• GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Eerst even mijn motivatie om dit topic te starten. Hue van Philips is inmmidels een groot een populair topic hier op Tweakers. Daar is ook al tijden een eigen topic voor. Vragen over Osram komen daar ook altijd terecht, omdat je - na wat tweaken - via de Hue Bridge ook Osram producten kunt aansturen. Osram timmert met Lightify echter flink aan de weg, dus leek het mij relevant om er een eigen topic voor te starten. Ik ben Ilya en ik heb naast Hue ook Osram :).

Wat is het?


Het gaat hier om slimme lampen, varierend van de bekende 'bulbs' die je in bestaande armaturen oid kunt draaien, tot spotjes, ledtrips en zelfs tuinspots. Die slimme lampen zijn allemaal zuinige LED's; een manier om het stroomverbruik bij lichtverbruik omlaag te brengen. Een LED is superzuinig vergeleken traditionele lampen. Wat is er nu slim aan? Je kunt de lampen via een app op je mobiel besturen. Denk aan aan/uit, dimmen, van kleur laten veranderen, maar belangrijjker; je kunt ze in complete programma's aansturen. Dus, automatisch om een bepaalde tijd aan of uit, langzaam laten aangaan en meer. Je hebt zelfs een plug die als adapter fungeert, zodat je andere lampen ook in de programma's kunt opnemen (denk aan de kerstboom, of een 'raar armatuur' met afwijkende lampen. Alles kan :)Eerst even een algemeen (verkoop)praatje met dank aan Osram:

OSRAM LIGHTIFY - Slimme verlichting in een handomdraai

Licht kan niet alleen worden gebruikt om optimaal te kunnen werken, maar ook om te ontspannen. Licht creëert sfeer in de ruimste zin van het woord. Zo kan een gezellige avond veranderen in een unieke ervaring en is een avond thuis op de bank nog nooit zo rustgevend geweest. We leven in een tijd waarin handige technologische snufjes het dagelijks leven vergemakkelijken. LIGHTIFY Home van OSRAM is een innovatief en intelligent verlichtingssysteem voor in en om het huis. Met dit systeem kunt u zelf de verlichting aanpassen naar uw eigen wensen. De intelligente LIGHTIFY LED lampen kunnen worden aangestuurd door de LIGHTIFY Home app. Met deze app kunt u de lampen traploos dimmen. Daarnaast kunt u hiermee een tijdschakelaar instellen en kunt u eindeloos veel verschillende kleurnuances kiezen.

Om uw smartphone of tablet met uw lamp te laten communiceren, maakt u gebruik van de LIGHTIFY Home Gateway. Deze gateway vormt de kern van het systeem en kan draadloos verbonden en geïntegreerd worden in WLAN. De reeks LIGHTIFY LED lampen maakt de overstap naar draadloze stuursystemen bijzonder eenvoudig. OSRAM biedt LIGHTIFY lichtbronnen in klassieke lampvormen zodat u geen armaturen hoeft te vervangen om gebruik te maken van het intelligente verlichtingssysteem. Voor buitengebruik is de LIGHTIFY Gardenspot ideaal om verlichtingseffecten te creëren. Naast de LIGHTIFY lampen en armaturen kunt u ook met LIGHTIFY flexibele zelfklevende LED strips het licht aanpassen. De LED strips zijn ideaal voor gebruik als accentverlichting en zijn goed te combineren met vele andere LIGHTIFY producten zodat u uw gehele woning, zowel binnen als buiten, kunt voorzien van slimme verlichting die u naar eigen wens kunt instellen.Osram heeft leuke producten maar de informatie op de website(s) is zo nu en dan niet zo heel duidelijk. Zo heb je de hoofdsite osram-lamps.com met aandacht voor hun Smart Home productenlijn. Osram is sinds kort van naam veranderd, maar ook dat gaat verhuld in onduidelijkheden als je het mij vraagt. Ledvance is de nieuwe naam en alle Lightify producten vind je nu dan ook op de nieuwe website:

http://www.ledvance.nl/ld...y/lightify-home/index.jsp

Naast de Lightify Home productenrange heb je ook een professionele lijn aan lightproducten (Lightify Professional). Hier zal het vooral om de Home producten gaan.

Hieronder een overzicht met de verschillende Osram Lightify producten:
LIGHTIFY Gateway Home


Net als bij Hue begint het allemaal met de bridge, ook wel de Lightify Gateway genoemd. Wat kenmerken:
 • Brug tussen slimme apparaten en lampen, armaturen en componenten met LIGHTIFY functie
 • Verbindt maximaal 50 producten met LIGHTIFY functie
 • Intelligente draadloze lichtsturing
Wat vooral van belang is: de Lampen zijn zonder de Gateway niet via de mobiele app aan te sturen. De Gateway is in tegenstelling tot de Hue Bridge een stekker die rechtstreeks in het stopcontact past (niet echt handig, want bij een dubbel stopcontact of bij een stekkerdoos past er hierdoor niks meer in het stopcontact erboven en/of eronder).6 verschillende lampen


Momenteel heeft Osram 6 verschillende Lightify lampen, varierend van lampen voor de e27 voet, de e14 voet en een tweetal GU10 spotjes. Hieronder een overzicht met de belangrijkste details:
Lightify Classic TW e27

Dit is een standaard e27 witte lamp, waarbij TW voor Tunable White staat. M.a.w. de lamp kan van warm wit naar koud wit (2.700K-6.500K). Verder zijn de lampen dimbaar.
 • Aanpasbare lichtkleur via Tunable White: Warm White tot daglicht (2.700K-6.500K)
 • Dimbaar via LIGHTIFY
 • Levensduur: max. 20.000 u
Lightify Classic RGBW e27
 • RGB-kleursturing, circa 16 miljoen kleuropties instelbaar
 • Aanpasbare kleurtemperatuur via Tunable White: 2.000…6.500K
 • Dimbaar via LIGHTIFY
 • Levensduur: max. 20.000 u
Lightify Classic White e27

Een standaard witte lamp, waarbij de kleurtemperatuur niet te regelen is.
 • Kleurtemperatuur: 2.700 K
 • Dimbaar via LIGHTIFY
 • Levensduur: max. 20.000 u
Lightify Classic TW e14

In tegenstelling tot Hue heeft Osram wel een e14 lamp uitgebracht. Perfect voor de armaturen met een kleine fitting, waar deze e14 in past.
 • Aanpasbare lichtkleur via Tunable White: Warm White tot daglicht (2.700K-6.500K)
 • Dimbaar via LIGHTIFY
 • Levensduur: max. 20.000 u
Lightify Par16 TW GU10

De Tunable White (aan te passen kleurentemperatuur binnen het witte licht) GU10 spot van Osram.
 • Aanpasbare kleurtemperatuur via Tunable White: Warm White tot daglicht (2.000K-6.500K)
 • Dimbaar via LIGHTIFY
 • Levensduur: max. 20.000 u
Lightify Par16 RGBW GU10

De Tunable White kleurenversie van de GU10 spot van Osram.
 • RGB-kleursturing, circa 16 miljoen kleuropties instelbaar
 • Aanpasbare kleurtemperatuur via Tunable White: Warm White tot daglicht (2.000K-6.500K)
 • Dimbaar via LIGHTIFY
 • Levensduur: max. 20.000 u
Lightify Flex; de RGBW LightstripDe populaire Lightstrip. 2 meter lang en 12mm breed. RGBW voor alle kleuren die je maar wilt. Dimbaar via de Gateway en de kleurtemperatuur is ook in te stellen. Bevat een sticker voor montage, maar ik gebruik altijd een rolletje tesa dubbelzijdig tape zodat ik het later nog eens kan verplaatsen indien nodig.Voor in de tuin: Lightify GardenSpotSpeciaal voor in de tuin heb je nog de Lightify Gardenspot. Deze gardenspot heb je in twee versies:
 1. Gardenspot Mini White (2700K kleurtemperatuur, maar wel dimbaar via de Gateway)
 2. Gardenspot Mini RGB (de kleurenversie)
Beide versies bevatten 9 losse spots op een strip. De spots kunnen via een kunststof pinnetje in de grond geduwd worden, of je kunt alleen het ledje via een sticker (zit er al bij) op een ondergrond plakken (in dat geval verwijder je het plastic pinnetje en zie je de sticker meteen zitten).

Voor beide versies heb je nog de mogelijkheid om uit te breiden, telkens per 3 spots. Op de White versie werkt alleen het White verlengstuk, op de RGB versie werkt alleen het RGB verlengstuk.

Voor zover ik weet is de basisset IP44 (spatwaterdicht) en het uitbreidingstuk IP66.

Je kunt de connector ter hoogte van de stekker ontkoppelen, handig bij het plaatsen (zie het schema hieronder). De spots zitten om de 50cm (bij de basisset, maar ook bij de uitbreiding).TIP: wil je de ledjes via de stickers monteren? Koop dan een rolletje Tesa Powerbond montagetape, zodat je de spots altijd nog een keertje kunt verplaatsen. Ik heb het ook gebruikt om de afstand tussen elke spot te verkleinen, zonder dat de voedingskabeltjes zichtbaar waren.
Voor in de tuin: Lightify GardenPoleVergelijkbaar met de Gardenspots, maar nu in de vorm van kleine paaltjes. 5 RGBW paaltjes in de basisset, per 3 uitbreidbaar. 80lumen per paaltje, dimbaar via de Gateway (per oktober 2016 beschikbaar).Voor in de tuin: Lightify Flex OutdoorWeer een Lightstrip, maar nu voor buiten (IP65). 4.8 meter lang. RGBW voor alle kleuren die je maar wilt. Dimbaar via de Gateway (per oktober 2016 beschikbaar).LIGHTIFY Plug


De plug is fantastisch. Hiermee kun je namelijk niet-Lightify producten aan het netwerk hangen en dus ook aan/uit schakelen, en in je programma's verwerken. Denk hierbij bv aan:
 • Een armatuur met afwijkende lampen
 • Kerstverlichting (of andere tijdelijk verlichting)
 • Het bedlampje van de kinderen (om op afstand uit te zetten)
In het verleden konden Hue gebruikers de Philips LivingWhites adapter kopen, om niet-Hue lampen ook op het netwerk aan te sluiten. Philips stopte echter met de verkoop van deze adapters. Fijn dus dat Osram ze wel heeft, en met gemiddeld zo'n €25 zijn ze ook nog eens goed betaalbaar. Met wat gepiel kun je ze ook met je Hue netwerk koppelen.LIGHTIFY Switch


Nu heb je ook de Lightify Switch, waarmee je de lampen makkelijk aan/uit (en meer) kunt schakelen. Wat details:
 • 4 knoppen, 2 functies per knop mogelijk
 • Tot op een afstand van 30 meter te bedienen
 • Aan de muur te bevestigen, en via magneet makkelijk van de muur af te halen


Op- en aanmerkingen
 • Osram gebruik maakt van Zigbee en niet van WiFi of Z-wave.
 • Osram producten kunnen ook via de Hue bridge (v1 & v2) worden aangestuurd, maar koppelen verloopt niet bij iedereen even vlekkeloos.
 • Osram is de enige leverancier met (waterdichte) tuinverlichting, hoewel veel gebruikers ook prima Hue lampen buiten hebben draaien.
Heb je input a.d.h.v. dit topic? Laat dit mij dan weten, dan verwerk ik dit in het artikel.

[Voor 178% gewijzigd door GustavSan op 12-12-2016 11:26]


 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Gereserveerd voor wat extra ruimte :)

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
Ik ben aan het twijfelen om de gardenspot RGB te kopen, maar weet iemand of je deze ook rechtstreeks op een stroomkabel kan aansluiten of moet je echt een stopcontact in de buurt hebben om de stekker in te pluggen ?

 • remmuz
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:47
Nog een vraag over de gardenspot; kun je twee stukken van 9 spots aan elkaar koppelen of kun je echt alleen uitbreiden met die setjes van 3 spots?

 • remmuz
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:47
StinkyPanda schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 10:36:
Ik ben aan het twijfelen om de gardenspot RGB te kopen, maar weet iemand of je deze ook rechtstreeks op een stroomkabel kan aansluiten of moet je echt een stopcontact in de buurt hebben om de stekker in te pluggen ?
Je hebt echt een stopcontact nodig; er zit overigens een stuk snoer van ruim 5 meter tussen de stekker/adapter en de eerste spot.
Met wat knutsel werk zal het vast wel mogelijk zijn om dat snoer langer te maken maar ik weet niet of dat heel betrouwbaar gaat werken buiten.

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
Dat is spijtig.
Ik heb geen zin om vooraan aan de oprit een stopcontact te voorzien. Er ligt nu reeds elektriciteitssnoer in de grond dus het zou handiger zijn om het snoer van de gardenspots daar rechtstreeks op aan te sluiten. (in een waterdichte verdeeldoos uiteraard)
remmuz schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 12:27:
Nog een vraag over de gardenspot; kun je twee stukken van 9 spots aan elkaar koppelen of kun je echt alleen uitbreiden met die setjes van 3 spots?
komt 3x het setje van 3 spots niet voordeliger uit dan een extra standaardset van 9 spots ?

[Voor 39% gewijzigd door StinkyPanda op 22-10-2016 13:30]


 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
StinkyPanda schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 10:36:
Ik ben aan het twijfelen om de gardenspot RGB te kopen, maar weet iemand of je deze ook rechtstreeks op een stroomkabel kan aansluiten of moet je echt een stopcontact in de buurt hebben om de stekker in te pluggen ?
stopcontact....idd jammer. Je zou wel de 12v kunnen verlengen volgens mij...door met van die harsdoosjes te werken. Maar wil je dat onder de grond hebben? Ik heb een 9x9cm hardhouten paal zwart geschilderd en een ip67 buitenstopcontact erin verwerkt. Zie je alleen een klein zwart houten paaltje...met een apelelijk stopcontact :)

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
remmuz schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 12:27:
Nog een vraag over de gardenspot; kun je twee stukken van 9 spots aan elkaar koppelen of kun je echt alleen uitbreiden met die setjes van 3 spots?
Nee. Telkens met drie. Weet niet hoelang in totaal op deze manier mogelijk is....

 • remmuz
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:47
Ik heb ergens in de spec's gelezen dat je max. 3 uitbreidings setjes kunt toevoegen.
Vind het wel interessant voor de tuin. De rgb versie kost iets meer dan 57 euro op Amazon dus dat is nog wel te doen.
Het enige dat me tegenhoud is de compatibiliteit met Hue. Ik heb geen zin om opeens met een nutteloos ding te zitten omdat Philips weer eens met een firmware update komt waardoor het niet meer werkt.

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
remmuz schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 16:01:
Ik heb ergens in de spec's gelezen dat je max. 3 uitbreidings setjes kunt toevoegen.
Vind het wel interessant voor de tuin. De rgb versie kost iets meer dan 57 euro op Amazon dus dat is nog wel te doen.
Het enige dat me tegenhoud is de compatibiliteit met Hue. Ik heb geen zin om opeens met een nutteloos ding te zitten omdat Philips weer eens met een firmware update komt waardoor het niet meer werkt.
Heb daarom maar de Gateway gekocht en stuur mijn tuin dus met een eigen programma aan. Werkt het met Hue dan fijn zo niet, dan ook geen ramp. En idd. Lekker goedkoop via Amazon.de :)

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
GustavSan schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:49:
[...]


stopcontact....idd jammer. Je zou wel de 12v kunnen verlengen volgens mij...door met van die harsdoosjes te werken. Maar wil je dat onder de grond hebben? Ik heb een 9x9cm hardhouten paal zwart geschilderd en een ip67 buitenstopcontact erin verwerkt. Zie je alleen een klein zwart houten paaltje...met een apelelijk stopcontact :)
Een stopcontact op een paaltje (verstopt tussen de beplanting) lijkt dan inderdaad nog de beste oplossing.

Maar nu ben ik aan het twijfelen of het signaal van de gateway wel tot buiten zal geraken. Hoe heb jij dit juist voorzien ?

 • Scocz
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 02-01-2020
Iemand ervaring met de RBGW flexstrip? Als ik de flexstrip koop moet ik ook nog de gateway kopen, maar hoe koppel ik dit dan onderling?

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
StinkyPanda schreef op zondag 23 oktober 2016 @ 15:25:
[...]


Een stopcontact op een paaltje (verstopt tussen de beplanting) lijkt dan inderdaad nog de beste oplossing.

Maar nu ben ik aan het twijfelen of het signaal van de gateway wel tot buiten zal geraken. Hoe heb jij dit juist voorzien ?
Heb de Gateway toevallig maar op nog geen twee meter van de start van de Gardenspots, dus geen problemen hier.

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Scocz schreef op zondag 23 oktober 2016 @ 15:45:
Iemand ervaring met de RBGW flexstrip? Als ik de flexstrip koop moet ik ook nog de gateway kopen, maar hoe koppel ik dit dan onderling?
Wat bedoel je precies? Je hebt om het geheel via de app aan te sturen idd altijd de Gateway nodig. Het koppelen gaat via de app als beiden aanstaan.

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
Hmm dillema,

Nu ik op het punt sta om de Gadenspots te bestellen ben ik uitgekomen op iets nieuws, namelijk de GardenPole http://vi.raptor.ebaydesc...pm=1&ds=0&t=1477815870327

De paaltjes zijn 16cm hoog en geven 80 lumen/paal maar er hangen wel maar 5 paaltjes aan.
Voor mijn toepassing lijkt dit een betere oplossing dan de spots

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
StinkyPanda schreef op zondag 30 oktober 2016 @ 09:34:
Hmm dillema,

Nu ik op het punt sta om de Gadenspots te bestellen ben ik uitgekomen op iets nieuws, namelijk de GardenPole http://vi.raptor.ebaydesc...pm=1&ds=0&t=1477815870327

De paaltjes zijn 16cm hoog en geven 80 lumen/paal maar er hangen wel maar 5 paaltjes aan.
Voor mijn toepassing lijkt dit een betere oplossing dan de spots
Leuk zeg. Ben benieuwd naar meer foto's in de praktijk. Zie er inderdaad mooi uit op bv een gazon. In mijn tuin niet echt bruikbaar ivm plantenbakken en een tegelvloer...maar tof dat ze de tuin-range uitbreiden.

 • remmuz
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:47
Ik ben toch maar voor de garden spots gegaan; ik was 57 euro kwijt voor de basis set en 3x 16 euro voor de uitbreidingsset.
Het koppelen aan de Hue bridge kost je een paar minuten maar daarna werkt het prima.
Licht opbrengst valt mij mee, al was dat voor mij niet de belangrijkste factor.
Het enige minpuntje zou de kleur menging kunnen zijn. Op de foto is het lastig te zien, maar in het echt zie je duidelijk de drie afzonderlijke kleuren. Voor mij geen bezwaar, ik vind het effect juist decoratief.

https://tweakers.net/ext/f/Z8tcJMyUsYY5jGDidKu1o7KV/thumb.jpg

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
Ik had zondag via eBay 2 setjes van de nieuwe GardenPole's besteld en ze zijn deze middag toegekomen. De paaltjes zijn licht maar voelen wel stevig aan. Ze zijn wel 26,5 cm hoog ipv 16 cm dat bij de webshops word vermeld.
Heb ze zojuist even binnen getest icm mijn Hue bridge 2 en het koppelen ging vlekkeloos. Nu maar hopen dat het signaal ver genoeg tot buiten reikt.

Ik ga ze gebruiken om de oprit voor het huis te verlichten maar spijtig genoeg is de elektriciteit nog niet helemaal aangesloten.

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
Ik heb eindelijk de 2 setjes Osram GardenPole geplaatst maar nu heb ik het probleem dat wanneer ik ze aanzet (met de Hue 2 bridge), de ene gewoon wit oplicht en de andere altijd blauw/wit oplicht.

Iemand een idee hoe dit op te lossen valt ?
De beide sets staan in Hue reeds in dezelfde groep.

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
StinkyPanda schreef op zondag 13 november 2016 @ 18:20:
Ik heb eindelijk de 2 setjes Osram GardenPole geplaatst maar nu heb ik het probleem dat wanneer ik ze aanzet (met de Hue 2 bridge), de ene gewoon wit oplicht en de andere altijd blauw/wit oplicht.

Iemand een idee hoe dit op te lossen valt ?
De beide sets staan in Hue reeds in dezelfde groep.
Heb je al wat uit kunnen sluiten? Speelt het ook bij de Osram bridge?

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
GustavSan schreef op zondag 13 november 2016 @ 20:21:
[...]


Heb je al wat uit kunnen sluiten? Speelt het ook bij de Osram bridge?
Ik heb alleen en Hue bridge.

De lampen steken in een geschakeld stopcontact dat ik van binnen aan/uit kan zetten, en wanneer ik de lampen met de schakelaar aan zet dan hebben ze allebei dezelfde kleur, alleen wanneer ik ze nadien bv. dim met de app kleurt er één set anders.

 • rinkel
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20-03 13:26
Misschien handig om in de TS te vermelden dat Osram gebruik maakt van Zigbee en niet van WiFi of Z-wave.

Er is overigens ook een stekker verkrijgbaar.
Daarnaast is ook een inbouwschakelaar, maar die is van de pro-serie, geen idee of die compatibel is.

[Voor 12% gewijzigd door rinkel op 20-11-2016 12:38]


 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
rinkel schreef op zondag 20 november 2016 @ 11:23:
Misschien handig om in de TS te vermelden dat Osram gebruik maakt van Zigbee en niet van WiFi of Z-wave.

Er is overigens ook een stekker verkrijgbaar.
Daarnaast is ook een inbouwschakelaar, maar die is van de pro-serie, geen idee of die compatibel is.
Thanks. Heb het verwerkt. Plug is een goeie...was ik helemaal vergeten. Heb ook de nieuwe Outdoor Ledstrip en de Gardenpoles toegevoegd. Ik zag dat er ook een sensor is, zal ik tzt nog wel even toevoegen. Ben niet zo van de techniek, dus als er nog opmerkingen zijn mbt connecten etc hoor ik het graag...

 • ernstblaauw
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 24-02 21:33
Ik heb net een vraag geplaatst in het Hue-topic over de mogelijkheden om Lightify-lampen aan een Hue Bridge te hangen. Wellicht ook voor sommigen hier interessant? ernstblaauw in "[Philips Hue] Ervaringen & discussie - Deel 2"

 • rinkel
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20-03 13:26
Ik heb een van die Osram stekkers hier werkend. Tot zover erg betrouwbaar en de stekker kan ook met een drukknop aan en uit geschakeld worden.
De status wordt dan netjes teruggegeven aan de hub, en dus ook aan de app.
Ik moet er wel even bij vermelden dat ik geen Osram hub gebruik, maar Smartthings

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Nu ook beschikbaar: de Lightify Switch. De Osram versie van de Hue tap. Heb de post even bijgewerkt.

 • Jochemd13
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 18-03 20:31
Leuk topic!
Ik ga vooral die buitenverlichting in de gaten houden :)

Anoniem: 877311

Beste Lightify gebruikers,

Sinds december zijn er bij ons ook een 5-tal Lightify Flex Led Strips weggewerkt achter de open haard. We zijn erg tevreden met het mooie licht, echter is er één groot nadeel. Gedurende de dag komt het een paar keer voor dat als je de app opent de lampen niet meer te bedienen zijn. De lampen worden getoond in de app, maar zijn grijs ingekleurd, alsof de verbinding weg is. De Gateway brandt gewoon groen en WiFi is prima in orde. Tien minuten later werkt het weer goed, maar 20 minuten daarna kan het weer zijn, erg frustrerend. Na een factory reset, of de Gateway in- en uitpluggen verhelpt het probleem voor een dag, maar komt telkens weer terug. Herkent iemand het probleem? Wellicht een kapotte Gateway?

Alvast dank!

Groeten,
Steven

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Anoniem: 877311 schreef op woensdag 25 januari 2017 @ 22:19:
Beste Lightify gebruikers,

Sinds december zijn er bij ons ook een 5-tal Lightify Flex Led Strips weggewerkt achter de open haard. We zijn erg tevreden met het mooie licht, echter is er één groot nadeel. Gedurende de dag komt het een paar keer voor dat als je de app opent de lampen niet meer te bedienen zijn. De lampen worden getoond in de app, maar zijn grijs ingekleurd, alsof de verbinding weg is. De Gateway brandt gewoon groen en WiFi is prima in orde. Tien minuten later werkt het weer goed, maar 20 minuten daarna kan het weer zijn, erg frustrerend. Na een factory reset, of de Gateway in- en uitpluggen verhelpt het probleem voor een dag, maar komt telkens weer terug. Herkent iemand het probleem? Wellicht een kapotte Gateway?

Alvast dank!

Groeten,
Steven
Ik denk dat ik dit ook heb...maar ik heb het alleen bij de pluggen, het is mij nog niet opgevallen bij de gardenspots.....irritant, maar ik loop erg eerlijk gezegd nog te weinig tegenaan om het echt storend te vinden. Ik ervaar namelijk zo nu en dan hetzelfde met de Hue lampen.

 • pacificocean
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19-03 15:48
GustavSan schreef op donderdag 26 januari 2017 @ 10:08:
[...]


Ik denk dat ik dit ook heb...maar ik heb het alleen bij de pluggen, het is mij nog niet opgevallen bij de gardenspots.....irritant, maar ik loop erg eerlijk gezegd nog te weinig tegenaan om het echt storend te vinden. Ik ervaar namelijk zo nu en dan hetzelfde met de Hue lampen.
Ik heb 2 pluggen aan Hue bridge 2.0 hangen. Nu krijg ik continue de melding dat de pluggen niet bereikbaar zijn. Ze zijn echter nog wel via de hub te schakelen. Bij 1 heb ik de connectie met de Hue bridge verwijderd, maar de verbinding krijg niet meer hersteld. Iemand een idee hoe dit op te lossen?

Anoniem: 882221

wij hebben vorige week een nieuw huis betrokken waar ik 10 lightify spots in de woonkamer hebben. De eerste installatie ging probleemloos, maar na een reset krijg ik de spotjes niet meer gekoppeld met de app.

Graag wat tips and tricks.

 • avdalen
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 11-08-2017
Ik heb vandaag de LIGHTIFY plug ggeberuikt. Eerst in de kamer uitgeprobeerd en het leek goed. Daarna de led's in de tuin er op aangesloten. Nu blijkt dat de led's van de tuinverlichting knippert als de plug is uit geschakeld. Bij inschakelen branden de led's normaal.
Heeft iemand ook dit probleem?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • avdalen
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 11-08-2017
Nog even over bovenstaand. Ik heb de spanning gemeten als de plug uit staat. Er blijkt dan 42V op te staan!

 • Haage
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 17-09-2020
Dikkie D schrijft:

"Quote"

LIGHTIFY Plug

De plug is fantastisch. Hiermee kun je namelijk niet-Lightify producten aan het netwerk hangen en dus ook aan/uit schakelen, en in je programma's verwerken. Denk hierbij bv aan:
Een armatuur met afwijkende lampen
Kerstverlichting (of andere tijdelijk verlichting)
Het bedlampje van de kinderen (om op afstand uit te zetten)
In het verleden konden Hue gebruikers de Philips LivingWhites adapter kopen, om niet-Hue lampen ook op het netwerk aan te sluiten. Philips stopte echter met de verkoop van deze adapters. Fijn dus dat Osram ze wel heeft, en met gemiddeld zo'n €25 zijn ze ook nog eens goed betaalbaar. Met wat gepiel kun je ze ook met je Hue netwerk koppelen.

"Unquote"

Wat bedoet Dikkie D met gepiel? Wat moet je doen om die plug in een Hue netwerk ( bridge 1) op te nemen?

 • Jochemd13
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 18-03 20:31
Heb je voor het koppelen met Hue de Gateway nodig?

 • muchu
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 13-03 15:28
StinkyPanda schreef op zondag 13 november 2016 @ 18:20:
Ik heb eindelijk de 2 setjes Osram GardenPole geplaatst maar nu heb ik het probleem dat wanneer ik ze aanzet (met de Hue 2 bridge), de ene gewoon wit oplicht en de andere altijd blauw/wit oplicht.

Iemand een idee hoe dit op te lossen valt ?
De beide sets staan in Hue reeds in dezelfde groep.
is het probleem met de verschillende lichtkleuren intussen opgelost?
Wat is ongeveer de tussenafstand tussen de paaltjes? Ik zou een border van ongeveer 15m willen uitrusten met verlichting maar wil eerst inschatten hoeveel sets ik nodig zal hebben.
Dank!

 • jorisdekloris
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-03 18:53
Kan iemand bevestigen dat de Lightify lampen Zigbee HA gebruiken ipv Zigbee LL?

Tierelier


 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
muchu schreef op woensdag 26 april 2017 @ 14:41:
[...]


is het probleem met de verschillende lichtkleuren intussen opgelost?
Wat is ongeveer de tussenafstand tussen de paaltjes? Ik zou een border van ongeveer 15m willen uitrusten met verlichting maar wil eerst inschatten hoeveel sets ik nodig zal hebben.
Dank!
Ja het probleem is opgelost.
Ik heb aan beide kanten van mijn oprit een set Gardenpole's staan en soms kreeg 1 set geen goed signaal doorgestuurd van de andere, maar na de 'ontvangers' wat anders te richten zijn er geen problemen meer.

De tussenstand van de paaltjes is 2m dus met 1 startset (5paaltjes) en 1 uitbreiding (3 paaltjes) kom je aan 16m. Ook de stroomdraad zelf is nog 5m lang.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Ik heb inmiddels een set gardenlights aan de praat. Werkt lekker en heb het idee dat het hele netwerk meer stabiel geworden is.

Het enige waarop ik wat wil bedenken is de sterkte van de leds. Zet ik de sterkte op 1% ( zwakste stand) dan komt er nog teveel licht vanaf. Wil dus nog meer dimmen. Iemand suggesties? Misschien een klein zwart rond stickertje op elke led? Andere suggesties hoe ik de lichtsterkte nog meer omlaag kan halen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dewaltherman
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 20-11-2022
Wie kan mij helpen?

Ik heb sinds een jaar diverse Lightify producten, waaronder 1xGateway, 2xPlugs, 4xE27 en 7 GU10. Nu heeft het altijd goed gewerkt, netjes alle Update's gedaan. Echter sinds gisteren werkt het niet meer, geen verbinding met de lampen te krijgen. De Gateway wordt gevonden en kleurt groen na opstart, de lampen en plugs worden niet meer gevonden ook niet enkele resets of aan en uitschakelen van de lampen. Wat nu te doen? Ik kan geen informatie vinden over troubleshooting met lightify. Ik hoop en vertrouw op jullie deskundigheid :-)

 • Tester_-_
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15-12-2022
Knop om scene toe te voegen ontbreekt in iOS Osram Lightify (versie 1.8.0)?

Sinds een aantal weken heb ik een aantal Osram Lightify producten, werkt allemaal redelijk tot prima.
Bediening via iPhone/iPad via de iOS Osram Lightify standaard app.
Maak gebruik van de standaard Osram gateway.

Volgens de (sterk verouderde) handleiding (directe PDF link) kan je "scenes" toevoegen (pagina 2 van de PDF), maar dat lukt me niet.
Waar ik ook kijk, in de huidige versie van de app kom ik nergens de knop tegen om een scene toe te voegen, deze knop:


Volgens de handleiding van Osram moet het als volgt in de app.
Groep editen > lamp aanklikken > add scene button aanklikken:

Echter, in de laatste versie van de Ligtify app kan je geen individuele instellingen van een lamp editen als je een groep bewerkt.... De add scene button verschijnt ook niet als je een individueel device bewerkt....

Als ik in de huidige versie van de app een groep edit zie ik dit:


Kijk ik ergens heel erg overheen, of is het op dit moment niet mogelijk om een scene toe toe voegen in de iOS app?

Tevergeefs contact met de helpdesk gezocht, daar snappen ze me niet (of willen me niet snappen). De reactie komt niet verder dan "de handleiding klopt niet meer, die heeft een update nodig". Een basale vraag of het in de laatste versie van de iOS app überhaupt mogelijk is werd categorisch niet op geantwoord.

 • ernstblaauw
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 24-02 21:33
Weet iemand hier wat de laatste firmware is van de Lightify-lampen? Of beter gezegd, of de firmware onlangs nog is bijgewerkt?
Ik ben namelijk sinds november vorig jaar overgestapt op een Philips Hue-Bridge, waardoor mijn lampen niet meer automatisch bijgewerkt worden (ik moet ze daarvoor terug zetten naar de Lightify Hub). Nu wil ik dus graag weten of ik dat eens moet doen, of dat de lampen al een tijdje op dezelfde firmware zitten.

 • DaTimMan
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 09:31
Ik wil eigenlijk zelf de gardenpoles voorzien van een RGB controller. Werken de ledjes gewoon op 12/24v?

[Voor 25% gewijzigd door DaTimMan op 11-07-2017 12:48]


 • bvbal79
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 19-03 23:28
Heeft iemand ervaring om de gardenspots te plakken met de stickers? Ik heb een luifel langs mijn huis van 10 meter en zou dan de spots op zijn kop erop kunnen plakken. Maar geen idee of dat steve dingen zijn of dat je beter zelf met wat montagekit aan de slag moet.

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Ik heb de gardenspots op zijn kop langs de rand van mijn plantenbak. De stickers zijn prima mits de ondergrond glad is. Let er wel op dat de zwakste stand nog best fel is wat mij betreft. Ik overweeg om een zwarte sticker op de lampjes te plakken om ze net nog een tikkie meer te kunnen dimmen.

 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

jorisdekloris schreef op woensdag 26 april 2017 @ 17:41:
Kan iemand bevestigen dat de Lightify lampen Zigbee HA gebruiken ipv Zigbee LL?
Ik verwacht niet dat iemand dit zou kunnen bevestigen, want ik heb ergens gelezen dat Osram voor sommige markten ZHA gebruikt en voor andere markten ZLL.

Ik heb op Amazon wat door recente reviews van Osram Lightify zitten lezen en er vallen me twee dingen op:
 • Groen: enkele mensen melden dat de weergave van de kleur groen slecht is. Betekent dit dat Osram recentelijk is afgestapt van RGB (en nu het oude Philips hue systeem gebruikt)? In video's op YouTube heb ik gezien dat de weergave van groen bij Osram veel beter is (was) dan van Hue 3.
 • Kwaliteit: veel mensen klagen dat de E27 lamp vrij snel kapot ging en omdat het om een starterskit ging moesten ze de complete kit, inclusief hub, terugsturen. De nieuwe hub/set wilde niet meer zo goed installeren als de oude. Veel mensen klagen ook dat de lamp zoemt.
Zijn er mensen hier in het topic met vergelijkbare ervaringen?

[Voor 53% gewijzigd door aawe mwan op 17-09-2017 17:44]

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Om te antwoorden op m'n eigen vragen: ik heb intussen zo'n lightify (starters-)kit in huis.

De lamp heeft een aantal mooie verzadigde "RGB-kleuren" (als je het kleurenwiel helemaal aan de rand instelt), maar niet allemaal: de lamp heeft bijvoorbeeld wel een prima verzadigd RGB-blauw, maar het groen is nog te licht.

De set die ik kreeg, is zo te zien door de fabrikant opengemaakt en opnieuw dichtgemaakt. Misschien dat een batch slechte lampen vervangen is? De lamp zoemt zoals bijvoorbeeld een computermonitor zoemt: je hoort het alleen als je er op gaat letten (en je hoofd er vlakbij houdt). Het is een beetje harder dan het piepen van de Zigbee kleurenlamp van Ikea, maar wel een lagere toon.

Over de Trådfri lamp gesproken trouwens: die heb ik met de Lightify geconnect (met de nieuwste softwareversie), maar vanuit de Lightify is de Ikea kleurenlamp alleen als warm-witte lamp te gebruiken.

-update-

Intussen heb ik ook een Philips Hue gen3 aangesloten op de Osram hub en het is vrij duidelijk dat er geen winnaar is: de Osram lamp is wat blauw betreft veel beter dan de Philips lamp, maar de Philips lamp is wat groen en cyaan betreft veel beter dan de Osram lamp. (dit dus indien aangestuurd door de Osram hub)

[Voor 15% gewijzigd door aawe mwan op 06-10-2017 18:59]

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Tester_-_ schreef op maandag 19 juni 2017 @ 21:32:
Echter, in de laatste versie van de Ligtify app kan je geen individuele instellingen van een lamp editen als je een groep bewerkt.... De add scene button verschijnt ook niet als je een individueel device bewerkt....
Bij mij onder Android precies hetzelfde: ik kon nergens een knop vinden waarmee je scenes zou kunnen aanmaken, maar op diverse plekken staat wel "0 scenes" dus de functionaliteit zit er wel in.

Na lang zoeken heb ik toch een scene kunnen toevoegen. Hoe?
 1. Linksonder kies je voor "home",
  je komt nu op het scherm met je groepen en je scenes;
 2. Klik op het gekleurde rondje vóór de naam van de betreffende groep,
  dus NIET op de naam van de groep zelf
  (en ook NIET het standby-symbool achter de naam van de groep);
 3. Je komt dan op het scherm waar jij een rood circeltje op getekend hebt.
  Op dit scherm staat bij mij in Android rechtsboven in het oranje de tekst "+Scene"
  en hiermee kan ik de huidige instelling als een scene toevoegen.
De schermen uit jouw laatste screenprintje krijg je als je op de naam van de groep klikt, in plaats van het plaatje, dus ik denk dat deze oplossing ook voor jou op iOS kan werken.

[Voor 6% gewijzigd door aawe mwan op 08-10-2017 16:21]

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Haage schreef op maandag 13 maart 2017 @ 23:51:
Dikkie D schrijft:

Wat bedoet Dikkie D met gepiel? Wat moet je doen om die plug in een Hue netwerk ( bridge 1) op te nemen?
Hier bedoel ik mee dat ik alleen een paar pluggen en wat gardenlights van Osram heb en deze vooralsnog niet aan mijn Hue netwerk heb kunnen koppelen. Heb de Osram adapter in de woonkamer, de Hue bridge in de meterkast. Heb tig Hue lampen in de woonkamer, maar toch lukt het niet om de pluggen binnen de Hue app te vinden. Echter, het internet staat vol met mensen die het wel prima aan de praat hebben gekregen, mij lijkt het niet te lukken (het overigens een Hue Bridge 1.0). Ik vind het geen probleem. Heb alles via programma's draaien en dat mijn tuinverlichting en tzt mijn kerstverlichting gewoon via de Osram app geschakeld worden (via de timer programma's) boeit me eigenlijk niet zo heel erg...

 • Tester_-_
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15-12-2022
De schermen uit jouw laatste screenprintje krijg je als je op de naam van de groep klikt, in plaats van het plaatje, dus ik denk dat deze oplossing ook voor jou op iOS kan werken.
Staat inderdaad nergens omschreven, maar in iOS is de truc om een "longpress" op de cirkel te doen en inderdaad NIET op de groepsnaam te klikken... Heel intuïtief, maar niet heus.
Ondersteuning van Osram is om te huilen zo slecht, half jaar geleden zou de handleiding al geupdate worden.

Hoe dan ook, bedankt voor de tip!

 • Novartis
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 16-03 21:09
Hoi,

Ik heb de Osram tuinverlichting gekocht, maar de voeding snoer is te kort. Nu wil ik deze verlengen en heb daarvoor een extra verlengkabel nodig voor 4-pins male/female.

Wie weet waar ik deze morgen nog kan kopen in een winkel in de omgeving A’dam.

Zaterdag ga ik de tegels in mijn tuinleggen en wil de kabel het liefst eronder plaatsen.

Alvast bedankt.

 • Jochemd13
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 18-03 20:31
Novartis schreef op donderdag 19 oktober 2017 @ 23:40:
Hoi,

Ik heb de Osram tuinverlichting gekocht, maar de voeding snoer is te kort. Nu wil ik deze verlengen en heb daarvoor een extra verlengkabel nodig voor 4-pins male/female.

Wie weet waar ik deze morgen nog kan kopen in een winkel in de omgeving A’dam.

Zaterdag ga ik de tegels in mijn tuinleggen en wil de kabel het liefst eronder plaatsen.

Alvast bedankt.
Heb je een foto van het type aansluiting?

 • remmuz
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08:47
Jochemd13 schreef op vrijdag 20 oktober 2017 @ 08:39:
[...]

Heb je een foto van het type aansluiting?
Volgens mij is het deze;

4-pins T-Connector. online genoeg te vinden maar een fysieke winkel in Nederland zal niet eenvoudig te vinden zijn.

 • Jochemd13
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 18-03 20:31
remmuz schreef op vrijdag 20 oktober 2017 @ 10:00:
[...]


Volgens mij is het deze; [afbeelding]

4-pins T-Connector. online genoeg te vinden maar een fysieke winkel in Nederland zal niet eenvoudig te vinden zijn.
Ja inderdaad, misschien hebben ze deze kabel wel bij een tuincentrum of dergelijk gezien het erg op een kabel van andere tuinverlichting lijkt. Het merk is ook weer niet zo groot dat ze het bij elke domoticawinkel verkopen, ik vrees dat je hem ook niet gaat vinden in een fysieke winkel.

 • Sunderfield
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 00:03
Ik heb vorige week een startsetje bij elkaar geschraapt op amazon.de met een e27 en gateway. Heel erg leuk geprijsd. (~44 euro bij elkaar)

Ik heb wat problemen met de app (ik word telkens uitgelogd) maar ik ben vrijwel direct op hass.io overgestapt en dit werkt vlekkeloos. Gisteren een GU10 witbereik besteld om te proberen.

 • bas-nld
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 12-03 13:00
Weet iemand wat de omgevingsariabalen zijn voor de Lightify Plug?

Ik wil een aantal van deze plugs in de tuin hebben en temperaturen kunnen daar natuurlijk tot onder 0 dalen. Ik weet dat ze IP20 zijn, dat zegt alleen nog niks over omgevingstemperatuur.

 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

De deur/raamsensor voor het Osram systeem is (bijna?) nergens meer te koop, het is zelfs moeilijk terug te vinden dat dit ding bestaan heeft. In oude reviews is de algemene klacht dat hij niet goed werkt.

Maar ik neem aan dat de software nog wel gewoon aanwezig is in de bridge. Heeft iemand een deur/raamsensor van een ander merk kunnen koppelen aan de Osram hub?

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • mediumdry
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 14-03 11:30
Ik heb de OSRAM Smart+ plug. Hoewel die aangeeft voor in huis te zijn is de temperatuurrange van -20 tot 40 en humidity van 5% tot 90%.

Ik heb verder alleen nog maar Ikea spullen, maar het is me nog niet gelukt om het te koppelen. (tenminste, het lijkt van wel, met de ikea afstandsbediening, maar het doet niets).

Als ik groepen wil maken die tegelijk ikea lampen aan en uit zet zowel als de plug, moet ik dan de OSRAM hub kopen en via alexa koppelen of de Hue bridge and daar alles op aansturen?

 • MadDog11
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 20-03 18:16
Ik heb 3 Osram Smart+ plugs draaien via een Philips Hue Bridge, dus dat werkt zeker.

 • mediumdry
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 14-03 11:30
heb de bridge maar besteld ook. Het werkt met de ikea remote, tenminste, hij kan hem uit en aan schakelen als de plug in een stand staat waarin hij iedere seconde even aan en direct weer uit gaat. Oftewel, er gebeurd iets heel vervelends... Ik denk dat de support van Ikea wel beter wordt als volgend jaar inderdaad de Ikea plug uitkomt. Ik ben heel benieuwd naar de prijs daarvan.

Iemand nog een tip om de huidge lichtknoppen in huis te vervangen? (met een aan/uit schakelaar zigbee in de muur en in plaats van de fysieke knop een stopcontact dat ook aan/uit gezet kan worden via zigbee)

 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

mediumdry schreef op zaterdag 9 december 2017 @ 13:49:
heb de bridge maar besteld ook. Het werkt met de ikea remote, tenminste, hij kan hem uit en aan schakelen als de plug in een stand staat waarin hij iedere seconde even aan en direct weer uit gaat. Oftewel, er gebeurd iets heel vervelends...
Dat geklik stopt op een gegeven moment en vanaf dat moment is de Osram tussenstekker prima te bedienen met de Ikea afstandsbediening. Maar helaas heb ik nooit meegemaakt dat hij ook vanuit de Ikea hub/app te bedienen was. Daarom heb ik hem aangesloten op een Osram hub en dan werkt het uiteraard perfect.
Iemand nog een tip om de huidge lichtknoppen in huis te vervangen? (met een aan/uit schakelaar zigbee in de muur en in plaats van de fysieke knop een stopcontact dat ook aan/uit gezet kan worden via zigbee)
Ik heb er net een lamp voor gezet en dat lijkt een prima oplossing om de oude schakelaar te verstoppen.

Natuurlijk kan je de draadloze afstandsbediening vastmaken aan een muur, maar heb je ook wel eens overwogen om hem vast te maken aan de armatuur? Want de oorspronkelijke plaats waar mensen in hun woning het licht aan draaien, is natuurlijk niet de muur, maar is het petroleum kraantje op de lamp zelf.

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • mediumdry
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 14-03 11:30
aawe mwan schreef op zaterdag 9 december 2017 @ 18:18:
Dat geklik stopt op een gegeven moment en vanaf dat moment is de Osram tussenstekker prima te bedienen met de Ikea afstandsbediening. Maar helaas heb ik nooit meegemaakt dat hij ook vanuit de Ikea hub/app te bedienen was. Daarom heb ik hem aangesloten op een Osram hub en dan werkt het uiteraard perfect.
Het nadeel daarvan is dat je twee verschillende systemen hebt en het dus alleen voor een meta control als alexa mogelijk is de verschillende zaken te groeperen.

Ik heb daarom een Hue bridge gekocht en alles omgezet daarin. Kan nu ook scenes gebruiken, dus best ok. Was even lastig weer alles in te regelen, maar dat is nu gedaan. De ikea gateway kan ik altijd nog gebruiken voor firmware updates.
Ik heb er net een lamp voor gezet en dat lijkt een prima oplossing om de oude schakelaar te verstoppen.

Natuurlijk kan je de draadloze afstandsbediening vastmaken aan een muur, maar heb je ook wel eens overwogen om hem vast te maken aan de armatuur? Want de oorspronkelijke plaats waar mensen in hun woning het licht aan draaien, is natuurlijk niet de muur, maar is het petroleum kraantje op de lamp zelf.
Dat is waar, al is er natuurlijk een gewenning van de afgelopen 75 jaar. Maar het gaat me niet over waar de switch zit, maar de stroomverbinding. Het is soms nodig een smart lamp te resetten (bij de ikea spullen 6x aan en uit) en ik heb ook lampen waar ik geen "smart" lampjes in kan zetten (de led lamp boven de eettafel). Ik wil dus graag de aan/uit switch vervangen door een zigbee inbouwdoos, zodat ik via zigbee met een afstandsbediende switch die lamp kan bedienen. Oftewel, een slim stukje in de stroomkabel, niet tastbaar/zichtbaar. Dan kan ik desnoods boven op die blinde plaat een smart knop plakken, nog mooier zou zijn als er een stopcontact zou kunnen komen (kan ik daar nog een osram plug opzetten). Ik heb alleen nog maar zoiets gevonden. Dat zou kunnen werken, met een opbouwstopcontact er op wellicht. Moet het maar testen of het werkt met een Hue Bridge...

 • p0pster
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 16-08-2019
Je zegt in je intro 'Met wat gepiel kun je de lightify plug ook aan je hue koppelen'.

Waar kan ik die info vinden, want dat is precies wat ik graag wil gaan doen?

 • Tester_-_
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15-12-2022
Wilde even melden dat ik dit weekend spraakaansturing in combinatie met een Alexa Echo Dot succesvol werkend hebt gekregen i.c.m. de Osram Gateway. Voorwaarde was wel alle lichtpunten naar simpele Engelse namen te hernoemen en te verbinden met Amazon UK store, in plaatse van de US store (de API is regiogebonden). Groepen aan- en uitschakelen, van kleur en/of intensiteit laten veranderen gaat in 95% van de gevallen goed. Een enkele keer blijft er 1 lichtpunt achter (lees: schakelt niet aan of uit), en moet ik het commando herhalen. Ook is het toevoegen van scenes niet mogelijk, maar dit ervaar ik niet echt als een probleem aangezien het spraakgestuurd aanpassen van een lichtpunt stuk voor stuk (of per group) veel sneller werkt dan via de app. "Alexa, change lights to gold", heel kerst-achtig ;-)

Ohja, en het is vanaf vandaag met de laatste iOS update van de Osram Lightify app ook (weer) mogelijk om scenes als widget toe toe voegen, voorheen crashte de app dan, dat is nu verholpen.

Het lijkt er op dat sinds de recente update van de Gateway (v1.2.2.0) alles een beetje vlotter en stabieler werkt.

 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

Ik ben al een paar jaar bezig met de renovatie van mijn woning. Op het moment ben ik bij de beneden verdieping bezig en wil ook wat slimme verlichting toepassen. Echter wel met gewoon schakelmateriaal. (wil geen app moeten openen om het licht aan te maken)

Uiteindelijk uitgekomen bij osram zigbee switches omdat die redelijk compact zijn en in een inbouw doos passen (na wat vijl werk in de hoekjes). dat was plan 1

Gelukkig heb ik de mogelijkheid om nu een paar extra buizen naar de meterkast te leggen en daar UTP doorheen te trekken. de schakelaars monteer ik vooralsnog in de meterkast en de bedienknoppen komen in de kamer.
schakelaar
gedemonteerd
printplaat
gesoldeerd

Voor het schakelmateriaal in de kamer ga ik Peha 254T jalouzieschakelaars gebruiken die hebben 4*maak contact drukkers. Daarmee kun je dan een pulsdruk geven of vasthouden. (shortpress/longpress)

ToDo:

Wat nog op de lijst staat is het netjes afmonteren in de meterkast. Ik denk dat ik de bekabeling op een LSA strook afmonteer en zo wat orde in de kabel chaos maak.

[Voor 30% gewijzigd door roelbb op 10-02-2018 17:39]

roelbb


 • limp_1983
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 07:38
Heb in december 2014 een starterskit gekocht met in totaal 3x e27 lamp kleur en een jaar later 3 spots GU10 geen kleur alleen wit. De lampen hebben nauwelijks gebrand (we werken allebei) en eind 2017 2 lampen E27 defect. Werk zelf bij een installateur en heb ze bij de TU besteld, via vertegenwoordiger 2 nieuwe geregeld en inmiddels nog maar 1 werkende e27 lamp. (spotjes werken nog goed). Vandaag effe op de site van de TU gekeken en ze verkopen de e27 lamp niet meer. Vervolgens gebeld waarom deze er niet meer tussen stond, antwoord medewerker: ze gaan te snel kapot!!!! Belachelijk toch!? Ik adviseer iedereen Hue te kopen of i.i.g. de bridge en dan vervolgens ander merk lampen toe te passen.

 • hansroels
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 11-12-2021
Heeft iemand ervaring met de support van Osram? Ik heb een Osram LIGHTIFY LED RGBW lamp E27 10W gekocht en die is er na ca. 1000 uur (op 30% van zijn maximale capaciteit, in minder dan 1,5 jaar gebruik) plots mee gestopt. Heel wat minder dan de 90.000 uur waarmee Osram adverteert.

Superwinkel adviseerde me contact op te nemen met Osram zelf. Die heb ik gemailed. Een beroep gedaan op garantie en vriendelijk gevraagd hoe ze dit dachte op te lossen. Na 1 week nog geen ENKELE reactie van Osram. Dat verbaast me zeer. Ik heb inmiddels ca. 15 lampen van ze en dacht er meer bij te kopen. Ik ga me nu denk ik toch maar orienteren op een ander merk.

Heeft iemand vergelijkbare ervaringen?

Hans Roels

 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Bij mij is de Osram E27 kleurenlamp intussen ook kapot. Na een half jaar ging hij gewoon niet meer aan.

Aan de hand van de reviews op Amazon wist ik natuurlijk al lang dat ze een batch geproduceerd hadden van slechte kwaliteit, maar toch gebeurde dit sneller dan verwacht omdat ik hem bijna nooit aan heb; in totaal zal de lamp misschien 40 uur licht gegeven hebben.

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • Can2
 • Registratie: Mei 2009
 • Nu online
Ik heb in mijn nieuwe huis nu een Hue bridge en een aantal Hue lampen. Ik heb nu voor onder het bad een Osram Lightify Flex led strip gekocht. Echter kan ik deze niet koppelen aan mijn Hue systeem.

Ik lees ergens dat de Osram geüpdatet moet worden, maar dan zou ik alleen daarvoor de gateway moeten kopen..

Heeft iemand hier ervaring mee en een tip?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Fornoo
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 19-03 15:54
Weet iemand of je een Osram lamp met een Smart hub op de een of andere manier kunt schakelen op basis van zonsondergang?

In de scheduler in de Lightify app kan ik geen dergelijke functie vinden.

Hoe moeilijk kan het zijn om zoiets te maken? Dagje programmeren?

 • GustavSan
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19-03 22:21
Ik begin inmiddels flink te balen van de performance van mijn Lightify netwerk in vergelijking met mijn Hue netwerk.

Bij Hue nooit een echt probleem, behalve dat ik heel soms mijn tab(s) opnieuw moet configureren.

Bij Lightify altijd gedonder. Ik heb momenteel 2 apparaten gekoppeld; een lamp via een plug en een lading tuinspots. De hub staat er zo'n 3 meter vandaan (beide apparaten binnen 3 mtr). Mijn lampen gaan soms aan, maar niet meer uit. Soms ineens op de hardste stand en de app reageert niet op mijn acties. Resetten betekent alles opnieuw invoeren etc, maar helpt ook niet altijd. Ik heb de meest recente versie van de firmware etc. Vooral met de tuin is het een drama....die werken via een tijdprogramma, maar gaan eigenlijk nooit uit en altijd op de hardste stand, terwijl ik dit niet zo geprogrammeerd heb.

Specifiek: Mijn 'Device' genaamd voortuin is grijs (uit) en als ik erop klik zie ik de melding: "The Device is Offline. Please make sure that it is switched on and connected".....dit terwijl de lamp aanstaat en dus nergens op reageert.

Hoe werkt dit bij jullie? Moet ik misschien maar eens een ticket richting Osram sturen?

[Voor 11% gewijzigd door GustavSan op 16-06-2018 11:49]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MadDog11
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 20-03 18:16
Ik heb mijn Gardenpoles en mijn Osram Plugs gekoppeld aan de Hue bridge en ik moet zeggen dit werkt perfect. Ik zou je Osram zaken eens koppelen aan je Hue bridge, kijken hoe dat bevalt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • hotice
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 11-09-2021
Hallo
Ik heb de tuinspots gekocht maar ik krijg ze niet aan de praat. Ik heb ze gewoon in de stopcontact gestopt, werkt het niet zonder de gateway of zijn de kapot?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MadDog11
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 20-03 18:16
Je zult de lampen aan een bridge(Osram of Philips Hue ) moeten koppelen

 • Stanley22_7
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 20-03 13:12
Of aan een wandzender. Ik ken zo alleen de Duitse versie:
https://gira.de/gebaeudet...e-lightlink/features.html


 • Neok_
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Ik heb thuis Hue infra met onder andere de Hue Bridge 2.0. Blijkbaar is het tegenwoordig met weinig gepiel mogelijk om deze te koppelen met de LIGHTIFY Pluggen. Klopt het echter dat je met de Hue Bridge niet de firmware van de LIGHTIFY Pluggen kan updaten, en dat je daar een Osram bridge voor nodig hebt? Want in dat geval heb ik het vermoeden dat zonder updates, de pluggen vroeg of laat niet meer goed zullen functioneren.

 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

Neok_ schreef op maandag 30 juli 2018 @ 14:26:
Ik heb thuis Hue infra met onder andere de Hue Bridge 2.0. Blijkbaar is het tegenwoordig met weinig gepiel mogelijk om deze te koppelen met de LIGHTIFY Pluggen. Klopt het echter dat je met de Hue Bridge niet de firmware van de LIGHTIFY Pluggen kan updaten, en dat je daar een Osram bridge voor nodig hebt? Want in dat geval heb ik het vermoeden dat zonder updates, de pluggen vroeg of laat niet meer goed zullen functioneren.
ja dat is zo.

roelbb


 • RMPwifi
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 05-11-2021
Hi,

Ik heb de Osram Garden Spot mini en dat werkte prima met via de app. Bij terugkomst van vakantie stond de verlichting echter te knipperen. Ik heb de boel gereset (app, hub) maar krijg de spots niet gereset (5s aan, 5s uit, 5x herhalen), ze blijven knipperen. Na aan en uit knipperen ze af en toe in andere frequentie (snel en langzaam), maar ik krijg ze niet meer continue aan danwel gekoppeld in de app (niet zichtbaar). Iemand een alternatief om de spots te resetten?? Half internet afgezocht maar kom niet verder, help!

 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

RMPwifi schreef op dinsdag 21 augustus 2018 @ 20:59:
Hi,

Ik heb de Osram Garden Spot mini en dat werkte prima met via de app. Bij terugkomst van vakantie stond de verlichting echter te knipperen. Ik heb de boel gereset (app, hub) maar krijg de spots niet gereset (5s aan, 5s uit, 5x herhalen), ze blijven knipperen. Na aan en uit knipperen ze af en toe in andere frequentie (snel en langzaam), maar ik krijg ze niet meer continue aan danwel gekoppeld in de app (niet zichtbaar). Iemand een alternatief om de spots te resetten?? Half internet afgezocht maar kom niet verder, help!
al geprobeerd met 2 sec aan, 5 sec uit, 5x?

roelbb


 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Voor de mensen die een Osram plug normaal gesproken gekoppeld hebben aan een hub van ander merk: bij mij is de hub net klaar met updaten van de software in de plugs. Het versienummer gaat naar 01020511.

[Voor 6% gewijzigd door aawe mwan op 06-09-2018 20:54]

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • Fons2003
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 02-02-2019
Een vraagje, ben een leek op het gebied van smart schakelingen. Nu heb ik een smart plus stekker gekocht van osram . Ik wil dit gebruiken om mijn bestaande lampen op afstand te besturen via de app.
Volgens mij moet ik nog wat aanvullends aanschaffen om die smart plus stekker werkend te krijgen.
Bol.com waar ik de stekker heb aangeschaft kan me niet verder helpen , mijn vraag wat mis ik nog in deze configuratie ?

Fons

 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

Fons2003 schreef op dinsdag 11 september 2018 @ 19:05:
Een vraagje, ben een leek op het gebied van smart schakelingen. Nu heb ik een smart plus stekker gekocht van osram . Ik wil dit gebruiken om mijn bestaande lampen op afstand te besturen via de app.
Volgens mij moet ik nog wat aanvullends aanschaffen om die smart plus stekker werkend te krijgen.
Bol.com waar ik de stekker heb aangeschaft kan me niet verder helpen , mijn vraag wat mis ik nog in deze configuratie ?

Fons
een Hue bridge of osram bridge.

roelbb


 • aawe mwan
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 07:32

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Sinds kort ben ik Google Home gaan gebruiken en gelukkig was Osram Lightify ook te koppelen.
Maar elke keer als ik "sync my lights" geroepen heb, krijg ik dit antwoord van Google Home:

"Goed, ik synchroniseer apparaten voor Philips Hue, TRÅDFRI - IKEA smart lighting en HomeMate. Er is een fout opgetreden bij het synchroniseren van OSRAM Lightify Europe."

Heeft iedereen dit probleem en is het misschien op te lossen? De besturing van Lightify werkt verder wel gewoon via Google Home.

-update-
Vandaag wilde Hue niet meer synchroniseren, maar deze gaf in de foutmelding als tip dat ik het account opnieuw moest koppelen aan Google Home. Dat heb ik gedaan en dat heeft inderdaad geholpen. Ik heb daarna mijn Osram Europe account ook opnieuw gekoppeld en die synchroniseert nu ook. Dus dat is de oplossing.

[Voor 31% gewijzigd door aawe mwan op 22-10-2018 17:48]

„Ik kan ook ICT, want heel moeilijk is dit niet”


 • MickDurst
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 23-01-2019
Goedemorgen,

Ik heb vier Osram Smart plugs besteld, maar ik vraag me eigenlijk af of het apparaat zelf ook iets kan triggeren. Voorbeeld: als ik mijn wasdroger inplug in een Smart plug, zou deze dan een seintje kunnen geven op het moment dat deze klaar is (en het stroomgebruik dus 0 is)?

Mijn wasmachine is zelf Smart en stuurt een appje via IFTTT, zou leuk zijn als dat ook lukt met de Smart plug!

Groet Mick

 • testmanager
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 20-03 18:24
aawe mwan schreef op donderdag 6 september 2018 @ 19:54:
Voor de mensen die een Osram plug normaal gesproken gekoppeld hebben aan een hub van ander merk: bij mij is de hub net klaar met updaten van de software in de plugs. Het versienummer gaat naar 01020511.
Hmmm, die firmware update kun je zeker alleen maar binnenkrijgen via de Osram eigen bridge? Als je ze aansluit op de Hue bridge kan de Osram plug geen updates downloaden?

 • mcjas
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 06-03 16:06
MickDurst schreef op woensdag 21 november 2018 @ 08:57:
Goedemorgen,

Ik heb vier Osram Smart plugs besteld, maar ik vraag me eigenlijk af of het apparaat zelf ook iets kan triggeren. Voorbeeld: als ik mijn wasdroger inplug in een Smart plug, zou deze dan een seintje kunnen geven op het moment dat deze klaar is (en het stroomgebruik dus 0 is)?

Mijn wasmachine is zelf Smart en stuurt een appje via IFTTT, zou leuk zijn als dat ook lukt met de Smart plug!

Groet Mick
Ik zit hier met dezelfde vraag, is het je ondertussen gelukt om dit voor elkaar te krijgen???

Groetjes,

MJ

 • Sanderrr
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 19-08-2022
Precies daarom wil ik de Smart Plug toevoegen aan Homey om daar dan wat automatiseringen mee te maken. Loop echter tegen het probleem aan dat ik de plug wel kan zien in de Hue app maar niet bij de lampen in Homey en deze ook niet als los device nogmaals toe kan voegen, erg vreemd zo.

Ich liebe es wenn ein plan funktioniert


 • MickDurst
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 23-01-2019
mcjas schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 10:37:
[...]


Ik zit hier met dezelfde vraag, is het je ondertussen gelukt om dit voor elkaar te krijgen???

Groetjes,

MJ
Helaas, dit werkt maar één kant op. De plug kun je alleen als en lamp aan en uitzetten.

Overigens is hij nu in de aanbieding bij Amazon.es voor 8,64

 • Renald0
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 19-01 16:30
Vraagje ivm de pluggen.

Heeft iemand die ooit eens opgengeschroeft?

Online vind ik daar geen foto van.
- ik zou er graag eentje inbouwen in de voet van een hanglamp en vraag me af hoe groot dat dingetje
nog is zonder de stekker voorzieningen...

Verder vraag ik me af wat die plug doet als die achter een schakelaar zit - om dezelfde reden als hier boven.
Gaat ie dan standaard aan als hij terug op de stroom komt. of uit - of kan je dat wijzigen.

 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

Renald0 schreef op woensdag 12 december 2018 @ 10:30:
Vraagje ivm de pluggen.

Verder vraag ik me af wat die plug doet als die achter een schakelaar zit - om dezelfde reden als hier boven.
Gaat ie dan standaard aan als hij terug op de stroom komt. of uit - of kan je dat wijzigen.
bij spanningsverlies komt die niet in de aan stand weer terug. hij blijft uit

roelbb


 • Renald0
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 19-01 16:30
roelbb schreef op donderdag 13 december 2018 @ 21:35:
[...]

bij spanningsverlies komt die niet in de aan stand weer terug. hij blijft uit
Jammer, daar gaat mijn ideetje... |:(

 • RuuddieBoy
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 10:44
Het hele firmware update verhaal van Osram vind ik onduidelijk, kan iemand hier wat meer over vertellen? Ik lees overal dat via de Hue bridge geen firmware updates naar Osram devices kan worden gestuurd, en dat je een Osram bridge nodig hebt. Die lijkt echter nergens meer te koop te zijn, behalve op Amazon.de voor 100+ euro. Ook lees ik dat het via het SmartThings platform wel te updaten zou moeten zijn. Heeft Osram misschien zijn eigen bridge uitgefaseerd en ondersteunen ze nu enkel updates via SmartThings o.i.d.?

 • jori0546
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 17-10-2022
Afgelopen zaterdag heb ik de Osram Smart+ ZigBee RGB-ledstrip binnengekregen.
Deze heb ik gekoppeld aan de KaKu ICS-2000 & dit werkte perfect.

Zondag was hij ineens verdwenen uit de lijst & kon ik hem niet meer koppelen.
De ledstrip heb ik gereset, maar krijg hem voor geen mogelijkheid meer gekoppeld.

Edit:
Gefixt door de klantenservice van KaKu

[Voor 8% gewijzigd door jori0546 op 24-01-2019 11:57]


 • Samueldw
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20-03 16:48

Samueldw

ISO 516

Ik heb via Amazon 3 GU10 spots gekocht. Maar wanneer ze uit staan hoor ik een hoge toon. Soort coil whine. Mijn Philips hue lampen hebben nergens last van. Iemand anders ook met dit probleem? Is nogal vervelend op een slaapkamer.

Canon R5 | 24-70 f/4 L | 100-500 f/4.5-7.1 L | 50mm f/1.8| 100-400 f/4.5-5.6L II | 50mm f/1.8


 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

Samueldw schreef op maandag 21 januari 2019 @ 18:57:
Ik heb via Amazon 3 GU10 spots gekocht. Maar wanneer ze uit staan hoor ik een hoge toon. Soort coil whine. Mijn Philips hue lampen hebben nergens last van. Iemand anders ook met dit probleem? Is nogal vervelend op een slaapkamer.
nee, hier de hele kamer volhangen met gu10 spots en geen geluid als ze uitstaan. geen dimmer er tussen zitten?

roelbb


 • Samueldw
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20-03 16:48

Samueldw

ISO 516

@roelbb nee, geen dimmer er tussen. En heb jij die van Osram of die van Philips?

Canon R5 | 24-70 f/4 L | 100-500 f/4.5-7.1 L | 50mm f/1.8| 100-400 f/4.5-5.6L II | 50mm f/1.8


 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

Samueldw schreef op zaterdag 9 februari 2019 @ 19:13:
@roelbb nee, geen dimmer er tussen. En heb jij die van Osram of die van Philips?
ik heb een puur osram systeem (bridge/lampen/schakelaar)

roelbb


 • LigeTRy
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 28-02 13:38
Hey All.

Ik kom een goede deal tegen (4 Smart+ voor ±40 euro), Ik lees op het internet wel dat deze ook het energieverbruik van het stopcontact door kan geven maar dat daar veel issues mee zijn. Hoe zijn jullie ervaringen daarmee? Ook lees ik dat deze aan de HUE hub gekoppeld kan worden, betekent dat dan ook dat deze aan de Tradfri hub van IKEA gekoppeld kan worden?

 • StinkyPanda
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 19-03 13:50
Ik ben er vandaag achter gekomen dat de adapter van één van mijn lightyfy gardenpole's defect is.
Iemand een idee of dit ergens apart te verkrijgen is ?
Heb al eens gezocht op modelnummer maar niets gevonden.
https://drive.google.com/...mUu_fMD/view?usp=drivesdk

 • roelbb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 10:25

roelbb

knorretje

StinkyPanda schreef op zondag 24 maart 2019 @ 20:01:
Ik ben er vandaag achter gekomen dat de adapter van één van mijn lightyfy gardenpole's defect is.
Iemand een idee of dit ergens apart te verkrijgen is ?
Heb al eens gezocht op modelnummer maar niets gevonden.
https://drive.google.com/...mUu_fMD/view?usp=drivesdk
neem even contact op ledvance support. misschien dat ze je kunnen helpen aan een vervangende pole.

roelbb

Pagina: 1 2 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee