PVoutput 2x Toshiba Daiseikai 8 3,5kW, SWW Atlantic Explorer V3 200l. Gasloos aug 2016, 8620Wp, Monoblock Panasonic J 7kW
Anoniem: 239318
Bij een ferarris meter komen ze ook niet elk jaar langs om de meterstand op te nemen toch? Je moet gewoon elk jaar zelf de meterstand doorgeven.Anoniem: 239318 schreef op vrijdag 08 april 2016 @ 12:50:
dan moeten ze dus de meter gewoon uitlezen of isje eindafrekening ieder jaar geschatte standen?
📸Canon EOS 5D IV 🚁DJI Mavic Pro 🏍️Zero SR ⚡Tesla M3 LR 🌡️Daikin US 3.5kW ☀️8815Wp 🔋Marstek Venus-E 5,12 kWh Tweakers PVOutput lijst
Anoniem: 239318
Ik geef de standen zelf door aan de leverancier, kennelijk is dat geen probleem voor Liander.Anoniem: 239318 schreef op vrijdag 08 april 2016 @ 12:50:
dan moeten ze dus de meter gewoon uitlezen of isje eindafrekening ieder jaar geschatte standen?
Vanwege de zonnepanelen hou ik het zelf goed bij, dat doen we niet voor niets
PVoutput 2x Toshiba Daiseikai 8 3,5kW, SWW Atlantic Explorer V3 200l. Gasloos aug 2016, 8620Wp, Monoblock Panasonic J 7kW
PVoutput 2x Toshiba Daiseikai 8 3,5kW, SWW Atlantic Explorer V3 200l. Gasloos aug 2016, 8620Wp, Monoblock Panasonic J 7kW
Nu zit ik eens door de voorwaarden heen te lezen, en ik vraag me af of ik het contract niet beter kan anuleren?
Het gaat om Energieflex. Ze zijn veruit het goedkoopst, omdat je een welkomstvergoeding van € 245,- krijgt. Nu het volgende:
salderen gaat met het kale leveringstarrief ex leveringsbelasting en btw Ook gaat de afrekeing per telwerk Nu zal (denk ik) zo'n beetje alle opgewekte stroom binnen het dagtarief vallen (de zon schijnt niet zo veel 's nachts
Nu ga ik dus overdag dik in de min eindigen en moeten salderen waar ik de belasting misloop en moet ik voor het dalverbruik alsnog flink in de buiidel tasten.
Dit lijkt me niet de bedoeling wel?
Welke energieleveranciers gaan hier beter mee om?
PSN: DutchTrickle PVoutput
Anoniem: 667821
Wat voor een meter heb je? Oude draaischijf of nieuwe digitale? Met de oude draaischijf zien ze het salderen al niet eens.
zit net even te kijken. Volgens gaslicht.com (https://www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren) doen ze dat niet bij energieflex. Ik heb een slimme meter, dus kan me helaas niet achter de meter verschuilen. Zal ze straks maar eens bellen of omzetten naar een enkeltarief idd niet kan, en anders direct het contract maar annuleren.Anoniem: 667821 schreef op dinsdag 17 mei 2016 @ 08:48:
Simpel je aansluiting naar standaard tarief laten omzetten en geen dag/nacht tarief meer. Dan worden de meters opgeteld en daar het opwekken vanaf gehaald.
Wat voor een meter heb je? Oude draaischijf of nieuwe digitale? Met de oude draaischijf zien ze het salderen al niet eens.
PSN: DutchTrickle PVoutput
Anoniem: 667821
Dat is wel verstandig inderdaad.Maverick schreef op dinsdag 17 mei 2016 @ 09:07:
[...]
zit net even te kijken. Volgens gaslicht.com (https://www.gaslicht.com/energiebesparing/terugleveren) doen ze dat niet bij energieflex. Ik heb een slimme meter, dus kan me helaas niet achter de meter verschuilen. Zal ze straks maar eens bellen of omzetten naar een enkeltarief idd niet kan, en anders direct het contract maar annuleren.
Het salderen zal wel goed gaan als ik het zo lees (en is ook een wettelijke verplichting), maar je zal je daltarief moeten gaan afrekenen. En enkel tarief is niet mogelijk volgens de info.
Ofwel, flut aanbieder
Heeft EnergieDirect geen goed nieuw klanten aanbod? Daar zit ik en 2x een prima aanbod gehad en alles netjes afgehandeld.
Dit is precies wat je zou moeten willen nietwaar?Ik wek zelf stroom op. Hoe wordt dit aan mij betaald?
Alle stroom die je aan ons teruglevert via zonnepanelen, trekken we af van de stroom die je bij ons verbruikt hebt. Dat heet 'salderen'. Dat doen we ook boven de 5.000 kWh. Heb je een dubbele meter, dan trekken we de door jou teruggeleverde stroom eerst af van je normaalverbruik en daarna van je dalverbruik. Als je een slimme meter hebt, dan geldt dat het overschot op de meter (telwerk) die meer opwekking heeft, eerst op de andere meter (telwerk) wordt gesaldeerd. Je tarief voor teruglevering is altijd gelijk aan je all-in leveringstarief zoals deze op je overeenkomst staat. Het all-in tarief bestaat uit: tarief per kWh, overheidsheffingen (opslag duurzame energie, energiebelasting) en btw. Als je meer teruglevert dan je verbruikt, noemen we dat 'een overschot aan teruglevering'. De vergoeding die je hiervoor krijgt is gelijk aan het enkeltarief zoals dat in je overeenkomst staat. Er wordt echter geen energiebelasting en btw over vergoed. Op je jaarnota kun je dit allemaal terug zien. Heb je een overschot aan teruglevering? Dan zie je een negatief saldo op je jaarnota en krijg je geld van ons terug.
PSN: DutchTrickle PVoutput
Dit is ook wettelijk verplicht op dit moment; salderen gaat per aansluiting, niet per telwerk. Het wordt pas een ander verhaal als je meer teruglevert dan je opwekt; dan is het geen salderen meer en krijg je een fooi zonder EB en BTW etc voor je kWh's.Maverick schreef op dinsdag 17 mei 2016 @ 09:44:
Ik zit nu even bij OXXIO te kijken. Deze zijn ook goedkoop. Daar les ik dit:
[...]
Dit is precies wat je zou moeten willen nietwaar?
Ik zou eens vragen bij die andere aanbieder of ze dat zo wel goed hebben neergezet in hun voorwaarden en of ze desondanks bereid zijn de wet te volgen.
2250 WP Zuid PVoutput
Anoniem: 667821
Ik ben er nog niet van overtuigd dat dit wettelijk verplicht is. Wat ik heb gelezen laat vrijheid ter interpretatie over.Terpen Tijn schreef op dinsdag 17 mei 2016 @ 11:07:
[...]
Dit is ook wettelijk verplicht op dit moment; salderen gaat per aansluiting, niet per telwerk. Het wordt pas een ander verhaal als je meer teruglevert dan je opwekt; dan is het geen salderen meer en krijg je een fooi zonder EB en BTW etc voor je kWh's.
Ik zou eens vragen bij die andere aanbieder of ze dat zo wel goed hebben neergezet in hun voorwaarden en of ze desondanks bereid zijn de wet te volgen.
Persoonlijk zou ik het risico niet lopen en de strijd niet aangaan. Vast wel een andere aanbieder met correcte voorwaarden en een vergelijkbare cash back.
Als je nog nooit bent overgestapt zou ik eerst controleren of de vaste kosten bij een andere partij zodanig lager zijn (zonder nadelen). Zonnepanelen maken overstappen vaak overbodig, ware het niet dat sommige leveranciers (eenmalige) kortingen of bonussen geven op de gehele package deal van gas en stroom. Sommigen hier doen om die reden aan leverancier hoppen.
Ik denk dat Terpen Tijn gelijk heeft dat salderen per aansluiting verplicht is. De wijze van berekenen kan wel verschillen.
Anoniem: 667821
Ik heb een simpele sheet die alles optelt op basis van een ingegeven verbruik. Ik vul de vaste kosten en kwh/m3 kosten in samen met de welkomstbonus en onderaan de sheet staat simpel wat het dus per jaar kost.
Als ze hun rekenmethode echter gebruiken dan is dat voordeel snel verdwenen, dus dat gaan we gewoon niet doen
PSN: DutchTrickle PVoutput
Dat zorgt bij mij voor flinke twijfel over die lijst. Kent iemand wel een kloppende lijst?Als je een elektriciteitsmeter hebt met dubbeltelwerk wordt de stroom die je hebt terug geleverd per telwerk berekend tegen de terugleververgoeding. De opgewekte energie tijdens de piekuren wordt dus verrekend met het verbruik in de piekuren en de opgewekte energie in de daluren wordt verrekend met het verbruik in de daluren. Als je meer stroom hebt opgewekt dan verbruikt, krijg je voor de teruggeleverde stroom per telwerk het leveringstarief exclusief energiebelasting en BTW.
Wellicht helpen mijn verbruikgegevens nog voor tips (dit zijn meterstanden van de afgelopen 366 dagen):
Verbruik laag: 1556
Opwekking laag: 659
Verbruik hoog: 787
Opwekking hoog: 1507
Gas: 1092
18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Waar kan ik deze saldeerregel vinden? Ik heb al wel gezocht, maar duidelijk niet met de juiste termen.Skyaero schreef op maandag 23 mei 2016 @ 14:09:
Wat pureenergie doet mag niet. Salderen moet per aansluiting, niet per telwerk. Dat betekent in jouw geval dat de overtollige energie hoog (1507-787) moet worden verrekend met de netto consumptie laag (1556-659).
Wel af van het gezeur inderdaad, maar kost me ook iets meer. Ik zal alle opties eens naast elkaar gaan leggen.klump4u schreef op maandag 23 mei 2016 @ 14:22:
Gewoon overstappen op enkel tarief, ben je van alle gezeur af.
http://wetten.overheid.nl...uk3_Paragraaf5_Artikel31ccelshof schreef op maandag 23 mei 2016 @ 14:52:
[...]
Waar kan ik deze saldeerregel vinden? Ik heb al wel gezocht, maar duidelijk niet met de juiste termen.
staat alleen in dat men het gedeelte wat is onttrokken aan het net ook moet salderen.
Dus wat je hoog terug levert wordt verrekend met je hoog verbruik.
En laag met laag.
Leverancier kan dit lezen als 2 producten.
Neem je enkel tarief dan is het 1 product.
Zo lees ik het

18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Artikel 31C lid 1 zegt:Anoniem: 667821 schreef op maandag 23 mei 2016 @ 16:42:
[...]
Leg hem voor mij nog eens uit, want ik lees het er niet in.
Oftewel per afnemer wordt gekeken naar wat er in en uit het elektriciteitsnet wordt gehaald. Dan is dus de vraag wat de definitie van afnemer is. Dit is terug te vinden in artikel 1 lid 1 punt cVoor afnemers als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, die duurzame elektriciteit invoeden op het net, berekent de leverancier het verbruik ten behoeve van de facturering en inning van de leveringskosten door de aan het net onttrokken elektriciteit te verminderen met de op het net ingevoede elektriciteit, waarbij de vermindering maximaal de hoeveelheid aan het net onttrokken elektriciteit bedraagt.
Een afnemer staat dus gelijk aan een aansluiting en per aansluiting wordt gekeken naar hoeveel kWh het elektriciteitsnet in en uit gaat. Er zit dus geen tijds/tarieveringscomponent in.afnemer: een ieder, met uitzondering van de netbeheerder van het net op zee, die beschikt over een aansluiting op een net;
Dat betekent overigens dat je nog op heel veel manieren de verrekening plaats kan laten vinden. Alleen 1 situatie kan niet voorkomen: dat er op 1 tarief netto teruglevering plaats vindt en op het andere tarief netto consumptie. En dat is precies wat pureenergie probeert te doen.
Zij verkopen energie tegen een hoog en laag tarief en verrekenen dat ook zo.
Deze discussie is eindeloos zolang er geen duidelijke wet is op dit gebied.
18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Noord-Oost-Zuid-West 11640Wp Totaal Live, Netduino advanced pv logging
Sorry, maar dan lees je het toch (bewust?) verkeerd. Pure energie doet het simpewegl fout. Dat ze het al proberen is voor mij een reden om daar nooit een contact bij af te sluiten. Salderen gaat per aansluiting, en niet anders.....klump4u schreef op maandag 23 mei 2016 @ 20:02:
Pure energie doet in mijn ogen niets verkeerd, ze passen het toe zoals je het kan (wil) lezen.
Zij verkopen energie tegen een hoog en laag tarief en verrekenen dat ook zo.
Deze discussie is eindeloos zolang er geen duidelijke wet is op dit gebied.
Daarbij komt dat in Noord-Brabant het laagtarief om 21:00 uur begint, in de meeste andere delen in Nederland is dit om 23:00 uur. Hier zou je dus een ongelijkheid krijgen mbt het salderen. En dat lijkt me niet juist.
4285 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
Ik lees dat ze moeten salderen tot het geen wat je afneemt.
Lever je meer terug dan hoeven ze dat niet te salderen.
Zo lees ik het. en zo lezen sommige leveranciers het.
Ik zie nog steeds geen wettelijke basis om het overschot van hoog tarief te salderen met het laag tarief.
18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Je zou een punt kunnen hebben als je twee meters hebt. Maar je heb alleen aparte telwerken (2 bij een ferraris, 4 bij een digitale), slechts 1 meter. En op die meter wordt gesaldeerd.klump4u schreef op maandag 23 mei 2016 @ 20:33:
Wat lees ik dan verkeerd volgens jou mening, je kunt het op meerdere manieren lezen volgens mij.
Ik lees dat ze moeten salderen tot het geen wat je afneemt.
Lever je meer terug dan hoeven ze dat niet te salderen.
Zo lees ik het. en zo lezen sommige leveranciers het.
Ik zie nog steeds geen wettelijke basis om het overschot van hoog tarief te salderen met het laag tarief.
Maar om gezeur voor te zijn heb ik het in 2012 om laten zetten naar 1 tarief.
4285 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Heb het niet voor elkaar gekregen bij Eneco.
Dat wordt dus een nieuwe leverancier uitzoeken als het contract afgelopen is
2250 WP Zuid PVoutput
Anoniem: 654400
- irritatie over Eneco weggejorist wegens niet terecht -
[ Voor 49% gewijzigd door Anoniem: 654400 op 26-05-2016 21:28 ]
Als ik op de site van gaslicht.com kijk, dan is het gastarief incl regiotoeslag, BTW, energiebelasting en ODE.Anoniem: 654400 schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 14:57:
Eneco SMEERLAPPEN.
Volgens de berekening van www.gaslicht.com is Eneco de goedkoopste met in mijn geval 688 euro voor de opgegeven verbruikswaarden (te hoog: 1200 m3 gas, 2400 kWh stroom en 1900 kWh teruglevering). De welkomstpremie is 235 euro.
Wat blijkt nu: bij Gaslicht.com nemen ze de regiotoeslag niet mee. Deze is meestal erg laag (nu hebben we Nuon: 0.6 cent regiotoeslag per m3 gas). Eneco rekent echter een heftige 16 cent per m3 gas! Dat betekent dat ik 200 euro duurder uitkom dan berekend.
Wat een rattenstreek. Dat doen ze natuurlijk omdat ze de formule van Gaslicht.com gekraakt hebben en weten dat daar de regiotoeslag niet wordt meegenomen.
Eerder EnergieFlex opgezegd wegens dubbel tarief (ik wil enkel), nu kan ik WEER gaan opzeggen.
Ook voor de berekening van Eneco.
Wat gaat er mis?
zonnepit ; L/W WP Pana MDC05F3E5
Anoniem: 654400
Wat er mis gaat, is dat de gasprijs met m3 zoals Gaslicht die berekent ("incl. regiotoeslag") voor Eneco, 57.31 cent per m3 is. Ik had niet gezien dat er "incl. regiotoeslag" stond overigens.jaari schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 17:15:
[...]
Als ik op de site van gaslicht.com kijk, dan is het gastarief incl regiotoeslag, BTW, energiebelasting en ODE.
Ook voor de berekening van Eneco.
Wat gaat er mis?
Bij het contract dat ik kreeg van Eneco, komt er bij die 57.31 cent nog eens 16.09 cent regiotoeslag per m3, en kost gas dus ruim 73 cent per m3, plus vaste kosten (Stedin, niets aan te doen, kost ca. 210 euro per jaar).
Ik heb Eneco gebeld, en een medewerker pakte mijn contract er bij. Een fout zal het dus niet zijn geweest.
[ Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 654400 op 25-05-2016 17:33 ]
https://www.easyswitch.nl...MX8_97S9cwCFdRuGwodMYAOnA
Ik op

[ Voor 20% gewijzigd door Rol-Co op 25-05-2016 18:35 ]
Noord-Oost-Zuid-West 11640Wp Totaal Live, Netduino advanced pv logging
Anoniem: 654400
Dan kom ik op hetzelfde.Rol-Co schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 18:29:
En als je hier kijkt? Waar kom je dan op.
https://www.easyswitch.nl...MX8_97S9cwCFdRuGwodMYAOnA
Ik op
[afbeelding]
Staat er echt geen incl. regiotoeslag ?Anoniem: 654400 schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 17:32:
[...]
Wat er mis gaat, is dat de gasprijs met m3 zoals Gaslicht die berekent ("incl. regiotoeslag") voor Eneco, 57.31 cent per m3 is. Ik had niet gezien dat er "incl. regiotoeslag" stond overigens.
Bij het contract dat ik kreeg van Eneco, komt er bij die 57.31 cent nog eens 16.09 cent regiotoeslag per m3, en kost gas dus ruim 73 cent per m3, plus vaste kosten (Stedin, niets aan te doen, kost ca. 210 euro per jaar).
Ik heb Eneco gebeld, en een medewerker pakte mijn contract er bij. Een fout zal het dus niet zijn geweest.
Als ik mijn contract nakijk dan betaal ik 0,64261 per m3 dit incl regiotoeslag.
Of is gas sinds 1 april 9 cent duurder geworden ?
Overigens denk ik dat dit meer iets is voor Overstappen naar een nieuwe energieleverancier
[ Voor 6% gewijzigd door MdO82 op 25-05-2016 19:46 ]
2250 WP Zuid PVoutput
Anoniem: 654400
[ Voor 103% gewijzigd door Anoniem: 654400 op 25-05-2016 21:56 ]
Eneco voegt blijkbaar nog een extra toeslag toe bovenop de toeslagen die in Gaslicht gebruikt worden. Maar je wordt wel via de "aanmelden" -knop van Gaslicht naar Eneco geleid. Onder valse voorwendselen. Dat vind Gaslicht vast niet leuk en die kunnen daar meer aan doen dan de gemiddelde consument. Want hun hele vergelijkingssite gaat onderuit als energie-aanbieders dit zouden doen en ik kan me niet voorstellen dat daar geen afspraken over gemaakt zijn.
Just my 2cents.
zonnepit ; L/W WP Pana MDC05F3E5
Oxxio = EnecoAnoniem: 654400 schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 15:20:
Ik heb Eneco even gebeld om te vragen of ze soms gouden pijpleidingen gebruiken voor hun gas. Dat gasnet is uiteraard niet van hen maar ze moeten daar voor betalen. Daar gooide de dame het eerst op. Eerst zei ze dat het vaste kosten waren en ze er niet aan verdienden: klets. Ik zei dat ik bij Nuon nu 0.6 cent betaal per m3 gas en eerder ook minder dan een cent betaalde aan regiotoeslag. Toen kwam ze met een aanvullende bepaling waarin stond dat het de leverancier vrij stond om een tarief te berekenen. Ik zei dat ik het misleiding van de consument vind en het een absurd hoog bedrag is voor de post transport. Ze was het daar wel mee eens, zou het mee nemen in de vergadering morgen en het aanvoeren als een verbeterpunt. Sure. Standaard blabla om een klant af te poeieren. Anyway, maar weer geannuleerd. Zucht. Next!
Oxxio maar eens proberen, ik ben benieuwd.
Let dus op die regiotoeslag allen en reken het even na!
Anoniem: 654400
Er ging het een en ander mis. Ik heb wat dingen opgeteld in een rijtje van dingen die opgeteld moesten worden, met uitzondering van die regiotoeslag, die zat al in de gasprijs. Waarom werd er dan een veel hoger bedrag berekend door Eneco dan door Gaslicht.com? Omdat de teruglevering bij Gaslicht.com wel meegenomen werd en bij Eneco niet. Ongelukkigerwijs was dat een soortgelijk bedrag als er bij zou komen als de regiotoeslag er nog eens extra bij op kwam.
Het is me niet helemaal duidelijk waarom de dame aan de telefoon me dat niet vertelde toen ik zei dat ik 0.73 cent per m3 moest betalen ipv de 0.57 cent per m3 die Gaslicht.com had berekend, maar ik had het vooral zelf beter moeten lezen.
Ik ga even de boosheid over Eneco weg-editen, want die is niet terecht
Je had toch gebeld naar Eneco over de gasprijs?
18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Binnen 14 dagen wordt mijn contract vernieuwd.
Zal ik een 1-jaar contract afsluiten of een 3-jaar contract Vandebron Zonnecollectief.
Bij 3-jaar ben ik verzekerd van terugleververgoeding van 0,105 euro per kWh. Leuk als ze salderen af willen gaan schaffen voor 2019/2020..
Alweer bijna 2 jaar bij vandebron met 0 kWh verbruik en een overschot op de ferraris.
Uit het contract:
Terugleververgoeding
Wanneer je zelf elektriciteit opwekt (bijvoorbeeld met zonnepanelen) kun je dit direct in huis gebruiken.
De elektriciteit die je niet direct gebruikt, lever je aan het openbare net via je aansluiting. Dit heet teruglevering.
Gebruik je op een bepaald moment meer elektriciteit dan je kunt opwekken, dan gebruik je elektriciteit uit het openbare net.
De door jou teruggeleverde en verbruikte hoeveelheid elektriciteit mag je op jaarbasis tegen
elkaar wegstrepen. Dat noemen we salderen.
Je betaalt dus alleen je netto verbruik per jaar. Blijkt na deze verrekening dat je meer elektriciteit hebt teruggeleverd dan verbruikt (overschot aan teruglevering) dan ontvang je voor de extra teruggeleverde elektriciteit van ons een terugleververgoeding.
Salderen afschaffen "willen" ze wel, maar naar wat ik zoal heb begrepen gaat dat sowieso niet voor 2020 gebeuren en ook daarna komt er eerst nog een overgangsregeling voor de mensen met zonnepanelen.AUijtdehaag schreef op donderdag 8 december 2016 @ 12:19:
Ik zit met een dilemma.
Binnen 14 dagen wordt mijn contract vernieuwd.
Zal ik een 1-jaar contract afsluiten of een 3-jaar contract Vandebron Zonnecollectief.
Bij 3-jaar ben ik verzekerd van terugleververgoeding van 0,105 euro per kWh. Leuk als ze salderen af willen gaan schaffen voor 2019/2020..
Alweer bijna 2 jaar bij vandebron met 0 kWh verbruik en een overschot op de ferraris.
Uit het contract:
[...]
Panasonic 7kW J-Series Split + 190 liter SWW, 2750+2100Wp Oost-West
Zal toch wel iets van in de voorwaarden staan in de trend van "bij huidige wetgeving of wijziging daarvan"AUijtdehaag schreef op donderdag 8 december 2016 @ 12:19:
Ik zit met een dilemma.
Binnen 14 dagen wordt mijn contract vernieuwd.
Zal ik een 1-jaar contract afsluiten of een 3-jaar contract Vandebron Zonnecollectief.
Bij 3-jaar ben ik verzekerd van terugleververgoeding van 0,105 euro per kWh. Leuk als ze salderen af willen gaan schaffen voor 2019/2020..
Alweer bijna 2 jaar bij vandebron met 0 kWh verbruik en een overschot op de ferraris.
Uit het contract:
[...]
18950Wp🌞, Atlantic 270V3💧, Pana 5J🔥. Zendure 7,6🔋
Veroordeel niet, verwonder u slechts
Het staat in ieder geval voor 6 maanden vast. Daarna hebben we een nieuw kabinet.No Hands schreef op donderdag 8 december 2016 @ 18:34:
De uitspraak is dat er VOOR 2020 gaat er niks gebeuren met dat salderen, erna misschien wel. Dat moet je dan maar geloven
2250 WP Zuid PVoutput
Panasonic 7kW J-Series Split + 190 liter SWW, 2750+2100Wp Oost-West
Ga dit jaar fors electra terugleveren. Moet ik dan iets melden bij de Nuon, of "toch maar" op energieleveren.nl aanmelden? Nu (nog) bij niemand aangegeven dat ik PV heb.
Ofewel : Wat gaat Nuon zeggen van lagere meterstand dan waarmee ik me vorig jaar heb aangemeld?
16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
Anoniem: 239318
je leverancier zoals bijv nuon kan dan ook niet meer moelijk doen aangaandde het teruggeleverde
Dat idd

Kreeg de link niet gekopieerd via mobiel
2250 WP Zuid PVoutput
Hoe kan dat nou?Atomic2005 schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 11:55:
Ik heb een Ferraris meter, 1telwerk.
Ga dit jaar fors electra terugleveren. Moet ik dan iets melden bij de Nuon, of "toch maar" op energieleveren.nl aanmelden? Nu (nog) bij niemand aangegeven dat ik PV heb.
Ofewel : Wat gaat Nuon zeggen van lagere meterstand dan waarmee ik me vorig jaar heb aangemeld?
Gebruik je nog steeds gas dan???
/ontopic: boete betalen (mits 3-jaarcontract)en naar vandebron zonnecollectief overstappen met 10,5 ct per kWh teruglevering en ferraris. (en even "netjes" bekvechten met de netbeheerder over ferraris en goedkeuring Certiq)
[ Voor 7% gewijzigd door AUijtdehaag op 09-12-2016 12:54 ]
Dat scheelt maar 35euro per 1000kWh. Daar is mn boete nu nog net te hoog voor ben ik bang. Moet ik nog een (half) jaar mee wachten ben ik bang.AUijtdehaag schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 12:52:
[...]
Hoe kan dat nou?
Gebruik je nog steeds gas dan???![]()
/ontopic: boete betalen (mits 3-jaarcontract)en naar vandebron zonnecollectief overstappen met 10,5 ct per kWh teruglevering en ferraris. (en even "netjes" bekvechten met de netbeheerder over ferraris en goedkeuring Certiq)
Maar wel of niet aanmelden bij Energieleveren.nl ? Bij Nuon staat dat ze niet uitbetalen als je teruglevert en dat niet hebt aangemeld. Twijfel een beetje daardoor..
16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
Je kan informeren of ze de boete betalen voor je.Atomic2005 schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 14:55:
[...]
Dat scheelt maar 35euro per 1000kWh. Daar is mn boete nu nog net te hoog voor ben ik bang. Moet ik nog een (half) jaar mee wachten ben ik bang.
Maar wel of niet aanmelden bij Energieleveren.nl ? Bij Nuon staat dat ze niet uitbetalen als je teruglevert en dat niet hebt aangemeld. Twijfel een beetje daardoor..
Dat gebeurd ook regelmatig
2250 WP Zuid PVoutput
Doet vandebron niet of nauwelijks. Heb ze een half jaar geleden gebeld, en toen konden ze niets voor me betekenen. Ik kan wel weer eesn in de telefoon klimmen..MdO82 schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 14:56:
[...]
Je kan informeren of ze de boete betalen voor je.
Dat gebeurd ook regelmatig
16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
Als je geen gezeur wilt is aanmelden bij energieleveren.nl de makkelijkste manier. Die geven dat dan weer door aan de leverancier.Atomic2005 schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 11:55:
Ik heb een Ferraris meter, 1telwerk.
Ga dit jaar fors electra terugleveren. Moet ik dan iets melden bij de Nuon, of "toch maar" op energieleveren.nl aanmelden? Nu (nog) bij niemand aangegeven dat ik PV heb.
Ofewel : Wat gaat Nuon zeggen van lagere meterstand dan waarmee ik me vorig jaar heb aangemeld?
[ Voor 4% gewijzigd door drielp op 09-12-2016 15:42 ]
4285 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
Ik had eigenlijk niet "geregistreerd" willen staan als PV bezitter. Maar daar ontkom ik niet aan als ik meer opwek dan verbruik dus..drielp schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 15:39:
[...]
Als je geen gezeur wilt is aanmelden bij energieleveren.nl de makkelijkste manier. Die geven dat dan weer door aan de leverancier.
16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
"This is it....This is it " | Gianpiero Lambiase | Lap 54 12-12-2021
Nu ben ik benieuwd hoelang het duurt voor we een nieuwe _gratis_ slimme meter krijgen aangeboden
16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
Ik had een paar e-kacheltjes gekocht van 19,95.....
(of een l/W WP)
[ Voor 40% gewijzigd door AUijtdehaag op 09-12-2016 16:37 ]
Nee, heb een Ferraris, dus is maar 1 waarheid/meterstand gelukkig he.AUijtdehaag schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 16:35:
En de meterstanden opnieuw ingaan, met een nieuwe meter. Kun je alsnog fluiten naar je teruglevering tot nu toe...(maar ik hoop het niet voor je)
Ik had een paar kacheltjes gekocht van 19,95.....
(of een l/W WP)
Jaja.. ik weet het
PS : En voor de zekerheid alvast maar (veel) minder Wp aangemeld.
[ Voor 6% gewijzigd door Atomic2005 op 09-12-2016 16:42 ]
16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
Mogelijk een beetje creatief meterstanden invullen? o nee dat mag niet.
Denk wel aan een mogelijke "overgangs regeling" mbt Salderen.....
[ Voor 13% gewijzigd door WoudseHoeve op 09-12-2016 16:46 ]
14kWp, Piko 10.1+Piko 4.2+SE7k(6k965Wp), 25kW houtkachel, 120 Heatpipes+1210L Buffer, linkedin pv-output
Ik heb vorig jaar er ook al 600 kWh af gesmokkeld. Het houdt een keer opWoudseHoeve schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 16:45:
ik heb ook een ferraris en gewoon aangemeld en een slimme meter aangeboden gekregen en gewoon geweigerd. Geen enkel probleem.
Mogelijk een beetje creatief meterstanden invullen? o nee dat mag niet.
Denk wel aan een mogelijke "overgangs regeling" mbt Salderen.....
Ohnee, eerlijk ingevuld natuurlijk

16500Wp PV Live - Panasonic Wp - Ioniq 28kWh - All Eletric
Als je een slimmer meter hebt ben je haast verplicht om jezelf te registreren. Ook als je meer gebruikt dan terug levertAtomic2005 schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 15:55:
[...]
Ik had eigenlijk niet "geregistreerd" willen staan als PV bezitter. Maar daar ontkom ik niet aan als ik meer opwek dan verbruik dus..
Tijdje terug wat "gezeur" gehad bij Essent: drielp in "Slimme energiemeter, weigeren??"
4285 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
Ik lever netto ca. 800 kWh terug per jaar en stook zo'n 1400 m3 gas.
Zie ik iets over het hoofd dat iedereen hier allang weet?

Ben zelf ook voor een jaartje naar de nuon, salderen is hetzelfde als via greenchoice, heb uitgerekend dat het mij uiteindelijk 170 euro oplevert aan het einde van het jaar, makkelijk verdient!Joepla schreef op maandag 12 december 2016 @ 21:23:
Na vele jaren klant bij Greenchoice te zijn, vraag ik me nu af waarom ik de 300 euro premie niet zal pakken als ik overstap naar Nuon 1 jaar...
Ik lever netto ca. 800 kWh terug per jaar en stook zo'n 1400 m3 gas.
Zie ik iets over het hoofd dat iedereen hier allang weet?
5100wp Zuid-Oost - SMA 7000TL20 30xSF170s - Live PVoutput - Daikin US 3.5
Precies! Maar ik heb altijd zoiets van "als het te mooi is om waar te zijn...".Zanzibar-1337 schreef op maandag 12 december 2016 @ 22:29:
[...]
Ben zelf ook voor een jaartje naar de nuon, salderen is hetzelfde als via greenchoice, heb uitgerekend dat het mij uiteindelijk 170 euro oplevert aan het einde van het jaar, makkelijk verdient!
Maar soms zit er gewoon geen addertje onder het gras en is de overstap de moeite waard. Denk dus dat ik ook overga. Dank voor je reactie.
Nu is het voor mij administratief wat makkelijker omdat ik nog een draaischijfmeter heb maar in principe zou het onder de streep niet uit moeten maken. Het is wel handig om te wachten tot pakweg april voor je overstapt, dan kun je je winterverbruik nog wegstrepen.
Lastig is, dat de overstappremies tot 31-12 behoorlijk hoog zijn, blijkbaar wil men snel nog klanten scoren voor de eindejaarscijfertjes. Daarna is het afwachten of er nog leuke aanbiedingen zijn.Erasmo schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 10:02:
Het is wel handig om te wachten tot pakweg april voor je overstapt, dan kun je je winterverbruik nog wegstrepen.
Tsjah dat is de gok die je neemt. Maar in mijn ervaring valt het redelijk mee met verschillen per jaargetijde, de markt is nog steeds er competitief.Joepla schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 10:42:
[...]
Lastig is, dat de overstappremies tot 31-12 behoorlijk hoog zijn, blijkbaar wil men snel nog klanten scoren voor de eindejaarscijfertjes. Daarna is het afwachten of er nog leuke aanbiedingen zijn.
De motie is trouwens aangenomen

ff linkje erbij gezocht:Erasmo schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 15:49:
[...]
Tsjah dat is de gok die je neemt. Maar in mijn ervaring valt het redelijk mee met verschillen per jaargetijde, de markt is nog steeds er competitief.
De motie is trouwens aangenomen
https://solarmagazine.nl/...en-op-basis-van-evaluatie
"This is it....This is it " | Gianpiero Lambiase | Lap 54 12-12-2021
Platte dak wordt ook nog een 3.5 kW (wel wat schaduw)
Mogelijk nog een 6kW oost-west op een nieuw te bouwen dak....
Dat kan ik dan aan VDB verkopen.
Ik heb nu al 14kW
Die blijf ik zelf opmaken.
Maar dan moet mijn hoofd zekering wel ge upgrade worden
14kWp, Piko 10.1+Piko 4.2+SE7k(6k965Wp), 25kW houtkachel, 120 Heatpipes+1210L Buffer, linkedin pv-output
Misschien is het een gekke vraag, en ik kon in het bijbehorende topic eigenlijk niet echt een antwoord vinden; is dit hetzelfde van toepassing op draaischijf-meters als op slimme meters?backupdevice schreef op dinsdag 13 december 2016 @ 15:57:
Goed nieuws. Tot 2023 in de huidige of een verbeterde vorm!
Er kwam iemand van Eneco aan de deur, die willen Toon verkopen. Nou is dat op zich wel interessant maar ze willen dan per se een nieuwe meter plaatsen ter vervanging van mijn draaischijfmeter. En ik wil op korte termijn zonnepanelen gaan plaatsen... ik zit me af te vragen of ik dan die slimme meter moet proberen te blijven weigeren.
[ Voor 6% gewijzigd door Cyphax op 14-12-2016 12:28 ]
Saved by the buoyancy of citrus
Je moet natuurlijk naar het omvormervermogen kijken en niet naar de Wp. Je hebt dus nog wat extra speling op je huidige aansluiting, zeker als je de omvormers bewust onderdimensioneert. Ook zou je kunnen kijken of je extra speling hebt door verdeling over oost en west, maar als je die tegelijk op 1 ondergedimensioneerde omvormer zet, dan heb je daar natuurlijk niet zoveel aan.WoudseHoeve schreef op woensdag 14 december 2016 @ 12:21:
mmnm kan nog 36 paneeltje op de (voormalige) paarden stal kwijt, pal zuid..... 9kW ....
Platte dak wordt ook nog een 3.5 kW (wel wat schaduw)
Mogelijk nog een 6kW oost-west op een nieuw te bouwen dak....
Dat kan ik dan aan VDB verkopen.
Ik heb nu al 14kW
Die blijf ik zelf opmaken.
Maar dan moet mijn hoofd zekering wel ge upgrade wordenwant dan ga ik naar de 32,5 kW
(3x 45A)
Volgens mij maakt het niet uit welke meter je hebt.Cyphax schreef op woensdag 14 december 2016 @ 12:28:
[...]
Misschien is het een gekke vraag, en ik kon in het bijbehorende topic eigenlijk niet echt een antwoord vinden; is dit hetzelfde van toepassing op draaischijf-meters als op slimme meters?
Er kwam iemand van Eneco aan de deur, die willen Toon verkopen. Nou is dat op zich wel interessant maar ze willen dan per se een nieuwe meter plaatsen ter vervanging van mijn draaischijfmeter. En ik wil op korte termijn zonnepanelen gaan plaatsen... ik zit me af te vragen of ik dan die slimme meter moet proberen te blijven weigeren.
Aangezien alle meters vervangen moeten worden door slimme meters (althans dat wil men graag) daarom wil men graag gelijk zoveel mogelijk slimme meters plaatsen.
Voor zonnepanelen is het niet nodig, maar voor Toon kan het wellicht wel mogelijk zijn (geen ervaring mee) al hebben ze hier in de straat ook Toon en zijn hun meters niet vervangen zover ik weet.
Ze hebben dus nog draaischijfmeters.
2250 WP Zuid PVoutput
Ik heb sinds 2 maanden panelen en heb mijn oude meter laten vervangen voor een nieuwe conventionele meter.Cyphax schreef op woensdag 14 december 2016 @ 12:28:
[...]
Misschien is het een gekke vraag, en ik kon in het bijbehorende topic eigenlijk niet echt een antwoord vinden; is dit hetzelfde van toepassing op draaischijf-meters als op slimme meters?
Er kwam iemand van Eneco aan de deur, die willen Toon verkopen. Nou is dat op zich wel interessant maar ze willen dan per se een nieuwe meter plaatsen ter vervanging van mijn draaischijfmeter. En ik wil op korte termijn zonnepanelen gaan plaatsen... ik zit me af te vragen of ik dan die slimme meter moet proberen te blijven weigeren.
"This is it....This is it " | Gianpiero Lambiase | Lap 54 12-12-2021
Ik vind het op zich ook niet zo bezwaarlijk, een slimme meter (hoewel uitlezen op afstand van mij niet zo hoeft) kan ik als het goed is wat makkelijker uitlezen dan m'n draaischijf (er zit een YouLess op). Maar het verhaal was altijd dat het niet voordelig wordt met een slimme meter ofzoiets.MdO82 schreef op woensdag 14 december 2016 @ 12:40:
[...]
Volgens mij maakt het niet uit welke meter je hebt.
Aangezien alle meters vervangen moeten worden door slimme meters (althans dat wil men graag) daarom wil men graag gelijk zoveel mogelijk slimme meters plaatsen.
Voor zonnepanelen is het niet nodig, maar voor Toon kan het wellicht wel mogelijk zijn (geen ervaring mee) al hebben ze hier in de straat ook Toon en zijn hun meters niet vervangen zover ik weet.
Ze hebben dus nog draaischijfmeters.
Uiteindelijk maakt ook maar beperkt uit, als het betekent dat ik er geen slaatje uit kan slaan, ik overleef het wel. Als ik mezelf maar niet in de voet schiet
Saved by the buoyancy of citrus
Ik heb de 14kWp nu bewust op een 10kW en een 4kW omvormer zitten. mbt de strings configuratie is het niet simpel de omvormers te veranderen ......Paul C schreef op woensdag 14 december 2016 @ 12:39:
[...]
Je moet natuurlijk naar het omvormer vermogen kijken en niet naar de Wp. Je hebt dus nog wat extra speling op je huidige aansluiting, zeker als je de omvormers bewust onderdimensioneert. Ook zou je kunnen kijken of je extra speling hebt door verdeling over oost en west, maar als je die tegelijk op 1 ondergedimensioneerde omvormer zet, dan heb je daar natuurlijk niet zoveel aan.
14kWp, Piko 10.1+Piko 4.2+SE7k(6k965Wp), 25kW houtkachel, 120 Heatpipes+1210L Buffer, linkedin pv-output
De aparte telwerken in een nieuwe meter staan aparte beprijzing toe. Dus in het slechtste geval: terugleveren a 6ct tussen de middag, inkopen a 19ct bij het avondeten. De oude meter daarentegen streept opwek en verbruik volautomatisch tegen elkaar weg.Cyphax schreef op woensdag 14 december 2016 @ 14:13:
[...]
Ik vind het op zich ook niet zo bezwaarlijk, een slimme meter (hoewel uitlezen op afstand van mij niet zo hoeft) kan ik als het goed is wat makkelijker uitlezen dan m'n draaischijf (er zit een YouLess op). Maar het verhaal was altijd dat het niet voordelig wordt met een slimme meter ofzoiets.
Uiteindelijk maakt ook maar beperkt uit, als het betekent dat ik er geen slaatje uit kan slaan, ik overleef het wel. Als ik mezelf maar niet in de voet schiet
Andere (kleine) nadelen van een nieuwe meter zijn dat die zelf stroom verbruiken, blindvermogen meten (potentieel hogere rekening dus), en met uitleesfratsen kwetsbaar zouden kunnen zijn qua privacy en misbruik.
Voorstanders van de slimme meter zullen roepen dat "ze" geen ongelijkheid tussen meters zullen toestaan als aparte beprijzing ingevoerd wordt, en dat oude meters niet geijkt zijn als het op terugdraaien aankomt. Persoonlijk vind ik deze argumenten weinig overtuigend.
[ Voor 8% gewijzigd door Terpen Tijn op 14-12-2016 15:22 ]
Even wat fabels de wereld uit helpen hoorTerpen Tijn schreef op woensdag 14 december 2016 @ 15:21:
[...]
De aparte telwerken in een nieuwe meter staan aparte beprijzing toe. Dus in het slechtste geval: terugleveren a 6ct tussen de middag, inkopen a 19ct bij het avondeten. De oude meter daarentegen streept opwek en verbruik volautomatisch tegen elkaar weg.
Andere (kleine) nadelen van een nieuwe meter zijn dat die zelf stroom verbruiken, blindvermogen meten (potentieel hogere rekening dus), en met uitleesfratsen kwetsbaar zouden kunnen zijn qua privacy en misbruik.
Voorstanders van de slimme meter zullen roepen dat "ze" geen ongelijkheid tussen meters zullen toestaan als aparte beprijzing ingevoerd wordt, en dat oude meters niet geijkt zijn als het op terugdraaien aankomt. Persoonlijk vind ik deze argumenten weinig overtuigend.
De slimme meter meet geen blindvermogen.
De slimme meter neemt stroom die hijzelf nodig heeft vóór de meter af, en is dus gratis.
Geruststellend als dat zo is. Is het ook ergens na te lezen / te checken voor eenvoudige consumenten?EddoH schreef op woensdag 14 december 2016 @ 20:33:
[...]
Even wat fabels de wereld uit helpen hoor
De slimme meter meet geen blindvermogen.
De slimme meter neemt stroom die hijzelf nodig heeft vóór de meter af, en is dus gratis.
Pff, geen idee, weet het uit de professie. Zo'n meter wordt veel te duur als het blindvermogen moet gaan meten.Terpen Tijn schreef op woensdag 14 december 2016 @ 22:12:
[...]
Geruststellend als dat zo is. Is het ook ergens na te lezen / te checken voor eenvoudige consumenten?
Snelle google:
https://www.consumentenbo...-vergelijken/slimme-meter
Hier staat het wel. Toevalligerwijs beide statements nog bij elkaar ook. Hoe makkelijk wil je het hebben;)
Voor en officieel statement van de energieleverancier/netbeheerder zul je misschien zelf even moeten zoeken. Anders gewoon even navragen.Her en der wordt beweerd dat een slimme meter meer verbruik (zogeheten blindvermogen) zou meten dan een ouderwetse meter. Dit is onjuist. Ook het verbruik van de slimme meter zelf komt niet bij jou terecht, maar is voor rekening van de netbeheerder.
[ Voor 30% gewijzigd door EddoH op 14-12-2016 22:38 ]
Stroom is nooit gratis, dit wordt op den duur gewoon doorberekend aan de consument...EddoH schreef op woensdag 14 december 2016 @ 20:33:
[...]
Even wat fabels de wereld uit helpen hoor
De slimme meter meet geen blindvermogen.
De slimme meter neemt stroom die hijzelf nodig heeft vóór de meter af, en is dus gratis.
4285 Wp op ZO, 1200 Wp op schuur en 880 Wp op NW, DWTW en 7 kW houtkachel
In enexis gebied betaal je 96,5ct/mnd incl BTW extra ervoorbackupdevice schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 16:02:
Klopt. Maar waarom zou je niet geregistreerd willen staan ?
https://www.enexis.nl/con...ijkse-netwerktarieven_2_2
Enexis heeft gecorrigeerd en er is GEEN onderscheidt voor wel of geen PV,
Alhoewel soms energieleverancier al de handelspositie overnemen voor GvO's via het energiecontract, als dat met een 4 telwerk digitale meter mogelijk ook als productiemeter geschikt is voor achter de meter met aparte rapportage aan CertiQ.
[ Voor 29% gewijzigd door Domba op 15-12-2016 14:33 ]
Eilandbedrijf met netondersteuning , all-electric || Deye 12KSG04LP3 met 580Ah-LFP 51,2V (Seplos 3x48100-10C +48200-10E) || hulp-Deye 12k SG04LP3 met 280Ah-LFP 51,2V || 19.4 kWp PV || Zonneplan EPEX-klant
knipperdeknipdrielp schreef op donderdag 15 december 2016 @ 01:36:
[...]
Stroom is nooit gratis, dit wordt op den duur gewoon doorberekend aan de consument...
[ Voor 8% gewijzigd door teacher op 15-12-2016 12:58 ]
Dat klinkt als lariekoek. Het actief vermogen (P) blijft inmmer gewoon gelijk, dat is wat de apparaten immers afnemen om arbeid te verzetten. De cos(phi) verslechter je door er reactief vermogen (Q) aan toe te voegen. Het totaal/complex/apparent (S) vermogen neemt dus toe, maar P neemt niet af.StecaGrid schreef op donderdag 15 december 2016 @ 10:30:
Ik ben ooit bij een aardappelpoter geweest die bewust een apparaat had hangen om de cosinus phi te verslechteren om zo minder kWh te registreren. Helaas geen foto kunnen maken van het apparaat. Hij verbruikte toch iets van 100.000 kWh. Ben benieuwd of het klopt en of het uitkan om ergens toe te passen
De meter registreert echter gewoon P.
Volgens mij is dat een fout. De prijzen excl BTW zijn namelijk gelijk.Domba schreef op donderdag 15 december 2016 @ 10:22:
In enexis gebied betaal je 96,5ct/mnd incl BTW extra ervoor
https://www.enexis.nl/con...ijkse-netwerktarieven_2_2
[ Voor 20% gewijzigd door Skyaero op 15-12-2016 12:19 ]
Enexis heeft tot nu toe nog niet gereageerd, welke van de 2 kolommen verkeerd is.Skyaero schreef op donderdag 15 december 2016 @ 12:17:
Volgens mij is dat een fout. De prijzen excl BTW zijn namelijk gelijk.
In sommige gevallen zijn er extra meetkosten als energieleverancier in zijn voorwaarden voor energiecontract aanmelding bij CertiQ opneemt.
Edit: Enexis heeft incl BTW kolom gecorrigeerd en er is GEEN onderscheid voor wel of geen PV hebben,
[ Voor 11% gewijzigd door Domba op 15-12-2016 14:34 ]
Eilandbedrijf met netondersteuning , all-electric || Deye 12KSG04LP3 met 580Ah-LFP 51,2V (Seplos 3x48100-10C +48200-10E) || hulp-Deye 12k SG04LP3 met 280Ah-LFP 51,2V || 19.4 kWp PV || Zonneplan EPEX-klant
StecaGrid schreef op donderdag 15 december 2016 @ 10:30:
Ik ben ooit bij een aardappelpoter geweest die bewust een apparaat had hangen om de cosinus phi te verslechteren om zo minder kWh te registreren. Helaas geen foto kunnen maken van het apparaat. Hij verbruikte toch iets van 100.000 kWh. Ben benieuwd of het klopt en of het uitkan om ergens toe te passen
Dat klinkt niet alleen als lariekoek, het is lariekoek. Typisch een "tip" van de borreltafel, Joost mag weten hoe iemand dat heeft verzonnen, hoewel ik wel een vermoeden heb.Skyaero schreef op donderdag 15 december 2016 @ 12:17:
[...]
Dat klinkt als lariekoek. Het actief vermogen (P) blijft inmmer gewoon gelijk, dat is wat de apparaten immers afnemen om arbeid te verzetten. De cos(phi) verslechter je door er reactief vermogen (Q) aan toe te voegen. Het totaal/complex/apparent (S) vermogen neemt dus toe, maar P neemt niet af.
............
Het is namelijk wel zo, dat blindvermogen/verbruik bij grootverbruikers vanaf een bepaald vermogen wordt gemeten en in rekening gebracht. Dit omdat blindvermogen debet is aan een hogere stroom en daardoor hogere verliezen in de leidingen. Door die hogere stroom kan het zelfs de doorslag geven bij een beslissing over wel of niet een zwaardere kabel. Dek daarbij aan de voedingskabel naar een industrieterrein. Geen idee wat de verhouding is van de te betalen prijs van kWh en kVAr.
Wat ik wel weet is dat grootverbruikers om die kosten te vermijden juist het omgekeerde doen, cosphi compensatie d.m.v. een condensatorbatterij. En dat kan zelfs een opgelegde verplichting zijn van de netbeheerder. Weet je zeker dat je niet daarmee in de war bent? Want dat "apparaat" diende dan voor cosphi verbetering.
Nee, dit betrof een 3x50 ampère aansluiting. Hier wordt blindvermogen niet geregistreerd. Over cosinus phi compensatie bij grotere verbruikers ben ik inderdaad bekend.Techneut schreef op donderdag 15 december 2016 @ 14:27:
[...]
[...]
Dat klinkt niet alleen als lariekoek, het is lariekoek. Typisch een "tip" van de borreltafel, Joost mag weten hoe iemand dat heeft verzonnen, hoewel ik wel een vermoeden heb.
Het is namelijk wel zo, dat blindvermogen/verbruik bij grootverbruikers vanaf een bepaald vermogen wordt gemeten en in rekening gebracht. Dit omdat blindvermogen debet is aan een hogere stroom en daardoor hogere verliezen in de leidingen. Door die hogere stroom kan het zelfs de doorslag geven bij een beslissing over wel of niet een zwaardere kabel. Dek daarbij aan de voedingskabel naar een industrieterrein. Geen idee wat de verhouding is van de te betalen prijs van kWh en kVAr.
Wat ik wel weet is dat grootverbruikers om die kosten te vermijden juist het omgekeerde doen, cosphi compensatie d.m.v. een condensatorbatterij. En dat kan zelfs een opgelegde verplichting zijn van de netbeheerder. Weet je zeker dat je niet daarmee in de war bent?