Toon posts:

Cryptocurrency - handel en koers #2 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 104 Laatste
Acties:
 • 619.930 views

 • .oisyn
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 22:47

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37

Rannasha

 • Rupie
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 21:49

RupieInleiding

Handelen in Bitcoins, Ethereum en andere cryptocurrencies, je hoort over enorme waardestijging, maar ook over harde crashes. Wanneer de prijzen stijgen lijkt er een ware goudkoorts te ontstaan. Maar wat is het en wat moet je ermee? Moet je er wel wat mee?

Voor een eerste uitleg over wat cryptocurrencies nu precies zijn, verwijs ik je naar de uitstekende TS van het andere topic hier op GoT. Daar kan je ook terecht voor alle vragen die niet met de handel te maken hebben.

Voor vragen over minen kan je oa terecht in: Scrypt minen op AMD gpu's


Verschillende coins

De eerste en grootste is Bitcoin (ISO: XBT, op sommige exchanges wordt BTC gebruikt), die heeft het hele concept op de kaart gezet. De laatste jaren is de prijs van Bitcoin gestegen van €100 naar €900, gedaald terug naar €200 om vervolgens weer te stijgen naar €1800 (Mei 2017).

Hoewel Bitcoin de eerste cryptocurrency was, is er inmiddels een waar oerwoud aan alternatieve cryptocurrencies, vaak afgekort als "altcoins". Omdat cryptocurrencies meestal opensource projecten zijn, is het eenvoudig voor een ontwikkelaar om de broncode van een bestaande cryptocurrency te nemen en deze met enkele aanpassingen als nieuwe cryptocurrency uit te brengen.

Via deze weg zijn veel klonen van (klonen van) Bitcoin de wereld in gekomen. Veel van deze op Bitcoin gebaseerde altcoins bieden eigenlijk niets nieuws, maar er zijn er ook waaraan actief wordt ontwikkeld. Dit type altcoins fungeert soms als een toegankelijk testplatform voor nieuwe ontwikkelingen.

Naast Bitcoin is ook Ethereum (Ether, ETH) tegenwoordig erg populair. Ethereum is een implementatie van de blockchain techniek die volledig losstaat van Bitcoin. Ethereum richt zich vooral op het aanbieden van zogenaamde "smart contracts", stukjes code die decentraal worden uitgevoerd waarin meerdere partijen afspraken kunnen vastleggen. De bijbehorende valuta, Ether, wordt als "brandstof" aan deze contracten toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe tokens te maken die bovenop het Ethereum systeem leven en gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan aandelen in een digitaal bedrijf).

Een derde grote digitale munteenheid, en een beetje een vreemde eend in de bijt, is Ripple (XRP). Ripple is een bedrijf dat een transactie-protocol aanbiedt waarmee snel waarde-tokens kunnen worden uitgewisseld. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum (en vele anderen) is dit protocol niet volledig decentraal. Het doel van Ripple is voornamelijk het uitwisselen van fiat-valuta via zeer snelle transacties. De valuta XRP heeft een dubbelrol als anti-spam maatregel en als intermediair om uitwisseling tussen verschillende fiat-valuta's te vereenvoudigen. Ripple richt zich voornamelijk op banken en financiele dienstverleners en ondanks dat het gebruik van XRP niet nodig is voor het goed functioneren van het protocol voor de meeste toepassingen, wordt het succes van het bedrijf Ripple door speculanten toch vaak gekoppeld met een hogere XRP koers.

Deze topic gaat speciek over het verhandelen van cryptocurrencies op verschillende beurzen en aanverwante informatie met betrekking tot koersstijgingen en -dalingen. Voor meer algemene informatie over bitcoin verwijs ik je naar het algemene bitcoin topic: Bitcoin topic - deel 2


Kopen en Verkopen

Om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zijn er grofweg 2 soorten diensten, met elk hun voordelen en nadelen.

Als eerste zijn er de websites waarop je direct een hoeveelheid coins kunt kopen (of verkopen) tegen een door de website bepaalde prijs. Deze diensten richten zich op snelheid en gebruiksgemak. Zo kun je vaak met iDeal betalen (als het een Nederlandse dienst betreft) en ben je zeker van de koers zodra je een bestelling plaatst. Het nadeel is echter dat er een redelijk groot verschil zit tussen aan- en verkoop prijs (hier haalt de dienst z'n winst vandaan). Bovendien zijn geavanceerde orders niet mogelijk. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn Bitonic (NL, Bitcoin), LiteBit (NL, veel cryptocurrencies) en Coinbase (US, BTC, ETH & LTC).

Daarnaast zijn er de beurzen, of exchanges. Dit zijn websites waar je een account kunt aanmaken dat je vervolgens met geld (cryptocurrencies of fiat) kunt vullen. Met het saldo van je account kun je daarna gaan handelen. Voordelen van handelen via een exchange is dat je betere koersen krijgt en dat er allerlei complexere ordertypes mogelijk zijn. Het nadeel is dat het tijd kost om geld in je account te krijgen (dit gaat bijvoorbeeld via SEPA overboeking en dit duurt enkele uren tot dagen) en dat er vaak een identiteitsverificatieproces nodig is voordat je geld kunt storten of opnemen.

Wat belangrijk kan zijn om te beseffen is dat bij diensten uit de eerste categorie je altijd direct met de dienst zelf handelt. Als je op Bitonic.nl een koop-order plaatst, dan koop je de bitcoins direct van Bitonic en ontvangt Bitonic jouw geld. De dienst kan zelf bepalen tegen welke prijs het z'n coins aanbiedt. Bij diensten uit de tweede categorie, exchanges, handel je enkel met andere gebruikers. De exchange speelt hier slechts de rol van bemiddelaar die kopers en verkopers bij elkaar brengt en die de tegoeden van de gebruikers beheert totdat deze worden opgenomen. De prijs wordt bepaald door de gebruikers.

Koop of verkoop je zo nu en dan een beetje aan cryptocurrencies, dan zijn de directe koop/verkoop diensten waarschijnlijk het makkelijkst. Ga je actief handelen, dan zit je beter op een exchange. De rest van deze post gaat voornamelijk over het handelen op exchanges.


Handel

Handelen in coins op exchanges is vergelijkbaar met aandelenhandel op de beurs. Hier kan je traditioneel geld (ook wel fiat) omruilen voor coins, of coins van verschillende types onderling verhandelen. Prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod en aan- en verkoop gebeurd rechtstreeks tussen de 2 partijen. De exchange ontvangt vaak een fee per transactie voor de aangeboden diensten. De grootte van de fee kan afhangen van het type order dat je plaatst en van de hoeveelheid handelsvolume die je recentelijk hebt gegenereerd (actieve handelaren krijgen vaak korting).


Exchanges

Enkele bekende en over het algemeen betrouwbare plaatsen om te handelen (in alfabetische volgorde):

 • Website: https://kraken.com
 • USA, handelt via UK, SEPA via Duitsland
 • EUR, USD, GBP en meer | XBT, ETH, XRP en meer | SEPA
POLONIEX (plaatje komt nog)Elke exchange werkt net weer anders. Zorg, voor je actief begint met handelen, dat je bekend bent met de interface, de mogelijkheden en de beperkingen van een site. Lees de instructies op de site, doe een kleine storting, maak 1 of 2 kleine transacties, kijk wat er gebeurt en hoe snel het gaat. Begin pas daarna met grotere bedragen.

Hoewel genoemde exchanges een zekere status hebben kunnen exchanges onaangekondigd sluiten, door wijzigingen in de regelgeving of faillissement. De betere exchanges bieden een exit regeling aan die je de kans geeft je geld of coins netjes weg te boeken voor de deur dicht gaat. Bewaar nooit teveel op een exchange, maar alleen dat gedeelte dat je nodig hebt om handel te drijven.

Zorg dat je je goed inleest in de werking van de exchange. Veel problemen die in dit topic langskomen zijn te wijten aan het niet (goed) doorgenomen hebben van de handleiding van de exchange. Hoewel handel met cryptocurrencies vrij laagdrempelig is, ben je wel met echt geld (of dingen die voor echt geld zijn om te wisselen) aan het spelen. RTFM!


Handelsstrategien

Hier volgen enkele veelgebruikte strategien voor het handelen. Welke het meest geschikt is, hangt af van je risicotolerantie, de hoeveelheid tijd je in het handelen wil steken, de gebruikte exchange, enz... Zoals altijd zijn er geen garanties en zal de koers altijd precies het omgekeerde doen dan waar je op hebt ingezet.

Merk op dat cryptocurrencies heel erg volatiel zijn. Snelle koersstijgingen gebeuren regelmatig, maar dalingen zijn er ook voldoende en zijn vaak nog scherper dan de stijgingen. Investeer alleen bedragen waarvan je het niet erg vindt als je alles kwijtraakt!

Buy & hold - Ook soms "HODL" genoemd (een verwijzing naar een dronken post over het niet verkopen van Bitcoin tijdens de volatiliteit in de winter van 2013/2014). Dit is de meest eenvoudige strategie: Zoek een of meerdere cryptocurrencies uit waarvan je denkt dat ze potentie hebben, koop er wat van en laat de boel vervolgens veilig in je wallet zitten. De achterliggende gedachte is dat als een cryptocurrency wereldwijd gebruikt gaat worden, deze vele malen meer waard zal worden dan dat deze nu is, waardoor er met een buy-and-hold strategie met minimale inspanning ingespeeld kan worden op het mogelijke succes. Een variant is het zogenaamde "Dollar cost averageing" (DCA), waarbij je periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) voor een klein bedrag inkoopt. Zo is je resultaat minder afhankelijk van het precieze moment waarop je instapt.

Trend volgen - Simpelweg: Buy low, sell high. Aan de hand van de beschikbare informatie probeer je te bepalen of de koers zal gaan stijgen of dalen en aan de hand daarvan plaats je je orders. Dit klinkt eenvoudig, maar zoals je waarschijnlijk al had verwacht, is er geen manier om het koersverloop te voorspellen. Deze strategie kun je op zeer korte termijn toepassen (posities die je minder dan een dag open houdt) of juist langer, waarbij je hooguit een paar keer per maand koopt of verkoopt. De meeste actieve handelaren volgen deze aanpak.

Scalping - In het orderboek zit een verschil tussen de hoogste "bid" (kooporder) en laagste "ask" (verkooporder). Dit verschil heet de "spread". Een scalper is iemand die zowel koop- als verkooporders plaatst in de hoop dat beiden worden uitgevoerd en de grootte van de spread als winst geincasseerd kan worden (na aftrek van de exchange-fee). Scalping is geschikt voor zeer actieve handelaren en/of bots, omdat het zaak is om snel in te springen op wijzigingen in het orderboek. De potentiele winst is beperkt (of zelfs 0 als de spread te klein is), maar je bent niet afhankelijk van het stijgen of dalen van de koers, dus de strategie kan altijd worden toegepast.

Arbitrage - Verschillende exchanges hebben verschillende prijzen. Door het kopen van een cryptocurrency op een exchange waar deze goedkoop is en het verkopen op een andere exchange met een hogere prijs, is het mogelijk om wat geld te verdienen. Dit proces heet arbitrage en dit is uiteindelijk wat er voor zorgt dat de prijzen op goed functionerende exchanges steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Om arbitrage goed uit te voeren moet je de koop- en verkooporder zoveel mogelijk simultaan uitvoeren om te voorkomen dat de koers verandert tussen het uitvoeren van de twee orders. Om die reden is het belangrijk om op beide exchanges de juiste valuta's te hebben staan. Let op: Als een exchange problemen heeft met het verwerken van stortingen of opnames van een of meerdere valuta's, dan heeft dit een effect op de koers. Arbitrage is in dit geval niet (goed) mogelijk. Staar je dus niet blind op enkel de koersverschillen, maar ga ook na of de exchange volledig werkt.


Hoe werken orders en het orderboek?

Orderboek
Een orderboek moet je voorstellen als 2 rijen mensen: kopers en verkopers. Die rijen staan tegenover elkaar, in volgorde van hun koop- en verkoopbedrag. Vooraan de kooprij staat dus meneer K die het meeste biedt voor de bitcoins (of welk handelwaar dan ook) die hij wilt kopen. Hij kijkt direct tegen de voorkant van de verkooprij aan, waar meneer V voorop staat die het minste wil hebben voor zijn bitcoins. Verder heeft elke koper een bepaalde hoeveelheid geld in zijn zak, en elke verkoper een bepaalde hoeveelheid bitcoins.

Op het moment dat koper K net zoveel of meer* biedt voor bitcoins dan de vraagprijs van verkoper V dan schudden ze elkaar de hand en vindt er een transactie plaats. Na die transactie zal een van de twee (of beide) meneren al zijn euros geruild hebben voor bitcoins of andersom en verlaat hij de rij.

Iemand die tegen marktwaarde koopt (een "market order") zal vooraan de kooprij gaan staan en net zo lang kopen van verkopers tot hij het gewenste bedrag gespendeerd heeft. Of het gewenste aantal bitcoins heeft ontvangen. En andersom gaat een verkoper tegen marktwaarde vooraan in de verkooprij staan en doet zaken met de kopers, op volgorde, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Iemand die een limit order plaatst die niet meteen uitgevoerd kan worden (bijvoorbeeld omdat de koopprijs lager is dan de op dat moment beste verkoop-order) gaat gewoon op de juiste plek in de juiste rij staan.

Voorbeeld: vooraan staat een meneer met 20 LTC die zijn waar verkoopt voor €20 euro per stuk. Als jij er 2.933 wil hebben dan koop jij die van hem en houdt hij er 17.067 over. Had je er 30 willen kopen, dan koop je eerst al zijn waar, maar hij kan er maar 20 leveren dus verlaat hij de rij en koop je die van de volgende in de rij. Die er vervolgens ook maar 7.489 kan leveren, etc.. Dit doe je totdat jouw order volledig is gevuld of je zakken zijn geleegd.

* Als een koper meer biedt dan een verkoper vraagt, dan geldt de prijs van degene die als laatst in de rij is gaan staan.
(met dank aan .oisyn)

Orders
Market orders, limit orders, maar ook stop-loss orders en take profit orders. Er is een heel scala aan mogelijke orders die je kunt plaatsen waarmee je geavanceerde strategien op eenvoudige wijze door de handelsengine van de exchange kunt laten uitvoeren. Hier worden de ordertypes van Kraken besproken. Kraken biedt het meeste verschillende orders aan, dus sommige van de ordertypes die hier langskomen zul je elders niet vinden. Maar er zijn ook ordertypes die elders gebruikt worden die Kraken niet biedt.

Merk op dat sommige orders op verschillende exchanges andere namen hebben. Lees dus goed de handleiding van de exchange door om te weten welk ordertype je nodig hebt. RTFM!

Orders (op Kraken) bestaan uit 1 of 2 delen. Het eerste deel begint een nieuwe positie, het tweede (optionele) deel sluit hem. Als je gewoon wat coins wil kopen of juist wat van je coins wil cashen voor euro's, heb je enkel het eerste deel nodig.

Het tweede deel van de order doet altijd het omgekeerde van het eerste deel. Is je eerste deel een koop-order, dan kun je met het tweede deel de gekochte coins weer verkopen, onder bepaalde voorwaarden. Er zijn veel verschillende order-types, die je bij beide delen kunt toepassen. Eerst een overzicht, daarna voorbeelden.

In de volgende lijst noem ik vaak slechts of "koop" of "verkoop" en leg de order maar vanaf een kant uit. De andere variant kun je er zelf wel bij verzinnen.

Market Order - De meest eenvoudige order. Koop coins tegen de best mogelijke prijs. Hier hoef je niet na te denken of het orderboek te bekijken. De enige variabele die je opgeeft is het aantal coins dat je wil kopen of het aantal EUR dat je wil besteden.
Limit Order - Een order waarbij je coins koopt voor een prijs die niet hoger is dan de door jou opgegeven limiet waarde. Bij deze order geef je een limiet waarde op en het aantal coins om te kopen. Als er verkoop-orders zijn voor een prijs die op of onder jouw limiet waarde ligt, wordt je order direct uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de order in het orderboek geplaatst totdat een andere partij een passende verkoop-order heeft geplaatst.
Stop Loss - Plaats een Market Order zodra de prijs een bepaalde waarde voorbij gaat, om verliezen te beperken. Een Stop Loss verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs onder de door jou gekozen grens uitkomt. Deze grens kun je instellen door middel van een absolute prijs of als een percentage van de huidige prijs.
Stop Loss Limit - Vrijwel gelijk aan de Stop Loss, alleen wordt hier de order als Limit Order geplaatst. De limiet-waarde kun je zelf instellen, als absolute waarde of als percentage van de huidige koers.
Take Profit - Het omgekeerde van een Stop Loss order, de Take Profit order is er om winsten veilig te stellen zodra een bepaald doel bereikt is. Een Take Profit verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs boven een zelfgekozen grens uitkomt.
Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop Loss, Take Profit - Combinatie van een Stop Loss en Take Profit order. Een SL/TP verkoop order zal coins verkopen (met een Market Order) zodra de prijs onder een zelfgekozen ondergrens of boven een zelfgekozen bovengrens uitkomt. Als de prijs tussen beide grenzen in blijft, gebeurt er niets.
Stop Loss, Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Trailing Stop - Een Trailing Stop verkoop order houdt bij wat de hoogste prijs is geweest sinds de order is geplaatst en verkoopt de coins via een Market Order zodra de prijs een bepaalde hoeveelheid onder deze hoogste prijs daalt. De mate waarin de prijs onder het maximum moet komen kan worden aangegeven als een absolute waarde of als een percentage.
Trailing Stop Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop, Limit - Een combinatie van een reguliere Limit Order met een Stop Loss order. Een Stop, Limit verkoop order probeert coins te verkopen voor een vaste, zelfgekozen prijs middels een Limit Order. Daalt de prijs echter onder de Stop-grens, dan worden ze direct via een Market Order verkocht.

Al deze orders kunnen zowel in het eerste als het tweede deel worden geplaatst. Over het algemeen worden de meer geavanceerdere order-types vooral als sluit-order in het tweede deel geplaatst. Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 - De koers staat op €100 en is aan het stijgen en ik verwacht dat dit nog eventjes doorzet. Ik plaats een Market Order voor 5 coins met een als sluit-clausule (Conditional Close) een Take Profit order met +€20 als offset. Dit betekent: Er worden direct 5 coins voor mij gekocht, tegen de best mogelijke prijs. Omdat de koers aan het stijgen is, zijn er niet veel verkooporders en betaal ik wat meer voor mijn coins. Omdat ik een Market Order heb geplaatst, ben ik echter wel zeker van de executie van mijn order. Zodra de koers €20 gestegen is, tot €120, worden mijn coins automatisch verkocht. Wederom via een Market Order, ik krijg daardoor een iets minder goede prijs, maar de order wordt wel direct uitgevoerd.

Voorbeeld 2 - Ik heb net 5 coins gekocht op Bitonic, maar wil niet teveel verlies riskeren. Ik maak een Stop Loss verkoop order met 80% als Stop-waarde aan. Op het moment dat ik de order plaats is de koers €100. De exchange zal mijn coins verkopen als de prijs daalt naar €80. Blijft de prijs boven deze grens, dan gebeurt er niets. In deze situatie bestaat mijn order slechts uit 1 gedeelte.

Voorbeeld 3 - Ik vermoed dat de koers sterk gaat dalen en wil in de buurt van de bodem inkopen. Ik maak een Trailing Stop Loss koop-order aan, met een Stop Offset van 10%. Wat er nu gebeurt is dat zodra de koers 10% hoger staat dan het laagste punt dat is bereikt sinds ik mijn order heb geplaatst, de coins gekocht worden. Als de prijs van €100 daalt naar €60, dan zullen de coins gekocht worden zodra de prijs terugveert naar €66. Als mijn voorspelling niet uitkomt en de prijs daalt niet, maar stijgt enkel, dan worden er coins gekocht voor €110, want dit is immers 10% boven de laagste prijs sinds het plaatsen van de order.

Voorbeeld 4 - Ik verwacht dat de koers binnenkort een sprong omhoog gaat maken van €100 naar €130, maar het orderboek is erg dun en ik wil niet direct met een Market Order instappen. Daarnaast wil ik ook de boot niet missen. Ik plaats daarom een Stop, Limit koop order, met een limiet van €100 en een Stop-waarde van €105. Daarnaast plaats ik als conditional close een Limit order van €130. Wat er gebeurt is dat ik een koop-order voor €100 in de boeken heb staan. Als mensen aan mij willen verkopen voor die prijs, mooi. Als de prijs echter omhoog schiet voordat mijn order gevuld is, dan wordt bij een prijs van €105 een Market Order geplaatst zodat ik de coins in ieder geval te pakken krijg, al is het tegen een minder goede prijs. Daarna wordt er een verkoop order geplaatst voor €130. Als er mensen bereid zijn mijn coins voor die prijs te kopen, dan is dat mooi. Anders blijven de coins in mijn account.

Het algemene idee is dat je de individuele order-types goed moet snappen. Zodra je door hebt wat ze doen, kun je een open-order aan een sluit-order knopen om zo een complexe order neer te zetten die je coins op de juiste manier koopt (of verkoopt) en daarna wacht tot aan jouw voorwaardes is voldaan voordat de coins weer verkocht (of teruggekocht) worden.


Handelen met Hefboom

De meest eenvoudige manier om te handelen is om direct de gewenste cryptocurrencies te kopen en te verkopen, maar sommige exchanges bieden de mogelijkheid om met geleend geld te handelen om zo een hefboom te gebruiken of om bepaalde posities in te nemen die je met gewoon kopen/verkopen niet (makkelijk) kunt bewerkstelligen. Dit wordt ook wel "margin trading" of "leverage" genoemd.

In plaats van kopen of verkopen spreekt men van het openen van een "positie" in een bepaald valutapaar. Deze positie kun je op een later moment sluiten, hopelijk met winst. Een positie kan "long" of "short" zijn. Long komt overeen met het kopen van een valuta, een long-positie in BTC/EUR betekent dat je inzet op een stijging van de Bitcoin-koers.

Bij het openen van een positie leen je een hoeveelheid geld in de juiste valuta, waarmee vervolgens op de exchange een order wordt geplaatst. De opbrengst van deze order blijft vast zitten in je account en kun je niet opnemen. Het sluiten van de positie gebeurt met een omgekeerde order, waarna de opbrengsten hiervan worden gebruikt om de lening terug te betalen. En als alles goed is gegaan, blijft er daarna nog wat over wat vervolgens in je account wordt gestort.

Om van deze functionaliteit gebruik te maken, dien je een bepaalde hoeveelheid onderpand in je account te hebben. Dit wordt ook wel de "margin" genoemd. De margin zorgt ervoor dat als de koers de verkeerde kant op beweegt, je alsnog voldoende geld hebt om de lening terug te betalen. Als je een positie met verlies sluit, zal het verschil worden betaald vanuit jouw margin. Als de positie op een grote hoeveelheid verlies staat, dan zal de exchange deze automatisch sluiten om te voorkomen dat het verlies groter is dan de hoeveelheid margin die je beschikbaar hebt.

De maximale hoeveelheid die je kunt lenen, de hoeveelheid margin die je nodig hebt, het niveau waarop de positie automatisch gesloten wordt en de rente-kosten van de lening verschillen per exchange en soms zelfs per valuta.

Op sommige exchanges wordt de lening verstrekt door de exchange zelf, die een bepaalde hoeveelheid kapitaal beschikbaar heeft voor dit doeleinde (dit kapitaal kan opraken in periodes waarin veel mensen dezelfde positie openen). Op andere exchanges leen je de benodigde valuta van andere gebruikers, die hun valuta op de exchange kunnen stallen en uitlenen aan handelaren om zo rente te incasseren.


Margin-trade voorbeelden

Margin-handel om winst te vergroten
De meest gebruikte toepassing van margin-handel is om een grotere hefboom te gebruiken om zo meer winst te pakken (of meer verlies, als het niet goed gaat). Stel ik heb €100 in mijn account en wil een long positie nemen op BTC/EUR (huidige koers €100). Ik gebruik een leverage (hefboom) van 5. De exchange leent voor mij €500 en koopt 5 BTC. Deze kan ik in de vorm van de long positie zien in mijn account, maar ik kan er niets mee doen behalve ze weer verkopen (om de positie te sluiten).

Nu stijgt de koers naar €120. Ik sluit de positie door de BTC te verkopen, dit levert €600 op. €500 wordt gebruikt om de lening terug te betalen en ik maak €100 winst. Een verdubbeling van mijn account-saldo met een koersstijging van 20%.

Was de koers echter gedaald naar €90, dan had ik de positie kunnen sluiten en €450 uit de verkoop kunnen halen. Daar moet nog €50 bij vanuit mijn margin, waardoor ik nog maar €50 over houd. Een 50% daling dankzij een koersdaling van 10%. Daalt de koers nog verder voordat ik de positie sluit, dan doet de exchange dit automatisch om te voorkomen dat mijn saldo negatief wordt.

Een valuta, die ik niet wil/heb, shorten
Stel ik geloof niet in het nut van Bitcoin en vermoed dat de koers sterk zal gaan dalen. Als ik Bitcoin in bezit heb, dan zou ik deze kunnen verkopen om later goedkoper weer terug te kopen. Maar ik bezit geen Bitcoin, dus dat is niet mogelijk. Ik heb enkel Euro's in mijn account.

Met een margin-trade kan ik BTC lenen om deze te verkopen voor EUR. De koers daalt en ik koop de Bitcoins terug en sluit de positie. Het overschot aan Euro's is voor mij. Of, de koers daalt niet en ik ben gedwongen om de BTC tegen een hogere prijs terug te kopen. De Euro's in mijn account worden gebruikt om het verschil goed te maken.

Een positie in een ander paar dan de margin
Ik heb enkel Euro's in mijn account, maar ik vermoed dat LTC binnenkort sterk gaat stijgen ten opzichte van BTC. Ik weet echter niet wat beide valuta's gaan doen ten opzichte van de Euro, dus direct LTC kopen voor mijn EUR is niet wat ik wil.

Ik kan nu een margin-trade maken waarin ik BTC leen en die gebruik om LTC te kopen. Later verkoop ik de LTC, betaal ik de BTC terug en incasseer ik de winst of het verlies. Afhankelijk van de exchange wordt de winst uitbetaald in BTC of worden de verdiende BTC direct omgewisseld voor EUR, de valuta van mijn onderpand.

Op deze manier is het mogelijk om in te spelen op koersveranderingen van een valuta-paar zelfs al heb je geen van beide valuta's in bezit.


Welke cryptocurrency moet ik kopen?

Iedereen wil graag vroeg instappen bij de volgende grote hit, maar het selecteren van de juiste cryptocurrencies om in te handelen is niet makkelijk. Het aanbod is gigantisch en tussen de veelbelovende en geniale ontwikkelingen zitten vele cryptocurrencies die nooit zullen slagen, omdat ze simpelweg niets nieuws bieden, omdat de ontwikkelaars meer beloven dan ze waar kunnen maken of zelfs omdat ze puur bedoeld zijn als get-rich-quick truc door de ontwikkelaars. Het is daarom ook sterk aan te raden om eerst goed onderzoek te doen voordat je investeert in een cryptocurrency.

Zaken om op te letten zijn:
 • Wat is de aard van de cryptocurrency? Is het een Bitcoin-fork? Een onafhankelijk, zelf ontwikkelde cryptocurrency? Een token dat draait op een onderliggende blockchain (bv Ethereum)?
 • Wie zijn de ontwikkelaars? Hebben ze ervaring op dit terrein?
 • Kan men waarmaken wat er wordt beloofd? Bij nieuwe valuta / tokens wordt soms heel wat beloofd, maar is dit ook realistisch?
 • Wat biedt deze cryptocurrency dat de concurrenten niet hebben? First-mover-advantage en netwerk-effect zijn zeer belangrijk in de crypto-wereld. Een nieuwe valuta die enkel biedt wat anderen al kunnen heeft weinig kans om echt aan te slaan.
 • Op welke manier worden de coins/tokens verdeeld? Hoeveel houden de ontwikkelaars voor zichzelf? Zeker bij projecten die tokens op de Ethereum-blockchain uitgeven door middel van zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO), zit er veel verschil in de distributie van de oorspronkelijke tokens. Als de ontwikkelaars 95% van de tokens zelf houden en de rest voor omgerekend €10 miljoen willen verkopen, dan is dit een reden om argwanend te zijn.
 • Wat ben je zelf van plan met de aankoop? Bij een coin die je als onderdeel van buy-and-hold voor lange tijd wil vasthouden zijn de fundamentele eigenschappen zeer belangrijk. Koop je echter iets met het plan om het later op de dag weer te verkopen, dan maakt het weinig uit of de coin interessant genoeg is om over 5 jaar nog steeds te bestaan.
Let op dat op fora en in chatboxen heel veel mensen allerlei sterke meningen hebben over welke coins het goed gaan doen en welke niet. Vaak praat men echter de eigen portfolio na, al dan niet bewust. Neem advies van willekeurige vreemden op het internet daarom met een flinke lepel zout en doe vooral je eigen onderzoek!


Analyse

Hoewel de meeste exchanges hun eigen grafieken bieden, zijn er ook sites waarbij de koersen van meerdere exchanges aangeboden worden, vaak met meer details:
http://www.cryptocoincharts.info
http://www.cryptowat.ch
http://bitcoinwisdom.com
http://bitcoinity.org/markets
http://coinmarketcap.com
http://worldcoinindex.com


FAQ

Waarom moet ik me overal verifiëren? Dit was toch annoniem?
Zodra exchanges echt geld moeten verwerken vallen ze onder wet- en regelgeving om witwassen te voorkomen (ook wel AML). Let goed op de specifieke eisen van de exchange en hou rekening met minimaal een week verwerkingstijd. Tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld bij sterke koersstijgingen) zijn er veel nieuwe aanmeldingen en kan de wachttijd sterk oplopen.

Ik heb via SEPA geld overgemaakt. Hoe lang duurt het voor mijn fiat op een exchange beschikbaar is om te handelen?
Omdat je hier te maken hebt met traditionele banken moet je rekenen op 1-2 werkdagen. Soms is het geld al binnen 12 uur beschikbaar, maar het duurt regelmatig langer.

Ik heb de exchange gevraagd mijn geld terug te boeken. Hoe lang duurt dit?
Dit is sterk afhankelijk van de exchange. Kraken staat bijvoorbeeld bekend om snel te betalen, verwacht je geld binnen 1 a 2 werkdagen. Cryptocurrency transacties worden vaak vrijwel meteen uitgevoerd.

Hoe zit dat met belasting?
(Let op: het volgende geldt voor Nederland!) Bitcoins en andere cryptocurrencies tellen als vermogen. Dat betekent dat als je totale vermogen (inclusief cryptocurrencies) boven de €25.000 uitkomt (dubbel voor koppels), je vermogensrendementbelasting moet betalen. Je kunt in dat geval de waarde van je cryptocurrencies in het aangifte-programma opgeven. De peildatum is altijd 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet. De aangifte die je in 2018 invult over het jaar 2017 heeft dus 1 januari 2017 als peildatum. De koers van die datum dien je te gebruiken bij het omrekenen naar Euro's.


Lijst van veelgebruikte afkortingen

 • BTC - Bitcoin. Ook bekend als XBT.
 • ETC - Ethereum Classic. De munt ontstaan als gevolg van de splitsing ("fork") van de Ethereum blockchain omtrent het ongedaan maken van de TheDAO hack. "Classic" gebruikers stemden niet in met deze maatregel.
 • EMA - Exponential Moving Average. Oftewel: Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde. De EMA geeft de prijstrend over een langere periode aan, waarbij datapunten uit het verleden steeds minder zwaar worden meegerekend. De mate waarin de weegfactor van oudere datapunten afvalt, bepaalt het gedrag van de EMA: Als deze langzaam afvallen, zal de EMA minder volatiel zijn, maar ook nieuwe ontwikkelingen pas laat echt goed meenemen.
 • ETH - Ethereum.
 • LTC - Litecoin.
 • FOMO - Fear Of Missing Out. Het emotionele gedrag veroorzaakt door een gevoel bang te zijn de boot te missen. Denk bijvoorbeeld aan het om irrationele redenen kopen van een cryptocurrency die hard aan het stijgen is omdat de koper vreest winsten mis te lopen.
 • HODL - Geen daadwerkelijke afkorting, maar een verbastering van het Engelse woord "hold". HODL is het cryptocurrency-vocabulair ingeslopen nadat iemand tijdens de crash volgend op de 2013 bubbel in een dronken bui een post maakte over het voor lange termijn vasthouden van Bitcoins en deze spelfout maakte. Onder "HODL" wordt tegenwoordig het lange tijd vasthouden van een cryptocurrency verstaan. Een "HODLer" is dus het tegenovergestelde van een active handelaar.
 • ICO - Initial Coin Offering. Een eerste uitgifte van coins (vaak blockchain-tokens) voor een bepaald project. Een nieuwe vorm van kapitaalverwerving die specifiek is voor cryptocurrency-projecten. Let op dat veel ICOs nog geen werkend product hebben op het moment dat ze het geld ophalen. De mogelijkheid om bij de eerste groep investeerders van een nieuw, succesvol project te horen is aanlokkelijk, maar pas op voor mensen die meer beloven dan ze waar kunnen maken.
 • SEPA - Single European Payments Area. Het betalingssysteem waardoor overboekingen binnen het systeem (dat het grootste gedeelte van Europe dekt) snel en goedkoop afgehandeld kunnen worden. Exchanges die SEPA-overboekingen bieden zijn voor de meeste Tweakers veel interessanter dan exchanges die dat niet doen.
 • TA - Technische Analyse. Een manier om het toekomstig koersverloop te voorspellen aan de hand van prijsontwikkelingen uit het verleden en patronen die hierin aangetroffen kunnen worden. Deze methode is wetenschappelijk slecht onderbouwd.
 • XLM - Lumen, de valuta die leeft op het Stellar netwerk. Wordt soms "Stellar Lumen" of enkel "Stellar" genoemd. Ook bekend als STR.
 • XRP - De valuta die leeft op het Ripple netwerk. Deze wordt soms ook "Ripple" genoemd, maar zelfs Ripple (het bedrijf) lijkt de voorkeur te hebben voor het gebruik van XRP als naam.

Disclaimer

!!! WAARSCHUWING !!!

Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.

Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.

Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.

Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Happy trading :)

[Voor 42% gewijzigd door Rannasha op 30-05-2017 15:46. Reden: Veelgebruikte termen/afkortingen toegevoegd.]

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
Ik ben weer van de partij.

 • Camacha
 • Registratie: april 2006
 • Laatst online: 03-07-2017

Camacha

Herder of bits.

Ook digitaal geld moet rollen.

Persuader of bytes.


 • komkommer
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 13-10 20:07

komkommer

Koffie

Rannasha schreef op zaterdag 01 november 2014 @ 08:58:
Je kon er niets doen zonder eerst verificatie-documenten (identiteitsbewijs en bewijs van woonadres) in te sturen. Dat wil zeggen dat als er een klant opeens grote hoeveelheden geld ging omzetten, JustCoin alle relevante gegevens door kon geven aan de belastingdienst en eventueel andere autoriteiten.
Ik denk dat dat het idee was. Maar volgens mij toonde tfPartialPayment aan dat ze het niet echt voor elkaar hadden. Ik kan me voorstellen dat dat de druppel kan zijn voor een bank.

[Voor 5% gewijzigd door komkommer op 03-11-2014 09:19]

Bitonic B.V.
Bitcoin.nl


 • EJPostema
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 31-10 16:28
Mooie topicstart!

 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Ben benieuwd of de down trend OOIT nog een keer omdraait en we weer naar leuke bedragen toe gaan (500 euro bv)
Heb er persoonlijk een hard hoofd in :(

 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

Ik denk dat iemand 'm nog wel even door moet lopen. Staan zinnen in als "Op dit moment worden Bitcoins verhandeld voor rond de $1200 of €800" en nog een aantal verwijzingen naar MtGox. :P

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Egeau
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 07-12 16:56
greenbeauty2 schreef op maandag 03 november 2014 @ 11:40:
Ben benieuwd of de down trend OOIT nog een keer omdraait en we weer naar leuke bedragen toe gaan (500 euro bv)
Heb er persoonlijk een hard hoofd in :(
Ben ik ook wel benieuwd naar!

Ben bang dat op de korte/middellange termijn de prijzen juist nog verder naar beneden gaan. Ook doordat er steeds meer bedrijven zijn die Bitcoin/Litecoin accepteren en meteen weer omwisselen naar € of $ via een payment processor zorgt er voor dat er aan de aanbod kant groeit en de prijs verder drukt.

Ook al hoop ik dat de prijs snel weer omhoog gaat heb ik toch nog wel wat buy-orders staan op $220 (dat is volgens mij de bodem)

 • Michel2
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 15-11 20:13
weet iemand waarneer doe koers van btc weer eens gaat stijgen? want op het moment is het BAGGER met hoofdletter. Overgens mooncoin doet het goed op het moment!

 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
15 January 2015 om drie minuten over 8 's avonds.

 • Criminelis
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 03-12 20:07
Avalaxy schreef op zondag 09 november 2014 @ 15:24:
15 January 2015 om drie minuten over 8 's avonds.
Thx! Zet meteen ff een buy order klaar 8)7

 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Michel2 schreef op zondag 09 november 2014 @ 15:13:
weet iemand waarneer doe koers van btc weer eens gaat stijgen? want op het moment is het BAGGER met hoofdletter. Overgens mooncoin doet het goed op het moment!
Mits je geen bitcoins maar $ hebt staan is het nu anders weer best een mooie dag :)

 • Michel2
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 15-11 20:13
wessel99 schreef op maandag 10 november 2014 @ 15:55:
[...]


Mits je geen bitcoins maar $ hebt staan is het nu anders weer best een mooie dag :)
En ik heb een zooi btc :(

 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

BTC prijs is juist aardig aan het stijgen de afgelopen dagen.

[Voor 28% gewijzigd door Tourniquet op 10-11-2014 16:51]

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • mgeevers
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 04-12 09:59
Ik heb ff niet gehandeld en wilde nu weer wat gaan doen, stuit ik ineens op een mintpal affaire: http://www.mintpaljustice.com/
Ik heb dat in dit topic helemaal gemist... Ik had er gelukkig nog maar 0,17 BTC opstaan en wat random crypto's die niets waard waren...
Wellicht krijg ik het nog ooit terug, waarschijnlijk niet...

 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Tourniquet schreef op maandag 10 november 2014 @ 16:50:
[...]


BTC prijs is juist aardig aan het stijgen de afgelopen dagen.
jij vind 12 euro omhoog een mooie stijging? 8)7 8)7 8)7

 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

greenbeauty2 schreef op dinsdag 11 november 2014 @ 11:41:
[...]


jij vind 12 euro omhoog een mooie stijging? 8)7 8)7 8)7
Bijna 40 euro de afgelopen 7 dagen. Is mooi toch? Misschien niet mooi genoeg voor sommigen maar je moet ook realistisch blijven.

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Steeds een procent per dag proberen te pakken via de margin trading functie van Bitfinex vind ik niet gek. Al gaat het ook wel eens mis; toch eens meer met stop loss orders gaan werken.

 • jannes_beterams
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 11-07-2019
greenbeauty2 schreef op dinsdag 11 november 2014 @ 11:41:
[...]


jij vind 12 euro omhoog een mooie stijging? 8)7 8)7 8)7
Jezus wat ben jij negatief in dit topic.....

 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
vind je?;)

 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37
jannes_beterams schreef op woensdag 12 november 2014 @ 13:56:
[...]


Jezus wat ben jij negatief in dit topic.....
Het wordt een soort achtergrond-ruis... bij iedere koersdaling komt greenbeauty2 weer het einde van Bitcoin verkondigen. Vriendelijk glimlachen, beleefd jaknikken en verder negeren :)

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Smuggler
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 22:29

Smuggler

Wat wil jij nu echt bereiken?

binnen 365 dagen is de koers toch weer 3000 dollar voor bitcoin :).

Gewoon sebastiaan


 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Ik lach straks het hardst als de koers op een nieuw dieptepunt komt.. we will see ;)

 • Smuggler
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 22:29

Smuggler

Wat wil jij nu echt bereiken?

Gewoon sebastiaan


 • Luuk
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
Het handelsvolume is weer aardig aan het stijgen de laatste dagen..

 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37
greenbeauty2 schreef op woensdag 12 november 2014 @ 14:53:
Ik lach straks het hardst als de koers op een nieuw dieptepunt komt.. we will see ;)
De koers gaat tot onder nul zakken?

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Workaholic
 • Registratie: februari 2003
 • Niet online
De koers gaat nu alleen maar omhoog (BTC). Nu duimen dat het nog verder oploopt zodat ik eindelijk nog wat winst kan maken ;)

Boven de 400 USD nu voor 1 BTC. Alleen jammer van de slechte dollar - euro koers waardoor je effectief nog minder terugkrijgt.

[Voor 34% gewijzigd door Workaholic op 12-11-2014 17:09]


 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07-12 17:07

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Rannasha schreef op woensdag 12 november 2014 @ 16:48:
[...]


De koers gaat tot onder nul zakken?
Green is niets anders dan constant aan het trollen..


Behoorlijk gestoord wat er nu aan de hand is zeg. We zijn de bear trend toch langzaamaan aan het verlaten.

Appeltaart is lekker!


 • Luuk
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
6500 BTC gekocht in 15 minuten op Bitfinex.. gaat lekker daar :)

 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Koers springt (met grote getallen) 12 omlaag, 10 omhoog, 12 omlaag. Kan het bijna niet volgen met m'n margin orders :-) Topdag op Bitfinex!! Site is soms zelfs overbelast, go figure ;-)

Edit: heeft er iemand overigens een idee wat de reden is achter de enorme volumes vandaag?

[Voor 20% gewijzigd door wessel99 op 12-11-2014 18:27]


 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
We gaan lekker!! op naar de 500 dollar?

 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
Koers op Kraken blijft behoorlijk achter. Op Bitonic krijg je al flink meer dan koers op Kraken

PSN: Marselaar


 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

tammerat schreef op woensdag 12 november 2014 @ 19:23:
Koers op Kraken blijft behoorlijk achter. Op Bitonic krijg je al flink meer dan koers op Kraken
Arbitreren als een gek dan, alleen jammer dat ik geen fiat op Kraken heb. :'(

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
Tourniquet schreef op woensdag 12 november 2014 @ 19:24:
[...]
Arbitreren als een gek dan, alleen jammer dat ik geen fiat op Kraken heb. :'(
Haha, same here :)

PSN: Marselaar


 • Smuggler
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 22:29

Smuggler

Wat wil jij nu echt bereiken?

Op naar de 3000 euro per bitcoin.

Gewoon sebastiaan


 • Bonez0r
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 28-08 18:15
wessel99 schreef op woensdag 12 november 2014 @ 17:46:
Edit: heeft er iemand overigens een idee wat de reden is achter de enorme volumes vandaag?
Ik weet het niet, maar misschien heeft het feit dat een 3 miljard euro hedgefund gaat traden op OKCoin er wat mee te maken (start van institutionele instroom?).

Hier nog een gerelateerd artikel: Institutional interest in bitcoin surges as trading products mature

[Voor 19% gewijzigd door Bonez0r op 13-11-2014 06:59]

There go the goddamn brownies.


 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Lastig om niet te hebberig te worden. Vannacht een voor mij grote margin order open laten staan... maar heeft goed gewerkt :)
Mooi dat je op Bitfinex ook een combi van een limit en een trailing stop kan inleggen zonder dat dit dubbel telt. (in mijn geval: pak winst op 470 of bij een drop van meer dan 15$). Zeker nu de orderboeken zo lekker gevuld zijn gaat het lekker!

 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Bonez0r schreef op donderdag 13 november 2014 @ 06:55:
[...]

Ik weet het niet, maar misschien heeft het feit dat een 3 miljard euro hedgefund gaat traden op OKCoin er wat mee te maken (start van institutionele instroom?).

Hier nog een gerelateerd artikel: Institutional interest in bitcoin surges as trading products mature
Iemand goede tips om dit bitcoin nieuws bij te houden (bijv via twitter / facebook / RSS?) en zoja welke feeds?

 • Mutybay
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 21:21
Twitter vooral.

CRYPTO CO฿AIN
ActualAdvice_BTC
Mega Coin Trader
Crypto Cryptics
Mr Coins

Ben benieuwd hoever we up gaan :D

[Voor 15% gewijzigd door Mutybay op 13-11-2014 08:24]


 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Bitonic 363 euro . kraken 349 .... Niemand nog van geprofiteerd?

 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

greenbeauty2 schreef op donderdag 13 november 2014 @ 08:51:
Bitonic 363 euro . kraken 349 .... Niemand nog van geprofiteerd?
Bitonic ook €349 nu

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • DW2005
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 07-12 13:24
Handelt er ook iemand op Clevercoin?

 • jannes_beterams
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 11-07-2019
greenbeauty2 schreef op donderdag 13 november 2014 @ 08:51:
Bitonic 363 euro . kraken 349 .... Niemand nog van geprofiteerd?
De wereld is een betere plek sinds ik niet meer op Kraken zit :)...

 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
wessel99 schreef op donderdag 13 november 2014 @ 07:31:
[...]

Iemand goede tips om dit bitcoin nieuws bij te houden (bijv via twitter / facebook / RSS?) en zoja welke feeds?
Op reddit.com/r/bitcoin komt echt alles voorbij wat je mogelijk wilt weten.

 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
wessel99 schreef op donderdag 13 november 2014 @ 07:27:
Lastig om niet te hebberig te worden. ....
Om mezelf maar te quoten... volgens mij leest de koers mee. :/ Nu voorlopig maar even uitzitten. Op de dag/ weektrend gaan we nog steeds up, maar het moet niet gekker meer worden vandaag. |:(

 • jannes_beterams
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 11-07-2019
Wat een slachtpartij zeg....

 • Luuk
 • Registratie: juli 2001
 • Niet online
de vrije val is weer begonnen :)

 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020

 • Hoshimaru
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 08-10-2018
jannes_beterams schreef op donderdag 13 november 2014 @ 09:42:
[...]
De wereld is een betere plek sinds ik niet meer op Kraken zit :)...
Is er een andere exchange waar je EUR <-> BTC kunt handelen en vooral je winst naar je rekening kunt laten overboeken? Ik had m'n BTC naar Bitfinex gestuurd om een graantje mee te pikken, maar dan terug naar Kraken om m'n EUR te nemen. De fees zijn daar ineens sterk gestegen (0.35% O.o) en het loopt altijd achter op de rest, in mijn nadeel. 'k Heb geen dollar rekening bij 'mn bank, die daar te duur voor is, om enkel wat btc te traden (1 BTC < x < 2 BTC)

 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37
Hoshimaru schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 09:16:
[...]

Is er een andere exchange waar je EUR <-> BTC kunt handelen en vooral je winst naar je rekening kunt laten overboeken? Ik had m'n BTC naar Bitfinex gestuurd om een graantje mee te pikken, maar dan terug naar Kraken om m'n EUR te nemen. De fees zijn daar ineens sterk gestegen (0.35% O.o) en het loopt altijd achter op de rest, in mijn nadeel. 'k Heb geen dollar rekening bij 'mn bank, die daar te duur voor is, om enkel wat btc te traden (1 BTC < x < 2 BTC)
BTC-e doet EUR/BTC, maar ik vind die tent iets te schimmig om overboekingen naar te doen ^^

Maar verder kun je altijd een USD-saldo naar je gewone EUR-rekening over laten boeken. Je verliest dan wel wat aan conversie-kosten, maar als je op een andere exchange meer winst kunt behalen, dan kan dat de moeite waard zijn.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Hoshimaru
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 08-10-2018
Daar had ik natuurlijk nog niet aan gedacht. Dan doe ik dat nog op dagelijkse basis voor m'n werk :') *shame on me*

BTC-e, dat is de eerste exchange waar ik ooit op heb gezeten. Ben vorig jaar ergens pas begonnen en was ingestapt met PPC ipv BTC. Die hadden toen wel hoge kosten voor Euro withdrawels. 15 € ofzo. Voor de rest nooit geen problemen gehad met die exchange.

Ik ben echter niet happig om er geld naar te sturen, zeker met die financieel-economische oorlog die het Westen voert tegen Rusland. Straks blokkeren ze ook nog eens alles financiële transacties met dat land :X
Rannasha schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 09:21:
BTC-e doet EUR/BTC, maar ik vind die tent iets te schimmig om overboekingen naar te doen ^^

Maar verder kun je altijd een USD-saldo naar je gewone EUR-rekening over laten boeken. Je verliest dan wel wat aan conversie-kosten, maar als je op een andere exchange meer winst kunt behalen, dan kan dat de moeite waard zijn.

 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37
Hoshimaru schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 09:39:
Ik ben echter niet happig om er geld naar te sturen, zeker met die financieel-economische oorlog die het Westen voert tegen Rusland. Straks blokkeren ze ook nog eens alles financiële transacties met dat land :X

[...]
BTC-e zit officieel in Cyprus geloof ik. Ik weet niet welke bank ze gebruiken, maar het is geen Russische. Direct last van de sancties zul je niet krijgen denk ik, maar het blijft een ietwat dubieuze tent ^^

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Bonez0r
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 28-08 18:15
wessel99 schreef op donderdag 13 november 2014 @ 07:27:
Mooi dat je op Bitfinex ook een combi van een limit en een trailing stop kan inleggen zonder dat dit dubbel telt. (in mijn geval: pak winst op 470 of bij een drop van meer dan 15$).
Hoe doe je dat, ik neem aan met de OCO (one cancels the other) optie? Maar als ik dat aanvink krijg ik alleen bij een limit order de kans om twee prijzen in te vullen, bij alle andere ordertypen is er maar één vakje, dus OCO lijkt alleen te kunnen met limit orders. Hoe doe je dan toch een trailing stop + limit OCO? :?

There go the goddamn brownies.


 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

Rannasha schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 10:00:
[...]


BTC-e zit officieel in Cyprus geloof ik. Ik weet niet welke bank ze gebruiken, maar het is geen Russische. Direct last van de sancties zul je niet krijgen denk ik, maar het blijft een ietwat dubieuze tent ^^
BTC-e zit in Bulgarije maar heeft wel sterke banden met Rusland naar het schijnt. Het is niet bekend wie er precies achter zitten, vrij schimmig ja.

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Egeau
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 07-12 16:56
Hier iemand die toevallig ervaring heeft met: ltcgear.com?
160000KHs voor nog geen 900$ lijkt mij wel heel goedkoop.

Wat ik er tot nu toe van lees is wel postief; maar het kan net zo goed een goede ponzi zijn zolang iedereen maar shares blijft kopen..

 • .oisyn
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 22:47

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Daar is dit niet de topic voor, en dat wordt toevallig al besproken in een ander topic: kuusj98 in "Bitcoin topic - deel 2" :)

You see, killbots have a preset kill limit. Knowing their weakness, I sent wave after wave of my own men at them until they reached their limit and shut down. Kif, show them the medal I won.


 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Bonez0r schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 10:17:
[...]

Hoe doe je dat, ik neem aan met de OCO (one cancels the other) optie? Maar als ik dat aanvink krijg ik alleen bij een limit order de kans om twee prijzen in te vullen, bij alle andere ordertypen is er maar één vakje, dus OCO lijkt alleen te kunnen met limit orders. Hoe doe je dan toch een trailing stop + limit OCO? :?
Zowel een limit (zeg maar ' pak je winst' ) als een trailing stop instellen. In dit geval ging de koers tot de 475 waar ik hoopte dat hij 's nachts 470 aan zou tikken. Daarbij een trailing stop ingesteld (met leverage en aantal bitcoins waar ik werkte vond ik het anders wel spannend) zodat wanneer de koers alsnog naar beneden corrigeert hij deze pakt. Wat ik nu dus gemerkt heb is dat de trailing stop niet op je leverage werkt en dus als extra argument meegegeven kan worden.

OCO is eigenlijk 2 limits waar hij tussen moet blijven, waarbij je dan bijvoorbeeld niet de pech hebt dat je als de bovenste (verkeerde) limiet gepakt wordt je een limit order de verkeerde kant op hebt staan. (i.e. short terwijl de koers omhoog gaat).

 • Bonez0r
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 28-08 18:15
wessel99 schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 19:25:
[...]


Zowel een limit (zeg maar ' pak je winst' ) als een trailing stop instellen. In dit geval ging de koers tot de 475 waar ik hoopte dat hij 's nachts 470 aan zou tikken. Daarbij een trailing stop ingesteld (met leverage en aantal bitcoins waar ik werkte vond ik het anders wel spannend) zodat wanneer de koers alsnog naar beneden corrigeert hij deze pakt.
Volgens mij kan hij dan nog steeds beide orders uitvoeren. Stel de koers is 380 en je maakt een limit sell order aan op 420 plus een trailing stop van $10. De prijs gaat omhoog tot 410 en daalt dan naar 400 waardoor je trailing stop sell order wordt uitgevoerd. Je limit order staat er nog steeds. Vervolgens stijgt de prijs naar 420 en wordt je limit order uitgevoerd.

Ik bedenk me net dat als je alleen met exchange orders werkt en al je coins al verkocht hebt met de eerste order, jouw aanpak perfect werkt. Maar je zegt dat je leverage gebruikt? Dan zou je bij de tweede order dus toch coins verkopen/short gaan.

There go the goddamn brownies.


 • thibautb
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 26-05 15:41
ik heb een vraag, gaat niet direct hier over, maar eerder over hoe kan het dat je een currency uit de grond stampt, en dan een voorbeeld, bijvoorbeeld als ik zelf wat rekensommetjes maak die een beetje moeilijk zijn en als beloning een fictieve euro geef, hoe kan het dan dat het geld waard wordt? Want het is niet dat ze geld in hun currency's steken, of is het zo dat er grote bedrijven dat gebruiken, en dan als hun problemen opgelost zijn, dan geven ze iets dat geld waard is aan hun, is maar een idee, maar ik begrijp niet echt hoe het kan dat er iets dat eigenlijk gewoon fake en uitgevonden is toch geld waard wordt?

 • Martijn19
 • Registratie: februari 2012
 • Laatst online: 03-12 15:16
thibautb schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 21:34:
ik heb een vraag, gaat niet direct hier over, maar eerder over hoe kan het dat je een currency uit de grond stampt, en dan een voorbeeld, bijvoorbeeld als ik zelf wat rekensommetjes maak die een beetje moeilijk zijn en als beloning een fictieve euro geef, hoe kan het dan dat het geld waard wordt? Want het is niet dat ze geld in hun currency's steken, of is het zo dat er grote bedrijven dat gebruiken, en dan als hun problemen opgelost zijn, dan geven ze iets dat geld waard is aan hun, is maar een idee, maar ik begrijp niet echt hoe het kan dat er iets dat eigenlijk gewoon fake en uitgevonden is toch geld waard wordt?
Wat is er fake aan Bitcoin?

Het is geld waard omdat mensen er geld voor willen geven. Omdat ze speculeren of omdat ze een meerwaarde in de technology erachter zien. Of zoals in mijn geval omdat het de snelste manier is om geld te ontvangen vanuit het buitenland.

 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07-12 17:07

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Kan je die hele lange zin eens herformuleren?

Euro's zijn zoveel waard ten opzichte van een dollar als dat onze overheid vindt dat het waard is. Zelfde voor bitcoin, maar dan zonder overheid.

[Voor 13% gewijzigd door LED-Maniak op 14-11-2014 22:05]

Appeltaart is lekker!


 • thibautb
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 26-05 15:41
****BRAIN EXPLODED****

 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37
thibautb schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 21:34:
ik heb een vraag, gaat niet direct hier over, maar eerder over hoe kan het dat je een currency uit de grond stampt, en dan een voorbeeld, bijvoorbeeld als ik zelf wat rekensommetjes maak die een beetje moeilijk zijn en als beloning een fictieve euro geef, hoe kan het dan dat het geld waard wordt? Want het is niet dat ze geld in hun currency's steken, of is het zo dat er grote bedrijven dat gebruiken, en dan als hun problemen opgelost zijn, dan geven ze iets dat geld waard is aan hun, is maar een idee, maar ik begrijp niet echt hoe het kan dat er iets dat eigenlijk gewoon fake en uitgevonden is toch geld waard wordt?
Het is, letterlijk, wat de gek er voor geeft. Als ik een emmer verf tegen een doek aan kwak en het kunst noem dan zijn er wellicht ook mensen die hier waarde in zien, ondanks dat het "eigenlijk gewoon fake en uitgevonden" is.

Mensen vinden dat Bitcoin waarde heeft en die waarde drukken ze uit in de hoeveelheid euro's/dollars/enz... die ze er voor bieden. Simpel toch?

Overigens mag je je wel iets beter inlezen als je nog op het kennisniveau van "rekensommetjes maken die een beetje moeilijk zijn en als beloning een fictieve euro geven" zit.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
LED-Maniak schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 22:05:
Kan je die hele lange zin eens herformuleren?

Euro's zijn zoveel waard ten opzichte van een dollar als dat onze overheid vindt dat het waard is. Zelfde voor bitcoin, maar dan zonder overheid.
Gefeliciverjaardag led!

 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
DW2005 schreef op donderdag 13 november 2014 @ 09:15:
Handelt er ook iemand op Clevercoin?
In het begin paar keer gedaan omdat ik geen fees hoefde te betalen, maar er gebeurde daar echt helemaal niets.

PSN: Marselaar


 • Michel2
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 15-11 20:13
tammerat schreef op zaterdag 15 november 2014 @ 08:22:
[...]


In het begin paar keer gedaan omdat ik geen fees hoefde te betalen, maar er gebeurde daar echt helemaal niets.
Misschien wat minen en dan hopen op koers stijgen zoals bij sommige coins

 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07-12 17:07

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Thanks :)

Bitcoin krijgt zo te zien een volledige retrace. Op de futures markt lijkt een bot actief te zijn die constant op margin calls aanstuurt.

Appeltaart is lekker!


 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

Michel2 schreef op zaterdag 15 november 2014 @ 15:03:
[...]

Misschien wat minen en dan hopen op koers stijgen zoals bij sommige coins
Clevercoin is een exchange, geen coin. :P

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Michel2
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 15-11 20:13
Was met een coin in de war waarvan de naam bijna het zelfde was :-)

 • wessel99
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 14-10-2020
Ondanks de 'retrace' (kende het woord nog niet, dank daarvoor!) wel echt prima wisselingen nu. Alleen lastig om erop te gokken; nog niet een hele solide strategie voor gevonden (tenzij je steeds met hele kleine beetjes wil verdienen) omdat de koers zowel veel naar boven als beneden gaat. Zou mooi zijn als je opdrachten kon queuen (zodat ze niet getriggerd worden voor de andere opdrachten geraakt zijn).

Misschien toch maar eens kijken om zelf een bot te programmeren (al bracht me dat eerder niet wat ik ervan hoopte); liep toch vaak achter op de werkelijkheid.

Weet er iemand waar je nog meer geavanceerde orders in kan leggen dan Bitfinex? En weet er iemand of er ook (android) apps zijn die je kunnen waarschuwen bij een waarschuwing in volume? Dat heeft me tot nog toe het meeste opgeleverd: flinke order inleggen (piggy-backen) op de grote volumes, zeker als die een kant op gaan (koop of verkoop) met een trailing stop erbij. Als de volumes dan maar groot blijven / een richting in gaan ga je meestal behoorlijk lang een kant in en is die trailing stop niet meer zo erg.

Nu werk ik vooral met alerts op 1,5% of 3%, maar met de huidige schommelingen kan dat met kleine volumes al gebeuren. Zou liever een alert op volume zien. Gebruik daar btw Bitcoin Ticker Widget voor; benieuwd naar jullie tools. Als ik dan wil handelen even bitfinex en bitcoinwisdom naast elkaar open op de pc en de trends van 1/5 en 15 minuten bekijken.

[Voor 14% gewijzigd door wessel99 op 16-11-2014 14:54]


 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
wessel99 schreef op zondag 16 november 2014 @ 14:53:

Weet er iemand waar je nog meer geavanceerde orders in kan leggen dan Bitfinex?
Kraken.

 • Bob
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 19:33
LED-Maniak schreef op vrijdag 14 november 2014 @ 22:05:
Kan je die hele lange zin eens herformuleren?

Euro's zijn zoveel waard ten opzichte van een dollar als dat onze overheid vindt dat het waard is. Zelfde voor bitcoin, maar dan zonder overheid.
De overheid heeft niet veel te vinden over de waarde van de Euro. Misschien eerder de ECB nog doordat ze af en toe de flow van extra Euro's controleren, maar vooral beleggers en handelaars bepalen de waarde van Euro tov Dollar. Exact op dezelfde manier als Bitcoin dus.

 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07-12 17:07

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Zodra de waarde van een bepaalde valuta te hard stijgt zodat dit de export beïnvloed, wordt er keihard ingegrepen. Recent is dit gebeurd in Japan maar ook de VS is hier mee bezig. Bijdrukken van geld of uitgifte/inname van obligaties zijn standaard tools. Er zijn in het verleden door de G7 afspraken gemaakt om de waarde van bepaalde valuta in de toom te houden.

Beleggers en handelaren hebben maar een klein aandeel in de waardebepaling.

Niet heel veel anders dan grote bedrijven die de waarde van een aandeel sterk kunnen beïnvloeden door in bepaalde jaren/kwartalen verliezen af te schrijven of winst te drukken door overnames te doen.


Bij bitcoin zijn er geen regulerende instanties die dit zouden kunnen(met uitzondering van grote partijen die ze "whales" noemen).

[Voor 27% gewijzigd door LED-Maniak op 16-11-2014 18:59]

Appeltaart is lekker!


 • Bob
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 19:33
LED-Maniak schreef op zondag 16 november 2014 @ 18:55:
Zodra de waarde van een bepaalde valuta te hard stijgt zodat dit de export beïnvloed, wordt er keihard ingegrepen. Recent is dit gebeurd in Japan maar ook de VS is hier mee bezig. Bijdrukken van geld of uitgifte/inname van obligaties zijn standaard tools. Er zijn in het verleden door de G7 afspraken gemaakt om de waarde van bepaalde valuta in de toom te houden.

Beleggers en handelaren hebben maar een klein aandeel in de waardebepaling.

Niet heel veel anders dan grote bedrijven die de waarde van een aandeel sterk kunnen beïnvloeden door in bepaalde jaren/kwartalen verliezen af te schrijven of winst te drukken door overnames te doen.


Bij bitcoin zijn er geen regulerende instanties die dit zouden kunnen(met uitzondering van grote partijen die ze "whales" noemen).
En in het geval van de Euro? ECB doet heel erg weinig, een massale inkoopactie zoals de federal reserve de laatste jaren heeft gedaan doen ze alleszins al niet om de inflatie aan te wakkeren.

 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07-12 17:07

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Aanpassing van de rentetarieven:
http://online.wsj.com/art...-surprise-move-1409832304


Of sturing met andere activa:
http://www.usatoday.com/s...-under-pressure/18247439/
ECB President Mario Draghi has said the bank is willing to take further stimulus measures if the outlook worsens. The ECB could start large-scale purchases of financial assets such as government bonds, a step which can pump newly created money into the economy and raise inflation and growth. But doing more is complicated by opposition in Germany, the eurozone's largest and most influential member.
Door besluiteloosheid en weerstand vanuit Duitsland gaat het bij ons wat gemoedelijker.

[Voor 5% gewijzigd door LED-Maniak op 16-11-2014 19:33]

Appeltaart is lekker!


 • HomePlayer
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 16-08 09:41
Beste allemaal,

Mijn "Closed Orders" op Kraken, laat iets raars zien.


De onderste Canceled, had ik zelf gedaan.
De 2 volgende Canceleds zijn gewoon verwerkte orders. Zie ik iets over het hoofd hier?

 • Rannasha
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 23:37
HomePlayer schreef op maandag 17 november 2014 @ 09:33:
Beste allemaal,

Mijn "Closed Orders" op Kraken, laat iets raars zien.
[afbeelding]

De onderste Canceled, had ik zelf gedaan.
De 2 volgende Canceleds zijn gewoon verwerkte orders. Zie ik iets over het hoofd hier?
Soms komt het voor dat een order, door afrondingsproblematiek, op een enkele satoshi (of een vergelijkbaar klein bedrag) na wordt uitgevoerd. Wat er dan overblijft van de order wordt door het systeem als te klein beschouwd en dan wordt de order automatisch gecancelled. Dus ondanks dat de order praktisch gezien volledig is uitgevoerd, komt deze als gecancelled in het overzicht te staan, wat verwarrend kan zijn.

Je kunt overigens zien waarom een order gecancelled is als je de details van die order opvraagt.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • HomePlayer
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 16-08 09:41
Ah,
Dank Rannasha.

Ik zie daar "Reason Out of funds" zal wel met kleine afrondingen te maken hebben.
kwam toevalig pas voor nadat ik zelf een order had gecanceld.

 • HaTe
 • Registratie: mei 2007
 • Laatst online: 23:43

HaTe

haat niet

Het is weer lekker omlaag gegaan helaas, zo ben ik weer terug bij af! Je kan ook echt niks van die koers op aan he, ik zie alleen maar positief nieuws de laatste tijd, maar dat is totaal niet terug te zien in de koers.

Specs


 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Wat had je anders verwacht?

 • MichaelB74
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 04-12 21:51
Ik gok: een stijging?

 • HomePlayer
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 16-08 09:41
Gokken of niet, een onder grens zal er toch wel zijn?

Mijn gevoel zegt "Dat het rond de 250 euro is", Natuurlijk kan dat na de FBI veiling anders en lager zijn.
ligt aan de prijs die de winnaar heeft moeten neertellen.

Wat denken jullie dat de onder grens is?
En wat de winnaar gaat doen met zijn coins?

 • HaTe
 • Registratie: mei 2007
 • Laatst online: 23:43

HaTe

haat niet

De FBI veiling? Wat is dat? Winnaar?

Specs


 • HomePlayer
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 16-08 09:41
http://gizmodo.com/the-fb...-road-bitcoins-1590346519

Winnaar is de gene die goed heeft ingezet, en de veiling plakt.

 • Tourniquet
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01:30

Tourniquet

Hiya, fellas!

Dat linkje is van de Silk Road coins van afgelopen zomer. :P

In het Bitcoin-topic staat meer info over de komende veiling van 50.000 BTC:
Tourniquet in "Bitcoin topic - deel 2"

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
Kan iemand uitleggen wat BTER points zijn?

 • Michel2
 • Registratie: juni 2014
 • Laatst online: 15-11 20:13
misschien wat mooi coins kopen die gaat lekker omhoog :-)! ik heb er nu al 50% winst op :-)

 • Joosie200
 • Registratie: september 2007
 • Niet online
Tourniquet schreef op vrijdag 21 november 2014 @ 19:16:
[...]


Dat linkje is van de Silk Road coins van afgelopen zomer. :P

In het Bitcoin-topic staat meer info over de komende veiling van 50.000 BTC:
Tourniquet in "Bitcoin topic - deel 2"
De FBI zal wel balen dat ze volgende week flink minder vangen tov juni. Is die veiling van volgende week soms ook de reden voor de rally van de afgelopen dagen?

 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Rally? die paar dollar omhoog ?: p

 • Joosie200
 • Registratie: september 2007
 • Niet online
Naja, van 342 naar 392 noem ik gezien de laatste tijd sinds september toch wel een rally :+ Sindsdien is de 500 dollar niet meer in zicht geweest. En in grote lijnen is de dalende trend toch goed zichtbaar het gehele jaar. Af en toe corrigeert de koers wat, maar juist daarom vind ik 50 dollar omhoog vergeleken met vorige week wel een rally te noemen ;)

 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
Ik heb van de week maar eens besloten ook eens wat Counterparty te kopen... Sindsdien is de koers 40% omlaag :')

 • _AzN_GhOsT965
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 05-07 14:21
keep on buying :p

crypto coin price market cap


 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07-12 17:07

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Een vat olie is in 6 maanden tijd met 40% van zijn waarde gedaald. Een bitcoin is in diezelfde periode ongeveer 42% gedaald.

Dan zeggen ze dat investeren in bitcoin een slecht idee is.. Volgens mij begint olie enge vergelijkingen te vertonen..

Appeltaart is lekker!


 • Avalaxy
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 25-11 01:23
Crosspost voor de mensen die het Bitcointopic niet volgen: Avalaxy in "Bitcoin topic - deel 2"

 • 337854
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 25-01-2015
Einde bitcoin ? :+

 • Blord
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 30-11 06:50

Blord

Hello Kitty !

Als ik een bitcoin kreeg voor elke keer dat ik dit hoor dan was ik allang BTC miljonair. Bij wijze van spreken :)

 • Joosie200
 • Registratie: september 2007
 • Niet online
Ik denk dat bitcoin weer gaat bouncen als ie op 275 is aanbeland. Dus een recap van 5 oktober en ik hoop idem voor die van 14 oktober ;) Nog voor het einde van dit jaar, moet kunnen. Morgen 275 aantikken, volgend weekend weer terug naar de 400. En anders wel tijdens oud/nieuw.

 • ralfbosz
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 07-12 11:33

ralfbosz

xm create bosz -c

nou hij is al ver onder de 265, zag volgens mij meer rond de 250, kraken.com werkt niet eens op dit moment :|. bankrun :)

oh nee werkt weer, koers 255

[Voor 11% gewijzigd door ralfbosz op 18-12-2014 14:19]

rm -r *


 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
Joosie bedoelt dollars

PSN: Marselaar


 • Joosie200
 • Registratie: september 2007
 • Niet online
Klopt, ik volg https://bitcoinwisdom.com/ en die staat standaard op dollars ingesteld. In euro's ga je dus nog wel richting de 235 euro of 225 euro als nieuwste low (zoiets is omgerekend toch 275 dollar).
Pagina: 1 2 3 ... 104 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is louter voor discussie over handel en koers van cryptocurrencies en daaraan gerelateerde zaken!

Wat willen we hier niet zien?
 • Algemene vragen over cryptocurrencies (wallet software, blockchain technologie, etc.). Plaats die in Bitcoin topic - deel 2
 • Vragen als "Welke altcoin zal ik kopen?", en "Stellar, is dat wat?". We hebben geen glazen bol, we kunnen je niet adviseren. Lees je in in de betreffende coins, Google is je vriend.
 • Vragen die al zijn beantwoord in de topicstart of de topic zelf. Gebruik de search!
 • Slowchat. Daarvoor is IRC bedoeld: http://irc.tweakers.net/bitcoin

Wat willen we hier dan wel zien?
Een zinvolle inhoudelijke discussie over koersverloop van allerlei cryptocurrencies, persoonlijke verhalen, etc. Het geven van prognoses en technische analyses zijn toegestaan, maar vraag er niet om :).


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee