrienden en hiervoor meot je uitgenodigd worden door iemand in de Party.

Een open party kun je gewoon binnenstappen. In het overzicht staan alle Party's waar vrienden momenteel zitten.

Daarnaast heb je ook de 'Berichten'; hier kun je 'traditioneel' met elkaar chatten via tekst, en kun je screenshots en video's bijvoegen. De berichten-chat is niet gelimiteerd tot 8 spelers.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je Vita kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.


Specificaties

Technische Specificaties:
.[white]PS4[/white][white]PS4 Slim[/white][white]PS4 Pro[/white]
Processor:
 • CPU: x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores
 • GPU: 1,84 TFLOPS, AMD Radeon&#8482
Geheugen: • GDDR5 8 GB
Opslagcapaciteit:
 • 500 GB
 • 1 TB
BD / DVD station:
 • BD: 6x CAV (alleen lezen)
 • DVD: 8x CAV (alleen lezen)
Invoer/Uitvoer:
 • USB3.0 x2
 • AUX-aansluiting x1
Netwerk:
 • Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 1
 • WiFi IEEE 802.11 b/g/n
 • Bluetooth® 2.1 (EDR)
AV uitvoer:
 • HDMI-out aansluiting
 • DIGITALE UITGANG (optisch)-aansluitingFAQ
Veelgestelde vragen


Hoe herken ik in de winkel het nieuwe, zuinigere model PS4?
Het nieuwe model (CUH-12xx) staat op de nieuwe doos naast de aanduiding voor de harde schijfgrootte.
Ook is de box-art anders: de PS4 staat op de nieuwe doos in het midden afgebeeld, en de console heeft een volledig matte afwerking. Zie ook dit plaatje onder Verschillende uitvoeringen.

Welke winkel verkoopt er de CUH-1200 versie in een aanbieding?
De enige plek waar je deze vraag kunt stellen is de klantenservice van de winkel zelf. Bel of e-mail de winkel dus of een bepaalde aanbieding het betreffende model is.

Ik heb last van trage downloadsnelheden
Het komt nog altijd voor dat de downloadsnelheden aan de trage kant zijn. Hier enkele truucjes die mogelijk je snelheden wat verhogen.
[!] Houd er wel rekening mee dat iedere gebruiker tot een maximum snelheid kan downloaden (Sony capped elke gebruiken op 60 Mbps) en dat het druk kan zijn bij de release van een spel of updates. Hierdoor haal je dus ook niet je volledige maximum downloadsnelheid van je provider.

• Sluit je PS4 bekabeld aan je router (lijkt vanzelfsprekend, maar wordt wel eens vergeten)
• Pauzeer / hervat je downloads tot je een hogere snelheid krijgt.
• Stel je MTU in op 1473 i.p.v. 1500 (op deze manier).

[Voor 0% gewijzigd door Geronimous op 04-11-2017 11:38]

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • hanssuh
 • Registratie: juli 2007
 • Laatst online: 00:53
Tijdelijke psn probleempjes:
Mogelijk heb je problemen met het starten van games, applicaties of functies online. Onze technici werken zo snel mogelijk aan een oplossing, en we bedanken je voor je geduld.
Status: 07-09-2017, 11:12

PSN ID: Hanssuh


 • Chaoss
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 09:27

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
Credits voor de topic start gaan naar @Jeroenimoes

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Homeland
 • Registratie: februari 2011
 • Niet online
Welke racegames gaan mensen hier halen? Project Cars 2 komt deze maand maar volgende maand ook Gran Turismo Sport.
Gran Turismo Sport sowieso! Staat al een tijdje in de pre-order.
Bij pCars 2 heb ik een beetje het Fifa-gevoel, die lijkt érg veel op deel 1 met slechts enkele nieuwe features. En daar ik me nog prima vermaak met deel 1 pik ik de goty van deel 2 over een jaar of wat wel op voor een mooi prijsje.

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • ScrooLoose
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online

ScrooLoose

A muddle of nervous words...

Homeland schreef op donderdag 7 september 2017 @ 14:45:
Welke racegames gaan mensen hier halen? Project Cars 2 komt deze maand maar volgende maand ook Gran Turismo Sport.
Waarschijnlijk wel allebei.... waarschijnlijk GT Sport niet direct na release en dan Project Cars 2 voor de PC en dan GT Sport voor de PS4 natuurlijk :)
dvdkiwi schreef op donderdag 7 september 2017 @ 14:47:
Bij Gran Turismo Sport heb ik een beetje het Fifa-gevoel, die lijkt érg veel op vorige delen met slechts enkele nieuwe features.
Fixed :p

Seriously though, sinds deel 1 van GT is er zeer weinig veranderd.

[Voor 29% gewijzigd door ScrooLoose op 07-09-2017 14:51]

Smiling as the shit comes down...

Er is nog geen Gran Turismo op de PS4, en die wil ik wel graag spelen naast pCars ;)
Laatste die ik speelde was GT5 (6 niet vanwege de komst PS4)
Tuurlijk is het weer typisch GT dus je weet wat je kan verwachten, maar nu ze de sport kant op zijn gegaan denk ik wel dat het anders aanvoelt. Ik vind het een goede zet geweest van ze.
Daar waar alles wat ik van pCars 2 zie gewoon exact hetzelfde lijkt als deel 1, dat bedoel ik ;)
Dus heb ik straks twee totaal verschillende racegames (GT & pCars) ipv twee vrijwel identieke racegamges (pCars en pCars2).

[Voor 55% gewijzigd door Superkiwi op 07-09-2017 15:00]

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • psych
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 14:05
Voor de topicstart (goed werk!) zie ik nog bij playstation plus de oude prijzen en is volgens mij de praktijk dat je 2 PS4 games / maand krijgt, ik weet niet of dat laatste ook echt regel is.

D3-profile: psych#2469 WoW profile: Tharagh


 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 15:08
wh00p wh00p Deel 9 alweer

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Jikan
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 15-09 12:28
Sinds kort is er ook de Amazon Prime app te downloaden.

 • ralph075
 • Registratie: maart 2009
 • Niet online
Homeland schreef op donderdag 7 september 2017 @ 14:45:
Welke racegames gaan mensen hier halen? Project Cars 2 komt deze maand maar volgende maand ook Gran Turismo Sport.
GT Sport als eerste, denk ik. PCars2 waarschijnlijk een stuk later, zelfde verhaal als kiwi.
spoiler:
tvp

 • ScrooLoose
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online

ScrooLoose

A muddle of nervous words...

De AI in de singleplayer van GT games zijn altijd zo belabberd geweest, ik hoop dat dat nu een beetje beter is.
Online tegen anderen is natuurlijk ook leuk maar heb daar niet altijd tijd voor / zin in.

Smiling as the shit comes down...


 • Amaze86
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 15:20
Homeland schreef op donderdag 7 september 2017 @ 14:45:
Welke racegames gaan mensen hier halen? Project Cars 2 komt deze maand maar volgende maand ook Gran Turismo Sport.
GT Sport, mooi naast F1 2017.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 03:58

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter


d:)b

Als je de game nooit hebt gespeeld, zowat een must-buy. Erg gaaf sfeertje. Ben benieuwd hoe de gezichts-captures de tijd hebben overleefd :)

 • Merdera
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 16-09 18:25
Als ze dan een remaster doen, waarom dan toch niet RDR of GTA 4, zo jammer. Maar hoop doet leven.

Windows 10 PC,RTX2080,32GB,i9 | Samsung S20+ 5G 128GB | iPad Pro 12.9 256GB | Nvidia Shield TV 16GB (2017) | PS5 | PSN ID : DReaMeRD71


 • Albinoraptor
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 17-09 23:09
Homeland schreef op donderdag 7 september 2017 @ 14:45:
Welke racegames gaan mensen hier halen? Project Cars 2 komt deze maand maar volgende maand ook Gran Turismo Sport.
Ik ga voor Project Cars 2. Heb vroeger veel GT gespeeld, maar na GT5 was ik er wel op uit gekeken.

Door Project Cars ben ik weer met plezier gaan racen en wat ik tot nu toe gezien heb van PC2, ga ik me daar ook wel mee vermaken. Was in begin nog wel beetje in GT Sport geintereseerd, maar hoe meer ik er van zag (en om eerlijk te zijn tracklist) werd ik niet echt warm van.

Kijk wel uit om Nordsleife in de winter te rijden. :P

 • Ari Gold
 • Registratie: augustus 2011
 • Nu online
Jeroenimoes schreef op donderdag 7 september 2017 @ 17:22:
[afbeelding]

d:)b

Als je de game nooit hebt gespeeld, zowat een must-buy. Erg gaaf sfeertje. Ben benieuwd hoe de gezichts-captures de tijd hebben overleefd :)
Dit is toch een spin-off voor VR.. LA Noire: The VR Case Files.

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020

Merdera schreef op donderdag 7 september 2017 @ 17:25:
Als ze dan een remaster doen, waarom dan toch niet RDR of GTA 4, zo jammer. Maar hoop doet leven.
Mja ik had een LA Noire 2 leuker gevonden. Ga die game niet nog opnieuw halen nu.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • On_E
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 15:24

On_E

Housemusic

Homeland schreef op donderdag 7 september 2017 @ 14:45:
Welke racegames gaan mensen hier halen? Project Cars 2 komt deze maand maar volgende maand ook Gran Turismo Sport.
Geen enkele, heb nog altijd voldoende aan DriveClub en WipEout.

Mijn muziek : http://soundcloud.com/nyx_1978


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 03:58

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Ari Gold schreef op donderdag 7 september 2017 @ 18:13:
[...]


Dit is toch een spin-off voor VR.. LA Noire: The VR Case Files.
De VR missies zitten er bij (voor de Vive in ieder geval). Voor de rest is dit een remaster
L.A. Noire for PlayStation 4 and Xbox One delivers the complete original game and all additional downloadable content with a range of technical enhancements for greater visual fidelity and authenticity, including enhanced lighting and clouds, new cinematic camera angles, high resolution textures and more. Plays natively in 1080p for the PlayStation 4 and Xbox One consoles, and stunning 4K for PlayStation 4 Pro and Xbox One X, these versions capture the grit and grime of the City of Angels like never before.

 • dutchgio
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 14:49
Komt door het bericht van Tweakers:
nieuws: Rockstar kondigt vr-spinoff van L.A. Noire voor HTC Vive aan
Uit de titel kun je niet opmaken dat er ook een remaster van komt, dat staat pas in de laatste alinea...

 • Ari Gold
 • Registratie: augustus 2011
 • Nu online
@Jeroenimoes Duidelijk

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020


 • Marc3l
 • Registratie: december 2005
 • Laatst online: 13:56
Jeroenimoes schreef op donderdag 7 september 2017 @ 17:22:

Als je de game nooit hebt gespeeld, zowat een must-buy. Erg gaaf sfeertje. Ben benieuwd hoe de gezichts-captures de tijd hebben overleefd :)
Nice, nooit aan toegekomen (heb hem nog 'liggen' voor de pc).

 • Mrjraider
 • Registratie: juli 2012
 • Laatst online: 17-09 22:50
Heb uncharted in de ps4 zitten en gisteren de Infamous second son binnen gehengeld. Nu nog tijd om te gamen :')
Ben met Xcom2 bezig (afgewisseld met Everybody's Golf). Maar damn, die game is echt een stuk harder dan de voorganger, zeker in het begin ...

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 15:08
Mrjraider schreef op donderdag 7 september 2017 @ 20:18:
Heb uncharted in de ps4 zitten en gisteren de Infamous second son binnen gehengeld. Nu nog tijd om te gamen :')
Sleep is for the weak :D

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Uffeltje
 • Registratie: augustus 2014
 • Nu online
Uncharted is binnen 6 uur uit te spelen. Tenzij je alle glimmertjes wilt verzamelen, dan zal het wat langer duren.

YouTube


 • Mrjraider
 • Registratie: juli 2012
 • Laatst online: 17-09 22:50
Uffeltje schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 08:33:
Uncharted is binnen 6 uur uit te spelen. Tenzij je alle glimmertjes wilt verzamelen, dan zal het wat langer duren.
Laat ik nu net gek zijn op glimmertjes :+ (hoewel ik die bij de andere UC games ook niet allemaal heb)

 • jongf7
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 30-08 11:35
Binnen zes uur??

Ik volg altijd redelijk vlot het verhaal, zonder speciaal naar dingen te zoeken, maar naar mijn gevoel was het wel 18 uur.

 • MitchellHearth
 • Registratie: oktober 2009
 • Nu online
jongf7 schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 08:56:
Binnen zes uur??

Ik volg altijd redelijk vlot het verhaal, zonder speciaal naar dingen te zoeken, maar naar mijn gevoel was het wel 18 uur.
Ligt eraan over welke Uncharted we het hebben: Uncharted 4 of Uncharted The Lost Legacy. ;)

 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 14:58
Ik heb er bijna 9 uur over gedaan (the lost legacy) maar heb wel in de open ruimtes wat meer rondgekeken, maar ben niet gegaan voor de treasures.
Ben nu met 2e playythough bezig(was iets vergeten te doen in chapter 4) en zit nu op bijna 17uur(bijmekaar) met nog paar chapters te gaan.

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!

Gisteren de credits van Everybody's Golf over het scherm zien rollen.
Uitgespeeld maar nog lang niet uitgespeeld ;)
De laatste "baas" was een behoorlijke pain in the butt, het moest zelfs tot een sudden death komen:


Mooi op tijd, maandag verwacht ik de witte PS Pro + Destiny deluxe bundel 8)

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • musiman
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 16-09 08:41
dvdkiwi schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 10:36:
Gisteren de credits van Everybody's Golf over het scherm zien rollen.
Uitgespeeld maar nog lang niet uitgespeeld ;)
De laatste "baas" was een behoorlijke pain in the butt, het moest zelfs tot een sudden death komen:
...
Mooi op tijd, maandag verwacht ik de witte PS Pro + Destiny deluxe bundel 8)
Vet! Dan kun je de Golf wedstrijden nogmaals doen en dan op de Pro. :P

Ik zelf heb gisteren met mijn vrouw Monopoly Plus gespeeld. Ziet er gaaf uit! :D
In het Monopoly Family Fun pack zit ook My Monopoly en heb gelijk maar een aangepast bord gemaakt waar de Kalverstraat is vervangen door ons eigen paleisje. Het is echter wel gek dat de Kans kaart "Ga verder naar Kalverstraat" niet wordt aangepast.

[Voor 5% gewijzigd door musiman op 08-09-2017 10:41]

Make music, not war


 • Jikan
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 15-09 12:28
Infamous second son heeft een verhaal dat mij gelijk doet afzien (dialoog met broer die hem oppakt voor grafitti) Mss wel aantrekkelijk voor gamers die nog in de zeurderige en opstandige tienerfase zitten.

 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 15:08
dvdkiwi schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 10:36:
Gisteren de credits van Everybody's Golf over het scherm zien rollen.
Uitgespeeld maar nog lang niet uitgespeeld ;)
De laatste "baas" was een behoorlijke pain in the butt, het moest zelfs tot een sudden death komen:
[video]

Mooi op tijd, maandag verwacht ik de witte PS Pro + Destiny deluxe bundel 8)
Die rechter character lijkt wel een 'Turk' uit FFVII :D

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • ScrooLoose
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online

ScrooLoose

A muddle of nervous words...

Jasphur schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 10:45:
[...]


Die rechter character lijkt wel een 'Turk' uit FFVII :D
Jij bent met net voor, dat is precies waar ik aan dacht :D

Smiling as the shit comes down...


 • djmelvee
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 17-09 10:37
Ben wel heel benieuwd wat ze gaan doen met LA Noire. Hoe het eruit gaat zien.. Ik kan die missies echt nog dromen :')

 • musiman
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 16-09 08:41
L.A. Noire duurde naar mijn gevoel te kort, vond het een erg leuk spel en toen ik klaar was met alle missies, had ik eigenlijk nog veel langer door gewild. Een beetje doelloos door de stad gereden, maar daar was niks aan (i.t.t. bijvoorbeeld GTA).

[Voor 3% gewijzigd door musiman op 08-09-2017 10:54]

Make music, not war


 • RandomCreated
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 17-08-2020
Jasphur schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 10:45:
[...]


Die rechter character lijkt wel een 'Turk' uit FFVII :D
Op welke site heb je die witte ps4 pro met hzd gekocht?

 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 15:08
@RandomCreated Verkeerde quote? Misschien heeft @dvdkiwi een antwoord voor je :D

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • RandomCreated
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 17-08-2020
Jasphur schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 11:06:
@RandomCreated Verkeerde quote? Misschien heeft @dvdkiwi een antwoord voor je :D
Bedankt voor je snelle reactie ! :) maar heb al diverse site(s) gevonden:

https://www.bol.com/nl/p/...t-s-you/9200000080162309/

http://www.intertoys.nl/g...destiny-2-plus-that-s-you

http://www.bartsmit.com/n...destiny-2-plus-that-s-you

En voor de geinteresseerden in een zwarte Ps4 Pro met Destiny 2 (Zie onderstaande link)

https://www.bol.com/nl/p/...tiny-2-voucher-that-s-you

Zou je bij het plaatsen van links de referalls er voortaan uit willen laten? :)

[Voor 21% gewijzigd door Grotman op 08-09-2017 16:17]

Nootje: de bundel van Bol bevat de digital deluxe uitvoering van destiny 2, de bundels van Intertoys en Bart Smit de normale uitvoering. Bol is tientje duurder maar het tientje extra wel waard ;)

[Voor 5% gewijzigd door Superkiwi op 08-09-2017 11:13]

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • Albinoraptor
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 17-09 23:09
Jikan schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 10:43:
Infamous second son heeft een verhaal dat mij gelijk doet afzien (dialoog met broer die hem oppakt voor grafitti) Mss wel aantrekkelijk voor gamers die nog in de zeurderige en opstandige tienerfase zitten.
Ik ben juist heel erg aangenaam verrast er door. Had wel verwacht dat ik beetje plezier mee zou hebben.

Maar game zit heel goed in elkaar vind ik en vond de dialogen juist goed gedaan, kwamen iig oprecht over en past goed bij karakters. Zou niet inzien waarom je in dezelfde 'fase' zou moeten zitten als de hoofdpersoon.

Geloof dat bij gamen juist bedoeling is dat je in een ander karakter stapt. Zou weinig games kunnen spelen anders, geen Tomb Raider want ben geen vrouw, geen BF want ik ben geen militair etc.

 • RandomCreated
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 17-08-2020
dvdkiwi schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 11:11:
Nootje: de bundel van Bol bevat de digital deluxe uitvoering van destiny 2, de bundels van Intertoys en Bart Smit de normale uitvoering. Bol is tientje duurder maar het tientje extra wel waard ;)
Owja inderdaad, dat heb ik niet genoteerd in mijn bericht :) Ty !!

 • Jikan
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 15-09 12:28
Albinoraptor schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 11:12:
[...]

Ik ben juist heel erg aangenaam verrast er door. Had wel verwacht dat ik beetje plezier mee zou hebben.

Maar game zit heel goed in elkaar vind ik en vond de dialogen juist goed gedaan, kwamen iig oprecht over en past goed bij karakters. Zou niet inzien waarom je in dezelfde 'fase' zou moeten zitten als de hoofdpersoon.

Geloof dat bij gamen juist bedoeling is dat je in een ander karakter stapt. Zou weinig games kunnen spelen anders, geen Tomb Raider want ben geen vrouw, geen BF want ik ben geen militair etc.
Ik ga de game dan ook zeker nog meerdere kansen geven. Eerste reactie op Just Cause 3 was ook niet al te best maar volgens mij heb ik er al wat uren in zitten nu. Tien minuten met die vleugels rond zitten vliegen. Desondanks ben ik wat allergisch voor teenage drama.

 • musiman
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 16-09 08:41
Op zich heb ik nooit zo'n last met het inleven in de personages. Een uitzondering daarop heb ik bij Canis Canem Edit (Bully) van Rockstar.

Ik kan mij niet inleven in een snotjonk dat anderen moet pesten, heb het even gespeeld maar ben toch vrij snel afgehaakt.

Make music, not war


 • Shifty47
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 11:59
Sinds woensdag ben ik dan ook voor het eerst in m'n leven een trotse eigenaar van een playstation :) En wel van de Pro. Ik heb de bundel met Destiny 2 gekocht (ik zie hierboven wat linkjes staan maar bij de MM is die momenteel € 379 http://www.mediamarkt.nl/...tb-destiny-2-1526095.html )

Destiny 2 natuurlijk gelijk uitgeprobeerd en die bevalt eigenlijk prima. Een controller is voor mij wel erg wennen maar dat zal vast wel goed gaan komen. Ook heb ik Rocket League gelijk maar aangeschaft en geprobeerd. Is volgens mij een erg leuke game om met een paar vrienden op de bank te doen met wat biertjes.

Al met al erg blij met m'n aankoop en hoop er er een hoop plezier aan te beleven.

[Voor 3% gewijzigd door Shifty47 op 08-09-2017 12:10]


 • GovertNL
 • Registratie: januari 2016
 • Laatst online: 19-05 17:38
musiman schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 11:55:
Op zich heb ik nooit zo'n last met het inleven in de personages. Een uitzondering daarop heb ik bij Canis Canem Edit (Bully) van Rockstar.

Ik kan mij niet inleven in een snotjonk dat anderen moet pesten, heb het even gespeeld maar ben toch vrij snel afgehaakt.
Zonde! Las een paar dagen geleden dit op het internet en hoop heel erg dat dit uiteindelijk waar blijkt te zijn.

https://www.vg247.com/201...concept-art-leaks-online/

 • koentjek
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 05-05 11:56
Shifty47 schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 11:55:
Sinds woensdag ben ik dan ook voor het eerst in m'n leven een trotse eigenaar van een playstation :) En wel van de Pro. Ik heb de bundel met Destiny 2 gekocht (ik zie hierboven wat linkjes staan maar bij de MM is die momenteel € 379 http://www.mediamarkt.nl/...tb-destiny-2-1526095.html )

Destiny 2 natuurlijk gelijk uitgeprobeerd en die bevalt eigenlijk prima. Een controller is voor mij wel erg wennen maar dat zal vast wel goed gaan komen. Ook heb ik Rocket League gelijk maar aangeschaft en geprobeerd. Is volgens mij een erg leuke game om met een paar vrienden op de bank te doen met wat biertjes.

Al met al erg blij met m'n aankoop en hoop er er een hoop plezier aan te beleven.
Deze bundel heb ik ook aangeschaft en dit is ook mijn eerste Playstation. Wel een xbox en xbox360 gehad.Maar die laatste stond al dik 2 jaar stof te happen. Ik heb Destiny 2 verkocht en The Last of Us Remasterd meegenomen. +/- 1,5uur gespeeld tot nu toe en speelt erg lekker.

Ik moet wel wennen dat de L3 niet op dezelfde plek zit als bij de Xbox controller, maar tijd heelt alle wonden zullen we maar zeggen.

 • RandomCreated
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 17-08-2020
koentjek schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 13:07:
[...]


Deze bundel heb ik ook aangeschaft en dit is ook mijn eerste Playstation. Wel een xbox en xbox360 gehad.Maar die laatste stond al dik 2 jaar stof te happen. Ik heb Destiny 2 verkocht en The Last of Us Remasterd meegenomen. +/- 1,5uur gespeeld tot nu toe en speelt erg lekker.

Ik moet wel wennen dat de L3 niet op dezelfde plek zit als bij de Xbox controller, maar tijd heelt alle wonden zullen we maar zeggen.
Zelf ben ik ook erg onder de indruk van the last of us (en dat na 4 jaar nog steeds !)\
Speel heel graag online, mocht je dat bevallen bij het proberen mag je me op playstation toevoegen dan kunnen we het een keer samen online potjes spelen.

PSN Naam: Speedwing_23 :)

[Voor 3% gewijzigd door RandomCreated op 08-09-2017 13:18]


 • Vrijdag
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 15:09
Net begonnen met Freedom Cry. Stiekum ben ik nu wel weer een beetje nieuwsgierig naar die aankomende pirantengame. Dat varen en een beetje rondwandelen op eilanden is toch best leuk :)
Vrijdag schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 16:33:
Net begonnen met Freedom Cry. Stiekum ben ik nu wel weer een beetje nieuwsgierig naar die aankomende pirantengame. Dat varen en een beetje rondwandelen op eilanden is toch best leuk :)
Zit in die piratengame dan nog rondwandelen? Ik dacht dat het alleen zeebattles was?

Martinspire - PC, PS4, X1


 • dutchgio
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 14:49
Je hebt ook gewoon eilanden waar je missies doet en collectibles kan vinden. Het is een 'poor man's AC:Unity', losstaande DLC.

[Voor 12% gewijzigd door dutchgio op 08-09-2017 19:24]


 • Vrijdag
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 15:09
Martinspire schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 19:19:
[...]

Zit in die piratengame dan nog rondwandelen? Ik dacht dat het alleen zeebattles was?
Hmm, daar heb je een goed punt. Als ik kijk bij Ubi zie ik inderdaad alleen schepen. Nuja, dat lijkt me óók leuk. Weer eens wat anders :)
Als ik een tijdje heb gevaren heb ik daarna nog steeds een beetje "fantoomschommeling". Wat natuurlijk echt nergens op slaat omdat ik het gewoon op de PS4 speel, zonder VR oid. Grappig is het wel, het is wel rustgevend als ik het speel voor het slapen gaan :P :z
dutchgio schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 19:24:
Je hebt ook gewoon eilanden waar je missies doet en collectibles kan vinden. Het is een 'poor man's AC:Unity', losstaande DLC.
Da's Freedom Cry idd maar ik bedoelde dit spel:

[Voor 21% gewijzigd door Vrijdag op 08-09-2017 19:26]


 • dutchgio
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 14:49
Ah, ik las het verkeerd. 'die piratengame' hintte op Skull and Bones.
Daar zit het zover ik weet inderdaad niet in, dat is echt alleen de seabattles.

 • Sagat
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 14:14
On_E schreef op donderdag 7 september 2017 @ 18:46:
[...]


Geen enkele, heb nog altijd voldoende aan DriveClub en WipEout.
Pcars heb ik voor pc en kan ik (straks) ook op xb1 spelen. Maar nog niet gespeeld. Gt sport moet ik in de gaten houden maar ben sowieso meer van de arcade racers. Denk dat ik met driveclub en trackmania ook nog wel wat lol kan hebben.

Wipeout nu al voor 17 euro bij ygz. Twijfel nog om die erbij te nemen maar wil liever digitaal ;)

10 second ninja DONE


 • Mrjraider
 • Registratie: juli 2012
 • Laatst online: 17-09 22:50
Mijn 1tb zit vol... dat word even een paar oudere games eraf smijten :')

 • Consoles4life!
 • Registratie: september 2015
 • Laatst online: 16-04-2019
Ik moest jullie van Aloy allemaal de groeten doen.

Bij deze dus: De groeten van Aloy!!

http://i68.tinypic.com/zx6yi0.jpg
In de game is ze mooier :)

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Vrijdag
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 15:09
Consoles4life! schreef op zaterdag 9 september 2017 @ 15:42:
Ik moest jullie van Aloy allemaal de groeten doen.

Bij deze dus: De groeten van Aloy!!

[afbeelding]
* Vrijdag met = ^)

 • Farabi
 • Registratie: februari 2013
 • Niet online
Weet iemand of de 4K pro patch van the witcher ook verbeteringen gaat geven aan 1080P?

 • twowheeler
 • Registratie: mei 2011
 • Laatst online: 10:22
Ik weet niet of het al gemeld is, maar gamemania heeft wat leuke aanbiedingen. Witcher 3 goty voor €25

 • Farabi
 • Registratie: februari 2013
 • Niet online
twowheeler schreef op zaterdag 9 september 2017 @ 21:44:
Ik weet niet of het al gemeld is, maar gamemania heeft wat leuke aanbiedingen. Witcher 3 goty voor €25
Net voor 12,50 gekocht op marktplaats 😜

 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
klein vraagje....

sinds vandaag een ps4 slim gekocht,

erg leuk allemaal,vooral GTA 5....

het geluid via de gaat allemaal prima maar zodra ik een headset of een normale koptelefoon in de controller prik dan doet het geluid heel regelmatig een kleine hapering....

ligt dit aan de controller?


het geluid via de homecinema is gewoon goed....

ruilt een winkel dan een hele console om of alleen de controller?


alvast bedankt :)


EDIT:

Beste bram1984:


ik kan helaas het geluid niet via de home cinema laten lopen omdat ik game vanachter een monitor....een bluetooth headset zal ik nog over nadenken,maar als het geluid via een controller ( bluetooth ) al vervelend gaat hoe moet dat dan met een bluetooth headset?

zometeen een kabeltje halen bij game mania en dan kijken of het probleem verholpen is.


ik kan in de ps4 alleen even niet vinden waar je moet kiezen dat de controller alleen connect via kabel ipv bluetooth.

[Voor 36% gewijzigd door joey82 op 10-09-2017 12:29]

@joey82 Sinds vandaag of gewoon vandaag?

En het geluid via wat gaat prima? Er lijkt een woord te ontbreken.

Ik adviseer sowieso om geen headset in de controller te prikken. Gebruik gewoon je home cinema of een goede wireless headset, dan heb je aanzienlijk beter geluid.

 • spaceboy
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 09:50

spaceboy

op grote hoogte

joey82 schreef op zondag 10 september 2017 @ 01:24:
klein vraagje....

sinds vandaag een ps4 slim gekocht,

erg leuk allemaal,vooral GTA 5....

het geluid via de gaat allemaal prima maar zodra ik een headset of een normale koptelefoon in de controller prik dan doet het geluid heel regelmatig een kleine hapering....

ligt dit aan de controller?


het geluid via de homecinema is gewoon goed....

ruilt een winkel dan een hele console om of alleen de controller?


alvast bedankt :)
Welkom. Ik heb dat ook ja. Heb volgens mij ergens gelezen dat het aan Bluetooth ligt. Er waren 2 oplossingen: controller niet draadloos gebruiken of ander Bluetooth kanaal configureren.

Omdat ik nooit (meer) met headset game en de problemen niet op elk moment reproduceerbaar waren heb ik het niet getest. Toch ben ik wel benieuwd wat de oorzaak en oplossing is.

succes is een keuze


 • MitchellHearth
 • Registratie: oktober 2009
 • Nu online
joey82 schreef op zondag 10 september 2017 @ 01:24:
klein vraagje....

sinds vandaag een ps4 slim gekocht,

erg leuk allemaal,vooral GTA 5....

het geluid via de gaat allemaal prima maar zodra ik een headset of een normale koptelefoon in de controller prik dan doet het geluid heel regelmatig een kleine hapering....

ligt dit aan de controller?


het geluid via de homecinema is gewoon goed....

ruilt een winkel dan een hele console om of alleen de controller?


alvast bedankt :)
Ik heb precies hetzelfde. Heeft inderdaad met Bluetooth te maken. Wat ik heb gedaan: controller met USB kabel aangesloten en ingesteld dat de controller moet communiceren over de kabel ipv Bluetooth (als ie aangesloten is). Sindsdien geen last meer van! Nadeel is dan wel dat je dus bedraad moet gamen.

 • jongf7
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 30-08 11:35
Ik had er gister voor het eerst last van. Ik zat toen wat verder van de PlayStation dan normaal. ( met lange HDMI kabel op andere monitor aangesloten even )


Wellicht dat dichterbij gaan zitten dus ook nog kan schelen

[Voor 17% gewijzigd door jongf7 op 10-09-2017 09:22]


 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
MitchellHearth schreef op zondag 10 september 2017 @ 08:54:
[...]


Ik heb precies hetzelfde. Heeft inderdaad met Bluetooth te maken. Wat ik heb gedaan: controller met USB kabel aangesloten en ingesteld dat de controller moet communiceren over de kabel ipv Bluetooth (als ie aangesloten is). Sindsdien geen last meer van! Nadeel is dan wel dat je dus bedraad moet gamen.
oke dus ik begrijp goed dat er dus niks aan de hand is met de ps4 zelf? pffieuww,,ik zat alweer te stressen....

kijk nu ik dit weet kan ik er wel mee leven denk ik dan neem ik t maar voor lief....


alvast bedankt allen :)

[Voor 22% gewijzigd door joey82 op 10-09-2017 12:04]


 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
[quote]bram1984 schreef op zondag 10 september 2017 @ 02:36:
@joey82 Sinds vandaag of gewoon vandaag?

En het geluid via wat gaat prima? Er lijkt een woord te ontbreken.

Ik adviseer sowieso om geen headset in de controller te prikken. Gebruik gewoon je home cinema of een goede wireless headset, dan heb je aanzienlijk beter geluid.
[/quote

het geluid via de homecinema set,je weet wel,,blueray speler met speakers wat over de ARC aansluiting gaat met hdmi....

sorry als het lullig over komt zi is het niet bedoeld

 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
MitchellHearth schreef op zondag 10 september 2017 @ 08:54:
[...]


Ik heb precies hetzelfde. Heeft inderdaad met Bluetooth te maken. Wat ik heb gedaan: controller met USB kabel aangesloten en ingesteld dat de controller moet communiceren over de kabel ipv Bluetooth (als ie aangesloten is). Sindsdien geen last meer van! Nadeel is dan wel dat je dus bedraad moet gamen.
waar kun je dat instellen,ik kan het zo snel niet vinden,zal er wel overheen kijken denk ik,

 • MitchellHearth
 • Registratie: oktober 2009
 • Nu online
joey82 schreef op zondag 10 september 2017 @ 12:32:
[...]


waar kun je dat instellen,ik kan het zo snel niet vinden,zal er wel overheen kijken denk ik,
Ff in het Engels (heb ff Google search gedaan voor je):

Step 1: Take the controller and connect it via USB to your PS4.
Step 2: Go to settings.
Step 3: Go to devices.
Step 4: Go to controller.
Step 5: Go to communication method and switch from bluetooth to USB.

 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
Dankjewel :)

 • fonsmeister
 • Registratie: december 2011
 • Laatst online: 17-09 14:04

fonsmeister

The Fonz

Battlefield1 heeft een patch gekregen voor HDR support viel me net op

PSN: fonsmeister


 • Exirion
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 15:09

Exirion

Gadgetfetisjist

Ik kwam bij de nieuwe games Obduction tegen. Had er nog niks over gezien, maar ziet er erg gaaf uit :Y)

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein

Exirion schreef op zondag 10 september 2017 @ 23:43:
Ik kwam bij de nieuwe games Obduction tegen. Had er nog niks over gezien, maar ziet er erg gaaf uit :Y)
Het zei mij ook niks. Dus voor iedereen die ook geen snars weet van de game:Enjoy :)

GamiQ, de game notes app met game maps!

-SaveMe- schreef op maandag 11 september 2017 @ 00:00:
[...]


Het zei mij ook niks. Dus voor iedereen die ook geen snars weet van de game:

[video]

Enjoy :)
Ziet er vet uit! Maar volgens mij heb ik na 10 minuten al de controller door de tv gekeild :X
poor Leno schreef op maandag 11 september 2017 @ 09:34:
[...]


Ziet er vet uit! Maar volgens mij heb ik na 10 minuten al de controller door de tv gekeild :X
Zo dacht ik er ook over. Ik fa hem zeker niet spelen :>

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • P.E.No.1
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 13:02
Jikan schreef op vrijdag 8 september 2017 @ 10:43:
Infamous second son heeft een verhaal dat mij gelijk doet afzien (dialoog met broer die hem oppakt voor grafitti) Mss wel aantrekkelijk voor gamers die nog in de zeurderige en opstandige tienerfase zitten.
Hmm ik ben 41 nu maar vind het echt een vette game. Ik heb ook van de eerdere delen genoten overigens..misschien ben ik nog een beetje opstandig en zeurderig dan.. :P

PSN id: PENo1


 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
nou: de controller bedraad aansluiten lijkt het probleem met de headset idd opgelost te hebben.


nu heb ik alleen nog een dingetje.

bij het instellen van het microfoon geluid hoor ik op de achtergrond een lage toon,hoe harder ik het zet hoe harder deze lage toon word.

is dit bij elke headset zo? ik heb een Turtle Beach Ear Force Recon 150 aangesloten op de controller....

als ik de microfoon redelijk laag zet dan valt het niet zo op maar dan moet ik harder praten....

is hier een oplossing voor of is dit een issue van deze headset?


alvast bedankt :)

 • Jochem Boom
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 18-08 12:57
Ik heb ook een Turtlebeach die vrij vaak stoort draadloos. Ik ga naar aanleiding van de tips hier ook maar eens proberen of ik hem via usb aan de praat krijg.

 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
bij mij stoort hij gelukkig niet meer,,hopelijk blijft dat ook zo.

[Voor 36% gewijzigd door joey82 op 11-09-2017 18:09]

Ik heb het origineel, met voxel engine, destijds gespeeld en vond het een leuke game. Benieuwd naar de remake. Ziet er veel belovend uit!Alleen niet zo'n handig release window (oktober). Dan komen zowel Mordor als de nieuwe AC uit. Maar spelen ga ik hem zeker! :9

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • libbes1979
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 02-10-2020
MitchellHearth schreef op zondag 10 september 2017 @ 14:02:
[...]


Ff in het Engels (heb ff Google search gedaan voor je):

Step 1: Take the controller and connect it via USB to your PS4.
Step 2: Go to settings.
Step 3: Go to devices.
Step 4: Go to controller.
Step 5: Go to communication method and switch from bluetooth to USB.
Deze setting heb ik er niet bij staan. Heb de controller wel via usb aangesloten...

enig idee wat ik nog kan/moet aanpassen zodat de controller niet via bluetooth gaat maar wel via usb?

PSN: libbes1979


 • dutchgio
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 14:49
Volgens mij moet je een nieuwere controller hebben:
https://www.reddit.com/r/...ualshock_4_controller_as/

 • libbes1979
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 02-10-2020

PSN: libbes1979

Great shot!
Nothing special :P

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9

nice!! :9
Ik heb echt moeite om die curves / spins tegelijkertijd met het slaan te doen. Verknal er heel mijn timing door :'(

GamiQ, de game notes app met game maps!

Dat heb ik vooral met de diagonale superspins. Maar als ze lukken is het wel lekker!

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • joey82
 • Registratie: juli 2010
 • Nu online
ik ben de ps4 controller nu voor het eerst aan het opladen,maar omdat ik geen zin had om daarvoor de ps4 aan te zetten heb ik het kabeltje wat bij de ps4 hoort in een usb oplader gedaan om zo te controller op te laden....

de light bar geeft nu een gele kleur wat langzaam aan en uit gaat.

hoe weet ik of de controller opgeladen? geeft hij dan geen kleur meer of juist wel?

alvast bedankt :)

 • TheProf82
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 17-09 13:07
joey82 schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 12:45:
ik ben de ps4 controller nu voor het eerst aan het opladen,maar omdat ik geen zin had om daarvoor de ps4 aan te zetten heb ik het kabeltje wat bij de ps4 hoort in een usb oplader gedaan om zo te controller op te laden....

de light bar geeft nu een gele kleur wat langzaam aan en uit gaat.

hoe weet ik of de controller opgeladen? geeft hij dan geen kleur meer of juist wel?

alvast bedankt :)
ik ben ook wel benieuwd haha, nooit op gelet. Je kan wel in het PS-menu zien hoe vol ie is (alhoewel...3 streepjes is niet echt precies).

 • On_E
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 15:24

On_E

Housemusic

joey82 schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 12:45:
ik ben de ps4 controller nu voor het eerst aan het opladen,maar omdat ik geen zin had om daarvoor de ps4 aan te zetten heb ik het kabeltje wat bij de ps4 hoort in een usb oplader gedaan om zo te controller op te laden....

de light bar geeft nu een gele kleur wat langzaam aan en uit gaat.

hoe weet ik of de controller opgeladen? geeft hij dan geen kleur meer of juist wel?

alvast bedankt :)
Als het lampje uit gaat is hij opgeladen.

Mijn muziek : http://soundcloud.com/nyx_1978

On_E schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 12:55:
[...]
Als het lampje uit gaat is hij opgeladen.
Of als hij niet meer aan gaat :P

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9

Je bent echt heel hard het gat van Battlefield met allerlei nonsense aan het opvullen he :>

Laat je principes nou eens varen en join the Battlefield 1 Dark Side.. We Need You! >:)

(vooral nu je een mooie nieuwe Pro hebt.. die verdient een prachtspel als BF1 in volle glorie.. Je wil je nieuwe Pro toch niet teleurstellen?)

[Voor 15% gewijzigd door poor Leno op 12-09-2017 13:03]

poor Leno schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 13:02:
[...]
Je bent echt heel hard het gat van Battlefield met allerlei nonsense aan het opvullen he :>
Neuh, ik speel gewoon wat ik leuk vind ;)

Zojuist Destiny 2 binnen gekregen, dus BF moet nog even wachten :P

PSN ID = zuperkiwi // Fanatec Formula V2 // Fanatec Clubsport V3 // Sim-Lab GT1-Evo // GT Omega RS9


 • hanssuh
 • Registratie: juli 2007
 • Laatst online: 00:53
Ik weet niet of het een foutje is, maar Star Wars Battlefront season pass is momenteel gratis...
Het lijkt er wel op, want losse dlc kost €14,99

[Voor 20% gewijzigd door hanssuh op 12-09-2017 13:26]

PSN ID: Hanssuh


 • dutchgio
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 14:49
hanssuh schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 13:21:
Ik weet niet of het een foutje is, maar Star Wars Battlefront season pass is momenteel gratis...
Het lijkt er wel op, want losse dlc kost €14,99
Link:
https://store.playstation...00634_00-SWBSEASONPASS000
New in de PSN store:GRATIS! (Voor alle Nederlanders onder ons ;) )

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Maichel
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 16-09 12:05
hanssuh schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 13:21:
Ik weet niet of het een foutje is, maar Star Wars Battlefront season pass is momenteel gratis...
Het lijkt er wel op, want losse dlc kost €14,99
Thanks!

En stiekem een post om dit topic aan mijn topics toe te voegen 8)

PSN: Maichel


 • Jasphur
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 15:08
-SaveMe- schreef op dinsdag 12 september 2017 @ 14:21:
New in de PSN store:

[video]

GRATIS! (Voor alle Nederlanders onder ons ;) )
Ziet er leuk uit, maar zo zonder geluid (op het werk) is het maar een rare trailer :P

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie

Pagina: 1 2 3 ... 123 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
- Benieuwd of je een PS4 Slim of Pro moet kopen? Zoek eerst eens terug in dit topic voordat je die vraag stelt ;)
- Geen discussies over tv's en monitoren, daar zijn andere subfora voor.
- Probeer, vooral bij minder bekende games, geen afkortingen te gebruiken :)


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee