Toon posts:

Het Yamaha Receiver ervaringen/discussie Topic

Pagina: 1 2 3 ... 20 Laatste
Acties:

Onderwerpen


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Mede-auteur:
 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Het Yamaha Receiver ervaringen/discussie TopicYamaha is een bedrijf welke bekend is van een grote verscheidenheid aan producten zoals muziekinstrumenten zoals Piano's maar ook van motoren(sinds begin dit millennium overigens géén onderdeel meer van Yamaha Corporation maar van Toyota) en waar het in dit topic over gaat audio apparatuur zoals receivers en blu-ray spelers e.d.

Klik hier om deze informatie over te slaan

Inhoudsopgave
In deze Opening Post vind je:
YAMAHA
Yamaha, zoals we die nu tegenwoordig kennen, is in 1987 opgericht nadat het bedrijf Nippon Gakki Company Limited zijn naam wijzigde naar Yamaha Corporation.

In 1887 werd het bedrijf, Nippon Gakki Company in Hamamatsu, waar het tegenwoordige Yamaha Corporation uit ontstaan is opgericht door de Japanner Torakusu Yamaha, deze man welke al vanaf jongs af aan druk in de weer was met apparatuur.
Na de tweede wereldoorlog besloot de president van het bedrijf op dat moment, Genichi Kawakami om met overblijfselen van productie faciliteiten en expertise ten tijden van de oorlog te gaan gebruiken om motorfietsen te gaan bouwen. De YA-1 (ook wel bekend als Akatombo, de "Red Dragonfly") was vernoemd naar de oprichter , van de motorfiets waren er 125 gebouwd in zijn eerste productie jaar(1958).
In 1959 werd het bedrijf Yamaha Motor Co., Ltd opgericht naar aanleiding van het succes van de YA-1.

Yamaha is uiteindelijk uitgegroeid tot de grootste fabrikant van muzikale instrumenten (inclusief piano's, drums, gitaren en nog vele andere) en een belangrijke speler in de markt van audio/video, waar het in dit topic uiteindelijk over gaat, industriële robots en dat is nog niet alles en teveel om hier in dit topic op te noemen.

Terug naar de inhoudsopgave

Inleiding receivers
Een A/V-receiver is één van de vele elektronische apparaten die men vind binnen een home cinema set. Hun primaire doel is het versterken en verspreiden van meerdere video en audio signalen. De gebruiker kan zo vele input apparatuur zoals Blu-Ray spelers, laptops en spelconsoles naar een TV leiden, zonder allerlei kabels te verwisselen en toch één bron als geluid te gebruiken, namelijk de receiver en zijn aangesloten speakers. De meeste receivers hebben vandaag de dag de mogelijkheid om tegelijkertijd een tweede bron
gelijktijdig te output-en naar een "zone2". Bij de huidige A/V receivers van Yamaha zijn vanaf de mid-range modellen (vanaf de RX-V571 om precies te zijn) allen instaat om video inputs te upscalen naar 1080p resolutie en HDMI beeld doorgifte naar de aangesloten TV/monitor/beamer terwijl de A/V receiver in stand-by staat.

Alle Yaamaha receivers van het modeljaar 2011 hebben ondersteuning voor 3D en zijn dan ook geschikt voor doorgifte van 3D beelden naar TV's en/of Beamers.

Yamaha heeft twee A/V Receiver lijnen, de zogenaamde "RX-V$nr" lijn, de low en mid-end lijn. De zogenaamde "Aventage" lijn, deze lijn is de high-end lijn, dit zijn de meest high-end A/V Receivers van Yamaha. Deze laatste serie staat bekend om haar solide bouwkwaliteit en gebruikte componenten, de Yamaha receivers uit de "Aventage" lijn kunnen zich dan ook zeker meten met de High-End lijnen van de andere grote fabrikanten zoals Pioneer, Denon en Onkyo (en andere ;)).
Uiteraard komt dit verschil niet zonder meerprijs, de receivers uit de "Aventage" lijn zijn dan ook aanzienlijk duurder dan de modellen in de "RX-V$nr" lijn.

De "Aventage" lijn bestaat op dit moment uit vier receivers, namelijk de RX-A810, RX-A1010, RX-A2010 en de RX-A3010, dit in volgorde van 'rang' van laagste naar hoogste. De RX-A810 is bijvoorbeeld behoorlijk beperkt ten opzichte van de RX-A1010, zoals een Optical Output welke weggelaten is en analoge audio inputs en een gewichtsverschil van maar liefst 4kg wat toch voornamelijk voeding zal zijn en eventueel bouwkwaliteit.
Maar de overige modellen beschikken allen over een behoorlijke uitgebreide feature-set.
Het is overigens wel zo dat de Klasse A/B versterkers in de "Aventage" lijn, bij de modellen van vorig jaar althans, het opgegeven vermogen bij lange na niet halen bij de RX-A2000 was het verschil maar liefst 67,1 Watt(gemeten 62,9 Watt bij 0.1 distortion en 7 kanalen aangestuurd vs 130 watt opgegeven(Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven) 130W (8ohms, 0.06% THD)).
Eventueel met 'moeilijke' speakers, met lage impedantie en extreme dippen, zouden de Yamaha's niet de juiste keuze kunnen zijn.
Bijvoorbeeld de hoeveelheid HDMI aansluitingen, dat is met 8 in en 2 uitgangen gewoon meer dan uitstekend en zeker class-leading wat dat betreft.

Alle Yamaha receiver modellen van het modeljaar 2011 hebben de beschikking over YPAO, dit is het proprietary systeem van Yamaha om de speaker configuratie automatisch met behulp van een microfoon te meten. Het systeem is niet zo uitgebreid als het bekende third-party Audyssey systeem gebruikt door o.a Onkyo en Denon of het proprietary systeem van Pioneer, het MCACC. Maar het doet zijn werk en het is een relatief snel systeem, over het algemeen is het redelijk accuraat en meestal sneller als de Audyssey systemen van vergelijkbare receivers van andere merken.

http://www.priyantha.nl/GoT/Yamaha/logos/YPAO.jpg


Compressed Music Enhancer maakt gecrompiceerde mp3 bestanden weer vol van geluid zoals is uitgelegd.Terug naar de inhoudsopgave

Modellen 2011 - Mainstream
In 2011 is Yamaha net als de andere fabrikanten met een nieuwe modellijn gekomen voor dit jaar.
Alle receivers van het modeljaar 2011 zijn uitgerust in een two-tone kleurstelling, de bovenste helft is glimmend zwart, de onderste helft is voorzien van een gebrushte zwarte óf zilverkleurige voorkant.
Vanaf de RX-V671 zijn de receivers voorzien van een netwerkaansluiting met DLNA ondersteuning en o.a Napster ondersteuning.

Yamaha RX-V371
Yamaha RX-V471
Yamaha RX-V571
Yamaha RX-V671
Yamaha RX-V771
Yamaha RX-V1071
Terug naar de inhoudsopgave

Modellen 2011 - High-End
Uiteraard zijn er niet alleen maar Mainstream modellen voor modeljaar 2011, er zijn ook High-End modellen van Yamaha voor het jaar 2011. De "Avantage" reeks is de naam voor de High-End modellen van Yamaha, deze bestaat uit vier receivers, waarvan ik zelf persoonlijk de onderste niet echt serieus mee reken en die eigenlijk liever in het rijtje hierboven had gehad qua specificaties en performance niveau. In Amerika is er zelfs nog een lager model de RX-A710, Yamaha Europa heeft blijkbaar ingezien dat de Europeanen daar geen behoefte aan hebben :)

Yamaha RX-A810
Yamaha RX-A1010
Yamaha RX-A2010
Yamaha RX-A3010
Terug naar de inhoudsopgave

Mainstream Modellen 2011 in detail
Yamaha heeft een zestal mainstream A/V receivers voor modeljaar 2011 in het assortiment.
In dit topic zal ik alle 2011 modellen vanaf de instapmodellen tot aan de mid-range modellen, in deze sectie,
opsommen. Waar mogelijk vermeld ik ook externe links naar reviews.

Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-V371

De Yamaha RX-V371 is de logische opvolger van de RX-V367 van modeljaar 2010. De RX-V371 is de goedkoopste Yamaha receiver, het model is een 5.1 receiver met een opgegeven vermogen van 5x100W(let op! dit is bij 6Ω !) welke gemeten is op 1ch. De receiver beschikt over een aantal functies welke deze receiver alsnog zeker een volwaardig apparaat maken. Te weten; de YPAO automatische speaker configuratie, 192KHz/24bit DAC's van Burr-Brown voor alle kanalen, 4 HDMI ingangen en uiteraard 3D ondersteuning.
Het is niet de meest uitgebreide receiver op de markt, maar het is dan ook niet de duurste :)

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 5.1
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 4, HDMI Output: 1, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (1), Video In/Out Composite (4/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 6Ω 100W@1ch, 1 kHz, 0,9% THD, 8Ω 95W@1ch
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x151x315 in mm's
 • Gewicht: 7.5 kg
 • Prijzen: Adviesprijs € 269,-; Pricewatch: pricewatch: Yamaha RX-V371
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-V371
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-V471

De Yamaha RX-V471 is de logische opvolger van de RX-V467 van modeljaar 2010. De RX-V471 is de op één na goedkoopste Yamaha receiver, het model is een 5.1 receiver met een opgegeven vermogen van 5x105W(let op! dit is bij 6Ω !) welke gemeten is op 1ch. De receiver beschikt over een aantal functies welke deze receiver alsnog zeker een volwaardig apparaat maken. Te weten; de YPAO automatische speaker configuratie, 192KHz/24bit DAC's van Burr-Brown voor alle kanalen, 4 HDMI ingangen en uiteraard 3D ondersteuning. Wat de meest in het oog springende verschilen met de RX-371 zijn de speaker aansluitingen welke nu geen springveer aansluitingen zijn voor de surround kanalen maar nu voor alle kanalen gewone banaanstekker geschikte aansluitingen, de Cinema DSP welke 3D ondersteund, de Virtual Presence Speaker, USB om een iPod/iPhone of ander USB device aan te koppelen, een OSD zodat je op je TV een menu hebt.
Het is niet de meest uitgebreide receiver op de markt, maar het is dan ook niet de duurste :)

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 5.1
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 4, HDMI Output: 1, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (1), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 6Ω 105W@1ch, 1 kHz, 0,9% THD, 8Ω 85W@2ch
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x151x363 in mm's
 • Gewicht: 8.2 kg
 • Prijzen: Adviesprijs € 359,-; Pricewatch: pricewatch: Yamaha RX-V471
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-V471
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-V571

De Yamaha RX-V571 is de logische opvolger van de RX-V567 van modeljaar 2010. De RX-V571 is samen met de RX-V671 de middelklasse van Yamaha, het is een 7.1 model met een opgegeven vermogen van 7x105W(let op! dit is met een THD van 0.9 bij 6Ω !) welke gemeten is op 1ch. Wat de meest in het oog springende verschillen met de RX-V571 t.o.v de RX-471 is de Dolby Pro Logic IIx omdersteuning, Bi-Amp mogelijkheden, HDMI upscaling, 6 ipv 4 HDMI ingangen.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.1
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 6 (waarvan 1 front), HDMI Output: 1, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (1), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 6Ω 105W@1ch, 1 kHz, 0,9% THD, 8Ω 85W@2ch
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x151x363 in mm's
 • Gewicht: 8.3 kg
 • Prijzen: Adviesprijs € 459,-; Pricewatch: pricewatch: Yamaha RX-V571
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-V571
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-V671

De Yamaha RX-V671 is de logische opvolger van de RX-V667 van modeljaar 2010. De RX-V671 is samen met de RX-V571 de middelklasse van Yamaha, het is een 7.1 model met een opgegeven vermogen van 7x150W/125W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch. Wat de meest in het oog springende verschillen met de RX-V671 t.o.v de RX-571 is krachtigere versteker mét fatsoenlijke opgave vanuit de fabrikant ipv de opgave zoals bij de lagere modellen, een 2e zone, Pure Direct, Component Upconversion, én niet onbelangrijk de RX-671 is een receiver met een netwerkaansluiting wat ook een verschil is met zijn voorganger de RX-667, een phono aansluiting.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.1
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 6 (waarvan 1 front), HDMI Output: 1, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (1), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 125W, 20 Hz to 20 kHz, 0.09 % THD 8Ω 90W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x161x363 in mm's
 • Gewicht: 10,5 kg
 • Prijzen: Pricewatch: pricewatch: Yamaha RX-V671
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-V671
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-V771
De Yamaha RX-V771 is de logische opvolger van de RX-V767 van modeljaar 2010. De RX-V771 is samen met de RX-V1071 de top van de mid-range modellen, het is een 7.2 model me een opgegeven vermogen van 7x160W/130W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch. Wat de meest in het oog springende verschillen met de RX-V771 t.o.v de RX-671 is de aanwezigheid van multi-point YPAO welke je de mogelijkheid geeft om op maximaal 8 verschillende luisterposities te calibreren, 2 HDMI uitgangen en er zitten 7.1 pre-outs op om eventueel losse versterker(s) aan te sluiten om de ingebouwde versterkers niet te gebruiken.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 6 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 130W, 20 Hz to 20 kHz, 0.06 % THD 8Ω 95W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x171x363 in mm's
 • Gewicht: 11,2 kg
 • Prijzen: Pricewatch: pricewatch: Yamaha RX-V771 (Zwart) & pricewatch: Yamaha RX-V771 (Titanium)
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-V771
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-V1071


De Yamaha RX-V1071 is de logische opvolger van de RX-1067 van modeljaar 2010. De RX-V1071 is samen met de RX-V771 de top van de mid-range modellen, het is een 7.2 model met een opgegeven vermogen van 7x170W/135W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch. Wat de meest in het oog springende verschillen met de RX-V1071 t.o.v de RX-771 is de aanwezigheid van 8 HDMI in poorten inplaats van 6, 4 optical inputs en 3 Coaxial inputs inplaats van 2 voor beide bij de andere modellen. Ook zijn er 5 S-Video ingangen inplaats van 1 voor de overige modellen én een één S-Video uitgang, én zeker niet onbelangrijk een multichanel input over 8ch's, ook kan er bij
de RX-V1071 video over Zone 2 worden gestuurd(géén HDMI maar Component/S/Composite) en beschikt de receiver over een RS-232C interface ter integratie van A/V systemen.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 8 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (4/3), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (4/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 135W, 20 Hz to 20 kHz, 0.06 % THD 8Ω 110W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x182x430 in mm's
 • Gewicht: 15,1 kg
 • Prijzen: Pricewatch: pricewatch: Yamaha RX-V1071
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-V1071
Terug naar de inhoudsopgave
High-End Modellen 2011 in detail
De High-End modellen van Yamaha heb ik hieronder genoemd en in detail worden de verschillende modellen besproken.Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-A810


De Yamaha RX-A810 is de logische opvolger van de RX-A800 van modeljaar 2010. De RX-A810 is het low-end model van de top van de high-end-range modellen, het is een 7.2 model met een opgegeven vermogen van 7x160W/135W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch.
De RX-A810 is echt het low-end model van de Aventage lijn van Yamaha, en derhalve dus ook uitgerust met de minste features en mist krachtige versterking. Wel beschikt de RX-A810 over 8 HDMI ingangen en 2 uitgangen, tevens voorzien van een Ethernet aansluiting voor DLNA en Internet Radio. De RX-A810 is niet voorzien van een Multi Channel Input zoals wel zijn kleiner broertje de RX-V1071. Ook is de RX-A810 significant lichter én kleiner als zijn 'high-end' broertje uit de normale Yamaha mid-end reeks wat heel erg opvallend is, de specificaties zijn dan ook op vrijwel alle vlakken beduidend minder, handig om te weten dus!

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 8 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 135W, 20 Hz to 20 kHz, 0.09 % THD 8Ω 100W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x171x369 in mm's
 • Gewicht: 11,1 kg
 • Prijzen: Pricewatch: Géén prijzen in de pricewatch
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-A810
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-A1010
De RX-A1010 is het tweede low-end model na de RX-A810 van de top van de high-end-range modellen, het is een 7.2 model met een opgegeven vermogen van 7x170W/135W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch.
De RX-A1010 is net als zijn goedkopere broertje de RX-A810 toch nog echt een low-end model van de Aventage lijn van Yamaha, dit is vooral te zien aan het feit dat de feature-list (vrijwel) gelijk is aan die van de RX-V1071 het topmodel van de normale reeks. Zelfs het gewicht is identiek aan dat van de RX-V1071, breedte verschilt 2mm, maar het uiterlijk verschilt wel om in lijn te zijn met de twee receivers welke naar mijn persoonlijke mening de enige twee zijn welke de naam Aventage zouden moeten dragen. De RX-A1010 over 8 HDMI ingangen en 2 uitgangen, en is tevens voorzien van een Ethernet aansluiting voor DLNA en Internet Radio. De RX-A1010 is voorzien van een Multi Channel Input net zoals zijn kleiner broertje de RX-V1071. Aangezien de 'normale' RX-V1071 zoals het erop papier uitziet het tweeling broertje is van de RX-A1010, is het interessant om naar die receiver te kijken als je naar deze klasse receivers zoekt.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 8 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (4/3), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (4/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 135W, 20 Hz to 20 kHz, 0.06 % THD 8Ω 110W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x182x432 in mm's
 • Gewicht: 15,1 kg
 • Prijzen: Pricewatch: Géén prijzen in de pricewatch (http://www.besthomecinema...rxa1010-zwart-p-2017.html)
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-A1010
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-A2010
De RX-A2010 is samen met zijn duurdere broertje de RX-A3010 de top van de high-end-range modellen, het is een 9.2 model met een opgegeven vermogen van 9x220W/175W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch.
De RX-A2010 is het goedkopere broertje van de RX-A3010, beide receivers zijn geschikt om een 9.2 speakeropstelling aan te sturen, de receivers hebben dan ook een behoorlijk hoog
opgegeven vermogen zeker in vergelijking met de goedkopere receivers. Ook beschikken beide receivers over meer DSP programma's(23 ipv 17) YPAO is uitgebreider, met Refle
cted Sound Control voor de RX-A2010 en bij de RX-A3010 komt daar nog Angle measurement bij. Ook beschikken beide modellen over een 3e Zone welke onversterkt is en dan dus ook me
t een extra versterker moet worden aangestuurd aangesloten op de pre-outs.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 9.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 8 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (4/3), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (4/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 175W, 20 Hz to 20 kHz, 0.06 % THD 8Ω 140W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x192x467 in mm's
 • Gewicht: 17,1 kg
 • Prijzen: Pricewatch: Géén prijzen in de pricewatch (http://www.besthomecinema...rxa2010-zwart-p-2020.html)
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-A2010
Terug naar de inhoudsopgave
Yamaha RX-A3010
De RX-A3010 is samen met zijn goedkopere broertje de RX-A2010 de top van de high-end-range modellen, het is een 9.2 model met een opgegeven vermogen van 9x230W/185W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch.
De RX-A3010 is het duurdere broertje van de RX-A2010, beide receivers zijn geschikt om een 9.2 speakeropstelling aan te sturen, de receivers hebben dan ook een behoorlijk hoog opgegeven vermogen zeker in vergelijking met de goedkopere receivers. Ook beschikken beide receivers over meer DSP programma's(23 ipv 17) YPAO is uitgebreider, met Reflected Sound Control voor de RX-A2010 en bij de RX-A3010 komt daar nog Angle measurement bij. Ook beschikken beide modellen over een 3e Zone welke onversterkt is en dan dus ook met een extra versterker moet worden aangestuurd aangesloten op de pre-outs. De RX-A3010 is zelfs voorzien van een 4e Zone welke alleen Optisch of Coaxiale signalen kan afspelen.

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 9.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 8 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (4/3), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (4/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 185W, 20 Hz to 20 kHz, 0.06 % THD 8Ω 150W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x192x467 in mm's
 • Gewicht: 19,9 kg
 • Prijzen: Pricewatch: Géén prijzen in de pricewatch (http://www.besthomecinema...rxa3010-zwart-p-2021.html)
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-A3010
Terug naar de inhoudsopgave
Definities

Dolby Digital, Dolby Pro Logic, DTS, wat is het allemaal?
Dit zijn allemaal geluidsformaten die jouw receiver afspeelt afhankelijk van het medium dat je gebruikt. Zonder deze codecs is het geluid enkel stereo of mono, daarom zijn deze formaten ontwikkeld om jouw de ultieme surround ervaring te geven.

Klik op de geluidsformaat voor info (Engels):Terug naar de inhoudsopgave

Reviews

Reviews/Previews

Yamaha RX-V671 Review - Audioholics

Yamaha RX-A1010 Preview - Audioholics

Yamaha RX-A3010 Preview - Audioholics

Yamaha RX-A1010 Review - What Hi-Fi?

Yamaha RX-A3010 Review - What Hi-Fi?

Yamaha RX-V671 Review - What Hi-Fi?

Yamaha RX-A3010 Review - Digital Trends

Yamaha RX-V371 Review - Expert Reviews

Yamaha RX-V371 Review - Trusted Reviews

Yamaha RX-V471 Review - TechRadar

Yamaha RX-V671 Review - CNet

Dit wordt nog uitgebreid! tips naar reviews zijn welkom, DM daarvoor "Priyantha Bleeker"

Terug naar de inhoudsopgave

Apple apps

Yamaha heeft een aantal Apple Apps, hierover later meer....

Terug naar de inhoudsopgave


Interessante video's van Yamaha
Video's komen hier nog.

Terug naar de inhoudsopgave

Het topic is nog niet af! ik ben er nog mee bezig, zal waarschijnlijk begin volgende week volledig af zijn :)

Overige
Wat we hier niet willen hebben:
Offtopic, een beetje afwijken mag, maar als we hier een Onkyo, Marantz of een ander merk topic van maken, kunnen we deze net zo goed dichtgooien 8)7 .

Als er opmerkingen of vragen zijn over deze TS, kan je ons altijd een DM sturen. Extra informatie en nieuwtjes zijn altijd welkom. Dus help mee!

Terug naar de inhoudsopgave

[Voor 255% gewijzigd door silasje1 op 10-11-2011 07:48]


Anoniem: 397269

Mijn nieuwe Yamaha aanwinst met bijbehorende subwoofer/receiver.

Het gaat om de soundbar + sub/receiver. Technische details vind u hier:

http://uk.yamaha.com/en/p...ms/yht-s401_w/?mode=model

Uitzonderlijk leuk spul voor 400 euro :)

excususes voor de rotzooi, alles moet nog goedgezet worden.

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 397269 op 04-11-2011 15:19]


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zoals per DM ook al aangegeven, wil ik met alle liefde de topicstart voor je maken zoals ik die ook voor het Pioneer topic heb gemaakt :)
Laat maar even weten of je dat wilt.

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:05

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Wellicht handiger geweest om daar eerst naar te kijken voordat je een nieuw topic opent :P
Je kan overigens redelijk wat moeite besparen door de lay-out van een ander ervaringentopic over te nemen en aan te passen. Via de http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/view.gif-knop bij elke post kan je zien welke code er is gebruikt. Dus als je die gebruikt bij een TS zal je een berg code krijgen die je kan gebruiken. Keuze genoeg:

[Voor 14% gewijzigd door FeaR op 04-11-2011 15:07]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
FeaR schreef op vrijdag 04 november 2011 @ 15:06:
[...]


Wellicht handiger geweest om daar eerst naar te kijken voordat je een nieuw topic opent :P
Je kan overigens redelijk wat moeite besparen door de lay-out van een ander ervaringentopic over te nemen en aan te passen. Via de [afbeelding]-knop bij elke post kan je zien welke code er is gebruikt. Dus als je die gebruikt bij een TS zal je een berg code krijgen die je kan gebruiken. Keuze genoeg:
danku!!!

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Zojuist een begin gemaakt aan de startpost :)
Maak hem deze week of begin volgende week af.

 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Priyantha Bleeker schreef op zaterdag 05 november 2011 @ 17:10:
Zojuist een begin gemaakt aan de startpost :)
Maak hem deze week of begin volgende week af.
ik zie het ! mooi :) ik zal fotos posten wanneer ik mijn reciever binnen heb

 • Julesk
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 15:02
Eindelijk eens een topic van mijn merk! Ik heb de Yamaha RX-V667 en ben er echt super blij mee.

Alleen kom ik al meteen met een puntje:

Achterop de receiver zitten 2x 3.5mm Jack pluggen waarop 'Remote' staat. Ik zit in zo'n situatie dat ik om een kastje heen moet lopen om mijn receiver te bedienen en ik zou daar graag een oplossing voor willen. Ik heb dus al rondgekeken naar bepaalde IR Verlengkabels, maar ik weet ook niet of het ook daadwerkelijk werkt (er zijn 2 ingangen op de receiver, 1x 'In' en 1x 'Out').

Alvast bedankt! :)

 • smvs
 • Registratie: September 2000
 • Niet online
Zoek eens op IR-extender op Google, dan vind je wel iets denk ik (dat staat overigens los van die aansluiting op de achterkant, ik weet niet waar die voor dient of hoe die werkt).

[Voor 46% gewijzigd door smvs op 06-11-2011 10:08]


 • Julesk
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 15:02
Ik weet dat er zulke extenders bestaan, alleen op de site van Yamaha (http://nl.yamaha.com/nl/p...eceivers-amps/rx-v667__g/) zag ik bij de specificaties Remote (IR) in-/output. Dus ik vroeg me af of ik dit ook kon gebruiken. Het zou voor mij een makkelijkere oplossing zijn dan zo'n extender, aangezien ik maar 1 apparaat wil verlengen.

 • Jimster21
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15:04
Fantastisch om nu ook een Yamaha topic te hebben. Blijkbaar is er niet zoveel animo onder de tweakers voor deze naar mijn gevoel super versterkers.

Mooie startpost ook trouwens.

Ik sta op het punt om mijn huidige oude systeem (dvx-s80)te vervangen door een nieuwe rxv-671
Het huidige systeem speelt nog altijd schitterend vind ik, maar ik miste al wel de HDMI aansluitingen en nu lijkt ook die netwerkaansluiting en Ipod support geweldig.

Wat ik me afvroeg was of er al mensen zijn die de 671 in combinatie met een synology NAS hebben getest. Ik hoop dat er geen problemen zijn om muziek te streamen (via DLNA). Ik hoop dat iemand dit kan bevestigen.

Speakers worden trouwens meer dan waarschijnlijk Q accoustics 2010 setje. Ik heb geen ruime voor vloerstaanders, dan lijken me deze een waardig alternatief. Alleen ze ergens te koop vinden in België lijkt een probleem. Of zou ik ze toch gewoon uit engeland laten komen, ze hebben er trouwens leuke combo's met de 671 overal. Maar dat gedoe met de stekkers en de garantie schrikt me af...

iRacing Profiel Racing, competing is in my blood....


 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Topic start weer uitgebreid :)
Nu met alle A/V receiver modellen van dit jaar :)

 • LED-Maniak
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:19

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Jimster21 schreef op zondag 06 november 2011 @ 10:29:
Fantastisch om nu ook een Yamaha topic te hebben. Blijkbaar is er niet zoveel animo onder de tweakers voor deze naar mijn gevoel super versterkers.

Mooie startpost ook trouwens.

Ik sta op het punt om mijn huidige oude systeem (dvx-s80)te vervangen door een nieuwe rxv-671
Het huidige systeem speelt nog altijd schitterend vind ik, maar ik miste al wel de HDMI aansluitingen en nu lijkt ook die netwerkaansluiting en Ipod support geweldig.

Wat ik me afvroeg was of er al mensen zijn die de 671 in combinatie met een synology NAS hebben getest. Ik hoop dat er geen problemen zijn om muziek te streamen (via DLNA). Ik hoop dat iemand dit kan bevestigen.

Speakers worden trouwens meer dan waarschijnlijk Q accoustics 2010 setje. Ik heb geen ruime voor vloerstaanders, dan lijken me deze een waardig alternatief. Alleen ze ergens te koop vinden in België lijkt een probleem. Of zou ik ze toch gewoon uit engeland laten komen, ze hebben er trouwens leuke combo's met de 671 overal. Maar dat gedoe met de stekkers en de garantie schrikt me af...
Ik wou eerst zelf een 'oude' rx-667 kopen maar toch voor een rx-671 gegaan. Heb hem nu ongeveer 3 maanden en wil niet meer zonder. De netwerkmogelijkheden en DLNA functies gebruik in dagelijks. Heb het niet specifiek met de synology getest maar wel met meerdere andere soort apparaten en tot nu toe heeft hij ze allemaal geaccepteerd. Top dingetje! :)

Appeltaart is lekker!


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Priyantha Bleeker schreef op zondag 06 november 2011 @ 16:05:
Topic start weer uitgebreid :)
Nu met alle A/V receiver modellen van dit jaar :)
zou graag willen helpen. Ik fix nog wel wat dingen als ik mijn huiswerk af heb

 • MaDLiVe
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 00:10

MaDLiVe

.-Observer-.

Toch facinerend dat alle apparaten tegenwoordig DLNA ondersteunen. Ik heb nog een RX-667, mooi ding maar die ondersteund het dus niet. Vroeg me af waarom DLNA zo handig is in een setup terwijl je tv/htpc/blu-ray speler het ook ondersteunen.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • LED-Maniak
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:19

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

MaDLiVe schreef op zondag 06 november 2011 @ 16:43:
Toch facinerend dat alle apparaten tegenwoordig DLNA ondersteunen. Ik heb nog een RX-667, mooi ding maar die ondersteund het dus niet. Vroeg me af waarom DLNA zo handig is in een setup terwijl je tv/htpc/blu-ray speler het ook ondersteunen.
Omdat ik nu direct vanaf mijn laptop en router muziek kan streamen zonder dat ik hier nog een extra apparaat voor aan moet zetten. Daarnaast is de internet aansluiting ook erg fijn voor internetradio(wederom een directe stream vanaf internet).

Appeltaart is lekker!


Anoniem: 397269

heb nou ongeveer mijn YHT-S401 nou ongeveer een weekje en ik moet zeggen dat het echt een aanvulling is voor mijn kleine kamer.

Eerst had ik nog wat twijfels over de receiver/sub maar ik merk nou dat na wat getweak, ik de subwoofersetting kon aanpassen naar 30-100 hz.

Reden voor mijn koop was dat ik echt hd-audio wilde hebben en dat ik de soundbar uit kan breiden naar 5.1 door 2 losse speakers hierop aan te sluiten. Misschien iets voor de toekomst maar op dit moment niet echt aan de orde :)

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
silasje1 schreef op zondag 06 november 2011 @ 16:36:
[...]


zou graag willen helpen. Ik fix nog wel wat dingen als ik mijn huiswerk af heb
No problemo ;)
Ik vind het leuk om te doen dus voel je niet bezwaard :)

Het is sowieso super leuk om reviews en documentatie te lezen van allemaal apparatuur :D
Ik weet zelf het meeste van de Pioneer apparatuur af, maar op dit moment is Yamaha een goede tweede wat kennis voor mij betreft na de twee dagen dat ik nu allemaal uitzoekwerk heb gedaan :)

 • Jimster21
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15:04
MaDLiVe schreef op zondag 06 november 2011 @ 16:43:
Toch facinerend dat alle apparaten tegenwoordig DLNA ondersteunen. Ik heb nog een RX-667, mooi ding maar die ondersteund het dus niet. Vroeg me af waarom DLNA zo handig is in een setup terwijl je tv/htpc/blu-ray speler het ook ondersteunen.
Enigszins heb je gelijk. Maar als je gewoon je muziek wilt beluisteren en je hoeft telkens weer je TV / Blu Ray speler/htpc + je versterker aan te zetten, dan vind ik dat gewoon overkill... Gewoon versterker aan, connecteren naar je NAS en luisteren maar...

Trouwens DLNA is in mijn ogen ook gewoon een beetje een puinhoop. Kijk bijv naar een Blu-ray speler van panasonic. ondersteundt ook DLNA maar kan bijna geen enkel video formaat spelen over het netwerk, terwijl het via de USB aansluiting allemaal wel werkt....

iRacing Profiel Racing, competing is in my blood....


 • Marc H
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:24

Marc H

- Mr. Burstmode -

Ik heb de Yamaha RX-V 1065, zonder DLNA, maar ik mis het niet. Mijn TV heeft het wel, maar is niet eens aangesloten op mijn netwerk, scheelde weer een kabel wegwerken.

Mijn fileserver/nas is optisch verbonden met de Yamaha, dus het enige wat ik doe is een oud laptopje wakker laten worden, VNC verbindinkje opzetten naar de server, en ik speel alles op de server af.

Ik heb ook een HTPC, maar wat al gezegd is, voor een beetje muziek afspelen is dat gewoon overdreven.

 • Slonzo
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online

Slonzo

Taarsidath-an Halsaam

RX-V671 als opvolger van de RX-V667, maar wel zonder pre-outs en maar 1 subwoofer out? :?
Blij dat ik nog een RX-V667 heb dan! (de 2de sub out gebruik ik zelf niet, maar geen pre-out is toch een dealbreaker)

 • LED-Maniak
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:19

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Tsja, in een gewone <20m2 huiskamer zie ik het nut eerlijk gezegd niet van een pre-out(tenzij mijn definitie fout is). Bij de match met mijn speakers(kef) is de bass meer dan voldoende aanwezig en ik kan ze ook bi-amp aansluiten. Extra versterker of extra sub voegt geen meerwaarde toe.

Appeltaart is lekker!


 • Slonzo
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online

Slonzo

Taarsidath-an Halsaam

Aangezien het vermogen volledig instort eens je meer dan 2 kanalen begint aan te sturen (laat staan dat je er 5, 7 of uberhaupt zelfs 9 aanstuurt) zie ik niet in hoe je het nut van een andere eindversterker niet kan inzien :) En al helemaal niet dat een subwoofer geen meerwaarde zou zijn, dat maakt net een enorm verschil! Of die kamer nu kleiner is dan 20m2 of niet, maakt IMO weinig uit...

 • LED-Maniak
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:19

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Ik heb niet gezegd dat ik een subwoofer geen meerwaarde vind(ik heb er zelf ook een staan), echter vind ik twee subs wat overdreven voor een kleine huiskamer. Daarnaast staat de versterker hier vaak op -35dB en is alles luid te horen, nog harder vind ik persoonlijk niet nodig. Lijkt me niet dat je dan al problemen moet gaan ondervinden dat je vermogen mist. Tenzij je van stampende muziek houdt kan ik het me gewoon niet voorstellen :)

[edit]
Overigens voor de mensen met een RX-V671: Er is een nieuwe firmware uit :)

[Voor 25% gewijzigd door LED-Maniak op 07-11-2011 19:33]

Appeltaart is lekker!


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
LED-Maniak schreef op maandag 07 november 2011 @ 19:13:
Ik heb niet gezegd dat ik een subwoofer geen meerwaarde vind(ik heb er zelf ook een staan), echter vind ik twee subs wat overdreven voor een kleine huiskamer. Daarnaast staat de versterker hier vaak op -35dB en is alles luid te horen, nog harder vind ik persoonlijk niet nodig. Lijkt me niet dat je dan al problemen moet gaan ondervinden dat je vermogen mist. Tenzij je van stampende muziek houdt kan ik het me gewoon niet voorstellen :)

[edit]
Overigens voor de mensen met een RX-V671: Er is een nieuwe firmware uit :)
waar is die update? ik heb alleen dit: http://download.yamaha.com/search/product/

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:05

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Slonzo schreef op maandag 07 november 2011 @ 18:59:
Aangezien het vermogen volledig instort eens je meer dan 2 kanalen begint aan te sturen (laat staan dat je er 5, 7 of uberhaupt zelfs 9 aanstuurt) zie ik niet in hoe je het nut van een andere eindversterker niet kan inzien :) En al helemaal niet dat een subwoofer geen meerwaarde zou zijn, dat maakt net een enorm verschil! Of die kamer nu kleiner is dan 20m2 of niet, maakt IMO weinig uit...
Mee eens, maar het hangt natuurlijk wel van je speakers en van je eisen af. Ik ken genoeg mensen die een filmpje kijken met het geluidsniveau op "oorverdovend", want dan zitten ze lekker in de film. Dergelijke personen hebben natuurlijk andere eisen dan iemand die zijn receiver op normaler volume gebruikt.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Ossi
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 00:32
Slonzo schreef op maandag 07 november 2011 @ 18:59:
Aangezien het vermogen volledig instort eens je meer dan 2 kanalen begint aan te sturen (laat staan dat je er 5, 7 of uberhaupt zelfs 9 aanstuurt) zie ik niet in hoe je het nut van een andere eindversterker niet kan inzien :) En al helemaal niet dat een subwoofer geen meerwaarde zou zijn, dat maakt net een enorm verschil! Of die kamer nu kleiner is dan 20m2 of niet, maakt IMO weinig uit...
Ik gebruik een RX-V667 op Wharfedale speakers 5.1 (SVS PB10 als sub) en met Tron op stand oorverdovend mis ik echt niet genoeg power in een kamer van 25m2. Speakers zijn 6ohm dus al iets lastiger dan 8ohm speakers. Dus ja, een aparte eindversterker heb ik niet nodig voor de power.

Versterkers kakken in bij 5 speakers, maar dat wil niet zeggen dat ze onbruikbaar worden, misschien bij extreem lastige speakers of als je geen actieve subwoofer gebruikt en de speakers dus zwaarder aangestuurd moeten worden.

 • Slonzo
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online

Slonzo

Taarsidath-an Halsaam

FeaR schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 07:44:
Mee eens, maar het hangt natuurlijk wel van je speakers en van je eisen af. Ik ken genoeg mensen die een filmpje kijken met het geluidsniveau op "oorverdovend", want dan zitten ze lekker in de film. Dergelijke personen hebben natuurlijk andere eisen dan iemand die zijn receiver op normaler volume gebruikt.
True... Zelf luister ik meestal op gematigd volume, maar bij sommige leuke schijfjes of vette actiefilms mag het toch eens iets harder :) In de 3.1 setup die ik nu heb, zou de receiver het misschien nog wel trekken. Maar het effectieve, gemeten vermogen v/d RX-V667 is bedroevend in vergelijking met het opgegeven vermogen. Dus ik ben bang dat hij bij harder spelen (zeker in een 5.1 of 7.1 set-up) toch gaat clippen. Vandaar de aparte eindversterker. Receiver én eindversterker staan beide op een veilige marge begrensd.
LED-Maniak schreef op maandag 07 november 2011 @ 19:13:
Ik heb niet gezegd dat ik een subwoofer geen meerwaarde vind(ik heb er zelf ook een staan), echter vind ik twee subs wat overdreven voor een kleine huiskamer. Daarnaast staat de versterker hier vaak op -35dB en is alles luid te horen, nog harder vind ik persoonlijk niet nodig. Lijkt me niet dat je dan al problemen moet gaan ondervinden dat je vermogen mist. Tenzij je van stampende muziek houdt kan ik het me gewoon niet voorstellen :)
Afhankelijk v/d akoestiek en de eisen v/d gebruiker, zou ik 2 subs zelfs in een kleine kamer aanvaardbaar vinden... Zelf zou ik het ook niet meteen doen, m'n SVS SB12-NSD doet z'n werk meer dan goed genoeg in m'n relatief kleine huiskamer (18m2).
Maar over de receiver: deels afhankelijk v/d bron, maar algemeen gezien moet ik al erg m'n best doen om alles te horen op -35dB... Ik speel op Heco Aleva 500 speakers, 8 ohm met een gevoeligheid van 90dB, ook niet bepaald erg moeilijk aan te sturen speakers. Meestal gaat het naar -30dB voor een aangenaam, normaal niveau (= je kan nog altijd tegen iemand praten zonder te schreeuwen). Da 's dus absoluut nog niet 'luid' te noemen, vind ik. Bij het serieuzere werk, of als ik in een andere kamer zit, kan het al eens richting -15dB, of uitzonderlijk tot 0dB gaan... (daar staat hij begrensd, op 0dB gain). Het verschil in volume tussen -15dB en 0dB is wel enorm :/
Ossi schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 09:55:
Ik gebruik een RX-V667 op Wharfedale speakers 5.1 (SVS PB10 als sub) en met Tron op stand oorverdovend mis ik echt niet genoeg power in een kamer van 25m2. Speakers zijn 6ohm dus al iets lastiger dan 8ohm speakers. Dus ja, een aparte eindversterker heb ik niet nodig voor de power.

Versterkers kakken in bij 5 speakers, maar dat wil niet zeggen dat ze onbruikbaar worden, misschien bij extreem lastige speakers of als je geen actieve subwoofer gebruikt en de speakers dus zwaarder aangestuurd moeten worden.
Probleem is dat het verschil in benodigd vermogen voor 'normaal', 'luid' en 'belachelijk luid' gigantisch is. Met een paar watt kan je al veel geluid krijgen, maar volume en vermogen schalen niet 1:1. Een beetje luider kan al een erg groot verschil in vermogen betekenen. Geluid zal er sowieso uitkomen. Of het nog dezelfde 'body' heeft als bij lagere volumes, daar kan over gediscussieerd worden. Maar ik ben vooral bang van clipping. Zoals ik al zei: het werkelijk geleverde vermogen van de RX-V667 is bedroevend. Het is me 't risico niet waard om m'n speakers daar kapot op te spelen... Maar dat maakt ieder voor zich uit natuurlijk :)

 • Ossi
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 00:32
Slonzo schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 10:31:
[...]

True... Zelf luister ik meestal op gematigd volume, maar bij sommige leuke schijfjes of vette actiefilms mag het toch eens iets harder :) In de 3.1 setup die ik nu heb, zou de receiver het misschien nog wel trekken. Maar het effectieve, gemeten vermogen v/d RX-V667 is bedroevend in vergelijking met het opgegeven vermogen. Dus ik ben bang dat hij bij harder spelen (zeker in een 5.1 of 7.1 set-up) toch gaat clippen. Vandaar de aparte eindversterker. Receiver én eindversterker staan beide op een veilige marge begrensd.


[...]

Afhankelijk v/d akoestiek en de eisen v/d gebruiker, zou ik 2 subs zelfs in een kleine kamer aanvaardbaar vinden... Zelf zou ik het ook niet meteen doen, m'n SVS SB12-NSD doet z'n werk meer dan goed genoeg in m'n relatief kleine huiskamer (18m2).
Maar over de receiver: deels afhankelijk v/d bron, maar algemeen gezien moet ik al erg m'n best doen om alles te horen op -35dB... Ik speel op Heco Aleva 500 speakers, 8 ohm met een gevoeligheid van 90dB, ook niet bepaald erg moeilijk aan te sturen speakers. Meestal gaat het naar -30dB voor een aangenaam, normaal niveau (= je kan nog altijd tegen iemand praten zonder te schreeuwen). Da 's dus absoluut nog niet 'luid' te noemen, vind ik. Bij het serieuzere werk, of als ik in een andere kamer zit, kan het al eens richting -15dB, of uitzonderlijk tot 0dB gaan... (daar staat hij begrensd, op 0dB gain). Het verschil in volume tussen -15dB en 0dB is wel enorm :/


[...]

Probleem is dat het verschil in benodigd vermogen voor 'normaal', 'luid' en 'belachelijk luid' gigantisch is. Met een paar watt kan je al veel geluid krijgen, maar volume en vermogen schalen niet 1:1. Een beetje luider kan al een erg groot verschil in vermogen betekenen. Geluid zal er sowieso uitkomen. Of het nog dezelfde 'body' heeft als bij lagere volumes, daar kan over gediscussieerd worden. Maar ik ben vooral bang van clipping. Zoals ik al zei: het werkelijk geleverde vermogen van de RX-V667 is bedroevend. Het is me 't risico niet waard om m'n speakers daar kapot op te spelen... Maar dat maakt ieder voor zich uit natuurlijk :)
Ik vind -20 al oorverdovend luid, als jij op 0 tot -10 wil spelen dan is deze receiver inderdaad niet helemaal voor jouw doel geschikt. Ik speel zelden op -20 omdat ik het gewoon niet prettig meer vind, voor mezelf niet en voor de buren niet. Soms om ff te showen, meestal staat hij rond de -30 bij films tot -40 voor series afhankelijk van het tijdstip. Clipping heb ik geen last van, ook niet op -20, geen idee hoe dat is op -10 of 0, wil het niet eens meemaken, moet nog langer met mijn oren.
Aangezien er gebruik gemaakt wordt van een subwoofer hoeft de receiver niet het zwaarste werk meer te doen, dat scheelt natuurlijk al enorm.
BTW, bij mij moet je toch al echt heel hard praten of lichtelijk schreeuwen om bij -25 tot -20 nog verstaanbaar te zijn. Misschien moet je eens kijken naar het uitgangssignaal in jouw receiver? Staan de afstanden daar wel goed in?

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:05

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Slonzo schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 10:31:
[...] Het verschil in volume tussen -15dB en 0dB is wel enorm :/
Dat is iets wat veel mensen vergeten. Bij 50% van het volume wordt bij lange na niet 50% van het vermogen gebruikt. Om die reden is er vaak de gedachte dat de receiver een eindversterker nodig heeft, want "we gaan richting de -10 db op de receiver". En dat laatste is toch een psychologisch iets dat het verkeerd is. Blijft dat met een dergelijke waarde het signaal altijd nog altijd met 10 dB wordt verzwakt voordat het de eindversterker in gaat. Pas bij waarden boven de +- 0 dB gaat een receiver echt versterken.

Ikzelf herken de waarden die jij noemt, daarmee speel ik thuis ook met een paar Focal Chorus 826W in combinatie met een Velodyne SPL-1200 Ultra subwoofer. De 5.1 is wel compleet, maar niet alles met Focal. Ooit gaat dat wel komen en dan ga ik ook naar een losse eindversterker. Niet omdat het meteen nodig is, maar mede omdat ik ooit naar een combinatie van losse processor met losse eindversterker wil en dus ooit naar een losse versterker zal moeten.

Maar desondanks geef ik je geen ongelijk dat pre-outs handig kunnen zijn. Buiten het feit dat je een losse eindversterker er op aan kan sluiten is het aansluiten van een dedicated stereoversterker via die uitgangen ook handig. Genoeg mensen die stereo en HT willen scheiden en dus stereobronnen eerst via een stereoversterker laten lopen en niet via de receiver.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Ik ben van plan om morgen de RX-v471 aan te schaffen. Zocht een basic receiver, maar vind de USB aasluiting, extra aansluitmogelijkheden en de uitgebreidere equalizer toch het geld meer waard bovenop de 371.

Was aan het twijfelen tussen de onkyo 509 en de 471, maar de Onkyo lees ik veel problemen over in de onkyo thread plus dat ik met de RX-v640 goede ervaringen heb qua bouwkwaliteit en performance. Las dat de nieuwe serie yamaha's het nog beter deden, dus ben benieuwd.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Alleen naar Onkyo en Yamaha gekeken TomG88 ?
Of ook nog naar Denon, Marantz, Pioneer en eventueel zelfs Sony ?
Al die merken hebben ook in die specifieke prijsklasse goede alternatieven te bieden :)

 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Sony heb ik totaal geen ervaringen mee en spreekt mij gevoelstechnisch ook het minst aan. Marantz heeft geen A/V reveiver in deze prijsklasse (toch?). De Denon AVR 1611 zou hnog het beste alternatief zijn, alleen heeft geen USB-aansluiting en de bi-wiring mogelijkheden hebben mijn speakers niet. De Pioneer lijkt op de yamaha qua specs maar ook die heeft geen USB. Wel spreekt de MCACC me aan, hoor ik toch positieve verhalen over. Al met al had ik bij de yamaha het beste gevoel omdat ik daar in het verleden ook goede ervaringen mee had.

Wat overigens niet geldt voor yamaha luidsprekers! De subwoofer was bonkerig en de satelietspeakers hadden een slechte midden-laag weergave.

[EDIT]: Bi-wiring op Denon alleen op de 1911, was even in de war

[Voor 4% gewijzigd door Perseus op 08-11-2011 14:36]


 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Wat zou jij dan als beste alternatief voorstellen?

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
TomG88 schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 16:23:
Wat zou jij dan als beste alternatief voorstellen?
Als alternatief voor de RX-V471 zou je eventueel een Pioneer VSX-821 kunnen zetten mocht je je budget ietwat kunnen oprekken.
Dat is ook een 5.1 receiver, en heeft een USB aansluiting, een iPod/iPhone digitale connectie kabel is ook bijgeleverd. Mogelijkheden tot Bluetooth met een optionele adapter, een wat krachtigere versterker(is ook wat zwaarder wat op een betere voeding kan duiden).

De genoemde Denon 1912 zit natuurlijk in een andere (prijs)klasse :) Als je die prijsklasse op zou willen zoeken, dan zit je bij Yamaha in de RX-V771 en bij Pioneer bij de VSX-1021.

Maar de genoemde RX-V471 is zeker voor z'n prijs een leuke receiver :) Welke speakers heb je ?

[Voor 6% gewijzigd door Priyantha Bleeker op 08-11-2011 17:04]


 • Rainesh
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:10
De nieuwe Aventage-serie zien er heel interessant uit, maar wacht toch liever op een nieuwe uit de DSP-series.

Heb nu al een tijdje een Yamaha DSP-AZ2 en ondanks dat ik geen dts-hd etc bitstream kan decoderen vind ik dit nog steeds een dijk van een versterker (geen receiver want zit geen tuner in)!!! Ik heb al heel wat nieuwere yamaha's en andere merken gehoord maar vind ze nog niet in de buurt komen van de AZ2.

Of als ik een DSP-Z11 of Z7 tegenkom voor een leuk bedrag dan neem ik die wel, maar heeft geen haast. Weet iemand of er een nieuwe DSP aankomt?

http://tweakers.net/gallery/103719/sys.


 • Slonzo
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online

Slonzo

Taarsidath-an Halsaam

FeaR schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 12:30:
Blijft dat met een dergelijke waarde het signaal altijd nog altijd met 10 dB wordt verzwakt voordat het de eindversterker in gaat. Pas bij waarden boven de +- 0 dB gaat een receiver echt versterken.
Je hebt het nu over de voorversterking, maar clipping kan toch evengoed bij de eindtrappen?
Of interpreteer ik verkeerd wat je bedoelt?

 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Priyantha Bleeker schreef op dinsdag 08 november 2011 @ 17:03:
[...]

Als alternatief voor de RX-V471 zou je eventueel een Pioneer VSX-821 kunnen zetten mocht je je budget ietwat kunnen oprekken.
Dat is ook een 5.1 receiver, en heeft een USB aansluiting, een iPod/iPhone digitale connectie kabel is ook bijgeleverd. Mogelijkheden tot Bluetooth met een optionele adapter, een wat krachtigere versterker(is ook wat zwaarder wat op een betere voeding kan duiden).

De genoemde Denon 1912 zit natuurlijk in een andere (prijs)klasse :) Als je die prijsklasse op zou willen zoeken, dan zit je bij Yamaha in de RX-V771 en bij Pioneer bij de VSX-1021.

Maar de genoemde RX-V471 is zeker voor z'n prijs een leuke receiver :) Welke speakers heb je ?
Jamo HCS 3 en binnenkort een sub210 erbij.

Ik kan mijn budget wel blijven oprekken, maar dan komt er geen einde aan. Af en toe is het concessies maken. Ik wil nu een degelijk instap setje met de meeste bang for buck. Later koop ik wel die Klipsch reference of Kharma speakers. Die Pioneer ziet er inderdaad goed uit, maar momenteel is het me niet waard. Qua toekomstige aansluitingen zit ik met de yamaha goed en uit het verleden en verschillende reviews zie ik dat het met de power ook wel goed zit. Zit in een kamer van 12-15m^2, dus puur vermogen is niet belangrijk. Maar bedankt voor de tip!

 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
vraag:

zal ik verschil in geluid gaan merken met de: pricewatch: Yamaha RX-V371 ipv de pricewatch: Yamaha RX-V471. Of is het enige verschil het aantal aanluitingen? Of hebben jullie andere leuke versterkers die de Dali Zensor 1 met een Jamo sub 210?

[Voor 5% gewijzigd door silasje1 op 08-11-2011 23:28]


 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Ik wilde vandaag mijn receiver halen, de RX-471 bij Hifi-corner maar zag dat ze de yamaha RX-567 nu voor 10 euro meer hebben. Deze ondersteund wel 7.1/Bi-Amping (voor in de toekomst), alleen heeft geen USB. Is de kwaliteit beter van de 567 dan de 471? Dan weet ik welke ik moet halen vanmiddag. Heb geen idee of er veel verschil zit tussen de 'nieuwe' en de ' oude' versie.

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Ik zou altijd als je het kan veroorloven, en met 10 euro meer is dat imho een no-brainer, het hogere model van de vorige generatie nemen. Dit vooral omdat er weinig tot geen nieuwe technologieën zijn in 2011 t.o.v. de 2010 modellen. En vooral de RX-V567 vs RX-V471 is een no-brainer.

 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Dan idee had ik zelf ook al! Bedankt! Ze hebben beide HDMI 1.4 (Met ARC en 3D ondersteuning dus) en zien er hetzelde uit qua styling. Alleen de 567 heeft geen USB, maar daar kan ik mee leven met de toegevoegde ondersteuning van Bi-amping of 7.1 (al weet ik niet of ik dit apparaat een 7.1 opstelling wil aandoen...).

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Een 7.1 opstelling, als het relatief in-efficiënte speakers zijn, zeker niet doen nee :)
De versterker unit in de RX-V567 is domweg niet heel erg krachtig, waardoor je met moeilijkere speakers wel in de problemen zal komen.
Maar als je zeer hoge efficiënte speakers zou gebruiken, dan zou het wel te moeten zijn, maar je zal altijd een betere ervaring krijgen met een wat zwaardere receiver.

 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Inderdaad. Had eerst een Yamaha RX-v640. Moet zeggen dat die prima in staat was een 6.1 figuratie aan te sturen.

Zal wel even als alles staat wat afbeeldingen posten en ervaringen delen in dit topic.

[Voor 30% gewijzigd door Perseus op 09-11-2011 11:02]


 • elviz
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 29-03-2013
Hallo allemaal, zoals vele anderen kocht ik ook de Jamo S426 HCS 3 Design Surround Speakerset ‘Black Ash’ op iBood enkele weken geleden. Dit geeft me een goed startpunt om aan 'n beetje mediaroom te gaan werken. Ik heb dus wel wat gelezen de laatste week of zo en alvast heel wat bijgeleerd over receivers, maar ben blij dat er op tweakers zo'n levendige community is die nog wel wat specifiekere info kan aanleveren.

Nu was het de vraag welke receiver goed bij mijn speakers.
Ik kwam uit op 'n vrij goede deal voor de Yamaha RX-V671, en wou weten of deze receiver qua specs voldoende is om mijn speakerset aan te sturen (en of hij er een beetje bij past)?

Ik weet dat't een 7.1 receiver is, maar dat lijkt me wel handig kwestie de boel een beetje te future-proofen; en ben van plan ook nog 'n Jamo 210 sub te gaan zoeken omdat ik nu enkel met twee frontspeakers, een centerspeaker en twee surroundspeakers zit.

De toestellen die gaan worden aangesloten, dat wordt nog een zoektocht. Op dit moment een Telenet Digicorder (het 'hoe' ben ik nog aan't uitzoeken, kwestie daar 5.1 geluid uit te krijgen), een Nintendo Wii (component), in de nabije toekomst een Xbox 360, alvast een platenspeler, en eventueel nog een Blu-Ray speler (op langere termijn, kan zijn dat ik in de plaats voor een steviger netwerkoplossing ga).
En van de receiver gaan we dan naar een Samsung UE40D6500.

Wat me opviel bij reviews echter is dat men nogal expliciet vermeldt dat er geen AirPlay opzit. Ik heb wel enkele iOS devices, maar ga ik dit als feature zo hard missen? De meeste van mijn muziek luister ik zowaar nog van CD en zelfs vinyl (er gaat ook 'n analoge platenspeler worden aangesloten op de receiver ;))

Wat kabels betreft (even terzijde), 2x2.5mm speakerkabels is normaal wel voldoende om alles aan te sluiten?

Alvast bedankt voor jullie input!

 • Jimster21
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15:04
Moest iemand nog interesse hebben in een rxv-671 bij coolblue staat de zwarte in promo voor 399€
Heb er zelf ook net 1 besteld.

Als dit ongepast is, meldt het dan even, dan verwijder ik het wel. Het is niet dat ik enigszins gerelateerd ben aan deze webshop

iRacing Profiel Racing, competing is in my blood....


 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
2*2.5 is ruim voldoende voor deze speakerst ja, ik heb er zelf 1.5mm^2 voor gebruikt.

[Voor 29% gewijzigd door Perseus op 09-11-2011 13:58]


 • elviz
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 29-03-2013
Jimster21 schreef op woensdag 09 november 2011 @ 13:18:
Moest iemand nog interesse hebben in een rxv-671 bij coolblue staat de zwarte in promo voor 399€
Heb er zelf ook net 1 besteld.

Als dit ongepast is, meldt het dan even, dan verwijder ik het wel. Het is niet dat ik enigszins gerelateerd ben aan deze webshop
Yep, 't is daar dat ik'm ook had gezien ;)
TomG88 schreef op woensdag 09 november 2011 @ 13:48:
2*2.5 is ruim voldoende voor deze speakerst ja, ik heb er zelf 1.5mm^2 voor gebruikt.
Bedankt!
Edit: Wat me nog opvalt nu ik die Yamaha RX-V671 eens door de Coolblue-compare mangel haal is dat er daar impedantie: 4 Ohm staat, terwijl de specs van de speakers 6 Ohm aanhalen. Moet dit gelijk lopen of ...?
Was even aan't vergelijken met een Pioneer VSX-826 maar die heeft dan weer geen netwerkaansluiting, wat toch wel een veresiste is...

Edit 2: bij Coolblue staat de prijs nu op 509€, vond het al een straffe deal, was vast 'n typo...

[Voor 25% gewijzigd door elviz op 09-11-2011 18:49]


 • tajvdz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 06-06 12:15
Ik heb hier 2 Yamaha receivers en beide zijn na zeer weinig gebruik kapot.
Ik had eerst een RX-V350. Ik had hem zeer weinig gebruikt en opeens werkte het digitale gedeelte niet meer. Op gewoon 2 kanaals stereo kreeg ik nog normaal geluid uit de front links en rechts en de subwoofer. De andere speakers werkte niet meer. Mijn idee was dat de insteekkaart waar de digitale ingangen opzitten kapot was.
Ik heb toen via marktplaats een veranger gezocht en dat is de RX-V457 geworden. Apparaat presteerde prima toen ik hem kocht. Na een paar keer door mij te zijn gebruikt hoorde ik opeens een krakend en krassend geluid over de linker en rechter front speaker. Ik dacht eerst speakers opgeblazen want het zijn niet meer de originele yamaha speakers. Maar het bleek in de versterker te zitten.
Is dit te maken? Heeft het misschien zin om in plaats van speaker paar A nu B te gebruiken? Komt het door de speakers? Al lijkt dat laatste mij niet want de versterker is veel zwaarder kwa vermogen.
Kortom ik baal van het merk Yamaha. Ik heb er nu 2 gehad en die zijn eigenlijk door bijna niet te gebruiken toch kapot gegaan! Is de electronica zo slecht tegenwoordig?
maar wat is het advies? laten maken of weer een nieuwe gaan zoeken op marktplaats ofzo? Al zal ik op zich wel nog goed moeten nadenken of dat weer een Yamaha moet worden.. Een soortgelijk type zal kwa aansluitingen voor mij wel het makkelijkste zijn overigens.

 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
tajvdz schreef op donderdag 10 november 2011 @ 12:50:
Ik heb hier 2 Yamaha receivers en beide zijn na zeer weinig gebruik kapot.
Ik had eerst een RX-V350. Ik had hem zeer weinig gebruikt en opeens werkte het digitale gedeelte niet meer. Op gewoon 2 kanaals stereo kreeg ik nog normaal geluid uit de front links en rechts en de subwoofer. De andere speakers werkte niet meer. Mijn idee was dat de insteekkaart waar de digitale ingangen opzitten kapot was.
Ik heb toen via marktplaats een veranger gezocht en dat is de RX-V457 geworden. Apparaat presteerde prima toen ik hem kocht. Na een paar keer door mij te zijn gebruikt hoorde ik opeens een krakend en krassend geluid over de linker en rechter front speaker. Ik dacht eerst speakers opgeblazen want het zijn niet meer de originele yamaha speakers. Maar het bleek in de versterker te zitten.
Is dit te maken? Heeft het misschien zin om in plaats van speaker paar A nu B te gebruiken? Komt het door de speakers? Al lijkt dat laatste mij niet want de versterker is veel zwaarder kwa vermogen.
Kortom ik baal van het merk Yamaha. Ik heb er nu 2 gehad en die zijn eigenlijk door bijna niet te gebruiken toch kapot gegaan! Is de electronica zo slecht tegenwoordig?
maar wat is het advies? laten maken of weer een nieuwe gaan zoeken op marktplaats ofzo? Al zal ik op zich wel nog goed moeten nadenken of dat weer een Yamaha moet worden.. Een soortgelijk type zal kwa aansluitingen voor mij wel het makkelijkste zijn overigens.
Als je iets van marktplaats koopt kun je niet veel zeggen over hoe een product is. Je weet immers nooit wat de vorige eigenaar er mee heeft gedaan.

 • tajvdz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 06-06 12:15
silasje1 schreef op donderdag 10 november 2011 @ 20:11:
[...]


Als je iets van marktplaats koopt kun je niet veel zeggen over hoe een product is. Je weet immers nooit wat de vorige eigenaar er mee heeft gedaan.
klopt maar het eerste half jaar was er niets aan de hand. Ik zet hem ook werkend uit en de volgende keer was het mis.
Maar goed daar gaat het niet om. Hoe los ik dit op?
Nieuwe kopen of is het nog te maken?

 • Dj-sannieboy
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Ik heb een RX-V467 maar moest hem helaas ter reperatie aanbieden omdat ik vaak het HDMI signaal verloor voor enkele seconde. Meerdere HDMI kabels geprobeerd. MediaMarkt zei 3 tot 5 weken.

EDIT:

Inmiddels is hij gerepareerd door CE repair. HDMI board is vervangen. :)

[Voor 18% gewijzigd door Dj-sannieboy op 17-11-2011 11:37]


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Een vraag: ik twijfel tussen de pricewatch: Yamaha RX-V471 en de pricewatch: Onkyo TX-SR508 Zwart . Zelf neig ik naar de yamaha. Maar wat is nou eigenlijk het grote verschil in deze twee??? Ik heb zelf in de winkel geluisterd naar een Denon en Yamaha, maar geen verschil kunnen horen. Zou dat hier dan ook het verschil zijn?

 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
Je gaat waarschijnlijk niet veel verschil merken qua geluid en vermogen. De Yamaha heeft een USB aansluiting erbij zitten die de Onkyo niet heeft.

 • Vincent17
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-05 13:53
Ik ben sinds kort in het bezit van de RX-V771. Deze met name gekocht om zijn 2x hmdi output ivm tv en projector.
Nou ben ik van plan om dus al mijn componenten aan te sluiten op deze receiver en dan 1x hdmi naar de tv te trekken en 1x hdmi naar mijn projector. Nou gaat het al verkeerd bij mijn digitale HD ontvanger. Deze stop ik op HDMI 1 ingang op de receiver en op HDMI 1 uitgang naar de tv.
Als ik dan de tv + digitale ontvanger + receiver aandoe en schakel naar de juiste ingangen/kanalen, dan krijg ik een blauw flikkerend beeld. Iemand een idee? Dit zou toch gewoon moeten functioneren?

 • Gutteguttegut
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 13:10

Gutteguttegut

CEO of TFD

Vincent17 schreef op maandag 28 november 2011 @ 14:34:
Ik ben sinds kort in het bezit van de RX-V771. Deze met name gekocht om zijn 2x hmdi output ivm tv en projector.
Nou ben ik van plan om dus al mijn componenten aan te sluiten op deze receiver en dan 1x hdmi naar de tv te trekken en 1x hdmi naar mijn projector. Nou gaat het al verkeerd bij mijn digitale HD ontvanger. Deze stop ik op HDMI 1 ingang op de receiver en op HDMI 1 uitgang naar de tv.
Als ik dan de tv + digitale ontvanger + receiver aandoe en schakel naar de juiste ingangen/kanalen, dan krijg ik een blauw flikkerend beeld. Iemand een idee? Dit zou toch gewoon moeten functioneren?
Ik neem een aan dat je het zo bedoeld:
Digitale HD ontvanger -> Yamaha RX-V771 -> TV.
En de -> staat dan voor een HDMI kabel.

Dat zou gewoon moeten werken ja.
Zo heb ik mijn Humax 5500 aangesloten op mijn RX-V667 en werkt prima.
Heb je al eens een andere HDMI kabel gebruikt?

The birds turned into The Flying Dutchmen!


 • Vincent17
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-05 13:53
Gutteguttegut schreef op maandag 28 november 2011 @ 23:42:
[...]
Ik neem een aan dat je het zo bedoeld:
Digitale HD ontvanger -> Yamaha RX-V771 -> TV.
En de -> staat dan voor een HDMI kabel.

Dat zou gewoon moeten werken ja.
Zo heb ik mijn Humax 5500 aangesloten op mijn RX-V667 en werkt prima.
Heb je al eens een andere HDMI kabel gebruikt?
Zo bedoel ik het inderdaad. Ik zal eens een andere kabel proberen. Ik neem aan dat er geen specifieke instellingen op de versterker moeten gebeuren?

 • dvdheiden
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 06-06 06:38
Zelf heb ik de Yamaha 567 i.c.m. Jamo S 606 HCS 3 (zonder sub dus). Dat klinkt prima en het aansluiten en de setup was vrij eenvoudig gedaan.

Nou heb ik hetzelfde setje nogmaals gekocht voor bij mijn ouders thuis. Daar heb ik echter een gek probleem. De speakers zijn namelijk precies hetzelfde aangesloten als bij mij thuis, maar nu geeft de receiver aan dat ze "out of phase" zijn, d.w.z. de plus en de min omgedraaid zitten.

Ik weet zeker (driedubbel gechecked) dat ze goed zitten, de plus van de receiver zit op de plus van de speaker. Als ik ze omdraai (dus echt "out of phase"), geeft die deze melding niet. Op zich klinkt het best aardig, maar heb het idee dat er bij deze setup minder bass uit komt. Het is moeilijk te bepalen wat nu echt een beter geluid geeft, mede door de wat gebrekkige opstelling en een ietwat bemoeizuchte en ongelduldige moeder 8)7 Wat is nu verstandig om te doen, accepteren of toch fysiek goed aansluiten en de melding van de receiver negeren?

Update:
..*zucht*.. "If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can... RTFM"

De manual zegt bij "Waarschuwingsbericht" het volgende over "Out of phase":
Afhankelijk van het type luidsprekers dat u gebruikt en de omgeving waarin u ze heeft geïnstalleerd, kan dit bericht verschijnen zelfs als u de luidsprekers juist heeft aangesloten.
en:
Als deze juist zijn aangesloten kunt u de luidsprekers normaal gebruiken zelfs als dit bericht verschijnt.

[Voor 21% gewijzigd door dvdheiden op 30-11-2011 14:49. Reden: RTFM]


Anoniem: 379383

Ik ben op zoek naar een degelijke surround receiver en zie dat er mooie deals zijn voor de rx-v1067. Dit lijkt mij een zeer mooi toestel. Of zou ik toch beter voor het nieuwe model gaan of de avantage reeks; de A810 is vergelijkbaar geprijsd of is de avantage benaming beetje te veel marketing praat en dus toch beter voor een hoger genummerd model uit de v-serie gaan?

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Anoniem: 379383 schreef op woensdag 30 november 2011 @ 21:35:
Ik ben op zoek naar een degelijke surround receiver en zie dat er mooie deals zijn voor de rx-v1067. Dit lijkt mij een zeer mooi toestel. Of zou ik toch beter voor het nieuwe model gaan of de avantage reeks; de A810 is vergelijkbaar geprijsd of is de avantage benaming beetje te veel marketing praat en dus toch beter voor een hoger genummerd model uit de v-serie gaan?
Zie:
Priyantha Bleeker schreef op donderdag 03 november 2011 @ 22:48:

Het Yamaha Receiver ervaringen/discussie TopicDe "Aventage" lijn bestaat op dit moment uit vier receivers, namelijk de RX-A810, RX-A1010, RX-A2010 en de RX-A3010, dit in volgorde van 'rang' van laagste naar hoogste. De RX-A810 is bijvoorbeeld behoorlijk beperkt ten opzichte van de RX-A1010, zoals een Optical Output welke weggelaten is en analoge audio inputs en een gewichtsverschil van maar liefst 4kg wat toch voornamelijk voeding zal zijn en eventueel bouwkwaliteit.
Maar de overige modellen beschikken allen over een behoorlijke uitgebreide feature-set.
Het is overigens wel zo dat de Klasse A/B versterkers in de "Aventage" lijn, bij de modellen van vorig jaar althans, het opgegeven vermogen bij lange na niet halen bij de RX-A2000 was het verschil maar liefst 67,1 Watt(gemeten 62,9 Watt bij 0.1 distortion en 7 kanalen aangestuurd vs 130 watt opgegeven(Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven) 130W (8ohms, 0.06% THD)).
Eventueel met 'moeilijke' speakers, met lage impedantie en extreme dippen, zouden de Yamaha's niet de juiste keuze kunnen zijn.
Bijvoorbeeld de hoeveelheid HDMI aansluitingen, dat is met 8 in en 2 uitgangen gewoon meer dan uitstekend en zeker class-leading wat dat betreft.

-knip-Yamaha RX-A810


De Yamaha RX-A810 is de logische opvolger van de RX-A800 van modeljaar 2010. De RX-A810 is het low-end model van de top van de high-end-range modellen, het is een 7.2 model met een opgegeven vermogen van 7x160W/135W(let op! dit is met 1Khz met een THD van 0.9 bij 4Ω/ 8Ω !) welke gemeten is op 1ch.
De RX-A810 is echt het low-end model van de Aventage lijn van Yamaha, en derhalve dus ook uitgerust met de minste features en mist krachtige versterking. Wel beschikt de RX-A810 over 8 HDMI ingangen en 2 uitgangen, tevens voorzien van een Ethernet aansluiting voor DLNA en Internet Radio. De RX-A810 is niet voorzien van een Multi Channel Input zoals wel zijn kleiner broertje de RX-V1071. Ook is de RX-A810 significant lichter én kleiner als zijn 'high-end' broertje uit de normale Yamaha mid-end reeks wat heel erg opvallend is, de specificaties zijn dan ook op vrijwel alle vlakken beduidend minder, handig om te weten dus!

Hieronder een opsomming van een aantal specificaties, Let Op! Dit is niet volledig!

Specificaties:
 • Speaker configuratie(versterkt): 7.2
 • HDMI aansluitingen: HDMI Input: 8 (waarvan 1 front), HDMI Output: 2, HDMI Versie 1.4a.
 • Aansluitingen: Digital optical/coaxial In (2/2), Pre-Amp Sub Out (2), Video In/Out Composite (5/1), Video In/Out Component (2/1), Front Audio L/R; Video Composite
 • HD audioformaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • Output (Wattage per kanaal): 1kHz, 0.9% THD, 8Ω 135W, 20 Hz to 20 kHz, 0.09 % THD 8Ω 100W
 • Kleuren: Zwart
 • Afmetingen: 435x171x369 in mm's
 • Gewicht: 11,1 kg
 • Prijzen: Pricewatch: Géén prijzen in de pricewatch
 • Voor volledige specificaties: Specs: Yamaha RX-A810
Naar mijn mening is de Yamaha RX-A810 niet echt een model welke in de Aventage lijn thuis hoort ;)

 • basa
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 31-05 13:25
Bij mij thuis staat sinds begin dit jaar de Yamaha RX-767. Ik ben best tevreden over de receiver, maar ik stoot toch op enkele ergernissen:

1. Aangezien ik niet zo'n audiofiel was, zocht ik zowat de goedkoopste receiver met 2 HDMI-outs (voor het gebruik van beamer + tv). Aangezien mijn vorige receiver ook een Yamaha was en deze al 10+ jaar perfect dienst doet... is het terug een Yahama geworden. Nu kom ik regelmatig tegen dat de aansluiting met mijn pc een 'strepenbeeld' weergeeft op de beamer. Indien ik snel even de output wijzig naar HDMI out 2 en terug HDMI out 1, dan is het weer in orde. Het komt ook maar 1 keer op de 2 voor en alleen als ik de pc gebruik. Wat volgens mij een probleem met de 15m lange HDMI kabel uitsluit?

2. Mijn vorige all-in-one Pioneer receiver-DVD-speler gaf duidelijk aan wanneer hij bv. DTS door kreeg van mijn pc. Nu kan ik nergens vinden welk signaal de versterker door krijgt. Ook in VLC mediaspeler kan ik alleen maar de optie stereo aanduiden. Soms twijfel ik dan ook of ik dan wel het maximale uit de receiver haal en eigenlijk merk ik bij films niet echt een kwaliteitsverschil ten opzichte van het all-in-one setje van Pioneer.

Voor de duidelijkheid: mijn pc is verbonden met HDMI vanaf een AMD Radeon 5850 naar de receiver. Alle andere toestellen zijn ook verbonden met HDMI.

Zijn er nog gebruikers die problemen ervaren met hun combinatie PC + Yamaha receiver?

Anoniem: 435023

New User,

En Yamaha fan.

Versterker RXV730, DVD s-2500, s1700 en s820 (kan niks weg doen :s)
Driade 7 Speakers er op en geen Sub. Dual cs503-1 en Sansui SR535 Platenspelers via een numark studio pre-amp/mengpaneel.

Nu op de wishlist, blueray speler en high-end cd speler (yamaha natuurlijk)

En dit om de doodsimpele reden dat ik nog geen vergelijkbare set heb gehoord die ik beter vind klinken.
(sorry voor alle dennon, onkyo, nad en marantz fans)

Grtzz
MrD

 • Rav
 • Registratie: Augustus 2000
 • Niet online
Even een kleine maar wellicht belangrijke update voor sommigen.

De enige reden waarom ik twijfelde of ik mijn V671 zou kopen was dat er geen Airplay op zat. Uiteindelijk toch een aantal maand geleden gekocht.

Vandaag heb ik mijn ipod touch gereset en installeerde net opnieuw de gratis Yamaha-app en ik kan nu al mijn playlisten en muziek vanaf mijn ipod naar mijn versterker streamen!

Lijkt erop dat het achteraf is ingebouwd!

...


 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
1. Zou ik niet weten

2. Op de RX-V567 is het op de afstandsbediening > Option > Signal info > Als je nu door het menu scrolled met de pijltjestoetsen zie je het volgende:

- Geluidsweergave: PCM, Dolby D, DTS etc..
- Channels: 2/3/0.1 of 2.0 of etc...
- Sample: kHz
- Bitrate
- inganginfo

Het maakt voor films heel veel uit hoe je signaal doorgestuurd wordt. Je moet een geluidskaart hebben met Dolby Live ondersteuning (X-fi chip bij creative) en/of DTS ondersteuning. Vervolgens deze middels een coax/SPDIF/Optische verbinding aan je computer linken. Dan krijg je het geluid naar je receiver zoals het bedoeld is.
balo schreef op vrijdag 02 december 2011 @ 09:30:
Bij mij thuis staat sinds begin dit jaar de Yamaha RX-767. Ik ben best tevreden over de receiver, maar ik stoot toch op enkele ergernissen:

1. Aangezien ik niet zo'n audiofiel was, zocht ik zowat de goedkoopste receiver met 2 HDMI-outs (voor het gebruik van beamer + tv). Aangezien mijn vorige receiver ook een Yamaha was en deze al 10+ jaar perfect dienst doet... is het terug een Yahama geworden. Nu kom ik regelmatig tegen dat de aansluiting met mijn pc een 'strepenbeeld' weergeeft op de beamer. Indien ik snel even de output wijzig naar HDMI out 2 en terug HDMI out 1, dan is het weer in orde. Het komt ook maar 1 keer op de 2 voor en alleen als ik de pc gebruik. Wat volgens mij een probleem met de 15m lange HDMI kabel uitsluit?

2. Mijn vorige all-in-one Pioneer receiver-DVD-speler gaf duidelijk aan wanneer hij bv. DTS door kreeg van mijn pc. Nu kan ik nergens vinden welk signaal de versterker door krijgt. Ook in VLC mediaspeler kan ik alleen maar de optie stereo aanduiden. Soms twijfel ik dan ook of ik dan wel het maximale uit de receiver haal en eigenlijk merk ik bij films niet echt een kwaliteitsverschil ten opzichte van het all-in-one setje van Pioneer.

Voor de duidelijkheid: mijn pc is verbonden met HDMI vanaf een AMD Radeon 5850 naar de receiver. Alle andere toestellen zijn ook verbonden met HDMI.

Zijn er nog gebruikers die problemen ervaren met hun combinatie PC + Yamaha receiver?

 • Marc H
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:24

Marc H

- Mr. Burstmode -

TomG88 schreef op donderdag 15 december 2011 @ 21:23: .....

Het maakt voor films heel veel uit hoe je signaal doorgestuurd wordt. Je moet een geluidskaart hebben met Dolby Live ondersteuning (X-fi chip bij creative) en/of DTS ondersteuning. Vervolgens deze middels een coax/SPDIF/Optische verbinding aan je computer linken. Dan krijg je het geluid naar je receiver zoals het bedoeld is.
[...]
Dat is voor als je game audio wil doorsturen naar je receiver.

Voor DD en DTS bij films is dat niet nodig. mits je over een enigszins moderne videokaart beschikt. De meeste hebben namelijk al een geluidskaart aan boord, voor het afspelen van de audio van mediabestanden. In je media player gewoon instellen dat hij van de op de videokaart geintegreerde geluidskaart moet gebruiken.

 • 62vette
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 31-05 09:10
Is het eigenlijk slecht om de poten onder bijvoorbeeld een rx-v671 te halen, of te vervangen voor iets wat lager is dan de originele poten?
Helaas is de ruimte in de kast waar hij in moet net iets te laag met de standaard poten.

 • Hmmbob
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:44
Heeft'ie dan überhaupt wel genoeg ruimte om te ventileren?

Sometimes you need to plan for coincidence


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Heb eindelijk de Yamaha RX-V471 besteld. Ben benieuwd :) Nu nog speaker kabels, iemand advies?

 • Marc H
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:24

Marc H

- Mr. Burstmode -

62vette schreef op zondag 18 december 2011 @ 13:52:
Is het eigenlijk slecht om de poten onder bijvoorbeeld een rx-v671 te halen, of te vervangen voor iets wat lager is dan de originele poten?
Helaas is de ruimte in de kast waar hij in moet net iets te laag met de standaard poten.
Ik zou een grotere kast regelen, want een receiver heeft aan de bovenkant ruimte nodig om zijn warmte kwijt te kunnen.
silasje1 schreef op zondag 18 december 2011 @ 14:32:
Heb eindelijk de Yamaha RX-V471 besteld. Ben benieuwd :) Nu nog speaker kabels, iemand advies?
Speakersnoer: Gamma "professional", zilver/koper kleur 2.5mm met transparante isolatie.
Perfecte kabels, gebruik ze zelf, en zijn niet duur.

 • Blackvulcano
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 30-09-2020
Heb na 4 jaar een probleem met mn rx-v650.
Vanochtend kreeg ik geen geluid meer uit de linker front speaker.

Alle kabeltjes nagelopen en verwisseld, en ik denk dat de output dood is van de linker front speaker. Ik krijg ook geen geluid over het linker kanaal wanneer ik headphones inplug.

Heb m gerest naar de factory instellingen wat niet mocht baten. Als ik wat google dan lees ik iets over een mogelijk kapotte transistor, wat ik niet zelf zou kunnen fixen. Weten jullie misschien nog mogelijk andere oorzaken van het probleem?

Het jammer is dat ik vanavond een filmavond had gepland en nu dus met de tv speakers aan de slag moet...

 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 29-05 17:21

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

Rav schreef op donderdag 15 december 2011 @ 18:23:
Even een kleine maar wellicht belangrijke update voor sommigen.

De enige reden waarom ik twijfelde of ik mijn V671 zou kopen was dat er geen Airplay op zat. Uiteindelijk toch een aantal maand geleden gekocht.

Vandaag heb ik mijn ipod touch gereset en installeerde net opnieuw de gratis Yamaha-app en ik kan nu al mijn playlisten en muziek vanaf mijn ipod naar mijn versterker streamen!

Lijkt erop dat het achteraf is ingebouwd!
Let op dat dit dus geen Airplay betreft, maar DLNA. Belangrijk verschil!

 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
Ik heb net de Rx-V471 besteld. Zat ernom te twijfelen tussen deze en de 671, maar als ik kijk naar welke functies ik uiteindelijk zal gebruiken denk ik niet dat het die 95 euro extra waard is.
Ben heel benieuwd hoe die zal bevallen :)

 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Marc H schreef op zondag 18 december 2011 @ 14:49:
[...]


Ik zou een grotere kast regelen, want een receiver heeft aan de bovenkant ruimte nodig om zijn warmte kwijt te kunnen.


[...]


Speakersnoer: Gamma "professional", zilver/koper kleur 2.5mm met transparante isolatie.
Perfecte kabels, gebruik ze zelf, en zijn niet duur.
dankje wel :D

 • Priyantha Bleeker
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:30

Priyantha Bleeker

Out and proud \o/ :D \o/

Topicstarter
Southern Sun schreef op maandag 19 december 2011 @ 16:00:
Ik heb net de Rx-V471 besteld. Zat ernom te twijfelen tussen deze en de 671, maar als ik kijk naar welke functies ik uiteindelijk zal gebruiken denk ik niet dat het die 95 euro extra waard is.
Ben heel benieuwd hoe die zal bevallen :)
Er zat maar 91 euro verschil tussen een RX-V471 en RX-671 ?
Das wel heel erg weinig verschil voor een véél betere receiver ;)

 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
Priyantha Bleeker schreef op maandag 19 december 2011 @ 20:59:
[...]

Er zat maar 91 euro verschil tussen een RX-V471 en RX-671 ?
Das wel heel erg weinig verschil voor een véél betere receiver ;)
I know, de 671 was ook wel erg verleidelijk. Maar als ik kijk wat ik nou nodig heb denk ik dat de 471 voldoende zal zijn :) De 671 heeft veel meer opties, maar waarschijnlijk zal ik die grootendeels niet gebruiken. Het moet een leuk geluid doorsturen naar de boxen, HDMI-poorten en een usb-poort hebben en dat heeft de 471 :P De reviews zijn er ook niet minder om aangezien ik bijna alleen maar positieve dingen lees. Dan kan ik die 96 euro wel beter besteden.

[Voor 9% gewijzigd door Southern Sun op 19-12-2011 21:26]


 • Supremo
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 09-09-2018
Nou, mijn RX-V1067 is aangesloten en ben er helemaal happy mee. Firmware update zit alleen een beetje verstopt in het service menu (Main Zone + Straight).
Remote via Android app werkt prima en internet radio doet het ook. Alleen de bitrate is naar mijn idee niet voldoende om het ook een beetje fatsoenlijk te laten klinken. Misschien eens kijken of de enhancer daar nog iets aan kan doen. 3D signaal (van een 3D BD) wordt goed doorgegeven en mijn TV springt dan ook automatisch naar 3D.

USB poort doet het ook (MP3 en FLAC getetst). Ik heb de handleiding nog niet nageplozen, maar de besturing lijkt vrij basaal (geen shuffle?). Heb een micro USB stick en die kan ik gewoon laten zitten en dan kan het klepje nog steeds dicht: http://shop.conrad.nl/com...ag/usb-sticks/413983.html

Heb alleen ARC nog niet aan de praat (LG LW 650s). Misschien van het weekend daar verder naar kijken.

 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
Mooi, de rx-v471 is net bezorgd. Nu alleen wachten tot de werkdag er op zit en dan ben ik heel benieuwd hoe die klinkt.

 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Southern Sun schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 14:59:
Mooi, de rx-v471 is net bezorgd. Nu alleen wachten tot de werkdag er op zit en dan ben ik heel benieuwd hoe die klinkt.
Krijg hem zo binnen. Daarna woensdag naar de Gamma voor speakerkabel :D

 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
silasje1 schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 15:49:
[...]


Krijg hem zo binnen. Daarna woensdag naar de Gamma voor speakerkabel :D
Dat kan ik maandag pas doen ;( Tot die tijd doe ik het alleen even met de front speakers. Daarna het surround effect maar beluisteren.

[Voor 7% gewijzigd door Southern Sun op 20-12-2011 16:21]


 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
Southern Sun schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 16:20:
[...]

Dat kan ik maandag pas doen ;( Tot die tijd doe ik het alleen even met de front speakers. Daarna het surround effect maar beluisteren.
Welke Speakers heb je? Ik heb 2 Dali Zensor 1's zwart. Moet nog een sub van rond 150 euro of minder vinden. Adviezen?

 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
silasje1 schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 16:52:
[...]


Welke Speakers heb je? Ik heb 2 Dali Zensor 1's zwart. Moet nog een sub van rond 150 euro of minder vinden. Adviezen?
De Jamo s426 hcs3 set.
Net de receiver uitgepakt, hij is mooi :7 Jammer dat k nu weg moet dus later pas luisteren.

Alleen 1 vraagje. Hij pas ternauwernood in mijn tv-meubel. Aan de bovenkant zit 7mm ruimte om precies te zijn, verder staat ie wel op z'n poten dus onder zit 1 cm ruimte, en de achterzijde van het tv-meubel is open.
Kan dat kwaad of moet ie meer ruimte om zich heen hebben?

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:05

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Southern Sun schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 18:41:
[...]
Alleen 1 vraagje. Hij pas ternauwernood in mijn tv-meubel. Aan de bovenkant zit 7mm ruimte om precies te zijn, verder staat ie wel op z'n poten dus onder zit 1 cm ruimte, en de achterzijde van het tv-meubel is open.
Kan dat kwaad of moet ie meer ruimte om zich heen hebben?
Proberen kan altijd, maar echt goed is het sowieso niet. Enige voordeel is dat de receiver af zal slaan als hij te warm wordt, dus meteen kapot is hij niet. Dat je geen tientallen centimeters ruimte hoeft te hebben zoals in sommige handleidingen staat moge duidelijk zijn, maar 7mm is wel erg krap.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
FeaR schreef op dinsdag 20 december 2011 @ 20:44:
[...]


Proberen kan altijd, maar echt goed is het sowieso niet. Enige voordeel is dat de receiver af zal slaan als hij te warm wordt, dus meteen kapot is hij niet. Dat je geen tientallen centimeters ruimte hoeft te hebben zoals in sommige handleidingen staat moge duidelijk zijn, maar 7mm is wel erg krap.
Aan de zijkant heeft ie verder ook mee ruimte, alleen bovenaan is het krap. Alleen staat ie bovenop het meubel dermate veel in de weg dat ik het denk ik maar ga proberen.

 • silasje1
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 10-04 10:52
De rx-v471 is geweldig :D de Dali Zensor 1 ook :D
Ben ze nu aan het indraaien en uitproberen. Nu nog een sub erbij

 • basa
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 31-05 13:25
TomG88 schreef op donderdag 15 december 2011 @ 21:23:
2. Op de RX-V567 is het op de afstandsbediening > Option > Signal info > Als je nu door het menu scrolled met de pijltjestoetsen zie je het volgende:

- Geluidsweergave: PCM, Dolby D, DTS etc..
- Channels: 2/3/0.1 of 2.0 of etc...
- Sample: kHz
- Bitrate
- inganginfo
Bedankt voor de info. Ik heb het eens gecontroleerd en ik krijg de volgende info:
- geluidsweergave: pcm
- Channels: 3/2/0.1
- Sample: 48kHz

Ik veronderstel dat PCM dus niet correct is, maar dat het DTS zou moeten zijn tijdens een film vanaf mijn pc?

 • Southern Sun
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 22:06
silasje1 schreef op woensdag 21 december 2011 @ 16:24:
De rx-v471 is geweldig :D de Dali Zensor 1 ook :D
Ben ze nu aan het indraaien en uitproberen. Nu nog een sub erbij
Ben 'm net ook aan het testen. Alleen heb ik een rare FM-antenne aansluiting :? Niet zo'n metalen ding, maar een raar kunstof einde. Moet zeggen dat ik het bereik ervan ook echt goed vind.
Waar de vorige receiver makkelijk slam fm en fresh fm kon vinden lukt dat met deze niet.

Verder wel lekker makkelijk om aan te sluiten :) Geluid lijkt me ook prima, ook al heb ik nu alleen nog de front speakers aangesloten.
Hang net ook even m'n iPod er aan, kan prima een feestje geven zo :D

[Voor 5% gewijzigd door Southern Sun op 21-12-2011 20:37]


 • Perseus
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 05-06 22:47
basa schreef op woensdag 21 december 2011 @ 19:25:
[...]


Bedankt voor de info. Ik heb het eens gecontroleerd en ik krijg de volgende info:
- geluidsweergave: pcm
- Channels: 3/2/0.1
- Sample: 48kHz

Ik veronderstel dat PCM dus niet correct is, maar dat het DTS zou moeten zijn tijdens een film vanaf mijn pc?
Nee dat is juist prima, zolang je maar 3/2/0.1 hebt dan ontvang je 5.1 geluid. PCM geluid is volgens mij zelfs beter dan DTS omdat het ongecodeerd is (alleen DTS Master audio/TrueHD is volgens mij ook ongecodeerd), Mijn oude geluidskaart kon maar 2.0 PCM doorgeven, er stond dan ook Channels: 2/0/0, stereo dus. Nu via optische kabel is het wel mogelijk om Dolby D of meerkanaals geluid te ontvangen. PCM meerkanaals is dus ook goed.

 • Rav
 • Registratie: Augustus 2000
 • Niet online
Jobbie schreef op maandag 19 december 2011 @ 15:53:
[...]


Let op dat dit dus geen Airplay betreft, maar DLNA. Belangrijk verschil!
Het is inderdaad geen Airplay (wat ik trouwens ook niet beweer als je het terugleest). Maar het biedt wel dezelfde functies. Namelijk dat je op je iPod je eigen muziek afspeelt en dit via je versterker hoort.

...


 • UCtje
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 19-05 10:16
Voor de liefhebbers, .............. bij Correct in Rotterdam is de prijs 379 euro's. Ik heb er gelijk een gehaalt en bevalt zeer goed. Doe er je voordeel mee.

 • Absolut
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 25-05 16:09
Ik zoek een nieuwe Yamaha receiver. Momenteel heb ik de RX-V459, maar we gaan verhuizen en wil graag alles via HDMI via de receiver laten lopen.

Na wat opzoekwerk kom ik uit op volgende modellen (rangschikking volgens laagste prijs):
RX-V671 - 399 EUR
RX-V771 - 499 EUR
RX-V1071 - 819 EUR
RX-A1010 - 862 EUR

De receiver zal een 5.1 set moeten aansturen, bestaande uit:
Front: Jamo S-708
Center: Canton LE 150 CM
Rear: Canton LE 130
Sub: Yamaha YST-SW225

Vereisten:
- Ik vind de ethernetpoort een must om alles remote te kunnen bedienen
- HDMI upscaling (de chip op de 1071 en 1010 zou beter zijn?)
- Genoeg 'power', heb het idee dat mijn huidige V459 niet voldoende kan leveren
- ARC
- Looks (titanium versie)

Ik wil het natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden en de belangrijkste vraag lijkt me dan ook of er een noemenswaardig verschil zit tussen de HDMI upscaling van de lagere modellen en de hogere modellen. Zoals het er nu uitziet kies ik voor de 771.

Vergelijking:
http://nl.yamaha.com/nl/p...967_352984_352986_352988_

 • redbullgsxr
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16-07-2021
Rav schreef op woensdag 21 december 2011 @ 23:27:
[...]

Het is inderdaad geen Airplay (wat ik trouwens ook niet beweer als je het terugleest). Maar het biedt wel dezelfde functies. Namelijk dat je op je iPod je eigen muziek afspeelt en dit via je versterker hoort.
kan dit ook met de iphone/ipad? ben van plan om de yamaha 771 aan te schaffen in combo met de jamo 608 hcs 3 en sub 250. heb thuis ook een synology staan waar mijn muziek op staat, en zou graag via me iphone/ipad muziek rechtstreeks naar me versterker willen streamen met ds audio(synology) vrienden van me hebben allemaal sonos daarvoor, maar luister eigenlijk te weinig muziek om zoiets aan te gaan schaffen.

 • KiefDelicious
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 23:54
redbullgsxr schreef op donderdag 29 december 2011 @ 00:06:
[...]


kan dit ook met de iphone/ipad? ben van plan om de yamaha 771 aan te schaffen in combo met de jamo 608 hcs 3 en sub 250. heb thuis ook een synology staan waar mijn muziek op staat, en zou graag via me iphone/ipad muziek rechtstreeks naar me versterker willen streamen met ds audio(synology) vrienden van me hebben allemaal sonos daarvoor, maar luister eigenlijk te weinig muziek om zoiets aan te gaan schaffen.
Als je dan toch een Synology hebt staan, waarom dan niet gewoon direct daar vandaan via DNLA naar de 771 zonder tussenkomst van de ipad/iphone?

 • redbullgsxr
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16-07-2021
KiefDelicious schreef op vrijdag 30 december 2011 @ 00:27:
[...]


Als je dan toch een Synology hebt staan, waarom dan niet gewoon direct daar vandaan via DNLA naar de 771 zonder tussenkomst van de ipad/iphone?
oke dus dat is ook een mogelijkheid? wist ik helemaal niet, moet ook eerlijk zeggen dat ik me er nog niet goed genoeg in verdiept heb! kwam dlna toevallig hier tegen, en was al wel opzoek naar opties om muziek af te spelen, zonder dat ik mijn tv aan moet zetten, om het bv via de media player te regelen.
Hopelijk krijg ik volgende week mijn nieuwe speeltjes binnen, en zal het dan eens goed uitzoeken.
Maar als ik het goed begrijp moet het mogelijk zijn om muziek af te spelen met mijn yamaha rechtstreeks van mijn synology? Is het dan ook mogelijk om zelf een playlist samen te stellen, of kan ik het alleen per album/artiest afspelen??

 • KiefDelicious
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 23:54
redbullgsxr schreef op vrijdag 30 december 2011 @ 14:45:
[...]


oke dus dat is ook een mogelijkheid? wist ik helemaal niet, moet ook eerlijk zeggen dat ik me er nog niet goed genoeg in verdiept heb! kwam dlna toevallig hier tegen, en was al wel opzoek naar opties om muziek af te spelen, zonder dat ik mijn tv aan moet zetten, om het bv via de media player te regelen.
Hopelijk krijg ik volgende week mijn nieuwe speeltjes binnen, en zal het dan eens goed uitzoeken.
Maar als ik het goed begrijp moet het mogelijk zijn om muziek af te spelen met mijn yamaha rechtstreeks van mijn synology? Is het dan ook mogelijk om zelf een playlist samen te stellen, of kan ik het alleen per album/artiest afspelen??
Ik zou zeggen, verdiep je eens in de mogelijkheden van DNLA ;)

 • V3g3ta
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 16:45

V3g3ta

Fueled by Games!

Even een vraag.

Ik heb de volgende keuze's gemaakt, om aan te schaffen:

Yamaha RX-V671
Yamaha BD-S671

Alleen kom ik er niet uit welke speakers (5.1) er bij moeten.
Ik zoek iets in de €250-350 range. Jullie zullen het wel weten.
Ik kijk er voornamelijk films op en af en toe muziek (metal).

PS5 DE, PS4 Pro, PS3 SS, PS VIta Slim PSN: BSGathena


 • redbullgsxr
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16-07-2021
KiefDelicious schreef op vrijdag 30 december 2011 @ 19:32:
[...]


Ik zou zeggen, verdiep je eens in de mogelijkheden van DNLA ;)
Komt helemaal goed. Vandaag is mijn set binnen gekomen, en al heerlijk muziek aan het luisteren via dnla. 771 vond gelijk me nas.

 • PjotrStroganov
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 18:21
Ik heb een RX-V667. Zeer tevreden mee. Het is mijn eerste receiver met HDMI en het is een uitkomst om alles, inclusief de PC naar de tv te schakelen.

Het enige nadeel is dat wanneer de PC het scherm op blank zet, de receiver het signaal verliest en de PC automatisch schakelt naat het PC-scherm. Ik moet dus steeds weer schakelen als ik net iets te lang iets anders heb gedaan.
V3g3ta schreef op zaterdag 31 december 2011 @ 15:25:
Even een vraag.

Ik heb de volgende keuze's gemaakt, om aan te schaffen:

Yamaha RX-V671
Yamaha BD-S671

Alleen kom ik er niet uit welke speakers (5.1) er bij moeten.
Ik zoek iets in de €250-350 range. Jullie zullen het wel weten.
Ik kijk er voornamelijk films op en af en toe muziek (metal).
Is dat niet wat weinig voor behoorlijke speakers? Vooral als je kijkt naar de receiver die je eraan zet.

[Voor 40% gewijzigd door PjotrStroganov op 10-01-2012 22:10]

PSN/XBL/Steam ID: PjotrStroganov


Anoniem: 291248

Ik ben van plan een nieuwe receiver te kopen waarschijnlijk de 471. Wat ik me afvraag is het volgende, ik wil mijn beamer en tv op de hdmi uit aansluiten dmv een simpele splitter op de hdmi uitgang. Als je of tv of op de beamer gaat kijken gaat dit dan goed? Dan voldoet nl deze receiver voor mij en hoef ik geen duurdere met 2 hdmi uitgangen aan te schaffen. Mischien heeft iemand dit ook zo gedaan?

 • V3g3ta
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 16:45

V3g3ta

Fueled by Games!

PjotrStroganov schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 22:08:

[...]
Is dat niet wat weinig voor behoorlijke speakers? Vooral als je kijkt naar de receiver die je eraan zet.
Er zit nog wel wat extra in de beurs voor speakers. Ik kan tot ongeveer 550 gaan.

PS5 DE, PS4 Pro, PS3 SS, PS VIta Slim PSN: BSGathena


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:05

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Anoniem: 291248 schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 22:39:
Ik ben van plan een nieuwe receiver te kopen waarschijnlijk de 471. Wat ik me afvraag is het volgende, ik wil mijn beamer en tv op de hdmi uit aansluiten dmv een simpele splitter op de hdmi uitgang. Als je of tv of op de beamer gaat kijken gaat dit dan goed? Dan voldoet nl deze receiver voor mij en hoef ik geen duurdere met 2 hdmi uitgangen aan te schaffen. Mischien heeft iemand dit ook zo gedaan?
Ik zou dan toch eerder voor een HDMI Switch gaan. Is wel duurder dan een splitter, maar werkt vele malen beter. HDMI splitters hoor je meer slechte dan goede verhalen over. Dingen als wegvallend beeld/geluid of helemaal geen signaal. Een HDMI Switch heeft dat probleem niet. Enige nadeel is dat ze wat duurder zijn, zeker als je met remote wilt.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.

Pagina: 1 2 3 ... 20 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee