Toon posts:

Cryptocurrency - handel en koers OverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 178 Laatste
Acties:
 • 526.683 views

 • Rupie
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-04 13:15
(jarig!)
Mede-auteur:
 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26

EthirtyInleiding

Handelen in Bitcoins en Litecoins, je hoort over enorme waardestijging. Het lijkt de laatste tijd wel alsof een nieuwe goudkoorts is onstaan. Maar wat is het en wat moet je ermee? Moet je er wel wat mee?

Voor een eerste uitleg over wat crypto currencies nu precies zijn, verwijs ik je naar de uitstekende TS van het andere topic hier op GoT. Daar kan je ook terecht voor alle vragen die niet met de handel te maken hebben.

Voor vragen over minen kan je oa terecht in: Scrypt minen op AMD gpu's

Hieronder vind je alvast wat informatie. De startpost zal de komende tijd nog verder uitgebreid worden met relevante informatie.


Verschillende coins

De eerste en grootste is Bitcoin (ISO: XBT, voorheen BTC), die heeft het hele concept op de kaart gezet. Op dit moment worden Bitcoins verhandeld voor rond de $1200 of €800 (afhankelijk van de exchange waar je kijkt). Een paar maanden terug kwamen ze nog niet boven de €100 uit.

Op gepaste afstand is de nummer 2 de Litecoin (LTC). Het is de eerste van de alternatieve coins en de eerste op basis van een ander algoritme. Deze heeft de laatste weken een enorme vlucht gezien. Van slechts een paar euro enkele weken geleden piekte deze een paar dagen terug op €45 om daarna terug te vallen naar €20 waarna de koers weer wat opkrabbelde.

Er zijn dit jaar in navolging van de Bitcoin en Litecoin vele tientallen clones ontstaan. Sommige hebben overduidelijk dubieuze bedoelingen, anderen lijken een unieke eigenschap toe te willen voegen. Maar allemaal hebben ze gemeen dat ze erg goedkoop zijn in verhouding tot de eerste 2 en dat sommige coins reeds een enorme waardestijging hebben laten zien. Mogelijk denken nieuwkomers op de markt dat de bitcoin te duur is geworden om in te stappen en zoeken daarom een goedkope manier om veel coins in te slaan.

Enkele coins die je hier regelmatig ziet langskomen:
 • Feathercoin (FTC) - link
 • Namecoin (NMC) - link
 • Megacoin (MEC) - link
 • PPcoin of eigenlijk Peercoin (PPC) - link
 • Ripple (XRP) - link
Voor het gemak noem ik ze verder allemaal coins.

Het is wel belangrijk om te melden dat Bitcoin op dit moment de énige is met een praktisch nut: je kan ze op steeds meer plekken uitgeven. Nederlands bekendste voorbeeld is thuisbezorgd.nl. De rest van de coins heeft een waarde vooralsnog uitsluitend gebaseerd op speculatie. Iedereen hoopt op een plekje naast de Bitcoin, maar tot nu toe zijn er nog geen signalen. Sterker nog, de grootste aanbieder van Bitcoin betaaldiensten, Bitpay, heeft aangegeven geen plek te zien voor concurrentie.


Handel

Handelen in coins is vergelijkbaar met aandelenhandel en doe je op zogeheten exchanges. Hier kan je traditioneel geld (ook wel fiat) omruilen voor coins, of coins van verschillende types onderling verhandelen. Prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod en aan- en verkoop gebeurd rechtstreeks tussen de 2 partijen. De exchange ontvangt vaak een fee per transactie voor de aangeboden diensten. Doordat het soms lastig is om geld en coins tussen de exchanges te verplaatsen lopen de koersen soms behoorlijk uiteen. Het handelen met het prijsverschil tussen de exchanges noemen we arbitrage, maar dit kan lastig zijn. Je moet op beide exchanges fiat of coins hebben om gelijktijdig 2 transacties te kunnen doen.

Met enige regelmaat zie je de grote jongens actief de koers beïnvloeden. Omdat de aantallen coins relatief laag zijn en er geen regulering is, is dit voor hen relatief makkelijk. Ze gooien relatief veel coins in de verkoop tegen een lagere prijs. De schapen volgen, de koers zakt snel en als deze laag is kopen de grote jongens massaal weer goedkoop in. Dit noemen we pump and dump.

In de grafiek hiernaast is een diepe dip in de koers zichtbaar, van $1150 naar $850, terwijl het volume enorm stijgt. Kort daarna stijgt de koers weer hard richting het oude niveau. Dit is mogelijk een moment van marktmanipulatie geweest.


quote: Warren Buffet
Investors should remember that excitement and expenses are their enemies. And if they insist on trying to time their participation in equities, they should try to be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.

Exchanges

Enkele bekende en over het algemeen betrouwbare plaatsen om te handelen (in alfabetische volgorde):

 • Website: https://btc-e.com
 • Bulgarije
 • USD EUR | XBT LTC NMC PPC FTC | SEPA (€2000 min deposit) OKpay PayPal (alleen opname)
 • Website: https://www.cryptsy.com
 • USA
 • XBT LTC MEC NMC PPC FTC (en vele anderen)
 • LET OP! Cryptsy ervaart de laatste tijd rare problemen en mensen hebben negatieve saldo's gemeld. Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt of je hier wilt handelen
 • Website: https://kraken.com
 • USA, handeld via UK, SEPA via Duitsland
 • USD EUR | XBT LTC XRP NMC | SEPA
Mt. Gox is momenteel uit de lucht. Er is een hoop speculatie, maar ze lijken zo goed als zeker failliet. Ook hebben de Japanse en Amerikaanse overheden een onderzoek ingesteld naar de mogelijke vervreemding van 744k BTC. Genoeg reden om de site uit dit overzicht te verwijderen.

Elke exchange werkt net weer anders. Zorg, voor je actief begint met handelen, dat je bekend bent met de interface, de mogelijkheden en de beperkingen van een site. Lees de instructies op de site, doe een kleine storting, maak 1 of 2 kleine transacties, kijk wat er gebeurd en hoe snel het gaat. Begin pas daarna met grotere bedragen.

Hoewel genoemde exchanges een zekere status hebben kunnen exchanges onaangekondigd sluiten, door wijzigingen in de regelgeving of faillissement. De betere exchanges bieden een exit regeling aan die je de kans geeft je geld of coins netjes weg te boeken voor de deur dicht gaat. Bewaar nooit teveel op een exchange, maar alleen dat gedeelte dat je nodig hebt om handel te drijven.

We gaan in dit topic geen vragen behandelen die gewoon in de handleiding van de betreffende site te vinden zijn. Als je wil gokken met je geld, raad ik je aan je goed in te lezen.


Terminologie

Orderboek
Een orderboek moet je voorstellen als 2 rijen mensen: kopers en verkopers. Die rijen staan tegenover elkaar, in volgorde van hun koop- en verkoopbedrag. Vooraan de kooprij staat dus meneer K die het meeste biedt voor de bitcoins (of welk handelwaar dan ook) die hij wilt kopen. Hij kijkt direct tegen de voorkant van de verkooprij aan, waar meneer V voorop staat die het minste wil hebben voor zijn bitcoins. Verder heeft elke koper een bepaalde hoeveelheid geld in zijn zak, en elke verkoper een bepaalde hoeveelheid bitcoins.

Op het moment dat koper K net zoveel of meer* biedt voor bitcoins dan de vraagprijs van verkoper V dan schudden ze elkaar de hand en vindt er een transactie plaats. Na die transactie zal een van de twee (of beide) meneren al zijn euros geruild hebben voor bitcoins of andersom en verlaat hij de rij.

Iemand die tegen marktwaarde koopt zal vooraan de kooprij gaan staan en net zo lang kopen van verkopers tot hij het gewenste bedrag gespendeerd heeft. Of het gewenste aantal bitcoins heeft ontvangen. En andersom gaat een verkoper tegen marktwaarde vooraan in de verkooprij staan en doet zaken met de kopers, op volgorde, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Iemand die een limit order plaatst gaat gewoon op de juiste plek in de juiste rij staan.

Voorbeeld: vooraan staat een meneer met 20 LTE die zijn waar verkoopt voor €20 euro per stuk. Als jij er 2.933 wil hebben dan koop jij die van hem en houdt hij er 17.067 over. Had je er 30 willen kopen, dan koop je eerst al zijn waar, maar hij kan er maar 20 leveren dus verlaat hij de rij en koop je die van de volgende in de rij. Die er vervolgens ook maar 7.489 kan leveren, etc.. Dit doe je totdat jouw order volledig is gevuld of je zakken zijn geleegd.

* Als een koper meer biedt dan een verkoper vraagt, dan geldt de prijs van degene die als laatst in de rij is gaan staan.
(met dank aan .oisyn)

Orders
Orders (op Kraken) bestaan uit 1 of 2 delen. Het eerste deel begint een nieuwe positie, het tweede (optionele) deel sluit hem. Als je gewoon wat coins wil kopen of juist wat van je coins wil cashen voor euro's, heb je enkel het eerste deel nodig.

Het tweede deel van de order doet altijd het omgekeerde van het eerste deel. Is je eerste deel een koop-order, dan kun je met het tweede deel de gekochte coins weer verkopen, onder bepaalde voorwaarden. Er zijn veel verschillende order-types, die je bij beide delen kunt toepassen. Eerst een overzicht, daarna voorbeelden.

In de volgende lijst noem ik vaak slechts of "koop" of "verkoop" en leg de order maar vanaf een kant uit. De andere variant kun je er zelf wel bij verzinnen.

Market Order - De meest eenvoudige order. Koop coins tegen de best mogelijke prijs. Hier hoef je niet na te denken of het orderboek te bekijken. De enige variabele die je opgeeft is het aantal coins dat je wil kopen of het aantal EUR dat je wil besteden.
Limit Order - Een order waarbij je coins koopt voor een prijs die niet hoger is dan de door jou opgegeven limiet waarde. Bij deze order geef je een limiet waarde op en het aantal coins om te kopen. Als er verkoop-orders zijn voor een prijs die op of onder jouw limiet waarde ligt, wordt je order direct uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de order in het orderboek geplaatst totdat een andere partij een passende verkoop-order heeft geplaatst.
Stop Loss - Plaats een Market Order zodra de prijs een bepaalde waarde voorbij gaat, om verliezen te beperken. Een Stop Loss verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs onder de door jou gekozen grens uitkomt. Deze grens kun je instellen door middel van een absolute prijs of als een percentage van de huidige prijs.
Stop Loss Limit - Vrijwel gelijk aan de Stop Loss, alleen wordt hier de order als Limit Order geplaatst. De limiet-waarde kun je zelf instellen, als absolute waarde of als percentage van de huidige koers.
Take Profit - Het omgekeerde van een Stop Loss order, de Take Profit order is er om winsten veilig te stellen zodra een bepaald doel bereikt is. Een Take Profit verkoop order zorgt ervoor dat coins verkocht worden als de prijs boven een zelfgekozen grens uitkomt.
Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop Loss, Take Profit - Combinatie van een Stop Loss en Take Profit order. Een SL/TP verkoop order zal coins verkopen (met een Market Order) zodra de prijs onder een zelfgekozen ondergrens of boven een zelfgekozen bovengrens uitkomt. Als de prijs tussen beide grenzen in blijft, gebeurt er niets.
Stop Loss, Take Profit Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Trailing Stop - Een Trailing Stop verkoop order houdt bij wat de hoogste prijs is geweest sinds de order is geplaatst en verkoopt de coins via een Market Order zodra de prijs een bepaalde hoeveelheid onder deze hoogste prijs daalt. De mate waarin de prijs onder het maximum moet komen kan worden aangegeven als een absolute waarde of als een percentage.
Trailing Stop Limit - Idem als hierboven, maar dan met een Limit Order.
Stop, Limit - Een combinatie van een reguliere Limit Order met een Stop Loss order. Een Stop, Limit verkoop order probeert coins te verkopen voor een vaste, zelfgekozen prijs middels een Limit Order. Daalt de prijs echter onder de Stop-grens, dan worden ze direct via een Market Order verkocht.

Al deze orders kunnen zowel in het eerste als het tweede deel worden geplaatst. Over het algemeen worden de meer geavanceerdere order-types vooral als sluit-order in het tweede deel geplaatst. Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 - De koers staat op €100 en is aan het stijgen en ik verwacht dat dit nog eventjes doorzet. Ik plaats een Market Order voor 5 coins met een als sluit-clausule (Conditional Close) een Take Profit order met +€20 als offset. Dit betekent: Er worden direct 5 coins voor mij gekocht, tegen de best mogelijke prijs. Omdat de koers aan het stijgen is, zijn er niet veel verkooporders en betaal ik wat meer voor mijn coins. Omdat ik een Market Order heb geplaatst, ben ik echter wel zeker van de executie van mijn order. Zodra de koers €20 gestegen is, tot €120, worden mijn coins automatisch verkocht. Wederom via een Market Order, ik krijg daardoor een iets minder goede prijs, maar de order wordt wel direct uitgevoerd.

Voorbeeld 2 - Ik heb net 5 coins gekocht op Bitonic, maar wil niet teveel verlies riskeren. Ik maak een Stop Loss verkoop order met 80% als Stop-waarde aan. Op het moment dat ik de order plaats is de koers €100. De exchange zal mijn coins verkopen als de prijs daalt naar €80. Blijft de prijs boven deze grens, dan gebeurt er niets. In deze situatie bestaat mijn order slechts uit 1 gedeelte.

Voorbeeld 3 - Ik vermoed dat de koers sterk gaat dalen en wil in de buurt van de bodem inkopen. Ik maak een Trailing Stop Loss koop-order aan, met een Stop Offset van 10%. Wat er nu gebeurt is dat zodra de koers 10% hoger staat dan het laagste punt dat is bereikt sinds ik mijn order heb geplaatst, de coins gekocht worden. Als de prijs van €100 daalt naar €60, dan zullen de coins gekocht worden zodra de prijs terugveert naar €66. Als mijn voorspelling niet uitkomt en de prijs daalt niet, maar stijgt enkel, dan worden er coins gekocht voor €110, want dit is immers 10% boven de laagste prijs sinds het plaatsen van de order.

Voorbeeld 4 - Ik verwacht dat de koers binnenkort een sprong omhoog gaat maken van €100 naar €130, maar het orderboek is erg dun en ik wil niet direct met een Market Order instappen. Daarnaast wil ik ook de boot niet missen. Ik plaats daarom een Stop, Limit koop order, met een limiet van €100 en een Stop-waarde van €105. Daarnaast plaats ik als conditional close een Limit order van €130. Wat er gebeurt is dat ik een koop-order voor €100 in de boeken heb staan. Als mensen aan mij willen verkopen voor die prijs, mooi. Als de prijs echter omhoog schiet voordat mijn order gevuld is, dan wordt bij een prijs van €105 een Market Order geplaatst zodat ik de coins in ieder geval te pakken krijg, al is het tegen een minder goede prijs. Daarna wordt er een verkoop order geplaatst voor €130. Als er mensen bereid zijn mijn coins voor die prijs te kopen, dan is dat mooi. Anders blijven de coins in mijn account.

Het algemene idee is dat je de individuele order-types goed moet snappen. Zodra je door hebt wat ze doen, kun je een open-order aan een sluit-order knopen om zo een complexe order neer te zetten die je coins op de juiste manier koopt (of verkoopt) en daarna wacht tot aan jouw voorwaardes is voldaan voordat de coins weer verkocht (of teruggekocht) worden.
(heel veel dank aan Rannasha voor het uitschrijven van deze uitleg)


Analyse

Alvast enkele sites om de koersen en handel te volgen:
http://bitcoin.clarkmoody.com
http://coinmarketcap.com
http://www.cryptocoincharts.info
http://bitcoinwisdom.com
http://bitcoinity.org/markets
http://ltc.block-explorer.com/charts
https://blockchain.info/charts

Uitleg over candlesticks:
http://stockcharts.com/sc...roduction_to_candlesticks

Ik heb voor mezelf een simpele HTML file op basis van frames* gemaakt, die me in staat stelt 4 koersen in 1 fullscreen pagina te volgen. Je kan zelf bepalen welke pagina's je erin zet, al zijn sommigen (zoals clarkmoody) niet in een frame te plaatsen. In onderstaand voorbeeld volg ik de BTC/USD en BTC/EUR koers op MtGox en de BTC/EUR en LTC/EUR koers op Kraken. Plaats onderstaande tekst in een leeg tekstbestand en sla op als een .html bestand. Open het vervolgens in je favoriete browser.
*frames is een verouderde techniek en werkt wellicht niet in elke browser

HTML:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN"
  "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Trading</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET cols="50%, 50%" frameborder="no" border="0">
 <FRAMESET rows="50%, 50%">
   <FRAME noresize src="http://bitcoinity.org/markets">
   <FRAME noresize src="http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btceur">
 </FRAMESET>
 <FRAMESET rows="50%, 50%">
   <FRAME noresize src="http://bitcoinwisdom.com/markets/kraken/ltceur">
   <FRAME noresize src="http://bitcoinwisdom.com/markets/kraken/btceur">
 </FRAMESET>
</FRAMESET>
</HTML>


Verhaaltje over analyse en grafieken volgt nog


FAQ

Waarom moet ik me overal verifiëren? Dit was toch anoniem?
Zodra exchanges echt geld moeten verwerken vallen ze onder wet- en regelgeving om witwassen te voorkomen (ook wel AML). Let goed op de specifieke eisen van de exchange en hou rekening met minimaal een week verwerkingstijd. Veel exchanges kunnen de enorme aanloop van nieuwe mensen niet aan.
Ik heb via SEPA geld overgemaakt. Hoe lang duurt het voor mijn fiat op een exchange beschikbaar is om te handelen?
Omdat je hier te maken hebt met traditionele banken moet je rekenen op 1-2 werkdagen. Soms is het geld al binnen 12 uur beschikbaar, maar het duurt regelmatig langer.
Ik heb de exchange gevraagd mijn geld terug te boeken. Hoe lang duurt dit?
Dit is sterk afhankelijk van de exchange. Kraken staat bijvoorbeeld bekend om snel te betalen, verwacht je geld binnen 1 a 2 werkdagen. Maar bij bijvoorbeeld Mt.Gox zou het zomaar weken kunnen duren.
Hoe zit dat met belasting?
Ga er maar vanuit dat je over je behaalde resultaten officieel belasting moet betalen, net als elke andere vorm van inkomsten. De exacte manier waarop is nog niet duidelijk, omdat er nog geen regelgeving is. Hou voor het gemak de stelregel aan: voor particulieren in box 3, voor fulltime handelaren is het omzet. *Ik heb geen verstand van belasting wetgeving. Vraag je inspecteur of accountant om meer info als het om serieuze bedragen begint te gaan.
Waarom schommelen koersen tussen de exchanges zo? Op dit moment is er een verschil van €20, zo kan ik toch heel makkelijk geld verdienen?
Ja en nee. We noemen dat arbitrage. Omdat het lastig is om geld en coins tussen exchanges heen en weer te verplaatsen ben je te laat om hierop te handelen. Om deze redenen zie je dan ook dat elke exchange op zichzelf staat en dus zijn eigen prijzen hanteert. Uiteraard zijn de prijzen wel gelinked en zie je de koersen elkaar wel volgen, soms met wat vertraging. Heb je op beide exchanges een rekening en geld/coins beschikbaar, dan zou je hier wel gebruik van kunnen maken door gelijktijdig 2 transacties op 2 exchanges te doen. Hiervoor heb je dan wel 2x zoveel geld/coins nodig als dat je op slechts 1 exchange handelt.


Disclaimer

!!! WAARSCHUWING !!!

Handelen in crypto currencies is uitermate risicovol. De kans op enorme winsten is aanwezig, maar net zo makkelijk kan je al je geld verliezen. Koersschommelingen van 50% of meer zijn vaker voorgekomen en zeker geen zeldzaamheid. Sommige alternatieve coins lijken slechts opgezet met het doel de oprichter rijk te maken. Lees je daarom goed in voor je met een nieuwe coin begint te handelen.

Het is verstandig om niet blind in de handel te duiken. Verdiep je in het product waar je in wil handelen (de kansen en gevaren) en raak vertrouwd met het handelsplatform.

Hanteer daarom deze basisregel: steek alleen dat geld erin wat je bereid bent te verliezen en laat je niet verleiden meer geld in een verliesgevende strategie te steken.

Tweakers en de posters in dit topic zijn niet verantwoordelijk voor financieel verlies als gevolg van handelen op basis van de informatie uit dit topic.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Happy trading :)

[Voor 255% gewijzigd door Ethirty op 02-03-2014 11:40]

Desktop | Server | Laptop


 • mat.hi.as
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 18:56
Is het hier dan wel toegestaan om enigszins te slowchatten?

 • Rupie
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-04 13:15
(jarig!)
ja, wat mij betreft wel.

Desktop | Server | Laptop


 • stok
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Vandaag voor 50 euro btc gekocht en meteen in ltc overgeheveld. Niet lekkerste moment om te doen misschien, maar misschien ook juist wel haha. Leuk om beetje mee te spelen

 • leecher
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 09:31
Gezien de snelle koerswijzigingen zal -slow-chat ook maar een relatief begrip zijn :P

 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

Beetje oppassen met die Litecoin; tot voor kort was deze een paar Euro waard, de huidige waarde is wel erg over-gewaardeerd.

Rupie: Bedankt. :)

[Voor 8% gewijzigd door Servowire op 29-11-2013 19:48]

met papier mache kun je alles maken!!


 • Rupie
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-04 13:15
(jarig!)
leecher schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:47:
Gezien de snelle koerswijzigingen zal -slow-chat ook maar een relatief begrip zijn :P
Klopt, precies de reden waarom ik dit in een apart topic wilde ;)

Desktop | Server | Laptop


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:47:
Beetje oppassen met die Litecoin; tot voor kort was deze een paar Euro waard, de huidige waarde is wel erg over-gewaardeerd.
En de waarde van de Bitcoin in niet overgewaardeerd ?

 • Joukea
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23:32
Toch jammer dat de namecoin weer zakt. De koers ging net zo lekker gestaag omhoog de afgelopen week.

 • Impry
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01-06 06:04

Impry

Rallymedia.nl

Ik ben echt benieuwd hoe de BTC zich begin volgende week houdt.
Als hij op $ 1100 blijft zitten dan is het goed, maar volgens het bubble-model kan hij ook nog instorten.

Rallymedia op YouTube - Rallymedia Facebook


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 11:36
Zodra BTC weer daalt gaat LTC weer omhoog. Heb 2.5 LTC staan op BTC-E dus ik laat het mooi nog even staan :P .

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Magicw00b
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22:50
Weer een dipje rond 8 uur in de bitcoin.. 8)7

 • pcprutser
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01:01

pcprutser

No message

Hij (litecoin) is (met name gister) enorm hard gestegen. Niet zo gek dat hij nu dus pas op de plaats moet maken.
Geeft mij wel een verlies van €50,- Maarja, geduld is een schone zaak :)

 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

PilatuS schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:48:
[...]


En de waarde van de Bitcoin in niet overgewaardeerd ?
Litecoin heeft 2,5 minuut blocktime, en de hoeveelheid coins per block is x2 zo groot
BTC = 3600 coins per dag nieuw gemined
LTC = 28800 coins per dag nieuw gemined

Er zijn erg veel heel, heel grote spelers in LTC. Ik mine en klooi al wat langer (2011), helaas heb ik niet zo veel coins meer (veel verkocht op $3). Echter; de huidige prijs is wat te positief, met een GPU zou je bij huidige koers makkelijk $15 per dag kunnen minen, dat is niet houdbaar in mijn nederige mening.

De cost-to-mine van LTC is ongevere 0.009 tot 0.010 BTC per coin. Vergeet niet dat in 2012/2013 hele volksstammen van BTC (GPU miners) zijn overgestap op LTC _puur_ om deze direct om te zetten voor BTC (een tiental procenten winst tov BTC minen)

tldr; pas op.

[Voor 16% gewijzigd door Servowire op 29-11-2013 19:53]

met papier mache kun je alles maken!!


 • mat.hi.as
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 18:56
Ik heb helaas ook zo'n 5 LTC gekocht op een te hoge koers. Hetzelfde met NMC eigenlijk. Gelukkig al wel genoeg winst gehaald afgelopen week, maar ik heb vandaag niks kunnen doen :P

 • Arsenius
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
Overgewaardeerd? Dat is relatief.. Het is wat de gek ervoor geeft. LTC kan 20 euro zijn of 200 of 2000. Geldt net zo goed voor Bitcoin of andere cryptcoins.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
PilatuS schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:48:
[...]


En de waarde van de Bitcoin in niet overgewaardeerd ?
Bitcoins kan je ook gewoon uitgeven voor bijvoorbeeld een pizza. Met 1 XBT koop je tegenwoordig aanzienlijk meer dan een paar weken terug. Dus hoewel de koers nog wel instabiel is, heeft het wel meerwaarde tov andere coins die tot nu toe alleen nog maar waarde uit speculatie halen.

Zodra de eerste handelaren een andere coin gaan accepteren als betaalmiddel zal die koers, naar mijn verwachting, exploderen.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Arsenius
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
En die coin die dat zou kunnen zijn, dat is jawel de Litecoin.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
De litecoin maakt wel de meeste kans daarop ja, omdat er van de altcoins het meeste fiat in omgaat. Maar het blijft koffiedik kijken. Kan net zo makkelijk dat de actieve invoering van mBTC de positie van de bitcoin alleen maar verder versterkt.

Dus blijf gewoon alert met de handel in alternatieve coins. Steek er niet meer in dan je kwijt wil raken!

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

Arsenius schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:55:
En die coin die dat zou kunnen zijn, dat is jawel de Litecoin.
Doe wat je wilt, maar Litecoin is afgelopen jaren altijd al de underdog geweest.
In April is hij net als nu (tijdens grote media aandacht) ook even van 10 cent naar 6 euro geschoten.

En heeft toen maanden (tot deze week) rond de 2 gehangen.

Ik verwacht dat hij weer terug zakt naar ongeveer 10 tot 15 Euro. Dat is een mooie prijs waar je makkelijk tegen kunt minen met een leuke winst.

Poolspeed is ook al gezakt van 58Ghash (dinsdag) naar 42Ghash, meestal is dat een voorteken voor een correctie.

met papier mache kun je alles maken!!


 • frennek
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 02-06 16:01
Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:57:
De litecoin maakt wel de meeste kans daarop ja, omdat er van de altcoins het meeste fiat in omgaat. Maar het blijft koffiedik kijken. Kan net zo makkelijk dat de actieve invoering van mBTC de positie van de bitcoin alleen maar verder versterkt.

Dus blijf gewoon alert met de handel in alternatieve coins. Steek er niet meer in dan je kwijt wil raken!
Zodra de meeste exchanges overgaan op waarde per mBTC, zal de bitcoin koers ook wel weer een vlucht krijgen. Een hoop mensen begrijpen nog maar slecht dat een bitcoin deelbaar is en door zo'n simpele wijziging van aanduiding creëer je ineens een factor 1000 coins extra.

 • leecher
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 09:31
Ik denk dat bij introductie van mBTC de zogenaamd lage prijs het gevoel weer op zal spelen. Mensen zien $1 staan per mBTC, herinneren zich de grote stijging van BTC en de altcoins en gaan weer inzetten. $1 lijkt immers helemaal niet veel.

 • mat.hi.as
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 18:56
frennek schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:00:
[...]


Zodra de meeste exchanges overgaan op waarde per mBTC, zal de bitcoin koers ook wel weer een vlucht krijgen. Een hoop mensen begrijpen nog maar slecht dat een bitcoin deelbaar is en door zo'n simpele wijziging van aanduiding creëer je ineens een factor 1000 coins extra.
Ook belangrijk is dat zo'n 'coin' nog maar €0.80 kost, in plaats van €800. En het feit dat je er makkelijk 200 kan hebben, in plaats van 0.2. Psychologie is zo raar :)

 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Overgaan op mBTC zal een sterke impuls geven aan het vertrouwen. Dan voornamelijk de psychologische factor van het "bezitten van een hele coin'.

Je kan tegenwoordig voor slechts 1 a 2 dollar mbtc coins kopen!

 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

Kunnen we beter direct overschakelen naar Sathosi of uBTC ;)
Ik hoop toch dat mensen wel decimalen snappen, 100 cent is ook niet meer dan 1 Euro....

Ook kun je 1 mBTC (0.001 BTC) ook niet versturen zonder 0.0005 BTC fee.
Dat is wel veel; 5%

[Voor 67% gewijzigd door Servowire op 29-11-2013 20:06]

met papier mache kun je alles maken!!


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
^ Dat dus. De psychologie van een lage prijs per mBTC zal een deel van de markt van de altcoins naar de bitcoin terug trekken.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 19:51:
[...]


Litecoin heeft 2,5 minuut blocktime, en de hoeveelheid coins per block is x2 zo groot
BTC = 3600 coins per dag nieuw gemined
LTC = 28800 coins per dag nieuw gemined

Er zijn erg veel heel, heel grote spelers in LTC. Ik mine en klooi al wat langer (2011), helaas heb ik niet zo veel coins meer (veel verkocht op $3). Echter; de huidige prijs is wat te positief, met een GPU zou je bij huidige koers makkelijk $15 per dag kunnen minen, dat is niet houdbaar in mijn nederige mening.

De cost-to-mine van LTC is ongevere 0.009 tot 0.010 BTC per coin. Vergeet niet dat in 2012/2013 hele volksstammen van BTC (GPU miners) zijn overgestap op LTC _puur_ om deze direct om te zetten voor BTC (een tiental procenten winst tov BTC minen)

tldr; pas op.
Bedankt voor die info :) Hier heb ik wat aan.

 • FaceDown
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22:55

FaceDown

Storende factor.

LTC zakt door z'n hoeven? Dat is toch wel het extra risico van de LTC tov de BTC. Er zit niets 'achter', geen support van webwinkels, weinig toekomstperspectief. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik ben zelf voor de zekerheid eruit gestapt..

Groetjes, FaceDown.


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Net mijn 8 te duur gekochte litecoins omgezet naar 0,28 XBT. Hopelijk krijg ik daar geen spijt van op de korte termijn :') Heb nu wel wat verlies moeten nemen, maar goed, slaap ik hopelijk weer goed :P

[Voor 24% gewijzigd door Ethirty op 29-11-2013 20:19]

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Phyxion
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18:55

Phyxion

_/-\o_

Draai je daar nu ook al niet veel verlies op dan?

'You like a gay cowboy and you look like a gay terrorist.' - James May


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Phyxion schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:19:
Draai je daar nu ook al niet veel verlies op dan?
Ja behoorlijk. Iets van €100 moeten inleveren. Maar de rest van mijn coins staat nog dik in de plus, dus het moest maar. Overall klaag ik nog niet (op papier), maar had graag met die laatste aankoop mijn eerste inzet willen verzilveren.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
FaceDown schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:16:
LTC zakt door z'n hoeven? Dat is toch wel het extra risico van de LTC tov de BTC. Er zit niets 'achter', geen support van webwinkels, weinig toekomstperspectief. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik ben zelf voor de zekerheid eruit gestapt..
Lastige beslissing? Of verwacht je dat het nog verder naar beneden gaat?

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


Anoniem: 179336

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:26:
[...]

Lastige beslissing? Of verwacht je dat het nog verder naar beneden gaat?
Gaat wel weer omhoog. :)

 • ls789
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 17:02

 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

Nog een advies voor mensen die net "beginnen" met deze hobby. Gebruik alleen geld wat je kan beschouwen als "verbrand".

Dan voel je ook niet slecht, of heb je stress.

met papier mache kun je alles maken!!


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:28:
Nog een advies voor mensen die net "beginnen" met deze hobby. Gebruik alleen geld wat je kan beschouwen als "verbrand".

Dan voel je ook niet slecht, of heb je stress.
Dan nog kan het behoorlijk onrustige nachten opleveren :')

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:29:
[...]

Dan nog kan het behoorlijk onrustige nachten opleveren :')
Dat is het niet waard, dan moet je stoppen. Emotie is een slechte raadgever.

met papier mache kun je alles maken!!


 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:31:
[...]


Dat is het niet waard, dan moet je stoppen. Emotie is een slechte raadgever.
F5 ook ooit ;)

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • posttoast
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 23:07
Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:31:
[...]


Dat is het niet waard, dan moet je stoppen. Emotie is een slechte raadgever.
Haha, ja dat is makkelijk praten natuurlijk. Ik betrap mezelf er ook op dat ik 's nachts als ik naar de WC ga toch even op mijn iPhone kijk wat de koers doet.

omniscale.nl


 • Phyxion
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18:55

Phyxion

_/-\o_

posttoast schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:33:
[...]

Haha, ja dat is makkelijk praten natuurlijk. Ik betrap mezelf er ook op dat ik 's nachts als ik naar de WC ga toch even op mijn iPhone kijk wat de koers doet.
Precies de reden dat als ik mijn geld enigsinds zeker kan zetten ik er mee ophoud :)

'You like a gay cowboy and you look like a gay terrorist.' - James May


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Ik zie het als een hobby. Het geld wat erin gaat beschouw ik als verloren. Stress mag het niet opleveren, want dat hoort niet bij een hobby.

Mogelijkerwijs levert het wat extra centen op, dan is het mooi meegenomen. Intussen leer ik een hoop over het handelen en het technologische aspect.

Anoniem: 179336

posttoast schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:33:
[...]

Ik betrap mezelf er ook op dat ik 's nachts als ik naar de WC ga toch even op mijn iPhone kijk wat de koers doet.
Je bent niet de enige. :$

 • Revaes
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 01-06 15:43
Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:29:
[...]

Dan nog kan het behoorlijk onrustige nachten opleveren :')
Daar hebben ze de stop loss voor uitgevonden, evenals een limit sell op een hoge prijs

 • Anoniem: 337854
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
litecoins gaan echt wel stijgen.. ook dit is maar het begin denk ik nog.
het is gewoon de nummer 2

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
renevanes schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:35:
[...]


Daar hebben ze de stop loss voor uitgevonden, evenals een limit sell op een hoge prijs
Ja, maar dan moet je wel je coins op de exchange laten staan en de goede orders inkloppen ;)

:X Ik geloof dat ik met het terugboeken mijn quota heb overschreden. Hopelijk hoef ik niet nu tier 3 aan te vragen, dat kost dagen :/

[Voor 18% gewijzigd door Ethirty op 29-11-2013 20:50]

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:45:
[...]

Ja, maar dan moet je wel je coins op de exchange laten staan en de goede orders inkloppen ;)
Dat is inderdaad een lastige afweging.

- Alle coins op een exchange met risico van diefstal, hacken etc maar met stop loss.
- Of coins veilig in een eigen wallet, maar niet snel kunnen verkopen bij een total crash.

Persoonlijk ben ik daar nog niet helemaal uit.

 • stok
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Of beide? Beperk je de verliezen either way.

Anoniem: 179336

170074 schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 20:50:
[...]


Dat is inderdaad een lastige afweging.

- Alle coins op een exchange met risico van diefstal, hacken etc maar met stop loss.
- Of coins veilig in een eigen wallet, maar niet snel kunnen verkopen bij een total crash.

Persoonlijk ben ik daar nog niet helemaal uit.
Je inleg in je wallet en je 'winst' op de exchange?

 • gise
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
LTC krabbelt weer iets op, ben benieuwd of het doorzet

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Ik zie het ja. Maar als hij weer verder gaat zakken verzilver ik mijn coins en probeer ik het later nog wel een keer op nieuw met het geld uit mijn winst :+

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • FaceDown
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22:55

FaceDown

Storende factor.

gise schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 21:14:
LTC krabbelt weer iets op, ben benieuwd of het doorzet
En is onderuit aan het kletteren op BTC-e. Al ruim 15 minuten rode staafjes.. Op Kraken blijven ze gewoon kopen tegen 30 euro terwijl BTC-e al richting de $31 gaat 8)7 Sommige mensen kijken blijkbaar niet naar charts.. dat gaat ze geld kosten zo.

[Voor 10% gewijzigd door FaceDown op 29-11-2013 21:21]

Groetjes, FaceDown.


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Dat verschil trekt bij. Je ziet het wel vaker, btc-e bepaalt de koers van ltc en kraken hobbelt er altijd achter aan.

Kun je gebruik van maken..

 • Revaes
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 01-06 15:43
Daarnaast is er ook een enorme sell wall op 30. Als we uitgaan van het huidige volume zal die muur er nog wel een dikke 2 uur blijven staan. Op het moment heb ik geen LTC meer, maar heb wel alvast een buy stop limit staan voor als de muur valt.

 • Servowire
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 31-05 13:58

Servowire

prutser:~#

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 21:18:
Ik zie het ja. Maar als hij weer verder gaat zakken verzilver ik mijn coins en probeer ik het later nog wel een keer op nieuw met het geld uit mijn winst :+
Buy high sell low?
Rookie mistake...

met papier mache kun je alles maken!!


 • FaceDown
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22:55

FaceDown

Storende factor.

Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 21:28:
[...]


Buy high sell low?
Rookie mistake...
Tenzij 'ie echt onderuit klettert en je later weer lager inkoopt. :)

Groetjes, FaceDown.


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Servowire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 21:28:
[...]


Buy high sell low?
Rookie mistake...
Buy low, take profit, repeat ;)

Mijn overpriced LTC die ik gekocht heb uit mijn winst heb ik inmiddels (met een klein verlies) al omgezet in nog steeds stijgende XBT. Overall nog steeds happy met mijn handel.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • FaceDown
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22:55

FaceDown

Storende factor.

Dit wordt wellicht een echte crash. Ben blij dat ik eruit ben gestapt.

Groetjes, FaceDown.


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
FaceDown schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 21:40:
Dit wordt wellicht een echte crash. Ben blij dat ik eruit ben gestapt.
Zeg dat nou niet :( Ik krijg mijn litecoins niet zichtbaar en heb inmiddels al meer dan genoeg confirmations :X
Support ticket is uiteraard aangemaakt, maar buiten kantoor uren zal ik wel lang moeten wachten.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Ltc freefalling. Ik heb zelf 42 @ €3,50 gehaald en in een stash gezet. Kom ik niet aan totdat het niveau van btc is bereikt. :P

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
:'(

Bye bye profit ;w

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • FaceDown
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22:55

FaceDown

Storende factor.

En we gaan weer omhoog. Ik heb me weer ingekocht :D

Groetjes, FaceDown.


 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Het was een pump. Mensen wilden PPC kopen, waardoor LTC ingewisseld moest worden.

[Voor 65% gewijzigd door Tanuki op 29-11-2013 21:58]


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Trading 101: als je snel wil handelen moet je alles online bewaren en niet wegboeken :P
(disclaimer: met alle risico's van dien)

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Petervanakelyen
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 22-05 15:20
Behoorlijke bump in de grafiek van bitcoinity, van €830 in een paar seconden naar bijna €880.

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 18:53

Tourniquet

Hiya, fellas!

Petervanakelyen schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:06:
Behoorlijke bump in de grafiek van bitcoinity, van €830 in een paar seconden naar bijna €880.
Ja, iemand kocht ook een paar bitcoins op Gox:

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • pposthoorn
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18:13

pposthoorn

Constructeur

Weet iemand wat het betekend als je deposit (LTC in mijn geval) bij kraken op "on hold" staat?
Ik heb de deposit vanochtend om iets over 8 gedaan vanaf btce en op blockexplorer kan ik zien dat er al meer dan genoeg confirmations zijn.

Ik ben net van tier 1 naar tier 2 gegaan dus het is niet meer de deposit limiet.

Beetje onhandig want nu kan ik niet arbitreren :( :P

 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Nice @ 2250btc x 1220 usd. Lijkt weer een nieuwe alltime high aan te komen.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
pposthoorn schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:12:
Weet iemand wat het betekend als je deposit (LTC in mijn geval) bij kraken op "on hold" staat?
Ik heb de deposit vanochtend om iets over 8 gedaan vanaf btce en op blockexplorer kan ik zien dat er al meer dan genoeg confirmations zijn.

Ik ben net van tier 1 naar tier 2 gegaan dus het is niet meer de deposit limiet.

Beetje onhandig want nu kan ik niet arbitreren :( :P
On hold klinkt als het overschrijden van je limieten. Misschien hanteren ze nog de tier-1 limiet, of misschien ben je ook al over je tier-2 limiet heen (coins x koers in $)

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • pposthoorn
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18:13

pposthoorn

Constructeur

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:14:
[...]

On hold klinkt als het overschrijden van je limieten. Misschien hanteren ze nog de tier-1 limiet, of misschien ben je ook al over je tier-2 limiet heen (coins x koers in $)
Bedankt, natuurlijk al 3x in de FAQ gekeken en niks gevonden en 5min nadat ik het vraag vind ik toch de goede plek in de FAQ 8)7

Ik was tier 1 en heb 3 deposits gedaan die samen ~975$ waren, daarna vanochtend dus nog een deposit gedaan die er over heen ging (had niet in de gaten dat ik er zo veel deed dat ik aan de limiet zat :9 )
Ergens tussen 5u vanmiddag en 22u vanavond tier 2 goedgekeurd, dus limiet naar $2000
Deposit staat nog op hold. Zou het zin hebben om een support ticket te sturen? er staat bij 2 businessdays maar hoop toch wel dat het daarvoor gefixt is. Het is dat ik niet van plan ben de litecoin voor euro/usd te ruilen maar anders was het misschien wel uur geweest dat mn litecoin vast staan terwijl de koers naar beneden dendert.

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 31-05 21:30
catchingfire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 13:17:
rabo-->kraken deposit

Ongeveer 24hr geleden... nog altijd niets
Nu al ruim alderhalve dag geleden geld overgemaakt maar nog steeds niks in m'n Kraken balance... pfff... en in het weekend zal er ook wel niets gebeuren?

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Bij coin stortingen moet je sowieso meer geduld hebben dan ik had verwacht. Ik ben nu al 2 uur veel geld aan coins kwijt die ergens op internet "zwerven", zelfs na 36 confirmations. Toch een minpuntje voor "snelle overboekingen" en een minpuntje voor Kraken op dit moment.

Het is nu wachten op support, maar die zijn al lang en breed naar huis :'(

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Lifelogger
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 03-05 13:25
Zie de winst op m'n LTC voor m'n ogen verdampen momenteel door dat nieuws bericht. Zal wel weer even duren voor het een beetje op niveau is.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Lifelogger schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:25:
Zie de winst op m'n LTC voor m'n ogen verdampen momenteel door dat nieuws bericht. Zal wel weer even duren voor het een beetje op niveau is.
Easy come, easy gone. Ik heb sinds ik mijn coins heb overgeboekt al €300 zien verdampen :') Nog even en mijn stop loss plannen zijn sowieso niet meer nodig en kan ik beter gokken op een nieuwe klim.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Biersteker
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 20-05 22:28
Ik snap echt niet waarom tweakers niet een verkoop in crypto optie bij V&A zet. Zou V&A opfleuren, Enorme toestroom van gebruikers genereren (dus hoger ads inkomsten) en een leuke dienst toevoegen. :@

Originally, a hacker was someone who makes furniture with an axe.


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Omdat, gezien de nieuwe toestroom van users deze week, er überhaupt nog maar heel weinig tweakers in coins zitten. En omdat ze maar beperkte resources hebben om aan de site te sleutelen.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • mat.hi.as
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 18:56
Biersteker schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:27:
Ik snap echt niet waarom tweakers niet een verkoop in crypto optie bij V&A zet. Zou V&A opfleuren, Enorme toestroom van gebruikers genereren (dus hoger ads inkomsten) en een leuke dienst toevoegen. :@
Plus dat de bitcoin aantrekkelijker wordt in Nederland -> koers omhooggaat -> tweakers rijker -> meer abbo's verkocht :+. Maar ja, het lijkt me inderdaad een prima optie om te hebben, net als PayPal.

 • pposthoorn
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18:13

pposthoorn

Constructeur

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:25:
Bij coin stortingen moet je sowieso meer geduld hebben dan ik had verwacht. Ik ben nu al 2 uur veel geld aan coins kwijt die ergens op internet "zwerven", zelfs na 36 confirmations. Toch een minpuntje voor "snelle overboekingen" en een minpuntje voor Kraken op dit moment.

Het is nu wachten op support, maar die zijn al lang en breed naar huis :'(
Ja daar struikelde ik ook een beetje over. Bij de exchanges ben je heel afhankelijk hoe snel ze je deposit verwerken. Soms valt het mee, soms zie je al bergen confirmations op blockchain of de verzendende kant en dan staat het er nog tijden niet op.

Laten we maar zeggen dat we nog in de "opstartperiode" zitten :P Als je straks bij de AH er mee kan betalen is dit vast opgelost en zitten wij allemaal in de tuin van onze nieuwe villa.

 • Virtual Reality
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 02-06 22:53
Denk dat LTC zich pas weer zal gaan stabiliseren rond de €15 De afgelopen dagen is er gewoon veel gepushed door mensen die snel winst wilden maken. Die hebben nu hun profit en nu zakt de LTC weer naar een normaal niveau. Ik geloof wel dat hij ooit weer omhoog gaat maar dat zal minder plots gebeuren verwacht ik. Hoe dan ook, ik heb er wat winst mee kunnen maken en hou nu slechts 1 LTC over, want je weet maar nooit ;)

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
catchingfire schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:23:
[...]


Nu al ruim alderhalve dag geleden geld overgemaakt maar nog steeds niks in m'n Kraken balance... pfff... en in het weekend zal er ook wel niets gebeuren?
Dat is vreemd voor de Rabo, ik heb 4x binnen 12u mijn geld op Kraken zien verschijnen. Misschien hebben ze hun nieuwe anti-bitcoin policy in werking gezet? Al zullen ze dat nooit gaan toegeven.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Vetruvian83
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 02-06 16:34
Ik zit (net als een hoop anderen) al meer dan 48 uur te wachten op mijn tier-2 verificatie op Kraken. Nu lees ik hier dat er ook verschillende mensen zijn die snel (binnen minuten of uren) tot en met tier-2 geverifieerd waren.

Ik vraag me af of een van die mensen hier wil delen hoe zij hun adresgegevens hebben ingevuld. Wellicht kunnen we een patroon voor snel(lere) verificatie ontdekken. Een van de support medewerkers heeft op bitcointalk namelijk uitgelegd dat tier-1 en 2 in principe automatisch afgehandeld worden (en dat je moest proberen je adres 'googlebaar' in te vullen), tenzij dat niet lukt. Ik vermoed dat mijn adresnotatie roet in het eten heeft gegooid :(.

Ik heb het als volgt ingevuld:
Address Line 1: Straatnaam huisnummer
Address Line 2: -leeg-
Address Line 3: -leeg-
Country/Territory: Netherlands
State/Province/Subdivision: Provincie
City: Stad
ZIP/Postal Code: 1234XX

Ik vraag me nu af of het ontbreken van een spatie tussen de cijfers en letters van de postcode roet in het eten heeft gegooid, aangezien mijn adres op google is terug te vinden inclusief een spatie op die plek.

 • mat.hi.as
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 18:56
Ik doe automatisch géén spatie tussen getallen en letters bij mijn postcode, net als jij dus. En ik was binnen tien minuten geverifieerd, dus daar ligt het niet aan. Dat is ondertussen wel anderhalve week geleden, maar dan nog.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Vetruvian83 schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:32:
Ik vraag me nu af of het ontbreken van een spatie tussen de cijfers en letters van de postcode roet in het eten heeft gegooid, aangezien mijn adres op google is terug te vinden inclusief een spatie op die plek.
Ik mag toch hopen dat een internationale site als Kraken rekening houdt met een spatie meer of minder.

Persoonlijk gok ik er op dat er steekproefsgewijs aanmeldingen handmatig gecontroleerd worden. Heb er zelf geen andere verklaring voor kunnen bedenken.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • DaTuX
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-02 20:01

DaTuX

Tech Junkie

zelf al bijna 48 uur aan het wachten op verificatie bij kraken :(

had ook geen spatie bij de postcode maar of dat nu een issue is?........

een mening is zo sterk als de som van zijn argumenten


 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 31-05 21:30
Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:31:
Dat is vreemd voor de Rabo, ik heb 4x binnen 12u mijn geld op Kraken zien verschijnen. Misschien hebben ze hun nieuwe anti-bitcoin policy in werking gezet? Al zullen ze dat nooit gaan toegeven.
Maar dan lijkt het me dat ik een foutmelding zou krijgen en er geen geld afgeboekt zou zijn. Nu is m'n geld ergens in de Twilight Zone...

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Wees blij. Verlies je nu ook geen geld ;) Ik zie mijn geld momenteel verdampen en ik kan er niks aan doen :(

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • posttoast
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 23:07
Zoals al vaker aangegeven: zo'n verificatie kan heel lang duren. Bij mijn ongeveer 5 dagen. Komt uiteindelijk echt wel goed.

omniscale.nl


 • pposthoorn
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18:13

pposthoorn

Constructeur

Ik weet het niet precies meer maar volgens mij heb ik 2-3 dagen geleden mn tier 2 verificatie aangevraagd. Vond vandaag dat het lang duurde dus een support ticket gemaakt en daarna gelijk tier 3 aangevraagd en vanavond was ik tier 2. Kan toeval zijn natuurlijk maar misschien helpt het. Tier 3 is nu processing.

 • SibrenNass
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 29-12-2022
Dit topic ging toch over de handel en koers?
Iig verificatie is gwn toeval, ik had tier 2 binnen een half uur, sommige doen er dagen over.

Volgens mij gaat de LCT instorten..

 • pposthoorn
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18:13

pposthoorn

Constructeur

SibrenNass schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:47:
Dit topic ging toch over de handel en koers?
Iig verificatie is gwn toeval, ik had tier 2 binnen een half uur, sommige doen er dagen over.

Volgens mij gaat de LCT instorten..
Ik had dezelfde vraag. Maar kraken is om te handelen dus valt onder handel ;)

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Gaat? Hij is al flink ingestort en ik zie nog geen correctie. Er zit nog een flinke dump in de weg.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • SibrenNass
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 29-12-2022
Ja maar ik bedoel weer naar 10 euro

 • DaTuX
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-02 20:01

DaTuX

Tech Junkie

LTC net optijd omgezet naar BTC, en trekt BTC ook weer aan,
mooi meegenomen

een mening is zo sterk als de som van zijn argumenten


 • Virtual Reality
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 02-06 22:53
Ik verwacht dat de BTC zo wel zal stijgen, lopen een beetje achter op de grote jump eerder vanavond.

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:14
LTC ondergaat het klassieke pump-and-dump verschijnsel. Lekker omhoog gemanipuleerd als goedkopere investering dan BTC en nu wordt er gecashed door de grote spelers.

Dit zie je bij veel altcoins zo nu en dan gebeuren. Hoe lager de market-cap, hoe makkelijker iemand met een grote wallet de boel kan manipuleren. LTC is om die reden redelijk stabiel, maar de omstandigheden waren nu ideaal voor een P&D.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • FaceDown
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22:55

FaceDown

Storende factor.

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:50:
Gaat? Hij is al flink ingestort en ik zie nog geen correctie. Er zit nog een flinke dump in de weg.
Ik weet niet waar jij kijkt, maar als je op bitcoinwisdom.com kijkt en je zet de interval op 1 minuut, dan zie je dat het toch weer aardig de juiste kant op gaat nu.

Groetjes, FaceDown.


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Kraken tikte net de €20 aan, dat is de enige prijs die ik in de gaten houdt, aangezien ik daar handel. Dat is een flink eind van de bijna €40 eerder vandaag.

Jouw site geeft toch alleen de bitcoin koers weer? Ik zie in ieder geval geen instellingen om de litecoin prijzen weer te geven.Nevermind, ik keek verkeerd. Maar nog steeds geen stijgende lijn ;)

[Voor 40% gewijzigd door Ethirty op 29-11-2013 23:03]

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • fuqua
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-06 09:23
zo dat was een diep dal voor ltc vandaag zeg :( ik denk dat en hoop dat de bodem nu wel bereikt is.

 • pposthoorn
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18:13

pposthoorn

Constructeur

Ethirty schreef op vrijdag 29 november 2013 @ 22:56:
Kraken tikte net de €20 aan, dat is de enige prijs die ik in de gaten houdt, aangezien ik daar handel. Dat is een flink eind van de bijna €40 eerder vandaag.

Jouw site geeft toch alleen de bitcoin koers weer? Ik zie in ieder geval geen instellingen om de litecoin prijzen weer te geven.Nevermind, ik keek verkeerd. Maar nog steeds geen stijgende lijn ;)
Ik gok dat hij deze piek bedoelt van 27 naar 33:

 • DaTuX
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-02 20:01

DaTuX

Tech Junkie

kraken ijlt nogal na in vergelijk tot bitcoinwisdom.com / bitcoinity.org (mt.grox)
vind et daardoor lastig in te grijpen op directe markt ontwikkelingen (beetje vertekend beeld lijkt het wel)
maar de interface is (imo) erg prettig om mee te werken

aan de andere kant goed alternatief heb ik niet gevonden (euro/dollar/BTC/LTC)

een mening is zo sterk als de som van zijn argumenten


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:26
Volgens mij heeft iemand de koers flink zitten manipuleren zojuist. We zitten inmiddels al weer terug op de €30. Pfieuw, ik kneep hem stiekem toch wel een beetje :P

[Voor 14% gewijzigd door Ethirty op 29-11-2013 23:20]

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB

Pagina: 1 2 3 ... 178 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Deze topic is bedoeld voor discussie over de handel en koersverloop van cryptocurrencies. Aangezien er nu een speciaal forum is voor cryptocurrencies kunnen voor specifieke vragen gewoon topics worden geopend (met in ogenschouw nemende de algemene regels voor het openen van topics - vragen die niet topicwaardig zijn zouden hier uberaupt niet gesteld moeten worden)

Discussies en ontwikkelingen aangaande MtGox gaarne bespreken in Mt.Gox - Huidige status en ontwikkelingen

Referral codes zijn niet toegestaan en worden onherroepelijk verwijderd conform Het algemeen beleid

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee