Ik heb zelf goede ervaringen met dit station:
https://www.eleshop.nl/at...lucht-soldeerstation.html
Nu zijn die goede ervaringen wel beperkt kader opgedaan. Echter kan ik wel de Aoyue 852 afraden. Ding maakt veel herrie, produceert elektronisch veel rommel op je netspanning bij aan/uitschakelen, en tijdens reflow op een redelijke temperatuur (350C) voor zelfs een klein 6-pin SON package had ik een PCB preheater en chipquick pasta nodig.
Ik denk persoonlijk dat 1 van die Atten's geen verkeerde keus is. De AT858D is jaren erg populair geweest, en voor zover ik weet heb ik geen horrorverhalen over z'n modernere opvolger (ST-8800D) gehoord. Digitale presets instellen is wel erg handig. Met 3 presets kan je makkelijk iets instellen voor bvb krimpkous (zeg 150C met veel lucht), preheaten (~250C met veel lucht) en reflowen (380C met weinig lucht).
Vooral met kleine nozzles wil je de lucht helemaal naar 'niks' kunnen terugdraaien, omdat diezelfde debiet door een kleine nozzle nog steeds veel luchtsnelheid geeft. Veel stations regelen terug tot 30L/min. De 120L/min van mijn station gebruik ik nooit. Veel klein spul werk ik <10% air, en bij grotere chips of areas 40-50% max. Ik draai liever de temperatuur iets verder op tot 380C-400C (waarbij in mijn ervaring een degelijke kwaliteit PCB na 1min nog steeds geen vormen van verkleuring laat zien indien verspreid over groot genoeg gebied).
Klein solderdraad is zeker aan te raden, met goede flux kern. 0.5mm max, kleiner is beter. 1.5mm is m.i. voor elektra, niet voor elektronica

Flux stift (of gel, gebruik bij voorkeur stift) en alcohol om fluxresten te verwijderen is ook zeker handig. Verder een goede pincet (recht & krom) en je komt al een heel eind.
Reflow stations gebruik ik overigens enkel voor het solderen van bepaalde ICs (zoals QFN of BGA), of desolderen van ICs. Het vervelende is dat namelijk kleine onderdelen zo wegvliegen, zelfs met 30L/min

. Onderdelen willen nog in zekere mate aan flux blijven kleven, maar voor simpele onderdelen zoals weerstanden of ICs met pootjes gebrui ik geen extra flux, en doe ik altijd met de hand. Desolderen van simpele weerstanden kan je 2 soldeerbouten gebruiken. Of voor klein spul zoals <=0603 zelfs met 1 soldeerbout met bvb een chisel punt. Een gezonde klodder tin op de punt, en parallel naast weerstand zetten zodat de punt beide contacten tegelijk overbrugt en je kan het er zo van af vegen.
Grensgevallen zoals een SOT-23 kan je ook met 1 soldeerbout doen, maar met reflow gaat het gewoon veel makkelijker. Je kan altijd nog veel soldeer op de pads leggen en bij 400C regelmatig beide kanten opstoken totdat de package loskomt.