Toon posts:

Het Grote Airsoft Topic deel 3/4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 44 Laatste
Acties:

Onderwerpen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48

Hogader

https://www.semevers.com/tweakers/text.png

 
 


 
 


 
Wat is Airsoft?
Airsoft is een veldslagsimulatiesport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om missie(s) te volbrengen. Bij airsoft wordt gebruikgemaakt van replica’s van bestaande wapens, ook wel AEG (Automatic Electric Guns) genoemd. Airsoft wordt met plastic balletjes van 6 mm gespeeld, ook genaamd BB's. Deze BB's bestaan in verschillende gewichten, van 0,12 gram tot 0,50 gram.

Er bestaat een uitgebreid assortiment van de replica's voor de spelers. Deze variatie loopt uiteen van een klein vuistvuurwapen tot machinegeweren en sluipschuttersgeweren. In de meeste gevallen is er voor bijna elk echt wapen wel een airsoftreplica te koop.

Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Veel teams proberen die mate van realiteit onder andere uit te drukken in hun uitrusting. Zo zijn er teams die bijvoorbeeld het Korps Mariniers nabootsen, maar er zijn ook teams die bijvoorbeeld de US Navy SEALs, SWAT-eenheden proberen na te bootsen. Er zijn ook airsoftteams die terug gaan in de tijd met hun uitrusting. Zo zijn er veel airsoftteams die in de stijl van Tweede Wereldoorlog of Vietnamoorlog zijn gekleed.

Elk land heeft zo zijn eigen airsoftteams met daarbij hun eigen stijl van kleding(gear) en replica's.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Airsoft

Replica's
Een van de belangrijkste benodigdheden bij het spelen van Airsoft is toch wel het apparaat waarmee je de tegenstander probeert te raken. In de sport zelf wordt dit een replica genoemd, vanwege de grote gelijkenis met Real Steel wapens, maar wettelijk heet het een Airsoft Apparaat.

In de Airsoftsport worden de volgende type replica's gebruikt:
 • AEG
 • GBB
 • Spring
 • Overig
AEG
Dit is het meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke type van de 3. De AEG, of All Electric Gun waar het een afkorting van is, maakt gebruik van een accu/batterij die ervoor zorgt dat een motor gaat draaien als er contact gemaakt wordt. Deze motor zorgt dan weer voor een beweging van tandwielen die op hun beurt een piston naar achter duwen. Wanneer deze piston niet meer naar achteren wordt geduwd zorgt een veer ervoor dat deze terugschiet naar zijn ruststand. Gedurende dit laatste wordt er lucht in een cylinder gecomprimeerd. Deze gecomprimeerde lucht zorgt op zijn beurt dat de bb wordt afgeschoten.

Voordelen:
 • Simpel systeem
 • Werkt onder alle omstandigheden
Nadelen:
 • Typisch AEG geluid (naaimachine)
 • Zonder extra systemen geen blowback.
GBB
GBB, oftewel Gas BlowBack, is een type replica dat gebruik maakt van gas voor het voortstuwen van de bb. In de meest gebruikte GBB's wordt het gas (CO2 of Greengas (propaan met siliconen voor smering)) in de magazijnen gedaan. Bij het afvuren van iedere bb haalt de replica een deel van dat gas uit het magazijn om de bb vooruit te krijgen en het recoil systeem in gang te zetten.

Voordelen:
 • Realistischer geluid
 • Voelbare kick
Nadelen:
 • Temperatuursgevoelig
 • Relatief duur
 • Inconsistent (oa door temperatuursgevoeligheid)
Door deze voor en nadelen worden GBB's voornamelijk als Side arm gebruikt en minder vaak als Primary.

Spring
Deze variant wordt voornamelijk teruggezien in Sniper Rifles en Shotguns. Operatie gebeurt door handmatig een veer naar achter te trekken waarna deze losgelaten kan worden bij het overhalen van de trekker. De veer zorgt dan met een piston en cylinder voor het genereren van gecomprimeerde lucht wat uiteraard weer de bb vooruit duwt. Veel mensen kennen dit systeem van het balletjespistool van de kermis of uit spanje.

Daar er voor ieder schot de veer aangespannen moet worden zal dit systeem vrijwel alleen te zien zijn in Sniper Rifles en Shotguns. Deze hebben veelal in de Real Steel variant namelijk ook eenzelfde systeem.

Voordelen:
 • Goedkoop
 • Extreem simpel
Nadelen:
 • Voor ieder schot de veer aanspannen
Overig
Tot een aantal jaar terug was dit onderdeel wel klaar met bovenstaande 3 type's. Tegenwoordig zijn er echter meer soorten. Het bekendste systeem dat niet tot de klassieke 3 behoort is een systeem op perslucht.

Polarstar, wat een airsoft systeem op perslucht verkoopt, is een bedrijf dat met zijn Fusion engine steeds meer spelers laat overstappen. Het systeem werkt in principe gelijk aan dat van een paintball marker. Perslucht uit een tank wordt gebruik om de bb vooruit te stuwen.

Hop-up
Alle bovengenoemde systemen zorgen voor het voortstuwen van een bb. Zou er echter niet nog een ander onderdeel in een replica zitten, dan zou Airsoft op vele malen kleinere velden gespeeld moeten worden. Zonder extra hulpmiddelen zou de bb namelijk maar enkele meters ver komen. Om de sport toch wat leuker te maken was er dus een extra onderdeel nodig.

Tokyo Marui, de grondlegger van het huidige Airsoft heeft in zijn beginjaren het zogenaamde Hop Up systeem ontwikkeld. Dit systeem zorgt voor een, zoals de naam doet vermoeden, hop up effect van de bb. Door dit hop up effect gaat de bb een heel stuk verder (gemiddeld 40 a 50m bij 350fps).

Het systeem maakt gebruik van een rubberen bucking die door middel van een hefboom naar beneden door de barrel wordt gedrukt. De bb raakt deze bucking aan als hij door de barrel heen wordt geduwd en daar dit effect aan de bovenkant gebeurd krijgt hij backspin. Deze backspin zorgt ervoor dat de bb minder beinvloed wordt door de zwaartekracht en dus verder komt.

Voor verdere technische kennis stel je vraag in dit topic en hij zal beantwoord worden.

Wet Nederland
De wet waar Airsoft onder valt in Nederland is de WWM, artikel 17 is het hoofd artikel binnen deze wet die over Airsoft gaat. In deze wet staat gesteld dat een persoon die de Airsoft sport in Nederland beoefend minimaal 18 jaar moet zijn, indien een persoon zelf materieel wilt aanschaffen dient deze persoon lid te worden van een door de overheid goedgekeurde Airsoft vereniging.

NABV
De NABV is momenteel de enigste Airsoft vereniging in Nederland die goedgekeurd is door de Nederlandse overheid, om een Airsoft replica aan te mogen schaffen dient met hier lid van te worden. De vereisten om lid te mogen worden zijn als volgt:
 • Minimaal 18 jaar
 • Verklaring omtrent gedrag (VOG) van maximaal 2 maanden oud
Indien aan dit voldaan word kunt u een lidmaatschap aanvragen op http://mijn.nabv.nl/.

Introducé
Je mag 6 keer per jaar als introducé, dit houd in dat je geen lid hoeft te zijn van de NABV en toch te sport kan beoefen. Om mee te kunnen als introducé kan je de organisatie vragen waar je wilt spelen of ze je willen inschrijven als introducé, sommige organisaties hebben daar ook een huurkit voor. In deze huurkit zit vaak een groen overal, een replica en een magazijn met bb's. Als dit niet mogelijk is dan is nog de optie met een bestaand lid mee te gaan, elk volwaardig lid mag per evenement 2 introducees mee nemen. Echter zal dit lid de introducé moeten voorzien van een replica indien er geen huurkit aanwezig is.

Vervoer
Vervoer is redelijk steng aangelegd, uiteraard zoals je verwacht mag je een replica alleen voorhanden hebben en vervoeren indien je volwaardig lid bent. Een introducé mag dit dus niet!

Hiernaast gelden nog een paar overige regels die zeker handig zijn om te weten:
 • Moet binnen een tijdsbestek vallen die redelijkerwijs is.
 • Alleen tussen een woning en een schietvereniging.
 • Alleen tussen een woning en door de Airsoft vereniging aangewezen wedstrijdterreinen, bijeenkomsten en beurzen.
 • Alleen tussen een woning en erkend wapenhandelaar.
 • Van en naar de landsgrens met de intentie om hier overheen te gaan.
Zoals je leest is het vervoer tussen een lid en een lid niet toegestaan, let hier op!

Opslag
In Nederland is er geen limiet aan wat je mag hebben qua spullen.
De regels waar je aan moet voldoen zijn simpel en niet zo heel zwaar, er is dus geen excuus om het niet op orde te hebben. Dit geldt overigens alleen voor apparaten en magazijnen, niet voor gear of bb's.

De apparaten en/of magazijnen dienen te worden opgesloten in een afgesloten object, dit kan zijn een tas met een slot, een koffer met slot, een kluis of een kamer met slot. De kamer mag geen leefruimte zijn maar moet echt een opslag ruimte zijn. Daarnaast mag het niet 'klaar' liggen, dus geen magazijnen of accu er in. Ook mogen derden zonder NABV pas (bijv. ouders/partner) er geen toegang tot hebben, sleutels van het object dus bij je houden en niet los laten slingeren.

Overig
Heel belangrijk is dat granaten en props niet toegestaan zijn, hieronder vallen allerlei granaten (ook dummy's en rookgranaten). Ook vallen de shells van grenade launcher hieronder. Indien je hiermee gesnapt word zal het een boete opleveren en bij herhaaldelijke overtredingen zal hoogstwaarschijnlijk zal je lidmaatschap worden ingetrokken.

De belangrijkste zaken staan hier boven gemeld, om niet de hele wet te quoten kan je hier de wet zelf na lezen: http://www.nabv.nl/over-airsoft/wetgeving

Wet Buitenland
Om het geheel nog enigszins overzichtelijk te houden wordt hier enkel beknopt de hoofdlijnen van de Airsoft wetgeving in de buurlanden Belgie en Duitsland vermeld. Daar dit geheel geschreven is door een Airsofter en geen jurist is het ten allen tijden raadzaam de exacte wetgeving te raadplegen als je Airsoft apparaten wilt vervoeren en/of gebruiken in het buitenland.

Belgie
 • Replica's dienen vervoert te worden buiten bereik in de kofferbak met replica en magazijnen in gescheide tassen.
 • Tijdens vervoer dienen tevens de eventuele batterij uit de replica te zijn verwijderd.
 • Laser's (of andere richtmiddelen die een straal op het doel projecteren), nachtkijkers en werkende silencers zijn verboden om gemonteerd te hebben op een replica.
 • Replica's mogen niet per post verstuurd worden (door particulier en ook niet door shops)
Duitsland
 • Replica's onder de 0,5J schotkracht zijn bestempeld als "toy gun" en daardoor vrij verkrijgbaar vanaf 14 jaar zonder restricties.
 • Replica's boven de 0,5J schotkracht mogen enkel verkocht worden aan personen die 18 jaar of ouder zijn.
 • Replica's boven de 0,5J schotkracht mogen enkel Semi-automatisch kunnen schieten.
 • Replica's boven de 0,5J schotkracht moeten beschikken over een zogenaamde F-markering. Geen markering is een verboden wapen!
 • Het is verboden om lasers of flashlights te monteren op een replica.
 • Vervoer dient te gebeuren in een afgesloten tas of koffer (slot niet verplicht)
Uitproberen ?
Indien je het wilt uitproberen kan je hier in het topic vragen of iemand je mee wilt nemen als introducé, uiteraard kunnen we je ook verwijzen naar organisaties die huurkits hebben. Ook zijn er een aantal teams die geregeld een introducé dag hebben, op deze dag kan je met dat team Airsoft uitproberen. 1 van die teams is ACN. Bezoek hun website en neem daar een kijkje http://www.airsoftclubnederland.nl/.

Organisaties

 


 
Belangrijk!
Het is niet toegestaan reclame te maken voor evenementen of organisaties, als een organisatie mist in het bovenstaande lijstje stuur dan een PM. Wel mag er gevraagd worden gaat er iemand naar '...' voor bijv. carpoolen. Alle bovenstaande teksten over wetgeving kunnen niet compleet of juist zijn, indien je met de wetgeving te maken krijgt raadpleeg altijd de WWM of het juiste loket. De NABV juridisch adviseur is bereikbaar elke dinsdag en donderdag tussen 18:00 - 20:00 en zaterdag van 12:00 - 16:00 op 06 - 28 84 94 66.
 


 
#Airsoft op IRC
http://irc.tweakers.net/airsoft
 


 
Oude topics
 

[Voor 102% gewijzigd door XzeroD op 28-12-2015 16:48]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Beginnen met airsoft

Dus je wil een keer gaan airsoften, of je hebt een dagje al schietend op een vrijgezel in konijnenpak of je collega's doorgebracht? Je hebt besloten dat je dit vaker wil doen? Mooi, dat horen we graag. Maar wat nu? Wat moet je regelen, wat moet je kopen, wat vooral niet? Die vragen hebben we allemaal een keer gehad (ik recent nog), dus schrijf ik het even voor je op.

Eerste keer airsoften, wat heb ik nodig?

Het eerste advies wat ik je zal geven (en veel andere airsofters met mij): koop helemaal niets.

Het enige wat je echt nodig hebt zijn goede schoenen. Stevige wandelschoenen met voldoende ondersteuning voor je enkels. Als je door een bos of veld aan het rennen bent wil je liever heel blijven en een gebroken enkel vermijden. Op indoor locaties kan je net zo goed vallen en je enkels aan gort hebben, dus zorg daar ook voor goede schoenen. Heb je die niet, dan moet je die wel kopen voor je een dagje soldaatje gaat spelen.

De eerste paar keer is het verstandig om gebruik te maken van huurkits, zoals ze op veel locaties hebben. Dat kost je een euro of 60 voor een dag. Je krijgt dan een replica met magazijn, een veiligheidsbril, een lading BBs en afhankelijk van de locatie nog andere dingen zoals een overall of masker.

Verschillende locaties hebben vaak verschillende huurkits. Sommige locaties beschikken over meerdere soorten replica's. Zo kan het voorkomen dat je op de ene keer met een AK-47 speelt, de andere keer met een M4 of G36. Door dergelijke huurkits te gebruiken krijg je een gevoel voor het type replica en of je het prettig vindt. De een vindt een AK-47 geweldig, de ander zweert bij een M4. Dat is persoonlijk en wel zo fijn om voor jezelf te weten voor je een hoop euro's stuk slaat op zo'n ding.

Schroom ook vooral niet om aan mensen met eigen replicas te vragen of je hem even mag vasthouden, of zelfs een paar schoten mag lossen. Airsofters zijn allemaal enorm trots op hun replicas en zullen je in de meeste gevallen er alles over vertellen. Daar hebben ze maar een half woord voor nodig. Stel ze vragen; waarom ze voor die replica hebben gekozen, wat raden ze jou aan, wat is er minder tof aan hun replica (al kost die vaak wat moeite :P)

Maar ik wil geld uitgeven verdorie!

Eigenwijs stuk vreten dat je bent, je lijkt mij wel ;) Vooruit, aangezien je perse je spaargeld wil aanspreken... Er zijn wel dingen die je kan kopen voordat je gaat airsoften. Het is beter om even af te wachten of je het wel echt leuk vindt, maar dit is toch tegen dovemansoren gericht.

De onderstaande lijst is op volgorde van prioriteit.

Veiligheidsbril

Vergeet de replica, vergeet je camo, vergeet alles. Je veiligheidsbril is het belangrijkste stuk gear wat je gaat kopen. Je hebt maar twee ogen en die bril is het enige wat voorkomt dat je het zonder een van die ogen moet doen. Bespaar hier absoluut niet op.

Een bril moet voldoen aan de EN166 standaard. Let wel op: het gaat om de rating van de lenzen, niet het frame.

Er zijn globaal gezien drie typen brillen:

Model "Skibril"
 • Sluit volledig af, kan geen BB achter komen.
 • Zit stevig op je hoofd, kan niet makkelijk afglijden.
 • Beslaat wat sneller omdat de lucht niet makkelijk kan ventileren.

Een gewone skibril is overigens niet geschikt voor airsoft!

Ballistische bril
 • Heel licht, dus draagt gemakkelijk.
 • Wordt met elastiek geleverd om hem stevig op het hoofd vast te zetten.
 • Beslaat.
Bril op sterkte
Voor de brildragers, deze brillen zijn in zowel het "skibril" als "ballistische" model verkrijgbaar. Je opticien kan hier lenzen op sterkte in maken.
Gaas/meshbril
 • Heel licht, dus draagt gemakkelijk.
 • Wordt met elastiek geleverd om hem stevig op het hoofd vast te zetten.
 • Beslaan niet.
Verboden in Nederland, omdat:
 • BB kan kapotspatten en de deeltjes kunnen alsnog in je oog komen;
 • Zijn lang niet zo stevig als goede scherfbrillen, kunnen indeuken of zelfs gaten in ontstaan door directe hits

Ik heb de gaasbril er voor de volledigheid bij gezet. Koop alsjeblieft geen gaasbrillen. Je mag ze in Nederland niet gebruiken, met reden. Niemand wil het op zijn geweten hebben dat jij naar de EHBO moet met een stuk BB in je oog.

Wat voor type bril je precies moet hebben verschilt per land. In Nederland zijn de regels dat de bril volledig kunststof moet zijn, maar in Belgie en Engeland is het bijvoorbeeld ook toegestaan brillen van gaas te gebruiken. Dit soort brillen zijn sterk af te raden. Ga altijd voor fatsoenlijke scherfbrillen.

Maskers

Naast brillen zijn er ook nog maskers. Dit varieert in model van paintball maskers tot Anonymous maskers tot Stormtrooper helmen. Als je graag zo'n ding hebt, mag dat ook. Let wel op dat de "glazen" in het masker voldoen aan de EN166 standaard en absoluut niet van gaas zijn.

Schoenen

Zoals gezegd, goede schoenen zijn belangrijk. Legerkisten zijn uiteraard niet verplicht, zorg alleen dat het stevige, hoge, waterdichte schoenen zijn. Je wil niet met de ambulance vroegtijdig het veld moeten verlaten omdat je enkel gebroken is door een ondiepe kuil. Bij de aanschaf van schoenen horen uiteraard ook goede sokken. Koop goede wandelsokken of thermosokken.

Loop je schoenen goed in. Als je denkt dat je ze ingelopen hebt, loop nog wat door. Uit ervaring kan ik je zeggen dat blaren van 6 bij 3 cm op je hakken niet tof is en dat het erg lang duurt voordat ze genezen.

Wat je ook doet, kom vooral niet in witte sneakers naar een airsoft game. Behalve dat ze bruin en zeiknat teruggaan, zie je ze ook van een kilometer afstand.

Camouflage

Camo is er in veel soorten. ATACS FG, ATACS AU, MultiCam, Socom, Flecktarn, Digital Woodland, ga zo maar door. De keuze voor het patroon is geheel persoonlijk. Koop wat je mooi vindt, maar hou wel rekening met je omgeving. Een volledig zwarte SWAT look lijkt heel cool, maar in het bos en open terrein kan je meteen een "SHOOT ME" bordje omhangen.

Je kan heel goedkoop aan Landmacht camo komen door een keer naar je lokale dumpshop te gaan. Voor een paar tientjes heb je een broek en jas. Wil je liever een ander patroon, dan zit je doorgaans aan nieuw spul en gaat de prijs omhoog. Evengoed kan je voor een euro of 70-80 een set nieuwe camo krijgen.

Wat voor patroon je ook kiest, zorg dat je een complete set koopt van broek en bovenkleding. Een neutraal zandkleurig of donkergroen shirt kan bij de meeste patronen ook. Loop in ieder geval niet rond in een MultiCam broek met Digital Woodland shirt, dat ziet er niet uit (vind ik, maar over smaak valt niet te twisten).

Waar je wel even over moet nadenken is het soort bovenkleding dat je wil hebben. De twee types bovenkleding staan hieronder:

UBACS BDU Jas

De UBACS is vooral heel praktisch in warm weer wanneer je gebruik maakt van een tactical vest of plate carrier. Het materiaal op de borst en rug ademt beter, waardoor je het minder warm krijgt. Een BDU jas daarentegen is weer prettig als je zonder zo'n vest rond rent, omdat het wat dikker is en BBs beter afremt. Ook bij regenachtig weer kan een jas prettiger zijn.

Bescherming

Je ogen zijn dan wel beschermd door de bril en je enkels door de stevige schoenen, maar er zijn nog andere zachte delen van je lichaam die je een beetje wil beschermen. Hoe je dat precies doet is ook weer afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wat jij prettig vindt leer je alleen door een paar games te spelen. In veel gevallen zit bij je huurkit wel iets van onderstaand spul.

In CQB omgevingen komen de schoten vaak van dichtbij op je af. Hoewel men in Nederland (en Belgie meestal ook) een "pang regel" toepast waarbij je minimaal 5 meter van elkaar af moet staan om te schieten, kan het altijd voorkomen dat iemand in een reactie toch de trekker overhaalt. Vanaf een meter afstand kan dat behoorlijk pijn doen. Daarom is het niet onverstandig om voor CQB omgevingen iets beter beschermd op pad te gaan.

Bij het airsoften mag je eigenlijk niet op iemand's hoofd schieten. Dat is geen garantie dat je geen BBs zal gaan inkoppen. Als jij enkel je hoofd achter een boom of muur laat uitkomen, heeft je tegenstander immers geen keus. Daarnaast zijn BBs niet altijd even precies. Dat kan aan de schutter liggen, dat kan aan de replica liggen, dat kan aan de wind liggen, of een combinatie van alle drie. Het is dus zeker aan te raden om, naast de verplichte bril, je hoofd goed te beschermen.

Nekbescherming

Een BB op je nek kan behoorlijk pijn doen, zeker van dichtbij. Daarom is het aan te raden om iets om je nek te dragen. Een populaire keuze is de shemag ("PLO sjaal"). Door deze op de juiste manier om je hoofd te binden en naar je nek te verplaatsen heb je meerdere lagen stof om je nek te beschermen. Als bijkomend voordeel kan je de voorkant omhoog trekken voor je mond en neus als het stoffig is, of wanneer je denkt van dichtbij geraakt te kunnen worden.

Mondbescherming

Je geeft waarschijnlijk redelijk wat uit aan je gebit. Het zou dan ook zonde zijn als er een BB een stuk van je tand af slaat. Ja, dat kan met genoeg pech gebeuren, soms zelfs dwars door je wang heen. Mondbescherming is dus geen overbodige luxe. Als je voor een full-face masker gaat in plaats van een bril, ben je natuurlijk al voorzien. Anders zijn half-face maskers een goede oplossing. Eventueel kan je ook nog gebruik maken van een bitje, maar die zie je vrij weinig.

Deze half-face maskers worden doorgaans gemaakt van gaas. Er zijn kleine, compacte varianten die je mond, neus en wangen beschermen, maar ook grotere varianten die alles onder je bril beschermen, inclusief je oren. Het kan zijn dat je de maskers wat moet buigen en vormen naar je gezicht, het blijven immers massaproductie gevallen. In tegenstelling tot brillen van gaas, is gaas hier wel veilig. Als er wat gruis door komt is het geen ramp namelijk.

Hoofddeksels

Op een gemiddeld airsoft veld zul je drie soorten hoofddeksels zien: helmen, boonies en baseball-caps. De keuze hiervoor is ook weer geheel persoonlijk. Een helm is uiteraard harder en steviger, maar heeft als nadeel dat ze wat zwaarder zijn. Als je wil weten wat je prettig vindt, ga een keer naar een airsoft winkel in de buurt en probeer het. Uiteraard kan je ook altijd mensen op een skirm vragen of je hun helm even mag proberen. Naast al deze opties mag je natuurlijk dragen wat je wil. Als jij een baret wil dragen, draag je een baret. Het is jouw feestje.

Knieen en ellebogen

Tijdens een game zal je veel gehurkt zitten, of liggen. Dan kunnen kniebeschermers een hoop pijnlijke knieen besparen. Het is mogelijk om broeken te kopen waar ze ingebouwd zijn, of broeken waar je speciale inserts in kunt doen om dit te bereiken. Losse kniebeschermers zijn natuurlijk ook een optie. Er zullen mensen zijn die het overdreven vinden, maar ik kan het zeker aanraden.

Je ellebogen gebruik je niet veel, behalve wanneer je over de grond aan het kruipen bent. Ook hier zijn er jassen met inserts of losse bescherming. Ingebouwde elleboogbeschermers komen niet veel voor. Of je daadwerkelijk gebruik wil maken van elleboogbeschermers moet je zelf bepalen. Kniebescherming is in ieder geval zeker aan te raden.

Overige gear

Voordat je het vraagt: nee, we zijn nog steeds niet aan de replica toe. Je replica is echt een van de laatste dingen die je gaat kopen.. als je verstandig bent. Aan de andere kant komen we nu bij de kleine dingen aan die het makkelijker voor je maken om te spelen. Of je deze dingen koopt voordat je een replica aanschaft, mag je eigenlijk helemaal zelf bepalen.

Tacvest / Plate carrier / Chest rig

Er zijn legio mogelijkheden voor deze dingen. Een plate carrier verschilt van een tacvest door de mogelijkheid om er armor plates in te kunnen doen. Uiteraard gebruik je voor airsoft geen echte kevlar platen, maar er zijn wel plates voor airsoft. Chest rigs zijn eigenlijk uitgeklede varianten van een tacvest; een stel pouches om je middel met een harnas voor steun. Deze worden vooral gebruikt als "lichte loadout" in plaats van een battle-belt.

Een tacvest heb je al voor drie tientjes. Dit zijn simpele, dunne vesten met wat pouches voor magazijnen en dergelijke. Op sommige vesten zit zelfs al een holster voor je pistool. De duurdere vesten maken gebruik van een systeem wat MOLLE heet.

Het MOLLE systeem is in feite een stel nylon strips ("webbing") die over je vest zijn geplaatst, om zo een hoop "ringen" aan je vest te maken. MOLLE is een modulair systeem, wat vooral betekent dat je alle pouches gemakkelijk van je vest af haalt, verplaatst en vervangt. Een compleet MOLLE vest met wat pouches zal je tussen de 120 en 160 euro kosten.

Niemand kan in je portemonnee kijken, maar als je het geld beschikbaar hebt, is het absoluut aan te raden om een MOLLE vest te kopen. De reden is simpel: het is aan te passen naar je wensen van dat moment. Een magazijn voor een AK-47 past niet in een M4 pouch, een P90 of MP5 magazijn past ook niet goed. Het kopen van een stel passende pouches voor nagenoeg elk doel kost je een paar tientjes en je kan je verzameling langzaam uitbreiden.

Vesten zijn trouwens niet de enige soorten gear die MOLLE gebruiken. Sommige wapentassen hebben het bijvoorbeeld ook, net als battle-belts. Daarmee zijn de pouches die je koopt op meerdere plekken inzetbaar en is je gear helemaal aan te passen naar de replica(s) waar je op dat moment mee speelt.

Battle-belt

Een battle-belt is een brede riem met enkele rijen MOLLE. Deze belts worden vaak gebruikt voor "lichte bepakking". Je kan er uiteraard minder pouches op kwijt, maar als het warm is, is een tacvest een sauna. Zorg wel dat je, als je een battle-belt koopt, je er een kiest die geschikt is om een zogenaamd "H-harness" te gebruiken. Met zo'n harnas steunt de belt namelijk ook op je schouders, waardoor hij niet afzakt of verschuift. Achterop een harnas is vaak ook nog wat MOLLE ruimte voor bijvoorbeeld een hydration carrier.

Hydration carrier

Een hydration carrier (ook wel camelbag genoemd) is een tas die je achter op je rug draagt. In de tas zit een waterzak van 2 of 3 liter. Een slang leidt je boven of onder je schouder langs (net wat je prettig vindt), waar een mondstuk aan zit. Op die manier kan je tijdens het airsoften regelmatig een slok water nemen. Aangezien je doorgaans veel vocht verliest tijdens een dag spelen is dat heel belangrijk. Uiteraard kan je ook gebruik maken van een veldfles, ook daar zijn pouches voor. Het gemak van een camelbag is dat hij niet in de weg zit en je hem met een hand kan bedienen.

Camelbags komen in 2 smaken: MOLLE en rugzak. Sommige fabrikanten maken MOLLE uitvoeringen en leveren je er ook nog losse straps bij om hem tot rugzak te transformeren. Een MOLLE camelbag moet bevestigd worden op een vest. Meestal zit er ook nog webbing op de achterkant, zodat je daar weer andere pouches op kan zetten. Je moet bij deze variant de waterblaas meestal wel zelf kopen. Die zijn er in verschillende prijsklassen, van simpele (~15 euro) tot CamelBack Mil-Specs (~70 euro). De rugzakmodellen zijn over het algemeen niet veel anders. Duurdere varianten hebben MOLLE op de achterkant, simpele varianten zijn alleen maar een kleine rugzak.

Voor een euro of 30 heb je een simpele "rugzak" camelbag. Mijn persoonlijke advies, koop zo'n ding direct, je merkt vanzelf waarom.

Weapon sling

Ook al heb je (nog) geen eigen replica, een sling is handig. De meeste huur-replica's hebben wel een vorm van sling attachment. Bedenk dat je een dag lang met die replica in je handen loopt. Een sling is enorm handig als je even een momentje rust hebt, bijvoorbeeld in je respawn. Omdat het vast zit aan je replica en om je schouder, kan je de replica gewoon loslaten om je armen die paar minuten rust te geven. Slings zijn er in one-point, two-point en three-point. Ook hier geldt, koop wat je prettig vindt. Kijk rond op YouTube, daar staan genoeg voorbeelden van dergelijke slings.

Naar je eerste game toe gaan

Of je nu eigen gear hebt of deze gaat huren danwel lenen, een aantal dingen wil je altijd bij je hebben. Verbazend veel mensen vergeten deze dingen, ook ervaren airsofters. Daarom even een lijstje met spullen die je gewoon altijd in je tas moet stoppen. Misschien heb je lang niet alles nodig, maar je vervloekt jezelf als je het niet bij hebt die ene keer dat je het wel nodig hebt.

Insecten spray met DEET

Als je in een bos bent, krijg je te maken met insecten zoals muggen en teken. Zorg daarom dat je altijd een fles insectenspray hebt. 30% DEET of hoger is aan te raden, deze zijn bij elke drogist te verkrijgen. Gebruik de spray op alle onbeschermde huid. Uiteraard moet je na een game jezelf goed controleren op teken!

Blaarpleisters

Als je (of een teamgenoot) een wat stevigere blaar oploopt wil je deze direct kunnen afdekken met een blaarpleister. Dan is het handig als je die ook bij hebt. Ook deze zijn bij een drogist of supermarkt te krijgen.

Verbanddoos

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je een wondje oploopt, bijvoorbeeld door een BB of door vallen. Open wonden zijn in een bos niet het beste idee. Zorg voor een verbanddoos met pleisters, ontsmettingsmiddel en verder al het andere EHBO spul. Je teamgenoten zullen je bedanken.

Hesje

Als je geraakt wordt, ben je dood. Dit geef je aan door HIT te roepen, je hand omhoog te steken en daarna een hesje aan te trekken. Een geel hesje heeft de voorkeur, maar er zal niemand moeilijk doen als je alleen maar een oranje hesje kan krijgen.


De Replica

Voor dit onderdeel ga ik er even van uit dat je op de hoogte bent van de wet en regelgeving in Nederland omtrent airsoft. Je kunt in de topicstart lezen wat je allemaal moet doen om zelf replicas te mogen bezitten. Je niet aan deze regels houden is een overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Hoera, het grote moment is daar. Je hebt een paar games gespeeld met een huurkit (toch?), vragen gesteld (toch?) en weet nu wat voor platform je wilt kiezen. Je bent lid van de NABV en hebt je pasje in huis. Welke replica je precies moet kopen, kan niemand je vertellen, want dat is persoonlijke smaak. Welke replicas je vooral niet moet kopen, daar lopen de meningen over uiteen. Dat laatste is om diverse redenen, bijvoorbeeld persoonlijke afkeer van een merk of model.

Omdat mensen nu eenmaal eigenwijs zijn, toch een paar adviezen die veel mensen negeren.

Sniper Rifles

Koop geen sniper rifle. Ja, het ziet er ontzettend cool uit. En verrek, in Battlefield gaat het toch ook? Doe het niet. Ik kan je punt voor punt gaan uitleggen waarom niet, maar kijk vooral even naar deze video. Nou wil ik niet zeggen dat je absoluut nooit een sniper moet kopen. Snipen is leuk, koop rustig een keer een sniper rifle, maar begin met een AEG. Het geeft veel voldoening als je iemand op afstand uitschakelt, maar het is moeilijk en vereist oefening. Daarbij zijn de goedkope Chinese klonen van Well e.d. die je waarschijnlijk op het oog hebt vaak niet heel geweldig (zelfs de A merken zijn niet heel enorm goed uit de doos). Een sniper rifle is een investering waar je veel geld in kwijt kan raken aan upgrades.

Gas Blowback (GBB) rifles

Hoewel ze geweldig echt lijken, zijn gas blowback rifles waarschijnlijk geen goede keus als beginner. Ze vereisen veel meer zorg en onderhoud, waar je als beginner waarschijnlijk helemaal niet tegen opgewassen bent. Daarnaast zijn ze doorgaans ook stukken duurder in aanschaf en om mee te spelen. Je hebt naast BBs namelijk ook nog gas nodig, waar een elektrische replica een oplaadbare batterij gebruikt. Er zijn nog wat andere minpunten aan GBB, zoals efficientie onder verschillende temperaturen etc.

Importeren

Ja, de dollarprijzen die je op sites uit china, hong kong en taiwan ziet staan mag je in europa vervangen door een euroteken. Maar onthoudt bij import dat je een goede kans hebt om nog een leuke rekening te ontvangen bij aankomst. Je zult namelijk invoerrechten en BTW moeten betalen over het geheel. Dit kan betekenen dat je alsnog dezelfde prijs betaalt als dat je in Europese webshops moet doen, maar met bijkomend nadeel dat je een paar weken extra op je replica moet wachten door vervoerstijd en douane. Ook in Europa zijn goedkope winkels, zoals Gunfire.pl en Taiwangun.com. Goed zoeken op het internet kan af en toe de moeite zijn.

[Voor 99% gewijzigd door MueR op 05-05-2015 11:29]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Tettie
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 12-11-2022

Tettie

Atheistisch agnost

Iemand nog locaties waar 14 mei (hemelvaart) wat te doen is? Sta ingeschreven voor Dark Forest maar we zijn pas met ons tweeen :)

Ben ik gedwongen nu schulden te maken, zet men mij morgen of heden op straat, ik lach ermee, het zal mij toch niet raken, aangezien dat toch de wereld vergaat.


 • Rickown
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 03-03 09:55
Bedankt voor dit topic! Erg handig voor beginners! :)

 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48
Tettie schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 17:19:
Iemand nog locaties waar 14 mei (hemelvaart) wat te doen is? Sta ingeschreven voor Dark Forest maar we zijn pas met ons tweeen :)
Op de site van de NABV zie ik niets nieuws en ook van de organisaties in Belgie weet ik niets van.
Rickown schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 17:31:
Bedankt voor dit topic! Erg handig voor beginners! :)
Al eens eerder gespeeld of puur nieuwsgierig?

 • Rickown
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 03-03 09:55
Hogader schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 18:58:

Al eens eerder gespeeld of puur nieuwsgierig?
Jazeker een tijdje geleden met een paar vrienden mee geweest. Ik ben nu op het moment mij NABV pas aan het regelen. Dus dat zegt wel genoeg haha :)

 • Francis
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 28-03 21:36

Francis

DL 650 V-Sttrom

Rickown schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 19:32:
[...]


Jazeker een tijdje geleden met een paar vrienden mee geweest. Ik ben nu op het moment mij NABV pas aan het regelen. Dus dat zegt wel genoeg haha :)
Weet waar je aan begint... heeft mij l flink veel geld gekost :X :P

Liefde houdt de wereld draaiend maar chocola maakt de rit de moeite waard.


 • Rickown
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 03-03 09:55
Francis schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 20:23:
[...]

Weet waar je aan begint... heeft mij l flink veel geld gekost :X :P
Maar ook veel gezelligheid toch! :9

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Rickown schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 20:32:
[...]

Maar ook veel gezelligheid toch! :9
En nieuwe vrienden!


(En een gebroken schouder...)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Francis schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 20:23:
[...]

Weet waar je aan begint... heeft mij l flink veel geld gekost :X :P
Och gut, je komt net kijken :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 23:16:
[...]

Och gut, je komt net kijken :P
Denk dat de meeste van ons wel een leuke auto zouden kunnen kopen van het geld wat in Airsoft gestoken is :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

XzeroD schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 23:26:
[...]

Denk dat de meeste van ons wel een leuke auto zouden kunnen kopen van het geld wat in Airsoft gestoken is :P
Je vergeet dat de kosten van een auto erbij komen om alles wat je aankoopt ook nog eens te vervoeren ;)

Om wat anders te bespreken. Ik zag op FB wat meldingen voorbij komen van Airsofters mbt Arisoft Center. Volgens mij een samenwerking met Graziani en de mannen van Airsofters. Schijnt uitgebreide store met banen te moeten worden. Ben benieuw. Zie dat meerdere winkels nu ook aan het kijken zijn om wat testbanen aan te leggen. Op zich wel een mooie tendens. Testen voor aankoop of na aankoop.

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op vrijdag 08 mei 2015 @ 09:26:
[...]

Je vergeet dat de kosten van een auto erbij komen om alles wat je aankoopt ook nog eens te vervoeren ;)

Om wat anders te bespreken. Ik zag op FB wat meldingen voorbij komen van Airsofters mbt Arisoft Center. Volgens mij een samenwerking met Graziani en de mannen van Airsofters. Schijnt uitgebreide store met banen te moeten worden. Ben benieuw. Zie dat meerdere winkels nu ook aan het kijken zijn om wat testbanen aan te leggen. Op zich wel een mooie tendens. Testen voor aankoop of na aankoop.
Is geen samenwerking met Graziani kan ik je vertellen. 1 van de eigenaren van Airsofters.nl gaat samen met iemand anders (ook een airsofter, maar geen onderdeel van Airsofters.nl or Graziani) de winkel Airsoft Center beginnen. Ik ben er al geweest en ziet er leuk uit, tevens heeft hij een nogal interessant assortiment en ligt het op de terugweg naar huis vanaf me werk. (Of dat een goed ding is moet ik nog maar bezien :9)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Ik dacht dit zo was ivm de website lay-out. Lijkt verdomd veel op die van Graziana mbt Airsoft. Gaan ze in de toekomst ook Replica's voeren?

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op vrijdag 08 mei 2015 @ 09:52:
Ik dacht dit zo was ivm de website lay-out. Lijkt verdomd veel op die van Graziana mbt Airsoft. Gaan ze in de toekomst ook Replica's voeren?
Komt omdat de eigenaar van Airsoft Center ook de website van Graziani opgezet heeft :9 In de nabije toekomst gaan ze ook replica's voeren, met mazzel zou het nog voor de opening geregeld moeten zijn (iets met laatste examen)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Cool. Maar eens zien wat voor mij voordeliger is. Lanaken of Duiven ivm aankoop. Gok dat ik namelijk nog een extra side arm ga halen om wat meer af te kunnen wisselen.

Ga overigens 31 mei voorzichtig een skirm meepakken. De opzet leent zich daar ook voor en fractiegenoten houden er rekening mee.

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flix20
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 09:36
Snip

[Voor 90% gewijzigd door Flix20 op 08-05-2015 11:45]

PSN: Flix20-NL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Gelieve namen uit het grote topic te houden :)

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flix20
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 09:36
Shit. nog ff wennen ja.

PSN: Flix20-NL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HaterFrame
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 15:48

HaterFrame

Well... Poo came out!

Kan iemand een shop aanraden voor goede maar niet al te dure kleding? Ik ben op zoek naar MTP (multicam) kleding maar wil niet meteen 120,- over de balk gooien.
Edit:

Na een week zoeken heb ik vandaag net nadat ik dit poste uiteraard wat gevonden.
Maar dan nu zit ik nog met het feit dat ik bril draag, wie weet een oplossing die goed zit zonder inserts? Dat is over een tijdje wel een oplossing maar nu nog even niet ivm budget.

[Voor 46% gewijzigd door HaterFrame op 10-05-2015 00:34]

I am the great Cornholio!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 601896
 • Registratie: Juni 2014
 • Niet online
Wat zijn eigenlijk de beste technieken of voorwaarden om je airsoftgun ook over lange afstand accuraat te laten schieten?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
Anoniem: 601896 schreef op zondag 10 mei 2015 @ 05:59:
Wat zijn eigenlijk de beste technieken of voorwaarden om je airsoftgun ook over lange afstand accuraat te laten schieten?
precision barrel + goede afstelling van hop-up

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

MetaFrame schreef op zaterdag 09 mei 2015 @ 21:23:
Kan iemand een shop aanraden voor goede maar niet al te dure kleding? Ik ben op zoek naar MTP (multicam) kleding maar wil niet meteen 120,- over de balk gooien.
Edit:

Na een week zoeken heb ik vandaag net nadat ik dit poste uiteraard wat gevonden.
Maar dan nu zit ik nog met het feit dat ik bril draag, wie weet een oplossing die goed zit zonder inserts? Dat is over een tijdje wel een oplossing maar nu nog even niet ivm budget.
Goggle zoeken die eroverheen valt?

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HaterFrame
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 15:48

HaterFrame

Well... Poo came out!

Ja dat is een optie, vraag me alleen af hoe het comfort van die dingen is.

I am the great Cornholio!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

snowD schreef op zondag 10 mei 2015 @ 11:07:
[...]


precision barrel + goede afstelling van hop-up
Heh, was het maar zo simpel. Precision barrel werkt leuk in een AEG, maar bijvoorbeeld in een sniper weer niet zo tof. Daarbij zijn er ook weer tests die zeggen dat een widebore juist beter is voor accuracy. Het is veel meer dan "knal er een andere barrel in".

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
MueR schreef op zondag 10 mei 2015 @ 14:49:
[...]

Heh, was het maar zo simpel. Precision barrel werkt leuk in een AEG, maar bijvoorbeeld in een sniper weer niet zo tof. Daarbij zijn er ook weer tests die zeggen dat een widebore juist beter is voor accuracy. Het is veel meer dan "knal er een andere barrel in".
tsja hij gaf niet aan voor welk type wapperaat dus het meest voor de hand liggende is precision barrel ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KillaZ
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14:07
Nog voordat je ook maar aan een barrel zou moeten denken zou ik de standaard hop-up bucking vervangen voor een andere bucking, bijvoorbeeld een groene G&G op paarse Prometheus bucking. Aangezien alles uit elkaar ligt kun je meteen je barrel cleanen.

[Voor 44% gewijzigd door KillaZ op 11-05-2015 13:03]

K to the KillaZ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hillie
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16:35

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Anoniem: 601896 schreef op zondag 10 mei 2015 @ 05:59:
Wat zijn eigenlijk de beste technieken of voorwaarden om je airsoftgun ook over lange afstand accuraat te laten schieten?
Probleem is dat je met een rond projectiel schiet, wat op langere afstand gewoon minder precies wordt. Dezelfde principes gelden als bij vuurwapens, dus je kunt verbetering verwachten met "rifling" om rotatie te introduceren en betere projectielvorm. Maar dat laatste zal lastig gaan op een airsoftplatform. Een zwaarder projectiel zal ook wat bijdragen aan accuraat schieten.

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Camacha: Je hebt nog gelijk ook.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Er zijn wel rifled barrels, maar daar zie ik het nut niet van. Uiteindelijk is een precision barrel voor lange afstand gewoon altijd ruk. De BB stuitert daar veel meer in rond, waardoor je momentum verliest.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
Hillie schreef op zondag 10 mei 2015 @ 22:51:
[...]


Probleem is dat je met een rond projectiel schiet, wat op langere afstand gewoon minder precies wordt. Dezelfde principes gelden als bij vuurwapens, dus je kunt verbetering verwachten met "rifling" om rotatie te introduceren en betere projectielvorm. Maar dat laatste zal lastig gaan op een airsoftplatform. Een zwaarder projectiel zal ook wat bijdragen aan accuraat schieten.
leuk maar je heb ook de backspin van je hop-up dus het werkt elkaar een beetje tegen lijkt mij

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48
Anoniem: 601896 schreef op zondag 10 mei 2015 @ 05:59:
Wat zijn eigenlijk de beste technieken of voorwaarden om je airsoftgun ook over lange afstand accuraat te laten schieten?
In 1 woord uitgelegd: Consistency.

En dat zit hem in de kleine details. Denk hierbij aan een constante fps, constante hop, constante bore van de barrel zodat de backspin zo min mogelijk wordt verstoord etc.

Je kan met een budget van praktisch 0,0 al zoveel winst behalen.
snowD schreef op zondag 10 mei 2015 @ 11:07:
[...]


precision barrel + goede afstelling van hop-up
If all else equal wil je juist geen precision barrel (neem aan dat je daarmee een kleinere diameter bedoeld), maar een widebore barrel.
Hillie schreef op zondag 10 mei 2015 @ 22:51:
[...]


Probleem is dat je met een rond projectiel schiet, wat op langere afstand gewoon minder precies wordt. Dezelfde principes gelden als bij vuurwapens, dus je kunt verbetering verwachten met "rifling" om rotatie te introduceren en betere projectielvorm. Maar dat laatste zal lastig gaan op een airsoftplatform. Een zwaarder projectiel zal ook wat bijdragen aan accuraat schieten.
In Airsoft wordt met een ander princiepe gewerkt om het projectiel op lange afstand te dragen dan bij RS. Zo wordt er een backspin gegeven ipv een draaing door rifling.

Rifling in Airsoft werkt ook niet, doordat er een wezenlijk gat tussen de bb en de barrel zit (en dat nou niet echt goed samenwerkt met de backspin van de hop up)

Wat betreft zwaarder = beter klopt het iig wel. Echter wordt de grens van hoe zwaar je kan gaan met je bb's gelimiteerd door onder andere: Bio afbreekbaarheid, muzzle velocity en hoeveelheid backspin die gegeven kan worden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
ff ingelezen.. een wijdere loop zorgt er inderdaad voor dat de bb verder komt doordat de bb de loop niet raak waardoor het geen backspin (en snelheid) verliest, er zit een soort van lucht kussen
The 6.23 works very well for super long range precision at low FPS. It all has to do with the air cushion around the bb. In a 6.01 the bb touches the walls of the barrel, stopping the spin from the hopup.
bron:hier

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • henwy
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 21-03 15:47
Anoniem: 601896 schreef op zondag 10 mei 2015 @ 05:59:
Wat zijn eigenlijk de beste technieken of voorwaarden om je airsoftgun ook over lange afstand accuraat te laten schieten?
Ik zou toch meer denken aan een andere hop, bv een flathop (of r-hop) oplossing. Verder is het zoals al gezegd vooral consistency. Onder andere afhankelijk van je airseal.

 • SileX
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
Mag er in dit topic wat spul te koop zetten? Wellicht handig voor de beginnende airsofter.

 • Flix20
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 09:36
Als het om je Vector gaat moet je mij maar ff berichtje sturen!;)

PSN: Flix20-NL


 • SileX
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
Haha ! Nee, die blijft echt in mijn bezit !! :+

 • KillaZ
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14:07
SileX schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 09:18:
Mag er in dit topic wat spul te koop zetten? Wellicht handig voor de beginnende airsofter.
Flix20 schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 09:35:
Als het om je Vector gaat moet je mij maar ff berichtje sturen!;)
Jij denkt dat die Vector ook maar 1 seconde op internet staat als Silex hem gaat verkopen? >:)

[Voor 26% gewijzigd door KillaZ op 13-05-2015 09:54]

K to the KillaZ


 • Flix20
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 09:36
Jij hebt net huis gekocht, hebt helemaal geen geld man!:+

PSN: Flix20-NL


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
SileX schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 09:18:
Mag er in dit topic wat spul te koop zetten? Wellicht handig voor de beginnende airsofter.
Voor nu vind ik het prima, wel met de melding dat mensen je een DM sturen als ze iets willen kopen dit i.v.m. het topic dan slowchat krijgt (Wat nu al half gebeurd |:( ). Wel als test momenteel, het moet geen Airsoft verkoop topic worden, daar zijn al genoeg plekken voor.

 • SileX
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
XzeroD schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 10:04:
[...]

Voor nu vind ik het prima, wel met de melding dat mensen je een DM sturen als ze iets willen kopen dit i.v.m. het topic dan slowchat krijgt (Wat nu al half gebeurd |:( ). Wel als test momenteel, het moet geen Airsoft verkoop topic worden, daar zijn al genoeg plekken voor.
Duidelijk - uiteraard is het alleen melden wat er is, en verder via DM.

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

XzeroD schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 10:04:
[...]

Voor nu vind ik het prima, wel met de melding dat mensen je een DM sturen als ze iets willen kopen dit i.v.m. het topic dan slowchat krijgt (Wat nu al half gebeurd |:( ). Wel als test momenteel, het moet geen Airsoft verkoop topic worden, daar zijn al genoeg plekken voor.
Neem aan dat replica's in het andere topic moet? En dat hier wel parts, optics, lipo, gear mag? Of wil je alles hier hebben?

*empty*


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 11:47:
[...]

Neem aan dat replica's in het andere topic moet? En dat hier wel parts, optics, lipo, gear mag? Of wil je alles hier hebben?
Ik denk alles centraal hier, ik zal het even overleggen met de moderators + hogader.

 • SileX
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
:9 Ok,
Ik heb voor de beginnende airsofter het volgende:
- 101 Inc Combat shirt in ATACS FG - maat L - voorbeeld
- 101 Inc ACU Style ATACS FG - maat L - voorbeeld
- Goggles - Met 3 lenzen voorbeeld

Alles nieuw, eenmaal gedragen.

Graag DM voor info.

[Voor 14% gewijzigd door SileX op 14-05-2015 09:39]


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

XzeroD schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 11:52:
[...]

Ik denk alles centraal hier, ik zal het even overleggen met de moderators + hogader.
Wat mij betreft gewoon hier. Ik ben geen mod van dit deel van het forum, maar als er iets uit de hand loopt ga ik wel tikken uitdelen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 14 mei 2015 @ 14:15:
[...]

Wat mij betreft gewoon hier. Ik ben geen mod van dit deel van het forum, maar als er iets uit de hand loopt ga ik wel tikken uitdelen.
^ Dat dus, gewoon netjes houden en slowchat tot het minimum beperken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Als het goed is vandaag of morgen mijn Bolt Shorty terug in huis. De lower receiver en de selector plate zijn gerepareerd cq vervangen. Nu alleen nog kijken voor het opnieuw opbouwen met langere innerbarrel uit andere gesneuvelde Bolt. Aangezien die te lang is komt er de demper weer op. Ziet er dan goed uit. Moet wel nog de bucking vervangen. Deze is niet geheel lekker meer, zit niet echt goed. Voor ik hem dan weer ga gebruiken zijn we echter wel een langere tijd verder.

Voorlopig voorzichtig beginnen en nog even side-arm only spelen. 31 mei kijken hoe het gaat. Gaat dat goed dan kan ik rustig verder gaan kijken voor meer skirms. Een eventuele 2e T.Net skirm wil ik namelijk niet missen.

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Heeft iemand ervaring met de KJW Sig Sauer 226 X-Five?

http://www.airsoft2go.com...auer-p226-xfive-co2-kopen

Zit erover te denken deze aan de "collectie" toe te voegen met wat extra magazijnen. Dit omdat pouches makkelijk te vinden zijn voor deze magazijnen dan voor mijn p-07 duty magazijnen (alleen bb's geen gasreservoir of co2 patroon ruimte). Nu zie ik magazijnen voor een p226 met een dikke rand voor een co2 magazijn en bij deze zit het netjes strak aangesloten. Klopt dit ook?

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op maandag 18 mei 2015 @ 08:07:
Heeft iemand ervaring met de KJW Sig Sauer 226 X-Five?

http://www.airsoft2go.com...auer-p226-xfive-co2-kopen

Zit erover te denken deze aan de "collectie" toe te voegen met wat extra magazijnen. Dit omdat pouches makkelijk te vinden zijn voor deze magazijnen dan voor mijn p-07 duty magazijnen (alleen bb's geen gasreservoir of co2 patroon ruimte). Nu zie ik magazijnen voor een p226 met een dikke rand voor een co2 magazijn en bij deze zit het netjes strak aangesloten. Klopt dit ook?
Let op dat er meerdere merken een p226 hebben en dat er ook nog een verschil zit tussen p226-e2. Misschien verklaard dat de rand ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
XzeroD schreef op maandag 18 mei 2015 @ 08:56:
[...]

Let op dat er meerdere merken een p226 hebben en dat er ook nog een verschil zit tussen p226-e2. Misschien verklaard dat de rand ?
Ik heb een KWA P226 CO2/GBB(mijn eerste en enigste tot nu toe side arm)

Naar mijn weten is een KWA zelfde als een KJW en de E2 staat voor E squared voor betere ergonimiteit

de dikker rand zit idd bij een CO2 magazijn omdat het CO2 patroon op de plaats van het gas reservoir zit van een standaard GBB magazijn

ik kan straks (rond 17:30/1800 uur wel wat foto's posten) zit nu op werk ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

snowD schreef op maandag 18 mei 2015 @ 09:04:
[...]


Ik heb een KWA P226 CO2/GBB(mijn eerste en enigste tot nu toe side arm)

Naar mijn weten is een KWA zelfde als een KJW en de E2 staat voor E squared voor betere ergonimiteit

de dikker rand zit idd bij een CO2 magazijn omdat het CO2 patroon op de plaats van het gas reservoir zit van een standaard GBB magazijn

ik kan straks (rond 17:30/1800 uur wel wat foto's posten) zit nu op werk ;)
Alvast bedankt.

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
welp ik heb een KJ Works P226.. my bad :/ anyway blijf er bij KJW en KWA zijn zelfde-ish merk
trillende handjes.. niet mijn beste foto's i know..

Greengas:


CO2


ik zelf ben meer een verzamelaar..dus ik speel niet(nog niet iniedergeval) maar wanneer ik schiet heb ik geen last van de dikkere rand van de CO2 magazijn

[Voor 4% gewijzigd door snowD op 18-05-2015 18:02]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Dit is dus een gewone 226 en niet de x-five zoals ik het zie. De dikte van de rand valt zo vanaf "echte" foto's inderdaad best mee. Ik ga nog eens wat verder speuren. Thanks!

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
MR_VIPER schreef op maandag 18 mei 2015 @ 18:11:
Dit is dus een gewone 226 en niet de x-five zoals ik het zie. De dikte van de rand valt zo vanaf "echte" foto's inderdaad best mee. Ik ga nog eens wat verder speuren. Thanks!
inderdaad geen X-five, en no problemo ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • henwy
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 21-03 15:47
Heeft er iemand een idee hoe je het makkelijkste een CO2 side arm kunt 'downgraden'? Ik heb een WELL G191 (1911B) met zowel een gas als co2 mag. Echter schiet deze op CO2 een tikkie te hard, ca. 370 fps. Bij voorkeur zou ik dus een mod willen doen aan de magazijn kant zodat ik beide zonder probleem kan gebruiken. Ik las namelijk al dingetjes als bijvoorbeeld het boren van gaatjes in de nozzle. Iemand ideeën/tips?

 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48

Tweakers Airsoft Skirm 2.0

Afgelopen december hebben we een prachtige eerste editie gehad van een prive Tweakers skirm. Dit kan niet anders dan een opvolging krijgen en dat is dus wat nu van start gaat.

Onderstaande link bevat meer info en een manier om je interesse te tonen:
http://gathering.tweakers...message/44265618#44265618

(Let op! Dit topic bevind zich in het nieuwe deel genaamd Tweakers Lounge. Dit is niet toegankelijk voor iedereen vanwege specifieke eisen (zie hier: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1632871)

Mocht je niet in dit deel kunnen, maar toch graag mee willen doen met de Tweakers Skirm 2.0, stuur mij dan even een PM, zodat ik je van de nodige info kan voorzien.)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Afgelopen zondag het European Sniper event van SHAT gedaan. Zaterdag toch maar besloten om de sniper nog even door de chrono te halen. Was een goed idee :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 10:54:
Afgelopen zondag het European Sniper event van SHAT gedaan. Zaterdag toch maar besloten om de sniper nog even door de chrono te halen. Was een goed idee :P

[afbeelding]
Iets te hard :9

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Ya think?

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
welke sniper heb je? wil der zelf nog een.. maar dan als verzamelaar, niet om actief mee te spelen

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

VFC M40A3

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
snowD schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 13:41:
welke sniper heb je? wil der zelf nog een.. maar dan als verzamelaar, niet om actief mee te spelen
Ga dan voor een Ares DSR-1 :9

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
XzeroD schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 15:27:
[...]

Ga dan voor een Ares DSR-1 :9
799 dollar is een beetje veel.. klein beetje maar ;) dan nog liever een Ares Walther WA2000 kost iets van 500/600 euro ofzo

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
snowD schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 15:48:
[...]


799 dollar is een beetje veel.. klein beetje maar ;) dan nog liever een Ares Walther WA2000 kost iets van 500/600 euro ofzo
Blijven beide hele mooie dingen om te zien, helaas zijn ze inderdaad erg prijzig. ;w

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Oeh kan iemand even een post verplaatsen? Niet opgelet maar er staan hier wat foto's die eigenlijk in de lounge moeten :X

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48
Voor de nieuwe spelers (en personen die zich nog wat nieuw voelen >:) ) bied het SHAT Airsoft team een leuk evenement aan, namelijk de Introduction to Airsoft.

Ze doen dit al voor de vijfde keer en het evenement vind dit jaar van 19-21 juni plaats. Meer info valt hier te vinden:

http://shat-airsoft.nl/home/event/introduction-to-airsoft/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Wilde heel graag meegaan. Wilde vorig jaar al. Maar helaas ik laat hem schieten.

*empty*


 • speedy15
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Sinds kort ook besmet geraakt met het airsoft-virus. Momenteel nog mijn setup bij elkaar aan het zoeken.
Hieronder wat foto's van de spullen die ik al heb gekocht.


BoltEotech 552 (Replica)SilencerWalther (Zoom)
Bolt B4 SopMod
Eotech 552 Replica
Silencer
Walther P99 DAO (CO2)
Swisseye Lancer
Mechanix Gloves
Turnigy 1200mA LiPo's

MagazinesDump-pouch
Invader Gear DACC Carrier OD
101inc Tripple Stacker M4 Pouche OD met 6x Cyma MidCaps
Dump Pouch OD
Invader Gear XPD Kniebeschermers OD
Elite Force Kill Rag


De Eotech, silencer en pistolgrip zijn gespoten in de kleur TAN met Plastidip.
Via een familielid zijn een DutchDPM broek en jas onderweg, dus kan bijna naar mijn 1e officiele skirm!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48
MR_VIPER schreef op dinsdag 26 mei 2015 @ 07:51:
Wilde heel graag meegaan. Wilde vorig jaar al. Maar helaas ik laat hem schieten.
Jammer maar helaas. Misschien een volgende keer?Lang verwacht, maar gister dan ook eindelijk online gekomen het filmpje van Airsofters.nl over hun Operation WaterGate afgelopen februari.Nu nog kijken waar ik de royalties voor mijn tweelingbroer Rodall Juhziz op kan strijken >:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ErwinJ
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 31-03 15:23
Mooi en informatief topic ;).

Ik wil dit ook gaan doen en ga eerst een paar keer "proberen" of ik het ook echt wat vind.
Een vriend doet dit al en heefd al het één en ander gekocht, hij heeft er al voor gezord dat ik er met 1 been insta :P.

Dit topic ook maar eens in de gaten gaan houden voor tips :P.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Hogader schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 12:23:
[...]


Jammer maar helaas. Misschien een volgende keer?
We gaan het zien. Hoop van wel.

*empty*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

ErwinJ schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 13:22:
Mooi en informatief topic ;).

Ik wil dit ook gaan doen en ga eerst een paar keer "proberen" of ik het ook echt wat vind.
Een vriend doet dit al en heefd al het één en ander gekocht, hij heeft er al voor gezord dat ik er met 1 been insta :P.

Dit topic ook maar eens in de gaten gaan houden voor tips :P.
Naar de intro komen dan :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ErwinJ
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 31-03 15:23
MueR schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 13:58:
[...]

Naar de intro komen dan :P
ja eigenlijk wel.
Maar ik kan dan niet helaas.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Zondag maar weer eens een potje BBs tuffen, is al weer te lang geleden :Y

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Rickown
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 03-03 09:55
Van de week mijn HB ontvangen :)


 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Leuk dingetje :o

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Bah, had stiekem een klein beetje gehoopt dit weekend m'n nieuwe chestrig te hebben. Helaas is PostNL traag met de inklaring. Had toch USPS EMS moeten kiezen :(

Tactical Tailor Rudder RAC H-Harness


M'n stapel pouches van UR-Tactical zijn ondertussen ook vertrokken vanuit Hongkong. Met wat geluk blijft het geen weken liggen bij de Douane. Hoop ik.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Even lekker dubbelposten. Krijg net een update. Morgen bezorgd. Wel even 45 euro aftikken.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
doen ze zo moeilijk over pouches dan?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
snowD schreef op vrijdag 05 juni 2015 @ 14:28:
doen ze zo moeilijk over pouches dan?
Niet over de pouches, maar over het feit dat je iets in het buitenland besteld boven x bedrag. Daar betaal je gewoon import belasting over.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

snowD schreef op vrijdag 05 juni 2015 @ 14:28:
doen ze zo moeilijk over pouches dan?
XzeroD schreef op vrijdag 05 juni 2015 @ 14:55:
[...]

Niet over de pouches, maar over het feit dat je iets in het buitenland besteld boven x bedrag. Daar betaal je gewoon import belasting over.
Dit, en spul uit Hongkong e.d. wordt nog wel eens tegen gehouden ivm imitatie. Dat is hier niet het geval, komt van een officiele GreenZone producent, maar dat weet de douane misschien niet..

M'n vest is iig binnen :)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:50

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Voor de airsoft fans. Een kenmerkende factor voor vele replica's in onze sport stopt ermee. Noodgedongen weliswaar.

http://www.nu.nl/economie...vraagt-faillissement.html

*empty*


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Zag het op het journaal inderdaad. Maar met zo'n naam gaat daar vast een doorstart volgen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • NL-RaVeR
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 31-03 16:46
De Licentie rechten op de modellen kunnen altijd nog verkocht worden waardoor airsoft replica's nog gemaakt kunnen worden onder licentie neem ik aan?

Wel jammer. Heb zelf een Colt 1911 replica, toch wel erg mooie AA.

Is er al meer bekend over de volgende tweakers skirm :D ?

 • XzeroD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 14-03 23:34

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
NL-RaVeR schreef op maandag 15 juni 2015 @ 11:54:
Is er al meer bekend over de volgende tweakers skirm :D ?
Misschien gaan op dit moment de DM's rond tussen de organisatie over het terrein :9

 • Plainside
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 31-03 11:10

Plainside

I browse when I'm at work

Hey mensjes zijn er nog mensen die footage hebben van de Tweakers skirm in Arnhem?
Wou het graag aan een paar klas genoten laten zien.

-- nvm gevonden :D

[Voor 7% gewijzigd door Plainside op 15-06-2015 15:07]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19:19

Ethirty

Who...me?

Ik zit me de laatste paar dagen in te lezen in airsoft en uiteraard ook wat video's te kijken van wapens.

Nou kwam ik deze huls-uitwerpende M107 tegen met behoorlijke terugstoot.

_O_

Niet dat ik het ooit zou kopen wegens gebrek aan praktisch nut, maar is zoiets nou toegestaan in Nederland? Zijn er überhaupt restricties op airsoft wapens?

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Genoeg. Zie http://www.nabv.nl/docs/d...abv-2015v1-0.pdf?sfvrsn=2

Deze mag niet omdat hij 8mm schiet. Daarmee is het geen airsoft apparaat, dus mag je hem niet legaal importeren. Verder is het ook een enorm rukding om mee te spelen, want de aanhanger die je nodig hebt om hem te vervoeren mag niet het veld in, plus het "shell ejecting" deel is leuk voor in de achtertuin, niet in het bos tegen anderen, want die shells zijn duur en zo kwijt.

[Voor 67% gewijzigd door MueR op 22-06-2015 01:44]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19:19

Ethirty

Who...me?

MueR schreef op maandag 22 juni 2015 @ 01:42:
Genoeg. Zie http://www.nabv.nl/docs/d...abv-2015v1-0.pdf?sfvrsn=2

Deze mag niet omdat hij 8mm schiet. Daarmee is het geen airsoft apparaat, dus mag je hem niet legaal importeren.
Duidelijk. Maar waarom is dit geen airsoft apparaat? Alleen omdat de BB 2mm te groot is?
Verder is het ook een enorm rukding om mee te spelen, want de aanhanger die je nodig hebt om hem te vervoeren mag niet het veld in, plus het "shell ejecting" deel is leuk voor in de achtertuin, niet in het bos tegen anderen, want die shells zijn duur en zo kwijt.
Uiteraard, maar dat gaf ik ook al aan. :)

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • DR!5EQ
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
in NL?

 • Rickown
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 03-03 09:55

 • DR!5EQ
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Ja maar heb je hem in Nederland kunnen ontvangen?

 • Rickown
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 03-03 09:55
14ml337 schreef op maandag 22 juni 2015 @ 14:53:
[...]

Ja maar heb je hem in Nederland kunnen ontvangen?
Jazeker waarom zou dat niet kunnen?

 • Blonde Tux
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 31-03 14:36

Blonde Tux

Advertentieboer

In hoeverre is het aan te raden om een paintball masker te gebruiken voor het airsoften? Heb namelijk een masker liggen maar wil ook wel eens een potje airsoft proberen.

Heet zand zand omdat het tussen zee en land ligt?


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 12:48

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Ethirty schreef op maandag 22 juni 2015 @ 14:20:
[...]

Duidelijk. Maar waarom is dit geen airsoft apparaat? Alleen omdat de BB 2mm te groot is?
Alleen al daarom ja. Een airsoft apparaat is gedefineerd als een apparaat wat 6mm biologisch afbreekbare bbs verschiet. 8mm of non-bio bbs gebruiken en je bent dus feitelijk in overtreding van de CWWM.
Blonde Tux schreef op maandag 22 juni 2015 @ 17:01:
In hoeverre is het aan te raden om een paintball masker te gebruiken voor het airsoften? Heb namelijk een masker liggen maar wil ook wel eens een potje airsoft proberen.
Als dat masker een EN166F markering heeft kan het. Bij twijfel, neem het mee naar een airsoft lokatie en laat er iemand vanaf ~30cm afstand een haffel BBs op schieten. Als het spul heel blijft zal het wel goed komen. Het veiligheidsdeel is dan in ieder geval geregeld. Of je het prettig vindt om met een paintball masker te lopen is iets wat ik niet kan beoordelen, ik heb er zelf een hekel aan.
14ml337 schreef op maandag 22 juni 2015 @ 14:53:
[...]
Ja maar heb je hem in Nederland kunnen ontvangen?
Als actief lid van de NABV mag je die dingen overal vandaan importeren hoor.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • DR!5EQ
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
MueR schreef op maandag 22 juni 2015 @ 17:41:


Als actief lid van de NABV mag je die dingen overal vandaan importeren hoor.
Aha! Maatje van mij is er ook erg actief mee. Spreek hem alleen niet meer sinds dat airsoften legaal is in nederland. Wapens en dergelijke mochten ook niet in NL worden opgeslagen, maar wist niet dat de wetgeving daar zo ontzettend op is veranderd. Wel logisch eigenlijk, maar ik wist het niet. Nice!

 • snowD
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 31-03 20:13
14ml337 schreef op maandag 22 juni 2015 @ 18:34:
[...]

Aha! Maatje van mij is er ook erg actief mee. Spreek hem alleen niet meer sinds dat airsoften legaal is in nederland. apparaten en dergelijke mochten ook niet in NL worden opgeslagen, maar wist niet dat de wetgeving daar zo ontzettend op is veranderd. Wel logisch eigenlijk, maar ik wist het niet. Nice!
fixed ;)

 • Hogader
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 31-03 21:48
Tis alweer van een week ofzo geleden, maar had hem hier nog niet geplaatst. Een video van mijn avontuur in Ulicoten:


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • NL-RaVeR
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 31-03 16:46
Zie net dit nieuws voorbij komen: nieuws: GoPro introduceert kleine kubusvormige Hero 4 Session
Dat is wel een gaaf dingetje voor op je AA met een scope protector ervoor. Alleen is ie wel wat aan de prijzige kant helaas (€430,- advies prijs) :'(

En een foto'tje voor het idee:

[Voor 17% gewijzigd door NL-RaVeR op 07-07-2015 10:54]


 • NL-RaVeR
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 31-03 16:46
XzeroD schreef op maandag 15 juni 2015 @ 11:58:
[...]

Misschien gaan op dit moment de DM's rond tussen de organisatie over het terrein :9
En bijna een maand verder. Is er al nieuws? :+
Pagina: 1 2 3 ... 44 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee