Gonadan schreef op dinsdag 20 juni 2023 @ 12:11:
[...]
Als je een Ferrari huurt krijg je gewoon duidelijke instructies en iedereen weet de regels omtrent snelheid. Dat is echt wel iets anders dan een gezin wat denkt een camper te kunnen huren en wél gewoon schone kleren mee wil nemen.
[...]
Dat lijkt mij een sterk verhaal.
[...]
Wie heeft het over een wetgever? Ik stel alleen dat ik het verwerpelijk vind als een verhuurbedrijf dingen verhuurt die feitelijk niet bruikbaar zijn voor het primaire doel waarvoor iemand ze zou huren.
Als je bij het huren van een camper al direct moet kiezen tussen standaard bagage of mensen mee nemen dan noem ik dat gewoon een non-conformiteit. Dan is het verhuurde object niet geschikt voor het doel waarvoor hij verhuurd wordt.
Iedereen weet toch ook de regels van zijn rijbewijs?
Tot max 3500kg mag je rijden, hoe simpel kunnen we het maken?
Als die zelfde mensen een auto kopen waar de caravan achter moet hangen weten ze heel goed de trekgewichten te vinden.
Kopen ze een omvormer voor hun zonnepanelen kunnen ze ook alle uit gerekend krijgen en opzoeken.
Dart is toch niet anders dan bij een camper.
Ze zijn niet uit lucht gemaakt een ieder kan toch wel bedenken dat hoe groter hoe zwaarder. De verantwoording bij de verhuurders neer leggen is te kort door de bocht deze ligt mijn inziens voor het grootste deel, eigenlijk volledig bij de huurder en of koper.
Zolang zij dit soort voertuigen blijven kopen en of huren blijven ze aangeboden worden.
Dit alles binnen de wettelijke kaders, niks mis mee toch.
De terug gekeurde bestelbusjes is geen sterk verhaal, bij Mercedes was/is de eerste aanduiding in de bestelwagen naam het tonnage.
De al oude 410, 4 tons 100 pk bak wagen, werd in NL met en ander veer pakket geleverd op een max van 3,5 ton.
Ducato Maxi die onder @
pirke zijn camper zit, tot 4,5 ton?
Andere vering en remmen max 3,5 ton. enz enz
Wederom leg je het bij de zakelijke kant weg, die camper is ook verkocht aan die verhuurder, die dealer is net zo twijfelachtig hier in.
De dealer heeft de camper ingekocht bij Hymer duitsland, of Laika Italië, die produceren ook iets wat gewoon niet in de wetgeving past.
Maar wij zijn een eigenwijs landje, af dan toch een eigenwijs volkje.
Het percentage C rijbewijzen onder de campers in de andere landen in Europa is veel hoger dan in NL.
Technisch de zelfde campers maar dan wel legaal op max 4,5 ton of zo iets met eigenaren die wel hun verantwoording nemen en gewoon C halen.
Maar een gemiddelde Nederlander wil wel 50 duizend aan een gebruikte camper uit geven maar een paar duizend aan rijopleidingen, nee dat zien ze niet zitten.
Die steekt liever zijn kop in het zand en wijst naar de verhuurder?
Ik ben zeker 10 jaar moderator op het camperforum geweest, mensen schaffen zich zo een ding aan en komen dan pas informatie inwinnen. Al dan niet over gewichten maar gewoon over de gehele linie.
If you think you are too small to be effective, you have never been in the dark with a mosquito.