Ik snap al dat gehannes niet over USB laden. Maar weer eens wat batterij mythes de wereld uit helpen!
Eventjes enkele feiten op een rij :
Li-Ion houd er niet van volledig vol te zijn, of om volledig leeg getrokken te worden. Dus altijd
bij laden en niet volledig leeg trekken (kun je niet, batterij protectie circuit kapt de stroom onder de 8% a 10% af) en weer vol laden gaan werken, dit is schadelijk voor je batterij. Leeg is dus schadelijk (altijd eerst opladen en dan eventueel je batterij opbergen om te bewaren), maar continu aan de lader kan over het algemeen wel (de gemiddelde telefoon reguleert dan zelf zijn batterij nivo door bij 100% te stoppen met laden en pas bij 80% weer te beginnen met laden, kan na jaren zo werken schadelijk zijn voor de batterij).
Een USB 2.0 poort op een PC mag en moet 500ma leveren bij 5V. Tegenwoordig zijn er wel 'speciale' laad poorten op bijvoorbeeld Asus moederborden. Hier zit een tool bij genaamd AIcharger bij welke de USB poort 'unlocked' tot 1000ma. Dat is een hardware feature van het moederbord maar zorgt er wel voor dat de telefoon sneller oplaad.
Een stopcontact lader levert gemiddeld of 500ma, 850mha of 1000ma, hierdoor is de telefoon sneller vol.
Trager laden of sneller laden heeft met de hoeveelheden ma niet zoveel invloed. Laden met 100ma gaat niet echt nuttig zijn en laden met bijvoorbeeld 4000ma is veel te lomp. Volgens mij word 2000ma over het algemeen nog als veilig geacht voor quick-charging, maar 500ma-1000ma is gangbaarder.
Een telefoon opgeladen via een PC (trager of niet) of via het stopcontact gaat exact even lang mee, het gaat uiteindelijk om de spanning en amperage in de accu.
Een Li-ion heeft een beperkte levensduur. Een batterij welke juist gebruikt word zal ongeveer 10% tot 15% aan maximaal vermogen verliezen per jaar.
Al andere mythes, verhalen, van horen zeggen, doe het altijd zo, verkoper vertelde me dat, etc. Sorry, maar dat zijn of heel erg oude verhalen (NiMH, NiCD, etc.) of gewoon verkeerde informatie. Verkopers weten het helaas vaak al helemaal niet. Alle telefoons op de plank hebben tegenwoordig een Li-Ion of Li-Poly accu en hebben daarom ook altijd spanning in de accu zitten als je hem koopt. Is dat niet zo, zou ik er mee oppassen, deze hebben wellicht te lang op de plank gelegen.
Maar euhm, back on topic! Bezit nu zelf een N900 met Meamo, en hoewel ik dat best fijn vind werken mis ik rSAP ondersteuning voor de carkit in mijn Skoda SuperB. Nu las ik onlangs dat de Galaxy S van Samsung dit wel heeft, althans, grotendeels (alleen contact personen van sim kaart). Helaas blijkt dit uiteindelijk een extensie te zijn van Samsung. Helaas heb ik ook ooit gezworen nooit meer een telefoon van Samsung te kopen vanwege het gruwelijke software support. Nu google er mee komt heb ik er eigenlijk wel vertrouwen in, maar ja, geen rSAP......
Baal baal, maar ga het topic wel volgen!

Wie weet word het binnen afzienbare tijd gefixed.
[
Voor 5% gewijzigd door
Quindor op 08-12-2010 10:47
]