Toon posts:

[VPN] Ervaringen & Discussie Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 27 Laatste
Acties:
 • 350.622 views

Onderwerpen


 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
disclaimer: Dit topic komt voort uit mijn ervaring met VPN en online privacy als een van de redacteuren van https://www.vpngids.nl. Ik zal (gezien de forumregels) in dit starttopic niet verwijzen naar paginas van een site waar ik bij betrokken ben om ruimte te bieden aan eventuele twijfels over de objectiviteit van de informatie.

VPN topic Introductie

In 2015 heeft tweaker nul07 het eerste topic aangemaakt gericht op online privacy VPN-diensten. Een nette uiteenzetting, maar helaas inmiddels alweer gedateerd. In het bijzonder nu het kabinet in februari 2017 de nieuwe aftapwet groen licht heeft gegeven, leeft de discussie rondom internetveiligheid en privacy weer volledig op. Het is daarmee wellicht tijd voor een nieuw topic waarin we een up-to-date overzicht kunnen bijhouden met relevante recente ontwikkelingen omtrent VPNs, privacy en beveiligd internet. Ook zal er een overzicht met Engelstalige en Nederlandse reviews en gebruikservaringen worden bijgehouden in de openingspost. Afhankelijk van reacties die geplaatst worden in het topic wordt de openingspost continu bijgewerkt indien nodig, zodat nuttige informatie niet versplinterd raakt maar overzichtelijk in één post bij elkaar staat.

- Link naar het vorige topic

Relevante ontwikkelingen omtrent dataprivacy

In een tijdperk van sterke digitalisering en de opkomst van het fenomeen big data, is online privacy de inzet geworden van een verhitte discussie, waarin de belangen van overheden, bedrijven, individuele burgers en de maatschappij dikwijls lijken te conflicteren wanneer het om internetverkeer en het recht op privacy gaat. In het volgende overzicht worden ontwikkelingen bijgehouden die een substantiële impact hebben op het debat over online privacy en databescherming. Het betreft ontwikkelingen in Nederland, maar ook belangrijke internationale ontwikkelingen:

Wat is een VPN (verbinding)

Een VPN is een Virtueel Particulier Netwerk, ook wel Virtueel Privé Netwerk. Een VPN leidt je internetverkeer om via een externe server en versleutelt en anonimiseert daarbij al het dataverkeer. Zodra je verbonden bent met een VPN server, wordt jouw eigen IP-adres onzichtbaar voor anderen en wordt al je internetverkeer via het IP-adres van de server geleid. Dit betekent dat externe partijen, zoals overheden, hackers en websites, jouw internetgedrag niet meer kunnen koppelen aan jou omdat a) jouw echte IP-adres gemaskeerd wordt en b) je internetverbinding door de VPN server versleuteld wordt en anderen geen zicht meer hebben op jouw internetgedrag. Ook de VPN-dienst zelf heeft doorgaans geen zicht op welke websites je bezoekt, zeker als er een no-log policy wordt gehanteerd. Je kan met een VPN in principe gewoon internetten op dezelfde wijze als je gewend bent, alleen gebeurt alles nu volledige anoniem en beveiligd.

De toepassingen van een VPN

De voordelen die te behalen vallen met een VPN verschillen per aanbieder, maar de rode draad is steeds hetzelfde; je internetverkeer wordt versleuteld en de herkomst (je locatie) geanonimiseerd, zodat externe partijen (zoals de websites die je bezoekt) denken dat jij je op de locatie (bv een ander land) bevindt waar de VPN server staat. De voordelen van VPN op een rijtje:
 • Versleuteling van het internetverkeer; zodat je data als het onderschept wordt niet leesbaar is (hierdoor kun je bijvoorbeeld veilig gebruik maken van openbare WiFi-netwerken)
 • Een nieuw IP-adres dat niet kan worden herleid tot jouw als gebruiker
 • Omzeilen georestricties; Toegang tot websites en online content die slechts toegankelijk zijn vanuit specifieke locaties of landen. Bij bepaalde websites en diensten, waaronder grote streamingdiensten, wordt gekeken vanuit welk IP-adres jij een website of dienst opvraagt. Met dit IP-adres wordt jouw fysieke locatie bepaald, en worden er bepaalde rechten verleend of restricties opgelegd betreffende de toegang tot deze websites of diensten. Afhankelijk van de VPN provider is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit Nederland te verbinden met een Amerikaanse VPN server, en vervolgens de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken. Ook is het mogelijk Nederlandse televisie, sportwedstrijden of uitzending gemist te kijken vanuit het buitenland door verbinding te maken met een Nederlandse VPN server. Daarnaast zijn er landen waar de overheid sterke censuur toepast op het internet, bijvoorbeeld in Iran, China, Ethiopië, Eritrea, Turkije, of de Golfstaten; bepaalde nieuwssites en sociale media worden daar geblokkeerd om de publieke opinie te beïnvloeden en het vrije woord te onderdrukken. Met een VPN kan dergelijke censuur veelal omzeild worden (wees er echter wel op beducht dat o.a. China en Turkije een offensief tegen VPNs zijn begonnen).
 • Het veranderen van je IP-adres en daarmee je locatie kan ook betekenen dat prijzen voor bepaalde diensten en producten veranderen.
  Bij sommige online aankopen beïnvloedt het land vanaf waar een website bezocht wordt de prijsstelling van de producten. Met een VPN kan je doen alsof je vanuit een ander land de website bezoekt en daarmee dus eventueel een gunstiger tarief bedingen voor producten of diensten.
 • Strafrechtelijke vervolging voorkomen. Natuurlijk is het in principe niet de bedoeling om een VPN te misbruiken voor het maskeren van illegale activiteiten, maar sommige landen houden er discutabele wetgeving op na met betrekking tot wat nu precies ‘criminele’ activiteiten zijn. Zo is het in sommige golfstaten (e.g. Katar, Saudi Arabië) verboden om 18+ content op het internet te bekijken. Overtreders kunnen hoge boetes krijgen of zelfs het land uitgezet worden. Dit geldt ook voor buitenlandse werknemers (expats) en toeristen. De overheden in dergelijke landen zijn daarbij berucht om hun strenge toezicht op het internetgedrag van mensen. Met een VPN kan onder meer het bezoeken van 18+ websites niet meer ontdekt worden door de autoriteiten. Wees hier ook weer beducht op eventueel streng optreden van de autoriteiten tegen VPN-gebruik (héél streng optreden).
 • Afhankelijk van de VPN-provider, kan je met een VPN kan je in alle anonimiteit streamen (bijvoorbeeld met Kodi) en torrents downloaden via P2P-netwerken. Let er wel op dat dit mogelijk in strijd is met de wet; dit is afhankelijk van het land waar je je bevindt en of er eventueel auteursrechten rusten op de content die je downloadt, uploadt of streamt. Auteursrechtenorganisaties zijn niet altijd even blij met het fenomeen VPNs, omdat mensen die illegaal films, series, muziek of software downloaden niet te traceren zijn als ze een VPN gebruiken. Feit blijft dat er ook veel legaal streaming- en torrentverkeer plaatsvindt, waarbij een VPN extra beveiliging en functionaliteiten biedt
 • Bedrijfsmatig worden VPN verbindingen / -netwerken vaak gebruikt om vanaf een andere locatie beveiligd toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Welke VPN provider? Een gefundeerde keuze

Er is hedendaags keuze uit vele tientallen zo niet honderden VPN-aanbieders. Bij het kiezen van een VPN-service moet je bepalen welke functionaliteiten voor jou van belang zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende aspecten:
 • VPN-protocollen
 • Privacy: Logs versus no-logs
 • Locatie: welke servers en locaties zijn er beschikbaar
 • Streaming compatibiliteit
 • P2P compatibiliteit
 • Bandbreedte en snelheid
 • Gebruiksgemak en klantondersteuning
 • Prijs: gratis versus betaald
 • Extra functionaliteiten zoals DNS diensten
 • Kanttekeningen
VPN – protocollen
Er zijn verscheidene protocollen mogelijk om de encryptie van het dataverkeer te bewerkstelligen. Elk protocol hanteert een unieke methodiek van dataencryptie. Wat het beste protocol is hang mede af van het device en het besturingssysteem wat je gebruikt; sommige smartphones en tablets ondersteunen bijvoorbeeld niet alle encryptieprotocollen. Hedendaags worden de volgende encryptieprotocollen frequent toegepast:

Open VPN (geniet in veel gevallen de voorkeur)
 • Voordelen: Continu verbeteringen (open source), goed beveiligd, omzeilt firewalls
 • Nadelen: Complexiteit om in te stellen en te laten draaien (via geleverde programma’s/apps wordt dit probleem vaak opgelost)
PTPP
 • Voordelen: Makkelijk, snel en werkt op vrijwel elk platform
 • Nadelen: Zwakke encryptie, toegankelijk voor geheime diensten
L2TP/IPSec
 • Voordelen: Makkelijk, redelijke encryptie en werkt op vrijwel elk platform
 • Nadelen: Ietwat traag, kan door firewalls geblokkeerd worden
IKEv2
 • Voordelen: Heel snel, stabiel, veilig en makkelijk
 • Nadelen: Geblokkeerd door sommige firewalls, closed source, niet compatibel met alle besturingssystemen
Logs versus no-logs
Voor VPN gebruik met het oog op privacy en anonimiteit is het van groot belang stil te staan bij het feit of een VPN provider gegevens logt en welke. In principe bestaat de mogelijkheid dat alle verstuurde en ontvangen data bijgehouden wordt, al komt dit voor zover bekend erg weinig voor. Wél wordt het gebruik van de VPN diensten soms gelogd. Hierbij moet je denken aan timestamps wanneer je welke server gebruikt hebt, hoeveel data je verstuurd hebt en soms ook wat jou eigen IP-adres is. Hiermee zou je mogelijk achteraf geïdentificeerd kunnen worden. Voor dit gebeurt moet je wel dermate spannende dingen gedaan hebben, dat het traceren van jou de moeite waard is.
Sommige VPN-aanbieders zijn wettelijk ook gebonden om logs bij te houden, dit hangt samen met het land waar ze gevestigd zijn. In 2011 heeft VPN provider HideMyAss onder zware druk van de autoriteiten loggegevens gebruikt om de zogenoemde Sony hackers te identificeren en deze gegevens door te spelen aan de autoriteiten. Deze hackers gebruikten HideMyAss om hun identiteit te verbergen maar door de log policy zijn ze uiteindelijk toch tegen de lamp gelopen. In 2016 is door het bijhouden van logs weer een VPN-gebruiker tegen de lamp gelopen. Zelfs als je geen doorgewinterde hacker bent is het wellicht toch een fijne gedachte dat er geen logs worden bijgehouden door de VPN provider die je gebruikt.
Locatie
Zoals eerder reeds kort toegelicht, is de VPN provider gebonden aan de wet- en regelgeving van het land waarin ze geregistreerd staan (meestal de locatie van hun hoofdkantoor). Sommige VPN-aanbieders kiezen ervoor hun hoofdkantoor daarom op een tactische locatie onder te brengen die hen bijvoorbeeld toestaat een no-logging policy te hanteren. Ook de serverlocaties zijn belangrijk; verbinding maken met een server die fysiek dichtbij jouw locatie is gepositioneerd resulteert veelal in een snellere verbinding.
Streaming compatibiliteit
Veel VPN-diensten zijn geschikt voor het streamen van films of series zolang de snelheid adequaat is (anders blijft je serie of film bufferen of haperen) en zolang de bandbreedte niet beperkt is. Netflix is een hetze jegens VPN-diensten gestart en is actief IP-adressen van VPN-providers gaan blokkeren. Veel VPN-providers hebben last van deze blokkades van Netflix, maar er valt voor hen niet zo veel aan te doen. Mocht je graag Netflix streamen met je VPN zoek dan een VPN-provider die nochtans niet wordt geblokkeerd. Er is altijd een risico dat Netflix een nieuwe blokkade instelt voor de VPN-provider van jouw keuze, ook nadat je een abonnement hebt afgesloten. Hier valt weinig tegen te doen.
P2P compatibiliteit
Torrents downloaden via P2P (peer-to-peer) netwerken is slechts bij sommige VPN providers toegestaan. Omdat P2P-netwerken met regelmaat worden gebruikt voor het illegaal downloaden van muziek, series, films en software, hebben sommige VPN-providers een algehele downloadrestrictie ingesteld op al hun servers. Dan heb je nog providers die P2P toestaan op een deel van hun servers (afhankelijk van serverlocatie) en je hebt VPN-aanbieders die P2P en torrents downloaden toestaan op al hun servers.
Bandbreedte en snelheid
Informeer goed of er limieten gelden op de bandbreedte; dit is het geval bij veel gratis VPN services. Middels reviews en ervaringen van andere gebruikers kan je een beeld krijgen van de snelheid van de servers van bepaalde VPN diensten. Deze website geeft een overzicht van speedtestresultaten van een aantal aanbieders, al is het overzicht bij lange na niet compleet.
Gebruiksgemak en klantondersteuning
Er is een grote heterogeniteit in het gebruiksgemak tussen verschillende VPN diensten. Dit hangt voor een deel ook samen met de functies en opties die een VPN-provider aanbiedt. Sommige gebruikers willen de keuze hebben uit honderden servers, verschillende beveiligingsprotocollen, dubbele VPN-omleidingen voor extra beveiliging en speciale opties als automatische IP-changes op gezette tijdsintervallen. Andere gebruikers willen weer gewoon een hele simpele VPN met het liefst zo weinig mogelijk complexe menu’s en opties, waarmee ze met één druk op de knop online zijn en onbezorgd kunnen streamen, surfen of downloaden.

Zeker voor de wat minder technische gebruikers is het misschien ook goed om uit te zoeken het gesteld is met de klantondersteuning. Sommige VPN-aanbieders hebben 24/7 chatsupport, zodat je direct een medewerker kan spreken mochten er problemen of vragen zijn. Los van chatsupport heb je veelal de mogelijkheid een email te sturen, een ticket in te dienen of een pagina te bezoeken met frequent gestelde vragen en bijbehorende oplossingen. De klantenservice van de meeste VPN-providers is Engelstalig, Daarnaast zijn er recentelijk ook enkele providers met een Nederlands sprekende klantenservice bijgekomen voor de mensen die dat prettig vinden.
Prijs: gratis versus betaald
Er is hedendaags een breed scala aan zowel betaalde als gratis VPN-aanbieders. De kwaliteit en de mate van beveiliging die ze bieden fluctueert sterk. Recent onderzoek laat zien dat er bijvoorbeeld veel mis is met gratis VPN diensten uit de Google Play Store. Onveilige verbindingen, spyware, malware; door een verkeerde VPN te installeren kan je je flink wat ellende op de hals halen. Ook hier geldt dat gedegen onderzoek loont om een gefundeerde keuze te kunnen maken voor een goede VPN dienst.

Gratis VPN-diensten: Ook al is er flink wat mis met veel gratis VPN-aanbieders, er zijn ook enkele aanbieders die redelijk kwalitatief en veilig zijn. Wees attent op het feit dat gratis niet echt bestaat en er dus doorgaans toch een verdienmodel achter gratis diensten zit. Dit kan bijvoorbeeld zijn middels reclames die worden vertoond op vaste tijdsintervallen, of door je functies te beperken en je daarmee te verleiden om je gratis abonnement op den duur op te waarderen naar een betaald abonnement. Een gratis VPN kent vaak databeperkingen en snelheidsbeperkingen, waardoor ze minder geschikt zijn om te streamen. Ook hebben gratis VPN-services veelal downloadrestricties, een beperkt aantal servers, minder geavanceerde encryptie en daardoor ook beperkte privacygaranties. Als je slechts af en toe een VPN nodig hebt en deze beperkingen voor lief kunt nemen, dan kan een gratis VPN een goede uitkomst zijn. Het advies is dan om wel voor een betrouwbare gratis VPN-dienst te gaan, juist omdat er zoveel kaf tussen het koren zit.

Betaalde VPN-diensten: Met een betaalde dienst heb je veelal een stabielere, snellere connectie tot je beschikking zonder datalimiet. Het serveraanbod is meestal uitgebreid, de encryptie van een hoger niveau en er zijn additionele functionaliteiten beschikbaar, onder meer P2P-ondersteuning en de optie om met meerdere verbindingen tegelijk online te zijn. Let echter ook bij betaalde diensten goed op de logging-policy.
Kanttekeningen
Het gebruik van een VPN kent ook kanttekeningen, afhankelijk van de service en aanbieder die je kiest. De voornaamste en meest gehoorde kanttekeningen en nadelen die gebruikers ondervinden zijn de volgende:
 • Het internetverkeer wordt soms langzamer (hogere ping, lagere download- en uploadsnelheid). Doordat het dataverkeer via een externe server loopt, is de te overbruggen afstand groter. Zeker wanneer men verbonden is met een VPN-server aan de andere kant van de wereld, kan de snelheid aanzienlijk afnemen. Daarbovenop komt het feit dat de data versleuteld wordt en deze encryptie ook ten koste kan gaan van de snelheid. In het gunstigste geval is de snelheidsvermindering nihil en merkt men er vrijwel niets van, maar het is ook niet ongebruikelijk bij sommige providers en servers dat de internetsnelheid terugloopt met bijvoorbeeld 70 of 80 procent. De snelheid van VPN-servers kan daarnaast behoorlijk verschillen van aanbieder tot aanbieder, dus het loont om er reviews op na te slaan of om bij andere gebruikers te informeren hoe het is gesteld met de snelheden van bepaalde VPN aanbieders.
 • Encryptie van je dataverkeer kan het dataverbruik opstuwen
 • Een VPN-aanbieder kan eventueel je data loggen en opslaan. Let dus op dat een VPN-aanbieder een goede no-logging policy hanteert. Dit hangt ook samen met wetgeving van het land waar de VPN-provider geregistreerd is. Je ziet dat sommige VPN-aanbieders uitwijken naar landen als Panama of de Britse Maagdeneilanden om zo strenge wetgeving betreffende het bijhouden van gebruikersdata te omzeilen).
 • Een VPN-aanbieder kan een bandbreedte-limiet hanteren.
 • Het is als gebruiker eigenlijk onmogelijk om exact te verifiëren hoe goed de geboden encryptie nu werkelijk is.

Aanbod VPN aanbieders

Er zijn honderden VPN-aanbieders beschikbaar. Enkele van de populairste VPN-diensten in Nederland op dit moment (lijst wordt geupdate afhankelijk van comments en ervaringen van mede-tweakers):
PureVPN
GOOSE VPN Coupon: PRIVACY (30% korting)
VyprVPN
NordVPN
ExpressVPN
Windscribe
Cyberghost
ZenMate
CactusVPN
BolehVPN
HotSpotShield (evt gratis)
Invisible Browsing
IPVanish
IronSocket
LiquidVPN
HideMyAss
Private Internet Access
StrongVPN
BlackVPN
SurfEasy
AirVPN
TorGuard
Tunnelbear (evt gratis)
VPN.ac
SwitchVPN
ProtonVPN (evt gratis)

Andere tips over VPN's en veilig en anoniem internetgebruik

Intentie topic

De intentie van dit topic is een up-to-date overzicht van ontwikkelingen omtrent privacy en veilig internet te creëren en bij te houden in het bijzonder gericht op VPN gebruik. Mensen kunnen hier informatie inwinnen, ervaringen delen en vragen stellen over alles wat met veilig internet en VPN te maken heeft. Ook zal ik trachten de openingspost geregeld aan te passen en te updaten, zodat er een volledig en informatief overzicht te vinden is op één centrale locatie. Dit zal mede gebeuren met de input van gebruikers en de comments in dit topic

[Voor 103% gewijzigd door Justin_ op 05-08-2019 18:53]

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Top. Kun je niet bovenin nog toevoegen dat dit deel 2 is. ?

Zoals hier: CJ's AMD Radeon Info & Nieuwsdiscussietopic - Deel 139

Je kunt dan makkelijk terug naar vorige deel.

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • vj_slof
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 13:49
Justin_ schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 10:24:
Encryptie van je dataverkeer kan het dataverbruik opstuwen
Mijn ervaring is dat in ieder geval op mijn mobiele telefoon het dataverkeer juist lager is door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Soms wel tussen de 30 a 50 % minder data volgens de verbruikmeter van de internetprovider (Vodafone) ten opzichte van de datameter van mijn telefoon met iOS met OpenVPN.

Nu bijvoorbeeld vanaf 30 januari 2017 volgens iOS verbruikt 2,1 GB, Volgens Vodafone 1,05 GB verbruikt. Wifi-assistentie staat uit. Nu kijk en luister ik als ik onderweg ben weinig video en audio dus dat hakt er ook niet in. Beetje webbrowsen en emailen is alles wat ik doe. Muziek en video zet ik vooraf via Plex sync op mijn telefoon als ik lang onderweg ben.

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Enige jammere van mobiele VPN is dat bij mij batterij verbruik duidelijk sneller gaat.

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • eXtink
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
vj_slof schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 11:26:
[...]


Mijn ervaring is dat in ieder geval op mijn mobiele telefoon het dataverkeer juist lager is door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Soms wel tussen de 30 a 50 % minder data volgens de verbruikmeter van de internetprovider (Vodafone) ten opzichte van de datameter van mijn telefoon met iOS met OpenVPN.

Nu bijvoorbeeld vanaf 30 januari 2017 volgens iOS verbruikt 2,1 GB, Volgens Vodafone 1,05 GB verbruikt. Wifi-assistentie staat uit. Nu kijk en luister ik als ik onderweg ben weinig video en audio dus dat hakt er ook niet in. Beetje webbrowsen en emailen is alles wat ik doe. Muziek en video zet ik vooraf via Plex sync op mijn telefoon als ik lang onderweg ben.
Dit komt voornamelijk doordat veel openVPN providers compressie toevoegen, via mijn eigen VPN server gebruik ik lz4 compressie. Dit zorgt ervoor dat je na je VPN minder data verbruikt. Je provider heeft dus minder data nodig, terwijl je smartphone de originele data verbruik registreert.

 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
Help!!!! schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 11:08:
Top. Kun je niet bovenin nog toevoegen dat dit deel 2 is. ?

Zoals hier: CJ's AMD Radeon Info & Nieuwsdiscussietopic - Deel 139

Je kunt dan makkelijk terug naar vorige deel.
Dat heb ik geprobeerd, maar dacht kon niet omdat dat topic (foutief?) in het onderdeel internet staat en dit topic in het onderdeel netwerk, daarom kan ik ze niet koppelen helaas. Het voorgaande topic staat wel in de startpost gelinkt.

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • technophile
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 07-03 20:02
Help!!!! schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 11:37:
Enige jammere van mobiele VPN is dat bij mij batterij verbruik duidelijk sneller gaat.
Uit interesse, heb je je VPN-verbinding standaard meelopen op je mobiel of schakel je die alleen op bepaalde momenten in?

 • The_Worst
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 01:04
Ik heb nu een drietal maanden BlackVPN in gebruik. Op mijn mobiel staat deze altijd aan en naast een (iets) hoger batterijgebruik merk ik verder niks. Internetsnelheid zal ongetwijfeld lager liggen maar met Spotify en browsen merk ik geen vertraging.

Op mijn laptop gebruik ik de VPN alleen als ik van huis ben. Ik heb thuis een gigabit verbinding en ik wil toch wel gebruik kunnen maken van deze snelheid. Snelheidstesten heb ik overigens niet gedaan, kan ik eventueel wel doen indien er interesse in is. P2P is toegestaan met uitzondering van de US en UK-servers.

Instellen is een eitje. In Windows wordt er gebruik gemaakt van de ingebouwde functie en op Android krijg je de optie voor Open vpn.

Ik ben zeer tevreden en ga mogelijk wel weer verlengen.

Edit: ik had een paar minuten over, alle testen zijn uitgevoerd met kabel:

Zonder VPN
http://www.speedtest.net/result/6054793172.png

Nederlandse VPN (met dezelfde server als hierboven)
http://www.speedtest.net/result/6054796656.png

Noorse VPN (met Noorse server)
http://www.speedtest.net/result/6054818124.png

[Voor 19% gewijzigd door The_Worst op 15-02-2017 14:31]

If you hide your whole life, you'll forget who you even are. Uplay: TheWorstNL | Steam + Origin + PSN: The_Worst_NL


 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 13:51
Grappig dit topic!

Vandaag heb ik OpenVPN geinstalleerd op mijn server / raspberry pi thuis. Ik vond de installatie echt heel makkelijk. Alles werkte in 1 x.

ik heb deze tutorial gebruikt:

https://raspberrytips.nl/...m-openvpn-te-installeren/

Het voordeel hiervan is dat je geen ingewikkelde config files hoeft aan te passen. Het script doet dit allemaal.

Ik heb nu een 2048 bits encryptie key aangemaakt en deze op mijn Android telefoon draaiende.

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • DorisJerks
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 31-03 19:34
Interessant topic, ben me de laatste tijd ook aan het inlezen hierover maar nog niet in gebruik.

Ga dit topic zeker in de gaten houden!

Anoniem: 863205

Interessant topic,
Ik gebruik ivacy voor het ontstoppen en anonimiteit

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 863205 op 15-02-2017 15:47]


 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

technophile schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 13:11:
[...]


Uit interesse, heb je je VPN-verbinding standaard meelopen op je mobiel of schakel je die alleen op bepaalde momenten in?
Meestal alleen op bepaalde momenten. bijv openbare wifi.

Echter merk het verschil vrij duidelijk als ik het paar dagen laat meelopen tov niet laten meelopen.
Het is uiteraard niet wetenschappelijk verantwoord getest.  :P

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • Stefan22
 • Registratie: November 2013
 • Niet online
Ik heb een Premium account bij Cyberghostvpn. Ik heb de software op mijn PC geïnstalleerd, en een bepaalde Torrent modus aangezet. Ook heb ik aangevinkt dat de DNS servers veranderd moeten worden.

Mocht ik nu torrents gaan downloaden, kan ik door dit dan nog "gepakt" worden? En hoort het zo dat ipconfig via CMD nog steeds DNS van Ziggo aangeeft?

Ik weet dat over torrents praten niet mag, maar ik vraag me alleen af als ik dan nog makkelijk gepakt kan worden.

 • AnonymousWP
 • Registratie: April 2014
 • Niet online

AnonymousWP

Medewerker van Oxygen Updater

Mooie topic-start. In de topic-start staat dat NordVPN niet gratis is, maar je kunt wel gewoon de applicatie downloaden, of moet je dan op een gegeven moment een licentiecode invullen?

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Mooie topic start,
Maar het is wel netter om de vele linkjes naar vpn-werfingssites te verwijderen uit de beginpost.

Nu refereer je in je beginpost herhaaldelijk naar de sites bestvpn.com of devpngids.nl. Die sites er vooral op gericht zijn om commercieel klanten te werfen voor de grote vpn-dienstverleners.

Het lijkt erop dat je in de beginpost vooral VPN providers noemen die zich kenmerken door de hoge commissies voor wervers zoals devpngids of bestvpn.

[Voor 23% gewijzigd door 3x3 op 18-02-2017 17:29]

| live and give like no one else |


 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Possible schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 14:02:
Grappig dit topic!

Vandaag heb ik OpenVPN geinstalleerd op mijn server / raspberry pi thuis. Ik vond de installatie echt heel makkelijk. Alles werkte in 1 x.

ik heb deze tutorial gebruikt:

https://raspberrytips.nl/...m-openvpn-te-installeren/

Het voordeel hiervan is dat je geen ingewikkelde config files hoeft aan te passen. Het script doet dit allemaal.

Ik heb nu een 2048 bits encryptie key aangemaakt en deze op mijn Android telefoon draaiende.
Ik gebruik het script van Nyr hiervoor: https://github.com/Nyr/openvpn-install
Nuance is wel handig op een RPi 4096 bits gebruiken is niet heel erg handig op een RPi wegens resources, terwijl jouw Nederlandse site wel soort van aanraadt.

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 13:51
True schreef op zaterdag 18 februari 2017 @ 16:59:
[...]


Ik gebruik het script van Nyr hiervoor: https://github.com/Nyr/openvpn-install
Nuance is wel handig op een RPi 4096 bits gebruiken is niet heel erg handig op een RPi wegens resources, terwijl jouw Nederlandse site wel soort van aanraadt.
Klopt, ik heb daarom ook voor 2048 gekozen :)

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • True
 • Registratie: April 2011
 • Niet online

True

Dislecticus

Possible schreef op zaterdag 18 februari 2017 @ 18:45:
[...]


Klopt, ik heb daarom ook voor 2048 gekozen :)
Precies maar een site die weer specifiek in het Nederlands is met uitleg die eigenlijk afwijkt van wat zowel het script zegt tijdens de installatie en de OpenVPN documentatie maar wel impliceert dat 4096 een goede keuze is voor een RPi ... dit strookt niet helemaal.

Overigens zijn dit soort scriptjes echt geweldig, ik ben zelf iets aan het schrijven wat niet alleen OpenVPN uitrolt, maar volledige uitrol van meerdere tools voor een VPS waarop ik dan direct met OpenVPN verbinding op kan maken, een script voor de volledige uitrol dus. :D natuurlijk zonder mogelijkheid tot aanpassen van instellingen.

Ben overigens wel benieuwd hoeveel resources er gebruikt worden met jou RPi, als je op 1 client de VPN aan hebt staan, en wat voor RPi heb je überhaupt in gebruik?

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 13:51
True schreef op zaterdag 18 februari 2017 @ 19:43:
[...]


Precies maar een site die weer specifiek in het Nederlands is met uitleg die eigenlijk afwijkt van wat zowel het script zegt tijdens de installatie en de OpenVPN documentatie maar wel impliceert dat 4096 een goede keuze is voor een RPi ... dit strookt niet helemaal.

Overigens zijn dit soort scriptjes echt geweldig, ik ben zelf iets aan het schrijven wat niet alleen OpenVPN uitrolt, maar volledige uitrol van meerdere tools voor een VPS waarop ik dan direct met OpenVPN verbinding op kan maken, een script voor de volledige uitrol dus. :D natuurlijk zonder mogelijkheid tot aanpassen van instellingen.

Ben overigens wel benieuwd hoeveel resources er gebruikt worden met jou RPi, als je op 1 client de VPN aan hebt staan, en wat voor RPi heb je überhaupt in gebruik?
Geen idee.. Ik heb het op werk getest en dat ging prima. Ook met snelheid was het netjes. Ik gebruik een Raspberry pi 3. Ik merk wel dat ik steeds vaker tegen crashes aanloop.. Ook niet zo raar als je hem ook als domoticz en dowload server gebruikt... Toch maar even overgaan op een zuinige server :+

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • Getest
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 31-03 19:41
Help!!!! schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 11:37:
Enige jammere van mobiele VPN is dat bij mij batterij verbruik duidelijk sneller gaat.
Hier ook een VPN gebruiker (PIA). De app draait standaard op mijn telefoon. Ik merkte al dat het batterij verbruik sneller ging, maar volgens de meting van mijn Android telefoon is het verbruik soms wel 50%!

Overigens vind ik de PIA app wel heel fijn, je kunt per app instellen of die via de VPN gerouteerd moet worden of juist niet.

[Voor 27% gewijzigd door Getest op 22-02-2017 20:23]


 • Shadowkikker
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 21-01 22:10
Ik gebruik express vpn. Via een geflashte linksys wrt1900acs router (dd-wrt van epressvpn) zit mijn hele netwerk achter de vpn.
Dit levert echter problemen op als ik mijn qnap nas vanuit het internet wil benaderen.
Via qnap cloud kan ik mijn nas benaderen na het instellen van cloudlink. Ik kan dan via poort 443 met de nas verbinden. Helaas werkt dit maar kort omdat het ip adres van de vpn service regelmatig wisselt.

Weet iemand of ik op de router iets open kan zetten zodat ik de nas via het ip adres van mijn internet provider kan benaderen zoals voorheen? Of is er een betere manier?

Alvast bedankt voor jullie reactie

 • Weezer-DC
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 27-03 16:06
Wou de windscribe aanbieding doen van 17 dollar voor een jaar maar die actie is verlopen, weet iemand nog een goede actie ergens ?

 • Klein_Kipje
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 01-04 19:34
Ik had Zenmate via firefox en chrome, sinds gisteravond vraagt hij via firefox steeds om inloggegevens voor de proxy:
De proxy moz-proxy://de16.pingcdn.org:443 om een gebruikersnaam en wachtwoord. De website meldt: ‘ZenMate’

Dit is niet mijn zenmate ww iig.
Dit verhaal heb ik geprobeerd maar helpt niet: https://support.mozilla.o...p-interne-sites/ta-p/9027

iemand een idee hoe ik dit kan oplossen of een betere oplossing om een vpn (alleen voor te browsen) te gebruiken.

www.weitjerock.com


 • Yariva
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 12:02

Yariva

Power to the people!

Ik gebruik PIa al een geruime tijd naar volle tevredenheid. Echter adverteren zij met geen logging op het verkeer. Dit betekend dat zij wel timestamps van access monitoren etc? Kan iemand dit bevestigen / ontkrachten?

Mensen zijn gelijk, maar sommige zijn gelijker dan andere | Humans need not apply


 • AnonymousWP
 • Registratie: April 2014
 • Niet online

AnonymousWP

Medewerker van Oxygen Updater

Yariva schreef op vrijdag 24 februari 2017 @ 12:04:
Ik gebruik PIa al een geruime tijd naar volle tevredenheid. Echter adverteren zij met geen logging op het verkeer. Dit betekend dat zij wel timestamps van access monitoren etc? Kan iemand dit bevestigen / ontkrachten?
Staat dat niet in hun privacy verklaring?

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


 • 3x3
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 04-06-2020

3x3

Weezer-DC schreef op donderdag 23 februari 2017 @ 12:09:
Wou de windscribe aanbieding doen van 17 dollar voor een jaar maar die actie is verlopen, weet iemand nog een goede actie ergens ?
Nu hebben ze een aanbieding voor $3.75 per maand WS50OFF. Dat is alleen interessant als je gaat voor de oneindig apparaten. Voor NordVPN die ook wel goed komt uit veel reviews en (soms) netflix ondersteuning heeft is er een coupon 2YDeal2017 te vinden die het $3,29 per maand maakt, maar daar zit je dan wel 2 jaar aan vast, met een gelimiteerd aantal apparaten.

| live and give like no one else |


 • beerten
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-03 11:43
AnonymousWP schreef op zaterdag 18 februari 2017 @ 16:14:
Mooie topic-start. In de topic-start staat dat NordVPN niet gratis is, maar je kunt wel gewoon de applicatie downloaden, of moet je dan op een gegeven moment een licentiecode invullen?
Die apps zijn gratis. Net als bijv. een facebook-app op je telefoon. Maar je moet inloggen en die login krijg je pas als je je registreert en betaald hebt.

 • AnonymousWP
 • Registratie: April 2014
 • Niet online

AnonymousWP

Medewerker van Oxygen Updater

beerten schreef op zondag 26 februari 2017 @ 15:14:
Die apps zijn gratis. Net als bijv. een facebook-app op je telefoon. Maar je moet inloggen en die login krijg je pas als je je registreert en betaald hebt.
Bah, wat een pech. Ik ben namelijk opzoek naar een gratis VPN die je privacy wel goed waarborgt, en waarbij je geen account nodig hebt (ik haat accounts aanmaken). Nu snap ik dat dit niet gratis kan zijn, maar: niet geschoten, is altijd mis.

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


 • beerten
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-03 11:43
AnonymousWP schreef op zondag 26 februari 2017 @ 15:16:
[...]

Bah, wat een pech. Ik ben namelijk opzoek naar een gratis VPN die je privacy wel goed waarborgt, en waarbij je geen account nodig hebt (ik haat accounts aanmaken). Nu snap ik dat dit niet gratis kan zijn, maar: niet geschoten, is altijd mis.
Dan wens ik je heel veel succes. (Proef een cynische ondertoon. Onmogelijk schijnt het niet te zijn)
Iets als gratis en zeker privacy geen niet samen. Als de dienst gratis is, waar wordt het dan van betaald? Van de verkoop van data. Bezochte sites etc. Veelal, niet altijd.
Mocht je echt serieus op zoek zijn naar een betrouwbaar iets, zoek dan naar een aanbieding. Als je het (vorige) topic doorleest zie je dat er aanbieding zijn van NordvPN, PureVPN, Windscribe, PIA die toch echt belachelijk weinig kosten.
Mocht je echt niets willen betalen dan offer je of een stuk privacy op, of je worstelt je door alle proefabbo's. En als ze beloven je geld terug te geven doen ze dat is mijn ervaring.

Mocht privacy stiekem toch niet belangrijk zijn maar wil je gewoon amerikaanse series kijken door een amerikaans VPN server te gebruiken, dan zou gratis kunnen. Neem dan wel voor lief dat die providers en hun IP-adressen bekend zijn en zeker geen garantie geven dat het werkt. Die servers worden geblokkeerdd door websites/netflix.

En accounts aanmaken: download de TOR-browser. Neem een emailadres ergens, protonmail o.i.d. Maak je account aan bij een VPN-provider. En de betrouwbaren vragen niet naar NAW gegevens. BOnus tip: encrypted email versleuteld NIET het onderwerp)

Tevens tip: gebruik de TOR browser als je gratis privacy wilt.

[Voor 11% gewijzigd door beerten op 26-02-2017 20:48]


 • AnonymousWP
 • Registratie: April 2014
 • Niet online

AnonymousWP

Medewerker van Oxygen Updater

beerten schreef op zondag 26 februari 2017 @ 20:44:
Dan wens ik je heel veel succes. (Proef een cynische ondertoon. Onmogelijk schijnt het niet te zijn)
Iets als gratis en zeker privacy geen niet samen. Als de dienst gratis is, waar wordt het dan van betaald? Van de verkoop van data. Bezochte sites etc. Veelal, niet altijd.
Mocht je echt serieus op zoek zijn naar een betrouwbaar iets, zoek dan naar een aanbieding. Als je het (vorige) topic doorleest zie je dat er aanbieding zijn van NordvPN, PureVPN, Windscribe, PIA die toch echt belachelijk weinig kosten.
Mocht je echt niets willen betalen dan offer je of een stuk privacy op, of je worstelt je door alle proefabbo's. En als ze beloven je geld terug te geven doen ze dat is mijn ervaring.

Mocht privacy stiekem toch niet belangrijk zijn maar wil je gewoon amerikaanse series kijken door een amerikaans VPN server te gebruiken, dan zou gratis kunnen. Neem dan wel voor lief dat die providers en hun IP-adressen bekend zijn en zeker geen garantie geven dat het werkt. Die servers worden geblokkeerdd door websites/netflix.

En accounts aanmaken: download de TOR-browser. Neem een emailadres ergens, protonmail o.i.d. Maak je account aan bij een VPN-provider. En de betrouwbaren vragen niet naar NAW gegevens. BOnus tip: encrypted email versleuteld NIET het onderwerp)

Tevens tip: gebruik de TOR browser als je gratis privacy wilt.
Dat zat er wel in natuurlijk. Naja, je ziet wel eens (zo ook bij bijvoorbeeld Signal en dat soort apps) dat ze gesubsidieerd worden door bijvoorbeeld privacygerichte instanties en/of de overheid, of dat ze leven van donaties (net zoals TOR). Dus zo gek zou het niet eens zijn ;).

TOR browser gebruik ik zelf al jaren ;), dus dat is het probleem niet zo, maar dat is dus enkel voor surfen, en niet voor volledige anonimiteit. Ik ben niet genoodzaakt een VPN te gebruiken, maar ik zat enkel even rond te neuzen :). Een Proton e-mail hoef ik dus ook niet per se (heb geen zin om 3 mailboxen bij te moeten houden, en het idee dat ik daar ook nog eens een account heb).

Bedankt voor je uitgebreide bericht trouwens. Ik gebruik geen Netflix overigens, dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Torrents download ik niet meer zoveel, dus daar hoef ik het ook niet voor te doen.

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
Helaas is mijn ervaring dat een gratis VPN waar ik geen haken en ogen aan de privacyregelementen zie, de snelheid van de internetverbinding niet storend laag wordt en geen (lage) limieten de toegestane hoeveelheid traffic niet te vinden is.
De grote speler stunten inderdaad vaak met diverse mooie kortingen waardoor het niet meer dan een paar euro per maand hoeft te kosten.
Indien je een specifiek gebruiksdoel voor ogen hebt, laat het mij weten, dan kan ik het eea voor je testen met de verschillende VPN aanbieders.

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • Redondo1982
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:20
Ik wil voor een jaar een VPN afnemen en in die tijd mezelf verdiepen in OpenVPN. Vind ik ook wel even leuk als nieuw projectje. Maar tot die tijd dus een betaalde VPN en de meeste namen ken ik inmiddels al, zoals PIA, NordVPN etc. Wat is op dit moment een goede aanrader? Heb namelijk nog geen enkele ervaring hiermee en wil best wel betalen, maar geen mispoes treffen. Het is ook een beetje tijdnood, anders had ik zelf wel even alles uitgezocht. Dus ik hoop niey dat ik lui overkom :+

I don't have dreams, I have goals!!


 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
Redondo1982 schreef op maandag 6 maart 2017 @ 17:37:
Ik wil voor een jaar een VPN afnemen en in die tijd mezelf verdiepen in OpenVPN. Vind ik ook wel even leuk als nieuw projectje. Maar tot die tijd dus een betaalde VPN en de meeste namen ken ik inmiddels al, zoals PIA, NordVPN etc. Wat is op dit moment een goede aanrader? Heb namelijk nog geen enkele ervaring hiermee en wil best wel betalen, maar geen mispoes treffen. Het is ook een beetje tijdnood, anders had ik zelf wel even alles uitgezocht. Dus ik hoop niey dat ik lui overkom :+
Het ligt er een beetje aan wat je met je VPN wil doen.
Zelf de laatste tijd erg tevreden over PureVPN (richten zich ook extra op privacy zie: https://www.purevpn.com/Anonymous-VPN-special.php en hun snelheden zijn goed).

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • Redondo1982
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:20
Justin_ schreef op maandag 6 maart 2017 @ 23:50:
[...]


Het ligt er een beetje aan wat je met je VPN wil doen.
Zelf de laatste tijd erg tevreden over PureVPN (richten zich ook extra op privacy zie: https://www.purevpn.com/Anonymous-VPN-special.php en hun snelheden zijn goed).
Die naam zie je inderdaad ook regelmatig voorbij komen. Het is voor usenet en af en toe anoniem surfen.

I don't have dreams, I have goals!!


 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
Redondo1982 schreef op dinsdag 7 maart 2017 @ 12:20:
[...]

Die naam zie je inderdaad ook regelmatig voorbij komen. Het is voor usenet en af en toe anoniem surfen.
In dat geval is Pure een prima keuze. Die hebben momenteel een erge scherpe prijs ($2.95 per maand), maar dat valt wel samen met een tweejarig abonnement. En ik zie dat je aangeeft voor een jaar een VPN te zoeken, dus dan moet je even kijken of dat een optie voor je is. IPVanish heb ik ook goede ervaringen mee in de tijd dat ik hem gebruikte om hem te reviewen (en de herhaalde tests de afgelopen tijd) specifiek voor downloaden (zeer snel, en downloaden kan op al hun servers )

[Voor 20% gewijzigd door Justin_ op 16-03-2017 16:08]

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • technophile
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 07-03 20:02
Edit: code werkt niet goed. Heb al een nieuwe leuke actie bij Cyberghost gevonden: http://www.cyberghostvpn.com/en Geven komende dagen nog 57% korting op Premium abonnement

[Voor 81% gewijzigd door technophile op 14-03-2017 11:30]


 • beerten
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-03 11:43
Redondo1982 schreef op maandag 6 maart 2017 @ 17:37:
Ik wil voor een jaar een VPN afnemen en in die tijd mezelf verdiepen in OpenVPN. Vind ik ook wel even leuk als nieuw projectje. Maar tot die tijd dus een betaalde VPN en de meeste namen ken ik inmiddels al, zoals PIA, NordVPN etc. Wat is op dit moment een goede aanrader? Heb namelijk nog geen enkele ervaring hiermee en wil best wel betalen, maar geen mispoes treffen. Het is ook een beetje tijdnood, anders had ik zelf wel even alles uitgezocht. Dus ik hoop niey dat ik lui overkom :+
OpenVPN is een protocol, een techniek, een methode om gegevens versleuteld te verzenden van de ene naar de andere pc/server/computer. Net als PPTP en L2TP. Het is zeker geen gratis VPN variant noch aanbieder.
Bij een (betaalde) VPN aanbieder kan je meestal kiezen uit verschilende technieken.

Of begrijpen we elkaar nu totaal niet?

 • vr6-only
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 29-03 16:37

vr6-only

Blub Blub

Anoniem: 863205 schreef op woensdag 15 februari 2017 @ 15:45:
Interessant topic,
Ik gebruik ivacy voor het ontstoppen en anonimiteit
Dit is wel erg goedkoop. Iemand meer ervaring met deze provider?

Pluspunten:
- Veel servers in veel landen;
- Geen logs (voorwaarden ook snel gescanned);
- Apps (gebruik ze toch niet);
- Betalingsmogelijkheden;
- Onbeperkt switchen;
- 5 apparaten tegelijk (heb 4 constant aanstaan).

Maar kan er weinig over vinden. De enige reviews leiden naar de typische top 10 beste VPN sites waar ik weinig vertrouwen in heb.

Hoe is de snelheid bijvoorbeeld?

Tip: Als je even blijft hangen op de site en dan weg wilt, komt een banner met nog eens 10% korting. Zo kost een 2 jaar abonnement 44 dollar. :9

Ik zit momenteel bij VPN.ht en dat bevalt al 2 jaar heel goed. Stabiel, snel en nette prijs. Maar deze is de helft goedkoper bij een 2 jarig contract.

[Voor 14% gewijzigd door vr6-only op 12-03-2017 09:33]

It ain't stupid if it works!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • roko14
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 10:36
Had zelf tot volle tevredenheid PIA met prima snelheden. Aangezien mijn abo afliep was ik al om mij heen aan het kijken.
Vandaag een abo afgesloten bij Ivacy, vooral vanwege de prijs.
Mijn eerste indruk:
Snelheid blijft flink achter ten opzichte van PIA.
Ook de Android app is minder stabiel en traag (stroperig) in gebruik.
De app heeft wel meer mogelijkheden, maar al met al valt het mij tegen.

Ik zal het nog een paar dagen proberen, maar als het zo blijft dan vraag ik mijn geld weer terug en blijf ik bij PIA

 • vr6-only
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 29-03 16:37

vr6-only

Blub Blub

Hier exact dezelfde ervaring. De app op windows, android en IOS is neit stabiel. Verbinding wordt constant verbroken. Je hebt geen gemakkelijk config's voorhanden om zelf middels de OpenVPN app een verbinding te maken met de gewenste server etc.

Heb al geld terug gevraagd. Ben benieuwd of ze lastig doen. Ze geven aan dat je niet meer dan 30x connectie hebben gemaakt en/of 7GB data moet hebben gebruikt. Van beide is geen sprake van.

It ain't stupid if it works!


 • roko14
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 10:36
Zelf ook refund aangevraagd. Ga PureVPN nog proberen. Via link aantal posts hierboven ook aardige prijs.
Valt dat ook tegen dan weer naar PIA. Moet eerlijk zeggen, dat is gewoon goed....

 • vr6-only
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 29-03 16:37

vr6-only

Blub Blub

De eerste reactie is niet dat mijn geld terug gestort wordt, maar dat ze het vervelend vinden en mij verwijzen naar hun support pagina's. Zucht.

It ain't stupid if it works!


 • Paulus07
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Zit er ook aan te denken om mijn synology via VPN te laten lopen (ivm nzbget) en kwam deze tegen: https://support.purevpn.com/synolog-nas-dsm6

Ervaringen mee iemand en als ik het instel zoals op die pagina, draait dan alles via die vpn?
En zal ik dan in het netwerk thuis ook nog wat moeten aanpassen mbt verbinding NAS -> PC?

 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 24-03 15:45
Ik gebruik al een paar jaar NordVPN, ben er erg tevreden over en haal op sommige servers snelheden van +50MB/s down. Voordeel is dat ze van veel verschillende ISP's gebruikmaken dus het loont wel om even te testen welke server snel voor jou is.

iOS app werkt ook goed al gebruik ik die niet veel, SOCKS support is ook handig als je alleen 1 applicatie wil anonimiseren.

Kortingscodes geven ze zelf weg op de site (Volgens mij is het 70OFF)

[Voor 9% gewijzigd door GrooV op 13-03-2017 10:08]


 • Homeland
 • Registratie: Februari 2011
 • Niet online
GrooV schreef op maandag 13 maart 2017 @ 10:05:
Ik gebruik al een paar jaar NordVPN
Hier hetzelfde, bevalt me uitstekend, zowel op pc als Android telefoon en ook altijd met 70% korting dus kan het van harte aanraden.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TheNameIsBart
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
Justin_ schreef op woensdag 8 maart 2017 @ 20:05:
[...]


In dat geval is Pure een prima keuze. Die hebben momenteel een erge scherpe prijs ($2.95 per maand), maar dat valt wel samen met een tweejarig abonnement. En ik zie dat je aangeeft voor een jaar een VPN te zoeken, dus dan moet je even kijken of dat een optie voor je is. IPVanish heb ik ook goede ervaringen mee specifiek voor downloaden (zeer snel, en downloaden kan op al hun servers (zie hier onze bespreking van ipvanish https://www.vpngids.nl/reviews/ipvanish-vpn-provider/ ).
Ik ben erg benieuwd naar IPVanish. Ik krijg namelijk een gratis IPVanish account bij mijn Eweka account. Ik zou deze graag willen gebruiken voor het downloaden door mijn NAS. Zou je wat meer kunnen vertellen over de snelheid? Ik heb een 500 Mbps abonnement waar ik uiteraard zoveel mogelijk uit wil halen :*)

 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
Hoi PSVtje,
De snelheid bij IPVanish is zeer goed. We hebben nog geen 2 weken terug een uitgebreide speedtest gedaan van de grote aanbieders:

IPVanish scoort hier tweede met mooie statistieken. We hebben de snelheid getest vanuit Nederland, en verbinding gemaakt met zowel een Nederlandse als Amerikaanse VPN-server. Nummer 1 uit de test is overigens een kleine VPN-speler die we hebben geïncludeerd in het overzicht vanwege de vrij opmerkelijke snelheden.

[Voor 4% gewijzigd door Justin_ op 16-03-2017 16:07]

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 24-03 15:45
Justin_ schreef op maandag 13 maart 2017 @ 10:42:
Hoi PSVtje,
De snelheid bij IPVanish is zeer goed. We hebben nog geen 2 weken terug een uitgebreide speedtest gedaan van de grote aanbieders: https://www.vpngids.nl/artikel/de-snelste-vpn/

IPVanish scoort hier tweede met mooie statistieken. We hebben de snelheid getest vanuit Nederland, en verbinding gemaakt met zowel een Nederlandse als Amerikaanse VPN-server. Nummer 1 uit de test is overigens een kleine VPN-speler die we hebben geïncludeerd in het overzicht vanwege de vrij opmerkelijke snelheden.
Jullie test is zeer discutabel, als je bijvoorbeeld bij NordVPN kijkt is dat totaal niet mijn ervaring en zit er gewoon verschil tussen de servers en de eindgebruikers. Server 1 kan snel zijn voor Ziggo klanten maar bijvoorbeeld niet voor KPN.

Daarnaast wordt van alles door elkaar getest, zo wordt de ene keer OpenVPN gebruikt en de andere keer PPTP. Ook wordt niet altijd het protocol juist vernoemd (wel of geen UDP?)

Ook is niet vermeld welke Ookla server gebruikt wordt (ook hier zit heel veel verschil tussen)

Als je snelheden gaat meten, zorg dan aub voor een goede testopstelling.

Hoe kan je in vredesnaam 50% sneller downloaden MET vpn dan zonder? VPN zorgt juist voor meer overhead! Zelfde voor ping tijden

Zo lijkt het meer op referral linkjes te scoren

[Voor 6% gewijzigd door GrooV op 13-03-2017 10:56]


 • TheNameIsBart
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
Justin_ schreef op maandag 13 maart 2017 @ 10:42:
Hoi PSVtje,
De snelheid bij IPVanish is zeer goed. We hebben nog geen 2 weken terug een uitgebreide speedtest gedaan van de grote aanbieders: https://www.vpngids.nl/artikel/de-snelste-vpn/

IPVanish scoort hier tweede met mooie statistieken. We hebben de snelheid getest vanuit Nederland, en verbinding gemaakt met zowel een Nederlandse als Amerikaanse VPN-server. Nummer 1 uit de test is overigens een kleine VPN-speler die we hebben geïncludeerd in het overzicht vanwege de vrij opmerkelijke snelheden.
Thanks voor de info! Ik ga eens een kijkje nemen op jullie site.

 • vr6-only
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 29-03 16:37

vr6-only

Blub Blub

Never mind.

[Voor 86% gewijzigd door vr6-only op 13-03-2017 11:01]

It ain't stupid if it works!


 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 24-03 15:45
Psvtje10 schreef op maandag 13 maart 2017 @ 10:51:
[...]

Thanks voor de info! Ik ga eens een kijkje nemen op jullie site.
Ik zou mijn keuze niet af laten hangen aan die site. Waarom test je het zelf niet even als je al een account hebt?

 • roko14
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 10:36
Nou, Ivacy kan ik afraden. Begin er niet aan, ook hun refund policy is niet soepel.
Ik snap dat ze je als klant willen houden, maar een makkelijke refund zit er bij hen niet in.....
Maar, komt wel goed.

Ondertussen PureVPN aangevraagd, en dat is gewoon prima!
Goede (tijdelijke) prijs, hele nette snelheden en zoals het nu lijkt gewoon goed stabiel.

 • technophile
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 07-03 20:02
Zijn er ook vpn diensten waarbij het abonnement niet steeds wordt verlengd? Stel dat iemand een paar dagen of paar weken een vpn wil gebruiken met een speciale reden (buitenlandreis?). Bij veel aanbieders lijken het toch abonnementen te zijn die per maand gaan en die steeds stilzwijgend verlengd worden. Zijn er prepaid-abonnementen die je eenmalig betaalt en die dan ook gewoon aflopen na de afgesloten periode?

[Voor 49% gewijzigd door technophile op 13-03-2017 14:26]


 • DikkeBMW
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 27-02-2022

DikkeBMW

Dikke BMW jongens!

Ik ben zelf erg tevreden over Express VPN. Niet de goedkoopste geloof ik, maar het werkt top. Zowel op laptop als desktop met één abbo/account te gebruiken. Op vakantie in het buitenland heb ik met deze VPN via Ziggo Horizon gewoon sport live kunnen kijken. In HD, dus de snelheid was ook prima.

fookin mad fer it


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
GrooV schreef op maandag 13 maart 2017 @ 10:49:
[...]

Jullie test is zeer discutabel, als je bijvoorbeeld bij NordVPN kijkt is dat totaal niet mijn ervaring en zit er gewoon verschil tussen de servers en de eindgebruikers. Server 1 kan snel zijn voor Ziggo klanten maar bijvoorbeeld niet voor KPN.

Daarnaast wordt van alles door elkaar getest, zo wordt de ene keer OpenVPN gebruikt en de andere keer PPTP. Ook wordt niet altijd het protocol juist vernoemd (wel of geen UDP?)

Ook is niet vermeld welke Ookla server gebruikt wordt (ook hier zit heel veel verschil tussen)

Als je snelheden gaat meten, zorg dan aub voor een goede testopstelling.

Hoe kan je in vredesnaam 50% sneller downloaden MET vpn dan zonder? VPN zorgt juist voor meer overhead! Zelfde voor ping tijden

Zo lijkt het meer op referral linkjes te scoren
We gebruiken in principe altijd OpenVPN, tenzij dit niet beschikbaar is. Maar goed punt, is inderdaad het vermelden waard. Gebruikte speedservers zijn in principe de servers die het dichtst bij de VPN server staan.

Zelfs met een VPN-verbinding kan in theorie en de praktijk de snelheid toch hoger uitpakken dan zonder vpn-verbinding. Zijn ook wel threads over te vinden op het internet. Uiteraard zijn er meerdere factoren die de connectiesnelheid naar boven of beneden kunnen doen uitslaan, en niet alle factoren zijn onder controle te houden bij een dergelijke test. Het is en blijft een momentopname. In elk geval bedankt voor je suggesties, bij updates vermelden we zeker de locatie van testservers per casus.
technophile schreef op maandag 13 maart 2017 @ 14:20:
Zijn er ook vpn diensten waarbij het abonnement niet steeds wordt verlengd? Stel dat iemand een paar dagen of paar weken een vpn wil gebruiken met een speciale reden (buitenlandreis?). Bij veel aanbieders lijken het toch abonnementen te zijn die per maand gaan en die steeds stilzwijgend verlengd worden. Zijn er prepaid-abonnementen die je eenmalig betaalt en die dan ook gewoon aflopen na de afgesloten periode?
Je zou eens kunnen kijken bij https://golockit.com/. Zelf nog geen ervaring mee dus kan je er niet al te veel over zeggen. Lijkt er op dat je voor afgebakende periodes een VPN-verbinding kan afnemen bij ze.

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 24-03 15:45
Justin_ schreef op maandag 13 maart 2017 @ 15:08:
[...]


We gebruiken in principe altijd OpenVPN, tenzij dit niet beschikbaar is. Maar goed punt, is inderdaad het vermelden waard. Gebruikte speedservers zijn in principe de servers die het dichtst bij de VPN server staan.

Zelfs met een VPN-verbinding kan in theorie en de praktijk de snelheid toch hoger uitpakken dan zonder vpn-verbinding. Zijn ook wel threads over te vinden op het internet. Uiteraard zijn er meerdere factoren die de connectiesnelheid naar boven of beneden kunnen doen uitslaan, en niet alle factoren zijn onder controle te houden bij een dergelijke test. Het is en blijft een momentopname. In elk geval bedankt voor je suggesties, bij updates vermelden we zeker de locatie van testservers per casus.


[...]


Je zou eens kunnen kijken bij https://golockit.com/. Zelf nog geen ervaring mee dus kan je er niet al te veel over zeggen. Lijkt er op dat je voor afgebakende periodes een VPN-verbinding kan afnemen bij ze.
Het moet juist geen moment opname zijn maar een continue meeting net zoals http://vpnspeedtest.org doet

 • Demdedo
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 22-10-2019
Windscribe momenteel een kortingsactie tot 17 maart, vanwege gebruikersaantal-mijlpaal. 12 maanden voor $29.99. Voor wie het interessant mocht vinden
https://windscribe.com/upgrade?promo=1MILLION

 • Veneficus
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 11:07
Ik heb denk ik wat hulp nodig bij het instellen van mijn VPN.

Mijn internet komt binnen in de meterkast, in mijn Ziggo ConnectBox. Hiervan staat de Wifi uit maar verder gewoon in modem+router mode, omdat ik er een Q-box verbruiksmeter aan heb hangen en die heeft een actieve LAN poort nodig.

Vervolgens hangt mijn Netgear R7000 Nighthawk bedraad aan de ConnectBox, en deze staat ook in router mode; deze bedient de rest van mijn netwerk.

Nu wil ik de VPN functionaliteit van de Netgear gebruiken zonder de ConnectBox in bridge mode te zetten.

Help? :?

64 kWh Kia eNiro 2021 DynamicPlusLine || Sony A7III


 • Mrloki
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 03-02 18:34
Vanaf vandaag 12 maanden subscription genomen op PIA voor 39,95. Dit is mijn eerste ervaring met een VPN client dus ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen.

Al eens eerder naar een betaalde VPN gekeken maar voor mijzelf nooit een rechtvaardiging gevonden om het daadwerkelijk te doen. Wel gratis VPN gebruikt zoals Tunnelbear maar dit was voor mij lang niet voldoende.

Uiteindelijk overstag gegaan na het lezen van het boek "Je hebt wel iets te verbergen". Na het lezen van een aantal reviews en dit forum gekozen voor PIA. Ik ben benieuwd hoe dit de komende tijd zal gaan bevallen. Heb het nu ingesteld voor mijn laptop en smartphone, vanavond even aanzetten op mijn desktop en raspberry pi.

 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
Interessant topic dit!
Ik heb me wel eens eerder zitten verdiepen in VPN mogelijkheden. En heb er wel eens een aantal gratis aanbieders geprobeerd. Maar wat ook al aangegeven wordt: Hier zit telkens wel weer iets achter, moet er veel voor doen of het e.e.a. is maar zeer beperkt.

Nu is het misschien wel interessant om voor een VPN abbo te kijken, maar wil er eigenlijk ook weer geen kapitaal voor neer gaan leggen (Hollands? :P) De bovengenoemde opties neem ik in ieder geval mee in de overweging. Maar als er misschien nog meer mensen zijn met betaalbare tips, dan graag :)

En wellicht een retorische vraag. Maar zijn er wellicht ook VPN aanbieders welke VPN met DNS combineren? Ben namelijk ook op zoek naar een betrouwbare (en zonder teveel gedoe) DNS om de apparatuur van buitenaf te blijven benaderen. En heb er eigenlijk niet zo veel zin in om verschillende soorten abonnementen op dit gebied af te sluiten.

Bedankt alvast!

 • beerten
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-03 11:43
Rockel83 schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 01:21:
Interessant topic dit!
Ik heb me wel eens eerder zitten verdiepen in VPN mogelijkheden. En heb er wel eens een aantal gratis aanbieders geprobeerd. Maar wat ook al aangegeven wordt: Hier zit telkens wel weer iets achter, moet er veel voor doen of het e.e.a. is maar zeer beperkt.

Nu is het misschien wel interessant om voor een VPN abbo te kijken, maar wil er eigenlijk ook weer geen kapitaal voor neer gaan leggen (Hollands? :P) De bovengenoemde opties neem ik in ieder geval mee in de overweging. Maar als er misschien nog meer mensen zijn met betaalbare tips, dan graag :)

En wellicht een retorische vraag. Maar zijn er wellicht ook VPN aanbieders welke VPN met DNS combineren? Ben namelijk ook op zoek naar een betrouwbare (en zonder teveel gedoe) DNS om de apparatuur van buitenaf te blijven benaderen. En heb er eigenlijk niet zo veel zin in om verschillende soorten abonnementen op dit gebied af te sluiten.

Bedankt alvast!
Je bedoeld Ddns? Dat je een url kiest en die koppelt aan je (random) ip-adres thuis?

Zover ik begrepen heb is VPN, zoals wij dat hier bespreken, er nu juist voor om te zorgen dat je thuis IP-adres onzichtbaar is voor de buitenwereld. En dat een goede VPS-aanbieder ervoor zorgt dat internetverkeer niet te herleiden is naar het originele IP-adres. Je wilt immers "onzichtbaar" zijn. Tenminste, ik wil dat. Sommigen interesseert juist dat weer minder en die willen gewoon netflixen met een amerikaans IP-adres o.i.d. Of een veilige wifi-verbinding op publieke wifi-hotspots.

Je eigen IP-adres blijft gewoon toegankelijk vanaf buiten. Je kan dus wel degelijk Ddns gebruiken. Alleen verloopt dat verkeer niet via de VN verbinding, maar rechtstreeks via je provider. En is dus te traceren naar jouw prive-ip.

Wat wil je precies, waarom?

 • beerten
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-03 11:43
Veneficus schreef op woensdag 15 maart 2017 @ 21:29:
Ik heb denk ik wat hulp nodig bij het instellen van mijn VPN.

Mijn internet komt binnen in de meterkast, in mijn Ziggo ConnectBox. Hiervan staat de Wifi uit maar verder gewoon in modem+router mode, omdat ik er een Q-box verbruiksmeter aan heb hangen en die heeft een actieve LAN poort nodig.

Vervolgens hangt mijn Netgear R7000 Nighthawk bedraad aan de ConnectBox, en deze staat ook in router mode; deze bedient de rest van mijn netwerk.

Nu wil ik de VPN functionaliteit van de Netgear gebruiken zonder de ConnectBox in bridge mode te zetten.

Help? :?
Die Q-box is toch niets anders dan een supersimpel pc'tje dat signalen verstuurt naar een website? Die kan dan toch ook aangesloten worden op de router?

 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
beerten schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 19:37:
[...]

Zover ik begrepen heb is VPN, zoals wij dat hier bespreken, er nu juist voor om te zorgen dat je thuis IP-adres onzichtbaar is voor de buitenwereld.

Wat wil je precies, waarom?
Excuses, het zijn inderdaad 2 tegenstrijdige dingen.

Het is dan ook niet mijn bedoeling om de VPN continu aan te hebben staan. Maar enkel sporadisch bij b.v. een download.

Daarnaast wil ik diverse apparatuur van buiten het netwerk kunnen blijven benaderen, zoals b.v. NAS/printer. Vandaar de DNS welke ik benoemde.

Zal hier inderdaad voor beiden afzonderlijk moeten zoeken. Even niet bij stil gestaan dat DNS en VPN juist tegenstrijdig aan elkaar zijn :)

 • beerten
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-03 11:43
Rockel83 schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 20:12:
[...]


Excuses, het zijn inderdaad 2 tegenstrijdige dingen.

Het is dan ook niet mijn bedoeling om de VPN continu aan te hebben staan. Maar enkel sporadisch bij b.v. een download.

Daarnaast wil ik diverse apparatuur van buiten het netwerk kunnen blijven benaderen, zoals b.v. NAS/printer. Vandaar de DNS welke ik benoemde.

Zal hier inderdaad voor beiden afzonderlijk moeten zoeken. Even niet bij stil gestaan dat DNS en VPN juist tegenstrijdig aan elkaar zijn :)
Je kan de dns vppn op gewoon op een pc configureren. De meeste vpn aanbieders hebben hier zelfs apps voor. (foutje)
Dit werkt uiteraard alleen als je met een pc download.

 • technorabilia
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 01-04 21:11
beerten schreef op zondag 26 februari 2017 @ 20:44:
[...]

Tevens tip: gebruik de TOR browser als je gratis privacy wilt.
Tip die niet in de topic start staat:
Eventueel te combineren met Tails waarbij alle verkeer via Tor gaat én een VPN verbinding.

👉🏻 Blog 👈🏻


 • SadisticPanda
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

SadisticPanda

Heet patatje :o

GrooV schreef op maandag 13 maart 2017 @ 10:49:
[...]


Hoe kan je in vredesnaam 50% sneller downloaden MET vpn dan zonder? VPN zorgt juist voor meer overhead! Zelfde voor ping tijden
Andere routering kan best grote impact hebben op snelheden en pings hoor.

Ik ken genoeg mensen (vooral amerikanen) die van europese seedboxes sneller downloaden met een vpn dan rechstreeks. Zelfde voor games, lagere pings met vpn op europese servers dan rechstreeks.

Plus wie zegt dat zijn isp geen traffic shaping doet? Op torrents bijvoorbeeld? Dat wordt heel stuk moelijker als hij vpn gebruikt en dan is het waarschijnlijk gewoon trafiek tegen volle snelheid.

Okaay, 50% sneller is wel veel, maar beetje ongestaaft roepen..... 8)7
Overhead zorgt niet altijd noodzakelijk voor lagere prestaties.

[Voor 13% gewijzigd door SadisticPanda op 18-03-2017 10:20]


 • RavendeRenee
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 18-07-2020
Ik heb sinds vorige week een IPVanish VPN op mijn Windows pc. Zodra ik verbinding maak gaat de agent als een gek uploaden (1GB+), verbreekt dan de verbinding, en verbind dan weer (normaal).
Tijdens die bizarre full speed upload kan ik het niet browsen etc, dus de VPN lijkt nog niet open te staan.

Mijn theorie was dat die is om de snelste server te zoeken, maar die server vast zetten helpt ook niet. Wat is die upload?

 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 24-03 15:45
azz_kikr schreef op zaterdag 18 maart 2017 @ 10:16:
[...]


Andere routering kan best grote impact hebben op snelheden en pings hoor.

Ik ken genoeg mensen (vooral amerikanen) die van europese seedboxes sneller downloaden met een vpn dan rechstreeks. Zelfde voor games, lagere pings met vpn op europese servers dan rechstreeks.

Plus wie zegt dat zijn isp geen traffic shaping doet? Op torrents bijvoorbeeld? Dat wordt heel stuk moelijker als hij vpn gebruikt en dan is het waarschijnlijk gewoon trafiek tegen volle snelheid.

Okaay, 50% sneller is wel veel, maar beetje ongestaaft roepen..... 8)7
Overhead zorgt niet altijd noodzakelijk voor lagere prestaties.
Leuk specifiek voorbeeld maar in die tests wordt gebruik gemaakt van de dichtsbijzijnde Speedtest.net servers

 • RavendeRenee
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 18-07-2020
RavendeRenee schreef op zondag 19 maart 2017 @ 10:02:
Ik heb sinds vorige week een IPVanish VPN op mijn Windows pc. Zodra ik verbinding maak gaat de agent als een gek uploaden (1GB+), verbreekt dan de verbinding, en verbind dan weer (normaal).
Tijdens die bizarre full speed upload kan ik het niet browsen etc, dus de VPN lijkt nog niet open te staan.

Mijn theorie was dat die is om de snelste server te zoeken, maar die server vast zetten helpt ook niet. Wat is die upload?
Kleine update:
Op mijn telefoon doet 'ie dit uploaden niet eerst, zelfs niet met automatic fastest server, alleen op mijn Windows pc.

 • FreshMaker
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
RavendeRenee schreef op maandag 20 maart 2017 @ 04:22:
[...]


Kleine update:
Op mijn telefoon doet 'ie dit uploaden niet eerst, zelfs niet met automatic fastest server, alleen op mijn Windows pc.
Ook al op een andere PC getest ?
Misschien is het iets op de betreffende PC

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

Yariva schreef op vrijdag 24 februari 2017 @ 12:04:
Ik gebruik PIa al een geruime tijd naar volle tevredenheid. Echter adverteren zij met geen logging op het verkeer. Dit betekend dat zij wel timestamps van access monitoren etc? Kan iemand dit bevestigen / ontkrachten?
Zag in dit topic geen verwijzing (imho wel echt iets voor in de startpost) maar in deel 1 wezen @J_4B & @EWK ons op: https://thatoneprivacysite.net. Deze site biedt veel relevante info over allerlei aspecten van de vpn-diensten.

Toevallig ben ik zelf recent begonnen met inlezen, en viel het op dat een aantal namen die op die site er goed uitkomen qua privacy hier nog nooit waren genoemd. Snap dat er een kostenplaatje bij komt kijken, maar imho heb je niks aan een VPN als je gegevens alsnog klakkeloos worden doorgesluist of worden gelogd.

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • AceAlpha
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-03 11:14
Ik test momenteel https://www.mullvad.net/ - een van de VPN's die zeer goed scoort op de https://thatoneprivacysite.net/vpn-comparison-chart/. Had problemen met de snelheid, maar dankzij snelle reactie van de klantenservice inmiddels verholpen volgens mij. Ik zal het een week testen, maar volgens mij is dit een van de weinige VPN providers die echt transparant is en het beste voor heeft met de klant. Baseer mijn mening overigens op het bestuderen alle VPN providers op "thatoneprivacysite".

Hier staat mijn handtekening, als het goed is :P


 • AceAlpha
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-03 11:14
2Dutch schreef op maandag 20 maart 2017 @ 13:54:
[...]

Zag in dit topic geen verwijzing (imho wel echt iets voor in de startpost) maar in deel 1 wezen @J_4B & @EWK ons op: https://thatoneprivacysite.net. Deze site biedt veel relevante info over allerlei aspecten van de vpn-diensten.

Toevallig ben ik zelf recent begonnen met inlezen, en viel het op dat een aantal namen die op die site er goed uitkomen qua privacy hier nog nooit waren genoemd. Snap dat er een kostenplaatje bij komt kijken, maar imho heb je niks aan een VPN als je gegevens alsnog klakkeloos worden doorgesluist of worden gelogd.
Zeker mee eens!

Hier staat mijn handtekening, als het goed is :P


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • EWK
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online

EWK

Een fles dode pixels te koop!

2Dutch schreef op maandag 20 maart 2017 @ 13:54:
[...]

Zag in dit topic geen verwijzing (imho wel echt iets voor in de startpost) maar in deel 1 wezen @J_4B & @EWK ons op: https://thatoneprivacysite.net. Deze site biedt veel relevante info over allerlei aspecten van de vpn-diensten.

Toevallig ben ik zelf recent begonnen met inlezen, en viel het op dat een aantal namen die op die site er goed uitkomen qua privacy hier nog nooit waren genoemd. Snap dat er een kostenplaatje bij komt kijken, maar imho heb je niks aan een VPN als je gegevens alsnog klakkeloos worden doorgesluist of worden gelogd.
@Justin_
Daarnaast nog twee links die in de ts ontbreken en er zeker in zouden moeten staan:

Torrentfreak stelt vpn's jaarlijks een x aantal vragen mbt logs, gerechtelijke verzoeken etc.
https://torrentfreak.com/...ymous-review-2017-170304/

En recent heeft een redacteur (oid) van RTL >100 VPN's onder de loep genomen en kwam met een top 5:
http://www.rtlnieuws.nl/t...en-en-dit-zijn-de-beste-5

Hoi!


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
2Dutch schreef op maandag 20 maart 2017 @ 13:54:
[...]

Zag in dit topic geen verwijzing (imho wel echt iets voor in de startpost) maar in deel 1 wezen @J_4B & @EWK ons op: https://thatoneprivacysite.net. Deze site biedt veel relevante info over allerlei aspecten van de vpn-diensten.

Toevallig ben ik zelf recent begonnen met inlezen, en viel het op dat een aantal namen die op die site er goed uitkomen qua privacy hier nog nooit waren genoemd. Snap dat er een kostenplaatje bij komt kijken, maar imho heb je niks aan een VPN als je gegevens alsnog klakkeloos worden doorgesluist of worden gelogd.
AceAlpha schreef op maandag 20 maart 2017 @ 15:48:
Ik test momenteel https://www.mullvad.net/ - een van de VPN's die zeer goed scoort op de https://thatoneprivacysite.net/vpn-comparison-chart/. Had problemen met de snelheid, maar dankzij snelle reactie van de klantenservice inmiddels verholpen volgens mij. Ik zal het een week testen, maar volgens mij is dit een van de weinige VPN providers die echt transparant is en het beste voor heeft met de klant. Baseer mijn mening overigens op het bestuderen alle VPN providers op "thatoneprivacysite".
EWK schreef op maandag 20 maart 2017 @ 16:04:
[...]


@Justin_
Daarnaast nog twee links die in de ts ontbreken en er zeker in zouden moeten staan:

Torrentfreak stelt vpn's jaarlijks een x aantal vragen mbt logs, gerechtelijke verzoeken etc.
https://torrentfreak.com/...ymous-review-2017-170304/

En recent heeft een redacteur (oid) van RTL >100 VPN's onder de loep genomen en kwam met een top 5:
http://www.rtlnieuws.nl/t...en-en-dit-zijn-de-beste-5
Bedankt voor de actieve input, zijn mooie toevoegingen. Ik heb jullie suggesties dan ook zojuist verwerkt in de openingspost.

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Wat mij betreft is de maat nu vol! Het artikel op de home page deed mij in deze thread belanden en ben nu wat aan het inlezen het laatste uur inzake VPN en meer privacy..

Ik was 'vroeger' nog wel van het netwerken maar sinds 2007 (overstap op zo'n beetje alles Apple) ben ik een complete noob geworden wat dit soort zaken betreft ;)

Mijn thuis situatie: Verschillende tablets voor vrouw, kind en me myself and i, Macbooks, Xbox One, Synology NAS (maar meer als backup, nog geen download station van gemaakt) KPN tv ontvanger (inclusief netflix) en KPN Experia V9 als wifi/router..

Wij willen Netflix gewoon blijven gebruiken, de keer dat ik de Xbox eens aanslinger is dat voor wat online gaming met vrienden. De rest zou ik eigenlijk ook wel achter een VPN willen stoppen. Wat zijn de beste 'best practices' voor een complete noob op dit veld? Het heeft geen haast en het mag gerust wat kosten. Als ik er dan toch voor ga mag het ook zoveel mogelijk 'simpel' zijn..

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
D-Ed schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 13:07:
Wat mij betreft is de maat nu vol! Het artikel op de home page deed mij in deze thread belanden en ben nu wat aan het inlezen het laatste uur inzake VPN en meer privacy..

Ik was 'vroeger' nog wel van het netwerken maar sinds 2007 (overstap op zo'n beetje alles Apple) ben ik een complete noob geworden wat dit soort zaken betreft ;)

Mijn thuis situatie: Verschillende tablets voor vrouw, kind en me myself and i, Macbooks, Xbox One, Synology NAS (maar meer als backup, nog geen download station van gemaakt) KPN tv ontvanger (inclusief netflix) en KPN Experia V9 als wifi/router..

Wij willen Netflix gewoon blijven gebruiken, de keer dat ik de Xbox eens aanslinger is dat voor wat online gaming met vrienden. De rest zou ik eigenlijk ook wel achter een VPN willen stoppen. Wat zijn de beste 'best practices' voor een complete noob op dit veld? Het heeft geen haast en het mag gerust wat kosten. Als ik er dan toch voor ga mag het ook zoveel mogelijk 'simpel' zijn..
Toevallig net bezig met een test voor deze use case. Mijn Opstelling: extra (goede) router waar ik een vpn verbinding bij instel. Alle apparaten die via vpn Moeten daarmee verbinden. Rest met andere (provider) router.

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • D-Ed
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Justin_ schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 15:10:
[...]


Toevallig net bezig met een test voor deze use case. Mijn Opstelling: extra (goede) router waar ik een vpn verbinding bij instel. Alle apparaten die via vpn Moeten daarmee verbinden. Rest met andere (provider) router.
Goed bezig _/-\o_ Ik ben benieuwd wat je resultaten zijn (voor jezelf of iemand die je kent?).

 • bas-r
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 01-04 20:30
Justin_ schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 15:10:
[...]


Toevallig net bezig met een test voor deze use case. Mijn Opstelling: extra (goede) router waar ik een vpn verbinding bij instel. Alle apparaten die via vpn Moeten daarmee verbinden. Rest met andere (provider) router.
Dat is precies zoals ik het voor een kennis in gedachten had.
Twee routers:
Router 1: modem/wifi-router (192.168.2.1) direct gekoppeld aan gewone internetverbinding, routerend op 192.168.2.2-99
Router 2: wifi-router gekoppeld aan VPN-tunnel (vast ip, 192.168.2.100, gateway 192.168.2.1), routerend op 192.168.2.101-200

Daarmee zitten alle apparaten wel binnen hetzelfde subnet, geen conflicterende ip-adressen, zodat alles over het hele netwerk benaderbaar is. Alles verbonden met router 1 gaan direct het internet op, alles verbonden met router 2 pakt de VPN.

Zou dat in de praktijk ook werken?

 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
Vanavond weer eens rond zitten kijken voor een VPN abonnement. Nu kwam ik via een forum deze website tegen:
https://stacksocial.com/search?utf8=%E2%9C%93&query=vpn

Hier bied men o.a. ook VPN lifetime subscriptions aan. Ziet er eigenlijk te mooi uit om waar te zijn :P
Iemand hier misschien ervaringen mee?

 • MysticX
 • Registratie: November 2013
 • Niet online
Rockel83 schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 23:30:
Vanavond weer eens rond zitten kijken voor een VPN abonnement. Nu kwam ik via een forum deze website tegen:
https://stacksocial.com/search?utf8=%E2%9C%93&query=vpn

Hier bied men o.a. ook VPN lifetime subscriptions aan. Ziet er eigenlijk te mooi uit om waar te zijn :P
Iemand hier misschien ervaringen mee?
Ik heb een lifetime Windscribe subscription.. werkt tot nu toe perfect :)
Ik zie dat ze hem daar ook aanbieden voor 150 dollar. Zelf heb ik voor de lifetime subscription 35 euro betaald. Was wel op Black friday :P

AMD Ryzen 7 5700X/AMD 7900 XTX/H1 V2 2022 -  MBP 16 M1 Max/32GPU/64GB/8TB - 14 Pro Max 512GB -  iPad Pro 2021 12.9


 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
RWK__ schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 23:37:
[...]


Ik heb een lifetime Windscribe subscription.. werkt tot nu toe perfect :)
Ik zie dat ze hem daar ook aanbieden voor 150 dollar. Zelf heb ik voor de lifetime subscription 35 euro betaald. Was wel op Black friday :P
Interessant! :*)

Ga er eens even een aantal vergelijken denk ik :)

 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Via de humble bundle van deze week kun je een licentie van een jaar krijgen op Hotspot Shield. Dit lijkt gewoon een VPN service te zijn, heeft iemand ervaring hiermee? En specifieker, kun je split tunneling toepassen?

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Demdedo
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 22-10-2019
RWK__ schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 23:37:
[...]


Ik heb een lifetime Windscribe subscription.. werkt tot nu toe perfect :)
Ik zie dat ze hem daar ook aanbieden voor 150 dollar. Zelf heb ik voor de lifetime subscription 35 euro betaald. Was wel op Black friday :P
Windscribe-prijzen schommelen enorm lijkt het. Nu is abonnement weer $90 per jaar of $9 per maand. Iets te veel van het goede.

Wel weer een andere leuke kortingsactie gevonden voor de geïnteresseerden:

GOOSE VPN
30% korting op Unlimited pakketten met discount code: Privacy
Site: https://goosevpn.com/

 • Ryan_
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-04 09:45
Magic schreef op woensdag 22 maart 2017 @ 08:27:
Via de humble bundle van deze week kun je een licentie van een jaar krijgen op Hotspot Shield. Dit lijkt gewoon een VPN service te zijn, heeft iemand ervaring hiermee? En specifieker, kun je split tunneling toepassen?
Erg tevreden met Hotspot Shield.

Wat houdt zo'n humble bundle precies in? Is dat $12 voor een jaar licentie? Of moet je elke maand een spel afnemen? Games boeien me niet, maar een jaar licentie voor 11 euro klinkt erg leuk :)

[Voor 11% gewijzigd door Ryan_ op 22-03-2017 10:38]


 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ryan_ schreef op woensdag 22 maart 2017 @ 10:32:
[...]


Erg tevreden met Hotspot Shield.

Wat houdt zo'n humble bundle precies in? Is dat $12 voor een jaar licentie? Of moet je elke maand een spel afnemen? Games boeien me niet, maar een jaar licentie voor 11 euro klinkt erg leuk :)
Dit is gewoon eenmalig het bedrag neerleggen (of meer als je goede doelen wil steunen). :)

Dus in dit geval inderdaad eenmalig 12 euro voor een jaarlicentie en nog wat extra software. Daarna als je wil verlengen betaal je natuurlijk het volle pond :)

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Ryan_
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-04 09:45
Magic schreef op woensdag 22 maart 2017 @ 10:45:
[...]

Dit is gewoon eenmalig het bedrag neerleggen (of meer als je goede doelen wil steunen). :)

Dus in dit geval inderdaad eenmalig 12 euro voor een jaarlicentie. Daarna als je wil verlengen betaal je natuurlijk het volle pond :)
Dus je zit nergens aan vast? Prima deal dan! Bedankt voor het uitleggen.

 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ryan_ schreef op woensdag 22 maart 2017 @ 10:46:
[...]


Dus je zit nergens aan vast? Prima deal dan! Bedankt voor het uitleggen.
Meteen maar even gekocht, voor 12 euro kan ik geen buil vallen, en de overige software vind ik ook wel een nut voor. Je krijgt gewoon een code die je kan redeemen.

Dit zijn de instructies voor de geintereseerden: https://support.humblebun...-us/articles/115004591068

Edit:
Na even proberen ben ik er nog niet zo'n fan van. Split tunneling is helaas niet mogelijk (hoewel ze de term wel noemen op hun website, net als meerdere termen die ze niet ondersteunen). Applicatie is heel schaars. Support nagenoeg niet aanwezig. Als je het als "hotspot shield" zoals het heet wil gebruiken dan voldoet het prima, maar meer dan dat doet het niet. Toch maar even verder kijken naar PIA. Hoewel ik daar dan weer de snelheden van vind tegenvallen.

[Voor 33% gewijzigd door Magic op 22-03-2017 12:07]

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Justin_
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 22-01 21:02
D-Ed schreef op dinsdag 21 maart 2017 @ 15:30:
[...]


Goed bezig _/-\o_ Ik ben benieuwd wat je resultaten zijn (voor jezelf of iemand die je kent?).
Voor een informatief artikel aangezien meer mensen mij deze vraag wel eens stellen. Toevallig een mooie test router laatst binnengekregen dus ik.hoop zondag of komende week al de eerste tests te kunnen draaien :)
Zal in ieder geval een samenvatting van mijn bevindingen hier posten.

Beste VPN's van 2021 en alles over het Dark Web


 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
Na wat vergelijkingen gemaakt te hebben (diverse reviews), toch maar een lifetime VPN service aangeschaft via https://stacksocial.com/search?utf8=%E2%9C%93&query=vpn.

Alle VPN's welke hier opstaan worden in verschillende reviews wel middelmatig beoordeeld. Maar voor die paar tientjes wil ik best de gok wagen voor een lifetime service. Het is natuurlijk nog maar de vraag hoe lang "lifetime" daadwerkelijk zal gaan zijn. Maar bij de beter aangeschreven VPN-aanbieders betaal je dit al snel voor één enkel jaar. Dus dat kan nog wel de moeite zijn om het eens uit te proberen.

Op deze website bleven mij uiteindelijk 3 opties over, VPNSecure, PureVPN en Ivacy.
De keuze is mij in ieder gevallen op Ivacy voor €39,- voor een "lifetime" licentie.

Volgens verschillende reviews redelijk wat opties en servers in verschillende landen. Heb het tot nu toe geconfigureerd op mijn telefoon en laptop. En het lijkt tot nu toe tot op zeker hoogte te werken. Ik zie in ieder geval dat het IP-adres en de locatie wijzigt bij verschillende testen.

[Voor 10% gewijzigd door Rockel83 op 23-03-2017 09:13]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • FreshMaker
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
PIA zet even een advertentie in de NY times ;)


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • PrivacyMind
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 25-06-2022
Mischien is de site http://privacytools.io ook goed om te melden in de topic start. Dit is een website waarbij ze allemaal tools op een lijstje gezet hebben die goed voor je privacy zijn. Op deze site raden zo ook verschillende VPN aan.

[Voor 11% gewijzigd door PrivacyMind op 27-03-2017 10:15]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tricolores
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 02-03 12:32
Waarom staat Mullvad eigenlijk niet in de lijst?

Aorus Elite X570 - Ryzen 7 5700X - 32 GB DDR4 @ 3200 MHz - Gigabyte RTX 3070 Gaming OC


 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

Dreifarben schreef op maandag 27 maart 2017 @ 12:51:
Waarom staat Mullvad eigenlijk niet in de lijst?
Heb deze zeer kort getest (trial is 3 uur maar er kwam net wat tussen nadat ik heel even bezig was), voldoet idd aan zeer veel eisen op privacygebied en je kan 100% anoniem zijn: cash opsturen is zelfs een optie :)

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


 • PrivacyMind
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 25-06-2022
Wat is de rede dat 'ovpn' niet tussen de lijst staat? Ze hebben een absolute no logging policy en hun VPN is erg snel.

[Voor 7% gewijzigd door PrivacyMind op 07-04-2017 21:27]


 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

PrivacyMind schreef op maandag 27 maart 2017 @ 13:21:
Wat is de rede dat 'https://www.ovpn.se/en' niet tussen de lijst staat? Ze hebben een absolute no logging policy en hun VPN is erg snel.
Vermoed dat dit te maken heeft met kosten, idem voor Mullvad trouwens. Ze zitten in het hoge(re) prijssegment. Nogmaals: als het om privacy gaat vind ik niet dat je daar op moet bezuinigen, maar er zijn vast prima compromietjes te sluiten ;) Om regiolocks e.d. te voorkomen (ook een bekende reden voor een vpn), hoef je minder nauw te kijken. Maar privacytechnisch zijn die Zweedse rakkers erg goed :) Ze doen alleen niet aan van die prijsstunts en lifetime key-dingen.

[Voor 13% gewijzigd door 2Dutch op 27-03-2017 14:08]

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
Even een vraagje voor mijn beeldvorming. Google geeft mij even geen duidelijkheid, of ik gebruik hierin wellicht de verkeerde zoektermen.

Ik heb mijn NAS weer in gebruik genomen. En nu zie ik dat ik hierop ook een VPN server kan instellen. Wat zijn hier nu de voor- en nadelen van t.o.v. een betaalde VPN?

Een groot voordeel lijkt het me dat je dan vanaf "buitenaf" via je eigen netwerk en eventuele firewall het WAN op kan. Dat je dus alles in eigen hand houdt en zelf weet wat er bijgehouden of gelogd wordt? En dat je in de omgeving van je eigen netwerk blijft werken?

Maar dan zou het ook zo moeten zijn dat Juist je eigen WAN IP zichtbaar is, welke weer is gekoppeld aan je locatie. Dit is dan denk ik tevens het nadeel?

Voordeel van een betaalde VPN is dan toch juist dat je je data versleuteld en via een andere locatie (land) het WAN op gaat? Juist handig bij geblokkeerde sites/services of b.v. torrents lijkt me zo?

Klopt mijn gedachtengang hierover een beetje? Of sla ik compleet de plank mis? :p

[Voor 3% gewijzigd door Rockel83 op 27-03-2017 16:57]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FreshMaker
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Rockel83 schreef op maandag 27 maart 2017 @ 16:54:

Klopt mijn gedachtengang hierover een beetje? Of sla ik compleet de plank mis? :p
Een eigen server met VPN is vooral interessant als je veilig online wilt, zonder meekijkers ( hotspots )
Je weet dan inderdaad WIE en WAT er opgeslagen wordt, iets wat je bij een externe server gewoon niet zeker weet,
De bedrijven ZEGGEN allemaal dat ze geenlogs bijhouden, en geen data analyseren, maar vooralsnog moet je dat maar geloven.
Ik heb de volste vertrouwen in PIA en andere hier genoemde diensten, maar geef altijd aan 'blijf op je hoede'

Wil je een VPN alleen maar om veilig online te komen, zonder inmenging van de hotspotaanbieder, gebruik je eigen vpnserver ( hou rekening met de uploadsnelheid van je aansluiting, een VPN met 2Mbit upload is NIET fijn )
Ga je vooral voor anonimiteit en 'denyability' gebruik dan een externe server ( en hou rekening met je betaalmethode, anoniem online met een ideal-betaalde rekening :P )

Alles heeft voor en nadelen

 • Rockel83
 • Registratie: Februari 2017
 • Laatst online: 29-01 02:41
FreshMaker schreef op maandag 27 maart 2017 @ 17:06:
[...]


Een eigen server met VPN is vooral interessant als je veilig online wilt, zonder meekijkers ( hotspots )
Je weet dan inderdaad WIE en WAT er opgeslagen wordt, iets wat je bij een externe server gewoon niet zeker weet,
De bedrijven ZEGGEN allemaal dat ze geenlogs bijhouden, en geen data analyseren, maar vooralsnog moet je dat maar geloven.
Ik heb de volste vertrouwen in PIA en andere hier genoemde diensten, maar geef altijd aan 'blijf op je hoede'

Wil je een VPN alleen maar om veilig online te komen, zonder inmenging van de hotspotaanbieder, gebruik je eigen vpnserver ( hou rekening met de uploadsnelheid van je aansluiting, een VPN met 2Mbit upload is NIET fijn )
Ga je vooral voor anonimiteit en 'denyability' gebruik dan een externe server ( en hou rekening met je betaalmethode, anoniem online met een ideal-betaalde rekening :P )

Alles heeft voor en nadelen
Bedankt! d:)b

Dan had ik het in grote lijnen denk ik redelijk geïnterpreteerd :)

Het zijn dus beiden VPN's met beiden hun eigen voor- en nadelen.

 • Piet_Piraat7
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 01-04 06:56
Na de begin post gelezen te hebben zou ik graag (als extreme leek op dit gebied) ook gebruik willen maken van een VPN. Is er iemand die mij in de juiste richting kan wijzen naar een site waar stap voor stap beschreven staat hoe?
Pagina: 1 2 3 ... 27 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee