Nee die uren kosten ook niets. Die horen bij je burgerplicht om ook enigszins bij te dragen aan de samenleving. Tijd dat SIRE weer eens wat gaat doen.

Interessant. Zo te lezen heeft HVC dus gesorteerrde afvalstromen tegen betaling verwerkt omdat ze overcapaciteit hadden. Wat is daar mis mee? Blijkbaar zijn ze toch niet zo non-commercieel aangezien ze hun eigen broek moeten ophouden?

Het feit dat ze de heffingen kunstmatig hoog hebben gehouden is dan wel weer bedenkelijk. Dat zou suggereren dat ze via de ene kant extra verwerken voor extra inkomsten, maar aan de andere kant de inkomsten feitelijk niet terug lopen. Maar is dat zo, of is dat onze aanname?
AEB is wel weer zo'n lichtend voorbeeld van de privatiseringsdrang. Oh, het kost geld dus laten we het privatiseren dan wordt het vast automagisch beter. Oh toch niet, kunnen we het niet gewoon helemaal afstoten? Oh crap, nu vliegen de tarieven omhoog en de kwaliteit achteruit. In wijken die verder rijden zijn komen ze niet zo vaak meer want dat kost te veel.

(ja ik chargeer wat)
Dat dumpen in Flevoland is gewoon een tijdelijke opslag, dat is gezien de situatie niet onlogisch. Neemt niet weg dat de situatie voorkomen had moeten worden, maar nu het eenmaal zover is moet je toch wat.
Señor Sjon schreef op donderdag 22 augustus 2019 @ 09:19:
De laatste weken sijpelt wel e.e.a. door van AEB. In het verleden waren al nieuwsberichten dat wij Italiaans afval verwerken. Ongetwijfeld wordt eraan verdiend in de keten, maar het is toch onzinnig om afval een paar 1.000 km te transporteren.
Niet per se. Als het nodig is omdat je overcapaciteit hebt en je het hoofd boven water moet houden dan zie ik geen problemen om gesorteerd afval te verwerken van locaties waar een capaciteitsprobleem is. Dat gebeurt over de hele wereld.
Dan verwacht ik echter wel dat de afvalverwerker er op inzet om zijn capaciteit aan te passen aan de lokale behoefte zodat hij die beter kan gaan bedienen en op die manier zijn hoofd boven water kan houden. Permanent afval van land naar land blijven slepen is inderdaad wat onzinnig.
Klopt, ik snap ook niet waarom die landelijke club dat gedaan heeft want ze hebben alleen maar ellende veroorzaakt. Ik kom zelfs meer verwerkers tegen die zeggen dat de zakken gewoon open gemaakt worden dan dat het verbrandt wordt.
Maar goed, negatieve conclusies blijven in de wandelgangen meestal beter hangen. Net zoals de fabel dat alle stromen uiteindelijk gewoon weer op één hoop komen en in de fik gaan. Die is ook heel er hardnekkig.
Natuurlijk zijn er wel eens gekke dingen gebeurd, maar het is niet de standaard.
Heerlijk voorbeeld wat mensen voor varkens zijn als het om een beetje geld gaat. €1,57 per zak voor restafval en meteen gaat alles bij het PMD en luiers bij de kleding.

Het erge is dat je het nog had kunnen zien aan komen ook.

Hellendoorn:
[...]
2017: 1.048 ton ingezameld, 7 ton afgekeurd
2018: 1.121 ton ingezameld, 34 ton afgekeurd
Niet zo gek als je om een paar zwarte zakken de hele lading afkeurt. Dat is ook gewoon wanbeleid.

In het lijstje nogo artikelen zitten een aantal zaken die ik met mijn logica ook zonder na te denken bij PMD zou mikken.
Logisch, want je gaf al aan je daar niet echt in te willen verdiepen. Maar in principe kom je al snel heel ver met de richtlijn dat je alleen verpakkingsplastic bij PMD doet en gebruiksvoorwerpen van plastic bij het restafval. Sowieso bij twijfel restafval zou al veel oplossen.
Kortom, als de 'experts' er al niet over eens zijn, hoe kan je dan je burgers hierop aanspreken? Wat bespaar je nou werkelijk als je je met veel geld opgetuigde omgekeerd inzamelen verhaal, alsnog je spullen de oven in gaan? Je draagvlak daalt ontzettend snel en burgers gaan morren.
Tja, het wordt alleen maar verwarrend als landelijke organisaties dingen gaan roepen die lokaal anders zijn. Beperk je je beeld tot wat lokaal speelt dan is het al snel heel veel minder verwarrend.
Daarnaast lees je dus in de meeste links van jou dat het dus over het algemeen _niet_ alsnog de oven in gaat, maar toch ligt daar alweer de focus op. Voor die betreffende gemeente snap ik dat burgers zich dat afvragen, maar als jouw gemeente dat niet doet is het niet relevant. Dan is het simpelweg een slap argument om tegen het inzamelbeleid te kunnen schoppen.

Satéstokjes zijn lang niet altijd puur hout. Dat kan geïmpregneerd zijn of op andere wijze vervuild. Vaak ook bedrukt met de naam van de slager. Mijn vermoeden is dat ze die voor de zekerheid maar als restafval beschouwen omdat ze er niet van uit kunnen gaan dat het écht altijd schoon hout is.
[
Voor 4% gewijzigd door
Gonadan op 22-08-2019 10:57
]