Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 34 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste
Acties:
 • 28.926 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 18-03 20:20
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-03 18:15

ShockWavehttp://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Sinds begin dit jaar is de Retailbox niet meer te koop, waarom deze niet meer leverbaar is of de box mogelijk weer leverbaar wordt is niet bekend.

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)

http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifhttp://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.

http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.
http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
British Tanks
Chinese Tanks

http://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.

http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.
http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.
http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!

http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png
http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/uL2igI3uIGPWajgKpHovGc25/full.png
Vorige patch - v.0.8.3:
Omdat deze changelog wel heel erg lang is bij deze linkjes naar de site waar de veranderingen goed vermeld staan:

General Changes:
 • Added the new Chinese tanks tech tree (17 light, medium, and heavy tanks)
 • The tier I light tank Renault NC-31 is added with a slot
 • Changed HE explosion splashes radius: slightly increased for small calibers, practically no changes to medium calibers, and decreased for large calibers
 • Added new loading screens featuring Chinese tanks
 • The criteria for crediting the "Spartan" commemorative has been brought into accordance to its description
 • Removed from the store the turrets for TD/SPGs which have no turrets
 • Changes to French tanks
 • Changes to German tanks
 • Changes to British tanks
 • Changes to American tanks
 • Changes to Soviet tanks
Huidige patch - v0.8.4:
List of preliminary additions in 8.4 version:
General Adjustments:
 • Important! NVIDIA video card driver versions 310.70, 310.90, 314.07 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
 • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
 • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
 • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
 • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
 • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
 • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
 • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15?, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, ?-100.
 • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, ?41, ?69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
 • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
 • Fixed appearance of the final drive cover for ?-34 and vehicles built on its hull.
 • Game supports NVIDIA SLI configurations.
 • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
 • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
 • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
 • Fixed the FPS drop for some configurations during the rendering of fire and explosions effects while in a sniper mode
 • Fixed in some cases the game client crash is used during loading of a battle when the Alt +tab
 • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
 • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
 • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
 • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
 • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
 • Fixed damage randomization omission of the HE shells when they hit the ground near a tank
 • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
 • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
 • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
 • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
 • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
 • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
 • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
 • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
 • Added new pictures to the login screen.
 • Complemented de?sc?ri?ption of commemorative medals.
 • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
 • Added additional effects for destroying big tanks.
 • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
 • Added the display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
 • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
 • "Damage upon detecting" in the after battle statistics renamed into "Damage upon your detecting".
 • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
 • Implemented restoration of working ability for the voice chat after disconnection.
 • When a client is minimized, its icon is not blinking now at the start of the battle, and for 5 seconds before the start.
 • Fixed receiving of the "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
 • Fixed incorrect amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
 • Fixed report system (complaints) in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
 • Fixed camera in-tank-entry when you close to some objects.
 • Fixed the failure of "10 calibers rule" for internal ricochet
 • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for the cases when the members of both teams quitting to the hangar before the end of a battle.
 • Fixed the displaying of the sold tank as not researched in the tech tree.
 • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
 • Added information on "potentially recieved damage" to the post battle statistics. Considered all the potential damage, that a tank could receive with ricocheted or not penetrated shells (including side skirts armor).
 • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
 • Fixed display of teamdamage and teamkill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
 • Fixed de?sc?ri?ptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.
 • Implemented new function of loading the necessary shell type within the countdown before the battle start.
 • Completely re-worked tracers effect.
German Light Tank Changes:
 • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.? , Pz.II Ausf.G.
 • PzKpfw 35 (t): Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • PzKpfw II: Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • Luchs (tier3), VK1602 Leopard (tier4), VK2801 (tier5) light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics:
 • PzKpfw II Luchs:
  • Camouflage cost increased to 33%
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. A chassis changed from 12250 kg to 12500 kg
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. A chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. A changed from 35 to 30
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for solid grounds increased by 9%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for moderately soft grounds reduced by 24%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for soft grounds reduced by 19%
  • Research cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 750 to 1950
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 15850 kg to 15500 kg
  • Cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 4650 to 9650
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. B chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 38 to 33
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for moderately grounds reduced by 20%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for soft grounds reduced by 8%
  • Power capacity of Maybach HL 66 P engine changed from 200 to 180
  • Body weight changed from 7000 kg to 6830 kg
  • Tank tier changed from III to IV
  • Tank cost changed from 39000 to 155000
  • Repair cost increased by 21%
  • Max reverse speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • View range for PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 330 m to 360 m
  • Reload time of 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Reload time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Dispersion on turret turn for 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun reduced by 29%
  • Elevation angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from 8 degrees to 10 degrees
  • Dispersion on turret turn for 5 cm KwK 38 L/42 gum reduced by 25%
  • Added new 3 cm M.K.103 gun
  • Added new 5 cm KwK 39 L/60 gun
  • PzKpfw-IIL-Großturm turret tier changed from 4 to 5
  • Cost of PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 4700 to 10500
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Großturm changed from 26 deg/sec to 38 deg/sec
  • Turret weight changed from 2500 kg to 2000 kg
  • View range of PzKpfw-IIL-Luchsturm turret changed from 320 m to 330 m
  • Aiming time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 1.6 sec to 1.5 sec
  • Reload time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm Flak 38 L/112 gun reduced by 20%
  • Aiming time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 1.6 sec to 1.5sec
  • Reload time for 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm KwK 38 L/55 gun reduced by 20%
  • Elevation angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from -20 degrees to -16 degrees
  • Depression angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from 10 degrees to 8 degrees
  • Added new 3 cm M.K.103 gum
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Luchsturm changed from 39 deg/sec to 42 deg/sec
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Großturm turret mounted changed from 230 to 340 points.
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Luchsturm turret mounted changed from 190 to 310 points.
 • VK 1602 Leopard:
  • Cammo price increased by 25%
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. A changed from 22250 kg. to 21900 kg.
  • Changed reversal mechanism for suspencion Leopardketten Ausf. A
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. A changed from 30 to 33
  • Gun dispersion on movement with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Gun dispersion on turning with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on moderately soft grounds decreased by 29%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on soft grounds decreased by 8%
  • Research cost for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 2615 to 5100
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 25550 kg. to 24000 kg.
  • Price for suspencion Leopardketten Ausf. B changed from 10740.0 to 12740.0
  • Changed reversal mechanism for Leopardketten Ausf. B
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. B changed from 33 to 36
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B on moderately soft grounds decreased by 27%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B ?? on soft grounds decreased by 9%
  • Hull weight changed from 10000 kg to 12320 kg
  • Tank price changed from 210000 to 355000
  • Repair costs increased by 7%
  • Max reverce speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • Max forward speed changed from 68 km/h to 60 km/h
  • View range for turret Leopardturm changed from 350 m. to 380 m.
  • Aiming time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.3 sec. to 1.7 sec.
  • Elevation angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 10 degrees
  • Reloading time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.5 sec. to 2.1 sec.
  • Dispercion for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 0.4 ? to 0.39 ?
  • Added 3 cm M.K.103 gun
  • Removed the followin gun - 3,7 cm KwK 36 L/46.5
  • Removed the followin gun - 5 cm KwK 38 L/42
  • Turrer rotation speed for Leopardturm changed from 42 deg/sec to 40 deg/sec
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2000 kg
  • HP changed from 390 to 440.
 • VK 2801:
  • Camouflage cost increased by 20%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension load capacity changed from 22500 kg. to 26500 kg.
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on solid ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on moderately soft ground decreased by 15%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on soft ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension load capacity changed from 28800 kg to 29000 kg
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension performance on soft ground decreased by 10%
  • Hull weight changed from 10500 kg to 13438 kg
  • Tank Tier changed from V to VI
  • Tank price changed from 705000 to 945000
  • Maximum speed changed from 72 km/h to 60 km/h
  • View distance of VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 350 m to 370 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 5 cm KwK 39 L/60 gun on turret traverse decreased by 33%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading speed of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • 7,5 cm KwK 37 L/24 gun dispersion on turret traverse decreased by 17%
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/43gun on turret traverse decreased by 17%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reload time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun on turret traverse decreased by 17%
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2800 kg
  • Aiming time of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 1.7 sec to 2.3 sec
  • Elevation angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun on turret traverse increased by 33%
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Turret weight changed from 4000 kg to 3000 kg
  • Durability with VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 560 to 550 hit points
Smaller Tank Changes:
 • [b]German Tanks:[/] [list]
 • PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther lower nose plate increased to 55 degrees. It's a buff.
 • Thickness of lower frontal hull armour of PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther has been redused to 55 mm. - Nerf
 • [/list]
 • Chinese tanks:
  • Type 2597 Chi-Ha: Cost of 57 mm Gun Type 97 gun is changed from 3000 to 2000
  • T-34-2 Fixed camo costs.
  • WZ-132: Cost of the engine 8V135 is changed from 43000 to 49000, Reloading time for 100 mm 59-100T gun is changed from 8.6 sec. to 9.1 sec.
 • French tanks:
  • AMX M4(1945): Depression angle of 105 mm Canon 13TR gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 30 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 45 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm F3 gun changed from 5 degrees to 10 degrees
  • RenaultBS: Load capacity of RenaultBS M17 chassis changed form 7800 kg to 5000 kg, Load capacity of RenaultBS M26/M27 chassis changed form 8200 kg to 7000 kg, Body weight changed from 2750 kg to 2714 kgBritish tanks:
 • British tanks:
  • Added a branch of tank destroyers: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, ?? 2, ?? 7, Gun Carrier Churchill, ?? 8, ?? 15, ?39 Tortoise, FV215b(183).
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks up to 203, 203 and 254 mm accordingly
  • Crusader: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • Cromwell: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • FV215b(183): Cost of 183mm HESH shell for British TD ) raised to 20 gold, Cost of 20pdr HE Mk3 shell raised to 260 credits.
 • American tanks:
  • M4A2E4 Sherman: Elevation angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from -25 degrees to -20 degrees, Depression angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from 10 degrees to 5 degrees
  • Ram II: Body weight changed from 12600 kg to 12670 kg
  • T57 Heavy Tank: Elevation angle of 120 mm Gun T179 gun changed from -15 degrees to -12 degrees
 • Soviet tanks:
  • New premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • T-44: Reduced slope of the lower nose plate to 45 degrees. -buff (unless evidence to the contrary arises)
  • Object 212: Load capacity of Object 212 chassis changed from 55000 kg to 55500 kg
  • Object 261: Load capacity of Object 261 chassis changed from 59200 kg to 59900 kg
  • S-51: Load capacity of S-51 chassis changed from 50500 kg to 52000 kg
Volgende patch - v.0.8.5:
As well as plenty of new content which we’ll share later, the upcoming 8.5 update will bring a lot of happiness to all fans of light and medium vehicles. New Soviet and German tanks will be introduced to the game. Among them will be the T-60 light tank (USSR) and the Leopard 1 medium tank (Germany)
http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.


http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2
http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
atticus182atticusNL
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
Geitje1Kimm1e
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HeadacheHeadache
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
pkregtingDeleRT83
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNAFUPanzerPunisher
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
TuintjeA_Fools_Hope
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH

http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Was er niet een plan om 1 topic per patch te doen?

 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 08:10
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:39:
[...]
Want CW is representatief voor de randoms?

Volgens mij is het spel voor de gemiddelde WoT speler redelijk gebalanceerd. Tuurlijk, sommige tanks kan je met de juiste skills bruut overpowered maken, maar daar heeft de gemiddelde speler geen hol mee te maken, niet iedereen heeft een BT-2 met 3 crewskills.
Nee dat zeg ik niet, maar maakt het wel overduidelijk dat sommige tank stukken beter zijn dan anderen.

En randoms ben je afhankelijk van de MM in welk team hij je gooit, dus met solo random is de balance per definitie niet tot nauwelijks terug te vinden, gezien je afhankelijk bent van de skills en tanks van 14 anderen. WG manier van balance is gewoon de RNG enorm veel invloed te laten hebben en dat is geen balance in mijn boek.

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Nu online

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Of het dubbel aantal posts dan momenteel? begint inderdaad wel héél hard te gaan hier, vorige topic was maar 9 dagen oud...

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

vroeger was het slechter, kijk naar de KV met zijn 107mm waarmee je gewoon tier 7 en 8 tanks kon uitschakelen, ja, zij konden jou twoshotten, maar als je meetrok met andere tanks kon je veel schade veroorzaken. Of de derpgun natuurlijk.

Het enige nog een beetje OP wat ik kan bedenken is de Panzer 1 C, die is in de juiste handen en de juiste match erg gevaarlijk, en de derpgolds Panzer 4 en M4, al hebben die ook nadelen: dure ammo, waardeloze accuracy en vrij lange herlaadtijd. Een T-34 met 57mm maakt gehakt van je M4 tussen de reloads.

Tier drie is het overigens nog net niet. Vanaf tier 4 krijg je echte tanks, vooral de mediums zijn dan leuk te doen. de Panzer III is vreselijk leuk, de M3 met oefening ook en de Matilda is een medium-maus.

En vanaf tier 5 is het leuk, met de Churchill, de KV, de Panzer 4 en de 3/4, de T-34 en de Stug.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
Het enige waar de game rekening meehoud is de tiers.
Dat houd in dat je als fail fag noob in je eerste tank tegen dezelfde tanks sta met upgrades to the max.
Unbalanced? yes it is...

CW is inderdaad niet representatief daar heb je gelijk in,
want in games als CoD4 gebruikt iedereen de AK dus ja dat is inderdaad niet hetzelfde als Randoms

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
<3
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:51:
Het enige waar de game rekening meehoud is de tiers.
Dat houd in dat je als fail fag noob in je eerste tank tegen dezelfde tanks sta met upgrades to the max.
Unbalanced? yes it is...

CW is inderdaad niet representatief daar heb je gelijk in,
want in games als CoD4 gebruikt iedereen de AK dus ja dat is inderdaad niet hetzelfde als Randoms
Kom maar terug wanneer je meer dan 5 potjes hebt gespeeld. :')

[Voor 67% gewijzigd door rgras op 10-04-2013 14:52]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:51:
Dat houd in dat je als fail fag noob in je eerste tank tegen dezelfde tanks sta met upgrades to the max.
Unbalanced? yes it is...
:'(

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

Een rechthoekig vakje? Moet ik het aanvinken?

In de eerste tiers zie je echt weinig mensen met maxed out alles hoor, hooguit iemand in zijn panzer 1c [ik] of Hetzer die je pas op 50m afstand ziet.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
inderdaad een volwassen antwoord, klasse

 • MSalters
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19-03 20:58
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:51:
Het enige waar de game rekening meehoud is de tiers.
Dat houd in dat je als noob in je eerste tank tegen dezelfde tanks sta met upgrades to the max.
Unbalanced? yes it is...
En op die nivo's heb je na 4 potjes genoeg XP voor alle onderdelen. Dat is ongeveer de tijd die je nodig hebt om te wennen aan je nieuwe tank dus boeien.

Man hopes. Genius creates. Ralph Waldo Emerson
Never worry about theory as long as the machinery does what it's supposed to do. R. A. Heinlein


 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
Vind gewoon de manier van spelen voor de beginner, niet best.
Ze doen er weinig aan om in het begin de speler vast te houden.

Dit is mijn mening he als jullie er anders over denken is dat zeker top!
Laat me graag bij praten over hoe vet het is in latere tiers en dan ga ik door spelen ;)

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Als je eenmaal een keuze heb gemaakt wat voor tank je wil en je voorbij tier 4/5 ben dan word het wel beter. Grootste verbetering is samen spelen met vrienden. Dan beleef je veel meer plezier aan dit spel.

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:58:
Laat me graag bij praten over hoe vet het is in latere tiers en dan ga ik door spelen ;)
Iedereen zal zijn uiterste best doen om jou te behouden.. :')

 • perpixel
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online
Inderdaad join een keer het algemene gathering of tanks kanaal en vraag om een platoon maatje. Hopelijk kan die je wat tactieken bijbrengen etc. dan is het spel ineens een stuk diepgaander dan je denkt.

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:56:
[...]


inderdaad een volwassen antwoord, klasse
Misschien moet je eerst even naar jezelf kijken voordat je gaat huilen over 'volwassen antwoorden'.

Je geeft aan dat je een noob bent, maar je gaat wel huilen dat het spel unbalanced is voor jou als noob. Goh, no shit Sherlock, nogal wiedes dat een noob gepowned wordt. Misschien moet je het noob-zijn ontstijgen zodat je als fatsoenlijke speler commentaar geeft op features.
rgras schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:01:
[...]

Iedereen zal zijn uiterste best doen om jou te behouden.. :')
Mensen zullen inderdaad in de rij staan om iemand, die overal direct een mening over klaar heeft staan, dingen bij te willen brengen.

 • SimpelenLeuk
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-03 20:50
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:58:
Vind gewoon de manier van spelen voor de beginner, niet best.
Ze doen er weinig aan om in het begin de speler vast te houden.

Dit is mijn mening he als jullie er anders over denken is dat zeker top!
Laat me graag bij praten over hoe vet het is in latere tiers en dan ga ik door spelen ;)
Ze laten de beginner teveel in het diep vallen.
Er is weinig informatie over alle mechanics binnen 2 muisklikken beschikbaar bij WOT. Als je dieper zoekt googled en de termen weet dan is er veel te vinden. Maar een tutorial van 10 min is absoluut niet voldoende.
Ik raad je aan veel rond te kijken op youtube, WG heeft zelf een goed reeks filmpjes en diverse users hebben ook goede guides geschreven.

De game opzet is voor beginnen en pro hetzelfde O-)
Naast kennis, begrijp ik niet wat je mist als beginner.

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

heel veel de wiki lezen, en andere sites, doen ook zeker wonderen. En al een beetje een idee weten welk soort tanks je leuk lijken.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 18-03 20:20
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 12:35:
[...]

waarschijnlijk tracked iemand anders jou account dan die wel ingelogd heeft.
je kan als je ingelogd bent, je eigen account + 4 andere accounts tracken, en die worden dan mits er gespeeld wordt dagenlijks bijgehouden.
Lol, waarom zou er iemand een ander account willen tracken.. :P
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 13:16:
ik vind ze persoonlijk weinig nut hebben op alles onder de tier 6. Bij tier 5 kun je binnen 30 seconden kapot geschoten worden zonder ook maar 1hp schade te hebben veroorzaakt en niemand gespot te hebben en je hebt nog 1k winst.

Vanaf tier 6 heb je dan 5k verlies. Het verschil tussen tier 5 en 6 is erg groot, 6 en 7 ook, maar 7 en 8 weer niet. Verrschil tussen een kapotte IS en een kapotte IS-3 is maar 2 of 3k
Of ze zorgen er juist voor om niet binnen 30 seconde kapot te zijn.
Consumables zijn altijd goed om te gebruiken en als je ze in discount inslaat dan is het helemaal goedkoop :)
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 13:22:
Tier 8 is verlies draaien zonder premium, of heel lang doen voordat je je tank + modules + onderdelen eruithebt. Met premium is het te doen, ligt ook aan hoe goed je bent/hoe goed je tank is.

Tier 7 vind ik zonder premium te doen, mijn IS heeft zichzelf al lang en breed terugverdient vclgens mij.
Als je een beetje voorzichting speelt kun je echt wel credits maken op tier 8 zonder premium. Als je zorgt dat je in ieder geval genoeg bijdraagt in een battle maak je winst.
ed31 schreef op woensdag 10 april 2013 @ 13:38:
[...]

Ik zou willen adviseren om ze in ieder geval wel erop te zetten en wel/niet gebruiken van het moment laten afhangen. Een reparatiekistje gebruiken voor je tracks is vrij zinloos als je als laatste tegenover 5 tegenstanders staat met ngo 3% HP, maar sta je als laatste 1:1 met een behoorlijk kapot geschoten tegenstander , dan is het toch verrekte handig als je je damaged gun nog even kunt repareren......
Mee eens, er zijn toch genoeg momenten dat ze levensreddend kunnen zijn.
rgras schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:26:
Ik weet niet wat ik doe, maar ik krijg de laatste dagen bij 50% van de potjes een kapotte ammorack.
Om het met credits te doen moet je de 3e skill op 50% hebben.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:03:
[...]
Misschien moet je eerst even naar jezelf kijken voordat je gaat huilen over 'volwassen antwoorden'.

Je geeft aan dat je een noob bent, maar je gaat wel huilen dat het spel unbalanced is voor jou als noob. Goh, no shit Sherlock, nogal wiedes dat een noob gepowned wordt. Misschien moet je het noob-zijn ontstijgen zodat je als fatsoenlijke speler commentaar geeft op features.

[...]

Mensen zullen inderdaad in de rij staan om iemand, die overal direct een mening over klaar heeft staan, dingen bij te willen brengen.
gelukkig geef ik niet om jou mening, maar lees ik daar maar overheen he.
dit is het zelfde gedrag wat dit soort games naar maakt, mensen die in hogere tiers de
beginners het leven zuur maken jammer dit.

_________

terug naar het topic,
ik zal een beetje dingen gaan uitzoeken.
ben benieuwd zal ff door het begin heen bijten.

 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Kojoottii schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:49:
[...]


Nee dat zeg ik niet, maar maakt het wel overduidelijk dat sommige tank stukken beter zijn dan anderen.

En randoms ben je afhankelijk van de MM in welk team hij je gooit, dus met solo random is de balance per definitie niet tot nauwelijks terug te vinden, gezien je afhankelijk bent van de skills en tanks van 14 anderen. WG manier van balance is gewoon de RNG enorm veel invloed te laten hebben en dat is geen balance in mijn boek.
Je kunt geen balans bepalen in randoms gebaseerd op de skill van een gemiddelde speler. Ik vermoed ook precies de reden waarom WG weigert te kijken naar server brede winrates per tank als het aankomt op balans.

De RNG betekent alleen meer variantie in de resultaten en zal niet kunnen verbergen wat OP is of niet.

 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 08:10
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:03:
[...]
Misschien moet je eerst even naar jezelf kijken voordat je gaat huilen over 'volwassen antwoorden'.

Je geeft aan dat je een noob bent, maar je gaat wel huilen dat het spel unbalanced is voor jou als noob. Goh, no shit Sherlock, nogal wiedes dat een noob gepowned wordt. Misschien moet je het noob-zijn ontstijgen zodat je als fatsoenlijke speler commentaar geeft op features.

[...]

Mensen zullen inderdaad in de rij staan om iemand, die overal direct een mening over klaar heeft staan, dingen bij te willen brengen.
Sorry hoor wat een overdreven reacties allemaal om iemand die na een dag spelen niet super onder de indruk is van WoT en ook gewoon punten aandraagt waar een kern van waarheid inzit.

Wist niet dat dit forum zo'n nichten forum was geworden....beetje jammer

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 17-03 16:11
Ik vind persoonlijk tier 1-4 geen reet aan. Armor zegt vrij weinig kannonnen schieten even snel iedereen doet gelijke schade etc etc. Er is weinig diversificatie. Vanaf tier 5 ga je echt goed onderscheid in de verschillende klasses zien. Op dat moment wordt het ook pas leuk.

Op dat moment komt ook de tactiek kijken, je manier van spelen, de keuzes die je moet maken zijn daar veel meer invloedrijker dan in een lagere tiers.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-03 18:49
psychoclown schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:06:
[...]

Lol, waarom zou er iemand een ander account willen tracken.. :P
Kan handig zijn voor nieuwe mensen in je clan, of gewoon vrienden tracken.

Stichting Hobbyserver


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

Sommige mensen hier hebben nou eenmaal zo hun manier van reageren, en daar bedoel ik niks negatiefs mee overigens! Daar wen je wel aan in dit topic.

En User is nou net iemand die behoorlijk wat weet over dit spel, omdat ie zo'n beetje elk tank in dit spel heeft.

Je kan beter naar hem luisteren dan naar mij, aangezien ik niet heel veel tanks heb gespeeld en ook geen geweldig goede speler ben :+

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Kojoottii schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:07:
[...]


Sorry hoor wat een overdreven reacties allemaal om iemand die na een dag spelen niet super onder de indruk is van WoT en ook gewoon punten aandraagt waar een kern van waarheid inzit.

Wist niet dat dit forum zo'n nichten forum was geworden....beetje jammer
Nou, sorry hoor dat ik zo reageer op iemand die naar 1 uur spelen al een oordeel klaar heeft over het feit dat premiumspelers een enorm voordeel hebben!

In het feit dat het spel 'unbalanced' is, zit best een kleine kern van waarheid. Er zijn inderdaad een paar tanks die beter zijn dan anderen, maar op een totaal van een paar honderd tanks, denk ik niet dat hij dat na een paar uur spelen al heeft kunnen uitvinden. Zoals hij het brengt, is geen enkele tank balanced en klopt er geen hol van de balance.

[Voor 24% gewijzigd door User op 10-04-2013 15:16]


 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-03 15:22

Mickroz

Mickroz#2491

psychoclown schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:06:
[...]

Lol, waarom zou er iemand een ander account willen tracken.. :P

[...]

Om het met credits te doen moet je de 3e skill op 50% hebben.
Dan heb je een fan :P

50%, dan wacht ik wel even de special af, ben het de afgelopen special vergeten |:(

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 05:58

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:51:
Het enige waar de game rekening meehoud is de tiers.
Dat houd in dat je als fail fag noob in je eerste tank tegen dezelfde tanks sta met upgrades to the max.
Unbalanced? yes it is...
En in allerlei andere shooters speel je tegen lui die allerlei wapens met upgrades to the max hebben. Unbalanced yes it is dan toch ook :?
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:06:
[...]
dit is het zelfde gedrag wat dit soort games naar maakt, mensen die in hogere tiers de
beginners het leven zuur maken jammer dit..
Interesse vraagje, welke multiplayer games speel jij dan waar iedereen exact dezelfde resources/wapens etc etc heeft :?
Kojoottii schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:07:
[...]
Wist niet dat dit forum zo'n nichten forum was geworden....beetje jammer
Heb je iets tegen nichten/homos :+

[Voor 47% gewijzigd door JeroenNietDoen op 10-04-2013 15:17]

"Oooh Jeroen!"


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Nu online

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:11:

En User is nou net iemand die behoorlijk wat weet over dit spel, omdat ie zo'n beetje elk tank in dit spel heeft.
Dat mss wel, maar de titel voor meest vredelievende medemens zal hij nooit winnen denk ik :>

... niet dat ie em ambiëert, maar kom.

Ik stel voor dat User en bobkoning een paar uur samen gaan platonen. Lijkt mij de beste oplossing voor iedereen :+

[Voor 13% gewijzigd door Joindry op 10-04-2013 15:16]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Joindry schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:14:
[...]


Dat mss wel, maar de titel voor meest vredelievende medemens zal hij nooit winnen denk ik :>

... niet dat ie em ambiëert, maar kom.

Ik stel voor dat User en bobkoning een paar uur samen gaan platonen. Lijkt mij de beste oplossing voor iedereen :+
Ik ben heel vredelievend hoor!

Alleen willen mensen dat niet snappen, al probeer ik ze te overtuigen dat ik het wel ben. :N


:P


Ik had best willen platoonen met hem als ie niet direct zo'n oordeel klaar had liggen. Jammer dan, maar als je na 1 whopping uur spelen concludeerd dat premium een enorm voordeel geeft heb ik er al geen zin meer aan.

[Voor 17% gewijzigd door User op 10-04-2013 15:18]


 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42
BT-2 vind ik anders een zeer patent fun-tankje. (en heb goede herinneringen aan de marder in vervlogen tijden) Dus ook op de lage tiers is zeker plezier te beleven (daarnaast is een BT-2 met 1ste skill op 100% al significant in het voordeel omdat weinig mensen tijd investeren in low-tiers(

Wat betreft OP tanks, de Fv215b(183) oid lijkt me op papier redelijk OP (enige nadeeltje lijkt rof te zijn).
Zelf vind ik de t29 redelijk OP, maar dat komt omdat die in de handen van een goede speler (hull-down) praktisch onpenetreerbaar is, want de hull is verder gewoon van papier.
Enige tank die ook daadwerkelijk OP is/was, is de mini-maus.
De tanker is uiteindelijk vele malen belangrijker dan de tank, want een t25at, t29 en 1390 kunnen nog steeds kont schoppen in een tier 10 battle :Y

ik kan het niet vaak genoeg zeggen, leer je tank ( en de tanks van de tegenstander kennen) en buit de sterktes uit op de zwaktes van de tegenstander. Daarnaast kun je pas een goede mening vormen over hoe de tank is, nadat je hem volledig hebt upgegrade en je primaire skill op 100% zit.

 • Floks
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:00
Heerlijk al die nieuwe spelers, niet vervelend bedoelt ofzo, maar van al die nieuwe spelers blijven er misschien een paar over, die even de moeite nemen om de game door te krijgen.
Ik leer iedere pot weer wat nieuws, van samen spel tot weer een nieuw plekje om te staan/of niet tot een simpele cursus Pools, Siema.

Ik speel eigenlijk altijd zonder prm. puur omdat het niet nodig is, tja dat je op de kv-4 dan geld verliest omdat je de top gun nog niet hebt, basta! eigen keuze. Net zo veel plezier.

Floksor


 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-03 15:22

Mickroz

Mickroz#2491

Kojoottii schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:49:
[...]


Nee dat zeg ik niet, maar maakt het wel overduidelijk dat sommige tank stukken beter zijn dan anderen.

En randoms ben je afhankelijk van de MM in welk team hij je gooit, dus met solo random is de balance per definitie niet tot nauwelijks terug te vinden, gezien je afhankelijk bent van de skills en tanks van 14 anderen. WG manier van balance is gewoon de RNG enorm veel invloed te laten hebben en dat is geen balance in mijn boek.
Dat vroeg ik me dus af he, hoe zit het met de RNG in CW/Trainingsroom?
Je kan dan nog zo'n goede speler/clan zijn, maar als de RNG God je niet mag op dat moment, en alles overal heen vliegt, verlies je de pot, eigenlijk is dat dan ongewild match fixing imho?

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

Het meest vredelievende persoon zou ook geen tanks opblazen, maar leuk Farmville spelen :+

Beetje offtopic: Wat is de pc van me pa kut zeg, ik pas een weekje op het huis van me ouders, maar dat wordt een WoT loos weekje ben ik bang, Mijn pa, een behoorlijke gamer, vindt het namelijk prettig om een 24inch scherm ongeveer 40cm van zijn neus te hebben, en omdat dat ding te groot is voor het bureau, zit je behoorlijk links van het midden, heel fijn....

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • Masuchievo
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 17-03 14:23

Masuchievo

Cpt. Average

Joindry schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:14:
[...]


Dat mss wel, maar de titel voor meest vredelievende medemens zal hij nooit winnen denk ik :>

... niet dat ie em ambiëert, maar kom.

Ik stel voor dat User en bobkoning een paar uur samen gaan platonen. Lijkt mij de beste oplossing voor iedereen :+
De eerste keer dat ik dat opmerkte was een weekje geleden met wuzzzz of wooooz of whatever de naam was. User kwam wat "agressief" over.

Maar gelukkig maakt hij dit meer dan goed met zijn kennis over het spel en zijn avatar.

WoT: Masuchievo. LoL: It is so fluffy


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Nu online

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:19:
Het meest vredelievende persoon zou ook geen tanks opblazen, maar leuk Farmville spelen :+

Beetje offtopic: Wat is de pc van me pa kut zeg, ik pas een weekje op het huis van me ouders, maar dat wordt een WoT loos weekje ben ik bang, Mijn pa, een behoorlijke gamer, vindt het namelijk prettig om een 24inch scherm ongeveer 40cm van zijn neus te hebben, en omdat dat ding te groot is voor het bureau, zit je behoorlijk links van het midden, heel fijn....
Speel dan windowed mode op 1600*900 resolutie ofzo?

 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
**zet de pc op de keukentafel**

__________

ontopic,
ik zie wel de potentie in de game en zal zeker door spelen, maar de instap is erg lastig.

 • SimpelenLeuk
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-03 20:50
Zullen we het niveau met zijn alle weer opkrikken ? :+
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:06:


dit is het zelfde gedrag wat dit soort games naar maakt, mensen die in hogere tiers de
beginners het leven zuur maken jammer dit.
Je hebt enkel sealclubbers, pro's die express weer lager tiers gaan spelers.
Qua tanks is er bij elke match een tierspread van +2. (uitgezonderd van de light tanks). De ene keer heb je een grote mogelijkheden per batlle dan de andere keer en visa versa. Alt tier 1 in tier 2 battle, gewoon voorzichtiger spelen. Overleven en meer dmg doen dan dat je krijgt is belangrijk En met een tier 2 in een tier 1 battle ka je wat meer doen. >:)

http://wiki.worldoftanks.eu/Main_Page
YouTube: W.o.T. Official Game Channel
http://forum.worldoftanks...ame-guides-and-tutorials/

Investeer wat tijd in kennis en oefening, wot heeft nu eenmaal stijlle leercurve als je alle mechanics wilt begrijpen en toepassen. :X

 • KayD
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16-07-2019
Floks schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:17:
Heerlijk al die nieuwe spelers, niet vervelend bedoelt ofzo, maar van al die nieuwe spelers blijven er misschien een paar over, die even de moeite nemen om de game door te krijgen.
Ik leer iedere pot weer wat nieuws, van samen spel tot weer een nieuw plekje om te staan/of niet tot een simpele cursus Pools, Siema.
Mee eens! Ik ben nu een paar maanden aan het spelen, en wat komt er ongelooflijk veel bij kijken om een beetje competetief te spelen in randoms. Vanaf tier 4-5 wordt het allemaal stukken tactischer en zie je het verschil duidelijk tussen geen crewskills en wel.

@ Bobkoning:

Geef het spel een eerlijke kans! Het spel verdient het echt. Ja, de matchmaking ( balancing ) kan beter, maar dat gaat niet gebeuren voorlopig ( althans niet zoals jij het wilt ). Enige keuze die je hebt, blijf spelen, blijf leren, blijf upgraden en gooi er een tientje of 3 tegenaan voor premium!

[Voor 8% gewijzigd door KayD op 10-04-2013 15:22]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:19:
[...]

Dat vroeg ik me dus af he, hoe zit het met de RNG in CW/Trainingsroom?
Je kan dan nog zo'n goede speler/clan zijn, maar als de RNG God je niet mag op dat moment, en alles overal heen vliegt, verlies je de pot, eigenlijk is dat dan ongewild match fixing imho?
RNG is hetzelfde als in een normale pot.

Dus ja, je hebt dan ook keren dat je minimale damage doet en iemand naar 1 hp schiet.
Masuchievo schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:20:
[...]


De eerste keer dat ik dat opmerkte was een weekje geleden met wuzzzz of wooooz of whatever de naam was. User kwam wat "agressief" over.

Maar gelukkig maakt hij dit meer dan goed met zijn kennis over het spel en zijn avatar.
Ik ben gewoon een sarcastische klootzak met de subtiliteit van een baksteen.

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

Maar je bent wél eerlijk :+

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

ahuh, zo eerlijk dat het soms pijn doet. Toch user? :)

 • KayD
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16-07-2019
dynosu schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:23:
ahuh, zo eerlijk dat het soms pijn doet. Toch user? :)
Iedereen die in dit topic meeleest, en weet wat User post, weet dat hij gewoon een knuffelbeer is, maar "misunderstood" :+

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 18-03 20:20
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:19:
[...]

Dat vroeg ik me dus af he, hoe zit het met de RNG in CW/Trainingsroom?
Je kan dan nog zo'n goede speler/clan zijn, maar als de RNG God je niet mag op dat moment, en alles overal heen vliegt, verlies je de pot, eigenlijk is dat dan ongewild match fixing imho?
Nee perse hoor want je bent niet alleen. Daarnaast heeft de tactiek en met name hoe er wordt ingespeeld op de tegenstander een heel erg grote invloed :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Zethiel
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 09:01
Ik speel nu sinds een week of 2 en vraag me af hoe dat zit met de map rotation, is er een bepaalde rotation per maand ofzo ? Ik zie namelijk steeds dezelfde mappen voorbij komen, en hoewel ik deze natuurlijk nog niet helemaal ken is 5 keer Himmelsdorf achterelkaar ook niet alles :p

Steam | Last.fm | PSN : Theriat | Battle.net : Cepheus#2233


 • ChojinZ
 • Registratie: September 2001
 • Nu online
Kojoottii schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:07:
[...]


Sorry hoor wat een overdreven reacties allemaal om iemand die na een dag spelen niet super onder de indruk is van WoT en ook gewoon punten aandraagt waar een kern van waarheid inzit.

Wist niet dat dit forum zo'n nichten forum was geworden....beetje jammer
Tja, dat zie je hier zeer regelmatig. Zodra je ook maar een beetje een afwijkende mening hebt, of een bepaalde tank wat minder vindt, dan wordt je hier meteen gestenigd.
Kritiek op de game wordt hier dan ook door veel mensen niet getolereerd.
Voor mij genoeg reden om hier niet (veel) meer te posten.

Roland SP404 sampler te koop: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2089640


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Zethiel schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:27:
Ik speel nu sinds een week of 2 en vraag me af hoe dat zit met de map rotation, is er een bepaalde rotation per maand ofzo ? Ik zie namelijk steeds dezelfde mappen voorbij komen, en hoewel ik deze natuurlijk nog niet helemaal ken is 5 keer Himmelsdorf achterelkaar ook niet alles :p
Compleet random.
KayD schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:24:
[...]


Iedereen die in dit topic meeleest, en weet wat User post, weet dat hij gewoon een knuffelbeer is, maar "misunderstood" :+
Secretly, I just want some hugs. <3

[Voor 5% gewijzigd door User op 10-04-2013 15:52]


 • Masuchievo
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 17-03 14:23

Masuchievo

Cpt. Average

User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:21:
[...]
RNG is hetzelfde als in een normale pot.

Dus ja, je hebt dan ook keren dat je minimale damage doet en iemand naar 1 hp schiet.
[...]
Ik ben gewoon een sarcastische klootzak met de subtiliteit van een baksteen.
Tut tut tut, niet zo negatief. Denk aan alle noobs die je vandaag nog af mag schieten. Subtiel of niet.

En ik ben zeer blij dat je refereert naar de subtiliteit van een baksteen. Ik houd namelijk erg veel van deze analogie.

Maar meer WoT gerelateerd. Is er een mogelijkheid om borderless-windowed te krijgen. Ik hang namelijk nogal veel rond op mijn 2e beeldscherm. Het is dat XVM begint te trippen wanneer er een match start, maar voor de rest.

WoT: Masuchievo. LoL: It is so fluffy


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Zethiel schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:27:
Ik speel nu sinds een week of 2 en vraag me af hoe dat zit met de map rotation, is er een bepaalde rotation per maand ofzo ? Ik zie namelijk steeds dezelfde mappen voorbij komen, en hoewel ik deze natuurlijk nog niet helemaal ken is 5 keer Himmelsdorf achterelkaar ook niet alles :p
In het begin ben je gelimiteerd tot een paar mappen (stuk of 6 dacht ik). Na tier 3 heb je alle maps (in ieder geval meer als het nog niet alle is)

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
ChojinZ schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:27:
[...]


Tja, dat zie je hier zeer regelmatig. Zodra je ook maar een beetje een afwijkende mening hebt, of een bepaalde tank wat minder vindt, dan wordt je hier meteen gestenigd.
Kritiek op de game wordt hier dan ook door veel mensen niet getolereerd.
Voor mij genoeg reden om hier niet (veel) meer te posten.
Je mag best een andere mening hebben, als je die maar op iets fatsoenlijks baseert. :+

Oh, en als je je mening maar als een mening uit, en niet als een feit.

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Nu online

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Neen wot heeft geen borderless windowed optie, ik wacht er ook al een jaar op ofzo... Maar xvm geeft wel geen problemen bij mij. ik vind het allen k*t dat ik tijdens het aftellen eens naar mijn ander beeldscherm ga, daar op iets klik en wot minimaliseert zichzelf...

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

je hebt niet alle, enkele, zoals Swamp, zijn er tijdelijk uitgehaald [swamp was sowieso kut, maar ach].

Maar, sommigen komen wel meer voor ja, maar dat komt omdat niks compleet random is, staat ook op de wiki. Himmelsdorf, Mines, Karelia en die andere komen het meest voor.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • Floks
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:00
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:21:

Ik ben gewoon een sarcastische klootzak met de subtiliteit van een baksteen.
ik ga toch echt gebruik maken van deze qoute, maar dan wel door mijzelf, geniaal :D <3

Floksor


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:30:
je hebt niet alle, enkele, zoals Swamp, zijn er tijdelijk uitgehaald [swamp was sowieso kut, maar ach].

Maar, sommigen komen wel meer voor ja, maar dat komt omdat niks compleet random is, staat ook op de wiki. Himmelsdorf, Mines, Karelia en die andere komen het meest voor.
Himmelsdorf en Mines zijn te verklaren door de low tier battles. Karelia heb ik geen idee van hoe die in de top 3 komt.

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 18-03 20:20
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:30:
je hebt niet alle, enkele, zoals Swamp, zijn er tijdelijk uitgehaald [swamp was sowieso kut, maar ach].

Maar, sommigen komen wel meer voor ja, maar dat komt omdat niks compleet random is, staat ook op de wiki. Himmelsdorf, Mines, Karelia en die andere komen het meest voor.
Ik wil Komarin weer terug! Erg leuke map, zeker nadat die 2 patches terug al helemaal aangepakt is :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Joindry schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:29:
Neen wot heeft geen borderless windowed optie, ik wacht er ook al een jaar op ofzo... Maar xvm geeft wel geen problemen bij mij. ik vind het allen k*t dat ik tijdens het aftellen eens naar mijn ander beeldscherm ga, daar op iets klik en wot minimaliseert zichzelf...
Speel zelf wel met die borders, heb daar niet echt last van. Werkt verder ook prima.

 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-03 15:22

Mickroz

Mickroz#2491

User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:21:
[...]
RNG is hetzelfde als in een normale pot.

Dus ja, je hebt dan ook keren dat je minimale damage doet en iemand naar 1 hp schiet.
Ok, dank.
psychoclown schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:26:
[...]

Nee perse hoor want je bent niet alleen. Daarnaast heeft de tactiek en met name hoe er wordt ingespeeld op de tegenstander een heel erg grote invloed :)
ja dat wel, maar dan moet je ze nog wel raken waar jij het wilt :+
als jij 3 schoten bounced vanwege de RNG afwijking, en je tegenstander niet, ben jij kapot en hij niet bijv.
psychoclown schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:31:
[...]

Ik wil Komarin weer terug! Erg leuke map, zeker nadat die 2 patches terug al helemaal aangepakt is :)
en swamp ook, ik vond dat ook een leuke map, in tegenstelling tot veel andere.

[Voor 17% gewijzigd door Mickroz op 10-04-2013 15:33]

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
ChojinZ schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:27:
[...]


Tja, dat zie je hier zeer regelmatig. Zodra je ook maar een beetje een afwijkende mening hebt, of een bepaalde tank wat minder vindt, dan wordt je hier meteen gestenigd.
Kritiek op de game wordt hier dan ook door veel mensen niet getolereerd.
Voor mij genoeg reden om hier niet (veel) meer te posten.
Ik heb niet het idee dat je gestenigd wordt op het moment dat je je mening geeft. Zodra je dingen gaat beweren over de game gaat het echter mis.

 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
KayD schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:24:
[...]


Iedereen die in dit topic meeleest, en weet wat User post, weet dat hij gewoon een knuffelbeer is, maar "misunderstood" :+
In de normale mensenwereld wordt zo iemand keyboardhero genoemd 8)

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 29-11-2022
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:03:
[...]

Mensen zullen inderdaad in de rij staan om iemand, die overal direct een mening over klaar heeft staan, dingen bij te willen brengen.
Maar User, jij bent ook een trollnaab deluxe dat je zo geprikkeld wordt door iemand die zijn mening geeft als absolute beginner. Als je er over nadenkt heeft de beste bobkoning nog een punt ook als hij benoemt dat WoT weinig zijn best doet om beginnende spelers vast te houden en dat de game weinig gebalanceerd is. Zo lang ik me kan herinneren wordt er geklaagd over het gebrek aan balancing op skillniveau; precies wat bobkoning ook zegt.

Echter, @bobkoning:

no offense meant

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • ChojinZ
 • Registratie: September 2001
 • Nu online
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:29:
[...]
Je mag best een andere mening hebben, als je die maar op iets fatsoenlijks baseert. :+

Oh, en als je je mening maar als een mening uit, en niet als een feit.
Dat is wel altijd mijn insteek. Je zal mij niet snel betrappen op het presenteren van een mening als een feit.
Maar toch... sommige mensen accepteren dat gewoon niet...

Roland SP404 sampler te koop: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2089640


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 18-03 20:20
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:32:
[...]

Ok, dank.


[...]

ja dat wel, maar dan moet je ze nog wel raken waar jij het wilt :+
als jij 3 schoten bounced vanwege de RNG afwijking, en je tegenstander niet, ben jij kapot en hij niet bijv.
Maar als jij 3 schoten weet te bouncen (met gold) dan ben je gewoon slecht aan het aimen of schieten.
Ik betrap me er soms ook wel op hoor dat ik eigenlijk iets minder laks moet wezen en dat is soms nog wel hetgeen wat me tegenhoud voor hogere scores.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

HEAT bounced heel goed hoor, schuinstukje armor en "that one bounced!", wat dus ook gebeurd als je in een hoek voor de tank staat [gebeurd nog wel eens in Ruinberg of Siegfriedsline]

APCR bounced natuurlijk minder snel.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 08:10
Kaap schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:13:
[...]
Heb je iets tegen nichten/homos :+
Nee hoor absoluut niet, de meeste nichten die ik ken gedragen zich ook gewoon normaal en niet als een nicht :P

 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-03 15:22

Mickroz

Mickroz#2491

psychoclown schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:37:
[...]

Maar als jij 3 schoten weet te bouncen (met gold) dan ben je gewoon slecht aan het aimen of schieten.
Ik betrap me er soms ook wel op hoor dat ik eigenlijk iets minder laks moet wezen en dat is soms nog wel hetgeen wat me tegenhoud voor hogere scores.
fair enough ;)
owh trouwens, gisteren nog een leuke pot op Komarin gezien, in de stream van QuickyBaby http://www.twitch.tv/quickybaby/b/388692919 vanaf ongeveer 2:35:00 begint tie met TOG battles :P
eerst dragon ridge, daarna South Coust, en vanaf 3:02:00 ongeveer op Komarin.

[Voor 40% gewijzigd door Mickroz op 10-04-2013 15:44]

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
ChojinZ schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:33:
[...]


Dat is wel altijd mijn insteek. Je zal mij niet snel betrappen op het presenteren van een mening als een feit.
Maar toch... sommige mensen accepteren dat gewoon niet...
Heb ik jou wel eens de grond in gestampt om je mening dan? Volgens mij niet.

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19-03 07:26

Whuzz

Dodgeball!

User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:27:
[...]
Secretly, I just want some hugs. <3

[...]
Compleet random.
Lol, ik had serieus even nodig om te beseffen dat je reacties bij de verkeerde quotes stonden. Kuffels en maprotaties, random liefde, waar hééft die User het over :?
Maar als je de juiste reacties bij de juiste quotes zet maakt het sense :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Whuzz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:49:
[...]


Lol, ik had serieus even nodig om te beseffen dat je reacties bij de verkeerde quotes stonden. Kuffels en maprotaties, random liefde, waar hééft die User het over :?
Maar als je de juiste reacties bij de juiste quotes zet maakt het sense :P
Kak inderdaad, snel even fixen. :P

Dank voor het opmerken van de fout. :Y

 • ChojinZ
 • Registratie: September 2001
 • Nu online
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:47:
[...]
Heb ik jou wel eens de grond in gestampt om je mening dan? Volgens mij niet.
Zover ik weet niet. Opmerking was ook niet persoonlijk bedoelt. Meer in zijn algemeenheid. :>


Maargoed, iemand nog gebruik gemaakt van de consumable discount?
Zelf voor zo'n 4 miljoen credits medkits, repairkits en (lease)olie gekocht. 8) Bespaar ik op lange termijn toch weer 4 miljoen uit!

[Voor 26% gewijzigd door ChojinZ op 10-04-2013 15:59]

Roland SP404 sampler te koop: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2089640


 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
Gaat mij niet om de meningen, gaat mij om de manier hoe er mee omgegaan word hier.
User is mister bigshot blijkbaar of althans zo voelt hij zich qua WoT,
Maar dat geeft jou niet het recht mij af te bekken om iets wat ik vind...

Ik geef mijn mening, jij mag het er niet mee eens zijn, tuurlijk, maar verwacht wel een
normale discussie zonder elkaar uit te maken voor noob...

(de tank waar ik in speelde was noob, niet ik zelf als je even goed terug leest.)

Voor een beginner vind ik mezelf aardig handig met een TD

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 05:58

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:57:
Gaat mij niet om de meningen, gaat mij om de manier hoe er mee omgegaan word hier.

Ik geef mijn mening, jij mag het er niet mee eens zijn, tuurlijk, maar verwacht wel een
normale discussie zonder elkaar uit te maken voor noob...
Maar mensen die met je in discussie gaan op jouw argumenten, daar reageer je weer niet op. Je verwacht een normale discussie, maar negeert verder tegenargument ;)

"Oooh Jeroen!"


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:57:
Gaat mij niet om de meningen, gaat mij om de manier hoe er mee omgegaan word hier.
User is mister bigshot blijkbaar of althans zo voelt hij zich qua WoT,
Maar dat geeft jou niet het recht mij af te bekken om iets wat ik vind...

Ik geef mijn mening, jij mag het er niet mee eens zijn, tuurlijk, maar verwacht wel een
normale discussie zonder elkaar uit te maken voor noob...

(de tank waar ik in speelde was noob, niet ik zelf als je even goed terug leest.)

Voor een beginner vind ik mezelf aardig handig met een TD
Zoals anderen ook al aangegeven hebben, een tank kan niet noob zijn.

Also, ik quote je eigen woorden alleen maar:
En ja, ik ben Mister Bigshot, deal with it! 8) 8)

 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
Nee ik negeer tegen argumenten waarin een denigrerende toon gelegd word.

 • Gizzy
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 17-03 13:54
Whuzz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:49:
[...]


random liefde, waar hééft die User het over :?
Maar als je de juiste reacties bij de juiste quotes zet maakt het sense :P
Inderdaad Random liefde kan nooit van user afkomen hahahaha. >:) ;)

flickr - WOT Profile - Game PC


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:00:
Nee ik negeer tegen argumenten waarin een denigrerende toon gelegd word.
Nee, dát is pas slim! :F

 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
Back on topic please............ :O

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 05:58

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:00:
Nee ik negeer tegen argumenten waarin een denigrerende toon gelegd word.
Volgens mij heb ik nergens een denigrerende toon tegen jou aangenomen, maar gewoon tegenargumenten/vragen gesteld.

"Oooh Jeroen!"


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Bobkoning, niet alles wat je neer gezet hebt staat er als je mening. Sommige zaken zijn een bewering (lees maar ns kritisch wat je neer gezet hebt). Juist de zaken die een bewering zijn, is tegen geageerd.

 • flyyy
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:04
Een discussie is met jou onmogelijk omdat jij niet overtuigt kan worden.
Jij speelt het spel al zo lang dat als er iemand naar kijkt met een nieuwe blik
en dan fouten vind jij hem niet geloofd.

Dat is prima, maar goed we gaan zien of WoT in the long run ook daadwerkelijk zo is al jij hier beweert.

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
bobkoning schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:03:
Een discussie is met jou onmogelijk omdat jij niet overtuigt kan worden.
Jij speelt het spel al zo lang dat als er iemand naar kijkt met een nieuwe blik
en dan fouten vind jij hem niet geloofd.

Dat is prima, maar goed we gaan zien of WoT in the long run ook daadwerkelijk zo is al jij hier beweert.
Waarom moet ik van jouw mening overtuigt worden?

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 29-11-2022
Hmm, bobkoning, als we jou een noob noemen, dan bedoelen we daarmee dat je een beginner bent, danwel je als zodanig gedraagd. In jouw geval is het niet bedoeld als expliciete belediging; meer een label. (Met, toegegeven, een inherent negatieve lading.)

De discussie is overigens voldoende ontspoord om er mee op te houden. Even los van alles wat in het verleden gezegd is of wat een ieders intentie is, als een beginner zijn mening deelt op basis van zijn, uiteraard beperkte, ervaring, dan hoort dat geen enkel probleem te zijn. Hou het echter wel bij ponering als mening en niet als feit. Dan houdt User zich waarschijnlijk ook wel kalm.

En User: relax man, je hapt veel te snel en een conflict hier is nergens voor nodig.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Dus, * dynosu heeft een nieuwe favoriete tank.

De GWPanther, brilliant apparaat :) De grind hierop helemaal niet vervelend.

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
BramSd schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:05:
Hmm, bobkoning, als we jou een noob noemen, dan bedoelen we daarmee dat je een beginner bent, danwel je als zodanig gedraagd. In jouw geval is het niet bedoeld als expliciete belediging; meer een label. (Met, toegegeven, een inherent negatieve lading.)

En User: relax man, je hapt veel te snel en een conflict hier is nergens voor nodig.
Hij noemt zich zelf een noob, prima, hij is een nieuwe speler. Technisch gezien is iemand dan een newb, maargoed, als hij zichzelf een noob noemt, so be it. Maar ik mag dat niet quoten?


Och gossie toch, ik te snel happen? Naaaaah. :+
dynosu schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:06:
Dus, * dynosu heeft een nieuwe favoriete tank.

De GWPanther, brilliant apparaat :) De grind hierop helemaal niet vervelend.
Artynoob!

[Voor 15% gewijzigd door User op 10-04-2013 16:07]


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 18-03 20:20
Ik heb dus echt geen tijd en zin om weer een onzin discussie te moeten gaan opbreken dus ik verwacht dat men hier volwassen genoeg is en eens goed bij zichzelf nagaat wat er hier fout gaat.

Laten we daarom maar weer ontopic te gaan en de sfeer leuk en gezellig te houden!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

nog steeds geen Yarrrrr achter elke zin zie ik kyozu.. tsk tsk

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:19:
Het meest vredelievende persoon zou ook geen tanks opblazen, maar leuk Farmville spelen :+

Beetje offtopic: Wat is de pc van me pa kut zeg, ik pas een weekje op het huis van me ouders, maar dat wordt een WoT loos weekje ben ik bang, Mijn pa, een behoorlijke gamer, vindt het namelijk prettig om een 24inch scherm ongeveer 40cm van zijn neus te hebben, en omdat dat ding te groot is voor het bureau, zit je behoorlijk links van het midden, heel fijn....
Met de nodige tweaks is 30 FPS haalbaar op een hd2000 ;)
dynosu schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:06:
Dus, * dynosu heeft een nieuwe favoriete tank.

De GWPanther, brilliant apparaat :) De grind hierop helemaal niet vervelend.
Gratz, uitermate leuke tank (maar ik vond de grille en hummel al leuk), weinig damage alpha, maar dankzij de turret kun je er lekker mee TD-en mocht dat nodig zijn :)


For the record een newb(ie) is toch een nieuweling en een n00b is iemand die siemka zegt aan het begin of begint te klagen over XVM-rating van het team oid? uitgaande van die aanname, vind ik het dan ook niet netjes om zomaar iemand in dit topic voor noob uit te maken. noob is een scheldwoord, newb is een geuzenaam net als greenhorn, rookie of groentje.

BIA is mijns eerste skills op alle heavies/mediums (daarna repairs). Voor lights, TD's en arty vind ik Bia niet belangrijk genoeg. Dan ga ik liever voor meer view range, Camo en repairs.

[Voor 44% gewijzigd door eL_Jay op 10-04-2013 16:15]


 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 29-11-2022
Kyozu, misschien moet je die psychotische clown avatar van je eens een ooglapje en houten poot geven...

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • Masuchievo
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 17-03 14:23

Masuchievo

Cpt. Average

psychoclown schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:08:
[mbr]Ik heb dus echt geen tijd en zin om weer een onzin discussie te moeten gaan opbreken dus ik verwacht dat men hier volwassen genoeg is en eens goed bij zichzelf nagaat wat er hier fout gaat.

Laten we daarom maar weer ontopic te gaan en de sfeer leuk en gezellig te houden![/]
Oh noes he used the blue text fleeeeeeee :X.

Weet iemand wat eigenlijk het beste is om op een super pershing te zetten?

Ik heb er nu imp. vent. gun rammer. en dat vertical ik kan makkelijker rijdend schieten dingetje er op liggen.

vraag 2
crew is nog geen 100%, maar zodra wel is het dan slim om dan BIA te pakken of toch eerst iets anders?

WoT: Masuchievo. LoL: It is so fluffy


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

BramSd schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:11:
Kyozu, misschien moet je die psychotische clown avatar van je eens een ooglapje en houten poot geven...
dit ^^

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

hij heeft een HD6950, moet wel goed gaan.

Ligt eigenlijk meer aan zijn bureau indeling die gewoon klote is, wie zet nou een 24" op 40cm van zijn ogen af [en nog te laag ook] en dusdanig dat recht voor het linkerdeel van het scherm zit... Als ik er recht voor wil zitten, kan ik de muis niet kwijt. en om nou zonder muis te gaan WoT'en...

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10:17
Masuchievo schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:11:
[...]
Weet iemand wat eigenlijk het beste is om op een super pershing te zetten?

Ik heb er nu imp. vent. gun rammer. en dat vertical ik kan makkelijker rijdend schieten dingetje er op liggen.

vraag 2
crew is nog geen 100%, maar zodra wel is het dan slim om dan BIA te pakken of toch eerst iets anders?
Volgens mij is dat wel de beste setup. Tenminste, dat zou ik ook gebruiken.

Met de 1e skill pak ik meestal eerst skills die direct werken, en zodra die 100% zijn zet ik ze om naar BiA. :)

[Voor 4% gewijzigd door User op 10-04-2013 16:14]


 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 08:10
houten poot / papegaai en ooglapje krijg je pas bij fullmembership, daar moet hij nog een paar keer voor worden gekielhaalt :P

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Laat em maar hard werken hoor. 2x zo hard als elk ander! :D

Recruits krijgen alleen het ooglapje ... of ?

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 29-11-2022
dynosu schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:15:
Recruits krijgen alleen het ooglapje ... of ?
... twee ooglapjes...?

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Toch maar een slowchat topic openen?

 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
beeld ik het me nou in mensen.. of is de Tiger II ook gewoon een paper tiger.. echt alles schiet door je heen en maakt niet uit waar ze je raken..

krijg weer een beetje een deja vu gevoel..

 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12-03 15:22

Mickroz

Mickroz#2491

bah die update lagged als de neten in mijn garage, nog meer mensen last van?

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 05:58

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

rgras schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:18:
Toch maar een slowchat topic openen?
Neuh, is wel goed zo. Anders lees je alleen maar:

1. Gewhine over slechte teams
2. Gewhine over tank x
3. Gewhine over XVM
4. Gewhine over arty
5. Win Pats Posts

"Oooh Jeroen!"


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Al die dingen kunnen ook mooi in dat topic.

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19-03 07:26

Whuzz

Dodgeball!

dynosu schreef op woensdag 10 april 2013 @ 16:06:
Dus, * dynosu heeft een nieuwe favoriete tank.

De GWPanther, brilliant apparaat :) De grind hierop helemaal niet vervelend.
Ok, dus ik moet maar gewoon doorbijten op de Hummel?

* Whuzz haat de hummel met diepe passie.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor slowchat kun je terecht in: WoT IRC channel

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee