• RikN89
 • Registratie: november 2013
 • Laatst online: 13-07 16:19
LuNaTiC schreef op woensdag 21 juni 2017 @ 13:17:
[...]


Je doet net alsof iedereen zomaar geschikt is om webdeveloper te worden :')
Webdeveloper is misschien niet voor iedereen, maar in de IT in zijn algemeenheid staan ze te schreeuwen om mensen. Ook voor functies die helemaal niet zo technisch zijn.

Ideale kans dus voor mensen die een hbo media/communicatie hebben gedaan, want dat papiertje is zo goed als waardeloos, behalve dan dat je een opleiding hebt afgemaakt. Sorry, but true.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Barrycade
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 00:13

Barrycade

]3/\/?/?`/(/\|)[-

Ik loop nu pas tegen dit topic aan en had zo'n beetje op pagina 1 al het beeld te pakken dat LuNaTiC schetst.

Ik zou TS ook niet uitnodigen als manager. Zelfs niet op start niveau. Als je op je 26e zelfs niet baantjes kan vinden of vast te houden onder je niveau dan gaat er bij mij wel een rode vlag omhoog.

En dat is wat TS nu ziet gebeuren. Het verhaal is niet meer in een goede manier uit te leggen om door een brief selectie heen te komen.

Mogelijkheid zou zijn: via een netwerk aan de bak komen (familie of kennissen) en een track record opbouwen. Maar gezien het "ja maaarrrrr" gehalte in dit topic zie ik daar ook weinig in.

En dit is puur uit dit topic opgedaan: heeft TS (wellicht onbewust) niet een snufje autisme / ADD?

 • LuNaTiC
 • Registratie: februari 2000
 • Niet online

LuNaTiC

Olijke schavuit

Maak er maar meer dan een snufje van.

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Nu online
Als dat het geval is lijkt media/communicatie me een aparte keuze qua opleiding.

Mechwarrior Online: Flapdrol


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • stier
 • Registratie: januari 2016
 • Niet online
haarbal schreef op woensdag 21 juni 2017 @ 14:27:
Als dat het geval is lijkt media/communicatie me een aparte keuze qua opleiding.
Ik heb niet de indruk dat meneer zin heeft om zichzelf om te laten scholen. Krijg eerder het idee dat hij zelf niet eens weet wat hij echt wilt.

 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Nu online
stier schreef op woensdag 21 juni 2017 @ 15:04:
[...]
Ik heb niet de indruk dat meneer zin heeft om zichzelf om te laten scholen. Krijg eerder het idee dat hij zelf niet eens weet wat hij echt wilt.
Omscholen? dat is z'n huidige diploma.

Mechwarrior Online: Flapdrol


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Wizzu
 • Registratie: oktober 2014
 • Laatst online: 10-11 20:25
Ik heb 6 maanden nadat ik afgestudeerd ben zonder werk gezeten. Dit terwijl ik twee studies heb afgerond die ook nog eens relevant zijn aan elkaar (Laboratorium & Research en Hogere Lab. Opleiding), waarbij ik bij grote bedrijven onderzoekstages heb gelopen (o.a. Akzo Nobel) en deze bovengemiddeld heb afgerond. De kans was zeer groot dat ik direct aan de slag kon gaan na m'n tweede studie, maar tevergeefs. Sterker nog, er waren niet eens vacatures vrij waarop ik kon reageren. Buiten dat had ik ook pech dat bij al mijn vorige stageadressen er net posities waren weggeven of dat er geen geldpotje over was.

Nu heeft dit totaal niks te maken met jou opleiding die jij hebt afgerond, echter wil ik alleen hiermee je erop wijzen dat je niet de enige bent die dit heeft en het ook een groot deel kan liggen aan je houding.

Ik heb de afgelopen maanden dat ik werkloos had een paar dingen gedaan;
- Open sollicitatiebrieven verstuurd, elke brief steeds beter dan de vorige.
- Aannemen van tips/tricks van mensen die een baan hebben, dus zeker in ieder geval deze hele topic.
- Zoeken naar niet voor de hand liggende bedrijven, je zult je verbazen bij welke bedrijven je aan de slag kunt gaan. In jou vakgebied zeker.
- Opties afgaan om ergens onderaan te beginnen om door te kunnen stromen, zoals schoonmaak.
- Mij digitaal kenbaar maken zoals bijvoorbeeld LinkedIn (je kunt Premium 1 maand gratis nemen), dit voornamelijk om openbare aanbevelingen van je vorige stageplekken te laten zien. Erg cruciaal voor de werkgever om snel te checken wat iemand anders met een soortgelijke functie van jou vind. Ook is het gemakkelijk voor recruiters om je op te zoeken.
- Bijblijven op je vakgebied wat in mij geval veel literatuur lezen was, dit zou ongetwijfeld ook bij jou nuttig zijn.

Al met al ben ik goed terecht gekomen en werk ik nu bij de Technische Universiteit Eindhoven tussen de pioniers. Nee, dit is niet vanzelf komen aanwaaien. Ik heb hiervoor kei hard m'n stinkende best gedaan en heb altijd al m'n ogen/oren open gehouden. En ja, er waren ook sollicitanten bij mij die veel meer ervaring hadden dan ik, maar ik ben o.a. ook aangenomen omdat ik verre weg enthousiaster en beter voorbereid was dan de rest van de sollicitanten. Optimaliseer en verken alles op elk gebied die jij je maar kan bedenken die jou zou kunnen helpen om aan een baan te komen en je komt er heus wel!

[Voor 5% gewijzigd door Wizzu op 21-06-2017 15:43]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FlowSnake
 • Registratie: maart 2017
 • Laatst online: 06:28
CodeCaster schreef op dinsdag 20 juni 2017 @ 20:07:
[...]

Bevind jij je in die positie en heb je ooit voor die keuze gestaan om iemand al dan niet aan te nemen op basis daarvan, of vind je gewoon dat TS niet moet zeuren en zeg je het daarom?


[...]

En ik ken genoeg verhalen van intelligente mensen die door het UWV een magazijn in werden geduwd waar ze depressief werden van het inefficiënte, geestdodende werk dat ze moesten doen, terwijl er niet naar hun suggesties om dingen te verbeteren werd geluisterd.

Kunnen we even ophouden met die anekdotes in dit topic, dat helpt niemand verder. Bedankt.
Als men noodgedwongen door het UWV ergens wordt geplaatst, en er zijn optimalisaties, dan vertel je dat niet aan Piet Jan die daar al 40 jaar zijn leven slijt en al 40 jaar lang dezelfde procedures erop na houdt. Wil afdelingschef niet luisteren? Prima, dan gaan we hogerop. Of een andere tactiek, gelijkgestemden zoeken en zo een soft change doorvoeren. En anders zoek je direct wat anders. Allemaal management tactieken die met enige intelligentie en werkervaring zo zijn te bedenken.

Daarnaast, TS zit niet onvrijwillig in deze situatie. TS kan prima 1, 2, of 3 20 uur baantjes aannemen om iets te hebben 'op niveau', dan wel een 'kut baantje' voor 40 uur, in plaats van zo'n topic te openen met slappe excuses waarom TS binnen korte tijd van ons belastinggeld gaat staan snoepen. Dus als TS straks onvrijwillig door het UWV ergens te werk wordt gesteld om depressief te worden, dan is dat zijn eigen vrijwillige keuze geweest. Misschien is dat ook wel het verhaal bij die verhalen die jij hebt gehoord.

Betreffende het wel of niet uitnodigen van iemand omwille van een gat op zijn cv; Uit eigen ervaring kan ik je in ieder geval zeggen dat menig werkgever mij heeft verkozen boven anderen omdat ik een actief cv heb. Ik heb mijn middelbare school niet afgemaakt, maar ben na 4 jaar kansloos werk te doen toch aan een studie begonnen. Dit heeft mij overal in het voordeel gespeeld. Daarnaast zat ik in het zelfde kantoor van een HR manager die alle sollicitaties door moest nemen. Een gat op een cv, een cv die niets noemenswaardigs te bieden had, ging meteen onder het bureau de papierbak in.

Anderzijds, mijn vriendin (niet geschoold, immigrant), had in anderhalf jaar twee maal een gat van een half jaar. Zij heeft gemiddeld over 6 maanden 10 sollicitaties per week gestuurd, meerdere keren naar dezelfde bedrijven. Dit heeft er voor gezorgd dat ze na enkele maanden opeens door 5 bedrijven tegelijkertijd werd uitgenodigd (zul je altijd zien). Haar doorzettingsvermogen had de doorslag gegeven, en die is maar wat blij dat zij eindelijk iets omhanden had.

Maar goed, kennelijk kunnen we ons een slachtofferrolletje toespelen, om vervolgens alle gevolgen van dien niet op ons zelf te hoeven verhalen, instead of growing a pair :( Dat sociale stelsel mag van mij flink op de schop.

[EDIT]
Overigens, deze anekdotes zijn relevante ervaringen die scharen met de te verwachten werkelijkheid en algemene common sense. Het is niet alsof ik een steentje over mijn rechterschouder gooide en opeens directeur werd van een of ander multinational. Dus vragen om ze niet te plaatsen, gezien de houding van TS, lijkt mij volstrekt overbodig. Dit is toch zeker geen safe space tegen succesverhalen die meegaan op de algehele trend in dit topic betreffende de adviezen?

[Voor 7% gewijzigd door FlowSnake op 21-06-2017 19:51]


 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Bedankt voor alle reacties weer. Vergeet niet dat ik momenteel al werk via een uitzendbureau, al is dat een 0-urencontract. Waar kan grijp ik de kans aan om van die bank af te komen. Respect voor iedereen die ondanks ook niet (meteen) aan de bak te komen positief blijft en zelf wat onderneemt.

Ik weet zelf ook nog niet wat ik precies wil qua werk/richting behalve dat het in mijn eigen richting inderdaad lastig gaat worden. Ook twee banen van 20 uur zijn het overwegen waard, mits te combineren.
Ik merk zelf ook dat ik nu al achterloop op mijn generatie. Sommige mensen die ik tref zijn jonger en hebben wel werk of zijn al een paar jaar aan de slag, daar schrik ik soms zelf ook van. Los van alle problematiek is een dagindeling ook belangrijk. Het contrast met als ik vanaf morgen ineens 40 uur per week moet werken is groot.

Ik kan nu 'prima' financieel rondkomen maar in mijn hoofd blijft het malen wat ik met mijn leven wil/moet. Dat is gewoon niet rijk en daar is deze week ook een stap voor gezet met de start van een nieuw hulpverleningstraject die mijn denkwijze/mindset moet aanpakken.

 • Gplux
 • Registratie: maart 2015
 • Niet online
DoWhat schreef op woensdag 21 juni 2017 @ 21:39:
Respect voor iedereen die ondanks ook niet (meteen) aan de bak te komen positief blijft en zelf wat onderneemt.
En waarom doe jij dat niet?
Ik weet zelf ook nog niet wat ik precies wil qua werk/richting behalve dat het in mijn eigen richting inderdaad lastig gaat worden.
Met alle respect, maar wat jij 'wil' doet er niet meer toe. Denk je dat iedereen hier elke dag zin heeft in z'n werk? Denk je dat niemand hier ooit een stom startersbaantje heeft gehad? De meeste van jouw leeftijdsgenoten hebben stages, vrijwilligers- en bestuurswerk gedaan tijdens en na hun studie, en tijdens en na hun stomme startersbaantjes. Niet omdat ze gratis werk zo leuk vonden, en niet omdat ze hun rug breken in de horeca voor minimumloon fantastisch vonden. Maar die hebben nu wel relevante banen. Ga wat doén.
Ik kan nu 'prima' financieel rondkomen maar in mijn hoofd blijft het malen wat ik met mijn leven wil/moet. Dat is gewoon niet rijk en daar is deze week ook een stap voor gezet met de start van een nieuw hulpverleningstraject die mijn denkwijze/mindset moet aanpakken.
Zout eens op met op onze belastingcenten allerlei hulptrajecten te doen. Zelfs mijn rode, socialistische zelf zou je op dit moment graag van de bank af schoppen. Zum kotsen, dit slachtoffercomplex.

 • SmurfLink
 • Registratie: juni 2016
 • Niet online
Ik word hier eerlijk gezegd van het lezen van dit topic best depri van.. krijg behoorlijk wat doemdenkerijgevoel.. wellicht zou het helpen om wat positieve insteken te krijgen. Van doemdenken gaat het niet veel beter worden. Ga wat doen. Al is het maar iets bij de Albert Heijn of wat dan ook.

 • Tuttel
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 21:28
DoWhat schreef op woensdag 21 juni 2017 @ 21:39:
Bedankt voor alle reacties weer. Vergeet niet dat ik momenteel al werk via een uitzendbureau, al is dat een 0-urencontract. Waar kan grijp ik de kans aan om van die bank af te komen.
Wat voor werk krijg je via het uitzendbureau en hoeveel uur per week gemiddeld ongeveer? Zie je daar toevallig zelf potentie om eens door te vragen of ze daar geen positie voor je hebben? Is toch al een wat makkelijkere ingang als je jezelf een beetje in de kaart weet te spelen, al is het maar vanuit goodwill.

 • Willion01
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 06-09 20:14
Hulpverlening werkt goed, mits gecombineerd met RRR (Regelmaat, Rust en Reinheid).
Ik denk dat het belangrijk is om de hulp die je nu krijgt te combineren met juist wel 40 uur dagbesteding, liefs fysiek zwaar. Hierdoor ga je minder "malen" en krijg je een positiever gevoel.

Slaap niet teveel, houd je aan 8 klokuren.
Hierbij geldt: vroeg erin en vroeg eruit (Morgenstond heeft goud in de mond!)
Hiermee heb je 2 RR-en al te pakken.

Mocht je niet direct 40u per week werk hebben, begin dan met dagelijks schoon te maken in de ochtend. Let daarbij op de details en ook jezelf. Door je huis en jezelf netjes te houden krijg je ook rust in je hoofd. Een opgeruimde omgeving zorgt voor en opgeruimd hoofd.

Mijn complimenten op het feit dat je hulp zoekt en het zo open bespreekt op een forum.
Hiervoor heb je lef nodig en de wil/kunde om aan jezelf te werken.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • stier
 • Registratie: januari 2016
 • Niet online
DoWhat schreef op woensdag 21 juni 2017 @ 21:39:
Bedankt voor alle reacties weer. Vergeet niet dat ik momenteel al werk via een uitzendbureau, al is dat een 0-urencontract. Waar kan grijp ik de kans aan om van die bank af te komen. Respect voor iedereen die ondanks ook niet (meteen) aan de bak te komen positief blijft en zelf wat onderneemt.

Ik weet zelf ook nog niet wat ik precies wil qua werk/richting behalve dat het in mijn eigen richting inderdaad lastig gaat worden. Ook twee banen van 20 uur zijn het overwegen waard, mits te combineren.
Ik merk zelf ook dat ik nu al achterloop op mijn generatie. Sommige mensen die ik tref zijn jonger en hebben wel werk of zijn al een paar jaar aan de slag, daar schrik ik soms zelf ook van. Los van alle problematiek is een dagindeling ook belangrijk. Het contrast met als ik vanaf morgen ineens 40 uur per week moet werken is groot.

Ik kan nu 'prima' financieel rondkomen maar in mijn hoofd blijft het malen wat ik met mijn leven wil/moet. Dat is gewoon niet rijk en daar is deze week ook een stap voor gezet met de start van een nieuw hulpverleningstraject die mijn denkwijze/mindset moet aanpakken.
Persoonlijk zou ik alleen maar onrustig worden van die onzekerheid. Ik zou opzoek gaan naar werk waarbij je ervan zeker bent dat ze je na een aantal maanden een vast contract willen geven.

Je geeft zelf aan dat je al een jaar werkloos thuis zit met uitzondering van wat uitzendwerk, zolang je prima kunt rondkomen hoeft het geen probleem te zijn. Maar of jij zo je toekomst voor je ziet... :/

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Een jaar verder sinds de OP, helaas zonder al te veel bevredigend resultaat. Uitzendwerk is gestopt, niks nieuws voor in de plaats helaas. Wel wat sollicitatiegesprekken gehad maar steeds te weinig ervaring, te hoog opgeleid (!) of een ander beter in het team... Voor de rest veel afwijzingen of gewoon geen reactie terug. Ik overweeg nu vrijwilligerswerk of een stage maar dat is financieel lastig en na bijna twee jaar wil ik eens meedraaien in de echte wereld in plaats van terug in de tijd. Omscholen of een traineeship richting de IT/finance is ook een optie als alle opties die ik nu nog heb lopen afvallen. Een hele nieuwe opleiding zie ik niet zitten, eindig ik waarschijnlijk weer met een mooi papiertje straks maar daarna hetzelfde probleem.

[Voor 10% gewijzigd door DoWhat op 12-02-2018 18:34]


 • Fiber
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 01:00

Fiber

Beaches are for storming.

Heb je al contact met een jobcoach / jobhunter van het Werkgeversservicepunt in jouw regio...? Die zijn gespecialiseerd in het aan het werk helpen van mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen jou ongetwijfeld ook helpen.

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded.


 • XFlame
 • Registratie: mei 2014
 • Laatst online: 26-11 16:34
Ik heb niet het hele topic gelezen, maar heb je het al bij callcenters geprobeerd? Is geen fijn werk, maar die bedrijven nemen iedereen aan en dan heb je in ieder geval inkomen. Kan je daarna altijd nog rustig verder solliciteren.

Ben zelf 11 maanden werkloos geweest na m'n HBO opleiding en bij mij is op die manier het balletje gaan rollen. Het werk zelf vond ik verschrikkelijk, maar het zorgde wel voor een stukje rust, regelmaat en voldoening in het leven.

 • Paralectic
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 14-11 21:21
Wat ook mogelijk is, is zelfstudie met betrekking op de IT (software-ontwikkeling, oid), zo kan je in je vrije tijd een andere baan nemen die op z'n minst geld oplevert.
En vervolgens steeds verder te leren met online cursussen en een portfolio opbouwen om daarmee na een tijd een junior functie te zoeken bij een bedrijf.

 • TommyboyNL
 • Registratie: januari 2006
 • Niet online
Het belangrijkste heb je nog steeds niet gedaan zo te lezen: Je eisenpakket aanpassen. Vertrek uit Gelderland, inmiddels heb je zelf volgens mij ook door dat de werkgelegenheid daar ruk is.
Trek richting Rotterdam/Den Haag, daar zijn huizen nog een beetje betaalbaar (Ik heb iets meer dan een jaar terug nog op 1 modaal inkomen een prima rijtjeshuis in Delft kunnen kopen) en is voldoende werkgelegenheid. Desnoods start je met een tijdelijke woning in Zoetermeer. Je wilt daar niet dood gevonden worden, maar goedkoop is het wel. Als je dan eenmaal een stabiele baan hebt gewoon als de sodemieter die stad uit.

 • Sparkiee
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 25-11 11:36
Zoals eerder in deze post al aangegeven, denk je dat iedereen elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat? Natuurlijk wil iedereen de perfecte baan met de beste beloningen, genoeg uitdagingen en zo min mogelijk gezeur. Get back to reality ! Uiteindelijk werkt iedereen omdat je simpel gezegd geld moet verdienen om te kunnen leven.
MIjn partner is de afgelopen jaren 2 maal ontslagen. 1 maal wegens reorganisatie, en een maal wegen faillissement. Ze heeft de eerste keer 2 jaar thuis gezeten. elke dag de websites afspeuren, sollicitaties enz. Ontzettend veel concurrentie, heel veel afwijzingen. Maar door steeds positief te blijven en open te staan voor meerdere mogelijkheden heeft ze nu weer een mooie baan. En ze is toch flink wat ouder dan ts. Wat ik wil aangeven is dat ook heel veel afhangt van je eigen inzet, je mindset en bereidwilligheid. Je moet ook op de juiste plek komen en wat geluk hebben. Maar om op jou leeftijd al te concluderen dat het niks meer wordt en dat je andere mogelijkheden niet probeert omdat het niks op gaat leveren vindt ik redelijk kortzichtig.

https://www.strava.com/athletes/ralfv


 • zoenvisje
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 15-10 19:20
Ik heb een jaar vrijwillig gewerkt bij mijn huidige werkgever voordat ik een contract kreeg, inmiddels een vast contract binnen gesleept. Werkgever wilde in eerste instantie niet omdat er niet voldoende budget was. Door vrijwillig te gaan werken heb ik kunnen laten zien dat ik prima in het bedrijf en de functie pas en inmiddels is er wel budget.

Daarbij verschillende tijdelijke baantjes gehad zoals gastvrouw in het Stadsarchief Amsterdam. Oersaai maar levert wel geld op en een gevuld cv.

Conclusie: werken is niet altijd leuk en de perfecte baan komt niet aanwaaien. Zelfs prutbaantjes komen niet aanwaaien.

 • TommyboyNL
 • Registratie: januari 2006
 • Niet online
En niet te vergeten, blijven netwerken. Elke baan die ik tot nu toe heb gehad, heb ik via mijn netwerk gekregen en niet via vacaturesites of iets dergelijks. Dit kan je buurman zijn (1x), een klasgenoot (1x), iemand die je kent van een forum (2x) of via je (studenten)vereniging (1x).

 • RoffaboyS
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 08-08-2020
Ik stel voor dat je een IT opleiding gaat volgen want hier is er een groot tekort in. Dat is de toekomst heel veel banen gaan verdwijnen.

https://www.twitch.tv/roffaboys


 • breew
 • Registratie: april 2014
 • Laatst online: 21:57
RoffaboyS schreef op dinsdag 13 februari 2018 @ 11:41:
Ik stel voor dat je een IT opleiding gaat volgen want hier is er een groot tekort in. Dat is de toekomst heel veel banen gaan verdwijnen.
Hoog op de verdwijn-lijst: systeembeheer }:O

[Voor 6% gewijzigd door breew op 13-02-2018 16:22]


 • matty___
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 26-11 20:37
Je kunt altijd nog IT recruiter worden

 • mjl
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-11 09:49

mjl

Ugh

DoWhat schreef op maandag 12 februari 2018 @ 18:31:
Een jaar verder sinds de OP, helaas zonder al te veel bevredigend resultaat. Uitzendwerk is gestopt, niks nieuws voor in de plaats helaas. Wel wat sollicitatiegesprekken gehad maar steeds te weinig ervaring, te hoog opgeleid (!) of een ander beter in het team... Voor de rest veel afwijzingen of gewoon geen reactie terug. Ik overweeg nu vrijwilligerswerk of een stage maar dat is financieel lastig en na bijna twee jaar wil ik eens meedraaien in de echte wereld in plaats van terug in de tijd. Omscholen of een traineeship richting de IT/finance is ook een optie als alle opties die ik nu nog heb lopen afvallen. Een hele nieuwe opleiding zie ik niet zitten, eindig ik waarschijnlijk weer met een mooi papiertje straks maar daarna hetzelfde probleem.
Je reactie komt wat moedeloos over. Als je serieus genomen wilt worden in je vakgbied moet je er ook serieus aan werken. Als jij bijvoorbeeld de communicatie kant op zou willen denk dan aan NIMA A.B.C en opleidingen voor coaching.

Zorg dat je de juiste ervaring opdoet (opleiding is ook ervaring). Communicatie is veel met mensen omgaan, contacten onderhouen netwerken overtuigen en beleid challengen of maken.

Als je meer de media of journalsitiek in wilt, verhuis naar de randstad, of begin bij de locale media. Start wat freelance werk (TV, radio, krant) en doe een paar (opfris) cursusen voor persberichten schrijven e.d. Of start een youtube kanaal.

Lokaal werk zoeken is ook bij je bakker, slager of supermarkt je licht opsteken, vaak ligt daar wel vormgeving of marketing communicatie werk. Een goed communicatie plan maken kan een ondernemer zoveel meer brengen, zorg dat je die waarde duidelijk maakt. Ga praten met de locale ondernemers club, al stel je maar de vraag: waar zijn jullie naar op zoek.

Uiteindelijk komt het er op neer dat je in jezelf gelooft, jezelf overtuigen dat je het gewoon kan. Dit straalt dan uit naar je omgeving of werkgevers. Onderneem actie ipv je zelf op de bank te laten zitten. Desnoods doe je het gratis voor je bevriende slager... alles is ervaring.

-------


 • fnoff
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 26-11 13:54
DoWhat schreef op maandag 12 februari 2018 @ 18:31:
Een jaar verder sinds de OP, helaas zonder al te veel bevredigend resultaat. Uitzendwerk is gestopt, niks nieuws voor in de plaats helaas. Wel wat sollicitatiegesprekken gehad maar steeds te weinig ervaring, te hoog opgeleid (!) of een ander beter in het team... Voor de rest veel afwijzingen of gewoon geen reactie terug. Ik overweeg nu vrijwilligerswerk of een stage maar dat is financieel lastig en na bijna twee jaar wil ik eens meedraaien in de echte wereld in plaats van terug in de tijd. Omscholen of een traineeship richting de IT/finance is ook een optie als alle opties die ik nu nog heb lopen afvallen. Een hele nieuwe opleiding zie ik niet zitten, eindig ik waarschijnlijk weer met een mooi papiertje straks maar daarna hetzelfde probleem.
Ik heb een beetje in een vergelijkbare situatie gezeten. Afgestudeerd, maar geen werk kunnen vinden. Iedereen zei dat je zo aan de slag kon bij zo'n omscholingstraject in de IT, software tester en zo. Niet gelukt. Een jaar call center gedaan, maar dat werd niet verlengd en er was geen zicht op iets anders, laat staan een "echte" baan. Ik ben toen verhuisd naar het buitenland voor call center werk. Het is nog steeds geest dodend en niet waarvoor je bent opgeleid, maar je doet in ieder geval iets. Vaak betalen ze je ticket en bieden ze een onderkomen aan, dus dat is ook geregeld.

Voor mij was dit de verse start die ik nodig had. Na een jaar ben ik naar een ander land verhuisd voor een zelfde geestdodende baan, maar weer een nieuwe stad om te leren kennen. Na weer een jaar een "echte" baan gevonden. Misschien niet mijn droombaan, maar wel in de richting waarin ik gestudeerd heb, een salaris wat past bij mijn diploma en je wordt behandeld als mens in plaats van wegwerpartikel. En zo werken we stapje voor stapje naar die droombaan toe :)

"The entire food industry depends on the fact that evolution doesn't happen."


 • Thaam
 • Registratie: januari 2013
 • Laatst online: 26-11 18:59
Misschien pas ik niet helemaal in dit plaatje als simpele timmerman zzp-er... maar ik heb het idee dat als je nu geen werk kan vinden er echt iets mis is. In alle sectoren trekt het werk aan. De vraag is wat wil je en ben je bereid om je zo aan te passen dat je werk krijg die je voldoening geeft.

Ik kom zelf uit de ICT sector maar ik kwam erachter dat dit niet de sector is waar ik mijn brood mee wil verdienen, ondanks mijn geinvesteerde opleiding. De ICT boeit mij nog steeds en volg het ook, maar ik hou het als hobby. En anders begin je voor jezelf. :)

 • sOid
 • Registratie: maart 2004
 • Niet online

sOid

Dovie'andi se tovya sagain

DoWhat schreef op maandag 12 februari 2018 @ 18:31:
Een jaar verder sinds de OP, helaas zonder al te veel bevredigend resultaat. Uitzendwerk is gestopt, niks nieuws voor in de plaats helaas. Wel wat sollicitatiegesprekken gehad maar steeds te weinig ervaring, te hoog opgeleid (!) of een ander beter in het team... Voor de rest veel afwijzingen of gewoon geen reactie terug. Ik overweeg nu vrijwilligerswerk of een stage maar dat is financieel lastig en na bijna twee jaar wil ik eens meedraaien in de echte wereld in plaats van terug in de tijd. Omscholen of een traineeship richting de IT/finance is ook een optie als alle opties die ik nu nog heb lopen afvallen. Een hele nieuwe opleiding zie ik niet zitten, eindig ik waarschijnlijk weer met een mooi papiertje straks maar daarna hetzelfde probleem.
Oh man, ik herken mezelf zó in jouw verhaal. Mijn situatie in het kort:
- Afgestudeerd media/communicatie in 2012 (hoogtepunt van de crisis, bar weinig vacatures)
- In totaal 3 jaar werkloos geweest, waarvan ik 2 jaar op spaarpotje heb geteerd (had gelukkig weinig vaste lasten) en 1 jaar bijstandsuitkering (verschrikkelijk, maar da's een heel ander verhaal)
- Ook ik werd wel uitgenodigd op gesprekken, maar werd meestal niets door gebrek aan ervaring. Voor ander, lager geschoold werk, werd ik ook nooit aangenomen (we zijn bang dat je te snel weer weg bent). Overigens weet ik ook van mezelf dat ik in eerste instantie wat nors/ongeïnteresseerd kan overkomen. Ik heb nou eenmaal een 'angry resting face' en daar moeten mensen door heen kunnen prikken
- Veel geprobeerd te netwerken, maar daar ben (was?) ik geen kei in

Ik ken je gevoel en situatie dus heel goed. Echt om wanhopig voor te worden.

Uiteindelijk heb ik via mijn netwerk een vacature doorgestuurd gekregen. Daarop gesolliciteerd, maar reactie bleef (door interne reorganisatie) uit. Uiteraard wel blijven bellen etc. Intussen via iemand anders in m'n netwerk een 'werkervaringsplek' bij een organisatie gergeld. Ging goed, kreeg veel verantwoordelijkheden, veel complimenten en had het naar m'n zin.

Toen werd ik toch uitgenodigd voor een gesprek. Uiteindelijk ben ik daar aangenomen en ik werk er nu inmiddels bijna 2 jaar (plus een vaste aanstelling na een jaar).

Overigens waren ze bij de organisatie waar ik een werkervaringsplek had niet blij dat ik wegging. Ik weet zeker dat ik nu daar een baan zou hebben gehad als het gesprek bij mijn huidige werkgever niets was geworden. Ze hebben me nog een paar keer benaderd; of ik toch niet wou solliciteren op een openstaande vacature.

Moraal van het verhaal? Geef niet op. Zet je netwerk in. Zoek een werkervaringsplek. Ik weet dat het zuur is; je studeert niet om vervolgens voor een stagevergoeding aan het werk te gaan. Maar het kan wel echt helpen.

In welke regio woon je? Als je 's wilt sparren: stuur me een DM. Misschien kan ik iets voor je betekenen, maar ik kan natuurlijk niets beloven.

[Voor 3% gewijzigd door sOid op 13-02-2018 20:34]


 • gebruikershaes
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 01:07
Ongeveer 7 jaar geleden stond ik ook in jouw schoenen. Zelfde opleiding afgemaakt. Veel concurrentie en vrijwel onmogelijk om een baan te vinden. Ben toen gaan freelancen. Als eerst voor een honger loon of gratis voor familie en vrienden, maar hoe meer opdrachten ik deed en hoe meer ervaring ik had, kwamen ook betere klanten. Nu 7 jaar verder ben ik nog steeds ZZP'er, maar dan voor een veel betere vergoeding. Het is dus mogelijk, maar je moet eerst door een shit periode heen totdat je bij een betere uitkomt.

[Voor 3% gewijzigd door gebruikershaes op 13-02-2018 21:53]


 • Firestorm
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 26-11 17:12

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

Bel morgen een aannemer, vraag of ie nog mensen kan gebruiken en je hebt overmorgen werk.

 • LuNaTiC
 • Registratie: februari 2000
 • Niet online

LuNaTiC

Olijke schavuit

Wat heb je eigenlijk inmiddels in die maanden verder gedaan om je eigen kansen te vergroten?

Er zijn hier al veel tips gegeven om uit de slachtofferrol te kruipen; alles overkomt je maar en niets ligt aan jou.

Sommige tips zijn vrij drastisch (verhuizen doe je niet zómaar, zzp-en is ook een stap die je moet liggen en best groot is), maar jezelf verder ontwikkelen kun je op meerdere manieren doen. Ook je rijbewijs halen vergroot je gebied en mogelijkheden om op vacatures buiten je eigen regio te reageren.

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
LuNaTiC schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 07:46:
Wat heb je eigenlijk inmiddels in die maanden verder gedaan om je eigen kansen te vergroten?

Er zijn hier al veel tips gegeven om uit de slachtofferrol te kruipen; alles overkomt je maar en niets ligt aan jou.

Sommige tips zijn vrij drastisch (verhuizen doe je niet zómaar, zzp-en is ook een stap die je moet liggen en best groot is), maar jezelf verder ontwikkelen kun je op meerdere manieren doen. Ook je rijbewijs halen vergroot je gebied en mogelijkheden om op vacatures buiten je eigen regio te reageren.
Bedankt voor de reacties en ervaringen allemaal. Concreet heb ik nóg breder gesolliciteerd, in principe alles wat bereikbaar was en ik aan de eisen voldeed. Dat dit helaas ook niet werkt valt nu te concluderen. Opties als verhuizen zijn vrij dramatisch en verplaatsen het probleem in mijn ogen alleen maar, of je moet daadwerkelijk een contract onder je neus hebben liggen waarvoor verhuizen noodzakelijk is. Ondernemen (zzp/freelance) lijkt mooi maar zonder actief netwerk erg lastig, los van of ik überhaupt nog in deze sector door wil. Bovendien is mijn grootste struikelblok momenteel motivatie. Zelfs voor de meest simpele baantjes ben je niet geschikt en kiezen ze gewoon de goedkoopste als die zich aanbieden, dus val je af. In principe probeer ik nu helemaal los te komen van mijn diploma, mezelf gewoon te zien als iemand die graag wat wilt doen. Ik kan niet stil thuiszitten, verveling alom. Vrijwilligerswerk zou een goede optie kunnen zijn daarvoor, maar heb ik toestemming nodig van de gemeente. Zo snel mogelijk een andere (blijvende) omgeving zou goed zijn. Nu heb ik steeds het gevoel geen onderdeel uit te maken van de samenleving, geen verbinding te voelen omdat ik simpelweg niks beteken/meemaak op een dag of een toekomstbeeld heb.

 • RoffaboyS
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 08-08-2020
breew schreef op dinsdag 13 februari 2018 @ 12:00:
[...]

Hoog op de verdwijn-lijst: systeembeheer }:O
Maar programmeren niet.

https://www.twitch.tv/roffaboys


 • Voodoo
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 26-11 16:20

Voodoo

Lurker

DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 13:36:
Nu heb ik steeds het gevoel geen onderdeel uit te maken van de samenleving, geen verbinding te voelen omdat ik simpelweg niks beteken/meemaak op een dag of een toekomstbeeld heb.
Print wat CV's uit, stap op je fiets, rijd een (en de volgende ook, mocht het mislukken) industrieterrein op en bel deur voor deur aan met de vraag of ze nog 2 rechterhanden kunnen gebruiken. Als je (blijkbaar) écht vies bent van magazijnmedewerker spelen dan kun je altijd nog doelen op simpel administratief werk , maar dan verklein je je kansen behoorlijk. Je motivatie om niet thuis te zitten en wat te betekenen voor de samenleving moet momenteel toch wel groter zijn dan je kieskeurigheid van werk? Zet met al je motivatie die je nog hebt eens een stap zoals ik net beschreef en geef jezelf de komende maanden voor de volle 100%. Laat - wanneer je ergens binnen bent - zien dat je ambitieus bent en de wereld gaat voor je open.

 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

Mjah, vind veel reacties maar kort door de bocht en hoogstwaarschijnlijk geschreven door mensen die al jaren een fijne baan hebben. Ja, ik geloof best dat we allemaal 'laag' hebben moeten beginnen, maar de markt voor starters is op dit moment (en de afgelopen jaren) gewoon dikke stront. Met 2-4 jaar werkervaring kom je hele goede kansen tegen, maar onder de 2 jaar is het aanbod zeer schraal en zit je met 100 mensen op 1 vacature te solliciteren.

 • Voodoo
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 26-11 16:20

Voodoo

Lurker

The Inquisitor schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:01:
Met 2-4 jaar werkervaring kom je hele goede kansen tegen, maar onder de 2 jaar is het aanbod zeer schraal en zit je met 100 mensen op 1 vacature te solliciteren.
Precies, en als je na het aanschrijven van zo ongeveer alle vacatures al ruim een jaar thuis zit zonder voldoende zelf gegenereerd inkomen moet er toch een lampje gaan branden. Tijd om het over een andere boeg te gooien en ergens aan de bak te gaan waar geen diploma voor vereist is. Kun je op vrije dagen, in avonduren en weekenden nog steeds vacatures aanschrijven en open sollicitaties de deur uitdoen.
Die neergaande spiraal waar TS inzit moet toch op de een of andere manier doorbroken worden lijkt me.

 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

CtrAltDelicious schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:07:
[...]

Precies, en als je na het aanschrijven van zo ongeveer alle vacatures al ruim een jaar thuis zit zonder voldoende zelf gegenereerd inkomen moet er toch een lampje gaan branden. Tijd om het over een andere boeg te gooien en ergens aan de bak te gaan waar geen diploma voor vereist is. Kun je op vrije dagen, in avonduren en weekenden nog steeds vacatures aanschrijven en open sollicitaties de deur uitdoen.
Die neergaande spiraal waar TS inzit moet toch op de een of andere manier doorbroken worden lijkt me.
Nee, daar heb je dus alsnog geen reet aan, want ze vragen relevante werkervaring.

Als jij solliciteert op communicatiemedewerker en ze vragen 2 jaar werkervaring, dan boeit het niemand als je 2 jaar uitzendwerk hebt gedaan op het gebied van de Telegraaf uitdelen op straat, of dat je met dozen bij PostNL heb gesjouwd.

Toegegeven: Niets doen staat sowieso niet goed op je cv, maar men moet niet doen alsof je kansen zoveel groter worden wanneer je werk doet dat mensen zonder diploma ook mogen doen

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
CtrAltDelicious schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:07:
[...]

Precies, en als je na het aanschrijven van zo ongeveer alle vacatures al ruim een jaar thuis zit zonder voldoende zelf gegenereerd inkomen moet er toch een lampje gaan branden. Tijd om het over een andere boeg te gooien en ergens aan de bak te gaan waar geen diploma voor vereist is. Kun je op vrije dagen, in avonduren en weekenden nog steeds vacatures aanschrijven en open sollicitaties de deur uitdoen.
Die neergaande spiraal waar TS inzit moet toch op de een of andere manier doorbroken worden lijkt me.
Administratie, call center, magazijn/winkel, bioscoop etc. heb ik allemaal ook al op gereageerd. Veel geen reactie en bij een ander soms 'lachwekkend' te horen krijgen dat ze een ander kiezen. Juist de baantjes zonder diploma of werkervaring kiezen ze gewoon iemand die jong is, sowieso goedkoper en vaak bereid dingen te doen die helemaal niet bij de functie horen door onwetendheid of bang baantje te verliezen. Als ze mij 9 euro moeten geven, kunnen ze 2 mensen voor aannemen... wat zou jij doen als werkgever? Administratie e.d. moet je nog enige skills voor hebben, maar daar is het aanbod simpelweg te groot dat ze iemand kiezen die al ervaring heeft of elke dag 3 uurtjes wil opdraven voor 15 uur per week, bijvoorbeeld een partner die inkomen heeft.

En nee, bovenstaand is geen medelijden post, maar de waarheid. Je mag dan wel overal lezen dat de economie aantrekt, minder werklozen zijn, maar de realiteit is dat als je tussen wal en schip valt je er niks aan hebt. Te duur/slim voor simpel werk, te onervaren voor hoogopgeleid werk. Omscholing naar de ict/zorg/bouwsector moet je liggen: kennis kan je bijspijkeren maar gevoel of natuurlijke feeling voor het vak niet.

[Voor 13% gewijzigd door DoWhat op 14-02-2018 14:23]


 • Rukapul
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online
DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 13:36:
Zelfs voor de meest simpele baantjes ben je niet geschikt en kiezen ze gewoon de goedkoopste als die zich aanbieden, dus val je af.
En waarom ben je niet de goedkoopste?

Want dat zou je wel moeten zijn met een irrelevant diploma, nul werkervaring en passieve persoonlijkheid.

 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

Rukapul schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:26:
[...]

En waarom ben je niet de goedkoopste?

Want dat zou je wel moeten zijn met een irrelevant diploma, nul werkervaring en passieve persoonlijkheid.
Hij heeft het toch over minimum jeugdloon

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Rukapul schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:26:
[...]

En waarom ben je niet de goedkoopste?

Want dat zou je wel moeten zijn met een irrelevant diploma, nul werkervaring en passieve persoonlijkheid.
Voor werk in een winkel, bioscoop, restaurant e.d. nemen ze ook iemand van 16 aan. Magazijnwerk in principe ook. 'Iets' op kantoor (callcenter e.d.) is wél minimumloon (9 euro) maar daar moeten ze je ook geschikt voor vinden en met mijn opleiding denken ze dat ik meer in mijn mars heb, zo weg ben, de baan niet serieus neem of iets anders. Verloop is hoog daar dus willen ze iemand die er voorlopig ook wel blijft.

[Voor 5% gewijzigd door DoWhat op 14-02-2018 14:42]


 • Voodoo
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 26-11 16:20

Voodoo

Lurker

The Inquisitor schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:12:
[...]


Nee, daar heb je dus alsnog geen reet aan, want ze vragen relevante werkervaring.

Als jij solliciteert op communicatiemedewerker en ze vragen 2 jaar werkervaring, dan boeit het niemand als je 2 jaar uitzendwerk hebt gedaan op het gebied van de Telegraaf uitdelen op straat, of dat je met dozen bij PostNL heb gesjouwd.

Toegegeven: Niets doen staat sowieso niet goed op je cv, maar men moet niet doen alsof je kansen zoveel groter worden wanneer je werk doet dat mensen zonder diploma ook mogen doen
Zeker, maar het zegt daarnaast ook iets over hoe je als persoon in elkaar steekt. Is mij ook wat waard in mijn zoektocht naar een nieuwe werknemer kan ik je vertellen.
Mag ik zo vrij zijn te vragen wat je TS zou aanraden?
DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:30:
[...]

Voor werk in een winkel, bioscoop, restaurant e.d. nemen ze ook iemand van 16 aan. Magazijnwerk in principe ook. 'Iets' op kantoor (callcenter e.d.) is wél minimumloon (9 euro) maar daar moeten ze je ook geschikt voor vinden en met mijn opleiding denken ze dat ik meer in mijn mars heb, zo weg ben, de baan niet serieus neem of iets anders. Verloop is hoog daar dus willen ze iemand die er voorlopig ook wel blijft.
Heb je bijvoorbeeld al aan een tankstation gedacht? Daar zetten ze echt geen 16 jarige achter de kassa.
Wanneer ze dat laatste aankaarten (te hoog geschoold) zou ik persoonlijk de termen "ambitieus" en "groeipad" eens laten vallen. Vrijwel elke organisatie is namelijk gebaat bij ambitieuze werknemers welke nét dat stapje meer zetten doordat ze een groeipad voor ogen hebben.

[Voor 34% gewijzigd door Voodoo op 14-02-2018 14:51]


 • FlowSnake
 • Registratie: maart 2017
 • Laatst online: 06:28
DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:30:
[...]

Voor werk in een winkel, bioscoop, restaurant e.d. nemen ze ook iemand van 16 aan. Magazijnwerk in principe ook. 'Iets' op kantoor (callcenter e.d.) is wél minimumloon (9 euro) maar daar moeten ze je ook geschikt voor vinden en met mijn opleiding denken ze dat ik meer in mijn mars heb, zo weg ben, de baan niet serieus neem of iets anders. Verloop is hoog daar dus willen ze iemand die er voorlopig ook wel blijft.
En zie hier waarom je bijbaantjes moet hebben tijdens je studie, en in het netwerkje moet blijven.

Maar goed, zoals eerder benoemd, stap op je fiets en ga een industrieterrein af.

Maar je had in dat jaar niet je rijbewijs kunnen halen ofzo?

 • TommyboyNL
 • Registratie: januari 2006
 • Niet online
Wat ik overigens verbazingwekkend vind, is dat TS het heeft weten te presteren om ontslagen te worden bij een callcenter. Naar mijn ervaring haal je daar al je targets als je gaat zitten bellen en simpelweg het script opleest.
@DoWhat Wat is de reden die opgegeven werd toen je ontslagen werd?

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
TommyboyNL schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:50:
Wat ik overigens verbazingwekkend vind, is dat TS het heeft weten te presteren om ontslagen te worden bij een callcenter. Naar mijn ervaring haal je daar al je targets als je gaat zitten bellen en simpelweg het script opleest.
@DoWhat Wat is de reden die opgegeven werd toen je ontslagen werd?
Ontslagen niet hoor, simpelweg niet aangenomen worden, in dit specifieke geval omdat ze mij te slim vonden en ik juist niet binnen de lijntjes kan/wil werken. Voor een administratieve functie (geen ervaring nodig) kreeg ik gisteren nog een afwijzing... 150 reacties.

 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

CtrAltDelicious schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:41:
[...]

Zeker, maar het zegt daarnaast ook iets over hoe je als persoon in elkaar steekt. Is mij ook wat waard in mijn zoektocht naar een nieuwe werknemer kan ik je vertellen.
Mag ik zo vrij zijn te vragen wat je TS zou aanraden?
Klopt, je moet dus wel een baan hebben als je solliciteert, dat is een feit. Dan hebben we het dus alleen over persoonlijkheid/motivatie (en TS doet dat toch al?) Maar of je daarmee een betere kans krijgt op de arbeidsmarkt (en daarmee bedoel ik een functie op niveau) is maar de vraag.

Dan zou ik eerder aanbevelen om goed te kijken naar stages (hoe kut dat ook is, maar daarmee krijg je tenminste relevante werkervaring ipv blikjes uitdelen op straat), deze zijn in veel gemeentes gesponserd en kunnen verschillen namen hebben, trainneeships (maar die zijn wel heel gewild) en de banen die vrijkomen via bepaalde uitzendbureau's. Bijvoorbeeld in het bankwezen, dat is dan nog niet in de juiste richting, maar wel een baan op niveau met het hierbij horende salaris. Daarnaast heb je dan ook een betere kans om door te schuiven binnen die organisatie.

Maar de tijd dat je begon als vakkenvuller en eindigde als manager is al jaren verleden tijd, dus dat moeten we TS ook niet wijs gaan maken.

 • Voodoo
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 26-11 16:20

Voodoo

Lurker

DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:54:
[...]

Ontslagen niet hoor, simpelweg niet aangenomen worden, in dit specifieke geval omdat ze mij te slim vonden en ik juist niet binnen de lijntjes kan/wil werken. Voor een administratieve functie (geen ervaring nodig) kreeg ik gisteren nog een afwijzing... 150 reacties.
Hoe weten zij dat je dat niet kan/wil, ben je op gesprek geweest en is dit ter sprake gekomen? Het lijkt me niet handig om tijdens een gesprek aan te geven dat je niet bereid bent om het werk op de juiste manier uit te voeren.

Ik ben zeer benieuwd naar je CV en motivatiebrieven, als je ervoor openstaat ben ik bereid er eens overheen te lezen en je van feedback te voorzien. Bij behoefte hieraan, DM me maar! :)

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
CtrAltDelicious schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:58:
[...]

Hoe weten zij dat je dat niet kan/wil, ben je op gesprek geweest en is dit ter sprake gekomen? Het lijkt me niet handig om tijdens een gesprek aan te geven dat je niet bereid bent om het werk op de juiste manier uit te voeren.

Ik ben zeer benieuwd naar je CV en motivatiebrieven, als je ervoor openstaat ben ik bereid er eens overheen te lezen en je van feedback te voorzien. Bij behoefte hieraan, DM me maar! :)
Nee dat heb ik ook niet zo geformuleerd, heb gewoon gezegd dat ik de klant goed wil helpen. En zij maken blijkbaar op dat ik niet zo makkelijk in hokjes denk/opereer in combinatie met mijn karakter. Mijn motivatiebrieven zijn goed, daar ook veel complimenten over. Wat zou jij doen als iemand van 27 solliciteert op een winkelfunctie, klantenservice, bioscoop e.d. met een hbo-diploma? In principe zou ik best 3 dagen per week willen werken in de bioscoop als ik daarmee hetzelfde verdien als nu of aangevuld krijg (ben je toch bezig), leg dat maar uit aan een werkgever die denkt dat je snel weg bent of niet serieus solliciteert, of simpelweg geen 'duur' personeel mag aannemen. Meeste functies mag je 'flexibel' 12 uur per week werken, natuurlijk nooit genoeg om van rond te komen maar alles beter dan verveeld thuiszitten toch?

 • Fiber
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 01:00

Fiber

Beaches are for storming.

Bij de diverse branches van PostNL en DHL zitten ze volgens mij te schreeuwen om personeel. Dat al geprobeerd? Moet je wel echt willen werken anders redt je het daar niet. Ook in de bouw is al weer een tijdje een groot personeelstekort. En zeg niet dat je het niet kan want bouwplaats-assistent kan iedereen worden die niet in een rolstoel zit en niet bang is om zijn handen te laten wapperen en vuil te maken.

Maar dan moet je wel echt willen werken en niet bang zijn om moe te worden en vuile handen te krijgen. Een paar jaar geleden tijdens de crisis geloofde ik het nog dat het moeilijk was om werk te vinden. Been there, done that, maar nu is er volgens mij weer een enorme vraag naar personeel in diverse sectoren.

En je hebt mijn niet geheel onrelevante vraag wellicht over het hoofd gezien... O-)
Fiber schreef op maandag 12 februari 2018 @ 20:02:
Heb je al contact met een jobcoach / jobhunter van het Werkgeversservicepunt in jouw regio...? Die zijn gespecialiseerd in het aan het werk helpen van mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen jou ongetwijfeld ook helpen.

[Voor 24% gewijzigd door Fiber op 14-02-2018 19:42]

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded.


 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

Fiber schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 19:22:
Maar dan moet je wel echt willen werken en niet bang zijn om moe te worden en vuile handen te krijgen. Een paar jaar geleden tijdens de crisis geloofde ik het nog dat het moeilijk was om werk te vinden. Been there, done that, maar nu is er volgens mij weer een enorme vraag naar personeel in diverse sectoren.
Jij hebt een diploma van het hoger onderwijs? En toen ben jij ook je handjes vuil gaan maken door te werken in de bouw?

 • g0tanks
 • Registratie: oktober 2008
 • Laatst online: 22:25

g0tanks

Moderator CSA
Heb je al eens een keer iemand anders laten kijken naar je CV en sollicitatiebrieven?

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Fiber
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 01:00

Fiber

Beaches are for storming.

The Inquisitor schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 20:52:
[...]


Jij hebt een diploma van het hoger onderwijs? En toen ben jij ook je handjes vuil gaan maken door te werken in de bouw?
Wat is daar mis mee...?

1) Helaas niet. En, 2) Niet in de bouw maar verder inderdaad wel. Volgens mij altijd nog beter om gewoon met je handen te werken dan op kosten van de belastingbetaler thuis op de bank zitten, wat ik overigens ook een tijdje gedaan heb.

Maar er wordt hier gezegd dat er geen werk is te vinden en dat geloof ik dus niet. Of het allemaal leuk en op niveau is dat is weer een ander verhaal.

Waar ik vooral op afknap zijn die oneindige negatieve 'ja, maar' verhalen en excuses van de TS.

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded.


 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

Daar is niets mis mee, ik vroeg het me af omdat je zei dat je je herkende in zijn verhaal, en was benieuwd of je het zelf dan ook had gedaan.
1) Helaas niet. En, 2) Niet in de bouw maar verder inderdaad wel. Volgens mij altijd nog beter om gewoon met je handen te werken dan op kosten van de belastingbetaler thuis op de bank zitten, wat ik overigens ook een tijdje gedaan heb.
Dus dan was jouw situatie best anders dan TS, en dat bedoel ik niet lullig. Maar TS werkt toch? Wat is het probleem dan? Of heb ik over het feit heen gelezen dat hij een uitkering trekt?
Maar er wordt hier gezegd dat er geen werk is te vinden en dat geloof ik dus niet. Of het allemaal leuk en op niveau is dat is weer een ander verhaal.
Tsjah, het maakt niet zo veel uit wat jij gelooft wanneer het feiten zijn. Ik word moe van mensen die zeggen "er is genoeg werk" en geloven dat iedereen maar een baan kan krijgen als ze maar moeite doen. Zo zijn er circa 180.000 vacatures volgens het CBS en circa 400.000 werklozen. Natuurlijk zitten daar ook zieken, etc.etc. bij, maar is alsnog niet genoeg om iedereen aan het werk te krijgen.

[Voor 4% gewijzigd door The Inquisitor op 15-02-2018 21:37]


 • Onbekend
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 08:39
The Inquisitor schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 21:36:
Tsjah, het maakt niet zo veel uit wat jij gelooft wanneer het feiten zijn. Ik word moe van mensen die zeggen "er is genoeg werk" en geloven dat iedereen maar een baan kan krijgen als ze maar moeite doen. Zo zijn er circa 180.000 vacatures volgens het CBS en circa 400.000 werklozen. Natuurlijk zitten daar ook zieken, etc.etc. bij, maar is alsnog niet genoeg om iedereen aan het werk te krijgen.
Er is inderdaad niet genoeg werk om alle 400.000 werkzoekenden een baan te geven. Maar die 180.000 openstaande vacatures zijn niet allemaal banen die niemand kan invullen. Met een deel van deze banen verdien je gewoon weinig, en dat is voor een deel van de werkzoekenden (die juist geschikt zijn voor die baan) te min. Die mensen doen er dus echt te weinig moeite voor om een baan te bemachtigen. (Voor productiemedewerker is nauwelijks een opleiding voor nodig, dus bijna iedereen kan daar op solliciteren.)

Zolang er meer dan 100.000 vacatures open staan, zou ik niet direct willen zeggen dat er een tekort aan banen zijn. Dat het aanbod van bepaald soort werk niet exact overeen komt met het aanbod van werkzoekenden met hun diploma's, ben ik het voor 100% mee eens. Maar dat zal nooit overeen komen, en er zal altijd een verschil zitten tussen het aanbod en vraag naar werk.

Speel ook Airplane Manager en Repeat


 • Fiber
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 01:00

Fiber

Beaches are for storming.

The Inquisitor schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 21:36:

[...]

Dus dan was jouw situatie best anders dan TS, en dat bedoel ik niet lullig. Maar TS werkt toch? Wat is het probleem dan? Of heb ik over het feit heen gelezen dat hij een uitkering trekt?

[...]
Dat laatste volgens mij:
DoWhat schreef op maandag 12 februari 2018 @ 18:31:
Een jaar verder sinds de OP, helaas zonder al te veel bevredigend resultaat. Uitzendwerk is gestopt, niks nieuws voor in de plaats helaas. Wel wat sollicitatiegesprekken gehad maar steeds te weinig ervaring, te hoog opgeleid (!) of een ander beter in het team... Voor de rest veel afwijzingen of gewoon geen reactie terug. Ik overweeg nu vrijwilligerswerk of een stage maar dat is financieel lastig en na bijna twee jaar wil ik eens meedraaien in de echte wereld in plaats van terug in de tijd. Omscholen of een traineeship richting de IT/finance is ook een optie als alle opties die ik nu nog heb lopen afvallen. Een hele nieuwe opleiding zie ik niet zitten, eindig ik waarschijnlijk weer met een mooi papiertje straks maar daarna hetzelfde probleem.
En ook een poosje thuis zitten met een uitkering is niet het einde van de wereld, maar na een tijdje zul je toch wat minder kritisch moeten worden als je het echt meent dat je graag wil werken voor je geld.

[Voor 7% gewijzigd door Fiber op 15-02-2018 22:03]

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded.


 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

Onbekend schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 21:54:
[...]Met een deel van deze banen verdien je gewoon weinig, en dat is voor een deel van de werkzoekenden (die juist geschikt zijn voor die baan) te min. Die mensen doen er dus echt te weinig moeite voor om een baan te bemachtigen. (Voor productiemedewerker is nauwelijks een opleiding voor nodig, dus bijna iedereen kan daar op solliciteren.)
Dat iedereen er op kan reageren wilt nog niet zeggen dat ze die mensen aannemen. Waarom zouden ze een WO'er aannemen voor productiemedewerker als er ook een MBO'er zich aanmeld? Je weet zeker dat die WO'er het als tijdelijk werk ziet en alle moeite doet om een baan te vinden op zijn of haar niveau. Dus logischerwijs neemt de werknemer liever die lager geschoolde persoon aan.

Zo makkelijk is het dus allemaal niet.
Fiber schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 21:57:
[...]
En ook een poosje thuis zitten met een uitkering is niet het einde van de wereld, maar na een tijdje zul je toch wat minder kritisch moeten worden als je het echt meent dat je graag wil werken voor je geld.
Dat ben ik met je eens.

[Voor 16% gewijzigd door The Inquisitor op 15-02-2018 22:06]


 • Onbekend
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 08:39
The Inquisitor schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 22:05:
[...]


Dat iedereen er op kan reageren wilt nog niet zeggen dat ze die mensen aannemen. Waarom zouden ze een WO'er aannemen voor productiemedewerker als er ook een MBO'er zich aanmeld?
Dan zou die vacature ook niet open staan als er een geschikte MBO'er heeft gesolliciteerd.
Je weet zeker dat die WO'er het als tijdelijk werk ziet en alle moeite doet om een baan te vinden op zijn of haar niveau. Dus logischerwijs neemt de werknemer liever die lager geschoolde persoon aan.
Eens dat een werkgever niet zit te wachten op personeel dat binnenkort weer zal vertrekken. Schijnbaar is die openstaande vacature dan niet urgent genoeg om opgevuld te worden door een hoger gekwalificeerd persoon, en is dat waarschijnlijk een vacature die over 6 maanden nog steeds openstaat voordat het bedrijf de perfecte persoon heeft gevonden.
Zo makkelijk is het dus allemaal niet.
Ik denk dat de meesten het zichzelf het veel te moeilijk maken. Helaas zie ik nog vaak hoger opgeleiden die gericht werk zoeken, maar nog nauwelijks werkervaring hebben opgebouwd. Deze mensen kunnen vanwege dit gebrek niet aan de noodzakelijke eisen voldoen die in een vacature staat, en zouden dus hieraan moeten werken. En dat betekent dus dat ze iets lager moeten beginnen om zo aan die extra eisen te kunnen voldoen, waarna ze zich op kunnen werken.

Speel ook Airplane Manager en Repeat


 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
g0tanks schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 20:58:
Heb je al eens een keer iemand anders laten kijken naar je CV en sollicitatiebrieven?
Ja, en die zijn ook gewoon goed bevonden. Alleen op een beetje relavante functie komen 150 reacties binnen en als ze maar één persoon zoeken, tja... En ik wil dus ook best drie dagen per week aan de slag in een bioscoop of winkel hoor, maar daar nemen ze je nooit voor aan want te duur waarschijnlijk (of vinden 't raar dat je met een hbo-diploma bewust (!) kiest voor zo'n baan). Vrijwilligerswerk is dus ook nog een optie maar dat is belangeloos en schiet je financieel dus niks mee op. Doel is nog altijd uit de bijstand komen. Van de gemeente/uwv hoef ik in ieder geval niks te verwachten. Die kunnen niks bieden in mijn situatie, ook niet omdat er waarschijnlijk nog meer problemen meespelen die in een fulltime functie op niveau aan het licht komen.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
The Inquisitor schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 22:05:
[...]


Dat iedereen er op kan reageren wilt nog niet zeggen dat ze die mensen aannemen. Waarom zouden ze een WO'er aannemen voor productiemedewerker als er ook een MBO'er zich aanmeld? Je weet zeker dat die WO'er het als tijdelijk werk ziet en alle moeite doet om een baan te vinden op zijn of haar niveau. Dus logischerwijs neemt de werknemer liever die lager geschoolde persoon aan.

Zo makkelijk is het dus allemaal niet.


[...]


Dat ben ik met je eens.
Dit dus, ook al kom je met een goed verhaal of motivatie, voldoe je aan alle eisen, durven ze het niet aan of verklaren je voor gek. Kreeg ooit letterlijk te horen toen ze als afwijzing gaven dat ik niet flexibel genoeg was (24/7 beschikbaar als werkloze en geen partner, kinderen etc.) dat ze niet mochten zeggen dat ik te duur was dus ze zeiden ze maar iets.

En dat laatste is nog steeds een groot 'probleem' in onze samenleving. Die baantjes (horeca, winkels, bios, frietzaak) zijn er allemaal wel maar ze zijn uitsluitend voor een bepaalde groep gecreëerd, hele businessmodels omheen bedacht die juist van zulke loonkosten uitgaat. Iedereen weet het, kijk eens in de supermarkt of horeca hoeveel jongeren er werken... maar je doet er niks aan. Rondje door de stad en zie soms posters waar ze letterlijk schoolverlaters en mensen onder de 18 zoeken. Mag niet, hoef je dus ook niet te reageren, maar niemand doet er wat aan.

Daarnaast is een baan (vacature, functie) krijgen ook een combinatie van geluk en skills hebben. Ze moeten je als persoon er ook nog daadwerkelijk zien zitten. Ik kan bijvoorbeeld zo aan de slag als politieagent (iedereen) maar als je als een onzeker ventje binennkomt maak je al geen kans meer. Je moet dus naast op papier ook dáádwerkelijk uitstralen dat je de functie draagt.

[Voor 33% gewijzigd door DoWhat op 15-02-2018 23:31]


 • Paralectic
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 14-11 21:21
DoWhat schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 23:18:
[...]

Dit dus, ook al kom je met een goed verhaal of motivatie, voldoe je aan alle eisen, durven ze het niet aan of verklaren je voor gek. Kreeg ooit letterlijk te horen toen ze als afwijzing gaven dat ik niet flexibel genoeg was (24/7 beschikbaar als werkloze en geen partner, kinderen etc.) dat ze niet mochten zeggen dat ik te duur was dus ze zeiden ze maar iets.
Blijven proberen, klinkt cliche maar is wel toepasselijk.
En proberen te netwerken waar dan ook om ergens aan de slag te kunnen is ook handig.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Paralectic schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 23:28:
[...]


Blijven proberen, klinkt cliche maar is wel toepasselijk.
En proberen te netwerken waar dan ook om ergens aan de slag te kunnen is ook handig.
Ja dat heb ik ook gemerkt. Een vacature publiceren is een laatste optie als het vaak intern of via via niet gelukt is iemand te vinden. En als de procedure via de leidinggevende zelf gaat volstaat een simpel appje van een oud-bekende met 'hey, ik zie dat jullie iemand zoeken?' beter werkt dan een motivatie/cv van een wildvreemde ook al is die misschien een betere kandidaat. Emotionele/historische binding met een persoon is vaak belangrijker dan je daadwerkelijke skills, zie ook de politiek. Eenmaal een goed baantje uitgevoerd, voor altijd verzekerd van werk door de via-via constructie / baantjes toespelen.

 • cooper87
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 06:46
DoWhat schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 23:35:
[...]

Ja dat heb ik ook gemerkt. Een vacature publiceren is een laatste optie als het vaak intern of via via niet gelukt is iemand te vinden. En als de procedure via de leidinggevende zelf gaat volstaat een simpel appje van een oud-bekende met 'hey, ik zie dat jullie iemand zoeken?' beter werkt dan een motivatie/cv van een wildvreemde ook al is die misschien een betere kandidaat. Emotionele/historische binding met een persoon is vaak belangrijker dan je daadwerkelijke skills, zie ook de politiek. Eenmaal een goed baantje uitgevoerd, voor altijd verzekerd van werk door de via-via constructie / baantjes toespelen.
Wat een calimero verhaal zeg.

 • CornermanNL
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 07:07
DoWhat schreef op donderdag 15 februari 2018 @ 23:35:
[...]

Ja dat heb ik ook gemerkt. Een vacature publiceren is een laatste optie als het vaak intern of via via niet gelukt is iemand te vinden. En als de procedure via de leidinggevende zelf gaat volstaat een simpel appje van een oud-bekende met 'hey, ik zie dat jullie iemand zoeken?' beter werkt dan een motivatie/cv van een wildvreemde ook al is die misschien een betere kandidaat. Emotionele/historische binding met een persoon is vaak belangrijker dan je daadwerkelijke skills, zie ook de politiek. Eenmaal een goed baantje uitgevoerd, voor altijd verzekerd van werk door de via-via constructie / baantjes toespelen.
Ik zou gaan voor traineeships , daar zit meestal van alles tussen , van communicatie, sport , geschiedenis tot mensen die daadwerkelijk voor het 'vak' gestudeerd hebben. Veel verschil maakt dat niet als je alsnog door een flink deel van de basis heengaat. De rest kan je dan in je vrije tijd bij halen.

Je hebt nu de tijd dus richt je op een vakgebied dat je leuk vindt en ga vast beginnen. Pak alle boeken die ook op de gerichte opleidingen gebruikt worden en ga aan de slag. Dan komt de rest vanzelf.

Maar je moet wel discipline hebben en niet blijven zoeken naar redenen waarom het tegen zit.

 • LopendeVogel
 • Registratie: juli 2011
 • Laatst online: 22-11 16:00
DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:30:
[...]

Voor werk in een winkel, bioscoop, restaurant e.d. nemen ze ook iemand van 16 aan. Magazijnwerk in principe ook. 'Iets' op kantoor (callcenter e.d.) is wél minimumloon (9 euro) maar daar moeten ze je ook geschikt voor vinden en met mijn opleiding denken ze dat ik meer in mijn mars heb, zo weg ben, de baan niet serieus neem of iets anders. Verloop is hoog daar dus willen ze iemand die er voorlopig ook wel blijft.
Maar waar solliciteer je dan op (callcenter gericht)? Verkoper - stroom?

Ik had (ondertussen heb) ervaring als manager binnen een relatief groot bedrijf, het bedrijf ging slecht en ik moest plaatsmaken (een knaap van 18 ging mijn functie overnemen). Binnen 2 weken werd ik aangenomen op een callcenter (niet verkoop..), mijn salaris ging gedeeld door 3 (de ww zou hoger zijn, maar dat was niet voor mij bestemd om reden dat ik het niet wil).

Ik vind het raar dat iemand met een HBO opleiding, die van geluk mag spreken hetzelfde salaris te krijgen als ik toen had, niet aangenomen zou worden.. Iemand die stiekem helemaal geen werkervaring heeft, te snel weg zou zijn. Dit terwijl ik aan de top van een bedrijf stond, hadden ze hier geen moeite mee bij het callcenter (in Gelderland ook nog eens toevallig..).

Dit werk heb ik bijna een jaar gedaan en vervolgens bij een ander bedrijf een soortgelijke functie als voorheen gekregen. Ja het was een jaar met tegenzin naar werk gaan, maar alles beter dan een WW en een gat in je CV.

Ook leuk, een oud manager van de kledingketen: Chasin, vervult nu een klantenservice baantje bij mijn vriendin. Jarenlang ook ver boven minimum verdiend, maar totaal geen problemen om als klantenservice medewerker aan de slag te gaan.

Wat mij opvalt (ik heb ondertussen al teveel gelezen, en eigenlijk alles met een negatieve gedachten/kijk van jou ( @ topicstarter ), is dat je echt ontiegelijk negatief bent. Elke tip kaats je af als: ja maar iemand die ik ken is dat ook niet gelukt, ja maar dan heb ik nog geen zekerheid; want iemand die ik ken.., ja maar dat durf ik niet, ja maar dat wil ik niet.
Als jij (want daar lijkt het sterk op) niks wilt, dan is het thuiszitten toch simpelweg wat jij liever wilt?

Ik las ook nog een bericht van je dat je zei dat je aankomende maandag (toen der tijd) aan de slag kon bij de bakker (ik weet niet of dit sarcasme was of serieus..) maar dat vond je (zoals je overkwam) onbenullig. Ja jammer, had je gewoon moeten doen..

Met bepaalde punten vind ik je realistisch maar met de meeste punten simpelweg negatief.
De ene keer zeg je dat je gewoon een functie wilt, ook al is het niet in het straatje van je opleiding, de andere keer zeg je weer dat je iets zoekt in het straatje van je opleiding.
Ook had je gezegd indien je voor september (2017) geen baan had, dat je inderdaad een master opleiding ging starten (volgens mij ook weer niet gedaan?).
Het is realistisch om te denken dat een master niet de oplossing is op dit moment, want inderdaad het kan je zelfs meer problemen opleveren.
Je hebt geen inkomen, een master kost genoeg geld en wat als het fout gaat (je haalt de studie niet of je krijgt wederom geen werk). Dit is inderdaad een groot risico en momenteel misschien niet de beste oplossing. Het is belangrijk om op zijn minst een inkomen te hebben en vanaf het moment dat je financiële zekerheid hebt verder te kijken om eventueel een master te doen (hier kijk jij gelukkig in tegenstelling tot veel andere wel realistisch naar.. Maar, je zorgt er tegelijkertijd ook niet voor om het wél mogelijk te maken om zo'n opleiding te volgen. De tip is immers niet slecht of fout, maar momenteel, denk ik, niet de beste).

Een neefje van mij, afgestudeerd in Wageningen, eerst zijn bachelor -> master en vervolgens heeft hij de Professor titel bereikt. Die werkt nu al bijna 2 jaar in callcenters want geen werk in zijn vakgebied. Jep een professor als call-agent (af en toe mag hij een les geven op de uni, dat is het).
Waarom hij wel en jij niet? Een HBO is niks vergeleken wat hij bereikt heeft, toch is hij nu met zijn 2e call-agent baantje bezig zonder commentaar als: dit wordt te saai voor jou, jij bent te duur (hoe kan iemand met een HBO achtergrond duurder zijn dan iemand die de titel Professor draagt???). Een callcenter hoeft helemaal geen salaris te betalen die in lijn staat met je HBO opleiding, geen enkel bedrijf die niet in jouw opleidingsgebied valt hoeft dit.. Geef jij tijdens de sollicitatie misschien de indruk dat jij te goed bent voor het desbetreffende baantje? Toon jij wel voldoende interesses?
Een bouwvakker zal ook niet in een kostuum van het duurste merk op sollicitatie gaan, pas je dus aan op het type werk / sollicitatie.

Wat mij opvalt is dat ze bij bepaalde callcenters (heel veel in de regio wageningen-ede-arnhem) juist serieuze mensen zoeken, maar dan voor het (lage) salaris wat hun hanteren. Hun willen niet lager opgeleiden mensen trainen die vervolgens weer weggaan. Die willen mensen wat doorzetten (iemand met een Prof titel die hebben veelal wel een klein beetje doorzettingsvermogen).

Zie jezelf momenteel als een werkloze zonder werkervaring, niet als een alfa-mannetje met een HBO opleiding (dit laatste betekent niks, wel je werkloosheid zegt iets).
Accepteer een ''simpel'' baantje (jij kan niet beweren dat dit niet kan, tenzij je dit niet wilt), doe iets, hier krijg je namelijk (positieve) energie van en dat helpt je weer op weg naar iets beters. Ga post bezorgen, ga magazijnwerk doen of laat je afkraken door klanten terwijl je een klantenservice baantje uitvoert. Alles is beter dan niks doen.

Je kunt het!

[Voor 10% gewijzigd door LopendeVogel op 16-02-2018 10:58]


 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
LopendeVogel schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 10:46:
[...]


Maar waar solliciteer je dan op (callcenter gericht)? Verkoper - stroom?

Ik had (ondertussen heb) ervaring als manager binnen een relatief groot bedrijf, het bedrijf ging slecht en ik moest plaatsmaken (een knaap van 18 ging mijn functie overnemen). Binnen 2 weken werd ik aangenomen op een callcenter (niet verkoop..), mijn salaris ging gedeeld door 3 (de ww zou hoger zijn, maar dat was niet voor mij bestemd om reden dat ik het niet wil).

Ik vind het raar dat iemand met een HBO opleiding, die van geluk mag spreken hetzelfde salaris te krijgen als ik toen had, niet aangenomen zou worden.. Iemand die stiekem helemaal geen werkervaring heeft, te snel weg zou zijn. Dit terwijl ik aan de top van een bedrijf stond, hadden ze hier geen moeite mee bij het callcenter (in Gelderland ook nog eens toevallig..).

Dit werk heb ik bijna een jaar gedaan en vervolgens bij een ander bedrijf een soortgelijke functie als voorheen gekregen. Ja het was een jaar met tegenzin naar werk gaan, maar alles beter dan een WW en een gat in je CV.

Ook leuk, een oud manager van de kledingketen: Chasin, vervult nu een klantenservice baantje bij mijn vriendin. Jarenlang ook ver boven minimum verdiend, maar totaal geen problemen om als klantenservice medewerker aan de slag te gaan.

Wat mij opvalt (ik heb ondertussen al teveel gelezen, en eigenlijk alles met een negatieve gedachten/kijk van jou ( @ topicstarter ), is dat je echt ontiegelijk negatief bent. Elke tip kaats je af als: ja maar iemand die ik ken is dat ook niet gelukt, ja maar dan heb ik nog geen zekerheid; want iemand die ik ken.., ja maar dat durf ik niet, ja maar dat wil ik niet.
Als jij (want daar lijkt het sterk op) niks wilt, dan is het thuiszitten toch simpelweg wat jij liever wilt?

Ik las ook nog een bericht van je dat je zei dat je aankomende maandag (toen der tijd) aan de slag kon bij de bakker (ik weet niet of dit sarcasme was of serieus..) maar dat vond je (zoals je overkwam) onbenullig. Ja jammer, had je gewoon moeten doen..

Met bepaalde punten vind ik je realistisch maar met de meeste punten simpelweg negatief.
De ene keer zeg je dat je gewoon een functie wilt, ook al is het niet in het straatje van je opleiding, de andere keer zeg je weer dat je iets zoekt in het straatje van je opleiding.
Ook had je gezegd indien je voor september (2017) geen baan had, dat je inderdaad een master opleiding ging starten (volgens mij ook weer niet gedaan?).
Het is realistisch om te denken dat een master niet de oplossing is op dit moment, want inderdaad het kan je zelfs meer problemen opleveren.
Je hebt geen inkomen, een master kost genoeg geld en wat als het fout gaat (je haalt de studie niet of je krijgt wederom geen werk). Dit is inderdaad een groot risico en momenteel misschien niet de beste oplossing. Het is belangrijk om op zijn minst een inkomen te hebben en vanaf het moment dat je financiële zekerheid hebt verder te kijken om eventueel een master te doen (hier kijk jij gelukkig in tegenstelling tot veel andere wel realistisch naar.. Maar, je zorgt er tegelijkertijd ook niet voor om het wél mogelijk te maken om zo'n opleiding te volgen. De tip is immers niet slecht of fout, maar momenteel, denk ik, niet de beste).

Een neefje van mij, afgestudeerd in Wageningen, eerst zijn bachelor -> master en vervolgens heeft hij de Professor titel bereikt. Die werkt nu al bijna 2 jaar in callcenters want geen werk in zijn vakgebied. Jep een professor als call-agent (af en toe mag hij een les geven op de uni, dat is het).
Waarom hij wel en jij niet? Een HBO is niks vergeleken wat hij bereikt heeft, toch is hij nu met zijn 2e call-agent baantje bezig zonder commentaar als: dit wordt te saai voor jou, jij bent te duur (hoe kan iemand met een HBO achtergrond duurder zijn dan iemand die de titel Professor draagt???). Een callcenter hoeft helemaal geen salaris te betalen die in lijn staat met je HBO opleiding, geen enkel bedrijf die niet in jouw opleidingsgebied valt hoeft dit.. Geef jij tijdens de sollicitatie misschien de indruk dat jij te goed bent voor het desbetreffende baantje? Toon jij wel voldoende interesses?
Een bouwvakker zal ook niet in een kostuum van het duurste merk op sollicitatie gaan, pas je dus aan op het type werk / sollicitatie.

Wat mij opvalt is dat ze bij bepaalde callcenters (heel veel in de regio wageningen-ede-arnhem) juist serieuze mensen zoeken, maar dan voor het (lage) salaris wat hun hanteren. Hun willen niet lager opgeleiden mensen trainen die vervolgens weer weggaan. Die willen mensen wat doorzetten (iemand met een Prof titel die hebben veelal wel een klein beetje doorzettingsvermogen).

Zie jezelf momenteel als een werkloze zonder werkervaring, niet als een alfa-mannetje met een HBO opleiding (dit laatste betekent niks, wel je werkloosheid zegt iets).
Accepteer een ''simpel'' baantje (jij kan niet beweren dat dit niet kan, tenzij je dit niet wilt), doe iets, hier krijg je namelijk (positieve) energie van en dat helpt je weer op weg naar iets beters. Ga post bezorgen, ga magazijnwerk doen of laat je afkraken door klanten terwijl je een klantenservice baantje uitvoert. Alles is beter dan niks doen.

Je kunt het!
Ik weet precies over welke functies en bedrijven je het hebt. Die zie ik inderdaad overal voorbij komen, de Ziggo's, KPN, ABN AMRO etc. Waarom ik daar niet werk? Niet omdat ik mij te verheven voel. Wel omdat het mij geen klap interesseert, en je motivatie in mijn opzicht verder moet gaan dan enkel geld verdienen. Luxepositie? Wellicht, maar bij een supermarkt of groothandel als Makro zou ik dan wel weer aan de slag gaan. Ben je gewoon lekker bezig, niet de hele dag achter een computertje zitten.

 • GeoHound
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 28-10-2020
In de installatie techniek is groot tekort aan van alles,
van monteurs tot werkvoorbereider tot tekenaar/projectleider.
zelfs zonder ervaring maar wel met de wil om te leren kan je zo aan de slag.
en doorgroeien is prima mogelijk als je maar inzet toont.

maar dit geldt volgens mij ook voor de bouw en andere technische sectoren. 8)7
kan je via installateurs en of recruiters prima starten, zelfs onder detacheerbasis , krijg je nog opleiding en auto onder de kont ook.

 • Rukapul
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online
Om te beginnen moet topicstarter eens eerlijk worden. Eerlijk naar ons. En vooral eerlijk naar zichzelf. De hele tijd wordt het halve verhaal verteld, geen invulling gegeven aan eigen stellingen, etc.

Zaken als "depressie" of "meer problemen" doe je niet af met enkel twee woorden. Doe je dat wel dan is het alleen weer een gelegenheidsexcuus.

Niemand zal ontkennen dat het lastig kan zijn om werk te vinden. Maar als niet-domme semi-gezonde twintiger in twee jaar niets kunnen vinden in een provincie als Gelderland die het voor het grootste gedeelte prima doet, is niet iets wat aan de arbeidsmarkt te wijten is.

Het is mij inmiddels duidelijk dat topicstarter 1) e.e.a. zelf saboteert, of 2) iets mankeert wat hij hier niet deelt. Onder zelfsabotage valt ook een negatieve of passieve houding. Kritisch zijn op de aard van de werkzaamheden valt hier ook onder, want die tijd is voorbij. Het feit dat een uitzendbureau geen aanvullend of vervolgwerk heeft is een teken aan de wand. De harde werkers die niet teveel vragen stellen en altijd ja zeggen staan namelijk altijd bovenaan in de bellijst.

Topicstarter loopt ook heel handig om goede praktische suggesties heen zoals binnen lopen bij de werkgevers in zijn dorp/stad. Welke stad trouwens?

En voor de werkgevers die bang zijn dat topicstarter te hoog gekwalificeerd is: dat hoeft topicstarter niet te melden. Zelfs op een CV kun je dat marginaliseren. Nadruk leggen op de werkervaring die wel aanwezig is.

[Voor 9% gewijzigd door Rukapul op 16-02-2018 11:51]


 • Pyramiden
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 26-11 20:46
GeoHound schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 11:47:
In de installatie techniek is groot tekort aan van alles,
van monteurs tot werkvoorbereider tot tekenaar/projectleider.
zelfs zonder ervaring maar wel met de wil om te leren kan je zo aan de slag.
en doorgroeien is prima mogelijk als je maar inzet toont.

maar dit geldt volgens mij ook voor de bouw en andere technische sectoren. 8)7
kan je via installateurs en of recruiters prima starten, zelfs onder detacheerbasis , krijg je nog opleiding en auto onder de kont ook.
Kan ik me alleen maar bij aansluiten. Eigenlijk alles binnen de techniek. Als je een beetje handig bent en niet bang bent om vieze handen te krijgen dan heb je binnen de techniek (installatietechniek, machinebouw, etc.) binnen no-time een baan. Ik zie om mij heen dat werkgevers binnen de techniek bijna iedereen wel een kans geven, zelfs als ze geen of weinig werkervaring hebben. Voor sommige mensen is de techniek gewoon niks, maar als je handig bent en van aanpakken houdt dan kan het werk zijn met een prima salaris wat zeer veel voldoening oplevert.

 • MadMarky
 • Registratie: augustus 2001
 • Niet online
Als werkgevers je niet willen, waarom begin je dan niet je eigen eenmanszaak in digitale media / communicatie? Veel vooral kleinere bedrijven hebben er de ballen verstand van, weten amper wat ze met een website aanmoeten en in social media zijn ze ook maar onhandig. Begin gewoon een eenmansbedrijfje als digitale media adviseur en benader (lokale) bedrijven om ze te helpen bij hun digitale marketing en communicatie. De opstartkosten zijn minimaal en volgens mij zit hier best veel potentie in. Al begin je desnoods met de lokale bakker en slager voor een klein bedrag per maand, mijn ervaring is dat mond-op-mond reclame prima werkt bij dit soort kleine ondernemers.

🖥️ | 🚗


 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Rukapul schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 11:48:
Om te beginnen moet topicstarter eens eerlijk worden. Eerlijk naar ons. En vooral eerlijk naar zichzelf. De hele tijd wordt het halve verhaal verteld, geen invulling gegeven aan eigen stellingen, etc.

Zaken als "depressie" of "meer problemen" doe je niet af met enkel twee woorden. Doe je dat wel dan is het alleen weer een gelegenheidsexcuus.

Niemand zal ontkennen dat het lastig kan zijn om werk te vinden. Maar als niet-domme semi-gezonde twintiger in twee jaar niets kunnen vinden in een provincie als Gelderland die het voor het grootste gedeelte prima doet, is niet iets wat aan de arbeidsmarkt te wijten is.

Het is mij inmiddels duidelijk dat topicstarter 1) e.e.a. zelf saboteert, of 2) iets mankeert wat hij hier niet deelt. Onder zelfsabotage valt ook een negatieve of passieve houding. Kritisch zijn op de aard van de werkzaamheden valt hier ook onder, want die tijd is voorbij. Het feit dat een uitzendbureau geen aanvullend of vervolgwerk heeft is een teken aan de wand. De harde werkers die niet teveel vragen stellen en altijd ja zeggen staan namelijk altijd bovenaan in de bellijst.

Topicstarter loopt ook heel handig om goede praktische suggesties heen zoals binnen lopen bij de werkgevers in zijn dorp/stad. Welke stad trouwens?

En voor de werkgevers die bang zijn dat topicstarter te hoog gekwalificeerd is: dat hoeft topicstarter niet te melden. Zelfs op een CV kun je dat marginaliseren. Nadruk leggen op de werkervaring die wel aanwezig is.
Ik heb last van faalangst, weinig zelfvertrouwen. Deels omdat ik de kans niet krijg om te laten zien wat ik wél in mijn mars heb en deels omdat ik ook gewoon niet echt een ambitie heb (momenteel), ook door het ontbreken van een toekomstvisie wat veel mensen misschien al wel (bewust) hebben op deze leeftijd als samenwonen, trouwen, kinderen etc. Dan heb je ook misschien meer om voor te leven, met andere mensen rekening te houden, al dan niet noodzakelijk. Dat heb ik niet, heb alleen mezelf te bekostigen en tevreden te houden simpelgezegd. Daarom is drie dagen per week werken in een Makro, bioscoop prima als ik daarmee wat te doen heb en kan rondkomen.

 • Rukapul
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online
DoWhat schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 12:08:
Daarom is drie dagen per week werken in een Makro, bioscoop prima
En ben je al bij al deze werkgevers langsgelopen?

Onderschat niet de kansen als je communicatiemedia, formaliteiten, procedures, tussenpersonen (inclusief HR afdelingen), etc. eruit knipt.

Door domweg volhardend (aan) te bellen en te interacteren zijn al velen (inclusief ondergetekende) aan werk, woonruimte, etc. gekomen. Soms is de tweede poging raak, soms tientallen of honderden pogingen.Evenzo biedt een klusje kansen op andere functies.

De luxe van kunnen zeggen hoeveel en welk werk precies is trouwens voorbij. De enige luxe die gepermiteerd kan worden is de volgorde van langsgaan bij bedrijven.

 • LopendeVogel
 • Registratie: juli 2011
 • Laatst online: 22-11 16:00
DoWhat schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 11:14:
[...]


Ik weet precies over welke functies en bedrijven je het hebt. Die zie ik inderdaad overal voorbij komen, de Ziggo's, KPN, ABN AMRO etc. Waarom ik daar niet werk? Niet omdat ik mij te verheven voel. Wel omdat het mij geen klap interesseert, en je motivatie in mijn opzicht verder moet gaan dan enkel geld verdienen. Luxepositie? Wellicht, maar bij een supermarkt of groothandel als Makro zou ik dan wel weer aan de slag gaan. Ben je gewoon lekker bezig, niet de hele dag achter een computertje zitten.
Duidelijk, succes verder :D

 • stier
 • Registratie: januari 2016
 • Niet online
MadMarky schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 12:03:
De opstartkosten zijn minimaal en volgens mij zit hier best veel potentie in. Al begin je desnoods met de lokale bakker en slager voor een klein bedrag per maand, mijn ervaring is dat mond-op-mond reclame prima werkt bij dit soort kleine ondernemers.
Als je dergelijke klussen wilt gaan doen (lees freelancen), is een inschrijving bij het kvk eigenlijk verplicht? Ik zit zelf ook zonder portfolio en wil graag werken maar alle bedrijven vragen om een kvk nummer.

Dus dat werpt ook een bepaalde drempel op. Een inschrijving, administratie, marketing en verzekeringen kost ook een hoop.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Rukapul schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 12:17:
[...]

En ben je al bij al deze werkgevers langsgelopen?

Onderschat niet de kansen als je communicatiemedia, formaliteiten, procedures, tussenpersonen (inclusief HR afdelingen), etc. eruit knipt.

Door domweg volhardend (aan) te bellen en te interacteren zijn al velen (inclusief ondergetekende) aan werk, woonruimte, etc. gekomen. Soms is de tweede poging raak, soms tientallen of honderden pogingen.Evenzo biedt een klusje kansen op andere functies.

De luxe van kunnen zeggen hoeveel en welk werk precies is trouwens voorbij. De enige luxe die gepermiteerd kan worden is de volgorde van langsgaan bij bedrijven.
Niet bij allemaal, maar veelal moest het alsnog via de website. En dan krijg je een afwijzing want te weinig ervaring, maar dat vragen ze ook niet en hoeft niet voor die functie. Je bent gewoon te oud/duur maar mogen ze niet zeggen. Voor de vorm werkt er één ouder iemand als leidinggevende de rest is allemaal vrij jong. Krijg net afwijzing binnen voor bioscoop, zou geen gastvrijheid ervaring hebben, andere mensen wel. Vragen ze ook niet en kan je natuurlijk leren. Vacature staat gewoon nog online. Ben met 27 te duur / niet interessant.

 • MadMarky
 • Registratie: augustus 2001
 • Niet online
stier schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 12:32:
[...]
Als je dergelijke klussen wilt gaan doen (lees freelancen), is een inschrijving bij het kvk eigenlijk verplicht? Ik zit zelf ook zonder portfolio en wil graag werken maar alle bedrijven vragen om een kvk nummer.

Dus dat werpt ook een bepaalde drempel op. Een inschrijving, administratie, marketing en verzekeringen kost ook een hoop.
Er zijn 1,7 miljoen ondernemingen in Nederland, als dat echt zo duur was zou dat aantal een heel stuk lager liggen. Kijk voor de grap maar eens hoeveel kleine bedrijfjes er gewoon in je woonwijk ingeschreven staan op huisadressen ;)

Inschrijven bij de kvk kost €50, kantoorruimte heb je niet nodig en aan middelen enkel een laptop, telefoon en fiets.

[Voor 6% gewijzigd door MadMarky op 16-02-2018 13:06]

🖥️ | 🚗


Anoniem: 727952

DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 13:36:
[...]


Bedankt voor de reacties en ervaringen allemaal. Concreet heb ik nóg breder gesolliciteerd, in principe alles wat bereikbaar was en ik aan de eisen voldeed. Dat dit helaas ook niet werkt valt nu te concluderen. Opties als verhuizen zijn vrij dramatisch en verplaatsen het probleem in mijn ogen alleen maar, of je moet daadwerkelijk een contract onder je neus hebben liggen waarvoor verhuizen noodzakelijk is. Ondernemen (zzp/freelance) lijkt mooi maar zonder actief netwerk erg lastig, los van of ik überhaupt nog in deze sector door wil. Bovendien is mijn grootste struikelblok momenteel motivatie. Zelfs voor de meest simpele baantjes ben je niet geschikt en kiezen ze gewoon de goedkoopste als die zich aanbieden, dus val je af. In principe probeer ik nu helemaal los te komen van mijn diploma, mezelf gewoon te zien als iemand die graag wat wilt doen. Ik kan niet stil thuiszitten, verveling alom. Vrijwilligerswerk zou een goede optie kunnen zijn daarvoor, maar heb ik toestemming nodig van de gemeente. Zo snel mogelijk een andere (blijvende) omgeving zou goed zijn. Nu heb ik steeds het gevoel geen onderdeel uit te maken van de samenleving, geen verbinding te voelen omdat ik simpelweg niks beteken/meemaak op een dag of een toekomstbeeld heb.
Ik zou toch écht wel een keer overwegen om naar de randstad te verhuizen. Als je in Utrecht woont zit je in ieder geval lekker centraal. Als je gewoon een klein flatje/appartementje huurt buiten de binnenstad is dat volgens mij prima te betalen. Dat kan je dramatisch noemen, maar dat valt geloof ik wel mee -- een jaar thuis zitten lijkt me pas echt funest voor je motivatie en vertrouwen in de situatie. Ik denk dat een grote verandering -- op welk vlak dan ook -- goed is, gewoon om de situatie een beetje op te schudden (ook psychologisch gezien).

 • The Inquisitor
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 26-11 19:11

The Inquisitor

Greetings weaklings

Rukapul schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 12:17:
[...]

Door domweg volhardend (aan) te bellen en te interacteren zijn al velen (inclusief ondergetekende) aan werk, woonruimte, etc. gekomen.
Is dat succesverhaal een beetje recent dan? Want ik hoor letterlijk nooit iemand waarbij dat heeft geholpen, behalve vage verhalen op internet, of verhalen van 10+ jaar oud. Bij menig bedrijven kom je niet eens verder dan de receptionist(e) en die weet 9/10x niets over vacatures en kan ook verder niets voor je betekenen. Natuurlijk kun je volhouden en vragen naar iemand van HR/Recruiting/teamleider/whatever, maar die zitten er meestal ook niet op te wachten dat iemand zomaar aan komt kakken terwijl je druk aan het werk bent.

Bij media bedrijven of bepaalde functies waar creativiteit beloond wordt geloof ik wel dat het nut heeft, maar bij alle andere banen? Nah.

 • LuNaTiC
 • Registratie: februari 2000
 • Niet online

LuNaTiC

Olijke schavuit

DoWhat schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 11:14:
[...]


Ik weet precies over welke functies en bedrijven je het hebt. Die zie ik inderdaad overal voorbij komen, de Ziggo's, KPN, ABN AMRO etc. Waarom ik daar niet werk? Niet omdat ik mij te verheven voel. Wel omdat het mij geen klap interesseert, en je motivatie in mijn opzicht verder moet gaan dan enkel geld verdienen. Luxepositie? Wellicht, maar bij een supermarkt of groothandel als Makro zou ik dan wel weer aan de slag gaan. Ben je gewoon lekker bezig, niet de hele dag achter een computertje zitten.
En heb je al bij de vacatures gekeken bij de Makro dan?

https://www.makro.nl/over/werken-bij-makro/vacatures

Als ik daar zoek op Gelderland komt er heel veel naar voren (zelfs marketing-functies, zoals marketing medewerker, content (trainee) medewerker). Ook vast 'gewone' vakkenvulfuncties.

En Makro heeft iig nooit moeilijk gedaan over leeftijd, opleiding, of je lang blijft of niet. Heb er van mijn 16e tot m'n 26e gewerkt tot ik klaar was met afstuderen. Daarna zelfs na iets meer dan een jaar tijdelijk teruggekeerd nadat ik mn baan kwijtraakte bij het bedrijf dat over de kop ging, in 2008, toen net de kredietcrisis uitbrak. Ze vonden het geen probleem dat ik een hbo-diploma had en natuurlijk op zoek was naar ander werk.

Ook allerlei mensen, van leeftijd, geslacht, nationaliteit voorbij zien komen. Als je daar niet iets kunt regelen, moet je je echt afvragen of het niet aan jezelf ligt imo.

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
LuNaTiC schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 16:02:
[...]


En heb je al bij de vacatures gekeken bij de Makro dan?

https://www.makro.nl/over/werken-bij-makro/vacatures

Als ik daar zoek op Gelderland komt er heel veel naar voren (zelfs marketing-functies, zoals marketing medewerker, content (trainee) medewerker). Ook vast 'gewone' vakkenvulfuncties.

En Makro heeft iig nooit moeilijk gedaan over leeftijd, opleiding, of je lang blijft of niet. Heb er van mijn 16e tot m'n 26e gewerkt tot ik klaar was met afstuderen. Daarna zelfs na iets meer dan een jaar tijdelijk teruggekeerd nadat ik mn baan kwijtraakte bij het bedrijf dat over de kop ging, in 2008, toen net de kredietcrisis uitbrak. Ze vonden het geen probleem dat ik een hbo-diploma had en natuurlijk op zoek was naar ander werk.

Ook allerlei mensen, van leeftijd, geslacht, nationaliteit voorbij zien komen. Als je daar niet iets kunt regelen, moet je je echt afvragen of het niet aan jezelf ligt imo.
Ja, ik heb onlangs nog gesolliciteerd, nog niks vernomen maar vorig jaar een afwijzing gekregen. Nu nogmaals duidelijk vermeld dat ik gewoon graag aan de slag wil. Dat soort werk is gewoon fijn: duidelijke taak, vaak leuk team.

 • Fiber
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 01:00

Fiber

Beaches are for storming.

The Inquisitor schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 15:46:
[...]


Is dat succesverhaal een beetje recent dan? Want ik hoor letterlijk nooit iemand waarbij dat heeft geholpen, behalve vage verhalen op internet, of verhalen van 10+ jaar oud. Bij menig bedrijven kom je niet eens verder dan de receptionist(e) en die weet 9/10x niets over vacatures en kan ook verder niets voor je betekenen. Natuurlijk kun je volhouden en vragen naar iemand van HR/Recruiting/teamleider/whatever, maar die zitten er meestal ook niet op te wachten dat iemand zomaar aan komt kakken terwijl je druk aan het werk bent.

Bij media bedrijven of bepaalde functies waar creativiteit beloond wordt geloof ik wel dat het nut heeft, maar bij alle andere banen? Nah.
Winkels genoeg waar een bordje op het raam of bij de deur of bij de kassa hangt dat ze personeel zoeken. Restaurants idem dito.

En je inschrijven bij uitzendbureau's. Niet bij een paar, maar gelijk bij alle uitzendbureau's in de regio. En dan als je ingeschreven bent bellen aan de hand van een concrete vacature of je op gesprek mag komen. Wordt die vacature niks dan kennen ze je in ieder geval. En dan regelmatig blijven bellen en langs gaan. Ik word al moe als ik er aan denk, maar serieus solliciteren en werk zoeken is eigenlijk gewoon een dagtaak waar je makkelijk veertig uur of meer in de week mee kan vullen. Eigenlijk zou je doel moeten zijn om minimaal twee sollicitaties per dag de deur uit te doen, 's morgens een en 's middags een. Schieten met hagel noemen ze dat. Als je dat een paar maanden dagelijks volhoudt dan moet er toch ooit wel een keer eentje raak zijn lijkt mij.

En je LinkedIn zo goed en compleet mogelijk bijwerken...

O ja, en: https://www.google.nl/search?q=postnl+vacatures

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded.


 • groezle
 • Registratie: mei 2017
 • Laatst online: 26-11 12:24
Ik heb niet het hele topic gelezen, maar hetgeen wat ik je kan aanraden is om toch (ondanks je er niet veel affiniteit mee hebt) te kiezen voor een baan in web development.

- Het geeft je waarschijnlijk de beste mogelijkheid om ooit eens door te stromen naar een leukere baan omtrent het media gedeelte.
- Het is technisch niet een heel zwaar beroep. Je moet een beetje inzicht hebben in de werking; goed kunnen googelen. Je hoeft echt niet alles meteen te weten; niet iedereen weet alles over zijn vakgebied.
- Aangezien je aangeeft dat je last hebt van faalangst zal ik zeker niet te zware opties kiezen. B.v. functies in big data of een master doen kan mentaal extra zwaar worden ivm. faalangst.
- Je kan thuis al wat hobby projectjes opzetten (bv, maak een project waarbij je de focus legt op "media", en gebruik een website/programmeren om je doel te bereiken. Hierdoor blijf je gemotiveerd).

Ik zie het meer studenten doen die van de HAN af komen met een opleiding Communicatie en multi-media. Deze beginnen allemaal rond het einde van hun studie met het leren van HTML/CSS/JS om als eerste baan front-end development te doen met de hoop ooit eens te kunnen doorstromen. Beste connecties kan je op werk vinden; de vraag naar ontwikkelaars is hoog. Dit zal ongetwijfeld ook meehelpen met de zelfverzekerdheid van jezelf. Als je het niet meteen full time aandurft zou het ook best een optie zijn om het eerst gewoon 1 dag in te week te gaan werken als web developer.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Fiber schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 20:07:
[...]

Winkels genoeg waar een bordje op het raam of bij de deur of bij de kassa hangt dat ze personeel zoeken. Restaurants idem dito.

En je inschrijven bij uitzendbureau's. Niet bij een paar, maar gelijk bij alle uitzendbureau's in de regio. En dan als je ingeschreven bent bellen aan de hand van een concrete vacature of je op gesprek mag komen. Wordt die vacature niks dan kennen ze je in ieder geval. En dan regelmatig blijven bellen en langs gaan. Ik word al moe als ik er aan denk, maar serieus solliciteren en werk zoeken is eigenlijk gewoon een dagtaak waar je makkelijk veertig uur of meer in de week mee kan vullen. Eigenlijk zou je doel moeten zijn om minimaal twee sollicitaties per dag de deur uit te doen, 's morgens een en 's middags een. Schieten met hagel noemen ze dat. Als je dat een paar maanden dagelijks volhoudt dan moet er toch ooit wel een keer eentje raak zijn lijkt mij.

En je LinkedIn zo goed en compleet mogelijk bijwerken...

O ja, en: https://www.google.nl/search?q=postnl+vacatures
Maar dit wil niet zeggen dat ze je aannemen. Hooguit dat ze je zat worden en misschien eens 'nou vooruit dan' zeggen. Als ik elke dag bij een andere supermarkt solliciteer wil ook niet zeggen dat ze me uiteindelijk gaan aannemen, omdat ik simpelweg te duur ben aangezien genoeg jonge mensen zichzelf aanmelden voor een baantje. Juist bij dat soort baantjes kreeg ik dezelfde of volgende dag al een afwijzing omdat ik niet in het profiel zou passen... Ja dag.

 • Fable
 • Registratie: juli 2009
 • Niet online
Geen idee wat je precies zoekt maar er zijn via indeed volgens mij genoeg vacatures te vinden voor jouw profiel.

https://www.indeed.nl/cmp...LoPQc&tk=1c6g1n8iv14c93vp

http://www.eurovitegroup....marketing-medewerker.html

https://www.events.nl/vac...ng-medewerker-16-uur-week

https://www.indeed.nl/cmp...31468d9e7?q=starter+media


En een algemeen handig filmpje voor jou.

YouTube: Uit je slachtofferrol - zo neem je verantwoordelijkheid voor je leven

en dan ook gewoon zijn andere filmpjes bekijken, er zit best handig materiaal tussen.

[Voor 18% gewijzigd door Fable op 16-02-2018 20:42]


 • Rhndy
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 24-11 12:51
De werkgever waar ik werk (IT-dienstverlener) neemt graag hbo'ers aan. Jouw regio is interessant en je kan zelf aangeven hoeveel uur per week je wil werken. Dus: niet in je richting, bepaalde flexibiliteit en je kan er van rondkomen. Mocht je meer info willen: PM me dan

 • stier
 • Registratie: januari 2016
 • Niet online
Ik hoor dit advies wel vaker voorbijkomen. Is het niet zo dat half werkzoekend naar de randstad wil t verhuizen? Er is nauwelijks, beter gezegd geen woonruimte te vinden daar. Daarnaast als je in de bijstand zit is een verhuizing ook behoorlijke kostenpost.
gebruikershaes schreef op dinsdag 13 februari 2018 @ 21:52:
Nu 7 jaar verder ben ik nog steeds ZZP'er,
Zorgt die onzekerheid niet voor stress?

Overigens wel knap dat TS prima kan rondkomen van de bijstand.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
stier schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 23:30:
[...]
Ik hoor dit advies wel vaker voorbijkomen. Is het niet zo dat half werkzoekend naar de randstad wil t verhuizen? Er is nauwelijks, beter gezegd geen woonruimte te vinden daar. Daarnaast als je in de bijstand zit is een verhuizing ook behoorlijke kostenpost.


[...]
Zorgt die onzekerheid niet voor stress?

Overigens wel knap dat TS prima kan rondkomen van de bijstand.
Als je gewoon slim met je financiën omgaat, en niet rookt of drinkt is het gewoon goed te doen. En je mag ook gewoon spaargeld hebben dus ik leef gelukkig niet van maand tot maand zoals misschien wel veel mensen in de bijstand doen.

 • gebruikershaes
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 01:07
stier schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 23:30:
[...]
Ik hoor dit advies wel vaker voorbijkomen. Is het niet zo dat half werkzoekend naar de randstad wil t verhuizen? Er is nauwelijks, beter gezegd geen woonruimte te vinden daar. Daarnaast als je in de bijstand zit is een verhuizing ook behoorlijke kostenpost.


[...]
Zorgt die onzekerheid niet voor stress?

Overigens wel knap dat TS prima kan rondkomen van de bijstand.
Ja in het begin wel, maar op een gegeven moment heb je een vrij groot netwerk opgebouwd, heb je veel geleerd en dus ervaring en plus je verdient veel meer dan in loondienst dat je een buffer opbouwt dat je sowieso een jaar of langer vooruit kan als het moet. Dus dan is het heel goed te doen.

 • Deezers
 • Registratie: mei 2006
 • Laatst online: 23:26
Dit antwoord past misschien niet in je straatje maar is mijn persoonlijke mening. Ik snap best dat je baalt en dat het lastig is om met je opleiding een baan te vinden. Maar ik kan de recruiters helaas geen ongelijk geven. Geen trap na, maar wel het onderscheid tussen mensen die het maken en die nergens komen.

Als vers afgestudeerde ben je best aantrekkelijk voor een bedrijf: relatief weinig kosten, barst van de energie om aan de slag te gaan en als als het goed is ben je redelijk up-to-date. Alleen in de praktijk heb je het lastig: elke maand dat je je pas opgedane kennis en ervaring niet weet in te zetten, ben je minder aantrekkelijk. Na een jaar, en al helemaal na bijna twee jaar, ben je eigenlijk niets meer waard voor een bedrijf. Je bent dan eigenlijk net zo waardevol als je eerste studiedag een paar jaar geleden. Ik ga je nogmaals niks verwijten want sommige sectoren zijn nu eenmaal lastig, maar ik denk dat het netwerken (zeker in de mediawereld) je fataal is geworden. Ik zeg niet dat je dit niet gedaan hebt, maar vooral persoonlijk kunnen mensen je lastig afwijzen. Met vijftig mensen praten levert je uiteindelijk wel een tip of naam op die je kunt gebruiken en dan sta je sterker bij een vervolggesprek. Je simpelweg profileren, laten zien dat je er mag zijn. Als je aan iedereen op je stage of studie liet weten dat je klaar bent, zin hebt in een baan, dan werkt dat veel efficiënter dan eindeloos brieven sturen en concurreren met tweehonderd mensen op één vacature. En voor de meeste banen kiezen ze dan inderdaad iemand die al ervaring heeft, want minder inwerktijd en die heeft gewoon praktijkervaring opgedaan.

Dat je nu reageert op banen onder je niveau werkt ook niet in je voordeel. Ja, je moet wat. Maar recruiters hebben echt wel door dat je pogingen niet vrijwillig zijn. Waarom zou je een hbo'er aannemen voor een supermarktbaan terwijl je de keuze hebt uit scholieren die sowieso goedkoper zijn én waarschijnlijk nog gemotiveerder zijn ook. Je bent nu eenmaal duurder voor een bedrijf dus waarom zouden ze investeren in je? Zodat je eindelijk eens van die bank af bent, uit medelijden? Forget it. De economie draait nou eenmaal om geld en de ondernemers die zulke mensen een kans geven zijn gering, en dan nog vaak met subsidie. Als dat potje leeg is sta je wederom op straat.

Ik zie zelfs nog een nadeel van zulke banen: je blijft in het cirkeltje. Callcenters gebruiken als opstapje klinkt mooi, maar de ervaringen die ik hoor zijn juist dat je er eigenlijk voor altijd een beetje in blijft hangen want in je studiegebied kom je niet meer aan de slag om bovengenoemde redenen. Voor het bedrijfsleven komt het even hard gezegd over als: je hebt niet goed genoeg je best gedaan voor een baan. Bij een nieuwe vacature krijgt iemand met relevante ervaring altijd voorrang en dat heb je met een callcenter baantje niet zo snel.

En misschien je grootste valkuil is geweest dat je (onbewust) in je achterhoofd hebt gehouden dat er altijd nog de bijstand is. Doordat je die optie overweegt ga je misschien minder hard of goed solliciteren want er is een back-up plan (geen idee, maar misschien werkt je brein zo). Als je niet van de bijstand afwist (veel mensen weten niet dat zo'n voorziening er is), ga je misschien wél langs de deuren van bedrijven en verhoog je zo je kansen. Nu lijkt het alsof je alle bedrijven aanschrijft en hoopt dat er één ja zegt terwijl die kans dus heel gering is.

Echte tips heb ik niet voor je, behalve een netwerk opbouwen. Vrijwilligerswerk kán daarvoor een optie zijn, maar dan moet dit contact boven andere vrijwilligers uitstijgen. Vooral met klanten of leidinggevende een babbeltje maken.

[Voor 3% gewijzigd door Deezers op 17-02-2018 12:47]


 • stier
 • Registratie: januari 2016
 • Niet online
Deezers schreef op zaterdag 17 februari 2018 @ 12:44:
Je simpelweg profileren, laten zien dat je er mag zijn.
Daar is ts wel mooi laat mee. Ik kende klasgenoten die met 17 jaar al een eigen bedrijf hadden om zo door te freelancen alvast werkervaring op te doen.

Het moeilijke bij freelance werk is vooral het sociale aspect. Je moet naast je vak ook kunnen netwerken en jezelf kunnen verkopen. Niet iedereen kan dat.

Maar zonder trackrecord maak je ook geen kans op een vast dienstverband.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
stier schreef op zaterdag 17 februari 2018 @ 13:12:
[...]
Daar is ts wel mooi laat mee. Ik kende klasgenoten die met 17 jaar al een eigen bedrijf hadden om zo door te freelancen alvast werkervaring op te doen.

Het moeilijke bij freelance werk is vooral het sociale aspect. Je moet naast je vak ook kunnen netwerken en jezelf kunnen verkopen. Niet iedereen kan dat.

Maar zonder trackrecord maak je ook geen kans op een vast dienstverband.
Ik herken in bovenstaande post wel degelijk punten, maar wat jij zegt is ook waar. Tegenwoordig draait de maatschappij voor een groot deel om maakbaarheid. Alles moet leuk zijn en je mag vooral niet slecht zijn. Je moet bestuurservaring hebben, buitenlandstages, heel zelfverzekerd, leuke grapjes, de beste foto's op social media, bevriend zijn met iedereen en je Tinder-profiel mag uitsluitend 'gezelligheid' uitstralen. Alles draait om: ik mag er zijn en kijk mij het eens leuk hebben. Daarmee zeg ik niet dat dit voor álle functies zo is: in de zorg, ict of bouw gaat het juist om je kunnen. Maar veel kantoorbanen worden gegund aan de meest sociale mensen, die vooral doen alsof ze hun zelfbeeld ademen.

 • inbedrijf
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 26-11 16:45
Dit onderstaande schiet bij mij in het verkeerde keel gat, wat een totale onzin, Jij moet het doen, wij zijn allemaal ergens een keer begonnen. ik volg dit topic al vanaf het begin en ben het helemaal eens met @Rukapul Je draait overal om heen geeft geen duidelijke antwoorden en blijft eigenlijk altijd vaag. momenteel ontbreekt het je van een toekomstvisie en volgende week? dan ligt je lul links inplaats van rechts....
spoiler: title
GROW THE F**K UP!


Creëer je eigen kansen, als je zo'n goed geschreven CV en motivatie brief hebt, stuur hem dan naar elke mogelijk vacature dat ook maar op enige manier jou interesse wekt. Je hebt je studie afgemaakt, de wereld ligt inderdaad aan je voeten. Maar het enige wat je elke dag gratis krijgt is een zonsopgang en en zonsondergang.

En nu uit die modus en aan de slag.... :*)
DoWhat schreef op vrijdag 16 februari 2018 @ 12:08:
[...]

Ik heb last van faalangst, weinig zelfvertrouwen. Deels omdat ik de kans niet krijg om te laten zien wat ik wél in mijn mars heb en deels omdat ik ook gewoon niet echt een ambitie heb (momenteel), ook door het ontbreken van een toekomstvisie wat veel mensen misschien al wel (bewust) hebben op deze leeftijd als samenwonen, trouwen, kinderen etc. Dan heb je ook misschien meer om voor te leven, met andere mensen rekening te houden, al dan niet noodzakelijk. Dat heb ik niet, heb alleen mezelf te bekostigen en tevreden te houden simpelgezegd. Daarom is drie dagen per week werken in een Makro, bioscoop prima als ik daarmee wat te doen heb en kan rondkomen.

 • Roenie
 • Registratie: juli 2000
 • Niet online
Het blijft een beetje onduidelijk op wat voor type banen je solliciteert. Wat is je specialisatie? De communicatiehoek heeft bijna tien jaar op zijn gat gelegen, maar nu zie je toch wel weer banen in communicatie opkomen. Uiteraard vragen zij daar vaak ervaring, maar er zit wel weer beweging in. Maar dat zijn dus voornamelijk banen op de communicatieafdeling van grotere organisaties en niet zozeer media heb ik het idee.

 • DoWhat
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18-02-2018
Roenie schreef op zaterdag 17 februari 2018 @ 14:24:
Het blijft een beetje onduidelijk op wat voor type banen je solliciteert. Wat is je specialisatie? De communicatiehoek heeft bijna tien jaar op zijn gat gelegen, maar nu zie je toch wel weer banen in communicatie opkomen. Uiteraard vragen zij daar vaak ervaring, maar er zit wel weer beweging in. Maar dat zijn dus voornamelijk banen op de communicatieafdeling van grotere organisaties en niet zozeer media heb ik het idee.
Redacteur/communicatiemedewerker/webcare. En voor de rest dus baantjes als horeca, bioscoop, supermarkt...
Een voorbeeld: https://www.villamedia.nl...or-communicatie-adviseur2 Daar vragen ze niets geks. Geen jaren werkervaring, alleen een opleiding en dat je goede teksten weet te schrijven. Maar op zo'n functie reageren vervolgens tientallen mensen want aan die eisen voldoe je al snel... (en ja de aanhouder wint geloof ik nog steeds). Of: https://www.villamedia.nl...ie/corporate-webredacteur ruime ervaring... tja, wat is dat?

Vandaag een mooi artikel in de Volkskrant: de werkloosheid daalt en zelfs de 50-plusser kan weer aan de slag. Helemaal aan het einde van het artikel blijkt dat de werkgever subsidie voor deze werknemers krijgt, de vraag of hij dit ook zou doen zonder korting blijft onbeantwoord. ''Bij Fruitful Office in Amsterdam krijgt eigenaar Nawijn een loonkostensubsidie voor de Wajongers. Neemt hij iemand ouder dan 56 jaar of met een arbeidshandicap in dienst, dan hoeft hij daarnaast minder premies aan de Belastingdienst te betalen. Deze korting, de mobiliteitsbonus, bedraagt maximaal 7.000 euro per jaar. Hoge salarissen kan eigenaar Nawijn niet bieden. 'Maar het is beter dan thuis op de bank zitten en meer dan een uitkering''.

En: ''Toch moet de huidige krapte op de arbeidsmarkt niet overdreven worden, vindt hoogleraar Ton Wilthagen van de universiteit Tilburg. Per vacature zijn gemiddeld 1,8 werklozen beschikbaar. Voor de crisis waren dat er veel minder: 1,3. 'Maar eigenlijk moeten we verder kijken dan dat nauw gedefinieerde werkloosheidspercentage', zegt Wilthagen. 'Er staat een heel grote groep Nederlanders langs de kant. Mensen die wel degelijk iets willen én kunnen.'

Een graadmeter is het zogenoemde 'onbenut arbeidspotentieel'. Daaronder vallen niet alleen de officiële werklozen, maar bijvoorbeeld ook deeltijders die meer uren willen maken, of mensen die de zoektocht naar een baan hebben opgegeven. Ook hun aantal daalt, maar met 1,2 miljoen mensen is deze groep nog altijd fors''.

https://www.volkskrant.nl...weer-aan-de-bak~a4570254/

[Voor 68% gewijzigd door DoWhat op 17-02-2018 15:01]


 • Fiber
 • Registratie: maart 2008
 • Laatst online: 01:00

Fiber

Beaches are for storming.

Deezers schreef op zaterdag 17 februari 2018 @ 12:44:
[...]

Dat je nu reageert op banen onder je niveau werkt ook niet in je voordeel...
Of je overschat het niveau van iemand die HBO Media/Communicatie heeft gedaan in het algemeen en dat van de TS in het bijzonder. Wat kun je nu eigenlijk echt als je HBO Communicatie hebt gedaan? Welke skills en competenties heb je daar opgedaan? En wat is daar nog van over na twee jaar stilzitten...?

Misschien moet TS wel heel eerlijk zijn naar zichzelf en gewoon toegeven dat een baan op HBO niveau er op dit moment even niet in zit. Een echt vak zoals loodgieter of elektricien heeft hij ook niet geleerd dus dan blijft er eigenlijk alleen werk over wat iedereen kan na een paar dagen inwerken: Pakketbezorger, magazijnmedewerker, verkoper in de MediaMarkt, etc. etc. Niks mis mee, allemaal gewone banen voor gewone mensen, maar mijn gevoel hier is een beetje dat veel tweakers hier zich daar ver verheven boven voelen. En dat is prima, maar dan moet je dat wel waarmaken en als dat niet lukt gewoon een toontje lager zingen.

Dan kun je in de avonduren altijd nog een studie oppakken waar je echt iets mee kan, maar wellicht handig om ook een paar praktische diploma's te halen: Rijbewijs, EHBO, VCA, Heftruck, etc.

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded.


 • stier
 • Registratie: januari 2016
 • Niet online
@DoWhat @Roenie @Fiber Het ligt er ook aan in welk vakgebied je zit. Journalisten, tekstschrijvers en communicatiemensen worden bijna altijd (per project) als freelancer ingehuurd. Die profileren zich met een portfolio, LinkedIN, eigen website om zichzelf te verkopen.

Heeft TS daar al wat mee gedaan?

Dan moet je maar gaan freelancen

Omscholen naar een ICT job moet je ook maar net liggen.

[Voor 6% gewijzigd door stier op 17-02-2018 16:06]


 • mannowlahn
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 02:01
Ik dacht bij het lezen van openingspost, he dit verhaal komt bekend voor. Zie net dat ik al verleden jaar gereageerd heb.

"Deels omdat ik de kans niet krijg om te laten zien wat ik wél in mijn mars heb" Kans krijgen,? wat een raar wereldbeeld heb jij zeg, niemand is jou wat verontschuldigd, jij hebt je te bewijzen.

Ik ga hier waarschijnlijk echt een aantal downvote voor krijgen, maar tering zeg, is er niemand die jou in directe omgeving een trap onder je hol geeft. Je bent een volwassen vent qua leeftijd maar mentaal ben je daar nog niet. Wat een excuses komen er voorbij. Laten we gewoon eerlijk zijn, je wilt gewoon echt niet, je bent niet bereid onder aan te beginnen of jezelf even weg te cijferen.

Je bent nog niet te oud om wel succesvol te worden in het vinden van een baan, maar je zal toch echt snel eens wat harder voor je zelf moeten worden. Tering naar de nering zetten en ophouden met dat gezeik en excuses. Omhouden met jezelf storten in zelfmedelijden.

Ik kan hier best kwaad om worden, je hebt blijkbaar wel het denkvermogen een hbo af te ronden en er zijn 1001 en kansen voor je, echt van alles. Maar je bent gewoon nog te lui om te poepen.

[Voor 9% gewijzigd door mannowlahn op 17-02-2018 16:23]


 • onetime
 • Registratie: augustus 2006
 • Niet online
DoWhat schreef op woensdag 14 februari 2018 @ 14:30:
[...] Voor werk in een winkel, bioscoop, restaurant e.d. nemen ze ook iemand van 16 aan. Magazijnwerk in principe ook. 'Iets' op kantoor (callcenter e.d.) is wél minimumloon (9 euro) maar daar moeten ze je ook geschikt voor vinden en met mijn opleiding denken ze dat ik meer in mijn mars heb, zo weg ben, de baan niet serieus neem of iets anders. Verloop is hoog daar dus willen ze iemand die er voorlopig ook wel blijft.
Je had het eerder over nutteloos op de bank zitten; ik heb te veel interesses om ze allemaal te kunnen volgen.
Wel hebben ze steeds bijgedragen aan mijn mogelijkheden.

2013: 7panelen(195Wp), maand later, 17. 3 jaar later 28 en gasloos. 5.5kWp O-W op 4.2kVA omvormer. 2018 'verhuisd' en opnieuw begonnen.


 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Nu online
muffstuff schreef op zaterdag 17 februari 2018 @ 16:20:
Ik dacht bij het lezen van openingspost, he dit verhaal komt bekend voor. Zie net dat ik al verleden jaar gereageerd heb.

"Deels omdat ik de kans niet krijg om te laten zien wat ik wél in mijn mars heb" Kans krijgen,? wat een raar wereldbeeld heb jij zeg, niemand is jou wat verontschuldigd, jij hebt je te bewijzen.

Ik ga hier waarschijnlijk echt een aantal downvote voor krijgen, maar tering zeg, is er niemand die jou in directe omgeving een trap onder je hol geeft. Je bent een volwassen vent qua leeftijd maar mentaal ben je daar nog niet. Wat een excuses komen er voorbij. Laten we gewoon eerlijk zijn, je wilt gewoon echt niet, je bent niet bereid onder aan te beginnen of jezelf even weg te cijferen.

Je bent nog niet te oud om wel succesvol te worden in het vinden van een baan, maar je zal toch echt snel eens wat harder voor je zelf moeten worden. Tering naar de nering zetten en ophouden met dat gezeik en excuses. Omhouden met jezelf storten in zelfmedelijden.

Ik kan hier best kwaad om worden, je hebt blijkbaar wel het denkvermogen een hbo af te ronden en er zijn 1001 en kansen voor je, echt van alles. Maar je bent gewoon nog te lui om te poepen.
Walgelijke stemmingmakerij weer. Hij is niet te beroerd om iets te doen, alleen niet meer in staat tot een enthousiaste sollicitatie.

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • mannowlahn
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 02:01
haarbal schreef op zaterdag 17 februari 2018 @ 16:45:
[...]

Walgelijke stemmingmakerij weer. Hij is niet te beroerd om iets te doen, alleen niet meer in staat tot een enthousiaste sollicitatie.
Prima, ik zie het gewoon als een mentaliteit probleem die al verleden jaar aanwezig was en blijkbaar niet aangepast heeft. Ik vind het rubberen ruggengraat mentaliteit.
Pagina: 1 ... 4 5 6 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee