Toon posts:

[HTC Desire] Rooten & Custom ROM's - Deel 3 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 27 Laatste
Acties:
 • 157.532 views

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Inhoudsopgave
Disclaimer
Het rooten en flashen van custom ROM's is volledig op eigen risico. We zijn niet verantwoordelijk voor enige schade die kan worden aangebracht tijdens het rooten van het toestel. De kans bestaat dat je toestel na het rooten geen garantie meer heeft. Ons advies voordat je het toestel gaat rooten is: lees de handleidingen zorgvuldig door, denk goed na en bereid je goed voor!


Introductie

Direct na de aankondiging dat Root toegang (grotendeels) mogelijk is op de HTC Desire, was dit het enige onderwerp waarover gepraat werd in het HTC Desire topic. Daarom is voor het rooten en het flashen van custom ROM's dit aparte topic geopend. Stel dus in dit topic je vragen, geef je mening en deel vooral je ervaringen aan en met andere HTC Desire gebruikers over het rooten, het flashen en over de verschillende ROM's. Lees aub wel eerst de OP door, voordat je een vraag stelt.

Heb je interesse hoe het allemaal zit met termen zoals NAND geheugen, DATA2EXT en security flagg, dan is dit .pdf bestand zeker de moeite van het lezen waard (gemaakt door tweaker Cruz).
Waarom zou ik willen rooten?
 • Om andere versies van het besturingssysteem (custom ROMs genoemd) te kunnen installeren, die vaak hele leuke extra's hebben
 • Volledige controle over je telefoon
 • De mogelijkeid om bestanden te wijzigen in de systeem folder. Zo kun je thema's installeren, het opstartplaatje/animatie veranderen en systeemapplicaties verwijderen
 • Een backup van je hele telefoon maken (Nandroid)
 • De mogelijkheid om apps op je SD-kaart te kunnen installeren. Onder andere vanwege de veelgehoorde klacht "mijn interne geheugen is vol". Je kunt je Desire rooten en er een los apps2sd script op zetten, zodat je toestel hetzelfde blijft, alleen nu met apps2sd. Het hoe&wat vindt je bij Geroot! En nu?

Hoe krijg ik Root?

 1. [list=1] De onderstaande wijze is geschikt voor de Desire met AMOLED en SLCD scherm. Heb je de Android 2.3.3 versie, dan heb je Revolution nodig, kijk bij S-off.
 2. Installeer HTC Sync incl. de drivers. De-installeer daarna HTC Sync, maar niet de drivers. De laatste versie van HTC Sync vind je hier.
 3. Ga naar de website van Unrevoked en download het programma (nog niet opstarten). Als je een Mac in de buurt hebt staan, download het dan daar mee. Windows gebruikers moeten namelijk wat extra stappen verrichten voordat de telefoon juist herkend wordt. Doe dit voordat je naar stap 3 gaat.
 4. Zet in je telefoon (die nog niet aan de pc hangt) een vinkje bij USB debugging (foutopsporing) en bij Charge Only (Alleen opladen). Hoe dat moet vind je hier.(directe link & .pdf alert)
 5. Ga je nu gewoon door, dan krijg je standaard de custom recovery van Clockworkmod. Ben je tevreden met de standaard recovery van Clockworkmod, dan kun je naar door naar punt 6.*optioneel maar wel aan te raden, de custom recovery van Amon_RA (=uitgebreider)
 6. In dit gedeelte beschrijven we hoe je de custom recovery van Amon_RA kunt flashen. Zorg dat je Desire nog NIET aan de kabel zit, anders kun je geen andere recovery meer kiezen.
  Ik leg je nu uit hoe je Amon_Ra kan installeren. Dit is niet verplicht, maar het maakt je straks veel makkelijker om applicaties op je SD-kaart te installeren.

  Controleer voor het flashen ALTIJD de MD5sum om er zeker van te zijn dat het bestand niet corrupt is.

  Download de laatste Amon_Ra recovery hier.,MD5Sum: 4d6d17dcddc632579dcf88af6fbde0e1
  De versie met CyanogenMOD afbeelding en kleur vind je hier, MD5Sum: 835b2f180869b00116d1e5b9a430ed4d (alleen achtergrond en kleur zijn anders), de originele thread van Amon_Ra op XDA vindt je hier.
 7. Start nu Unrevoked op
 8. Wil je de standaard custom recovery van Clockworkmod, ga dan naar 9
 9. Als je Windows hebt, klik op File -> Custom Recovery, als je een Mac hebt in de menubalk op File -> Custom Recovery.
  Selecteer hier het .img bestand dat je net hebt gedownload. Er hoort nu onderaan te staan 'Recovery image: custom'. Als dit zo is, sluit dan nu je Desire aan op de kabel, klik op OK en laat Unrevoked z'n werk doen.
 10. Sluit nu je Desire aan op de kabel, klik op OK en laat Unrevoked z'n werk doen. Het kan voorkomen dat Unrevoked vastloopt op op je PIN code beveiliging, schakel deze dan uit en probeer het opnieuw.
 11. Unrevoked loopt nu allerlei stappen door, als laatste krijg je de melding, [done] oid.
 12. Klaar!
 13. [/list]

Geroot! En nu?

Gefeliciteerd met je Root toegang! Heel leuk allemaal, maar nu begint het feest pas echt. Je kunt nu alles aanpassen zoals jij wilt! Je kunt nu een custom ROM (= een aangepaste versie van de firmware op je telefoon) installeren. Gelukkig is dit niet zo moeilijk en er is genoeg keus. De beste ROM's vind je in onderstaande lijst. Wil je alleen maar apps2sd, dan kun je de .zip uit deze post op XDA downloaden en flashen als een custom rom. Maak wel eerst een backup van je SD kaart en maak een ext3 partitie op je sd kaart dmv je custom recovery.
Custom ROM's

ROM naamBijzonderheidApps2SDNadelen
SGBSAndroid 2.3 met Sense 2.1 (Stock GingerBread met Sense)JaGeen, zo standaard mogelijk
OxygenAndroid 2.3.4JaGeen
Oxygen & ICS themeAndroid 2.3.7JaVeelkleurige theme
CM 7Android 2.3.4Ja/NeeGeen, werkt snel,met originele CyanogenMod tweaks
RCMixHDSense HDJaGeen, alleen wat problemen met streamen van media
LeeDrOiD HD portAndroid 2.3.3 met SenseJaVeel opties
LeeDrOiD v3.0.7Android 2.3.3 met SenseJa of data++Geen
VillainROMSense + aanpassingenJaGeen
Runnymede AiOSense 3.5JaGeen
MIUIZeer aparte ROM, met extreem veel aanpassingen en verbeteringen (video)JaSoms iets te iPhone-achtig
Ice Cream SandwichICS port, nieuwste Android versieJaVeel werkt, diverse dingen niet


Een linkje naar een topic op XDA met daarin een overzicht van zo ongeveer alle ROM's vindt je hier. Deze wordt netjes bijgehouden met de laatste ROM versies die op XDA worden gepost.
Custom ROM installeren
Download een van de bovenstaande ROMs en zet het ZIP-bestand (na het eventuele partitioneren) op de SD-kaart. Pak het ZIP-bestand NIET uit!
Backup maken
We gaan eerst een back-up maken van alles wat je wilt bewaren. In de Market zijn diverse backup apps te vinden, de bekendste is Titanium backup (alleen met root). Deze app maakt een backup van al je apps incl. data. Mijn advies is om Titanium een backup te laten maken van alles wat er op het toestel staat. Je start Titanium Backup op>Backup/Restore>menu knop>Batch>[RUN] Backup all user apps + system data. Na het flashen van je ROM adviseer ik om de de apps normaal te downloaden (als Android dat al niet zelf doet) en met Titanium de DATA van die apps te restoren. Doe dit alleen voor niet-systeem apps, dus bijvoorbeeld Angry Birds en andere spellen, een alternatieve browser, enz. Ga je alles restoren, dan heb je een grote kans op FC's (force close). Voor een backup van je sms berichten kun je gebruik maken van een apps zoals SMSBackup&Restore. Het handigst is ook om al je contacten via Google te syncen. Als je een nieuwe ROM oid hebt geflashed, dan geef je je Google account weer in en al je contacten komen automagisch weer op je toestel te staan.
Ext partitie aanmaken
Zet voor het partitioneren alle backups en bestanden die je wilt bewaren op je PC, bij het partitioneren verdwijnt alla data van je sd kaart.
Nu gaan we een ext3 partitie aanmaken op je SD-kaart. Een ext partitie is nodig voor het gebruik van bijvoorbeeld apps2sd en data2sd scripts. Kijk altijd goed in de topicstart van de desbetreffende ROM of er een minimale ext partitie grootte is. Kun je niets vinden, dan voldoet een grootte van 512 MB tot 1GB, wat je zelf wilt. Als je in het begin van deze handleiding Amon_Ra hebt geïnstalleerd, volg dan deze stappen:
 1. Zet je telefoon uit en start 'm weer opnieuw op met de volume-omlaag knop en power knop ingedrukt.
 2. Je krijgt nu een wit scherm te zien met wat kleurige informatie. Klik weer op de volume-omlaag knop (soms moet je even wachten totdat 'ie reageert) zodat RECOVERY geselecteerd staat. Klik dan weer op de power knop.
 3. Nu zie je een zwart scherm met groene tekst. Ga nu met de trackball (touchscreen werkt niet) naar 'Partition sdcard' en klik erop. Klik nu weer op 'Partition SD' en klik nog een keer op de trackball om het te bevestigen.
 4. Kies voor Swap=0mb (geen swap, is niet nodig en slecht voor je sd kaart) Hierna vraagt hij naar je ext partitie, de grootte mag je zelf bepalen. In veel gevallen is dus 512 mb voldoende, maar als je een Sense HD ROM of Sense 3.0 gaat draaien, kies dan voor 1gb. Kies hierna nog voor 'SD:ext2 to ext3' en dan ben je klaar.
Als je Amon_Ra niet hebt (als er niet 'Partition sdcard' staat in de bovenstaande stappen heb je Amon_Ra niet), zijn er nog andere manieren om een partitie aan te maken.

Voor Windows zijn er meerdere partitiebeheer programma's, eentje die schijnt te werken (niet zelf geprobeerd) is 'EASEUS Partition Master'. Zorg dat hij je SD-kaart herkent en verklein de FAT32-partitie. Maak dan op de lege plek een nieuwe partitie met ext3 van ongeveer 700mb groot of eventueel zelfs 1gb als je een Sense HD ROM wilt gaan gebruiken.


Let op: Je hele SD-kaart wordt geleegd! Zet dus de back-ups die je hebt gemaakt en nu op je SD-kaart staan over naar je computer!! Zet na het partitioneren je foto's, muziek, backups en je ROM weer terug op de sd kaart.
De ROM installeren
Nadat je een back-up hebt gemaakt & een ext partitie en je er helemaal klaar voor bent, gaan we de ROM - die als het goed is nu op je SD-kaart staat - installeren. Het stappenplan:
 1. Volg de eerste 2 stappen van het vorige stappenplan.
 2. Als je een Nandroid Backup wilt maken van je huidige ROM, kies dan voor Backup/Restore>Nand backup of Nand+ext backup. Deze backup is een exacte image van je huidige systeem, incl. sms, email, call log, alle instellingen en eventueel je ext partitie(dus al je apps).
 3. Nu je in de recovery bent, ga naar 'Wipe', en wipe alle opties (sd-ext optioneel)
 4. Klik op 'Flash'. Dit kan soms iets anders heten, maar het komt allemaal op hetzelfde neer, als er maar het woordje flash in voorkomt.
 5. Klik op 'Flash zip from sdcard' (soms ook 'Choose zip file' genoemd). Kies nu het ZIP-bestand wat je op je SD-kaart hebt gezet. En klik nog een tweede keer op de trackball om het te bevestigen.
 6. Als 'ie klaar is, herstart dan je telefoon. Je telefoon gaat er nu waarschijnlijk meer dan 5-10 minuten over doen om op te starten. Laat 'm z'n gang gaan en raak niet in paniek!
 7. Klaar!


  CyanogenMOD 7 installeren  Cyanogenmod (vanaf nu CM7) is een geval apart. Het is de kale Android versie met diverse CM toevoegingen/instellingen. Standaard zitten er geen Google apps op zoals Gmail, Maps, etc. omdat Google het er niet standaard bij wil hebben. Qua tweaks moet je denken aan een extra optie in het standaard menu waarin je diverse dingen kunt instellen zoals trackball wake (het wakker maken van je toestel middels de trackball), statusbar tweaks, batterij percentage aan/uit, hardbutton verlichting aan/uit, etc. Installatie van CM7 is ook iets anders dan gemiddeld. Ik ga nu in het kort uitleggen hoe je het flashed met Google apps en apps2sd.
  1. Download eerst de CM7 ROM
  2. Download de laatste Gapps (Google apps zoals de market, Gmail, Maps, etc.)
  3. Download Darktremor Apps2SD
  4. Ga naar je custom recovery en wipe alle opties (eventueel zonder de ext3 partitie als je die al hebt).
  5. Flash de CM7 ROM
  6. Flash daarna direct je Gapps
  7. Flash daarna optioneel het Darktremor script
  8. Reboot je toestel
  Hij zal nu waarschijnlijk minimaal een keer of 3 opnieuw opstarten om het een en ander te installeren, maak je geen zorgen, dit is alleen de 1e keer zo.
  http://dl.dropbox.com/u/6871627/Desire/a2sdgui-darktremor-a2sd-gui-09.png
  Er is voor Darktremor apps2sd een aparte app beschikbaar, APPS2SD GUI. Klik op de link om naar de Android market pagina te gaan van deze app. https://market.android.co...GUI&feature=search_result

S-off

Tweaker IEF _/-\o_ heeft het voor elkaar gekregen om de ingebouwde beveiliging van HTC te omzeilen door een gepatchte H-boot versie uit te brengen. Onlangs zijn AlphaRev en unrevoked samen gaan werken om een nieuwe tool te ontwikkelen om de nieuwste toestellen ook s-off te maken. De naam van het samenwerkingsverband is Revolutionairy.Het programma is geschikt om diverse types HTC toestellen s-off te maken, ook de Desire met de laatste officiële update, 2.3.3. Welke precies vind je hier. Het programma bevind zich nog in de developers preview status, maar werkt op dit moment al beter dan de oude van AlphaRev.

Onderstaan stappenplan is voor Windows uitgeschreven, stappenplan voor Linux zal vergelijkbaar zijn veronderstel ik.
Aangezien Revolutionary zich nog in developer preview-status bevindt, vraagt het programma naar de serial n° van je telefoon. Zonder de serial n° zal je niet kunnen doorgaan.
"We use your serial number to generate your unique beta key to use revolutionary. We introduced the beta key mechanism so that if problems/bricks occur we can stop generating beta keys to prevent more people being affected. Stable releases will not require a beta key, however there may be significant time between a beta and the subsequent stable release."
Zorg dat je telefoon geboot is, USB Debugging en Stand-by aan (en 'enkel opladen' ingeschakeld, maar niet verbonden met PC)
 1. Ga naar http://revolutionary.io/
 2. Download het programma voor Windows of voor Linux (afhankelijk van je besturingssysteem)
 3. Pak het zip-bestand uit
 4. Start Revolutionary.exe
 5. Programma meldt 'Waiting for device ...', sluit dus je telefoon aan op PC met de USB-kabel
 6. Copy-paste serial n° van je telefoon in het webformulier om je beta key te krijgen
 7. Copy-paste beta key
 8. Je telefoon zal rebooten
 9. Even wachten en je telefoon is S-Off!
 10. Optioneel: Voor root acces moet je nog dit bestand flashen vanuit je recovery.(MD5sum: a2844ac335a5c1cfdb9bea2fc041b415)
(bovenstaande stappenplan dankzij dEX2340 )


Heb ik het nodig?

Als je het niet mist niet :) Je kunt als je toestel S-off is bijvoorbeeld je splash screen wijzigen (je hebt nu een wit splash screen (opstartscherm) met "HTC" erop) en (systeem) apps verwijderen op je toestel met Root Explorer. Ook kun je custom H-boots flashen (de Oxygen rom heeft ook een aparte H-boot beschikbaar) waarmee je NAND geheugen anders wordt ingedeeld zodat je bijvoorbeeld meer ruimte krijgt voor apps dan standaard.

Kan het kwaad?
Ja, dit is niet zonder risico. Je bent bezig met een belangrijk gedeelte van je telefoon, gaat het mis, dan is je toestel bricked. Belangrijk is dat je controleert of de MD5SUM klopt met het door jou gedownloade bestand. Doe niets wat niet op het scherm wordt aangegeven, trek niet tussentijds je kabel uit je toestel, etc, gebruik je gezonde verstand. Lees eerst het hele verhaal en de disclaimer op de site van AlphaRev, ga dan pas aan de slag.Hé leuk, ik heb nu S-off, maar wat kan ik er nu mee?

Allereerst gefeliciteerd, alles is blijkbaar gelukt! Je kunt nu met het doodeenvoudige programma Android Flasher of Fastboot Commander zeer eenvoudig een ander bootanimatie, splash screen, HBOOT, recovery of radio flashen. Je download het van XDA, zet het op je PC en je kunt aan de slag. Lees altijd eerst even de OP van die thread door zodat je weet waar je mee bezig bent en hoe het werkt.
Op de site van AlphaRev ( zie link hierboven) zie je een aantal versies staan van HBOOT. Deze kun je met het bovenstaande programma flashen om zo bijvoorbeeld meer ruimte voor apps te krijgen.

Hboot flashen zonder PC

Het is mogelijk om de Hboot te flashen zonder tussenkomst van je PC. Op de site www.alpharev.nl zie je een aantal Hboots staan in een tabel. In de laatste kolom [PB99IMG] staan de Hboots die je met de telefoon zelf kunt flashen.
Ik heb zelf op mijn SD kaart een mapje aangemaakt "Hboot" met daarin een aantal verschillende hboots (dropbox links met MD5 vind je hieronder ). Als je je Hboot wilt wijzigen, dan kopieer je de gewenste Hboot naar de root van je SD kaart en hernoem je hem naar PB99IMG. Je zet je toestel uit en zet hem dan weer aan met de power & volume down toets ingedrukt. Je komt nu automatisch in het Hboot menu terecht en na enkele seconden zal er de melding komen "Do you want to start update? ". (zie screenshot ).


Je bevestigd met de volumetoets volume up en hij flashed in enkele seconden de nieuwe Hboot. Dan krijg je de vraag of je je toestel wilt rebooten en die kun je met je volumetoetsen beantwoorden.
LET OP: HET FLASHEN VAN JE HBOOT KAN JE TOESTEL BRICKEN. ALLES WAT JE DOET DOE JE OP EIGEN RISICO.

Controleer altijd de MD5, met bijvoorbeeld de app ManD5.

PB99IMG_bravo_cm7.zip
MD5: C627A419A7DE85DDB8DCE82B50BBAC96
PB99IMG_bravo_oxygen.zip
MD5: 4F19784AE373FBFD8C2E5DE6D32696A0
PB99IMG_bravo_stock.zip
MD5: EFB47EDA9D04A0B696114C1F91FA8B76Mijn toestel is bricked, wat nu?
Bricken komt nu eigenlijk niet meer voor, en mocht er alsnog een brick optreden, dan is hij vaak weer softwarematig te repareren. Mocht je toch een brick hebben, kijk dan eens in de OP van [HTC Desire Rooten & Custom ROM's (deel 1) voor oplossingen.

USB Brick

Er komt op dit moment nog wel eens een USB brick voor (voor een niet herkende SD kaart moet je de link naar deel 1 volgen). Mocht je daar last van hebben, dan kun je deze tutorial volgen. In het kort:
download deze update.zip en zet hem op je SD kaart. Flash hem in de recovery en het probleem is verholpen.


ADB
De Android SDK

Android heeft een Software Developers Kit (SDK). De SDK bevat een aantal tools die handig zijn voor ROM flashers.

Android Debug Bridge (ADB)
ADB is een commandline tool waarmee je met een via USB aangesloten mobiele telefoon kunt communiceren. Via de ADB Wireless app kun je overigens ook via je WIFI netwerk met de telefoon praten wat erg handig kan zijn.

Met ADB kun je veel en de volledige lijst met commando's vind je op developer.android.com. Hieronder worden beknopt 3 handige functies besproken.

Een applicatie installeren

Om een applicatie te installeren gebruik je het volgende commando.

code:
1
2
1
adb install <path_to_apk>


Files van en naar je mobiele telefoon kopiëren

Kopieren van het decice naar je computer:

code:
1
2
1
adb pull <remote> <local>


Kopieren van de computer naar je device:

code:
1
2
1
adb push <local> <remote>


Een voorbeeld van het versturen van het bestand foo.txt van je pc naar de sdkaart van je Desire:

code:
1
2
1
adb push foo.txt /sdcard/foo.txt/


Fastboot

Fastboot is een commandline tool welke je gebruikt voor het flashen van een bootanimatie, splash screen, HBOOT, recovery- of radio ROM. Fastboot werk net als ADB via je USB kabel. Ook nandroid backups kun je terugzetten met fastboot. Je kunt fastboot alleen gebruiken als de security van je Desire uit staat, het zogenaamde S-off.

Een volledige lijst en veel gebruikte fastboot commando's vind je in de cyanogenmod wiki.

Je kunt ook fastboot commander gebruiker voor je fastboot commando's.

Belangrijk

Voor het gebruik van ADB en fastboot hoef je niet de volledige SDK te installeren. Na het uitpakken van de SDK zip kun je deze tools al gebruiken. Een handleiding hiervoor vind je op theandroidsoul.com. USB drivers voor je Desire vind je in de SDK maar worden ook meegeleverd bij HTC Sync.
(ADB gedeelte gemaakt door Ma_rK)
Credits


FAQ

Is de Desire met Android versie 2.3.3 ook al te rooten?
Ja, dat kan met Revolutionairy, zie S-off.

Ik zit vast in hboot recovery mode, en geen enkele knop reageert! Wat nu?
Batterij eruit halen :)

Ik krijg een "Insufficient permissions error" in Linux!
./adb-linux kill-server
sudo ./adb-linux start-server
sudo ./recovery-linux.sh

Ik krijg de melding “Communications with phone unexpectedly interrupted". En nu?
Zet een vinkje bij USB-foutopsporing (menu>Toepassingen>Ontwikkeling>USB-foutopsporing) en "Charge only" als je hem aan de USB kabel hangt.

Windows en Linux voor een rootje? Moet dat nou?
Nee dat hoeft niet meer :P

Kan ik de rom van een Nexus one op mijn Desire laden?
Nee, de N1 en Desire hebben een verschillende kernel. Vooralsnog is dit dus niet mogelijk

Verlies ik mijn geliefde Sense interface?
Nee, je zult Sense niet verliezen na het rooten.

Heeft rooten invloed op mijn garantie, en kan ik de root ongedaan maken?
In beginsel zou het veranderen van software van een door jou aangeschaft product géén invloed mogen hebben op de garantie van in elk geval de hardwarematige aspecten van het toestel. In beginsel, omdat hierop natuurlijk ontelbaar veel nuances zijn aan te brengen, en een harde wettelijke basis en relevante jurisprudentie ontbreken op dit gebied, dus absolute zekerheid kan je helaas niet gegeven worden. Wat wél beschikbaar is, is een manier om het toestel naar stock (dus niet naar branded) te unrooten, en dit kun je wederom op Modaco lezen.Mocht je overigens écht in een clinch liggen met HTC over de garantie omdat je geroot hebt, PM mij (Obiter Dictum) hier maar even over; het lijkt me een erg interessante zaak om je wat juridische hulp mee te geven.

Ik (SpaceK33z) had laatst een defect aan mijn HTC Desire. Het beeldscherm bleef zwart. Eerst hoopte ik dat dit een gevolg was van het rooten, maar het bleek iets in de hardware te zijn. Omdat het beeldscherm zwart bleef, heb ik 'm blind ge-unroot en laten repareren door HTC. Ik kreeg 5 dagen later netjes mijn HTC terug met de nieuwste software zonder dat ik iets bij moest betalen. Unrooten heeft dus effect en er blijven waarschijnlijk geen sporen achter!


Terminologie


A2SD, A2SD+, Data2EXT, Data++, wat is het allemaal?
 • Froyo Apps2SD (F-A2SD): De standaardfunctie die sinds Froyo in Android zit slaat (een gedeelte van) een app op de standaard FAT32-partitie van je SD op. Voorwaarde is dat de app dit ondersteund. Soms zul je apps zelf moeten verplaatsen, maar indien de ontwikkelaar dit aangeeft kan deze ook standaard op SD geinstalleerd worden. Deze functie heeft geen ondersteuning voor widgets. Er blijft vaak nog veel achter op het intern geheugen.
 • Apps2SD (A2SD): Anders dan de Froyo A2SD-functie, gebruik van een EXT-partitie op je SD om je apps op te zetten. Alle apps worden automatisch op deze partitie geinstalleerd. Een app hoeft de Froyo A2SD dan ook niet te ondersteunen omdat dit voor de app gelijk is aan het intern geheugen.
 • Apps2SD+ (A2SD+): Hetzelfde als Apps2SD met als verschil dat ook de Dalvik-cache op de EXT-partitie van je SD word geplaatst. Omdat de Dalvik-cache meegroeit met het aantal apps kan Apps2SD+ nog meer intern geheugen besparen. Zoals de naam cache al suggereerd worden deze gegevens vaak aangesproken door Android. Een snelle SD (klasse 6 of hoger) is dan ook aangeraden.
 • Data2EXT (D2EXT): Data2SD of Data2Ext verplaatst de hele data-partitie van Android van intern geheugen naar SD waaronder je apps met bijbehorende opgeslagen gegevens en de Dalvik-cache. Dit zorgt voor nog meer ruimte op het intern geheugen, maar ook voor extra lees-/schrijfacties voor de SD. Sommige gebruikers verklaren dit dan ook trager dan A2SD+ zelfs met een snelle SD.
 • Data++: Doet hetzelfde als Data2EXT. Het laat echter je Dalvik-cache op het (snellere) interne geheugen staan. Daarbij herschikt het de partities van je intern geheugen om de Dalvik-cache meer ruimte te geven. Dit wordt gezien als de meest optimale methode van bovenstaande. Voor Data++ is echter wel S-Off voor nodig! (Credits voor Maranello)
Verwante topics
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1406714 "][HTC Desire] Rooten & Custom ROM's Deel 1[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1443106/0"][HTC Desire] Rooten & Custom ROM's - Deel 2[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1444568 "]Het Grote MIUI Topic[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1416532"]HTC Desire - Deel 6[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/33480473"][ABO] HTC Desire levertijden- en abonnemententopic[/url]
 • Problemen betreft de Desire: [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1408011//"]Roze kleuren en paars/roze gloed op de HTC Desire[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1404167"]Accessoires voor de HTC Desire[/url]
 • [TOPIC=1416242]Android Software & Discussie - Deel 7[/TOPIC]


Poll: Welke ROM gebruik jij?


CM7/CM7 Nightly's
MIUI
Oxygen
Ginger Villain
DevNull
Redux
Leedroid
Insertcoin
CoolSensation
Standaard geroote ROM
Anders

Ook een poll maken? Klik hier

[Voor 134% gewijzigd door janvanduschoten op 09-12-2011 10:44. Reden: ROM's bijgewerkt]

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Tijd voor deel 3 :)

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
Groentenboer schreef op woensdag 15 juni 2011 @ 21:55:
[...]
Ikzelf heb de OP van dit topic in combinatie met dit topic op XDA gebruikt.

[...]
Nee, dat is niet hetzelfde, vandaar dat ik daar de nadruk op had gelegd. Eigenlijk ieder topic op XDA adviseert om GParted (linux boot-cd) te gebruiken, maar ik heb met succes via windows EASEUS Partition Master gebruikt.

Heb eerst alle partities op de SD-kaart verwijderd (vergeet niet zeker te stellen dat je dit bij je SD-kaart doet, en niet op je lokale harde schijf...), toegepast, daarna een primaire FAT32 partitie aangemaakt van (totale_grootte_SD - 1GB)(even rekenen dus), en in de overgebleven ruimte (1GB dus) een primaire ext3 partitie met als label sd-ext aangemaakt.
Dan zal ik dit binnenkort ook maar weer proberen, bedankt! Was het bij jou dus ook het geval dat je je SD-kaart niet meer in je telefoon kon gebruiken, maar wel in je computer? En dat een andere SD-kaart wel werkt moet dus betekenen dat het wel aan deze ligt..

 • Hmmbob
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:58
marijni12 schreef op woensdag 15 juni 2011 @ 22:27:
[...]
Dan zal ik dit binnenkort ook maar weer proberen, bedankt! Was het bij jou dus ook het geval dat je je SD-kaart niet meer in je telefoon kon gebruiken, maar wel in je computer? En dat een andere SD-kaart wel werkt moet dus betekenen dat het wel aan deze ligt..
Ja, exact dat probleem. Android gaf aan de kaart niet te kunnen mounten, dus ik had het idee dat het daar wel aan moest liggen, want even daarvoor werkte hij nog perfect.
JP-tjuh schreef op woensdag 15 juni 2011 @ 22:25:
Je hebt gelijk. In mijn geval wat het wissen van de Linux en FAT32 partitie de oplossing. Weer 1 grote FAT32 partitie gemaakt, geformatteerd en alles werkt weer als een zonnetje! 8)
Dan is er bij het partitioneren waarschijnlijk iets misgegaan waardoor de indeling niet geheel volgens standaard was. De stappen die ik beschreef hebben bij mij gezorgd voor een werkende SD met extra ruimte voor de apps.

Sometimes you need to plan for coincidence


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 14-05 07:33
Wat gaat dat hard zeg, zo zitten we alweer in deel 3. Ben benieuwd wat er in de toekomst nog allemaal voor nieuws gaat langskomen :P

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10 Pro 256GB Ceramic / Xiaomi 13 Pro 256GB Ceramic


 • Terror
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:18
Geroot! En nu?
Gefeliciteerd met je Root toegang! Heel leuk allemaal, maar nu begint het feest pas echt. Je kunt nu alles aanpassen zoals jij wilt! Voordat je verder gaat, moet je eerst een custom ROM (= een aangepaste versie van de firmware op je telefoon) installeren; anders raak je je root kwijt.
Kan iemand me uitleggen hoe dat zit? Wat maakt dat die root acces automatisch weg gaat als ik mijn stock rom root? Wordt die elke x minuten gecontroleerd of zo?

Dell XPS M1530 (Red) | T8300 | 4 GB | 750 GB 7200 rpm | 8600m GT | Wifi N | 1440x900 LG | 9 Cells | Windows 8.1 Pro x64


 • DNA_Saint
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 21-05 19:17

DNA_Saint

Go Go Gadget Ondertitel!

wat is op dit moment nou de populairste rom? Is dat cyanogenmod? Of toch een andere.
Want nu ik weet dat de Desire geen update krijgt, wil ik toch maar eens gaan rooten...
Maar er zijn er zoveel en het heeft weinig nut om nu al alles uit te testen, als iedereen hier al zoveel ervaring heeft.

oftewel, welke rom is het meest populair?

Huub Huub Barbatruc!


 • Necrobic
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
DNA_Saint schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 01:57:
wat is op dit moment nou de populairste rom? Is dat cyanogenmod? Of toch een andere.
Want nu ik weet dat de Desire geen update krijgt, wil ik toch maar eens gaan rooten...
Maar er zijn er zoveel en het heeft weinig nut om nu al alles uit te testen, als iedereen hier al zoveel ervaring heeft.

oftewel, welke rom is het meest populair?
Misschien komt hij toch nog wel:

http://www.androidworld.n...lsnog-naar-de-htc-desire/

Ik heb alles, ik mag alles en ik kan alles.


 • Ghost Dog
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 26-05 12:44

Ghost Dog

FP ProMod

Paranoid Android

Ik had m'n Desire al geroot en CM7 geïnstalleerd zonder ext-partitie, maar nu wilde ik toch ook meer ruimte zonder ext, want ook met CM7 en meer App2SD mogelijkheden ging ik toch snel door de 147MB heen.

Daarom heb ik ook maar S-OFF gefixt dankzij AlphaRev en de koekoek2003nl guide, behalve dat ik geen bootable USB-stick heb gemaakt, maar alpharev.iso via VirtualBox heb gedraaid (nog makkelijker, kan ik tenminste de guides ernaast houden :P).

Ik heb de CM7R2 HBOOT erop gezet, met een ander splash screen (deze).
BAM! 288MB voor data! :*)

Colors relate to numbers relate to SOUND | Last.fm! | Band!


 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
jelmervos schreef op woensdag 15 juni 2011 @ 16:48:
[...]

Oxygen gebruikt een eigen geschreven A2SD script, niet de DarkTremor oid. Het script van Oxygen zet alleen de apps op de EXT partitite, dus niet de cache.
Als je ook de cache op EXT wilt, hier een aangepaste versie: http://forum.xda-develope...p?p=11688173&postcount=65
Mocht dat nog niet genoeg zijn, hier is een script die /data/data mount naar de EXT partitie: http://forum.xda-develope...p=14623648&postcount=3991 (deze gebruik ik niet, heb genoeg aan cache op EXT).

Wat ik meestal doe is dit soort scripts voor het flashen van een update in de zip van de ROM stoppen. Scheelt weer een handeling.
Ik heb zelf ook gezocht maar het werd niet echt duidelijk welke a2sd er gebruik van werd gemaakt en welke script ik nu moest gebruiken. Maar thanks. Heb nu voldoende ruimte beschikbaar. Dan maar iets trager.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • M4x
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 13-04 12:03
Ghost Dog schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 03:54:
Ik had m'n Desire al geroot en CM7 geïnstalleerd zonder ext-partitie, maar nu wilde ik toch ook meer ruimte zonder ext, want ook met CM7 en meer App2SD mogelijkheden ging ik toch snel door de 147MB heen.

Daarom heb ik ook maar S-OFF gefixt dankzij AlphaRev en de koekoek2003nl guide, behalve dat ik geen bootable USB-stick heb gemaakt, maar alpharev.iso via VirtualBox heb gedraaid (nog makkelijker, kan ik tenminste de guides ernaast houden :P).

Ik heb de CM7R2 HBOOT erop gezet, met een ander splash screen (deze).
BAM! 288MB voor data! :*)
Heb zelf op CM7 de app S2E (https://market.android.com/details?id=ru.krikun.s2e) gezet, sinds ik CM7 er op heb gezet en heel flink aantal apps nog altijd tegen de 60MB vrij

 • jelmervos
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
iCy schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 07:16:
[...]

Ik heb zelf ook gezocht maar het werd niet echt duidelijk welke a2sd er gebruik van werd gemaakt en welke script ik nu moest gebruiken. Maar thanks. Heb nu voldoende ruimte beschikbaar. Dan maar iets trager.
Heb gewoon wat gezocht in de Oxygen thread op XDA.
Heb je nu het tweede script gebruikt?

"The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted."


 • knights16
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 23:29
Met de oude roms, kon je middels *#*info#*#* onder battary ook zien hoelang deze in of uit de wake stand zit.
Met gingerbread 2.3.3 kan dit schijnbaar niet meer ?

weet iemand een app of een truuk om dit wel in te kunnen zien?

PVoutput


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
knights16 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 09:42:
Met de oude roms, kon je middels *#*info#*#* onder battary ook zien hoelang deze in of uit de wake stand zit.
Met gingerbread 2.3.3 kan dit schijnbaar niet meer ?

weet iemand een app of een truuk om dit wel in te kunnen zien?
In de app Mini Info zit wel die optie, zal vast ook wel; ergens in het menu van je telefoon staan. Mini info installeren,widget maken, aantappen op de widget, tap op de batterij en kies voor History.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • jelmervos
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
knights16 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 09:42:
Met de oude roms, kon je middels *#*info#*#* onder battary ook zien hoelang deze in of uit de wake stand zit.
Met gingerbread 2.3.3 kan dit schijnbaar niet meer ?

weet iemand een app of een truuk om dit wel in te kunnen zien?
Instellingen > Over telefoon > Accugebruik
Eventueel kun je daar op de grafiek klikken.

"The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted."


 • fulgore
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 25-05 13:43
B)

Xbox One GamerTag 'QuarterCask'


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Terror schreef op woensdag 15 juni 2011 @ 23:39:
[...]
Kan iemand me uitleggen hoe dat zit? Wat maakt dat die root acces automatisch weg gaat als ik mijn stock rom root? Wordt die elke x minuten gecontroleerd of zo?
Is een voutje in de OP. Was eerst zo, nu al lang niet meer. Bij deze gecorrigeerd :) Je kunt je toestel gewoon rooten en laten zoals hij is. Je kunt er ook voor kiezen om een apps2sd script te flashen (=installeren) op je standaard ROM icm een ext3 partitie op je sd kaart. Als je er zin in hebt kun je er ook een andere ROM op zetten, wat je zelf wilt, je bent nu de baas van je eigen toestel ;)

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • Pinin
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 05-05 21:45
De nieuwe OP is er niet bepaald overzichtelijker en strakker op geworden ;) wel kleuriger

There is no such thing as too much coriander.


 • Darkzell
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-05 12:44
Heb er nu bijna weken RCMix S v2.0 opstaan, maar ik ga zodra ik wat tijd vrij heb toch weer een andere rom flashen. Voornamelijk omdat dat nieuwe sense toch niet heel fijn werkt, en daarbij merk je gewoon dat het allemaal een stuk minder vloeiend gaat dan met CM7.

Nu twijfel ik dus tussen deze bijna stock GB-rom of toch maar weer CM7.

 • Lee245
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 16:26
Darkzell schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 12:42:
Heb er nu bijna weken RCMix S v2.0 opstaan, maar ik ga zodra ik wat tijd vrij heb toch weer een andere rom flashen. Voornamelijk omdat dat nieuwe sense toch niet heel fijn werkt, en daarbij merk je gewoon dat het allemaal een stuk minder vloeiend gaat dan met CM7.

Nu twijfel ik dus tussen deze bijna stock GB-rom of toch maar weer CM7.
Kan F1 GB ook 720p video opnemen? Ik draai nu Oxygen, maar de camera kan geen 720p video opnemen. Ook vind ik de camera app matig. Bij de stock HTC rom heb je een camerabeeld die het hele beeld in beslag neemt, maar bij Oxygen is dat niet het hele beeld maar een kleiner kader.

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Pinin schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 12:42:
De nieuwe OP is er niet bepaald overzichtelijker en strakker op geworden ;) wel kleuriger
Wat heeft de voorkeur, zoals nu of met andere/minder plaatjes qua achtergrond?

Edit: andere achtergronden gebruikt, dit is al rustiger...

[Voor 9% gewijzigd door janvanduschoten op 16-06-2011 14:22]

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • Buffalo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 15-05 10:56
Ik ben van plan om mijn Desire ook van een andere ROM te voorzien. Ik heb de allereerste generatie Desire, want ik heb hem vrijwel direct na de release in april vorig jaar in huis gekregen. Dus het probleem voor welk type ik heb is het probleem niet.

Ik wil wel het volgende weten: Hoe zit het met betaalde apps op mijn telefoon? Kun je die in zijn geheel backuppen zoals in de omschrijving bovenaan deze pagina staat? Of moet je ze daarna weer opnieuw aanschaffen?

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Shazam. Tegenwoordig kun je niet meer onbeperkt taggen, maar ik heb die app zo'n beetje vanaf het begin, en als je Shazam vanaf het begin hebt, geldt deze beperking niet.
Dus ook een app als Shazam zou ik graag weer terugwillen hoe die nu op mijn telefoon staat?

Dit is eigenlijk he enigste wat me niet echt duidelijk is. Mijn telefoon rooten e.d. lijkt me allemaal niet zo spannend.

Dus met andere woorden: Is het mogelijk via het backuppen, om alle apps terug te zetten als ik een nieuwe ROM heb geinstalleerd, zoals ze NU op mijn telefoon staan?

 • jelmervos
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Gekochte apps zijn gekoppeld aan je Google account. Je kunt ze dus gewoon weer opnieuw downloaden. De gegevens van de apps raak je wel kwijt. Deze zou je kunnen backuppen met bijvoorbeeld Titanium Backup (te gebruik na het rooten).

"The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted."


 • Pinin
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 05-05 21:45
janvanduschoten schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 13:47:
[...]


Wat heeft de voorkeur, zoals nu of met andere/minder plaatjes qua achtergrond?

Edit: andere achtergronden gebruikt, dit is al rustiger...
Beter *O*

There is no such thing as too much coriander.


 • Ghost Dog
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 26-05 12:44

Ghost Dog

FP ProMod

Paranoid Android

janvanduschoten schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 13:47:
[...]


Wat heeft de voorkeur, zoals nu of met andere/minder plaatjes qua achtergrond?

Edit: andere achtergronden gebruikt, dit is al rustiger...
Stuk beter zo inderdaad. :)
Lee245 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 12:52:
[...]


Kan F1 GB ook 720p video opnemen? Ik draai nu Oxygen, maar de camera kan geen 720p video opnemen. Ook vind ik de camera app matig. Bij de stock HTC rom heb je een camerabeeld die het hele beeld in beslag neemt, maar bij Oxygen is dat niet het hele beeld maar een kleiner kader.
Daar ben ik ook wel benieuwd naar, aangezien CM7 qua camera ook niet geweldig is, met name inderdaad de video-functie.

[Voor 46% gewijzigd door Ghost Dog op 16-06-2011 15:36]

Colors relate to numbers relate to SOUND | Last.fm! | Band!


 • Hmmbob
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:58
janvanduschoten schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 13:47:
[...]
Wat heeft de voorkeur, zoals nu of met andere/minder plaatjes qua achtergrond?

Edit: andere achtergronden gebruikt, dit is al rustiger...
Beter zo. Maar ik mis eigenlijk de InsertCoin ROM in de openingspost...

Sometimes you need to plan for coincidence


 • Brammel
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 19:53
Groentenboer schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 18:19:
[...]

Beter zo. Maar ik mis eigenlijk de InsertCoin ROM in de openingspost...
Net InsertCoin rom geinstalleerd, maar ik kan whatsapp niet meer in de market vinden...

Fixed, via google kwam ik er wel...

[Voor 6% gewijzigd door Brammel op 16-06-2011 19:03]


 • Brammel
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 19:53
Het lijkt toch alsof er iets vreemds met de market is. Zo kan ik bijvoorbeeld de androidworld applicatie ook niet meer vinden... Zit ik in de engelse app store te kijken of zo?

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 16-05 12:33
Fancy openingspost, mijn complimenten!

Ik ben nu bezig met die themas op CM7, heb de Lucid thema gekocht en mijn telefoon ziet er nu sexy uit, briljant :P (Wel nog een combinatie van de juiste widgets enzo uiteraard).

Nu nog wel een beetje klooien met verbruik, is naar mijn idee op dit moment nog wat te hoog (of mijn batterij gaat flink achteruit, vind alle roms veel verbruiken tegenwoordig)

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
jelmervos schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 08:54:
[...]

Heb gewoon wat gezocht in de Oxygen thread op XDA.
Heb je nu het tweede script gebruikt?
Eerste, dus A2SD+. Ik heb niet zo extreem veel applicaties dat ik DATA2SD nodig heb.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • stokmeister
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 21:41
ik draai gingervillain 2.5 maar mijn sd kaart werkt niet meer, nu wil ik de partities opnieuw indelen maar ik kan nergens in de instellingen vinden dat ik hem wil koppelen als diskdrive.
het lijkt mij dat het nog wel mogelijk is, ook in de notificatie balk staat niks zoals bij de originele rom.
iemand misschien een idee?

 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
stokmeister schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 21:23:
ik draai gingervillain 2.5 maar mijn sd kaart werkt niet meer, nu wil ik de partities opnieuw indelen maar ik kan nergens in de instellingen vinden dat ik hem wil koppelen als diskdrive.
het lijkt mij dat het nog wel mogelijk is, ook in de notificatie balk staat niks zoals bij de originele rom.
iemand misschien een idee?
Probeer het kaartje eens uit je telefoon te halen en hem vervolgens (dmv van adaptertje) in je computer te steken, en zo met bijv. EASEUS partition master het te doen.

 • stokmeister
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 21:41
ja thanks dat had ik er even bij moeten zetten ik heb dus geen adaptertje.
de eerste keer heb ik het ook met EASEUS partition master gedaan alleen dat is niet helemaal goed gegaan.
maar in de de instellingen van de rom zou toch moeten staan dat je hem moet kunnen in stellen als diskdrive.

 • Rub3s
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 27-05 10:10

Rub3s

+3 , omdat het kan

Bevindingen van de eerste keer rooten en een andere rom erop zetten (die f1 gingerbread om precies te zijn)

-Ik was een stap vergeten, namelijk dat je voor windows wat extra stappen moest verrichten door nog een extra driver te installeren. Gelukkig was unrevok3d geduldig en ging hij na een kwartier rustig door met rooten XD (lucky me =.= ).

-Ik kon de partitie niet aanmaken met Amon_ra: als ik de optie koos, en dat bevestigde etc, dan liep hij elke keer vast waar je de swap grootte moest kiezen. Dus dit heb ik alsnog met EASEUS gedaan.

-Voor het flashen moest ik in het menu van AMON_ra bij 'others' signature validation uitzetten. Anders kwam bij het flashen de volgende foutmelding: "E: wrong digest: blablabla - path op sd kaart - blablabla".

Misschien moet de tutorial een pietsje aangepast worden voor dat laatste punt, of ben ik de enige die dat moest doen?

En nog een vraag: waar staan normaal de contacten XD (ik heb een donkerbruin vermoeden waar die stonden)

 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
stokmeister schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 22:08:
ja thanks dat had ik er even bij moeten zetten ik heb dus geen adaptertje.
de eerste keer heb ik het ook met EASEUS partition master gedaan alleen dat is niet helemaal goed gegaan.
maar in de de instellingen van de rom zou toch moeten staan dat je hem moet kunnen in stellen als diskdrive.
Hm, ja, bij mij in m'n telefoon ben ik inmiddels teruggegaan naar de stock rom, maar hiermee kan ik ook nog steeds niet diskdrive gebruiken. De sd-kaart doet dus echt helemaal niks in m'n telefoon nu :P

 • Ghost Dog
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 26-05 12:44

Ghost Dog

FP ProMod

Paranoid Android

Rub3s schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 22:32:
-Voor het flashen moest ik in het menu van AMON_ra bij 'others' signature validation uitzetten. Anders kwam bij het flashen de volgende foutmelding: "E: wrong digest: blablabla - path op sd kaart - blablabla".

Misschien moet de tutorial een pietsje aangepast worden voor dat laatste punt, of ben ik de enige die dat moest doen?
Daar heb ik zelf nog geen last van gehad, nu m'n telefoon een keertje of 8 geflasht via recovery (radio, gapps, ROM, etc.).
Met S-OFF is dat allemaal wat makkelijker, want dan kan je ze gewoon vanaf de pc op je telefoon in FASTBOOT pushen. 8)
En nog een vraag: waar staan normaal de contacten XD (ik heb een donkerbruin vermoeden waar die stonden)
Als je je contacten hebt gesynchroniseerd met je Google profiel kan je ze via het synchronisatiemenu weer terugkrijgen door 'contacten synchroniseren' aan te zetten.
Anders kan je ze als .vcf exporteren naar SD, en weer importeren in je nieuwe ROM.

Colors relate to numbers relate to SOUND | Last.fm! | Band!


 • Rub3s
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 27-05 10:10

Rub3s

+3 , omdat het kan

hmmm ze stonden dus in het rom geheugen en niet op de sd kaart of sim kaart waar ik het verwacht had?

[Voor 13% gewijzigd door Rub3s op 17-06-2011 00:03]


 • bHm
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 15-12-2017
Ik heb nu leedroid op mijn desire staan en hiervoor had ik CM7.
Het nou valt het mij op dat ik het beste van 2 werelden wil.
Ik wil de nieuwste versie van android (2.3) + Sense.

Of in ieder geval, ik merkte met CM7 dat ik de widgets van sense meteen miste.
Vooral de "berichten", "mail" en "calendar" widgets.

Is er een custom rom die deze 2 dingen combineert?

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
bHm schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 00:45:
Ik heb nu leedroid op mijn desire staan en hiervoor had ik CM7.
Het nou valt het mij op dat ik het beste van 2 werelden wil.
Ik wil de nieuwste versie van android (2.3) + Sense.

Of in ieder geval, ik merkte met CM7 dat ik de widgets van sense meteen miste.
Vooral de "berichten", "mail" en "calendar" widgets.

Is er een custom rom die deze 2 dingen combineert?
Berichten --> Go SMS (vind ik beter dan de standaard van HTC)
Contacten --> Go Contacts
Mail --> Ik gebruik Touchdown voor mijn werk mail. Werkt ook beter dan de standaard HTC mail
Calendar --> Calwidget

Als interface heb ik AppLauncherPro

Het enige wat ik mis uit de HTC rom is dat automatisch koppelen van personen uit diverse applicaties zoals facebook en het normale adresboek.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • Hmmbob
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:58
marijni12 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 22:49:
[...]

Hm, ja, bij mij in m'n telefoon ben ik inmiddels teruggegaan naar de stock rom, maar hiermee kan ik ook nog steeds niet diskdrive gebruiken. De sd-kaart doet dus echt helemaal niks in m'n telefoon nu :P
Nogal wiedes dat als Android de SD-kaart niet herkent, je hem ook niet kan mounten als diskdrive |:(

Wat wel gaat lukken: zorgen dat "USB-foutopsporing" aangevinkt staat in je ROM, opnieuw opstarten in recovery mode (power + vol down), en dan "mount USB storage" kiezen in het menu "Mount and unmount partitions" (ervan uitgegaan dat je ClockworkMod Recovery hebt, bij Amon Ra moet je een soortgelijke optie zoeken). Je kaart wordt nu op het laagste niveau gemount en je kan hem dus gewoon benaderen als USB-stick vanuit windows. Nu kun je hem dus opnieuw partitioneren zoals ik eerder al beschreef.

Sometimes you need to plan for coincidence


 • henkieve
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 25-05 13:30
Groentenboer schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 09:30:
[...]

Nogal wiedes dat als Android de SD-kaart niet herkent, je hem ook niet kan mounten als diskdrive |:(

Wat wel gaat lukken: zorgen dat "USB-foutopsporing" aangevinkt staat in je ROM, opnieuw opstarten in recovery mode (power + vol down), en dan "mount USB storage" kiezen in het menu "Mount and unmount partitions" (ervan uitgegaan dat je ClockworkMod Recovery hebt, bij Amon Ra moet je een soortgelijke optie zoeken). Je kaart wordt nu op het laagste niveau gemount en je kan hem dus gewoon benaderen als USB-stick vanuit windows. Nu kun je hem dus opnieuw partitioneren zoals ik eerder al beschreef.
De manier die je aangeef staat ook goed beschreven op http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=907335
(dus eerst opstarten in recovery, daarna usb toggle en dan de windows tool, let op dat eerst alles fat is en dan maak je bij het achterste gedeelte ruimte vrij en daar maak je ext3 van.)

Zelf prefereer ik het partitioneren met amon ra.

 • henkieve
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 25-05 13:30
Ghost Dog schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 23:41:
[...]


Daar heb ik zelf nog geen last van gehad, nu m'n telefoon een keertje of 8 geflasht via recovery (radio, gapps, ROM, etc.).
Met S-OFF is dat allemaal wat makkelijker, want dan kan je ze gewoon vanaf de pc op je telefoon in FASTBOOT pushen. 8)


[...]


Als je je contacten hebt gesynchroniseerd met je Google profiel kan je ze via het synchronisatiemenu weer terugkrijgen door 'contacten synchroniseren' aan te zetten.
Anders kan je ze als .vcf exporteren naar SD, en weer importeren in je nieuwe ROM.
Vraag , kun je de radios en de andere apps dus gewoon allemaal flashen vanuit amonra recovery of moet je dan eerst beslist S-OFF instellen ???
Ik wil wellicht eens een andere radio inladen..

[Voor 3% gewijzigd door henkieve op 17-06-2011 10:26]


 • maukoo
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 18:39
Je kunt gewoon de .zip van de radio en andere .zips flashen in AmonRa ik heb dit zelf ook vaak zat gedaan. Denk er wel aan dat je batterij vol genoeg is want de telefoon uitvalt tijdens het flashen dan is het gebeurd met de pret.

[Voor 3% gewijzigd door maukoo op 17-06-2011 11:44. Reden: stukje vergeten mbt apps]


 • henkieve
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 25-05 13:30
maukoo schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 11:43:
Je kunt gewoon de .zip van de radio en andere .zips flashen in AmonRa ik heb dit zelf ook vaak zat gedaan. Denk er wel aan dat je batterij vol genoeg is want de telefoon uitvalt tijdens het flashen dan is het gebeurd met de pret.
Maukoo, double check omdat ik geen baksteen wil hebben, je kunt dus via amonra recovery zonder S-OFF te zijn je radio/ril ed flashen ?

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Jup, je kunt zonder s-off een ROM en radio flashen. S-off is voor de mensen die nog wat dieper in het systeem willen kunnen wijzigen zoals je Hboot indeling, splash screen, systeembestanden wijzigen met bijv. Root Explorer, etc. RIL flashen heb ik nog nooit gedaan, zie er ook niet het nut van in.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • Hmmbob
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:58
Ah, goede tip! Nu kijk ik toch regelmatig op XDA, maar deze heb ik gemist ;) Had me een hoop typwerk bespaart :+

Sometimes you need to plan for coincidence


 • StarC
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 21:58
Vanmorgen een uurtje MIUI geprobeerd maar het is toch niet zo snappy als CM7, de muziekspeler en camera waren wel heel mooi, evenals de dailer en de manier waarop de notifications/controls geregeld zijn. Nu weer terug op CM7, maar nu ik er zo over nadenk kan ik misschien wel MIUI + Launcherpro gebruiken.. iemand hier ervaring mee?

 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:49

sphere

Debian abuser

Ik heb geen zin meer om te wachten op HTC. Ik denk nu aan het volgende, een aangepaste HBOOT van alpharev, een ROM met Sense en dan apps wegdonderen die ik niet gebruik, en natuurlijk A2SD+ (oid). Welke apps van de Sense schil zijn de ruimte vreters?

[Voor 5% gewijzigd door sphere op 17-06-2011 14:42]

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


 • maukoo
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 18:39
henkieve schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 13:06:
[...]


Maukoo, double check omdat ik geen baksteen wil hebben, je kunt dus via amonra recovery zonder S-OFF te zijn je radio/ril ed flashen ?
janvanduschoten schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 13:09:
Jup, je kunt zonder s-off een ROM en radio flashen. S-off is voor de mensen die nog wat dieper in het systeem willen kunnen wijzigen zoals je Hboot indeling, splash screen, systeembestanden wijzigen met bijv. Root Explorer, etc. RIL flashen heb ik nog nooit gedaan, zie er ook niet het nut van in.
Ja dus. Zoals hij het zegt. Bedankt Jan! haha

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 16-05 12:33
StarC schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 13:45:
Vanmorgen een uurtje MIUI geprobeerd maar het is toch niet zo snappy als CM7, de muziekspeler en camera waren wel heel mooi, evenals de dailer en de manier waarop de notifications/controls geregeld zijn. Nu weer terug op CM7, maar nu ik er zo over nadenk kan ik misschien wel MIUI + Launcherpro gebruiken.. iemand hier ervaring mee?
Een dagje, maar ik vond vooral de MIUI instellingen erg irritant en hoewel een stuk snappier al, niet voldoende om mij te voorkomen terug te gaan naar CM7

 • stokmeister
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 21:41
Groentenboer schreef op vrijdag 17 juni 2011 @ 09:30:
[...]

Nogal wiedes dat als Android de SD-kaart niet herkent, je hem ook niet kan mounten als diskdrive |:(

Wat wel gaat lukken: zorgen dat "USB-foutopsporing" aangevinkt staat in je ROM, opnieuw opstarten in recovery mode (power + vol down), en dan "mount USB storage" kiezen in het menu "Mount and unmount partitions" (ervan uitgegaan dat je ClockworkMod Recovery hebt, bij Amon Ra moet je een soortgelijke optie zoeken). Je kaart wordt nu op het laagste niveau gemount en je kan hem dus gewoon benaderen als USB-stick vanuit windows. Nu kun je hem dus opnieuw partitioneren zoals ik eerder al beschreef.
dit heb ik geprobeerd, bij "mount USB storage" staat unmount als ik daar op klik veranderd er niks, mijn laptop herkent wel dat ik iets heb aangesloten maar dan zegt ie "plaats een schijf of een ander geschikt medium"
ik denk dat ik maar ff een adapter haal en hem via mijn laptop opnieuw indeel.

 • NoReseth
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 20:53
Als ik inlog op de android market via een web browser op bijv mijn laptop, dan kan ik per android device die ik gebruik zien wat voor apps er op staan. Ik dacht dat android deze automatisch zou terug sturen bij een wipe van je device ? Nu ben ik gisteren overgestapt van stock + root rom , naar gingerbread rom. Maar ik krijg mijn apps niet automatisch terug :(

Kan iemand mij uitlegggen hoe dit precies zit ?

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Misschien weer ten overvloede, maar als je je toestel unroot om de officiële OTA Gingerbread update van HTC installeren, de kans zeer groot is dat HTC de bootloader aanpast waardoor deze niet meer te rooten is met Unrevoked. Mijn advies is om een dagje te wachten na de update, dan staat exact dezelfde ROM geroot en wel op XDA en blijf jij de baas van je toestel, niet HTC.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • kraisky
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 19-05 15:26
Oxygen 2.1.4 is uit

Vergeet niet te wipen. Adam heeft een aantal dingen veranderd en adviseert een full wipe.

Dat wordt vanavond de nieuwe Oxygen HBOOT en 2.1.4 installeren *O*

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
OP bijgewerkt, paar ROM's erbij gezet, "custom rom installeren" gedeelte duidelijker en meer uitgeschreven met ook een gedeelte back-up maken. Mocht er nog iets uit de OP ontbreken wat er absoluut in moet staan, dan hoor ik het graag, ik ben volledig bedrijfsblind :)

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
Mijn SD-kaart werkt inmiddels weer. Had 'm even met een adaptertje in mijn macbook gedaan, partitie verwijderd, nieuwe gemaakt (met iPartition) en het loopt weer als een zonnetje :) (wat we hierbuiten dan weer net ff niet hebben...)

 • Lee245
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 16:26
kraisky schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 12:52:
Oxygen 2.1.4 is uit

Vergeet niet te wipen. Adam heeft een aantal dingen veranderd en adviseert een full wipe.

Dat wordt vanavond de nieuwe Oxygen HBOOT en 2.1.4 installeren *O*
Ik heb net naar 2.1.4 geupdate vanaf 2.1.3, maar:
1. De indicators van de power widget in the notification bar zijn verdwenen.
2. De data connection blijft de hele tijd aan staan. Alleen als ik hem in settings uit zet gaat hij uit, terwijl ik hem eerst gewoon met APN ON/OFF widget en Mini Info widget uit kon zetten. Als ik hem probeer uit te zetten bij Mini Info krijg ik de error "No APN configured".

Iemand suggesties? :'(

 • kraisky
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 19-05 15:26
Ik zie in de change log van Oxygen 2.1.4 wel het volgende:
 • Added option to hide status bar power widget indicator
Zit het niet onder de Oxygen Settings?

 • Lee245
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 16:26
kraisky schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 14:03:
Ik zie in de change log van Oxygen 2.1.4 wel het volgende:
 • Added option to hide status bar power widget indicator
Zit het niet onder de Oxygen Settings?
Ik had het ook al zien staan in de changelog, maar ik had helemaal over die optie heen gekeken bij Oxygen Settings. Ook al staat er in koeienletters "Hide Indicator" 8)7 Maar bedankt #1 = fixed :)

Nu 2 nog:
2. De data connection blijft de hele tijd aan staan. Alleen als ik hem in settings uit zet gaat hij uit, terwijl ik hem eerst gewoon met APN ON/OFF widget en Mini Info widget uit kon zetten. Als ik hem probeer uit te zetten bij Mini Info krijg ik de error "No APN configured".
Dit probleem had ik met 2.1.3 ook al, nadat ik mn homescreen had veranderd (qua icons, widgets, etc)

[Voor 31% gewijzigd door Lee245 op 18-06-2011 14:53]


 • Hmmbob
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:58
janvanduschoten schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 13:30:
OP bijgewerkt, paar ROM's erbij gezet, "custom rom installeren" gedeelte duidelijker en meer uitgeschreven met ook een gedeelte back-up maken. Mocht er nog iets uit de OP ontbreken wat er absoluut in moet staan, dan hoor ik het graag, ik ben volledig bedrijfsblind :)
InsertCoin CM7 HBOOT/STOCK Hybride ROM met Sense 2.1 en 3.0 elementen Ja Geen, vereist CM7 Hboot
Het onderstreepte deel is niet waar; je hebt twee versies van deze ROM. Een voor de stock-HBOOT, en een voor de CM7. Ik gebruikt de stock bijvoorbeeld.

Verwarrend ook dat Leedroid er 2x instaat, wellicht de versie-nummers erbij zetten? (Bijvoorbeeld v2.5.x en v3.0.x)

Sometimes you need to plan for coincidence


 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
Ik heb net CM7 op mijn telefoon gezet, alleen ik kan de market nergens vinden. Hoort dit?:P

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
marijni12 schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 14:43:
Ik heb net CM7 op mijn telefoon gezet, alleen ik kan de market nergens vinden. Hoort dit?:P
Ja, dat klopt :) Doet me er gelijk ook aan denken dat ik in de OP nog een stukje Cyanogenmod installatieinstructies moet zetten. Je flashed eerst CM7, direct daarna kun je Gapps flashen (zonder reboot, maar je kunt het nu ook nog doen) De Gapps zijn de Google apps zoals market etc. Na een reboot zou ik persoonlijk ook nog Darktremor apps2sd flashen, een goed apps2sd script.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • maukoo
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 18:39
marijni12 schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 14:43:
Ik heb net CM7 op mijn telefoon gezet, alleen ik kan de market nergens vinden. Hoort dit?:P
Heb je na de rom te hebben geflashed ook de Google Apps .zip geflashed?

Kijk anders ff hier: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Latest_Version

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Groentenboer schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 14:06:
[...]
Het onderstreepte deel is niet waar; je hebt twee versies van deze ROM. Een voor de stock-HBOOT, en een voor de CM7. Ik gebruikt de stock bijvoorbeeld.

Verwarrend ook dat Leedroid er 2x instaat, wellicht de versie-nummers erbij zetten? (Bijvoorbeeld v2.5.x en v3.0.x)
Gefixt&gefixt, bedankt voor je reactie ;)

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
janvanduschoten schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 15:03:
[...]


Ja, dat klopt :) Doet me er gelijk ook aan denken dat ik in de OP nog een stukje Cyanogenmod installatieinstructies moet zetten. Je flashed eerst CM7, direct daarna kun je Gapps flashen (zonder reboot, maar je kunt het nu ook nog doen) De Gapps zijn de Google apps zoals market etc. Na een reboot zou ik persoonlijk ook nog Darktremor apps2sd flashen, een goed apps2sd script.
Ik heb net even die Gapps op mijn SD gezet, moet ik gewoon naar de recovery en 'install zip from sdcard' - 'choose zip from sdcard' - 'gapps-gb-allemaalcijfertjes'?

 • Manu_
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 29-05 18:35
marijni12 schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 15:19:
[...]
Ik heb net even die Gapps op mijn SD gezet, moet ik gewoon naar de recovery en 'install zip from sdcard' - 'choose zip from sdcard' - 'gapps-gb-allemaalcijfertjes'?
Ja :)

 • mesm90
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 12:04
hoe zit het eigk met het geheugen dat je op je desire nog overhoudt nadat je cyanogenmod hebt geflashed?
of is er nog een D2sd versie ergens te vinden?
of nog betere een D2ext?

 • marijni12
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-05 11:18
Gelukt! :*)
Maar waarom zetten ze er dit niet standaard in? Ik schrok ook al gelijk toen ik mijn contacten niet vond :p

[Voor 28% gewijzigd door marijni12 op 18-06-2011 15:28]


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
mesm90 schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 15:27:
hoe zit het eigk met het geheugen dat je op je desire nog overhoudt nadat je cyanogenmod hebt geflashed?
of is er nog een D2sd versie ergens te vinden?
of nog betere een D2ext?
Je kunt een CM7 Hboot flashen als je S-off bent, en dat icm Darktremor apps2sd is meer ruimte dan dat je vol gaat krijgen. Dus geen D2se of d2ext, maar een CM7 Hboot. Hoe je die krijgt staat in de OP.
marijni12 schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 15:27:
[...]

Gelukt! :*)
Maar waarom zetten ze er dit niet standaard in? Ik schrok ook al gelijk toen ik mijn contacten niet vond :p
In de stable CM7 thread staat het niet(geen idee waarom), maar in de Nightly's wel.
There are no Google Apps bundled with CM ROMs, because Google asked Cyanogen to remove copyrighted apps, after flashing rom don't forget to flash Google Addon package if you want it.
Mag niet van Google.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • mesm90
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 12:04
janvanduschoten schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 15:51:
[...]


Je kunt een CM7 Hboot flashen als je S-off bent, en dat icm Darktremor apps2sd is meer ruimte dan dat je vol gaat krijgen. Dus geen D2se of d2ext, maar een CM7 Hboot. Hoe je die krijgt staat in de OP.
dus een nieuwe hboot?
word mijn telefoon hier niet langzamer van, of starten bepaalde apps dan niet langzamer?

edit1
want ik draai nu miui met d2ext (xpart) en sommig programma;s starten ontiegelijk traag op

edit2
ik heb al s-off is dit automatisch de goede h-boot dan?
ik heb het al gezien niet dus, ik moet een andere flashen, alleen zie ik weinig voordelen....

[Voor 23% gewijzigd door mesm90 op 18-06-2011 16:18]


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Het voordeel is, dat als je kiest voor een andere Hboot, dat je interne geheugen anders wordt ingedeelt, en je dus veel meer ruimte krijgt voor apps. In je huidige (stock) Hboot is er standaard 147MB voor apps over (maximaal) Neem je een aangepaste Hboot, de CM7 versie, dan heb je ineens 287 MB ruimte voor apps. Dit gaat niet ten koste van de snelheid omdat de apps op je interne geheugen komen te staan. Is het dan toch nog niet voldoende en krijg je een melding dat het geheugen opraakt, dan flash je Darktremors apps2sd script (uiteraard icm een ext partitie) en dat komen je apps ook gedeeltelijk op je ext partitie te staan.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • mesm90
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 12:04
hmmm dan wordt het verdubbeld, dat lijkt me wel wat :)

dus dat is eerst cyanogenmod 7 flashen en dan de hboot pas?
of eerst de hboot en dan cyanogenmod?

nu ik op de alpharev site kijke komt er nog een vraag omhoog,
moet ik weer de hboot utility downloaden om vervolgens de cm7 versie te installeren?

 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Als je nog geen CM7 hebt geflashed zou ik eerst de hboot doen en dan de nieuwe rom. Hoe je de Hboot kunt flashen staat in de TS, kan op diverse manieren.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


Anoniem: 245052

Hoelang duurt step 3 voor het S off maken via Alpharev eigenlijk?

 • mesm90
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 12:04
janvanduschoten schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 17:18:
Als je nog geen CM7 hebt geflashed zou ik eerst de hboot doen en dan de nieuwe rom. Hoe je de Hboot kunt flashen staat in de TS, kan op diverse manieren.
hmmm eerst maar cyanogenmod installeren en mn ext4 partitie verwijderen,
daarna de hboot, of geeft ie dan kuren?
want voor de hboot wordt aangegeven dat op mn data partitie belangrijke gegevens kunnen komen te staan...


oplossing al gevonden,
cyanogenmod flashen, ext4 weghalen, rom opstarten en afsluiten, hboot flashen, nog een keer cyanogenmod flashen... klaar

met die 287 mb, dan heb ik eigenlijk volop genoeg ruimte om weer naar sense terug te gaan lijkt me mijn apps nu gebruiken maar 224 mb...
of gaat dat eigk niet met een cm7 hboot?

[Voor 24% gewijzigd door mesm90 op 18-06-2011 17:35]


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 21:13

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Topicstarter
Nee, een sense rom past niet op die hboot,sense is 2 x zo groot.

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • stokmeister
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 21:41
ik heb mijn sd kaart weer aan de praat gekregen door hem met een adapter in mijn laptop opnieuw (beter) in te delen.
nu wil ik mijn gemaakte backup met titanium backup weer terug zetten maar dan krijg ik de melding dat mijn rom niet geroot is, wel apart want ik draai gewoon gingervillain 2.5.

 • RSD1982
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 17-05 08:24
Ik probeer al een weekje mijn Desire te unrooten en terug te gaan naar stock Desire Rom.
Ik heb RUU versie 1.02.10 maar krijg continu fout 170 bootloader probleem. Zie ik wat over het hoofd?
Is dit wel de nieuwste RUU versie? Zo nee welke heb ik dan nodig voor een Simlockvrije Desire uit Nederland

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 16-05 12:33
janvanduschoten schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 15:51:
[...]


Je kunt een CM7 Hboot flashen als je S-off bent, en dat icm Darktremor apps2sd is meer ruimte dan dat je vol gaat krijgen. Dus geen D2se of d2ext, maar een CM7 Hboot. Hoe je die krijgt staat in de OP.
Ja, dat heb ik dus niet gedaan, zodra ik darktremor flash kan ik geen grote market apps downloaden. (CM7 HBOOT). Dus daarom heb ik alleen die hboot en niet het script. Zou wel graag beide willen, iemand weet hoe ik dat fix? (Draai al een paar maanden met enkel de hboot en ruimte genoeg, maar vind het fijn om te weten :P)

 • Devil
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Devil

King of morons

janvanduschoten schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 08:19:
Misschien weer ten overvloede, maar als je je toestel unroot om de officiële OTA Gingerbread update van HTC installeren, de kans zeer groot is dat HTC de bootloader aanpast waardoor deze niet meer te rooten is met Unrevoked. Mijn advies is om een dagje te wachten na de update, dan staat exact dezelfde ROM geroot en wel op XDA en blijf jij de baas van je toestel, niet HTC.
Ik kijk er naar uit, de geroote stock rom. Lekker alle onnodige zooi eruit gooien, apps2sd+ erbij en draaien maar.

After all, we are nothing more or less than what we choose to reveal.


 • StarC
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 21:58
Cyleo schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 19:17:
[...]

Ja, dat heb ik dus niet gedaan, zodra ik darktremor flash kan ik geen grote market apps downloaden. (CM7 HBOOT). Dus daarom heb ik alleen die hboot en niet het script. Zou wel graag beide willen, iemand weet hoe ik dat fix? (Draai al een paar maanden met enkel de hboot en ruimte genoeg, maar vind het fijn om te weten :P)
Ik denk dat je met de fix die in dit topic onder "CM7 HBOOT with MIUI" staat er wel moet komen.

 • FezzFest
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Net oxygen 2.1.4 geïnstalleerd. Draait smooth, enkel is de autobrightness gek geworden: de helderheid verandert constant. Op xda zijn er nog meer mensen die er last van hebben. Terug naar af dus (restore nandroid oxygen 2.1.3 ;) ).

 • Lee245
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 16:26
FezzFest schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 21:50:
Net oxygen 2.1.4 geïnstalleerd. Draait smooth, enkel is de autobrightness gek geworden: de helderheid verandert constant. Op xda zijn er nog meer mensen die er last van hebben. Terug naar af dus (restore nandroid oxygen 2.1.3 ;) ).
Dat komt hierdoor :)
Added support to constantly increase/decrease screen brightness depending on light conditions

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FezzFest
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Dat is dan niet lekker uitgewerkt :N. In oxygen 2.1.3 werkt de autobrightness perfect. Never change a winning team.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Sleehond
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 22:56
Zelf kan ik deze heel erg aanbevelen:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1079469

Eigelijk een beetje hetzelfde als Oxygen heb ik het idee. Ben erg tevreden met deze ROM. Zo kaal als het maar kan, geen troep erop (mag je zelf lekker doen). Draait ontzettend snel inclusief launcherpro en de batterijduur is echt perfect. Ik redt, met laag/normaal gebruik er gemakkelijk 2 dagen mee.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • brabbelaar
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 02-05 18:23
Als ik een custum rom ga installeren, raak ik dan mijn woordenboek kwijt? Dwz, ik heb nu van die mooie tekstvoorspelling in meerdere talen op m'n sense keyboard. wanneer ik CM7 installeer, is dit tekstvoorspelling er dan nog?

Tweede vraag, wat gebeurd er met m'n betaalde apps, kan ik die opnieuw downloaden of terugzetten van backup?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Sleehond
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 22:56
brabbelaar schreef op zondag 19 juni 2011 @ 12:03:
Als ik een custum rom ga installeren, raak ik dan mijn woordenboek kwijt? Dwz, ik heb nu van die mooie tekstvoorspelling in meerdere talen op m'n sense keyboard. wanneer ik CM7 installeer, is dit tekstvoorspelling er dan nog?

Tweede vraag, wat gebeurd er met m'n betaalde apps, kan ik die opnieuw downloaden of terugzetten van backup?
Apps waarvoor je betaald hebt in de market, kun je gewoon weer terugdownloaden. De market houdt bij welke applicatie jij gekocht hebt, die gekoppeld staat aan je gmail en wat je ook met je toestel zou doen, hij laat altijd de aangeschafte applicaties zien en kan je dus zo weer terugzetten. Wel verstandig om voor bepaalde applicaties een backup te maken wil je bijvoorbeeld de voortgang van een spel niet verwijderen.

Over je vraag m.b.t. woordenboek heb ik helaas geen antwoord, eigenlijk geen idee hoe dat zit. Verwacht eigenlijk wel dat je dat kwijt bent hoor. De vraag is dus of je het kan backuppen...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
FezzFest schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 21:50:
Net oxygen 2.1.4 geïnstalleerd. Draait smooth, enkel is de autobrightness gek geworden: de helderheid verandert constant. Op xda zijn er nog meer mensen die er last van hebben. Terug naar af dus (restore nandroid oxygen 2.1.3 ;) ).
Werkt in die versie de feature waarbij het indrukken van de volumeknoppen ervoor zorgt dat je van muzieknummer kan switchen? Ik zie in de changelog wel iets staan, maar ik zou graag concreet bevestigd zien dat die feature werkt, aangezien deze voor mij het belangrijkst is in een custom rom, en ik op XDA alleen maar vage antwoorden krijg :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FezzFest
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Werkte al in 2.1.3. Bij Oxygen Settings "Volume button music configuration" aanvinken. Je moet de volume toesten wel lang indrukken, anders regel je enkel het volume (1 à 2 sec).

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 86020

Ik draai ook Oxygen 2.1.4, maar heb geen last van dat autobrightness gedoe. Ik gebruik er GOLauncher bij. Heerlijke launcher.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jelmervos
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
kraisky schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 12:52:
Oxygen 2.1.4 is uit

Vergeet niet te wipen. Adam heeft een aantal dingen veranderd en adviseert een full wipe.

Dat wordt vanavond de nieuwe Oxygen HBOOT en 2.1.4 installeren *O*
Net hetzelfde gedaan, nieuwe Oxygen HBOOT en 2.1.4 ROM.
Werkt allemaal weer super!

Wat ik mensen kan aanraden die Titanium Backup gebruiken: installeer eerst al je apps weer via markt/appbrain en doe per app een restore met Data Only, natuurlijk alleen van de apps die belangrijke data hebben voor je. Zorg er wel voor dat het om dezelfde app versie gaat.

"The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 22:32

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Net m'n Desire geroot, met Amon Ra recovery. Nu ben ik bezig om een ext partitie te maken op m'n microSD, maar die Amon Ra reageert amper/niet op m'n volume keys/trackball. Klikken met trackball reageert hij wel op, maar omhoog/omlaag amper :? :/

Hoe kan dat nou weer, en hoe fix ik dat? Build: RA-desire-v2.0.0

[Voor 13% gewijzigd door ThinkPad op 19-06-2011 15:51]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jelmervos
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
ThinkPadd schreef op zondag 19 juni 2011 @ 15:50:
Net m'n Desire geroot, met Amon Ra recovery. Nu ben ik bezig om een ext partitie te maken op m'n microSD, maar die Amon Ra reageert amper/niet op m'n volume keys/trackball. Klikken met trackball reageert hij wel op, maar omhoog/omlaag amper :? :/

Hoe kan dat nou weer, en hoe fix ik dat? Build: RA-desire-v2.0.0
Vreemd, ik gebruik RA-desire-v2.0.1 al een hele tijd en heb dit probleem niet. Besturing met de trackball is wel wat behelpen, reageert soms wat te goed. Volume up/down werkt volgens mij niet.
Misschien heb je een hardware probleem met je trackball?

[Voor 4% gewijzigd door jelmervos op 19-06-2011 16:58]

"The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Buffalo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 15-05 10:56
Wie kan mij snel antwoord geven op de volgende vraag: Ik heb zojuist mijn Desire geroot met de Amon-Ra RA-desire-v2.0.0.

Daar zou volgens de features o.a. een Kernel update inzitten, ik zie nu echter dat ik nog de oude Kernel heb van voor het rooten?

Zie ik iets over het hoofd? De root lijkt wel goed gegaan te zijn, want ik zie nu wel de custom recovery, als ik Volume Down + Power indruk?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jelmervos
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Buffalo schreef op zondag 19 juni 2011 @ 17:36:
Wie kan mij snel antwoord geven op de volgende vraag: Ik heb zojuist mijn Desire geroot met de Amon-Ra RA-desire-v2.0.0.

Daar zou volgens de features o.a. een Kernel update inzitten, ik zie nu echter dat ik nog de oude Kernel heb van voor het rooten?

Zie ik iets over het hoofd? De root lijkt wel goed gegaan te zijn, want ik zie nu wel de custom recovery, als ik Volume Down + Power indruk?
Bedoel je de kernel van de recovery of de kernel van je ROM?
Rooten en een recovery installeren zal je geen andere ROM kernel geven.
De recovery zelf heeft ook een kernel, daar is weinig aan te doen.

"The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mac1987
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22:22
Ik heb sinds kort mijn telefoon geroot en Gingervillain 2.5 erop gezet. Nu zegt Villain Setup dat GV 2.6 uit is en ik kan updaten. Werkt zo'n update via Villain Setup hetzelfde als wanneer je zelf een compleet nieuwe ROM installeert? In andere woorden, kan ik na de update weer al mijn programma's gaan installeren en mijn homescreens in gaan stellen of blijven die dingen behouden?

[Voor 4% gewijzigd door mac1987 op 19-06-2011 17:44]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Buffalo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 15-05 10:56
jelmervos schreef op zondag 19 juni 2011 @ 17:38:
[...]

Bedoel je de kernel van de recovery of de kernel van je ROM?
Rooten en een recovery installeren zal je geen andere ROM kernel geven.
De recovery zelf heeft ook een kernel, daar is weinig aan te doen.
Hm, dit staat in de changelog op XDA: Updated kernel to 2.6.35 (SLCD and AMOLED are now both supported).

Mijn huidige Kernel is 2.6.32.15-gf5a401chtc-kernel@and18-2 #1 Via Instellingen -> Over de telefoon -> Software info oid.

Maar is dat dan toeval dat die versienummers opvolgend zijn?

EDIT: Volgens mij heb ik toch geen rootoegang :? Ik heb net Titanium Backup geïnstalleerd, maar die zegt nu dat er geen Root toegang is.

Iemand enig idee wat er fout gegaan kan zijn? Ik heb alle stappen om te rooten (Beschreven in de openingspost) gedaan. Alles is gegaan zoals beschreven stond??
Ik begrijp er niks van.

[Voor 20% gewijzigd door Buffalo op 19-06-2011 18:07]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vroem
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:47
mac1987 schreef op zondag 19 juni 2011 @ 17:43:
Ik heb sinds kort mijn telefoon geroot en Gingervillain 2.5 erop gezet. Nu zegt Villain Setup dat GV 2.6 uit is en ik kan updaten. Werkt zo'n update via Villain Setup hetzelfde als wanneer je zelf een compleet nieuwe ROM installeert? In andere woorden, kan ik na de update weer al mijn programma's gaan installeren en mijn homescreens in gaan stellen of blijven die dingen behouden?
Je kunt downloaden via de setup van GV. Daarna kun je inderdaad gewoon op install drukken waarna de nieuwe versie wordt geinstalleerd.

Zorg wel voor een Nandroid backup just in case...

Wipen hoeft niet, mag wel maar dan zijn alle instellingen weg.

[Voor 108% gewijzigd door Vroem op 19-06-2011 22:37]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Buffalo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 15-05 10:56
Vroem schreef op zondag 19 juni 2011 @ 18:21:
[...]


Je kunt downloaden via de setup van GV. Daarna kun je inderdaad gewoon op install drukken waarna de nieuwe versie wordt geinstalleerd.

Zorg wel voor een Nandroid backup just in case...

Wipen hoeft niet, mag wel maar dan zijn alle instellingen weg.
Sorry dit gaat me even te snel!

Waar staat GV voor?

De zin daarna snap ik niet helemaal.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 16-05 12:33
StarC schreef op zaterdag 18 juni 2011 @ 21:10:
[...]


Ik denk dat je met de fix die in dit topic onder "CM7 HBOOT with MIUI" staat er wel moet komen.
Top, voor mensen die er ook naar op zoek zijn, deze link:
http://www.mediafire.com/?o9n4o0jrci74yg0
Pagina: 1 2 3 ... 27 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee