Toon posts:

Het Grote Airsoft Topic deel 3/4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2
Acties:

Onderwerpen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21

Hogader

https://www.semevers.com/tweakers/text.png

 
 


 
 


 
Wat is Airsoft?
Airsoft is een veldslagsimulatiesport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om missie(s) te volbrengen. Bij airsoft wordt gebruikgemaakt van replica’s van bestaande wapens, ook wel AEG (Automatic Electric Guns) genoemd. Airsoft wordt met plastic balletjes van 6 mm gespeeld, ook genaamd BB's. Deze BB's bestaan in verschillende gewichten, van 0,12 gram tot 0,50 gram.

Er bestaat een uitgebreid assortiment van de replica's voor de spelers. Deze variatie loopt uiteen van een klein vuistvuurwapen tot machinegeweren en sluipschuttersgeweren. In de meeste gevallen is er voor bijna elk echt wapen wel een airsoftreplica te koop.

Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Veel teams proberen die mate van realiteit onder andere uit te drukken in hun uitrusting. Zo zijn er teams die bijvoorbeeld het Korps Mariniers nabootsen, maar er zijn ook teams die bijvoorbeeld de US Navy SEALs, SWAT-eenheden proberen na te bootsen. Er zijn ook airsoftteams die terug gaan in de tijd met hun uitrusting. Zo zijn er veel airsoftteams die in de stijl van Tweede Wereldoorlog of Vietnamoorlog zijn gekleed.

Elk land heeft zo zijn eigen airsoftteams met daarbij hun eigen stijl van kleding(gear) en replica's.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Airsoft

Replica's
Een van de belangrijkste benodigdheden bij het spelen van Airsoft is toch wel het apparaat waarmee je de tegenstander probeert te raken. In de sport zelf wordt dit een replica genoemd, vanwege de grote gelijkenis met Real Steel wapens, maar wettelijk heet het een Airsoft Apparaat.

In de Airsoftsport worden de volgende type replica's gebruikt:
 • AEG
 • GBB
 • Spring
 • Overig
AEG
Dit is het meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke type van de 3. De AEG, of All Electric Gun waar het een afkorting van is, maakt gebruik van een accu/batterij die ervoor zorgt dat een motor gaat draaien als er contact gemaakt wordt. Deze motor zorgt dan weer voor een beweging van tandwielen die op hun beurt een piston naar achter duwen. Wanneer deze piston niet meer naar achteren wordt geduwd zorgt een veer ervoor dat deze terugschiet naar zijn ruststand. Gedurende dit laatste wordt er lucht in een cylinder gecomprimeerd. Deze gecomprimeerde lucht zorgt op zijn beurt dat de bb wordt afgeschoten.

Voordelen:
 • Simpel systeem
 • Werkt onder alle omstandigheden
Nadelen:
 • Typisch AEG geluid (naaimachine)
 • Zonder extra systemen geen blowback.
GBB
GBB, oftewel Gas BlowBack, is een type replica dat gebruik maakt van gas voor het voortstuwen van de bb. In de meest gebruikte GBB's wordt het gas (CO2 of Greengas (propaan met siliconen voor smering)) in de magazijnen gedaan. Bij het afvuren van iedere bb haalt de replica een deel van dat gas uit het magazijn om de bb vooruit te krijgen en het recoil systeem in gang te zetten.

Voordelen:
 • Realistischer geluid
 • Voelbare kick
Nadelen:
 • Temperatuursgevoelig
 • Relatief duur
 • Inconsistent (oa door temperatuursgevoeligheid)
Door deze voor en nadelen worden GBB's voornamelijk als Side arm gebruikt en minder vaak als Primary.

Spring
Deze variant wordt voornamelijk teruggezien in Sniper Rifles en Shotguns. Operatie gebeurt door handmatig een veer naar achter te trekken waarna deze losgelaten kan worden bij het overhalen van de trekker. De veer zorgt dan met een piston en cylinder voor het genereren van gecomprimeerde lucht wat uiteraard weer de bb vooruit duwt. Veel mensen kennen dit systeem van het balletjespistool van de kermis of uit spanje.

Daar er voor ieder schot de veer aangespannen moet worden zal dit systeem vrijwel alleen te zien zijn in Sniper Rifles en Shotguns. Deze hebben veelal in de Real Steel variant namelijk ook eenzelfde systeem.

Voordelen:
 • Goedkoop
 • Extreem simpel
Nadelen:
 • Voor ieder schot de veer aanspannen
Overig
Tot een aantal jaar terug was dit onderdeel wel klaar met bovenstaande 3 type's. Tegenwoordig zijn er echter meer soorten. Het bekendste systeem dat niet tot de klassieke 3 behoort is een systeem op perslucht.

Polarstar, wat een airsoft systeem op perslucht verkoopt, is een bedrijf dat met zijn Fusion engine steeds meer spelers laat overstappen. Het systeem werkt in principe gelijk aan dat van een paintball marker. Perslucht uit een tank wordt gebruik om de bb vooruit te stuwen.

Hop-up
Alle bovengenoemde systemen zorgen voor het voortstuwen van een bb. Zou er echter niet nog een ander onderdeel in een replica zitten, dan zou Airsoft op vele malen kleinere velden gespeeld moeten worden. Zonder extra hulpmiddelen zou de bb namelijk maar enkele meters ver komen. Om de sport toch wat leuker te maken was er dus een extra onderdeel nodig.

Tokyo Marui, de grondlegger van het huidige Airsoft heeft in zijn beginjaren het zogenaamde Hop Up systeem ontwikkeld. Dit systeem zorgt voor een, zoals de naam doet vermoeden, hop up effect van de bb. Door dit hop up effect gaat de bb een heel stuk verder (gemiddeld 40 a 50m bij 350fps).

Het systeem maakt gebruik van een rubberen bucking die door middel van een hefboom naar beneden door de barrel wordt gedrukt. De bb raakt deze bucking aan als hij door de barrel heen wordt geduwd en daar dit effect aan de bovenkant gebeurd krijgt hij backspin. Deze backspin zorgt ervoor dat de bb minder beinvloed wordt door de zwaartekracht en dus verder komt.

Voor verdere technische kennis stel je vraag in dit topic en hij zal beantwoord worden.

Wet Nederland
De wet waar Airsoft onder valt in Nederland is de WWM, artikel 17 is het hoofd artikel binnen deze wet die over Airsoft gaat. In deze wet staat gesteld dat een persoon die de Airsoft sport in Nederland beoefend minimaal 18 jaar moet zijn, indien een persoon zelf materieel wilt aanschaffen dient deze persoon lid te worden van een door de overheid goedgekeurde Airsoft vereniging.

NABV
De NABV is momenteel de enigste Airsoft vereniging in Nederland die goedgekeurd is door de Nederlandse overheid, om een Airsoft replica aan te mogen schaffen dient met hier lid van te worden. De vereisten om lid te mogen worden zijn als volgt:
 • Minimaal 18 jaar
 • Verklaring omtrent gedrag (VOG) van maximaal 2 maanden oud
Indien aan dit voldaan word kunt u een lidmaatschap aanvragen op http://mijn.nabv.nl/.

Introducé
Je mag 6 keer per jaar als introducé, dit houd in dat je geen lid hoeft te zijn van de NABV en toch te sport kan beoefen. Om mee te kunnen als introducé kan je de organisatie vragen waar je wilt spelen of ze je willen inschrijven als introducé, sommige organisaties hebben daar ook een huurkit voor. In deze huurkit zit vaak een groen overal, een replica en een magazijn met bb's. Als dit niet mogelijk is dan is nog de optie met een bestaand lid mee te gaan, elk volwaardig lid mag per evenement 2 introducees mee nemen. Echter zal dit lid de introducé moeten voorzien van een replica indien er geen huurkit aanwezig is.

Vervoer
Vervoer is redelijk steng aangelegd, uiteraard zoals je verwacht mag je een replica alleen voorhanden hebben en vervoeren indien je volwaardig lid bent. Een introducé mag dit dus niet!

Hiernaast gelden nog een paar overige regels die zeker handig zijn om te weten:
 • Moet binnen een tijdsbestek vallen die redelijkerwijs is.
 • Alleen tussen een woning en een schietvereniging.
 • Alleen tussen een woning en door de Airsoft vereniging aangewezen wedstrijdterreinen, bijeenkomsten en beurzen.
 • Alleen tussen een woning en erkend wapenhandelaar.
 • Van en naar de landsgrens met de intentie om hier overheen te gaan.
Zoals je leest is het vervoer tussen een lid en een lid niet toegestaan, let hier op!

Opslag
In Nederland is er geen limiet aan wat je mag hebben qua spullen.
De regels waar je aan moet voldoen zijn simpel en niet zo heel zwaar, er is dus geen excuus om het niet op orde te hebben. Dit geldt overigens alleen voor apparaten en magazijnen, niet voor gear of bb's.

De apparaten en/of magazijnen dienen te worden opgesloten in een afgesloten object, dit kan zijn een tas met een slot, een koffer met slot, een kluis of een kamer met slot. De kamer mag geen leefruimte zijn maar moet echt een opslag ruimte zijn. Daarnaast mag het niet 'klaar' liggen, dus geen magazijnen of accu er in. Ook mogen derden zonder NABV pas (bijv. ouders/partner) er geen toegang tot hebben, sleutels van het object dus bij je houden en niet los laten slingeren.

Overig
Heel belangrijk is dat granaten en props niet toegestaan zijn, hieronder vallen allerlei granaten (ook dummy's en rookgranaten). Ook vallen de shells van grenade launcher hieronder. Indien je hiermee gesnapt word zal het een boete opleveren en bij herhaaldelijke overtredingen zal hoogstwaarschijnlijk zal je lidmaatschap worden ingetrokken.

De belangrijkste zaken staan hier boven gemeld, om niet de hele wet te quoten kan je hier de wet zelf na lezen: http://www.nabv.nl/over-airsoft/wetgeving

Wet Buitenland
Om het geheel nog enigszins overzichtelijk te houden wordt hier enkel beknopt de hoofdlijnen van de Airsoft wetgeving in de buurlanden Belgie en Duitsland vermeld. Daar dit geheel geschreven is door een Airsofter en geen jurist is het ten allen tijden raadzaam de exacte wetgeving te raadplegen als je Airsoft apparaten wilt vervoeren en/of gebruiken in het buitenland.

Belgie
 • Replica's dienen vervoert te worden buiten bereik in de kofferbak met replica en magazijnen in gescheide tassen.
 • Tijdens vervoer dienen tevens de eventuele batterij uit de replica te zijn verwijderd.
 • Laser's (of andere richtmiddelen die een straal op het doel projecteren), nachtkijkers en werkende silencers zijn verboden om gemonteerd te hebben op een replica.
 • Replica's mogen niet per post verstuurd worden (door particulier en ook niet door shops)
Duitsland
 • Replica's onder de 0,5J schotkracht zijn bestempeld als "toy gun" en daardoor vrij verkrijgbaar vanaf 14 jaar zonder restricties.
 • Replica's boven de 0,5J schotkracht mogen enkel verkocht worden aan personen die 18 jaar of ouder zijn.
 • Replica's boven de 0,5J schotkracht mogen enkel Semi-automatisch kunnen schieten.
 • Replica's boven de 0,5J schotkracht moeten beschikken over een zogenaamde F-markering. Geen markering is een verboden wapen!
 • Het is verboden om lasers of flashlights te monteren op een replica.
 • Vervoer dient te gebeuren in een afgesloten tas of koffer (slot niet verplicht)
Uitproberen ?
Indien je het wilt uitproberen kan je hier in het topic vragen of iemand je mee wilt nemen als introducé, uiteraard kunnen we je ook verwijzen naar organisaties die huurkits hebben. Ook zijn er een aantal teams die geregeld een introducé dag hebben, op deze dag kan je met dat team Airsoft uitproberen. 1 van die teams is ACN. Bezoek hun website en neem daar een kijkje http://www.airsoftclubnederland.nl/.

Organisaties

 


 
Belangrijk!
Het is niet toegestaan reclame te maken voor evenementen of organisaties, als een organisatie mist in het bovenstaande lijstje stuur dan een PM. Wel mag er gevraagd worden gaat er iemand naar '...' voor bijv. carpoolen. Alle bovenstaande teksten over wetgeving kunnen niet compleet of juist zijn, indien je met de wetgeving te maken krijgt raadpleeg altijd de WWM of het juiste loket. De NABV juridisch adviseur is bereikbaar elke dinsdag en donderdag tussen 18:00 - 20:00 en zaterdag van 12:00 - 16:00 op 06 - 28 84 94 66.
 


 
#Airsoft op IRC
http://irc.tweakers.net/airsoft
 


 
Oude topics
 

[Voor 102% gewijzigd door XzeroD op 28-12-2015 16:48]


 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Tettie schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 17:19:
Iemand nog locaties waar 14 mei (hemelvaart) wat te doen is? Sta ingeschreven voor Dark Forest maar we zijn pas met ons tweeen :)
Op de site van de NABV zie ik niets nieuws en ook van de organisaties in Belgie weet ik niets van.
Rickown schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 17:31:
Bedankt voor dit topic! Erg handig voor beginners! :)
Al eens eerder gespeeld of puur nieuwsgierig?

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Rickown schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 20:32:
[...]

Maar ook veel gezelligheid toch! :9
En nieuwe vrienden!


(En een gebroken schouder...)

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 23:16:
[...]

Och gut, je komt net kijken :P
Denk dat de meeste van ons wel een leuke auto zouden kunnen kopen van het geld wat in Airsoft gestoken is :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op vrijdag 08 mei 2015 @ 09:26:
[...]

Je vergeet dat de kosten van een auto erbij komen om alles wat je aankoopt ook nog eens te vervoeren ;)

Om wat anders te bespreken. Ik zag op FB wat meldingen voorbij komen van Airsofters mbt Arisoft Center. Volgens mij een samenwerking met Graziani en de mannen van Airsofters. Schijnt uitgebreide store met banen te moeten worden. Ben benieuw. Zie dat meerdere winkels nu ook aan het kijken zijn om wat testbanen aan te leggen. Op zich wel een mooie tendens. Testen voor aankoop of na aankoop.
Is geen samenwerking met Graziani kan ik je vertellen. 1 van de eigenaren van Airsofters.nl gaat samen met iemand anders (ook een airsofter, maar geen onderdeel van Airsofters.nl or Graziani) de winkel Airsoft Center beginnen. Ik ben er al geweest en ziet er leuk uit, tevens heeft hij een nogal interessant assortiment en ligt het op de terugweg naar huis vanaf me werk. (Of dat een goed ding is moet ik nog maar bezien :9)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op vrijdag 08 mei 2015 @ 09:52:
Ik dacht dit zo was ivm de website lay-out. Lijkt verdomd veel op die van Graziana mbt Airsoft. Gaan ze in de toekomst ook Replica's voeren?
Komt omdat de eigenaar van Airsoft Center ook de website van Graziani opgezet heeft :9 In de nabije toekomst gaan ze ook replica's voeren, met mazzel zou het nog voor de opening geregeld moeten zijn (iets met laatste examen)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Gelieve namen uit het grote topic te houden :)

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
nul07 schreef op zondag 10 mei 2015 @ 05:59:
Wat zijn eigenlijk de beste technieken of voorwaarden om je airsoftgun ook over lange afstand accuraat te laten schieten?
In 1 woord uitgelegd: Consistency.

En dat zit hem in de kleine details. Denk hierbij aan een constante fps, constante hop, constante bore van de barrel zodat de backspin zo min mogelijk wordt verstoord etc.

Je kan met een budget van praktisch 0,0 al zoveel winst behalen.
snowD schreef op zondag 10 mei 2015 @ 11:07:
[...]


precision barrel + goede afstelling van hop-up
If all else equal wil je juist geen precision barrel (neem aan dat je daarmee een kleinere diameter bedoeld), maar een widebore barrel.
Hillie schreef op zondag 10 mei 2015 @ 22:51:
[...]


Probleem is dat je met een rond projectiel schiet, wat op langere afstand gewoon minder precies wordt. Dezelfde principes gelden als bij vuurwapens, dus je kunt verbetering verwachten met "rifling" om rotatie te introduceren en betere projectielvorm. Maar dat laatste zal lastig gaan op een airsoftplatform. Een zwaarder projectiel zal ook wat bijdragen aan accuraat schieten.
In Airsoft wordt met een ander princiepe gewerkt om het projectiel op lange afstand te dragen dan bij RS. Zo wordt er een backspin gegeven ipv een draaing door rifling.

Rifling in Airsoft werkt ook niet, doordat er een wezenlijk gat tussen de bb en de barrel zit (en dat nou niet echt goed samenwerkt met de backspin van de hop up)

Wat betreft zwaarder = beter klopt het iig wel. Echter wordt de grens van hoe zwaar je kan gaan met je bb's gelimiteerd door onder andere: Bio afbreekbaarheid, muzzle velocity en hoeveelheid backspin die gegeven kan worden.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
SileX schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 09:18:
Mag er in dit topic wat spul te koop zetten? Wellicht handig voor de beginnende airsofter.
Voor nu vind ik het prima, wel met de melding dat mensen je een DM sturen als ze iets willen kopen dit i.v.m. het topic dan slowchat krijgt (Wat nu al half gebeurd |:( ). Wel als test momenteel, het moet geen Airsoft verkoop topic worden, daar zijn al genoeg plekken voor.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 11:47:
[...]

Neem aan dat replica's in het andere topic moet? En dat hier wel parts, optics, lipo, gear mag? Of wil je alles hier hebben?
Ik denk alles centraal hier, ik zal het even overleggen met de moderators + hogader.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 14 mei 2015 @ 14:15:
[...]

Wat mij betreft gewoon hier. Ik ben geen mod van dit deel van het forum, maar als er iets uit de hand loopt ga ik wel tikken uitdelen.
^ Dat dus, gewoon netjes houden en slowchat tot het minimum beperken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MR_VIPER schreef op maandag 18 mei 2015 @ 08:07:
Heeft iemand ervaring met de KJW Sig Sauer 226 X-Five?

http://www.airsoft2go.com...auer-p226-xfive-co2-kopen

Zit erover te denken deze aan de "collectie" toe te voegen met wat extra magazijnen. Dit omdat pouches makkelijk te vinden zijn voor deze magazijnen dan voor mijn p-07 duty magazijnen (alleen bb's geen gasreservoir of co2 patroon ruimte). Nu zie ik magazijnen voor een p226 met een dikke rand voor een co2 magazijn en bij deze zit het netjes strak aangesloten. Klopt dit ook?
Let op dat er meerdere merken een p226 hebben en dat er ook nog een verschil zit tussen p226-e2. Misschien verklaard dat de rand ?

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21

Tweakers Airsoft Skirm 2.0

Afgelopen december hebben we een prachtige eerste editie gehad van een prive Tweakers skirm. Dit kan niet anders dan een opvolging krijgen en dat is dus wat nu van start gaat.

Onderstaande link bevat meer info en een manier om je interesse te tonen:
http://gathering.tweakers...message/44265618#44265618

(Let op! Dit topic bevind zich in het nieuwe deel genaamd Tweakers Lounge. Dit is niet toegankelijk voor iedereen vanwege specifieke eisen (zie hier: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1632871)

Mocht je niet in dit deel kunnen, maar toch graag mee willen doen met de Tweakers Skirm 2.0, stuur mij dan even een PM, zodat ik je van de nodige info kan voorzien.)

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 10:54:
Afgelopen zondag het European Sniper event van SHAT gedaan. Zaterdag toch maar besloten om de sniper nog even door de chrono te halen. Was een goed idee :P

[afbeelding]
Iets te hard :9

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
snowD schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 13:41:
welke sniper heb je? wil der zelf nog een.. maar dan als verzamelaar, niet om actief mee te spelen
Ga dan voor een Ares DSR-1 :9

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
snowD schreef op woensdag 20 mei 2015 @ 15:48:
[...]


799 dollar is een beetje veel.. klein beetje maar ;) dan nog liever een Ares Walther WA2000 kost iets van 500/600 euro ofzo
Blijven beide hele mooie dingen om te zien, helaas zijn ze inderdaad erg prijzig. ;w

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Voor de nieuwe spelers (en personen die zich nog wat nieuw voelen >:) ) bied het SHAT Airsoft team een leuk evenement aan, namelijk de Introduction to Airsoft.

Ze doen dit al voor de vijfde keer en het evenement vind dit jaar van 19-21 juni plaats. Meer info valt hier te vinden:

http://shat-airsoft.nl/home/event/introduction-to-airsoft/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
MR_VIPER schreef op dinsdag 26 mei 2015 @ 07:51:
Wilde heel graag meegaan. Wilde vorig jaar al. Maar helaas ik laat hem schieten.
Jammer maar helaas. Misschien een volgende keer?Lang verwacht, maar gister dan ook eindelijk online gekomen het filmpje van Airsofters.nl over hun Operation WaterGate afgelopen februari.Nu nog kijken waar ik de royalties voor mijn tweelingbroer Rodall Juhziz op kan strijken >:)

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Leuk dingetje :o

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
snowD schreef op vrijdag 05 juni 2015 @ 14:28:
doen ze zo moeilijk over pouches dan?
Niet over de pouches, maar over het feit dat je iets in het buitenland besteld boven x bedrag. Daar betaal je gewoon import belasting over.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
NL-RaVeR schreef op maandag 15 juni 2015 @ 11:54:
Is er al meer bekend over de volgende tweakers skirm :D ?
Misschien gaan op dit moment de DM's rond tussen de organisatie over het terrein :9

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Tis alweer van een week ofzo geleden, maar had hem hier nog niet geplaatst. Een video van mijn avontuur in Ulicoten:


 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
We zijn allemaal net eventjes te druk om de TW te organiseren (vakanties etc). Hopen snel meer op te pakken!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter

Tweakers skirm 2.0

We gaan weer een datum prikken!

Ditmaal heb ik een doodle aangemaakt, dus snel invullen:
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Even bij je naam je tweakers naam invullen zodat het wat duidelijk is voor ons. :D

-edit: datums stonden verkeerd, staan nu goed

offtopic:
Het is mogelijk antwoorden van andere mensen te veranderen, maar ik ga er vanuit dat jullie dit niet doen :(
(is je datum toch veranderd zonder dat je het zelf hebt gedaan, laat het mij even weten via DM).

[Voor 4% gewijzigd door XzeroD op 15-07-2015 15:14]


 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Wouter_96 schreef op woensdag 15 juli 2015 @ 15:05:
Aanstaande zaterdag gaan we met onze vriendenclub voor het eerst airsoften. Heel erg beniewd wat we kunnen verwachten. We gaan naar Dark Forrest iemand nog tips of aanraders? :D
Goede schoenen, zorg voor wat eten onderweg (iets van repen). Tevens is het leuk om veel te knallen maar kost je ook een hoop, aanrader vanuit mij is probeer tactics te spelen en elke schot te laten tellen :9

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Even een herinnering, geef nu nog je datums door voor de tweakers skirm! Ik geef het nog een weekje voordat we een datum kiezen! :D

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
diefightdie schreef op donderdag 23 juli 2015 @ 12:35:
Voor de eerste keer dat ik dit topic ontdek op Tweakers forum.
Tof om te zien dat het er is!

Ben zelf een NABV lid en beoefen dus de airsoft-sport.
Ik ben in bezit van een ICS M4 met hierop (vanzelfsprekend) nog de handige accesoires. (Gekocht in Belgie, Unit13. Aan te raden winkel! Zeer goede en professionele service. Tevens 2x gratis mijn wapen daar laten downgraden bij aankoop, om aan de fps eisen te kunnen voldoen).

Recentelijk heb ik een KJW M9 (Gbb, full metal body) aangeschaft (Besteld in Roemenië).

Binnenkort hopelijk in Sittard een leuke CQB te doen.
Nou welkom :D
In het verleden heb ik bij unit 13 nog me spullen opgeslagen gehad toen ze die optie nog hadden, en het in NL nog niet mocht. Als je het nog leuk lijkt kies je voorkeur datum voor de tweaker skirm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Daarvoor moet je bij MR_Viper zijn :P

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
diefightdie schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 08:47:
Unit13, aankomende zondag 2 Augustus ga ik weer :)
Main: ICS M4, Side: KJW M9.

Momenteel druk bezig met een mooie Tokyo Marui VSR 10 samenstelling te maken. Deze gaat in de nabije toekomst aangeschaft worden incl mooie 10-40x50 scope, Zero trigger+piston en andere inner barrel.
Mis je niet met een zero trigger je safety straks?

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 11:06:
[...]

Alleen airsoftpro triggers hebben geen safety. De rest wel eigenlijk. Maar met een bolt action is een safety toch redelijk overbodig. Als je een keer schiet voor je de safety in loopt, is de spanning toch van je veer.
Als er mensen normaal mee zouden omgaan wel ja :9 mijn P226 heeft ook geen safety, als ik off-field loop haal ik het magazijn eruit en clear de loop, maar hoe vaak er bij organisaties magazijn is pistol toegestaan is off-field is het wachten op problemen.
Mad-Matt schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 11:25:
theoretisch zijn het wapens, alleen geen vuurwapens :P
Wettelijk/theoretisch zijn het airsoftapparaten en wapens, af te lijden aan het "WWM Paragraaf 1, Artikel 1, lid 1 sub h" :9
h. airsoftapparaat: lucht-, gas-, of veerdrukwapen met een maximum schotkracht van 3,5 joules, welk wapen voor wat betreft zijn vorm en afmetingen een sprekende gelijkenis toont met vuurwapens;

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter

Tweakers skirm 2.0

Vorige posts:
Datum
Volgens de doodle uit het vorige bericht (wat hier boven gelinkt is), is 11 oktober uit de bus gekomen als de datum!! We gaan nu in overleg met de terreinen of deze datum mogelijk is, we hopen uiteraard dat hier een mogelijkheid in zit, anders vallen we terug op 3/4 oktober.

Helaas van de originele animo check waar maar liefst 23 mensen op hadden gereageerd, hebben er nu maar 14 mensen een datum ingevuld -O- Laten we hopen dat al deze mensen op vakantie zijn, en nog steeds interesse hebben.

Zodra we een vaste datum + terrein hebben + kosten beginnen pas de definitieve inschrijvingen, tussendoor zullen we nog hier en daar updates geven.

Hier nogmaals het filmpje voor deze editie:

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
bntjah schreef op woensdag 12 augustus 2015 @ 13:46:
Leuk om te zien dat er ook een airsoft topic leeft op T.net :-) deze maar even volgen dus... :-) mooie replica Phenomania wat tevreden van die mosfet? Kende hem namelijk niet

Huidige setup:
Systema PTW met Flat hop + Widebore (MK18 ish build, gebouwd door AirsoftDoctor.be)
KJW P226 (ooit gekocht en blijft werken dus...)
Semapo NCPC met Blueforce Gear Triple Single Pouch en GMR Minimap
Van welk jaar is je PTW, 2008?
Je hebt echt bijna de zelfde set als mij, ik heb alleen een carrier van Ferro Concepts maar wel dezelfde pouches, sidearm en ook een PTW.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
bntjah schreef op woensdag 12 augustus 2015 @ 16:59:
@XzeroD van begin dit jaar maar heeft al vrij hard afgezien al mee onderwater enz gegaan (didn't like it that much)

Steekt al een andere motor in (etiny) en rubbertjes van hop up kamer (was de schade na het zwemmen) verder enkel nog maar problemen gehad met de Motor Brushes (dit was eerste skirm nadat ik hem had het probleem). Ik moet wel toegeven dat ik de etiny motor mooier vind klinken dan de standaard systema motor (is opgestuurd voor rewound omdat core vast zat door het water, gaat dienen als reserve)...

Na deze dingen reageert hij nog altijd super en vrij tevreden van de aankoop _/-\o_
Mijne is wel van 2008 en heeft ook al zeker het nodige mee gemaakt. Enigste waar ik nu last van heb is een jam wat nog even opgelost moet worden, maar daar kan de Doktor mee aan de slag :9

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
^^ Gaan we asap even op reageren.

Verder was ik twee weken geleden aanwezig bij Airsoft Center om mee te kijken/deelnemen aan een training gegeven door Israeli Tactical Holland. Wat is jullie mening over het toepassen van trainingen voor Airsoft?

(uiteraard mijn camera's meegenomen:)

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Definitief inschrijven is nog niet geweest, wel de voorkeur datum inschrijving. Kan dus nog altijd mee doen zodra we definitieve inschrijving starten.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
De naam zegt het al, dat is voor airsofters en hun avonturen. Vragen over spullen hoort eigenlijk hier thuis zoals de poster heeft begrepen.
Zoals aangegeven kan elke bril beslaan, iedereen heeft zijn trucjes om dit te voorkomen maar uiteindelijk heeft elke bril er kans op. Je moet gewoon bekijken welke bril bij jou past en dan via trial-error achter komen welke het beste is voor jou. Sommige zweren bij tandpasta, dreft, of gewoon de bril vet vrij houden, tevens ligt het ook aan de omgeving etc. Veel variabelen.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Overigens een side note bij al die middeltjes.

Veel high end merken leveren hun glazen met een zogenaamde anti-fog coating. Zodra je daar van die middeltjes als dreft etc op gaat smeren, dan ga je langzamerhand die coating beschadigen. Dit heeft als gevolg dat de standaard anti fog capabilities van het glas verdwijnen en je alleen maar meer fog issues gaat krijgen.

Ga dus niet gelijk met die middeltjes kloten, maar probeer eerst andere manieren om fog tegen te gaan. Denk hierbij vooral aan manieren om een actieve luchtstroom tussen het brilglas en jou gezicht te krijgen. (en die niet blokkeren)

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
MueR schreef op donderdag 10 december 2015 @ 12:36:
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
NL-RaVeR schreef op vrijdag 11 december 2015 @ 12:01:
@Hogader, haal je nu gewoon even Vikingjunior uit de lijst? 8)7
Straal overheen gelezen :P.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Wouter_96 schreef op maandag 14 december 2015 @ 21:14:
Hebben jullie uit eigen ervaring een goede aanrader? Zoals ik al aangeef slechte ervaring met het merk G&G maar misschien was dit net een productie fout. Voorkeur gaat uit naar een replica waar M4 magazijnen in kunnen, omdat ik er hier gewoon een aantal van heb liggen. een wens is dat hij Geupgrade kan worden voor 11.1 lipo's. Ik maak nu gebruik van 7.4 lipo's. Hij hoeft out of the box ook niet top te schieten. Hij krijgt sowieso de nodige interne upgrades als die zich bewezen heeft!

Hopelijk kunnen jullie wat aanraden. Want ik ben een beetje bang om weer een hoop geld weg te gooien aan een replica. Ik wil er natuurlijk wel plezier aan kunnen beleven. En ik moet zeggen dat ik meer plezier heb gehad aan mijn beginners replica dan dat ik aan deze heb gehad.
Ik denk dat je zeker pech hebt gehad met de replica die je nu hebt, want G&G staat bekend om de kwaliteit die ze leveren. (Ik raad daarom altijd G&G aan, aan beginners).

Heb je trouwens een reden waarom je 11.1V lipo's wilt gebruiken?

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Wouter_96 schreef op dinsdag 15 december 2015 @ 11:13:

Wens voor de 11.1v is vooral om in combinatie met een High speed motor meer bb/s kan afvuren. Bijkomend klinkt het natuurlijk heerlijk! _/-\o_
Heb je een specifieke wens aan hoeveelheid RPS?

Want met andere combinaties ga je misschien resultaten krijgen die wat beter zijn voor de duurzaamheid van de gearbox.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 07 januari 2016 @ 09:29:
Je gear kan je zo duur maken als je zelf wil, idem met voetbal of tennis. Vind ik niet eerlijk om mee te nemen. Maar puur kijkend naar wat je krijgt (pasje plus een of ander halfbakken blaadje wat bijna niemand leest) is het lidmaatschap duur.
Leest iemand die uberhaupt wel?

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Ik zou persoonlijk er een simpel red dotje op zetten. een scope staat zo raar op een MP5

Verder ff een vraagje: Welk vest is dat? en hoe is hij?

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
bntjah schreef op maandag 11 januari 2016 @ 10:07:
@Hogader lijkt mij een JPC te zijn
Dat weet ik, maar ging me vooral om welk merk, aangezien ik er zelf ook een zoek. (en nog niet uit ben of ik voor een goedkope repro ga of wat meer centen over de balk smijt)

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Thnx
En een reddot heb je mijnsziens niks aan.
Je mikt over het algemeen toch met je BB's
Ik wil expres een scope zodat ik deze als verrekijker kan gebruiken. Longdistance mikken met je bb's is soms nog wel eens lastig. omdat je dan geen oog meer op je target hebt, maar je BB's aan het volgen bent.
Even wachten dan tot je een replica hebt die wel zuiver schiet >:) . Ik schiet uitsluitend semi-only (op mijn support gun na dan) en weet dat tussen bepaalde afstanden de bb op de plek van de dot terecht komen. Daarbuiten ligt dat er vlak rondomheen of iets onder, maar wel voorspelbaar.

Sterker nog ik zie vaak mijn bb's niet eens goed vliegen. (zeker indoor niet)

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
ROFLASTC schreef op donderdag 14 januari 2016 @ 21:32:
Hellow. Voor een video, welke moet leiden tot een grotere video/film zoek ik WO2 Airsofters. Vooral vanwege de uniformen en natuurlijk ook vanwege de wapen replicas. Ik en de mensen die de video gaan maken weten van de regelgeving af omtrent airsoft wapens en dingen doen buiten reguliere plekken maar we hebben een opdrachtgever op wiens terrein geloofwaardig wat shots gemaakt kunnen worden.
Ik wil je plan niet verstoren, maar dit is niet toegestaan volgens de wetgeving.

Zie Circulaire Wapens en Munitie

Het gaat om Kopje 2.9.4 en dan nummer 5:
5. mogen niet voorhanden worden gehouden/gebruikt bij film- of theaterproducties.
(nou zie je natuurlijk dat hier niet echt goed op wordt nageleefd, maar ik moet het toch even melden)

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
De vraag die ik zou hebben is vooral welke bb's gebruik je?
ROFLASTC schreef op vrijdag 15 januari 2016 @ 11:21:
[...]


Het terrein waar evt wordt gefilmd wordt al voor dit soort doeleinden gebruikt. Puntje 5 is een wat wazig puntje als allerlei films toch echt met replicas gemaakt worden, oa met gaspatroon versies voor het filmen van een bewegende hamer of andere machinegeweer onderdelen.


Edit; een reenactment crew ipv airsofters is natuurlijk ook wel een idee maar er moet wat "live action" in dus vandaar de zoektocht naar dit soort dingen.
Dat gedeelte is idd zeer wazig, want vanaf welk moment wordt het perse een productie. Je kan namelijk dezelfde scenes ook filmen als onderdeel van een skirm, waardoor het niet gefilmd is als productie, maar als soort van docu achtig iets.

Ik voorzie ook niet echt problemen als er verstandig mee wordt omgegaan, maar better sure than sorry...

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
ROFLASTC schreef op donderdag 14 januari 2016 @ 21:32:
Hellow. Voor een video, welke moet leiden tot een grotere video/film zoek ik WO2 Airsofters. Vooral vanwege de uniformen en natuurlijk ook vanwege de wapen replicas. Ik en de mensen die de video gaan maken weten van de regelgeving af omtrent airsoft wapens en dingen doen buiten reguliere plekken maar we hebben een opdrachtgever op wiens terrein geloofwaardig wat shots gemaakt kunnen worden.
We kunnen hier gaan speculeren wat wel en niet een productie is, en of je verzoek legaal/illegaal is maar zonder feiten en het volledige idee kunnen we hier niks over zeggen.

Ik ga er nu even vanuit aangezien je spreekt over "grotere video/film" dat het om een speelfilm gaat i.p.v. een airsoft filmpje, uit ervaring weet ik dat ze hier moeilijk over doen en het label illegaal krijgt.

Om er zeker van te zijn of je idee mogelijk is, en niet illegaal is raad ik aan om contact te nemen met de juridische adviseur van de NABV, zijn contact gegevens staan op de website. http://www.nabv.nl/over-airsoft/wetgeving

[Voor 11% gewijzigd door XzeroD op 18-01-2016 15:08]


 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Cyrus The Virus schreef op vrijdag 15 januari 2016 @ 14:44:
Oude barrel
Oude ratio (6.05 318mm):
1.82:1

nieuwe barrel
Nieuwe ratio (6.20 300mm):
1.84:1

Het verschil is minimaal, FPS verlies heb ik gecompenseerd door andere veer.
Ik gebruik Xtreme precision 0.25r en 0.30gr, de 0.30 leken wel beter te zijn.

De meeste gebruiken een prommy purple bucking en ik een G&G green maar weet niet of dat heel veel verschil oplevert. Heb vooral gekeken naar het verslag van Hogader.
Daar zie ik niet direct iets raars in. Wat ik overigens wel hoor is dat de nieuwe bb;s van Extreme Precision van een stukken slechtere kwaliteit zijn, maar dat heb ik zel fnog niet kunnen testen (gebruik voornamelijk Green Devil .30 en heb nog een zak of 6 oude liggen).

Verder prefereer ik een G&G Green boven een Prommy, heb hier zelf fijnere resultaten mee over het gehele jaar.

Wat ik verder wel weet is dat een widebore een stuk beter werkt met een hop setup als een flat-hop. Weet niet of je die er al in hebt hangen?

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
tellavist schreef op donderdag 28 januari 2016 @ 13:39:
Waar jij naar verwijst zijn algemene definities binnen het huishoudelijk regelement van de NABV.
Hier wordt niet verwezen naar het type munitie wat wel of niet verboden is.

Ook in de wet wapens & munitie wordt hier niet over gesproken:
Bron: http://wetten.overheid.nl...ldigheidsdatum_28-01-2016

Mijns inziens staat het je vrij om BB's van biologische of niet biologische aard te gebruiken. (al dan niet anders aangegeven tijdens een evenement)
Onder artikel 5 en 6 van het huishoudelijke regelement wordt ook niet aangegeven of dit verplicht of verboden is namelijk.

Tijdens een evenement echter, wordt wel bijna altijd gemeld dat ze BB's van biologisch afbreekbare aard verplichten. Dit heeft namelijk met een andere wet te maken:
De wet Mileubeheer: http://wetten.overheid.nl...ldigheidsdatum_28-01-2016

Ik vind het persoonlijk erg lastig te interpreteren en ben benieuwd of dit in een rechtzaak stand houdt of niet.
Ook in de statuten van de NABV staat de specificatie van 6mm en biologisch afbreekbaar. Dat houd dus in dat volgens de NABV je replica die 8mm of non bio schiet niet als airsoft apparaat is geklassificeerd. Je pasje is dus telkens als jij een bb afvuurt (voor dat minieme moment) niet geldig voor het ding wat je in je handen hebt. En aangezien je een pasje nodig hebt om dat ding in handen te mogen hebben ben je voor ieder schot toch zeker 1ms illegaal bezig >:)

Tis een longshot wat dat betreft, maar komt puur doordat ze bij de NABV niet 2x over de tekst hebben heengelezen.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Tijgert schreef op dinsdag 02 februari 2016 @ 03:22:

En volgens mij is VFC gelijk aan Umarex..
Umarex is een rebrander en maakt dus zelf helemaal niets. Ze hebben echter wel de licenties om officiele markings te mogen toevoegen aan verschillende modellen (zoals de Heckler en Koch serie). Daarom gaan ze een partnership aan met productiebedrijven die onder hun licentie producten maken.

Umarex gebruikt voornamelijk VFC, S&T en Ares als productiemaatschappijen. VFC is high end en S&T is low end. En Ares schommelt daar wat tussen.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Wouter_96 schreef op woensdag 03 februari 2016 @ 16:45:
Eindelijk gaat het toch de goede kant op.
Het gaat op dit moment juist even stijl downhill. De reden hiervoor is niet de nieuwe disciplines die ze willen gaan doen (waarvan de Team vs Team overgenomen is van Veluwe Airsoft), maar juist de NABV die bij deze iedere vorm van thema skirm of originele outfit per direct verbied.

Behalve als het IAPS is, dan mag je wel met opblaaskrokodillen rondlopen. 8)7

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
tellavist schreef op donderdag 04 februari 2016 @ 09:20:
[...]


Er wordt volgens mij ook prima uitgelegd wat de reden hier achter is.
Nou eigenlijk dus niet. Ze halen namelijk wetsartikelen aan die juist aangeven dat het wel mogelijk is. Zo noem ik artikel 4 uit de WWM

"Onze minister kan van bij of krachtens deze wet vastgestelde voorschriften of verboden vrijstelling of, op daartoe strekkend verzoek, ontheffing verlenen voor daarbij te omschrijven wapens of munitie, behorend tot een van de volgende groepen:
- toestellen en voorwerpen voor beroeps-, hulpverlenings-, trainings- en sportdoeleinden."

De NABV geeft de volgende uitleg hierbij:

"Reenactment/skirms is een militaire simulatie sport waarbij het dragen van carnavalskostuums niets te maken heeft met het beoefenen van een sport en niet bijdraagt aan een serieus karakter. De basis is hiervoor te vinden in de Circulaire Wapens en Munitie"

Pakken we die er echter bij, dan staat er dit:
"Artikel 2.91 Regels ten aanzien van de airsoftsportvereniging"
4. De vereniging dient haar leden de faciliteiten te bieden om de airsoftsport serieus te beoefenen. Hiertoe kan de vereniging wedstrijden/evenementen en overigen relevante bijeenkomsten organiseren"

Dat laatste artikel slaat echter op een verplichting voor de vereniging en niet voor de leden. Het is bedoeld om een vereniging (zoals de NABV) te verplichten iets te organiseren waardoor wij (de leden) de sport kunnen beoefenen. Dit hele argument slaat dus 0,0 op het verplichten van specifieke kleding.
Ik ben het helemaal met de NABV eens. Laat lekker een carnavals thema skirm achter.
Thema skirms zijn er zat: WO1-WO-2 Vietnam war - Cold-war - Futuristic war.
Ieder zijn mening, maar bijvoorbeeld die futuristic war is dus niet toegestaan. Het valt namelijk niet te garanderen dat de kleding en replica's die je dan gebruikt wel ooit worden gebruikt.
Het moet wel passen bij de airsoft sport, en een "realistische simulatie" zijn.
Ik zit niet te wachten op clowns, zebra's, kerstmannen en weet ik veel wat.
Ga lekker paintballen als je in een konijnen pak wilt rond rennen.
Kijk dat jij er niet op zit te wachten (en wss mensen bij de NABV ook niet) betekend niet dat je voor een boel mensen, maar dingen moet verbieden.
Zoals aangegeven in dezelfde mail heeft IAPS niks met simulatie te maken. Dit is gewoon target shooting en valt onder andere "normen".

Ik vind dat we niet zo moeten zeuren en ons lekker aan de regeltje moeten houden.
Airsoft is een nieuw en gevoelige sport in Nederland.
Dat het een gevoelige sport is klopt deels, maar het ligt allemaal niet zo gevoelig in de politiek. Wat velen niet weten is dat de minister bij de regulering van de Airsoft replica's dezelfde wetgeving als die voor paintball wilde toepassen. Oftewel geheel vrij te verkrijgen voor iedereen. Het is destijds de NABV geweest die ervoor gezorgd heeft dat ze zelf bestaansrecht hebben. Nou ben ik zelf wel eens met enige vorm van regulering, maar dit geeft wel feilloos aan dat de NABV het allemaal gevoeliger wil voorspiegelen dan het is.
Laten we met z'n allen ons best doen om deze sport in Nederland te behouden! :*)
Daar ben ik het volledig mee eens, maar ik denk dat dit eerder fout zal kunnen gaan door de spelers die de sport niet zo serieus nemen, dan de spelers die graag in thema spelen. Ik citeer daarom even een teamgenoot van mij die dit feilloos uitlegd in zijn reactie aan de NABV:
Beste NABV bestuur,

In de volgende tekst van jullie toelichting:

"Deze simulatie sport vraagt om een realistische uitrusting van de spelers en serieuze beoefening van deze discipline. Daarmee hebben we als NABV ook altijd alle types en tijdsbeelden van militaire simulatie verdedigd."

Hier wordt de uitrusting gekoppeld aan het serieus beoefenen van airsoft. (al is het hier iets minder sterk gekoppeld dan in eerdere uitlatingen.) Hiermee wordt de suggestie gewekt dat iemand die niet voldoet aan jullie kleding voorschriften niet serieus met airsoft bezig zou zijn. Ervaring met thema skirms waarbij de helft in thema kleding speelt en de andere helft in camo leert echter dat het nou juist de mensen zijn die met zorg een thema outfit samenstellen nou juist de serieuze airsofters zijn die veelal aan de thema kant spelen. De sfeer en ook de resultaten liegen er niet om. Ondanks fel gekleurede pakken en niet praktische kleding is het meestal aan het eind van de dag toch team, kerstman/piraat/monnik/etc die de overwinning binnen haalt. Het zijn vaak dezelfde spelers die ipv een piratenpak net zo makkelijk een geheel correct WWII uniform uit de kast trekken met bij behorende schietijzers voor de volgende skirm. (Tussen de camo spelers zitten natuurlijk ook wel een paar serieuze spelers, maar hier vind je toch veel meer bijv gemakzuchtige die niet eens weten dat er een thema is terug.)

Door mensen weg te zetten als niet serieus op basis van hun uitrusting schoffeer je een deel van je leden wiens belangen je beweert te behartigen.

Willen jullie realistisch huidig of historische uitrusting? Prima, ik verwacht dat de NABV dan gaat controleren op het gebruik van kryptec als camo, want er is en was geen eenheid die dat gebruikt.
Alle types tijdsbeelden dus ook toekomst waarin wellicht iemand kryptec gebruikt?
Ok, dus mijn starwars outfit is wel gewoon toegestaan. (Starwars is trouwens verleden en niet toekomst).

Wil je een potentieel realistisch scenario?
Hoe meer actueel kun je zijn als terrorist die zich onder carnaval vierders mengen? (hopenlijk kunnen we hier over een week op terug kijken en zeggen dat het niet meer is dan een scenario)

Gaat de NABV voortaan alle scenario's, kleding, knalle klappers etc. op een zilveren schaaltje wegen?
Of zich beroepen op "gezond verstand" en dan skirms gaan verbieden als mensen dan toch weer eens iets anders willen?

Het is een argument geweest dat hiel in het legaliseren van airsoft in Nederland dat we realistisch ogende blaffers nodig hebben, omdat we met een paintball geweer niet genoeg lijken op die Delta Force Navy Seal Green Barret Para REscue Ranger. De waarheid si echter dat voor de meeste het gaat om het geheel, (scenario, sfeer, uitrusting, beleving etc.) en dat het hebben van een realistisch ogende buks het geheel mooi afmaakt, maar als het tehma een zombie uitbraak, de 3e wereld oorlog, terroristen verkleed als carnavals vierders of een bezetting van een ziekenhuis, dan zullen er altijd mensen zijn die zich in dat thema gaan inleven. Als dat voor het tehma beter uitkomt wordt die pipa net zo lief ingewisseld voor een oefen zwaard of namaak kettingzaag.

Het internet stat vol met foto's van mensen met soms echte vuurwapens, soms met kinder speelgoed in vreemde kleding. Gaat die ene foto van Kees in konijnenpak nou echt het verschil maken? Nee, natuurlijk niet.

De ersieuze airsofters willen na 50 reguliere skirms in een jaar ook wel eens een ander pakje aan dan marpat.

Groeten,
Overigens wil ik hier dan zelfs nog even aan toevoegen dat een bekende van mij dus aan Dhr Gerard Timmers heeft gevraagd wat dan wel mag. Het eerste antwoord daarop was:
- Alleen wat in de werkelijkheid gebeurd werd of word, zowel qua camo als qua replica.

Hiermee verbied deze persoon van de NABV dus onder ander het volgende lijstje:
- Replica's op HPA
- Replica's van niet bestaande of niet gebruikte modellen
- Accessoires welke nooit door en bestaande eenheid is gebruikt.
- Kleding welke nooit door een bestaande eenheid is gebruikt.
- Game modii als capture the flag, etc

Kortom, je mag klaarblijkelijk eigenlijk alleen nog maar als een 100% correcte reproductie van een militaire eenheid rondlopen en missies doen die die eenheid ooit gedaan heeft.

Dit lijkt mij toch echt niet de bedoeling, ofwel?

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 04 februari 2016 @ 17:18:
[...]

De minister doet daar zelf weinig mee. Dat soort dingen wordt voornamelijk gedaan door Justis, vervolgens als alles geregeld is zet de minister een keer een krabbel.

Er lijkt vooruitgang te zijn omdat ik daar positieve geluiden over hoor van mensen die bezig zijn met het opzetten van die tweede vereniging.
Er zijn al meer partijen geweest die een tweede vereniging wilde opstarten, of beter gezegd alles al op orde hadden inclusief papieren. Maar eenmaal aangekomen bij de overheid werd tegen gehouden omdat er al een vereniging was.

Ook ben ik reuze benieuwd hoe het dan gaat worden mocht er daadwerkelijk een 2e partij komen, o.a. wat gebeurd er als een organisatie bij de NABV zit en ik lid ben van de andere partij, mag ik daar dan niet meer spelen of andersom, en hoe zit het met goedkeuring van terreinen etc.

Zoveel onduidelijkheid en vragen wat gok ik helaas alleen de tijd zal leren, ik zit het hele gezeur deze keer uit want dit is een terugkomend iets (helaas).

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Zeer interessant bedankt hiervoor!

Ik hoop / neem aan hun de pang regel wel hebben besproken met de NABV anders kan daar nog problemen mee komen, zou zonde zijn als het inderdaad zo mooi zit.

Het 360 graden schieten lijkt me zeer tof, maar wel saai voor de mensen die op dat moment niet spelen, lijkt mij iets voor teams om zo te blijven oefenen, zeer interessant concept!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
MR_VIPER schreef op dinsdag 08 maart 2016 @ 11:41:
Nu dus de discussie vraag. Hoe zouden jullie dit aanpakken cq pakken jullie dit aan?
Ik heb vooral ervaring met het verkopen van replica's en accesoires.

Wat mij opvalt is dat spullen die goed geprijst zijn er binnen de korste keren verkocht zijn. Een goede prijs is echter lastig te bepalen, want het blijft voornamelijk wat de gek ervoor wilt geven.

Daarom stap ik er zelf altijd in met de volgende gedachte:
"Met welk bedrag ben ik tevreden?"

Dat bedrag doe ik dan een klein beetje bovenop, zodat ik wat onderhandelsruimte heb bij de verkoop (zeker van bijv replica's).

Op die manier levert het jouzelf de minste hoofdpijn op (als je bijvoorbeeld iets ver onder de waarde zou verkopen), simpelweg omdat je tevreden bent met het verkochte bedrag.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
En de grootste tip: Kleed je gewoon normaal en zorg dat je alles netjes achterin de wagen hebt liggen. Dat verlaagd de kans op eventuele controle al zeer veel.

EDIT:
Ik zou overigens ook gewoon gaan, maar wel meer zorgvuldigheid in hoe ik de spullen meeneem en wat ik aantrek om niet onnodig aandacht te trekken.

[Voor 33% gewijzigd door Hogader op 24-03-2016 12:36]


 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Wouter_96 schreef op woensdag 13 april 2016 @ 18:16:
[...]


Mesh mask zijn dus ook verboden. Hoewel ik er belgen af en toe wel mee zie spelen.. Nu was dat wel buiten en is de kans al een stuk kleiner. Maar je weet het maar nooit wat er kan gebeuren.
Dat een bril van de Action niet aan de eisen voldoet hoef je niet eens te onderzoeken. Die dingen zijn er niet op gemaakt om bb's tegen te houden. :9
Puur kijkend naar de impact rating van EN 166F is ook dat niet geschikt voor het tegenhouden van reguliere AEG schoten (350 fps).

Heb daar een keer een blog post over geschreven (volgens mij alleen nooit online gegooid :P).

Mesh is in NL niet verboden te gebruiken, maar enkel mesh voor je ogen mag ook niet. De reden hiervoor is dat een mesh mask niet aan de eisen als EN 166F kan voldoen vanwege de gaten in de structuur (en die eis is door de NABV opgelegd).

Ga je zelf een bril aanschaffen, dan kan ik iig ten strengste aanraden om niet de simpelste EN166F bril te kopen, maar te zoeken naar brillen welke ook een militaire norm hebben. De ESS brillen bijvoorbeeld hebben glazen welke voldoen aan de U.S. MIL SPEC MIL-PRF-31013 (Clause 3.5.1.1) eis en dit is (in tegenstelling tot EN166F en Ansi Z87 etc) wel voldoende om je te beschermen.

Ja de gemiddelde bril met EN166F overleeft ook impacts, maar de eisen om de certificering EN166F te krijgen zitten beneden de 1J. Dit betekent dat als de fabrikant echt maar nipt aan die eis voldoet dat de bril het niet gaat overleven.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Tijgert schreef op donderdag 14 april 2016 @ 19:45:
[...]

Dat de bril niet stuk gaat is mooi, maar laat het geen sporen na? Een pitje in het glas (plastic) ofzo?
Ik wil ook wel mijn bril testen, maar om het te testen door het te beschadigen voel ik niet veel voor...
Ik snap persoonlijk die redenatie ook niet dat mensen hun bril testen door er op te schieten. Ik test mijn auto nadat ik hem gekocht heb ook niet door hem in de muur te boren of een motor helm door hem van een gebouw af te flikkeren.

(dat wordt gelukkig voor me gedaan en die test exemplaren worden niet gebruikt.)
Broodro0ster schreef op donderdag 14 april 2016 @ 16:19:
Maar ik wil voorkomen dat we afzakken naar Nederland om te skirmen en we dan naar huis gestuurd worden omdat we geen bril hebben die op de NABV regels staat.
merken heb ik nog nooit iemand op zien kijken, dus je zit wel goed als je geen mesh draagt.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Plainside schreef op vrijdag 15 april 2016 @ 10:13:
Zijn er al plannen voor een eventuele 3de tweakers skirm?
Wil graag weer een keer spelen maar ga nog ff wachten tot ik uit huis ben met het aanschaffen van een replica en lid worden.
En heb helaas nu aardig wat geld problemen waardoor het niet realistisch is dat ik mij nu ga aanmelden en een paar honderd euro aan gear ga kopen.
Weet nog wel dat de tweakers skirm waar ik was dat het geweldig was heb de patch nog in de vensterbank liggen :D.
De 2e heeft nog nooit plaats gevonden wegens omstandigheden :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Zo binnenkort maar even me spullen in onderhoud doen en er weer tegen aan gaan! Mag ook wel weer naar 1,5 jaar :D

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Plainside schreef op dinsdag 03 mei 2016 @ 12:20:
[...]

Zo zo dat duurde een tijdje was dat niet rond de eerste tweakers skirm?
En welk gear ga je nu gebruiken of ga je gewoon je oude gear weer hergebruiken?
Nee was daarna, 4 januari 2015 was me laatste keer. Uiteraard gebruik ik me oude gear, heb niks verkocht omdat ik voor het geld waarvoor ik het had kunnen verkopen het zelfde nooit terug kon kopen. Dus gewoon me oude geliefde ptw rocken :*)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Plainside schreef op dinsdag 03 mei 2016 @ 12:58:
[...]
Nice :3.

Kunnen we dan ook de 2de tweakers skirm verwachten of zal dat nog wel even duren?
Wie weet, liggen nu nog geen plannen voor. Eerst zelf weer beginnen :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Plainside schreef op dinsdag 03 mei 2016 @ 14:01:
[...]
Achja, ben zelf ook nog steeds geen lid van de NABV geen geluk gehad met de "onderhandelingen".
Zal binnenkort eens weer kijken of m'n ma er meer open voor is.
Oh ja dat verhaal, jammer joh! Success met de onderhandelingen!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Tijgert schreef op maandag 16 mei 2016 @ 14:07:
Vraagje: ik wil met 3 vrienden gaan Airsoften maar kan er maar 2 als introducee opgeven bij de NABV.

Hoe kan ik dit alsnog voor mekaar krijgen?
Vragen bij de organisatie of ze hem willen opgeven als introduce, anders een oproep vragen van iemand die die kan ook op gaat (bij het facebook evenement als die aanwezig is?) en daar vragen.

Heeft tot nu toe altijd gewerkt

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Het slotje slaat op de opslag in huis en niet over het vervoeren/gebruiken op en naar een skirm.

Daarnaast ben ik van mening dat het lijstje redelijk klopt, maar wil ik graag voor alle nieuwelingen ook maar even mijn prio lijstje afwerken. Na een jaar of 4 weet ik denk ik wel wat nou belangrijk is en wat nice to have is.

Absolute must!!
- Fatsoenlijke Eyepro. Dat betekent dus niet dat brilletje van de bouwmarkt waar EN166 op staat, want puur die uitdrukking gaat jou ogen niet redden (ondanks dat je het volgens de NABV voldoende is).

Koop een bril van een respectabel merk (ESS, Revision, etc) en zorg ervoor dat hij een militaire standaard, zoals U.S. MIL SPEC MIL-PRF-31013 (Clause 3.5.1.1). Standaard EN166 en Anzi Z68 etc is gewoon niet voldoende!

Doe hier dus onderzoek naar en kijk ook vooral naar de pasvorm van de bril. Ga desnoods wat rond bij winkels om ervoor te zorgen dat je een bril hebt die je comfortabel een hele dag op kan zetten, zonder dat je uberhaupt merkt dat je een bril op hebt.

- Fatsoenlijk schoeisel: Naast niet meer zien, is niet meer kunnen lopen niet zo handig op het speelveld.
- Replica: Het liefst een AEG, vanwege de eenvoud.

Met bovenstaande kan je al spelen en de rest is eigenlijk enkel om het gemakkelijker en mooier te maken. Even nog wat tips daaromtrent:

- Koop eerst een 2e replica, ipv een side arm. Ja het is leuk zo'n pistol voor in je holster, maar als ervaren speler kan ik je verzekeren dat je die back-up vaker nodig gaat hebben dan die pistol.

- Ik zweer bij het gebruik van een Shemagh. Dit stukje stof is voor 1001 dingen geschikt, waaronder bescherming van mond/gezicht. Waar het vooral in uitblinkt is het ontlasten van je nek door steun te bieden in dat gebied, alsook het zweet af te voeren. Een echte topuitvinding uit het oosten!

- Slings en richtmiddelen zijn prima onderdelen die het spelen een stuk gemakkelijker maken.

- Ga niet zelf aan je replica sleutelen, totdat je minstens 2 schietijzers (full blown replica's) hebt. Je bent echt niet de eerste die door deze zet nu geen Airsoft meer speelt!

- Koop iig een replica tas of koffer! Met je originele doos aankomen op een skirm staat gewoon slecht (en schaad je reputatie ook best wel). Je tas voor de kleren mag verder best een oude sporttas zijn.

- Handschoenen geven je een grote bescherming tegen die pijnlijke vinger shots.

- Voor je ook maar iets veranderd aan je replica, leer eerst het spelletje. Het is misschien leuk om 5m verder te schieten, maar als je daarnaast als een zoutzak speelt dan is dat alleen maar irritant voor het team.

------

Ik vergeet wss nog wel genoeg, dus zal dat nog wel eens toevoegen. Dit zijn iig alvast wat starter tips.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
MueR schreef op woensdag 01 juni 2016 @ 09:23:
Nou nou.. 1600 stemmen op 11.000 leden.. wat een aanfluiting weer...
Volgens mij speelt ook maar 15% ofzo van het totaal aantal leden. De rest is volgens mij enkel lid om het te verzamelen.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op donderdag 02 juni 2016 @ 09:16:
Feitelijk is de taak van de ledenraad het bestuur controleren.
En nu hop de schop erin :9

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Wat iedereen vergeet is dat die Tornado's dus nooit "illegaal" zijn geweest.

Wat wel illegaal is, zijn de objecten die op explosieven lijken, maar zo'n Tornado is dat totaal niet. Het is dus niet dat de NABV nu zegt: Jongens, vanaf nu mag je ze voort gebruiken, maar ze laten weten dat de juridische adviseur er naar gekeken heeft en deze bevestigd heeft wat al aangenomen werd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
Ik heb de hele fps geilheid nooit begrepen. Speel zelf (op mijn LMG en afgeragde AK na) enkel semi-only en heb zelfs mijn primaries gelocked op semi-only.

Met mijn AK105 zou ik dus in theorie op de Nederlandse velden 450 fps mogen schieten, maar hij staat momenteel afgesteld op +- 310 fps. En dan speel ik zelfs met .30 Green Devil waarmee ik 255 fps op de klok zet. Meer dan genoeg wat mij betreft.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
MonkeySandwich schreef op vrijdag 01 juli 2016 @ 12:22:
Absoluut geen geilheid, juist bewustzijn dat mijn M4 zo veel creep heeft en dus afgesteld staat op het gewicht van de bb in plaats van de .20 waar altijd mee gemeten wordt.
Heb het ook niet over jou, maar de algemene tendens die ik merk op internet en in het veld. Ben juist blij dat er iig nog meer mensen zijn die wel snappen dat het aantal joule met de bb waarmee je schiet de limiet is en niet die krampachtige .20's die niemand gebruikt.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Binnenkort mag/ga ik ook weer beginnen, inmiddels is alles weg voor onderhoud, nieuwe spullen komen langzaam binnen die stuk waren (of plots verdwenen ..), en de training is ook weer begonnen.
Zin in!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op maandag 10 oktober 2016 @ 08:17:
[...]

Ik zou dat soort kleine dingen niet via ebay doen eigenlijk. Zoek gewoon een goede winkel in de buurt waar je dit kunt kopen. Je betaalt iets meer, maar shipping vanuit China duurt gewoon weken.
Daarnaast mocht er iets mis zijn heb je een goed aanspreek punt en is het sneller opgelost. Vooral bij een eerste aankoop zal je nog wel vragen hebben, en waarschijnlijk niet gelijk aan gaan sleutelen

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
MueR schreef op dinsdag 25 oktober 2016 @ 07:58:
Dames :P

Aankomende zaterdag heb ik een Ledenraad vergadering. Is er nog iets wat ik bij de rondvraag moet vragen?
Zelf heb ik geen puntjes om aan te merken, ga 5/6 nov. ook pas voor het eerst dit jaar weer spelen i.v.m. privé sfeer. Volgend jaar gaan we er weer tegen aan!
citruspers schreef op dinsdag 25 oktober 2016 @ 10:23:
Ik heb wel een paar puntjes :)

* Lasers - zijn er al plannen om het gebruik er van aan banden te leggen (evt dmv een advies naar airsoft locaties)?
* Tornado granaten zijn (als ik me niet vergis) momenteel alleen bij "The Mansion" vrij om te gebruiken. De rest van de locaties staan ze niet toe. Hoe denkt de NABV hierover? In NL wordt er (in tegenstelling tot de VS) immers veel met brillen gespeeld, en niet met goggles met een full seal onder en boven. Ik kan me dan ook voorstellen dat veel organisaties (en spelers!) twijfelen over de veiligheid.
* Momenteel kun je eigenlijk alleen met airsoft beginnen door als introducee mee te gaan, in tegenstelling tot paintball waar je op elk veld wel een kit kan huren, danwel alleen, danwel met een groep.
Zijn er plannen om airsoft net zo bereikbaar te maken als paintball? Ik kan me voorstellen dat dit veel kan doen voor de reputatie en toegankelijkheid van onze sport.
Dat vind ik een goed punt (al ben je idioot als je met een laser speelt, uitgezonderd IR lasers mits je NV hebt).

Zoals MonkeySandwich al aangeeft heeft Veluwe Airsoft toestemming van de korpschef (zie: https://www.facebook.com/...2942253/?type=3&theater). Het blijft desondanks een grijs gebied. De NABV heeft afgelopen Juni daar zelf ook nog een bericht over gedaan, wat hier te vinden is: https://www.facebook.com/...ng/posts/1038797352863267

Een organisator kan ook mensen inschrijven als introducee, uiteindelijk komt dit dan op het zelfde neer als paintball. In ieder geval zoals het in mijn ervaring ging vroeger, toen moest je voor paintball ook een formulier invullen (eigen risico etc).

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
L1nt schreef op maandag 9 januari 2017 @ 09:54:
Goed. Nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen. Scheiding is in afrondende fase. Huis zo goed als zeker verkocht zonder al te veel verlies.
Toch maar de pas verlengt en zit nu beetje op een kruispunt. Of toch eind van het jaar pas opzeggen en replica bij kameraad opbergen en max 6x per jaar als introducee mee of verlengen en in mei een betere replica erbij scoren.
Doen waar jij je goed bij voelt is vooral mijn tip hier, als je het gaat forceren wordt het minder leuk om te doen als hobby/sport.
Dub nu over 2 opties. Ik wil sowieso een M16 met een Elcan om de oude Diemaco C7 look te hebben zoals het leger tot paar jaar terug had voor de grote upgrade.

optie 1: All out gaan en de G&G GC7 kopen (http://gunfire.nl/product...ssault-Rifle-Replica.html)

Pro: - C7 markings (maar niet 100% correct)
- Elcan erbij
- Aardig goed merk
- pre upgraded gearbox
- 1 Thermold mag erbij voor de authentic look

Con: - duur
- best wel duur (IMHO)
G&G is een goed merk, inderdaad wat prijziger maar kwaliteit is zeker niks mis mee. De pre-geupgraded gearboxen zijn leuk, maar over het algemeen niet veel bijzonders tegen over een gewone gearbox, hooguit wat andere gears etc. De Thermold en markings vind ik dan wel weer tof, geeft toch dat beetje extra waar jij naar op zoek bent. De Elcan die erbij zit is natuurlijk ook een plus!
Optie 2: Specna Arms SA-B06 (http://gunfire.nl/product...-B06-carbine-replica.html)
Pro: - Goedkoper
- hoor goede verhalen over Specna (prijs kwaliteit verhouding is goed)

con: - Elcan los kopen (nog eens 100+ euro)
- Specna is wel meer budget merk
- geen Thermold mag erbij (geen dealbreaker maar toch)

Wat is jullie ongezouten mening??
Specna mag misschien een budget merk zijn, maar voor een budget merk is het wel 1 van de betere (al zullen de meningen hierover verschillen uiteraard).

Als je de specna + elcan koopt, ben je dan veel goedkoper uit?
Daarnaast heb je tools om je eigen marking erop te zetten, en hoe dealbreaker zijn deze markings voor je?

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Ben uiteraard weer bereid om te organiseren! Vorige keer kwam het helaas niet van maar blij dat er weer een hoop animo is, vast houden!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Plainside schreef op maandag 16 januari 2017 @ 11:41:
[...]


YAY!
De eerste was zeker een leuke ervaring.
Moeten nu ook wel weer een speciaal itempje voor elkaar krijgen(zoals de henkie patch).
Beginnen bij de basis zeg ik altijd, laten we eerst kijken hoeveel animo er voor is, of Hogader die momenteel op vakantie is ook zin heeft om te helpen, en dan kunnen we kijken wat er valt te regelen qua patches of pink elephants :P

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
XzeroD schreef op maandag 16 januari 2017 @ 16:58:
[...]

Beginnen bij de basis zeg ik altijd, laten we eerst kijken hoeveel animo er voor is, of Hogader die momenteel op vakantie is ook zin heeft om te helpen, en dan kunnen we kijken wat er valt te regelen qua patches of pink elephants :P
Wouter_96 schreef op maandag 9 januari 2017 @ 15:35:
Zo even een BB'tje opgooien. :+

Is er Animo voor een Tweakers skirm v2.1?

En in hoeverre zijn XzeroD en Hogader weer geïnteresseerd in het organiseren/ helpen met organiseren?

ik ben in iedergeval geïnteresseerd om het te organiseren eventueel met wat hulp. Zelf heb ik hier genoeg tijd voor om het goed uit te werken! d:)b

Mocht er wat animo zijn zal ik eens een poll maken voor een veld en daarna een datum prikken.
Heel toevallig afgelopen zondag terug gekomen van vakantie.

Ik heb zeker interesse in een nieuwe Tweakers Skirm, maar ben bang dat ik te weinig tijd heb om deze voor te bereiden. Hier en daar wat tips kan natuurlijk altijd, maar verder gaat me dat niet lukken.

Echter moeten jullie dat met zijn 2'en prima aankunnen!

Daarentegen kan ik wel volledig meehelpen op de dag zelf, uit ervaring weet ik dat een handje extra daar wel flink helpt.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Mark. schreef op woensdag 18 januari 2017 @ 15:48:
Ik heb mij altijd ver gehouden van het hele airsoft gebeuren, gewoon omdat ik eenmaal terug in de burgermaatschappij als burger, een ander leven heb opgebouwd alleen nu ik collega veteraan Marc Pollen zie en wat hij heeft opgezet, dan bekruipt mij het gevoel van"zullen we dan toch maar weer voor old times sake?" Denk er nog over na.

Iemand al bij hem geweest want hij heeft wel de credits om je e.e.a. bij te leren.
Nee nog niet geweest, had de beta package gekocht alleen nooit wat van gekomen ivm botbreuken tijdens die periode. Mogelijk staat het nog wel op mijn lijstje.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Tijgert schreef op donderdag 19 januari 2017 @ 13:19:
[...]

Ik begrijp dat je Airsoft heel serieus neemt? :+
Uhm ja O-) iets met objective in handen hebben, hard rennen, zwart beeld, en als laatste eerst hulp :P

Zie: XzeroD in "Het grote Airsoft Topic - Deel 2"

[Voor 12% gewijzigd door XzeroD op 19-01-2017 14:57]


 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Qua locatie trouwens voor de TW skirm, moeten ook even bekijken hoeveel interesse er is. Leukste net zoals vorig jaar dat het alleen maar TW mensen zijn. Aan de hand daarvan moeten we een veld kiezen, want een te groot veld met te weinig spelers is niks, een te klein veld met te veel spelers is ook niks.

Daarnaast my opinion, je doet al aan een dure hobby als je dan ook nog gaat zeuren dat je ver moet rijden... (uitgezonderd als je geen eigen vervoer hebt). Je bent een die-hard in het veld, dan ook daar buiten :P

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Sinds 2011 nog niet gebeurd bij mij, en ik speel altijd zonder masker. Je krijgt dit
A: als er geen fps testen zijn gedaan, of mensen met hun fps tijdens de game kloten.
B: een sniper van te dichtbij schiet, of een AEG/whatever van dichtbij schiet
C: je gewoon heel heel heel veel pech hebt

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
dr.lowtune schreef op woensdag 1 maart 2017 @ 08:18:
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het er qua nieuwe t.net skirm voor staat, want het is best wel stil hier!
Niet actief mee bezig momenteel, ik wacht nog even wat nieuwe terreinen af die eraan zitten te komen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Saffie_time schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 15:17:
Als ik het goed begrijp mogen we als groep vrienden (man of 15) nog steeds nergens in NL terecht zonder dat er 15 anderen zijn die ons als introducé mee nemen?
Dat zou betekenen dat we dan weer richting onze zuiderburen moeten gaan om een dagje aan de slag te kunnen?
Een organisator mag onbeperkt introducees aanmelden, dus je kan gewoon bij een organisator terecht met huurkits. Daarvoor heb je niet 15 extra mensen nodig

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
rsnubje schreef op woensdag 10 mei 2017 @ 14:12:
Je mag trouwens 2 introducees per persoon en niet 1 ;) Maar wat XzeroD zegt is inderdaad ook een mogelijkheid.

@XzeroD Kleine opmerking trouwens, ik lees net de TS nog eens door en voor zover ik weet zijn de Tornado "granaten" inmiddels wel gewoon toegestaan op de meeste banen. Moet je denk ik wel eerst even navragen per baan.
Klopt, maar helaas nog geen tijd voor gehad. Inmiddels mag hij even een reboot hebben, nieuwe filmpjes, updates etc.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Helaas echt druk met andere dingen, maar aangezien het topic redelijk tot vaak dood is ben ik benieuwd naar de interesse. Als iemand interesse heeft het over te nemen (liefst uiteraard met organisatie ervaring!) PM me even!
Plainside schreef op donderdag 11 mei 2017 @ 07:48:
Ik hoop dat we snel wat meer weten, weet ik wanneer ik vrij moet vragen van werk haha.
Ga komende maanden maar eens kijken naar een NABV lidmaatschap en dan maar tijdelijk met huurkits spelen tot ik op mezelf woon.
Waarom dan een NABV lidmaatschap als je alleen met huurkits speelt (tenzij je vaak wilt gaan spelen)?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Vorige keer was CQB in Arnhem, kan me voorstellen dat er mensen hebben die dit keer graag naar buiten gaan, maar dat ligt uiteraard ook weer aan het aantal geïnteresseerde.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
PepperNutz schreef op donderdag 15 juni 2017 @ 15:49:
Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn red dot sight moet zero'n? Het gaat om de aim point M21 red dot site welke naar mijn idee shots en scheef staat afgesteld :p Wat is de meest effectieve of eenvoudigste manier om je red dot/reflex zo af te stellen dat de dot ook daadwerkelijk een "hit" is en niet een meter naast?
Het is eerst belangrijk dat de replica goed is afgesteld (hop up), daarna moet je een opstelling maken waarbij de replica goed kan worden ingeklemt (zodat hij stilstaat).

Schiet dan een aantal schoten op een doel op de afstand waarop je hem wil zero'en (ik prefereer 20 a 25m). Nadat je dat gedaan hebt draai de afstelschroeven van de dot zo, zodat het puntje in het midden van de groep bb's komt te zitten. Zorg er iig voor dat de replica op dat moment niet beweegt, anders is je meting inaccuraat.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
ErwinJ schreef op donderdag 6 juli 2017 @ 07:27:
[...]


Ik zou zeker nog verder sparen 500,- is een start , ik heb het zelf ondervonden na een jaar Airsoft en 3000,- verder O-) .
Na 6 jaar wil ik geen eens weten wat ik er door heen heb gehaald met Airsoft :P

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Ik doe alleen onderhoud na een skirm of 5, of het moet een skirm zijn geweest met veel modder/regen/stof dan na de skirm.

Mijn stappenplan:
 1. Midcap helemaal uit elkaar halen
 2. Pak een wattenstaafje, en haal deze droog door de sleuven heen (zorg dat je de hoeken goed mee neemt)
 3. Doe nu een druppeltje siliconenspray op de andere kant van het wattenstaafje
 4. Haal het wattenstaafje met de natte kant door de sleuven heen
 5. Zorg dat de sleuf niet nat achterblijft
 6. Zorg dat er geen troep aan de veer zit, ga hier ook langs met een wattenstaafje met siliconen
 7. Zet midcap weer in elkaar
Door eerst droog door de sleuven heen te gaan haal je alle grote troep alvast weg, door daarna nat er door heen te gaan haal je alle kleine troep weg (stof, klein meuk) aangezien het blijft plakken aan de wattenstaaf.

Op zich is dit een okay video, alleen hij gebruikt excessive siliconenspray wat echt overbodig is.Met een klein beetje kan je het ook al enorm goed schoonmaken.

 • XzeroD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 28-06 18:37

XzeroD

ⓧ ⓩ Ⓔ Ⓡ Ⓞ Ⓓ

Topicstarter
Ik heb helaas te weinig tijd om me momenteel bezig te houden met Airsoft (inclusief hier op tweakers), de startpost is ook al een tijdje niet meer bijgewerkt. Heeft er iemand tijd/zin om mede auteur te worden en het een beetje op te leuken :)?

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
NiGeLaToR schreef op maandag 4 december 2017 @ 20:40:
Waar o waar gaan we zondag skirmen?
Met sneeuw incoming maar binnen.. ?
Met sneeuw juist naar buiten gaan! Skirmen in de sneeuw is magistraal!

Jammer dat het zo slecht te plannen valt, aangezien je het liefst een goed pak sneeuw wilt hebben en tijdens de game maar lichte sneeuwval maximaal. De keren dat dat in het weekend gebeurd zijn klein.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
NaWaN schreef op dinsdag 12 december 2017 @ 12:29:
Ik zou graag wat meerder wapens hebben voor alle mogelijke soorten opties maar hoe bepaal je eigenlijk of een wapen prijs kwaliteit ok is? Ik begrijp ook natuurlijk dat een wapen van bvb 1000 euro wel wat steviger en robuuster zal zijn dan een wapen van 'maar' 300 euro. Maar voor mij blijft het (hopelijk) slechts maar een hobby.
Airsoft Replica's is en blijven speelgoed. Dat wil zeggen dat alles kapot kan gaan en zeker door het (mis)bruik van het spul. Duurdere replica's zijn niet perse beter, maar vaak is er wel een kwaliteitsverschil. Echter een replica van 400 euro gaat net zo makkelijk kapot dan eentje van 150 euro, alhoewel de gene van 400 vaak iets meer abuse kan hebben.

Desalnietemin zijn er veel goede goedkope replica's te vinden, maar dan moet je vooral gaan kijken naar model/merk specifiek.

Om een voorbeeld te geven:
De JG G36 staan bekend om een extreem goed prijs/kwaliteit verhouding vanwege de lage prijs en relatief gezien prima performance. Echter andere replica's van JG zijn vaak hoger geprijsd en minder in performance dus niet aan te raden.

Op het gebied van AK's zit je vrijwel altijd goed met een CYMA AK. Echter ga je van CYMA hun M4's kopen, dan zit je vaak te kijken naar twijfelachtige kwaliteit.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
digime_lk schreef op donderdag 14 december 2017 @ 09:37:
Bril heb ik via het werk, deze voldoet volgens mij aan de gestelde eisen:
Merk: Bolle (slam, denk ik)
Frame: EN166FT ce & csa z94.3 120mm
"glas": 2c - 1.2 "kroon" 1FT ce
Voor zover ik heb kunnen vinden is deze ok volgens de specificaties.
mocht dat niet zo zijn please let me know!
Met die informatie kan ik er weinig over zeggen. Echter waarom ik wel reageer is om je op het hart te drukken dat je niet moet bezuinigen op een bril. Verder is de waarde die "voldoet" volgens de letter van de regel niet eens voldoende om zeker te weten dat hij de impact die volgens die zelfde letter kan weerstaan.

Staar je dus niet blind op de EN166F. Ik heb hier ooit al eens iets over uitgezocht en opgeschreven, maar kan dit zo even niet vinden.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
digime_lk schreef op donderdag 14 december 2017 @ 11:10:
[...]


Het is ook zeker niet het doel om te bezuigingen.
is alleen zonde als je een goed bril hebt liggen deze niet te gebruiken.

Deze bril heb ik soms nodig op het werk ivm lasrobots en de daarbij horende spetters enz.
Maar zoals je nu zegt kan je dus nooit zien of een bril voldoet.. die normeringen zijn toch ergens goed voor?
Dit kan je wel zien, maar het blijft een halve roulette. Ik qoute mezelf even:
Ga je zelf een bril aanschaffen, dan kan ik iig ten strengste aanraden om niet de simpelste EN166F bril te kopen, maar te zoeken naar brillen welke ook een militaire norm hebben. De ESS brillen bijvoorbeeld hebben glazen welke voldoen aan de U.S. MIL SPEC MIL-PRF-31013 (Clause 3.5.1.1) eis en dit is (in tegenstelling tot EN166F en Ansi Z87 etc) wel voldoende om je te beschermen.

Ja de gemiddelde bril met EN166F overleeft ook impacts, maar de eisen om de certificering EN166F te krijgen zitten beneden de 1J. Dit betekent dat als de fabrikant echt maar nipt aan die eis voldoet dat de bril het niet gaat overleven.
Daarnaast zijn al deze normeringen bepaald bij een eenmalige impact. Er is nergens een keurmerk voor de impact van bb nummer 2 tm 100 die je op de bril gaat krijgen en er is ook geen keurmerk voor wat er gebeurd nadat het glas 2 jaar is blootgesteld aan UV straling etc.

En nog een andere quote die aangeeft hoe gerenommeerde merken zelfs denken over brillen voor Airsoft.
Er is niemand die zulke testen voor airsoft brillen uitvoert. Daarom valt men terug op de normering. Omdat die namelijk voor die eenmalige impact een veel hogere eisen stelt dan wat je normaal gesproken bij airsoft voor je kiezen krijgt.
100% zekerheid is er echter niet. Een merk als ESS die brillen verkoopt die een schot hagel van een shotgun van dichtbij overleeft, wordt door ESS zelf als niet geschikt voor airsoft aangegeven. (terwijl het aan alle normeringen voldoet.)
Het is overigens totaal niet negatief tegen jou bedoeld verder. Ik wil er enkel voor waken dat je niet permanent met oogbeschadiging moet rondlopen door een foute brilkeuze.

EDIT:
Deze gaan je helaas niet voldoende beschermen tijdens het Airsoften (ook al voldoen ze aan de regelgeving van de NABV). Impact waarop hij eenmalig getest is, is +- 0.85J, terwijl er uit de replica's 1.2 tot 2.3J komt aan energie.

[Voor 9% gewijzigd door Hogader op 14-12-2017 11:32]


 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
KillaZ schreef op donderdag 15 maart 2018 @ 13:14:
Dat gaat een 25 rps block natuurlijk niet helpen. Het probleem is de mentaliteit tegenwoordig. Dat was ook meteen mijn punt. Een 25 Rps limit gaat niet helpen het spel "leuker" te maken. Meer marshalls wel.
Ik heb ondertussen sinds halverwege 2016 niet veel meer gespeeld, maar toevallig begin maart nog wel een keertje. Wat mij (en mijn teamgenoten) vooral opviel was dat het gemiddelde niveau hard onderuit is gegaan in de afgelopen tijd. Nu kan dat toevallig aan de spelers liggen die op die dag aanwezig waren, maar het was verbluffend hoe 'makkelijk' het was.

Ook de mentaliteit had er onder te leiden, aangezien er klaarblijkelijk bij een 'missie' zoveel commotie was dat het spel stil gelegd moest worden. Nu had ik die commotie al wel voorspeld, want de opzet van de 'missie' was dusdanig dat het vroeger of later wel voor commotie moest zorgen. :F
De pang regel hoeft van mij ook niet, maar vaak weet je binnen 15 minuten spelen of de groep er wel of niet goed gebruik van kan maken. Afgelopen weekend in Helenaveen was voor het eerst in 2 jaar spelen dat ik een dag zonder gezeik, zonder discussie en zonder gevloek had. Dat lag niet aan de replica's maar aan de mentaliteit van de mensen.

Wat was het grappige? 70% was Belg......
Je merkt idd eigenlijk al bij binnenkomst of het een fijne, leuke dag gaat worden waar iedereen voor het feestje zorgt, of dat je zelf de slingers op moet hangen. Gelukkig heb ik met dat laatste zelf nooit problemen. Heb immers al genoeg gezien om ervoor te zorgen dat ik mezelf altijd wel vermaak en me zo min mogelijk aantrek van gedoe eromheen.Met betrekking tot de 25 rps restrictie. Ik snap waar hij vandaan komt, maar ik zelf ben meer voor de oplossingen die mensen weerhouden van het toepassen van zulke strategie.

Zo heb ik een aantal jaar terug een paar fraaie events gehad en ook 1 georganiseerd met een aangepaste ruleset. Dat waren stuk voor stuk zeer mooie events, zonder gezeik, discussie of ander gedoe. In het kort kwam het hierop neer:

- Squad based gameplay -> squads van 5, met daarin 1 'leader', 1 medic (en bij 1 event zelfs de restrictie op 1 lmg). De medic kan iedereen simpel healen en de 'leader' kan de medic healen. Ben je af, blijf je staan/liggen op positie tot de medic jou kan healen. Als de situatie compleet kansloos is en de hele squad is neer kan de leader bepalen om met zijn allen te respawnen op een andere locatie.

Met deze opzet garandeer je dat je met jou eigen squad altijd bij elkaar bent en samen acties uitvoert. En dat levert een erg gave gameplay op.

- Semi-only (muv LMG) -> Veel meer tactische gameplay door het gebrek aan spray & pray en verder hebben de mensen die wel een LMG meeslepen nu juist een doel, aangezien zij echt effectief cover kunnen neerleggen.

- Restrictie aan #bb's -> Ipv een restrictie op semi-auto werd er ook een keer een restrictie op het aantal bb's dat je op de man mag hebben. Dit zorgde ervoor dat spray & pray volledig weg was, aangezien het een grandioze verspilling is van je ammo. Ook verhoogde dit het tactische gameplay, aangezien trench warfare ook erg nutteloos was.
Verder speel ik zelf vrijwel uitsluitend semi-only met replica's die +- 1J schieten met .30 bb's. Mijn RoF is zwak en ik zie niet echt een reden dat te verbeteren. Een probleem met fps tests of rps regels heb ik dus niet >:) . En een gebrek aan range of trigger response ook niet. Het eerste los ik op door de replica dusdanig te tunen, of door de beste range increase te gebruiken (mijn voeten). Het tweede door tactischer te spelen en niet afhankelijk te zijn van wie het eerst zijn trigger in drukt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
MueR schreef op dinsdag 25 juni 2019 @ 18:24:
[...]


Fijn om dat te horen :) Ik zou willen dat ik zelf weer aan schieten toe kwam.
Toch maar weer eens een datumpje plannen. Zal ik zelf eens beginnen met kijken wat er nog allemaal wel en niet werkt aan de verzameling 8)

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
dr.lowtune schreef op donderdag 27 juni 2019 @ 13:54:
[...]


Traditioneel airsoft: meer klooien met je replica's werkend krijgen, dan daadwerkelijk skirmen :+
Nah eerder dat ze al meer dan een jaar geen actie gezien hebben en uberhaupt in de afgelopen jaren niet heel veel :P.

Alhoewel ik er door mijn knutselskills :P >:) wel vertrouwen in heb dat het nog lekker werkt.

 • Hogader
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 19:21
sapphire schreef op donderdag 27 juni 2019 @ 22:54:
Hebben die krengen zoveel onderhoud nodig dan ?

Als ik een (ooit) replica koop hoop ik toch dat ik niet voor/na iedere skirm uren hoef te sleutelen :|
Nee veel onderhoud is er in principe niet nodig als je hem gewoon standaard houdt zoals hij uit de fabriek rolt. In principe hoef je dan enkel aan onderhoud te denken als je merkt dat de performance minder wordt. (wat bij een paar keer per jaar en goed gebruik/opslag in de termijn van jaren ligt ipv weken)

Echter als technicus van beroep vind ik het sleutelen aan die dingen nu eenmaal leuk, dusja dan blijf je continue bezig om net dat beetje extra performance eruit te knijpen. Ik doe dat zelf echter niet op FPS gebied (alles rond de 1J barriere is goed genoeg), maar op het gebied van alles zo consistent mogelijk maken.
Pagina: 1 2


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee