Toon posts:

GoT op je mobiel

Acties:

 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
Het lukt mij nooit om tekst te copy/pasten in m'n Facebook app :+

Waanzinnig irritant

 • laurens0619
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 09:07
NMe schreef op donderdag 22 december 2011 @ 13:38:
[...]

Nee hoor. Sterker nog, heel veel "native apps" zijn gewoon browserschermpjes zonder adresbalk. Facebook en Twitter voor Android bijvoorbeeld. Native apps gaan steeds en steeds meer naar een raamwerkje om een website heen en dat zal ook nog wel aanhouden.

[...]

Kunnen browsers (in elk geval op Android) ook.
De browsers op Android <3.0 gebruiken voor het rendereren nog geen hardware ondersteuning. Webapps op de huidige devices zijn daarom nog niet net zo soepel als native apps momenteel. Maar ben het met je eens dat het wel de toekomst is (voor zulke apps).

Facebook wil ik nu niet direct een voorbeeld noemen van een goede webapp maar dat ligt meer aan facebook dan het feit dat het onderwater een webapp is.

Belangrijk is het verschil tussen webapps en wannabe native apps through webapps (http://www.html5rocks.com/en/mobile/nativedebate.html).

jQuery mobile is hier een mooi voorbeeld van. Met jQuery mobile proberen ze een echte app na te bootsen. Visueel ziet het er leuk uit maar de doelstelling is compleet verkeerd. Het schokt en werkt toch net niet zo lekker als een echte app. Zulke functionaliteiten moet je daarom ook niet proberen na te bootsen.

Over de camera:
Foto uploaden zal je in Android wel lukken. Praten we over gebruiksvriendelijkheid dan wil je ook direct een foto kunnen maken en deze uploaden. Dat gaat je niet lukken uit de browser (behalve met Flash, maar geen idee hoe camera support vanuit de mobiele flash is)

[Voor 10% gewijzigd door laurens0619 op 22-12-2011 14:06]

CISSP! Drop your encryption keys!


 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

laurens0619 schreef op donderdag 22 december 2011 @ 14:03:
[...]

Over de camera:
Foto uploaden zal je in Android wel lukken. Praten we over gebruiksvriendelijkheid dan wil je ook direct een foto kunnen maken en deze uploaden. Dat gaat je niet lukken uit de browser (behalve met Flash, maar geen idee hoe camera support vanuit de mobiele flash is)
Ondersteuning voor camera-invoer: ontwikkelaars kunnen camerafunctionaliteit direct in websites integreren
Het kán dus wel. :P

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • JvS
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 03-12 19:24

JvS

Ik heb hem zelf ook

magnifor schreef op woensdag 30 november 2011 @ 17:25:
[...]


Wat ik mij gewoon afvraag is waarom het zo lang duurt dat GoT fatsoenlijk op de mobiele telefoon te bekijken is. Er wordt al een tijdje naar gevraagd en als andere sites dat hebben waarom tweakers niet? Leuk dat men bezig is met een leuke touch interface maar ik prefereer gewoon een goed werkende mobiele template voor het forum. Voor zover ik begrijp liggen er plannen op tafel maar is er niets concreet. Zal mij niet verbazen als we straks een jaar verder zijn en nog steeds geen mobiele template hebben.
Wat mij betreft heeft tweakers.net hier in de laatste vijf jaar de plank echt behoorlijk mis geslagen. De planning voor een mobiele layout (destijds nog een PDA layout) is er schijnbaar al sinds 2003. Sinds 2006-2007 wordt er vanuit de community steeds luider om geroepen en vanaf 2009 is het eigenlijk van de zotte dat er geen fatsoenlijke mobiele site met forum is.

Plannen waren er altijd wel. Maar ik denk dat een of enkele bepalende figuren binnen tweakers.net gewoon een andere prioriteit hebben gehad (wat naar mijn mening wel vreemd is). Mobiel zou niet nodig zijn, zou amper gebruikt worden, zou lastig zijn (detecteren of een site mobiel geserveerd moet worden enzo, banners zou een probleem zijn), geen geld opleveren, duur zijn om te devven en weet ik veel wat meer.

Hopelijk ligt die prio nu anders. Er is de laatste vier jaar wel flink een plank mee misgeslagen. Tweakers.net is op mobiel gebied echt een trendvolger geworden.

 • crisp
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Het is niet zozeer een gebrek aan prioriteit geweest, maar ook simpelweg een gebrek aan developmentcapaciteit. We hebben pas dit jaar ons developmentteam kunnen opschalen naar een formaat dat beter past bij de wensen en ambities van Tweakers.net. Daarmee is er (eindelijk) ook plek gekomen voor mobile development op de roadmap en we hopen daar dus volgend jaar echt een slag mee te slaan :)

Intentionally left blank


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Maar wordt de 'developmentcapaciteit' nu ingezet voor gewoon een mobiele site, of weer via apps?

Laatste #10 plan wordt enkel Android en iOS genoemd, maar WP7 loopt qua app nog bizar achter qua opties en features voor zelfs de frontpage. In geval van apps kan ik dus rustig nog 1-2 jaar wachten voordat er uberhaubt iets mogelijk gaat worden. Snap ik best dat er meteen vette stoere features inmoeten (direct uploaden, notifications etc), maar begin bij de basis die al bijna 10 jaar mist.. maak uberhaubt een normale mobiele weergave.

We gaan over goed jaartje richting 10 jaar sinds de eerste (werkende, zover ik de screenshots van spider kan herinneren) mobiele versie die haalbaar was, dus bijna 10 jaar later is mobiel browsen op het forum nog steeds niet mogelijk (of absoluut niet gebruiksvriendelijk - daar nog steeds geen sessie-afhankelijke instellingen gebruikt kunnen worden, de oudere layouts werken mobiel toch beter).

[Voor 29% gewijzigd door SinergyX op 27-12-2011 13:25]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • supersnathan94
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 23-11 20:56
Laatste #10 plan wordt enkel Android en iOS genoemd, maar WP7 loopt qua app nog bizar achter qua opties en features voor zelfs de frontpage.
dan heb je zeker de iOS app niet gezien. ik kan een reactie alleen aanklikken als deze te lang is om in het standaard hokje te staan en dat is een probleem, want het lijkt erop dat dat standaard hokje gewoon een afbeelding is, want alle links in korte reacties werken niet. de links in de langere reacties worden geopend in het hokje dat je ziet als je het aanklikt wat prima is voor tekst maar niet voor sites. Je houd namelijk nog maar een kwart over van je beeldscherm. Bovendien is er geen enkele manier van filtering mogelijk (via het modsysteem), kan je je eigen modscores niet zien, is het niet mogelijk om DM's te lezen, is er geen mogelijkheid voor de V&A pagina's, kan je helemaal niets met de geïntegreerde twitter optie, zijn er constant crashes na het plaatsen van een reactie (waardoor die reactie ook niet eens geplaatst wordt), is er geen forum optie, kan er niet gesorteerd worden op categorie (mobiel, internet, TV, hacks, enz).

eigenlijk is het enige handige aan de app de pricewatch. die is wel goed uitgedacht, met zoekoptie en gedetailleerde specs net als op de website. het staat daarom totaal niet in verhouding met de kwaliteit van de rest van de app, want die is gewoon bagger. ik vind het een beetje jammer dat een technologie site (die heel veel artikelen over mobiele ontwikkelingen en apps heeft) niet eens een fatsoenlijke app heeft terwijl de meest simpele apps prachtig soepel lopen ed.

ik vind dit echt heel erg jammer, want ik doe veel op de V&A, maar op mijn iPod is dit niet goed te doen. heel veel probleempjes die hierboven beschreven zijn, zijn kinderlijk eenvoudig op te lossen. gewoon een rediredt naar safari i.p.v. openen in eigen venster bijvoorbeeld.

 • crisp
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

SinergyX schreef op dinsdag 27 december 2011 @ 13:23:
Maar wordt de 'developmentcapaciteit' nu ingezet voor gewoon een mobiele site, of weer via apps?
Beide :) We hebben het beheer en onderhoud van onze apps (iOS en Android) in eigen beheer genomen; we hopen hiermee sneller en beter verbeteringen te kunnen doorvoeren.

Aan de andere kant blijven het apps en kunnenzullen deze simpelweg nooit de volledige functionaliteit bieden die de site zelf wel biedt. De huidige site verbeteren specifiek voor mobiele devices (dus niet per-sé een mobiele site) staat ook op onze lijst.
Laatste #10 plan wordt enkel Android en iOS genoemd, maar WP7 loopt qua app nog bizar achter qua opties en features voor zelfs de frontpage.
De WP app is niet van ons, en vooralsnog liggen er volgens mij geen plannen voor een eigen WP app...

Intentionally left blank


 • Gonadan
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 09:56

Gonadan

Admin Foto & Video
BtM909 schreef op maandag 05 december 2011 @ 13:43:
Leg eens uit welke interne functies je zou willen die niet al in een webapp kunnen en toegevoegde waarde hebben voor GoT :)
Hier wil ik nog wel op inhaken, ik zie namelijk legio voordelen van een app die je niet zomaar kunt maken met een website.

De menuknop bevat de onderdelen als categorieën, myreact, active topics, DM's, bookmarks e.d. De zoekknop start de zoekfunctie van GoT. Vasthouden van een post geeft een contextmenu met reageren, citeren of modtools (kan je vanaf de plee modden). Een 'swipe' naar links of rechts bladert door het topic.

Zo kan je nog wel even doorgaan, je kunt qua gebruikerservaring veel meer doen. Of je die extra mogelijkheden de investering waard vindt is een geheel andere discussie, maar je kunt met een app echt wel meer dan met een mobiele website.

Voor nu ben ik al intens gelukkig met een mobiel template, gewoon een wat compactere versie maakt al dat het GoT'en veel lekkerder gaat. Een app lijkt me dan meer iets voor als er tijd over is. ;)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Daniel
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 09:17

Daniel

Kapitein NCC-1701
We zijn hier ook zelf absoluut niet tevreden over en mobiel krijgt op de planning voor 2012 dan ook aanzienlijk meer prioriteit en capaciteit toebedeeld. We gaan onder andere de weergave van reacties in de apps flink verbeteren, video een betere plek geven en het forum mobiel toegankelijk maken. Verder voeren we een tweesporenbeleid waarbij we enerzijds native apps maken voor de belangrijkste platforms (dat zijn nu Android en iOS) en anderzijds ook een web-app/template zullen ontwikkelen die universeel bruikbaar is en de basisfunctionaliteit biedt. Over de gehele loop van 2012 zullen deze zaken uitgerold gaan worden maar planningen zijn flexibel, dus wat precies wanneer gedaan wordt kan nog wijzigen :)

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Gonadan schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:00:
Hier wil ik nog wel op inhaken, ik zie namelijk legio voordelen van een app die je niet zomaar kunt maken met een website.
Maar kan je aan de andere kant ook legio nadelen van een app opnoemen, met de belangrijkste toch wel de platform-afhankelijkheid.

Dan ben ik blij dat ze voor een en/en gaan ipv een of/of situatie, zolang er maar geen voortrekkerij gaat komen tussen deze 2 groepen of binnen een groep onderling.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Gonadan schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:00:
[...]

Hier wil ik nog wel op inhaken, ik zie namelijk legio voordelen van een app die je niet zomaar kunt maken met een website.

De menuknop bevat de onderdelen als categorieën, myreact, active topics, DM's, bookmarks e.d. De zoekknop start de zoekfunctie van GoT. Vasthouden van een post geeft een contextmenu met reageren, citeren of modtools (kan je vanaf de plee modden). Een 'swipe' naar links of rechts bladert door het topic.
Die dingen kun je ook allemaal maken als de app in feite gewoon de webversie van het forum is met een raamwerkje eromheen dat die functies die je noemt afvangt. Dát werkend houden is veel eenvoudiger dan een complete app up to date houden.

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Gonadan
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 09:56

Gonadan

Admin Foto & Video
SinergyX schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:36:
Maar kan je aan de andere kant ook legio nadelen van een app opnoemen, met de belangrijkste toch wel de platform-afhankelijkheid.
Dat is dan ook het enige serieuze nadeel wat ik kan bedenken, namelijk dat het extra werk is.
Dan ben ik blij dat ze voor een en/en gaan ipv een of/of situatie, zolang er maar geen voortrekkerij gaat komen tussen deze 2 groepen of binnen een groep onderling.
Eens.
NMe schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:38:
Die dingen kun je ook allemaal maken als de app in feite gewoon de webversie van het forum is met een raamwerkje eromheen dat die functies die je noemt afvangt. Dát werkend houden is veel eenvoudiger dan een complete app up to date houden.
Maar dan moet je er dus wel een app van maken. Dat is dus wat een app als meerwaarde biedt.

Je vroeg naar voordelen die een app kan bieden, niet naar voordelen die een complete app boven een raamwerk app zou hebben. Dan praat je namelijk over de manier waarop je een app maakt, niet over de keuze of je een app maakt of niet. :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Hooglander1
 • Registratie: september 2003
 • Niet online

Hooglander1

Zot intellegent

Volgens mij zijn de voordelen die jij noemt ook wel te doen met app. Swipen, context menu's e.d. kunnen volgens mij ook wel met een mobiele website tegenwoordig.

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


 • Zeror
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 03-12 13:08

Zeror

Ik Henk 'm!

Een combinatie kan toch ook? Een app die als browser functioneert voor een mobiele site. Op die manier kan eenvoudig je site en dergelijke updaten, terwijl de navigatie (naar Myreact, prefs, etc..) via de app zelf gebeurd.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • Gonadan
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 09:56

Gonadan

Admin Foto & Video
Rakkerzero schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:55:
Een combinatie kan toch ook? Een app die als browser functioneert voor een mobiele site. Op die manier kan eenvoudig je site en dergelijke updaten, terwijl de navigatie (naar Myreact, prefs, etc..) via de app zelf gebeurd.
Dat is precies wat NMe bedoelt, een mooie middenweg als je toch de voordelen van een app wilt, maar het gemak en investering qua onderhoud van een mobiele website. De haalbaarheid daarvan weet ik niet, maar dat hoeven we hier ook niet te bespreken.

Verder wilde ik geen discussie starten, alleen aangeven dat een app nog zeker voordelen kan bieden boven enkel een mobiele website. :)
Hooglander1 schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:48:
Volgens mij zijn de voordelen die jij noemt ook wel te doen met app. Swipen, context menu's e.d. kunnen volgens mij ook wel met een mobiele website tegenwoordig.
Contextmenu kan wel. Swipe input, menuknop, zoekknop allemaal niet.

[Voor 19% gewijzigd door Gonadan op 10-01-2012 11:04]

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Een app zal ook rekening moeten houden met content, plaatjes, links, spoilers, video's en ander mut wat standaard in een bericht kan worden geplaatst. Mobiele site volgt gewoon dezelfde code, mist de app hierin wat opties dan kunnen de extra features en gebruikergemakken nog zo leuk zijn, maar zal je toch uiteindelijk via de mobiele site gaan werken.

Ik zie ook zeker voordelen voor een app, mits wel de standaard GoT featueres ondersteund worden en dit dan ook cross-platform wordt gedaan. In dat geval is mijn grootste nadeel van een app al meteen: Ik heb WP7.
Rakkerzero schreef op dinsdag 10 januari 2012 @ 10:55:
Een combinatie kan toch ook? Een app die als browser functioneert voor een mobiele site. Op die manier kan eenvoudig je site en dergelijke updaten, terwijl de navigatie (naar Myreact, prefs, etc..) via de app zelf gebeurd.
Dan zit je dus nog met je platform, de site zelf zou dan ook al deze navigatie moeten hebben, dat het nu van de app dan weer wat overbodig maakt.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Seaborz
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 08:39
Misschien een beetje offtopic.

Ik had hier ooit uit iemand zijn signature een linkje gehaald naar Got, maar dan geoptimaliseerd voor smartphones. Je kan hier alleen maar mee browsen, maar ik vond hem wel extreem handig. Ik moest nu mn telefoon resetten en ben hem dus kwijt. (jaja backup |:( )
Als iemand enig idee heeft welke site ik bedoel dan hoor ik dat graag.

Ik heb heel internet al doorzocht. Er word wel over gepraat, maar nergens een linkje gegeven.

bedankt alvast. :>

 • soczol
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 03-12 20:12

soczol

Doet iets met domotica


 • Seaborz
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 08:39
:D ja dat is hem. thanks

 • Geckoo
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 03-12 17:22

Geckoo

Good news everyone

met die link kan je volgens mij niet inloggen toch?

Professor Hubert Farnsworth: Shut up friends.
My internet browser heard us saying the word Fry and it found a movie about Philip J. Fry for us. It also opened my calendar to Friday and ordered me some french fries.


 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Nee, gelukkig niet. Nou vertrouw ik de maker van die site wel, maar het zou nogal wat zijn als mensen daar in konden loggen en daarmee eigenlijk hun accountgegevens uit handen geven. Of stel ik zou inloggen; de maker van die site heeft dan in principe vrije toegang tot een aantal van de meest besloten fora op deze site. ;)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Daar zou wel omheen te bouwen zijn (alleen clientside dingen doen) en alles open sourcen :)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Wat trouwens ook opmerkelijk is, geen reclames :P Site is verre van optimaal (plaatjes doen het helemaal niet), maar werkt toch bijzonder netjes op mobiele weergave.

edit, na reboot blijken de plaatjes dus wel te werken :)

[Voor 15% gewijzigd door SinergyX op 24-01-2012 15:31]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
NMe schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 11:40:
Nee, gelukkig niet. Nou vertrouw ik de maker van die site wel, maar het zou nogal wat zijn als mensen daar in konden loggen en daarmee eigenlijk hun accountgegevens uit handen geven. Of stel ik zou inloggen; de maker van die site heeft dan in principe vrije toegang tot een aantal van de meest besloten fora op deze site. ;)
Dankje en je hebt helemaal gelijk :Y.
BtM909 schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 12:53:
Daar zou wel omheen te bouwen zijn (alleen clientside dingen doen) en alles open sourcen :)
Niet helemaal. Het punt over open-sourcen en clientside zaken doen is an sich niet zo'n probleem. Het grote probleem vanuit GoT (welke ik overigens ook helemaal begrijp!) is dat het op een externe server gehost wordt. Zou het dus binnen het tweakers.net domein gehost worden, zodat eventueel een beheerder kan ingrijpen wanneer dat nodig is en ten alle tijden de bron kan inzien, dan zou het niet zo'n groot issue zijn. Althans dat is wat ik weet over deze kwestie :).

 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

alex3305 schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 13:30:
[...]

Niet helemaal. Het punt over open-sourcen en clientside zaken doen is an sich niet zo'n probleem. Het grote probleem vanuit GoT (welke ik overigens ook helemaal begrijp!) is dat het op een externe server gehost wordt. Zou het dus binnen het tweakers.net domein gehost worden, zodat eventueel een beheerder kan ingrijpen wanneer dat nodig is en ten alle tijden de bron kan inzien, dan zou het niet zo'n groot issue zijn. Althans dat is wat ik weet over deze kwestie :).
Ik gaf een technische oplossing's reply op NMe :)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
BtM909 schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 12:53:
Daar zou wel omheen te bouwen zijn (alleen clientside dingen doen) en alles open sourcen :)


computer says noooooooooooooo :+

 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Je maakt er een grapje van, maar eigenlijk is 't toch dieptriest...

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
BtM909 schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 20:28:
Je maakt er een grapje van, maar eigenlijk is 't toch dieptriest...
Eerst de nieuwe lay out en dan gaan we verder kijken. Die wordt in ieder geval 'touch friendly' dus daarmee gaan we de goede kant op. We zijn er dan nog niet maar de wens 'mobiel forum' is gehoord.

[Voor 9% gewijzigd door zeef op 24-01-2012 20:34]


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Ach in iedergeval kunnen we binnenkort het 10-jarig 'verzoek voor mobiele versie' vraagtopic gaan vieren :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • RedHat
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 23:07
SinergyX schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 21:05:
Ach in iedergeval kunnen we binnenkort het 10-jarig 'verzoek voor mobiele versie' vraagtopic gaan vieren :P
Ach, Tweakers.net blijft zijn charmes hebben. Een technologiesite die vér achter loopt op gebied van technologie op zijn ontechnologische concurrenten :D Ik lach er wel om; maar als zélfs FoK! al jaren een goede mobiele interface heeft is het eigenlijk eerder om te huilen. (Of eigenlijk is de technologie achter Tweakers.net van véél groter niveau met misschien wel als downside dat daar te veel tijd in zit / geld waardoor andere belangrijke delen niet ontwikkeld / verder ontwikkeld kunnen worden. De balans is er dus niet).

Dit is geen rant / kritiek naar de organisatie, maar gewoon puur het uiten dat ik het óntzettend jammer vind dat er te weinig budget / personeel / etc is om dit te realiseren. Dit terwijl het bij andere site's wel zo is (En dus eigenlijk jullie een stuk markt laten liggen, want waarom lukt het iedereen wel behalve jullie; dan klopt er toch iets niet aan jullie verdienmodel of uitgavepatroon als gelijkwaardige of beduidend minder gelijkwaardige sites dit wel lukt).

(Nogmaals: Ik bedoel dit als iets opbouwends. Niet als 'hey, ff makkelijk afzeiken *D ').

[Voor 14% gewijzigd door RedHat op 24-01-2012 21:15]


 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
Ik voel met je mee en blijf aandacht vragen voor mobiel GoT. De focus ligt nu op de nieuwe lay out en daarmee leggen we vast een basis voor touch (tablet) en deels mobiel.

18327

RedHat schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 21:13:
[...]
Dit is geen rant / kritiek naar de organisatie, maar gewoon puur het uiten dat ik het óntzettend jammer vind dat er te weinig budget / personeel / etc is om dit te realiseren. Dit terwijl het bij andere site's wel zo is (En dus eigenlijk jullie een stuk markt laten liggen, want waarom lukt het iedereen wel behalve jullie; dan klopt er toch iets niet aan jullie verdienmodel of uitgavepatroon als gelijkwaardige of beduidend minder gelijkwaardige sites dit wel lukt).
Tegelijkertijd is er geen kritischer publiek dan tweakers. Ik snap best dat de devvers van Tweakers.net iets grondig willen doen, in plaats van houtje-touwtjeoplossingen zoals je die wel vindt bij niet-techsites. En het ontwikkelen van een nieuwe lay-out legt natuurlijk ook behoorlijk beslag op je capaciteiten. :)

 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
18327 schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 21:54:
[...]

Tegelijkertijd is er geen kritischer publiek dan tweakers. Ik snap best dat de devvers van Tweakers.net iets grondig willen doen, in plaats van houtje-touwtjeoplossingen zoals je die wel vindt bij niet-techsites. En het ontwikkelen van een nieuwe lay-out legt natuurlijk ook behoorlijk beslag op je capaciteiten. :)
Dat is ook zeker een belangrijk deel van het verhaal. Elke dag die het duurt is ook een dag te lang, dat besef ik me maar al te goed. Het is alleen op dit moment even niet anders.

 • JvS
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 03-12 19:24

JvS

Ik heb hem zelf ook

18327 schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 21:54:
[...]

Tegelijkertijd is er geen kritischer publiek dan tweakers. Ik snap best dat de devvers van Tweakers.net iets grondig willen doen, in plaats van houtje-touwtjeoplossingen zoals je die wel vindt bij niet-techsites. En het ontwikkelen van een nieuwe lay-out legt natuurlijk ook behoorlijk beslag op je capaciteiten. :)
Mjah, als je het introduceert met de melding dat dit dé oplossing is, dan kan je een hoop kritiek verwachten. Maar als je dit drie jaar geleden had geimplementeerd met de medeling dat er een 'echte' variant aan zou komen, dan had dit vast ook kritiek gehad, maar hadden we ook op mobiele apparaten kunnen tweaken. En houtje touwtje... Ik denk dat 95% tevreden is met een mobiel forum waarmee je soepel kan navigeren, fatsoenlijk op een smaller scherm berichten kon lezen, kon reageren en waarbij zaken als quotes en links werkbaar zijn...

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

zeef schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 21:31:
Ik voel met je mee en blijf aandacht vragen voor mobiel GoT. De focus ligt nu op de nieuwe lay out en daarmee leggen we vast een basis voor touch (tablet) en deels mobiel.
En waarnaa de basis wordt afgewerkt met platform afhankelijke 'apps'. Weet ik nu al welke de voorkeur krijgt, welke de 'mwah het werkt' wordt en welke waarschijnlijk amper aandacht krijgt. Dit zal nog een paar maanden zeker duren, je komt op een punt dat gewoon niets meer recht te praten is. Maarja, als je het enkel doet om wat ophemeling te krijgen vanuit een bepaalde groep.. Juig ik zulke 'offsite' conversie-sites des te meer aan.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

SinergyX schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 09:36:
[...]

En waarnaa de basis wordt afgewerkt met platform afhankelijke 'apps'.
Een goeie mobiele site heeft geen apps nodig. Als die wel nodig zijn heeft de mobiele site domweg gefaald. Ik kan me wel belangrijkere dingen bedenken waar het forum mee uitgebreid kan worden in dezelfde tijd die het zou kosten om nutteloze apps te gaan onderhouden.

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Het waren initieel de worden van Crisp die ik aanhaalde, de laatste 2 round-ups wordt nog steeds groot gesproken over de 2 apps (waar WP dus compleet buiten de boot valt), wel iets over nieuwe layout, maar nog bizar weinig focus op mobiele weergave (of gebruikersgemak ervan).

Uiteindelijk moet je toch je beschikbare mankracht opdelen over die 2 groepen, ik neem aan dat GoT op de Apps toch ook nog steeds een wens is/in de planning staat.

[Voor 23% gewijzigd door SinergyX op 25-01-2012 12:59]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
De mobiele weergave van Tweakers.net optimaliseren staat gewoon nog op de roadmap hoor. Alleen logischerwijze kan zoiets überhaupt pas gestart worden wanneer het nieuwe ontwerp van Tweakers af is. Of dan direct wordt gestart met de mobiele weergave kan ik je niet zeggen

Een app voor Windows Phone staat niet op de planning, enkel in ons achterhoofd. Ook ik zie onze apps het liefst goed vertegenwoordigd zijn op alle relevante platformen

GoT in de app staat op de planning, maar wanneer we daar mee kunnen starten is nog even afwachten

 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Misha schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 13:22:
GoT in de app staat op de planning, maar wanneer we daar mee kunnen starten is nog even afwachten
Wat een tijdverspilling. :)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • JvS
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 03-12 19:24

JvS

Ik heb hem zelf ook

NMe schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 12:13:
[...]

Een goeie mobiele site heeft geen apps nodig. Als die wel nodig zijn heeft de mobiele site domweg gefaald. Ik kan me wel belangrijkere dingen bedenken waar het forum mee uitgebreid kan worden in dezelfde tijd die het zou kosten om nutteloze apps te gaan onderhouden.
technisch is het inderdaad niet nodig. Toch blijkt het veelal veel handiger te zijn even een app te openen dan naar een favoriet te surfen.

Je kan het ook andersom stellen: Een goeie mobiele site heeft geen browser nodig op een telefoon, maar kan je direct met een druk op een fijne knop via een app benaderen.

Maat volgens mij is de facebook manier wel erg goed. Gewoon een goeie mobiele site (die gewoon werkt als een app met knopjes enzo) en een losse app die gewoon die site aanroept. Dan kunnen mensen die perse geen apps willen gebruiken, de site via de browser benaderen en kunnen de mensen die het handig vinden om een appje te openen gewoon een app gebruiken.

 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Dat zeg ik hierboven ook al ergens, maar die bedoeling haal ik niet uit Misha's post.

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Gonadan
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 09:56

Gonadan

Admin Foto & Video
JvS schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 14:23:
[...]
technisch is het inderdaad niet nodig. Toch blijkt het veelal veel handiger te zijn even een app te openen dan naar een favoriet te surfen.

Je kan het ook andersom stellen: Een goeie mobiele site heeft geen browser nodig op een telefoon, maar kan je direct met een druk op een fijne knop via een app benaderen.

Maat volgens mij is de facebook manier wel erg goed. Gewoon een goeie mobiele site (die gewoon werkt als een app met knopjes enzo) en een losse app die gewoon die site aanroept. Dan kunnen mensen die perse geen apps willen gebruiken, de site via de browser benaderen en kunnen de mensen die het handig vinden om een appje te openen gewoon een app gebruiken.
En toch doet de Facebook-app meer dan dat. Er zitten besturingsfunctionaliteiten in die de mobiele website niet heeft. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid van notificaties.
Nofi maar ik vind dat je wel erg je mening ten opzichte van de apps probeert door te duwen, er kunnen toch ook gewoon afwijkende meningen bestaan? Die hoeven echt niet minder valide te zijn. :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • GoldenSample
 • Registratie: januari 2005
 • Niet online

GoldenSample

Huub, Huub, Barbatruc!

JvS schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 14:23:
[...]
technisch is het inderdaad niet nodig. Toch blijkt het veelal veel handiger te zijn even een app te openen dan naar een favoriet te surfen.

Je kan het ook andersom stellen: Een goeie mobiele site heeft geen browser nodig op een telefoon, maar kan je direct met een druk op een fijne knop via een app benaderen.

Maat volgens mij is de facebook manier wel erg goed. Gewoon een goeie mobiele site (die gewoon werkt als een app met knopjes enzo) en een losse app die gewoon die site aanroept. Dan kunnen mensen die perse geen apps willen gebruiken, de site via de browser benaderen en kunnen de mensen die het handig vinden om een appje te openen gewoon een app gebruiken.
Dat is dus eigenlijk gewoon een ingewikkelde bookmark link functie die app dan ;)


:P

 • MueR
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 00:30

MueR

Moderator Devschuur®

is niet lief

Gonadan schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 14:33:
Nofi maar ik vind dat je wel erg je mening ten opzichte van de apps probeert door te duwen, er kunnen toch ook gewoon afwijkende meningen bestaan? Die hoeven echt niet minder valide te zijn. :)
De mening is niet minder valide, de oplossing is echter niet handig. Als er toch behoefte is aan een mobiele site (bijvoorbeeld door gebrek aan een native app voor Windows Phone of Blackberry), waarom zou je dan een hoop extra tijd besteden aan het maken van een aparte app voor iOS en Android, plus nog eens die mobiele site? Dan kan je toch beter een mobiele site maken die goed functioneert, met daarbij een shell app die eigenlijk niets anders doet als de mobiele site openen?

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Gonadan
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 09:56

Gonadan

Admin Foto & Video
MueR schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 14:55:
De mening is niet minder valide, de oplossing is echter niet handig. Als er toch behoefte is aan een mobiele site (bijvoorbeeld door gebrek aan een native app voor Windows Phone of Blackberry), waarom zou je dan een hoop extra tijd besteden aan het maken van een aparte app voor iOS en Android, plus nog eens die mobiele site? Dan kan je toch beter een mobiele site maken die goed functioneert, met daarbij een shell app die eigenlijk niets anders doet als de mobiele site openen?
Wederom een mening. Het is een keuze, waarvan ik al aangaf hem te begrijpen en het ermee eens te zijn, die gemaakt wordt aan de hand van verschillende behoeften. Daar heb ik het ook verder niet over.

Er wordt echter steeds gesteld dat een app per definitie niets toe te voegen heeft boven een mobiele website en daarmee nutteloos is. Dat is pertinent onwaar.

Er zijn legio voordelen van een app boven een mobiele website. Echter kiest Tweakers vanwege andere behoeften voor een mobiele website. Logisch en begrijpelijk, maar dat maakt een app niet nutteloos. :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
In feite is het maken van een goede mobiele website of voor wat mij betreft een app geen probleem als je de veredelde GoT-rss reader :+ die er nu al is als basis gebruikt. Het uiteindelijk doel wat ik had met mijn app, was om snel de laatste x-berichten te kunnen lezen op GoT en dat kan dan nu.

Wat er echter nog mist aan functionaliteit is het inloggen en alle functies daaraan gerelateerd. Om zoiets te verwerken in een website of app is in feite niet extreem moeilijk. Sterker nog het zou vrij gemakkelijk zijn. Het zou namelijk al simpelweg kunnen door de huidige RSS key te gebruiken die je toegewezen krijgt van Tweakers. De reden dat ik dit echter niet verder heb uitgewerkt is natuurlijk privacy. Omdat got.ram.io niet binnen het Tweakers-domein wordt gehost is er geen toezicht op.

Mijn 'wens' als ik het zo mag noemen, zou dan ook zijn om de bestaande website verder uit te werken binnen het Tweakers domein, met dus toezicht op de broncode en al het verkeer vanuit Tweakers. Dan is er namelijk een mobiel GoT die redelijk tot goed functioneert terwijl er vanuit het devteam minimale tijd (controle) ingestoken hoeft te worden. Mocht er daarnaast een echte, vanuit Tweakers, mobiel GoT worden ontwikkeld, dan kan deze versie gewoonweg vervallen.

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Wat jij een voordeel vind van een app, vind een ander juist niet fijn werken, per saldo dus ook een mening. (buiten knoppen en - wat trouwens lang niet op elk OS kan - menu integratie, kan ik bijzonder weinig bedenken). Of in mijn geval, ik draai WP, is elke App die zij op dit moment bouwen compleet nutteloos.

Toch is facebook daar perfecte voorbeeld van, de WM6.5 variant, waarin de mobiele site veel beter is dan de mobiele app, maar ook waar anderen de software . Andere kant kan je ook een forum compatible maken met bestaande apps, zoals Tapatalk (wat waarschijnlijk voor GoT geen optie zal zijn) of andere vorm van RSS/generiek systeem.

Beide staan gewoon in de planning, kan best begrijpen dat als je effort (kosten) hebt gestoken in je eigen Android/iOS dev-team, je daar ook gebruik van wil maken, maar zolang dit dus niet ten nadele gaat van een generiek platform waar elke bezoeker heen kan (ok, buiten pre-historische browsers zoals op WM5 :P)

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • crisp
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

NMe schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 13:29:
[...]

Wat een tijdverspilling. :)
De Financial Times is het met je eens: http://www.w3.org/QA/2012...financial_times_expe.html ;)

Intentionally left blank


 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Het is ook gewoon logisch. Zelfs iets simpels als een shell-app met eventueel nog wat platformspecifieke mappings van knoppen naar features is nog lastig te onderhouden. Zeker voor Android waar je rekening moet houden van zo veel verschillende devices maar ook voor iets als iOS waar je "alleen" rekening hoeft te houden met wat verschillende resoluties en form factors is het lastig om alles bij te houden, zeker als je features op je site gaat veranderen. Je bent gewoon beter af als je site zó goed is dat een aparte app domweg niet meer nodig is. Zeker op iOS, waar je een webapp gewoon op je homescreen kan zetten (geen idee of dat op Android/Windows Mobile ook kan) is er niet écht een reden om nog een app te maken en te onderhouden. Zelfs het gebruik van de menu-knop is niet echt nodig als je webapp goed opgezet is.

Dus ja, ik vind het tijdverpilling om heden ten dage met HTML5/JS/CSS in de hand nog een app te maken/onderhouden voor een site als Tweakers.

[Voor 8% gewijzigd door NMe op 25-01-2012 23:11]

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • alt-92
 • Registratie: maart 2000
 • Niet online

alt-92

ye olde farte

NMe schreef op woensdag 25 januari 2012 @ 23:10:
Zeker op iOS, waar je een webapp gewoon op je homescreen kan zetten (geen idee of dat op Android/Windows MobilePhone ook kan)
fixed that & :Y wat WP7 betreft..

Overigens is zelfs GoT prima te doen op een lumia800.

ik heb een 864 GB floppydrive! - certified prutser - the social skills of a thermonuclear device


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Mobile bestaat gewoon nog hoor :P

En 'prima' is wel erg vaag, alleen het menu al is 1 complete ramp.

[Voor 51% gewijzigd door SinergyX op 26-01-2012 15:10]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
Interessant interview

 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Kende je niet?

Hou dit dan in de gaten: http://www.w3.org/QA/

W3 lijkt behoorlijk vernieuwend bezig te zijn de laatste paar jaren :)

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
Ooh ik ken het wel hoor, alleen dat interview kende ik nog niet ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RedHat
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 23:07
Ik heb toch een tijdje erover nagedacht om dit topic weer te kicken, maar toch besloten om het te doen. Indien niet gewenst mag het topic gesloten worden.

Dit draadje is gestart in 2011, precies een jaar geleden. Zoals in de TS te lezen valt is dit eigenlijk de v2 van een topic die al jaren geleden is gesloten (Dacht ik). Al jaren lang willen mensen het forum bezoeken op een mobiele telefoon; afgelopen jaren is dit explosief gestegen en in de meeste gevallen hebben bedrijven dit gerealiseerd.

Tweakers.net is dit helaas niet gelukt, want mankracht en geld tekort. In barre economische tijden moet er nou eenmaal gesneden worden in kosten, belangrijkste is dat de running costs gedekt zijn en dat de site voor kan blijven bestaan.

Echter zie ik wel nieuwe zaken gedevved worden die mij minder prioriteit lijkt te hebben dan een mobiele versie van GoT. (Een volledig werkende met HK toegang etc). Jullie kozen ervoor om devtijd te stoppen in een salariskompas, die we natuurlijk al een beetje hadden maar die was uiteraard niet leesbaar / moeilijk leesbaar op de mobiele device (Het 'wat verdient de ICTér'-topic)

Nu steken jullie zoveel tijd in een project om één topic mobiel te krijgen, kunnen jullie beter geen universele oplossing bedenken ? 8)7 :+

Zonder gekheid, een Salariskompas is leuk maar een Mobiel GoT dient meer gebruikers (Wel gebruikers die er al zijn, zo'n salariskompas trekt misschien nieuwe gebruikers aan). En een Salariskompas was er in feite al alleen zonder grafische schil en met de mobiel niet leesbaar of moeilijk leesbaar.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Ik wil best (en graag zelfs) meewerken aan een mobiele GoT met makkelijke post toegang en HK toegang. Eventueel in een Android app verwerkt zodat alle data op het mobieltje staat in plaats van mijn hosting.

Echter heb ik het gevoel dat het niet zoveel nut heeft om te doen. Ik denk namelijk dat Mobiel GoT in Tweakers 7 zal zitten...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

alex3305 schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 19:53:
[...]

Echter heb ik het gevoel dat het niet zoveel nut heeft om te doen. Ik denk namelijk dat Mobiel GoT in Tweakers 7 zal zitten...
Maar wanneer komt dat uit ...

Software is like sex, it's better when it's free


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Dat is nog maar de vraag :). Maar goed, het zou mijn inziens beter zijn als er eventueel ook wat vrijwilligers aangetrokken zouden kunnen worden voor dit soort projecten, zoals mobiele apps en sites. Waarbij de broncode openbaar is - en gedeeld wordt - voor de interne devvers van Tweakers, zodat die het project ook bij kan houden.

Uiteindelijk is Tweakers natuurlijk ontstaan uit hobby en zou het mooi zijn als goede hobby-programmeurs hieraan bij kunnen dragen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
RedHat schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 19:50:
Ik heb toch een tijdje erover nagedacht om dit topic weer te kicken, maar toch besloten om het te doen. Indien niet gewenst mag het topic gesloten worden.

Dit draadje is gestart in 2011, precies een jaar geleden. Zoals in de TS te lezen valt is dit eigenlijk de v2 van een topic die al jaren geleden is gesloten (Dacht ik). Al jaren lang willen mensen het forum bezoeken op een mobiele telefoon; afgelopen jaren is dit explosief gestegen en in de meeste gevallen hebben bedrijven dit gerealiseerd.

Tweakers.net is dit helaas niet gelukt, want mankracht en geld tekort. In barre economische tijden moet er nou eenmaal gesneden worden in kosten, belangrijkste is dat de running costs gedekt zijn en dat de site voor kan blijven bestaan.

Echter zie ik wel nieuwe zaken gedevved worden die mij minder prioriteit lijkt te hebben dan een mobiele versie van GoT. (Een volledig werkende met HK toegang etc). Jullie kozen ervoor om devtijd te stoppen in een salariskompas, die we natuurlijk al een beetje hadden maar die was uiteraard niet leesbaar / moeilijk leesbaar op de mobiele device (Het 'wat verdient de ICTér'-topic)

Nu steken jullie zoveel tijd in een project om één topic mobiel te krijgen, kunnen jullie beter geen universele oplossing bedenken ? 8)7 :+

Zonder gekheid, een Salariskompas is leuk maar een Mobiel GoT dient meer gebruikers (Wel gebruikers die er al zijn, zo'n salariskompas trekt misschien nieuwe gebruikers aan). En een Salariskompas was er in feite al alleen zonder grafische schil en met de mobiel niet leesbaar of moeilijk leesbaar.
Je maakt nu een wat rare, maar wel begrijpelijke aanname die ik graag even wil verduidelijken: er is geen dev-capaciteit beschikbaar gesteld voor het Salariskompas. Hoe of wat het ontwikkelt gaat worden, dat weet ik niet precies. Ik weet wel dat al onze beschikbare mankracht naar onze nieuwe layout gaat (en daarvoor verwijs ik graag naar onze .plans en als je zin hebt, dit artikel van ACM: reviews: Praktisch geheugenbeheer in Java bij Tweakers.net). Ik snap dat de headline van onze redactie wat verwarrend kan zijn. "Tweakers ontwikkelt Salariskompas" had wellicht beter "Tweakers wil in de toekomst een eigen Salariskompas ontwikkelen en vraagt daar voor nu jullie input" kunnen zijn, maar dat is net te lang :+

Al onze capaciteit zit momenteel in 7.0. Dat vind ik, net als jij, erg jammer omdat we op veel fronten nog veel zaken kunnen verbeteren. Echter is 7.0 zo'n mega klus dat we momenteel niet anders kunnen.

Verder snap ik niet echt de opmerking dat een topic mobiel wordt: volgens mij zijn er geen plannen om het Salariskompas te integreren in de app. Gezien ik de product manager ben van onze apps denk ik dat ik er wel van zou weten. Het zou natuurlijk erg tof zijn om, als we eenmaal een Salariskompas hebben, hier een aparte app van te maken. Maar dat is voor zover ik weet nog toekomstmuziek

Wat betreft de updates voor onze apps: ik kan je niet beloven dat in de eerstvolgende update het forum gaat zitten. Onze apps kunnen we op heel veel fronten nog flink verbeteren. Ik optimaliseer liever eerst wat we op het moment hebben, dan dat we alvast iets anders gaan integreren maar nooit echt kunnen "afmaken", omdat we met teveel zaken tegelijkertijd bezig zijn. Voorlopig zullen we, totdat 7.0 af is, niets gaan veranderen aan de apps (afgezien van noodzakelijk onderhoud en bugs die blocking zijn).

Ik wil in ieder geval niet dat je denkt dat een mobiel bereikbaar GoT niet op onze eigen verlanglijstjes staat. Het is zelfs een van mijn persoonlijke favorieten. En als we het doen, dan moet het in 1 keer goed zijn, geen halfbakken oplossing

Verder kan ik denk ik wel melden dat een specifiek mobiel GoT niet in 7.0 gaat zitten. We houden wel zoveel mogelijk rekening met mobiele devices, maar bouwen er niet specifiek voor

Projecten met een openbare broncode vind ik zelf heel erg tof, alleen weet ik niet hoe onze Technology-afdeling daar over denkt en ben ik bang dat we er zelf (vanuit Product) nog niet klaar voor zijn

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

Project met openbare broncode vind ik ook een goed idee maar ik denk dat onze liefste devvers daar niet zo tevreden mee gaan zijn...

Ik vind het echt jammer dat de focus zo weinig gelegd wordt op een mobiel GoT algemeen. Er is tweakers.mobi, en de Tweakers 7 zal een verbetering zijn op mobiel vlak, maar ik vind het spijtig dat je zegt dat er niet specifiek voor gebouwd wordt. De apps van bijvoorbeeld XDA - dat gebaseerd is op Tapatalk - is zo fijn om mee te werken maar ik heb precies de indruk dat Tweakers een nieuwe layout belangrijker vind dan support van mobile devices (alhoewel je daarmee je doelpubliek aanzienlijk verhoogt).

Software is like sex, it's better when it's free


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • crisp
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Rubinski schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 21:44:
Project met openbare broncode vind ik ook een goed idee maar ik denk dat onze liefste devvers daar niet zo tevreden mee gaan zijn...
Dat vereist een hele andere inrichting van onze organisatie, en de grote vraag is wat het op zal leveren. Uiteraard stellen wij grote eisen aan onze eigen code en de vraag is of de gemiddelde contributor vanuit de community daaraan kan voldoen. Daarnaast is onze codebase ook nog eens behoorlijk complex.
Ik vind het echt jammer dat de focus zo weinig gelegd wordt op een mobiel GoT algemeen. Er is tweakers.mobi, en de Tweakers 7 zal een verbetering zijn op mobiel vlak, maar ik vind het spijtig dat je zegt dat er niet specifiek voor gebouwd wordt. De apps van bijvoorbeeld XDA - dat gebaseerd is op Tapatalk - is zo fijn om mee te werken maar ik heb precies de indruk dat Tweakers een nieuwe layout belangrijker vind dan support van mobile devices (alhoewel je daarmee je doelpubliek aanzienlijk verhoogt).
Een nieuwe layout is een uitgelezen kans om deze ook (meer) mobile-friendly te maken. Om eerlijk te zijn zie ik meer in een goed opgezette website die ook op mobiele devices goed werkt dan in ontsluiting van het forum middels een app (meerdere platformen, zal nooit alle functionaliteit kunnen herbergen of tegen ontzettend hoge ontwikkelkosten etcetera).

Intentionally left blank


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Om mijn onduidelijkheid even te verduidelijken, met openbaar bedoelde ik eigenlijk tussen de vrijwilligers en devvers van Tweakers. Dat er bijvoorbeeld geen backdoor functionaliteit ingebouwd wordt.

Het is namelijk weldegelijk mogelijk - op een eenvoudige manier zelfs - om de onofficiële mobiele got (http://got.ram.io) aan te passen zodat hierin private fora ingezien kunnen worden per user, zelfs zonder inlogfunctionaliteit.

Over dit issue heb ik in het verleden (toen ik versie 1 lanceerde) contact gehad met zeef, echter was deze bang dat ik persoonlijke gegevens op zou slaan. Alhoewel dat zeker te begrijpen is, was dat allerminst mijn intentie. Wel zijn er zeker verschillende mogelijkheden tot een juiste mobiele GoT met medewerking vanuit de forum-crew en dev-crew.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

crisp schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 22:15:
Een nieuwe layout is een uitgelezen kans om deze ook (meer) mobile-friendly te maken. Om eerlijk te zijn zie ik meer in een goed opgezette website die ook op mobiele devices goed werkt dan in ontsluiting van het forum middels een app (meerdere platformen, zal nooit alle functionaliteit kunnen herbergen of tegen ontzettend hoge ontwikkelkosten etcetera).
Er blijft toch wel een enorm verschil tussen 'mobile-friendly' en een mobile versie van GoT, je kan me niet vertellen dat je voor alle gangbare mobiele browsers en resoluties geen problemen gaat krijgen als je dit forum ook volwaardig PC-brower based wil maken. Layout-based zou je al bizar veel kunnen, maar in de huidige versie kan je geen client-based sessies opslaan met eigen layouts, dat naast ieder zijn persoonlijke instellingen (wel/geen icons, 25-100 per pagina, zoeken in huidig topic).

En zeker nu met de 'app' hype zie ik nog eerder een mobiele variant komen van GoT voor de 2 bekende platformen, dan dat er met elk generiek mobiele browser op GoT 'normaal' kan worden gewerkt.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

Zoals SinergyX als zegt is er ook volgens mij nog een groot verschil tussen "mobile-friendly" en een mobile versie van GoT. Voor mij hoeft het niet echt in een app, kijk maar wat een fantastisch _/-\o_ werk Alex heeft neergezet met http://got.ram.io. Dit toont dat het dus wel effectief mogelijk is - zelfs met weinig mankracht -. got.ram.io vind ik echt goed maar het is zo spijtig dat het read-only is.
Kunnen de devvers geen beroep doen op de code van Alex en hier inlogfunctionaliteit aan toevoegen?

Software is like sex, it's better when it's free


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Ik hoef en wil niet eens inlogfunctionaliteit in mijn app - althans niet op mijn server - hebben. Dat brengt namelijk de volgende problemen met zich mee:
[list=1]
• Tweakers crew en users zullen mijn site hopelijk niet vertrouwen. Daardoor kan ik dus ook de toegang kwijt raken tot GoT. Een IP-ban lijkt me namelijk vrij gemakkelijk.
• Wat doe ik met deze gegevens? Voortbordurend op punt 1. Stel ik krijg ruzie hier met zeef of Daniël of Femme. Zal niet direct gebeuren, maar ga ik dan mijn app weggooien of gewoon logingegevens opslaan?


Wat zijn hier de oplossingen voor? Hier zijn drie mogelijkheden:
[list=1]
• Het project open maken voor devvers van Tweakers (is het al op request) met een SVN/Git server bij Tweakers. Alleen heeft dit nog steeds bovenstaande nadelen.
• Hetzelfde als punt één inclusief het hosten bij Tweakers. Dan kan de crew ten alle tijden inzage krijgen in de gegevens.
• De snelste oplossing; in een cookie/sessie de RSS key opslaan. Deze is gebruiker- (of sessie) identiek. Echter zitten daar weer bovenstaande nadelen aan...


Anyway, er zijn een paar oplossingen waar ik best aan mee wil werken. Hetzelfde geld eventueel voor tweakers.mobi. Het is niet dat ik gespecialiseerd ben in mobiele websites, maar ik heb mezelf er zeker wel voldoende in verdiept om er het een en ander vanaf te weten. Verder is het voor mij een prioriteit - en dat was de eerste reden voor mijn mobiele GoT - dat gebruikers ook gemakkelijk kunnen inzoomen. Iets wat je nogal eens mist bij mobiele pagina's zoals die van nu.nl of Engadget.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
alex3305 schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 22:16:
Om mijn onduidelijkheid even te verduidelijken, met openbaar bedoelde ik eigenlijk tussen de vrijwilligers en devvers van Tweakers. Dat er bijvoorbeeld geen backdoor functionaliteit ingebouwd wordt.

Het is namelijk weldegelijk mogelijk - op een eenvoudige manier zelfs - om de onofficiële mobiele got (http://got.ram.io) aan te passen zodat hierin private fora ingezien kunnen worden per user, zelfs zonder inlogfunctionaliteit.

Over dit issue heb ik in het verleden (toen ik versie 1 lanceerde) contact gehad met zeef, echter was deze bang dat ik persoonlijke gegevens op zou slaan. Alhoewel dat zeker te begrijpen is, was dat allerminst mijn intentie. Wel zijn er zeker verschillende mogelijkheden tot een juiste mobiele GoT met medewerking vanuit de forum-crew en dev-crew.
Ja, ik zie dezelfde risico's die je verderop noemt en nog een paar extra. We hebben ook een verantwoordelijkheid inzake veiligheid en privacy naar users toe en de enige manier is om dat in eigen beheer te houden.

Laat ik voorop stellen dat ik helemaal niets weet van coden. Dus of het wel of niet makkelijk is om voor Henkboard een veilige mobiele omgeving te maken waarmee je goede mobiele functionaliteit hebt, daar kan geen goede inschatting van maken. Heb zo'n vermoeden dat het volledig aanbieden van de GoT ervaring op mobiel niet een eenvoudige klus is. Want een hobbysite zijn we al lang niet meer. :)

En daarmee is het grootste probleem meteen een showstopper geworden. Want de ellende is dat je om dit samen te doen ook bij ons capaciteit moet vrijmaken en die is er nu gewoonweg niet. Zie de post van Misha hierboven.

Als de druk van de ketel is wil ik wel eens een balletje opgooien of we in de toekomst niet eens iets kunnen doen waar we de devcommunity bij betrekken. Dat wil wel zeggen dat er aan onze kant de nodige capaciteit vrijgemaakt moet worden. Geen idee of het kan en als het kan in wat voor opzet dat dan zou moeten gebeuren maar nee hebben we en ja kunnen we krijgen. :)

Overigens ben ik het helemaal eens met Misha : we doen het goed of we doen het niet. De reader is leuk maar voor een echte forumverslaafde niet voldoende. Hier kan ik wel toegeven dat mijn iPad met 3G mede is aangeschaft (voor 80%) voor het bekijken van een zeker forum..... :+

[Voor 7% gewijzigd door zeef op 08-05-2012 23:54]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Ik snap helemaal wat je wilt zeggen zeef. Ben het er ook wel mee eens, maar misschien is het belangrijk om nu naar het belang van de community te kijken en misschien wel met een halfbakken GoT mobiel hobbyproject te komen.

Als ik even mijn Google Analytics induik, zie ik dat ik op een slechte dag 100 bezoeken heb en gemiddeld rond de 250 bezoeken per dag. Echter zie ik ook bij elke piek die ik heb weer dat er dan ergens op het forum (of Twitter of de frontpage) de link genoemd wordt. Er is dus zeker wel behoefte aan!

Wat jij zegt dat er dan dev-capaciteit naar zo'n officiële mobiele site toe zou moeten klopt inderdaad. Maar dan moet je denken aan maximaal een uur in de week tijdens het ontwikkelen door mij of een andere ontwikkelaar en daarna steeds minder. Het enige wat een Tweakers-dev zou moeten doen is de code controleren op eventuele fouten en zoals ik eerder al zei backdoors. Abo's kunnen voor mij part ook de boel nog testen, dan heb je ook meteen je beta-testers. Ik noem maar wat hè.

Wat voor mijn pagina ideaal zou zijn, zijn eigenlijk twee gebreken: posten en privé fora. Beiden zouden mogelijk moeten zijn wanneer de site @tweakers gehost zou worden waar het altijd gecontroleerd kan worden. Sterker nog, je zou zelfs een dev het geheel online laten zetten.

Maar goed, zelf vind ik dit dus gewoonweg een gebrek aan Tweakers en dat vind ik jammer, erg jammer zelfs. Tweakers.mobi is namelijk ook niet perfect, verre van zelfs. Ik kan zeker 3 bugs opnoemen die op veel pagina's aanwezig zijn, maar toch gebruik ik het elke dag!

[Voor 1% gewijzigd door alex3305 op 09-05-2012 01:12. Reden: :( Ik kan mezelf even niet lekker verwoorden vandaag. Kleine duidelijkheid toegevoegd in de derde alinea...]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
Ik vind het net zo jammer maar het is voorlopig even niet anders. Met een uur in de week aan capaciteit gaan we ook geen zoden aan de dijk zetten, zover ben ik dan wel ingevoerd in de codebase. ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Ik denk dat de populariteit van alex's site enorm stuk hoger zou liggen als er inderdaad een inlog optie zou zijn (DM's, reacties posten, posthistory etc), maar zoals gezegt geeft dat flinke security issues.

Ik kan de 'gebrek aan mankracht' dan wel begrijpen mits ook de apps geen aandacht krijgen. Dat WP7 in dat opzicht nog een ondergeschoven kindje is, kan ik deels begrijpen, maar als er wel gewoon voldoende dev-capaciteit op de apps van Android en iOS worden gezet, is gewoon commercieel populair bezig zijn ipv (imho nog altijd de 'core' van GoT) bezig te zijn voor je community.

(al gaat got.ram.io soms op mijn Lumia de mist in, met aantal keer in/uitzoemen krijg ik weer volledig breedte, maar na een stukje scrollen schiet hij net weer iets buiten beeld).

[Voor 13% gewijzigd door SinergyX op 09-05-2012 12:49]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kees
 • Registratie: juni 1999
 • Laatst online: 03-12 18:58

Kees

Serveradmin / BOFH / DoC
SinergyX schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 12:48:
maar als er wel gewoon voldoende dev-capaciteit op de apps van Android en iOS worden gezet, is gewoon commercieel populair bezig zijn ipv (imho nog altijd de 'core' van GoT) bezig te zijn voor je community.
Afgezien van (simpele) bug-fixes is er ook al even geen dev-capaciteit voor de andere apps.

"Een serveradmin, voluit een serveradministrator, is dan weer een slavenbeheerder oftewel een slavendrijver" - Rataplan


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
SinergyX schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 12:48:

Ik kan de 'gebrek aan mankracht' dan wel begrijpen mits ook de apps geen aandacht krijgen. Dat WP7 in dat opzicht nog een ondergeschoven kindje is, kan ik deels begrijpen, maar als er wel gewoon voldoende dev-capaciteit op de apps van Android en iOS worden gezet, is gewoon commercieel populair bezig zijn ipv (imho nog altijd de 'core' van GoT) bezig te zijn voor je community.
Ik heb geen idee waar je dit vandaan haalt, ik heb het notabene nog hierboven gepost... er is geen dev-capaciteit gereserveerd voor de verdere ontwikkeling van de apps. Het enige dat we doen is onderhoud. Is het stuk en loopt er bloed uit, dan fixen we het. Net als bij alle andere zaken. Is de website stuk? Dan fixen we het. Is de nieuwsbrief stuk? Dan fixen we het. Etc etc. Ik weet niet hoe ik dit nog duidelijker kan maken?

Volgens mij kunnen we in dit topic nog heel lang doorgaan, maar het antwoord zal niet anders worden: al onze capaciteit zit in de nieuwe versie van Tweakers. In de nieuwe versie bouwen we niet een specifiek Mobiele GoT. Het enige dat we wel doen is waar mogelijk rekening houden met touch devices

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

Misha schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 20:17:
[...]

Volgens mij kunnen we in dit topic nog heel lang doorgaan, maar het antwoord zal niet anders worden: al onze capaciteit zit in de nieuwe versie van Tweakers. In de nieuwe versie bouwen we niet een specifiek Mobiele GoT. Het enige dat we wel doen is waar mogelijk rekening houden met touch devices
Wat bedoelen jullie nu precies met "rekening houden met touch devices"? Wil dat zeggen dat er nieuwe mobiele templates zullen worden gemaakt of bedoel je gewoon dat jullie bijvoorbeeld in de plaats van Flash te serveren nu HTML5 video's gaat gebruiken?

Er is namelijk een groot verschil tussen mobile-friendly en mobile-compatible ;)

Software is like sex, it's better when it's free


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Misha
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 03-12 20:54
Bijvoorbeeld: stel dat ergens een slider voor gebruikt wordt (bijvoorbeeld een filter), dan werkt ie ook op touch devices :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

Compatible dus :-(

Software is like sex, it's better when it's free


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Maar goed, dan zal ik het maar direct posten zonder er een heel verhaal aan te hangen. Laat mij gewoonweg een echte mobiele GoT ontwikkelen en daarna hosten op tweakers.mobi / tweakers.net op basis van mijn huidige versie en we zijn van het gezeik af :+.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BtM909
 • Registratie: juni 2000
 • Niet online

BtM909

Watch out Guys...

Hup hup barbatruuk: gewoon een open sollicatie schrijven naar Tweakers / VNU recruiting :P

Ace of Base vs Charli XCX - All That She Boom Claps (RMT) | Clean Bandit vs Galantis - I'd Rather Be You (RMT)
You've moved up on my notch-list. You have 1 notch
I have a black belt in Kung Flu.


 • F.West98
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 04:23

F.West98

Alweer 12 jaar hier

alex3305 schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 22:54:
Maar goed, dan zal ik het maar direct posten zonder er een heel verhaal aan te hangen. Laat mij gewoonweg een echte mobiele GoT ontwikkelen en daarna hosten op tweakers.mobi / tweakers.net op basis van mijn huidige versie en we zijn van het gezeik af :+.
Eventueel ken ik nog wel iemand die een android app erbij kan maken ;)

2x Dell UP2716D | i7 6700K | 64GB RAM | Samsung 850 1TB | ASUS ROG Maximus VIII Formula | GTX960
.oisyn: Windows is net zo slecht in commandline als Linux in GUI


 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Ik wist niet dat ik jou IRL kende :9. Android en iPhone development heb ik tevens ook al gedaan (met certificaat), dus dat zou het probleem niet zijn. Echter denk ik dat een goede website een betere optie is dan platform-specifieke apps.

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

alex3305 schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 22:54:
Maar goed, dan zal ik het maar direct posten zonder er een heel verhaal aan te hangen. Laat mij gewoonweg een echte mobiele GoT ontwikkelen en daarna hosten op tweakers.mobi / tweakers.net op basis van mijn huidige versie en we zijn van het gezeik af :+.
+1
alex3305 schreef op donderdag 10 mei 2012 @ 14:17:
Ik wist niet dat ik jou IRL kende :9. Android en iPhone development heb ik tevens ook al gedaan (met certificaat), dus dat zou het probleem niet zijn. Echter denk ik dat een goede website een betere optie is dan platform-specifieke apps.
Daar heb je een punt. Een goede mobiele website is inderdaad best om mee te beginnen. Heb je daarna nog tijd over kan je altijd eens proberen aan de grootste mobiele platformen (Android, iOS, WP7). Het voordeel van een app is dat die bepaalde zaken kunnen aanroepen die je niet kan vanaf een website. Voorbeeld: Share mogelijkheden in Android

Software is like sex, it's better when it's free


 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
Met heel veel moeite ga ik een eind maken aan de discussie. We hebben nu al onze capaciteit in de nieuwe versie van Tweakers zitten. Dat wil zeggen dat we geen tijd over hebben om andere projecten -hoe nobel ook- voldoende te ondersteunen en begeleiden. 'Even' mobiel GoT bouwen is wishfull thinking. Je wil niet weten hoeveel tijd wij kwijt zijn met alleen onderhoud en up to date houden van 'gewoon' GoT.

Het gaat er daarom nu niet komen, als mobiel GoT er gaat komen en ik weet zeker dat het in de toekomst gaat komen, dan ontwikkelen we dat zelf. Inloggen op private fora heeft dermate grote gevolgen voor de privacy van mensen dat het gewoonweg ondenkbaar is om dat via derden te laten lopen. Aan ons is het vertrouwen geschonken om zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens en dat vertrouwen kunnen én willen we niet overdragen.

Discussie gaat ons niet verder brengen en is op dit moment niet meer dan een herhaling van zetten. Een slot erop zetten zou wel erg kinderachtig zijn dus dat doe ik niet maar nieuwe inzichten en antwoorden komen er niet totdat de de nieuwe versie van Tweakers live staat en de daarbij behorende periode van bugfixes en tweaks achter de rug is. Mijn dringend verzoek is om dit topic tot dan te laten rusten.

Wat ik wel ga doen is kijken of we voor de periode daarna een crowdsourcing/devcontest/summerschool kunnen regelen waarbij we jullie je tanden in een onderdeel van de site kunnen zetten. Op het moment dat daar meer over bekend is zal ik een apart topic daarover openen. Het heeft geen zin om daar nu vragen over te stellen omdat er op dit moment nog geen invulling bekend is.

Terdege besef ik me dat dit voor velen een teleurstelling zal zijn, ik priegel ook met GoT op mijn SGS II maar er is een keuze gemaakt om alle capaciteit in te zetten voor de nieuwe versie van Tweakers en dat is dan ook wat we gaan doen de komende tijd.

Conclusie : Heb geduld en laat dit topic rusten tot na de lancering van de nieuwe versie van Tweakers. van dit uitstel komt geen afstel.

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

zeef schreef op donderdag 10 mei 2012 @ 16:51:
Conclusie : Heb geduld en laat dit topic rusten tot na de lancering van de nieuwe versie van Tweakers. van dit uitstel komt geen afstel.
Mischien wat kleine teasers posten van de nieuwe T.net layout? :>

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
Nou kan ik heel flauw een wit blokje posten : laat ik dat niet doen. Als er iets is om te laten zien dan komt dat vanzelf.

 • Rubinski
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 25-10-2018

Rubinski

Dodelijk blond!

Ik ben eens benieuwd naar die nieuwe versie van Tweakers :)

Software is like sex, it's better when it's free


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 02:36

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

zeef schreef op donderdag 10 mei 2012 @ 17:14:
Nou kan ik heel flauw een wit blokje posten : laat ik dat niet doen. Als er iets is om te laten zien dan komt dat vanzelf.
Was ook verder niet serieus bedoeld :P Als ik kritisch kijk naar de huidige site op mobiele weergave, zijn er eigenlijk maar een paar puntjes die echt irritant werken, al zouden die al opgelost worden, kan ik wel leven met de huidige weergave op een mobiel.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • RedHat
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 23:07
Bedankt voor de info zeef. Worden spoilers ook compatible in de nieuwe layout? Die zijn nu iig niet leesbaar op een std Iphone met safari. (bg color word zwart bij select, blijft dus zwart op zwart :+ )

 • alex3305
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 01-12 21:55
Eigenlijk vind ik het gewoonweg een teleurstellend antwoord van je zeef. Een techsite met een van de grootste en drukbezochtste fora in de Benelux zonder mobiele variant in 2012. Ik kan er gewoonweg niet bij dat het per se allemaal in-house ontwikkeld moet worden met zo'n community. Een "crowdsourcing/devcontest/summerschool" zou ik dan zelf ook niet zien zitten.

Ik ga in ieder geval nadenken over wat ik nu met mijn variant ga doen...

 • AW_Bos
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 10:33

AW_Bos

Waar ga je heen? ☀

En als er een subdomeintje wordt gemaakt welke naar de bekende got.ram.io linkt?

http://m(obile).gathering.tweakers.net
En dan aanbieden als unsupported feature....
Lijkt me toch niet zo heel lastig? Misschien een paar kleine aanpassingen in de DeviceDetect?

[Voor 11% gewijzigd door AW_Bos op 10-05-2012 23:03]

Waar ga je heen?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
alex3305 schreef op donderdag 10 mei 2012 @ 22:22:
Eigenlijk vind ik het gewoonweg een teleurstellend antwoord van je zeef. Een techsite met een van de grootste en drukbezochtste fora in de Benelux zonder mobiele variant in 2012. Ik kan er gewoonweg niet bij dat het per se allemaal in-house ontwikkeld moet worden met zo'n community. Een "crowdsourcing/devcontest/summerschool" zou ik dan zelf ook niet zien zitten.

Ik ga in ieder geval nadenken over wat ik nu met mijn variant ga doen...
We vinden het allemaal jammer maar dit is de koers waarvoor gekozen is en willen we de nieuwe layout (wat meer een compleet nieuwe site is) eens afkrijgen dan moeten prioriteiten gekozen worden. Wacht nu gewoon tot het af is en dan zien we verder. Alles wat je nu wil doen met de huidige site is in feite een verspilling van tijd omdat deze binnen nu en .. maanden obsolete is geworden.

We en zeker ik ben je zeer erkentelijk voor je werk tot nu toe. Als het gaat over inloggen, om toegang geven tot private fora en met name de informatie daar in dan is er maar een partij die dat kan en mag en dat zijn wij zelf. In sommige afgeschermde fora staan dingen die mensen niet naar buiten willen hebben over relaties, werk, financiën etc. etc. Dat vertrouwen is aan de community geschonken om de informatie te delen en aan ons om die te beschermen. Daarom staan we er op om dat deel van Tweakers in eigen beheer te houden.

Nogmaals, de teleurstelling is niet alleen heel begrijpelijk, die wordt ook echt door ons gedeeld. De oplossing is niet sleutelen aan het oude maar vooruitkijken naar het nieuwe. En dat nieuwe dat komt er aan!

[Voor 6% gewijzigd door zeef op 11-05-2012 01:09]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • franssie
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 10:33

franssie

Save the albatross

zeef schreef op donderdag 10 mei 2012 @ 16:51:
Met heel veel moeite ga ik een eind maken aan de discussie. We hebben nu al onze capaciteit in de nieuwe versie van Tweakers zitten. Dat wil zeggen dat we geen tijd over hebben om andere projecten -hoe nobel ook- voldoende te ondersteunen en begeleiden. 'Even' mobiel GoT bouwen is wishfull thinking. Je wil niet weten hoeveel tijd wij kwijt zijn met alleen onderhoud en up to date houden van 'gewoon' GoT.<>
Conclusie : Heb geduld en laat dit topic rusten tot na de lancering van de nieuwe versie van Tweakers. van dit uitstel komt geen afstel.
Sorry maar dan doet Tweakers iets heel erg fout. Als het in de lucht houden (edit nieuwe versie van een FP bouwen valt imho daar ook onder) van een site zoveel moeite kost dat je niet (edit: op andere vlakken) kan ontwikkelen naar iets nieuws, blijf je bezig met fouten uit het verleden te stelpen. Schoenmakers schijnen op kapotte schoenen te lopen.
Dat gezegd hebbende snap ik dat nood prio heeft, maar dat verhaal kan maar zoo lang verteld worden.

edit zoveel:// dat niet openbare fora niet gedeeld worden lijkt me overigens logisch.

[Voor 7% gewijzigd door franssie op 11-05-2012 02:28]

Keep Calm, Carry On Een goed Probleem komt nooit alleen | Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Fender Guitar, Gibson Guitar, Goddamn Guitar


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
Juist daarom worden nu fonkelnieuwe schoenen gemaakt op nieuwe leesten en met nieuwe materialen die veel toekomstbestendiger zijn. Robuuster, slijtvaster en veel minder poetsbeurten en herstel nodig hebben in de toekomst. Zodat je na het ontwerp, maak en inloop proces op den duur meer ruimte over hebt voor andere dingen. Of dat een slechte beslissing is? Ik denk het niet.

Goed, we blijven hangen in dezelfde discussie en dat brengt geen oplossing. Een herhaald verzoek : laat dit nou even rusten tot we klaar zijn met de nieuwe versie van Tweakers.

 • magnifor
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 03-12 17:21
magnifor schreef op woensdag 30 november 2011 @ 17:25:
[...]


Wat ik mij gewoon afvraag is waarom het zo lang duurt dat GoT fatsoenlijk op de mobiele telefoon te bekijken is. Er wordt al een tijdje naar gevraagd en als andere sites dat hebben waarom tweakers niet? Leuk dat men bezig is met een leuke touch interface maar ik prefereer gewoon een goed werkende mobiele template voor het forum. Voor zover ik begrijp liggen er plannen op tafel maar is er niets concreet. Zal mij niet verbazen als we straks een jaar verder zijn en nog steeds geen mobiele template hebben.
November komt nu best dichtbij en nog steeds geen mobiele template (of in ieder geval iets wat er op lijkt). Het mag er nu toch echt komen hoor.

 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Dit topic nogmaals schoppen laat die mobiele template echt niet sneller komen. Zeef vroeg vlak boven je nog dit topic te laten rusten tot die nieuwe versie van Tweakers er is. Die versie is er nog niet. Wat wil je nou precies bereiken met deze schop?

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Hooglander1
 • Registratie: september 2003
 • Niet online

Hooglander1

Zot intellegent

Met de huidige resolutie's zijn ook geen mobiele templates meer nodig, dus wat dat betreft valt het mee.

Je stelling is daar: "Wat ik mij gewoon afvraag is waarom het zo lang duurt dat GoT fatsoenlijk op de mobiele telefoon te bekijken is."

Nou ja, de technologie is nu wél zo ver :+

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


 • magnifor
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 03-12 17:21
NMe schreef op maandag 17 september 2012 @ 13:29:
Dit topic nogmaals schoppen laat die mobiele template echt niet sneller komen. Zeef vroeg vlak boven je nog dit topic te laten rusten tot die nieuwe versie van Tweakers er is. Die versie is er nog niet. Wat wil je nou precies bereiken met deze schop?
Misschien even een update of we de nieuwe versie binnenkort hoeven te verwachten of dat we weer een jaar mogen wachten.
Hooglander1 schreef op maandag 17 september 2012 @ 13:30:
Met de huidige resolutie's zijn ook geen mobiele templates meer nodig, dus wat dat betreft valt het mee.

Je stelling is daar: "Wat ik mij gewoon afvraag is waarom het zo lang duurt dat GoT fatsoenlijk op de mobiele telefoon te bekijken is."

Nou ja, de technologie is nu wél zo ver :+
Niets is fijner dan een goede mobile versie dat goed schaalt naar je scherm. En verder is een desktop versie voor een smartphone overkill omdat je dan te veel kB/mB's gebruikt omdat je teveel onnodige dingen binnenhaalt. We leven in een datalimieten tijdperk en is daarom elke megebyte die je kan besparen mooi meegenomen.

 • zeef
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 09:52
Updates? hoe bedoelt u?

 • Hooglander1
 • Registratie: september 2003
 • Niet online

Hooglander1

Zot intellegent

En blijven opletten natuurlijk ;)
Tweakers steekt zijn site in de avond van 1 november in het nieuw. "Something awesome is about to happen." Van 'Geek to Chiq' … ^EB
Al schijnt dat de releaseparty te zijn, niet persé de exacte datum.

[Voor 12% gewijzigd door Hooglander1 op 17-09-2012 13:48]

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Hooglander1 schreef op maandag 17 september 2012 @ 13:30:
Met de huidige resolutie's zijn ook geen mobiele templates meer nodig, dus wat dat betreft valt het mee.
Niet helemaal waar, ook met de huidige resolutie vind ik het behoorlijk vervelend dat GoT geen mobiel template heeft. Maar het maakt niet uit hoe vaak dit topic geschopt wordt. Straks met de nieuwe layout wordt het allemaal iets meer mobile-friendly maar uiteindelijk is dat ook maar een halve oplossing. Het concept mobiele templates staat al hoog op de verlanglijst maar er is voorlopig blijkbaar (nog) geen tijd voor. Hier porren om updates of überhaupt schoppen laat het niet sneller gaan, en net zo min heeft de forumcrew de schop nodig om in te zien dat het nodig is. Weten we allang, maar devtijd moet vrijgemaakt worden en kost geld. Er zijn ook andere dingen die minstens net zo belangrijk zijn.
Hooglander1 schreef op maandag 17 september 2012 @ 13:48:
Al schijnt dat de releaseparty te zijn, niet persé de exacte datum.
Klopt. :)

[Voor 12% gewijzigd door NMe op 17-09-2012 13:55]

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • magnifor
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 03-12 17:21
Prima, alleen ik lees nergens wanneer het ongeveer uitkomt?

 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 05:37

NMe

Quia Ego Sic Dico.

magnifor schreef op maandag 17 september 2012 @ 13:59:
[...]

Prima, alleen ik lees nergens wanneer het ongeveer uitkomt?
When it's done. Als er een releasedatum was geweest had 'ie op die pagina's gestaan. ;)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee