• Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
Alle informatie in deze OP stamt uit halverwege november 2013. Bepaalde gegevens, zoals de lanceerdata en exclusiviteit van games, zijn inmiddels mogelijk veranderd.

- [PS4] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngWelkom!http://i.imgur.com/hUqxHwE.png


PlayStation 4 discussie-topic

Welkom in het discussie topic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngInhoudsopgavehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngLanceerdatumhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
RegioReleasedatumVerkoopprijs
Nederland [Europa]29 november 2013€399
£349
Verenigde Staten15 november 2013$399


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngHardwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Hardware
Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg altijd:
 • PlayStation 4 (500 GB)
 • DualShock 4
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus
In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 (500 GB), de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

De PlayStation 4
PlayStation 4
De PlayStation 4 is de opvolger van de PlayStation 3 en belooft games op hogere resolutie, zoals 1080p, alsmede grotere en meer levende speelwerelden.

x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee. De bedoeling hiervan is dat ontwikkelaars heel makkelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe hardware.
Zo claimt Mark Cerny, de ontwikkelaar van de exclusieve PS4 game Knack, dat ze ongeveer één jaar aan ontwikkeltijd hebben bespaard dankzij de makkelijke architectuur.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 komt met 8 GB GDDR5 geheugen. Ontwikkelaars gebruiken geheugen om tijdelijke dingen in op te slaan, waarmee spelwerelden super snel kunnen worden opgebouwd. GDDR5 geheugen is ontzettend duur en deze kom je dan ook bijna nog niet tegen in computers. GDDR5 zorgt voor een ontzettend snelle bandbreedte, dat erg belangrijk is voor de GPU (grafische kaart).

Multimedia: blu-ray, apps & meer
De PlayStation 4 bevat daarnaast ook een blu-ray lezer, waarmee je blu-ray films kunt bekijken en een aantal apps, zoals het populaire Netflix waarmee je HD video's kan streamen.
De PlayStation 4 ondersteunt op dit moment geen DLNA of MP3 (tenzij dit via een app gebeurt). Sony heeft aangegeven deze functies mogelijk later alsnog toe te voegen.

Connected
Op de controller van de PlayStation 4, de DualShock 4, kom je onder andere een "SHARE"-knop tegen, waarmee gameplay beelden kunnen worden gedeeld op Facebook en Twitter. Daarnaast komt er ook een PlayStation App.

DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller.

Nieuwe functie: SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.

Nieuwe functie: Lichtbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar, naar eigen keuze

Voorbeeld: je 'leven' in een first-person shooter aan te geven: groen is 'gezond', 'rood' is in gevaar.
Voorbeeld 2: in een puzzel game kan de kleur van de light bar veranderen om aan te geven of je goed of fout zit

Nieuwe functie: Touchpad
De DualShock 4 heeft een nieuwe, kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.

Nieuwe functies: Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De nieuwe ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor bijvoorbeeld 'radioberichten' in first-person shooters.
Daarnaast zit er nu een hoofdtelefoon ingang in de controller. Je kunt deze gebruiken voor gameplay geluiden (zodat je bijvoorbeeld 's avonds niemand stoort), maar ook voor voice chat (microfoon signalen worden namelijk ook doorgegeven).

Verbetering: design
De DualShock 4's design is een evolutionaire upgrade ten opzichte van DualShock 3. Volgens de eerste hands-on ervaringen voelt de DualShock 4 flink beter aan in de hand dan de DualShock 3.

Verbetering: triggers
De L2/R2 knoppen zijn nu 'curved', waardoor je vingers er minder snel vanaf kunnen glijden en je er beter grip op hebt.

Verbetering: analoge sticks
De bovenkant van de analoge sticks zijn nu min of meer 'kuipjes' geworden waardoor je een veel betere grip hebt en je vingers er minder snel van af glijden.
De analoge sticks bieden nu ook meer weerstand en zijn ook veel accurater. Het gevolg is dat je in allerlei spellen, zoals Call of Duty/Battlefield, FIFA en Gran Turismo, met veel meer precisie dingen kan besturen.

Verbetering: latency (vertraging)
De tijd die het duurt voordat jouw actie (het drukken op een knop) wordt geregistreerd in de PlayStation is veel korter geworden. Het gevolg is dat je de gevolgen van jouw actie (het indrukken van een knop) eerder in beeld ziet.

Verbetering: bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. De DualShock 4 zal dus verbeterde bewegingssensoren krijgen.

Verbetering: rumble/trillen
De trilfunctie (rumble) is in de DualShock 4 sterk verbeterd. In een demo werd bijvoorbeeld getoond hoe er 'robotjes' in de controller zaten: kantelde je de controller naar links, dan leken er ook echt robotjes binnenin de controller naar links te rollen.

PlayStation Camera
PlayStation Camera
De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een 3D beeld vormen en daarmee de ruimte waarin je zit in kaart kan brengen. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800 en geven elk dertig beelden per seconde door: dit houdt in dat elke seconde ruim 61,4 miljoen pixels worden verwerkt.

Stemherkenning: 4-kanaalsmicrofoon
De PS Camera heeft 4 geavanceerde microfoons waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.
Daarnaast kun je de camera ook gebruiken om met andere gamers te praten in multiplayer games.

Gezichtsherkenning & DualShock 4
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen. Als je hiervoor kiest, dan zal de PlayStation 4 elke keer automatisch inloggen op jouw account als de PS4 jouw gezicht herkent.
Daarnaast herkent de camera de DualShock 4, om duidelijk de posities van gamers te bepalen als er veel mensen in dezelfde ruimte zijn.

Functie: livestreamen
De controller heeft een speciale SHARE-knop, waarmee je onder andere films en screenshots kan delen. Daarnaast kan je ook live gameplay streamen op grote streaming websites. Als je wilt, kun je daarbij ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.

Andere accessoires
Monoheadset
Sony levert standaard een monoheadset mee bij elke PS4. Deze headset kun je rechtsstreeks in de controller steken, om vervolgens met andere online gamers te kunnen praten.

Charging Station
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Vertical Stand
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSoftwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Software
In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu
PlayStation Dynamic Menu
Het PlayStation Dynamic Menu is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games). Je vindt hieronder de eerste officiële trailer.


Daarnaast is er ook een live demo (YouTube URL) geweest tijdens Gamescom.

Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zal ook de PlayStation 4 weer een aantal entertainment apps krijgen. Deze apps verschillen in Europa per land, maar voor de Verenigde Staten is al het volgende rijtje bekend gemaakt:
 • Amazon Instant Video
 • Crackle
 • Crunchyroll
 • EPIX
 • Hulu Plus
 • Music Unlimited
 • NBA Game Time
 • Netflix
 • NHL GameCenter LIVE
 • Redbox Instant by Verizon
 • Video Unlimited
 • VUDU
 • YuppTV
In Nederland zijn op de PS3 op het moment ook de volgende apps beschikbaar. Het is de verwachting dat deze apps terugkeren naar de PS4.
 • NOS Sport Beta
 • NOS Video
 • Ximon
 • Vidzone
 • YouTube
 • MUBI
 • Netflix
Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond.

Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Sony is van plan om met Gaikai, een cloud streaming service, games in de toekomst te gaan streamen. Dit betekent dat je in de toekomst direct kunt beginnen met het spelen van een game, vervolgens als deze gedownload is kun je de game spelen vanaf je harde schijf.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Deze functie is niet beschikbaar bij de lancering, maar wordt later toegevoegd via een gratis software update.

"SHARE"-knop
SHARE knop op de DualShock 4
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kun je direct gameplay screenshots of videos spelen. Daarnaast kun je ook je eigen gameplay livestreamen via Twitch of UStream, twee bekende grote (game content) streaming sites.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

PlayStation App voor IOS & Android
Vanaf 22 november: de nieuwe PlayStation App
Sony heeft een nieuwe PlayStation App voor iOS en Android gemaakt, welke vanaf 22 november beschikbaar zal zijn in Europa.

De PlayStation App bevat onder andere de volgende functionaliteiten:
 • Eigen profiel bekijken
 • Andersman profiel bekijken
 • Trofeeën van anderen en jezelf bekijken en vergelijken
 • Berichten versturen tussen PS4, PS3, PS Vita systemen en alle mobiele apparaten met de PlayStation App
 • De activiteiten van andere bekijken onder "What's New"
 • Een pushmessage weergeven zodra er een nieuwe melding of game uitnodiging is
 • De PlayStation website bekijken voor het laatste nieuws en game informatie
Daarnaast zijn er een aantal functies waar we iets dieper op ingaan, namelijk:
'PS4 Second Screen' functionaliteit
Sommige games zullen de Second Screen functionaliteit in de PlayStation App gebruiken. In The PlayRoom, een gratis game die wordt meegeleverd met alle PlayStation 4's, kun je bijvoorbeeld objecten tekenen op je smartphone/tablet om deze vervolgens direct in de game te importeren.

Andere games, zoals Watch_Dogs, kunnen ook gebruik maken van een losse, eigen applicatie.

Live gameplay bekijken
Op de PlayStation 4 kunnen gamers gameplay uploaden of livestreamen. Als de gamer de gameplay deelt, dan komt dit terecht in jouw persoonlijke "Whats New" scherm. Je kunt hier vervolgens de geüploade gameplay bekijken, of live meekijken als iemand op dat moment aan het livestreamen is.

PlayStation Store
De PlayStation App zal ook de PlayStation Store bevatten. Je kunt hier digitale content, zoals digitale games en downloadable content, kopen. Deze wordt vervolgens direct op je PlayStation 4 gedownload, waar je ook bent.

Afstandsbediening
De PlayStation App kan ook als afstandsbediening worden gebruikt. Je kunt een PlayStation 4 in stand-by modus zetten, opstarten of bijvoorbeeld je smartphone of tablet als toetsenbord voor je PS4 gebruiken.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGameshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Games
In dit gedeelte vind je meer informatie over de launch games (games waarmee het systeem wordt gelanceerd), launch window games (games die kort na de lanceerdatum uitkomen), exclusieve PS4 games en Free 2 Play games.

Indie Games
Games zoals Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts zijn van 'triple A' developers: van de grote ontwikkelstudio's. Sony focust zich echter ook enorm op zogenaamde indie games en developers.

Indie developers zijn 'independent developers', oftewel: onafhankelijke ontwikkelaars. Dit zijn vaak kleinere games met een veel kleiner budget. Deze games krijgen vaak minder aandacht, maar ze zijn vaak wel goedkoper. Het voordeel van indie games is dat ontwikkelaars de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen: om creatief te zijn.

Sony focust zich erg op indie games en het is iets om in de gaten houden, want wie weet komen er nog wel hele leuke games uit voort. :)

Inhoudsopgave 'Games'
Launch (Window) Games

Je vindt hieronder een lijst met games die beschikbaar zijn vanaf 29 november 2013:

LAUNCH GAMES
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleasedatumExclusief?YouTube trailer
Angry Birds Star WarsRovio
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Assassin's Creed IV: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC
X
Battlefield 4DICE
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
Blacklight: RetributionZombie Studios
Perfect World Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PCX
ContrastCompulsion Games
Focus Home Interactive
29-11-2013PS4, PS3, X360, PCX
DC Universe OnlineSony Online Entertainment
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
DiveKickOne True Game Studios
Iron Galaxy Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Escape PlanFun Bits Interactive
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS Vita
X
FIFA 14EA Canada
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Flowthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Flowerthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Injustice: Gods Among Us Ultimate EditionHigh Voltage Software
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, iOS, AndroidX
Just Dance 2014Ubisoft
Ubisoft
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, WiiX
Killzone: Shadow FallGuerilla Games
Sony Computer Entertainmen
29-11-2013Only on PS4X
KnackSCE Japan Studio
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
LEGO Marvel Super HeroesTT Games
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, Nintendo 3DS
X
Madden NFL 25EA Tiburon
EA Sports
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, iOS, AndroidX
NBA 2K14Visual Concepts
2K Sports
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, PS3, X360, PC, iOS, Android
X
NBA Live 14EA Tiburon
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBOX
Need for Speed: RivalsGhosts Games
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
ResogunHousemarque
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
Skylanders: Swap ForceVicarious Visions
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, Nintendo 3DSX
Sound ShapesQueasy Games
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Super MotherloadXGen Studios
XGen Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
The PlayRoomSony
Sony
29-11-2013Only on PS4X
Tine 2: Complete StoryAtlus
Sony Computer Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PCX
Tiny BrainsSpearhead Games
Spearhead Games
29-11-2013Only on PS4X
War ThunderGaijin Entertainment
Gaijin Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
WarframeDigital Extremes
Digital Extremes
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X


Daarnaast komen de volgende games uit gedurende de 'launch window'. De launch window is een periode, enkele maanden, na de lanceerdatum.
 • 1001 Spikes
 • Awesomenauts: Assemble
 • Backgammon Blitz
 • Basement Crawl
 • CounterSpy
 • Daylight
 • Deep down
 • Doki-Doki Universe
 • DriveClub
 • Hohokum
 • inFamous: Second SOn
 • Mercenary Kings
 • Minecraft
 • N++
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Oddworld: New 'n' Tasty
 • Outlast
 • Pinball Arcade
 • PlanetSide 2
 • Pool Nation Extreme
 • Primal Carnage: Genesis
 • Putty Squad
 • Ray's the Dead
 • The Witness
 • Thief
 • Transistor
 • Wolfenstein: The New Order
Exclusieve Games

Sony heeft beloofd om voor het einde van 2014 meer dan 20 PS4 exclusives, uitgegeven door Sony Computer Entertainment, op de markt te brengen.

Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (1st party) Vermoedelijk onderdeel van de 20 aangekondige exclusives
 • DriveClub
 • Everybody's Gone to the Rapture
 • inFamous: Second Son
 • Killzone: Shadow Fall
 • Knack
 • The Order: 1886
 • The PlayRoom Free 2 Play Vermoedelijk niet onderdeel van de 20 exclusives
 • Resogun
 • Rime
 • Shadow of the Beast
Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (3rd party) Niet uitgebracht door Sony Computer Entertainment en vermoedelijk niet onderdeel van de beloofde 20 games
 • Basement Crawl
 • Deep Down Free 2 Play
 • Dream Club: Host Girls on Stage
 • Earth Defence Force
 • The Idolm@ster (working title)
 • Joysound Drive 2
 • Lily Bergamo
 • Mobile Suit Gundam
 • N++
 • Nikoli no Puzzle 4: Sudoku
 • Phantom Breaker: Battle Grounds Overdrive
 • Pool Nation Extreme/FX
 • Totterno E Mahjong Plus
Lijst met PS4 games exclusief voor het PlayStation-merk Deze games komen dus ook uit voor PS3 en/of PS Vita
 • Doki-Doki Universe
 • Escape Plan
 • Flower
 • Helldivers
 • Hohokum
 • MLB 14: The Show
 • Natural Doctrine
 • Pavilion
 • Rocketbirds 2: Evolution
 • Sound Shapes
 • Super Exploding Zoo
 • Switch Galaxy Ultra
 • Velocity 2X
 • Yakuza Ishin
Lijst met PS4 games die niet op Xbox One uitkomen
 • Assault Android Cactus
 • The Binding of Isaac: Rebirth
 • Blacklight: Retribution Free 2 Play
 • Blast 'Em Bunnies
 • Contrast
 • Cosmic Star Heroine
 • CounterSpy
 • Daylight
 • DC Universe Online Free 2 Play
 • Divekick
 • Don't Starve
 • Dragon's Prophet Free 2 Play
 • DUST 514 Free 2 Play
 • Dynasty Warriors 8 with Xtreme Legends Bundle
 • Dez
 • EverQuest Next Free 2 Play
 • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
 • Final Horizon
 • flOw
 • Galak-Z: The Dimensional
 • GlowTag
 • Guilty Gear Xrd
 • Guns of Icarus Online
 • H-Hour World's Elite
 • Hotline Miami 2: Wrong Number
 • Hyper Light Drifter
 • Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
 • Mercenary Kings
 • Nuclear Throne
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Onigiri Free 2 Play
 • Outlast
 • PlanetSide 2 Free 2 Play
 • Primal Carnage: Genesis
 • Project: Heart and Soul
 • Project Phoenix
 • Putty Squad
 • QuickDraw
 • Ray's the Dead
 • Road Not Taken
 • Rogue Legacy
 • Samurai Gunn
 • Secret Ponchos
 • Sherlock Holmes: Crimes and Punishments
 • SOMA
 • Sportsfriends
 • Starbound
 • Super Motherload
 • Tiny Brains
 • Transistor
 • Volume
 • War Thunder Free 2 Play
 • Warframe Free 2 Play
 • Wasteland Kings
 • The Witness
Gratis (Free 2 Play) Games
Wat zijn Free 2 Play games?
Free 2 Play games zijn games die gratis te downloaden zijn. Ontwikkelaars verdienen geld aan deze games door middel van advertenties of door de verkoop van in-game items.

Free 2 Play games kun je in principe dus altijd uitproberen en gratis downloaden. Bevalt het je niet? Dan verwijder je de game gewoon weer.

Lijst met Free 2 Play games Dikgedrukte games zijn F2P games beschikbaar wanneer de PS4 lanceert op 29 november
 • Blacklight: Retribution
 • DC Universe Online
 • Deep Down
 • Dragon's Prophet
 • DUST 514
 • EverQuest Next
 • Onigiri
 • PlanetSide 2
 • The PlayRoom Minigames voor gebruik met de PlayStation Camera en DualShock 4 controller. Standaard geïnstalleerd op elke PS4.
 • War Thunder
 • Warframe


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngOnline / Cloud serviceshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Online / Cloud services
De PlayStation 4 zal verscheidene online functionaliteiten bevatten. Sony heeft een betaalde service, genaamd PS+, van gemiddeld iets meer dan €4 per maand. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis diensten.
PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Deze dienst kost €49.99/jaar, €14,99/kwartaal of €6.99/maand. Deze dienst is niet verplicht.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Call of Duty, online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game
 • Kortingen
  Je krijgt in de online PlayStation Store kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PS+: Multiplayer
Online Multiplayer zal op de PS4 onderdeel zijn van PS+. Als je dus online tegen andere wilt spelen, dan zul je PS+ nodig hebben.

De reden die hiervoor werd gegeven is:
"If we keep giving away online access for free, the natural pressure is that we have to cut down on the cost to provide this free service. But that's conflicting with our goal of being able to provide very robust and great online services going forward. So we decided that on PS4, because we want to continue to invest and improve our new services, we've asked the most engaged consumers in the online activities to share the burden with us so that we can continue to invest."
Het komt er dus op neer dat, als multiplayer gratis was geweest, ze veel minder zouden kunnen investeren in het PlayStation Netwerk omdat het 'natuurlijke ding om te doen' bezuinigen is. Aangezien er nu geld binnenstroomt voor multiplayer, betekent dit dat ze het netwerk veel meer kunnen verbeteren en dus ook veel competitiever kunnen zijn met de competitie die al sinds 2005 geld vraagt voor online multiplayer.

PS+: Gratis Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • Twee gratis PS3 games
 • Twee gratis PS Vita games
 • Één gratis PS4 game
Daarnaast krijg je, als je je net inschrijft, onmiddelijk gratis een aantal andere games. Alle games die worden weggegeven via PS+ hebben een metacritic-score van minimaal 70, waardoor je altijd goede kwaliteit games hebt.

Twee gratis PS4 games bij lancering PlayStation 4
Bij de lancering van de PS4 krijg je, met PS+, onmiddelijk twee gratis PS4 games, namelijk:
 • Contrast
 • Resogun
Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf downloaden. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload.

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+.

PS+: Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De korting bedraagt meestal 25%.

PS+: 1 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Je krijgt voor de PS4 1 GB aan Cloud Saves. Als je ook een PS3 of PS Vita hebt, dan krijg je er voor elk nog eens 1 GB bovenop.

PS+: Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Cross-Game Chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een lobby aanmaken waarin tot wel 8 personen met elkaar kunnen praten.

Als je niet de eigenaar bent van zo'n lobby, dan kun je een verzoek indienen bij de eigenaar om iemand anders toe te laten tot de lobby.

Daarnaast kun je tegelijkertijd in meerdere lobby's zitten. Zo zou je in, bijvoorbeeld, een potje online Call of Duty in de lobby's van beide teams kunnen zitten waardoor je als een soort 'double agent' kan werken.

Daarnaast kun je ook 'voicemail berichten' (tot 15 seconden) achterlaten voor andere gebruikers.

Daarnaast heb je ook de 'traditionele chat', waarbij je via tekstberichten met elkaar kunt praten.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je PS4 kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.

Gaikai
Gaikai lanceert in 2014 in de Verenigde Staten en vermoedelijk ook in Europa.

Wat is Gaikai?
Gaikai is Sony's streaming dienst voor PlayStation. Deze dienst zal in de toekomst onder andere PlayStation 3 games naar je PS4 kunnen streamen.

Wat zijn de mogelijkheden?
In een best-case scenario heb je dadelijk overal toegang tot je PS4 collectie. Je zult dan op je tablet, smartphone, laptop, smart TV, etc. al je PS4 games kunnen spelen, door deze simpelweg te streamen via Gaikai.

Maar gaat het wel werken... dit is toch erg onbetrouwbaar?
Het is nog onbekend hoe goed deze dienst gaat werken, maar diensten zoals Netflix hebben inmiddels wel bewezen dat het streamen van content een serieuze mogelijkheid is.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSpecificatieshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Voor de technische specificaties van de PlayStation 4 verwijzen wij je door naar de officiële PlayStation 4 website.

http://nl.playstation.com/ps4/features/techspecs/


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGallerijhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Gallerij: PlayStation 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/LtSpd2Us.jpg http://i.imgur.com/rxoZhR3s.jpg http://i.imgur.com/dRWT8y8s.jpg http://i.imgur.com/2Gsgrixs.jpg http://i.imgur.com/R36j1J0s.jpg http://i.imgur.com/sbTmStFs.jpg

http://i.imgur.com/y9PIHeus.jpg http://i.imgur.com/009jhxFs.jpg http://i.imgur.com/wEQDxXEs.jpg http://i.imgur.com/0C3N3kXs.jpg http://i.imgur.com/N5xXaC5s.jpg http://i.imgur.com/wKMd3wbs.jpg

http://i.imgur.com/US9XsVos.jpg http://i.imgur.com/8DQGTO7s.jpg http://i.imgur.com/BbFvI5Bs.jpg http://i.imgur.com/fHqVhw5s.jpg http://i.imgur.com/SkShKISs.jpg http://i.imgur.com/ZJ3ZFeUs.jpg

http://i.imgur.com/k2UwUHes.jpg http://i.imgur.com/Z4HoAe1s.jpg http://i.imgur.com/PpQh7cMs.jpg http://i.imgur.com/uS0GpZHs.jpg

Gallerij: DualShock 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/NMjPPSbs.jpg http://i.imgur.com/ZxLqz1As.jpg http://i.imgur.com/jUOQ9v0s.jpg http://i.imgur.com/EZy3jQxs.jpg http://i.imgur.com/aMcnkFfs.jpg http://i.imgur.com/rOtGykNs.jpg

http://i.imgur.com/TCueN3zs.jpg http://i.imgur.com/EC2zFgTs.jpg http://i.imgur.com/zbGLc2Es.jpg http://i.imgur.com/gAkPDPes.jpg http://i.imgur.com/pRjjY7Is.jpg http://i.imgur.com/Wrs2GlGs.jpg

http://i.imgur.com/ShztTpWs.jpg http://i.imgur.com/RfvgmOqs.jpg http://i.imgur.com/lvwkQpvs.jpg

Gallerij: PlayStation 4 Camera
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/MidsGeJs.jpg http://i.imgur.com/ZvVYnx4s.jpg http://i.imgur.com/ItTLv35s.jpg http://i.imgur.com/RbTTn1Ks.jpg http://i.imgur.com/hkJiwx1s.jpg http://i.imgur.com/U6jDRV5s.jpg

http://i.imgur.com/Dntuffus.jpg http://i.imgur.com/K0uUF1ps.jpg http://i.imgur.com/YQM0I1Ls.jpg http://i.imgur.com/2WEIPHDs.jpg

Ik wacht eigenlijk op de nieuwe system update voor ps4.

Dit voor een aantal verbeteringen op onder andere de PSStore.

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 18:39
Ik wacht op de notificatie dat een vriend online komt of offline gaat.

 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
Wat een openingspost _/-\o_

Ik had de One op Day one door pre-order en de PS4 in januari pas, maar ben happier met de PS4 tot nu toe.
Vind de touchpad op de controller een goede aanwinst, geeft weer extra knoppen mogelijkheden en werkt lekker.

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Vettigen_Dr33
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23-05 08:45

Vettigen_Dr33

PSN-id: Vettigen_Dr33

Deel 3 alweer, gaat hard hier jongens!

 • Falcon Heavy
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:53
Dennis585 schreef op maandag 17 maart 2014 @ 18:33:
Ik wacht eigenlijk op de nieuwe system update voor ps4.

Dit voor een aantal verbeteringen op onder andere de PSStore.
Ik vind het eigenlijk ook wel erg stil vanuit het Sony kamp.

Wat ik graag zie geupdate worden:
 • Officiele PS3 stereo (7.1) headset heeft met de microfoon een giga ruis waardoor het niet te gebruiken is.
 • Probleem met opnemen dat de 1e 15 minuten opgenomen wordt ipv de laatste 15 minuten
 • Party chat simpeler en sneller maken. Minder klikken en meerdere friends toevoegen in de chat.
 • Share upload tijdens gamen kunnen gebruiken nu wordt de applicatie afgesloten waardoor je uit je multiplayer sessie gegooid wordt.
 • Share naar youtube of naar een aparte file of network share b.v.
 • PS Now gedeelte meer socialer maken met commentaar en reshare b.v. zodat je minder afhankelijk van facebook bent.
 • Video bewerken. Achteraf toevoegen van microfoon / party chat voice. Achteraf commentaar toevoegen of een picture in picture video. Leuke effecten zoals slow motion pauzes met teksten etc etc
 • Uitschakelen controller zoals PS3. Sneller minder klikken en netflix resume.
 • Game live feed alleen toegankelijk maken voor je vrienden, en direct kunnen joinen partychat co-op of multiplayer game.
 • Party chat met video feed. Kleine icoontjes met de gezichten die je zelf kunt plaatsen op je scherm

 • Nickvdd
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 17:08
Wacht hier ook op een systeem update. Bepaalde notificaties, vriendschapsverzoeken en zelfs dingen zoals demo's & add-ons kan je niet eens verwijderen in de bibliotheek wat ik persoonlijk erg hinderlijk vind. Ook geen notificaties van vrienden online. Sony moet nog hard knutselen aan het systeem. :Y

 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 01-06 06:34
TitanFall boosts X1 UK sales by 96%, PS4 sales by 72% :+

http://i.imgur.com/R3OSmDs.png

 • majoh
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 08:18

majoh

ᕦ(ò_óˇ)ᕤ

En DNLA support niet te vergeten... Ik wil niet nog een device moeten kopen om films enz af te spelen.

 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds

Mooie OP hoor! Alleen is Gaikai niet het bedrijf achter de dienst Playstation Now (streaming) en gaat het onder die noemer voortaan verder?

Verder ben ik toch ook wel benieuwd naar de status van The Witness en Planetside 2. Die laatste had in eerste instantie een verwachtte release tijdens de launch window maar daar is het ook alweer een tijdje rond stil. The Witness was dacht in de eerste helft van 2014?

Deze week is de GDC (tech conference voor game industry mensen) en Sony heeft de volgende PS4 games op haar stand:

Infamous Second Son (SCEA) PS4™
Helldivers (SCEA) PS4™
Hohokum (SCEA) PS4™
Child of Light (Ubisoft) PS4™
GALAK-Z (17-Bit) PS4™
N++ (Metanet Software) PS4™
Rogue Legacy (Polytron) PS4™
Sportsfriends (Die Gute Fabrik) PS4™
Towerfall Ascension (Matt Makes Games) PS4™

Veel Indie dus. Sportsfriends is overigens echt geniaal! Party game die hoge ogen gaat gooien bij release vermoed ik.
Kwam deze tegen op neogaf, en moest ze even delen om de hype hoog te houden ;)
Ziet er echt super mooi uit. Nog maar paar dagen!!
http://farm4.staticflickr...22821003_c4b72aea1d_o.png
http://farm8.staticflickr...22831183_dfdce9ab1d_o.png
http://farm4.staticflickr...22662355_b585bc8b52_o.png

[Voor 8% gewijzigd door Uniciteit op 18-03-2014 17:45]

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 20:31
Eindelijk ook nog game zonder futuristisch/science fiction thema.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • Jer0entjeh88
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 19-05 08:09

Jer0entjeh88

display: flex;

Misschien niet het juiste topic, maar ben toch benieuwd naar mening van anderen hier:

Is er iemand die uberhaupt nog games besteld bij bijv. Gamemania, Bol.com of de Wehkamp? Het is toch belachelijk wat ze vragen bij die winkels. €69,99 is toch niet meer van deze tijd? Bij de Dixons of de Mediamarktzijn de prijzen vaak al 10 euro goedkoper. (€ 59,95) Om nog niet te spreken van goedkopere online webshops.

Voorbeeld: InFamous komt er deze vrijdag aan. Bij de Gamemania vragen ze hier €69,98 voor. Bij de Mediamarkt (webshop) kost deze €55,-. Een verschil van 15 euro...

Zullen dit echt de niet wetende kopers zijn?

"Ideas are easy. Implementation is hard." | PSN: JSKam


 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
Jer0entjeh88 schreef op maandag 17 maart 2014 @ 19:59:
Misschien niet het juiste topic, maar ben toch benieuwd naar mening van anderen hier:

Is er iemand die uberhaupt nog games besteld bij bijv. Gamemania, Bol.com of de Wehkamp? Het is toch belachelijk wat ze vragen bij die winkels. €69,99 is toch niet meer van deze tijd? Bij de Dixons of de Mediamarktzijn de prijzen vaak al 10 euro goedkoper. (€ 59,95) Om nog niet te spreken van goedkopere online webshops.

Voorbeeld: InFamous komt er deze vrijdag aan. Bij de Gamemania vragen ze hier €69,98 voor. Bij de Mediamarkt (webshop) kost deze €55,-. Een verschil van 15 euro...

Zullen dit echt de niet wetende kopers zijn?
Yep, adviesprijs is dan ook €69.99 van alle games. Ik bestel meestal online; dat kan meestal toch wat besparen. :)

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 22:38
Koop nooit me games bij gm,meestal koop ik ze bij MM als ze goedkoper zijn dan bij onlineshops.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

moet zeggen dat online bestellen niet eens altijd nodig is vaak hebben winkels als MM/Saturn en zelfs de Intertoys wel scherpe aanbiedingen, enige waar je nog een paar euro mee kunt besparen is bestellen in het buitenland.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • iApp
 • Registratie: Februari 2011
 • Niet online

iApp

Say cheese

Infamous ziet er overigens goed uit! Hoe zit het met de gameplay / storyline?

An  a day keeps the doctor away.

Pfff. Waar X1 sales in de UK 96% zijn gestegen vanwege Titanfall, doet PS4 het gewoon even bijna 75% omdat er weer wat stock is. Vraag me af wat er gebeurt als de stock wereldwijd op pijl is en games als DriveClub, The Order en Destiny (exclusieve content) uit zijn.

@ Hierboven. Even de reviews afwachten. Embargo zal morgen of woensdag af lopen.

[Voor 13% gewijzigd door bram1984 op 17-03-2014 21:35]


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

aangezien Driveclub pas in september uitkomt... dan is die hele PS4 hype al overgewaaid :P

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
Voor geïnteresseerden, er zijn al streams met InFamous gameplay te kijken. Ik heb even 1 minuut gekeken, maar wacht liever tot ik er zelf mee aan de slag mag.

Zonnepanelen


 • PBP
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 23:29
iApp schreef op maandag 17 maart 2014 @ 21:30:
Infamous ziet er overigens goed uit! Hoe zit het met de gameplay / storyline?
Dat is het enige waar ik me zorgen om maak. Mensen melden al dat ze hem in 8uur uithebben en weinig sidemissions zijn. Als dat zo is wacht ik wel even met aanschaf, voorlopig genoeg te spelen op ps3 en ps4.

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

8 uur zou absurd weinig zijn voor een open wereld game want die zijn qua sidemissions vrij gemakkelijk uitgebreider te maken. Maar het is wel een trend dat de SP van games een stuk korter is dan "vroegah", wat dat dat betreft is AC4 een uitzondering.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds

Chaoss schreef op maandag 17 maart 2014 @ 23:02:
8 uur zou absurd weinig zijn voor een open wereld game want die zijn qua sidemissions vrij gemakkelijk uitgebreider te maken. Maar het is wel een trend dat de SP van games een stuk korter is dan "vroegah", wat dat dat betreft is AC4 een uitzondering.
Tja, persoonlijk heb ik wel liever een afwisselende en vlot lopende campaign van 8 uur dan het rinse & repeat van AC4. Hoewel ik me vermaakt heb met die game had het van mij ook prima geweest als de game de helft korter was met wat meer afwisseling in de missies. Daar zat wel erg veel filler in om de speelduur maar te rekken.

De lengte van Infamous 1 en 2 vond ik persoonlijk prima, zo'n 10-12 uur. Wil je op je dooie akkertje de hele wereld uitkammen kom je op zo'n 15 uur gok ik.

Ik lees nu ook dat je met Watch Dogs zo'n 40 uur bezig bent. Ubisoft kennende ben ik dan wel weer een beetje bang voor een AC scenario met veel herhaling. Dat gaat mij op den duur wel vervelen.

[Voor 10% gewijzigd door kazuka op 17-03-2014 23:17]


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
Ik ben veel langer dan 15u bezig geweest met 1 playthrough van Infamous 2! Zeker als je ook alle blast shards enzo ging zoeken en side missions enzo. En dan zou je ook nog eens een evil playthrough kunnen doen.

Verwacht met deeltje 3 ook wel 40 uurtjes zoet te zijn ofzo ...

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • DeeSung
 • Registratie: Juni 2012
 • Niet online
Ik wil mijn homescreen kunnen aanpassen met de nieuwe update.

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

kazuka schreef op maandag 17 maart 2014 @ 23:13:
[...]


Tja, persoonlijk heb ik wel liever een afwisselende en vlot lopende campaign van 8 uur dan het rinse & repeat van AC4. Hoewel ik me vermaakt heb met die game had het van mij ook prima geweest als de game de helft korter was met wat meer afwisseling in de missies. Daar zat wel erg veel filler in om de speelduur maar te rekken.
Als je in AC4 alle side dingen als kistjes zoeken en random events achterwege laat dan hou je aan puur main quest nog zo'n 20 uur over en die storyline missies waren wat mij betreft afwisselend zat. Dat is nu juist het leuke van een openwereld game, als je zorgt dat er een degelijke main storyline in zit dan kun je de game daarnaast zo lang maken als je zelf wilt. Heb je als speler zijnde geen zin om kistjes te zoeken, songs te zoeken, side missies te doen etc. dan doe je dat lekker niet.

Maar 12-15 uren voor een SP main story is imho toch wel het minimale, Killzone was eigenlijk al aan de korte kant.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Trishul
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17:15
DeeSung schreef op maandag 17 maart 2014 @ 23:53:
Ik wil mijn homescreen kunnen aanpassen met de nieuwe update.
Lol ja idd. Ik mis eigenlijk wel het kunnen aanpassen van het uiterlijk van de GUI zoals bij de PS3. Hoop dat die live themes er weer snel aankomen.

 • Superkiwi
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 22:34
Het is ook maar net waar je zin in hebt:
Bij AC III en IV kan je in zo'n 15 uur door het verhaal heen en daarna de game laten voor wat het is.
Maar je kan ook, net als wat ik gedaan heb, tussen het verhaal door lekker rustig aan alle side missies en collectibles doen.
Beide games hebben mij ongeveer 52 uur het stuk gekost om tot 100% sync te komen.
Ik heb me iedere minuut vermaakt (en nog steeds, want de mp van IV wacht ook nog).
Dit is hoe single players moeten zijn imo. Liever had ik gezien dat ze de mp geskipt hadden en een extra tientallen uren sp hadden toegevoegd.

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Er zitten hier wat gebruikers die wel echt de wereld verwachten van infamous zeg, als ik de screens zo bekijk zie ik vooral een enorm lege en clinische wereld. Het ziet er fantastisch uit maar het lijkt niet te leven.

Als er dan ook nog maar 8 uur Gameplay in zit haak ik echt af, Bij een open wereld game moet Story + Side missions toch zeker wel 15 a 20 uur zijn. Zoals bv bij AC4 of GTA5.

En dan tel ik, Kistjes, tekeningen, veren, graffiti, bloembollen, enz, zoeken uiteraard niet bij op. Dat is eerder bezigheidstherapie dan echt gameplay.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-06 10:56
Ik ga infamous even skippen.. ik verwacht dat die eind van dit jaar als ps plus gaat komen en anders begin 2015.. heb nog genoeg liggen..

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.

Er is een evil en good storyline die van elkaar verschillen. Dus jt zit sowieso al op een uur of 20 gameplay. Ik vind dat perfect. AC4 vind ik echt veel te lang. Daarbij boeit het verhaal je op den duur ook geen ruk meer. Over bezigheidstherapie gesproken.

 • Superkiwi
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 22:34
bram1984 schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 00:46:
Er is een evil en good storyline die van elkaar verschillen. Dus jt zit sowieso al op een uur of 20 gameplay. Ik vind dat perfect. AC4 vind ik echt veel te lang. Daarbij boeit het verhaal je op den duur ook geen ruk meer. Over bezigheidstherapie gesproken.
Nu vergelijk je een game die jij zo te lezen niet zo tof vind (AC) met een game waarvan jij denkt dat ie 2x10u leuke afwisselende gameplay gaat opleveren.
Dat kan je nu nog helemaal niet zeggen.
Daarnaast, 15uur voor het verhaal is niet "te lang" imo. (dat is nog altijd korter dan de "perfecte" 20 uur die jij aangeeft)
Het kan je ding niet zijn, dat maak me niet uit, maar het verhaal van AC is zeker wel tof.

[Voor 19% gewijzigd door Superkiwi op 18-03-2014 00:58]

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
bram1984 schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 00:46:
Er is een evil en good storyline die van elkaar verschillen. Dus jt zit sowieso al op een uur of 20 gameplay. Ik vind dat perfect. AC4 vind ik echt veel te lang. Daarbij boeit het verhaal je op den duur ook geen ruk meer. Over bezigheidstherapie gesproken.
Dat jij je aandacht niet bij een langer verhaal kan houden maakt het nog geen bezigheidstherapie natuurlijk.

Koffertjes. Of wat dan ook zoeken is dat wel, ik begrijp dan ook niet dat mensen dat bij Gameplay optellen.

We gaan zien of het 2x 10 uur wordt. Het internet is het Daar tot nu toe in ieder geval niet mee eens.

Ook kan ik me voorstellen dat "good" en "evil" elkaar redelijk overlappen kwa verhaal. Echt puur de tijden optellen lijkt me daarom onredelijk.

Maar goed we gaan het zien, als de reviews enz goed zijn wil ik het best een kans geven.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans

Ik heb AC tot 96% uitgespeeld, dus heb me prima vermaakt. Ik vind 'm persoonlijk veel te lang. Als ik 5 tot 10 uur kan freeroamen en 10 uur met de story bezig ben, vind ik dat helemaal prima. En om nu te zeggen dat de wereld van AC levend aanvoelt, nee. :)

Edit: kreeg net een € 10,- kortingscode van Wehkamp in mijn mail. Gelijk maar besteld daar. Saillant detail: zij geven 20 maart als releasedatum aan. :)

[Voor 23% gewijzigd door bram1984 op 18-03-2014 08:50]


 • swopdark
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 20-04 18:32

swopdark

ja doe maar...

Op de GDC (niet voor consumenten) heeft Sony de volgende indie games draaien:

Counterspy ( SCEA ) PS3


Infamous Second Son (SCEA) PS4


Helldivers (SCEA) PS4


Hohokum (SCEA) PS4


Child of Light (Ubisoft) PS4


GALAK-Z (17-Bit) PS4


N++ (Metanet Software) PS4


Rogue Legacy (Polytron) PS4


Sportsfriends (Die Gute Fabrik) PS4


Towerfall Ascension (Matt Makes Games) PS4En een bult VITA games
Borderlands 2 (Iron Galaxy) VITA
Luftrausers (Devolver Digital) VITA
Race the Sun (Flippfly) VITA
Steamworld Dig (Image & Form) VITA
Super Exploding Zoo (Honeyslug) VITA

Playstation 3 - PSN ID: Sw0pDiller | XBOX360 Premium - Gamertag: ZakkeWasser | DELL New Studio 17 laptop


 • On_E
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22:14

On_E

Housemusic

InFamous trekt me nog steeds niet zo, de vorige delen wel gespeeld maar niet heel lang omdat ik de missies en de stad vrij saai vond.

Van het nieuwe deel zie je veel prachtige screenshots en filmpjes maar wederom zie ik een uitgestorven stad.

Mijn muziek : http://soundcloud.com/nyx_1978


 • Frankaro
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 21-08-2020

Frankaro

Greatness Awaits

Ik kijk echt uit naar Infamous. Pre order staat al vanaf de E3 dus wil er nu wel eens mee aan de slag. :) Ben ook echt benieuwd wanneer we eens wat meer AC5 nieuws gaan krijgen. En of het klopt dat er een AC voor last-gen en current-gen komt. Het zou zomaar kunnen gebeuren omdat er nu elke keer teases van AC uitkomen die of betrekking op Rusland hebben of op de Victoriaanse tijd (Engeland).

PSNid: robero50


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Review van MGS: Ground Zeroes op PSX-sense.nl

2 uurtjes mainstory (met veel cutscenes) wat opgerekt wordt naar 6 uurtjes met side missions, niet echt veel voor een game van 30 euro :P grootste nadeel vindt ik nog wel dat The Phantom Pain pas begin 2015 uitkomt.

[Voor 39% gewijzigd door Chaoss op 18-03-2014 10:07]

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • ironpino
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 21:50
Ik heb sinds begin dit jaar de PS4 hier thuis staan, inclusief playstation plus. Dit levert natuurlijk wat gratis games op. Inmiddels via playstation plus ook aardig wat PS3 games ‘gekregen’. Wat ik nou dacht, ik zit in de zomerperiode vaak op de camping en ik wil niet telkens mijn PS4 heen en weer slepen. Als ik nu eens een tweedehands PS3 scoor. Dan kan ik die playstation plus ps3 games spelen. Ik heb hiervoor alleen op de pc gespeeld dus ben nog niet heel erg thuis in playstation plus, maar klopt mijn gedachte dat ik dan van te voren thuis, waar ik een internet verbinding heb, hem aan het netwerk hang, alle verkregen PS3 plus games download en hem daarna meesleep naar de camping om ze daar te kunnen spelen.
Of zie ik wat over het hoofd? Moet ik hem bijvoorbeeld daar aan het internet hangen zodat hij kan checken dat mijn playstation plus niet is verlopen? Kan ik dan gewoon mijn PS4 user gebruiken?

* PSN: Iron_Pino * Steam: Ironpino *


 • Frankaro
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 21-08-2020

Frankaro

Greatness Awaits

Chaoss schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 10:04:
Review van MGS: Ground Zeroes op PSX-sense.nl

2 uurtjes mainstory (met veel cutscenes) wat opgerekt wordt naar 6 uurtjes met side missions, niet echt veel voor een game van 30 euro :P grootste nadeel vindt ik nog wel dat The Phantom Pain pas begin 2015 uitkomt.
Net zo lang als CoD voor 60 euro. ;) Sla deze game over, we moeten inderdaad al lang genoeg wachten op Phantom Pain dus rond die tijd doe ik deze ook nog wel 'even'. :)

PSNid: robero50


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Duh, COD is gericht op de multiplayer, terwijl MGS voor 100% een single player game is.

Kheb toen die 2 HD versies (geen idee welke deel/naam die handden) op de Vita gespeeld en dat is wel erg goed bevallen.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
Belachelijk concept, dat uitbrengen van een 'prologue' en daar dan dik geld voor vragen. Doe ik niet aan mee, laat ze gewoon maar eens de full game finishen en releasen!

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 20:54
Zou mooi zijn als ze die MGS prologue volgend jaar gratis op plus gooien vlak voor de release van Phantom pain :)

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • PBP
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 23:29
Zie ook nog wel gebeuren dat er een Phantom Pain en Ground Zeroes bundel komt.

 • Guntario
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 29-05 23:32
ironpino schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 10:06:
Als ik nu eens een tweedehands PS3 scoor. Dan kan ik die playstation plus ps3 games spelen. Ik heb hiervoor alleen op de pc gespeeld dus ben nog niet heel erg thuis in playstation plus, maar klopt mijn gedachte dat ik dan van te voren thuis, waar ik een internet verbinding heb, hem aan het netwerk hang, alle verkregen PS3 plus games download en hem daarna meesleep naar de camping om ze daar te kunnen spelen.
Of zie ik wat over het hoofd? Moet ik hem bijvoorbeeld daar aan het internet hangen zodat hij kan checken dat mijn playstation plus niet is verlopen?
Als ik geen internetverbinding heb doen mijn PS+ games het gewoon. Als je ze download komen ze met een 'expiration date' welke gelijk is aan de einddatum van je PS+ abbo. Dus ik zou zeggen dat je op de camping ook zonder internet je PS+ games moet kunnen spelen..
ironpino schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 10:06:
Kan ik dan gewoon mijn PS4 user gebruiken?
En ja je kunt gewoon je PS4 user gebruiken, dit is je PSN account waarop je PS+ hebt.

 • ironpino
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 21:50
Tnx! Tijd om de zoektocht voor een goedkope ps3 te starten.

* PSN: Iron_Pino * Steam: Ironpino *


 • PBP
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 23:29
Je moet er alleen wel op letten dat je die games die langsgekomen zijn wel al in je downloadlist moet hebben gehad. Anders kun je ze niet downloaden nadat ze uit PS+ gehaald zijn.

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

-SaveMe- schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 10:38:
Belachelijk concept, dat uitbrengen van een 'prologue' en daar dan dik geld voor vragen. Doe ik niet aan mee, laat ze gewoon maar eens de full game finishen en releasen!
Wel als die prologue 30 euro kost wat gewoon 50% van een full game is. Als reden voor de prologue geeft men aan dat ze nieuwe gamers op een laagdrempelige manier kennis willen laten maken met de game/serie. Dat doe je niet door 30 euro te vragen... voor 9,99 had ik hem gelijk gekocht.

Prijs zal vast nog wel zakken, gratis weggeven op PS+ zou mooi zijn maar wel erg vreemd, ik verwacht iig een aanbieding van Ground Zeroes eind dit jaar. Een bundel lijkt me ook wel zo logisch want voor het verhaal heb je deze prologue wel nodig.

[Voor 6% gewijzigd door Chaoss op 18-03-2014 12:36]

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
Ik wacht denk ik ook nog even op een aanbieding. Voor 20 euro zou ik de game wel willen. Eerst maar InFamous, mits de reviews niet tegenvallen.

Zonnepanelen


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
Chaoss schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 12:35:
[...]


Wel als die prologue 30 euro kost wat gewoon 50% van een full game is. Als reden voor de prologue geeft men aan dat ze nieuwe gamers op een laagdrempelige manier kennis willen laten maken met de game/serie. Dat doe je niet door 30 euro te vragen... voor 9,99 had ik hem gelijk gekocht.
9,99 zou je inderdaad nog kunnen discussiëren of het de prijs waard is. Vind ik nog eigenlijk teveel voor een veredelde demo. Maar goed, hele volksstammen hebben er klaarblijkelijk geen problemen mee en dus komen ze er mee weg ... 8)7

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Trishul
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17:15
Chaoss schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 12:35:
[...]


Wel als die prologue 30 euro kost wat gewoon 50% van een full game is. Als reden voor de prologue geeft men aan dat ze nieuwe gamers op een laagdrempelige manier kennis willen laten maken met de game/serie. Dat doe je niet door 30 euro te vragen... voor 9,99 had ik hem gelijk gekocht.

Prijs zal vast nog wel zakken, gratis weggeven op PS+ zou mooi zijn maar wel erg vreemd, ik verwacht iig een aanbieding van Ground Zeroes eind dit jaar. Een bundel lijkt me ook wel zo logisch want voor het verhaal heb je deze prologue wel nodig.
Aan de andere kant, met die prijs zit ground zeroes in het vaarwater van angry birds star wars, putty squad en rayman legends. Die eerste twee zijn die prijs sowieso niet waard (vooral de eerste :X ), alleen rayman legends. Nou is dat wel een soort heruitgave, en mgs is toch wel op de ps4 van de grond af aan gebouwd, met sowieso twee uur gameplay en met wat sidequests wordt dat nog meer. Daarnaast schijnt die game hier en daar goedkoper aangeboden te worden, vooral in de uk, dus dan is de prijs niet eens zo dramatisch.
kazuka schreef op maandag 17 maart 2014 @ 19:49:

Verder ben ik toch ook wel benieuwd naar de status van The Witness en Planetside 2. Die laatste had in eerste instantie een verwachtte release tijdens de launch window maar daar is het ook alweer een tijdje rond stil. The Witness was dacht in de eerste helft van 2014?
Sony is vooral goed in het aankondigen , maar daarna hoor je lange tijd niks meer van die games tot ze ineens op PSN staan. (op af en toe een kleine developer update na)

Planetside is echt 1 van dé games waar ik op wacht, maar het kan net zo goed 2015 worden dus ik probeer niet meer enthousiat te worden bij aankondigingen van Sony's kant :+
Van PU.nl:
Voor de review van InFamous: Second Son moet je PU.nl donderdag in de namiddag even in de gaten houden. Een tipje van de sluier: het cijfer zal sommige mensen wellicht verrassen!
Of het is echt een 9 of hoger, of echt extreem slecht. Ik neig naar het eerste. Als het een kutcijfer is, zet je dit niet zo neer, denk ik.

 • Superkiwi
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 22:34
Reviewen die gasten wel eens nieuwe grote games lager dan een 9?
:+

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"

Nee, niet echt volgens mij. Zit nu verder te lezen en op het forum tempert Wouter de verwachtingen. Zal wel iets van een 7-8 worden dus.

 • Trishul
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17:15
Beakzz schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 13:15:
[...]


Sony is vooral goed in het aankondigen , maar daarna hoor je lange tijd niks meer van die games tot ze ineens op PSN staan. (op af en toe een kleine developer update na)

Planetside is echt 1 van dé games waar ik op wacht, maar het kan net zo goed 2015 worden dus ik probeer niet meer enthousiat te worden bij aankondigingen van Sony's kant :+
Planetside 2 staat toch nog steeds gepland voor 30 maart dacht ik? Als ik zo de youtube filmpjes bekijk, ziet dat er behoorlijk verslavend uit btw...

Anoniem: 583123

Leuk gemaakt ! zeer informatief dank ! :)

Anoniem: 560158

Als je die infamous nu besteld bij mediamarkt, krijg je hem dan op de dag van de release of de dag erna?
Trishul schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 13:38:
[...]


Planetside 2 staat toch nog steeds gepland voor 30 maart dacht ik? Als ik zo de youtube filmpjes bekijk, ziet dat er behoorlijk verslavend uit btw...
De laatste geruchten hebben het over een beta in mei / juni. 31 maart lijkt me dan ook niet realistisch, wan datn hadden ze ny toch al een beta uit moeten hebben ?

 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 20:31
Dit is niet best van Microsoft: nieuws: Xbox One verschijnt in september in Nederland en België. Straks als Sony wel voorraden in de Retail heeft, zal dit nog poptentiele X1 kopers doen wankelen.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • Frankaro
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 21-08-2020

Frankaro

Greatness Awaits

bram1984 schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 15:29:
[...]


Dat ligt eraan of PostNL haar werk goed doet.
Precies, ik heb bij Mediamarkt de Special Edition besteld en hoop toch echt wel dat deze wordt geleverd die vrijdag. :) Verwacht stiekem toch in deze week van de GDC op een aankondiging van een nieuwe game, of meer nieuws over bestaande games die uitkomen. (Driveclub, The Order... UNCHARTED.) ;)

[Voor 25% gewijzigd door Frankaro op 18-03-2014 15:36]

PSNid: robero50


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
September pas.... Wat is MS toch aan falen zeg. Pfff, dat is bijna een jaar na de oorspronkelijke release. Ik zie niet gebeuren dat MS de achterstand gaat inlopen. Veel gamers hebben of al een One geimporteerd (zie hier) en anders hebben ze wel een PS4 gehaald. MS heeft nog mazzel dat PS4 zo moeilijk leverbaar is in Nederland.

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 18:22

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

ach boeiend, beetje xbox fan heeft toch al lang een XBO in huis. Hoogstens een paar casual gamers die een PS4 aan halen als die normaal beschikbaar is.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer

Firmware 1.62 is er.

Details : De kwaliteit van de formatering is verbeterd.

[Voor 59% gewijzigd door Dennis585 op 18-03-2014 17:15]


 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
In ander nieuws: Sony toont komende nacht waarschijnlijk Virtual Reality technologie voor de PlayStation 4, op de GDC.

Geen livestream beschikbaar, wel liveblogs bij o.a. IGN. Interesse om het live te volgen...? Het begint om 01.45 :9

 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
Ik lees het nieuws morgen wel ;) Toch niet zo geïnteresseerd in VR.

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • ndonkersloot
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 02-06 21:07
Uniciteit schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 17:20:
In ander nieuws: Sony toont komende nacht waarschijnlijk Virtual Reality technologie voor de PlayStation 4, op de GDC.

Geen livestream beschikbaar, wel liveblogs bij o.a. IGN. Interesse om het live te volgen...? Het begint om 01.45 :9
Dan slaap ik toch echt al hoop ik O-) . Ik ben wel enorm benieuwd waar Sony mee komt :-).

Fujifilm X-T3 | XF16mm f/2.8 | XF35mm f/2.0 | Flickr: ndonkersloot


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 02-06 06:48
Uniciteit schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 17:20:
In ander nieuws: Sony toont komende nacht waarschijnlijk Virtual Reality technologie voor de PlayStation 4, op de GDC.

Geen livestream beschikbaar, wel liveblogs bij o.a. IGN. Interesse om het live te volgen...? Het begint om 01.45 :9
Ik ben dan nog aan het werk dus ik denk dat ik ign en het NeoGaf topic naast elkaar op de telefoon open heb staan. Maar ik ben terughoudend enthousiast. Ik ben bang dat het wel eens tegen zou vallen.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Mark16
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 02-05-2014
Even ander vraagje. Weet iemand of er een degelijke aim assist zit in de nieuwe Infamous? En dan bedoel ik er zo een als in bijv. GTA5. In Killzone had ik namelijk de grootste moeite om beetje te kunnen mikken waardoor de lol er ook snel vanaf was.

[Voor 8% gewijzigd door Mark16 op 18-03-2014 17:43]

Volgens mij zit het niet in deel 1. En aan de gameplay video's te zien, dit deel ook niet. De besturing in de GTA games vind ik sowieso ruk. In 3rd person games is mikken sowieso een stuk makkelijker.

 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 03-06 12:08
In Infamous is het mikken niet met een stipje (pixel), maar met een groter rondje, dus dat is makkelijker.
Overigens moest ik ook ff inkomen bij Killzone, maar na gewenning ging dat prima.

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • DaggettD
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 28-10-2021
Kan geen topic vinden over de game, maar hoe groot is de kans dat Ground Zeroes morgen al beschikbaar is? Heb er best wel zin in en heb mn andere games nét te vroeg uitgespeeld waardoor ik morgen niets te doen heb.

Geeft ook iets meer tijd tot infamous. :+

 • Mark16
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 02-05-2014
Killzone was ook niet echt mijn ding. Denk dat dat ook wel meespeelde. Maar iig bedankt voor jullie antwoord. Kan niet wachten tot hij uit is :)

 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
DaggettD schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 18:42:
Kan geen topic vinden over de game, maar hoe groot is de kans dat Ground Zeroes morgen al beschikbaar is? Heb er best wel zin in en heb mn andere games nét te vroeg uitgespeeld waardoor ik morgen niets te doen heb.

Geeft ook iets meer tijd tot infamous. :+
Ik ga morgen wel even langs wat winkels. Tomb Raider lag hier ook een dag te vroeg in de winkel.

Zonnepanelen


 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds

DaggettD schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 18:42:
Kan geen topic vinden over de game, maar hoe groot is de kans dat Ground Zeroes morgen al beschikbaar is? Heb er best wel zin in en heb mn andere games nét te vroeg uitgespeeld waardoor ik morgen niets te doen heb.

Geeft ook iets meer tijd tot infamous. :+
Ehm , die game is vandaag toch uitgekomen? Staat ie nog niet in de store dan of op SEN? Ik weet ook niet hoe laat de store wordt geüpdatet, zal dan wel vanavond laat ergens zijn.

Blijkbaar kan men hem uit de US store al wel downloaden.

[Voor 5% gewijzigd door kazuka op 18-03-2014 18:47]


 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
kazuka schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 18:47:
[...]


Ehm , die game is vandaag toch uitgekomen? Staat ie nog niet in de store dan of op SEN? Ik weet ook niet hoe laat de store wordt geüpdatet, zal dan wel vanavond laat ergens zijn.

Blijkbaar kan men hem uit de US store al wel downloaden.
GZ is hier donderdag pas uit.

Zonnepanelen


 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds

voxxel schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 18:49:
[...]


GZ is hier donderdag pas uit.
Dat verklaard het :P Wel weer vreemd, waarom nou 2 dagen later als in de US? Benieuwd welke logica daar achter moet zitten.

 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
Dat is heel vaak het geval met games/films etc.

Zonnepanelen


 • CR1691
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 01-06 11:53

CR1691

Hero of Time

Infamous zojuist besteld bij MediaMarkt en nu maar duimen dat hij op vrijdag geleverd wordt. Kijk enorm uit naar die game!

PSN: Finally_Chris


 • uchiha tijntje
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online
bram1984 schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 13:31:
Van PU.nl:
[...]
Of het is echt een 9 of hoger, of echt extreem slecht. Ik neig naar het eerste. Als het een kutcijfer is, zet je dit niet zo neer, denk ik.
Gelet op al het nieuws rondom deze game is het niet zo verrassend als het een 9 of hoger krijgt. :) Het is juist verassend als het een slecht cijfer krijgt. Maar gelet op de previews die ik gelezen heb zou dat wel raar zijn eigenlijk.

Gamertag: VAS taijyn


Anoniem: 149691

Heren,

mijn zoon heeft het er over dat Fifa World Cup 2014 niet naar de PS4 komt, klopt dat?
Of komt er een download versie van het spel?

 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
Dat klopt, die komt alleen naar de ps3 en 360.

Zonnepanelen

uchiha tijntje schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 20:26:
[...]


Gelet op al het nieuws rondom deze game is het niet zo verrassend als het een 9 of hoger krijgt. :) Het is juist verassend als het een slecht cijfer krijgt. Maar gelet op de previews die ik gelezen heb zou dat wel raar zijn eigenlijk.
Ach, ik maak me er niet zo heel druk om eigenlijk. Ik heb 'm al besteld en kijk ernaar uit om met deze graphics die hele stad te slopen.

 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 20:31
Ik sla InFamous: Second Son over. Ik heb gisteren even mee zitten kijken bij iemand op PS Live. De graphics zijn op sommige punten erg mooi (inderdaad wel een lege stad), verder zal de gameplay wel goed zijn. Ik wacht tot hij op Playstation Plus komt, of goedkoop te scoren is.

Still Waiting... Op Uncharted, Gran Turismo, Red Dead Redemption of een GTA.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 02-06 06:48
Jumpman schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 21:12:
Ik sla InFamous: Second Son over. Ik heb gisteren even mee zitten kijken bij iemand op PS Live. De graphics zijn op sommige punten erg mooi (inderdaad wel een lege stad), verder zal de gameplay wel goed zijn. Ik wacht tot hij op Playstation Plus komt, of goedkoop te scoren is.

Still Waiting... Op Uncharted, Gran Turismo, Red Dead Redemption of een GTA.
Ik wacht ook tot het spel in de plus komt. Infamous 2 was na ongeveer een jaar in de plus volgens mij.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


Anoniem: 149691

voxxel schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 20:42:
Dat klopt, die komt alleen naar de ps3 en 360.
Pfff, slechte keus die PS4 tot nu toe, weinig leuke games volgens mij zoon, speelt meest nog de laatste games op de xbox.
Dat weet je toch voordat je de console koopt? Of verwacht je dat er direct 50 AAA exclusives beschikbaar zijn? Begrijp niet dat mensen het ding eerst in huis halen en dan hier gaan klagen dat er nog weinig games zijn. Je hebt overigens gewoon Fifa 14 met een next gen engine op de PS4. Dus jouw geklaag snap ik al helemaal niet. Alsof een World Cup editie zoveel gaat toevoegen.

 • voxxel
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-01 07:47
Ik snap dat geklaag ook niet. Op een enkele uitgestelde game na is het tot nog toe precies zo geweest als we een paar maanden geleden al wisten dat het zou gaan.

Zonnepanelen

Yep. En ik heb me tot nu toe al heel wat uren vermaakt met AC, TR, Killzone en in mindere mate met Resogun en Contrast. Vind ik prima in 4 maanden tijd. :)

 • Pykow
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 31-05 12:19

Pykow

Pykow Gaming | BuG

Anoniem: 149691 schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 21:42:
[...]


Pfff, slechte keus die PS4 tot nu toe, weinig leuke games volgens mij zoon, speelt meest nog de laatste games op de xbox.
Bij de release zijn er nooit zoveel games, dit duurt nog een tijdje.
momenteel speel ik alleen maar Fifa 14.
AC: Black flag was niks.

Als je zoon gek is op CoD, Battlefield, GTA en Fifa, dan zal je sowiso nog een jaar moeten wachten.
nieuwste games die ook zeer populair zijn, komen pas eind dit jaar uit.

Pykow Gaming | Twitter | Twitch | YouTube


 • M.Koers
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 29-05 17:09
Sinds 2 weken de PS4 in huis.
De games welke ik heb zijn COD en Killzone.
Tot nu toe geen problemen gehad met de PS4 maar vandaag was het echt drama.
De hele console lijkt vast te lopen.
Heb Killzone even kunnen spelen ging prima. Vervolgens gewissel naar COD.
Laden liep vast, tussen schermen switchen ging enorm traag, erg veel lag op input. En dan was ik nog niet eens in het multiplayer venster.

Console herstart maar blijft problemen geven. Ook in de standaard interface van de PS4.

Hebben meerderen deze ervaring?

 • Jer0entjeh88
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 19-05 08:09

Jer0entjeh88

display: flex;

Vandaag gemerkt dat tijdens het downloaden van de PS update het onmogelijk is om een game te spelen. Rayman was niet vooruit te branden. 1 grote hickup, kon niet normaal door de menus heen. Heb het spel af moeten sluiten en gewacht totdat de update klaar was.

Opzich niet vreemd dat dit niet tegelijk kan, maar sta het dan ook gewoon niet toe...

"Ideas are easy. Implementation is hard." | PSN: JSKam


 • RobvG
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14:01
Uniciteit schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 17:20:
In ander nieuws: Sony toont komende nacht waarschijnlijk Virtual Reality technologie voor de PlayStation 4, op de GDC.

Geen livestream beschikbaar, wel liveblogs bij o.a. IGN. Interesse om het live te volgen...? Het begint om 01.45 :9
Als ik dan nog wakker ben zeker wel! Ik ben zeker geïnteresseerd erin. Hopelijk heeft deze wel gewoon twee keer een Full HD scherm, blijft het OLED en is hij een beetje betaalbaar. Echter verwacht ik van Sony wel weer dat ze alleen half het product laten zien en niets over prijs en beschikbaarheid zeggen, al hoop ik het tegendeel.

 • HenriL
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 22-02 11:56
Mensen ik heb nu een maand mijn Playstation 4, maar de DS4 controller krijgt nu al scheurtjes in de linker stick! is er iemand die deze ervaring deelt? of heeft opgelost? ;)

 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
Over ongeveer twee uur begint een Sony conferentie "Driving The Future Of Innovation". Waarschijnlijk wordt een VR headset aangekondigd, en zojuist is dit bericht ook nog eens op Forbes.com gepubliceerd:
Sony Announces Virtual Reality Headset For PS4

The VR wars are just getting started. Sony announced a virtual reality headset for the Playstation 4 at the Game Developer’s Conference today, joining the Oculus Rift as a high-profile headset promising to change the face of video games and electronics. Sony Worldwide Studios president Shuehi Yoshida debuted the device at a session titled “Driving the Future of Innovation At Sony.”

This also marks one of the most important differences between Sony’s PS4 and Microsoft's MSFT +3.97% Xbox One. In a certain sense, the VR headset serves as an answer to Microsoft’s Kinect — a brand new peripheral that fundamentally changes the way we interact with games. Similarly, both technologies remain mostly unproven — while VR has gained massive traction in techie circles, we still don’t know how well it will support full game experiences or mass markets. The Kinect 2.0., similarly, has yet to prove itself a necessary purchase alongside the Xbox One.

If I had to pick which one of these technologies will get the world more excited, I would definitely go with VR. I’ve used the Oculus Rift on several occasions now and the experience really is mind-bending (sometimes uncomfortably so). It’s the perfect mix of old and new — it allows the user to experience old-style games from a different perspective, as well as entirely new experiences. People have been chasing this technology for decades, but one gets the feeling that the moment truly has arrived.

Check back tomorrow for hands on impressions and videos with Sony’s headset.

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Dat lijkt gelekt voor het embargo, want het event is nog niet begonnen maar wel geniaal nieuws. Ik ben erg benieuwd naar de eerste impressies.

PSN: Shiver23


 • M.Koers
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 29-05 17:09
Jer0entjeh88 schreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 22:47:
Vandaag gemerkt dat tijdens het downloaden van de PS update het onmogelijk is om een game te spelen. Rayman was niet vooruit te branden. 1 grote hickup, kon niet normaal door de menus heen. Heb het spel af moeten sluiten en gewacht totdat de update klaar was.

Opzich niet vreemd dat dit niet tegelijk kan, maar sta het dan ook gewoon niet toe...
Lekker dan.
Ik de PS4 net weer opgestart en de notification bekeken staat er een system update klaar welke ten tijde van de problemen is gedownload.
Heb er toen alleen geen notification van gehad vol in beeld...

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 02-06 06:48
Uniciteit de occulis hreef op dinsdag 18 maart 2014 @ 23:43:
Over ongeveer twee uur begint een Sony conferentie "Driving The Future Of Innovation". Waarschijnlijk wordt een VR headset aangekondigd, en zojuist is dit bericht ook nog eens op Forbes.com gepubliceerd:


[...]
Ik ben bijna gehyped! ;) ik ben wel erg benieuwd naar de technologische verschillen met de occulis.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.

Pagina: 1 2 3 ... 103 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]Topic regels:
-Geen XBO vs PS4 discussie
-Geen offtopic discussie over andere bedrijfstakken van Sony (financieel, Tv's, etc.).~[/html]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee