Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 34 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2
Acties:
 • 28.767 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWavehttp://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Sinds begin dit jaar is de Retailbox niet meer te koop, waarom deze niet meer leverbaar is of de box mogelijk weer leverbaar wordt is niet bekend.

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)

http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifhttp://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.

http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.
http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
British Tanks
Chinese Tanks

http://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.

http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.
http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.
http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!

http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png
http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/uL2igI3uIGPWajgKpHovGc25/full.png
Vorige patch - v.0.8.3:
Omdat deze changelog wel heel erg lang is bij deze linkjes naar de site waar de veranderingen goed vermeld staan:

General Changes:
 • Added the new Chinese tanks tech tree (17 light, medium, and heavy tanks)
 • The tier I light tank Renault NC-31 is added with a slot
 • Changed HE explosion splashes radius: slightly increased for small calibers, practically no changes to medium calibers, and decreased for large calibers
 • Added new loading screens featuring Chinese tanks
 • The criteria for crediting the "Spartan" commemorative has been brought into accordance to its description
 • Removed from the store the turrets for TD/SPGs which have no turrets
 • Changes to French tanks
 • Changes to German tanks
 • Changes to British tanks
 • Changes to American tanks
 • Changes to Soviet tanks
Huidige patch - v0.8.4:
List of preliminary additions in 8.4 version:
General Adjustments:
 • Important! NVIDIA video card driver versions 310.70, 310.90, 314.07 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
 • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
 • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
 • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
 • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
 • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
 • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
 • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15?, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, ?-100.
 • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, ?41, ?69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
 • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
 • Fixed appearance of the final drive cover for ?-34 and vehicles built on its hull.
 • Game supports NVIDIA SLI configurations.
 • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
 • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
 • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
 • Fixed the FPS drop for some configurations during the rendering of fire and explosions effects while in a sniper mode
 • Fixed in some cases the game client crash is used during loading of a battle when the Alt +tab
 • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
 • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
 • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
 • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
 • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
 • Fixed damage randomization omission of the HE shells when they hit the ground near a tank
 • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
 • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
 • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
 • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
 • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
 • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
 • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
 • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
 • Added new pictures to the login screen.
 • Complemented de?sc?ri?ption of commemorative medals.
 • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
 • Added additional effects for destroying big tanks.
 • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
 • Added the display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
 • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
 • "Damage upon detecting" in the after battle statistics renamed into "Damage upon your detecting".
 • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
 • Implemented restoration of working ability for the voice chat after disconnection.
 • When a client is minimized, its icon is not blinking now at the start of the battle, and for 5 seconds before the start.
 • Fixed receiving of the "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
 • Fixed incorrect amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
 • Fixed report system (complaints) in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
 • Fixed camera in-tank-entry when you close to some objects.
 • Fixed the failure of "10 calibers rule" for internal ricochet
 • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for the cases when the members of both teams quitting to the hangar before the end of a battle.
 • Fixed the displaying of the sold tank as not researched in the tech tree.
 • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
 • Added information on "potentially recieved damage" to the post battle statistics. Considered all the potential damage, that a tank could receive with ricocheted or not penetrated shells (including side skirts armor).
 • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
 • Fixed display of teamdamage and teamkill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
 • Fixed de?sc?ri?ptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.
 • Implemented new function of loading the necessary shell type within the countdown before the battle start.
 • Completely re-worked tracers effect.
German Light Tank Changes:
 • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.? , Pz.II Ausf.G.
 • PzKpfw 35 (t): Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • PzKpfw II: Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • Luchs (tier3), VK1602 Leopard (tier4), VK2801 (tier5) light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics:
 • PzKpfw II Luchs:
  • Camouflage cost increased to 33%
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. A chassis changed from 12250 kg to 12500 kg
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. A chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. A changed from 35 to 30
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for solid grounds increased by 9%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for moderately soft grounds reduced by 24%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for soft grounds reduced by 19%
  • Research cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 750 to 1950
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 15850 kg to 15500 kg
  • Cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 4650 to 9650
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. B chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 38 to 33
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for moderately grounds reduced by 20%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for soft grounds reduced by 8%
  • Power capacity of Maybach HL 66 P engine changed from 200 to 180
  • Body weight changed from 7000 kg to 6830 kg
  • Tank tier changed from III to IV
  • Tank cost changed from 39000 to 155000
  • Repair cost increased by 21%
  • Max reverse speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • View range for PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 330 m to 360 m
  • Reload time of 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Reload time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Dispersion on turret turn for 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun reduced by 29%
  • Elevation angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from 8 degrees to 10 degrees
  • Dispersion on turret turn for 5 cm KwK 38 L/42 gum reduced by 25%
  • Added new 3 cm M.K.103 gun
  • Added new 5 cm KwK 39 L/60 gun
  • PzKpfw-IIL-Großturm turret tier changed from 4 to 5
  • Cost of PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 4700 to 10500
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Großturm changed from 26 deg/sec to 38 deg/sec
  • Turret weight changed from 2500 kg to 2000 kg
  • View range of PzKpfw-IIL-Luchsturm turret changed from 320 m to 330 m
  • Aiming time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 1.6 sec to 1.5 sec
  • Reload time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm Flak 38 L/112 gun reduced by 20%
  • Aiming time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 1.6 sec to 1.5sec
  • Reload time for 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm KwK 38 L/55 gun reduced by 20%
  • Elevation angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from -20 degrees to -16 degrees
  • Depression angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from 10 degrees to 8 degrees
  • Added new 3 cm M.K.103 gum
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Luchsturm changed from 39 deg/sec to 42 deg/sec
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Großturm turret mounted changed from 230 to 340 points.
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Luchsturm turret mounted changed from 190 to 310 points.
 • VK 1602 Leopard:
  • Cammo price increased by 25%
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. A changed from 22250 kg. to 21900 kg.
  • Changed reversal mechanism for suspencion Leopardketten Ausf. A
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. A changed from 30 to 33
  • Gun dispersion on movement with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Gun dispersion on turning with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on moderately soft grounds decreased by 29%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on soft grounds decreased by 8%
  • Research cost for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 2615 to 5100
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 25550 kg. to 24000 kg.
  • Price for suspencion Leopardketten Ausf. B changed from 10740.0 to 12740.0
  • Changed reversal mechanism for Leopardketten Ausf. B
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. B changed from 33 to 36
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B on moderately soft grounds decreased by 27%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B ?? on soft grounds decreased by 9%
  • Hull weight changed from 10000 kg to 12320 kg
  • Tank price changed from 210000 to 355000
  • Repair costs increased by 7%
  • Max reverce speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • Max forward speed changed from 68 km/h to 60 km/h
  • View range for turret Leopardturm changed from 350 m. to 380 m.
  • Aiming time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.3 sec. to 1.7 sec.
  • Elevation angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 10 degrees
  • Reloading time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.5 sec. to 2.1 sec.
  • Dispercion for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 0.4 ? to 0.39 ?
  • Added 3 cm M.K.103 gun
  • Removed the followin gun - 3,7 cm KwK 36 L/46.5
  • Removed the followin gun - 5 cm KwK 38 L/42
  • Turrer rotation speed for Leopardturm changed from 42 deg/sec to 40 deg/sec
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2000 kg
  • HP changed from 390 to 440.
 • VK 2801:
  • Camouflage cost increased by 20%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension load capacity changed from 22500 kg. to 26500 kg.
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on solid ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on moderately soft ground decreased by 15%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on soft ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension load capacity changed from 28800 kg to 29000 kg
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension performance on soft ground decreased by 10%
  • Hull weight changed from 10500 kg to 13438 kg
  • Tank Tier changed from V to VI
  • Tank price changed from 705000 to 945000
  • Maximum speed changed from 72 km/h to 60 km/h
  • View distance of VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 350 m to 370 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 5 cm KwK 39 L/60 gun on turret traverse decreased by 33%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading speed of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • 7,5 cm KwK 37 L/24 gun dispersion on turret traverse decreased by 17%
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/43gun on turret traverse decreased by 17%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reload time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun on turret traverse decreased by 17%
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2800 kg
  • Aiming time of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 1.7 sec to 2.3 sec
  • Elevation angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun on turret traverse increased by 33%
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Turret weight changed from 4000 kg to 3000 kg
  • Durability with VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 560 to 550 hit points
Smaller Tank Changes:
 • [b]German Tanks:[/] [list]
 • PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther lower nose plate increased to 55 degrees. It's a buff.
 • Thickness of lower frontal hull armour of PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther has been redused to 55 mm. - Nerf
 • [/list]
 • Chinese tanks:
  • Type 2597 Chi-Ha: Cost of 57 mm Gun Type 97 gun is changed from 3000 to 2000
  • T-34-2 Fixed camo costs.
  • WZ-132: Cost of the engine 8V135 is changed from 43000 to 49000, Reloading time for 100 mm 59-100T gun is changed from 8.6 sec. to 9.1 sec.
 • French tanks:
  • AMX M4(1945): Depression angle of 105 mm Canon 13TR gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 30 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 45 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm F3 gun changed from 5 degrees to 10 degrees
  • RenaultBS: Load capacity of RenaultBS M17 chassis changed form 7800 kg to 5000 kg, Load capacity of RenaultBS M26/M27 chassis changed form 8200 kg to 7000 kg, Body weight changed from 2750 kg to 2714 kgBritish tanks:
 • British tanks:
  • Added a branch of tank destroyers: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, ?? 2, ?? 7, Gun Carrier Churchill, ?? 8, ?? 15, ?39 Tortoise, FV215b(183).
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks up to 203, 203 and 254 mm accordingly
  • Crusader: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • Cromwell: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • FV215b(183): Cost of 183mm HESH shell for British TD ) raised to 20 gold, Cost of 20pdr HE Mk3 shell raised to 260 credits.
 • American tanks:
  • M4A2E4 Sherman: Elevation angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from -25 degrees to -20 degrees, Depression angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from 10 degrees to 5 degrees
  • Ram II: Body weight changed from 12600 kg to 12670 kg
  • T57 Heavy Tank: Elevation angle of 120 mm Gun T179 gun changed from -15 degrees to -12 degrees
 • Soviet tanks:
  • New premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • T-44: Reduced slope of the lower nose plate to 45 degrees. -buff (unless evidence to the contrary arises)
  • Object 212: Load capacity of Object 212 chassis changed from 55000 kg to 55500 kg
  • Object 261: Load capacity of Object 261 chassis changed from 59200 kg to 59900 kg
  • S-51: Load capacity of S-51 chassis changed from 50500 kg to 52000 kg
Volgende patch - v.0.8.5:
As well as plenty of new content which we’ll share later, the upcoming 8.5 update will bring a lot of happiness to all fans of light and medium vehicles. New Soviet and German tanks will be introduced to the game. Among them will be the T-60 light tank (USSR) and the Leopard 1 medium tank (Germany)
http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.


http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2
http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
atticus182atticusNL
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
Geitje1Kimm1e
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HeadacheHeadache
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
pkregtingDeleRT83
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNAFUPanzerPunisher
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
TuintjeA_Fools_Hope
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH

http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 12:35:
[...]

waarschijnlijk tracked iemand anders jou account dan die wel ingelogd heeft.
je kan als je ingelogd bent, je eigen account + 4 andere accounts tracken, en die worden dan mits er gespeeld wordt dagenlijks bijgehouden.
Lol, waarom zou er iemand een ander account willen tracken.. :P
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 13:16:
ik vind ze persoonlijk weinig nut hebben op alles onder de tier 6. Bij tier 5 kun je binnen 30 seconden kapot geschoten worden zonder ook maar 1hp schade te hebben veroorzaakt en niemand gespot te hebben en je hebt nog 1k winst.

Vanaf tier 6 heb je dan 5k verlies. Het verschil tussen tier 5 en 6 is erg groot, 6 en 7 ook, maar 7 en 8 weer niet. Verrschil tussen een kapotte IS en een kapotte IS-3 is maar 2 of 3k
Of ze zorgen er juist voor om niet binnen 30 seconde kapot te zijn.
Consumables zijn altijd goed om te gebruiken en als je ze in discount inslaat dan is het helemaal goedkoop :)
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 13:22:
Tier 8 is verlies draaien zonder premium, of heel lang doen voordat je je tank + modules + onderdelen eruithebt. Met premium is het te doen, ligt ook aan hoe goed je bent/hoe goed je tank is.

Tier 7 vind ik zonder premium te doen, mijn IS heeft zichzelf al lang en breed terugverdient vclgens mij.
Als je een beetje voorzichting speelt kun je echt wel credits maken op tier 8 zonder premium. Als je zorgt dat je in ieder geval genoeg bijdraagt in een battle maak je winst.
ed31 schreef op woensdag 10 april 2013 @ 13:38:
[...]

Ik zou willen adviseren om ze in ieder geval wel erop te zetten en wel/niet gebruiken van het moment laten afhangen. Een reparatiekistje gebruiken voor je tracks is vrij zinloos als je als laatste tegenover 5 tegenstanders staat met ngo 3% HP, maar sta je als laatste 1:1 met een behoorlijk kapot geschoten tegenstander , dan is het toch verrekte handig als je je damaged gun nog even kunt repareren......
Mee eens, er zijn toch genoeg momenten dat ze levensreddend kunnen zijn.
rgras schreef op woensdag 10 april 2013 @ 14:26:
Ik weet niet wat ik doe, maar ik krijg de laatste dagen bij 50% van de potjes een kapotte ammorack.
Om het met credits te doen moet je de 3e skill op 50% hebben.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:19:
[...]

Dat vroeg ik me dus af he, hoe zit het met de RNG in CW/Trainingsroom?
Je kan dan nog zo'n goede speler/clan zijn, maar als de RNG God je niet mag op dat moment, en alles overal heen vliegt, verlies je de pot, eigenlijk is dat dan ongewild match fixing imho?
Nee perse hoor want je bent niet alleen. Daarnaast heeft de tactiek en met name hoe er wordt ingespeeld op de tegenstander een heel erg grote invloed :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
VasZaitsev schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:30:
je hebt niet alle, enkele, zoals Swamp, zijn er tijdelijk uitgehaald [swamp was sowieso kut, maar ach].

Maar, sommigen komen wel meer voor ja, maar dat komt omdat niks compleet random is, staat ook op de wiki. Himmelsdorf, Mines, Karelia en die andere komen het meest voor.
Ik wil Komarin weer terug! Erg leuke map, zeker nadat die 2 patches terug al helemaal aangepakt is :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 15:32:
[...]

Ok, dank.


[...]

ja dat wel, maar dan moet je ze nog wel raken waar jij het wilt :+
als jij 3 schoten bounced vanwege de RNG afwijking, en je tegenstander niet, ben jij kapot en hij niet bijv.
Maar als jij 3 schoten weet te bouncen (met gold) dan ben je gewoon slecht aan het aimen of schieten.
Ik betrap me er soms ook wel op hoor dat ik eigenlijk iets minder laks moet wezen en dat is soms nog wel hetgeen wat me tegenhoud voor hogere scores.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik heb dus echt geen tijd en zin om weer een onzin discussie te moeten gaan opbreken dus ik verwacht dat men hier volwassen genoeg is en eens goed bij zichzelf nagaat wat er hier fout gaat.

Laten we daarom maar weer ontopic te gaan en de sfeer leuk en gezellig te houden!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mickroz schreef op woensdag 10 april 2013 @ 17:44:
al 4 gebruikers in http://irc.tweakers.net/wot :D
met dank aan Dynosu, misschien handig voor de OP of in de QR voor de slowchat?
Zal ik toevoegen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Het stukje over de GoT channel iets uitgebreid en benadrukt, tevens kwam ik wat oude info tegen die ik eruit heb gehaald en daarnaast nog de links leesbaarder gemaakt (als ze dat nog niet waren) :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
User schreef op woensdag 10 april 2013 @ 22:36:
Ligt het aan mij, of mis ik in je skins de textures van de tank zelf? Zoals de bouten, moeren, lasnaden en dergelijke.

En ik weet het niet zeker, maar volgens mij klopt de kleur niet helemaal. Volgens mij waren de NL tanks in de jaren '60 een heel stuk groener.
Komt door al die lagen verf dan zie je dat soort dingen wat minder.... ;)
Ronineter schreef op woensdag 10 april 2013 @ 22:29:
Heey guys!
Ik speel ook veel World of Tanks en kom gewoon hier om in het Nederlands te babellen over de game.

Kwam deze topic tegen op google en dacht waarom ook niet.

Is het niet zo dat voor de historical battles de GoT TS server gebruikt wordt? Ik herinner me dat ik daar een aantal keer geweest ben voor dat doeleind.

Over de giftshop packages. Had persoonlijk liever gezien dat ze de Type 59 zouden doen. Meer mensen willen die en die is leuker om te spelen. (Ik heb ze beide)
Niet alleen voor de historical battles wordt de GoT Teamspeakserver gebruikt.
Type 59 in de giftshop...deze tank is er uit gehaald om de game weer in balans te brengen aangezien heel veel spelers hem nog steeds OP vinden..wat hij stiekem eigenlijk niet meer is >:) .

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
filipy23 schreef op woensdag 10 april 2013 @ 22:46:
[...]


Zo. Ik had al wat aankopen van geunlockte tanks, equipment, en het trainen van crews uitgesteld, en ik ben nu even als een autistisch dwangneurotje gaan zitten boekhouden. Moet tot en in het weekend ruwweg 34k xp en 1 miljoen credits bij elkaar sprokkelen.

Onder het mom van, hoe doe jij dat nou, superbabs, mijn lijstje:
Ashrah schreef op woensdag 10 april 2013 @ 22:58:
[...]

Hmm Type69 in de aanbieding .... kopen of niet ....
Type 62 of de USA T69?? die laatste is in de aanbieding ja..

[Voor 17% gewijzigd door ShockWave op 10-04-2013 23:18]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Wel slecht dat dat andere team daardoor ook nog verliest ook :X
Zeker die E50Ms hadden makkelijk die kleine beestjes kunnen pakken.
Ronineter schreef op donderdag 11 april 2013 @ 09:49:
[...]

Ach joh, er zijn tenminste nog andere bonussen waar je van kan genieten. Ik zeg dan ook altijd volgende keer misschien beter.
Exact, er zijn genoeg lui die totaal niet profiteren van de tanks in de sales of extra profit op de tanks.
Gelukkig heb ik daar nu zeker wel profijt van!

Mijn to-do lijstje deze special:
 • Iets goud erbij halen zodat ik 180 premium kan halen
 • <450 gold omzetten naar exp om dan de tier 5 franse tank destroyer te unlocken (+ Gun en Tracks)
 • Crew kopen voor de franse TD's
 • Vrijwel alle tanks die ik speel dubbelen voor de x5 (behalve misschien de E-100, Maus en T-34)
 • Tier 8's spelen voor extra credit income
 • Equipment nakijken en inslaan waar nodig (zoals mijn toekomstig nieuwe TD)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Je weet dat je de felicitatiekaart ook gewoon had kunnen opsturen Kaap? :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kijk naar wie het team gemaakt heeft (vaak is dat ook de FC), er zijn een aantal hele goede FC's in TC's maar niet alle teams nemen iedereen zomaar mee.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wsLy schreef op donderdag 11 april 2013 @ 12:19:
Hami is volgens mij een Belg? Althans die zat gisteren op onze TS en de TS gaf aan dat hij uit België is.
Hami is Duits, maar het kan zijn dat The_Flash weer eens aan het trollen was.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Gewoon afwachten inderdaad, het duurde ook een dag voordat wij het nieuwsbericht op de FP kregen dus wie weet komen die packages nog wel in de loop van de dag/morgen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Vandaag Caernarvon verkocht....en ook mijn HE shells a 4 mill kwijt....die werden gelijk meeverkocht met die tank...... ;w .
Ja alles was leeggehaald voor verkoop en je kan niet 70k shells in je tank stoppen en meeverkopen...
Ninjapatch om van de overtollige shellstack af te komen?? :(

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
ShockWave schreef op donderdag 11 april 2013 @ 14:20:
Vandaag Caernarvon verkocht....en ook mijn HE shells a 4 mill kwijt....die werden gelijk meeverkocht met die tank...... ;w .
Ja alles was leeggehaald voor verkoop en je kan niet 70k shells in je tank stoppen en meeverkopen...
Ninjapatch om van de overtollige shellstack af te komen?? :(
Oei dat is zuur, geen enkele Britse tank hier maar de shells had ik nog (zojuist in voorbereiding op het weekend mijn laatste 40k stuks verkocht :)).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op donderdag 11 april 2013 @ 16:42:
[...]

Is de 3e keer al dat ik een tank beu ben geraakt door dat ie zo bagger speelt..

- AC Mle 46
- Type E
- En nu de M7 Triest..
Ieder zijn meug denk ik maar zo, de M7 Priest vond ik echt onwijs leuk! De M37 daarentegen was echt ploeteren.
Ach ga weer verder grinden op de T54E1;
Eindelijk overal 5e skills _/-\o_ nu op naar de 6e.
Sick! Gefeliciteerd, mijn T32 zit nog op de 84% van de 4e skill.
Had ik mijn crew management maar ook zo efficiënt gedaan in het eerste jaar als dat ik nu doe :'(

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op donderdag 11 april 2013 @ 17:18:
[...]

True dat :), vond ze beide even slecht.. denk niet dat de M41 beter gaat worden maar goed.
De M41 vond ik eerst echt lastig spelen maar eenmaal onder de knie best wel fijn, als in valt zeer prima mee te spelen als non-arty speler!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wsLy schreef op donderdag 11 april 2013 @ 21:12:
[...]

Overschieten is iets anders dan dit schot, dit valt in de categorie 'WTF????' Hoe kan die shell in godsnaam daar terecht komen... Iets van 50 of 100m verschil..
Hoogte verschil, dit is het tegenovergestelde van achter een heuvel aimen om iemand op de slope erachter te kunnen raken :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
User schreef op donderdag 11 april 2013 @ 21:21:
[...]
Euh, die gast die geraakt werd, stond niet in de vuurlinie?
Ah ik had niet gezien dat hij meer ten zuiden stond (geen minimap sucks :P) Na nog eens kijken zat ik de schotsrichting :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Vanavond snap ik niet wat er aan de hand was met de teams maar ze waren stuk voor stuk beladen met idioten, de wins zijn dan ook op één hand te tellen zelfs na het proberen van verschillende tanks en tiers.
Het was gewoon allemaal even vol met die idioten :(

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Knowuse schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 09:25:
Gisteren niks aan de hand voor mij, Tiger 12 potjes en 58.33% winst ( maar de T28 Prototype 9 potjes met slechts 33.33% winst).
Het lukte mij in veel gevallen niet om met twee erg goede platoons het team te kunnen dragen :)
Overigens heb jij gezamelijk met die twee tanks ook maar 47.5% kunnen winnen :P

Bij ging het mis op de BatChat, IS3 en T-34-85 en wat ik ook deed kon ik er niks aan veranderen.
Wat dan wel weer een leuk moment was was met de T-34-85 een Tiger P finaal in de pan hakken in mijn eentje.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
User schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 10:23:
Mij lijkt die T69 ook erg vet! Ik ben geen echte fan van autoloaders (heb mijn batchat verkocht), maar dit ding ziet er gewoon erg gaaf uit. :P

Kan iemand mij trouwens vertellen hoe lang de reload van de top gun op de T69 is?

Om hem nog met korting te kunnen kopen, moet ik wel 200k grinden in 2 á 3 dagen. :'(
Met BIA en Vents is de reload ongeveer 25 seconden.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Per groep ingedeeld maar par tank!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Sneezzer schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 12:16:
[...]


Op welke tank(s) ga jij je focussen? Dan kies ik een ander :P

Trouwens, ik kom ook niet vaak de T34-1 tegen, en laat ik daar nu net goed mee kunnen scoren ;-)!!!
Daar moet ik helaas nog iets teveel exp voor, wat betreft tanks die ik ga proberen voor de contest zijn eigenlijk de tanks die ik graag speel/in de garage heb. T32, IS3, 110, AMX 50 100, 50b etc ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Paar potjes gedaan en het was inderdaad goed te doen! Alleen het laatste potje verloren door een team dat hard af ging.. Lekker met verschillende tanks gereden en zo ook met mijn kersverse S-35 CA! De gun en tracks erop gezet met een beetje free exp en mijn eerste win was 1500 damage in een tier 7 match. Afgezien van een gun die ik niet ga gebruiken was de tank meteen full ops :P Daarna nog een potje waarbij ik zelfs 2k damage wist te doen in tier 7 en Mastery Badge 1 haalde (maar 1350+ exp..). Ik zit inmiddels alweer 25% richting de ARL v39 maar ik zal hem in ieder geval door de special met 100% income nog wel iets langer spelen zodat ik tevens de crew ook iets kan levelen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik ga ervan uit dat niet veel mensen de lage tier franse TD's spelen dus ik hoop daar misschien wel wat gold mee te kunnen scoren :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
eL_Jay schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 15:07:

WTF is de selling price gehalveerd. Meen me te herinneren dat als je vroeger equipment van 500k in de sale kocht voor 250k, dat je ze dan ook kon verkopen voor 250k. Zie nu in mijn depot waardes van 125K en 150K resale price :(
Wat je in de sale koopt voor 250k kan je inderdaad ook weer verkopen voor 250k...buiten de sale om.
Nu zijn ze inderdaad 125 resaleprice maar na de special weer gewoon 250k resale.. O-)

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Jammer dat ik zo moet werken, had graag mijn winnrate nog wat verder laten kelderen...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/wot/Smile_ohmy.gif

Toch nog een laatste win..niet goed voor de looserate..
Victory!
Map: Karelia
Date: zaterdag 13 april 2013 11:39:09
Vehicle: Conqueror
Exp: 7.310 (x5) + Credits: 49.789
Achievements: : Confederate, Mastery Badge: "2nd Class"
Shit......teveel gewonnen...volgende keer iets minder mijn best doen O-)
Wins / Battles 5 / 10 50%

Avg. / Total Exp. 739 / 28 350
Credits total 68 999

[Voor 56% gewijzigd door ShockWave op 13-04-2013 11:54]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Masterybadges worden berekend over de afgelopen week en niet per dag dus netjes voor je 2e dag...

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
G3n3t!cs schreef op zaterdag 13 april 2013 @ 11:50:
naja ik zal het is proberen :D niet meer sidescrapen dus maar gewoon de hoek om rammen en vol er op af
Als je goed sidescraped dan kan het echt wel op de IS3 :)

Gisteren een aantal potjes echt onwijs veel pech gehad maar over het algemeen gisteren echt een fijne avond gehad! Ik weet alleen wel dat ik met die franse tier 5 TD liever in tier 7 zit zodat ik voldoende damage kan doen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dat had ik eergisteren heel erg en gisteren op de S35 CA in de tier 5 potjes. KV1 tanks kunnen erg veel absorberen zeg..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Nemean schreef op zaterdag 13 april 2013 @ 15:29:
Ik heb ook af en toe er last van dat mijn gun gewoon niet schiet.. dat ik kan klikken wat ik wil maar dat er geen shell uit mijn loop komt.. en doe geen damage.. hoor geen melding.. ook zo'n kak bug.
Viel mij ook al een aantal keer op, reloadtimer op 0, relaodcirkel groen, klik...niks.
Dan kijk je of je het wel goed hebt gezien ja idd, klik en boem.
Op momenten dat het life or death is dan ben je de sjaak..

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Het is iets van de laatste dagen, voorheen was er niks aan de hand en ook de mods niet aangepast. (jimbo's croshairmod)..
Hmmm begint me ineens te dagen dat een paar dagen terug een update is geweest van de garage... :| mischien daarmee te maken??

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Voorheen ook wel eens sporadisch gehad hoor, echt niet iets van de laatste patch (voor mij in ieder geval niet).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Appie Heijn schreef op zaterdag 13 april 2013 @ 21:30:
Kan iemand mij adviseren welke crew skills ik het beste op mijn SU100Y kan nemen?
Heb al BIA actief dus gaat om 2e skill/perk.

Zit zelf te denken aan:
Commander, Recon, view range is niet al te best, tevens start deze perk al vanaf het begin.
Gunner1, Repairs, niets anders wat nuttig is wat tevens vanaf het begin actief is.
Gunner2, Snapshot, deze heb ik geërfd van een andere td.
Driver, Controlled impact, idem
Loader1, Repairs
Loader2, Repairs
Sixth Sense voor de Commander!, Recon is echt voor als je niks te levelen hebt want dat geeft maar een boost van 2%. Driver, Offroad-driving of Clutch Breaking.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Van de week ook 42% gehaald, vandaag wel beter (niet zo goed als gisteren) maar toch zaten er op een gegeven moment potjes bij dat je echt achter je oren gaat krabben. Tevens bracht de S-35 CA me enkel ongeluk vandaag.. Achja, in ieder geval niet zo slecht als Donderdag :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Mickroz schreef op zondag 14 april 2013 @ 18:17:
je kan je crew in 1 keer allemaal naar de barracks sturen, in 1 keer naar een andere tank is niet mogenlijk nog.
XVM to the rescue, laatste xvm versie kan je met rechtsklik op een leeg crewvak van een tank kiezen voor
"put own crew" of "put best crew"
Dan wordt een volledige crew geladen

[Voor 4% gewijzigd door ShockWave op 14-04-2013 18:39]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
SimpelenLeuk schreef op zondag 14 april 2013 @ 21:48:
Topgun + T34 = $_$

De teams zijn echt alles of niets, een tussenweg heb ik vandaag bijna niet gezien.

Well gisteren de SU-122-44 aangeschaft, echt een fun tank as told :).
T34 heeft maar 1 gun er valt niks te researchen op die tank... ;)

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
De tier 5 franse TD heb ik bijna af, helaas echt wel veel pech gehad. Of goede potjes en keihard verliezen of slechte potjes/niet veel kunnen doen. Daarentegen ging het super op de Type 58 en T-34-85 en de meeste andere van mijn tanks. De kosten van de TD en equipment terug verdiend, tevens >500k winst gemaakt en lekker de crews wat bij kunnen schaven.

Zaterdag wel helaas een dipje gehad (gelukkig niet zo erg als Donderdag) maar overal ligt de winrate van dit weekend >77% dus ik klaag niet :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Masuchievo schreef op maandag 15 april 2013 @ 10:30:
Ik heb sinds gisteren mijn SU-100. Ik heb er nu een cammo net en een gunrammer opliggen. Wat moet ik hierna pakken?

En nog maar 18K exp tot mijn SU-14!!
Ventilation is altijd een no-brainer!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Masuchievo schreef op maandag 15 april 2013 @ 10:44:
[...]


zzz.... rammer moet venti zijn. Goede morgen!! tis weer maandag en mijn brein werkt niet mee.
Ik weet zo uit het hoofd niet wat de reload van de SU-100 is (sowieso 2 jaar geleden dat ik die voor het laatst heb gespeeld) maar als de RoF snel is dan zou ik voor een GLD gaan.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
TheJukeBox schreef op maandag 15 april 2013 @ 11:39:
[...]


ik doe eigenlijk vaak Rammer, Ventilation en ik heb nu volgens mij gun laying drive ( 10% accurater volgens mij )
Vertical stabilizer is voor een kleinere aimcirkel dus iets accurater tijdens rijden.
Mijn standaard setup op bijna alles vanaf tier 8 is ventilation, rammer en vstb.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ja sommige van die Russen zijn echt onwijs goed, helaas zijn veel van die Russische teams echt zo asociaal als de pest.. Al meerdere malen meegemaakt in ESL.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Masuchievo schreef op maandag 15 april 2013 @ 14:32:
Ik ben echt een groot fan van arty's en op het moment bijna bij mijn su-14. Nu zou ik eigenlijk toch wel een ander soort arty erbij willen nemen. Nu zie ik iedereen rondwandelen met de duitsers dan wel de amerikanen. Waarom niet met de fransen? En wat zijn de pro's en con's? Ik kan dit niet echt opzoeken hier op stage (blokades ed.) en het zit nu vast in mijn brein.
De tier 6 en 7 zijn goed maar de BatChat arty heeft een wel heel erg willekeurige damage output van wat ik hoor.
dynosu schreef op maandag 15 april 2013 @ 14:52:
[...]

Dat is de reden dat ik zelf het esl systeem niet leuk vind. Teveel geruzie en gezeik met polen en russen. Heb dat nu 2x meegemaakt en was voor mij een flinke afknapper.
Ruzie zie ik vrijwel nooit maar sommige teams denken de regels beter te kennen en gaan dan problemen veroorzaken. Zet ze recht in het aansluitende potje en ze zullen zich voortaan gedragen (of zoals ons is overkomen het team gelijk laten verwijderen :D).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dan zouden de sign-ins zich moeten plaats vinden via de WoT site in plaats van via ESL om zodoende de special battles te kunnen laten poppen. Opzich niet zo'n gek idee maar op het moment is er al vrij weinig wat er mis kan gaan. Enkel dat de games uitlopen omdat er draws gespeeld worden of dat één van de teams te weinig af weet van de regels en moeilijk te overtuigen is.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ja franse arty, snelle rijders, vanaf plekken schieten waar men niet verwacht, denk dan aan de heuvel op Campinvoka als jouw team die heeft vrijgespeeld.
Je kan dan heerlijk de campers op de enemy base achter de huisjes vandaan schieten.
Accuraat maar helaas weinig damage en vooral weinig splash wat wel jammer is, kan niet eens een capper achter het rotsje splashen op El Halluf tijdens een encounterbattle.

GW Tiger...hmmm ben bijna bij de GW E.
Traag, lange aim en reload maar wel redelijke splash en redelijk accuraat.
Vandaag bijna een Jagdpanzer E100 ge 1 shot door 2004dmg te doen.
Waarschijnlijk penetrerende HE shell op zijn ammorack ofzo...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/wot/arta.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Heb je ooit de ESL site gezien? Die is echt crappy, vage links die weer terugleiden naar waar je was etc.
Ben het wel met je eens hoor dat het 'gestroomlijnder' mag maar ik moet zeggen dat het gelukkig wel vaak genoeg goed gaat voor mijn doen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op maandag 15 april 2013 @ 22:04:
[...]

Heb je wel eens clanbase gespeeld? Zo niet, geloof me dat is zoveel malen erger. :+
Ja maar daar kon ik alles wel vinden en waren er geen 'loopende' linkjes :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
MrOleo schreef op maandag 15 april 2013 @ 23:03:
Fail team monday, ik ben er klaar mee :(
Het was of overtuigend winnen of keihard verliezen... En ik snap nu ook waarom mensen de S35 CA en ARL V39 zo klote vinden. Zo ontzettend veel bounces of 0-crits zelfs als je met gold schiet dat is gewoon niet leuk meer.. Daarnet ook een hel gehad om de x5 op de V39 te halen (heb ik niet eens andere 'prioriteits' tanks gedubbeld..). Ik heb dan nog wel niet de top gun maar wel de top gun van de V39 en dat ding 0-crit en bounce zelfs op de kont van een T29 op 10 meter afstand, verliezen we daardoor de battle ook nog :/

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
BolleBeer schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 03:27:
Ik moet eerlijk toegeven, ik vond de S35CA veel fijner spelen dan de ARL V39. De V39 is echt een onding om er ook maar iets nuttigs mee te doen.
Het enige waar die goed in is, is het opscheppen dat de gun langer is dan de body. :)
Met de top gun hoop ik toch wel een stuk beter te kunnen spelen door de stuk hogere penetratie (als ik dat had gehad gisteren had ik best wel dikke potjes kunnen hebben, ~50% was bounce/ricochet of 0-crit).
SimpelenLeuk schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 08:36:
[...]


Klopt dat WOT niet klaar is voor implementatie van ESL in WOT.
- tier 1 vs tier 8, ik snap de functie en de uitdaging, maar toch is dit ietwat scheef.
Correctie, het is tier 1 vs tier 1 (mits je geen setup hebt met tier 6 arty bijv.).
djengizz schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 09:55:
[...]

Zolang er geen goede observer mode komt in WoT zal het nooit een populaire E-sport titel worden.
Observer mode voor streamers? Want dat zit er namelijk wel in (alleen kan het wel iets beter geregeld worden (genoeg accounts).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
themaxter schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 10:20:
[...]


Die top gun van de arl heb ik er weer afgegooid. Pen is goed, maar verder heb je er helemaal niks aan, speel nu met de 105mm schneider. Die bevalt eigenlijk het beste (goede damage en bij hoge tiers switch ik dan maar naar gold). Die topgun heeft gewoon een te lange aimtijd (2.9 sec) met de gun traverse van de ARL
Is de gun-ange (links en rechts) dan kleiner dan de 90mm gun? Want dit vond ik niet eens zo heel gek als je toch op afstand aan het schieten bent, enig probleem wat ik heb is dat ik zelfs met gold niet zo goed betrouwbaar kan pennen op tier 7+.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Joindry schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 10:21:
[...]


Die loader met maar twee skills is toch geen probleem, Bia en repair erop en klaar. Je andere loader dan BiA, repair, safe stowage en dan zie je maar. De andere skills zijn wat mij betreft best nutteloos.

De maus zou ik echt niet meer kopen. Is veel te traag voor pubs en in CW ben je er niks mee sinds gold ammo domineert. Het is een leuke presse papier, meer niet. E-50 moet je wel doen, die is leuk full ops (stock een drama)
Van het weekend toch 2x Maus gespeeld in CW (ook echt de enige :P), één potje 4k damage gedaan in een 1v3 situatie wat dus wel heel erg leuk was. Het andere potje werd ik keihard gerushed door 4 BatChat's en dan heb je geen kans :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
dion_b schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 11:10:
Oftewel een lading gratis credits in ration-vorm (of gebruikt iemand die dingen daadwerkelijk ipv gelijk verkopen?)
Ja die gebruik ik (behalve de engelse omdat ik die toch niet ga spelen ;)).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Mickroz schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 09:50:
zo, eindelijk mn ferdi elite, en nog 16k te gaan op de SU-8.
had trouwens gister de update van gunmod erop gezet, was ik al mn geluiden kwijt, hoorde alleen maar bij elk schot een pfieuw, haha was echt grappig, en ook wel lekker rustig, maar toch maar ff weer naar een versie eerder gegaan.
dus nu heb ik weer de thumb op de m103.
Als je het topic had gelezen op de NA server dan had je gezien dat die versie (1.57) op 1 april was gepost en alleen piew piew deed bij alle tanks..
Soundmod april foolsday

Er is al een update voor 0.8.5 gereed versie 1.6.
Uiteraard let niet iedereen op bij het downloaden maar er staat toch echt alleen geschikt voor 0.8.5 bij 0.8.4 crasht de boel..

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
KayD schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 16:10:
[...]


Goed, zeg dat het 20 a 25 seconden is. Maar ik rijd direct weg aan de start, en dat gaat met 15 tanks alle kanten op, dus spawn plek maakt dan toch niet zo veel uit, lijkt me?
Let maar eens goed op hoe iedereen altijd rijd en waar iedereen rijdt...geijkte paden altijd hetzelfde, mensen zijn gewoonte en kuddedieren
dus een goede artiespeler doet gewoon een blindshot op de plekken waar altijd wel iemand rijdt of campt.. ;)

[Voor 37% gewijzigd door ShockWave op 16-04-2013 16:18]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik moet zeggen dat ik in het geheel niet tegen arty ben, ja er zijn voor- en nadelen maar ik vind ze een toevoeging aan het spel mits er niet teveel van in het spel zitten. Soms kan arty knap irritant wezen maar in principe als je er goed voor uitkijkt is er nog geen man overboord.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
wsLy schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 18:08:
[...]

ShockWave, herinner je je dit nog van daarstraks }) }) ?

[afbeelding]
Prutstank... Met de stockgun... :X

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Er zitten wel wat heethoofden in PTS maar dat heb je in bijna elke clan wel :)
Stijlvol is het niet maar het is niet iets nieuws, om de pot kom je wel iemand tegen die alles en iedereen in de chat uitscheld.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
User schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 20:32:
[...]
Evul is dan ook ex-GoT. :P
Dat houdt je je hele loopbaan bij je dus je dient je ten alle tijden te gedragen

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik kan nog zo een hele rits met aardige lui van KAZNA opnoemen maar sinds mijn ESL team onderdeel geworden is van de KAZNA community ben ik misschien wel biased :+
In addition, improvements to basic Clan functionality were also proposed, including Clan treasury logging, Global Map image change and numerous other features to the client and interface. It is hoped that these changes will make Clans more appealing and easier to run, as well as enhancing the lifespan of them in the game.
Man man man, dat werd tijd en had er vanaf het begin al in moeten zitten! Ik ben in ieder geval blij dat dit er naar alle waarschijnlijkheid wel aan gaat komen.

[Voor 60% gewijzigd door psychoclown op 16-04-2013 20:41]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Alles vind plaats op de EU1 of EU2 servers van de EU multicluster, het is niet zoals BF of CoD dat je aparte servers hebt waar je joined en battles op doet.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Vandaag een topdag gehad, dikke fun met 2 nieuwe spelers in HARD..uiteraard weer Nederlanders...lekker rapen met de type59 en eindelijk mijn T69 leren waarderen...wat is dat ding OP in een threesome platoon.. }) .
TC ging ook super met heerlijke non standard tactics waarbij we soms op de enemy spawn stonden terwijl zij ons vergeefs aan het zoeken waren in de magic forrest... _O-
Focusfire kreeg daar een hele nieuwe betekenis doordat er telkens maar 1 tank werd gespot die dus de volle laag kreeg, daarna op naar de volgende.. O-)
vbaaddict geeft iets van 80% winnrate aan over 44 battles... :9~
Vorst8 schreef op woensdag 17 april 2013 @ 00:25:
Vandaag met mijn zoon aan het "map hacken" geweest op de testserver.
Je kunt dus op de heuvel van Pearl rivier komen, bijna tot boven in.
Uitzicht op beide capcirkels met nog 50m rijden tussen de positie's

Heb een replay en screenshots voor de ongelovigen ;)
Heb wel interesse in een replay en screenshots, kan via dm geloof ik.

[Voor 47% gewijzigd door ShockWave op 17-04-2013 00:38]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
dramborleg schreef op woensdag 17 april 2013 @ 09:16:
[...]

Lol, succes met crew trainen dan :P 8)7
Ik vind de Franse TD lijn al schandalig, 2-3 tanks lang heb ik een radio operator nodig die daarna wordt ingeruild voor een extra gunner..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
De 13 90 is het alleen al waard!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
psychoclown schreef op woensdag 17 april 2013 @ 09:27:
[...]

Ik vind de Franse TD lijn al schandalig, 2-3 tanks lang heb ik een radio operator nodig die daarna wordt ingeruild voor een extra gunner..
En bij de volgende tank heb je de extra gunner alweer niet meer nodig... :F

vwb het T71/T69 en amx verhaal beide lijnen zijn leuk.
T71 lekkere sniper annex trollscout beetje driften enzo... d:)b
Amx 13 90 heeft ook zijn charmes, lekker veel damage per schot maar naar mijn idee iets trager dan de T71 hoewel topspeed maar iets van 0.4 km scheelt.
Heb beide tanks in mijn garage staan voor TC.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Sneezzer schreef op woensdag 17 april 2013 @ 12:37:
Hoe vinden jullie de chineese light lijn? Ik heb nu de 59-16 en vind het een supertankje, echter lijkt de gun wel bolletjes wol te schieten (de autoloader). Ik beperk me dus heel erg tot scouten ipv. arty hunten.
Die autoloaders zijn echt crap, gebruik de Type T-34 gun. Die is ook niet supergoed maar daar kun je tenminste nog wat mee uithalen :)
BramSd schreef op woensdag 17 april 2013 @ 13:27:
Wordt jij niet chagerijnig van de winratio bij battles? Dat is al maandenlang het eerste wat ik eruit sloop als ik XMV opnieuw installeer na een patch. Ik raakte gefrustreerd bij matches met <30% winkans en ging slechter spelen en onnodige risico's nemen bij 95% winkans matches. Eruit gehaald en nooit meer teruggewild.
Gebruik je dan een custom config? Want ik gebruik altijd de full config die meegeleverd wordt en die winstkansen zie ik al maanden niet meer (gelukkig :)).
redwing schreef op woensdag 17 april 2013 @ 13:43:
[...]

Dat is puur hoe je er zelf mee omgaat. Ik vind het juist erg handig. Daarnaast is een winstkans van 30% nog steeds dat je gemiddeld ongeveer 1 van de 3 matches wint. Oftewel genoeg redenen om toch proberen er een goed potje van te maken.
Volledig mee eens, hetzelfde geldt voor de ingame efficiency/WN6 rating :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
dion_b schreef op woensdag 17 april 2013 @ 14:53:
[...]

Nope, iig niet met de T71 (T69 speel ik ws volgende week vrij). Ding heeft zat pen voor z'n rol - en speelt dus zo goed als identiek aan de Franse - en dat is leuk. Ik zou gewoon beide aanraden ;)
Dat van te weinig penetratie gaat dan met name om de T69 en iets mindere mate T54E1 :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Laten die 2 nou net een wat kleiner silhouet hebben en wat sneller reageren op gasgeven en sturen dan de T69 dus nog steeds geen gelijkheid voor de laatste...

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Gaat [PTS] ook al een eigen kledinglijn uitbrengen??

http://www.zeeman.com/getmedia/50d1b05f-2d86-42f6-8d62-8d819b293afb/zeeman_piraat_header.png

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Een beetje hoe de paar potjes van mij er vandaag uit zagen:
Defeat!
Map: Erlenberg
Date: woensdag 17 april 2013 19:25:08
Vehicle: Type 58
Exp: 886 + Credits: 35.143
2547 damage wat evenveel was als 10-11 spelers onder mij, enkel degene bij mij in het platoon had decent damage in de T82..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Jip99 schreef op donderdag 18 april 2013 @ 14:47:
[...]


misschien had die gewoon geen zin meer om te grinden voor de zoveelste tank.. en is die gewoon lomp aan het trollen....
Volgens mij kwam ik die Grim_1870 niet zo heel lang geleden ook al een keer tegen en toen speelde hij ook al om te huilen..
Seraphin schreef op donderdag 18 april 2013 @ 15:17:
[...]

Ik moet zeggen dat ik nog wel eens complimenten uitdeel aan het enemy team; recent nog in m'n ELC op magistrale wijze afgeschoten door een arty; ik op volle snelheid en zo onvoorspelbaar mogelijk bochtjes proberen te maken, en dan toch nog vól in mn gezicht een shell krijgen, tsja dan sta ik ff 2 seconden met knipperende ogen naar het rokende karkas te kijken om even aan die kerel te laten weten dat ik onder de indruk ben.

Zelf overigens laatst door m'n eigen team aangemoedigd / toegejuicht; base assault op Karelia (ik in KV1S, top tier), waarin we de overwinning voor de poorten van de hel hebben weggesleept; gecapped met nog 2 van ons in leven versus 1 overgebleven enemy.

Ter illustratie: tank ace + top gun + spartaan aan overgehouden. Gaf me toch wel een trots gevoel om te zien dat randoms nog in after-battle view bleven hangen om te kijken of we het zouden redden. :)
Dat probeer ik de laatste tijd ook wel te doen als het goed gaat om dan het team aan te moedigen.

Weet nog een pot van een hele tijd geleden op siegfriedline.
Een speler in een stock IS die in een tier 9 pot terechtkwam begon moeilijk te doen over de chat over de matchmaking en dat hij maar uit de battle ging stappen.
Kon hem overhalen om dit niet te doen, heb hem wat tips gegeven tijdens de match en aan het einde van de battle bedankte hij mij omdat hij het had overleefd en leuke damage had gedaan. d:)b

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Kojoottii schreef op donderdag 18 april 2013 @ 18:44:
[...]


erm je bedoelt dat 322 platoon kanaal? Dat wachtwoord staat gewoon op het WoT forum hoor...
_O-

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Maakt het alsnog wel een leuk kanaal met veel goede spelers van verschillende clans, veel waarmee ik normaal niet echt snel contact mee zou hebben :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Joindry schreef op donderdag 18 april 2013 @ 19:50:
Heeft er trouwens al iemand zijn beloning gekregen voor het insturen van zijn verjaardagskaartje? Of weet iemand wanneer ze dat gaan bekendmaken? Ik kan intussen wel een type 59 gebruiken :P
Ben ik ook wel benieuwd naar maar dat zullen er vast wel meer dan 2 zijn ;)
Ik volg atm de livestream maar wtf die kerels kunnen hard lullen over niks...
Vooral faal dat het niet op de wotproleague site staat maar goed op het officiële forum is er toch al een topic met verbeterpunten voor de livestreams omdat het gewoon zoveel beter kan (zeker als je kijkt naar de Golden League in RU).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
oosterhofjf schreef op donderdag 18 april 2013 @ 21:17:
[...]

Dadelijk wordt de Duitse crew zwaarder van gewicht omdat ze zoveel bradwursten eten en daarom dus de tank zwaarder. make sense toch?
Mit senf?

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Feli...voelt goed he d:)b *O*

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Oxigeon schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 08:37:
[...]

EDIT: Wat doen jullie met tanks die jullie ooit gekocht hebben... verkopen jullie die weer? Of houden jullie die ergens in het depot?
Ik behoud alleen maar de tanks die ik leuk vind om te spelen of ergens voor kan gebruiken ESL/CW.
Speel dan ook veel potjes op dezelfde tanks om de crew te trainen :)

Vond gisteren SPALE vs MOUZ wel erg cool om te zien, snap alleen niet zo goed hoe SPALE de eerste 2 matches zo makkelijk ten onder gingen. De 2x grille setup van MOUZ op Ensk snap ik dan ook weer niet goed..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
De fransen zijn juist verderop in de tree erg snel, armor van papier maar wel een flinke damage output door de autoloaders. Als je sterke tanks (armor-wise) wil dan zijn de russen (naar de IS4 toe) of de duitsers wel wat voor jou.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
solique schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 10:06:
Gisteravond echt een dramatische avond. Steeds in enorm hoge potten terecht komen waar je echt niets te zoeken hebt en/of in teams waar je alles in je eentje mag proberen.
De grind met de DB is al een hel maar op deze manier bijna ondraaglijk.
Wees blij dat het niet de Panther is, de DB is iets sneller, kleiner, minder kans op fire en heeft nog iets van armor ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Anoniem: 91397 schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 10:18:
Met mijn SU-152 weet ik vaak niet wanneer ik nou gespot ben. Als ik in gevecht ben waar tier 10-8 in zit word je zowieso sneller gespot dan dat je hun ooit zal spotten... Ook al heb ik de recon skill, coated optics en binocular
Recon is een skill die je enkel pas moet nemen als je niks anders nuttigs meer kunt grinden op je crew.
Gauw retrainen naar Sixth Sense!
ThomasG schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 10:51:
[...]
6th sense werkt ook alleen in het begin. Tenzij je aan het campen/snipen bent of artillerie speelt, heb je er niet zoveel aan. Als je een heavy speelt, dan weet je dat je gespot bent. Maar als je vervolgens gespot blijft (wat vaak voorkomt, als je bijv. pushed met heavies) dan heb je er niks meer aan. Dan had je beter iets anders kunnen nemen. En met een beetje ervaring kun je ook enigszins zelf bedenken of je gespot bent.
Dat komt omdat het een bug is die in 8.5 opgelost wordt, en dan nog is het een perk die ook voor heavies vrijwel een must-have is. Daarnaast is het nog steeds een van de beste perks die beschikbaar is voor de crew.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Anoniem: 91397 schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 11:14:
[...]

Recon zit nu op 96% dus die ga ik niet ff hertrainen :P
Geeft je nu maar 1,92% meer view range vandaar ;)
Ashrah schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 10:25:
[...]


Ik vind de DB zelf 100x lekkerder spelen dan de Panther, veel wendbaarder, kleiner profiel en je bounced nog eens iets.
Ja exact, vond ik vroeger niet maar daarna nog wel wat mee gespeeld in verband met 3vs3 ESL :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ed31 schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 12:00:
Premium account: check
Gold inkopen tegen discount: check, maar da's alweer een hele tijd geleden dat die actie er was, dus ben met de pz4 door mijn voorraadje heen.
Heb zelf alleen premium account en maak met mijn PZ IV derp de meeste potjes toch echt wel winst.
Je moet wel proberen alles raak en damage te schieten anders kost het inderdaad een aardige duit.

Edit: we zitten alweer op 44 pages...psycho :+ tijd voor deel 35.... oOo

[Voor 7% gewijzigd door ShockWave op 19-04-2013 12:20]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nee ik ga eens proberen hoe het loopt als we van patch tot patch werken (of misschien 100 pagina's) :)
Zeker met de huidige snelheid waarbij de 40 pagina's al binnen 2 weken vol zitten.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Misschien dat ik toch maar een keer een PZ IV of Sherman moet aanschaffen, voor beide heb ik wel een crew 'over'. Kan ik gelijk de stats op mijn PZ IV oppoetsen :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
ed31 schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 12:51:
Bij mij is 't de PZ4 geworden omdat ik die ooit al eens ge-unlocked had.
Heb eerder de Hetzer misbruikt als troll-mobiel, dat was helemaal een one-shot feest, maar ik speel toch veel liever met een draaibare koepel, vandaar de PZ4 voor als ik me ff moet afreageren......
Beide zijn geunlocked bij mij en voor beide heb ik er een crew voor (allebei medium) alleen de 3002 crew is een stuk beter met 3 skills :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
ed31 schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 13:25:
[...]


3 skills heb je echt niet nodig in dat soort battles hoor :P
Het gros van de battles ben je gigantisch overpowered
Maar ja, als je de crew toch hebt......
Als ik het doe dan doe ik het ook goed :P
Was dat maar zo in het eerste jaar na de launch dan had ik zowel op de verste USA crews als op de German al (bijna) 5 skills!
ed31 schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 13:26:
[...]


Hopenlijk ook korting op crew retrainen (of was dat vorige week al).
Heb nog een heavies crew klaarstaan die ik op de SP wil gaan inzetten
Was afgelopen weekend ook al ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Oxigeon schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 13:29:
[...]
Platoonen weet ik niet of ik daar al geschikt voor ben. Zie eigenlijk een beetje voor me dat ik dan gigantisch afgeschoten ga worden. En hoor dan eigenlijk de echte GOTTERS al vloeken door de microfoon etc.
Nee hoor doen we niet hoor tenminste ik niet en wat een voordeel is voor ons als een beginner meespeelt is dat we gelijk een bunny hebben die shells aantrekt zodat de rest van het platoon er geen last van heeft... O-)

geintje.. ;)
eL_Jay schreef op vrijdag 19 april 2013 @ 13:53:
Om nog maar eens de discussie aan te zwengelen, waarom was er ook alweer geen GoT3?

[Voor 19% gewijzigd door ShockWave op 19-04-2013 13:59]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
oops dubbelpost..

[Voor 91% gewijzigd door ShockWave op 19-04-2013 13:59]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Zo de wotpage is niet meer te bereiken..waarchijnlijk is elke pool oosteuropeaan zijn pasword aan het veranderen voor gratis goud..

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Helaas zit ik nog te ver van de tier 7 franse td af :P
De x3 daarentegen is wel mooi meegenomen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik had totaal geen problemen met het veranderen van het password moet ik zeggen en had het goud ook meteen binnen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
MrOleo schreef op zaterdag 20 april 2013 @ 11:59:
[...]


Average xp heeft niks te maken met ace badge, deze badges krijg je voor een goede single battle. (Overigens vind ik je gemiddelde niet enorm hoog)
Misschien speelt hij wel zonder premium :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
ThomasG schreef op zaterdag 20 april 2013 @ 17:25:
[...]
Ze zouden eigenlijk de experience altijd zonder premium moeten weergeven, net zoals op het scorebord na de battle. Het zelfde geld voor XVM (maar die haalt het gewoon van de site, waar het met premium erbij op gesteld staat). Mensen met een premium account hebben dan al gouw een hogere efficiency rating, puur omdat ze altijd met premium spelen. Maar dat geld natuurlijk niet voor win percentage etc. En als je veel in platoon speelt/CW's wint, gaat het natuurlijk ook al gouw omhoog.
Geen van de ratings worden de beïnvloed door average exp dus die vlieger gaat niet op ;)
NoxiuZ schreef op zaterdag 20 april 2013 @ 17:06:
[...]

Die badge krijg je niet voor één goede battle. Dan zou ik met een max van 2175 hem wel verdiend hebben denk ik.

Ik heb het even opgezocht, 't is voor de laatste week. En het gemiddelde niet hoog? :F

Hier; deze kerel snapt het spelletje zo te zien wel. En kijk dan naar het gemiddelde... :z

[afbeelding]

Mijn JP heeft die ace ook en die heeft hem met slechts 617xp gemiddeld.
Niet een heel slechte speler maar ook niet bepaald goed te noemen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Voor de geïnteresseerden, ik ben weer aan het livestreamen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Zojuist een lekkere pot met de T-34-85, ben aan het livestreamen en had een aardige pot op Sand River, Razor's Edge Contest here I come?
Victory!
Map: Sand River
Date: zondag 21 april 2013 12:09:14
Vehicle: T-34-85
Exp: 7.095 (x3) + Credits: 61.881
Achievements: : Radley-Walters's Medal, Top Gun, Defender, Mastery Badge: "Ace Tanker"

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ja had hoger kunnen blijven als die ik die onnodige losses niet had gehad.. :(
Maarja wel mijn best gedaan in die potjes!

[Voor 22% gewijzigd door psychoclown op 21-04-2013 13:40]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
BolleBeer schreef op zondag 21 april 2013 @ 17:12:
Heb net even op de test server mijn eerste rondje in de Indien-Panzer gereden en moet eerlijk zeggen, ik was verbaasd hoe lekker deze het doet voor een Duitse tank (fully ugraded met een 100% crew)

Heerlijk mobiel, lekkere gun die goed zijn mannetje staat. Vond de aim time en precisie goed. Teven wist de tank ook nog wat schoten van andere tier8s te bouncen.

Hopelijk blijft de test server nog een paar dagen open, zodat ik wat meer rondjes ermee kan rijden.
De kans is zeer groot dat we aankomende week 8.6 krijgen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream

Pagina: 1 2

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor slowchat kun je terecht in: WoT IRC channel


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee