Ik ben weer bijgelezen, even wat antwoorden:
-Ik heb voor het gemak 200 euro voor zijn auto gerekend, even los van reparaties, keuringen e.d.
-Roken is ook een vrij grote uitgave van 200 euro wat wel bij de vaste lasten is opgeteld.
-Daar tegenover staat dat ik een studieschuld heb die ik nu niet aflos, omdat ik te weinig inkomen heb, maar dan wel zal moeten aflossen. 82 tot 138 euro per maand (weet even niet zeker welke van de twee.)
Ik ga er op achteruit omdat mijn toeslagen wegvallen, hij gaat er op achteruit omdat hij meer vaste lasten krijgt. Gezien de verdeling die er nu gemaakt is ga ik er het meeste op achteruit. Ik ga van 150 naar 25 euro vrij te besteden budget.
Hij heeft op dit moment geen vaste woonplek (is al een tijd zoekende), dus is het lastig te zeggen hoeveel hij er op achteruit gaat. Voor nu heeft hij geen huur, eneco e.d. en is het geld wat hij van het niet-huren overhoudt allemaal vrij te besteden budget. Eigenlijk klopt het niet om te zeggen dat hij van 1000 naar 300 gaat bijv (even fictief gezegd zo), maar zo voelt het voor hem dus wel.
Persoonlijk denk ik dat wanneer hij al een huurhuis zou hebben, hij er niet bijzonder veel op achteruit zou gaan, aangezien ik zelf wel 600 euro inleg, en hij dus niet opdraait voor mijn verzekeringen e.d.. Het zou dan eerder gaan om een wat hogere huurprijs bijv, en de extra energiekosten en boodschappen bijvoorbeeld.
Dat zou een ander verhaal zijn als ik niets in te brengen had.
Persoonlijk hoef ik niet persé samen te wonen op dit moment, maar het is wel iets wat ik op termijn graag zou willen. Hij wil bijvoorbeeld graag een kind samen, en ik wil dat op zich ook wel, maar ik heb eerder meegemaakt helemaal alleen voor de zorg van een kind op te draaien (en met liefde hoor), en mocht er nu nog een kind komen, zou ik ook dat liever wat meer verdeeld zien. In deze situatie is dat vrijwel onmogelijk, en wil ik ook niet zo naief zijn om te denken dat het kan. Sowieso wil ik dat mijn gezondheid eerst wat beter is, maar ook de gelijkheid in een relatie is voor mij belangrijk, en daar loop ik nu wel een beetje tegenaan.
Over de situatie met mijn ex wil ik niet te veel kwijt. Ik weet wat de normen en wetten qua alimentatie zijn hier, maar deze situatie is anders, geloof me. Het is balen, maar het is wat het is, en ik probeer er het beste van te maken.
In mijn studententijd heb ik ooit eens samengewoond en toen was het vrij simpel. We hadden allebei studiefinanciering, dus we maakten een afspraak wie wat betaalde (kwam uiteindelijk op hetzelfde bedrag per maand neer wat we betaalden aan vaste lasten), en daarnaast hadden we gewoon beide onze eigen rekening en bemoeiden we ons niet met elkaars geld. Ideaal gezien zou ik dat weer willen, en als ik mijn toeslagen mee mocht nemen was het een makkelijke deal geweest dus

Maar feit is dat dat niet gaat, en dat mijn gezondheid het niet toelaat meer te verdienen, dus wordt het helaas een nee.