• Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Mede-auteurs:
 • Enfer
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 07-02 13:40

Enfer

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD
Welkom in het RuneScape-topic. Hier vind je informatie over het op Java gebaseerde browser-
spel RuneScape. Deze populaire MMORPG wordt gespeeld door mensen over de hele wereld.
Met behulp van deze startpost proberen we je meer informatie te geven over het spel en zijn
mogelijkheden, en hopen we je enthousiast genoeg te kunnen maken om eens een kijkje te
komen nemen in het spel.In den beginne..


RuneScape is begonnen in januari van 2001. Al in December hadden de makers een miljoen spelers aangetrokken, en de gamestudio Jagex (het bedrijf van de makers van RuneScape) werd opgericht om de zakelijke aspecten van RuneScape af te kunnen handelen. In februari van het volgende jaar begon Jagex met een lidmaatschapsservice. Een jaar later begon men aan de ontwikkeling van een nieuwere versie van RuneScape. Deze nieuwe versie staat bekend als RuneScape twee en is na twee jaar ontwikkeling vier jaar in gebruik geweest. In 2008 kwam de volgende grote update, het nieuwe RuneScape HD bracht ons een enorme grafische update van het populaire spel dat inmiddels al ruim tien miljoen spelers kende. Door deze update staat RuneScape vooralsnog aan kop wat betreft graphics van in de browser speelbare en op java gebaseerde spellen.

Runetek 3Runetek 4
RuneScape door de jaren heen


Runescape
Het spel RuneScape speelt zich af in de fictieve wereld Gielinor. Deze wereld, volgens het verhaal geschapen door de god Guthix (één van de vele goden in RuneScape), is gebaseerd op de Middeleeuwen en volksverhalen uit die tijd. Het is dan ook niet gek dat men in deze wereld van alles tegen kan komen, van ridders en draken tot vampiers en zombies. Jij bent als nieuweling in deze wereld aangekomen om daarin avonturen (quests) te beleven en aan je vaardigheden (skills) te werken.

Aanmelden
Aanmelden voor RuneScape kan op de website van RuneScape. Een eerste bezoek levert een splashscreen op, waarop de knop “Play Now” niet te missen is. Als de java-applet klaar is met laden is de “Create Account” knop snel gevonden, de rest spreekt natuurlijk voor zich.

Skills


Het spel maakt gebruik van een levelsysteem om duidelijk te maken hoe ver je gevorderd bent in een bepaalde skill. Iedere skill heeft een level van 1 tot en met 99, en wordt opgehoogd met behulp van het behalen van experience points. Deze punten zijn met een progressieve schaal over de levels verdeeld, het is in het begin dus stukken makkelijker levelen dan als de 99 in zicht komt. De verschillende skills zijn het beste in twee categorieën in te delen. De combat skills en de non-combat skills.

Combat skills
De combat skills betreffen alle skills die te maken hebben met het verslaan van de verschillende vijanden (en dat zijn er nogal wat) die je als speler tegenkomt in het spel. Om het beestje maar even bij zijn naam te noemen, het gaat om: de Attack, Strength, Defence, HP (Hitpoints), Ranged, Magic, Prayer en Summoning. De eerste drie skills vormen samen de melee-klasse. Deze drie skills bepalen respectievelijk hoe accuraat je bent (hoe vaak je hit: hitten is het aanrichten van schade bij een tegenstander), hoeveel schade je aanricht en hoe goed je in staat bent jezelf te verdedigen tegen aanvallen van anderen. De vierde skill, HP, bepaalt hoeveel schade je als speler kunt hebben voordat je doodgaat. Naast het inzetten van de directe aanval, geeft het spel je ook de keuze om van een afstand aan te vallen. De skills Ranged en Magic geven je beiden die optie. Bij Ranged gaat het vooral om boogschutten, maar ook om het gooien van messen en bijlen. Bij Magic gaat het voornamelijk om het uitvoeren van magische spreuken. Dit doe je met behulp van runes. Deze stenen met magische essentie zijn geschapen door de goden, en bieden iedereen de mogelijkheid een groot magiër te zijn.

De drie aanvalsstijlen in RuneScape


Voor alle skills, en dus ook de combatskills, geldt dat naarmate je level hoger begint te stijgen, je meer mogelijkheden krijgt. Bij combat gaat het vaak om het kunnen gebruiken van betere wapens. Zo zijn er voor de melee skills wapens van verschillende metalen beschikbaar. Voor ranged geldt dat er gebruik gemaakt kan worden van bogen van betere houtsoorten, en een beoefenaar van de magic skill kan gebruik maken van meer verschillende en sterkere spreuken.

De laatste twee combatskills zijn twee gevallen apart. De prayer en summoning skill bieden de speler respectievelijk hulp van de goden en hulp van verschillende soorten wezens. Waar de eerdergenoemde combat skills te verhogen waren simpelweg door te vechten met tegenstanders, wordt het hier iets lastiger. De prayer skill is te verhogen door het begraven van botten van gestorven tegenstanders (die je niet per sé zelf om het leven gebracht hoeft te hebben). Als beloning krijg je hiervoor experience in je prayer skill. Naarmate je prayer level stijgt, kun je verschillende prayers ‘aanzetten’, om zo hulp te krijgen van de goden. Zo kun je tijdelijk sterker zijn, of beschermd worden tegen bijvoorbeeld aanvallen van een bepaald type. De skill summoning train je door summoning pouches te maken, deze pouches kunnen vervolgens bepaalde wezens oproepen die je met een breed scala aan activiteiten kunnen helpen.

Tesamen beïnvloeden de combat skills een apart level, dit level heet het combat level. Het combat level is ook het level dat je van andere spelers kunt zien als je het spel speelt. Iedereen begint op combat level 3, en naarmate je combat skills stijgen zal ook dit level de lucht in gaan. Dit gaat niet simpelweg door de afzonderlijke skills bij elkaar op te tellen, maar met behulp van bepaalde formules waar ik jullie niet mee wil vervelen. Wel kan ik verklappen dat 138 het hoogst haalbare combat level is. Het combat level wordt in sommige gebieden gebruikt om te bepalen tegen welke tegenstanders je kunt vechten, of aan welke activiteiten je wel of niet mee mag doen.

Non-combat skills
De non-combat skills zijn de skills die niet direct met het vechten tegen de verschillende tegenstanders te maken hebben. Het gaat hier om 16 skills die niet direct met de combat te maken hebben. De skills zijn ruwweg onder te verdelen in de skills waarmee men nieuwe grondstoffen kan verzamelen zoals mining, woodcutting of fishing en skills waarmee de verzamelde grondstoffen worden verwerkt tot eindproducten zoals crafting, fletching (het maken van materialen als pijlen, bogen, kruisbogen, etc.), en smithing (het smeden van verzamelde metalen tot wapens).

Naast het kunnen gebruiken van betere gereedschappen of het maken van betere eindproducten, is het door het ophogen van je skills ook mogelijk om bepaalde quests te unlocken. Sommige quests kun je bijvoorbeeld pas starten als je mining van een hoog genoeg level is, omdat je tijdens de quest een bepaald materiaal moet zien te winnen.

Voor alle skills geldt dat wanneer je het hoogste niveau in de skill bereikt, er een speciale goodie voor je beschikbaar komt. Het gaat hier om een cape met het icoon van de betreffende skill erop. Zo kun je aan iedereen laten zien dat je het hoogst mogelijke level in een bepaalde skill hebt bereikt. Als je in meer dan één skill het hoogste level behaald, krijgen al deze capes (we noemen ze skillcapes, maar officiëel heten ze Capes of Achievement) een mooi afgewerkte rand.

Quests


De eerdergenoemde quests zijn een belangrijk onderdeel van de gameplay van RuneScape. Zonder het uitvoeren van quests zou het aanzienlijk moeilijker zijn om je een weg te banen door het spel, omdat je verschillende vervoersmiddelen, gereedschappen en wapens misloopt die alleen via quests te verkrijgen zijn. Quests zijn avonturen die je kunt beleven in de wereld van RuneScape, waar je zeer uiteenlopende beloningen voor kunt krijgen.

Vaak start een quest door met een bepaalde NPC (Non-player Character, een karakter in de spelwereld die niet door een andere speler wordt bestuurd) te praten, en je hulp aan te bieden, of wanneer je juist iets van iemand anders wil. Zo kom je jongens tegen die hun bal over de heg van een heks hebben geschopt, en is het voor een speler een eer om de draak Elvarg te slachten om zo een plekje in het Champion’s Guild te krijgen.

De belangrijkste reden om quests te doen is het unlocken van veel features die anders niet beschikbaar zijn. Zo kun je veel sterke wapens pas gebruiken nadat je een bepaalde quest hebt afgerond, en kun je je pas echt snel door Gielinor bewegen als je bepaalde vervoersmiddelen tot je beschikking hebt. Bovendien krijg je naast deze beloningen vaak ook nog beloningen in de vorm van experience in een bepaalde skill (vaak de skills die je nodig had om de quest te voltooien), of gewoon een flinke zak duiten.


Overige spelonderwerpen


Multiplayer
Tot nu toe heb ik vooral dingen die jou als speler in je eentje iets aangaan behandeld. Nog lang niet zoveel content als er uiteindelijk in het spel zit is bij mij langsgekomen, maar ondertussen heb je vast een globaal idee. Naast al dit moois lopen er natuurlijk ook nog andere spelers rond in Gielinor.

Samen met andere spelers kun je erg veel doen. Hele delen van het spel zijn gebaseerd op teamwork. Zo zijn er monsters die nagenoeg onmogelijk zijn te verslaan in je eentje en dus wel wat hulp vereisen, maar ook minigames waar je in teams tegen elkaar strijdt om zeer uiteenlopende dingen.

Naast samenwerken is het ook mogelijk om je medespelers eens flink te grazen te nemen. Dit kon vroeger in een gebied dat de Wilderness heet. Je vocht dan tegen anderen, en kreeg als beloning voor een overwinning datgene wat zij bij zich hadden. Een groot nadeel hiervan, was dat mensen hierdoor spullen in het spel konden verkopen voor echt geld. Zij gingen met dat item naar de Wilderness, samen met de persoon die het item kocht. De persoon die het item kocht versloeg de ander en kreeg zo het item. Om dit tegen te gaan is de Wilderness niet langer een gebied waar je met andere spelers kunt vechten.

Dit moet nu gebeuren in de daarvoor bestemde minigames, of in zogeheten PvP-worlds. Deze PvP-worlds zijn aparte RuneScape-servers waarop het mogelijk is tegen andere spelers te vechten. Het systeem is daarbij zo aangepast dat een speler als beloning niet direct krijgt wat de ander in zijn bezit heeft. In plaats daarvan krijg je een beloning die is gebaseerd op datgene wat jij dreigt te verliezen als je het gevecht verliest, en hoe lang je je in een gebied bevind waarin het risico om dood te gaan hoog ligt.

Doodgaan
Het is iets wat je natuurlijk niet wilt, maar vroeg of laat zul je er aan moeten geloven: je gaat een keer dood. Gelukkig is dat in RuneScape stukken minder permanent, je kunt namelijk al vrij snel verder. Wel heeft het het een groot nadeel, als je doodgaat verlies je alle items die je bij je hebt, op je drie meest waardevolle items na. Als je een skull hebt (een schedel die boven je hoofd zweeft, deze kun je op verschillende manieren verkrijgen) verlies je zelfs alle items die je bij je hebt. Het is wel mogelijk om met behulp van een bepaalde prayer het aantal items dat in je bezit blijft op te hogen met 1. Je kunt dus maximaal vier items behouden bij het doodgaan.

Na het doodgaan kom je terug in Lumbridge, de beginstad. Wel kun je direct weer verder, en als je erg vlug bent kun je een deel van je items toch nog terughalen. Als je doodgaat komt er soms namelijk een grafsteen te staan op de plek waar je dood bent gegaan. Op de plek waar die grafsteen staat liggen je spullen dan (sommige spullen verschijnen niet onder een grafsteen), die alleen jij kunt oppakken. Je moet wel opschieten, je grafsteen blijft namelijk maar voor korte tijd staan. In het slechtste geval maar twee minuten.

Bij sommige minigames ga je wel dood, maar verlies je geen items en ga je niet helemaal terug naar Lumbridge. Dit zal dan altijd duidelijk worden aangegeven voor je met de minigame begint. Let dan wel goed op, sommige minigames zijn er in twee verschillende varianten: Een 'safe' variant, waar je geen items verliest en een 'dangerous' variant, waarbij je wel al je items kwijtraakt als je doodgaat.

Speldoel
Het uiteindelijke speldoel van RuneScape is niet vast te stellen. Sommige maken er een sport van een zo goed mogelijke speler te worden als het gaat om het verslaan van mensenlijke tegenstanders. Anderen zien het vechten totaal niet zitten en concentreren zich volledige op de non-combat skills (en blijven daardoor onherroepelijk steken op combat level 3). Weer anderen vinden het geweldig om alle quests uit te spelen. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van zélf bepalen wat je wilt doen. Het blijft een spelletje dus de lol is het belangrijkste. Soms is daar wat werk voor nodig, maar dat maakt de voldoening des te groter.

GoT op Runescape


Op GoT wandelen ook een aantal runescapers rond. In dit topic kom je er uiteraard een aantal tegen, maar ook op Runescape komen we geregeld samen. Daarnaast heeft RuneScape ondersteuning voor clans. Om die redenen hebben we een clan opgericht. Wil jij ook in die clan? Dat kan! Iedereen die nu al lid is van de clan, is in principe ook lid van Tweakers. Voorlopig is het de bedoeling dat we dat even zo houden. Om een invite te krijgen, is het wel zo handig om er hier op het forum even naar te vragen. Er is dan vast en zeker iemand die je zo snel mogelijk komt helpen.

GoT'ers op RuneScape
Omdat van veel mensen de GoT-nick verschilt van die van RS, is een opzoektabelletje om die twee te koppelen wel zo handig. Hieronder een lijstje met de bekende GoT'ers op RS
Wil je ook in dit lijstje? Stuur dan even een DM! Natuurlijk ook als je je naam hebt veranderd.

GoT-nickRS-nick
RoDQuitter
PatriotThevanimedle
Tyra3lDementionn
Vae VictusVicecomes
R.di.GXena Dragon
warrgwarrg
DharionArcheryOwned / Meispwning
Imposant1Imposant1
jim.cijsbeer149
egon088Ik wil Toart
FakkyFakky Reborn
Franko P.Franko79
JooostJoostanovic
Dutch-gabberFeyenoord654
Joshje66 detroit
PimorezUbergeit
pdj91Craft2Runes
PepsiiDomi393
UccinoUccinoHulpbronnen


Om bekend te worden met alles wat Runescape te bieden heeft, heb je veel informatie en tools nodig. Dat is teveel om in deze topicstart op te kunnen nemen. Daarom vind je hier enkele handige links waar je terecht kunt voor uiteenlopende zaken.
BronOmschrijving
Runescape ForumsDe officiële forums voor Runescape.
KnowledgebaseJagex' handleiding voor het spel.
TipEen fansite vol met informatie en hulpmiddelen.
RSstatsHou je progressie in skills bij met deze tool.
RuneScape WikiKennis van duizenden gebruikers bij de hand
ZybezEen populaire fansite met handige tools en leuke events
RuneHQFansite met een aantal interessante tools
LunagangNederlandse fansite

Opmerkingen? Stuur dan even een DM naar een van de topicstarters.[Voor 120% gewijzigd door Patriot op 18-05-2015 14:59. Reden: Uccino toegevoegd]

de Tweakers-cookiewall is illegaal

Woei een nieuw topic!

Met een prachtige OP (op wat spelfoutjes na :>), echt waar :D.

OT: Ik zit nu aan 70m, voor het eerst, en ben lekker bezig met slayer. Die nieuwe slayermaster is wel aardig qua punten, maar net wat minder aardig qua tasks... :P.

 • warrg
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 22-09-2022
hola hola! nieuw topic!
toffe intro tot Runescape zeg!! Goed gedaan gasten.


anyway, hoe zou ik crafting best kunnen levellen als nonmember? ben lvl 49 craft. gewoonlijk ging'k gewoon koeien slachten en hardleather bodys maken, maar gaat nogal traagjes zo. gems kosten pokkeveel (want grote hoeveelheden nodig), goud alleen geeft amper xp, silver (holy symbol) lijkt me zelfs nog het best want dan kan'k die symbols alchen (low 180g, high 270 of zoiets) en komt het uiteindelijk niet zo duur uit. Kan'k ondertussen ook nog een heleboel magic xp halen. Maar dan nog, 50xp each is traaagg...

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
warrg schreef op zondag 03 januari 2010 @ 21:15:
hola hola! nieuw topic!
toffe intro tot Runescape zeg!! Goed gedaan gasten.


anyway, hoe zou ik crafting best kunnen levellen als nonmember? ben lvl 49 craft. gewoonlijk ging'k gewoon koeien slachten en hardleather bodys maken, maar gaat nogal traagjes zo. gems kosten pokkeveel (want grote hoeveelheden nodig), goud alleen geeft amper xp, silver (holy symbol) lijkt me zelfs nog het best want dan kan'k die symbols alchen (low 180g, high 270 of zoiets) en komt het uiteindelijk niet zo duur uit. Kan'k ondertussen ook nog een heleboel magic xp halen. Maar dan nog, 50xp each is traaagg...
Tiara's zijn de way to go volgens mij. Dat is in ieder geval het meeste XP voor f2p'ers.

de Tweakers-cookiewall is illegaal


 • addo2
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 05-02 21:56
Warrg: op de runescape site staat onder game guide -> manual (http://www.runescape.com/kbase/guid/manual) een uitleg per skill wat het hoeveel doet. Dit is erg makkelijk om te vergelijken en het geeft een mooi overzicht.

Anoniem: 185062

Wow, supermooie openingspost. Heb wel een foutje:
RuneScape is begonnen in januari van 2001. Al in December hadden de makers een miljoen spelers aangetrokken, en de gamestudio Jagex (het bedrijf van de makers van RuneScape) werd opgericht om de zakelijke aspecten van RuneScape af te kunnen handelen.
Wordt hier niet £ mee bedoeld?

@warrg: ik deed het ook met taira's gaat best snel opzich. Silver minen bij de craftingsguild is prima te doen want vaak heb je de zes rock voor jezelf alleen. Het levert alleen niks op, maar dat is wel vaker met skillen.

Ben nu bezig om mijn overige quests af te ronden. Ben deze week de 200 qp gepasseerd. Zonet Cold War afgerond. Grappige quest. Best leuk om te doen is het wel alleen zorgen dat ik bij die moeilijke quests niet doodga. Gebeurt iets te vaak bij mij :D.

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Anoniem: 185062 schreef op zondag 03 januari 2010 @ 22:28:
Wow, supermooie openingspost. Heb wel een foutje:

[...]

Wordt hier niet £ mee bedoeld?
Nope. In januari ging het online, in december werd JaGeX opgericht en hadden ze al 1 miljoen geregistreerde accounts :)

de Tweakers-cookiewall is illegaal


Anoniem: 185062

Motherfuckers, doen ze goed. My bad, toen ik begon rond die tijd had ik het idee dat het nu niet totaal storm liep met runescape. Heb nog wel reclame gemaakt op insidegamer maar ze vonden de graphics te erg in die tijd.

 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Mooie openingspost!

Runescape is behoorlijk volwassen geworden de laatste jaren. :)

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.

Ik sta inmiddels op plaats 94 overall. Gaat lekker zo. En bijna 200m cooking xp. :)

 • Obscure
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 07-12-2022

Obscure

Twinkie??

lol, als ik die foto's kijk van runescape door de jaren heen is er echt veel verandert :p ik vind zelf jammer dat ze van de java platform zijn want als je zoiets als WoW (dus nog uitgebreide graphics) zou het een game genoemd worden dat niet voor kinderen is :p maar RS is de eerste mmorpg waar ik goed verslaafd aan was :D
(en ja af en toe speel ik het ook nog als ik tijd heb :p )

 • PiepPiep
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 18-01 09:53
Ik ben blij dat het in java is, dan werkt het ook zonder moeite in linux en mac.

486DX2-50 16MB ECC RAM 4x 500MB Drive array 1.44MB FDD MS-Dos 6.22


 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Je kunt moeilijk ontkennen dat Java de kracht achter RuneScape is. Het is leuk om iedere keer een game te moeten installeren (die dan alleen op Windows draait), maar dat is niet waar RS zijn kracht vandaan haalt. De kracht van RS is juist dat je alleen een browser met java nodig hebt. Als je meer dan dat nodig hebt dan is de drempel om het te gaan spelen te hoog.

de Tweakers-cookiewall is illegaal


 • Obscure
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 07-12-2022

Obscure

Twinkie??

@piepiep & patriot. dat is wel zo :) ik vind zelf ook niet erg dat het java is maar.. veel mensen gaan wel snel zeggen "ow dat is niet een echte game omdat ik het niet moet instaleren" of "daar spelen alleen van die kleine rot kinderen"(zo denke ze bij mij in de klas :p ict opleiding)
dus ik hoop dat ze binnen een bepaalde tijd weer komen met graphic update (of meschien iets lichter later draaien) want op high detail draait hij niet altijd soepel :(

 • Remy669
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08-02 14:25
Obscure schreef op maandag 04 januari 2010 @ 12:11:
"daar spelen alleen van die kleine rot kinderen"(zo denke ze bij mij in de klas :p ict opleiding)
Ik hoop dat ik hier niemand in dit topic boos mee maak, maar het is wel een beetje hoor. Ik geloof best dat het merendeel van de spelers kinderen onder de.. zeg... 15, 16 zijn. Ik bedoel maar, hoeveel kinderen speelden er bij jou op de basisschool runescape, en hoeveel spelen het er nu nog als je op de middelbare school zit? Dat getal zal toch aardig geminderd zijn.
Remy669 schreef op maandag 04 januari 2010 @ 16:04:
[...]


Ik hoop dat ik hier niemand in dit topic boos mee maak, maar het is wel een beetje hoor. Ik geloof best dat het merendeel van de spelers kinderen onder de.. zeg... 15, 16 zijn. Ik bedoel maar, hoeveel kinderen speelden er bij jou op de basisschool runescape, en hoeveel spelen het er nu nog als je op de middelbare school zit? Dat getal zal toch aardig geminderd zijn.
Ik ben zelf ook nog (maar) 16, maar ik geloof dat de meeste kinderen van mijn leeftijd het niet meer spelen omdat het niet meer "stoer" is, of omdat "alleen maar nerds dat nog spelen".
Daar trek ik mij lekker niks van aan, en speel het dan nog steeds, want imho is de gameplay nog steeds unmatched!

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Remy669 schreef op maandag 04 januari 2010 @ 16:04:
[...]


Ik hoop dat ik hier niemand in dit topic boos mee maak, maar het is wel een beetje hoor. Ik geloof best dat het merendeel van de spelers kinderen onder de.. zeg... 15, 16 zijn. Ik bedoel maar, hoeveel kinderen speelden er bij jou op de basisschool runescape, en hoeveel spelen het er nu nog als je op de middelbare school zit? Dat getal zal toch aardig geminderd zijn.
Het is toch ook gewoon zo? Een heleboel spelers zijn nog erg jong. Het maakt mij niets uit dat die gasten ook het spel spelen. Als je echt veel last van ze hebt, dan is geen enkele MMORPG geschikt want overal vind je irritante spelers. Of een irritante speler nou 12 of 16 is maakt bijzonder weinig uit.

de Tweakers-cookiewall is illegaal


 • Obscure
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 07-12-2022

Obscure

Twinkie??

is niet erg hoe oud je bent op RS want ken iemand die is 40 had zelf 2 kindere die ook RS speelde :p
en zelf speel ik het ook af en toe en ik ben 19 ;)
maarja je hebt altijd mensen die dan zegge dat de game voor kindere is :p maar ik vind nog steeds beste mmorpg's die ik heb gespeeld. gewoon puur omdat het lkkr simpel is en uit gebreid (je zit niet aan 1 class of 1 soort wapen vast)

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Ik heb geen probleem met wie wel / geen rs speelt, zelf heb ik behoorlijk wat "ouders" in mijn lijst staat met kinderen enzo :O

En vele vrienden zijn gestopt, maar het is een leuk spel met vele dingen te doen (genoeg skills) quests, combat, pvp enz.

Iemand hier zogek geweest om een fatsoenlijke summoning guide te maken / te zoeken?

-Imposant1

P.S ik speel nu zo'n 4-5 jaar :) en ik ga voor 99 summoning, dus stoppen zit er nog niet in!:D

Anoniem: 185062

Deze gebruik ik maar heb momenteel een hevig tekort aan crimson charms en waterfiends zijn te sterk :D.
http://forums.zybez.net/t...zz-guide-to-99-summoning/

Anyway, ik ben 20 en ik speel runescape zo af en toe, soms wat meer, dan weer wat minder. De 'echte' spellen trekken me niet meer aan. Tegenwoordig ben je best veel tijd kwijt om zo'n spel te begrijpen en dan is het nog maar de vraag of het leuk genoeg is. Die tijd wil ik er niet voor investeren. Daarnaast kun je runescape overal spelen zonder iets te doen, behalve dan een internetverbinding hebben.

Edit: Ik weet niet of dit voorstel al eens in het verleden is gemaakt maar is het niet een idee om ieders rs en tweakersnaam in de startpost te zetten. Ik heb geen idee wie dit allemaal zijn namelijk :P.

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 185062 op 05-01-2010 12:38]


 • Obscure
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 07-12-2022

Obscure

Twinkie??

idd, RS is gewoon makelijk aangezien je er overal kan doen. maar bij grotere games zoals wow moet je een soort status krijgen voordat je leuke dingen kan doen (zoals raids) maarja dan moet je veel spelen :p
bij RS is het gewoon je kijkt wie er is en zorg dat je overleeft :p en niks moeilijk van dat jij moet heale en hij moet tanke en rotzooi :p
@ Imposant1: Die guide van Tyral3l is erg goed, en deze is ook erg aardig!

Alle namen in de OP zetten is op zich wel een goed idee, want dat tekstje onderaan de topic met die GoT-spelerslijst is nu ook weg :P.

 • PiepPiep
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 18-01 09:53
Geen idee wat nou precies de gemiddelde leeftijd is van runescape spelers.
Ik heb zelf bijna altijd de public chat op off of friends only staan en zit dan in de clan chat van een adult only clan.
De regels om te mogen joinen zijn geloof ik 100 of 110 combat en iets van 1600 total level ofzo, ik weet het niet precies eigenlijk, ben ook geen leiding :P Verder moet je dus 18 jaar of ouder zijn.
Ik ken irl eigenlijk geen mensen meer die runescape spelen, maar dat boeit me nou eigenlijk niet echt, ik speel het omdat ik het leuk vind en heb daarnaast vaak gewoon msn open om nog eventueel met bekenden te chatten.

486DX2-50 16MB ECC RAM 4x 500MB Drive array 1.44MB FDD MS-Dos 6.22


 • R.di.Giovanni
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 06-02 17:49
Deze gebruik ik maar heb momenteel een hevig tekort aan crimson charms en waterfiends zijn te sterk
Greater Demons droppen ook een redelijke hoeveelheid crimsons, en zijn minder sterk dan waterfiends.

[Voor 3% gewijzigd door R.di.Giovanni op 05-01-2010 16:39]

En als je een aardige range hebt, kun je ook black demons rangen ;).

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Hmm ik zoek een manier, om ongeveer 100 crimsons in 1-2 uur te krijgen

busrten is me te duur. als je rekent.. dat 1 crimson je 5.5k kost

ik zoek nog wel ff door, tog bedankt!:D

-Imposant1

edit:
Heb besloten om 80-88 gewoon te gaan bursten, waar heb ik anders mijn geld voor...

kost me wel 40m maar agja.. afgelopen nacht 2m verdient (kopen en 's nachts op GE zetten)

Voor de rest ga ik Dust Devils / Greater Demon's mollen voor crimsons.

[Voor 39% gewijzigd door Imposant1 op 06-01-2010 07:43]


 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Heb net een total level van 1700 gehaald. Next stop, 1800. Ben op het moment bezig de levels te krijgen voor de achievement diaries, maar met 70 farming ben ik nog wel even bezig (Varrock diary).

Wat betreft de TS, het lijkt mij ook wel een goed idee om GoT-namen aan RS-namen te koppelen. Op dit moment gaat het toch niet om erg veel mensen dus lijkt het me de moeite waard om het direct in de TS te doen. Daarvoor heb ik natuurlijk wel jullie namen in RS nodig, dus stuur me even een DM met daarin jullie RS-naam (ja, ik ben te lui om de namen op te zoeken in het vorige topic :Y)). Ondertussen zal ik die van mij en RoD alvast in de TS zetten.

EDIT:
En *yay*, ik heb de Falador achievement diary af. Nu alleen nog de hard tasks van de Varrock dairy (maar ik ben hard op weg). Daarna nog de elite tasks van de Ardougne diary, maar gezien het vereiste summoning-level duurt dat nog wel even.

[Voor 16% gewijzigd door Patriot op 07-01-2010 03:29]

de Tweakers-cookiewall is illegaal


 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Je gaat goed Patriot, moet ook nog steeds varrock hard afwerken. 73 smithing wil alleen niet zo lukken. :(

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Ik zie het nut er niet zo in om de achievements te doen tbh.

Ik ben wel al bezig 100k death runes en 200k chaos runes in te kopen voor mijn summoning (van 80-90 kost 50m met bursten). Elke gp dat ik die runes lager kan kopen scheelt me 300k dus ben eventjes aan het kijken wat nou een goede prijs is om die dingen in te kopen. (lang leven "autocast" optie, je kan nu ook water staff gebruiken en nog auto cast doen:D. Natuurlijk gaat mijn mage ok lekker omhoog 50k burst spells met average xp = 9m mage xp erbij (mage cape komt ook lekker in de buurt dan ;))

Na vele guides te bekijken ben ik na 50k ice bursts ongeveer 10.6k crimson, 6k green, 4k gold en 500 blue charms rijker. dit is zo'n 5m xp erbij :D

-Imposant1

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Zojuist 100k death runes (35m) en 200k chaos runes (18m) ingekocht.
Ja ik schrok ff toen ik zag dat ik 53m aan een paar levels ging besteden maar ok.

Heeft iemand ook nog iets gevonden wat de average drop rate is van chams bij rock lobs?
en ook het aantal mage xp per burst? Zou wel handig zijn ivm ik besloten heb om ook meteen door te gaan voor 99 magic.

Alvast bedankt als je het een het ander op kunt zoeken =)

-Imposant1
Ik heb zelf ook daar een hoop geburst, maar weet het niet precies meer. Ik weet wel dat de charms en de xp ongeëvenaard is. Omdat je uiteindelijk toch 99 summoning en magic wilt, zou ik het gewoon doen. Het is het geld waard :)

Er zijn hier wel guides voor op www.tip.it, dus daar zou ik even kijken voor de hoeveelheid charms die je gemiddeld krijgt per burst.

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Dankje =)

Ik had een klein weddeschapje met een vriend met summoning. (ik van 70-90 en hij 75-90) Ik had em uitgedaagd dat ik eerder 90 summoning zou behalen dan hij zou :D

ik ga zo ff berekenen hoeveel xp het me geeft met 50k burst (summoning xp)
Dan ga ik kijken hoever ik de 96 evenaar ivm met maxed cb :D. misschien dat er er nogmaals een paar miljoen voor uitgeef om 96 te hallen (waarbij ik hoogst waarschijnlijk meteen door ram voor 99 :D)

Maar ik geef gewoon alles boven de 100m uit aan summoning, dan heb ik nog een klein beetje geld voor merchanten om weer door te bursten! Verder wil ik ook natuurlijk leuk armour hebben ;)

-Imposant1

 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Je moet me toch eens uitleggen wat te merchanten Imposant. Als ik die bedragen zo lees dan doe ik iets structureel verkeerd lijkt het wel.

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Ik koop bijvoorbeeld de afgelopen dagen elke x 10 saradomin swords is. je koopt ze een paar k boven med " rond het bedrag af 0, 25, 50, 75 (snap je dat)?

Het eerste wat ik doe ik in w2 kijken of ik mensen het item zie kopen / verkopen.
In het geval van kopen ga je naar de GE en moet je er 1 op med proberen
Wacht eventjes af en kijk hoelang je erover doet om iets op med te krijgen (als je er meteen een krijgt meteen aan een persoon verkopen met wat junk erbij (mooie manier op je junk kwijt te raken).

Krijg je er geen op med, dan ga je net iets boven med zitten (saradomin sword is ovegens mijn fav merch item), Maak een mooi bedrag 0, 25, 50, 75. wacht eventjes en je al er waarschijnlijk wel een paar kopen.

Zodra je het item hebt donder je em meteen weer terug op ge voor ongeveer 100k boven med (kijk wat het item de vorige update heeft gedaan) en bepaal hierop voor hoeveel je het gaat kopen / verkopen.

Aangezien ik 10 ss tegelijkertijd koop, (103m ongeveer) en ik verkoop met 125k winst per stuk.. tel uit je winst! "D

-Imposant1

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Dus even stapsgewijs:
Voorbeeld Saradomin Sword

1. Ga W2 en kijk of SS gekocht / verkocht word
2. Offer med in ge, en wacht max 1 uur
3. Heb je na het uur niks, offer max 25k boven med / Heb je em meteen, verkoop aan een speler in trade.
4. Koop eventueel meerdere in als je zo voor iets boven med krijgt
5. Zodra je alles hebt, zet terug op GE (ga mee met de stijging van de vorige update)
6. Na 4 uur verkoopt het item. is het 2 uur na die 4 uur van het GE limit nog niet verkocht reduceer de prijs

Dit was het, je kan het zovaak herhalen als je wilt. Zodra het item dropt kun je een paar 100k onder med proberen, en in trade weer verkopen.

Hopelijk heb je hier wat aan

-Imposant1

 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Bedankt voor de info!

Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat het makkelijker is om grote hoeveelheden van goedkoop spul te merchanten.
Maar zo te zien is het met de duurdere items ook goed te doen.

Goeie tip om world 2 eens in de gaten te houden. :)

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


 • PiepPiep
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 18-01 09:53
Ik heb het weleens met pure essense gedaan.
Kopen voor 5gp onder de med prijs en verkopen 5gp boven.
Op die manier lukte het om 2 of 3 keer 10k ess te doen.
Bij 3 keer is dat dus 30k * 10gp = 300k gp winst.
Lukte niet helemaal altijd en soms daalde de boel weer als ik ze wilde verkopen dus echt geen 7 keer 300k in een week.
Op deze manier moet je wel redelijk wat geluk hebben, beter is het namelijk om te kijken of iets aan het dalen of stijgen is op de ge. Daarom raad ik het op deze manier eigenlijk af.

Wat ik ook weleens gedaan heb is een order plaatsen voor veel te veel bone bolts (wist toen nog niet over de maximale hoeveelheid die je kan verhandelen) voor 3gp per stuk en daarna verkopen voor 4gp per stuk.
In procenten is dat 33% winst :D maar het gaat niet snel omdat de bedragen klein zijn.

Verder zijn er nog veel meer items die te merchanten zijn, denk aan runes die veel nodig zijn.

486DX2-50 16MB ECC RAM 4x 500MB Drive array 1.44MB FDD MS-Dos 6.22


Anoniem: 185062

In Aid of the Myreque krijg ik niet voor elkaar. Die gozer die ik moet beschermen is werkelijk zo slap. Multicombat en ze vallen hem gelijk aan met zijn twee-en. Hij houdt het nog geen halve minuut vol en met een silver sickle krijg ik ze niet snel genoeg klein.

 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Je kan hem voordat je gaat ook armor geven en food. Namelijk Steel Legs, Chainmail, Steel Medium Helm en een Sickle. Food kan Salmon of Stew.

Dan zou het een stuk makkelijker moeten zijn.

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.

En je tegenstanders gewoon barragen :)

Ohja, 200m cook xp gehaald vandaag.

[Voor 33% gewijzigd door RoD op 09-01-2010 00:19]


 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Feli RoD!

Wat wordt het volgende doel?

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


Anoniem: 185062

Franko P. schreef op zaterdag 09 januari 2010 @ 00:18:
Je kan hem voordat je gaat ook armor geven en food. Namelijk Steel Legs, Chainmail, Steel Medium Helm en een Sickle. Food kan Salmon of Stew.

Dan zou het een stuk makkelijker moeten zijn.
Ja had ik gedaan, maar dan krijg ik ze ook niet optijd dood. Inmiddels wel gelukt want (door een bug ?) deed een vampier niks waardoor ik de 1e rustig kon afmaken.

@rod: nice man ;)

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Vandaag Varrock Hard gehaald, en 66 hunter. En nu weet ik even niet meer wat ik wil gaan doen :')

EDIT:

Was even red dragons aan het killen omdat ik een Red Dragon tailbone nodig had (toen bleek dat ik ook een aquanite-bot nodig had niet meer, want ik heb nog geen 72 slayer :+), en toen heb ik uiteindelijk voor mezelf een leuke safespot gecreëerd. Niet al te boeiend, maar vond hem leuk genoeg om even te laten zien:

http://tweakers.net/ext/f/a6R6bZfHOBrEv2eeBmjHnYxn/thumb.png

Uitleg: de baby's attacken me niet omdat ik een combat van boven de 96 heb. De grote dragons zijn wel aggressief, dus die proberen bij me te komen. Daardoor zetten ze de baby vast, maar zelf kunnen ze niet door de baby heen. Een schot voor open doel voor mij dus.

EDIT:

En nog een mijlpaal deze week, ben sinds vandaag cb 110 \o/

[Voor 94% gewijzigd door Patriot op 10-01-2010 02:39]

de Tweakers-cookiewall is illegaal

Patriot schreef op zaterdag 09 januari 2010 @ 20:34:
Vandaag Varrock Hard gehaald, en 66 hunter. En nu weet ik even niet meer wat ik wil gaan doen :')

EDIT:

Was even red dragons aan het killen omdat ik een Red Dragon tailbone nodig had (toen bleek dat ik ook een aquanite-bot nodig had niet meer, want ik heb nog geen 72 slayer :+), en toen heb ik uiteindelijk voor mezelf een leuke safespot gecreëerd. Niet al te boeiend, maar vond hem leuk genoeg om even te laten zien:

[afbeelding]

Uitleg: de baby's attacken me niet omdat ik een combat van boven de 96 heb. De grote dragons zijn wel aggressief, dus die proberen bij me te komen. Daardoor zetten ze de baby vast, maar zelf kunnen ze niet door de baby heen. Een schot voor open doel voor mij dus.

EDIT:

En nog een mijlpaal deze week, ben sinds vandaag cb 110 \o/
Hehe nice!

Misschien leuk voor de hulpbronnen in de OP: RuneScape Wiki (en zijn Nederlandse equivalent), Zybez en Lunagang.

;)

 • warrg
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 22-09-2022
hmm raar eigenlijk dat runevillage en runeHQ niet vermeld staan bij de hulpbronnen, 2 toch wel grote fan/hulpsites die toch al wel erg lang meegaan.
Tis nog niet af :) Die mogen er zeker bij, ik ken zelf alleen Tip erg goed. Tzt wordt het aangepast :)

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Heb Zybez, RuneHQ en de Runescape Wiki er even bijgezet. Runevillage ken ik niet, daar zal ik nog wel eens naar kijken. Over Lunagang twijfel ik. Aan de ene kant is er redelijk veel te vinden, aan de andere kant zijn veel guides onduidelijk door slechte vertalingen. Als het erop neerkomt dan is er bij Lunagang niets te vinden wat ergens anders niet beter is.

de Tweakers-cookiewall is illegaal

Patriot schreef op zondag 10 januari 2010 @ 19:31:
Heb Zybez, RuneHQ en de Runescape Wiki er even bijgezet. Runevillage ken ik niet, daar zal ik nog wel eens naar kijken. Over Lunagang twijfel ik. Aan de ene kant is er redelijk veel te vinden, aan de andere kant zijn veel guides onduidelijk door slechte vertalingen. Als het erop neerkomt dan is er bij Lunagang niets te vinden wat ergens anders niet beter is.
Maar het is wel in het Nederlands, en is erg handig om naast Zybez of Tip.it te houden. Ik gebruik sowieso nooit maar 1 tipsite voor een quest of wat dan ook.
Tsja, het is Nederlands, maar het voegt imo niets toe. De info daar is op zijn zachtst gezegd waardeloos. Onvolledig, brak geschreven en doorgaans klopt ook het een en ander niet.

Anoniem: 185062

Als je Engels kan heb je Lunagang niet nodig. Leuk voor de mensen die slecht Engels kunnen, want in het algemeen zijn tip.it, zybez en runehq veel beter dan lunagang.
Anyway, de GoT-chat in rs is nu Ok Laat Maar i.p.v. Angiopathy.
Anoniem: 185062 schreef op zondag 10 januari 2010 @ 20:32:
Als je Engels kan heb je Lunagang niet nodig. Leuk voor de mensen die slecht Engels kunnen, want in het algemeen zijn tip.it, zybez en runehq veel beter dan lunagang.
Anyway, de GoT-chat in rs is nu Ok Laat Maar i.p.v. Angiopathy.
Het is inderdaad niet in heel keurig ABN geschreven, en vaak niet volledig, maar zybez en kornuiten zijn soms (voor mij) ook erg onduidelijk (bij questen waar je heen moet, wat je mee moet nemen etc)....

Anoniem: 185062

Ik geef toe dat Zybez mij questen soms onduidelijk is met betrekking waar je naartoe moet. Toch is Zybez beter, niet alleen vanwege de taal maar ook bijvoorbeeld bij welke items je nodig hebt bij elk deel van de quest.RuneHQ is echter helemaal volledig en die site is bij het questen dan ook mijn favoriet.

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
Anoniem: 185062 schreef op zondag 10 januari 2010 @ 21:25:
Ik geef toe dat Zybez mij questen soms onduidelijk is met betrekking waar je naartoe moet. Toch is Zybez beter, niet alleen vanwege de taal maar ook bijvoorbeeld bij welke items je nodig hebt bij elk deel van de quest.RuneHQ is echter helemaal volledig en die site is bij het questen dan ook mijn favoriet.
Ik hoor van Lunagang altijd hetzelfde. Ik gebruik het zelf niet, maar mijn broertjes komen regelmatig klagen en als ik dan kijk moet ik ook de guide van Zybez ernaast leggen om te kunnen weten wat bepaalde instructies in hemelsnaam kunnen betekenen.

Dat is wat mij betreft de reden om het niet op te nemen in de TS. RuneHQ zou naast de quests overigens sowieso ook nog wel meerwaarde overhouden, vooral hun calculators/applets vind ik leuk.

de Tweakers-cookiewall is illegaal


 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Dit weekend een bcp gescored bij bandos boss (met een clan van 5-6 man) mooi weer 5m erbij.

Deze week lekker bursten en weer wat mage lvls omhoog (za van 77-80 getrained)

ik hoop na me 50k burst toch 92 summoning te halen dan nog even geld verdienen en hopla voor max cb =)

-Imposant1

[Voor 25% gewijzigd door Imposant1 op 11-01-2010 11:51]

We've adjusted the apparent lag when using your inventory and clicking and dragging items around. This also means you won't drop the wrong item selected if you'd clicked too fast. Additionally, a slot will not remain highlighted when it shouldn't.
Mooi! Het voelt echt 1000 keer beter aan :).

En meer nieuws

 • warrg
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 22-09-2022
jah die inventory lag is wel een een pak beter (minder) geworden. 's nu zo goed als instant ipv halve minuut wachten

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Gister 80-81 mage gedaan, en op 40k xp na 82. gaat echt razend snel.
Wel ben ik gister met ahrim dood gegaan.. Kut pray cape, en barrow gloves komen boven ah zooi.

Kleine 8m kwijt geraakt, 300 crims, 140 gold 80 green, en 20 blue weg :(
dus dat was ook weer behoorlijk wat geld en tijd. maarja :(

-Imposant1

 • Obscure
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 07-12-2022

Obscure

Twinkie??

Imposant1 schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 08:48:
Gister 80-81 mage gedaan, en op 40k xp na 82. gaat echt razend snel.
Wel ben ik gister met ahrim dood gegaan.. Kut pray cape, en barrow gloves komen boven ah zooi.

Kleine 8m kwijt geraakt, 300 crims, 140 gold 80 green, en 20 blue weg :(
dus dat was ook weer behoorlijk wat geld en tijd. maarja :(

-Imposant1
dat is best klote :s dat had ik ook een keer gehad toen barrows net uit was :p

 • Anoniem: 296487
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Mmm, Ik speel ook nog actief :) Ben alleen niet zo actief op dit forum.

Onlangs 1b cash bereikt, nu op naar 99 thieving :) Dit jaar wel maxed overall denk ik.

 • PiepPiep
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 18-01 09:53
1b cash?
Bedoel je 1000M ?

486DX2-50 16MB ECC RAM 4x 500MB Drive array 1.44MB FDD MS-Dos 6.22


 • Obscure
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 07-12-2022

Obscure

Twinkie??

ik neem aan val wel :p en ja dat is heel veel :D kan hij wel leuke dinge van kopen

[Voor 8% gewijzigd door Obscure op 12-01-2010 13:18]


 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Anoniem: 296487 schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 12:04:
Mmm, Ik speel ook nog actief :) Ben alleen niet zo actief op dit forum.

Onlangs 1b cash bereikt, nu op naar 99 thieving :) Dit jaar wel maxed overall denk ik.
Hmmm, lijkt me wel leuk om te weten wat iedereens "goals" voor het jaar 2010 zijn?

mijne: 99 summoning, 99 magic, 99 range ;)
die wil ik sowiso 99, en de rest zie ik wel, alle skill 80+ ofzo =)

-Imposant1

[Voor 7% gewijzigd door Imposant1 op 12-01-2010 13:40]


 • CatharinaBE
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 07-04-2022
Vorige jaar was mijn goal alle skills 85 + en questcape. Dat is me gelukt. Ik ben nog aan het nadenken voor de goals van dit jaar. Ik denk dat ik in ieder geval ga voor 93 summ zodat ik de Elite Ardougne diary ook kan doen. Dan zijn al mijn diary's ook compleet.

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
wew! er is dus wel een topic hier :D (heeft net gezocht)
mijn goals voor 2010

99 summoning (95 banked)
divine of elysian shield
99 herblore

edit: vandaag (vanavond) 99 mage :D = aan het barragen by rock lobsters!

[Voor 19% gewijzigd door stategamer op 12-01-2010 14:02]


 • Dharion
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 28-01 18:58
Woooow, dat is voor mij erg lang geleden dat ik dit heb gespeeld!

Had een cb 122, toen gestopt, vraag me af hoe het nu met dat account gesteld is!
Ik ga zelf voor 1 miljard total xp. Weet niet of ik dat haal, maar ik ga vast wel in de buurt komen.

Verder wil ik een tweede 200m. Ook daarvan weet ik niet of dat lukt :X

Binnenkort die nieuwe quest ook maar ns doen. Schijnt moeilijk te zijn om die Nomad te verslaan. Overigens wel suf dat het dan meteen tot grandmaster-quest gebombardeerd wordt.

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
RoD schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 14:06:
Ik ga zelf voor 1 miljard total xp. Weet niet of ik dat haal, maar ik ga vast wel in de buurt komen.

Verder wil ik een tweede 200m. Ook daarvan weet ik niet of dat lukt :X

Binnenkort die nieuwe quest ook maar ns doen. Schijnt moeilijk te zijn om die Nomad te verslaan. Overigens wel suf dat het dan meteen tot grandmaster-quest gebombardeerd wordt.
De cape geeft wel +12 prayerbonus (beste pray cape tot nu toe) en +8 in alle defense.
En de reward van 70 zeal is redelijk wat XP.

Btw hoe ben jij aan geld gekomen voor 200m cook xp?

 • R.di.Giovanni
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 06-02 17:49
Binnenkort die nieuwe quest ook maar ns doen. Schijnt moeilijk te zijn om die Nomad te verslaan.
Ik zag gisteren een level 119 met een questcape aan rondlopen. Als hij het kan, kan jij het zeker 8)
stategamer schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 14:20:
[...]

De cape geeft wel +12 prayerbonus (beste pray cape tot nu toe) en +8 in alle defense.
En de reward van 70 zeal is redelijk wat XP.

Btw hoe ben jij aan geld gekomen voor 200m cook xp?
Nooit meer behoefte aan pray sinds de introductie van soul split :P Maarja, wel voor een aantal doeleinden nuttig, die cape.

Enne, aan geld gekomen voor 200m cook? Bedoel je hoeveel geld ik er mee verdiend heb? :P Kostte me namelijk niets, maar leverde 60m op.

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
RoD schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 16:26:
[...]

Nooit meer behoefte aan pray sinds de introductie van soul split :P Maarja, wel voor een aantal doeleinden nuttig, die cape.

Enne, aan geld gekomen voor 200m cook? Bedoel je hoeveel geld ik er mee verdiend heb? :P Kostte me namelijk niets, maar leverde 60m op.
Je hebt alles ge-fished? noway!
Nee, gewoon slim inkopen ;)

Verder zou 200m cooking sowieso een lachertje zijn qua kosten.

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
RoD schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 16:58:
Nee, gewoon slim inkopen ;)

Verder zou 200m cooking sowieso een lachertje zijn qua kosten.
Idd, en wat heb je dan "slim ingekocht" ?
btw was is je combat?
ik ben tijdelijk (134) (veel charms banked :D)

 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 08-02 10:59
stategamer schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 17:05:
[...]

btw was is je combat?
ik ben tijdelijk (134) (veel charms banked :D)
RoD is één van de spelers die alle skills op 99 heeft staan. Zijn combat is dus maximaal ;)

de Tweakers-cookiewall is illegaal

^ :Y

Slim inkopen is gewoon één raw kopen, kijken wat je moet betalen en wat de laagste prijs is... vervolgens die ene cooken, en kijken wat de maximale prijs is die je er voor kan vangen. Als dat positief is, dan ga ik cooken, en zo niet.. ga ik lekker wat anders doen.

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Mijn combat is 126 / 135.
Momenteel aan het bursten voor charms (heb genoeg charms voor 80 sum = 136 cmb :))

maarja. ik ga voor 88 summoning... unicorn <3 maar daar heb ik nog een kleine 8k crimson charms voor nodig :(

Hopelijk heb ik dat snel, en kan ik lekker voortaan me clan bij bandos helpen met een uni ipv *beep* bunyip.

-Imposant1

P.S RoD.. die mage xp is zo ontsettend snel :O, en me hp gaat er ook keihard op vooruit.. zo'n 500k hp xp gedaan in maar 3 dagen ongeveer 2,5 uur per dag=) mage is inmiddels 82 :D

Edit
stategamer schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 17:05:
btw was is je combat?
ik ben tijdelijk (134) (veel charms banked :D)
hoeveel charms heb je eigenlijk?

[Voor 18% gewijzigd door Imposant1 op 13-01-2010 08:17]


 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Imposant1 schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 07:53:
Mijn combat is 126 / 135.
Momenteel aan het bursten voor charms (heb genoeg charms voor 80 sum = 136 cmb :))

maarja. ik ga voor 88 summoning... unicorn <3 maar daar heb ik nog een kleine 8k crimson charms voor nodig :(

Hopelijk heb ik dat snel, en kan ik lekker voortaan me clan bij bandos helpen met een uni ipv *beep* bunyip.

-Imposant1

P.S RoD.. die mage xp is zo ontsettend snel :O, en me hp gaat er ook keihard op vooruit.. zo'n 500k hp xp gedaan in maar 3 dagen ongeveer 2,5 uur per dag=) mage is inmiddels 82 :D

Edit

[...]

hoeveel charms heb je eigenlijk?
1.2k blues 6.7k crimsons 2k greens 2.8k golds
95 summoning banked :D

En gister 99 mage behaalt! (yaayy....)
Nu ga ik gewoon als ik 95 summoning ben naar chaos tunnels met iron titan op waterfiends voor charms.

Kheb ook per ongeluk 1.4m spirit shards gekocht was vergeten dat je die dingen terug kon krijgen...
Achja dan heb ik er wat voor 99 summoning :+

@rod
nice stats als je alles 99 hebt _/-\o_

[Voor 4% gewijzigd door stategamer op 13-01-2010 09:57]


 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
stategamer schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 09:56:
[...]


1.2k blues 6.7k crimsons 2k greens 2.8k golds
95 summoning banked :D

Kheb ook per ongeluk 1.4m spirit shards gekocht was vergeten dat je die dingen terug kon krijgen...
Achja dan heb ik er wat voor 99 summoning :+
netjes :) ik heb nu ongeveer 1.8k crim, 1.3k gold, 700 green, en 80 blue. ben pas begonnen mert bursten, dus de hoebveelheid loopt nog lekker op.

edit
2 febr heb ik vakantie tot 22 febr. deze weken ga ik heel erg veel bursten (5k per dag op z'n minst)
dan hoop ik na de eerste week genoeg charms te hebben zodat ik in de carnaval / voorjaarsvakantie een uni kan gebruiken (en eindelijk van mijn saaie cb af te zijn XD

-Imposant1

[Voor 13% gewijzigd door Imposant1 op 13-01-2010 13:08]


 • warrg
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 22-09-2022
stategamer schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 14:20:
[...]
Btw hoe ben jij aan geld gekomen voor 200m cook xp?
geld komen voor cooking xp??
cooking is een moneymaking skill tot en met :p

'k heb nu ook een manier gevonden om als f2p geld te verdienen ('t is eerder 'geen geld verliezen' maarjah) aan fishing + cooking + High alch ter plekke op karamja :) 's wel tof dat natures zo cheap zijn.

heb overlaatst voor het eerst 10M behaald (yeye nog net niet zoveel als 1b zoals anderen hier) maar persoonlijk wel een erg goed gevoel bij voor me 'crappy' f2p ikke :)
ingamename is trouwens ook 'warrg'

de laatste tijd ben ik voornamelijk magic, cooking en runecrafting aan't trainen. Huidige goals zijn 80 magic, 90 cooking en 60 RC ofzo. Oh en ook 76 fishing (niet dat ik sharks kan vangen want ben f2p maar toch ^^). Zal nog wel een tijdje duren voor ik daar mee klaar ben.

ps: wie kent er Uaex (zowel 'Uaex V Jad' als 'U A E X PKer')?

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
warrg schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 13:07:
[...]


geld komen voor cooking xp??
cooking is een moneymaking skill tot en met :p

'k heb nu ook een manier gevonden om als f2p geld te verdienen ('t is eerder 'geen geld verliezen' maarjah) aan fishing + cooking + High alch ter plekke op karamja :) 's wel tof dat natures zo cheap zijn.

heb overlaatst voor het eerst 10M behaald (yeye nog net niet zoveel als 1b zoals anderen hier) maar persoonlijk wel een erg goed gevoel bij voor me 'crappy' f2p ikke :)
ingamename is trouwens ook 'warrg'

de laatste tijd ben ik voornamelijk magic, cooking en runecrafting aan't trainen. Huidige goals zijn 80 magic, 90 cooking en 60 RC ofzo. Oh en ook 76 fishing (niet dat ik sharks kan vangen want ben f2p maar toch ^^). Zal nog wel een tijdje duren voor ik daar mee klaar ben.

ps: wie kent er Uaex (zowel 'Uaex V Jad' als 'U A E X PKer')?
jah die stond vroeger bekend om zijn laagste lvl account die firecape heeft behaalt.
Maar hij is al door een bug abuser verslagen (geen pray rond de 20-30 combat?)

btw rod is je RSN : Ok Laat Maar ?

 • MeijsteR
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
Ik zag dit topic en het begon weer te kriebelen! Na zo'n 2 jaar niet te hebben gespeeld ben ik maar weer eens begonnen! Wat een veranderingen zeg!

Goed ik wou dus even wat geld verdienen maar lekker merchanten zoals vroeger zit er niet echt meer in.. Iemand tips om met de GE een beetje geld te verdienen?? Heb ong 8mil om mee te beginnen O-) Vind het niet erg om een paar uurtjes bezig te zijn!

Mijn naam is trouwens Morgoth81 en ben 102 combat! Ik ga maar weer verder nu :)

Oh ja.. Wat zijn goede wapens etc nu? Heb nog een whip en dragon legs.. Wat kan ik verder halen voor combat trainen?

[Voor 11% gewijzigd door MeijsteR op 13-01-2010 23:10]

Whip is nog steeds het beste wapen. Verder is 8m echt veel te weinig om iets mee te kunnen. Ik zou gewoon even runecraften als je wat meer geld wil.

 • MeijsteR
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
Ik neem aan dat Natures maken nog steeds de way to go is? Of kan ik beter wat anders doen?

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
MeijsteR schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 23:19:
Ik neem aan dat Natures maken nog steeds de way to go is? Of kan ik beter wat anders doen?
Hmm, ja. probeer maar eens ff te runecraften in w36 via assist (paar 100k cash per uur verdien je daar)
als je zelf rc xp wilt halen moet je maar even kijken wat je kan maken en wat het beste profit opleverd.. laws / deaths etc etc.

Aanvulling op RoD,
Om echt een beetje te kunnen merchante raad ik 30m aan. (bandos, armadyl, godswords)
ook kun je rares proberen (halloween masks zodra die weer een normale prijs hebben)

-Imposant1

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Imposant1 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 08:57:
[...]

Hmm, ja. probeer maar eens ff te runecraften in w36 via assist (paar 100k cash per uur verdien je daar)
als je zelf rc xp wilt halen moet je maar even kijken wat je kan maken en wat het beste profit opleverd.. laws / deaths etc etc.

Aanvulling op RoD,
Om echt een beetje te kunnen merchante raad ik 30m aan. (bandos, armadyl, godswords)
ook kun je rares proberen (halloween masks zodra die weer een normale prijs hebben)

-Imposant1
Zoiezo _NOOIT_ een merch clan joinen als je niet ranked bent/gaat worden.
En zelfs dan moet je oppassen.

Je zou Gnome delivery(minigame) kunnen proberen mogelijk rewards daarvan zijn :
mint cake (eetbaar niet op klikken!)
gnome scarf
gnome goggles

en elke levering duurt maar 2 min ongeveer

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Merchclans zijn Kl*te

Ze dumpen gemiddeld na 44% van de stijging die ze willen berijken.

ze kopen zelf al in als het item nog aan het crashen is (ik heb een vriend met een kleine 3b die een merch clan leid)

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Imposant1 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 10:45:
Merchclans zijn Kl*te

Ze dumpen gemiddeld na 44% van de stijging die ze willen berijken.

ze kopen zelf al in als het item nog aan het crashen is (ik heb een vriend met een kleine 3b die een merch clan leid)
Daar had ik nog niet eens over gedacht dat ze gewoon al inkopen als het item aan het crashen is, best slim bedacht.

Degene die geranked zijn in die merch clans krijgen _altijd_ het item als eerste te horen en dumpen als het goed is ook als eerste.

Btw vandaag hopelijk 94/95 summoning
gister 92 behaalt moet nog 5k wolpetingers maken.(12 per trip *sigh* )

 • Dharion
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 28-01 18:58
Voor de geinteresseerden, mijn accountnaam is Archery own5

Ben inmiddels een keer ingelogd en wat is het veranderd zeg! Vriend van me heeft m'n account mogen hebben, maar pass was nog onveranderd, had ik hem gevraagd zodat ik ooit eens kon kijken hoe het ermee stond...

cbt 122 / 130!

hij is nu bezig met 99 slayer, zit op 85 momenteel, erna gaat hij voor 99 mage, dat is 89 nu.

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
Netjes. zijn er stockble 2nd items waarmee je sum kan trainen
ik heb gehoort dat je bij granite lobs granite van 5kg moet menemen, en die met chisel bij de obelisk moet cutten tot 500g. maar zijn er verder nog van die dingen die lekker snel gaan?

-Imposant1

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Imposant1 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 12:19:
Netjes. zijn er stockble 2nd items waarmee je sum kan trainen
ik heb gehoort dat je bij granite lobs granite van 5kg moet menemen, en die met chisel bij de obelisk moet cutten tot 500g. maar zijn er verder nog van die dingen die lekker snel gaan?

-Imposant1
Snel?
Gister 1.2k geyser titans gemaakt dat is 20k summoning xp per trip!
Trip ongeveer 30 seconden max , reken maar uit, HEEL veel xp is dat :D
Verder zijn swamp titans ook wel redelijk.

 • PiepPiep
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 18-01 09:53
Je kan van level 17 in 1 trip naar level 99, daarvoor moet je spirit mosquito's maken.
http://runescape.wikia.com/wiki/Spirit_mosquito_pouch
Wat je daarvoor nodig hebt is een pouch, een shard, een proboscis en een gold charm.
De proboscis is stackable en daardoor kan je genoeg in 1 keer meenemen.
Nadeel van deze manier is dat het ook erg prijzig is.
Maar voor iemand die goed is in merchanting en summoning trainen saai vind en dus het geld er wel voor over heeft kan het een oplossing zijn :P

486DX2-50 16MB ECC RAM 4x 500MB Drive array 1.44MB FDD MS-Dos 6.22


 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Lol Piep, dat lijkt me grappig om te zien.

Make all -> vuurwerk.

Dan ga je ineens wel heel veel combat lvl's omhoog.

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Franko P. schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 13:28:
Lol Piep, dat lijkt me grappig om te zien.

Make all -> vuurwerk.

Dan ga je ineens wel heel veel combat lvl's omhoog.
pouches daarintegen stacken niet, dus dat gaat niet zo goed/snel werken :P

 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 21:22
Lol das waar ook, de shards stacken, de pouches niet.

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
was ik ff vergeten.. gewoon heel erg vaak lopen XD

hoelang duurt het voordat je 1k charms hebt inserted bij zo'n obelisk? (ik ga granite lobs maken)

En uiteindelijk heb ik heel wat charms, welke charms zal ik als 1e gebruiken, en welke daarna etc?
want dat kan volgens mijn je heel wat xp besparen :O

zelf zit ik te denken aan:
Eerst gold / green charms gebruiken tot zover mogelijk naar 85 (swamp titan)
daarna crimson gebruiken, en als laatste de blue?

of zal ik een andere volgorde?

alvast bedankt,

-Imposant1

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Imposant1 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 14:44:
was ik ff vergeten.. gewoon heel erg vaak lopen XD

hoelang duurt het voordat je 1k charms hebt inserted bij zo'n obelisk? (ik ga granite lobs maken)

En uiteindelijk heb ik heel wat charms, welke charms zal ik als 1e gebruiken, en welke daarna etc?
want dat kan volgens mijn je heel wat xp besparen :O

zelf zit ik te denken aan:
Eerst gold / green charms gebruiken tot zover mogelijk naar 85 (swamp titan)
daarna crimson gebruiken, en als laatste de blue?

of zal ik een andere volgorde?

alvast bedankt,

-Imposant1
Zo heb ik het wel gedaan.
Eerst green daarna steeds het daarop volgende charm
Golds doe ik niet meer (niet waard imo..)

Zo heb je in het begin wel slome xp, maar als je daarna je dikke xp charms gaat gebruiken valt het niet zo tegen :D

[Voor 7% gewijzigd door stategamer op 14-01-2010 14:50]


 • PiepPiep
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 18-01 09:53
stategamer schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 13:33:
[...]

pouches daarintegen stacken niet, dus dat gaat niet zo goed/snel werken :P
Daarom moet je die pouches weer omzetten naar scrolls.

486DX2-50 16MB ECC RAM 4x 500MB Drive array 1.44MB FDD MS-Dos 6.22


 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
PiepPiep schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 15:23:
[...]

Daarom moet je die pouches weer omzetten naar scrolls.
1.164.504.600 (4200*277263) kost het om alleen die "Proboscis" te kopen ze zijn 3.9k ea mid zal dus wel zo ongeveer 4.2k ea max zijn.
Zullen vast wel rare zijn om te kopen, als ze al kopen.
(en dat is alleen de 2nd dan heb je ook nog de 277,263 gold charms nodig ) HF!

Maarja idd als je er ook nog scrolls van zou maken zou het in 1 trip kunnen, gaat wel erg lang duren XD
Dus je bent gewoon _VEEL_ beter af met de normale manier.

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
ik gebruik de gold charms omdat ik ze tog als drop heb bij rock lobs..
dus die xp ga ik niet weggooien

 • stategamer
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-02 03:09
Imposant1 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 16:08:
ik gebruik de gold charms omdat ik ze tog als drop heb bij rock lobs..
dus die xp ga ik niet weggooien
totdat je 5k moet maken en maar 350k xp krijgt :P
ik pak ze ook gewoon op voor als ik net tekort kom met charms en te lui ben, ze mischien ga gebruiken

 • Imposant1
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 16-11-2022
elke xp is meegenomen he

en na mijn burst heb ik 13k crimson,
7k gold ofzo
5k green,
(hopelijk 1k blue)

dus:D en aangezien ik bij crimson by 85 weer 40xp per charm meer krijg
gebruik ik liever de gold eerst, en crimson later

-Imposant1
Pagina: 1 2 3 ... 44 Laatste

Let op:
Op GoT spelen we graag spellen volgens de regels, om het leuk te houden ;-)
Houd je dus ook hier op het forum aan de Jagex regels, bots en autotalkers zijn niet de bedoeling!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee