Toon posts:

Het grote "stream een game" topic

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:

Onderwerpen


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Mortum
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 31-01 18:48

Mortum

Hallo allemaal,

Aangezien het fenomeen streamen steeds populairder begint te worden, wordt het maar eens tijd voor een topic. In dit topic gaan we het hebben over streamen en alles wat daar mee te maken heeft. Van de priele beginselen tot de kleinste tweaks.

Inhoudsopgave


Wat is dat nou eigenlijk, streamen?

Streamen houd in dat je jouw beeldscherm, of een deel ervan, direct naar het internet doorstuurt, zodat de kijkers het live kunnen volgen. Meestal doe je dit via een site zoals Twitch.tv of own3d. Dit kun je in verschillende resolutie's doen en wat mogelijk is hangt allemaal af van je uploadsnelheid en CPU, aangezien alles realtime moet gebeuren.
Terug naar boven

Wat heb je allemaal nodig voor streamen?

Er zijn verschillende manieren om te streamen. De verschillen zitten vooral in de programmatuur die je er voor gebruikt. De andere eisen, zoals internetsnelheid en hardware, blijven ongeveer gelijk.

De basis onderdelen voor streamen zijn je capturesoftware, je encoder en je streamprovider.
De capture software neemt op wat er op (een deel van) je beeldscherm gebeurd.
De encoder comprimeert alle data en verstuurd dat in een bruikbaar formaat naar de streamprovider
De streamprovider ontvangt de data en maakt dat beschikbaar voor iedereen om direct van hun servers te streamen, Het voordeel hiervan is dat jij, als simpele consument de stream niet meerdere keren (1x voor elke kijker) moet versturen, maar het maar 1x hoeft te sturen, naar de streamprovider.

Hardware
Je PC moet redelijk snel zijn. Ik zal je meteen uit de droom helpen als je denkt te gaan streamen op een dualcore. Dit lukt niet op een redelijk (480p) kwaliteit. Dit komt puur omdat je CPU gewoon te weinig kan berekenen per seconde.

Op het moment van schrijven heeft de PC van de TS(Gropah) er al genoeg moeite mee om Starcraft 2 in 720P te streamen in een 1v1 of 2v2 match. Zodra het een 3v3 of een 4v4 wordt gaat het al snel laggen. De PC van de TS bevat een AMD X6 1055T, 4GB RAM en een ATI HD 5850. De GPU maakt weinig uit, maar wordt toch genoemd voor volledigheid. Deze stream wordt gedaan met VHScrCap en FMLE.

Met DXtory zou het mogelijk moeten zijn om met een dualcore 720P te streamen.
Terug naar boven

Internet
Je internet moet ook een redelijke upload hebben. Voor het eerder genoemde streamen op 720P is al snel een upload van ongeveer 2700 kbps nodig (dus ongeveer 350 KB/s). Dit geeft een mooie soepele stream. (voor voorbeelden zie verder naar beneden). Een lagere upload kan wel, maar het zou kunnen gaan laggen in de stream en de kwaliteit kan omlaag gaan.

Er zijn ook mensen die met met 0.29mbit/s kunnen streamen op goede kwaliteit. Check voor deze instellingen de link naar de DXtory videoguide.
Terug naar boven

Software
Er is verschillende software om te streamen. De 2 meest gebruikte zijn Xsplit en Flash Media Live Encoder in combinatie met VH Screen Capture of DXtory. Voor mensen die net beginnen met streamen is Xsplit meestal de beste oplossing.
Terug naar boven

Streamproviders

Streamproviders zijn zoals al eerder gezegd de services die de data die jij hen toestuurt verspreidt over al je kijkers. Zonder hen geen stream. Zo simpel is het. Er zijn vele verschillende, maar op het moment van schrijven zijn er 2 grote:

TwitchTV
Mixer

Iedereen heeft zijn/haar voorkeuren. Een paar dingen over verschillende providers.

Twitch TV [Amazon] is de grootste en meeste gebruikte. De service is goed en je kan redelijk wat instellen aan hoe je kanaal er uit ziet. Je kunt ook gratis HD streamen, de kijkers hebben echter geen keuze dus als jij ze 720P voorschoteld dan moeten ze dat kijken, tenzij je partner bent... maar voordat je dat bent ben je wel een tijd verder! TwitchTV heeft in het verleden problemen gehad met bandbreedte, vooral met grote events. Tegenwoordig is dit echter niet meer zo. JustinTV is het bedrijf dat achter TwitchTV zit. Je kunt ze allebei gebruiken, maar meestal wordt je als gamer gevraagd Twitch te gebruiken

Mixer [Microsoft] is tegenwoordig wel "de" tegenhanger van Twitch, de laatst tijd is Mixer al een aantal keer in het nieuws geweest vanwegen de contracten die het heeft aangeboden aan leden als Shroud en Ninja. Mixer heeft kwa bandwidth en regels iets meer vrijheid dan Twitch, maar vermoedelijk zal dit niet lang duren voordat beperkingen worden doorgevoerd wanneer mixer meer zal inburgeren.
Terug naar boven

Xsplit

Xsplit is een programma dat zowel capture software bevat als een encoder. Het grote voordeel is dat je maar 1 programma nodig hebt om jouw kant van het streamen te regelen. Een ander voordeel is dat het zelf een aantal audiokanalen kan combineren tot 1, iets wat je anders nog weer aparte software voor nodig hebt. Er zijn echter wel een aantal nadelen. De gratis versie heeft een watermerk en beperkt aantal resolutie's. De betaalde variant kost 40$ of 60$, waardoor je van alle restrictie's af bent. De gamecapture-software (GameSource) is niet bijster goed. Er zijn echter ook games die dit soort capture (dus ook DXTory) niet toestaan. XSplit heeft daarvoor Screen Region Capture, waarmee je een deel van je scherm kunt opnemen. Ook handig als je bijvoorbeeld je browser wil capturen
Terug naar boven

Het opzetten van Xsplit voor 720P
1. Ga naar http://www.xsplit.com en log in, of registreer een account. Download dan de client.
2. Installeer de client
3. Start de client op
4. Log in met je gegevens
5. Als er naar gegevens wordt gevraagd vul ze netjes in
6. Ga naar Tools > Settings
7. Stel bij general tab in dat Xsplit Aero uitschakeld. Zet bij My Recordings de map op de locatie waar jij je video's wilt. Houd rekening met ongeveer 100mb voor 13 minuten video voor 720P. Als het kan, is het aan te raden om de bestanden op een andere fysieke schijf te zetten dan je windows of starcraft. Dit om lagg te voorkomen die kan ontstaan als je schijf het niet bij kan houden. Dit komt vrijwel nooit voor, maar als de mogelijkheid ervoor is, raad ik het je toch aan.
8. Ga naar de Resolutions tab. Stel daar 1280 x 720 (16:9) - HDTV (video) in.
10. Druk op apply
11. Ga naar Tools > Settings en dan naar het tab Channels en dubbelklik op LocalRecordings.
12. Zet de quality op 8. Zet de BVB max Bitrate op 1000 en de buffer op 2000 als het dat niet al staat. Zet je audio op 44.1KHz stereomet een buffer van 128000.
Je kan deze getallen hoger zetten, dit vraagt echter meer bandbreedte. Zelfde geldt voor omlaag bijstellen
13. Bij channels. Klik add. Vul vervolgens de gegevens in van jouw account bij eens streamprovider, zoals TwitchTV
14. Ga naar view > scaleport en zet hem zo laag mogelijk, het liefst uit. Dit kost namelijk allemaal CPU kracht die je beter kan gebruiken
15. In Xsplit ga naar File > Add screen region, GameSource als je een betaalde variant hebt, of camera als je bijvoorbeeld DXTory gebruikt
16. Sleep je muis over het gedeelte van je scherm wat je wilt opnemen.
17. Nu moet je de rand van de screen region vinden in Xsplit en hem het hele veld overslepen zodat je screen, fullscreen wordt opgenomen.

Nu ben je inprincipe klaar om te streamen. Het enige wat je hoeft te doen is op Broadcast->Je streamprovider te klikken en hij begint met streamen.
Terug naar boven

Flash Media Live Encoder + VhScreenCap

Dit is een softwarecombinatie die een beetje door te tijd samen is gekomen. VhScreenCap bleek compatible met FME en veel streamers vonden het een goed programma voor streamen door het lage resourcegebruik. Helaas is het al een tijd uit ontwikkeld. De software is opgenomen door de makers van Xsplit. Er zwerven echter overal nog oude versie's. Sommige betere dan de andere, ivm watermerken en resourcegebruik. Daarom raad ik ook aan om deze versie te gebruiken (dank aan Destiny voor het hosten).
Terug naar boven

Het opzetten van Flash Media Live Encoder en VhScrCap voor 720P
1. Installeer VHScrCap
2. Draai VHMultiCam.exe (te vinden in de install map)
3. Ga naar Tools en disable auto start. Dit zorgt ervoor dat het programma niet elke keer opstart als je inlogt in windows (nee dit kun je niet uitzetten via msconfig)
4. Sluit MultiCamera Studio
5. Open VHscrCapDLG in de map VHscrCap
6. Klik create new one
7. Je krijgt een pop-up. Ga naar de tab van Capture
8. Voor fullscreen capture, vul voor left en top 0 in. width en height moet de resolutie van je scherm zijn. Als je maar een deel wil opnemen, raad ik dit aan in FMLE te doen, wat net even wat makkelijk is af te stellen hiervoor. Als je met een 16:10 scherm werkt, dan raad ik aan de dichtsbijzijnde resolutie in 16:9 te nemen en de rest weg te croppen in Flash Media Live Encoder.
9. Ga naar de Settings tab.
10. Zet de framerate op 30, zet alle vinkjes uit op die ene die voor "show mouse" staat na. Je kunt wat rotzooien met hoe dit allemaal moet, maar dit werkt naar menig persoon het beste.
Als je Fullscreen games wil capturen wordt aangeraden om: "Capture layered windows" aan te zetten!
11. Installeer Flash Media Live Encoder (FMLE)
12. Draai FMLE
13. stel bij video de volgende instellingen in:
Device: VhScrCap
Format: H.264
Framerate: 25
Input Size: Wat je heb ingevoerd bij VHScrCap
Bitrate: Dit bepaald hoeveel je moet uploaden. Ik raad aan dit zo hoog mogelijk te zetten als dat je aankunt. In principe is het hoe hoger hoe beter.
Crop: als je met een 16:10 resolutie werkt of maar een deel wil broadcasten kun je hier aangeven wat hij weg moet snijden en hoeveel. Voor een 1680 bij 1050 resolutie moet je 30 van de bottom afhalen en 240 van right.
14. Stel het volgende in bij audio:
Device: Waar je je geluid vandaan wilt hebben, meestal je audiodriver.
Format: MP3
Channels: Stereo
Samplerate: 44100Hz
Bitrate: Ook hier geld weer hoe hoger hoe beter de kwaliteit, maar de meeste mensen horen boven de 140 kbps niet meer, veel hoger zou ik hem ook niet zetten. Lager is echter al snel funest.
15. Klik op het moersleuteltje naast Format bij video. Zet het profile op main, het level op 3.1 (hoger is niet nodig voor 720P) en de Keyframe Frequency op 10 seconde
16. In het rechter panel, onder output, vul bij stream de key in die je van je streamprovider krijgt. Waar je die kunt vinden kun je verder naar beneden lezen. Dit verschilt per provider.
17. Je kan er voor kiezen de output op te slaan in een file. Bij FMLE 3.2 wordt dit helaas alleen ondersteund voor F4V formaat, waarbij het niet allemaal even makkelijk is om te bekijken laat staan bewerken.
18. Kijk in het rechter bovenscherm hoe het er uit ziet. Dit is wat uit eindelijk naar de streamprovider gaat en dus wat iedereen te zien krijgt. Eventueel kun je met behulp van het linkerbovenscherm zien wat er mis is en het aanpassen met de instellingen.
19. Als je blij bent met de output en wilt gaan streamen raad ik aan om alle preview mogelijkheden uit te zetten. Dit kost allemaal CPU kracht die je beter kan gebruiken om het te encoden of om het spel zelf te spelen.
Terug naar boven

DXtory

DXtory is ook een capture programma, maar het neemt het op op een andere manier. Waar VHScrCap en Xsplit ScreenRegion capture domweg een eigen beeld maken en dat opnemen, haalt DXtory het uit de videokaart. Het voordeel van dit is dat het minder performance vreet. Bij DXtory hoeft dat extra beeld namelijk niet gegenereerd te worden, alleen opgeslagen. Een ander groot voordeel is dat het elk spel kan opnemen in Fullscreen mode, iets wat Xsplit of VHScrCap niet kan, daarvoor moet het in windowed mode zijn. Het nadeel aan het programma is wel dat het geld kost, terwijl VHScrCap gratis is en Xsplit gratis kan zijn. Daarnaast neemt het ook alleen OpenGL/DirectX op en kan het dus niet je desktop opnemen. Wil je dit doen, dan moet je daarvoor een aparte camera maken, wat makkelijker is in Xsplit dan in FMLE.
Terug naar boven

Instellen van DXtory
Je hoeft er vrij weinig aan in te stellen.

1. Ga naar het 3e tab en stel een map in voor de files om in opgeslagen te worden. Neem een schuif met veel ruimte aangezien het nogal wat data kan gaan innemen. Als je wilt kun je ook meerdere mappen op meerdere schijven instellen. Als het goed is gaat hij de data dan zo verdelen dat de schijven ongeveer evenveel worden belast. Vooral handig waarneer je 2 grote data HDD's hebt van 5400rpm.
2. Ga naar het 5e tabje en vink DirectShow output aan. Als je wilt kun je ook file output uitzetten. Dan neem je niks op, op de PC.
3. Zorg ervoor dat je 100 procent, of alle pixels op neemt. Andere instellingen kunnen ook, maar dan moet je er zelf even mee prutsen. Naast de video codec, zie je ook nog een knop staan. Klik hierop en zet de instelling op Medium of Low quality. Hoger en je HDD kan het waarschijnlijk niet meer aan wat voor framedrops zorgt.
4. Ga naar het 6e tabje. Hier kun je (meerdere) audiokanalen instellen. De eerste staat standaard op degene waar je game geluid over gaat. Als je wilt kun je ook je microfoon kanaal op laten nemen, maar let op dat je dan geen Xsplit of VAC gaat gebruiken anders krijg je namelijk dubbel geluid. PCM 44.1KHz is genoeg, maar je kan altijd voor beter gaan.
5. Klik op het gele icoon links onderin. Je gaat nu naar de video settings. Zorg ervoor dat je Output1 op je resolutie die je eerder in DXtory hebt aangegeven staat.

Ok, ingesteld... En nu?
Xsplit
Als je Xsplit gebruikt, moet je add camera doen en DXtory camera 1 selecteren. Vervolgens moet je hem uitrekken over je Xsplit zodat je hele stream de camera bevat.

Als je je desktop ook wil opnemen moet je even in een andere scene een screen region van je desktop maken. Switchen van scenes kan met hotkeys die je kunt vinden onder options > settings > hotkeys.

FMLE
Bij video moet je onder device moet je DXtory camera 1 selecteren. De audio kan helaas niet via DXtory dus daarvoor kun je je gewone audiodriver voor gebruiken, of VAC als je ook je microfoon erbij wilt.

Als je je desktop wil opnemen met FMLE moet je eigenlijk VHScrCap multicam studio gaan gebruiken en hieraan een VhScrCap koppelen.
Altijd doen bij DXtory
Druk op de hotkey voor opnemen. Standaard is dit F12, maar dat is te veranderen. Als je dit vergeet stream je alleen geluid en hebben je kijkers er weinig aan.
Terug naar boven

Hoe kan ik mijn streamkey krijgen, voor FMLE?

TwitchTV. Ga naar jouw instellingen. Druk hier vervolgens op de tab channel boven het grijze kader met al je account instellingen. Ga vervolgens naar members in de rij daaronder en voeg je eigen email adres toe. Je krijgt nu een streamkey toegestuurd.

Ustream. Ga naar je dashboard. Klik op Manage My Channel. Ga vervolgens naar advanced settings. Download hier de Flash Media Encoder XML file. Zoek dit file op en bewerk het, met bijv. notepad. Zoek daarin de header <url> op. Hier achter staat een rtmp link achter. Deze moet je bij URL plakken in FMLE. 2 regels heironder staat een lange code met hoofdletters, kleine letters en cijfers. Dit is je stream key. Plak deze in FMLE op de goede plek. Start je FMLE stream. Ga vervolgens naar Ustream, Klik Broadcast now!. Weiger de applicatie die pop-upt toegang tot je webcam of microfoon. Hij zal nu snel aangeven dat hij een RTMP connectie heeft gevonden. Sta deze toe. Als het goed is, is je stream nu online met de beelden van je.

Own3D - nog geen ervaring mee. Als mensen die hebben, deel die graag!
Terug naar boven

Virtual Audio Cables (VAC)

Dit programma maakt het mogelijk om meerdere geluidskananelen in 1 kanaal te veranderen. Je zult dit programma alleen nodig hebben als je FMLE gebruikt. Xsplit is namelijk in staat om zowel je microfoon als je systeemgeluid te streamen, waar FMLE maar 1 kanaal kan streamen. Er zijn ook andere manier om je microfoon alsnog te laten streamen bij FMLE, zoals de playback aanzetten bij Stereo Mix, maar het nadeel hiervan is dat je jezelf kan gaan horen en je altijd hoort wat de microfoon ook hoort.

Het programma zit op het moment van schrijven op versienummer 4.10 en kost ongeveer 21 euro. Voordat je het koopt is het handig om de trial versie te installeren om te kijken of het werkt. Het schijnt namelijk zo te zijn dat het op sommige PC's wel werkt en op andere niet.
Terug naar boven

Hoe zet ik VAC op
met dank aan ROOTDestiny voor de guide
Open het programma vcctlpan.exe in de installatie map
1. Onder driver parameters, zet Cables op 1 en klik op set.
2. Onder Cable parameters, zet de linker SR (wat staat voor sampling rate) op 44100 en de rechter op 48000
3. Zet Bits Per Second (BPS) op 8 en 16.
4. NC is het maximum aantal kanalen, zet dit op 1 en 2
5. Zet Max inst op 20
6. Zet MS per int op 5
7. Zet stream fmt op "Cable range"
8. Zet volume control uit
9. Onder "Connected source lines" zet alleen een vinkje voor Line
10. Zet clock corr% op 100%
Klik op set en sluit het programma.

Nu hebben we een line gemaakt die kan uitzenden, maar we hebben nog niet bepaald, wat hij moet uitzenden. Daarvoor moet je audiorepeater.exe 2x starten, vanuit de installatie map
Nu moet je het volgende instellen:
1. Zet Wave in voor de ene op Stereo Mix en de andere op je microfoon.
2. Wave out moet voor beide line 1 zijn.
3. Sample rate moet voor beide 44100 zijn
4. Bits per sample voor beide op 16
5. Total buffer voor beide op 200
6. Buffers voor beide op 12
7. Channel config voor beide op stereo (ook als je mic mono is)
8. Priority op normal

Als je nu bij beide op start klikt, sturen ze het geluid over line 1. Je kunt de 2 schermen nu minimizen, als je dat wilt, maar klik ze niet weg! Dan sturen ze immers geen geluid meer over Line1.

Ga nu naar FMLE. In plaats van de Stereo Mix, of audio driver die je daar hebt in gesteld, zet je deze nu op Line1(VAC). Je microfoon zal nu bij het streamen worden opgenomen zonder dat je het zelf hoort.
Terug naar boven

Tweaks

Microfoon
Als je je microfoon wilt opnemen, maar geen zin hebt in VAC, vanwege het geld of omdat het niet werkt, dan kun je ook je microfoon laten horen over het stereo kanaal. Het nadeel hiervan is wel dat het kan zijn dat je jezelf gaat horen, als je driver er niet al te goed mee om kan gaan.

Draai met behulp van Run (of windows + R) het volgende:"MMSYS.CPL". Je komt nu in de instellingen voor je geluid. Ga naar de tab Recording. Rechtermuisklik hier op een blanco stuk en zorg ervoor dat er een vinkje voor Show disabled en Show Disconnected devices komt. Als het goed is verschijn Stereo mix nu. Rechtermuisklik en enable hem.

Rechtermuisklik deze en selecteer properties. Nu hangt het er vanaf. Als je audio driver het voor je regelt moet je daar regelen dat de microfoon wordt geplaybacked. Als je het hier kun regelen moet je naar de tab Playback gaan en activeren.

Native resolutie
Soms is het handiger om in de native resolutie van je stream te capturen. Bij 1080P streamen doe je dit al snel, maar als je 720P streamed kan het handig zijn om je beeldscherm ook op 720P te zetten. Dit zijn immers minder pixels, dus minder te verwerken. Vergeet niet om je instelling in VHScrCap en FMLE aan te passen, anders heb je er nog weinig aan...

Set affiniteit
Sommige mensen zweren hier bij. Druk op cntrl+shift+escape. Je komt nu in processbeheer van windows. Rechtermuisklik op je game en klik op select affinity. Zet de helft van je CPU cores uit voor deze applicatie door de vinkjes ervoor weg te halen en druk op OK. Rechtermuisklik op FMLE of Xsplit, ga weer naar het affiniteitenpaneel, en haal hier de vinkjes voor de andere CPU cores weg. De eerste helft doet de game en de andere helft doet nu het encoden. Vooral handig als je net op het randje zit van wel of niet. Let op, dit kan eventueel instabiliteit van je systeem veroorzaken.

More is coming!
Terug naar boven

Troubleshooting

De game die ik probeer te streamen flikkert nogal
Dit heeft waarschijnlijk te maken met de capturesoftware. Sommige games kan hij niet even goed opnemen. Meestal kun je dit verhelpen door de game in Windowed Fullscreen mode te draaien. Als dit niet kan kun je hier je probleem posten en google is natuurlijk ook een goede bron

Mijn stream heeft nogal lagg issues
Dit komt waarschijnlijk doordat je upload te laag is in vergelijking met wat FMLE wil uitzenden. Draai een speedtest en kijk op hoeveel Mb je uitkomt. Kijk in FMLE hoeveel hij wil uitzenden (te vinden naast crop). Als dat in FMLE hoger is dan wat je kunt moet je proberen de bitrate terug te schroeven.

FMLE staat goed, ook in verhouding met mijn upload, maar toch is er nog lagg
Je CPU kan het waarschijnlijk niet aan, of de bitrate staat verkeerd. Probeer eerst de bitrate op te voeren naar het maximale wat je kan ivm uploadsnelheid van je internet. Als je dat maximaal hebt, maar je laggt nog steeds ligt het waarschijnlijk aan je CPU. Je kunt proberen op een lagere resolutie te streamen en de resolutie van je bureaublad+game/programma wat je wilt streamen omlaag te zetten. Lukt het dan nog steeds niet? Post gerust je vraag en google wat rond!

FAQ

Wat heb je allemaal nodig voor streamen?
Een goede PC, met een goede CPU en genoeg RAM. Daarnaast is een goede upload ook een vereiste

Wat is een goede CPU?
Een Quadcore Intel met een hoge clock en het liefst ook HyperThreading of een AMD X6 processor. Minder zal werken, maar je zult al snel naar lagere resolutie's moeten om te streamen.

Wat is een goede upload snelheid?
Voor 720P op goede kwaliteit is 4 Mbit, dus 500 KB/s nodig. Lagere resoluties hebben natuurlijk minder bandbreedte nodig en er zijn zelfs streams te vinden die op 1 Mbit, dus 125KB/s 720P uploaden. De kwaliteit is dan natuurlijk wel minder.

Mijn stream geeft een zwart beeld als ik ingame zit
Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je FMLE en VhScrCap gebruikt. VHScrCap neemt eigenlijk alleen de desktop op op het moment dat je "capture layered windows" uit hebt staan. Je zult dit dus aan moeten passen. Helaas werkt dit niet voor alle games. Dan kun je DXwnd proberen. Dit is een programma wat heel veel games in windowed mode kan duwen.
Terug naar boven

Handige links

Streaming guide van ROOTDestiny inclusief een paar presets

informatie over 16:10 beeldschermen en streamen

Guide op Teamliquid over streamen op Ustream

Intressant artikel op TeamLiquid over stream kwaliteit

Videoguide van DXTory

De instellingen van de TS voor 720P
Vind de preset *hier*. Plak het in een textfile en maak hier een .xml van en open dit met FMLE.

[Voor 156% gewijzigd door Mortum op 19-12-2019 08:39]


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter

Tweakers die streamen

UserLink naar streamSpel
Gropahhttp://www.twitch.tv/GropahTVRandom games
Dr.Trunkshttp://www.twitch.tv/drtrunksAmnesia
itonshttp://www.twitch.tv/hontonsWarhammer 40K: Space Marine/HoN
Marcelvkhttp://www.twitch.tv/marcelvkStarcraft 2
Ik ben Benhttp://nl.twitch.tv/i_b_benStarcarft 2
vroemmie/bruzaghttp://www.twitch.tv/bruzag_nlSC2 Ladder(plat)
Jeffroiscoolhttp://nl.twitch.tv/jeffroiscoolLeague of Legends
Rendierwww.twitch.tv/rendiertjeVoornamelijk Starcraft 2
ocwilhttp://www.twitch.tv/ocwilcLeague of Legends
Ranjawww.morecowbell.comLeague of Legends
ILOVEWARhttp://www.own3d.tv/live/79593StarCraft 2
Djune85http://nl.twitch.tv/djune85World of Warcraft
Senshinhttp://nl.twitch.tv/senshin86Starcraft 2 Ladder and Fun
Michael Leunghttp://www.twitch.tv/redemptioncallLeague of Legends
SimpelenLeukhttp://www.twitch.tv/simpelenleukWorld of Tanks
Gaeltharwww.twitch.tv/gaeltharDiablo 3
Snookikhttp://nl.twitch.tv/snookikWorld or Warcraft, Starcraft II, League of Legends
Sm0k3rwww.twitch.tv/x4er0Diablo III
Sgreehderhttp://www.twitch.tv/sequer_doekPerpetuum
psychoclownhttp://en.twitch.tv/kyozuonlineWorld of Tanks
thatsGottahhurthttp://www.twitch.tv/thatsgottahhurtCommunity stream: Diablo III, Minecraft, Dota 2, Leage of Legends, Battlefield 4
Hurkiesww.twitch.tv/hurkiesDayz, World of Warcraft, Random Games
Care-O-Meterhttp://www.twitch.tv/careometerMarvel heroes, LoL, nieuwe beta games
Silverman401http://www.twitch.tv/zicodonCall of Duty Black Ops 2
Billiamhttp://twitch.tv/BF_BilliamLeague of Legends
okaydannyhttp://nl.twitch.tv/okaydannyShooters/Diablo 3
Niellie41http://www.twitch.tv/hekkens41iRacing
G4METV - Flamaxhttp://www.twitch.tv/G4METVAll kind of games.
Aparthttp://www.twitch.tv/apartnlHearthstone, World of Warcraft
eXechttp://nl.twitch.tv/exec_Counter-Strike: Global Offensive en soms BF3
StudieLifehttp://www.twitch.tv/evefleetStarcraft 2
Hankeshttp://www.twitch.tv/hankesnlBattlefield 4
Thijmennabuurshttp://www.twitch.tv/thijmennabuursiRacing
BrianVhttp://nl.twitch.tv/grandenl/Battlefield 4
Iluyanhttp://www.twitch.tv/iluyan_elmerLeague of Legends, Killzone Shadowfall, Fifa, Minecraft
Remmkewww.twitch.tv/remmkeWorld of Tanks en klassieke pc games
Mortumhttp://www.twitch.tv/mortumxlRandom Games
Morgothoanhttp://nl.twitch.tv/morgothoanLeague of legends & minecraft + mods
TwelveElevenhttp://twitch.tv/twelveelevenDota 2
Thirdhearthttp://www.twitch.tv/thirdheartEverything
JT888http://www.twitch.tv/mrjtxBattlefield 4
Vidrawww.twitch.tv/vidra2012Diablo 3: Reaper of Souls
Splitinfinitivehttp://www.twitch.tv/generalklumsywat er in me libary zit
Pantoffelknagerhttp://www.twitch.tv/pantoffelknagerFPS & RTS
Lau1187www.twitch.tv/lau1187City builders, Simulation, Strategy
SonOfTorturewww.twitch.tv/thesonoftortureFIFA,MOBA,MMORPG & Shooters
Klitsewww.twitch.tv/klitseFPS, RPG, Roguelike, Survival, en meer
BrouwMeesterNLhttp://twitch.tv/brouwmeesternlRandom Games - CS:GO - Simulation - Shooters - Strategy
BaseBoyNLhttp://www.twitch.tv/baseboynlDestiny, Call of Duty, Battlefield
Jojobahttp://www.twitch.tv/jojoba007Diverse games en tekenen met kijkers
Tostigrooverhttp://www.twitch.tv/tostigroover/RPG's, stealth action en coΓΆp. Denk aan Dark Souls, Bloodborne, Final Fantasy, Tenchu en games uit elk genre op mijn bucketlist,
darkdemomanhttps://www.twitch.tv/mikesgameworldbijna alles van Blizzard
kampershttps://www.twitch.tv/kamperskeNBA 2K17, FIFA17 , Sport in algemeen
Mickeywww.twitch.tv/m1ck3ynlPUBG, CSGO, LoL
L1ntmixer.com/player1sVanalles. Nu Fallout 4, Bttf: game, Elite:Dangerous. Straks FIFA 18, AC:Origins, Car Mechanic 2018
kcNLhttp://www.twitch.tv/kcNLPUBG
AnimeSenshitwitch.tv/animesenshiHearthstone, HotS en Mobile Games
Ralf_playshttps://www.twitch.tv/ralf_playsRandom Games/td]
JoepWGoT Racing @ YouTubeiRacing
Grumpmeisterhttps://www.twitch.tv/grumpmeisterVoornamelijk speedruns van obscure spellen (bijv. de CDi Zelda's)
Devast8ionwww.twitch.tv/piranharacingIracing VR
Fabulous Gaminghttps://www.youtube.com/w...WuKeo4CI&feature=youtu.beFortnite en Overwatch
Wraldpykhttp://twitch.tv/wraldpyk/Factorio, Anno 1800, Tycoon & Strategy
Fishishttps://www.twitch.tv/fishisFortnite, Minecraft en soms random andere games.
cri0shttps://www.twitch.tv/brilnerdnlVariety, single player & multiplayer
N8Apothekerhttps://www.twitch.tv/n8apothekerEscape from Tarkov en meer
BonkeyNLhttps://www.twitch.tv/bonkeynlFortnite
Karphttps://www.twitch.tv/erikKroesAccessibility/toegankelijkheid, Animal Crossing, creatief, etc
fre0nhttps://www.twitch.tv/magus77nlSpeedruns, iRacing & casual games


Wil je er ook in? Stuur dan een DM naar 1 van de auteurs van dit topic met daarin het volgende:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
[url=http://gathering.tweakers.net/forum/update_message/36483723/0]Doe eens editen![/]
[code]
    [tr]
        [td bgcolor=#fafafa align=center]JeNaam[/td]
        [td bgcolor=#fafafa align=center][url]LinkToStream[/url][/td]
        [td bgcolor=#fafafa align=center]WhatYouStream[/td]
    [/tr]
[/code]

Laat aub alle tags staan, anders valt de link weg of moet ik er meer werk in stoppen (en ik ben nogal lui :D )
Een update ervan kan ook, maar zet er dan wel even bij dat het een update is!

TS is nog under construction. Ideeen zijn altijd welkom :)

[Voor 255% gewijzigd door Gropah op 19-02-2022 18:29]


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Upload: 78.9 KByte/sec ;w

Ik zal moeten wachten tot glasvezel denk ik. Volgens mij heb ik de redelijk standard 20 Mbit ADSL die voorlopig niet sneller zal gaan.

Cool topic :)

[Voor 4% gewijzigd door DeX op 29-07-2011 06:45]


 • Anoniem: 416889
 • Registratie: Juli 2011
 • Niet online
12.63 MB Download speed.
1 MB ( 0.86 mb) upload

Hardware:
Sapphire 5850 725/1000
1090T @ stock 3.2 GHZ
4 GB RAM
1 TB Samsung spinpoint F3
Kan ik hiermee een potje MW2/BC2 in 720p/1080p streamen :D?

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Is de upload 1MB of 0.86Mb. Het verschil is namelijk nogal groot. Bij 0.86Mb is het niet mogelijk, bij 1 MB lukt 720p wel. Probleem wat je met BF3 kan krijgen is dat het spel al veel van de CPU vraagt en de encoder het vol maakt tot 100%, wat er voor kan zorgen dat je PC een beetje oververhit raakt...

@Dexy

kabel geen optie?

[Voor 4% gewijzigd door Gropah op 29-07-2011 08:18]


 • LifeTecH
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
Je hebt wel een goede timing, ik was toevallig net aan het uitzoeken hoe streamen werkt! Misschien een idee om in de TS een lijst met streamers te plaatsen :)

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Dat kom dan ook in de TS. Was het zelf ook al van plan, maar nog geen tijd gehad om in de TS te zetten.

*Gropah gaat druk bezig om de TS af te maken*

[Voor 22% gewijzigd door Gropah op 29-07-2011 08:25]


 • Wiebbe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 02-02 13:54

Wiebbe

<none />

Ik zelf doe niet aan het live streamen maar capture alles direct naar mijn hardeschijf met Bandicam en upload het daarna naar Youtube. Heeft als voordeel dat je het later nog kan bewerken met titels ed en eventuele foutjes eruit kan slopen :P

Ik merk wel dat mijn pctje het erg zwaar heeft. Wat een tip is: Zet je native desktop resolutie naar 720p. Dan heeft de meeste software het een stuk minder zwaar met het omzetten van de resolutie omdat je dan native captured. Bij mij scheelt dat al snel 20/30% van performance :D

Als ik ga spelen zet ik hem gewoon weer terug naar 1080p en voor capturen 720p.

Trouwens: XSplit is geen beta meer, of zeer binnenkort niet meer. Je moet hem dan kopen voor iets van 40 euro ofzo.

[Voor 8% gewijzigd door Wiebbe op 29-07-2011 08:50]

Oh noes.. No more TreinTijden :(


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Dat de PC het minder zwaar heeft met 720P native heeft niet zo zeer te maken met capturen komt naar mijn idee niet omdat het native is, maar omdat het minder pixels zijn. Het verschil tussen 720P en 1080P is redelijk groot.

360 pixels in de breedte, 640 in de hoogte. Dat geeft het volgende verschil in pixels: 720*640+360*1280+640*360= 1 152 000 pixels. Dat is nogal wat,vooral als je nagaat dat 720P in zijn totaal maar 921 600 pixels is. Dit is allemaal minder werk om te comprimeren etc.etc.

 • Dr.Trunks
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 03-02-2020

Dr.Trunks

Rationalist

Zit hier nu op mijn werk even te testen met streamen.
Heb een dual quad core systeem voor andere werkzaamheden, maar streamen gaat hier vrij goed op!
Videokaart is alleen een beetje slecht.

Vraagje, ik doe het nu dus via VHscrCap, hoe haal ik die roze/paarse border weg?

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Dit betekend dat wat je captured meer is dan wat je desktop resolutie is. Dit kun je wegcroppen als het alleen aan de rechterkant zit, in FMLE. Zit het om je hele scherm dan kun je het beste je beginpunt aanpassen in VHscrCap, zodat je links en boven geen roze meer hebt. De rechter- en onderkant kun je weghalen door het aantal pixels wat je captured te veranderen in VhScrCap of door het weg te croppen in FMLE. Ik zelf prefereer het laatste.

 • Dr.Trunks
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 03-02-2020

Dr.Trunks

Rationalist

Gropah schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 09:56:
Dit betekend dat wat je captured meer is dan wat je desktop resolutie is. Dit kun je wegcroppen als het alleen aan de rechterkant zit, in FMLE. Zit het om je hele scherm dan kun je het beste je beginpunt aanpassen in VHscrCap, zodat je links en boven geen roze meer hebt. De rechter- en onderkant kun je weghalen door het aantal pixels wat je captured te veranderen in VhScrCap of door het weg te croppen in FMLE. Ik zelf prefereer het laatste.
Ok dankje, zal ik even naar kijken.

Nog iets leuks voor de mensen met een Creative (x-fi) kaart, bij microfoons heb je de optie "wat men hoort" dat is al het geluid dat afgespeeld wordt op de machine + mic.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Dat is inprincipe wat VAC doet. het is een virtuele geluidskaart. Helaas heb ik geen beschikking over een geluidskaart, dus hoe dat allemaal werkt weet ik niet. Daarnaast verschilt het ook nog per kaart.

 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:09

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Xfire kan toch ook 'out of the box' streamen?

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Wiebbe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 02-02 13:54

Wiebbe

<none />

Gropah schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 08:55:
Dat de PC het minder zwaar heeft met 720P native heeft niet zo zeer te maken met capturen komt naar mijn idee niet omdat het native is, maar omdat het minder pixels zijn. Het verschil tussen 720P en 1080P is redelijk groot.

360 pixels in de breedte, 640 in de hoogte. Dat geeft het volgende verschil in pixels: 720*640+360*1280+640*360= 1 152 000 pixels. Dat is nogal wat,vooral als je nagaat dat 720P in zijn totaal maar 921 600 pixels is. Dit is allemaal minder werk om te comprimeren etc.etc.
Ja duh.. dat snap ik ook nog wel ;)

Maar het downscalen van 1080p naar 720p kan ook nog eens slechtere beeldkwaliteit opleveren ten opzichte van rechtstreeks naar 720p. Daarbij zullen veel mensen hun 1080p rechtstreeks naar 720p converteren, iets wat natuurlijk loos is als je het toch alleen op 720p uitzend/opneemt.

Wat mijn punt is, is dat het verstandig is om gewoon je desktop naar 720p te zetten en het dan zo op te nemen, kost minder rekenkracht (1. omdat het een lagere resolutie is, 2. hij hoeft het niet te downsizen/downsamplen) en je mist de artifacts van het downsamplen ;)

Oh noes.. No more TreinTijden :(


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Daar heb je opzich wel een punt, maar wil je dat ook.

Zelf heb ik een 1680 bij 1050 beeldscherm. Dit werkt prima met streamen, maar geeft wel een balkje aan beide kanten. Ga ik echter zelf native op 720P, dan ziet het er niet meer uit en vind ik het zelf niet meer zo leuk en ben dan ook geneigd om niet te streamen, omdat ik er zelf op in moet leveren. Klinkt egoistisch, maar jij bent de regisseur en jij kiest wat je kijkers te zien krijgen. Als je er zelf voor kiest om op 720P te streamen, waardoor de kwaliteit misschien een beetje meer is, wat volgens mij best meevalt, dan is dat jouw keus. Alleen bij opnemen op de HDD doe ik 720P (Voor BSL omdat het veel ruimte bespaart.

Ik zelf zou dus ook alleen naar 720P native switchen als je PC het net niet (goed genoeg) trekt.
Xfire kan toch ook 'out of the box' streamen?
Geen ervaring mee, ik zal er even wat mee gaan experimenteren.

edit: als ik ander mans stream wil kijken laden die dingen bij mij niet... bljift dat cirkeltje maar rond draaien

edit2: ik heb zitten kijken naar wat streams op hoogste kwaliteit, maar dat is lang geen 720P. Zou mij al verbazen als het 480P is... De kwaliteit is dus redelijk laag.

[Voor 12% gewijzigd door Gropah op 29-07-2011 10:22]


 • Wiebbe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 02-02 13:54

Wiebbe

<none />

Gropah schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 10:12:
Daar heb je opzich wel een punt, maar wil je dat ook.

Zelf heb ik een 1680 bij 1050 beeldscherm. Dit werkt prima met streamen, maar geeft wel een balkje aan beide kanten. Ga ik echter zelf native op 720P, dan ziet het er niet meer uit en vind ik het zelf niet meer zo leuk en ben dan ook geneigd om niet te streamen, omdat ik er zelf op in moet leveren. Klinkt egoistisch, maar jij bent de regisseur en jij kiest wat je kijkers te zien krijgen. Als je er zelf voor kiest om op 720P te streamen, waardoor de kwaliteit misschien een beetje meer is, wat volgens mij best meevalt, dan is dat jouw keus. Alleen bij opnemen op de HDD doe ik 720P (Voor BSL omdat het veel ruimte bespaart.

Ik zelf zou dus ook alleen naar 720P native switchen als je PC het net niet (goed genoeg) trekt.


[...]


Geen ervaring mee, ik zal er even wat mee gaan experimenteren.

edit: als ik ander mans stream wil kijken laden die dingen bij mij niet... bljift dat cirkeltje maar rond draaien

edit2: ik heb zitten kijken naar wat streams op hoogste kwaliteit, maar dat is lang geen 720P. Zou mij al verbazen als het 480P is... De kwaliteit is dus redelijk laag.
Ja, daar heb je weer gelijk in. Ik heb mijn beeldscherm op Fit gezit ipv Fill. Hierdoor krijg ik precies de 720p resolutie. Komt ook bij dat ik een 16:9 scherm heb, dus ik krijg geen weirdo balken oid :P

Ik heb xsplit wel aardig wat gebruikt, het heeft veel goede features en ondersteund inderdaad de mogelijkheid om direct te streamen naar ustream/justin en nog wat andere dingen. Het is een mooi pakket, maar ik heb wel het idee dat het aardig wat performance kost ten opzichte van de VHScrCap manier.

Oh noes.. No more TreinTijden :(


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Ik ben zelf ook begonnen met Xsplit. Het is een goede encoder/capture manier. Vooral handig als je wilt beginnen. Probleem ermee is echter dat je vrij weinig kun instellen en het zit allemaal redelijk ver weg gestopt. Dus als je wat meer wilt moet je al snel overschakelen op VHScrCap.

De performance die je moet inleveren valt naar mijn idee wel mee, maar het is inderdaad iets minder efficient, wat je niet zou verwachten aangezien het een alles in 1 programma is.

Wat ik daarnaast ook irritant vind is dat je soms door een update ineens met een waardeloos stuk software zit. Vooral irritant als het een 2 daags tournooi is. 1e dag was alles prima. 2e dag update (verplicht) en de software was stuk. Erg irritant

 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 15:09

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Gropah schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 10:12:
Geen ervaring mee, ik zal er even wat mee gaan experimenteren.

edit: als ik ander mans stream wil kijken laden die dingen bij mij niet... bljift dat cirkeltje maar rond draaien

edit2: ik heb zitten kijken naar wat streams op hoogste kwaliteit, maar dat is lang geen 720P. Zou mij al verbazen als het 480P is... De kwaliteit is dus redelijk laag.
Ik zal het later eens testen, begreep dat de kwaliteit automatisch aanpast aan je upload/CPU usage.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Nakebod
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 21:22

Nakebod

Nope.

SinergyX schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 10:07:
Xfire kan toch ook 'out of the box' streamen?
xfire maakt gebruik van het imho nogal slechte Livestream.com platform. Slechte kwaliteit, lage resolutie.

Heb in het verleden ook nogal wat spellen gestreamed naar voornamelijk Justin.tv, an sich prima service.
Met XS4ALL had ik net 1 mbit upload, dus echt handig ging dat ook niet, en met UPC heb ik 3 mbit upload, is al wel een verbetering, maar mijn ervaring is (Of eigenlijk was) dat de upload naar de servers van Justin.tv niet veel hoger dan 1 Γ‘ 1.5 mbit kwam. Dit is wel bijna een jaar geleden.
Traceroute gaf toen hoge responsetijden of timeouts van één of andere CDN. Dat lijkt nu niet meer het geval te zijn, dus misschien dat het beter gaat dan een jaar geleden.

Blog | PVOutput Zonnig Beuningen


 • Fishticks
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 28-01-2014

Fishticks

koffie.

Je kan als je realtek drivers hebt ook stereo-mix inschakelen, en dan bij afspeeldevices -> je standaard en daar bij eigenschappen -> levels je mic unmuten en nu horen ze je ook op je stream zonder dat irritante VAC :P

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Die methode staat ook al in TS, maar zoals al in de TS staat kan het dan zijn dat je jezelf hoort.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrVegeta
 • Registratie: September 2002
 • Nu online

MrVegeta

! Dolf is rechtvaardig !

Gropah, je TS is awesome. Had zonet binnen enkele minuten mijn stream aanstaan (alleen het stukje over de key kan iets duidelijker, zal daar morgen over tikken). Ik heb een upload van 2mb's, maar ik lag enorm als ik een beetje bitrate/resolutie instel in Flash Media Live, komt dat dan door mijn cpu? Ik zit namelijk op een vrij oude laptop te spelen/streamen... want in het menu en desktop werkt het opzich prima maar zodra ik ingame ben dan haakt ie behoorlijk af.

Geeft steekhoudelijke argumenten terwijl hij niet weet waar het over gaat. BlizzBoys, HD casts van StarCraft II gemaakt door Tweakers! Het begint, Zombiepocalyps


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Goed om te horen dat je veel hebt gehad aan de TS :)

Houd er ook rekening mee dat je spel ook nog CPU kracht nodig heeft. Ik weet niet wat voor processor het is, maar aangezien het een laptop is, denk ik een dual core. Helaas is dat bijna altijd te weinig om een game te streamen.

De reden dat de desktop wel gaat is omdat het a) een minder bewegend beeld is dan met games en b) je CPU in zijn geheel gebruikt kan worden voor het encoden

Als je een stuk wil tikken over de keys zou dat awesome zijn. Zelf ben ik de komende 2 week niet bereikbaar, maar als je het hier gewoon post, zal ik het daarna in de ts zetten

[Voor 4% gewijzigd door Gropah op 31-07-2011 09:35]


 • Dr.Trunks
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 03-02-2020

Dr.Trunks

Rationalist

Handige guide inderdaad, ik heb nu een snellere processor en ga nu Amnesia: Descend of Darkness streamen... met mijn mic geluid aan natuurlijk zodat je me kan horen schreeuwen. Ik hoop dat het nu beter gaat :)

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Dr.Trunks schreef op zaterdag 10 september 2011 @ 10:24:
Handige guide inderdaad, ik heb nu een snellere processor en ga nu Amnesia: Descend of Darkness streamen... met mijn mic geluid aan natuurlijk zodat je me kan horen schreeuwen. Ik hoop dat het nu beter gaat :)
Wacht!

* DeX Pakt popcorn + Frisdrank

Ok. Go.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Leuk meekijken. Wou altijd al weten of het spel echt eng is

edit:
Hmm hij heeft zwart beeld. Komt waarschijnlijk omdat het spel niet in windowed mode draait. Misschien moet je daar even naar kijken, of dat kan.

[Voor 56% gewijzigd door Gropah op 10-09-2011 10:36]


 • BastiaanCM
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 13:22
Geen links ? :'(


8)7

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
hij streamed op :http://www.twitch.tv/drtrunks

Ik zal hem ook even in de TS zetten

 • Dr.Trunks
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 03-02-2020

Dr.Trunks

Rationalist

Gropah schreef op zaterdag 10 september 2011 @ 10:35:
Leuk meekijken. Wou altijd al weten of het spel echt eng is

edit:
Hmm hij heeft zwart beeld. Komt waarschijnlijk omdat het spel niet in windowed mode draait. Misschien moet je daar even naar kijken, of dat kan.
Daarom eerder pauzeren :P
Heb nu mijn eigen stream open op een andere PC om te kijken of het goed gaat.

 • itons
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
http://www.twitch.tv/hontons/

ik ga een beetje Warhammer 40k: Space Marine spelen :D

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
TS is nu geupdate. Hij bevat iets meer informatie over games die je niet op windowed mode kan spelen, zoals Amnesia :P.

Hopelijk zijn fullscreen games nu goed uitgelegd en werkt het. Zo niet, zeg het even, dan kunnen we op zoek naar een oplossing en het in de TS verwerken.

 • Morphix
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 01-02 15:09
Leuk topic. Stream op dit moment 30fps op 400p :') , maar de kwaliteit valt me eigenlijk alles mee. Had het iig niet verwacht met een stock 8400. twitch.tv/fivt

Ik ben eigenlijk wel benieuwd; voor ~1080p op 30 of 60fps, kan ik dan het best voor een 2600k gaan? Hyperthreading is in theorie leuk, maar als het met minder (geld :) ) kan, dan hoeft het voor mij niet. En zou stock (ofwel de 2600 non-k) dan voldoende zijn? Wil wat starcraft 2 streamen, is vziw aardig cpu intensief, maar ook wel een beetje headroom overhouden.

 • Dr.Trunks
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 03-02-2020

Dr.Trunks

Rationalist

Morphix schreef op zaterdag 10 september 2011 @ 13:17:
Leuk topic. Stream op dit moment 30fps op 400p :') , maar de kwaliteit valt me eigenlijk alles mee. Had het iig niet verwacht met een stock 8400. twitch.tv/fivt

Ik ben eigenlijk wel benieuwd; voor ~1080p op 30 of 60fps, kan ik dan het best voor een 2600k gaan? Hyperthreading is in theorie leuk, maar als het met minder (geld :) ) kan, dan hoeft het voor mij niet. En zou stock (ofwel de 2600 non-k) dan voldoende zijn? Wil wat starcraft 2 streamen, is vziw aardig cpu intensief, maar ook wel een beetje headroom overhouden.
Ik had voor m'n intel q9450 een e6750@3,3Ghz en dat ging echt niet lekker. Een 2600K moet dat prima trekken ja (met headroom)

 • itons
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
http://www.twitch.tv/hontons/

Ik ga nu potje HoN doen, kan iemand iets zeggen over de kwaliteit en het geluid (muziek, ventrilo) is dat beetje te pruimen?

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
De archive kijkt lekker. Goeie kwaliteit. Je speelt in windowed mode neem ik aan?

@fivt
2600K moet het zeker goed doen, vooral met 8GB RAM. 4GB RAM wil ook, maar dan zit je al snel over 80% gebruik heen met SC2, en merk je het dus wel dat je streamed

[Voor 51% gewijzigd door Gropah op 10-09-2011 16:23]


 • itons
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Gropah schreef op zaterdag 10 september 2011 @ 16:21:
De archive kijkt lekker. Goeie kwaliteit. Je speelt in windowed mode neem ik aan?

@fivt
2600K moet het zeker goed doen, vooral met 8GB RAM. 4GB RAM wil ook, maar dan zit je al snel over 80% gebruik heen met SC2, en merk je het dus wel dat je streamed
Klopt ja. Streamede nu 1280x720, dat was voor Space Marines prima, voor HoN met al die kleine UI elementen eigenlijk een beetje te klein. Speelde ook erg vervelend zo klein, dus HoN volgende keer maar fullscreen proberen op 1920x1200...

 • ik ben Ben
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:44
Mooie guide Gropah en opsomming van wat er al bekend is over het streamen, erg duidelijk en overzichtelijk. Zullen velen wat aan hebben.

Verder stream ik ook wel eens wat op: http://nl.twitch.tv/i_b_ben. Met de volgende config; i7 2600k @4,5, 8 gb ram, 5870. en dat alles op (30fps) 4000 Kbps. Hier voor had ik nog een q9550 op 3.6, welke op resoluties van rond de ''720p'' toch al begint te stribbelen. Dit was uiteindelijk doorslaggevend in het halen van een i7 t.o.v een i5.

Ben verder wel benieuwd naar verdere ervaringen met configs met het streamen op ''hoge'' resoluties.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Wat bedoel je met hogere resolutie's? Hoger dan 480P? Streamen op 720P of hoger, 1080P of hoger?

En wat stream je? dan kan ik je in de TS zetten

 • ik ben Ben
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:44
stream voornamelijk sc2. Alles boven de 720p was onmogelijk op mijn q9550, althans als de ingame settings ''hoog'' stonden met sc2. Ligt uiteraard aan wat je streamt, sc kan nog vrij zwaar zijn late game.

Met mijn 2600k is uiteraard 1080p zelfs makkelijk te doen.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Ok. Ik zal je even in de TS zetten. SC2 is inderdaad nog best een beest op High met streamen op 720p. Ik zelf stream op 720P met High als base template en dan een aantal CPU intensieve dingen uit of 1 tikje lager. Je ziet het verschil nauwelijks maar het scheelt wel heel veel. CPU gebruik is dan iets van 50% in 1v1, wat maar goed is ook, aangezien FMLE niet altijd alles opneemt, maar toch wordt gelimiteerd door wat er over is... als je begrijpt wat ik bedoel

 • ik ben Ben
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:44
thx, dan moet ik er wel bij melden dat ik stream met fmle+vhscrcap.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Hoeft niet. Staat niet in de TS, maar natuurlijk wel handig om te weten :)

 • ik ben Ben
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:44
Verder nog een kleine aanvulling. Zelf gebruik ik dus fmle met justin servers, je hebt hierbij namelijk ook de optie in het kiezen van waar je nou de data naar upload (althans in fmle ''fms url'', heeft Xsplitt dit ook?) . Deze servers zijn uiteraard voornamelijk verspreid rond de VS e.d. maar er zijn er een paar in Europa.

http://community.justin.tv/forums/showthread.php?t=5212 , Bijgaand een link waar er een paar staan genoteerd, let wel er zijn er meer, en sommigen zijn niet meer active.

Zelf heb ik hier veelal mee ge ''kloot'', als het namelijk een beetje druk op het net was merkte ik al snel dat justin niet de volle 4000 kbps kon verzenden, dus frames ging droppen (of quallity degrade, als deze staat aangevinkt in fmle).

Het is dus even zoeken bij hoge bitrates welke servers het beste voor jouw werken, uit ervaring kan ik in ieder geval zeggen dat Europa het veelal bij mij slecht doet.

 • vroomie
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 29-11-2022
http://www.justin.tv/bruzag_nl
Sc2 - Ladder / custom games / random shiz met vrienden
~plat level

*doet ook pm sturen naar topic starter*

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Beetje een bump, maar het is gerechtvaardigd, volgens mij.

Groot nieuws:
1. Er is een nieuwe capture methode die minder vraagt van je PC en daarom is het mogelijk voor meer mensen :). Nadeel is wel dat het een betaald programma is, namelijk DXTory.
2. De TS is aangepast en geupdate. Hij is nu nog overzichtelijker, aangezien hij nu een inhoudsopgave heeft en makkelijke "terug naar boven knoppen".

 • Rem
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 16:40
En we trekken dit topic weer terug uit de dood!

Momenteel stream ik ook wat Starcraft net als een aantal anderen hier op GoT. Ik ben nog een beetje aan het experimenteren met settings, wat is nou de beste kwaliteit die ik kan leveren etc.

Vriendin is net vertrokken naar duitsland dus dat betekend een paar dagen achter elkaar s'avonds veel streamen! :D

www.twitch.tv/remspoor

 • kaluro2
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 09-10-2022

kaluro2

Kaluro.650

kaluro2 schreef op woensdag 25 april 2012 @ 09:16:
Ik heb benchmarks gedraaid met mijn stream gisteren.

Processor: Core I5 2500k 3300mhz @ 4900mhz (1,45vcore)
Processor cooling: Corsair H80 watercooling
memory:Corsair Vengeance 8GB Low Profile 1600mhz
Harddisk: SSD Crucial m4 CT128M4SSD2 128GB
Videocards: 2x Sapphire HD6950 Dirt3 edition - Clocked and flashed to 6970 clocks.
Motherboard: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
Power supply: XXFX series750W XXX Edition

Alles is met "Fullscreen(Windowed)" gedaan. op medium/high settings.
mijn crossfire opstelling wordt dan ook niet aangesproken.


720P; 50FPS, 10 quality
Xsplit screen capture of game source:
Idle (gebeurt weinig op het scherm) min FPS: 70
maxed zerg vs maxed toss army: Min FPS: 36 ( <50 tijdens normaal spel)

720P, 50FPS, 10 quality
DXTory als capture device
Idle (gebeurt weinig op het scherm) min FPS: 118
maxed zerg vs maxed toss army: Min FPS: 64 (70+ tijdens normaal spel)

Geen stream/capture
Idle (gebeurt weinig op het scherm) min FPS: 187
maxed zerg vs maxed toss army: Min FPS: >100

Dit laat sowieso zien dat streamen een erg grote hit op je performance is.
Maar dit laat ook zien dat DXTory veel efficiΓ«nter met resources omgaat dan het xsplit capture systeem.

Zou een 2600k(of ivy bridge met hyperthreading) meerwaarde bieden tegenover een 2500k? Streamen is toch erg zwaar.

Hier is een recente VOD van gisterenavond: http://nl.twitch.tv/kaluroo/b/316035466
Het zou een stuk soepeler moeten draaien.
Ik merk in-game nu ook dat alles veel vloeiender draait. Ling/bling micro voelt compleet vernieuwd :D .
Nooit geweten dat ik zulke FPS drops had, maar nu het weer goed loopt is het toch stukken beter.

Meer dan 60fps merk ik niet met mijn 60hz scherm, maar het is toch anders dan FPS drops naar <40.
Gropah schreef op woensdag 25 april 2012 @ 09:30:
Het bied denk ik flinke meerwaarde. Streamen is zo zwaar en Xsplit is zeer goed multithreaded geprogrammeerd. Daarom zijn meer threats altijd beter bij Xsplit en is een hyperthreated CPU dus beter. Zou dan btw wel voor een Ivy Bridge gaan. Ze lijken een stuk beter met multi threading om te gaan dan de SB's (ookal doen die het ook al best aardig)
kaluro2 schreef op woensdag 25 april 2012 @ 09:42:
[...]


offtopic:
IBs lijken wel slechter te presteren dan SBs bij overclocks >4,5ghz. En ze klokken slechter, naar het schijnt.
Hoe het ermomenteel naar uitziet presteren IBs gemiddeld 10% beter dan SBs bij stock clocks, maar zodra je gaat overclocken wordt het verschil minder en minder en de IBs hebben al moeite boven de 4,8ghz op air stable, waarbij de SBs toch redelijk makkelijk naar de 5,0+ gingen.


Dit is wat ik van de reviews heb gelezen, maar ik zal niet teveel off topic gaan. Het ging meer over HT versus geen HT. Ik ben van plan mijn stream wat grootser aan te gaan pakken (inclusief website, meer info later :-)) dus ben wat aan het experimenteren en opties aan het overwegen.

Ik loop nu ook onder de vleugel van een goeie coach (pro bono :P), die ook veel van de andere rassen weet.. dus verbeteringen gaan snel nu.


[...]

offtopic:
Ik ben niet bekend met het prijsverschil maaar ik weet dat de 2600k nu onder de 200 euro is, erg aantrekkelijk.
remsporus schreef op woensdag 25 april 2012 @ 09:50:
[...]


Grappig we hebben bijna exact hetzelfde setup, alleen draai ik mijn 2500k op het moment stock. Is het verschil tussen quality 8 en 10 erg hoog? Ik heb het idee dat alles boven 8 een performance hit is waar je niet veel voor terug krijgt.

Misschien toch eens gaan kijken of ik ook maar weer een OC ga draaien over mijn 2500K, want inderdaad: hij heeft het bij mij ook best zwaar als ik stream! :P
kaluro2 schreef op woensdag 25 april 2012 @ 09:57:
[...]


Zie het als het verschil tussen een middel-kwaliteit en top-kwaliteit JPEG. Verschil is er alleen niet direct merkbaar. Wanneer je beide jPEGs naast elkaar zet, zie je duidelijk kwaliteits verschil. Zie je ze apart, dan valt het minimaal op.

Ik denk dat je met een hogere bitrate wel kunt ontsnappen aan 10 quality. 10 quality @ 1500kbps of 8 quality @ 2500kbps is ongeveer hetzelfde dunkt me.

Pin me hier niet op vast.

Moeten we niet misschien een apart 'stream' topic maken, nu dat de consumenten PC's steeds meer geschikt worden voor streamen en het steeds populairder wordt?
@Remsporus: in DM verder gaan is misschien beter, om het topic niet te derailen.. het is en blijft toch sc2 en geen xsplit. :+

Pro streaming - www.twitch.tv/kaluroo


 • Rem
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 16:40
Kaluro, nette graphics heb je op je stream trouwens! Ik ben zeer gecharmeerd van het screen wat je gebruikt als je niet bezig ben met een game. Gebruik je hiervoor xsplit scene switcher of een ander programma?

Ben nog op zoek naar iemand die een leuke overlay voor mij wil maken! :)

 • kaluro2
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 09-10-2022

kaluro2

Kaluro.650

remsporus schreef op woensdag 25 april 2012 @ 10:25:
Kaluro, nette graphics heb je op je stream trouwens! Ik ben zeer gecharmeerd van het screen wat je gebruikt als je niet bezig ben met een game. Gebruik je hiervoor xsplit scene switcher of een ander programma?

Ben nog op zoek naar iemand die een leuke overlay voor mij wil maken! :)
Ik kan wel iets in elkaar knutselen als je een achtergrond hebt en basic lay-out schets van wat je wilt hebben.
Ik heb een sc2 scene switcher die automatisch switcht als ik in of out of game ben.
Heeft ie een game gevonden -> Scene 1
Heb je de game verlaten -> Scene 3

Sc2 scene switcher

Ik heb inderdaad de graphics hoog genoeg gezet om 'high' graphics te evenaren zonder low shaders/textures, en om een >60 FPS te hanteren, zelfs in de grootste battles. Ik heb bijvoorbeeld physics op low staan, maar dat valt echt niet op te merken.

Ik wilde gewoon de high/ultra graphics van starcraft 2 op het eerste gezicht, met in de achtergrond wat slechtere lighting/physics wat toch niemand opvalt. Dit omdat ik liever een 50 FPS stream hanteer dan een 25-30 FPS. Ik heb veel compimenten gekregen van hoe veel gemakkelijker het voor de ogen is.

720p50FPS
10 quality
very fast preset
2500kbps bitrate
44,100khz stereo
max audio bitrate

Dit lijken de gouden settings te zijn, in combinatie met DXtory.

Mocht je je afvragen waarom ik 50 en geen 60 FPS heb gedaan -> Het verschil in 'fluentness' is minimaal en de performance impact niet waard. in-game wil je wel 60+ FPS hebben voor de reactiviteit van de game, maar op een stream is 50 al zo soepel als een zealot ingewreven met een pak boter. (Tasteless quote :D)

Pro streaming - www.twitch.tv/kaluroo


 • Rem
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 16:40
Het verschil tussen Xsplit screen capture en Dxtory is trouwens ook best groot vind ik!
Vanavond even lekker experimenteren! :D

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Xsplit game capture is inderdaad brak. Heb het niet binnen SC2 getest, maar bij LoL maakt het echt bijna 15 FPS verschil :O

Ga binnenkort btw ook weer de TS updaten aangezien die een beetje out-dated is. Zal ook even die scene switcher bij zetten, die is namelijk best wel handig en had hem nog niet gevonden, al was het wel iets waarvan ik benieuwd was hoe streamers zoals Grubby dat deden...

 • kaluro2
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 09-10-2022

kaluro2

Kaluro.650

Gropah schreef op woensdag 25 april 2012 @ 16:32:
Xsplit game capture is inderdaad brak. Heb het niet binnen SC2 getest, maar bij LoL maakt het echt bijna 15 FPS verschil :O

Ga binnenkort btw ook weer de TS updaten aangezien die een beetje out-dated is. Zal ook even die scene switcher bij zetten, die is namelijk best wel handig en had hem nog niet gevonden, al was het wel iets waarvan ik benieuwd was hoe streamers zoals Grubby dat deden...
Scene switcher heeft mijn leven prachtig gemaakt. Er is ook een andere sc2 scene switcher op de markt welke ook voor LoL werkt.

LoL + Sc2 scene switcher

Ik kan wel een kleine guide opzetten, hoe je via winamp/wmp/fubar je 'now playing' song via een title in je x-split scene kan zetten. Er is ook ene youtube video van geloof ik, misschien praktischer. Ik zal straks eens kijken.

Pro streaming - www.twitch.tv/kaluroo


 • Rem
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 16:40
Dat heb ik inderdaad ook al voor elkaar gekregen. Is goed te doen, zeker voor een tweaker ! ;)

In simpele stappen wat je doet:
Plugin installeren voor winamp/wmp/fubar die de nowplaying kan exporteren naar een .txt file.
deze .txt file gebruik je vervolgens als title in X-split.

Welke plugins ik nu precies heb gebruikt weet ik uit mijn hoofd niet, ik zal thuis eens kijken of ik die tutorial te voorschijn kan halen!

 • ocwil
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 17:56
Heb misschien een gratis alternatief gevonden moet het alleen nog uitproberen.

http://vidstudio.com/ in combinatie met xsplit
vidstudio gaat dan op de zelfde manier werken als Dxtory
als een virtual camera

zodra ik vanavond thuis ben ga ik het even uitproberen

~ Portal 2 maps: linkje ~ LoL (EUW): Ocwil ~


 • Nakebod
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 21:22

Nakebod

Nope.

Gratis klinkt goed.
Als hij goede kwaliteit heeft heb ik denk ik een vervanger.

Ga ik dan ook maar eens proberen, heb dxtory ietswat minder legaal, xsplit vond ik eigenlijk al duur zat. Als die gamesource optie nu eens goed zou werken zoals dxtory (aka met alle games), had je uberhaupt niets anders nodig :D

Blog | PVOutput Zonnig Beuningen


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
het ziet eruit dat je vidstudio in principe ook zou kunnen gebruiken om alles te doen (dus ook wat xsplit doet). Ik zal er binnenkort even naar kijken.

Grote vraag is echter hoe goed de OpenGL/DirectX grab van vidstudio is, dat is immers wat DXtory zo mooi maakt en Xsplit niet een monopolie geeft op dat gebied.

 • ocwil
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 17:56
Ben nu thuis en ga het nu uitproberen


EDIT:
3 spelen geprobeerd
2 crashen
1 geeft geen beeld

[Voor 115% gewijzigd door ocwil op 19-06-2012 19:31]

~ Portal 2 maps: linkje ~ LoL (EUW): Ocwil ~


 • Nakebod
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 21:22

Nakebod

Nope.

Hier ook weinig succes.
Diablo 3 crasht als ik wil capturen (anticheat gok ik zomaar omdat je een proccess hooked), Desktop capture preview ziet er zover ik kan zien redelijk uit, maar in xsplit als virtuele cam toegevoegd, ziet het er niet uit. En de resolutie staat goed ingesteld, het beeld wordt gewoon heel vaag, vervormd.

En xsplit gamesource nog even getest, maar die lagged naar mijn idee veel meer dan dxtory. Plus dat niet alle games op deze manier werken, schiet niet op.

Blog | PVOutput Zonnig Beuningen


 • ocwil
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 17:56
gister dxtory nog wel aan de gang gekregen met een gigantisch watermerk :P
dat is ook net niks
toch nog maar even verder kijken

~ Portal 2 maps: linkje ~ LoL (EUW): Ocwil ~


 • Scray
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 16-01 10:50
Bij mij werkt Dxtory samen met Xsplit erg goed. Ik draai dit op een HP Elitebook 8540w en kan Dota streamen op 720p zonder lag. Het enige probleem dat ik had was Dota gerelateerd: Dxtory kan dota 2 niet gemakkelijk detecteren omdat ze een vreemde directX hook gebruiken.
Ik stream 's avond vaak mijn Dota 2 games, soms wat Starcraft 2, op Twitch. Channel name: severun
P.S. Dxtory was voor mij wel een must, Xsplit kon het alleen niet goed afhandelen.

 • ocwil
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 17:56
Streamen werkt u aardig goed heb alleen dat als vrienden van me de stream kijken en tegelijk in de Teamspeak zitten dat hun dan de echo horen van wat ze net zijden?
probleem is alleen dat je in xsplit niet teamspeak eruit kunt filteren
moet ik hiervoor dan VAC gebruiken?
zodat ik alleen mic game en music in een virtueel draadje stouw en dat dan stream?

EDIT:
je zou mijn stream in de lijst kunnen zetten stream voornamelijk LoL
ow url: twitch.tv/ocwilc

[Voor 13% gewijzigd door ocwil op 01-07-2012 20:30]

~ Portal 2 maps: linkje ~ LoL (EUW): Ocwil ~


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe je teamspeak eruit moet filteren. Dit lijkt mij ook zeer moeilijk, omdat het gewoon over het audiokanaal van Windows gaat, waar ook je game geluid over gaat. heb je btw ook toegevoegd, maar voor een volgende keer en iedereen: Stuur mij alsjeblieft een DM met de code die in de TS staat. Dan update ik het sneller en is het voor mij ook makkelijker.

Over de TS
Ik heb de TS geupdate en hij zou weer actueel moeten zijn. Er kunnen nog wat fouten in staan, if so: DM me. Daarnaast vraag ik mij af of ik de TS nog wel weer meer bij ga werken omdat het topic niet echt loopt. Er wordt genoeg gepraat over streamen, maar nauwelijks in de topic.

Anoniem: 466705

Ik zoek een capture card die het beeld van mijn xbox 360 of ps3 720p streamed naar mijn pc via een app/progama waarna ik het met xsplit weer wil gaan streamen, (kwaliteit is geen probleem heb de premium licentie en mijn pc kan alles aan tevens heb ik glasvezel 30mb/s down en 20 up).

welke raden jullie aan en waar te kopen/bestellen (liefst in nederland)
prijs 200 euro of lager.

edit: laat maar ik kan een goedkope van een kennis overkopen :P

btw ik heb even het topic doorgeken en zie dat mensen tegen nog wat problemen aanlopen. ik heb geen problemen met elke game livestreame ik gebruik alleen xsplit. (wel premium licentie van 2 jaar die ik voor 30 euro heb kunnen krijgen omdat ik in de beta test zat.) wat inhoud dat je alles op de beste kwaliteit kan streame. even een voorbeeld met awesomenauts steam closed beta. deze is direct van mijn twitch geupload naar youtube na het livestreamen. en het klopt dat de gratis versie van xsplit een bagger kwaliteit heeft om zo maar te zeggen. http://www.youtube.com/watch?v=AfEDQ2WQhTY. (haperingen in het geluid kwamen omdat ik settings aan het uitproberen was en het recorde op 40 fps. (wat dus niet aangeraden wordt) maar het is niet storend in de video.
(note: zet je fps standaard op 30.) als je pc wat slechter is krijg je soort kleine haperingen in je gameplay op de pc zelf of het dropt je fps (wat heel normaal is met recorden) op de stream loopt alles vloeiend. en ik zie het probleem dan ook niet. wel als het kan als je 720p optimaal wilt gaan streamen het spel op windowed mode zetten en dan op 1080x720 zetten en dan recorden via gamesource (.exe)

[Voor 65% gewijzigd door Anoniem: 466705 op 28-07-2012 19:35]


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Ik heb geen ervaringen met capture kaarten, de enige die ik ken is de AverMedia HD capture en de BlackMagic Intensity. Met beide heb ik geen ervaringen. Op de die van xpslit zie je er af en toe wel wat van, via Google zijn nu ook ervaringen te vinden. Ik weet dat xpslit tot final geen van de 2 ondersteunde, maar tegenwoordiig zijn ze dat du wel.

Over het topic:

Ik heb contact gehad met de mondjes hier (aardige mensen btw ;) ) en ze hebben besloten om dit topic een stucky(sticky) te maken en in elke catergorie op 1 na linkse hierna te maken. Als het goed is is dit topic nu dus makkelijker te vinden. Dit zou er voor moeten zorgen dat er meer discussie plaats vind en dat alle kennis over steam mooi in 1 topic komt. Win win dus :D

[Voor 28% gewijzigd door Gropah op 28-07-2012 22:47]


 • blamauci
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 22-01 03:50

http://www.lolstatistics.com/signature/eu/20836683/309


 • Robe90
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Handig, ik stream zelf ook af en toe. Ben ook wel een paar alternatieven in ontwikkeling tegengekomen maar voor mij nog niet helemaal een uitkomst omdat andere stream services behalve Twitch niet ondersteund worden. Gezien de content die ik stream af en toe niet in de regio Twitch of Own3d vallen kan ik daar dus ook niet streamen :')

Ik maak er zelf geen gebruik van omdat ik er op dit moment geen gebruik van kan maken, maar;
http://www.ffsplit.com/
Leuke xsplit alternatief, is nog in ontwikkeling en wie weet wordt het nog iets moois.

Iemand nog een gratis alternatief voor VAC? Ben daar nog namelijk naar op zoek.

[Voor 7% gewijzigd door Robe90 op 04-08-2012 12:59]


 • ToasterxD
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 02-02 22:38
Xsplit + dxtory wekt voor mij het best! Alleen xsplit is mij iets te CPU afhankelijk.

Stream vooral in 720p, onder andere LoL, TF2 en het oude jedi academy! Gebruik mijn channel ook voor ESL shoutcast voor JKA.

http://www.twitch.tv/toasterxd
Heb i5 2500K op 4.2Ghz. 1080p gaat ook wel, maar 720p voelt lekkerder.

Xsplit settings:
Preset: Xsplit default (=veryfast)
Quality: 10
VBV max bitrate: 3500
VBV buffer: 4000

Heb 100/100mbit internet, maar je moet ook rekening houden met andermans internet snelheid! Ik denk dat tussen de 1500-3500 het beste is!

[img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/173.199.108.129:3084/b_560_95_1.png[/img]


 • Speculaasje
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18:39
Beste tweakers,

Ik probeer met behulp van Dxtory en Adobe Flash Media Live Encoder te streamen naar mijn twitch.tv account. Werkt tot nu toe prima, behalve dat de Flash Media Live Encoder weigert mijn audio devices te herkennen.

Wanneer ik de applicatie opstart krijg ik gelijk de melding "No Audio Devices Detected" terwijl onder mijn Recording Devices in Control Panel wel degelijk Stereo Mix aan staat.

Ik heb er al op proberen te googlen maar kom er helaas niet verder mee, tevens is de support van Adobe dusdanig ruk dat ik daar ook niks wijzer van word.

Hebben jullie nog suggesties voor dit probleem? Ik werk op Windows 7 x64.

Alvast bedankt!

 • blamauci
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 22-01 03:50
ik heb 1 tip... drop die adobe decoder.

http://www.lolstatistics.com/signature/eu/20836683/309


 • Kupauw
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 26-01 17:37
Ik ben de hele avond bezig geweest om xplit aan de gang te krijgen met Dxtory. Nu is het zo dat ik wel screenshots kan maken van de games maar recorden gaat niet, het beeld blijft zwart. Ik zie ingame ook de overlay met het aantal fps maar als ik op F12 druk om te recorden dan gebeurt er niks. Iemand een idee? Google heeft me tot op heden nog geen oplossing geboden.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Met welke game probeer je het werkend te krijgen. Voorzover ik weet doet DXtory alleen maar aan DirectX en geen OpenGL.

Heb je hem daarnaast wel goed ingesteld (zie TS)?

 • Kupauw
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 26-01 17:37
Ik gebruik hem met Dota 2, deze werd in eerste instantie niet herkend maar dat was door een toevoeging in de startup options van Dota 2 in steam zo opgelost. Ook heb ik het geprobeert met diablo 3 en wow.

Settings in TS heb ik gebruikt en andere settings gebruikt die op de officiele website van dxtory te vinden waren, ook heb ik Xsplit en DXtory al opnieuw geinstalleerd.

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Heb je dit al geprobeerd?

 • Kupauw
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 26-01 17:37
Yup had ik ook al geprobeert. Nu weet ik al wat het probleem waarschijnlijk was, ik had een dubieuze versie ge *ahum* download *ahum* :$ om te proberen of het mijn +/- €36 waard zou zijn :)

Nadat ik de trial versie had geinstalleerd werkte DXtory direct, helaas dus wel met enorme watermerk.

 • Kupauw
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 26-01 17:37
Heb het nu aan de praat met VidStudio :)
http://www.twitch.tv/kupauw

Anoniem: 358430

Heb zelf de combinatie FMLE 3.2 met SCFH DS (open source) werkend gekregen op m'n laptop core i3 en 1mb upload rate. Starcraft 2 wel op low zetten (je hebt namelijk zoveel mogelijk CPU power nodig voor capture&encoding on the fly) en in combinatie met de 1mb upload limiet is HD quality en een hoge frame rate out of the question :)

Guides:
http://koitsu.wordpress.c...install-and-use-scfh-dsf/
http://www.teamliquid.net...ssage.php?topic_id=230865

My FMLE settings: http://pastebin.com/2CFzNPLK
en in plaats van de graphical FMLE interface te gebruiken, scheelt het weer CPU load als je direct via de command line FMLE opstart (.bat file):
code:
1
 FMLECmd.exe /p StreamSettings.xml


Conclusie: voor spellen als minecraft of minesweeper werkt het prima :+ , voor quake of sc2 is de framerate te laag en de beeldkwaliteit maar net iets beter dan de gomtv free stream :P

 • Yvilthi
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 21-06-2022
Ik heb een tijdje geklooid om Teamspeak / ventrillo uit de stream te onderdrukken, maar na veel getest en gevloek is het me toch eindelijk gelukt.
Misschien dat iemand iets aan mijn notities heeft.

Ten eerste, ik gebruik de volgende 3 programma's:
- Dxtory
- VAC
- Xsplit

Ik heb de "OP" instellingen gebruikt om alles in te stellen.
De aanpassing die ik gemaakt heb is in VAC ik heb hier 1 kanaal gemaakt "virtual 1" Al mijn geluid gaat over dit kanaal. In windows staat dit kanaal ingesteld als standaard.
Het Kanaal "Virtual 1" wordt doorgestuurd naar mijn geluidskanaal "Realtek HD" (zodoende komt het geluid van VAC dus normaal uit mijn Headset terwijl de pc denkt dat het ergens anders wordt geproduceerd.

Mijn communicatieprogramma (Teamspeak / Ventrillo / Skype etc..) gaat over het geluidkanaal dat voorheen standaard ingesteld stond (Realtek HD).

Alles wat over kanaal "virtual1" gaat wordt gestreamed maar het kanaal Realtek HD niet.
Ik hoop dat ik iemand hiermee heb kunnen helpen.

[Voor 11% gewijzigd door Yvilthi op 14-08-2012 10:54. Reden: wat typo's en een extra zin]


 • Izamito
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 30-01 16:51
Ik heb met de launch van Diablo 3 veel gestreamed, toen was er een lanparty bij mij met 3 vrienden. Was een ontzettend vette ervaring. Ik heb daarna nog een aantal keer gestreamed, maar ik ben van mening dat je iets unieks moet aanbieden en niet het 13 in een dozijn. Dus ik stream niet zo heel (heeft ook te maken met mijn internet momenteel).

Xsplit (gekoppeld aan Twitch) met de juiste settings aanzetten en gaan. Ik heb tot zover alleen nog maar de gratis versie gebruikt en desktop capture gebruikt hiervoor, maar het voldoet nog voor nu.

Voor de mensen die leuke effecten toe willen passen op hun Xsplit stream, volgens mij had Swifty hier een paar handige video's over geplaatst. (link: YouTube: Swifty Xsplit tutorial part 2 In deel 1 legde hij de basisinstellingen uit) Met veel hiervan had ik met mijn D3 stream zoiets van, had ik dat maar geweten (vooral omdat mijn audio helemaal fout zat).

"Tja, als je Lego niet meer leuk vindt, dan ben je pas echt oud."


Anoniem: 465171

Heb na een tijd rommelen het (bijna) opgegeven, het geluid wil xsplit niet pakken. Heb in windows alles via 1 kanaal lopen die in xplit als source staat, maar kan alleen video´s/streams zonder geluid afspelen. Alles zou goed moeten staan dit zijn wat screens van mijn settings mocht iemand toevallig zien of er iets fout staat.

http://imageupload.org/en/file/238373/test1.jpg.html
http://imageupload.org/en/file/238374/test2.jpg.html

Mocht iemand iets zien wat totaal niet klopt hoor ik het graag, dan kan ik de MoP beta raids nog even streamen ;)

EDIT:
Is ondertussen gelukt bleek dat nieuwe drivers voor de geluidskaart de oplossing waren.

http://nl.twitch.tv/djune85

[Voor 39% gewijzigd door Anoniem: 465171 op 13-09-2012 10:14]


Anoniem: 465171

Is al opgelost bericht kan weg gegooid worden. Excuses hiervoor.

[Voor 94% gewijzigd door Anoniem: 465171 op 13-09-2012 09:21. Reden: Al opgelost]


 • GadgetFrank
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 02-02 08:33
Ik heb dit topic gebruikt als basis om te gaan streamen, ik merkte echter dat diverse software niet gratis was/is.

http://www.ffsplit.com/ is wel gratis en is redelijk eenvoudig te installeren.
Ik stream hiermee het spel World of Tanks op 1280x720 met een upload van 1200 kbps en dat werkt goed.
Mijn pc bevat een i5 2500K (niet overclocked) met 8 Gb memory en een oude Nvidia GTX 275.

Frank

PV: 8800Wp ~ 6kW Ecodan+Melcloud ~ 2 x L/L Airco ~ 10kW/16kWh Homebattery (in progress) ~ Gasleidingloos ~ 2014 85kWh Nissan Leaf (extended by Muxsan)


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Das een intressant alternatief voor Xsplit. Ik zal er in de toekomst even wat mee proberen, maar kan niet zeggen waarneer. Heb het nogal druk met studie, gw2 guild leaden en het organiseren van een groot eSports evenement

 • Nakebod
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 21:22

Nakebod

Nope.

De laatste keer dat ik ffsplit had geprobeerd, was xsplit toch de betere.
En gezien ik voorlopig nog wel een licentie heb zal ik daar wel bij blijven gok ik :)
Nu nog kijkers, en vaker streamen :P

Blog | PVOutput Zonnig Beuningen


Anoniem: 477490

Gropah stream eens wat AOEO!!

 • Helza
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 30-01 10:05
Ik wil ook regelmatig gaan streamen maar merk dat mijn pc het toch wat moeilijk heeft als ik in WoW met 25m speel. Nu ben ik van plan om m'n PC te upgraden hoewel ik oorspronkelijk van plan was om dit uit te stellen tot volgend jaar.

Ik heb een Intel Core 2 Quad Q8400 draaiend op 3.4g met 4gig geheugen.
Nu heb ik officieel een 4mb upload maar als ik een speed test met xsplit doe dan haal zie ik dat ik een geel tekst krijg en ongeveer ee 700-780kps ofzo krijg naar de amsterdam server.

Is dat voldoende om op 1650x1050 te streamen en heeft het nut om m'n cpu te upgraden? of is 700kps te laag en heeft het voorlopig geen zin?

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Ik denk zelf dat de CPU de reden is dat je het niet meer trekt op 25m. Zoals je al aangeeft gaat het goed, tot 25m. De upload is aan de lage kant om 1680 x 1050 te streamen, daarnaast vreet die resolutie nog meer CPU dan de standaard 720P (of varianten in de buurt daarvan). Het heeft dus nut om te upgraden, maar die 1680 x 1050 stream zul je er waarschijnlijk alsnog niet mee gaan halen.

@WiriWout

Ik heb het atm nogal druk met verschillende dingen. Misschien dit weekend weer, maar weet je zeker dat je AOEO wil? Om nou te zeggen dat ik er goed/ver in ben, nee. WIl het nog wel altijd doen, maar zou eigenlijk atm meer tijd in SC2 moeten steken...

[Voor 25% gewijzigd door Gropah op 10-10-2012 12:02]


 • Helza
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 30-01 10:05
Gropah schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 12:01:
Ik denk zelf dat de CPU de reden is dat je het niet meer trekt op 25m. Zoals je al aangeeft gaat het goed, tot 25m. De upload is aan de lage kant om 1680 x 1050 te streamen, daarnaast vreet die resolutie nog meer CPU dan de standaard 720P (of varianten in de buurt daarvan). Het heeft dus nut om te upgraden, maar die 1680 x 1050 stream zul je er waarschijnlijk alsnog niet mee gaan halen.

@WiriWout

Ik heb het atm nogal druk met verschillende dingen. Misschien dit weekend weer, maar weet je zeker dat je AOEO wil? Om nou te zeggen dat ik er goed/ver in ben, nee. WIl het nog wel altijd doen, maar zou eigenlijk atm meer tijd in SC2 moeten steken...
Ik hoef niet zo nodig fullscreen te streamen, 720p vind ik ook meer dan voldoende :) dat zou dus wel kunnen met die 780kps upload?

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
hangt er vanaf of het kilobit of kilobyte... zit een factor 8 verschil in. Als je bij speedtest.net een waarde krijgt van 2 mbps of hoger dan is het zeer makkelijk te doen, als je daar 768 kbps uit krijgt, dan is 720p misschien mogelijk met heel veel gekneip enzo, maar dat kost een stuk meer CPU. Ikzelf zou dan niet aanraden om in 720p te gaan streamen. Ja het is mogelijk, maar het kost je zoveel CPU dat je waarschijnlijk weer problemen gaat krijgen met je game.

 • kKaltUu
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 31-01 10:55

kKaltUu

Profesionele Forumtroll

Gropah schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 16:27:
hangt er vanaf of het kilobit of kilobyte... zit een factor 8 verschil in. Als je bij speedtest.net een waarde krijgt van 2 mbps of hoger dan is het zeer makkelijk te doen, als je daar 768 kbps uit krijgt, dan is 720p misschien mogelijk met heel veel gekneip enzo, maar dat kost een stuk meer CPU. Ikzelf zou dan niet aanraden om in 720p te gaan streamen. Ja het is mogelijk, maar het kost je zoveel CPU dat je waarschijnlijk weer problemen gaat krijgen met je game.
Je linkt naar speedtest.nl ipv .net, waar aardig veel verschil tussen zit. de .nl variant is meer dan slecht in het effectief kunnen meten van je bandbreedte (meet 30/7Mbit bij mij up/down, wat gewoonweg niet klopt).

Maar probeer eens op 720 te streamen, merk je vanzelf wel of dat gaat als je de VoD terugziet :)

Bovenstaande is mijn post. Lees deze aandachtig, dank u wel voor uw medewerking.


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
fixed it.

Maar inderdaad, gewoon proberen is ook een optie :)

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19:44
Zou streamen niet vooral gpu heavy zijn? Kerel met dezelfde cpu (2500k) captured bf3 met 60 fps (gtx 680). Dat hoef ik niet te proberen...

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Streamen is echt voornamelijk CPU gebasseerd. Dit komt voornamelijk omdat de data-transfer met de GPU te langzaam is om te kunnen gebruiken voor encoding. Daarnaast moet je met een GPU ook veel dezelfde berekeningen doen wil je hem goed gebruiken en dat doe je met encoding ook niet.

Capturen zelf neemt redelijk weinig in, hell met mijn X6 en HD5850 kan ik BF3 op high op 1680 x 1050 spelen met 50+ fps, terwijl ik capture. Streamen maakt het echter moeilijk omdat je tegelijk moet comprimeren, wat een CPU vreter is. Het ook zo zijn dat hij het met een capture card van zijn desktop naar een andere desktop stuurt en vanaf daar streamt. Gebeurd wel meer.

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19:44
Thanks. Ik had even niet gedacht aan de encodeer stap. Dat zal het zijn :). Hij plaats het namelijk op youtube dus dan doe je dat achteraf.

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Helza
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 30-01 10:05
Gropah schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 16:27:
hangt er vanaf of het kilobit of kilobyte... zit een factor 8 verschil in. Als je bij speedtest.net een waarde krijgt van 2 mbps of hoger dan is het zeer makkelijk te doen, als je daar 768 kbps uit krijgt, dan is 720p misschien mogelijk met heel veel gekneip enzo, maar dat kost een stuk meer CPU. Ikzelf zou dan niet aanraden om in 720p te gaan streamen. Ja het is mogelijk, maar het kost je zoveel CPU dat je waarschijnlijk weer problemen gaat krijgen met je game.
Mijn upload is officieel 4Mb/s, .. in xsplit heb je z'n speed test ding zitten naar hun server en die gaf 700-780 aan. of dat kb's of kB's is geen idee :) volgens mij geven ze "kbps" aan..

Anoniem: 125804

Ik stream ook sinds kort
Ik ben alles behalve goed maar dit is een soort van stimulans enzo.
Voor de mensen die intresse hebben :).

http://nl.twitch.tv/senshin86 ( kan deze ook in de main post, de eerste dus?)

Groetjes
Sjoerd

 • Gropah
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa πŸ’©

Topicstarter
Dat kan maar gelieve hiervoor de template, ingevuld, te pm'men naar mij. Scheelt mij weer wat werk

 • GuardMoony
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 29-07-2022
Hey Gropah,

Mss nog een paar kleine meldingen. Xsplit is een maandelijkse kost. En Dxtory is een eenmalige kost die voor alle nakomende updates gelden. Ook word deze actief doorontwikkeld.

Xsplit kan ook direct uit de graca capturen. ( alleen betaalde versie )

Ook handig kunnen programma's als virtualcable zijn. Hiermee kan je extra geluidkanalen maken. Zo kan je Bv je gameaudio scheiden van teamspeak of andere programma's

 • Robe90
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Nog een redelijk nieuw in de schoenen xSplit alternatief gevonden, ben er zeer te spreken over. Vandaag voor een paar uur gebruikt, is eventjes uitzoeken hoe bepaalde functies werken maar als je het eenmaal begrijpt. Werd er blij van :)

http://obsproject.com

[Voor 6% gewijzigd door Robe90 op 29-10-2012 12:47]


 • Com. Hunter
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 12-05-2017
Ik heb een tijd geleden Starcraft gestreamed, maar door lage FPS tijdens het streamen ben ik er maar mee gestopt. Ik kon niet echt duidelijk vinden wat het probleem was.

Is het niet zo dat als bij XSplit mijn FPS op 25 gelocked staat, dat dit ook niet voor mijn game gaat gelden? met Fraps kan ik namelijk wel SCII op 60FPS opnemen.
Specs:
i7 920 3,8Ghz
12GB RAM
ATI HD58701GB
SSD Samsung830
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee