Toon posts:

[Ervaringen] CouchPotato, Sickbeard, Headphones e.a. deel 3 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 614.069 views

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40

Het Grote topic voor downloadautomation deel 3

Dit topic is bedoeld als topic waarin geavanceerde media downloadprogramma's worden besproken die al het downloadwerk voor je automatiseren en daarmee in je media behoeften voorzien. Gezien de Tweakers.net-policy is het niet de bedoeling dat er over download-websites wordt gesproken of dat er gelinkt wordt naar illegale bronnen. Dat kan volgens mij ook prima achterwege blijven terwijl je het toch over dit soort programma's hebt. Je kunt het hebben over hun functies, bugs, features, installatie, ontwikkeling etc.

Deze programma's werken het beste in combinatie met een usenetprovider met flinke retentie en compleetheid, dus een abonnement is aan te raden. Daarnaast is het het mooiste geïntegreerd met SABnzbd (tegenwoordig is, NZBget een geduchte concurent), omdat er veel tussen de programma's en SABnzbd gecommuniceerd wordt (aanlevering en postprocessing). Vandaag de dag is ook torrents een alternatief, met de juiste versies heb je beperkte ondersteuning voor torrents en andere nzb-clients met blackhole-ondersteuning of volledig geïntegreerde ondersteuning.

De programma's ondersteunen bijna allemaal verschillende soorten van notificeren (zoals growl, prowl, notifo, twitter e.a.) XBMC zal de meest compatible HTPC-software zijn, maar ook Plex en Networked Mediatanks komen aan bod wat betreft generatie van metadata-bestanden en dergelijke. Wat er nog niet is kan altijd nog komen, maar zoals altijd geldt deze regel bij opensource: Als je zelf niet kunt programmeren en de maker zelf geen toegevoegde waarde in je idee ziet, zoek dan iemand die dat wel ziet en die het ook kan aanleveren als patch. Voor sommige systemen gaat de ontwikkeling daarom ook veel harder, denk hierbij aan XBMC-support, Plex-support, Android, iOS etc etc.

XDM
Een nieuwkomer op de markt van download managers is XDM: eXtendable Download Manager.
XDM: eXtendable Download Manager is een pluging gebaseerde download manager welke op dit moment nog in Beta fase is.
XDM is een op python gebaseerde applicatie waar de kracht hem voornamelijk zit in de modulaire opbouw en toe te voegen losse plugins.
Nadat ik door EJPostema in "[Ervaringen] CouchPotato, Sickbeard, Headphones e.a. deel 3" in aanraking gekomen ben met XDM ben ik van mening dat XDM wel als geduchte concurrent genoemd mag worden t.o.v. de al gevestigde download managers, SickBeard en CouchPotato (server).

Homepage: http://xdm.lad1337.de
Source: https://github.com/lad1337/XDM
Support forum: https://github.com/lad1337/XDM/issues

Klikkerdeklik
CouchPotato Server (CPv2)
CouchPotato Server (CPv2), geschreven door medetweaker RuudBurger, is een automatische nzb en torrent downloader waarmee je films kunt beheren. Je kunt een "wanted'-list aanmaken zodat CouchPotato Server op gezette tijden zal zoeken naar een nzb of torrent van deze films. Als deze gevonden wordt zal CouchPotato ze serveren aan je download programma. CouchPotato Server kan daarnaast de films voorzien van een cover, trailer, ondertitels en de nodige fanart en metadate (nfo's). Bij CouchPotato Server kan je ook aangeven welke kwaliteit je minimaal wilt hebben en welke vooral niet.

Homepage: https://couchpota.to
Source: https://github.com/RuudBurger/CouchPotatoServer
Support forum: https://couchpota.to/forum/

Klikkerdeklik
Headphones
Headphones, geschreven door Rembo10, is een programma dat automatisch of op verzoek speurt naar (nieuwe) albums van de door jou gevolgde artiesten. Het programma is ontzettend jong, 20 mei 2011 kwam de source online te staan, maar sindsdien gaat de ontwikkeling als een raket, helemaal nu meerdere mensen tegelijk code schrijven hiervoor. Het programma kan je muziek map of iTunes-library importeren en dan gaat het automatisch alle artiesten volgen.

Als er nieuwe albums van die artiesten uitkomen zal het gaan zoeken naar dat album en voor je downloaden als het op Usenet komt. Daarnaast kun je ook oudere albums op Wanted zetten, en kun je handmatig nieuwe artiesten toevoegen en zo complete collecties automatisch binnen laten hengelen en daarna zelfs voor je taggen en naar je muziek map verplaatsen. Het programma bevat nog veel bugs, is nog niet featurerijk en de web interface ziet er nog spartaans uit. Echter worden gereporte bugs meestal binnen een week geplet en de interface wordt aan gewerkt (en mogelijk zelfs skinnable).

Source: https://github.com/rembo10/headphones
MusicBrainz server: Elect in "[Ervaringen] CouchPotato, Sickbeard, Headphones e.a. deel 3"
Klikkerdeklik


Sick Beard
Sick Beard, geschreven door Midgetspy, presenteert zich op zijn website als een PVR programma, dat is een afkorting van Personal Video Recorder. Echter, het record helemaal niets, het is een geavanceerd programma dat bijhoudt welke series overzees worden uitgezonden en vervolgens Usenet (of torrents) afspeurt op zoek naar een download van die aflevering die is net is uitgezonden, of, als je dat wilt, zoekt naar oudere afleveringen. Het grote voordeel van Sick Beard is dat je, eenmaal de configuratie voorbij, je niet meer hoeft om te kijken naar je serie verzameling. Sick Beard vult deze automatisch aan met de nieuwste afleveringen, zo nodig in de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze series en afleveringen worden automatisch voorzien van covers, fanart en metadata-bestanden (nfo's).

Bovendien kan je via de web interface van Sick Beard bijhouden welke series binnenkort worden uitgezonden en welke je dus ook binnenkort kan verwachten op je harde schijf.

Homepage: http://sickbeard.com
Source: https://github.com/midgetspy/Sick-Beard en/of http://code.google.com/p/sickbeard
Support forum: http://sickbeard.com/forums

Veel gebruikte alternatieve versie: SickRage
Homepage: https://sickrage.tv
Source: https://github.com/echel0n/SickRage
Support forum: https://sickrage.tv/forums/

Klikkerdeklik


NzbDrone
Recentelijk meer bekendheid gekregen met name door het beschikbaar zijn voor Synology NAS is NzbDrone.
Deze is vergelijkbaar met Sickbeard maar werkt een stuk sneller/soepeler en ziet er wat gelikter uit.
Voor de beschikbare features zie hier

Homepage: http://nzbdrone.com/
Source: https://github.com/NzbDrone/NzbDrone
Support: http://nzbdrone.com/#support

Klikkerdeklik


Mylar
Tegenwoordig is zo'n beetje alles automatisch te downloaden. Boeken kon al, met LazyLibrarian, maar met comics is het tegenwoordig ook mogelijk dankzij Mylar. Dit project ontstond in september 2012 en is dankzij de actieve ontwikkeling een zeer betrouwbaar script geworden. Het is gebaseerd op HeadPhones, maar op de layout na is daar weinig meer van over. Mylar wordt tevens ondersteund door de nzbToMedia postprocessing scripts.

Source: https://github.com/evilhero/mylar

Klikkerdeklik


Subliminal
Subliminal, geschreven door Diaoul, is een fork van Periscope, of eigenlijk een doorontwikkeling daarvan, en is een programma dat automatisch of op verzoek speurt naar ondertitels voor al je films en series. Het kan voor je zoeken op basis van allerlei gegevens, hashdata, filmnaam, bestandsnaam etc. Het ondersteunt een flink aantal subtitlesites, je kunt hierin zelf voorkeuren opgeven. Subliminal is nog niet heel betrouwbaar qua resultaten. Je doet er dus goed aan af en toe de commandline te bekijken of het allemaal wel goed gaat. De ontwikkeling gaat wel gestaag door en stap voor stap worden issues aangepakt.

Je geeft op welke talen/subproviders je prefereert en het script doet de rest.

Source: https://github.com/Diaoul/subliminal

SABnzbd
SABnzbd is een Open Source Binary Newsreader geschreven in Python. Het is volledig gratis, eenvoudig te gebruiken, en werkt vrijwel overal. SABnzbd maakt Usenet zo eenvoudig en gestroomlijnd mogelijk door het automatiseren van alles wat we kunnen. Het enige wat je hoeft te doen is het toevoegen van een nzb-bestand. SABnzbd neemt het vanaf daar over, waar het automatisch zal worden gedownload, gecontroleerd, gerepareerd, uitgepakt en opgeslagen met geen menselijke interactie.

Note: Er worden geregeld meldingen gedaan dat SABnzbd moeilijk gaat doen met files rond de 15GB of hoger, download is traag en host systeem heeft moeite om te reageren. Van wat ik zo terug kon vinden doet dit zich voornamelijk voor op NAS systemen.

Homepage: http://sabnzbd.org
Source: https://github.com/sabnzbd/sabnzbd
Support forum: http://forums.sabnzbd.org
GoT-Topic: Het grote SABnzbd topic deel 1

Klikkerdeklik
NZBGet
NZBget is een cross-platform binaire newsgrabber voor nzb-bestanden, geschreven in C + + en daarom minder resource eisend als SABnzbd. Het ondersteunt een client / server-modus, automatische par-check/-repair en web-interface. NZBget vereist weinig systeembronnen en loopt geweldig op routers, NAS-apparaten en mediaspelers.

Homepage: http://nzbget.net
Source: http://sourceforge.net/projects/nzbget/
Support forum: http://nzbget.net/forum/?title=forum

Klikkerdeklik
Transmission
Transmission is ontworpen voor eenvoud, maar toch krachtig in gebruik. We hebben de standaard gezet op gewoon werken en het duurt maar een paar klikken om geavanceerde functies te configureren, zoals watch directories, blocklists en de webinterface configureren. Ubuntu koos Transmission als standaard BitTorrent-client, een van de meest geciteerde redenen was haar makkelijk leercurve.
Transmission kan ook perfect dienen als backup van Usenet (of als Main downloader) in CouchPotato en SickBeard.

Homepage: http://www.transmissionbt.com
Source: http://www.transmissionbt.com/download
Support forum: https://forum.transmissionbt.com

Klikkerdeklik
Installatie-instructies


Omdat al deze programma's zijn geschreven in Python werken ze op alle systemen waarop Python te draaien is. Dat is zo een beetje alle systemen. Met wat goodwill en wellicht een soldeerbout zou je ze zelfs eventueel op de plaatselijke pinautomaat kunnen draaien. Alle vereisen minimaal Python versie 2.6.

De windows howto's zijn geschreven door Codecaster.
De debian-based howto's zijn geschreven door Mar2zz.
De synology howto's zijn geschreven door Brickman.
Note: De Synology howto's zijn iets of wat achterhaald aangezien elk pakket tegen woordig in SPK vorm te verkrijgen is via de repo van http://www.synocommunity.com maar voor de Tweaker die van knutsellen houdt zijn ze nog beschikbaar via de linkjes onder betreffende pakket.
De QNAP howto's/packages zijn geschreven door sl1000.
De freeBSD/ZFSGuru howto's zijn geschreven door Kriss27 (kan Kriss niet vinden in gallery?)

CouchPotato
Headphones
Sick Beard
Subliminal
http://tweakers.net/ext/f/8vpVbMKZWHqq04KwGauR9zJZ/thumb.pnghttp://tweakers.net/ext/f/KXe38IKQlqwiQHhPZR3HbLxU/thumb.pnghttp://tweakers.net/ext/f/JxEmApxHLQFEG1cG8Vnr73xo/thumb.pnghttp://tweakers.net/ext/f/axkg8jUcShwp0F9wsGaae9KK/thumb.png
WindowsWindowsWindowsWindows *
Linux (debian based)Linux (debian based)Linux (debian based)Linux (debian based)
Synology via CLISynology via CLISynology via CLISynology via CLI
Synology als PackageSynology als PackageSynology als PackageSynology als Package
QNAPQNAP *QNAPQNAP *
Mac OS X *Mac OS X *Mac OS XMac OS X *
FreeBSD/ZFSGuruFreeBSD/ZFSGuru *FreeBSD/ZFSGuruFreeBSD/ZFSGuru *

* Voor deze apparaten en/of besturingssystemen is nog geen handleiding geschreven.

Packages en/of scripted installs
Linux (debian-based) : http://dl.dropbox.com/u/18712538/LaSi/LaSi.sh
Synology: http://dl.dropbox.com/u/18712538/LaSi/LaSi_syn.sh
Synology SPK's: http://www.synocommunity.com/
QNAP: http://forum.qnap.com/viewforum.php?f=132

Daarnaast zijn er zeer uitgebreide engelstalie installatiehandleidingen te vinden op ainer.org geschreven door daemox.

Veelgestelde vragen


Providers
Providers zijn bij deze programma's indexsites (en in geval van Subliminal subtitle-sites). Sites die nzb's of torrents indexeren en overzichtelijk presenteren. Zonder ingestelde providers gaan deze programma's dus niet werken. Er is onderscheid te maken tussen betaalde en gratis providers. Sommige gratis providers limiteren het aantal requests dat je mag versturen. Ook hebben enkele een registratiestop. Lees het vorige topic goed door als je op zoek bent naar een goede gratis provider voor tweakers, door tweakers.

Ook zijn spotweb en newznab als provider te gebruiken als je deze opzet op je eigen homeserver.
GoT-Topic:
[Ervaringen] Newznab
SpotWeb - Webbased Spotnet - deel 2

Quality
Zowel CouchPotato als Sickbeard hebben qualityprofiles. Deze hebben de optie om te zoeken naar meerdere quality's, maar de hoogste kwaliteit te bewaren.

Bij Couchpotato is dit in te stellen onder Config > Quality > Quality Profile. Maak daar een custom profile aan en geef aan dat deze als default gebruikt moet worden.

Bij Sickbeard kan je dit vinden onder Edit als je een show selecteert. Daar kan je de quality custom kiezen en daar kun je minimum en maximum kwaliteit zetten.

Prefered/Required en Ignored/Unwanted words
In de verschillende tools is het mogelijk voorkeurs woorden of juist die je helemaal niet wilt te configureren. Een up to date overzicht vind je hier

Postprocessen
Elk programma moet actie ondernemen nadat een bestand is gedownload. Dit doe je of door het programma actief je downloadmap te laten scannen, of met een postprocessingscript wat je downloadprogramma aanslingert.

Best practice is voor elk programma een 'eigen' Complete/Downloads programma te hebben. Zo laten ze bestanden die op andere wijze of door een ander programma zijn 'gesnatched' met rust en voorkom je vreemde problemen.

Geef nooit! het eindstation op als doelmap voor je downloadprogramma, maar laat CouchPotato, SickBeard en Headphones vanuit hun eigen (tussen)map de bestanden verplaatsen naar het eindstation.

In geval van Linux (-devices), houdt rekening met bestandsrechten en users!

Couchpotato heeft een 'hidden' optie ppdir in de config.ini. Hiermee wordt couchpotato geforceerd de imdb-id van een film in een file te zetten die de download vergezelt. Hiermee voorkom je verrassende hernoemingen. ppdir's waarde is het pad waar sabnzbd's postprocessingscripts staan.

SickBeard heeft een 'hidden' optie extrascriptis in de config.ini. Hiermee kan je SickBeard nog een extra script laten runnen als het klaar is met hernoemen en verplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld Subliminal aan laten slingeren zodat je al subs hebt bij je afleveringen mits die beschikbaar zijn op dat moment.

Transmission completed downloads verwijderen na postprocessing met nzbToMedia script
Met dank aan Brackpc is er een script beschikbaar welke na post-processing de completed/idle downloads/files verwijderd wanneer bv upload ratio bereikt is.
Download script hier.

Configuratieguides
SABnzbd+ icm Sick Beard & CouchPotato (PDF) door job
Automagisch series en films binnenhengelen (blog) door CodeCaster

Smartphone Apps


iCouchpotato
Couchpotato is ook aan te sturen vanop je iOS device, met de gratis app iCouchpotato van tweaker Tripkip.
Hij heeft daarvoor een eigen topic op forum.xbmc.org met meer info.
Installatie kan via Cydia (voeg repo http://couchpotato.myrepospace.com/ toe) of door het zelf te compileren van source die voor iedereen beschikbaar is op GitHub .


Qouch
Couchpotato, Sickbeard en Sabnzbd zijn ook aan te sturen met Qouch op iOS. Deze app is gemaakt door tweaker MeAngry. MeAngry is ook actief in dit topic. Support verloopt via twitter: https://twitter.com/QonstruktQouch of het Sabnzbd-forum: http://forums.sabnzbd.org/viewtopic.php?f=6&t=9529


Mediadog
Mediadog stuurt Sabnzbd, CouchPotato en SickBeard aan op Android devices. Deze app kun je via de Appstore halen. Een 'support'-topic daarvoor loopt op xbmc.org.


MobileCouch
Met MobileCouch kun je films toevoegen aan CouchPotato door de barcode van een film te scannen. De app is via een apk te installeren. Het support topic loopt op xbmc.org. Let op: Je moet het topic even goed doorspitten. MobileCouch zelf wordt niet meer onderhouden, maar er zijn al een aantal derivaten ontstaan en de source staat op Github. Downloadlinks voor verschillende versies zijn helaas wat door het topic verspreid. http://www.ryscar.net/android/

NZB Unity
NZB Unity is vergelijkbaar met MediaDog en is hier te vinden (Op dit moment alleen voor Android devices):
Google Play
Voor support kan men hier terecht: http://livingtype.com/forums/

Maraschino
Welliswaar geen mobiele app maar past wel in het rijtje van apps om CouchPotato Server, SickBeard, Headphones etc te kunnen bedienen cq monitoren. Daarnaast heeft het ook nog eens volledige integratie met XBMC (waar het oorspronkelijk voor bedoeld was)
Voor meer informatie en of support kan men hier terecht: http://www.maraschinoproject.com/

Klikkerdeklik


Overige automatiseringen


Het kan altijd automatischer. Wellicht kom je een mooi programma tegen, of schrijf je zelf een makkelijk script of package en wil je dat via dit topic delen.

Niet alles is direct een complete startpost entry waard, maar een eervolle vermelding kan natuurlijk altijd. Waar veel mensen nog naar op zoek zijn is natuurlijk de CouchPotato/Sickbeard voor Ebooks. Deze is tot nu toe nog niet gespot, maar duikt wellicht zomaar ergens ineens op.

Tot die tijd kunnen linuxgebruikers zich uitleven met Calibre en automatische verwerking:
Ebooks processen (linux)

Headphones is niet geschikt voor het volgen van custom albums, zoals top40's en SlamFM ditjes en Armin van Buuren State of datjes. Maar ook die muziek download je en wil je zo veel mogelijk automatisch processen: Muziek processen (linux)

Er zijn nog zoveel meer dingen te automatiseren, als je iets wilt kun je altijd even zoeken of iemand dat idee al heeft gehad. Een goed startpunt daarvoor is:
Postprocessingscripts voor Sabnzbd

Daarnaast is er nog de repo van clinton-hall welke één script heeft (nzbToMedia) voor zowel SickBeard en/of CouchPotato Server via SABnzbd en/of NZBget, zijn repo is hier te vinden:
Github repo clinton-hall

Verder hebben we tegenwoordig ook geregeld last van releases met hashed filenames, dit script van roderickvd kan hier een uitkomst in bieden. Het zit ook ingebakken in nzbToMedia echter als je gebruik maakt van NZBget icm NZBDrone en de api communicatie tussen beide dan is dit "standalone" script een uitkomst hierin.
https://github.com/roderi...master/nzbget/RenameMedia

Disclaimer

Er zijn allerlei NAS-devices die python kunnen draaien. Als daarop deze programma's ook kunnen draaien zonder dat ze te sluggish worden dan kunnen die aan het topic als product gekoppeld worden.

Vragen / opmerkingen / aanvullingen / ideeën?

Die horen wij natuurlijk graag. Gelieve deze via DM naar een van de auteurs te sturen zodat we dit topic schoon houden wat dat betreft. Wanneer er echt een discussie op gang komt omtrent de OP zullen we het uiteraard niet laten dit topic daar eveneens voor te benutten.

[Voor 255% gewijzigd door schumi2004 op 25-01-2015 12:48]


 • SidewalkSuper
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 17:45
Jeuj :)

 • BVromans
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 04-04 17:12
Hier staat een goede handleiding voor Sickbeard op Max OS X Mountain Lion: http://jetshred.com/2012/...ckbeard-on-os-x-10-dot-8/

 • G.Scholtens
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 28-05 21:37
Wie heeft er ervaring met torrents icm Sickbeard en Couchpotato.

Voor films krijg ik dark knight rises en step-up4 niet binnen. Van de series kan ik de nederlandse serie Divorce nergens vandaan halen. Vandaar dat ik het eens met torrents wil proberen.
Maar kan je torrents download ook verplaatsen naar de juiste mappen zoals dat kan in sabnzbd?

Ook weet ik niet welke torrent applicatie beter kan gebruiken voor openelec. Standaard kan je kiezen tussen Utorrent en Transmission. Maar misschien zijn er nog andere.

Hoor graag jullie reacties

 • imdos
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 27-05 22:19

imdos

I use FreeNAS and Ubuntu

Nog wat voor de OP: LazyLibrarian ; de downloader voor ebooks. Neem wel deze fork, de vorige 2 maintainers zijn gestopt (Mar2zzz en itsmegb) https://github.com/LibrarianMike/LazyLibrarian

pvoutput. Waarom makkelijk doen, als het ook moeilijk kan! Every solution has a new problem


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 19:27
Misschien iets over Maraschino in de TS?

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
BVromans schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 16:19:
Hier staat een goede handleiding voor Sickbeard op Max OS X Mountain Lion: http://jetshred.com/2012/...ckbeard-on-os-x-10-dot-8/
Done.
imdos schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 16:27:
Nog wat voor de OP: LazyLibrarian ; de downloader voor ebooks. Neem wel deze fork, de vorige 2 maintainers zijn gestopt (Mar2zzz en itsmegb) https://github.com/LibrarianMike/LazyLibrarian
Vind ik mijn inziens een twijfel gevalletje maar als er nog meer bohoefte hebben hieraan deze in de TS te hebben dan geef maar een gil.
Xaero schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 17:21:
Misschien iets over Maraschino in de TS?
Dacht in eerste instantie mooi voor het lijstje Smartphone Apps maar dan moet ik titel even aanpassen denk.

Pas het later vanavond wel aan.

Edit:
Als er zijn die behoefte hebben om toegevoegd te willen worden als auteur dan zie ik die wel in de DM. ;)

[Voor 5% gewijzigd door schumi2004 op 02-01-2013 19:12]


 • the_scientist
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 24-05 22:25
Zie de topicwaarschuwing. ;)

[Voor 79% gewijzigd door pasta op 03-01-2013 00:00]


 • Sherlock
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 28-05 22:00

Sherlock

No Shit

Mooie OP! Netjes hoor :)

Edit:
schumi2004 schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 20:32:
Is veelal 1 op 1 uit oude topic. Probeer nu taaltechnisch het op orde te krijgen en de fouten of achterhaalde zaken te verbeteren.
Oeps, ik zie het ja, volgens mij heb ik de OP van het andere topic al lang niet meer bekeken :X

[Voor 88% gewijzigd door Sherlock op 02-01-2013 21:27]


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
Is veelal 1 op 1 uit oude topic. Probeer nu taal techinsch het op orde te krijgen en de fouten of achterhaalde zaken te verbeteren.

Als er iets gevonden wordt dan is het via DM mss makkelijker door te geven, blijft topic iets of wat netjes ;)

 • Coenen
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 26-05 22:16

Coenen

=LoT= IJsbier @ ET

Tof, nieuw topic. :) Ik wou al roepen, je bent NZBget vergeten, maar hij staat genoemd in de startpost. :)

 • r3v0ss
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 29-11-2021
G.Scholtens schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 16:26:
Wie heeft er ervaring met torrents icm Sickbeard en Couchpotato.

Voor films krijg ik dark knight rises en step-up4 niet binnen. Van de series kan ik de nederlandse serie Divorce nergens vandaan halen. Vandaar dat ik het eens met torrents wil proberen.
Maar kan je torrents download ook verplaatsen naar de juiste mappen zoals dat kan in sabnzbd?
Voor CP kun je de map waar de desbetreffende flm in staat in de downloadmap van CP zetten, dan wordt 'ie daar opgepikt door CP. In SB kun je aangeven welkenmap hij moet postprocessen.

 • CH4OS
 • Registratie: April 2002
 • Niet online

CH4OS

It's a kind of magic

Ik zal eens kijken of ik Subliminal werkend kan krijgen op Windows (in het verleden was dat niet zo succesvol zeg maar). Anders is AutoSub een mooi alternatief denk ik. :) Hoe dan ook, als mijn tijd het toe laat, zal ik nadien een handleiding maken. :)

Mocht Schumi een mede topicstarter zoeken: dan ben ik eventueel wel bereid om te helpen. :)
the_scientist schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 20:14:
Kwam er pas achter dat NZBMatrix gestopt is :( Weet iemand een goede vervanger voor deze provider?
Er zijn genoeg alternatieven. Sick Beard, Couch Potato en Headphones hebben allemaal nieuwe / extra NZB providers gekregen, kan me niet voorstellen dat je die niet hebt gezien. Zo nee, eventjes bijwerken dus. ;)

[Voor 54% gewijzigd door CH4OS op 02-01-2013 22:57]


 • witchdoc
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-05 12:26
Is er een makkelijke manier om CP2 z'n download dir te laten idnexeren?
Nu download ik vaak wat dat ik dan ook gelijk wil gaan bekijken maar omdat ik de serie toevallig manueel gequeued heb duurt het nog enkele uren eer CP2 er wat mee gaat doen.

tussentijdse oplossing: cp2 herstarten

[Voor 7% gewijzigd door witchdoc op 03-01-2013 00:56]


 • imdos
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 27-05 22:19

imdos

I use FreeNAS and Ubuntu

witchdoc schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 00:22:
Is er een makkelijke manier om CP2 z'n download dir te laten idnexeren?
Nu download ik vaak wat dat ik dan ook gelijk wil gaan bekijken maar omdat ik de serie toevallig manueel gequeued heb duurt het nog enkele uren eer CP2 er wat mee gaat doen.

tussentijdse oplossing: cp2 herstarten
Ja, in manage onder config die drie puntjes ... Quick Library Scan (voor recently changed items)

pvoutput. Waarom makkelijk doen, als het ook moeilijk kan! Every solution has a new problem


 • BlackMage
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-05 14:39
Ik gebruik CP en SB al een tijdje en ben er heel tevreden over. Ik zocht nog iets voor muziek en heb daarom HeadPhones getest gisteravond. Ik weet dat het nog erg jong is maar het werkt voor mij nog niet goed genoeg om 'in productie' te nemen.

- De informatie is niet compleet. Sommige artiesten hebben geen albums en bij anderen loopt het heel erg achter. Maar ik vermoed dat dit komt omdat ik nog de 'echte' MusicBrainz gebruik. Ik zal binnenkort even die VirtualBox-appliance gaan installeren om een eigen MusicBrainz server te testen. Ik ga niet betalen voor een MusicBrainz van iemand anders voordat ik weet dat het programma uberhaubt bruikbaar is.
- Hij heeft een paar albums gedownload, maar een aantal nummers blijven op 'wanted' staan terwijl ze wel in het gedownloade album stonden. Ze zijn zelfs netjes gepostprocessed, want ze staan gerenamed in de juiste folder.
- Op een of andere manier kan hij alleen maar albums postprocessen die hij zelf gefetched heeft. Als een album niet op de index site staat maar heb het via een torrent binnengehaald, kan ik die niet handmatig in HeadPhones proppen voor de postprocessing.

 • pina
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 09:14
Wanneer je de uren en minuten invoet bij subliminal als task, betekent dat dan dat hij om de X uur en X minuten die taak uitvoert? Of betekent dat het exacte uur wanneer subliminal die taak zal uitvoeren?

 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 24-05 11:52
Pfff, zijn er nog mensen die problemen hebben na het update van het Python pakket van Synocommunity?
Na het herstarten van mijn Synology willen Sickbeard, Couchpotato, Headphones en Subliminal niet meer starten.

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!


 • Kroontje
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 28-05 14:48
looin schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:37:
Pfff, zijn er nog mensen die problemen hebben na het update van het Python pakket van Synocommunity?
Na het herstarten van mijn Synology willen Sickbeard, Couchpotato, Headphones en Subliminal niet meer starten.
Ik had dat gisteren aan de hand. Ik heb daarvoor de oudere versie gedownload en geïnstalleerd (handmatig) via het package center. Alles draait weer als een zonnetje.. Zal even kijken of ik het linkje nog kan vinden voor je :)

http://packages.synocommunity.com/python_x86_2.7.3-3.spk « is wel het x86 package (DS411+ in mijn geval), zie ook hier: https://github.com/SynoCo...282#issuecomment-10064641

Let wel even op de aanpassing van de link en versie van het spk, heb er zelf ook even mee moeten goochelen ;)

[Voor 21% gewijzigd door Kroontje op 03-01-2013 11:43]


 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 24-05 11:52
Kroontje schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:40:
[...]
Ik had dat gisteren aan de hand. Ik heb daarvoor de oudere versie gedownload en geïnstalleerd (handmatig) via het package center. Alles draait weer als een zonnetje.. Zal even kijken of ik het linkje nog kan vinden voor je :)
That would be awesome :*)

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!


 • Kroontje
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 28-05 14:48
Zie mijn edit hierboven! :)

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 27-05 09:38
Meer mensen hier last van? Ik baal er van dat de pakketten soms zo instabiel (b)lijken..

@ schumi2004: is er van jou base branch van SickBeard ook een .spk beschikbaar? Of ging die niet lekker met updaten?

[Voor 40% gewijzigd door Joster op 03-01-2013 11:52]


 • the_scientist
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 24-05 22:25
CptChaos schreef op woensdag 02 januari 2013 @ 22:46:
Ik zal eens kijken of ik Subliminal werkend kan krijgen op Windows (in het verleden was dat niet zo succesvol zeg maar). Anders is AutoSub een mooi alternatief denk ik. :) Hoe dan ook, als mijn tijd het toe laat, zal ik nadien een handleiding maken. :)

Mocht Schumi een mede topicstarter zoeken: dan ben ik eventueel wel bereid om te helpen. :)
[...]
Er zijn genoeg alternatieven. Sick Beard, Couch Potato en Headphones hebben allemaal nieuwe / extra NZB providers gekregen, kan me niet voorstellen dat je die niet hebt gezien. Zo nee, eventjes bijwerken dus. ;)
Ah, kijk. Ik gaat m'n software even updaten (niet gedaan sinds initiele installatie). Hier heb ik wat aan, thanks!

 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 24-05 11:52
Kroontje schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:40:
[...]
Ik had dat gisteren aan de hand. Ik heb daarvoor de oudere versie gedownload en geïnstalleerd (handmatig) via het package center. Alles draait weer als een zonnetje.. Zal even kijken of ik het linkje nog kan vinden voor je :)

http://packages.synocommunity.com/python_x86_2.7.3-3.spk « is wel het x86 package (DS411+ in mijn geval), zie ook hier: https://github.com/SynoCo...282#issuecomment-10064641

Let wel even op de aanpassing van de link en versie van het spk, heb er zelf ook even mee moeten goochelen ;)
Fantastisch, dit heeft het inderdaad opgelost. Ik dacht even dat ik terug alles zou moeten verwijderen en opnieuw installeren. _/-\o_

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!


 • Dacuuu
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:59
Wil je weer 1080p WEB DL in de nieuwste versie van sickbeard? (de oude common.py werkte niet meer).

Deze weer wel!

 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Joster schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:44:
Meer mensen hier last van? Ik baal er van dat de pakketten soms zo instabiel (b)lijken..

@ schumi2004: is er van jou base branch van SickBeard ook een .spk beschikbaar? Of ging die niet lekker met updaten?
Ja, en dan vooral CP2. De rest niet zoveel last van. Bij CP2 kapt de GUI er soms altijd mee na een tijdje. Progje blijft soms wel gewoon doordraaien en soms ook niet. Kan het hele gebeuren ook niet meer aanroepen en moet hem dan via de taskmanager afkappen en opnieuw starten.
Maar ach, het zijn dingen gemaakt door anderen in hun vrije tijd dus heel erg wakker lig ik er niet van.

 • witchdoc
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-05 12:26
imdos schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 09:08:
[...]

Ja, in manage onder config die drie puntjes ... Quick Library Scan (voor recently changed items)
Dat gaat enkel de movies folder opnieuw scannen voor recente files.
Ik wil dat ie in de download folder gaat kijken om het sneller in die movies folder te krijgen.

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 27-05 09:38
Wil je daar geen script voor gebruiken dan?

 • witchdoc
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-05 12:26
Joster schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 14:14:
Wil je daar geen script voor gebruiken dan?
Willen sure.. waar vind'k zo'n ding? Bedoel je een sabnzbd script dan?
En kan'k dat samen met die CharTranslator.py gebruiken die er nu staat. (geen idee of'k dat echt nodig heb trouwens hoor)

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
Joster schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:44:
Meer mensen hier last van? Ik baal er van dat de pakketten soms zo instabiel (b)lijken..

@ schumi2004: is er van jou base branch van SickBeard ook een .spk beschikbaar? Of ging die niet lekker met updaten?
Ja, hier https://www.dropbox.com/s...eard-20121201-99-TEST.spk

Updates gaan tegenwoordig prima.
looin schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:54:
[...]


Fantastisch, dit heeft het inderdaad opgelost. Ik dacht even dat ik terug alles zou moeten verwijderen en opnieuw installeren. _/-\o_
Had gisteren wel even een momentje met CPv2 maar na het opnieuw eroverheen installeren geen issues meer gehad. Net alle apps nog eens getest.

[Voor 31% gewijzigd door schumi2004 op 03-01-2013 15:04]


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 27-05 09:38
witchdoc schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 15:00:
[...]


Willen sure.. waar vind'k zo'n ding? Bedoel je een sabnzbd script dan?
En kan'k dat samen met die CharTranslator.py gebruiken die er nu staat. (geen idee of'k dat echt nodig heb trouwens hoor)
Uit de openingspost en gedurende het vorige topic gevonden door schumi2004: https://github.com/clinton-hall/nzbToMedia. Er zijn verschillende scripts zoals je ziet, ook die al standaard bij de .spk's van je Sickbeard pakket zitten zover ik weet.

Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld zeer goede ervaringen met SabtoSickbeard welke het echt altijd deed.

 • sn33ky
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 28-05 22:07
Ik heb een probleem met Couchpotata server Version d172828ac5 (latest).

Deze laat mijn NAS (Synology DS409) op 100% load draaien (phyton).
Ik vermoed ook te weten waardoor dit komt.

Ik heb in mijn config onder "Renamer" de folder "From" op mijn hoofd download folder staan /Volume1/Downloads/.
Dit omdat deze geen subfolders vind in deze map. Terwijl er hier +-20 staan. Waaronder 1 genaamd Gesorteerde Films
Hier komen ook gedownloade folders met MP3, PDF, etc, etc, in te staan en vermoedelijk een folder met +10k files. Hij blijft deze maar scannen met iedere paar miliseconden errors als gevolg.
01-03 15:57:29 ERROR [ato.core.helpers.encoding] Unable to decode value "'/dj\xb4s strictly d..." : Traceback (most recent call last):
File "/volume1/@appstore/couchpotatoserver/share/CouchPotatoServer/couchpotato/core/helpers/encoding.py", line 31, in toUnicode
return ek(original, *args)
File "/volume1/@appstore/couchpotatoserver/share/CouchPotatoServer/couchpotato/core/helpers/encoding.py", line 47, in ek
return original.decode(Env.get('encoding'))
File "/usr/local/couchpotatoserver/env/lib/python2.7/encodings/utf_8.py", line 16, in decode
return codecs.utf_8_decode(input, errors, True)
UnicodeDecodeError: 'utf8' codec can't decode byte 0xb4 in position 3: invalid start byte
Weet iemand hoe dit komt en hoe ik dit kan oplossen? Kan ik bijvoorbeeld via SSH een configfile aanpassen om deze mapping naar de movies download dir handmatig in te stellen?

[Voor 41% gewijzigd door sn33ky op 03-01-2013 15:58]


 • nivong
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15-05 10:27
Dacuuu schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 12:46:
Wil je weer 1080p WEB DL in de nieuwste versie van sickbeard? (de oude common.py werkte niet meer).

Deze weer wel!
NICE!

Zag trouwens in de git van sickbeard (dev) dat de implementatie erin zit, zal wel even duren voordat we deze terug zien ben ik bang...

evenals de 3D voor couch! Die kan een deze dagen komen schat ik :9~

ps.
Gebruik nu al een tijd:
https://code.google.com/p/auto-sub/
(makers van bierdopje) en moet zeggen, erg fijn programmatje, net zoals sickbeard etc te benaderen vanaf de webinterface en kan je mooi zien welke series al een sub hebben en welke in de wachtrij staan.
(bron = http://tpqygoxsdwonu.bier...ic/10322-AutoSub-deel-2/1 ) let wel op, je benaming van je sickbeard (post processing) moet je aanpassen.

[Voor 30% gewijzigd door nivong op 03-01-2013 16:01]


 • Bigheadmark
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 24-05 11:01
Dacuuu schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 12:46:
Wil je weer 1080p WEB DL in de nieuwste versie van sickbeard? (de oude common.py werkte niet meer).

Deze weer wel!
Super werkt weer. Super bedankt. _/-\o_

 • tboheeren
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 28-05 07:14
Ik heb in couchpotato ingesteld dat hij enkel de folder mooi renamed naar title.(jaargang). De filename behoudt hij en dus heb ik dit veld leeg gelaten in cp settings. Dit heb ik enkele weken geleden veranderd om betere subtitles te vinden via subliminal of manueel in xbmc.
Ik kom nu terug tegen een oud probleem aan namelijk dat er soms cd1 en cd2 een slechte benaming krijgen waardoor de film 2x in xbmc staat. Hoe hanteren jullie dit? Manueel elke keer het voorvalt oplossen?

Inventaris


 • Kriss1981
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 16:33
Dacuuu schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 12:46:
Wil je weer 1080p WEB DL in de nieuwste versie van sickbeard? (de oude common.py werkte niet meer).

Deze weer wel!
Thx. Zie deze nu pas. Was hier al een tijdje op aan het wachten.
nivong schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 15:56:

ps.
Gebruik nu al een tijd:
https://code.google.com/p/auto-sub/
(makers van bierdopje) en moet zeggen, erg fijn programmatje, net zoals sickbeard etc te benaderen vanaf de webinterface en kan je mooi zien welke series al een sub hebben en welke in de wachtrij staan.
(bron = http://tpqygoxsdwonu.bier...ic/10322-AutoSub-deel-2/1 ) let wel op, je benaming van je sickbeard (post processing) moet je aanpassen.
+1 voor AutoSub.
Gebruik deze nu ook een tijdje en werkt super. Wel alleen geschikt voor series.

EDIT: Holy crap. Vijf minuten geleden de aangepaste common.py aan SB toegevoegd en nu 97 episodes (1080p) in mijn SAB queue 8)7

[Voor 5% gewijzigd door Kriss1981 op 03-01-2013 20:37]


 • jagermeister
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 31-03 22:45

jagermeister

Artillerie magneet :-(

Gisteren CP 2.0.4 geïnstalleerd. 1 film binnen kunnen trekken via CP2 -> SABnzbd, maar sindsdien werkt het niet meer. Er staan diverse errors in de log, maar ik heb geen flauw idee wat er aan de hand is. Iemand dit dit wellicht wel weet?

code:
1
01-02 20:59:09 ERROR[chpotato.core.plugins.log] API log: {'line': u'119', 'type': u'error', 'message': u'firefox 17: \nTypeError: sc is null', 'file': u'http://HOST/api/API_KEY/static/wizard/wizard.js', 'page': u'http://HOST/wizard/'}


code:
1
01-02 21:04:42 ERROR Exception in I/O handler for fd 1392Traceback (most recent call last): File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\tornado\ioloop.py", line 572, in start KeyError: 1392 01-02 23:06:27 ERROR [chpotato.core.plugins.log] API log: {'line': u'1717', 'type': u'error', 'message': u'firefox 17: \nTypeError: offsetParent is null', 'file': u'http://HOST/api/API_KEY/static/scripts/library/mootools_more.js', 'page': u'http://HOST/'}


code:
1
01-02 23:08:35 ERROR Exception on /api/874e746ed55244d9b4272a40e8f2eb1e/movie.edit/ [GET]Traceback (most recent call last): File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\flask\app.py", line 1687, in wsgi_app File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\flask\app.py", line 1360, in full_dispatch_request File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\flask\app.py", line 1358, in full_dispatch_request File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\flask\app.py", line 1344, in dispatch_request File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\couchpotato\core\plugins\movie\main.py", line 409, in edit File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\scoping.py", line 114, in do File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\session.py", line 655, in commit File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\session.py", line 313, in commit File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\session.py", line 297, in _prepare_impl File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\session.py", line 1587, in flush File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\session.py", line 1658, in _flush File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\unitofwork.py", line 331, in execute File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\unitofwork.py", line 475, in execute File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\persistence.py", line 59, in save_obj File "E:\Couch Potato\CouchPotato-2.0.4.win32\libs\sqlalchemy\orm\persistence.py", line 504, in _emit_update_statements StaleDataError: UPDATE statement on table 'librarytitle' expected to update 2 row(s); 0 were matched. 01-02 23:08:38 ERROR Exception on /api/874e746ed55244d9b4272a40e8f2eb1e/movie.refresh/ [GET]

- specs - Download mijn custom BF2 map HIER NIET MEER


 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 27-05 09:38
Pfff, schijt. Bedacht me dat ik liever de branch van schumi2004 gebruik en besloot mijn bestaande Sickbeard pakket te verwijderen. Vervolgens die van schumi geïnstalleerd, up to date gebracht, alle instellingen juist gezet en al mijn bestaande shows toegevoegd. Vervolgens zet hij alles in het Engels weg (kan je ook niet kiezen bij add existing shows) terwijl je bij een nieuwe show wel kan aanvinken dat hij in het Nederlands moet kijken op tvdb. Nu moet ik zeker alle shows af om deze instelling handmatig weer aan te passen en opnieuw een update runnen? :-(

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
Joster schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 22:48:
Pfff, schijt. Bedacht me dat ik liever de branch van schumi2004 gebruik en besloot mijn bestaande Sickbeard pakket te verwijderen. Vervolgens die van schumi geïnstalleerd, up to date gebracht, alle instellingen juist gezet en al mijn bestaande shows toegevoegd. Vervolgens zet hij alles in het Engels weg (kan je ook niet kiezen bij add existing shows) terwijl je bij een nieuwe show wel kan aanvinken dat hij in het Nederlands moet kijken op tvdb. Nu moet ik zeker alle shows af om deze instelling handmatig weer aan te passen en opnieuw een update runnen? :-(
LOL, heb ik ook gehad (of nog steeds eigenlijk)

Heb een poging gedaan om in de mass update functie TDVB taal te kunnen instellen maar is me nog niet gelukt, had er wel een verzoek bij midgetspy voor uitgezet.

Daarnaast bedenk ik me net dat het wellicht beter is gewoon de default language op NL te zetten.


Ook was er gevraagd door een mede tweaker of ik nzbx wellicht deed toevoegen van deze repo https://github.com/ibawt/SickBeard maar dat staat nog op de planning, wellicht morgen.

@Joster, de door jouw genoemde repo in DM is/was een fork van ibawt ;)
Edit: Heb even de docs gelezen en ze verwijzen idd naar deze branch https://github.com/LemonadeDev/SickBeard vreemd, morgen even uitzoeken.

Edit2: Duidelijk, die van LemonadeDev dus, morgen zit het erin ;)
https://nzbx.co/forum/topic/id/39

Overigens pas ik welliswaar met nu even een traag tempo de startpost aan, zo zit de 1080p web-dl fix er ook in nu. Ik zal proberen het zo up-to-date mogelijk te houden met alle fixes ideeen die ik hier voorbij zie komen of al voorbij zijn gekomen.
Was ook voornemens van plan NZBget en SABnzbd aan het lijstje toe tevoegen, valt mijn inziens ook onder de noemer "downloadautomation" ;)

[Voor 6% gewijzigd door schumi2004 op 04-01-2013 00:20]


 • pina
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 09:14
Kroontje schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 11:40:
[...]
Ik had dat gisteren aan de hand. Ik heb daarvoor de oudere versie gedownload en geïnstalleerd (handmatig) via het package center. Alles draait weer als een zonnetje.. Zal even kijken of ik het linkje nog kan vinden voor je :)

http://packages.synocommunity.com/python_x86_2.7.3-3.spk « is wel het x86 package (DS411+ in mijn geval), zie ook hier: https://github.com/SynoCo...282#issuecomment-10064641

Let wel even op de aanpassing van de link en versie van het spk, heb er zelf ook even mee moeten goochelen ;)
verdorie toch, de link naar mijn juiste spk (cedarview 412+) werkt niet |:(

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
pina schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 00:00:
[...]


verdorie toch, de link naar mijn juiste spk (cedarview 412+) werkt niet |:(
Je moet 2.7.3-3 toch hebben?

Heb even de -2 vervangen door -3 voor je :P

http://packages.synocommu...hon_cedarview_2.7.3-3.spk

 • pina
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 09:14
thanks!!!!

 • Muncher
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18:14
Ik heb wat probleempjes met Subliminal 0.6.2. Wat ik ook probeer, de guessit engine ziet de files altijd als 'type: UnknownVideo' en 'extension: ""'. Beide hebben een confidence van 1.00.

Commando dat ik gebruik is: subliminal -l EN PATH/TO/FILES

Iemand enig idee wat ik verkeerd doe?

 • mvds
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:29

mvds

Totally awesome!

Hebben meer mensen een probleem met permissies op een WHS2011 machine?

Ik heb een probleem dat wanneer SABnzbd een film of serie download, het bestand na postprocessing niet meer de juiste permissies op de file heeft staan. Als ik kijk in mijn explorer, dan staat er "Shared with: HomeGroup" en daar zou moeten staan "Shared with: HomeGroup; Administrators"

Het probleem is dan ook dat het account wat ik aangemaakt heb zodat mijn PopCornHour toegang heeft tot de shares mijn films en series kan afspelen, wel de films en series ziet staan, maar ze niet kan afspelen.

Als ik op de hoofdfolder kijk, dan staan daar wel de juiste permissies, maar op de bestanden erin dus niet, en ik denk dat dat veroorzaakt word door de postprocessing (sabtcp en sabtosb) van sab.

Hebben meer mensen dit? En is hier een oplossing voor misschien?

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 27-05 09:38
schumi2004 schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 23:40:
[...]

LOL, heb ik ook gehad (of nog steeds eigenlijk)

Heb een poging gedaan om in de mass update functie TDVB taal te kunnen instellen maar is me nog niet gelukt, had er wel een verzoek bij midgetspy voor uitgezet.

Daarnaast bedenk ik me net dat het wellicht beter is gewoon de default language op NL te zetten.
Ja ik had er helemaal niet bij stil gestaan. Zou dat kunnen, die default language instellen?
Ook was er gevraagd door een mede tweaker of ik nzbx wellicht deed toevoegen van deze repo https://github.com/ibawt/SickBeard maar dat staat nog op de planning, wellicht morgen.

@Joster, de door jouw genoemde repo in DM is/was een fork van ibawt ;)
Edit: Heb even de docs gelezen en ze verwijzen idd naar deze branch https://github.com/LemonadeDev/SickBeard vreemd, morgen even uitzoeken.

Edit2: Duidelijk, die van LemonadeDev dus, morgen zit het erin ;)
https://nzbx.co/forum/topic/id/39
Ik snap nu even niet wat je bedoelt :D Beide verwijzen naar dezelfde toch?
Overigens pas ik welliswaar met nu even een traag tempo de startpost aan, zo zit de 1080p web-dl fix er ook in nu. Ik zal proberen het zo up-to-date mogelijk te houden met alle fixes ideeen die ik hier voorbij zie komen of al voorbij zijn gekomen.
Was ook voornemens van plan NZBget en SABnzbd aan het lijstje toe tevoegen, valt mijn inziens ook onder de noemer "downloadautomation" ;)
Lijkt me goed, net als AutoSub maar dat wist je al ;)

 • tcviper
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19:11
Iemand toevallig al gekeken naar nieuwe spk packages voor sabnzbd 0.7.8 en sickbeard? :)

PSN: tcviper | Steam: Viper | TechConnect - MikeRedfields


 • serhat
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 19-03 18:36
Joster schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 10:50:
[...]


Ja ik had er helemaal niet bij stil gestaan. Zou dat kunnen, die default language instellen?
Misschien denk ik weer te moeilijk (of te makkelijk), maar voor zover ik weet is de Sickbeard database een SQLite DB. Deze kan je openen met verschillende SQLite DB managers en data erin veranderen. Heb ik ook weleens gedaan. Waarschijnlijk kan je met een simpele query de talen instellen op NL.

Ik ga ervan uit dat dit opgeslagen wordt, gezien hij bij een update ook rekening moet houden met de ingestelde taal. Een full update van de shows in Sickbeard zou het dan uiteindelijk naar NL zetten denk ik.

Ik kan mij wel voorstellen dat het misschien iets teveel gedoe is.

 • Bongoarnhem
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 17:34
Ik zie veel mensen aangeven dat CP vaak niet meer bereikbaar is via de UI.

Op welke systemen gebeurd dat? Willekeurig of op de lichte systemen(Synology J varianten?)

Het gebeurd mij namelijk ook geregeld en ik werk met een DS210J model.

Weinig geheugen en een langzame processor, daar zit het hem in dacht ik. Maar als het ook op de snellere modellen gebeurt kan het ook in de software zitten.

 • Phyxion
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 13:43

Phyxion

_/-\o_

Hoe kan je in Sickbeard eigenlijk de episodes bekijken van vandaag / een week terug? Coming Episodes is leuk, maar alles wat vandaag te zien is zou ik toch ergens terug moeten kunnen zien? De history is ook niet echt alles.

'You like a gay cowboy and you look like a gay terrorist.' - James May


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Niet. Daar is sickbeard niet voor bedoeld. Daar zijn duizend-en-1 andere programma's voor.


Iemand trouwens enig idee of er al een mogelijkheid is om Autosub meerdere directories te laten scannen? Ik zag wel dat er ergens in april vorig jaar over gesproken is maar de mogelijkheid voor een windows versie is er nog niet?

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
Joster schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 10:50:
[...]


Ja ik had er helemaal niet bij stil gestaan. Zou dat kunnen, die default language instellen?
Net even vluchtig gezocht maar kreeg het nog niet zo snel gevonden, kijk ik zo naar.
Ik snap nu even niet wat je bedoelt :D Beide verwijzen naar dezelfde toch?
Ja ging om zelfde ik had echter naar die LemonadeDev repo gekeken en zag dat het een fork was van ibawt welke ik al kende. In het forum zag ik toen dat LemonadeDev er druk mee bezig was en dat zijn repo leidend is.
Lijkt me goed, net als AutoSub maar dat wist je al ;)
;)

Wie er de ballen voor heeft om SickBeard met NZBX als provider eraan toegevoegd te proberen kan hier op los gaan.
Geef geen garantie, nog niet zelf getest :P
Het is dus de Dutch branch van mij met NZBX eraan toegevoegd
NOTE: NIET VANUIT SB UPDATEN ANDERS DOET IE EEN FALLBACK NAAR DE STANDAARD DUTCH BRANCHE

https://www.dropbox.com/s...20130104-99-TEST-NZBX.spk

Source staat hier: https://github.com/schumi2004/Sick-Beard/tree/nzbx
Ok hij is nog stuk, net getest door tcviper.
De error/melding die je kunt krijgen is:

2013-01-04 15:06:39.940845 SEARCHQUEUE-RSS-SEARCH :: Error while searching nzbx, skipping: Extra data: line 1 column 3 - line 1 column 39052 (char 3 - 39052)

Maar is al bekend bij nzbx https://nzbx.co/forum/topic/id/39

[Voor 15% gewijzigd door schumi2004 op 04-01-2013 15:26]


 • JiinX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 03-05-2022
Sick Beard en SABNZBD = een topcombinatie! Enige uitdaging die ik nu nog hebben is hem echt volledig te automatisering. De nzb file wordt gedownload, maar download hem naar een ingestelde directory (/volume1/Downloads/nzbque). Daarna moet ik die specifiek download van een aflevering naar de map verplaatsen van die serie (bijvoorbeeld: /volume1/Video/Serie/Dexter)

Synology NAS, Sickbeard installed, SABNZBD installed. Alles werkt als een zonnetje. Hoe het nu werkt:
- Sickbeard zoekt een serie op
- pusht de nzb naar een directory (1 directory voor alle nzb's, kan niet anders in sickbeard)
- SABnzbd pakt de NZB op
- SABnzbd download de file.

Wat ik idealiter zou willen bereiken, dat is sickbeard checkt welke serie/aflevering ik moet hebben.
SickBeard hem pusht naar sabnzb met een serievariabele meegegeven. Dat sabnzb hem download, en dan ook direct verplaatst naar de juiste seriemap.

Oplossingen waaraan ik heb zitten denken zijn de volgende. Maar volgens mij kan dit helemaal niet. HELP!!
- Dat bijvoorbeeld sick beard de mogelijkheid heeft om serie x naar een vooraf ingestelde subdirectory te pushen. Dan kan ik volgens mij sabnzb zo instellen dat hij hem moet categoriseren per serie (en dus verplaatsen naar die seriedirectory).
- Of dat sick beard hem direct pusht naar sabnzbd met daarbij een categorie meegegeven. (maar dit moet dan serieafhankelijk zijn).

Iemand die begrijpt wat ik bedoel en die een suggestie heeft?

wie het laatst lacht is het traagst van begrip


 • BlackMage
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-05 14:39
JiinX schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 14:49:
Sick Beard en SABNZBD = een topcombinatie! Enige uitdaging die ik nu nog hebben is hem echt volledig te automatisering. De nzb file wordt gedownload, maar download hem naar een ingestelde directory (/volume1/Downloads/nzbque). Daarna moet ik die specifiek download van een aflevering naar de map verplaatsen van die serie (bijvoorbeeld: /volume1/Video/Serie/Dexter)

Synology NAS, Sickbeard installed, SABNZBD installed. Alles werkt als een zonnetje. Hoe het nu werkt:
- Sickbeard zoekt een serie op
- pusht de nzb naar een directory (1 directory voor alle nzb's, kan niet anders in sickbeard)
- SABnzbd pakt de NZB op
- SABnzbd download de file.

Wat ik idealiter zou willen bereiken, dat is sickbeard checkt welke serie/aflevering ik moet hebben.
SickBeard hem pusht naar sabnzb met een serievariabele meegegeven. Dat sabnzb hem download, en dan ook direct verplaatst naar de juiste seriemap.

Oplossingen waaraan ik heb zitten denken zijn de volgende. Maar volgens mij kan dit helemaal niet. HELP!!
- Dat bijvoorbeeld sick beard de mogelijkheid heeft om serie x naar een vooraf ingestelde subdirectory te pushen. Dan kan ik volgens mij sabnzb zo instellen dat hij hem moet categoriseren per serie (en dus verplaatsen naar die seriedirectory).
- Of dat sick beard hem direct pusht naar sabnzbd met daarbij een categorie meegegeven. (maar dit moet dan serieafhankelijk zijn).

Iemand die begrijpt wat ik bedoel en die een suggestie heeft?
Dat is gewoon standaardfunctionaliteit van Sick Beard. Sickbeard kan de map waar SABNZBD de gedownloade bestanden neerzet 'in de gaten houden' en als hij een aflevering ziet van een serie die je in SB volgt dan hernoemt/verplaatst hij die aflevering naar de juiste map (per serie) die jij kiest.

Dat regelt SB dus allemaal zelf. Sabnzbd hoeft alleen te downloaden en alles op 1 hoop te gooien.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
@JiinX volgens mij moet je even goed kijken naar de settings want SB kan wel degelijk direct naar SAB pushen en als je dan gebruikt maakt vannzbToMedia scripts en die als postprocessing instelt voor de cat TV in SAB pleurt deze hem weer naar SB welke alles afhandelt zoals je wilt.

Edit:
Kan nog beter BlackMage ;)

Watch dir is alleen nodig als SAB en SB op afzonderlijke systemen draaien, op 1 systeem is een postprocessing script toch stuk makkelijker en lekkerder voor je NAS ipv gehele tijd watchdir in de gaten moeten te houden.

[Voor 33% gewijzigd door schumi2004 op 04-01-2013 15:01]


 • m-buurman
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 28-05 21:51

m-buurman

hmmm...coffee!!

Ik draai Sick Beard op mijn DS412+ en het switchen tussen de verschillende pagina's is zoo ontzettende traag (!!). De boel uninstallen/reinstallen heeft niet geholpen, tijdens het switchen wordt er ook nauwelijks gebruik gemaakt van de cpu of van het geheugen dus gebrek aan resources lijkt er niet te zijn.

Iemand enig idee?

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
m-buurman schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:18:
Ik draai Sick Beard op mijn DS412+ en het switchen tussen de verschillende pagina's is zoo ontzettende traag (!!). De boel uninstallen/reinstallen heeft niet geholpen, tijdens het switchen wordt er ook nauwelijks gebruik gemaakt van de cpu of van het geheugen dus gebrek aan resources lijkt er niet te zijn.

Iemand enig idee?
Toevallig een hele bulk series in SB staan? Ik heb er rond de nabij 80 en dan is ie ook wel eens traag, weet niet wat jij met ontzettend traag bedoeld?

 • van D
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-05 14:11
Momenteel kamp ik met het volgende: graag wil ik Sickbeard updaten. Maar zodra ik op: "Force version check" druk gebeurd er niks. Ook staat "Check update" aangevinkt bij Config General.
In het logbestand staat het volgende:

CP Server Thread-7 :: Forcing version check
CP Server Thread-7 :: Checking if source needs an update
CP Server Thread-5 :: Forcing version check

Is er een manier om deze handmatig te updaten of alsnog de geautomatiseerde werkend te krijgen?
Ik draai mijn HTPC op Openelec 2.0 dus Sickbeard is onderdeel van de Sabnzbd-suite als ik mij niet vergis.

Dank.

[Voor 0% gewijzigd door van D op 04-01-2013 15:35. Reden: spelling]


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Welke versie heb je nu dan?

 • m-buurman
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 28-05 21:51

m-buurman

hmmm...coffee!!

schumi2004 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:33:
[...]

Toevallig een hele bulk series in SB staan? Ik heb er rond de nabij 80 en dan is ie ook wel eens traag, weet niet wat jij met ontzettend traag bedoeld?
Circa 20 series, en met lang bedoel ik anderhalf tot twee minuten wachten tussen het switchen van bijvoorbeeld 'Home' naar 'Config' etc. Het is ook niet dat hij soms wat traag is, maar echt bij iedere pagina switch.

Andere programma's zoals Sabnzbd, Autosub en Spotweb gaan als de brandweer, maar Sick Beard is echt niet vooruit te branden.

[Voor 11% gewijzigd door m-buurman op 04-01-2013 15:39]


 • van D
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-05 14:11
SB Version: alpha (master)

Meer kan ik zo niet vinden.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
van D schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:35:
Momenteel kamp ik met het volgende: graag wil ik Sickbeard updaten. Maar zodra ik op: "Force version check" druk gebeurd er niks. Ook staat "Check update" aangevinkt bij Config General.
In het logbestand staat het volgende:

CP Server Thread-7 :: Forcing version check
CP Server Thread-7 :: Checking if source needs an update
CP Server Thread-5 :: Forcing version check

Is er een manier om deze handmatig te updaten of alsnog de geautomatiseerde werkend te krijgen?
Ik draai mijn HTPC op Openelec 2.0 dus Sickbeard is onderdeel van de Sabnzbd-suite als ik mij niet vergis.

Dank.
Je bent met SABsuite afhankelijk van het OpenELEC team. Je kan de update wel zelf compilen, kan het later vandaag wel voor je doen als je wil, wel ff zeggen welke versie je hebben wilt ;)
m-buurman schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:38:
[...]


Circa 20 series, en met lang bedoel ik anderhalf tot twee minuten wachten tussen het switchen van bijvoorbeeld 'Home' naar 'Config' etc. Het is ook niet dat hij soms wat traag is, maar echt bij iedere pagina switch.

Andere programma's zoals Sabnzbd, Autosub en Spotweb gaan als de brandweer, maar Sick Beard is echt niet vooruit te branden.
Das wel lang ja. Geen idee wat het zou kunnen zijn nu.

 • van D
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-05 14:11
schumi2004 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:41:
[...]

Je bent met SABsuite afhankelijk van het OpenELEC team. Je kan de update wel zelf compilen, kan het later vandaag wel voor je doen als je wil, wel ff zeggen welke versie je hebben wilt ;)


[...]
Aha, dat dacht ik al een beetje. Maar had een stille hoop dat het misschien toch mogelijk was.
Dus ik moet gewoon wachten op hun evtuele update(s). Compilen kan ik zelf (nog) niet.
Ik zag voorbij komen dat de laatste versie van Sick Beard build 499 alpha was, deze wilde ik graag oa omdat nzbmatrix verwijderd is. Als je dat wilt doen graag! Maar is geen noodzaak.

 • m-buurman
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 28-05 21:51

m-buurman

hmmm...coffee!!

De traagheid speelt sinds de laatste updates denk ik, op mijn DS211j ging het zelfs sneller dan dat het nu gaat op mijn DS412+...

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
van D schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:46:
[...]


Aha, dat dacht ik al een beetje. Maar had een stille hoop dat het misschien toch mogelijk was.
Dus ik moet gewoon wachten op hun evtuele update(s). Compilen kan ik zelf (nog) niet.
Ik zag voorbij komen dat de laatste versie van Sick Beard build 499 alpha was, deze wilde ik graag oa omdat nzbmatrix verwijderd is. Als je dat wilt doen graag! Maar is geen noodzaak.
Welk build van OpenELEC gebruik je ?

 • van D
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-05 14:11
schumi2004 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:48:
[...]

Welk build van OpenELEC gebruik je ?
Komt ie: OpenELEC 2.0 (stable) - 2.0.0 Fusion x86_64

 • zeroday
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 18:24

zeroday

Dream within a dream

Goed.. vandaag op een schone Ubuntu installatie een 2e instantie gemaakt voor sabnzbd en sickbeard.
In mijn normale configuratie laat ik sabnzbd alles doen: deze krijgt de tv series van sickbeard en daarna regelt sabnzbd alles en zet deze weg.
Hierbij krijg je een klein probleempje omdat dan sickbeard niet kan zien welke bestanden er zijn (vooral als je een ander folders gebruikt en selecteerd waar de data zich opslaat.
Aangezien ik meer dan 130 series in sickbeard heb staan wil ik die grote wijziging niet toepassen op mijn bestaande config.

Ik wil nu de development branch van SickBeard gaan gebruiken echter ik snap 1 ding niet.
git zegt dat ik op de development branch zit
en op een wiki zie ik dat ik in de config.ini
github_branch="development" moet plaatsen
ik stop sb, ik maak de wijziging in de config.ini en start sb weer.
Gevolg: de wijziging van github_branch="development" is foetsie ..
doe ik iets verkeerd?

There are no secrets, only information you do not yet have


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
van D schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:51:
[...]


Komt ie: OpenELEC 2.0 (stable) - 2.0.0 Fusion x86_64
Probeer dit eens:
https://www.dropbox.com/sh/gkm4aks5f32bu4p/40wxnYQ2UN

Of de bijgewerkte addon installeren of anders de source uitpakken en overschrijven (de source zou je denk zelfs gewoon van github kunnen pakken vermoed ik, geen idee wat OE er verder mee gedaan heeft behalve de update functie eruit slopen.)

 • van D
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-05 14:11
schumi2004 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 16:20:
[...]

Probeer dit eens:
https://www.dropbox.com/sh/gkm4aks5f32bu4p/40wxnYQ2UN

Of de bijgewerkte addon installeren of anders de source uitpakken en overschrijven (de source zou je denk zelfs gewoon van github kunnen pakken vermoed ik, geen idee wat OE er verder mee gedaan heeft behalve de update functie eruit slopen.)
Thank you! Ik kreeg net de melding als ik de package via .zip wil installeren op OE geeft ie de melding: "niet voldaan aan afhankelijkheden". Ga zo er weer verder mee. En het overschrijven weet ik eerlijk gezegd niet hoe dan moet. Is dat gewoon een kwestie van het overschrijven van de Sickbeard mappen mbv Winscp oid?

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
van D schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 16:32:
[...]


Thank you! Ik kreeg net de melding als ik de package via .zip wil installeren op OE geeft ie de melding: "niet voldaan aan afhankelijkheden". Ga zo er weer verder mee. En het overschrijven weet ik eerlijk gezegd niet hoe dan moet. Is dat gewoon een kwestie van het overschrijven van de Sickbeard mappen mbv Winscp oid?
Ja maar denk nu dat je het mss beter niet kan doen, 2.0 is Eden toch en wat ik gemaakt heb is voor Frodo :(

 • CH4OS
 • Registratie: April 2002
 • Niet online

CH4OS

It's a kind of magic

van D schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:41:
[...]

SB Version: alpha (master)

Meer kan ik zo niet vinden.
Je maakt gebruik van de git versie. Probeer als je ergens tegenaan loopt eerst te updaten met git pull. Dan heb je altijd de nieuwste versie met dus de recentste bugfixes e.d. :) (Dan weet je dus zeker dat het daar niet aan kan liggen)
zeroday schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 16:15:
Goed.. vandaag op een schone Ubuntu installatie een 2e instantie gemaakt voor sabnzbd en sickbeard.
In mijn normale configuratie laat ik sabnzbd alles doen: deze krijgt de tv series van sickbeard en daarna regelt sabnzbd alles en zet deze weg.
Hierbij krijg je een klein probleempje omdat dan sickbeard niet kan zien welke bestanden er zijn (vooral als je een ander folders gebruikt en selecteerd waar de data zich opslaat.
Aangezien ik meer dan 130 series in sickbeard heb staan wil ik die grote wijziging niet toepassen op mijn bestaande config.

Ik wil nu de development branch van SickBeard gaan gebruiken echter ik snap 1 ding niet.
git zegt dat ik op de development branch zit
en op een wiki zie ik dat ik in de config.ini
github_branch="development" moet plaatsen
ik stop sb, ik maak de wijziging in de config.ini en start sb weer.
Gevolg: de wijziging van github_branch="development" is foetsie ..
doe ik iets verkeerd?
Je gebruikt Windows blijkbaar als ik het zo zie? Ik vind in dat geval de git shell handiger dan de GUI. Dan kun je ook gewoon de guides op internet volgen e.d. :)

[Voor 59% gewijzigd door CH4OS op 04-01-2013 17:01]


 • van D
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-05 14:11
schumi2004 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 16:39:
[...]

Ja maar denk nu dat je het mss beter niet kan doen, 2.0 is Eden toch en wat ik gemaakt heb is voor Frodo :(
Haha, is goed. Alsnog dank.

 • zeroday
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 18:24

zeroday

Dream within a dream

CptChaos schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 16:41:
[...]
Je maakt gebruik van de git versie. Probeer als je ergens tegenaan loopt eerst te updaten met git pull. Dan heb je altijd de nieuwste versie met dus de recentste bugfixes e.d. :) (Dan weet je dus zeker dat het daar niet aan kan liggen)
[...]
Je gebruikt Windows blijkbaar als ik het zo zie? Ik vind in dat geval de git shell handiger dan de GUI. Dan kun je ook gewoon de guides op internet volgen e.d. :)
uhhhh ubuntu windows?
nee hoor, ik draai: sabnzbd, newznab+, sickbeard auto-sub, spotweb allemaal op een linux bakje
en op ene 2e bak draai ik dezelfde meuk maar dan experimenteel ..
zodat ik gemaakte fouten uit het verleden niet meer hoef te maken ;-)

git branch zegt mij
git branch
* development
master

dus ik zit op de development branch . .
edoch is dus de vraag of ik deze ook gebruik als ik sickbeard opstart ;-)
want de config zegt
SB Version:
alpha (master) -- git : a0783949badd14a5ddca8f312cb2073bdc2e2977

There are no secrets, only information you do not yet have


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
zeroday schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 17:57:
[...]


uhhhh ubuntu windows?
nee hoor, ik draai: sabnzbd, newznab+, sickbeard auto-sub, spotweb allemaal op een linux bakje
en op ene 2e bak draai ik dezelfde meuk maar dan experimenteel ..
zodat ik gemaakte fouten uit het verleden niet meer hoef te maken ;-)

git branch zegt mij
git branch
* development
master

dus ik zit op de development branch . .
edoch is dus de vraag of ik deze ook gebruik als ik sickbeard opstart ;-)
want de config zegt
SB Version:
alpha (master) -- git : a0783949badd14a5ddca8f312cb2073bdc2e2977
Staat me iets van bij dat de update/source locatie in development niet naar de development branche staat maar naar master ;)
Zou het 1 en ander kunnen verklaren.

 • zeroday
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 18:24

zeroday

Dream within a dream

schumi2004 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 18:45:
[...]

Staat me iets van bij dat de update/source locatie in development niet naar de development branche staat maar naar master ;)
Zou het 1 en ander kunnen verklaren.
ik werk in iedergeval wel met 2 verschilende versies
master: e6dcfb307ba4ac3dc6388e9b0278497359109f40
development: a0783949badd14a5ddca8f312cb2073bdc2e2977

There are no secrets, only information you do not yet have


 • WeaZuL
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19-05 12:59

WeaZuL

Try embedded, choose ARM!

Hoe zit het met sickbeard en ineens de series in flatfolder neerzetten terwijl de optie "flatten files" onder edit niet aanstaat. Dus aflevering 1 van seizoen drie zet Sickbeard in de root van de serie samen met de folders Seizoen 1 en Seizoen 2. Seizoen 3 maakt hij niet aan. Iemand een id hoe dat komt :?

NSLU2, SheevaPlug, Pogoplug, Espressobin and Odroid H2 addict


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
zeroday schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 19:23:
[...]


ik werk in iedergeval wel met 2 verschilende versies
master: e6dcfb307ba4ac3dc6388e9b0278497359109f40
development: a0783949badd14a5ddca8f312cb2073bdc2e2977
Je development gaf toch master aan?

Tada ;) https://github.com/midget...ment/sickbeard/version.py

 • m-buurman
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 28-05 21:51

m-buurman

hmmm...coffee!!

m-buurman schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 15:47:
De traagheid speelt sinds de laatste updates denk ik, op mijn DS211j ging het zelfs sneller dan dat het nu gaat op mijn DS412+...
Probleem heeft zichzelf opgelost, ben er nog niet achter hoe.. |:(

 • zeroday
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 18:24

zeroday

Dream within a dream

ja, alleen git nummer is anders ;-)

There are no secrets, only information you do not yet have


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:40
zeroday schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 21:52:
[...]


ja, alleen git nummer is anders ;-)
Daar gaat het ff niet om, gaat erom dat de development branch verwijst naar master in all opzichten ;)

 • imdos
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 27-05 22:19

imdos

I use FreeNAS and Ubuntu

Iemand die zichzelf kan registreren op het forum van Couchpota.to?

Ik kom niet voorbij de image verification, aangezien ik geen image zie ... Lijkt op een foutje bij google's captcha service.

Ik kan namelijk dit bestandje goed gebruiken.

https://couchpota.to/forum/attachment.php?aid=135

pvoutput. Waarom makkelijk doen, als het ook moeilijk kan! Every solution has a new problem


 • mitch187
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 14-05 21:59
This bulletin board is currently closed. The Administrator has specified the reason as to why below.
Moving to another server, back online tomorrow!

Gok dat ze bezig zijn 8)7

 • nivong
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15-05 10:27
imdos schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 22:08:
Iemand die zichzelf kan registreren op het forum van Couchpota.to?

Ik kom niet voorbij de image verification, aangezien ik geen image zie ... Lijkt op een foutje bij google's captcha service.

Ik kan namelijk dit bestandje goed gebruiken.

https://couchpota.to/forum/attachment.php?aid=135
Zie dat ze hier aan het verhuizen zijn?

Trouwens als iemand nog interesse heeft:
https://github.com/clinton-hall/nzbToMedia
super process scriptje.

 • imdos
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 27-05 22:19

imdos

I use FreeNAS and Ubuntu

mitch187 schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 22:31:
This bulletin board is currently closed. The Administrator has specified the reason as to why below.
Moving to another server, back online tomorrow!

Gok dat ze bezig zijn 8)7
Lekker blond 8)7

Heb nu al de Windows executable gepakt die op een filesharer staat ... O-)

Ik moet even mijn data_dir uit Couchpotato moven aangezien mijn cache geleegd wordt. Nu worden mijn images/posters nog wel eens verwijderd :(

pvoutput. Waarom makkelijk doen, als het ook moeilijk kan! Every solution has a new problem


 • DrakeNL
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 13-05 20:41
Heeft iemand problemen na het updaten van pyton en/of Sickbeard van SynoCommunity?

Ik heb het zooitje geupdate naar Python 2.7.3-4 en Sickbeard 20130103-5, maar sickbeard wil niet meer starten

 • jostefa
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05 22:44
Ik heb een aantal series toegevoegd bij sickbeard. Echter blijven alle series op Unaired staan, zoals suits en de walking dead. Waar ligt dit aan?

 • SidewalkSuper
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 17:45
Die afleveringen zijn al geweest dus moet je die manueel in de backlog smijten.

 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Even op wanted zetten schat ik zo.

 • jostefa
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05 22:44
Nee wanted kan niet want er zit geen selectiebox voor omdat hij denkt dat de afleveringen nog moeten komen. Ik druk nu bij elke aflevering manual search maar dit is niet de oplossing denk ik.

 • SidewalkSuper
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 17:45
? Alle afleveringen hebben een checkbox ervoor, behalve unaired episodes. Misschien moet je ff een full rescan doen van die series. Suits staat hier gewoon prima in SB :)

 • jostefa
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05 22:44
Nee alles staat unaired maakt niet uit welke serie ik toevoeg, vandaar dat er ook geen checkboxes voor staan.

 • zeroday
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 18:24

zeroday

Dream within a dream

jostefa schreef op zaterdag 05 januari 2013 @ 00:03:
Nee alles staat unaired maakt niet uit welke serie ik toevoeg, vandaar dat er ook geen checkboxes voor staan.
wat zegt de log / debug etc?

There are no secrets, only information you do not yet have


 • jostefa
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05 22:44
HTML:
1
Mar-16 23:20:50 WARNING SHOWQUEUE-FORCE-UPDATE :: Unable to add TVRage info: urlopen call to http://services.tvrage.com/tools/quickinfo.php?show=Game+of+Thrones failed


Het zal hier wel aan liggen. Hij kan geen urlopen uitvoeren, denk dat ik ergens wat moet open zetten :+ . Ga even uitproberen en dan update ik deze reply als het gelukt is.

 • Jpjedi
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 17-03 14:27
DrakeNL schreef op vrijdag 04 januari 2013 @ 23:20:
Heeft iemand problemen na het updaten van pyton en/of Sickbeard van SynoCommunity?

Ik heb het zooitje geupdate naar Python 2.7.3-4 en Sickbeard 20130103-5, maar sickbeard wil niet meer starten
Ik ben er nog niet aan begonnen om het op te lossen maar ik kan ook niet meer updaten. Zegt dat hij de GIT directory niet meer kan vinden. Ik heb alles nog eens binnen getrokken maar nog steeds doet hij het niet. Echter SB draait gewoon dus ik ga het later uitzoeken als ik wat meer tijd heb,

 • DrakeNL
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 13-05 20:41
Ik heb in ieder geval sickbeard verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Wel eerst de config en de database gebackupt.

 • roeleboel
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online

roeleboel

en zijn beestenboel

jostefa schreef op zaterdag 05 januari 2013 @ 00:16:
HTML:
1
Mar-16 23:20:50...

Het zal hier wel aan liggen. Hij kan geen urlopen uitvoeren, denk dat ik ergens wat moet open zetten :+ . Ga even uitproberen en dan update ik deze reply als het gelukt is.
Zet dan meteen je datum juist en waarschijnlijk komen die checkboxes er dan wel te staan...

 • Evil Cowman
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 19:04
jostefa schreef op zaterdag 05 januari 2013 @ 00:16:
HTML:
1
Mar-16 23:20:50 WARNING SHOWQUEUE-FORCE-UPDATE :: Unable to add TVRage info: urlopen call to http://services.tvrage.com/tools/quickinfo.php?show=Game+of+Thrones failed


Het zal hier wel aan liggen. Hij kan geen urlopen uitvoeren, denk dat ik ergens wat moet open zetten :+ . Ga even uitproberen en dan update ik deze reply als het gelukt is.
had exact hetzelfde.. tijd even goed instellen.. op mijn Synology NAS stond die standaard een jaar of 4 verkeerd denk ik :)

 • CSB
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 12:50

CSB

:D

Irritant dat SabNZBd nu de downloads voor 90% binnenhaalt en daarna failed. We gaan maar weer op zoek naar een paar nieuwe searchproviders... :(

Met zo'n administrator heb je geen users meer nodig...


 • nivong
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15-05 10:27
CSB welke heb jij dan ? Ik had vandaag opeens allemaal films die totaal niet in mijn lijst stonden? Couch ging willekeurig verkeerde namen binnen halen....

 • jostefa
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05 22:44
@roeleboel en Evil Cowman

Thanks lag daar inderdaad aan, synology pakt geen ntp server.. thanks!

 • Henkske
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 29-10-2022
Allen,

Ik heb momenteel spotweb draaien en deze wil ik gebruiken icm CP.

Spotweb draait momenteel gewoon goed en het werkt al ICM SB.
Echter via CP wil het nog niet lukken.

CP zoekt op films en krijgt ze ook gewoon gevonden. Alleen zodra CP ze wil downloaden ( doorsturen ) naar sabnzbd dan krijg ik een error in de log. Via andere indexers werkt het wel gewoon.

LOG: http://pastebin.com/g1J8QvgX

[hpotato.core.plugins.base] Opening url: http://192.168.0.251:8741...AALr2@spot.net&apikey=xxx

Deze regel zie ik bijv in de log. Als ik deze regel kopieer in mijn explorer ( XXX vervangen ik uiteraard door de API key )dan word er gewoon netjes een NZB file geopend waardoor ik het gevoel heb dat het werkt zoals het moet?

http://192.168.0.251:87418//api?t=c geeft ook gewoon een werkende XML page.

Weet iemand waar ik dit probleem zou moeten gaan zoeken?

[Voor 198% gewijzigd door Henkske op 06-01-2013 21:47]

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]Als je een vraag stelt, vergeet dan <strong>niet</strong>:

<ul style="line-height: 1em">
<li style="font-size:150%; line-height:22px;">Het bespreken van index sites en het vragen om invites is niet toegestaan!</li>
<li>Eerst in de debug logging te kijken (eventueel mee te posten via http://www.pastebin.com)!</li>
<li>Het besturingssysteem te vermelden (OSX, Linux, Windows, NAS (Synology,QNAP,etc)</li>
<li>Repository versie (Main of andere fork)</li>
</ul>~[/html]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee