Welkom in het Wow topic!
Na de vele avonturen in Pandaria, zit onze taak in het thuisland van de Pandaren erop. We hebben de Sha's overmeestert, de Thunder King het zwijgen opgelegd. En toen was Garrosh aan de beurt.

De strijd tegen Garrosh Hellscream is gestreden. Nadat hij uit Orgrimmar verdreven is, werd Garrosh uiteindelijk in Pandaria gevangen gezet. Echter één van zijn vertrouwelingen manipuleerde met de tijdlijn en liet hem - nog voordat hij veroordeeld werd - ontsnappen naar Draenor in het verleden. Daar heeft hij de intentie om de Iron Horde op te richten, met hulp van het Azeroth van nu. Hij deinst er niet voor terug om de tijdlijn te manipuleren.

Welke consequenties dit met zich mee brengt, is te zien in de nieuwe expansion, Warlords of Draenor. Dit is de vijfde uitbreiding van World of Warcraft. Het was aangekondigd op 8 november 2013 door Chris Metzen op BlizzCon 2013. Inmiddels is de expansion gelanceerd en kunnen we aan de slag met het nieuwe verhaal in deze uitbreiding.

Inhoudsopgave
Klik op de onderstaande knoppen om door de topicstart te bladeren.

Expansion 4: Mists of PandariaExpansion 5: Warlord of Draenor
Alle info over je WoW account en subscriptions vind je hier.

Class guides & macro'sAddons & links naar wow sites
Spelen met andere Tweakers?Vorige topic & credits


World of Warcraft
World of Warcraft is de meest succesvolle MMORPG ooit. Het spel is in Europa uitgebracht op 11 februari 2005, enkele maanden na de launch in Noord-Amerika. Het spel, alsmede de Warcraft verhaallijn, is ontwikkeld en wordt onderhouden door Blizzard Entertainment, bekend van onder meer de Diablo, Warcraft (RTS games) en Starcraft spellen.

Het principe van het spel is dat jij een karakter bespeelt die begint als jonge strijder. Door quests uit te voeren help je jouw faction (Horde of Alliance) waar mogelijk en verzamel je experience waardoor jouw karakter beter wordt. Tevens ontvang je als beloning voor deze quests verschillende items, zoals wapens, armor-stukken of andere hulpmiddelen.

Op dit moment telt World of Warcraft 9,1 miljoen spelers wereldwijd verspreid over Noord-Amerika, Australië, Europa, Brazilië, Rusland, China, Taiwan en Korea.

Sinds 28 juni 2011 krijg je als beginnende WoW speler, of wanneer je WoW al hebt zonder uitbreidingen, de expansion The Burning Crusade, uitgebracht op 16 januari 2007, er gratis bij. Hiermee worden twee rassen, Draenie en Blood Elf, toegevoegd. Tevens komt met deze eerste uitbreiding het continent Outlands erbij om tot level 70 te kunnen spelen en ook flying mounts kunt gebruiken. Ook kun je de profession Jewelcrafting gebruiken en pvp in de arena's uitoefenen.

Sinds 19 september 2012 krijg je tevens als beginnende en bestaande speler toegang tot de content van Wrath of the Lich King. Deze uitbreiding is uitgekomen op 13 november 2008. Hiermee krijg je dus toegang tot de Death Knight class, het continent Northrend om naar level 80 te kunnen levelen. En ook de profession Inscription kan je beoefenen.

World of Warcraft: Cataclysm is sinds 15 oktober ook tot de de basisset van deze MMORPG toegevoegd. In Cataclysm bezoek in het huidige Azeroth landschappen die worden gescheurd zijn door Deathwing, die na een lange periode van rust wraak neemt in Azeroth. Tevens kan je met twee extra rassen aan de slag, namelijk de Worgen (alliance) en de Goblins (horde). De level cap is gezet op level 85. Ook is er een nieuwe profession genaamd Archaeology.

Je kunt ook, als je nog twijfelt, het spel uitproberen. Hiervoor heeft Blizzard World of Warcraft - Starter Edition ontwikkeld. Deze is gratis speelbaar met een aantal restricties. Zie verderop in de startpost voor meer info.

Meer info:
WoW | The Burning Crusade | Wrath of the Lich King | Cataclysm
Klik hier om te zien waar je deze kunt kopen!Het spel is hier
te koop:Mists of Pandaria
Op Blizzcon 2011 werd de vierde expansion voor World of Warcraft aangekondigd. Deze draagt de naam Mists of Pandaria. Een expansion waar vele op wachten en gewacht hebben. Eindelijk mogen we dan met die pandaberen spelen, een ras welke sinds de introductie in Warcraft III gezien wordt als een grapje. Gelukkig is deze expansion geen grap. Mists of Pandaria is vanaf 25 september verkrijgbaar.

Nieuwe features zijn:
 • Nieuw ras: Pandaren, welke zowel Horde als Alliance kunnen worden.
 • Nieuwe class: Monk
 • Dungeon Challenges
 • PvE Scenario's
 • Pet Battle System
 • Splinternieuwe Talent Tree systeem
Meer info: Mists of Pandaria website
Klik hier om te zien waar je deze kunt kopen!Het spel is hier
te koop:Warlords of Draenor
Op Blizzcon 2013 werd de vijfde expansion alweer voor World of Warcraft aangekondigd. Deze draagt de naam Warlords of Draenor.
Deze expansion kwam ietswat onverwacht. Niemand, behalve Blizzard zelf, had kunnen bedenken dat we ooit nog de planeet Outlands in zijn glorie zouden kunnen zien toen de planeet nog Draenor heette. Garrosh Hellscream is ontsnapt aan zijn executie en heeft een medestander gevonden welke hem helpt om terug in de tijd te reizen naar een Draenor voordat de gebeurtenissen van Rise of the Horde plaatsvonden. Eenmaal daar krijgt Garrosh het voor elkaar om de verschillende orc clans te verenigen en zo de Iron Horde te scheppen. Ook de moderne Goblin technologie helpt hem daarbij.

Nieuwe features zijn:
 • Nieuw continent: Draenor (7 zones, 1 PvP zone)
 • Level cap verhoogd naar level 100
 • Bouw en upgrade je Garrison
 • Één character upgrade naar level 90 - Begin direct daar waar de actie is!
 • Nieuwe character models
 • 7 nieuwe dungeons & 2 nieuwe Raids
 • Heroic versies van 2 classic Dungeons
 • Nieuwe Challenge modes
 • Nieuwe Battlegrounds & World Bosses
 • Nieuwe Normal & Heroic Scenarios
Meer info: Warlords of Draenor website
[url="--"]Nog niet beschikbaar[/url]Het spel is hier
te koop:


Account Management
Aanmelden
Bij aanschaf van WoW ontvang je een authentication key. Deze heb je nodig om je account aan te maken (wat je op de Account Creation pagina op Battle.net kunt doen).Battle.net - Online Gaming Service van Blizzard

Opmerking: Voorheen moest je bij het aanmaken van een full account direct een betalingswijze opgeven om te kunnen spelen en 30 gratis dagen te ontvangen. Nu kun je gelijk een full account maken of een Starter account upgraden voor deze gratis dagen.

Om WoW te kunnen spelen moet je wel zorgen dat je PC of MAC het spel kan draaien. Naar mate er meer uitbreidingen uitkomen voor WoW zal ook de systeemeisen opgeschroefd worden. Hier zie je een overzicht wat de huidige minimale eisen zijn: Overzicht System Requirements.


World of Warcraft - Starter Edition
Je kunt ook als je het spel wilt uitproberen de World of Warcraft - Starter Edition downloaden. Dit is eigenlijk hetzelfde als een trial account, maar dan anders. Het is namelijk zo dat starter edition account niet zal verlopen na 10 of 14 dagen, zoals uit het verleden van WoW gewend waren.

Je kunt het spel dus gratis spelen. Je hebt dan enkel nog de volgende restricties:
 • Je characters kunnen niet verder doorgroeien dan level 20
 • Je geld kan niet meer dan 10 gold per character zijn.
 • Je kan geen gebruik maken van 'Community Features' die WoW heeft. Dus geen guilds, geen mailbox, geen Auction House, geen Real ID en geen voice chat.
 • Alle rassen en classes zijn beschikbaar met uitzondering van Worgen, Goblin en Pandaren. Tevens is de Death Knight class ook niet beschikbaar.
Aanmelden en downloaden van WoW - Starter Edition kan hier:
- Battle.net - Account Creation for WoW Starter Edition


Prijzen

V.a. € 11,99
Gratis expansion 1 + 2 + 3 bij aankoop van World of Warcraft!
Expansion 4: Mists of Pandaria
V.a. € 28,00
Expansion 5: Warlord of Draenor
n.n.v.

Het spel en de uitbreidingen kunnen ook gekocht worden via Battle.net of Blizzard store.


Abonnementen
Om WoW te blijven spelen nadat je 30 gratis dagen op zijn, is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Dit kan je doen in je Battle.net account. De volgende opties zijn mogelijk:
 • Één maand speeltijd - € 12,99
 • Een kwartaal speeltijd (3 maanden) - € 35,97 (= € 11,99 per maand)
 • Een half jaar speeltijd (6 maanden) - € 65,94 (= € 10,99 per maand)
 • Prepaidcard voor 60 dagen speeltijd - € 26,99 (wordt enkel verkocht in (web)winkels)
Betaalmogelijkheden zijn via creditcard, direct dept (automatische incasso) of het welbekende iDeal.


Account beveiliging
WoW is een erg leuk spelletje en dat hebben hackers jammergenoeg ook door. Het kan dus gebeuren dat wanneer je onvoorzichtig met je accountgegevens omgaat of gewoon dikke pech hebt dat dan je account ineens gehacked is. Dat is natuurlijk nooit leuk om mee te maken.

Blizzard heeft daarom een speciale FAQ gemaakt waarin alle informatie staat om je account veilig te houden tegen indringers. De FAQ vind je hier:Account toch gehacked? Hier staat wat je moet doen:
Account services
Soms heb je weleens dat niet meer tevreden bent over jouw geliefde hoofdpersonage. Dan kan je deze laten veranderen in een andere ras of zelfs andere faction of gewoon enkel een nieuwe naam. De kosten van deze account services, die hiervoor in het leven geroepen zijn, variëren tussen de 8 en de 25 euro. O.a. de volgende services zijn beschikbaar:Deze services zijn te benaderen via je Battle.net account management.


Welkom terug!!!
Beste oud-wow speler, welkom terug! Tof dat je WoW een nieuwe kans wilt geven!
Natuurlijk wil je dit goed doen en daarom is het wel handig om de volgende links eens door te nemen.
 • Realm population EU - Hier kun je zien hoe de servers bevolkt zijn. Zo kun je eenvoudig de juiste server uitzoeken die bij je past.
 • WoW Beginners Guide - Even vergeten hoe WoW ook al weer werkte? Hier staat uitgelegd wat alles inhoudt.
Races & Classes
World of Warcraft kent vele rassen en classes. Hierdoor vind je een overzicht welke rassen en classes speelbaar zijn.
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMage
PriestRogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMagePriest
RogueShamanWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestShamanWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueWarlockWarrior (nieuw in Cataclysm)
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMage (nieuw in Cataclysm)Monk (Verkrijgbaar in MoP)
PriestRogueWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)DruidHunterMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin (nieuw in Cataclysm)
Priest (nieuw in Cataclysm)ShamanWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)MageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Priest (nieuw in Cataclysm)Rogue
WarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Hunter (nieuw in Cataclysm)MageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Priest
RogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMage (nieuw in Cataclysm)Monk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueShaman (nieuw in Cataclysm)Warlock (nieuw in Cataclysm)Warrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Druid (nieuw in Cataclysm)HunterMageMonk (Verkrijgbaar in MoP)
PriestRogueShamanWarlock (nieuw in Cataclysm)Warrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)Hunter (nieuw in Cataclysm)MageMonk (Verkrijgbaar in MoP)Paladin
PriestRogueWarlockWarrior
Death Knight (Verkrijgbaar in WotLK)HunterMage (nieuw in Cataclysm)Monk (Verkrijgbaar in MoP)Rogue
ShamanWarlockWarrior

HunterMage (nieuw in Cataclysm)Monk (Verkrijgbaar in MoP)PriestRogue
ShamanWarrior
Op het moment dat je een Pandaren start, ben je nog geen lid van een faction. Tijdens je reis als Pandaren zal er een moment komen dat je zelf een faction kan kiezen. Verkrijgbaar in Mists of PandariaPlayer vs player

PvP
PvP staat voor de strijd tegen andere spelers. Hiermee kun je honor points verdienen. Naast honor points kun je ook Conquest Points en Arena Rating verdienen, afhankelijk van welke soort PvP je doet. Uiteraard krijg je deze beloning alleen als je de strijd wint. Als je verliest is je beloning helaas wat minder groot.

PvP kan in gedaan worden op verschillende manieren.
 1. Duel - Hiermee kun je PvP oefenen tegen iemand van je eigen faction.
 2. Battlegrounds - Hiermee kom je in een instanced veld terecht waar je een bepaald doel moet bereiken, alvorens je de strijd kunt winnen. Uiteraard wil de tegenpartij hetzelfde doel behalen.
 3. World PvP - Je kunt vechten tegen de andere faction in de Contested Territories of in een speciale PvP zone.
 4. Arena Duel - Hier kan je met vooraf bepaalde teams een gevecht met 2 vs 2, 3 vs 3 of een 5 vs 5 duel aangaan.
Meer info: PvP statistiekenDe battlegrounds
World of Warcraft kent 10 verschillende battlegrounds. De nieuwste zijn Stranglethorn Diamond Mines en Valley of Power. Deze komen uit in Mists of Pandaria.

Hier een overzicht:
Meer info: BattlegroundsWorld PvP
Buiten de normale world PvP, die je kunt doen in de Contested Territories, zijn er ook nog speciale maps waarin je kunt PvP'en voor een doel. Je kunt de zone gewoon inlopen of vliegen en verkennen. Voor deelname aan het gevecht zul je echter in de wachtrij moeten staan. Namelijk: Wintergrasp en Tol Barad
Meer info: World PvPArena systeem
Sinds TBC is er een nieuwe optie voor PvP, genaamd Arena's. Dit zijn mini-battlegrounds, waarin teams van 2, 3 of 5 spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Deze arena's kan je voor de fun spelen, wat geen rewards oplevert, of je kan hierin deelnemen als Arena Team. Dit team moet je op dezelfde manier oprichten/registreren als een guild. Als je dan met je team de Arena's joined, kom je terecht in een ranking systeem. Bij een winnende match verdien je punten waarmee je epic PvP items kunt kopen. Als je heel goed bent zul je aan het einde van een Arena Season - enkele maanden - zelfs zeer unieke items krijgen waar niemand anders toegang tot heeft.

WoW kent 6 Arena's waarin je kunt vechten. Tolvir Proving Grounds is de nieuwste en komt uit in Mists of Pandaria.

Meer info: Arena SysteemEndgame Content
Als je aan World of Warcraft begint zul je eerst, voordat je gebruik kunt maken van alle endgame content, je character moeten lvlen naar het maximale level, dat is level 85 in de Cataclysm expansion. Om dit te kunnen bereiken zul je de verschillende uitdagingen aan moeten gaan om op die manier ervaring te krijgen in je eigen class en andere classen waarmee je samen speelt.

Als je eenmaal het maximale level gehaald hebt, dan zijn er ineens heel veel opties om je character te gaan ontwikkelen. Nu kan je als een diehard WoW speler alle opties afgaan of als je wat minder tijd hebt, maar enkele doen. De keuze is geheel aan jou, maar een feit is wel: Doe je geen van deze opties loop je heel wat mooie dingen mis en dus is het zeker de moeite waard om ze eens te doen. Hieronder een rijtje met de opties die er zijn.


(Raid) Dungeons
World of Warcraft heeft heel veel dungeons om te doen samen met een groep spelers. Zo heb je heel veel kleine dungeons ((heroic) instances) die binnen een half uur voltooid kunnen worden, maar ook grote dungeons waar je some tot wel 4 uur mee bezig bent. Genoeg keuze dus. Om precies te zijn heb je keuze uit totaal 26 raid dungeons en 32 heroic instances. In de nieuwe expansion Cataclysm zijn hier nog 4 raid dungeons en 9 (heroic) dungeons aan toegevoegd.
Natuurlijk wordt je ook beloond wanneer je deze dungeons doet, want alle vijanden, met in het bijzonder de bosses, droppen hele mooie items om je character naar een hoger niveau te tillen.


Endgame PvP
Als je eenmaal het maximale level bereikt hebt, kun deelnemen aan alle battlegrounds, arena's en world PvP zones. Met alle Marks, Tokens, Arena Points, Honor Points en Conquest Points die je hiermee kunt verdienen kun je weer hele mooie items van kopen. Meer info in de PvP sectie van de topicstart.


Achievements halen
World of Warcraft kent sinds de introductie van Wrath of the Lich King zogenaamde achievements. Deze achievements kun je krijgen door verschillende uitdagingen aan te gaan in de gehele spelwereld van World of Warcraft. Elke achievement die behaald wordt, komt in een lijst te staan. De meeste van deze prestaties worden beloond met achievement punten en sommige speciale achievements worden zelfs beloond met extra items, zoals een titel voor je naam, een huisdier of zelfs een mount.
Natuurlijk kun je prestaties halen op ieder vlak van de game. De meer dan 2000 achievements die je kunt halen zijn opgesplitst in verschillende categorieen, namelijk quests, verkenning, PvP, (raid) dungeons, professions, reputatie of world events. Dan heb je nog een speciale groep, Feats of Strength. Dit zijn achievements die maar eenmalig gehaald kunnen worden en daarna niet meer.


Aansluiten bij een guild
Al het bovenstaande kun je alleen doen, maar er zijn genoeg uitdagingen waarbij je niet zonder een groep kunt. Hiervoor kun je zoeken naar een groep mensen in de steden van je faction, maar je kunt je zelf ook aansluiten bij een (raid)guild. Deze guild doen vaak wekelijks de verschillende dungeons, guild-achievements en dergelijke via een planning en kun je samen met de guild deelnemen aan deze uitdagingen.

Vergeet niet: Wat een guild ook voor eisen stelt aan jou, je speelt het spel gewoon zoals jij dat wilt. Het is en blijft wel een spelletje!!! Dit wil namelijk nog weleens vergeten worden door sommige spelers/guilds.


Bouwen van je Garrison (nieuw in Warlords of Draenor)
Al jaren werd er om een player housing gevraagd. In Warlords of Draenor is deze functie toegevoegd aan het spel. Wat houd dat nu in? Nou je kiest simpelweg een locatie uit in het spel (op planeet Draenor) en daar ga je een fort bouwen, je Garrison. Je kan gebouwen als farms, stables, armories, workshops en torens en muren maken.

Het is aan jouw de taak om deze garrison te upgraden. Ook de gebouwen kun individueel ook upgraden. Daarnaast is er de mogelijkheid om volgers te recruiteren via je eigen Inn en hun het vuile werk voor je op te knappen. De missies die je aan je volgers geeft, levert voor jou dan weer nieuwe loot op, zoals bijvoorbeeld epic gear, of materialen voor je professions. Je kunt zelfs je volgers voor je professions laten werken. Er zijn dus tal van mogelijkheden om met je garrison te doen wat zeker wel de nodige plezier moet opleveren.

Meer info: Garrison Gameguide

Class guides & macro's


Algemeen
-none-


Class/race specifiek:
-none-

Sites: Icy Veins | Noxxic | Skill Capped

Addons & Links


Aangeraden Addons
Atlasloot Enhanced - Met deze addon kun je de (epic) loot bekijken wat bosses allemaal kunnen droppen bekijken. Erg handig om bijv. te bepalen welke je boss je wel pakt en welke je overslaat tijdens een dungeon run.

Auctioneer Suite - Met Auctioneer heb je DE tools beschikbaar om alles uit de Auction House te halen en daarmee bakken met gold binnen kan slepen. De addon zal je wel even moeten leren voordat het maximale eruit kan slepen, want hij is namelijk niet de makkelijkste.

Atlas - Met deze addon heb maps van alle instances tot je beschikking. Deze dungeon atlas laat ook de locaties van de bosses zien. In combinatie met Atlasloot dus een mooie aanvulling voor je raids.

Bagnon - Deze addon zorgt ervoor dat al je bags 1 grote bag worden, wat het overzichtelijker maakt en handig is om zaken terug te vinden!

Titan Panel / Fubar - Hiermee kun je de interface van WoW aanvullen met informatiebalken waarmee met speciaal gemaakte addons (addon voor een addon) je specifieke informatie kan laten zien.

Bartender4 - Deze addon vervangt al je actionbars en daarmee heb je de mogelijkheid om je actionbars zodanig in te delen zoals jij wilt. Bartender kent erg veel opties, dus als je hiermee moet je jouw custom UI wel naar wens krijgen.

Grid - Met deze addon heb je een zeer eenvoudige UI voor raids ter beschikking. Je hebt een minimaal overzicht over alle raidleden met alle informatie die je nodig hebt.

Carbonite - Dit is een uitgebreide addon-set met veel uiteenlopende mogelijkheben.

Gatherer - Dit is DE ideale addon voor herbalisten, mijners en schattenzoekers. Alle locaties van bloemen, rotsblokken en schatten die je vindt worden getoont op de ingame map. Tevens kun je de informatie delen met guildleden die ook deze addon gebruiken. Handige addon als je geen Carbonite (wilt) gebruikt(en).

Lightheaded - Dit is simpele addon met als doel om jou te helpen met questen. Er wordt aangegeven waar je heen moet, en daarnaast kun je ook bij iedere quest de reacties lezen die op wowhead staan.

Postal - Een zeer handige addon die het mogelijk maakt om je mail met 1 knop allemaal te openen.

Tuk UI - Deze UI is zeer gewild vanwege de aanpas mogelijkheden ervan. Aanrader!

Sites: Curse | WoW Interface |Algemene links
- Wowhead - Een website met handige guides, databases, extra info etc.
- WowWiki - Een wikipedia volledig toegewijd aan WoW met zeer uitgebreide info.
- Pet Battle Arena - Een soort wowhead, maar dan voor pets. alle info die je nodig hebt, kun je hier vinden.
- World of Wardrobes - Een hulp- en ideeënsite voor transmogrification.
- Alle 'Mists of Pandaria'-mounts die beschikbaar zijn vanaf de launch


Tweakers - Spelen met elkaar

Tweakers Spelerslijst
Wil je met andere Tweakers spelen? Dat kan. Je kunt de battletags van tweakers opzoeken in de Tweakers Battle.net tag lijst. Ook kun je jezelf aan die lijst toevoegen.

Ga naar deze site:
Tweakers.net Spelerslijst'Gathering of Tweakers' guild
Je kunt ook op een andere manier met medetweakers spelen. Op de rp-pvp realm Defias Brotherhood hebben we een Horde guild waar je in mee kunt spelen. Dit is een sociale casual guild waarin niks moet en alles mag. Gewoon gezellig en respectvol spelen met elkaar en andere tweakers helpen waar nodig, maar vooral belangrijk is dat je plezier hebt met iedereen. Deze fijne mentaliteit is ook te merken op de rest van de realm, want over het algemeen gaan mensen op RP servers socialer met elkaar (laat je je dus niet afschrikken door het RP gedeelte!). Kortom een fijne plek om te spelen!


klik op de banner om de Armory pagina te bekijken

Lid worden? Whisper ingame iemand uit de guild (te vinden door "/who Gathering of Tweakers" in te typen) en vraag om een invite! Iedereen is van harte welkom.

Wel nog even de huishoudelijke mededeling om zaken die over guild gaan in dit topic tot het minimum te beperken. Daarvoor is de GoT guild website voor aangemaakt. Ervaringsverhalen mogen wel gepost worden.

Meer info: GoT guild website | Guild Formatie topic

Vorige topics & credits
Er zijn in de jaren dat World of Warcraft online is nogal wat posts geplaatst in de WoW-topics hier op GoT. Natuurlijk zijn dit er zoveel dat dit niet allemaal in 1 groot topic past. Vandaar dat we rond iedere 1000e post in een topic een nieuw deel aanmaken. Dat betekent dat er nogal wat topicdelen zijn. Via deze link: Overzicht WoW topics, kun je alle delen nog eens terugzien.

Wil je graag chatten over WoW, dan kan dat via het volgende IRC adres/kanaal:
IRC.TWEAKERS.NET #WoWchat

Je kan tweakers eigen IRC site gebruiken of een IRC client zoals mIRC of AdiIRC gebruiken.

Voor wijzigingen en/of opmerkingen mbt deze topicstart kun je een DM ( http://gathering.tweakers.net/global/templates/tweakers/images/icons/dm.gif ) of een email sturen naar de topicstarter.

Veel plezier in WoW en dit topic!!!


Topicstart door: Zeror | Mede-auteurs: geen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. InloggenNintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW

De nieuwe expansion is er over een paar weken. Vandaag is de WoD prepatch uitgebracht. Dus tijd om met een nieuw topic aan Warlords of Draenor te beginnen. :)

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • hmr
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 23:55
Is die titel account wide? Volgens mij heb ik hem nu alleen op mijn hunter en niet op mijn warrior ... Anyways ik heb gelukkig mijn titel the proven assailant gehaald gister en die zal ik voorlopig nog even dragen!

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • Elim
 • Registratie: november 2011
 • Laatst online: 22-09 14:28
Hmm die Legend of Pandaria komt van een Legacy achievement (soort van Feat) zou je toch denken dat hij account wide is ...
Nou ja ik hou het voorlopig nog steeds bij mijn Grand Crusader en Celestial Defender titles ^^

 • ph4nt0m
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 04-12 14:40
hmr schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 10:53:
Is die titel account wide? Volgens mij heb ik hem nu alleen op mijn hunter en niet op mijn warrior ... Anyways ik heb gelukkig mijn titel the proven assailant gehaald gister en die zal ik voorlopig nog even dragen!
Legend of Pandaria - Title - World of Warcraft - Wowhead
wod.wowhead.com/title=444/legend-of-pandaria
Name>, Legend of Pandaria is an account-wide title.

dus ja :)
lanerios schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 10:24:
En geen Legend of Pandaria titel..

Garrosh quest afgemaakt (obviously, anders geen cloak). En ik mis dus de achievement. Geen Wrathion meer voor de quest om te zien of ik hem heb gemist..
Heb je Chapter V achievement nou wel of niet :? Op de armory moet je die zoeken onder Achievements>Legacy trouwens.

"Oooh Jeroen!"


 • grote_oever
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 06:53
Wow heeeeeeeeeeel lang gespeeld en ook veel geraid tot en my cata. Bij MoP er eigenlijk mee opgehouden, gezien mijn oude Realm uit elkaar ging. Vervolgens transfer gedaan naar draenor, maar daar de smaak nooit meer kunnen krijgen.

Nu lijkt me de nieuwe expansion wel weer een mooi moment om te starten met wow, maar is het nog steeds goed te doen? Is het nog steeds makkelijk om terug te komen, zonder eerste 10 guilds met casual member door te moeten om in een normale raidgroep te komen?

 • Maduth
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 04-12 09:17

Maduth

Probeersel

WoW is als fietsen, even wennen maar verleren doe je het niet :)

 • Predje
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 01-12 15:13
De keuze voor mijn nieuwe main begint vorm te krijgen :P

Even mijn gedachten, hopelijk kan iemand er nog wat invulling aan geven;
(Shadow)priest; shadow zit er goed uit, maar multidotting trekt me toch niet echt. Healen kan fun zijn, maar wellicht dan beter op de shaman.
(Frost)mage; geweldige aanpassingen, EINDELIJK van die klote 90 talents af! Veel fun op frost, hou echt van die spec. Helaas vind ik fire met zoveel RNG niet lekker voelen (arcane nooit echt geprobeerd).
Veel tactiek tijdens het damage doen en heerlijk levelen met frost.
Warrior; Onverwacht veel fun mee gehad als Melee in MoP. Tanken is toch wel leuk in 5 mans, warriors schijnen daar in WoD weer helemaal top in te zijn. Nieuwe gladiator klinkt geweldig. Hoe is het echt?
Fury vroeg teveel gear om leuk te spelen, hoe is dat in WoD? Ik hou van TG :) Helaas is arms saai geworden volgende de fora.
(elemental)shaman; shaman is een leuke class! CL spam is gewoon fun! Voelt altijd sterk in 5mans. Alleen mis ik bij puur DPS toch de diepgang van frostmage, maar toch speelt het weer lekker.

Wss zal het neerkomen op mage of warrior. (overige classes trekken met niet echt).

 • grote_oever
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 06:53
Maduth schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:01:
WoW is als fietsen, even wennen maar verleren doe je het niet :)
Dat denk ik zelf ook, maar denken de guilds dat tegenwoordig ook nog zo? Is het als terugkomende speler wel makkelijk om in guilds te komen? Ik zag destijds dat het toch best moeilijk was om jezelf te bewijzen voordat je in een guild kon komen. En dan bedoel ik niet die guilds die lvl 1 chars etc inviten. :)

 • ye-roon
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 25-10 13:46

ye-roon

knaak

Als WoD nap ff een vraagje. Ik las dat Mangle weg gaat bij de Feral spec. Krijgen ferals claw weer terug als "front of target attack" ? Of is er iets anders veranderd?

Also, 100% speed travel form <3

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Kapteynn
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 03-12 16:07

Kapteynn

Kapteyn -Silvermoon-

Er zijn nog wel guilds die zo denken. Ik zelf zit in een NL/BE guild op Silvermoon realm. Zolang je gezellig bent kan je er inprincipe bij. Er word 3x per week geraid dus opzich is het prima. Hoor wel dat er een hoop guilds zijn die nogal 'hardcore' zijn en dus graag mensen met skills en hoge ilvls willen.

 • Elim
 • Registratie: november 2011
 • Laatst online: 22-09 14:28
Voor zover ik weet gaat mangle samen met Shred en hoef je niet meer achter de target te staan hiervoor.

 • kowapanga
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 21-10 01:52
Ook ik ben in MoP gestopt met spelen nadat ik lvl90 was en gewoon geen zin meer had om te raiden.
Maar moet zeggen dat het nu toch wel ernstig begint te jeuken weer ^_^
grote_oever schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:04:
[...]


Dat denk ik zelf ook, maar denken de guilds dat tegenwoordig ook nog zo? Is het als terugkomende speler wel makkelijk om in guilds te komen? Ik zag destijds dat het toch best moeilijk was om jezelf te bewijzen voordat je in een guild kon komen. En dan bedoel ik niet die guilds die lvl 1 chars etc inviten. :)
Heel simpel om in guilds te komen.


A ) Toon aan je loyaal ben

B ) Toon aan je goed ben met Log's

C ) Schrijf een motivatie zoals je sollicitatiebrief

D ) Leg uit waarom ze jouw moeten nemen en wat jij kan doen voor hun

>:)
Mektheb schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:09:
[...]

Heel simpel om in guilds te komen.


A ) Toon aan je loyaal ben

B ) Toon aan je goed ben met Log's

C ) Schrijf een motivatie zoals je sollicitatiebrief

D ) Leg uit waarom ze jouw moeten nemen en wat jij kan doen voor hun

>:)
Een guild benaderen alsof het een bedrijf is, vind ik wel de grootste onzin die er bestaat.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • Kapteynn
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 03-12 16:07

Kapteynn

Kapteyn -Silvermoon-

Same here, ik heb een /w gestuurd toen ik een recruit msg zag. gezegt dat ik graag join en ik kreeg een invite, later nog wat vragen(leeftijd etc om mn note aan te vullen) en done. zo hoort het imo

 • hmr
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 23:55
Mektheb schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:09:
[...]

Heel simpel om in guilds te komen.


A ) Toon aan je loyaal ben

B ) Toon aan je goed ben met Log's

C ) Schrijf een motivatie zoals je sollicitatiebrief

D ) Leg uit waarom ze jouw moeten nemen en wat jij kan doen voor hun

>:)
En hoe zit het met correct Nederlands Mek? "Hun"? :+

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • Electromonkey
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 02-12 08:40
Ik word helemaal gek van die invites, minimaal 1x per uur krijg ik wel een melding. Wil er voorlopig nog niet aan, eerst maar is lekker richting de 60 lvlen.

Waarom moet sommige hier dan "solliciteren" ? :?

[Voor 14% gewijzigd door Electromonkey op 15-10-2014 11:29]

hmr schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:15:
[...]


En hoe zit het met correct Nederlands Mek? "Hun"? :+
Niet want het is in het Engels :> :P :o ( sorry :( )
Zeror schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:13:
[...]

Een guild benaderen alsof het een bedrijf is, vind ik wel de grootste onzin die er bestaat.
Als je in een "hele goede heroic guild wil" die realms firsts enzo doen dan mag je best wel je best er voor doen.
Als je inderdaad gewoon in een guild wil met "wat raiden 1 keer ofzo" dan niet nee.
Kapteynn schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:14:
Same here, ik heb een /w gestuurd toen ik een recruit msg zag. gezegt dat ik graag join en ik kreeg een invite, later nog wat vragen(leeftijd etc om mn note aan te vullen) en done. zo hoort het imo
Succes om op die manier in een Servers first guild te komen.
Electromonkey schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:26:
Ik word helemaal gek van die invites, minimaal 1x per uur krijg ik wel een melding. Wil er voorlopig nog niet aan, eerst maar is lekker richting de 60 lvlen.

Waarom moet sommige hier dan "solliciteren" ? :?
Niemand "moet" alleen als je verwacht heroic / mythic content enz te raiden en bij een guild te willen die dat doet mag je toch best wat inzet verwachten.

En als je zeurt dat guilds je niet willen omdat je dit soort dingen niet doet zoals Log's etc kan ik wel snappen dat ze je afkeuren.

Sommige mensen willen al niet eens een account maken op het forum van een guild om er bij te willen :| 8)7

Dus het is niet "moet" maar bij sommige guilds hebben ze het "graag"

[Voor 50% gewijzigd door Mektheb op 15-10-2014 12:14]


 • Viscera
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 15-01-2016
Ikzelf had in de TBC periode een website gemaakt als application met verschillende pages voor pve experience, pvp experience en persoonlijke info etc. Ja ik was er een middag mee bezig, maar toendertijd waren ze een world top 10 guild en wilde ik die extra moeite wel doen om mijn kansen te vergroten. Als ik een guild join ben ik van plan daar zo lang mogelijk te blijven dus het is een kleine investering om deel te worden van een guild waar je meerdere avonden per week en hopelijk jaren mee door zal brengen.

Ondertussen ben ik guildmaster van de desbetreffende guild.

 • bitpixl
 • Registratie: mei 2000
 • Niet online
Ik ben wel erg benieuwd om de nieuwe character looks te zien in de game vanmiddag, ik denk wel dat het erg verfrissend gaat aanvoelen. Verder eens lekker spelen met de talents en nieuwe stats. Ben erg blij dat de patch nu gereleased is :)

 • Morrar
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 20:47
bitshady schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 12:29:
Ik ben wel erg benieuwd om de nieuwe character looks te zien in de game vanmiddag, ik denk wel dat het erg verfrissend gaat aanvoelen. Verder eens lekker spelen met de talents en nieuwe stats. Ben erg blij dat de patch nu gereleased is :)
Nou... Op de (US) fora is de shitstorm over de nieuwe modellen al weer flink aangeszwollen :P Zie o.a. http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/12427362853 (met wat voorbeelden). Hier een vergelijking voor Human Female models: http://media.mmo-champion...ober/HumanFemaleFaces.jpg

Tja sommige modellen zien er ook wel wat anders uit qua uitdrukking en interpretatie. Vooral female gnomes vind ik ook wel minder geworden. Meer details is niet altijd beter :)

[Voor 14% gewijzigd door Morrar op 15-10-2014 12:36]


 • Squishie
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 02-12 13:49

Squishie

Not So....

gezien er een nieuw topic is :P even mijn vraag opnieuw stellen

@modjes sorry als dit niet mag!

Weet iemand of je nu ook meerdere malen loot kan krijgen over de verschillende difficulties per lockout? Normal/Heroic en Mythic delen namelijk geen lockout.

 • Anvesi
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 23-08 19:41

Anvesi

What you did there, I see it.

Squishie schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 12:32:
gezien er een nieuw topic is :P even mijn vraag opnieuw stellen

@modjes sorry als dit niet mag!

Weet iemand of je nu ook meerdere malen loot kan krijgen over de verschillende difficulties per lockout? Normal/Heroic en Mythic delen namelijk geen lockout.
Voor zover ik weet is dit gewoon mogelijk. Zometeen maar is UBRS bekijken, ben benieuwd :o

 • Omega Supreme
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 00:42

Omega Supreme

The God of Death

Twylight schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 00:24[/message]:
[...]
JE moet buiten LoS zijn op het moment dat de cast eindigt, niet als de chaos bolt al in de lucht is. Dat is met alle casts in het hele spel sinds vanilla, chaos bolt heeft alleen een hele trage traveltime
Weet ik, en deed ik. Ik stond achter de pilaar en kon in mijn UI zien dat hij gewoon doorcaste. Ik stond altijd in range van mijn demonic portal en teleport zodra de cast begon, op de eerste paar pgingen na dan, toen was ik nog wel eens te laat.

Iemand suggereerde lag en dat ik de castbar te laat zag, maar dat geloof ik niet met 23ms latency en een framerate die nooit onder de 50 komt.

En ik stond zeker out of LoS aangezien ik geen enkele spell op de boss kon casten vanwege LoS.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • Omega Supreme
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 00:42

Omega Supreme

The God of Death

Mektheb schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:09:
[...]

Heel simpel om in guilds te komen.


A ) Toon aan je loyaal ben

B ) Toon aan je goed ben met Log's

C ) Schrijf een motivatie zoals je sollicitatiebrief

D ) Leg uit waarom ze jouw moeten nemen en wat jij kan doen voor hun

>:)
A) Zegt geen moer, hoe vaak hebben wij niet deze expansion spelers verloren aan hard core guilds die ons joinden omdat ze zgn casual wilde raiden. Maar zodra ze de eindbaas op normal hadden applyen bij een hard core guild.

B) Is lastig voor terugkerende spelers. Bovendien sommige van onze trouwste leden zijn juist als nieuwe speler binnengehaald. als je A ) wilt kan je bij B ) juist beter de gok nemen.

C) Wij vragen eigenlijk alleen waarom je voor ons kiest en wat je verwachtingen zijn.

D) zie C)

Als meer casual guild werkt jouw methode juist averechts. Dat gezegd hebbend, voor mensen die wat casual (2 avonden 3,5 uur en geen drama als je watmist door examens) willen raiden kan je bij ons wel terecht op Grim Batol Alliance. We hebben wat mensen die met de Garrosh kill hebben besloten om te stoppen met het spel en kunnen dus wel wat gebruiken. Verwacht echter geen wonderen als server first en zelfs mythic kan ik niet garanderen ;-)

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • Carthrax
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 04-12 00:46
Net even thuis geweest dus heel snel even WoW gestart om de Toy Box te vullen. Wat bleek hij had al veel zelf gevuld (nog niet alles) maar de toys waren nog wel aanwezig in alle tassen.
In de beta heb ik alles toe moeten voegen en nu in live mag ik straks alles met het handje verwijderen :S

BN: Carthos#2541 WoW: Carthos SWC, Carthosar CoA en nog vele anderen


 • Forn
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 22-04-2020
Ik ben wel fan van de nieuwe models! Eerst niet zo enthousiast over de female gnomes, maar nu ik de mijne in actie heb gezien vind ik ze toch erg gaaf!~

Vooral de ren animatie is goed veranderd, mijn warrior ziet er uit alsof ze zin heeft om ten strijde te trekken. Verder zijn de attack animaties ook goed veranded. Nu slaat en steekt ze tenminste ipv de vijanden te aaien.

Met betrekking tot guilds vind ik het niet vreemd dat je moet 'solliciteren'. Ik zou niet in een guild willen zitten die elke willekeurige persoon op de server invite. Helemaal als raiding guild zijn het toch lui met wie je 2-4 avonden in de week mee aan het gamen is, dan wil je dat ze ietwat serieus zijn.

Brokh - Dota 2 - https://dotabuff.com/players/25884604


 • Cr0kie
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 25-11 14:40
Zijn de valor items nu met gold te kopen? Dit zou handig zijn om nog wat updates te doen voor WoD.

 • Derr_Hans
 • Registratie: december 2001
 • Niet online
hmr schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 00:31:
Cheeeeeeeer > zojuist hmr the proven assailant gehaald :)
Op de valreep, Gz ! :)

Zo maar eens inloggen op mijn PC en beginnen met Addons >.>
Altijd het meest vervelendste gedeelte van zo'n patch.

WoW : Doutz Priest @ Defias Brotherhood


 • IntToStr
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 23:12
Vanavond of morgen mag ik ook flink aan de bak met addons en ui en alles opnieuw instellen etc. Wil sowieso andere keybinds en bars gaan gebruiken en movement iets anders gaan doen.

Dan heb ik tot begin december of zo de tijd om alles weer onder de knie te krijgen :p

En WoD ga ik als mage doen ipv paladin, dus dat wordt extra wennen. Ik denk dat het fire mage gaat worden.

 • Morrar
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 20:47
Derr_Hans schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:00:
[...]


Op de valreep, Gz ! :)

Zo maar eens inloggen op mijn PC en beginnen met Addons >.>
Altijd het meest vervelendste gedeelte van zo'n patch.
Kan je TukUI of ElvUI daarom erg aanraden (http://www.tukui.org/); even installeren en je hebt meteen een behoorlijk complete UI. Zelf had ik daarnaast niet veel addons meer nodig, dus dat was makkeljik.

Maar goed, niet iedereen is gecharmeerd van de minimalistische looks van beide UI's.

 • Cr0kie
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 25-11 14:40
Morrar schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:25:
[...]


Kan je TukUI of ElvUI daarom erg aanraden (http://www.tukui.org/); even installeren en je hebt meteen een behoorlijk complete UI. Zelf had ik daarnaast niet veel addons meer nodig, dus dat was makkeljik.

Maar goed, niet iedereen is gecharmeerd van de minimalistische looks van beide UI's.
Zo heb ik nog nooit een UI addon gebruikt. En ik heb tijdens WoTLK in een serieuze raiding guild gezeten.
(Nu was ik wel Rogue en tijdens WoTLK had je maar een paar spells/attacks die je moest doen)

 • Derr_Hans
 • Registratie: december 2001
 • Niet online
Morrar schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:25:
[...]


Kan je TukUI of ElvUI daarom erg aanraden (http://www.tukui.org/); even installeren en je hebt meteen een behoorlijk complete UI. Zelf had ik daarnaast niet veel addons meer nodig, dus dat was makkeljik.

Maar goed, niet iedereen is gecharmeerd van de minimalistische looks van beide UI's.
Ooo minimalistish is geen probleem.. :+

Ik heb mijn eigen UI in elkaar gezet.
Actionbars zijn niet zichtbaar, raid frames formaatje klein met grid en mijn en targets unit frame is voor 80% transparant.

WoW : Doutz Priest @ Defias Brotherhood


 • Thysiej
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 03-12 07:23
IntToStr schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:23:
Vanavond of morgen mag ik ook flink aan de bak met addons en ui en alles opnieuw instellen etc. Wil sowieso andere keybinds en bars gaan gebruiken en movement iets anders gaan doen.

Dan heb ik tot begin december of zo de tijd om alles weer onder de knie te krijgen :p

En WoD ga ik als mage doen ipv paladin, dus dat wordt extra wennen. Ik denk dat het fire mage gaat worden.
Vanwaar de keuze om te stoppen met je pala? Zelf heb ik ook een mage als alt, welke ik in WoD serieuzer bij wilt houden zodat ik makkelijker kan switchen als het kan, zorgt er ook voor dat het minder 'saai' is. Dan kan ik zowel als dps als tank dungeons en raids doen :) Maar mijn pala blijft toch wel mijn main denk ik zo

 • sabriel
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 13-01 14:49
@Der Hans,

Volgens mij ben je de laatste expensions altijd al een healer priest geweest.
Ik ben gevraagd om in WoD het healer-team te gaan versterken. Weet jij wat de beste keuze gaat zijn in WOD. Ik zit in een luxe-positie.

We hebben een resto shaman, ik dan als healer priest (disc of holy). De derde healer wordt gerecruit als ik mijn keuze heb gemaakt. Na WoW vanilla eigenlijk nooit meer een echte healer in raids geweest, maar weet wel dat ik holy met chakra vrij moeilijk aan kon wennen. Ga deze expension als healer door zodat ik iig weer gewent ben om te gaan healen in mijn toekomstige raiding-spec.

WoW Argent Dawn alliance :lvl60 Sabriell (Innovation)


 • Morrar
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 20:47
Derr_Hans schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:33:
[...]


Ooo minimalistish is geen probleem.. :+

Ik heb mijn eigen UI in elkaar gezet.
Actionbars zijn niet zichtbaar, raid frames formaatje klein met grid en mijn en targets unit frame is voor 80% transparant.
Mja met ElvUI kun je dat allemaal redelijk instellen; grootte, transparantie, lettertypes, etc. Daarnaast zit er veel functionaliteit van andere addons al ingebouwd, zoals grid.

Maar ieder z'n ding natuurlijk. Ik was wel klaar met iedere keer veel addons bijhouden en instellen, dus dan is een alles-in-een-oplossing gewoon een stuk makkelijker. Zonder addons raiden kan wel, maar zeker als healer wil je gewoon goede raid frames.

En over healers gesproken; iemand die z'n licht kan laten schijnen over Druid of Monk healers? Wat is leuk om te spelen? Druid heb ik op 85 in Cata raid epics, Monk is ... net level 10 :P

[Voor 11% gewijzigd door Morrar op 15-10-2014 14:49]


 • Electromonkey
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 02-12 08:40
Net even gespeeld, en erg verwarrend allemaal. Ik begreep het net een beetje na een week ... :|
Wat is er gebeurd met het armor? Shield van bijv 983 armor is nu maar 83?
Een aantal talents van mijn warrior, bijv critical strike, is weg?

Help :o

 • junglebeast
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 04-12 18:51

junglebeast

hier staat iets

Elvui (tukui site) heeft het zwaar vandaag. Veel gebruikers denk ik. :)
Hopelijk werkt het nog wel onder 6.0. Ik gebruik die nu al zo'n 2 jaar denk ik. Meestal bij een expansion zet ik altijd een nieuwe UI op.

Wellicht is MayronUI ook een leuke UI pack.
General Changes

Reforging is permanently going away and currently reforged gear will revert to its pre-reforged state.
Items are receiving a stat squish in the prepatch. You will not feel weaker, your stats will just be scaled down for visual purposes. You will still be able to solo old instances.

Removed Stats

Hit and Expertise are removed and have been converted into Critical Strike, Haste, or Mastery on existing gear. In addition, all players now have a 100% chance to hit and 0% chance to glance when fighting creatures up to 3 levels higher.
Dodge and Parry are removed and have been converted into Critical Strike, Haste, or mastery on armor pieces, or Bonus Armor on non-armor pieces. In addition, all players now have 0% chance to be dodged and 3% chance to be parried. Tanks receive an additional 3% reduction in chance to be parried. You can still get dodge and parry via abilities or gems.

Modified Stats

Spirit is only found on non-armor pieces--necks, rings, cloak, trinkets. Spirit is removed from armor pieces, such as chests.
Bonus Armor is only found on tank-appropriate Non-Armor pieces (necks, rings, cloak, trinkets, shields). This increases the tank's armor.
Electromonkey schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:59:
Net even gespeeld, en erg verwarrend allemaal. Ik begreep het net een beetje na een week ... :|
Wat is er gebeurd met het armor? Shield van bijv 983 armor is nu maar 83?
Een aantal talents van mijn warrior, bijv critical strike, is weg?

Help :o

[Voor 71% gewijzigd door junglebeast op 15-10-2014 15:04]

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde


 • Blitzdoctor
 • Registratie: januari 2012
 • Laatst online: 19:57

Blitzdoctor

Al belt u met een banaan...

Electromonkey schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:59:
Net even gespeeld, en erg verwarrend allemaal. Ik begreep het net een beetje na een week ... :|
Wat is er gebeurd met het armor? Shield van bijv 983 armor is nu maar 83?
Een aantal talents van mijn warrior, bijv critical strike, is weg?

Help :o
De getallen werden te groot op hoge levels dus hebben ze die omlaag gebracht. Alles is omlaag gegaan (alleen health relatief minder dan de rest). Je zou relatief net zo sterk moeten zijn.
Talents e.d. zijn geherevalueerd zoals ze altijd doen als een nieuwe expansion uitkomt. Vooral deze expansion zijn ze er flink met de bezem door gegaan.

Niks aan de hand, komt allemaal goed :P

... Blitz komt er aan! | Battle.net: Blitzdoctor#1128


 • Electromonkey
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 02-12 08:40
Ahhh, heel verwarrend als je net begonnen bent.
Dank in ieder geval. Ga ik nu verder naar lvl 33 :) ...

 • IntToStr
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 23:12
Thysiej schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:36:
[...]

Vanwaar de keuze om te stoppen met je pala? Zelf heb ik ook een mage als alt, welke ik in WoD serieuzer bij wilt houden zodat ik makkelijker kan switchen als het kan, zorgt er ook voor dat het minder 'saai' is. Dan kan ik zowel als dps als tank dungeons en raids doen :) Maar mijn pala blijft toch wel mijn main denk ik zo
In ben begonnen met WoW einde cataclysm en de paladin was m'n enige toon toen. Helemaal aan het eind toen m'n mage aangemaakt (en in 3 weken na 85 was ze full normal DS gear :p) en de mage is in heel MoP m'n alt geweest waar ik ook raids mee gedaan heb. Paladin is altijd main geweest in MoP.

Een groot deel van MoP heb ik last gehad van de lage dps van ret paladin en ranged > melee op heel veel fights. De wijzigingen voor WoD wijzen erop dat paladins (alweer) de zwakste class gaan worden qua dps, de spec niet goed in elkaar zit en ranged nog steeds op veel gevechten voordeel gaat hebben. Ook heeft een mage 3 specs om uit te kiezen en paladin maar 1, dus kan ik nog eens wisselen als ze een spec verkloten. Bovendien vind ik het ook wel eens leuk om ranged te spelen ipv melee voor de verandering.

Een nadeel gaat zijn dat m'n instant queues verdwijnen, want ik ging altijd als tank dungeons in en ik heb minder heals, maar daar ga ik wel overheen komen.

M'n paladin ga ik wel zo veel mogelijk proberen in wat gear te krijgen door heroic bijv op de paladin te doen en mythic op de mage zodra de mage weinig upgrades meer heeft daar, of normal.

 • junglebeast
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 04-12 18:51

junglebeast

hier staat iets

Oh die ogen van de NE. Daar moet ik nog wel even aan wennen.. :)

En ja hoor UI is lekker brak weer. Dus daar gaat een nieuwe voor komen.. :) Elvui doet het weer na de update. :)

[Voor 13% gewijzigd door junglebeast op 15-10-2014 15:43]

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde


 • Derr_Hans
 • Registratie: december 2001
 • Niet online
sabriel schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:47:
@Der Hans,

Volgens mij ben je de laatste expensions altijd al een healer priest geweest.
Ik ben gevraagd om in WoD het healer-team te gaan versterken. Weet jij wat de beste keuze gaat zijn in WOD. Ik zit in een luxe-positie.

We hebben een resto shaman, ik dan als healer priest (disc of holy). De derde healer wordt gerecruit als ik mijn keuze heb gemaakt. Na WoW vanilla eigenlijk nooit meer een echte healer in raids geweest, maar weet wel dat ik holy met chakra vrij moeilijk aan kon wennen. Ga deze expension als healer door zodat ik iig weer gewent ben om te gaan healen in mijn toekomstige raiding-spec.
@lvl 100 zijn Resto Druids en Holy priests erg sterk (2 beste atm), Disc is stuk zwakker maar die wordt nog getuned. Paladins zijn eigenlijk altijd wel goed en als je mythic gaat raiden dan zijn er weer wat meer Healing Roles zoals tank healing waar de Paladin nog steeds 1 van de beste in is..

Voor H.Priests:
Chakra heeft een lagere CD en de penalty op AoE heals als je in de Gele chakra zit is ook verlaagd, CD reductie is pas als je +lvl91 bent (dus WoD only).

Nog steeds goed gebruik maken van Serendipity stacks want Hymn of Hope is vervallen en PoH is nog steeds een erg dure (zonder stacks) maar sterke heal in zowel MoP als WoD.

Alleen Mana Tide is er nog, dus die Shaman is goud waard op progression fights.

Iig de Zwakkere healers @ Beta zijn Disc en Mistweavers, zou zelf bij priest blijven juist vanwege het feit dat Disc juist die ene fight het makkelijker kan maken (tenzij je een 2de priest krijg), en vooral omdat Chakra nu een CD van 10sec heeft is de grootste minpunt van Holy komen te vervallen.

Persoonlijk vond ik Chakra altijd wel wat hebben, de lagere CD maakt chakra nu leuker imo.

Anders een Paladin, deze zijn bijna elke patch wel goed geweest.
Morrar schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 14:47:
[...]


Mja met ElvUI kun je dat allemaal redelijk instellen; grootte, transparantie, lettertypes, etc. Daarnaast zit er veel functionaliteit van andere addons al ingebouwd, zoals grid.

Maar ieder z'n ding natuurlijk. Ik was wel klaar met iedere keer veel addons bijhouden en instellen, dus dan is een alles-in-een-oplossing gewoon een stuk makkelijker. Zonder addons raiden kan wel, maar zeker als healer wil je gewoon goede raid frames.

En over healers gesproken; iemand die z'n licht kan laten schijnen over Druid of Monk healers? Wat is leuk om te spelen? Druid heb ik op 85 in Cata raid epics, Monk is ... net level 10 :P
Ja maar het is nooit zoals ik het precies wilt hebben, heb ooit in WotLK eens een ElvUi gehad, die ik uiteindelijk aangepast heb omdat ik iets anders wou hebben en toen werkte iets anders weer niet zoals het eerst deed, uiteindelijk ben ik zelf mijn eigen UI gaan bouwen en ben hier mee begonnen tijdens ICC. Mijn Huidige UI heb ik sinds MoP en tussen de patches door minimaal veranderd, laatst alleen mijn UI passend gemaakt voor 20man raiding ;)

Addons updaten kan voor mij ook wel makkelijker, maar ik weiger om die Curse Installer te gebruiken ;)
Instellingen en Posities van Frames/Aura's veranderen niet met updaten, het is gewoon een kwestie van handmatig zoeken op Curse, downloaden en uitpakken ;)

[Voor 27% gewijzigd door Derr_Hans op 15-10-2014 15:30]

WoW : Doutz Priest @ Defias Brotherhood


 • Omega Supreme
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 00:42

Omega Supreme

The God of Death

Derr_Hans schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 15:17:
Iig de Zwakkere healers @ Beta zijn Disc en Mistweavers, zou zelf bij priest blijven juist vanwege het feit dat Disc juist die ene fight het makkelijker kan maken (tenzij je een 2de priest krijg), en vooral omdat Chakra nu een CD van 10sec heeft is de grootste minpunt van Holy komen te vervallen.
Tja, Mistweavers waren op een gegeven moment in beta veruit de beste, dat is geen gezonde positie om dan te hebben. Keihard generft bij het tunen, wat op zich ook nodig was, maar iets te ver doorgeslagen.

Toch denk ik dat ik mijn monk trouw blijf en op mijn 2 'expansions' per main blijf: Vanilla/TBC: Holy Priest, WotLK/Cata:Resto druid, MoP/WoD: Mistweaver monk.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • PROT
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 04-02-2016
Mektheb schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 11:09:
[...]

Heel simpel om in guilds te komen.


A ) Toon aan je loyaal ben

B ) Toon aan je goed ben met Log's

C ) Schrijf een motivatie zoals je sollicitatiebrief

D ) Leg uit waarom ze jouw moeten nemen en wat jij kan doen voor hun

>:)
Word al misselijk als ik dit lees. Ik kan fanatiek gamen maar enkel al op deze manier hier over praten draait me maag al om, en dat heeft niets te maken met hoe "serieus" ik met gamen ben.
Zal wel aan mij liggen... :p

 • vhal
 • Registratie: juni 2003
 • Laatst online: 21:35

vhal

ಠ_ಠ

Goh, lees dat er een nieuwe patch is...hmm

3 kwart jaar niet gespeeld, was MoP he-le-maal zat. Al had ik eigenlijk wel een '3 dagen free gametime' verwacht of iets in die trend.

Maar eens lezen wat ze met de hunterclass hebben gedaan. Ben er een beetje uit :P

[Voor 19% gewijzigd door vhal op 15-10-2014 16:30]

STRAVA


 • kowapanga
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 21-10 01:52
PROT schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 16:23:
[...]


Word al misselijk als ik dit lees. Ik kan fanatiek gamen maar enkel al op deze manier hier over praten draait me maag al om, en dat heeft niets te maken met hoe "serieus" ik met gamen ben.
Zal wel aan mij liggen... :p
Mwah is alleen bij de hardcore guilds zo.
Die willen graag mensen waar ze altijd op kunnen bouwen met raids en die ook loyaal zijn, gaat van beide kanten tijd in zitten.
Maar goed daar kan je als nog flink de mist mee ingaan, ben vaker goede applications tegen gekomen en die mensen konden ook echt hun class spelen tot de max alleen als ze wat heroic gear hadden gingen ze weg naar een andere guild.
Morrar schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 12:32:
[...]


Nou... Op de (US) fora is de shitstorm over de nieuwe modellen al weer flink aangeszwollen :P Zie o.a. http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/12427362853 (met wat voorbeelden). Hier een vergelijking voor Human Female models: http://media.mmo-champion...ober/HumanFemaleFaces.jpg

Tja sommige modellen zien er ook wel wat anders uit qua uitdrukking en interpretatie. Vooral female gnomes vind ik ook wel minder geworden. Meer details is niet altijd beter :)
Je leest ook alleen maar het gezeik op internet. De spelers die het wel goed vinden, het grootste gedeelte, hoor je niet.

Het enige model waar ik twijfels bij heb zijn die van Tauren. Die vind ik er nu te lief uitzien.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • kowapanga
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 21-10 01:52

 • junglebeast
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 04-12 18:51

junglebeast

hier staat iets

PROT schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 16:23:
[...]


Word al misselijk als ik dit lees. Ik kan fanatiek gamen maar enkel al op deze manier hier over praten draait me maag al om, en dat heeft niets te maken met hoe "serieus" ik met gamen ben.
Zal wel aan mij liggen... :p
Dit invullen om bij ons aan de slag te kunnen. :)

http://thenephilimeu.enjin.com/recruitment

En daarna hebben we vaak nog een gesprekje..

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde

PROT schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 16:23:
[...]


Word al misselijk als ik dit lees. Ik kan fanatiek gamen maar enkel al op deze manier hier over praten draait me maag al om, en dat heeft niets te maken met hoe "serieus" ik met gamen ben.
Zal wel aan mij liggen... :p
En dat terwijl ik echt geen elitist jerk ben :+.

Maar ik snap je wel ja, sommige eisen zijn net zo beroerd als bij een baan vinden.

20 jaar oud HBO en 8 jaar werk ervaring en 10 certificaten ( overdreven gezegt ) :9

 • temp00
 • Registratie: januari 2007
 • Niet online

temp00

Als het kan ben ik lam

Wat doen jullie met overgebleven Spirit of Harmony's? Ze zijn nu niet meer soulbound en ik heb nog een shitload van die dingen. Ik zat er aan te denken om ze op m'n alchemist om te zetten naar living steels met Riddle of Steel zodat ik Sky Golems kan blijven craften. Maar misschien zijn er betere manieren om gold van te maken? Iemand ideeën (ik heb alle profs)

♠ REPLY CODE ALPHA ♠ 5800X, 16GB @ 3600cl16, 980 Pro 2TB, RTX 3080 Suprim X, Omen X 27 @ 240HZ ♠ Big black cock and tiny white pussy ♠


 • Adimeuz
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 03-12 16:22
Wat te doen met mijn unit frames? X-Perl is er nog niet voor 6.0.2 :(

 • temp00
 • Registratie: januari 2007
 • Niet online

temp00

Als het kan ben ik lam

Shadowed Unit Frames downloaden :P. Ben zelf een hele tijd geleden overgestapt na altijd X-Perl te hebben gebruikt en ik vind het een stuk prettiger werker. Ook minder buggy en minder crap.

♠ REPLY CODE ALPHA ♠ 5800X, 16GB @ 3600cl16, 980 Pro 2TB, RTX 3080 Suprim X, Omen X 27 @ 240HZ ♠ Big black cock and tiny white pussy ♠


 • Metian
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 04-12 12:23

Metian

Snert is vies

Ik weet niet of het hier al vermeld was, maar indien je het gezicht niks vind met de nieuwe models. Je kan het bij de "barber" aanpassen :D.

Rupsen, Rapsen.

Metian schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 18:24:
Ik weet niet of het hier al vermeld was, maar indien je het gezicht niks vind met de nieuwe models. Je kan het bij de "barber" aanpassen :D.
Ja klopt. De kapper doet ook aan plastische chirurgie tegenwoordig :P

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • Nemesizz
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 04-12 14:43

Nemesizz

Untouchable

Zeror schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 18:30:
[...]

Ja klopt. De kapper doet ook aan plastische chirurgie tegenwoordig :P
Met een schaar >:)


Heb even op m'n trial account de nieuwe models bekeken (main account is nog even frozen, activeer ik wel weer met de expansion). En zit ook een beetje met mixed-feelings.
Vind de nieuwe modellen eigenlijk grotendeels wel mooi, maar....bepaalde dingen steken een beetje zeg maar. Ik herken m'n eigen characters er niet zo in op het moment.
Heb metname female nelfs, en ze hebben bijna allemaal een te puntige kin gekregen, en allemaal (op 1 gezicht na volgens mij) zo'n 'smirkey smile' . Had liever een iets neutralere look op het gezicht gehad zoals eerst (niet woest/boos of uber vrolijk, maar gewoon tja, neutraal).
Tauren female ook een beetje, zien er té vrolijk uit, ietsje neutralere look had toch leuker geweest.
Wat ik zo snel zag ziet Tauren male er wel gaaf uit, en een aantal andere races ook.

Ik denk wel dat Blizz nog wat gaat tweaken aan de models, metname na de 'shitstorm' op de forums.
Of het moet een bug zijn, want vond bij bepaalde races bijna alle faces gewoon op elkaar lijken (zit praktisch geen variatie in).

En ach, mocht het echt niet goedkomen > system settings > show new models uitvinken > problem solved ;) (hopelijk niet nodig).

Bepaalde dingen zijn ook beetje wennen denk ik. Als je char die je 10 jaar kent ineens (erg) anders uitziet, dat is ook wel een beetje schrikken vind ik.

 • Predje
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 01-12 15:13
Hebben jullie ook zo'n lag? Op Stormscale is werkelijk niet te spelen! :(

 • Rhain
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 03-12 19:53
Predje schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 21:05:
Hebben jullie ook zo'n lag? Op Stormscale is werkelijk niet te spelen! :(
Op Kazzak kan ik niet eens komen, queue van 1500. Silvermoon ook enorme lag. Nu op darksorrow maar met een nieuwe toon bezig :|

 • ThaGamerdd
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19-05-2019
En vervolgens liggen bij mij allebeide servers ( Defias-brotherhood // argent dawn) er helemaal uit :(

denk dat er trouwens veeel meer uit ligt haha

jammer dit !
temp00 schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 17:03:
Wat doen jullie met overgebleven Spirit of Harmony's? Ze zijn nu niet meer soulbound en ik heb nog een shitload van die dingen.
Stacks ghost iron ore voor kopen, die kopen voor shitloads nu iedereen nieuwe gems nodig heeft. Of als je jewelcrafter bent, prospecten en cutten.

"Oooh Jeroen!"


 • temp00
 • Registratie: januari 2007
 • Niet online

temp00

Als het kan ben ik lam

Ok eens even kijken wat ik daar mee kan. Thanks voor de tip.

Zo die changes qua responsiveness zijn lekker zeg. Sommige spells voelen veel sneller aan en een trash pack looten gaat ook supersnel. Right click loot>boom! alles in de bags.

♠ REPLY CODE ALPHA ♠ 5800X, 16GB @ 3600cl16, 980 Pro 2TB, RTX 3080 Suprim X, Omen X 27 @ 240HZ ♠ Big black cock and tiny white pussy ♠


 • Motaro
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 03-12 14:50

Motaro

PSN: Sovietwarbear_NL

vraag

ik wil ander race voor mijn lock demon specc welken van 2 kan ik besten pakken of maak niks meer uit na dat orc pet dmg nerft is en troll Berserking ook nerf heeft gehad

orc met blood fury + 1% pet dmg of troll met Berserking ?

Ik heb dyslexie, hierdoor is mijn schrijftaal niet helemaal correct. Stoor je er niet aan, doe ik zelf wel:)


 • jmxd
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
Meh, hoopte dat met de armory update je nu ook de 3D models van belts kon zien, helaas :P

 • Mik!
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 30-11 10:26
Ondanks het (grote) verlies van de ponytail ben ik al met al best tevreden met de nieuwe looks van mijn draenei Death Knight :D De speelstijl daarentegen moet ik ongelovelijk aan wennen. Met name omdat blood tap en plague leech blijkbaar the way to go zijn en daarvan merk ik nog dat ik zoekende ben naar hoe dit allemaal precies in elkaar valt. Komt vanzelf wel weer ^^ Vanavond de boel maar eens testen in SoO.

|| Quiran Death Knight @ Defias Brotherhood ||


 • ThaGamerdd
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19-05-2019
Gisteren toch nog ff lekker kunne spelen met de nieuwe update ;) ff nieuwe Quest kunnen doen in blasted lands enzo.

Zit echter wel in dubio, ik heb een Draenei DK, een Orc hunter en een BE Paladin.
Speelde laatste tijd super veel hunter, en dacht ook die als eerste overal straks door te loodsen (main maken) maar na alle changes wijk ik toch heel erg naar mijn DK.

DK (frost) heeft naar mijn mening ook niet zulke harde nerfs als Hunter ondergaan.
Ben alleen wel nieuwschierig of meer mensen met dit ''keuze'' probleem zitten!

Vanavond maar is kijke om een garrosh killetje te vinde met me DK :P

 • Cr0kie
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 25-11 14:40
Nog mensen last dat hun FPS enorm achteruit is gegaan?
Nu speel ik zelf op linux onder wine, en haal ik normaal tussen de 50-60 FPS buiten de stad.
In de stad 40-50 en in een raid of dicht bevolkt. 35-40.
Nu liep ik rond in timeless island (normaal 40-50) nu plots 25-30 fps... :s
RobbertDs1 schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 08:17:
Nog mensen last dat hun FPS enorm achteruit is gegaan?
Nu speel ik zelf op linux onder wine, en haal ik normaal tussen de 50-60 FPS buiten de stad.
In de stad 40-50 en in een raid of dicht bevolkt. 35-40.
Nu liep ik rond in timeless island (normaal 40-50) nu plots 25-30 fps... :s
Juist niet, ik heb het idee dat alles juist soepeler is geworden, tenzij je in LAGbeach rondloopt :P

 • Cr0kie
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 25-11 14:40
Mektheb schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 08:19:
[...]

Juist niet, ik heb het idee dat alles juist soepeler is geworden, tenzij je in LAGbeach rondloopt :P
Hmmm vanavond maar eens naar men wtf.config van WoW kijken. Misschien dat ze door de update wat hebben aangepast.

 • Azerox
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 01-12 09:54
Bij mij waren alle settings ook aangepast. Maar dan naar een lagere waarde en dacht ik WOW fps is beter.

Na wat settings weer aangepast te hebben zit ik op zelfde als vanouds ;)

If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.


 • ThaGamerdd
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19-05-2019
Even over die settings ook ik heb last van laggs en momenten dat ik zowat stil kom te staan voor me gevoel haha.
Hebben ze de settings los van de Video settings veel aangepast ? ben namelijk normaal niet zo iemand die alle settings afgaat, dus welke hebbe het meeste invloed op je FPS / lagg e.d. ?

 • Azerox
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 01-12 09:54
Die laatste 2, SOO? (ambient occulance) en die refraction? Die kun je op low/uit zetten voor wat fps boost.

Meeste PCs die ik tegenkom draaien WoW wel high/ultra zonder die settings. Met is het vaak drama.

If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever.


 • bitpixl
 • Registratie: mei 2000
 • Niet online
Bij mij waren de system settings ook aangepast, er zijn changes in de AA settings gedaan waardoor die op zijn laagste setting stond. Verder ook aardig wat quality settings die lager stonden. Wat me wel opviel was het snellere laden toen ik de portal pakte van The Terras naar SW.

Verder speel ik een male human rogue met een facemask en kale kop en wat me direct opviel was dat de facemask er nu niet uitziet op de nieuwe human. De mask zit hoger en zit ruimte tussen de mask en het gezicht, wat er erg raar uit ziet. Dus maar wat kapsels geprobeerd en eentje kunnen vinden waarbij je dat niet ziet, echter... het haar knalt door de achterkant van de facemask, waarbij ik ook weer denk van... jammer...

Verder werkte mijn unstealth optie niet meer in mijn macro's, ik gebruikte daarvoor "/cancelform [stealth]", maar dit heb ik weer goed gekregen door "/cancelaura stealth" te gebruiken, wellicht handig voor iemand anders die hier ook issues mee heeft.

Verder baal ik dat sommige addons zoals vanouds eerst weer een update nodig hebben, maar sommige van mijn favorieten al maanden niet meer zijn geupdate, waardoor ik bang ben dat ik op zoek mag naar andere addons. (Minimalist / SmartBuff).

[Voor 14% gewijzigd door bitpixl op 16-10-2014 08:42]

Vanavond maar is kijken of ik een maatje van me zo gek kan krijgen om Dungeons te doen, die starters gear voor een 90 die je krijgt is echt om te huilen :P

 • Notlupus
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 16-11 07:19
Kom je al laat uit je werk omdat de boel weer niet lekker loopt, sta je extralang in de file want bij 1 regendruppel durft heel Nederland niet meer harder als 50.

Kom je thuis, lees je tot je ontzetting dat XS4ALL er al sinds half 3 uitligt en nu om 9 uur 's morgens de volgende dag nog niet terug is.

:-(

 • sabriel
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 13-01 14:49
Gisteren een run gedaan in SoO, gewoon om een feeling te krijgen voor de changes.
Maar 1 healer online, dus ik was maar gaan healen in mijn huidige off-spec (disc). Wou nu nog geen holy gaan omdat ik tot WoD veel BG's speel als disc.

1ste boss ging dramatisch op heroic, dus maar weer teruggezet op normal.
Daarna ging het wel al beter, zelfs met het samengeraapte zooitje wat mijn healing gear is eigenlijk niet OoM geweest. Een tank met ilvl 502 helpt dan natuurlijk ook niet echt mee. Tevens had ik geen tijd om mijn add-ons te updaten dus ging schoon de raid in, en dat is echt dramatisch :p
Maar het doel is wel bereikt. We kregen feeling over hoe stats/spels zijn gewijzigd en dat DPS niet meer in purple pools moeten blijven staan. Kan niet wachten tot de nieuwe expension.

WoW Argent Dawn alliance :lvl60 Sabriell (Innovation)


 • Derr_Hans
 • Registratie: december 2001
 • Niet online
Mik! schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 07:42:
Ondanks het (grote) verlies van de ponytail ben ik al met al best tevreden met de nieuwe looks van mijn draenei Death Knight :D De speelstijl daarentegen moet ik ongelovelijk aan wennen. Met name omdat blood tap en plague leech blijkbaar the way to go zijn en daarvan merk ik nog dat ik zoekende ben naar hoe dit allemaal precies in elkaar valt. Komt vanzelf wel weer ^^ Vanavond de boel maar eens testen in SoO.
Door het verlies van de Ponytail (r.i.p.) heb ik de rest van mijn chars de grootste ponytail gegeven die ik kon vinden om het in balans te houden.


Heb gister Beta ingelogged, weet niet wat het is maar mijn draenei ziet daar toch iets anders uit dan nu op live en heeft zeker wel de zelfde face :/

Maar, Angry gnome still is angry :D


Healen is wel wennen, ik gebruik knoppen waar nu geen heal meer op zit.
De mobs slaan best hard in UBRS en had een redelijk Squishy tank mee waar ik zelfs nonstop op moest flash healen. Nu gaat mijn mana niet onder de 32k atm, maar toch.

Mis nu al mijn Void Shift :(

Vanavond ff in raid kijken, zal ingetwijfeld Spam heal galore worden..infinite mana weeeee O+

WoW : Doutz Priest @ Defias Brotherhood


 • Wognummer
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 22:43
na wat irritatie gister over de verloren skills op mn lock moet ik zeggen dat het wel lekker aanvoelt vanvavond maar eens wat gear scoren op mn lock kijken of het zo goed word als vroegah


wel suf dat je in de huidige content geen deuk in een pakje boter slaat maar in de oude content zie ik dezelfde waardes als vroegah weer voorbij komen qua dps...

 • deTwisj
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 02-03-2020
Ik had nog niets echt meegekregen van alle changes die 6.0 zou brengen tot ik gisteren inlogde. Waar zijn al me skills?! Ik ben echt bijna de helft van m'n knopjes kwijt geraakt door deze update. Niet dat ik dat erg vind hoor, het was alleen even schrikken.

Verder nog de aangename verassing gekregen dat je alle 4 de challenge mode mounts krijgt toegezonden als je er ook maar 1 char hebt gehad die de achievement gehaald heeft. We hebben met de guild nog even mythic geprobeerd en zelfs norushen maar gedaan met 18 of 19 man wegens dc's. Maar we moesten er toch wat vroeger mee ophouden wegens dc's en het feit dat men daarna niet meer opnieuw kon inloggen.

Toch weer een beetje zin gekregen in WoD en denk dat ik toch maar weer wat meer WoW ga spelen om me voor te bereiden. Nu moet ik even weer uitzoeken hoe je ook al weer aan lesser charms of good fortune komt want schijnbaar kost het upgraden van gear nu voort lesser charms. Gelukkig had ik er nog iets van 1100 op m'n main want ik was gestopt toen alles nog maar 2/2 upgrades had en dat is nu schijnbaar 4/4.

 • beebie121
 • Registratie: december 2011
 • Laatst online: 03-12 17:45
Vind het wel jammer dat de gear drop gewijzigd is in raids.
Vond het altijd erg prettig dat je of gear kreeg of gold.
Nu is het weer roll if needed.

En normal is wat een week geleden flex was toch? ook qua moeilijkheid?

AMD 7 3700X | Gigabyte X570 Aorus Elite | GTX 1080TI | Fractal Design Define R6 | Gigabyte Aorus FI32U | Be Quiet Dark Pro 4 | Astro A50 | G.Skill DDR4 Aegis 2x8GB 3200MHz | Logitech G910 Orion Spark RGB | Logitech G502 lightspeed


 • mrsar
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 21:04

mrsar

waar een sar is,is een wodka

Wognummer schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 09:19:
na wat irritatie gister over de verloren skills op mn lock moet ik zeggen dat het wel lekker aanvoelt vanvavond maar eens wat gear scoren op mn lock kijken of het zo goed word als vroegah


wel suf dat je in de huidige content geen deuk in een pakje boter slaat maar in de oude content zie ik dezelfde waardes als vroegah weer voorbij komen qua dps...
Ik wil nog steeds CoE casten als eerste...die dus niet meer bestaat....heb maar geen binding gemaakt op die toets die Ik er altijd voor gebruikte want dat ging niet goed :+
Heb nog niet heel lang kunnen spelen maar lijk wel gewoon echt dingen te missen bij mijn destro lock,moet nog even wennen

steam: mr_sar1 / Battle.net : mrsar#2189 / xbox : mrsar1


 • Mik!
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 30-11 10:26
deTwisj schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 10:25:
Toch weer een beetje zin gekregen in WoD en denk dat ik toch maar weer wat meer WoW ga spelen om me voor te bereiden. Nu moet ik even weer uitzoeken hoe je ook al weer aan lesser charms of good fortune komt want schijnbaar kost het upgraden van gear nu voort lesser charms. Gelukkig had ik er nog iets van 1100 op m'n main want ik was gestopt toen alles nog maar 2/2 upgrades had en dat is nu schijnbaar 4/4.
Pet battles :D Beste manier voor farmen van coins.
Derr_Hans schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 09:15:
[...]
Door het verlies van de Ponytail (r.i.p.) heb ik de rest van mijn chars de grootste ponytail gegeven die ik kon vinden om het in balans te houden.
Al mijn female humans hebben nog steeds hun ponytail en die zullen ze ook houden. Das tenminste niet zo slap geval.
Derr_Hans schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 09:15:
Healen is wel wennen, ik gebruik knoppen waar nu geen heal meer op zit.
De mobs slaan best hard in UBRS en had een redelijk Squishy tank mee waar ik zelfs nonstop op moest flash healen. Nu gaat mijn mana niet onder de 32k atm, maar toch.

Mis nu al mijn Void Shift :(

Vanavond ff in raid kijken, zal ingetwijfeld Spam heal galore worden..infinite mana weeeee O+
Met mijn ilvl iss UBRS echt geen bal aan. Damage is te verwaarlozen, we pullen hele kamers. Daarentegen merk je wel direct als er niet geinterrupt wordt. Bepaalde abilities op dps doen toch wel auw. Brain riep gister zelfs dat ie interrupts nodig vond, terwijl hij er normaal doorheen healt.

|| Quiran Death Knight @ Defias Brotherhood ||


 • hulkie
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 04-12 11:20
Net als veel mensen hier moet ik flink wennen aan de patch. Fire mage is op level 90 minder leuk geworden, ik mis PoM en mn nuttige alter time. Zelfs evocation ook al had ik daar een hekel aan. Ik hoop dat dit op level 100 weer wordt rechtgetrokken.

Na veel gerommel met addons, wow updates en andere zaken begonnen we rond 20.45 aan SoO Mythic. We hadden veel nieuwe trials mee en niet actief gekeken naar tactics op 20 man tov 10mans heroic. Grote delen hebben we met 18 of 19 man gedaan. Op Norushen zijn we met 18 man binnen de timer gebleven zonder een portal in te gaan… Dat zegt wel wat.

Mijn overall indruk is dat SoO Mythic een stuk makkelijker is als het vroegere Heroic. De balance op level 90 is nu een beetje zoek. Ik stond als firemage altijd al wel in de top dps van onze groep, maar nu domineerde ik en de andere mage elk gevecht. Enhancement shamans en locks doen het ook nog steeds goed, maar de hunters hadden het bijvoorbeeld erg zwaar.

Onze tanks werden amper geraakt en konden op veel bazen zonder tankswaps overleven en op Norushen gewoon door die beam heen lopen zonder enig probleem. Onze healers klaagden dat er niks te doen was.

Ik heb zelf twee mythic WF items geloot. Toen ik één daarvan liet upgraden (200 lesser coins) werd het ineens een 556 item (flex kwaliteit met upgrade) ipv de beoogde 588. Daar moet Bliz nog even wat aan doen ;)

UBRS: saai en helaas maar 3 bazen, maar ik was ook met een overgeared groep. Dat zal wel uitmaken denk ik.

 • Thysiej
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 03-12 07:23
Ik verwacht dat er redelijk snel een patch komt om een aantal zaken te herstellen. Op lvl 90 lijkt de scaling wel aardig gedaan te zijn, al is mythic soms wat makkelijk heb ik vernomen. Mijn paladin is lvl 67, maar in plaats van oneshots en 30 mobs tegelijk kunnen pullen heb ik nu problemen met meer dan 5 mobs en ben ik een stuk langer bezig om een mob neer te krijgen dan voorheen.

In dungeons moet ik zelfs weer ouderwets per pack pullen in plaats van per room of meer omdat de healer mij anders niet kan healen. Daarnaast had ik het idee dat een aantal abilities van mobs in dungeons niet gescaled zijn...
Levelen duurt al redelijk lang (niet zo lang als vroeger en heel erg vind ik het niet), maar op deze manier duurt het nog langer. De stats squash lijkt ergens niet helemaal goed gegaan m.i.

 • ye-roon
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 25-10 13:46

ye-roon

knaak

Wel grappig, ik was halverwege onderweg naar 88. Log ik gister in, ben ik 1 xp verwijderd van 88. 549,999/550,000 :D

Toen ik de patch notes las over de "travel form" knop was ik best angstig. Ik gebruik al jaren een macro hiervoor die flight form cast waar ik kan vliegen, aquatic form als ik zwem, travel form als ik niet kan vliegen maar wel "buiten" ben. Ik heb de nieuwe travel form knop getest en werkt gelukkig precies zoals mijn macro. Ook zwemmen, uit water springen, knop in drukken, flight form werkt prima.

Nu hopen dat de glyph of travel snel beschikbaar word, gister stond er nog niets op de AH.

Positieve van nieuwe looks: details in characters is echt bizar mooi. Mijn tauren heeft eindelijk gezicht expressies en z'n awesome sik is nog meer awesome.

Female troll haar is eindelijk tof. Het heeft geen rare kleur verschillen en ik kan nu eindelijk hairstyles nemen die leuk zijn (imho).

Mijn female orc enhancemant shaman is zoooooooooo tof geworden nu. Ik zit echt zwaar te twijfelen die niet te gaan mainen of zo. Komt ook door der transmog, maar toch. Armory link for reference: http://eu.battle.net/wow/...r/sylvanas/Demeral/simple

Mindere punten aan de nieuwe models:

Niet alle armor heeft updated polygon counts. Ik logde mijn nelf druid in, heeft tabard of the ebon vanguard/blade/something nog aan. Het is gewoon 1 blurry mess in vergelijk met de rest van het character.

De running animaties zijn vreselijk geworden. zo wel mijn male troll als mijn female troll zijn nu op een voorste tenen aant lopen, wat voor male troll heel erg raar er uit ziet. Ook mijn tauren lijkt op de voorste punten van zijn hoeven te lopen ipv gewoon de volledige hoef vol in de grond te douwen. Ook die rubber armtjes van m'n tauren als hij rent vind ik niks.

Nelf females lijken zelfs te rennen zoals forsaken females vroeger deden.

Hier kan hopelijk nog wat polish voor komen.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Moi_in_actie
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 19:20
Ik had al enige tijd op de beta rondgelopen, dus de meeste dingen waren niets nieuws. Wel merkte ik wat grappigs m.b.t. de stat squish. Ik heb in MoP zowat niet gespeeld, mijn warrior heb ik bij de launch naar 90 geleveld en dat was het. Hierdoor stond ie in ilvl 450 crafted PVP gear en een paar ilvl 435 2handers. Door de stat squish is er echter wat vreemds aan de hand, namelijk dat highend gear van vorige expansions (TBC, WotLK en Cata) soms betere stats heeft dan entry level MoP gear. Mijn warrior loopt nu dus weer in 4 delen T6 en een mix van TBC, WotLK en Cata items aangevuld met Shadowmourne en heroic Gurthulak als wapens :P

En ja, dit werkt. Met mijn blue ilvl 450 PVP gear en MoP ilvl440-463 blues deed ik op een lvl 85 dummy zo'n 95k dps (zonder cooldowns, buffs enzovoorts). Met de oude gear aan was dit ineens 115k dps. Qua stats ging ik er met de oude gear redelijk op vooruit (10% meer ATP, iets meer haste en crit, wat minder mastery), maar ik denk dat de dps increase met name komt van setbonussen en bepaalde items/procs die ineens weer ziek goed zijn. De 2set warrior T6 bonus is +10% dmg op Execute en Execute is tegenwoordig (mits talented) een flink aandeel in je dps rotatie. Ook de Deathbringers Will trinket uit ICC is weer erg goed, net als de stackende buff van Shadowmourne.

Helaas lijkt dit alleen op te gaan voor gear t/m het begin van MoP. Ik heb ook gekeken bij mijn restodruid die wel enigszins wat gear heeft (ilvl 510 of iets dergelijks). De stats op die gear waren toch wel wat hoger dan op items van vorige expansions en er waren ook niet echt goede setbonussen die het de moeite waard maakten (voor zover ik zo snel kon zien).

Nu wordt het alleen nog kiezen wat eerst te levelen en (eventueel) waar mee te gaan raiden: resto druid of fury warrior. Lastig lastig...

Ryzen 7 3700X @4275Mhz ~~ 32GB GSkill TridentZ 3600Mhz ~~ ASRock B550 Steel Legend ~~ XFX Radeon RX5700XT


 • Notlupus
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 16-11 07:19
Thysiej schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 10:42:
Ik verwacht dat er redelijk snel een patch komt om een aantal zaken te herstellen. Op lvl 90 lijkt de scaling wel aardig gedaan te zijn, al is mythic soms wat makkelijk heb ik vernomen. Mijn paladin is lvl 67, maar in plaats van oneshots en 30 mobs tegelijk kunnen pullen heb ik nu problemen met meer dan 5 mobs en ben ik een stuk langer bezig om een mob neer te krijgen dan voorheen.

In dungeons moet ik zelfs weer ouderwets per pack pullen in plaats van per room of meer omdat de healer mij anders niet kan healen. Daarnaast had ik het idee dat een aantal abilities van mobs in dungeons niet gescaled zijn...
Levelen duurt al redelijk lang (niet zo lang als vroeger en heel erg vind ik het niet), maar op deze manier duurt het nog langer. De stats squash lijkt ergens niet helemaal goed gegaan m.i.
Blizzard heeft dit opzettelijk gedaan;

1. Zo raken nieuwe spelers sneller en beter in tune met het spel. Als alles faceroll is in de dungeons omdat je met 3 full heirloom gastjes staat krijg je niet echt een goed beeld van hoe het spel is. Heb meerdere malen tijdens het levelen gehad dat ik en een andere DPS in full heirloom gewoon de hele dungeon maar doet, terwijl de tank in zijn leveling greens ergens verdwaald rondloopt in een ander deel van de dungeon. Erg lullig voor die gast, maar ik maak me niet zo druk daarom.

2. 50€ per level 90 boost. Wil je snel naar 90, mag je betalen.
Viscera schreef op woensdag 15 oktober 2014 @ 12:15:
Ikzelf had in de TBC periode een website gemaakt als application met verschillende pages voor pve experience, pvp experience en persoonlijke info etc. Ja ik was er een middag mee bezig, maar toendertijd waren ze een world top 10 guild en wilde ik die extra moeite wel doen om mijn kansen te vergroten. Als ik een guild join ben ik van plan daar zo lang mogelijk te blijven dus het is een kleine investering om deel te worden van een guild waar je meerdere avonden per week en hopelijk jaren mee door zal brengen.

Ondertussen ben ik guildmaster van de desbetreffende guild.
Ik herinner me deze application nog wel, zag er indrukwekkend uit ;)

[Voor 19% gewijzigd door Notlupus op 16-10-2014 11:02]


 • Verderf
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 01-12 17:13
Gisteren ook wat dungeons gedaan op mijn lvl 80 warlock, vond de uitdaging wel weer leuk eigenlijk omdat je anders dood verveeld maar dungeons gaat lopen grinden van 20-90.

| Asus ROG X570-E | AMD 5800X | 4x8GB DDR4 | Nvidia Geforce 3080 XC3 Ultra Gaming | Corsair AX860 | Crucial MX300 1,05TB | Samsung 970 500GB |


 • Thysiej
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 03-12 07:23
Notlupus schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 10:59:
[...]


Blizzard heeft dit opzettelijk gedaan;

1. Zo raken nieuwe spelers sneller en beter in tune met het spel. Als alles faceroll is in de dungeons omdat je met 3 full heirloom gastjes staat krijg je niet echt een goed beeld van hoe het spel is. Heb meerdere malen tijdens het levelen gehad dat ik en een andere DPS in full heirloom gewoon de hele dungeon maar doet, terwijl de tank in zijn leveling greens ergens verdwaald rondloopt in een ander deel van de dungeon. Erg lullig voor die gast, maar ik maak me niet zo druk daarom.

2. 50€ per level 90 boost. Wil je snel naar 90, mag je betalen.


[...]


Ik herinner me deze application nog wel, zag er indrukwekkend uit ;)
Het heeft zeker zijn voordelen en charmes, ik vind de dungeons zelf ook leuker geworden. Het nadeel is dat levelen en dungeons doen nu een stuk langer gaat duren en dat lijkt mij niet de bedoeling - al helemaal als je in het achterhoofd houdt dat we straks van 1-100 moeten levelen.
Voor blizzard is het dan waarschijnlijk marketingtechnisch en commercieel heel gunstig, mensen hebben echt geen zin om straks 5 dagen bezig te zijn met levelen en geven dan eerder een X bedrag uit voor een instant lvl 90...

 • Predje
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 01-12 15:13
Voor de warriors onder ons; Is Fury nou minder gear afhankelijk?

In MoP kon ik enkel arms spelen omdat ik voor fury veel te weinig crit had (zelfde met firemage).

 • Prx
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 20:22

Prx

⭐⭐⭐⭐⭐

Ben zelf bij lvl85 overgestapt van Ele Shaman naar Enh Shaman en heb daar nu zeker geen spijt van. Ondanks dat ik wat kleine spells mis, speelt de Enh Shaman echt fenomenaal. Jammer is wel dat hij ook een stuk simpeler is geworden om te spelen.

 • IntToStr
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 23:12
Gisteren kon ik niet inloggen voor het grootste deel van de avond. Heb uiteindelijk m'n WTF in Interface mappen leeg gegooid en allerlei addons opnieuw geinstalleerd om gewoon vers te kunnen beginnen.

Later op de avond kon ik wel inloggen, maar ben niet verder gekomen dan zien hoe m'n toons eruit zien en een paar basisdingen vast instellen. De rest komt later wel :)

Moet met de paladin in ieder geval zeker even langs de kapper :p

 • ye-roon
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 25-10 13:46

ye-roon

knaak

Waarom denkt iedereen dat blizzard dit gedaan heeft voor het geld? Tuurlijk het zal een gevolg zijn dat mensen dit doen, maar ik denk niet dat het de rede is.

Het spel begint niet bij 90 (straks 100). Het spel is tijdens het levelen ook leuk. Als je dit spel speelt om zo snel mogelijk max level te zijn, niet om je heen te kijken naar de rest van de game en gewoon paarse items wil halen dan weet ik niet of het gezond is dat je een mmo speelt. Het lijkt alsof je de game benaderd als werk en of prestaties het enige is wat telt. Kijk om je heen, geniet, speel een spelletje. Er is meer op de wereld dan paarse gear.

Een uitdaging in de content juig ik alleen maar toe. Okay het duurt wat langer, maar dat maakt de weg niet minder leuk. Okay als je dezelfde weg 4 keer achter elkaar bewandelt kan het saai worden, maar niemand verplicht je om 4 characeters back to back van 0-100 te levelen.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Moi_in_actie
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 19:20
Predje schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 11:20:
Voor de warriors onder ons; Is Fury nou minder gear afhankelijk?

In MoP kon ik enkel arms spelen omdat ik voor fury veel te weinig crit had (zelfde met firemage).
Van mijn paar minuten test gisteren, vergeleken met een premade lvl 100 character in heroic tier gear op de beta: ik merkte niet heel veel verschil in speelstijl. Dit als in: met mijn crappy gear op lvl 90 speelde het qua stijl niet heel veel anders. Op de beta had ik wel het idee dat haste wel eens een stuk zinvoller kan zijn. Dit vanwege wat tests met verschillende weapon enchants. Je hebt er met "+500 crit/mastery for 10 seconds" en je hebt er een met "+1000 haste for 10?? seconds, reducing by 100??/200?? each second" (weet even niet exact meer wat het was). Met die laatste enchant op beide wapens was mijn dps aanzienlijk hoger dan met b.v. 2x crit enchant. Crit blijft denk ik wel (in het begin) de main stat, omdat er redelijk wat procs afhankelijk zijn van crit. Tegen het einde van de expansion gok ik dat mastery dit zal overnemen van crit (als je een bepaalde hoeveelheid crit hebt).

Al met al speelt fury nu erg leuk, stukken leuker dan in MoP en Cata. Het lijkt op een combinatie tussen eind TBC (qua spammen van abilities) en WotLK.

Ryzen 7 3700X @4275Mhz ~~ 32GB GSkill TridentZ 3600Mhz ~~ ASRock B550 Steel Legend ~~ XFX Radeon RX5700XT


 • ThaGamerdd
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19-05-2019
@ Ye-roon
ben het inderdaad wel met je eens, levelen is een groot (dan wel niet grootste) deel van het spel in mijn ogen!
Met heirlooms gaat het soms te snel om de leuke ouwe quests of bepaalde stukken te moeten doen om verder te komen. Wat best wel jammer is.

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat wanneer er iets ''nieuws'' komt !
Zoals een nieuw continent, nieuwe lvl 90 dingen, dat je dat zo snel mogelijk wilt ontdekken (je hebt er uiteindelijk ook voor betaald haha) dusja snap beide werelden :)

Ben alleen nog steeds niet over uit, hunter/pala/dk .... hmmm :P

 • Prx
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 20:22

Prx

⭐⭐⭐⭐⭐

Heb persoonlijk gisteren even zitten vloeken toen ik zag dat mijn char geboost was naar 99,9% van mijn huidige level. Zit voor het eerst in pandaland en vind het echt vervelend dat ik zoveel quests niet kan doen omdat het levelen zo snel gaat. :(

 • ye-roon
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 25-10 13:46

ye-roon

knaak

Prx schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 11:34:
Heb persoonlijk gisteren even zitten vloeken toen ik zag dat mijn char geboost was naar 99,9% van mijn huidige level. Zit voor het eerst in pandaland en vind het echt vervelend dat ik zoveel quests niet kan doen omdat het levelen zo snel gaat. :(
Je kan ze toch gewoon doen op level 90? Krijg je ook nog goed geld voor :)

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • beebie121
 • Registratie: december 2011
 • Laatst online: 03-12 17:45
ik vond het juist heerlijk dat ik mn lvl 88 (die ik net had gehaald de avond ervoor) kon overslaan en direct 89 was. Waardoor ik gister heel snel lvl 90 was.

AMD 7 3700X | Gigabyte X570 Aorus Elite | GTX 1080TI | Fractal Design Define R6 | Gigabyte Aorus FI32U | Be Quiet Dark Pro 4 | Astro A50 | G.Skill DDR4 Aegis 2x8GB 3200MHz | Logitech G910 Orion Spark RGB | Logitech G502 lightspeed

Pagina: 1 2 3 ... 89 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Posts als "jeeuj, rogue buffs" of andere 1 regel reactie's van die strekking voegen 0,0 toe aan het topic en zijn daarom niet gewenst.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee