• FikkieHo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 07-06 13:35

Het Denon Receiver ervaringen/discussie Topic - Deel 4

Sinds kort zijn er diverse discussies gaande over de vele Denon receivers die nu beschikbaar zijn. Mensen hebben deze populaire receivers van alle plaatsen van de wereld aangeschaft. Maar helaas werden alle ervaringen in verschillende topics geplaats en werden in de topics andere dingen besproken die niets met Denon te maken hadden. We hadden een topic nodig voor ervaringen, discussies en eventueel aankomende Denon bezitters te helpen.
Dus daarom een topic helemaal alleen voor onze eigen Denon Receivers, deeltje 4.
Inhoudsopgave
In deze Opening Post vind je: Het Denon Receiver ervaringen/discussie Topic - Deel 1
Het Denon Receiver ervaringen/discussie Topic - Deel 2
Het Denon Receiver ervaringen/discussie Topic - Deel 3

Denon
Denon is een Japans bedrijf dat zich specialiseert in digitale audio technologie. Ze ontwikkelen professionele en consumenten audio apparatuur. Het bedrijf is opgericht door Frederick Whitney Horn in 1910.

Inleiding receivers
Een AV-receiver is één van de vele elektronische apparaten die men vind binnen een home cinema set. Hun primaire doel is het versterken en verspreiden van meerdere video en audio signalen. De gebruiker kan zo vele input apparaturen zoals DVD spelers, laptops en spelconsoles naar een TV leiden, zonder allerlei kabels te verwisselen en toch één bron als geluid gebruiken, namelijk de receiver en zijn aangesloten speakers.

F.A.Q.
Een FAQ hoort er natuurlijk ook bij, voordat je je vragen in deze topic post, kijk even of hij misschien hier in staat:

Aangezien deze TS al vrij verouderd is en niet meer is bijgehouden, verwijzen we jullie voor de meeste informatie over Denon receivers naar de website van batpigworld
http://batpigworld.com/wp/


Waarom staan er verschillende specificaties van de receivers bij de Duitse en de UK Denon?
De xx11 modellen voor de UK zijn speciaal voor die markt aangepast in geluid én blijkbaar ook functies. De Nederlandse modellen zijn echter wel gelijk aan de Duitse. Dus let hierbij op als je reviews leest uit de UK.


Dolby Digital, Dolby Pro Logic, DTS, wat is het allemaal?
Dit zijn allemaal geluidsformaten die jouw receiver afspeelt afhankelijk van het medium dat je gebruikt. Zonder deze codecs is het geluid enkel stereo of mono, daarom zijn deze formaten ontwikkeld om jouw de ultieme surround ervaring te geven.Wat is Audyssey Volume?

De Audyssey Dynamic Volume is een speciale techniek voor het corrigeren van geluidskwaliteitvermindering bij lage volumstanden.

Linkje van Audyssey
Ik heb de AVR-3808, is dat hetzelfde als de 3808A?

Nee, de A achter de naam betekent dat het een nieuwere versie is. Dat geldt voor meerdere producten als de 4308. Het is echter mogelijk om de 3808 naar de A versie te upgraden, daarvoor moet je een Denon Upgrade card kopen twv € 100,-.

Denon Upgrade beschrijving
Ik begrijp helemaal niks van mijn handleiding, hoe stel ik nou alles in?

Er is gelukkig een site die alles lekker duidelijk uitlegt: Uitleg Denon's
Ik heb een 5.1 bron aangesloten op mijn Denon, maar ik krijg alleen 2.0 of Pro Logic?

Probeer eerst de AVR aan te zetten en dan pas je bronapparatuur.
Ik heb een ATI 5XXX videokaart die DTS-HD en TrueHD ondersteund, hoe krijg ik het voor elkaar?

JaymzHetfield legt het uit: Klikkerdeklik
Ik heb wat mkv's met surround gevonden, maar ik krijg geen DTS/5.1 geluid?

Klik hier om voor uitleg
Zijn de Denon's ook goedkoper te verkrijgen?

Aangezien we geen inkoopacties hier willen, zet ik dit er maar wel bij. De Denon's zijn bij onze Oosterburen (Duitsland) en Engeland vele malen goedkoper. Hoeveel moet je maar zelf uitzoeken, maar we hebben in ieder geval geleerd dat een retourtje Duitsland je portemonnee bespaard :X

Prijzen die in de TS staan kunnen afwijken.

Overige
Wat we hier niet willen hebben:
 • Offtopic, een beetje afwijken mag, maar als we hier een Onkyo topic van maken, kunnen we deze net zo goed dichtgooien 8)7 .
 • Samenkoop/inkoopacties, dat regel je maar ergens anders.
Als er opmerkingen of vragen zijn over deze TS, kan je mij altijd een DM sturen. Extra informatie en nieuwtjes zijn altijd welkom. Dus help mee!

08-03-2009: Start van Topic Deel 1
28-09-2009: Start van Topic Deel 2
13-02-2010: Start van Topic Deel 3
2015(tnx simonr)-11-2010: Start van Topic Deel 4
23-01-2011: Extra info van Klaasbram toegevoegd
19-03-2023: Linkje naar batpigworld


Geniet en post ze!

[Voor 77% gewijzigd door FikkieHo op 19-03-2023 18:48]

Vliegtuigjes bouwer - i.o.


 • FikkieHo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 07-06 13:35
Om maar weer te beginnen, ik heb mijn el cheapo plugs van 50 eurocent vervangen door metalen el cheapo nakamichi plugs van 1 euro. Het ziet er nu wat degelijker uit, dus ik vind het prima! Maar of mijn Denon er nu beter op wordt, betwijfel ik.

Vliegtuigjes bouwer - i.o.


 • ransbal
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 14:48
Je denon zal er niks beter van worden :+, maar die nakamichi banaanpluggen zijn wel erg prettig en degelijk voor de drie keer bijna niks dat ze kosten.

Een tip voor Denon bezitters met vragen welke speakers goed te combineren zijn...
Ik heb nu 3 weken een set Indianaline Tesi 504 als fronts en ben daar zeer tevreden over. Het is een voordelige luidspreker die goed te combineren is met de klankeigenschappen van Denon. Recenties en pers zijn allemaal ook erg enthousiast en vragen zich af hoe zo iets fraais voor dat geld van eigenaar kan wisselen. Natuurlijk is de combinatie persoonlijk gebonden, maar naast de veelgenoemde combinatie met Monitor Audio en KEF is Indianaline ook een fraaie luidspreker welke niet misstaat op het shoppinglijstje. foto's volgen nog wel een keer in een ander topic.

Anoniem: 318162

hoi,

Ik heb een Denon 1910 en fronts Focal 816V, nu komt daar nog een center en 2 surrounds speakers bij.

kan deze receiver dat goed trekken of is het aan te raden om een hogere klasse receiver te nemen. Bijv:Denon 3311 of Rotel RSX-1550

of kan de keuze nog vallen op een 5 kanalen eindversterker? (hier heb ik geen verstand van)

In stereo klinkt het wel redelijk, maar heb tog het gevoel dat het beter kan met deze speakers.

en wie weet komen er later nog zwaardere speakers an te hangen dus zou graag een goede stap willen zetten in de toekomst.

Wat raden jullie me aan?

 • ransbal
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 14:48
Een denon 1910 heeft geen pre-outs dus deze behouden icm een losse eindversterker gaat niet werken. Hiervoor zul je naar minimaal naar de 23xx moeten. Ik weet niet hoe de eindtrappen van de hogere series zich verhouden tot deze, maar ik kan me voorstellen dat daar wel winst te behalen is. Al luisterend zul je voor jezelf kun bepalen of een upgrade zinvol is..

 • Sjaaky
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 07-06 16:28
Anoniem: 318162 schreef op woensdag 17 november 2010 @ 01:47:
In stereo klinkt het wel redelijk, maar heb tog het gevoel dat het beter kan met deze speakers.
Als ik de verhalen op internet zo lees, gaat het gevoel dat het beter kan nooit meer weg :P.

Ik weet niet hoe de focal 816v's zich tot 716w's verhouden kwa frequentie-response ed, maar vermoed dat het niet heel veel scheelt. Weet ook niet hoeveel mijn kamer van invloed is, maar bij mijn 1910 en 2x 716w's kon ik met de equalizer het hoog een stuk beter maken. Veel minder last van sybillance (nog wel tijdens reclames, maar dat kan ook aan de reclame liggen) en het hoog is sprankelender. Durf nog niet te zeggen dat het 'zijdezacht' is, maar wel een stuk beter dan de direct-mode.

Verder is de toe-in bij mij onwijs belangrijk voor het stereobeeld. Een paar graden meer of minder maken heel veel uit, vooral voor het midden van het stereobeeld. Ik weet inmiddels hoever de voor en achterkant van de speaker vanaf het dressoir moeten staan voor het beste effect.

Of de 1910 het trekt met meer speakers, lijkt me wel. Een comfortabel luistervolume is voor mij -30dB, op -20dB staat het al behoorlijk hard. Aangezien de versterker tot +18dB gaat, zou de voeding op -20dB best nog een paar speakers moeten kunnen handlen. Maar goed, je kunt het eerst aankijkenhoren. Ben je niet tevreden kun je altijd nog upgraden.

Anoniem: 318162

Bedankt voor jullie reacties,

waarschijnlijk zit hem in de fijt dat ik geen subwoofer heb.Ik woon nog thuis en ze hebben hier liever geen subwoofer, zoals een BK xxl400. Verder moet ik zeggen dat ik een erg slechte acoustische kamer heb. Ik ga van de week ff uitpluizen wat ik met de wanden ga doen om het allemaal wat strakker te krijgen. De bassen trillen gewoon weg via me deur.En mijn muren zijn ook erg kaal , daar zal vast wel wat verbeteringen in te vinden zijn.

Volgende week eerst maar eens de Focal cc800V center ophalen en wat betere speakerkabels aansluiten.De muren opvullen met schuimplaten of iets dergelijks,

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 318162 op 17-11-2010 11:42]


 • RDC-O5-
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 28-05 14:28
Ik heb de verschillende threads als doorzocht, maar nog niet iets kunnen vinden voor mijn probleem. Ik heb UPC digitale TV met een Pace decoder. Deze heb ik via HDMI-3 (SAT/CBL) aangesloten op mijn AVR-1910. Als ik echter van kanaal wissel dan wil het geluid nog wel eens wegvallen.

De AVR geeft gewoon PLII C aan, maar ik moet dan even naar een andere modus, b.v. DTS Neo, springen en weer terug om weer geluid te krijgen. Het lijkt wel of de audio handshake (is er zoiets?) niet goed gaat.
Het wisselen tussen andere kanalen werkt niet, die blijven ook geluidloos tot dat ik even heen en weer switch naar PLII.

Op de Pace kon ik niets van HDMI CEC vinden en op de Denon en m'n TV heb ik die al uitgeschakeld staan. In de Pace kan ik ook niets van een instelling vinden voor het geluid behalve lipsync en volume.

Iemand hier al eens mee te maken gehad? Enig idee hoe ik het stabieler kan krijgen?

 • SixCore
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-12-2020
Verwijderd, niet relevant.

[Voor 132% gewijzigd door SixCore op 06-12-2010 23:04]


 • KillerB
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 04-06 17:51

KillerB

______

Ik heb al een tijdje een Denon AVR 3802 in bezit wat een erg fijne versterker is voor B&W 305s! Ik heb hem een paar jaar geleden via marktplaats overgekocht van iemand die iets nieuwers wilde hebben.

Ik kwam er van de week achter dat 1 van mijn optische ingangen niet meer functioneert, ik heb op optisch1 de settopbox zitten van de IPTV en op optisch2 de Playstation 3. Dit omdat deze wat oudere receiver geen HDMI ingangen heeft.
Ik heb de optische kabels uitgesloten door de kabel van de settopbox te gebruiken die wel werkt, maar dan nog heb ik alleen geluid op optisch1 en op 2 en 3 beide niet meer. Uiteraard heb ik de optische koppelingen aangepast in de settings waar nodig.

Iemand een idee wat ik nog kan proberen? Of moet ik nou een andere receiver kopen alleen omdat ik 1 optische poort te kort kom? :'(

 • KillerB
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 04-06 17:51

KillerB

______

Er is niks kapot :o
Het blijkt dat er wat veranderd is aan de input mode settings. Ik heb opnieuw auto gekozen en toen werkte alles weer |:(

Anoniem: 331360

Hallo iedereen

Ik had even een vraagje. Ik heb pas geleden een Jamo S608 HCS3 speakerset gekocht met max. 870 watt vermogen. Ik zat er aan te denken om hierbij de Denon AVR-1611 te gaan kopen. Echter heeft die 5 kanalen aan 110 watt. Betekent dat dan dat ik eigenlijk een receiver ga halen die nooit het maximale uit de speakers haalt? Is het dan verstandig om de AVR-1911 te halen die 7x 125 watt heeft of heb ik bij een 5.1 set dan altijd nog maar 5x 125 watt?

Alvast heel erg bedankt!

 • Brad Pitt
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 20:28
Buiten het feit dat zowel de 1611 als wel de 1911 niet het vermogen daadwerkelijk leveren zoals het daar staat zullen beide receivers voldoende power hebben om uit de Jamo set een hoop geluid te halen hoor. Het is nu ook weer niet zo dat bijv. die achterspeakers echt een receiver nodig hebben die wel echt 125W per kanaal levert.

Als de 1911 niet meer dingen/features heeft dan de 1611 die je echt gaat gebruiken zou ik de 1611 nemen.

Nickname does not reflect reality


 • Silver Wolf III
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-07-2019

Silver Wolf III

No Not a Fox But an Wolf yarrr

Anoniem: 331360 schreef op woensdag 24 november 2010 @ 16:38:
Hallo iedereen

Ik had even een vraagje. Ik heb pas geleden een Jamo S608 HCS3 speakerset gekocht met max. 870 watt vermogen. Ik zat er aan te denken om hierbij de Denon AVR-1611 te gaan kopen. Echter heeft die 5 kanalen aan 110 watt. Betekent dat dan dat ik eigenlijk een receiver ga halen die nooit het maximale uit de speakers haalt? Is het dan verstandig om de AVR-1911 te halen die 7x 125 watt heeft of heb ik bij een 5.1 set dan altijd nog maar 5x 125 watt?

Alvast heel erg bedankt!
Let op de als de speakers 8ohm zijn dan leverd de AVR1911 geen 125Watt maar 90Watt.
om de Volle 125Watt te krijgen moeten de Speakers op 6ohm draaien

Voor de rest is het een Top versterker, en het uitgaande geluid is mooi helder en warm

ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION* AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.


 • Brad Pitt
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 20:28
Silver Wolf III schreef op woensdag 24 november 2010 @ 16:51:
Let op de als de speakers 8ohm zijn dan leverd de AVR1911 geen 125Watt maar 90Watt.
om de Volle 125Watt te krijgen moeten de Speakers op 6ohm draaien
Niet bij 7-kanaals gebruik hoor ;) Maar goed, da's weer een heel andere discussie.

Nickname does not reflect reality


Anoniem: 331360

Als ik het mij goed herinner zijn de boxen 6 ohm. Voor mij heeft de 1911 niet bepaald veel meerwaarde.. Het enige verschil voor zover ik weet is de 7.1 (wat ik toch niet ga gebruiken), usb poort van voor en betere upscaling naar 1080p. Maar van wat ik begrijp heeft de 1611 ook upscaling indien je de tv aansluit via 1 kabel (hdmi).

Dan ga ik toch maar voor de 1611! Ik wil gewoon achteraf niet bedrogen uitkomen en er achter komen dat ik beter de 1911 kon pakken.

Bedankt!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Anoniem: 331360 schreef op woensdag 24 november 2010 @ 16:38:
Ik had even een vraagje. Ik heb pas geleden een Jamo S608 HCS3 speakerset gekocht met max. 870 watt vermogen. Ik zat er aan te denken om hierbij de Denon AVR-1611 te gaan kopen. Echter heeft die 5 kanalen aan 110 watt. Betekent dat dan dat ik eigenlijk een receiver ga halen die nooit het maximale uit de speakers haalt? Is het dan verstandig om de AVR-1911 te halen die 7x 125 watt heeft of heb ik bij een 5.1 set dan altijd nog maar 5x 125 watt?
Als jij de volle 5 x 125 Watt over de speakers speelt dan kan je daarna glas ruimen en heel wat uitleggen aan de buren. Die 125 Watt ga je sowieso nooit gebruiken, veelal gebruik je met een normale situatie maar een paar Watt. En zoals gezegd moet je naar een heel andere prijsklasse kijken wil je een receiver hebben die echt 5 x 125 Watt levert op 8 Ohm met alle kanalen aangestuurd.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Wooldoor
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 30-10-2021
Anoniem: 331360 schreef op woensdag 24 november 2010 @ 16:59:
Als ik het mij goed herinner zijn de boxen 6 ohm. Voor mij heeft de 1911 niet bepaald veel meerwaarde.. Het enige verschil voor zover ik weet is de 7.1 (wat ik toch niet ga gebruiken), usb poort van voor en betere upscaling naar 1080p. Maar van wat ik begrijp heeft de 1611 ook upscaling indien je de tv aansluit via 1 kabel (hdmi).

Dan ga ik toch maar voor de 1611! Ik wil gewoon achteraf niet bedrogen uitkomen en er achter komen dat ik beter de 1911 kon pakken.

Bedankt!
Tja dan kan je beter voor die paar centen gelijk het zeker voor het onzeker nemen, ik heb ook de 1911 gehaald nadat ik eerste twijfelde over de 1611.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Wimploo-1839/hero/2913117


Anoniem: 331360

Wooldoor schreef op donderdag 25 november 2010 @ 08:59:
[...]


Tja dan kan je beter voor die paar centen gelijk het zeker voor het onzeker nemen, ik heb ook de 1911 gehaald nadat ik eerste twijfelde over de 1611.
Goh aan de ene kant heb je een punt maar aan de andere kant voegt de 1911 niets van grote meerwaarde toe.. Misschien alleen als de 1911 veel betere upscaling heeft (bij aansluiting via 1 HDMI kabel) aangezien ik momenteel nog geen digitale tv heb en dat is dan ook meteen de enige reden aangezien de rest van mijn apparatuur gewoon alles in 1080p verstuurt.

Het enige argument wat mij dan misschien over kan halen is dat de geluidskwaliteit beter zal zijn bij de 1911. Maar als ik de reacties hier zo lees ga ik dat verschil van 15w per kanaal niet eens merken dus?

Anoniem: 265872

heb sinds gisteren me jamo s608 hcs3 met een sub 300 gekregen alleen heb ik zelf momenteel een oude 5.1 jvc versterker al klinkt t nu al mooi , ben ik ook al even op zoek naar een nieuwe versterker / reciever .
Na enkele afwegingen ben ik toch uitgekomen op Denon , 1.4 is niet noodzakelijk maar een reciever / versterker doe ik minstens 10 jaar mee dus t liefst wel met oog op toekomst en wou met oog op mijn speakers genoeg uitgangsvermogen hebben.
Dus na verdiepen en strepen ben zoiezo al uitgekomen op alles boven de denon avr-2311 .
zit dus momenteel te kijken naar de avr-3311 omdat deze relatief goedkoop is in buitenland en voor mij belangrijkste pluspunt is de phone aansluiting en ook de netwerkdiensten als internetradio zijn fijn. hoop dat prijzen nog wat zakken maar koop pas na februari op zijn vroegst , weet iemand wanneer de nieuwe modellen bekend worden gemaakt enzo want dan weet ik wanneer ik de grootste prijsdalingen kan verwachten.
tevens heb ik al even lopen zoeken op google maar nog niet echt een duidelijke of goede review gevonden zowel positief dan wel negatieve punten weet ik dus niet uit praktijk testen , wat ik dus ook graag zou willen weten.

 • SixCore
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-12-2020
Anoniem: 265872 schreef op zaterdag 27 november 2010 @ 17:15:
weet iemand wanneer de nieuwe modellen bekend worden gemaakt enzo want dan weet ik wanneer ik de grootste prijsdalingen kan verwachten.
De xx11 zijn de nieuwste modellen voor het jaar 2011. De hele reeks is inmiddels vervangen behalve de 4810, binnenkort zal de 4811 dus wel komen. Boven de 3311 heb je dus nu nog de 4311 en (binnenkort) de 4811.
Als extra is er dit jaar (Denon bestaat 100 jaar *O* *O* ) ook een limited AVR-A100 (Anniversary-100) uitgebracht die is gebaseerd op de 4311.
Wil je dus een goedkopere versie van een 3311 of 4311, dan kun je misschien nog een xx10 (model 2010 dus) ergens scoren. Medio augustus 2012 zullen de xx12-modellen wel weer gaan verschijnen.

Voor wat het waard is: Je kunt een test van de 3311 en de 4310 vinden op Areadvd.de.

[Voor 8% gewijzigd door SixCore op 30-11-2010 19:55]


Anoniem: 353602

Vandaag een AVR-2311 bij Audiovision in Duitsland gekocht voor 760 euro
Mooi apparaat, maar de interface is wel 10 jaar terug in de tijd vergeleken met mijn Harman Kardon AVR 255
beetje DOS-achtige tekens. Je kunt wel veel meer instellen.
Ik zie deze Denon maar een beetje als een VW Golf, die heeft ook niet veel glimmers en flitsende lijnen, maar t is wel een supergoede en degelijke bak.

Het automatisch kalibreren van de speakers naar de omgeving werkt wel veel beter dan de ezsetup van HK
Ook weer veel uitgebreider en er wordt ook gekalibreerd naar meerdere luisterposities.

Ik test m een maand en als ik me teveel erger aan die lelijke interface dan gaat ie op marktplaats en haal ik de HK AVR 460

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Anoniem: 353602 schreef op zaterdag 11 december 2010 @ 14:51:
Ik test m een maand en als ik me teveel erger aan die lelijke interface dan gaat ie op marktplaats en haal ik de HK AVR 460
Tsja, want je moet ook zo vaak het menu in om daar van alles in te stellen.
Echt, waar je je al niet druk om kan maken. Een OSD is toch één van de minst belangrijke punten van een receiver.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Glauring
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09-05 16:33
Vraagje naar eigenaars van denon surround versterkers!

Mijn setje: 4 luidsprekers zijn magnat magnasphere type "lambda" 4ohm, mijn middenvoor luidspreker is een sony SS-CNX70ED ook met een weerstand van 4 ohm.
Als ik online handleidingen bekijk raad men luidsprekers af met deze weerstand en geeft men zelfs waarschuwingen dat surround versterkers te warm komen en in veiligheid kunnen gaan.
Wie heeft aan zijn surroundversterker 4 ohmige luidsprekers aangesloten en wat zijn jullie bevindingen?
Dank bij voorbaat.

 • vndk
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 07-06 18:17
als je versterker de warmte goed kwijt kan, dus niets er boven op zetten, kan het geen kwaad.
Alleen op zeer hoge volumes kan je versterker het eventueel te warm krijgen, maar hij is thermisch beveiligd dus zal hij zichzelf uitschakelen.
Bij gebruik van 4 ohm speakers blijft je garantie ook gewoon van kracht! Dat zegt ook voldoende, lijkt mij.

PSN: vndk_


 • Joop_Klepzeiker
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 05-06 19:09
Glauring schreef op zaterdag 11 december 2010 @ 16:08:
Vraagje naar eigenaars van denon surround versterkers!

Mijn setje: 4 luidsprekers zijn magnat magnasphere type "lambda" 4ohm, mijn middenvoor luidspreker is een sony SS-CNX70ED ook met een weerstand van 4 ohm.
Als ik online handleidingen bekijk raad men luidsprekers af met deze weerstand en geeft men zelfs waarschuwingen dat surround versterkers te warm komen en in veiligheid kunnen gaan.
Wie heeft aan zijn surroundversterker 4 ohmige luidsprekers aangesloten en wat zijn jullie bevindingen?
Dank bij voorbaat.
Ik gebruik ook 4 ohm luidsprekers (Phonar veritas) op de front en centre posities en 8 ohm (B&W DM410) op de rear en merk niets van extra warmte. Ik heb afgelopen vrijdag enkele uren naar een concert zitten kijken (op een behoorlijk volume :P) nadat de radio al de hele dag aan had gestaan en heb niets gemerkt van extra warmte. Toevallig heb ik aan de bovenkant van de versterker gevoeld en die was handwarm.

Arriving Somewhere but not here....


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Glauring schreef op zaterdag 11 december 2010 @ 16:08:
Vraagje naar eigenaars van denon surround versterkers!

Mijn setje: 4 luidsprekers zijn magnat magnasphere type "lambda" 4ohm, mijn middenvoor luidspreker is een sony SS-CNX70ED ook met een weerstand van 4 ohm.
Als ik online handleidingen bekijk raad men luidsprekers af met deze weerstand en geeft men zelfs waarschuwingen dat surround versterkers te warm komen en in veiligheid kunnen gaan.
Wie heeft aan zijn surroundversterker 4 ohmige luidsprekers aangesloten en wat zijn jullie bevindingen?
Dank bij voorbaat.
Hangt ook een beetje van de versie van de Denon af. Een AVR-1311 zal er sneller moeite mee hebben dan een AVR-4311. Maar inderaad, als je gewoon normaal met de speakers om gaat zal er niet heel veel fout gaan.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Glauring
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09-05 16:33
FeaR1986 schreef op maandag 13 december 2010 @ 11:08:
[...]


Hangt ook een beetje van de versie van de Denon af. Een AVR-1311 zal er sneller moeite mee hebben dan een AVR-4311. Maar inderaad, als je gewoon normaal met de speakers om gaat zal er niet heel veel fout gaan.
Okéé, bedankt voor de reacties

 • e2thaj
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 05-01-2021
Ik heb een denon 1911 alles hdmi aangesloten !
nu probeer ik dts hd films af te spelen met mijn popcornhour a200 maar krijg alleen dts te zien ?
doe ik wat verkeerd of is er een instelling ?

ben beetje radeloos aan het worden !

ook dts wav bestanden leest ie niet althans mijn pch a200 ? klopt dit
of ik ben ik nog niet ervaren genoeg met de pch !

mvg

Erik

Psn erikj


 • Cloud
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-06 08:02

Cloud

FP ProMod

Ex-moderatie mobster

Weet je zeker dat je de juiste audiotrack geselecteerd hebt binnen de film? Ik kom redelijk veel films tegen waarbij de eerste audiostream een 'simpele' is (in dit geval gewoon DTS) en de tweede stream de complexe variant is (DTS-HD). Heb zelf het DTS-HD lampje ook nog niet op zien lichten, maar ik ben nog geen film tegengekomen die het heeft die ik nog moet zien.

Ik heb zelf sindskort overigens een 1611 (met twee Dali Concept 6 speakers) en ben er hartstikke blij mee. Al moet ik toegeven dat ik hiervoor 'niets' had, dus dan is alles beter. Maar het geluid is zoveel gedetailleerder, muziek luisteren is echt weer leuk geworden ;) Alleen klaagt m'n vriendin over de hoeveelheid bass in haar muziek, maar aangezien dat hedendaagse pop betreft vermoed ik dat dat in de muziek zelf zit. Kwaliteitsmuziek (Dire straits, Pink Floyd, Massive Attack) klinkt namelijk wel zoals het hoort. Muziek van tegenwoordig moet natuurlijk alsmaar harder en steviger klinken.. :P

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. - Robert J. Hanlon
60% of the time, it works all the time. - Brian Fantana


 • e2thaj
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 05-01-2021
Ja dat heb ik ook zeker bekeken daar ligt het niet aan !
ik moet zeggen dat ie geen dts-hd pakt op me wd live maar popcorn hour a200 ook niet en via ps3 blu ray ook niet snap er geen pepernoot van :S
begin er wel van te balen ! en niet zo beetje ook is ook helemaal geen service desk van denon niet en ook niet van popcorn hour :S

grtz

Psn erikj


 • Cloud
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-06 08:02

Cloud

FP ProMod

Ex-moderatie mobster

Ik lees hier op een forum wat meer mensen met soortgelijke problemen. Daar staan een paar sample files bij, misschien dat je daar mee kunt testen?

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=14051

Ik weet niet of het überhaupt mogelijk problematisch is, maar is je HDMI-kabel wel snel genoeg (v1.3 of hoger)?

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. - Robert J. Hanlon
60% of the time, it works all the time. - Brian Fantana


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

e2thaj schreef op dinsdag 14 december 2010 @ 11:14:
Ja dat heb ik ook zeker bekeken daar ligt het niet aan !
ik moet zeggen dat ie geen dts-hd pakt op me wd live maar popcorn hour a200 ook niet en via ps3 blu ray ook niet snap er geen pepernoot van :S
begin er wel van te balen ! en niet zo beetje ook is ook helemaal geen service desk van denon niet en ook niet van popcorn hour :S
Als je wel DTS HD krijgt over je WD Live dan ligt het dus niet aan de Denon, maar aan de instellingen van de Popcornhour en de PS3. Dus de servicedesk van Denon heb je al niet nodig.

Heb je toevallig een PS3 Fat in huis, want dan zal je er nooit DTS HD en Dolby TrueHD uitkrijgen aangezien de PS3 Fat die files niet als bitstream kan versturen. PS3 Fat kan HD Audio alleen maar versturen als LPCM. Mocht je daar meer over willen weten dan verwijs ik je naar de zoekfunctie van het forum, want over dat fenomeen is al heel wat geschreven binnen GoT.

Overigens hebben we op GoT ook een topic speciaal voor de [Mediaplayer] Popcorn Hour A-200 NMT.

Probeer overigens eens wat minder uitroeptekens te gebruiken en wat meer hoofdletters en punten, dat leest voor ons een stuk makkelijker en fijner.

[Voor 12% gewijzigd door FeaR op 14-12-2010 11:32]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • e2thaj
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 05-01-2021
Sorry Fear1986 was pas net me bed uit ;)
ik heb ps3 fat dus dat wist ik al dat had ik al gelezen.
ik krijg alleen via wd live en popcorn hour true hd geluid en geen dts ma of dts hd.
de hdmi kabel is gewoon de standaard die ik bij mijn pch heb gekregen dus naar mijn zeggen is deze 1.3

mvg

Psn erikj


 • Cloud
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-06 08:02

Cloud

FP ProMod

Ex-moderatie mobster

Als je wel TrueHD doorkrijgt op je receiver moet je kabel wel in orde zijn inderdaad. TrueHD wordt ook pas ondersteund sinds 1.3. Begrijp ik je goed als ik zeg dat je nu dus getest hebt met die test bestanden van dat forum?

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. - Robert J. Hanlon
60% of the time, it works all the time. - Brian Fantana


 • e2thaj
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 05-01-2021
maakt het geen probleem dat ik van nas afspeel had ergens gelezen dat ie dat niet ondersteund

Psn erikj


 • e2thaj
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 05-01-2021
nou ik heb dat getest dan geeft ie wel dts-ma aan.
dus dan kan ik gewoon die bluray downloads alleen niet afspelen in dts hd dus zal het liggen aan het bestand denk ik zomaar !

Psn erikj


 • Cloud
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08-06 08:02

Cloud

FP ProMod

Ex-moderatie mobster

Dat is duidelijk dan. Toch iets in het bestand. :) Misschien dat je met een programma als MediaInfo kunt zien waarom de andere het niet deed?

Bij mij geeft MediaInfo bij dat gedownloadde test bestand (de eerste), duidelijk DTS (MA) aan.

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. - Robert J. Hanlon
60% of the time, it works all the time. - Brian Fantana


 • fisherman
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-06 19:23
Unne Offerse schreef op maandag 13 december 2010 @ 11:03:
[...]


Ik gebruik ook 4 ohm luidsprekers (Phonar veritas) op de front en centre posities en 8 ohm (B&W DM410) op de rear en merk niets van extra warmte. Ik heb afgelopen vrijdag enkele uren naar een concert zitten kijken (op een behoorlijk volume :P) nadat de radio al de hele dag aan had gestaan en heb niets gemerkt van extra warmte. Toevallig heb ik aan de bovenkant van de versterker gevoeld en die was handwarm.
Ohmage van de speakers gaat samen met het rendement van je speakers. Dit samen bepaalt eigenlijk de eis van de versterker. Als je rendement van je speakers laag is en het ohmage daarnaast nog eens een grote dip vertoont, schiet een receiver waarschijnlijk wel in de protectie op enig volume.
Een lager ohmage vraagt meer vermogen van je versterker en hogere volumes zal je waarschijnlijk niet kunnen behalen op deze manier. De enige mogelijkheid is een stabielere versterker te gebruiken die wel tot 4 ohm stabiel laag rendement speakers aan kan sturen.

 • e2thaj
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 05-01-2021
bedankt voor het helpen.
al vind ik het toch vreemd dat het niet helemaal werkt zoals ik wil.
hij speelt bv ook geen dts.wav bestanden af en ook geen flac bestanden maar dat klopt naar mijn zeggen omdat ie dit niet kan afspelen.

Psn erikj


 • rvrbtcpt
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 07-06 15:13
Jammer genoeg lukt het me niet om een shop en prijs toe te voegen aan de Denon AVR-1911 en AVR-3311.
Bij Audio-Vision in Duitsland (de grens over bij Venlo) krijg je deze voor resp. 399,- en 1079.-
Vrienden van me en ik zelf heb daar ook mijn Denon versterker vandaan.

Dit is puur ter info en niet bedoeld als reclame, als ik de shop en prijs kon toevoegen in de pricewatch dan deed ik het daar.

[Voor 3% gewijzigd door rvrbtcpt op 14-12-2010 14:52]


 • jurk738
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Heeft iemand een suggestie waar nog een Denon AVR-1910 (of evt een 1909) voor een goede prijs te koop is?
Bij Schluderbacher en Audio-Vision zijn deze niet meer te krijgen. In NL kom ik ze (nieuw) ook niet meer tegen.

Anoniem: 344669

Afgelopen week heb ik dan eindelijk mijn nieuwe Denon 1910 aangesloten op mijn nieuwe Kef 2005.3 set. Ik moet nog eea finetunen, maar het geluid klinkt nu al erg goed.
Verder heb ik mijn PS3 en mijn Popcorn Hour C200 op de Denon aangesloten, werkt allemaal top.
Het enige wat ik nog niet heb kunnen aansluiten is mijn UPC mediabox. Ik wil graag het geluid via de speakers laten lopen. Ik heb een ouder type upc box (no HD) waar alleen een digitale audio aansluiting op zit, met een L en R aansluiting. Hoe sluit ik deze aan op mijn Denon 1910 en hoe moet ik de instellingen in het menu van Denon hierop aanpassen?
Alvast bedankt voor jullie reactie(s)!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

De AVR-1910 kan toch gewoon beeld upscalen en converteren naar HDMI?
Dus op zich zou je gewoon alles naar de Denon kunnen aansluiten en dan via de HDMI naar de TV. Je kan gewoon ingangen van de Denon aan elkaar koppelen. Gebruik maken van de digitale audio uitgang heeft natuurlijk de voorkeur. Je zou ook nog beeld direct naar de TV kunnen laten lopen en dan enkel de audio naar de Denon laten gaan.

Maar het zou handiger zijn een type van die UPC Box te noemen of een foto waarop alle aansluitingen te zien zijn. Want "waar alleen een digitale audio aansluiting op zit, met een L en R aansluiting" kan ik niet helemaal volgen. En nu is het ook niet duidelijk welke video uitgang er op de UPC Box zit.

[Voor 5% gewijzigd door FeaR op 19-12-2010 16:25]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Anoniem: 344669

FeaR1986 schreef op zondag 19 december 2010 @ 16:24:
De AVR-1910 kan toch gewoon beeld upscalen en converteren naar HDMI?
Dus op zich zou je gewoon alles naar de Denon kunnen aansluiten en dan via de HDMI naar de TV. Je kan gewoon ingangen van de Denon aan elkaar koppelen. Gebruik maken van de digitale audio uitgang heeft natuurlijk de voorkeur. Je zou ook nog beeld direct naar de TV kunnen laten lopen en dan enkel de audio naar de Denon laten gaan.

Maar het zou handiger zijn een type van die UPC Box te noemen of een foto waarop alle aansluitingen te zien zijn. Want "waar alleen een digitale audio aansluiting op zit, met een L en R aansluiting" kan ik niet helemaal volgen. En nu is het ook niet duidelijk welke video uitgang er op de UPC Box zit.
Ik heb alles via HDMI aangesloten en de HDMI out naar de tv staan. Het gaat inderdaad om de audio; die wil ik via de Denon laten lopen.
Op de upc box heb ik naast de scart aansluiting nog drie aansluitingen; digital audio, L en R. Nu heb ik twee tulp Aansluitingen in de UPC geplaatst (in de L en R) alleen weet ik nu niet waar deze in de Denon moeten.

 • FikkieHo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 07-06 13:35
Um.. Met je scart naar je tv en de digital audio naar je Denon? Ik snap niet echt hoe je het nu dan met de video hebt aangesloten..

Vliegtuigjes bouwer - i.o.


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Anoniem: 344669 schreef op zondag 19 december 2010 @ 16:36:
[...]Op de upc box heb ik naast de scart aansluiting nog drie aansluitingen; digital audio, L en R. Nu heb ik twee tulp Aansluitingen in de UPC geplaatst (in de L en R) alleen weet ik nu niet waar deze in de Denon moeten.
Ehm, in één van de vele ingangen? Er is keuze genoeg aan de achterkant van de Denon. Pak gewoon een ingang die je nog niet gebruikt hebt voor de HDMI (qua naam) en dan gaat het 100% goed. Denon gewoon aanzetten en dan de bron/input selecteren. Meer is het niet.

Maar gebruik liever de digitale audio uitgang, want dat is beter dan 2.0 stereo analoog.
FikkieHo schreef op zondag 19 december 2010 @ 16:42:
Um.. Met je scart naar je tv en de digital audio naar je Denon? Ik snap niet echt hoe je het nu dan met de video hebt aangesloten..
Ik moet zeggen dat ik het probleem ook niet echt snap. Je hebt een apparaat met een digitale audio uitgang en een Denon met meer dan genoeg ingangen. Dan lijkt het me redelijk logisch om deze op elkaar aan te sluiten.

Sterker nog: het is vast wel mogelijk om met behulp van een SCART-blok de scart te splitsen in een losse S-Video of composiet. En die dan ook naar de Denon verbinden waardoor alles via de Denon loopt.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Anoniem: 344669

Niet. UPC draait nu als voorheen, stand alone. Hoe krijg ik het geluid via de receiver, dmv een HDMI van TV naar Denon wellicht?(HDMI in), of moet ik een aansluiting van de UPC naar de Denon hebben?

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Anoniem: 344669 schreef op zondag 19 december 2010 @ 16:49:
Niet. UPC draait nu als voorheen, stand alone. Hoe krijg ik het geluid via de receiver, dmv een HDMI van TV naar Denon wellicht?(HDMI in), of moet ik een aansluiting van de UPC naar de Denon hebben?
Voor de zoveelste keer:
Gewoon een audiokabel (liefst digitaal) van de UPC Box naar de Denon leggen, meer is het niet. Dat staat overigens gewoon in de manual van de UPC als van de Denon.

Desnoods leg je een kabel van de audio out van de TV naar de Denon. Dan kan je de UPC Box aangesloten laten zoals het nu is.

HDMI gaat alleen werken als je HDMI 1.4 en dus ook ARC hebt. Maar dat slaan we maar over, want dat heeft de AVR-1910 niet en dat gaat dingen alleen maar ingewikkelder maken denk ik zo...

Dus lang verhaal kort:
UPC Box - scart - TV
UPC Box - audio kabel - Denon

Welke audio kabel je gebruikt hangt van je wensen af. Met de rode en witte RCA heb je maximaal 2.0 stereo. Digitale kabels kunnen ook meerkanaals (bijvoorbeeld 5.1) versturen. Maar of je dat kan versturen hangt ook weer van de UPC Box af.

Maar zo moeilijk is het allemaal niet. Je hoeft niet perse beeld én geluid op de Denon aan te sluiten. Sluit beeld gewoon direct op de TV aan en geluid op een vrije ingang op de Denon. Kies via de remote de ingang die je gekozen hebt en het geluid zal het dan gewoon doen.

[Voor 39% gewijzigd door FeaR op 19-12-2010 17:02]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Anoniem: 344669

voor nu heb ik de rode en witte RCA in de UPC zitten en deze aangesloten op " DVR Audio in" op de Denon.
Nu zit ik in het Denon menu (Imput Assign) en moet ik dus de ingang kiezen. Nu kan ik bij DVR kiezen tussen HDMI, Digi en Comp. Waar moet nu de DVR op staan. Comp 1 bv of comp 2?

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Wat gebeurt er als je de Denon aan zet en op de remote de DVR-ingang kiest? Dus zonder eerst iets in te stellen? Want "Input Assign" is om de ene beeldingang met de andere audio ingang te koppelen. Maar dat heb je dus niet nodig aangezien je niets wilt koppelen.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Anoniem: 356920
 • Registratie: April 2010
 • Niet online
e2thaj schreef op dinsdag 14 december 2010 @ 11:14:
Ja dat heb ik ook zeker bekeken daar ligt het niet aan !
ik moet zeggen dat ie geen dts-hd pakt op me wd live maar popcorn hour a200 ook niet en via ps3 blu ray ook niet snap er geen pepernoot van :S
begin er wel van te balen ! en niet zo beetje ook is ook helemaal geen service desk van denon niet en ook niet van popcorn hour :S

grtz
WD Live geeft dts hd niet door, deze kan je uitsluiten

Anoniem: 344669

Ja! En toen was er geluid..
Bedankt voor jullie tips!

[Voor 62% gewijzigd door Anoniem: 344669 op 19-12-2010 19:25]


 • jurk738
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Ik heb vorige week een 1911 meegenomen bij Schluderbacher. En heb vanmiddag een paar deftige 2ehands Monitor Audio RS6 zuiltjes op de kop getikt. Klinkt heerlijk. (Uitbreiding richting 5.1 komt evt later wel.) Ben voor nu helemaal blij.

 • Pelle
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09-06 14:09

Pelle

🚴‍♂️

Ik heb sinds een paar maanden een Denon AVR 1611. Ik had het niet verwacht, maar hij is nog een stuk krachtiger dan z'n voorganger, de Onkyo TR-SX602.

Misschien wel iets té krachtig zelfs :P
Ik wil graag die DynEQ functie gebruiken, omdat die ervoor zorgt dat je op laag volume toch nog goed laag hoort. Maar die functie doet het naar mijn idee te goed; zelfs als het volume laag staat komt er een berg bass uit m'n Q11's waar je helemaal eng van wordt. Ik heb zelfs de 2 bassreflex poorten al dichtgestopt (voor en achter) en dat helpt wel iets, maar niet genoeg.

Wat ik nu wil is de bass overal nog iets naar beneden schroeven, maar daarbij wel gebruik blijven maken van DynEQ. Ik kom er alleen niet uit... kan dat uberhaupt wel?

 • Unique
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 02-11-2021
Dyneq regelt meer bass erbij naarmate je master lager staat.

Maw, zorg ervoor dat je source minder volume uitstuurt of regel je input levels bij met de denon.

 • Sjaaky
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 07-06 16:28
Pelle schreef op dinsdag 28 december 2010 @ 10:22:
Wat ik nu wil is de bass overal nog iets naar beneden schroeven, maar daarbij wel gebruik blijven maken van DynEQ. Ik kom er alleen niet uit... kan dat uberhaupt wel?
Er is een 'EQ reference level'. Hoe hoger die staat hoe minder er gecompenseerd wordt. Lees meer in batpig's denon faq.

 • Pelle
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09-06 14:09

Pelle

🚴‍♂️

Dat klinkt als een goede tip. Ga ik vanavond meteen even proberen :)

 • SixCore
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-12-2020
Pelle schreef op dinsdag 28 december 2010 @ 10:22:
Ik heb sinds een paar maanden een Denon AVR 1611. Ik had het niet verwacht, maar hij is nog een stuk krachtiger dan z'n voorganger, de Onkyo TR-SX602.
De Denon AVR-1611 een voorganger van een Onkyo ??? O-)

 • Pelle
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09-06 14:09

Pelle

🚴‍♂️

Z'n voorganger in mijn setup :+

Maar dat reference level lijkt wel iets te doen ja, hoewel ik er bij radio via de ingebouwde tuner een stuk minder van merk.

Anoniem: 363655

Hey Hoi,

zojuist mijn NAS (LaCie d2 Network 2) toegankelijk gemaakt als 'media server'.
Mijn muziek is netjes bereikbaar, kan door mijn mappen struinen, afspelen op genre, artiest, folders, playlists ... maar ik ben op zoek naar een shuffle functie ...

Biedt de 3311 hier mogelijkheden voor ?!

Groet,
Dave

 • vndk
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 07-06 18:17
Ha Dave,

Ik kan op mijn 4310 met de ene AB (zonder display) wel shuffle instellen en de andere AB niet.
Dus het zou mogelijk moeten zijn..........

PSN: vndk_


Anoniem: 363655

that's it !!
thnx :-)

 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-06 13:18
Ik ga waarschijnlijk mijn Denon set, welke momenteel bestaat uit een DRA-455 en een DCD-755AR, uitbreiden met een Denon AVR-1802. Reden hiervoor is dat ik graag surround sound zou hebben om mijn Stereo receiver te vervangen. Nu is het zo dat de 1802 al redelijk oud is maar die van mij ook en die gaan nog steeds zo goed als nieuw en ik heb nu de kans om hem tweedehands voor 130 euro te kopen.

Echter spreken sommige reviews over "Virtual Surround" en geconverteerd Stereo input naar 5.1 kanaals geluid waardoor ik denk dat deze Denon AVR-1802 geen echt Surround Sound weergeeft? Desondanks draagt hij wel een DD/DTS sticker.

Weet iemand waar ik juist aan toe ben en of deze versterker mij wel degelijk True 5.1 surround sound kan geven? Ik wil namelijk niet in een of andere Dolby marketing val stappen. Ik had ergens gelezen (bron kwijt) dat de 1802 gebruik maakt van een of andere chip die 2.1 geluid naar 5.1 geluid kan converteren. Deze chip was blijkbaar ontworpen door een bekende geluidstechnicus en later gelicenseerd door Dolby.

Could be wrong though :)

Edit:

reden dat ik deze graag zou willen kopen is vanwege de overeenkomende kleur :) Maar misschien ben ik beter af met ene van deze:

pricewatch: Onkyo TX-SR308 Zwart

Welke alle mogelijke Dolby stickertjes draagt.

[Voor 30% gewijzigd door n0valyfe op 30-12-2010 19:07]


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Bedoelen ze niet gewoon dat de receiver van binnenkomende 2.0 signalen een 5.1 sound kan maken zodat je door alle speakers geluid hebt. Iets wat receivers nu nog steeds doen met dingen als Dolby Pro Logic IIz en/of DTS Neo: 6.

Maar de AVR-1802 heeft gewoon DTS en Dolby Digital decoders aan boord en drie S/PDIF ingangen die gewoon bitstream DTS en Dolby Digital kunnen ontvangen. Dus als ik alles zo lees dan moet de AVR-1802 gewoon DTS en Dolby Digital ondersteunen.

Hier bijvoorbeeld een site waar beide genoemd worden (dus DTS/Dolby Digital én dat Virtual Surround). Echter zijn DTS en Dolby Digital de decoders en de andere dingen die je aanhaalt DSP-modi. Dus de receiver kan gewoon DTS en Dolby Digital decoderen. En mocht je een keer 2.0 audio hebben dan kan de AVR-1802 door middel van die DSP er 5.1 van maken.

[Voor 31% gewijzigd door FeaR op 30-12-2010 19:15]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-06 13:18
Bedankt om dat even te verduidelijken!

 • Pasja
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12-04-2021

Pasja

Pasja

Sinds kort bezit ik, naar alle tevredenheid, de Denon AVR-3311 met netwerk functionaliteit. Ook Napster behoord daarbij tot de mogelijke bronnen. Nu is naar mijn weten Napster nog niet beschikbaar in Nederland. Zijn er toch mensen die dit op één of andere manier wel gelukt is of wellicht is er een manier om Spotify te gebruiken?

 • 3rik493
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 25-03 12:01
Sinds kort heb ik een 1911. Zeer tevreden over. Ik heb alleen een probleem met de Tuner. Ik heb met auto preset de zenders laten inprogrammeren. De zenders waar veel ruis op te horen was heb ik allemaal ingesteld op "Skip". Ik mis nu echter een kanaal, die wil ik zelf op een voorkeuzeslot zetten. Dit lukt echter niet. In de manual staat dat je het kanaal op moet zoeken die je wilt opslaan. Dan op memory drukken, vervolgens op shift drukken en het voorkeuzeslot selecteren. Dan weer op memory drukken, en dan zou ie erin moeten staan. Alleen er gebeurt bij mij niks.Iemand een idee hoe ik dit oplossen kan?

 • JaymzHetfield
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 06-02 19:43
Misschien voor iemand goed om te weten:
Bij besthomecinema.nl hebben ze een demo model van de 3310 in de uitverkoop voor 899.
Bij Hobo zag ik ook een opruiming met onder meer de 2310 voor 699.

Metal up your ass


 • m00n
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 08-06 16:49
Ik heb momenteel een AVR-2808 en wil hem inruilen/verkopen voor een met HDMI 1.4a mogelijkheden in verband met de aanstaande 3D tv die al besteld is :).

Nu zit ik nog te twijfelen tussen de AVR-1911 en AVR-2311 maar mijn vraag gaat meer richting het eventueel importeren vanuit duitsland. Werken deze gewoon ook hier op het stroomnetwerk (domme vraag misschien) en zijn de menus (instelbaar) en teksten op de receiver dan in het Duits?

Xbox Live: m00n22 | Game setup: LG OLED55C8 - Denon AVR-X2300W - JBL SCS200 7.1 - DreamScreen 4K - HDFury Vertex & GoBlue - Xbox Series X 1TB - Astro A40 Gaming Headset


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 00:22

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

m00n schreef op vrijdag 07 januari 2011 @ 14:24:
Nu zit ik nog te twijfelen tussen de AVR-1911 en AVR-2311 maar mijn vraag gaat meer richting het eventueel importeren vanuit duitsland. Werken deze gewoon ook hier op het stroomnetwerk (domme vraag misschien) en zijn de menus (instelbaar) en teksten op de receiver dan in het Duits?
Stroomnetwerk hier en in Duitsland is exact hetzelfde. En het menu/GUI van Denon zijn gewoon in het Engels. Maar dit had je met gemak terug kunnen vinden, wat er is al veel meer over dit onderwerp gesproken. Enige nadeel van in Duitsland bestellen is dat je daar je garantie moet claimen...

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • mike0001
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 08-06 07:45
Hallo,

Ik heb deze vraag ook gesteld in het popcorn forum, maar misschien is er hier ook iemand met hetzelfde probleem. Vandaar dat ik hem hier ook even stel.
Ik heb mijn popcorn hour A200 aangesloten via mijn denon 1910. Ben enorm tevreden met beide apparaten, alleen met een ding heb ik een issue.
Als ik een (ongecomprimeerde) blu ray film afspeel met DTS-HD (dit speel ik af via mijn interne of externe harde schijf) dan heb ik na enkele seconden slowmotion beeld en geen geluid.
Met Dolby-HD of andere geluid bestanden heb ik dat niet.
Heeft iemand met een denon hetzelfde probleem of herkend iemand dit? Zo ja heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

Alvast bedankt

 • webdiddl
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 03-02-2022
Vorige week de 1911 bij de MM in Duitsland gekocht voor 330 :)

[Voor 25% gewijzigd door webdiddl op 12-01-2011 10:57]


 • Nymph
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 09-06 11:24
webdiddl schreef op woensdag 12 januari 2011 @ 10:56:
Vorige week de 1911 bij de MM in Duitsland gekocht voor 330 :)
Dat is een interessante prijs! Mag ik vragen waar in DL je deze hebt gekocht? En of je toevallig de prijs weet van zijn grotere broertjes de 2311 en 3311?

 • webdiddl
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 03-02-2022
Nymph schreef op woensdag 12 januari 2011 @ 11:19:
[...]


Dat is een interessante prijs! Mag ik vragen waar in DL je deze hebt gekocht? En of je toevallig de prijs weet van zijn grotere broertjes de 2311 en 3311?
Was bij de mediamarkt in Essen, blijkbaar hebben ze nu een actie tot eind januari waarin ze elke week
1000 producten weg doen tegen inkoopprijs.
Weet de prijzen niet voor de 2311 of 3311. Kom echter zaterdag nog weer daar, zal ff voor je kijken

 • m00n
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 08-06 16:49
webdiddl schreef op woensdag 12 januari 2011 @ 10:56:
Vorige week de 1911 bij de MM in Duitsland gekocht voor 330 :)
Wow! Das inderdaad een nette prijs. Heb eergisteren er een besteld bij hifi-schluderbacher, voor 445 inclusief verzending. 429 zou ik kwijt zijn bij Audio-vision, maar kon niet vinden of ze paypal accepteerde, hifi-schluderbacher wel dus heb ik daarmaar voor gekozen.

Xbox Live: m00n22 | Game setup: LG OLED55C8 - Denon AVR-X2300W - JBL SCS200 7.1 - DreamScreen 4K - HDFury Vertex & GoBlue - Xbox Series X 1TB - Astro A40 Gaming Headset


 • Wim H
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 09-06 14:39
Goede tip!!
Momenteel staat de AVR-1611 in de folder voor € 287,48
Ikzelf heb ook intresse in de AVR-3311 en wil daar best even 5 uurtjes voor rijden als de prijs intressant is.
Momenteel is de prijs incl verzenden, van een AVR-3311 bij Audiovision, € 1179

[Voor 18% gewijzigd door Wim H op 12-01-2011 15:22]


 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds

m00n schreef op woensdag 12 januari 2011 @ 15:15:
[...]


Wow! Das inderdaad een nette prijs. Heb eergisteren er een besteld bij hifi-schluderbacher, voor 445 inclusief verzending. 429 zou ik kwijt zijn bij Audio-vision, maar kon niet vinden of ze paypal accepteerde, hifi-schluderbacher wel dus heb ik daarmaar voor gekozen.
Toevallig :P Vandaag bij vision&more in Duitsland de 1911 voor 420 gekocht. Eenvoudig overgemaakt via de ABN site. Ben benieuwd, hij vervangt mijn overleden Harman Kardon 2550. Ding was bijna 10 jaar oud, maar beviel me tot de laatste dag prima :)

 • pfennema
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 01-04 18:13
Ik heb de AVR-3311 afgelopen week gekocht bij elektrowelt24.de voor 1049, 35 euro verzendkosten. Binnen 3 dagen in huis. Helemaal top.

 • Wim H
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 09-06 14:39
Klinkt goed!
En was dat incl. of ex verzenkosten?

 • FikkieHo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 07-06 13:35
Wauw, is het zo moeilijk om zijn post goed te lezen :P

Vliegtuigjes bouwer - i.o.


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Ja.

 • grimson
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 20:41

grimson

domeingrommer

Op een ander forum lees ik 'veel' verhalen over spontaan niet meer werkende netwerkfuncties van de AVR-3311;
http://72.9.159.100/avs-v...ad.php?t=1257209&page=162
Vooralsnog heb ik er geen last van maar gezien de veelvuldigheid van het euvel op dat forum vroeg ik mij af of het 'hier' ook is voorgekomen.
Ik moet soms wel deze AVR-3311 een keer uit en aanzetten om het netwerk actief te krijgen. Pas de 2e keer lukt het om het netwerk te initialiseren. (static IP)
(de AVR is buiten gebruik compleet spanningsloos)

[Voor 25% gewijzigd door grimson op 19-01-2011 20:22]

Zon opbrengst http://plugwise.grimson.nl/ | Fotomeuk


 • Pasja
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12-04-2021

Pasja

Pasja

grimson schreef op woensdag 19 januari 2011 @ 20:21:
Op een ander forum lees ik 'veel' verhalen over spontaan niet meer werkende netwerkfuncties van de AVR-3311;
http://72.9.159.100/avs-v...ad.php?t=1257209&page=162
Vooralsnog heb ik er geen last van maar gezien de veelvuldigheid van het euvel op dat forum vroeg ik mij af of het 'hier' ook is voorgekomen. Ik moet soms wel deze AVR-3311 een keer uit en aanzetten om het netwerk actief te krijgen. Pas de 2e keer lukt het om het netwerk te initialiseren. (static IP)
(de AVR is buiten gebruik compleet spanningsloos)
Toevallig (dat hoopte ik althans) heb ik de laatste dagen ook steeds meer problemen om met mijn 3311 op het net te geraken. Af en toe loopt de Denon idd geheel vast (stekker eruit) en een tweede keer gaat het meestal beter. Vanavond lukte het echter geheel niet, dacht dat het wellicht aan mijn (tijdelijke) netwerk aansluiting zou liggen Toch het andere forum maar eens doornemen....

Blijkt dat ook bij mij in het menu het IP adres is terug te vinden maar dan inderdaad zonder MAC adres :( Ook zijn sommige netwerk instellingen niet meer benaderbaar (je ziet ze wel maar kunt ze niet meer selecteren en instellen).

[Voor 10% gewijzigd door Pasja op 19-01-2011 23:05]


 • pfennema
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 01-04 18:13
Mijn 'probleem' met de avr-3311 is dat ik de Wii via composite video wil aansluiten en uiteraard ook het geluid. Ik snap niet helemaal hoe de input nu te selecteren. Ik heb de GAME input analoog op RCA-1 gezet, maar heb dan geen mogelijkheid om de juiste geluidsingang te selecteren.
Nu stond er wel iets in de handleiding dat dit niet mogelijk was bij GAME, dus heb ik RCA-1 ook geprobeerd op de BD input (en de analoge audio kabels ook op de BD ingang gezet), maar helaas nog steeds geen geluid.

Iemand die de analoge input heeft aangesloten? (De rest is allemaal via HDMI).

Overigens, de prijs die ik betaald heb was 1049 en apart 35 euro verzendkosten, voor de duideljkheid :-)

 • Wim H
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 09-06 14:39
Ik dank u voor de extra duidelijkheid.
Ik heb de AVR-3311 inmiddels besteld bij elektrowelt24.de voor hetzelfde bedrag.
Ik hoop hem op maandag in ontvangst te nemen.
Nogmaals bedankt voor de tip!

Anoniem: 381037

Ik heb een probleem als ik mijn HTPC via de Denon 3311 aansluit (HDMI) op mijn 1920 x 1080 TV. Ik krijg dan links en rechts zwarte balken. Dat probleem is weg als de HDMI-kabel rechtstreeks van PC naar TV koppel. Hetzelfde geldt voor een gewoon 1920 x 1080 LCD-scherm dat ik via de 3311 aansluit en zonder Denon gaat het ook hier prima.

Het lijkt erop dat de Denon de resolutie van de TV / monitor niet goed doorgeeft aan de PC, hoewel die ook op 1920 x 1080 staat en het als zodanig weergeeft in de display properties. Via de Intel-tool kan ik de 'horizontal' (breedte) corrigeren van 0% naar 80% en dan heb ik 'beeldvullend beeld' maar echt native is het nog niet want de letters zijn bijna onleesbaar. Heeft er iemand hetzelfde gehad en misschien al een oplossing gevonden?

 • Pasja
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12-04-2021

Pasja

Pasja

Pasja schreef op woensdag 19 januari 2011 @ 22:34:
[...]
Blijkt dat ook bij mij in het menu het IP adres is terug te vinden maar dan inderdaad zonder MAC adres :( Ook zijn sommige netwerk instellingen niet meer benaderbaar (je ziet ze wel maar kunt ze niet meer selecteren en instellen).
Gisteren een mail gestuurd naar Schluderbacher, zij hadden het ook al een keer mee gemaakt, is inderdaad het bekende probleem :'( . Zijn er meer mensen met het zelfde euvel?

Dat wordt dus opsturen of even langs brengen voor de service. Gelijk dan maar eens naar een set nieuwe speakers kijken luisteren, zijn er nog mensen met goede tips/reviews voor een 5.1 set met de nadruk op een goede stereo weergave. Muziek heeft toch de prio, film weergave is mooi meegenomen ;)

 • holthofw
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 20-01-2021
Help!!! Hoe kan ik zie op mijn Denon AVR-3311 welke firmware erop zit.
Ik krijg bij een update check steeds de melding dat ik de laatste versie heb, maar twijfel hieraan.

Wim


 • Joop_Klepzeiker
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 05-06 19:09
holthofw schreef op zondag 23 januari 2011 @ 09:47:
Help!!! Hoe kan ik zie op mijn Denon AVR-3311 welke firmware erop zit.
Ik krijg bij een update check steeds de melding dat ik de laatste versie heb, maar twijfel hieraan.
Goede vraag, heb ook even zitten zoeken, maar kan het niet vinden. Bij OPTION (3) kun je wel de check doen. Bij mij geeft ie wel aan dat er een update is, maar kan ik dit zo maar doen of verlies je dan alle instellingen.
En waar kan ik vinden wat de wijzigingen zijn, misschien is het niet eens de moeite waard en zit ik na een mislukking met de gebakken peren....

Kortom wie heeft er onlangs een update gedaan en hoe is dit gegaan en weet iemand wat de verschillen zijn?

Arriving Somewhere but not here....


 • vndk
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 07-06 18:17
Volgens mij kun je niet zelf de huidige softwareversie van je receiver uitlezen.
Als hij aangeeft dat je up-to-date bent, dan staat er dus niets nieuws qua firmware op het web.

Betreffende het updaten; Ik heb meerdere updates gedaan en tot op heden geen problemen gehad (3310 en 4310)
ooit 1 vastloper met mijn 3310, maar na een herstart liep het allemaal perfect.

Hier kun je kijken wat de update voor je receiver inhoudt;
Firmware

[Voor 3% gewijzigd door vndk op 23-01-2011 11:56]

PSN: vndk_


 • The-Source
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-06 11:58
Misschien leuk als toevoeging in de TS:
Command3808 is een tooltje waarme je o.a. je AVR-3808 mee kunt bedienen. meeste Denon's werke met dezelfde codes) Is tevens opensource dus je kunt er zelf ook iets anders van bakken. Voordeel is dat deze gewoon over je netwerk babbelt (telnet) en niet via rs-232 ;)
Daarnaast kun je als je zelf via telnet wil gaan klooien de commando lijst dan kun het beste de volgende PDF downloaden

En naast de genoemde iphone app is er voor android ook AVR-Remote app welke prima werkt met de meeste Denon's welke een netwerk aansluiting hebben.

Wat betekenen foto's nou echt
Taal fouten inbegrepen ;)
Mijn V&A adv.


 • FikkieHo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 07-06 13:35
Heb het erin gezet! Jammer dat mijn Denon geen Lan heeft, maar ach, rs-232 werkt ook prima behalve dat ik er niks mee doe behalve mijn instellingen ermee backuppen :P

Vliegtuigjes bouwer - i.o.


 • holthofw
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 20-01-2021
Het moet wel mogelijk zijn dat je de firmware versie kan uit lezen. Ik heb de AVR-3808 gehad en daar kan je met 2 toetscombinaties achter klepje receiver de firmware uit lezen. Weet echter niet meer welke toetsen je moet gebruiken.

Wim


 • holthofw
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 20-01-2021
Gevonden.. Bij de AVR-3808 gonh het als volgt:
Checking firmware module versions for 3808/4308:
Behind front panel hold the 'return' and 'status' buttons down at the same time and turn on the receiver using small power button. Then release the 'return' and 'status' buttons and turn the receiver on using large power button. Then use 'status' button to cycle display firmware module versions.

Wim


 • johan12
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 09-06 09:59
Ik heb nu ook de Denon 1911 receiver staan en ben er zeer tevreden over. Heeft toch wat meer kracht en een voller geluid dan zijn voorganger, een Onkyo 505. Maar nu heb ik ook een Ipod touch van de 4de generatie gekocht en ik wil een docking station van Denon kopen. Nu kijk ik echter op de site van Denon en er staat bij compatible products een ipod touch 1st en 2nd generation.
Heeft iemand dit docking station (die met wifi) in combinatie met een ipod touch van de laatste generatie??

Want om nou 200 euro gaan uit te geven voor iets dat misschien niet werkt.

 • hansvk
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 08-06 18:46
johan12 schreef op maandag 24 januari 2011 @ 14:29:
Want om nou 200 euro gaan uit te geven voor iets dat misschien niet werkt.
Och, als je het online besteld kun je het sowieso binnen 7 dagen retourneren zonder opgaaf van redenen.

 • vndk
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 07-06 18:17
holthofw schreef op zondag 23 januari 2011 @ 17:37:
Gevonden.. Bij de AVR-3808 gonh het als volgt:
Checking firmware module versions for 3808/4308:
Behind front panel hold the 'return' and 'status' buttons down at the same time and turn on the receiver using small power button. Then release the 'return' and 'status' buttons and turn the receiver on using large power button. Then use 'status' button to cycle display firmware module versions.
Dat werkt op mijn 4310 ook _/-\o_

ben trouwens benieuwd wat al het andere betekend wat je ook uitleest :?

PSN: vndk_


 • Pasja
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12-04-2021

Pasja

Pasja

Glenn77 schreef op woensdag 26 januari 2011 @ 23:54:
[...]
Dat werkt op mijn 4310 ook _/-\o_

ben trouwens benieuwd wat al het andere betekend wat e ook uitleest :?
En werkt ook op de 3311, te weten return+status en dan met de kleine (er is er maar één) power button aanzetten, loslaten en dan op return of status drukken om voor- of achteruit te bladeren. De volgende gegevens kon ik uitlezen. Ben wel benieuwd of er meer mensen zijn met het 'geen-mac-adres' probleem, of juist niet, en of er een samenhang is met onderstaande waarden:

AVR3311 E2S/N. 00733*****
Firm. PackageVer.:0003
Main:00.97
Main ROM:00.97
Main FBL:00.10
Sub:00.27
Sub FBL:00.05
DSP:58.07
Audio PLD:01.02
OSD Config:200912070011
OSD PRG:201006190109
OSD DAT:201006190107
*Ethernet FBL
*Ethernet SBL-0A
*Ethernet IMG
*Ethernet MAC-

[Voor 57% gewijzigd door Pasja op 28-01-2011 22:51]


 • Wim H
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 09-06 14:39
Wim H schreef op donderdag 20 januari 2011 @ 13:21:
Ik dank u voor de extra duidelijkheid.
Ik heb de AVR-3311 inmiddels besteld bij elektrowelt24.de voor hetzelfde bedrag.
Ik hoop hem op maandag in ontvangst te nemen.
Nogmaals bedankt voor de tip!
Gisteren (vrijdag 28/01/2011, 8 dagen na bestelling) mijn receiver in otvangst genomen. Hij was bij de buren afgeleverd door selectvracht.
Ik had deze receiver, zoals hierboven beschreven, betsteld bij elekrowelt24.de en heb hier € 1037 + € 35 voor betaald.

De € 35 zou zijn voor verzekerde verzending :?

De gehavende, onverpakte doos (Met grote opdruk DENON AVR-3311 kwam aan met een "pakketkarte" van de Deutche Post waarop het bedrag van verzending en de totale waarde van de inhoud stond vermeld.

Vreemd genoeg heeft elektrowelt24 blijkbaar bespaart op de verzendkosten en heeft voor € 14,40 de receiver naar mij verzonden (waarde inhoud: € 0,00). De doos voorzien van een laagje zwarte folie blijkt zelfs teveel moeite.

Nu uiteraard het goede nieuws..
Mijn langverwachte receiver is godzijdank onbeschadigd aangekomen en staat in alle glorie te pronken in mijn woonkamer.
Ik ben zeer verrast over het aantal mogelijkheden (mijn vorige receiver was een AVR-1910) en zal de komende tijd met veel enthousiasme bezig zijn met het configureren en ontdekken van de vele opties.
Het geluid is zoals ik gewend ben van Denon uitstekend ism met mijn B&W speakers en ik ben uiteraard helemaal blij :)

Update 10 uur 15:

Helaas lijkt het rechterkanaal van mijn Denon AH-D 1001 hoofdtelefoon alleen een brom weer te geven..
Het probleem ligt niet aan de hoofdtelefoon maar aan de receiver..

Wat tot nu toe gedaan:

De receiver gereset..
Firmware update van 15 min.. laatste minuutje duurde ook 15 min..
Diverse settings geprobeerd in het menu.

Resultaat.. Nog steeds alleen een brom op het rechterkanaal..
Herkend iemand dit probleem? , of heeft iemand een goede tip behalve naar Koln te rijden..

Update 03/02/2011
Contact gehad met elektrowelt en het probleem van de brom op het rechterkanaal is niet bekend.
Ze willen het apparaat wel in service nemen..
Verder had ik gevraag hoe het pakket naar mij was verzonden en kreeg het volgende antwoord:

Shipping costs:

It was shipped incl. insurance.
We always pay basic amount to foreign country of 19.10 EUR + VAT.

The 14,40 is only sucharge for weight.

Item is always incl. insurance.

Nou daar vertrouwen we dan maar op..

[Voor 26% gewijzigd door Wim H op 03-02-2011 15:49. Reden: Update]

Pagina: 1 2 3 ... 95 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee