1060 Wp
Wellicht dat ik het heb gemist, maar hoezo gaan jullie niet koken op inductie? Ik dacht ooit eens te hebben gehoord dat dit veel efficienter is...Deveon schreef op dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:14:
Aangezien we willen gaan koken op gas is het uiteindelijk verdwijnen van de gasleiding onmogelijk en blijft alleen PV als laatste rendabele optie over voor achteraf.
Inductie is misschien efficiënter (helemaal met genoeg PV), maar wij willen ook graag een wokbrander en dat is met inductie mij te duur (2,5k incl pan) en een aparte pit daarvoor vind ik niet mooi staan.marcel87 schreef op woensdag 30 oktober 2013 @ 11:21:
[...]
Wellicht dat ik het heb gemist, maar hoezo gaan jullie niet koken op inductie? Ik dacht ooit eens te hebben gehoord dat dit veel efficienter is...
Ik wil nog wel een loze leiding naar de keuken zodat de optie van inductie wel mogelijk blijft aangezien we geen kruipruimte hebben.
Wokken kan heel redelijk op inductie, zonder speciale plaat. Kwestie van een grote "pit" gebruiken en een goede pan nemen.Deveon schreef op woensdag 30 oktober 2013 @ 11:42:
[...]
Inductie is misschien efficiënter (helemaal met genoeg PV), maar wij willen ook graag een wokbrander en dat is met inductie mij te duur (2,5k incl pan) en een aparte pit daarvoor vind ik niet mooi staan.
Ik wil nog wel een loze leiding naar de keuken zodat de optie van inductie wel mogelijk blijft aangezien we geen kruipruimte hebben.
Dat doe je normaal gesproken niet zo vaak in je leven en dus is het veel wikken en wegen.
Alleen wat weeg je?
Na aardig wat nieuwbouw te hebben gezien is mijn mening dat je dat niet eens kunt.
Je weet doodgewoon niet wat je koopt.
Verkopende makelaars zijn tegenwoordig klootjesvolk zonder verstand van het gebouw.
Achterliggende informatie ontbreekt vrijwel altijd buiten de jubelende marketingleuzen.
Vraag die eens na en ze kijken je glazig aan.
En ja, ik snap terdege dat sommige nieuwbouw eengezins 3 straten verder 30.000 euro meer kost.
Mooiere lokatie, kloppend geheel en perfect afgewerkt tot en met de laatste zgn zolderverdieping.
Onverkoopbaar en die goedkopere waren zo weg.
Dure goedkoop om de directe betaal-en behaalbaarheid.
Dus dat nodigt bouwers weinig uit. Die azen liever op meerwerk en opties achteraf.
En die gaan tig keer over de kop qua beprijzing.
Sommige hebben het zelfs met hun eigen handen gebouwd (zie wel meer bij mij in de regio).
En je hoort wel vaker, ook al hebben ze al vaker een huis gebouwd, elk keer bedenken ze achteraf: "dat had ik toch anders moeten doen"
Ja nu je het zegt...Bezuiniger schreef op woensdag 30 oktober 2013 @ 20:16:
[...]
Wokken kan heel redelijk op inductie, zonder speciale plaat. Kwestie van een grote "pit" gebruiken en een goede pan nemen.
Mn moeder wokt ook wel eens wat, maar ik weet niet of dat wokken volgens wokbegrippen is, maar dat lukt tot zoverre gewoon. haha
Mja ik durf het niet 1:1 te vergelijken, kan ik ook niet want toen we nog gas hadden was wokken nog niet hip. Plus mss dat op gas wokken toch een bepaalde tactiek en daarmee smaak ofzo teweegbrengt.
Keramisch heb ik zelf, zou ik nooit voor kiezen maar dankzij de verhuurder die liever in centen denkt, want koken daarop vind ik ronduit dramatisch als je het vergelijkt met gas of inductie. Weinig controle over de warmte, als het komt dan komt het en fikt alles aan of het duurt eeuwen voordat iets warm wordt.

[ Voor 20% gewijzigd door Aardwolf op 30-10-2013 22:59 ]
Nee, je bent en blijft onderdeel van een markt. Hetzij een nichemarkt, als je een individu gaat zien als een markt dan ben je als projectontwikkelaar niet echt slim bezig.
Ik doe zelf ook wel wat in de bouw, maar een DWTW is in veel gevallen gewoon 'verplicht' gesteld voor de aannemer/architect. Hetzelfde dat de intergasketels beter scoren op warmwaterefficiëntie (ja echt het schijnt een luttele tiende van een procent oid te zijn, ik ken de cijfers niet overigens). Dus overal wordt nu Intergas opgehangen terwijl ik het eerlijk gezegd beunen van ketels vind (bouwkwaliteit, sluit even de thermostaat opnieuw aan in zo'n ding, succes).
Enfin, als je weg kan bij die architect en bouwbegeleider gewoon doen; anders: sterkte. Als ik de grootste investering van mijn leven ga doen bij een bedrijf dat het niet snapt dan heb ik er geen vertrouwen meer in. Het gevolg is dat jij veel kritiek gaat geven op de bouw en dat zit de bouwvakkers, aannemer en onderaannemers niet lekker. En jou ook niet, je zal niet lekker slapen als je continu die jongens moet verbeteren met de wetenschap dat zodra jij iets mist er een flinke kans is dat er tijdens de bouw fouten worden gemaakt die jou later geld kosten.
E:
Laatst eentje aangelegd, verticale pijp op de afvoer. Badkamer zat boven de meterkast dus naast de meterkast een koofje gemaakt met het kraantje van de afsluiter nog in de meterkast. Dan hoef je echt amper leidingen te verleggen als je bij het ontwerp rekening houdt met het plaatsen van de meterkast en de badkamer. Tenzij je om specifieke redenen de badkamer aan de andere kant van het huis wilt ofzoLeon303 schreef op woensdag 30 oktober 2013 @ 09:13:
2700 eu voor een douche wtw!?![]()
Zon pijp kost 450 piek een paar leidingen leggen en arbeidsloon moet dat voor 1000 eu kunnen.
Kan de aannemer dat onderbouwen zon bedrag?
En zo'n pijp kost een paar honderd euro, 350 ofzo geloof ik. Met wat extra werk (ochtendje ongeveer) moet dat ook voor 600-700 te doen zijn. Ik zou je architect voor zijn bek slaan

En over inductie/gas: qua kosten zit je met gas net zo hoog als inductie. Inductie is efficienter vwb warmteoverdracht. Gas is echter enorm goedkoop per hoeveelheid energie, het omzetten naar hitte is alleen minder efficiënt in de keuken. Ondanks dat koken op gas inefficiënt is, is het nog steeds de goedkoopste optie t.o.v. elektrisch en vergelijkbaar met inductie. Mits je normale energieprijzen hebt, goedkope pv-stroom is dan aantrekkelijker (en de plaat is mooier schoon te houden
[ Voor 33% gewijzigd door Nox op 31-10-2013 00:54 ]
Overlever van KampeerMeet 4.1
"Als David Attenborough een film van jou zou moeten maken zou hij het moeilijk krijgen." - TDW
Ben je nog steeds met dezelfde architect getrouwd? Ik heb het topic nogmaals doorgelezen en ik kan me voorstellen dat jouw gesprekken met de architect doodvermoeiend zijn. Bijna alles wat jij aandraagt, wordt bekritiseerd en vervolgens voor een grof bedrag geprijsd (zie douche WTW). Je hoeft daar alleen maar de aanschafkosten te rekenen. Het is namelijk bij een nieuw huis nou juist zo mooi dat alle handelingen toch al moeten gebeuren. Tweede voorbeeld: een afwerkloer wordt toch gestort. Een handige vloerverwarming legger kan in 1 dag alle slangen op de begane grond leggen en aansluiten op een verdeler. 400 Euro arbeid extra? Wat hoeft er niet aangelegd te worden ivm vloerverwarming:... leidingen naar radiatoren en de radiatoren zelf. Kassa! Weer zo'n mooi iets bij een nieuw huis.
Nogmaals, ik weet niet wat je flexibiliteit is, maar ga in zee met een architect/aannemer die gespecialiseerd is in duurzaam en/of passief bouwen. Het zal een verademing zijn in communicatie en hoogte van prijzen, omdat zo'n architect werkt met bedrijven die bijv. 3 dubbel glas gewoon zien als 3x een glasplaat met spacers er tussen en niet ***super speciaal duurzaam hokus spokus glas*** met een bijbehorende $$$
Ik was dit topic even helemaal vergeten aangezien ik ondertussen ook mijn baan verloren ben, maar gelukkig weer iets nieuws heb. Momenteel is poging 2 gaande om de omgevingsvergunning (lees: bouwvergunning) rond te krijgen.JakeNL schreef op zaterdag 18 januari 2014 @ 16:44:
Hoe staat het ondertussen met het huis.
I know, ik vermoed dat er op het standaard ontwerp niet veel verdient wordt en dat is nu nog minder geworden na de aanpassingen die doorgevoerd zijn vanwege de afgekeurde omgevingsvergunning.Ben je nog steeds met dezelfde architect getrouwd? Ik heb het topic nogmaals doorgelezen en ik kan me voorstellen dat jouw gesprekken met de architect doodvermoeiend zijn. Bijna alles wat jij aandraagt, wordt bekritiseerd en vervolgens voor een grof bedrag geprijsd (zie douche WTW). Je hoeft daar alleen maar de aanschafkosten te rekenen. Het is namelijk bij een nieuw huis nou juist zo mooi dat alle handelingen toch al moeten gebeuren. Tweede voorbeeld: een afwerkloer wordt toch gestort. Een handige vloerverwarming legger kan in 1 dag alle slangen op de begane grond leggen en aansluiten op een verdeler. 400 Euro arbeid extra? Wat hoeft er niet aangelegd te worden ivm vloerverwarming:... leidingen naar radiatoren en de radiatoren zelf. Kassa! Weer zo'n mooi iets bij een nieuw huis.
Dat is het nadeel, mijn flexibiliteit is gewoon veel minder als dat ik initieel dacht. Dit heeft te maken met dat het een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgever) is. Voor de komende 10 jaar heb ik vrede met deze woning en de mogelijkheden die binnen mijn budget liggen (zelfs PV blijft achterwegen). Mocht ik weer verhuizen dan wordt het bijna zeker een passieve woning vanaf de eerste steen.Nogmaals, ik weet niet wat je flexibiliteit is, maar ga in zee met een architect/aannemer die gespecialiseerd is in duurzaam en/of passief bouwen. Het zal een verademing zijn in communicatie en hoogte van prijzen, omdat zo'n architect werkt met bedrijven die bijv. 3 dubbel glas gewoon zien als 3x een glasplaat met spacers er tussen en niet ***super speciaal duurzaam hokus spokus glas*** met een bijbehorende $$$
De extra kosten van puur en alleen het driedubbel glas is me veel te hoog. Plus dat er nog 4 schuifpuien voor aangepast dienen te worden.
Mocht het af zijn dat zal ik nog een foto uploaden
Ik heb nu dus een nieuwbouwrijtjeshuis, en het is zeker geen passiefbouw en er wordt ook zeker niet alles gedaan om energie te besparen. Maar het is natuurlijk wel volgens het laatste bouwbesluit, en ik krijg bijvoorbeeld overal (inclusief de grote schuifpui) driedubbel glas. Verder heb ik zelf voor vloerverwarming en LTV radiatoren gekozen. Douche wtw komt er ook in, maar doe ik zelf want ze vroegen te veel. Maar in hun standaard ontwerp routen ze de afvoer van douche/bad wel apart naar beneden, voorbereid op de douche wtw lijkt me.
Dit alles in een vrij goedkoop rijtjeshuis. Je zou kunnen zeggen dat het daarmee ook een collectief is
Ik vind het in ieder geval betaalbaar.
En de projectbouwer wilde zelfs nog wel met me meedenken voor vloerverwarming op de 1e, en deed daar ook nog eens een aantrekkelijke prijs voor. Maar ik zou het niet kunnen regelen per kamer en het zou daarmee allemaal een beetje te lomp worden, dus niet gedaan. (verwarmingsvraag is sowieso erg laag)
[ Voor 17% gewijzigd door !null op 23-09-2014 10:45 ]
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Vergeet niet dat nieuwbouwwoningen wel aan de EPC eis moeten voldoen. De aannemer zal hierbij zoeken naar een EPC verlaging die gelijk voor marketing gebruikt kan worden. Driedubbelglas is daarvoor beter als bijv. luchtdicht bouwen of betere isolatie (merk je enkel financieel).Deveon schreef op donderdag 06 juni 2013 @ 14:11:
Als ik op http://www.jlmglas.nl/besparing.php kijk dan zie ik dat bij HR+ en HR++ een verlaging van 0,4 u-waarde (weet niet zeker of ik er zo mee mag rekenen) ongeveer een besparing op levert van ongeveer 2,5 m3 gas per jaar per m2.
Als ik dat uit reken over het totale oppervlakte van het huis (2,5 x 55) kom ik uit op 137,5 m3 gas besparing. Dit komt neer op (137,5 x 0,7) op 96,25 euro per jaar.
Het huidige glas in de woning kost bij JLM 36,50 per m2. Driedubbel glas (4*-12-4-12-*4) met een u-waarde van 0,7 komt neer op 80,45 euro per m2.
Totaal is de meerprijs via JLM (80,45 - 36,50 * 55) 2417,25 euro.
Conclusie: Een TVT van 25 jaar.... Hierbij zijn kozijnen nog niet een meegenomen.
van deze site: http://www.lente-akkoord.nl/epcinspectie/
Daar staan de meest voorkomende lekkages ook in genoemd. Zeker eens interessant om te lezen.
Ik weet niet of je berekening wel klopt. Maar wat betreft de EPC eisen, natuurlijk heb je gelijk, maar jouw project is toch ook nieuwbouw met EPC eisen?Deveon schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 10:58:
Dit was mijn berekening van toendertijd:
[...]
Vergeet niet dat nieuwbouwwoningen wel aan de EPC eis moeten voldoen. De aannemer zal hierbij zoeken naar een EPC verlaging die gelijk voor marketing gebruikt kan worden. Driedubbelglas is daarvoor beter als bijv. luchtdicht bouwen of betere isolatie (merk je enkel financieel).
Een berekening is wel interessant. Gevoelsmatig scheelt het wel, want ik vond het huis al comfortabel warm op de kijkdagen, en dan heb je het toch wel over een betonnen hok, waar nog helemaal niet in gestookt werd. Dat nieuwbouwhuis is dus al veel warmer dan ons oude appartement met enkel glas, ook al doe je niets, en in beide gevallen staan er ramen op een kiertje / ventilatie strip open.
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Ik heb zelf geen inzicht in de EPC berekening gehad, dus weet niet dankzij welke maatregels het gehaald wordt. Enige wat ik heb gehoord is dat het geen enkel probleem was en waarschijnlijk een stuk onder de 0,6 zal eindigen (dit was n.a.v. vervallen van stadsverwarming in het ontwerp).
Vermoedelijk wordt er bij ons veel punten gescored door zonwering (koeling is ook deel van het EPC) die ontstaat door het ontwerp met drie balkons (80 cm diep) plus inham op de begane grond. En daarnaast ook de constructie op basis van het Kingspan TEK bouwsysteem i.p.v. beton.
Voor de geïnteresseerde het standaard ontwerp van onze woning: klik.
Hoe bedoel je dit? Er vanuitgaande dat het driedubbelglas dezelfde coating heeft als HR++ (en dat heeft het bij mij iig, en lijkt me ook wel zo logisch), dan biedt het toch sowieso meer isolatie?Deveon schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 12:17:
Sterker nog, driedubbelglas is niet per definitie beter als HR++.
Edit: Nog over dat koken op gas, als dat de enige reden voor de gasaansluiting is, dan moet je gewoon van die campingflessen kopen. Dat klinkt misschien dom, maar met een 10kg fles kun je al een half jaar koken. En dan heb je al die netwerkkosten niet. Ik ken ook mensen die geen gasaansluiting hebben (en alles met warmtepomp etc doen), die wilden ook nog blijven koken op gas. Grote 10kg fles die 2x in het jaar vervangen moet worden en klaar. Nou hebben zij niet eens de keuze, want er is alleen maar stadsverwarming daar.
[ Voor 29% gewijzigd door !null op 23-09-2014 13:52 ]
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Het topic heeft eigenlijk zijn doel al behaald, maar ik wou nog even beleefd reageren op de vraag hoe het er nu mee ging. Waar het (helaas) op neer komt is dat er geen extra energiebesparende maatregelen (muv vloerverwarming) komen aangezien het door de architect/aannemer wordt tegengehouden met extreme meerprijzen.!null schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 13:18:
Misschien dat ik later even kijk naar het basis ontwerp. Maar ik mis nu een beetje een opsomming van wat er nu allemaal inkomt (aan energiebesparende maatregelen). De topic start voldoet niet echt meer en ik ben te lui om het hele topic door te lezen
Precies, de coating is belangrijker als het feit of het dubbel of driedubbel glas is.[...]
Hoe bedoel je dit? Er vanuitgaande dat het driedubbelglas dezelfde coating heeft als HR++ (en dat heeft het bij mij iig, en lijkt me ook wel zo logisch), dan biedt het toch sowieso meer isolatie?
Een gasfles midden in mijn woonkamer/keuken geeft mij persoonlijk niet echt een veilig gevoel. Daarnaast is de gasleiding verplicht om aan te leggen (en de 800 euro aansluitkosten waard) en zal de CV ketel deze ook gebruiken.Edit: Nog over dat koken op gas, als dat de enige reden voor de gasaansluiting is, dan moet je gewoon van die campingflessen kopen. Dat klinkt misschien dom, maar met een 10kg fles kun je al een half jaar koken. En dan heb je al die netwerkkosten niet. Ik ken ook mensen die geen gasaansluiting hebben (en alles met warmtepomp etc doen), die wilden ook nog blijven koken op gas. Grote 10kg fles die 2x in het jaar vervangen moet worden en klaar. Nou hebben zij niet eens de keuze, want er is alleen maar stadsverwarming daar.
Ok jammer om te horen. Dat idee kreeg ik al een beetje door alleen het begin en het einde gelezen te hebben.Deveon schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 14:10:
[...]
Het topic heeft eigenlijk zijn doel al behaald, maar ik wou nog even beleefd reageren op de vraag hoe het er nu mee ging. Waar het (helaas) op neer komt is dat er geen extra energiebesparende maatregelen (muv vloerverwarming) komen aangezien het door de architect/aannemer wordt tegengehouden met extreme meerprijzen.
Het klinkt zelfs alsof mijn dertien-in-een-dozijn bouwer (de BAM) nog veel meegaander is qua dit soort maatregelen.
Dat neemt niet weg dat 3 lagen nog steeds beter is dan 2 lagen.[...]
Precies, de coating is belangrijker als het feit of het dubbel of driedubbel glas is.
Dat snap ik wel, al zou je de fles natuurlijk ook nog wel onder de vloer kunnen bevestigen, voor het veiligheidsgevoel. Er is niet zoveel onveiligs aan. Maar goed, als je toch gas gaat gebruiken moet je ook niet aan zo'n fles beginnen.[...]
Een gasfles midden in mijn woonkamer/keuken geeft mij persoonlijk niet echt een veilig gevoel. Daarnaast is de gasleiding verplicht om aan te leggen (en de 800 euro aansluitkosten waard) en zal de CV ketel deze ook gebruiken.
Maar hoezo is de gasleiding verplicht? Vanuit het project? Niet vanuit de overheid, alleen elektra aansluiting is verplicht in Nederland.
Ik zal ook wel tegen de nodige weerstand zijn aangelopen om het huis van ons nieuwbouwproject zonder gasaansluiting op te laten leveren. Maar goed, de investeringen daarvoor hebben we nu even niet liggen, dus gewoon met gas op laten leveren.
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Het project betreft de mogelijkheid om te kiezen uit 30-40 verschillende formats op je eigen kavel. Deze formats kan je vervolgens (ongeveer) vanaf casco aanpassen naar wens. En qua buitenwerk is het vooral wijziging van afmetingen, verplaatsen van deuren of ramen en kleuren.!null schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 14:53:
[...]
Ok jammer om te horen. Dat idee kreeg ik al een beetje door alleen het begin en het einde gelezen te hebben.
Het klinkt zelfs alsof mijn dertien-in-een-dozijn bouwer (de BAM) nog veel meegaander is qua dit soort maatregelen.
Vanuit het project is het verplicht. Ik ben al lang blij dat er een gasleiding ligt en geen stadsverwarming (Almere). Tevens vind ik een besparing van 800 euro om de gasleiding weg te laten het niet waard wanneer je het huis weer wilt verkopen.Maar hoezo is de gasleiding verplicht? Vanuit het project? Niet vanuit de overheid, alleen elektra aansluiting is verplicht in Nederland.
Ik zal ook wel tegen de nodige weerstand zijn aangelopen om het huis van ons nieuwbouwproject zonder gasaansluiting op te laten leveren. Maar goed, de investeringen daarvoor hebben we nu even niet liggen, dus gewoon met gas op laten leveren.
Dat klopt, maar het oude tripleglas (4-12-4-12-4, U=1,8) zoals wij dat hebben is wel echt van jaren geleden. Ik denk niet dat dat nu nog echt verkocht wordt. Voordeel (en nadeel) van dat glas is wel dat de transmissiewaarden enorm hoog zijn: op onze zuidgevel zorgt het voor heel wat extra verwarming in voor/najaar en winter, maar ook voor oververhitting in de zomer. Een zonnescherm is echt een must met dergelijk glas. De modernere HR+++ varianten hebben dezelfde coating als de HR++ ruiten, en de isolatiewaarde daarvan ligt dan ook navenant hoger (U=0,6-0,7).Deveon schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 12:17:
Het verschil tussen enkel glas en HR++ (dubbelglas) is veel groter als HR++ en driedubbelglas. Sterker nog, driedubbelglas is niet per definitie beter als HR++.
0,4 -0,5Bezuiniger schreef op dinsdag 23 september 2014 @ 20:31:
[...]
De modernere HR+++ varianten hebben dezelfde coating als de HR++ ruiten, en de isolatiewaarde daarvan ligt dan ook navenant hoger (U=0,6-0,7).
Hoe meer ik weet, hoe meer ik weet dat ik te weinig weet
Dit , hierom en hierom
Momenteel heb ik de volgende opties open staan:
Voorbereiding PV (extra groep+loze leiding) 150,- euro
Warmwateraansluiting in washok tbv de wasmachine 150,- euro
De PV klinkt als een no brainer aangezien achteraf veel duurder is. De warmwateraansluiting vind ik nog twijfelachtig.
De afstand zou slechts 2 a 3 meter zijn vanaf de CV ketel (Intergas HReco 36), maar is een hotfill wasmachine financieel wel interessant nu er met lage temperaturen gewassen wordt?
We hebben een wasmachine van onbekend merk/type/leeftijd geërft welke we in eerste instantie gaan gebruiken, eventueel met een voorschakelapparaat.
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Daarnaast staat de CV recht boven de wasmachine waardoor het in principe altijd nog achteraf te realiseren is indien bij de overstap naar zonneboiler en/of warmtepomp.
* 1600 toeren is een de eisen aangezien we bewust geen droger willen.
30 x Trina 390wp Op SE en Solis. | MHI 3,5kw
Erg blij met het nieuwe huis (foto's!), of overspannen door de architect/aannemer?
Haha, met mij gaat het goed, alleen dat huis is toch wel een drama geworden zeg. Volgens mij kon er niet mis gaan als bij ons gebeurd is. Inmiddels is de gedachte van een energiezuinig woning compleet verdwenen. Prioriteit is nu meer tijd geworden.bartvb schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 23:37:
Benieuwd hoe het nu met Deveon gaat?
Erg blij met het nieuwe huis (foto's!), of overspannen door de architect/aannemer?
Vandaar dat ik dit topic dan ook een beetje links heb laten liggen. Ondertussen wel actief geweest is in Ervaringen met het bouwen van een huis. Deze zijn inmiddels relevant voor dit topic:
Deveon schreef op vrijdag 03 juli 2015 @ 15:57:
[...] maar het komt erop neer dat de aannemer failliet is gegaan en toen aan het licht kwam dat de premie voor Bouwgarant niet betaald was. De aannemersovereenkomst stond wel vol met Bouwgarant dit, Bouwgarant dat en hij had ook een certificaat mee gestuurd dat hij hij lid was van Bouwgarant. Alleen onze woning bleek achteraf nooit aangemeld.
Wat ik opmerkelijk vind is dat de bouwbegeleider(s), gemeente (vergunning), hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker en SVn dit niet is opgevallen.
Het enige punt wat nu nog openstaat is dat de curator geld wil zien voor de geleverde fundering. Deze willen we als schuldeiser verrekenen met onze geleden schade.
Tot slot heeft de onderaannemer zich niet gemeld bij de curator, maar heeft direct retentierecht uitgevoerd (zonder hier daadwerkelijk aan te voldoen, maar dat wordt geregeld door ARAG).
Deveon schreef op dinsdag 23 juni 2015 @ 07:46:
Nadat het oorspronkelijk plan uit Huis bouwen zonder elektra en gas kosten uit gelopen is een totaal fiasco wat inmiddels met de curator uitgevochten wordt hebben we bij een nieuwe aannemer een nieuw bouwplan klaar liggen, helaas ligt de fundering er al waardoor we qua maten beperkt zijn.
Plattegrond:
Aanzicht: De "banden" gaan verdwijnen en zal vervangen worden door gemêleerde stenen.
3D aanzicht: Geen idee waarom dit aanzicht niet vanaf de "vrije" zijkant is (hoekwoning), maar ja aannemers he...
Uiteindelijk wel een stapje terug, maar zijn blij dat de binnenkant grotendeels behouden blijft.
PS: oude ontwerp![]()
Met als primeur onze badkamer:Deveon schreef op maandag 29 juni 2015 @ 10:56:
Een goeie 10 uur bezig geweest met Sketchup Home (had er geen ervaring mee), maar ik heb nu onze toekomstige woning in een 3D model weten te verwerken. https://skfb.ly/EZPo


Jammer dat het jullie zo tegenzit.
Kun je dan nu niet alsnog naar de energiezuinige zaken kijken gezien het e.e.a. ongetwijfeld is uitgesteld / langer duurt? En wellicht werkt je aannemer nu wat meer mee?
[ Voor 6% gewijzigd door !null op 08-07-2015 13:08 ]
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Blijft het wel Kingspan TEK? Of wordt het een heel ander bouwsysteem?
Maar pff, dat is inderdaad nog veel meer drama dan ik op basis van dit topic had verwacht :\ Hoe zit je nu wat planning betreft? Ook dure grappen met die extra dubbele maandlasten, bah.
[ Voor 13% gewijzigd door bartvb op 08-07-2015 13:11 ]
Deze aannemer is nog erger als de vorige. Alles moet standaard en anders is moeilijk. Een DWTW werd mij ontraden omdat deze blijkbaar slechts naar 20 minuten effect hebben.!null schreef op woensdag 08 juli 2015 @ 13:07:
Okee, dus de fundering is gelegd en aannemer failliet, nu verder met een nieuwe aannemer?
Jammer dat het jullie zo tegenzit.
Kun je dan nu niet alsnog naar de energiezuinige zaken kijken gezien het e.e.a. ongetwijfeld is uitgesteld / langer duurt? En wellicht werkt je aannemer nu wat meer mee?
De aannemer is dan ook niet uitgekozen omdat ze onze wensen zo goed begrijpen of met ons meedenken, maar enkel omdat ze snel kunnen bouwen. Het huis hoeft niet perfect te zijn, als het maar zo snel mogelijk leefbaar is.
Kingspan TEK gaat het niet meer worden. Dat is veel te ingewikkeld voor onze nieuwe aannemer. Kingspan TEK was ook ook de grote reden waardoor in eerste instantie onze omgevingsvergunning (bouwvergunning) afgekeurd was en de tweede pas goedgekeurd met uitbreiding van een houtenskelet.bartvb schreef op woensdag 08 juli 2015 @ 13:10:
Misschien toch een DWTW mogelijk idd
Blijft het wel Kingspan TEK? Of wordt het een heel ander bouwsysteem?
Maar pff, dat is inderdaad nog veel meer drama dan ik op basis van dit topic had verwacht :\ Hoe zit je nu wat planning betreft? Ook dure grappen met die extra dubbele maandlasten, bah.
Simpel gezegd is Kingspan TEK de reden geweest van de continue uitstel en in combinatie met de populairiteit van de woning zelfs het faillissement (voor financieringen).
Gelukkig hebben een tijdelijke oplossing bij familie, maar deze tijdelijk oplossing duurt ons ondertussen al veel te lang.
Met wat voor isolatie waardes gaat er nu gebouwd worden?
Ik wens je er het beste mee, en ik snap dat je haast hebt. Probeer echter het hoofd koel te houden. Ik heb nu wel gezien dat mensen soms haast ergens mee hebben, en dat er dan basale dingen worden overgeslagen of te gehaast worden gedaan.
Zo waren onze huizen af en moest er betijds een schutting komen om de tuin voor de zomer af te krijgen. Schutting hebben we ook gezamenlijk gedaan, maar na wat simpel meterprijzen vergelijken, is alleen bij degene met de goedkoopste meterprijs een offerte opgrevraagd. Vraag was of iedereen akkoord was, en iedereen was dat, hup die schutting bouwen! Terwijl ik zo ongeveer de enige was die zoiets had van, dit is een moment om een ander ook nog een offerte te laten doen, en eventueel mensen tegen elkaar uit te spelen. Nee het gaf allemaal niet, die schutting moest er snel komen.
[ Voor 3% gewijzigd door !null op 08-07-2015 15:55 ]
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)
Het is onze eigen aannemer, de woning van de buurvrouw is al opgeleverd. Die kan genieten van haar tijdelijke hoekwoning.!null schreef op woensdag 08 juli 2015 @ 15:53:
En de aannemer is er voor het hele project, of alleen jullie woning? Dat maakt het kiezen ook niet makkelijker.
Met wat voor isolatie waardes gaat er nu gebouwd worden?
Volgens mij is het rc 5 voor muur, vloer en dak en 1,2~ voor het dubbelglas. Dit is overigens de minimale eis vanuit het project. De EPC ligt op 0,59 (we hoeven niet aan 0,4 van 2015 te voldoen).
Thanks en daar heb je helemaal gelijk in. Helaas heb ik de motivatie niet meer om me te verdiepen in alles en nog wat om het huis. Die moeite steek ik liever in m'n werkIk wens je er het beste mee, en ik snap dat je haast hebt. Probeer echter het hoofd koel te houden. Ik heb nu wel gezien dat mensen soms haast ergens mee hebben, en dat er dan basale dingen worden overgeslagen of te gehaast worden gedaan.
Zo waren onze huizen af en moest er betijds een schutting komen om de tuin voor de zomer af te krijgen. Schutting hebben we ook gezamenlijk gedaan, maar na wat simpel meterprijzen vergelijken, is alleen bij degene met de goedkoopste meterprijs een offerte opgrevraagd. Vraag was of iedereen akkoord was, en iedereen was dat, hup die schutting bouwen! Terwijl ik zo ongeveer de enige was die zoiets had van, dit is een moment om een ander ook nog een offerte te laten doen, en eventueel mensen tegen elkaar uit te spelen. Nee het gaf allemaal niet, die schutting moest er snel komen.
In principe zal dit huis de komende 15 jaar wel geschikt zijn voor ons, mocht de wens komen om weer iets anders te zoeken dan zal dit zeker een zelfgebouwde passieve woning worden.
Als je dat elektrisch wil gaan doen heb je achterlijk veel zonnepanelen nodig om in die vraag te voorzien. Want je praat gauw over tientallen kW.
Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud
De doorsnee inductieplaat is trouwens 7kW. Mijn halogeending kan dat ook maar doorgaans komt hij niet boven de 4 kW. Een avondmaal koken kost minder dan 1 kWh.
Het ik-wil-een-warmtepomp FAQ topic- '23 MG5, douchen met wtw en Auer Edel Eau, verwarming met Vaillant Arotherm Plus.
Wij gaan overigens koken op (groen) gas.
Maar wat ik begrepen heb is dat Deveon door problemen met architect en aannemers het duurzaamheidsidee behoorlijk heeft moeten loslaten.
Opzich heb ik ook RC 5.0 en dan weliswaar tripleglas. Door zuinig stoken ga ik de 500m3 niet eens voorbij. Ik ga zonneboiler plaatsen e.d. om zo nog verder naar beneden te krijgen.
Wat je echter niet zo makkelijk achteraf doet, wat wel interessant zou zijn:
- bij toepassing warmtepomp in voortuin of achtertuin, leidingen naar zolder (voor buffervat want zonneboiler)
- bij toepassing balans ventilatie, aanvoer leidingen verse lucht aanleggen. Dit zijn grote brede leidingen.
Als je een lucht/water warmtepomp zou willen plaatsen in een later stadium, kan het dus handig zijn om in een leidingkoof ruimte te maken, of twee loze leidingen van cv ketel ruimte naar beneden te laten lopen. (eenmaal onder het huis kun je dan naar voor of achtertuin)
Balans ventilatie is wat ingrijpender, al heb je ook decentrale oplossingen die je later wel zou kunnen toepassen.
@energieneutraal koken discussie. Inderdaad niet zo relevant meer, maar daarnaast is energieneutraal een energierekening van 0 euro, niet persee dat je opwekt en daarmee kookt.
Ik heb overigens wel eens een installatie gezien waar ze het gas opvingen vanuit de septic tank (rioolafvoer) en daarop kookte! En daarnaast ook nog zonneovens, ook zonneoven achtige apparaten waarin ze water konden koken.
Ampera-e (60kWh) -> (66kWh)

Enkel de balustrades ontbreken nog. Hopelijk gaan die deze week bevestigen (stond op de planning voor vorige week).
Enige wat energiezuinig te noemen is de vloerverwarming op de begane grond en de Itho vraaggestuurde ventilatie.
[ Voor 29% gewijzigd door Deveon op 23-03-2016 14:53 ]
Jammer geen plaatje voor ons te zien (ook niet in je fotoalbum).Deveon schreef op woensdag 23 maart 2016 @ 14:47:
Inmiddels is het nieuws al ruim een maand oud, maar op 18 februari hebben wij de sleutel ontvangen!
[afbeelding]
Enkel de balustrades ontbreken nog. Hopelijk gaan die deze week bevestigen (stond op de planning voor vorige week).
Enige wat energiezuinig te noemen is de vloerverwarming op de begane grond en de Itho vraaggestuurde ventilatie.
Ollie is helemaal niet nieuwsgierig
Hoe meer ik weet, hoe meer ik weet dat ik te weinig weet
Dit , hierom en hierom