• MooDyBLueS
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 00:10
Firestorm666 schreef op zaterdag 30 april 2022 @ 09:38:
@MooDyBLueS Damn, dat is nogal eens een verhaal! Al vindt ik persoonlijk dat je wel erg hard bent voor de Garmin, ikzelf heb de Venu 1, qua updates gaat het toch best soepel hoor, knoppen werken normaal.
Moet er wel bij vertellen dat het m'n eerste horloge is, dus tis ook een beetje een weet-niet-beter van mijn kant.
Toestellen die uitgeleverd worden met oude firmwares kunnen wel eens gek doen in het begin, das iets wat me wel opvalt bij elk soort apparaat.
Denk dat je slechte ervaring hiermee echt een gevalletje pech gehad is dan dat het een systematisch probleem is. Maar zoals bij alles: een eerste indruk kan iets maken of kraken.
Dat laatste heb je zeker een punt. Ik heb inderdaad geen idee of een andere Garmin beter zou werken, maar dat is wel alleen op het gebied van firmware updates. De overige punten zie ik niet anders om eerlijk te zijn. En op mijn Xiaomi Band 5 na en het feit dat mijn vrouw een Apple Watch heeft, waren ook deze 2 horloges voor mij een eerste intro in dit segment.

Ik heb me ook heel erg verdiept (wat ik altijd doe) en daarom ben ik misschien kritischer dan gemiddeld, maar heel eerlijk: er zijn dus een aantal zaken die ontbreken die gewoon niet mogen ontbreken op een smartwatch/sporthorloge van €300. Zeker kijkend naar een smart band van 1/10e van de prijs die bijna al die punten wel goed op orde heeft. Dus in dat opzicht ben ik zeker niet te hard voor Garmin, het is ook niet alsof ze net om de hoek komen kijken, het is immers de 2e generatie van deze smartwatch/sporthorloge combi én Garmin heeft al veel ervaring met smartwatch-achtige integaties op o.a. de Fenix/Epix/ForeRunner serie.

Prima natuurlijk als sommige mensen wel tevreden zijn met hun product, maar op het firmware update proces na wat inderdaad een exemplarisch probleem kan zijn geweest zoals je al aanhaalt, is de rest gewoon helaas echt inherent aan het product zelf en dus de feitelijke werking ervan. Dat zijn sowieso: de DND/nachtmodus, notifications, fysieke knoppen, tap-to-wake. 3 van de 4 zijn potentieel met software updates op te lossen en Garmin heeft bewezen met de auto brightness dat ze dingen aanpakken, maar ik heb geen garantie dat als ik nu die €300 investering doe dat over 1 jaar 2 van de 3 punten bijv. opgelost zijn. Het is koffiedik kijken en daarom vind ik het in ieder geval op dit moment niet het geld waard voor wat je krijgt. Ik denk dat een ForeRunner op dat gebied meer value for money biedt.
Garmin Express heb je niet persé nodig, enkel voor connectiq apps, tenzij je de app op de telefoon gebruikt. Garmin Express is echter wel een draak van een product. Dat je een losse app nodig hebt voor ConnectIQ heb je wel een dik punt, dat is niet meer van deze tijd. Op dat vlak mag Garmin wel eens serieus aan het werk.
Mee eens, ben bang dat Garmin teveel "legacy" heeft wat enorm veel werk kost (lees: geld) om om te bouwen. Dat is dus een groot voordeel voor nieuwkomers zoals Coros, blijkt direct.
Voor m'n Venu 1 heb ik eigenlijk geen last van het scherm, ten alle tijden leesbaar en de auto-helderheid werkt best goed.
Ja, ik ook met de Venu 2 sinds de 8.11 update. Misschien heb ik dat niet goed overgebracht in mijn oorspronkelijke verhaal, maar sinds de laatste update heeft Garmin dat gefixt, dat was positief om te zien. Enige schermpunt wat ik nog had was de felle helderheid als DND aanstond en je hem 's nachts ontwaakt om even de tijd af te lezen. Hij springt dan op pakweg 50% helderheid om weliswaar binnen 1-2 seconde te dimmen, maar dan is het kwaad al geschied.
GPS fix heb je wel een punt, dat is iets dat me ook wel stoort, dat zou opgelost zijn met de Epix 2 die een snelle fix schijnt te hebben, mogelijk ook later op de Venu 3 ofzo?
Wie weet, ik zie wel potentie in het product. Een groot deel kan in een Venu 2 (de 1 geen ervaring mee) met software updates opgelost worden, ik heb weleens gelezen dat GPS fix soms ook middels een update verbeterd kan worden. Maar logischerwijs is er een limiet aan, de hardware bepaalt uiteindelijk hoe goed het kan zijn. Ik moet eerlijk zeggen: stel dat de Venu 3 uitkomt en de reviewers zoals DCRainmaker zijn positief, dan wil ik het echt nog wel een kans geven.
In ieder geval heb je elk horloge wel onder een vergrootglas gelegd en erg bedankt voor het delen _/-\o_ . Ook wel eens leuk om wat anders te lezen als over Garmin horloges. Lijkt hier soms meer op "Het grote Garmin sporthorloge topic" als op iets anders :P.
Graag gedaan, vond het leuk om te doen (zowel het vergelijk als het schrijven) en zoals ik zei: ik verdiep me altijd goed en realiseer me dat ik inderdaad behoorlijk kritisch ben. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om naar de underdogs te kijken. Ik ben in de basis een Apple gebruiker met veel dingen, maar heb dus al sinds het begin geen Apple Watch omdat ik dat gewoon weinig toegevoegde waarde vond hebben. Op het begin had ik nog mijn Nike GPS watch, later is het hardlopen komen weg te vallen en heb ik jaren geen sporthorloge gebruikt. Toen kwam de Xiaomi Band 5, puur omdat die zo spotgoedkoop zijn heb ik die eens geprobeerd en juist die prijs-kwaliteit verhouding merk ik bij veel Xiaomi dingen dat die echt puik zijn. Anderzijds wil ik best in dure dingen investeren, zoals een iPhone of MacBook, want ik weet dat ik daar jaren veel plezier aan kan beleven en vaak onder het mom van "it just works". Dat verwacht ik stiekem ook een beetje van sporthorloges die de Apple Watch benaderen qua prijs. Misschien is dat té streng, dat mag ieder zelf beoordelen. ;)

 • ProfaNe
 • Registratie: Oktober 2012
 • Niet online
@MooDyBLueS flink verslag en zeker een aantal valide (min)punten voor de venu2!

Zelf heb ik de Venu2S en maak gebruik van een android telefoon. Misschien is dit de rede dat ik van een aantal van je punten echt nooit last heb gehad. Updaten ging vlekkeloos door via de horloge zelf gewoon op updaten te klikken. Daarom ook nooit last gehad van het dimming probleem. Raise-to-wake werkt eigenlijk altijd precies zoals ik zou willen. Enkele keer moet ik double tappen maar ook dit werkt gewoon altijd. Ook zie ik per notificatie vanaf welke app dit komt (whatsapp of gmail icoontje bijv.). Vanwege android, notificaties ook uitgebreider in te stellen. Klinkt alsof garming (of iig venu2) icm IOS niet fijn werkt. Verder weet ik niet of dit een verschil is tussen venu2s en venu2 maar de knoppen op mijn venu2s geven voelbaar een klik en is ook nog is te horen.

 • Firestorm666
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 08:28
@MooDyBLueS De GPS fix schijnt door de chip te zijn die van de Venu (1) zou een A-GPS zijn, die van de Epix een echte GPS. Dit is echter een complete gok van mijn kant, enige wat ik wel weet dat er een verschil was met de GPS chip/type.

Die DND modus klopt wel, dat is mijn met Venu1 niet anders, ikzelf stoor me er niet aan. Denk wel dat ik dat wel zou doen als ik anders gewent was. Zo heb ik dat met schermpjes, OLED of in het "slechtste geval" een utistekend kleurenecht IPS scherm... Ik zou me dus een ongeluk ergeren aan de MIPS schermpjes :D

Zelf schuim ik alle reviews wel eens af en maak op basis hiervan een keuze. Eens gekozen besteld stopt het voor me. Terugsturen doe ik niet aan, tenzijn het apparaat werkelijk defect is. Ik moet het overigens ook wel zo doen, anders ben ik zo lang er over aan het bekijken dat tegen de tijd ik heb besloten te bestellen de opvolger er alweer is en het riedeltje opnieuw begint 7(8)7.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Xaverius
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:37

Xaverius

Ultraloper - korte dan... 😎

Topicstarter
Binnenkort heb ik een 100km met 3200D+ en daarvoor ga ik mijn FR935 vervangen. In principe zat ik te denken naan de Fenix 7X maar met een half ook kijk ik ook naar de Epix2 die me episch lijkt!

Grootste issue voor mij is, kan die Epix2 ook in GPS modus 23 uur lang navigeren op GPX zonder dat deze bijgeladen moet worden? Het is wat lastig om hier gegevens over te vinden want navigeren wordt in de meeste accuresultaten niet meegenomen.

Is hier toevallig een ultraloper aanwezig die al mooie afstanden met een Epix2 heeft gelopen die daar wat meer over kan zeggen?

https://smashrun.com/hans.vandermeer/invite
Stop de verwelking!
COVID19 resultaat: 30% meer hardgelopen dan ooit, langste afstand van 52 -> 69km gebracht


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • aardbeix15
 • Registratie: Maart 2001
 • Niet online

aardbeix15

100%fruit pers je er niet uit!

navigeren lijkt me toch niet veel kosten aangezien je toch al de GPS hebt meedraaien.
Voor wat het waard is, heb pas 31km gelopen met mij Epix 2, had geen navigatie aan maar wel de kaart meedraaien op één van de schermen, gewone default GPS aan, brightness op standje 2/één-na-hardst en een Stryd footpod verbonden, uit het hoofd was ik om en nabij de 20% kwijt (kan je helaas niet terugzien in Connect), die 100km icm lage brightness zou ik wel aandurven. En 100km doe je toch wel sneller dan een etmaal?

snel zeggen: 'De koetsier poetst de postkoets met postkoetspoets'
levensmotto: 'vroeg gedaan is lang gerelaxed!'.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Xaverius
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:37

Xaverius

Ultraloper - korte dan... 😎

Topicstarter
Vlak die ruim drie kilometer stijging niet uit en het feit dat ik lekker doorloop maar bepaald niet de snelste ben

https://smashrun.com/hans.vandermeer/invite
Stop de verwelking!
COVID19 resultaat: 30% meer hardgelopen dan ooit, langste afstand van 52 -> 69km gebracht


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Roozzz
 • Registratie: Juni 2011
 • Nu online

Roozzz

Plus ultra

aardbeix15 schreef op maandag 2 mei 2022 @ 14:41:
navigeren lijkt me toch niet veel kosten aangezien je toch al de GPS hebt meedraaien.
Voor wat het waard is, heb pas 31km gelopen met mij Epix 2, had geen navigatie aan maar wel de kaart meedraaien op één van de schermen, gewone default GPS aan, brightness op standje 2/één-na-hardst en een Stryd footpod verbonden, uit het hoofd was ik om en nabij de 20% kwijt (kan je helaas niet terugzien in Connect), die 100km icm lage brightness zou ik wel aandurven. En 100km doe je toch wel sneller dan een etmaal?
In mijn ervaring (945, F6 Pro) weegt navigatie juist erg zwaar mee. Continu het scherm met kaartje open laten staan (zo navigeer ik meestal in onbekend terrein) hakt erin. Schakel je heen en weer tussen diverse schermen dan gaat het al opvallend langer mee. Mogelijk dat het voor de Epix anders werkt, maar ik vermoed van niet.

DCR' testen lijken aan te geven dat de batterij met "alles aan, inclusief navigatie" nog beter is dan Garmin zelf schetst in hun tabel. Ik zou het met dat in het achterhoofd wel aandurven met de Epix. Zeker als je een beetje handig bent met wat je wel en niet aanzet (OHR, bluetooth, evt display op gesture).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Roozzz
 • Registratie: Juni 2011
 • Nu online

Roozzz

Plus ultra

Xaverius schreef op maandag 2 mei 2022 @ 14:59:
Vlak die ruim drie kilometer stijging niet uit en het feit dat ik lekker doorloop maar bepaald niet de snelste ben
Welke ga je doen?

Het hangt een beetje van het terrein af, maar glurend naar jouw strava denk ik dat je jezelf aangenaam gaat verrassen :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Xaverius
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:37

Xaverius

Ultraloper - korte dan... 😎

Topicstarter
@Roozzz De Lakeland Ultra 100k, was in 2020 de 55k daar van plan maar met de jaren uitstel groeit de afstand "spontaan" mee

Ik ben de vergelijkingen toch maar weer eens ingedoken en incombinatie met wat ik er voor over heb en neig nu zelfs de reguliere 7 te gaan kopen. Scheelt toch weer een bak met geld die ik nog aan een nieuw racevest en regenkleding kan besteden O-)

https://smashrun.com/hans.vandermeer/invite
Stop de verwelking!
COVID19 resultaat: 30% meer hardgelopen dan ooit, langste afstand van 52 -> 69km gebracht


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • trithemis
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 24-05 19:24

trithemis

Dragonfly

Xaverius schreef op maandag 2 mei 2022 @ 13:57:
Binnenkort heb ik een 100km met 3200D+ en daarvoor ga ik mijn FR935 vervangen. In principe zat ik te denken naan de Fenix 7X maar met een half ook kijk ik ook naar de Epix2 die me episch lijkt!

Grootste issue voor mij is, kan die Epix2 ook in GPS modus 23 uur lang navigeren op GPX zonder dat deze bijgeladen moet worden? Het is wat lastig om hier gegevens over te vinden want navigeren wordt in de meeste accuresultaten niet meegenomen.

Is hier toevallig een ultraloper aanwezig die al mooie afstanden met een Epix2 heeft gelopen die daar wat meer over kan zeggen?
Waarom niet wachten op de 955? Goede kans dat die op 1 juni uitkomt. Dan kun je een afgewogen keus maken tussen Fenix / Epix of toch weer een Forerunner.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chaola
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:40
Wat me nog het meest opviel in die zgn. "gelekte mail" van Garmin, was de prijs. In tijden van torenhoge inflatie, zou Garmin zijn prijzen van de 9** en de 2** reeks ongewijzigd laten in vergelijking met drie jaar geleden? Straks wordt Garmin nog goedkoop? :+ Eerst zien en dan geloven...
EDIT: hier de link naar het bericht over die zgn. mail van Garmin: https://www.reddit.com/r/..._and_255_comming_in_june/

[Voor 21% gewijzigd door chaola op 03-05-2022 09:37]

It's just technology, not religion


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Xaverius
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:37

Xaverius

Ultraloper - korte dan... 😎

Topicstarter
@trithemis Had ik over nagedacht maar ik ga toch liever voor een model die al kort beschikbaar is in verband met software/hardware problemen. Garmin heeft daarin ook wel een naam. Nu heb ik de tijd om het horloge beter te leren kennen en naar wens in te stellen. De hoeveelheid trainingen die ik nog loop nadat de FR 955 vermoedelijk uitkomt zijn beperkt, vooral de langere duurlopen. En die gebruik ik om aan de kaart te wennen.

https://smashrun.com/hans.vandermeer/invite
Stop de verwelking!
COVID19 resultaat: 30% meer hardgelopen dan ooit, langste afstand van 52 -> 69km gebracht


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MooDyBLueS
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 00:10
chaola schreef op dinsdag 3 mei 2022 @ 09:35:
Wat me nog het meest opviel in die zgn. "gelekte mail" van Garmin, was de prijs. In tijden van torenhoge inflatie, zou Garmin zijn prijzen van de 9** en de 2** reeks ongewijzigd laten in vergelijking met drie jaar geleden? Straks wordt Garmin nog goedkoop? :+ Eerst zien en dan geloven...
EDIT: hier de link naar het bericht over die zgn. mail van Garmin: https://www.reddit.com/r/..._and_255_comming_in_june/
Zelfde prijs? De FR245 was €299/349 (wel/geen Music). Ze hebben het nu over €350/400 met de opmerking "could be 50 less not sure".

Eerst zien dan geloven. En dan nog zal het een tijd duren voordat de straatprijs op het niveau van de FR245 de laatste tijd zit. Namelijk €230-250 voor de niet-Music variant.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Cloclo100
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 16-05 14:40
Als je weet dat het hier niet hoort, plaats het dan niet alsnog

[Voor 85% gewijzigd door PaT op 03-05-2022 17:26]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • m0ridin
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-05 16:19
Nou ja...

De forerunner 935 was bij release in april 2017 ~550 euro
De forerunner 945 was bij release in mei 2019 ~600 euro

Dus de 955 voor 550 (of 600) euro zou zeker verrassend zijn... Ik hoop dat het klopt, maar verwacht dat hij eerder richting de 650 gaat.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chaola
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:40
MooDyBLueS schreef op dinsdag 3 mei 2022 @ 13:13:
[...]

Zelfde prijs? De FR245 was €299/349 (wel/geen Music). Ze hebben het nu over €350/400 met de opmerking "could be 50 less not sure".

Eerst zien dan geloven. En dan nog zal het een tijd duren voordat de straatprijs op het niveau van de FR245 de laatste tijd zit. Namelijk €230-250 voor de niet-Music variant.
Er staan een paar eigenaardigheden in dat verhaal van die mail: eerst 600 euro voor de 955, maar dan een "price cut" naar 550, alsof Garmin ergens onderweg van mening is veranderd? En van de 255 weet de poster niet of die price cut daar nu ook geldt, of niet. Logischerwijze zou je verwachten van wel, want anders is het verschil tussen de FR955 en de 255music maar 150 euro meer. Drie jaar geleden was het verschil tussen beide 250 euro. Kan ook weer zo'n marketingtruc zijn om kopers naar het hoger geprijsde product te duwen. En als de FR955 dan ook nog eens multiband GNSS ondersteunt zou het mij wel eens kunnen overtuigen om meer veel te veel te betalen voor een sporthorloge O-)

It's just technology, not religion


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MooDyBLueS
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 00:10
@chaola Ja gezien hoeveel de FR55 al van de FR245 heeft gekregen, denk ik dat het ook deels af zal hangen van wat ze in de FR255 stoppen zonder al teveel van de FR9xx af te snoepen. Sowieso moet de FR255 wel qua featureset erop vooruit gaat en niet alleen 2/3 gimmicks in software, want dan is het nooit de flinke meerprijs tov een FR55 waard of blijven voorlopig de FR245 kopen die in straatprijs voorlopig nog wel een kleine €100 zal schelen. Dus net wat je zegt: eigenlijk moet die FR955 dan ook een paar goede nieuwe features moeten krijgen om ze allemaal in een duidelijk ander segment te plaatsen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chaola
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:40
Ik hoop dat de 255 niet zomaar een hardwarematige rebrand gaat zijn van de ondertussen bijna 2 jaar oude 745. Op het scherm en de knoppen na, mogen ze wat mij betreft vooral richting de Venu 2 kijken. Dat lijkt me niet onrealistisch.

It's just technology, not religion


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

Helaas door aanhoudende rugklachten komt het sporten er niet meer van momenteel. Toch wil ik een horloge kopen met volgende eisen: Garmin Pay, Muziek erop kunnen zetten, goede batterij.

Heb altijd Apple Watch gehad, dus ben gewend geraakt aan betalen met horloge en lopen zonder telefoon door muziek via het horloge. Wat is de voordeligste Garmin en ook prijs/kwaliteit? Ik kom uit op de Vivoactive 4? Deze is nu rond de 250,- te halen en dat is een mooi bedrag ook vanwege het gebruik dat ik er mee ga doen door blessure. Of zeggen jullie, je kunt beter ? halen?

Alvast bedankt.

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Sander
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
pdavie2311 schreef op woensdag 4 mei 2022 @ 09:04:
Helaas door aanhoudende rugklachten komt het sporten er niet meer van momenteel. Toch wil ik een horloge kopen met volgende eisen: Garmin Pay, Muziek erop kunnen zetten, goede batterij.

Heb altijd Apple Watch gehad, dus ben gewend geraakt aan betalen met horloge en lopen zonder telefoon door muziek via het horloge. Wat is de voordeligste Garmin en ook prijs/kwaliteit? Ik kom uit op de Vivoactive 4? Deze is nu rond de 250,- te halen en dat is een mooi bedrag ook vanwege het gebruik dat ik er mee ga doen door blessure. Of zeggen jullie, je kunt beter ? halen?

Alvast bedankt.
Je kunt beter gewoon je eigen vergelijking maken, zoals je hier al doet en dan je keuzes maken. Je zit hier op Tweakers, waar mensen die recreatief 1 of 2x in de week een rondje lopen dat doen met een horloge van 500+ tot soms zelfs 1000+ en daarin wordt de door jou genoemde Vivoactive bijv snel inferieur weggezet omdat er te weinig data uitkomt.

Mijn vrouw heeft de Vivoactive 4s en doet er exact mee wat jij beschrijft en is er erg blij mee. Betalen, muziek en hardlopen gaat prima, tov Apple Watch mis je natuurlijk de meer 'smartwatch' georiënteerde features. Je wint wel in batterij, de 4s gaat een dag of 4 mee, de 4 is wat groter en gaat ook wat langer mee.

Je zou ook nog even kunnen wachten, de Garmin FR255 komt binnenkort uit, en de 245 (voorloper) heeft alles wat je vraagt behalve Garmin Pay. Ik ben geen helderziende dus kan je niet beloven dat het erop komt, maar het zou natuurlijk kunnen. Dan heb je een horloge wat nog meer op lopen gericht is en (waarschijnlijk) qua accuduur ook snel het dubbele levert van de Vivoactive.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frenz64
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 24-05 13:30
Of Venu2 als je geen transreflective scherm wil, maar Oled

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Blomminator
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
Gisteren na een easy 9km run sprong m'n vo2max van 47 naar 48! Niets bewust voor gedaan, maar ik vond het toch heel leuk. Geen idee of het enigszins nauwkeurig is, maar toch. Ik moet mijn nieuwe Fenix nog flink onder de knie krijgen, want feitelijk kan ik er nog niet veel mee. Maar dit soort kleine dingen, motiveren wel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Firestorm666
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 08:28
pdavie2311 schreef op woensdag 4 mei 2022 @ 09:04:
Helaas door aanhoudende rugklachten komt het sporten er niet meer van momenteel. Toch wil ik een horloge kopen met volgende eisen: Garmin Pay, Muziek erop kunnen zetten, goede batterij.

Heb altijd Apple Watch gehad, dus ben gewend geraakt aan betalen met horloge en lopen zonder telefoon door muziek via het horloge. Wat is de voordeligste Garmin en ook prijs/kwaliteit? Ik kom uit op de Vivoactive 4? Deze is nu rond de 250,- te halen en dat is een mooi bedrag ook vanwege het gebruik dat ik er mee ga doen door blessure. Of zeggen jullie, je kunt beter ? halen?

Alvast bedankt.
Het hangt toch voornamelijk van je gebruiksdoel af hoor. Ikzelf heb een Venu1 (VA4, maar dan met OLED) voor dagelijks gebruik en voor sport, aangezien ik een recreatieve sporter ben heb ik meer als voldoende aan de functies (voor extra's heb ik Runalyze) en zal het me weinig boeien of ik nu 5:30 of 5:31 heb gelopen, of dat m'n grond contact niet perfect uitgelijnt is. Het enige wat echt super belangrijk is, is VO2Max... :P

Ligt de focus vooral op sport, ga dan voor een forrunner, fenix/epix2.

Ik gok dat je idd wel het meest plezier gaat hebben aan een VA4/Venu2 aangezien je met je blessures toch niet veel zal hebben aan details qua sport. Afhankelijk van je budget zou ik echter wel gaan voor een Venu2 (moderner, oled & meer firstbeat). Niet dat je met een VA4 een miskoop gaat doen ofzo. Nog steeds een prima horloge.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Firestorm666
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 08:28
Blomminator schreef op woensdag 4 mei 2022 @ 09:45:
Gisteren na een easy 9km run sprong m'n vo2max van 47 naar 48! Niets bewust voor gedaan, maar ik vond het toch heel leuk. Geen idee of het enigszins nauwkeurig is, maar toch. Ik moet mijn nieuwe Fenix nog flink onder de knie krijgen, want feitelijk kan ik er nog niet veel mee. Maar dit soort kleine dingen, motiveren wel.
Garmin's VO2Max werkt op misterieuze wijze ;) Ik kan je Runalyze aanraden, die laat je je VO2Max ook zien (wel een realistischer cijfer :P ) In Runalyze kan ook de Garmin waarde naast die van Runanalze zien. Voor mij geeft het goed aan waarom een cijfer omhoog of omlaag gaat. Garmin laat vooral een trend zien.

Ik geef toe, die VO2Max puntjes geven me ook wel wat motivatie.

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

Heb de Venu 2 ontvangen. Alles aan de praat, watchface met temperatuur ook gelukt etc, alleen de weer app, standaard op de watch krijg ik geen gegevens? Heb locatie op altijd staan en alles lijkt goed te staan? iPhone 13 Pro.

Wat zie ik over het hoofd?

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


 • route99
 • Registratie: Augustus 2017
 • Nu online

route99

just passionately curious...

@pdavie2311 Al een keer helemaal uit en aan gezet?
En effe een kort stukje echt gelopen?
App opnieuw installeren?

[Voor 6% gewijzigd door route99 op 05-05-2022 16:26]

Je eigen geluk bepaal je zelf!


 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

route99 schreef op donderdag 5 mei 2022 @ 16:26:
@pdavie2311 Al een keer helemaal uit en aan gezet?
En effe een kort stukje echt gelopen?
App opnieuw installeren?
Het is geen app. Het staat er standaard op als je naar beneden swiped vanaf het scherm. Edit. Nu wel ineens! ;-)

[Voor 3% gewijzigd door pdavie2311 op 05-05-2022 16:39]

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”

pdavie2311 schreef op donderdag 5 mei 2022 @ 16:36:
[...]


Het is geen app. Het staat er standaard op als je naar beneden swiped vanaf het scherm.
Het is een 'widget' inderdaad.

Ik heb op mijn Epix 2 precies hetzelfde probleem: regelmatig geeft deze widget geen data door. Nu staat er bijvoorbeeld 'phone connection required', terwijl m'n Epix vrolijk met m'n telefoon verbonden is en alle notificaties etc doorgeeft...

Wellicht een probleem met deze widget?

 • spokje
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 24-05 13:46
Je watch moet ff synchroniseren met de Garmin app. Zolang dat niet gebeurt heb je geen weer data.

Edit: net geprobeerd op m'n F6X, werkt niet 8)7 ach boeiend, wie gebruikt dat überhaupt :p

[Voor 32% gewijzigd door spokje op 05-05-2022 17:16]


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • adidicted
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 07-05 08:45
voor wie nog een goede deal zoekt:

actiecode "galeria20" geeft 20% korting op alles bij galeria.de,
waaronder dus ook al hun garmin sporthorloges (ook geldig op al afgeprijsde modellen)

excuses als deze al hier eerder genoemd is, maar wilde het gewoon even delen. ik ben nog happy met mijn fenix 6 pro sapphire titanium

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • OneMoreThing
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 08:28
Requiem19 schreef op donderdag 5 mei 2022 @ 16:38:
[...]


Het is een 'widget' inderdaad.

Ik heb op mijn Epix 2 precies hetzelfde probleem: regelmatig geeft deze widget geen data door. Nu staat er bijvoorbeeld 'phone connection required', terwijl m'n Epix vrolijk met m'n telefoon verbonden is en alle notificaties etc doorgeeft...

Wellicht een probleem met deze widget?
En je hebt wel Connect geopend (al dan niet op de achtergrond draaien) op je telefoon? Ik heb dit probleem nog niet gehad op mijn Epix 2 i.c.m. iPhone. De data wordt volgens mij 1x per uur bijgewerkt.

Acties:
 • 0Henk 'm!
OneMoreThing schreef op vrijdag 6 mei 2022 @ 09:55:
[...]

En je hebt wel Connect geopend (al dan niet op de achtergrond draaien) op je telefoon? Ik heb dit probleem nog niet gehad op mijn Epix 2 i.c.m. iPhone. De data wordt volgens mij 1x per uur bijgewerkt.
Ja - heb zelfs even een sync geforceerd nu, maar de weer widget laat niets zien. Als ik doorklik in de weer widget, waar je normaal de details zou zien, komt er te staan 'Waiting for data'.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Marc3l
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 24-05 21:05
adidicted schreef op vrijdag 6 mei 2022 @ 09:08:
voor wie nog een goede deal zoekt:

actiecode "galeria20" geeft 20% korting op alles bij galeria.de,
waaronder dus ook al hun garmin sporthorloges (ook geldig op al afgeprijsde modellen)

excuses als deze al hier eerder genoemd is, maar wilde het gewoon even delen. ik ben nog happy met mijn fenix 6 pro sapphire titanium
Ze verzenden zo te zien alleen niet naar Nederland. Kan alleen kiezen voor afhalen helaas.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frij5fd
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 09:10
adidicted schreef op vrijdag 6 mei 2022 @ 09:08:
voor wie nog een goede deal zoekt:

actiecode "galeria20" geeft 20% korting op alles bij galeria.de,
waaronder dus ook al hun garmin sporthorloges (ook geldig op al afgeprijsde modellen)

excuses als deze al hier eerder genoemd is, maar wilde het gewoon even delen. ik ben nog happy met mijn fenix 6 pro sapphire titanium
Is jouw exemplaar nog onbeschadigd? Ik raakte met het titanium randje iets van plastic, maar kreeg daardoor toch een klein krasje. Dat saffier mag hard zijn, dat titanium is dat echter niet :-(
Het lagere gewicht van het horloge blijft echter prettig

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • adidicted
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 07-05 08:45
Frij5fd schreef op vrijdag 6 mei 2022 @ 22:50:
[...]

Is jouw exemplaar nog onbeschadigd? Ik raakte met het titanium randje iets van plastic, maar kreeg daardoor toch een klein krasje. Dat saffier mag hard zijn, dat titanium is dat echter niet :-(
Het lagere gewicht van het horloge blijft echter prettig
zelfde ervaring hier. snel kleine krasjes op t titanium, maar ze vallen niet of nauwelijks op. Krasjes op de titanium schakels van het bandjes vind ik wel iets storender dan die op de bezel van het horloge. Lage gewicht is inderdaad wel heel fijn. Het schijnt dat je met de DLC coating minder last hebt van snelle krasjes (iets voor de volgende upgrade :-))

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

Is er een manier om binnengekomen meldingen in 1x te verwijderen? Nu moet ik per melding middels de 3 … kiezen voor verwijderen. Ik kan het zo niet vinden in de handleiding en online. Betreft een Venu 2 in dit geval..

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • m0ridin
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-05 16:19
Was gisteren trouwens in een all4running winkel en daar bevestigden ze ook dat de Forerunner 955 als het goed is voor 1 juni op de planning staat...

Ook dat ze verder weinig tot geen info hebben gekregen en het maar de vraag is of ze hem dan uberhaupt kunnen leveren, of wanneer wel, maar de 1 juni lijkt enigzins realistisch.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • chaola
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:40
m0ridin schreef op zaterdag 7 mei 2022 @ 12:43:
Was gisteren trouwens in een all4running winkel en daar bevestigden ze ook dat de Forerunner 955 als het goed is voor 1 juni op de planning staat...

Ook dat ze verder weinig tot geen info hebben gekregen en het maar de vraag is of ze hem dan uberhaupt kunnen leveren, of wanneer wel, maar de 1 juni lijkt enigzins realistisch.
Zouden ze daar ook geen mail hebben binnengekregen zoals die gebruiker op Reddit 'toevallig' kon inzien? Daar stonden toch al redelijk wat specs vermeld. Bij deze een oproep aan alle tweakers met goede connecties bij een Running shop: zaag ze de oren van het lijf om die mail te mogen zien en lek hem dan hier lekker op tweakers. _/-\o_

It's just technology, not religion


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blomminator
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
Frij5fd schreef op vrijdag 6 mei 2022 @ 22:50:
[...]

Is jouw exemplaar nog onbeschadigd? Ik raakte met het titanium randje iets van plastic, maar kreeg daardoor toch een klein krasje. Dat saffier mag hard zijn, dat titanium is dat echter niet :-(
Het lagere gewicht van het horloge blijft echter prettig
Hier ook met een f7. Eigenlijk wel teleurgesteld in. Ik dacht.. daar krijg ik geen krassen in. En op dag 3 op t randje, een zeer kleine chip erin, en wat lichte krassen. En heb werkelijk geen idee wat ik geraakt zou kunnen hebben.. bureau? Toetsenbord? In elk geval geen heftige dingen gedaan. Wel jammer, 1000 piek voor een klokje en na 3 dagen...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CT
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 24-05 18:16

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

@Blomminator ook de titanium versie?

Zit zelf al een eeuw in dubio om een gewone 7 te halen als vervanger van m'n (gewone) 5s plus, deze heeft op de behuizing misschien wat 'krassen' maar meer 'vegen' in het metaal zegmaar. En het scherm (glas) heeft na 3 jaar wel krassen, maar die zie je alleen onder vel zonlicht (microkrasjes zegmaar).

En ik doe er echt niet voorzichtig mee :P na sommige schuuracties langs een muur oid verwacht ik dat het ding aan gruzelementen ligt, maar dan is er niks..

Deze verhalen klinken dan erg verontrustend, maar misschien is het een titanium "probleem"?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Megupe
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:15
Garmin heeft de RC 8.18 uitgebracht, dus binnenkort update volgens reguliere programma.
Ik leeso p het garmin forum dat er mogelijk nog wel bugs in zitten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TR1969
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 24-05 12:25
CT schreef op zondag 8 mei 2022 @ 08:20:
@Blomminator ook de titanium versie?

Zit zelf al een eeuw in dubio om een gewone 7 te halen als vervanger van m'n (gewone) 5s plus, deze heeft op de behuizing misschien wat 'krassen' maar meer 'vegen' in het metaal zegmaar. En het scherm (glas) heeft na 3 jaar wel krassen, maar die zie je alleen onder vel zonlicht (microkrasjes zegmaar).

En ik doe er echt niet voorzichtig mee :P na sommige schuuracties langs een muur oid verwacht ik dat het ding aan gruzelementen ligt, maar dan is er niks..

Deze verhalen klinken dan erg verontrustend, maar misschien is het een titanium "probleem"?
De titanium versie's zijn hier idd gevoeliger voor (zachter metaal)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CT
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 24-05 18:16

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

TR1969 schreef op zondag 8 mei 2022 @ 09:43:
[...]


De titanium versie's zijn hier idd gevoeliger voor (zachter metaal)
Ok, dus het is kiezen voor of een kras bestendige behuizing en gevoeliger glas, of een gevoelige behuizing maar kras bestendig glas :+
maar ik begrijp dat titanium dus meer om het gewicht gaat ipv meer stevigheid

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blomminator
 • Registratie: Augustus 2012
 • Niet online
CT schreef op zondag 8 mei 2022 @ 11:56:
[...]


Ok, dus het is kiezen voor of een kras bestendige behuizing en gevoeliger glas, of een gevoelige behuizing maar kras bestendig glas :+
maar ik begrijp dat titanium dus meer om het gewicht gaat ipv meer stevigheid
Ja ook titanium. En ja, ik vind die keuze ook vreemd. Gewicht is voor mij niet relevant, die 5 kilo love handle tikt harder aan dan die 10 gram aan m'n pols.

Vind t wel jammer.. maar ik wilde per de de X variant, groot en met zaklamp. Dus dan is t altijd titanium toch?

En ja, het zijn 2 veegjes/kleuringen in t blauwemetaal en een Ieniemienie chip op de rand. Achja.. ik weet t en zie ze. Maar verder ziet niemand wat.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TR1969
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 24-05 12:25
CT schreef op zondag 8 mei 2022 @ 11:56:
[...]


Ok, dus het is kiezen voor of een kras bestendige behuizing en gevoeliger glas, of een gevoelige behuizing maar kras bestendig glas :+
maar ik begrijp dat titanium dus meer om het gewicht gaat ipv meer stevigheid
Of de Sapphire Solar :)

Bij de vorige serie was er nog een "non solar" Sapphire versie maar die is er dacht ik niet meer.
Titanium is idd meer voor het gewicht

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frenz64
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 24-05 13:30
En dan nog, een helemaal krasvrije Fenix is ook een beetje, tja, niet passend bij de beleving @Blomminator . Zo doorleefd als mijn tweedehands F5 hoeft ook weer niet.Aan de andere kant, het saffier is nog als nieuw en de bezel "goed gebruikt", vind ik ook wel wat hebben.

Er staat een F6 pro op MP: "watch doesn't look good wisually" zonder foto's (met w geschreven idd). Mss ga ik wel upgraden voor weinagh

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valorian
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09:26
Vraagje: wat voor horloge zouden jullie adviseren voor iemand die eigenlijk geen enkele behoefte heeft aan alle features van high-end horloges maar wél kaarten/navi wil ivm steeds meer trails lopen zonder aanwijzingen op het parcours (dus lopen met horloge en gpx zelf volgen)?

Ik heb zelf een 945 maar dat lijkt wat overkill , anderzijds zou ik ook niet zo goed weten welke anders te adviseren aan die vriend. Misschien dat een Tweedehands Fenix 5 nog interessant is? Of zijn er nog varianten die ik over het hoofd zie, meer in de 200-400 euro categorie? Of andere merken?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Frenz64
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 24-05 13:30
met kaarten zit je minimaal in de tweedehands F5+ / F6 pro categorie, Coros Vertix heeft ook kaarten, maar DCR is je vriend

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valorian
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09:26
Frenz64 schreef op zondag 8 mei 2022 @ 12:19:
met kaarten zit je minimaal in de tweedehands F5+ / F6 pro categorie, Coros Vertix heeft ook kaarten, maar DCR is je vriend
Ah dat vreesde ik al. Dacht misschien nog de 745 maar die heeft geen kaarten. Alternatief zou nog kunnen zijn een horloge zonder kaaarten waarbij je wel gpx inlaad en “kruimelpd” volgt, zoals met de oude tomtom horloges. Zeker in bostrails heb je toch al niet zoveel aan kaarten denk ik… De 5+ lijkt wel de goedkoopste nu, de 945 is nog wonderlijk “courant” na 3 jaar , maar zal wel zakken als de 955 komt denk ik

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • m0ridin
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-05 16:19
Valorian schreef op zondag 8 mei 2022 @ 12:10:
Vraagje: wat voor horloge zouden jullie adviseren voor iemand die eigenlijk geen enkele behoefte heeft aan alle features van high-end horloges maar wél kaarten/navi wil ivm steeds meer trails lopen zonder aanwijzingen op het parcours (dus lopen met horloge en gpx zelf volgen)?

Ik heb zelf een 945 maar dat lijkt wat overkill , anderzijds zou ik ook niet zo goed weten welke anders te adviseren aan die vriend. Misschien dat een Tweedehands Fenix 5 nog interessant is? Of zijn er nog varianten die ik over het hoofd zie, meer in de 200-400 euro categorie? Of andere merken?
Is een apple watch dan geen optie? Qua batterij natuurlijk wel minder maar weet niet hoe belangrijk dat is...

Acties:
 • +2Henk 'm!
Valorian schreef op zondag 8 mei 2022 @ 13:23:
[...]


Ah dat vreesde ik al. Dacht misschien nog de 745 maar die heeft geen kaarten. Alternatief zou nog kunnen zijn een horloge zonder kaaarten waarbij je wel gpx inlaad en “kruimelpd” volgt, zoals met de oude tomtom horloges. Zeker in bostrails heb je toch al niet zoveel aan kaarten denk ik… De 5+ lijkt wel de goedkoopste nu, de 945 is nog wonderlijk “courant” na 3 jaar , maar zal wel zakken als de 955 komt denk ik
Juist bij bostrails zijn die kaarten handig. Ik heb vorig jaar augustus de N70 trail gelopen met een kruimelpad op mijn 645M, maar vond dat erg lastig navigeren. Gelukkig liep mijn broer mee met een Fenix 6 Titanium en kon hij precies zien welk paadje genomen moest worden (met name als meerdere paadjes elkaar kruisen en niet duidelijk is op een kruimelpad welke je dan moet nemen).

Wat betreft Garmin is er eigenlijk niet iets in het lagere segment wat kaartondersteuning heeft, dus de Fenix 5+ of ‘oude ‘ FR945 zijn dan de enige opties.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frij5fd
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 09:10
Valorian schreef op zondag 8 mei 2022 @ 12:10:
Vraagje: wat voor horloge zouden jullie adviseren voor iemand die eigenlijk geen enkele behoefte heeft aan alle features van high-end horloges maar wél kaarten/navi wil ivm steeds meer trails lopen zonder aanwijzingen op het parcours (dus lopen met horloge en gpx zelf volgen)?

Ik heb zelf een 945 maar dat lijkt wat overkill , anderzijds zou ik ook niet zo goed weten welke anders te adviseren aan die vriend. Misschien dat een Tweedehands Fenix 5 nog interessant is? Of zijn er nog varianten die ik over het hoofd zie, meer in de 200-400 euro categorie? Of andere merken?
2e hands of nieuwe Garmin Edge explore is ook een optie; jaren met deze en z'n voorganger mee in de hand hardgelopen tijdens trailruns, toen kaarten op de horloges nog niet beschikbaar waren. En als je viel, zoals bij een trailrun wel eens gebeurde, zorgen dat het device heel bleef, ten koste van je eigen lijf en ledenen :+
Voordeel was ook een groter scherm èn touch. Soms bij lastige tochten gebruikte ik 'm nog wel, want ik nam de Edge altijd in een vak van mijn loopvest mee

[Voor 7% gewijzigd door Frij5fd op 08-05-2022 16:17]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • trithemis
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 24-05 19:24

trithemis

Dragonfly

PatrickC schreef op zondag 8 mei 2022 @ 14:42:
[...]

Juist bij bostrails zijn die kaarten handig. Ik heb vorig jaar augustus de N70 trail gelopen met een kruimelpad op mijn 645M, maar vond dat erg lastig navigeren. Gelukkig liep mijn broer mee met een Fenix 6 Titanium en kon hij precies zien welk paadje genomen moest worden (met name als meerdere paadjes elkaar kruisen en niet duidelijk is op een kruimelpad welke je dan moet nemen).

Wat betreft Garmin is er eigenlijk niet iets in het lagere segment wat kaartondersteuning heeft, dus de Fenix 5+ of ‘oude ‘ FR945 zijn dan de enige opties.
Haha als je de N70 loopt en lekker van het prachtige landschap geniet zie je heel veel routebordjes staan en heb je je horloge helemaal niet nodig voor navigatie. Dan zie je thuis mooi hoe je route liep. 😉

Acties:
 • +1Henk 'm!
trithemis schreef op zondag 8 mei 2022 @ 22:12:
[...]


Haha als je de N70 loopt en lekker van het prachtige landschap geniet zie je heel veel routebordjes staan en heb je je horloge helemaal niet nodig voor navigatie. Dan zie je thuis mooi hoe je route liep. 😉
De route was niet precies de standaard N70 wandelroute, maar het parcours dat voor de N70:trail wedstrijd werd gebruikt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

pdavie2311 schreef op zaterdag 7 mei 2022 @ 11:52:
Is er een manier om binnengekomen meldingen in 1x te verwijderen? Nu moet ik per melding middels de 3 … kiezen voor verwijderen. Ik kan het zo niet vinden in de handleiding en online. Betreft een Venu 2 in dit geval..
Dit kan dus niet?

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • deco1974
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 24-05 12:20
Ik verwijder ze niet..
Er komt wat binnen, ik werp een blik op het horloge.. als het nodig is, check ik het verder op de telefoon.
Uiteindelijk verwijder ik meldingen altijd op de telefoon. Het is niet zo dat ze dan op het horloge nog achterblijven. Ik gebruik het horloge dus meer als notificatie-middel.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gapert86
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 08:49
Megupe schreef op zondag 8 mei 2022 @ 08:42:
Garmin heeft de RC 8.18 uitgebracht, dus binnenkort update volgens reguliere programma.
Ik leeso p het garmin forum dat er mogelijk nog wel bugs in zitten.
Zonder problemen geïnstalleerd en draaiend. Veel bugs geplet sinds 8.13, mijn vorige versie. Fijn dat ze zo actief bezig zijn met de software.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • slow whoop
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 09:26
Gapert86 schreef op maandag 9 mei 2022 @ 09:50:
[...]


Zonder problemen geïnstalleerd en draaiend. Veel bugs geplet sinds 8.13, mijn vorige versie. Fijn dat ze zo actief bezig zijn met de software.
Ik heb dit weekend ook Release Candidate 8.18 geïnstalleerd op m'n Fenix 7 S (komend van versie 7.35). So far so good. Beta releases sla ik over.
Frenz64 schreef op zondag 8 mei 2022 @ 12:06:
En dan nog, een helemaal krasvrije Fenix is ook een beetje, tja, niet passend bij de beleving @Blomminator . Zo doorleefd als mijn tweedehands F5 hoeft ook weer niet.Aan de andere kant, het saffier is nog als nieuw en de bezel "goed gebruikt", vind ik ook wel wat hebben.

Er staat een F6 pro op MP: "watch doesn't look good wisually" zonder foto's (met w geschreven idd). Mss ga ik wel upgraden voor weinagh
Ik heb de roestvrij stalen uitvoering en mijn bezel is ook al bekrast. Het eerste krasje is nooit leuk, maar nu zie ik het eigenlijk al niet meer. En er zullen nog wel meer krassen bij komen. Het is niet dat ik er niet voorzichtig mee ben, maar in het dagelijks gebruik stoot ik (kennelijk) toch wel eens tegen iets aan. Het is wat het is. Het Gorilla glass is gelukkig nog helemaal krasvrij. Het kras op het glas zou ik erger vinden.

[Voor 55% gewijzigd door slow whoop op 09-05-2022 10:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Verona27
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 09:06
Valorian schreef op zondag 8 mei 2022 @ 13:23:
[...]


Ah dat vreesde ik al. Dacht misschien nog de 745 maar die heeft geen kaarten. Alternatief zou nog kunnen zijn een horloge zonder kaaarten waarbij je wel gpx inlaad en “kruimelpd” volgt, zoals met de oude tomtom horloges. Zeker in bostrails heb je toch al niet zoveel aan kaarten denk ik… De 5+ lijkt wel de goedkoopste nu, de 945 is nog wonderlijk “courant” na 3 jaar , maar zal wel zakken als de 955 komt denk ik
Zoals al werd gezegd zou ik voor trailruns zeker geen horloge met kruimelpad doen. Als je op gewone wegen rent is dat echt prima imo maar zodra je het bos in gaat met vaak kruisende en minder duidelijke paadjes is een volledige kaart echt een meerwaarde. Een 6pro is tegenwoordig ook niet gek duur meer bijvoorbeeld.

Acties:
 • 0Henk 'm!
Ik weet niet welke telefoon je hebt, maar volgens mij is het op mijn iPhone zo dat wanneer ik alle notificaties verwijder op mijn telefoon (dus alleen de notificaties en niet de berichten zelf), dat ze op mijn horloge (FR645M) ook allemaal weg zijn. Maar ik heb de notificatie widget niet meer actief (is niet nodig om notificaties te ontvangen), dus kon het niet even uitproberen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valorian
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09:26
Ik doe net als @deco1974 : ik verwijder ze niet en heb er geen last van. Als er een binnenkomt en ik wil hem metéén weg hebben dan klik ik gewoon op het knopje rechtsonder zodat 'ie in ieder geval 'uit beeld' is. Maar meestal laat ik ze gewoon binnenkomen en doe ik er verder niets mee.

Is er een specifieke reden om ze echt te willen verwijderen? Loop je tegen grenzen van geheugen aan?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valorian
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09:26
Verona27 schreef op maandag 9 mei 2022 @ 10:29:
[...]


Zoals al werd gezegd zou ik voor trailruns zeker geen horloge met kruimelpad doen. Als je op gewone wegen rent is dat echt prima imo maar zodra je het bos in gaat met vaak kruisende en minder duidelijke paadjes is een volledige kaart echt een meerwaarde. Een 6pro is tegenwoordig ook niet gek duur meer bijvoorbeeld.
Thanks. Ik vroeg het voor iemand anders (heb zelf een 945) dus kan niet in zijn/haar portemonnaie kijken. Maar denk dat je gelijk hebt, kruimelpad is dan misschien een net-niet optie. 6pro is inderdaad niet meer zo heel duur, sterker nog, je moet moeite doen om nog een 5+ (het oudste Garmin model wat kaarten ondersteund) te vinden die echt aanzienlijk goedkoper is (wat ik zo zie scheelt dat max een paar tientjes). Dus als het een Fenix wordt dan lijkt 6pro toch de verstandigere keuze.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • asc366
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 24-05 17:17
Bij Garmin Pay heb ik 3 passen staan maar ik wil, in hindsight, die volgorde eigenlijk anders hebben. Kan dit nog of moet ik de passen opnieuw toevoegen. Kan wel, maar is even een (suf en nodeloos) klusje. Tips?

tweede vraag; waarom zou een lactaatmeting bij Garmin een hartslagband nodig hebben? Komt daar zoveel extra informatie uit tov de standaard hartslagmeter in 't horloge zelf? Ik overweeg een band aan te schaffen en kijk naar de HRM-DUAL, o.a. voor een lactaatmeting

[Voor 38% gewijzigd door asc366 op 10-05-2022 14:38]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • estorino
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23-05 19:42
adidicted schreef op vrijdag 6 mei 2022 @ 09:08:
voor wie nog een goede deal zoekt:

actiecode "galeria20" geeft 20% korting op alles bij galeria.de,
waaronder dus ook al hun garmin sporthorloges (ook geldig op al afgeprijsde modellen)

excuses als deze al hier eerder genoemd is, maar wilde het gewoon even delen. ik ben nog happy met mijn fenix 6 pro sapphire titanium
Bedankt voor de tip! Ik heb een Fenix 6s zilver/zwart besteld voor 303,-. Gekozen voor afhalen in Kleve, ik zag dat het net over de grens is bij Nijmegen. Misschien maak ik er een half dagje van en rijd ik er op een zaterdagmorgen naartoe en ren ik daarna gelijk de N70 trail route bij Berg en Dal (14km).

https://www.strava.com/athletes/10490675


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 08:08

Grudgie

PSN: Grudgie7

Vandaag nieuwe update ontvangen op mijn Venu 2. Versie 9.17. Maar kan nergens vinden wat er nieuw is.

 • MooDyBLueS
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 00:10
Ik had deze pagina gevonden toen ik de Venu 2 aan het uitproberen was. Hij zal nog bijgewerkt moeten worden ga ik vanuit:
https://www8.garmin.com/s...load_details.jsp?id=15674
asc366 schreef op dinsdag 10 mei 2022 @ 14:23:
Bij Garmin Pay heb ik 3 passen staan maar ik wil, in hindsight, die volgorde eigenlijk anders hebben. Kan dit nog of moet ik de passen opnieuw toevoegen. Kan wel, maar is even een (suf en nodeloos) klusje. Tips?

tweede vraag; waarom zou een lactaatmeting bij Garmin een hartslagband nodig hebben? Komt daar zoveel extra informatie uit tov de standaard hartslagmeter in 't horloge zelf? Ik overweeg een band aan te schaffen en kijk naar de HRM-DUAL, o.a. voor een lactaatmeting
Antwoord op vraag 1… ik heb hetzelfde probleem gehad en oplossing is inderdaad helaas opnieuw toevoegen.

Antwoord op vraag 2… in de test is een zo nauwkeurig mogelijke hartslagmeting vereist (deze wordt in stapjes steeds verhoogd) en de sensor op het horloge reageert daar eigenlijk te traag voor (ijlt na). Een hartslagband reageert veel directer op een (snelle) stijging van je hartslag.

 • deco1974
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 24-05 12:20
asc366 schreef op dinsdag 10 mei 2022 @ 14:23:
Bij Garmin Pay heb ik 3 passen staan maar ik wil, in hindsight, die volgorde eigenlijk anders hebben. Kan dit nog of moet ik de passen opnieuw toevoegen. Kan wel, maar is even een (suf en nodeloos) klusje. Tips?

tweede vraag; waarom zou een lactaatmeting bij Garmin een hartslagband nodig hebben? Komt daar zoveel extra informatie uit tov de standaard hartslagmeter in 't horloge zelf? Ik overweeg een band aan te schaffen en kijk naar de HRM-DUAL, o.a. voor een lactaatmeting
lactaatmeting láát je toch doen bij een sportmedisch onderzoek?
een band of horloge gaat daar niet veel bij helpen, vermoed ik
vervolgens op basis van die uitslagen, ga je met een band lopen om het goed in de gaten te houden..

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Nu online

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
deco1974 schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 13:17:
[...]


lactaatmeting láát je toch doen bij een sportmedisch onderzoek?
een band of horloge gaat daar niet veel bij helpen, vermoed ik
vervolgens op basis van die uitslagen, ga je met een band lopen om het goed in de gaten te houden..
Sommige Garmin modellen hebben het ingebouwd, dan kan je echt een test doen om het te bepalen. Daarnaast kan hij inderdaad bij gestuurd worden op basis van activiteiten.

De Garmin modellen vereisen echter dat je een band gebruikt, anders wil de test gewoon niet starten.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Lagune
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 09:10

Lagune

Its time for warp


 • Megupe
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:15
Iemand 8.18 al ontvangen op Epix of Fenix?

Volgens Garmin zou die volledig uitgerold moeten zijn.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • jopie
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 09:42
Ja gisteren gekregen.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Lagune
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 09:10

Lagune

Its time for warp

Megupe schreef op donderdag 12 mei 2022 @ 08:47:
Iemand 8.18 al ontvangen op Epix of Fenix?

Volgens Garmin zou die volledig uitgerold moeten zijn.
Nope, ook ff aan express gehangen, no updates available (7.35)

>>lol, ik disconnect hem van pc, update 8.18 available

[Voor 6% gewijzigd door Lagune op 12-05-2022 09:41]


 • Webaccess
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 07:56
Megupe schreef op donderdag 12 mei 2022 @ 08:47:
Iemand 8.18 al ontvangen op Epix of Fenix?

Volgens Garmin zou die volledig uitgerold moeten zijn.
Ja hier ook sinds gisteren versie 8.18 actief

 • ProfaNe
 • Registratie: Oktober 2012
 • Niet online
Grudgie schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 10:45:
Vandaag nieuwe update ontvangen op mijn Venu 2. Versie 9.17. Maar kan nergens vinden wat er nieuw is.
Ik zit ook op 9.17 inmiddels. Hier de changelog:

https://forums.garmin.com...are-update---version-9-17

Benieuwd naar de betere slaap detectie.

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Nu online

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Je kunt vanuit Garmin Connect je agenda publiceren en koppelen aan bijvoorbeeld je telefoon. Leek mij wel handig omdat ik met geplande trainingen werk en dan kan ik de agenda ook met het thuisfront delen. Nou, da's toch lastiger dan je zou denken.

Google doet sowieso maar eens per dag een sync, dus het duurt even voordat het in die kalender staat. Nou dan maar via Outlook online, die heb ik ook en dat synct wel direct, top. Oh wacht, nieuwe afspraken wel maar een training herplannen komt niet door. Misschien morgen, maar dat moet ik dan afwachten.

Is het nu echt zo moeilijk voor al doet partijen om dit soort dingen gewoon knap te implementeren? Het is niet dat het schuiven van een training naar een fijnere dag nu zo'n uitzonderlijke situatie is. :F

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • kleautviool
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 09:11
Geen idee of het posten van aanbiedingen toegestaan/gewenst is, maar volgens mij is de Garmin Forerunner 245 Music momenteel vrij goed geprijs bij Bever. 209,95 voor de zwarte en de blauwe wat volgens de pricewatch de laagste prijs ooit is


https://www.bever.nl/lister.html?q=garmin+forerunner+245

 • Webaccess
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 07:56
Megupe schreef op donderdag 12 mei 2022 @ 08:47:
Iemand 8.18 al ontvangen op Epix of Fenix?

Volgens Garmin zou die volledig uitgerold moeten zijn.
En we zijn door naar 8.21

 • Megupe
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:15
ja die kreeg ik gistermiddag ook binnen. Blijkt om taalcorrecties te gaan.

 • slow whoop
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 09:26
Megupe schreef op donderdag 19 mei 2022 @ 09:04:
[...]


ja die kreeg ik gistermiddag ook binnen. Blijkt om taalcorrecties te gaan.
Ik heb hem nog niet binnen. Maar het lijkt me (voor mij) niet zo relevant, omdat ik m'n Fenix 7s op de Engelse taal heb staan.

 • Megupe
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:15
slow whoop schreef op donderdag 19 mei 2022 @ 09:32:
[...]

Ik heb hem nog niet binnen. Maar het lijkt me (voor mij) niet zo relevant, omdat ik m'n Fenix 7s op de Engelse taal heb staan.
ik zag in de changenotes niet om welke taal het ging, dus wellicht is het juist voor jou relevant ;)

 • slow whoop
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 09:26
Megupe schreef op donderdag 19 mei 2022 @ 10:45:
[...]


ik zag in de changenotes niet om welke taal het ging, dus wellicht is het juist voor jou relevant ;)
Haha, ja dat zou kunnen. Ik ga er inderdaad vanuit dat de development/UI in eerste instantie in het Engels gedaan wordt, en dat daarna de vertalingen gedaan worden. Maar misschien is de basis wel Swahili.

Een van de reden dat ik hem op Engels hem staan, is dat ik de Nederlandse vertalingen niet altijd logisch vond.

 • cbr600f4i
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 09:20
Hoe kan je terugzien welke rustperiode je zou moeten nemen op de Epix 2? Ik krijg na een sportactiviteit de melding dat je bijv. 3-4 dagen rustig aan moet doen en die mis ik geregeld en wordt er dan op gewezen als ik te vroeg een intensieve training doe dat ik nog binnen de voorgestelde periode zit.

Net als dat ik de batterijduur zie aflopen zou dat ook wel handig zijn voor de rustperiode.

Acties:
 • +1Henk 'm!
cbr600f4i schreef op zaterdag 21 mei 2022 @ 11:54:
Hoe kan je terugzien welke rustperiode je zou moeten nemen op de Epix 2? Ik krijg na een sportactiviteit de melding dat je bijv. 3-4 dagen rustig aan moet doen en die mis ik geregeld en wordt er dan op gewezen als ik te vroeg een intensieve training doe dat ik nog binnen de voorgestelde periode zit.

Net als dat ik de batterijduur zie aflopen zou dat ook wel handig zijn voor de rustperiode.
Naar de trainingstatus widget gaan, ‘enter’, en dan naar onderen scrollen. Daar staat hoeveel uur je nog moet herstellen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

Vraagje betreffende de Fenix 7 Sapphire. Welke versie heeft de sterkste bezel betreffende krassen? De zwarte versie, 035 of de Grey, 021? Zoek de meest robuuste die ergens tegen kan zonder bang te zijn voor krassen. Liefst had ik een zilveren rand, maar die is er helaas niet..

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • spokje
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 24-05 13:46
Als er geen krassen op je Fenix zitten verdien je 'm niet.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

spokje schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:35:
Als er geen krassen op je Fenix zitten verdien je 'm niet.
Want alleen dan ben je stoer? Ik wil hem 24/7 dragen, ook zakelijk, vandaar dat ik wil dat het horloge er netjes uit blijft zien.

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • thealterego1
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 08:30

thealterego1

iedereen gelukkig nieuwjaar

pdavie2311 schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:18:
Vraagje betreffende de Fenix 7 Sapphire. Welke versie heeft de sterkste bezel betreffende krassen? De zwarte versie, 035 of de Grey, 021? Zoek de meest robuuste die ergens tegen kan zonder bang te zijn voor krassen. Liefst had ik een zilveren rand, maar die is er helaas niet..
Je hebt wel de titanium versie: 010-02540-31, die is aardig zilver. En ik dacht dat ik gelezen had dat daar ook de krasjes het minst opvielen, omdat dit de natuurlijke kleur is, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Helaas wel weer 100 euro duurder omdat die alleen leverbaar is icm een extra leren band.

iemand iets leuks?


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • rockhopper
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 23-05 20:01
pdavie2311 schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:39:
[...]
Want alleen dan ben je stoer? Ik wil hem 24/7 dragen, ook zakelijk, vandaar dat ik wil dat het horloge er netjes uit blijft zien.
Met saffier pak je in ieder geval het deel dat het meeste te lijden heeft aan, namelijk het scherm. Dat is nagenoeg krasvast tenzij je iets extreems doormaakt. Het volgende deel dat het meeste te lijden heeft is het bandje want dat rust het meest op ondergronden (voornamelijk tafels bij normaal gebruik). Hier kan je krassen wegvangen door lederen bandjes, nylon, of rubber of gewoon wisselen. Qua metaal geen idee hoe snel dit gaat maar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

Tot slot de bezel, eigenlijk het onderdeel dat het minste opvalt tenzij er een groot contrast is. Inderdaad het beste zilverkleurig, maar ik denk dat Titanium dan the next best thing is. Voor wat het waard is, ik draag mijn horloge (f5xplus) altijd overdag, slaap er niet mee dus, en die heeft een donker zwartig normaal bezel. Daar vallen de krasjes die erop zitten niet op. Je ziet het alleen bij hele goede inspectie van dichtbij. Bij zakelijk gebruik zal dat niet opvallen tenzij je je horloge af doet en deze overhandigd aan iemand om hem dus van nabij te laten bekijken.

Kortom, ik zou er niet te veel je keuze vanaf laten hangen. Kies er gewoon eentje die je mooi vind dat is veel belangrijker.

Canon 7D || 100-400mm F/4.5-5.6 L IS USM || EF-S 15-85mm F/3.5-5.6 IS USM || 50mm F1.4 USM || Speedlite 430EX II


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • swhnld
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 23:54
pdavie2311 schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:18:
Vraagje betreffende de Fenix 7 Sapphire. Welke versie heeft de sterkste bezel betreffende krassen? De zwarte versie, 035 of de Grey, 021? Zoek de meest robuuste die ergens tegen kan zonder bang te zijn voor krassen. Liefst had ik een zilveren rand, maar die is er helaas niet..
Ik heb de 6 Pro saffier met titanium behuizing sinds die op de markt kwam en 0 krassen zo ver.
Draag hem ook zakelijk, met leren band, daarbuiten met rubberen band. Er is ook een titanium band voor te verkrijgen, maar die band is weer zwaarder, en duurder.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Lagune
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 09:10

Lagune

Its time for warp

ik heb de f7 met titanium bezel (zwart) en boulder ermee 3 a 4x per week, er zijn wel wat randjes een klein stukje afgeschuurd een stukje maar dat zie je alleen van heel dichtbij, geen krassen

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • pdavie2311
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-05 20:04

pdavie2311

Live life to the fullest..

Zojuist de Fenix 7 Sapphire en dan de meer grijze bezel besteld. Deze ziet er mooi uit op filmpjes. Titanium mooi, maar weer 100,- duurder

“De wereld is een pijpkaneel, elk zuigt eraan en neemt zijn deel”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • De Ingenieur
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 06:15
Lagune schreef op maandag 23 mei 2022 @ 08:39:
ik heb de f7 met titanium bezel (zwart) en boulder ermee 3 a 4x per week, er zijn wel wat randjes een klein stukje afgeschuurd een stukje maar dat zie je alleen van heel dichtbij, geen krassen
Wat registreer je met boulderen dan? Ik houd vooral toplogger bij, maar die koppeling zit er niet in vermoed ik? Ben wel benieuwd wat jouw ervaringen zijn.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Nu online

ToolkiT

brit-tweaker

pdavie2311 schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:39:
[...]


Want alleen dan ben je stoer? Ik wil hem 24/7 dragen, ook zakelijk, vandaar dat ik wil dat het horloge er netjes uit blijft zien.

Ik draag mijn Fenix 5X nu al meer dan 5 jaar elke dag (inclusief klussen aan mijn camper), en hij blijft behoorlijk goed vind ik..
Beetje 'patina' is niet erg..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Nu online

ToolkiT

brit-tweaker

De Ingenieur schreef op maandag 23 mei 2022 @ 13:17:
[...]


Wat registreer je met boulderen dan? Ik houd vooral toplogger bij, maar die koppeling zit er niet in vermoed ik? Ben wel benieuwd wat jouw ervaringen zijn.
Deze misschien?
https://apps.garmin.com/e...e8-4668-b303-fd30e61a3d0d

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Lagune
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 09:10

Lagune

Its time for warp

De Ingenieur schreef op maandag 23 mei 2022 @ 13:17:
[...]


Wat registreer je met boulderen dan? Ik houd vooral toplogger bij, maar die koppeling zit er niet in vermoed ik? Ben wel benieuwd wat jouw ervaringen zijn.
native app, het is vrij basic wat je ermee kan loggen
https://connect.garmin.com/modern/activity/8860452091

het gaat mij persoonlijk puur om rest time tussen de boulders & hartslag voor training load

toplogger vindt ik zo'n administratie

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Nu online

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
pdavie2311 schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:18:
Vraagje betreffende de Fenix 7 Sapphire. Welke versie heeft de sterkste bezel betreffende krassen? De zwarte versie, 035 of de Grey, 021? Zoek de meest robuuste die ergens tegen kan zonder bang te zijn voor krassen. Liefst had ik een zilveren rand, maar die is er helaas niet..
Eentje die niet geverfd is. Dan zijn krasjes alleen maar een beschadiging van de structuur, bij oudere fenixen had je dan zwart geverfde rand en als je dan krasjes krijgt zie je het lichte metaal er doorheen. Dat is veel meer zichtbaar dan wanneer de kras dezelfde kleur houdt als de rand.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • mr.DJ95
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08:26

mr.DJ95

3D print nodig? Regel ik

Sinds kort begonnen met fietsen en het leek me interessant om mijn activiteiten wat nauwkeuriger te gaan monitoren. Lang getwijfeld tussen een Fenix en een Tactix maar vanwege het bandje en de Sapphire/titanium combinatie toch gekozen voor de Garmin Tactix 7 pro. Wat een apparaat.

3D print nodig? Stuur me een DM


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frij5fd
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 09:10
https://www.pocket-lint.c...ner-955-lekt-foto-s-specs
https://www.notebookcheck...ecificaties.621759.0.html
Nog meer info over de Forerunner 955, door Amerikaans lek. Het is touch (bij de Fenix 7 per activiteit uitschakelbaar) en met 32 GB opslag uitgerust. Alleen de diameter van het display is voor mij nog een mogelijk beletsel om 'm te kopen; de diameter van de kast is kleiner dan de Forerunner 945. Ik wil echter geen display van 1,2 inch.
NB: ik kan vanwege gezondheid amper sporten deze periode, maar vanwege het ontwikkelen van apps wil ik graag bij blijven met de laatste hardware. Als dat laatste niet het geval was geweest zou ik 'm zeker niet snel kopen (en het risico lopen betaald betatester te zijn).

Edit: volgens https://www.fitness-track...en/garmin-forerunner-955/ is het display 1,3 inch in diameter

[Voor 73% gewijzigd door Frij5fd op 24-05-2022 22:24]


 • chaola
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 09:40
Helaas lijkt de prijs die vermeld werd op die Amerikaanse site (beachcamera) voor de basisversie (499$) net iets te mooi om waar te zijn. Andere leaks gaan richting een meer realistische 550-600. Wel opvallend dat zowel touch als multi-gnss aan boord zouden zijn. Dan krijg je in feite meer functionaliteiten dan de basisversies van de F7/Epix.

En ondertussen druppelen de lekken rond de 255 ook stilaan binnen. De foto's zijn er. Het is een Forerunner dus geen spectaculaire revoluties qua design, tenzij iemand ondersteboven is van het gele randje? Prijs lijkt ook niet voor verrassingen te zorgen: 349-400. En dat zou dan wel betekenen dat de fr745 op dit moment het betere bod is, tenzij ook de fr255 touch en/of multi-gnss aan boord heeft. Ik betwijfel dat. Softwarematig zullen er wel een paar nieuwigheden zijn ( training readiness en hrv status) maar die zullen misschien ook wel naar de 745 doorsijpelen. Of alleszins naar de 945 die momenteel ook 399$ is.

[Voor 48% gewijzigd door chaola op 25-05-2022 08:46]

It's just technology, not religion

Pagina: 1 ... 222 223 224 LaatsteNintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee