• Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 18:50

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Fire69
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 10:57

Fire69

Anoniem: 255178XBMC is een opensource (GPL) sofware mediaspeler voor Linux, OSX, Windows en de XBox1. Met XBMC maak je van elke pc een HTPC om te kunnen genieten van al je foto's, muziek, films, Tv-series en andere videobestanden. XBMC kan niet alleen mediabestanden openen van de pc, maar ook van het thuisnetwerk en zelfs vanaf het internet.


XBMC Media Center topic deel 14

Met het openen van dit nieuwe topic deel zijn we aangekomen bij deel 14. Deel 13 is in nog geen halfjaar gegroeid tot de over de 1200 post. Met een nieuwe stable release (9.11) van XBMC is het tijd voor een nieuw topic.
In 2003 begon de ontwikkeling van XBMC, toen nog XBox Media Center, als opvolger van XBMP(XBox Media Player). Het resultaat van de ontwikkeling was het vrijgeven van XBox Media Center 1.0.0 in juni 2004. Deze eerste versie maakte van de originele XBox van Microsoft een volwaardige mediaspeler welke nagenoeg elk mediabestand kon afspelen. Ruim 2 jaar later in september 2006 zou versie 2.0.0 volgen.

De eerste twee versies van XBMC waren uitsluitend bedoeld voor de originele XBox, maar door het toenemende aanbod van High Definition materiaal ontstond er een probleem. De originele XBox is uitgerust met een 733Mhz processor, wat onvoldoende rekenkracht biedt om 720P en 1080I/P vloeiend te kunnen afspelen. Als oplossing voor het probleem met de oude XBox hebben de ontwikkelaars van XBMC er voor gekozen het XBox platform los te laten en de programma code te porten naar Linux, Windows en OSX.

In het najaar van 2008 was het dan zover, de eerste stabiele versie van XBMC the next generation. XBMC Atlantis (8.10) werd de eerste versie met ondersteuning voor meerdere platformen. Inmiddels zijn we aangekomen bij versie 10.00 Dharma.
inhoud...XBMC Media Center is beschikbaar voor meerdere platformen. Voor Mac, Windows en de Linux distributies is er een XBMC pakket wat geïnstalleerd wordt als extra programma. XBMC voegt een uitgebreide mediaspeler toe aan je bestaande werkstation.

Om het gevoel van een echte mediaspeler te krijgen is er natuurlijk de mogelijkheid een besturingssysteem volledig te strippen en XBMC te installeren, maar een simpelere oplossing is XBMC voor AppleTV of XBMC Live.

Alle versies van XBMC zijn te downloaden via xbmc.org

Poll: Welk XBMC-platform gebruik jij?
Ubuntu Minimal of andere Linuxdistributie
Windows
XBMCLive
OSX
XBOX
AppleTV

Ook een poll maken? Klik hier

XBMC is, zoals de naam al zegt, begonnen als software voor de XBox game console van Microsoft. De XBox was een simpele en goedkope manier om een goed mediacenter in de huiskamer te brengen. Echter heeft de tijd niet stilgestaan en is het aanbod van High Definition-materiaal enorm gegroeid en de XBox is niet in staat om dit af te spelen door gebrek aan geheugen- en processor-kracht. Voor de mensen die toch voldoende hebben aan de oude XBox wordt de xbox-versie nog minimaal doorontwikkeld. Om legaliteitsredenen kan deze echter niet legaal gecompileerd worden en zal deze via niet nader te noemen kanalen verkregen moeten worden (Google weet raad).
inhoud...


Het XBMC softwarepakket wordt standaard geleverd met de meest uiteenlopende features. Hieronder een kort overzicht met een aantal features:inhoud...


XBMC Media Center wordt, vanaf de Camelot versie, standaard geleverd met de Confluence-skin. De Confluence-skin is de opvolger van de Project Mayhem III-skin. De nieuwe skin bevat elementen van verschillende populaire skins die beschikbaar zijn. Hieronder volgen een aantal afbeeldingen voor een sfeerimpressie van de skin.


Homescherm (video's) met eigen achtergrond en rss-feed.


Screenshot van filmbibliotheek.
Informatie van film, acteurs/regiseurs/resolutie/codec/geluid/plot,
een cover van de film en in de achtergrond fanart van de film.


Screenshot van filmbibliotheek.
Zelfde als bovengenoemde alleen andere indeling.


Weersvoorspellingen voor vandaag en een korte blik op de komende 4 dagen


Menu tijdens het afspelen van videobestanden.


Instellingen menu


Skinengine
De standaard meegeleverde Confluence-skin is natuurlijk een streling voor het oog, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat jij daar heel anders over denkt. Om alle gebruikers tevreden te kunnen stellen is XBMC voorzien van een goede skinengine. De skinengine zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen skin kan maken of een bestaande skin naar eigen smaak aankan passen. Van deze mogelijkheid is dankbaar gebruik gemaakt, er is een ware wildgroei aan skins ontstaan welke zijn samengebracht in het skin subforum op xbmc.org-Aeon--Alaska--MiniMeedia--Project Mayhem III HD--Transparency!--Vision 2--Xperience--Xtv-Poll: Welke skin gebruik jij?
Aeon
Alaska
Confluence
Horizons
Mediastream
Mediastream + MOD
MiniMeedia
Project Mayhem III
Serenity
Transparency
Xperience
Overig
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
inhoud...


Eén van de meest aansprekende mogelijkheden van XBMC is toch wel de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek brengt XBMC overzicht in de steeds groter groeiende mediacollectie van een (boven)gemiddeld huishouden. De mediabestanden worden overzichtelijk weergegeven en voorzien van de nodige extra's om de bibliotheek compleet te maken. Zo zorgen de ingebouwde "scrapers" ervoor dat van elk mediabestand de bijbehorende informatie van het internet wordt gehaald. (hiervoor is dus wel een verbinding nodig met het internet). Om alles leuk weer te geven wordt het mediabestand voorzien van "fanart". Fanart zijn afbeeldingen, dvdcovers en/of banners die zorgen voor de aankleding van de mediabibliotheek.

Na het toevoegen van contentlocaties aan de mediabibliotheek (zie how-to voor uitleg) is het een kwestie van updaten en al je mediabestanden worden toegevoegd. Het updaten kan gedaan worden door "bibliotheek updaten" in het context-menu te gebruiken, of automatisch bij het opstarten van de htpc. De weergave van aankleding in de bibliotheek is afhankelijk van de gekozen skin en de gebruikte views. Over het algemeen ondersteunen de recentere skins allemaal fanart dus keuze genoeg.
inhoud...


Een van de vernieuwingen voor de 10.00 versie is de toevoeging van een addonsysteem. In de vorige versies was het soms erg ingewikkeld en/of onduidelijk waar scripts, skins en plugins geplaatst moesten worden. Met het nieuwe addonsysteem moet dit probleem zijn opgelost.


Het nieuwe addonsysteem is toegevoegd aan het instellingen menu. In een overzichtlijst worden de verschillende categorieën weergeven. Niet alleen zijn hier de oude scripts en plugins te vinden, maar nu ook softwareonderdelen. Werden er vroeger nog 10 tallen scrapers meegeleverd, nu moet er in het addonsysteem een keuze worden gemaakt.Een grote voordeel van het nieuwe addonsysteem is dat alles bij elkaar is gekomen. Nooit meer het internet afstruinen naar de nieuwste versie van een skin of plugin. Moest je vroeger de website van een skin in de gaten houden of er vernieuwingen zijn, met het nieuwe systeem is dat verledentijd. Door te kiezen voor automatische updates worden alle addons, bij beschikbaarheid van een nieuwe versie, geupdatet.

Nog lang niet alle skins en plugins zijn terug te vinden in de xbmc addon repo. Dit komt doordat ontwikkelaars hun skins of plugins nog niet hebben aangepast, of aangeboden hebben aan de ontwikkelaars van xbmc. Addons die al wel geschikt zijn voor de preDharma / svn versies zijn ook op de oude manier (kopieëren/plakken) of via 3rd party repo's te installeren. Voor de installatie van deze addons kun je de installatiehandleiding doorgaans vinden op het XBMC forum

Een lijst met third pary repositories is te vinden in de wiki.
inhoud...


XBMC Media Center heeft meerdere opties voor het doorlopen van de interface. Standaard is er natuurlijk het gebruik van het toetsenbord, een lijstje met de gebruikte toetsen is te vinden in de XBMC wiki, echter zijn de toetsen naar eigen smaak aan te passen.

XBMC heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een muis. Een aantal skins houdt hier rekening mee, waaronder de standaard Confluence-skin, door extra knoppen toe te voegen aan de interface, zoals Start, Stop en het sluiten van menu's. Om de extra knoppen en de muis te activeren dient bij invoerapparaten in het systeeminstellingen-menu (instellingen\systeem\invoer apparaten) het gebruik van de muis geactiveerd te worden.

Naast het toetsenbord en de muis kan XBMC bediend worden met een afstandsbediening. In de Linux-varianten wordt hierbij gebruik gemaakt van LIRC. Bij de windows versie dient er extra software geinstalleerd te worden, hierover meer in de volgende tutorials (Engels)
inhoud...


Officieël ondersteund XBMC nog altijd geen live televisie. De ontwikkeling is nog in volle gang maar er is nog niets bekend over een eventuele toevoeging aan de officiële stabiele versie. Dat het nog niet uit ontwikkeld is wil niet wegnemen dat je er nog geen gebruik van kunt maken. Met behulp van een alternatieve versie van XBMC wordt het mogelijk om met XBMC live tv te kijken en op te nemen. XBMC werkt daarbij als de aansturing voor het programma wat in de achtergrond meedraait (of extern op een "server"). Een voorbeeld van zo'n programma is TV Headend waarover hier op got een topic loopt. Voor meer voorbeelden van de achtergrond programma's en een eerste stap voor het installeren van de alternatieve XBMC versie verwijzen we naar de XBMC wiki
inhoud...


Bestandsbeheer bij series
Om episodes van series goed te kunnen toevoegen aan de mediabibliotheek is het belangrijk dat de bestanden goed genaamd zijn en er rekening wordt gehouden met de locaties waar de episodes geplaatst worden.
 • Begin met een map Series, dit is handig voor het toevoegen van de map in bestandsweergave. (zie content toevoegen in bestandsweergave)
 • Plaats in de map "series" de mappen van de verschillende tv-series die je wil toevoegen aan de bibliotheek. Als voorbeeld houden we even de serie "Heroes" aan.
 • In de map van de serie Heroes moet voor elk seizoen een nieuwe map worden aangemaakt. Seizoen 01, Seizoen 02, enz... (het gebruik van seizoensmappen is niet verplicht om XBMC goed te laten werken, maar het zorgt wel voor een duidelijke indeling, ook bij het gebruik van bestandsweergave.)
 • Als laatste en tevens de belangrijkste stap, worden de videobestanden in het seizoensmapje geplaatst. Houdt bij de naamgeving het volgend formaat aan: Heroes.s01e01.avi ([shownaam].[seizoen][episode].[extensie]). Naast dit format heeft XBMC nog een aantal formats welke ook herkend worden:
  Heroes.s01.e01.avi - Heroes.s01_e01.avi - Heroes_[s01]_[e01]_avi - Heroes.1x01.avi - Heroes.101.avi. Om dvd/blu-ray met meerdere episodes toe toe voegen aan de bibliotheek moet het image bestand als volgt worden genoemd: heroes.s01e01e02e03e04.iso (voor een uitgebreidere uitleg (Engels) zie de XBMC wiki
Content toevoegen in bestandsweergave:
 • Ga naar Videos
 • Open het context-menu (muis: rechtsklik/keyboard: c/xbox remote: title)
 • Kies 'Add Source'
 • Browse naar de folder die je wil toevoegen
 • Geef een naam aan je source (Movies en TV Shows is het meest voor de hand liggend)
 • Bevestig met OK
Content toewijzen:
 • Ga op je net toegevoegde source staan
 • Open het context-menu (rechtsklik/c/title)
 • Kies 'Set Content'. Het nieuwe schermpje is in 3 stukken opgedeelt
 • Linksboven kies je welk type video er zich in je source bevindt
 • Ben je met je films bezig, dan kies je hier 'Movies', voor series 'TV Shows' en voor muziekvideos 'Music Videos' (lijkt me vrij logisch :) )
 • Rechtsboven kan je je scraper kiezen. Voor mensen die een externe scraper gebruiken (wat ik ten zeerste aanraad!) is dit niet zo van belang.
  Voor wie XBMC zelf wil laten scrapen, kies je hier van waar hij de info moet halen.
 • De opties in het onderste deel van het scherm veranderen naar gelang het type video dat je hierboven hebt gekozen.
Voor Movies:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direkt na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Use Folder Names for Lookups': kan soms nodig zijn, afhankelijk van je folder-structuur, bestandsnamen, ... Dit is iets wat je zelf zal moeten testen want het is voor iedereen anders.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (zoals bij mij waar Movies nog onderverdeeld is in DVD/HD/SD)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben. Bvb. je zelfgemaakte vakantiefilmpjes (of je porno-collectie :P )
 • Dan nog even OK drukken, en XBMC zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goeie ouwe xbox...)
Voor TV Shows (de opties hier zijn wat beperkter):
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direkt na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Selected folder contains single TV Show': ??
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
Voor Music Videos:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direkt na het sluiten van het venster XBMC al je films naar de Library scant.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (bvb. per muziekgenre opgedeeld)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
 • Dan nog even OK drukken, en XBMC zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goeie ouwe xbox...)
Afhankelijk van de gebruikte skin en type gescande content, zal je nu in je hoofdscherm Movies/TV Shows/Music Videos hebben bijgekregen. Is dit niet zo, dan moet je mogelijks deze nog activeren in je skin-settings. De oude PMIII-skin heeft enkel Videos in het hoofdscherm, dan moet je via die weg naar je films of series navigeren.
inhoud...


XBMC Media Center is een softwarepakket wat voordurend in ontwikkeling is. De ontwikkeling heeft tot gevolg dat er heel versies in omloop zijn. Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien is hier een overzicht met de verschillende versies en waar deze te downloaden zijn.

StableUitontwikkelde versie waarin weinig tot geen bugs zijn te verwachten. Deze zijn te downloaden via xbmc.org
SVNNaast de gecompileerde versies kan er ook voor gekozen worden om zelf vanuit de broncode een eigen versie te compileren. Voor een handleiding verwijzen we naar de wiki.
Nightly Compileerde versies vanuit de svn. Deze versie wordt met enige regelmaat aangemaakt. Door de lopende ontwikkeling kan deze veel bugs bevatten, of in z'n geheel niet werken. Deze versie zijn te downloaden via de xbmc mirros(Windows/OsX) en via de repositories (Ubuntu/Live). Naast de website van xbmc worden er nightlies aangeboden via andere websites zoals bijvoorbeeld xbmcsvn.com

inhoud...

 • Leuk die rss-feed van xbmc.org maar hoe krijg ik Nu.nl / Tweakers.net als nieuws feed

  Verander in de RssFeeds.xml, welke te vinden is in de userdatamap, de inhoud van "set id=1" in één van de onderstaande feed adressen. Twee rssfeeds behoort ook tot de mogelijkheden
  XML:
  1
  2
  3
  4
  
  <set id="1">
    <feed updateinterval="15">http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss</feed>
    <feed updateinterval="15">http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed</feed>
  </set>

  Een andere optie is om gebruik te maken van het rsseditor addon.
 • Hoe kan ik bestanden uploaden naar XBMC-live vanaf een andere pc?

  XBMC-live is standaard voorzien van Openssh wat bestandsoverdracht mogelijk maakt. Met behulp van bijvoorbeeld Filezilla kun je een SFTP verbinding opzetten en bestanden uploaden.
 • Waaraan moeten mijn mediabestanden voldoen om goed opgenomen te worden in de bibliotheek?

  Bij tv-series moet de bestandsnaam een drietal onderdelen bevatten: de naam van de serie, het seizoen en het afleveringsnummer. Als voorbeeld Heroes.s01.e09 (Heroes aflevering 9 van seizoen 1). Naast de bestandsnaam is het belangrijk dat elke serie in een eigen map wordt geplaatst, met eventueel voor elk seizoen een eigen map. Voor meer uitleg over het plaatsen van tvseries in de bibliotheek is er de engelstalige handleiding van de makers van XBMC. Voor films kan volstaan worden met de naam van de film als bestandsnaam of mapnaam bij dvd bestanden. Zie ook How To
 • Waar vind ik mijn userdata?

  Linux/Live~/.xbmc/
  Mac~/Library/Application Support/XBMC/
  apple TVusers/frontrow/library/application support/XBMC/
  Windows%APPDATA%\XBMC
  Windows (portable mode)%PROGRAMFILES%\XBMC
 • Moet ik naast XBMC nog andere software installeren, om mijn mediabestanden te kunnen afspelen?

  Nee, XBMC is een softwarepakket wat praktisch alle audio, video en afbeeldingen kan afspelen, zonder het installeren van codecpacks of andere software. Voor een overzicht van alle, door XBMC, ondersteunde codecs en containers kun je kijken op XBMC.org
 • Mijn skin geeft alleen maar zwart/witte ruis weer als achtergrond?

  Veel skins, waaronder MiniMeedia maken gebruik van achtergronden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld. Omdat veel XBMC-gebruikers al eigen achtergrond-afbeeldingen hebben, zijn deze door de makers van sommige skins niet meer toegevoegd. De gebruiker moet zijn eigen achtergronden selecteren in de instellingen. De achtergronden kunnen veelal worden ingesteld per categorie, bijvoorbeeld series, muziek, films of weer. In de openingspost
  van de skin MiniMeedia op XBMC.org worden een groot aantal achtergronden ter download aangeboden.
 • Mijn films en series worden niet goed opgenomen in de bibliotheek
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom series of films niet goed worden opgenomen.
  • In de mappen van de film/serie staan .nfo bestanden die niet aangemaakt zijn door xbmc of externe scraper. XBMC kan dan geen goede informatie vinden.
  • De naam van de map/bestand voldoet niet aan de standaard naamgeving die nodig is voor xbmc.
  • Er zijn meerdere films met dezelfde naam (oplossing is handmatig de film te kiezen en gegevens te updaten)
  In de mediabibliotheek wordt wel fanart weergegeven maar geen plot van film/serie
  Om het plot weer te geven, de volgende instelling uitschakelen: Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen
 • Hoe krijg ik audio tegelijkertijd over meerdere kanalen
  Om niet te hoeven switchen tussen audio kanalen in de instellingen kan het geluid worden uitgezonden over meerdere kanalen. Voor de werkwijze zie deze post op het xbmc forum.
 • Hoe moet ik XBMC (linux) updaten, zonder opnieuw te installeren?
  1. Voor de volgende regels uit in de terminal.
  2. Controleren op updates:
    sudo aptitude update
  3. Updates installeren:
    sudo aptitude safe-upgrade
  Let op alles wordt geupdatet, niet alleen xbmc.
 • Hoe behoud ik mijn mediabibliotheek bij een schone installatie?
  Twee oplossingen:
  1. Exporteer de bibliotheek met de export functie in het instellingen menu (video)
  2. Kopieer de userdata map naar andere locatie. Na installatie userdata terug kopieeren.
 • Hoe krijg ik op een makkelijke manier ondertiteling bij mijn series?
  1. Installeer de subtitle addon;
  2. Kies bij de instellingen van de subtitle addon voor de gewenste bron (bierdopje);
  3. Kies bij de skininstellingen voor een snelkoppeling naar de locatie van de subtitle addon;
  4. Open tijdens het kijken van een aflevering het afspeelmenu en druk op de subtitle knop;
  5. De addon zoek automatisch op basis van de bestandsnaam de juiste ondertiteling.
 • Hoe kan ik andere computers opstarten vanuit xbmc
  Maak gebruik van de wake on lan addon.
 • Hoe kan ik een andere computer opstarten bij het opstarten van de htpc (linux)
  1. Ga naar de terminal;
  2. Installeer de benodigde pakketen.
   sudo apt-get install ethtool wakeonlan -y
  3. Activeer de wol mogelijkheid
   sudo ethtool -s eth0 wol g
  4. Pas het opstartscript aan.
   sudo nano /etc/rc.local
  5. Voeg voor de exit regel de volgende tekst in:
   sleep 15
   wakeonlan XX:XX:XX:XX:XX:XX

   (verander de x-jes voor het mac-adres van de op te starten computer.)
   (de sleep 15 is nodig om te voorkomen dat het wolscript al uitgevoerd wordt voordat de netwerkkaart actief wordt.)
 • Hoe krijg ik de weergave van de temperaturen werkende onder linux (nvidia)
  1. Ga naar de terminal
  2. Installeer het benodigde pakket
   sudo apt-get install lm-sensors -y
  3. Voeg de volgende code toe aan de advancedsettings.xml
   XML:
   1
   2
   
   <gputempcommand>echo "$(nvidia-settings -c :0 -tq GPUCoreTemp) C"</gputempcommand>
   <cputempcommand>echo "$(sensors -u | head -6 |grep "temp1_input"| awk '{print $2 }' |awk '{printf("%d\n",$1 + 0.5);}') C"</cputempcommand>
 • Hoe houd ik mijn addons up to date?
  Het addonsysteem is standaard zo ingesteld, dat het automatisch de nieuwste versies van je geinstalleerde addons installeert. Als een addon geupdated is komt er een notificatie op het scherm.
 • Wat is Openelec?
  Openelec is XBMC in de meest pure vorm die er is. Het is niets anders dan een linux kernel met alle benodigde onderdelen om xbmc te kunnen draaien, inclusief xbmc zelf. Webiste Openelec
inhoud...


XBMC website: http://xbmc.org
XBMC forum: http://forum.xbmc.org
XBMC wiki/handleiding: http://wiki.xbmc.org
XBMC File Repository: http://mirrors.xbmc.org Nightlies voor Mac en Windows
XBMC Addon Repository: http://mirrors.xbmc.org/addons Locatie van addons

xbmcfreak.nl Regelmatige updates van LiveCD met extra's
xbmcsvn.com Dagelijkse nightlybuilds xbmc

XBMC voor iOS got-topic

Vorige delen XBMC topic:
Xbox Media Center – Deel IXbox Media Center – Deel IIXbox Media Center – Deel III
Xbox Media Center – Deel IVXbox Media Center – Deel VXbox Media Center – Deel VI
Xbox Media Center – Deel VIIXbox Media Center – Deel VIIIXbox Media Center – Deel IX
Xbox Media Center – Deel XXbox Media Center – Deel XIErvaringen met XBMC – Deel XII
Ervaringen met XBMC – Deel XIII

inhoud...


Eventuele opmerkingen/wijzigingen/spelfouten kunnen via de DM gemeld worden.

Update overzicht:
29-12-09 | Openen deeltje 14;
29-12-09 | Poll voor skins toegevoegd - Na idee van FicoF _/-\o_ ;
29-12-09 | Poll voor platformen toegevoegd.
30-12-09 | Groot aantal spelfouten verbeterd. Met dank aan wmn79 _/-\o_ ;
30-01-10 | Dvd's met meerdere episodes toevoegen aan bibliotheek. Na idee van wmn79 _/-\o_, verplaatsen poll besturingssysteem;
14-08-10 | Locatie voor scripts en skins toegevoegd voor de Pre-Dharma versies;
17-08-10 | Toevoeging Addons / toevoeging links mirrors en addons;
17-08-10 | forum en wiki links xbmc.org aangepast aan nieuwe opbouw;
18-08-10 | Versies toegevoegd;
27-08-10 | Project nederlandse vertaling toegevoegd.
19-12-10 | Scripts & Plugins verwijderd, camelote verwijzingen omgezet naar Dharma.
20-01-11 | FAQ uitgebreid. Met dank aan sloth en xhbl (xbmc forum)
19-02-11 | FAQ uitgebreid.
20-02-11 | FAQ uitgebreid
07-06-11 | FAQ uitgebreid, openelec
01-08-11 | Live TV toegevoegd
inhoud...

–THE END–

[Voor 255% gewijzigd door Sr_Ogel op 01-08-2011 12:38]


 • brid
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 07-05 19:08

brid

Onze excuses voor het ongemak

He he, na 2 dagen etteren eindelijk XBMC aan de praat op de asrock ion 330HT zoals ik het wil.

Eerst XBMClive geprobeerd, maar de remote werkte niet, guide had het er over dat je Lirc moest installeren.

Toen maar Ubuntu geinstalleerd en daarna XBMC, installeren remote ging prima, file van ASrock downloaden en gaan met die banaan. Alleen liep ik hier tegen het probleem aan dat audio via HDMI niet wilde werken, miste de opties die ik met de live versie had. Wel wat posts gevonden, maar daar kon ik geen touw aan vast knopen, als iets gemute/disabled staat moet het ala windows met 1 click aan te zetten zijn en niet tig files met de hand aanpassen

Door de zoektochten over internet er achter gekomen dat Lirc al in XBMCLive zit , deze toen maar weer geinstalleerd en de guide vanaf het downloaden verder geprobeerd en zo waar werkte nu de remote ook onder de XBMCLive.
Om de meest recente driver binnen te hengelen, kun je de zip met wget weg halen bij asrock en unzippen met unzip.

Ben nu toch op dreef:
HOW-TO install IR driver for Asrock ion 330HT(-BD) on XMBCLive

Sluit een toetsenbord aan en druk op ALT+CTRL+F1 of maak verbinding met putty
Login met het account dat je hebt aangemaakt tijdens de Install

code:
1
2
3
4
5
6
sudo -i
wget "http://europe.asrock.com/downloadsite/drivers/Nettop/Ubuntu/IR(9.10).zip"
unzip "IR(9.10).zip"
cd "Ubuntu9.10"
dpkg -i lirc-nct677x-1.0.1-ubuntu9.10.deb
dpkg-reconfigure lirc


Daarna ook nog de tools gevonden voor telnet en ftp, echt lekker dat windows geen secure kan vanuit de standaard.
Toen maar de volgende uitdaging, de Logitech Harmony remote. Deze ging lekker soepel, add device, media center asrock en hij gaf als voorbeeld van het type de ION 330HT, invullen en gaan

Kan iemand trouwens uitleggen hoe je cd's direct ript?
Heb wat guides gevonden, maar die hebben het er over van ga naar MyMuscic, selecteerd de cd-rom/dvd drive en selecteer rip via het menu van het item.
Zie helaas alleen maar een door my aangemaakte source staan en de optie add source, zie daar dus helemaal geen cd/dvd drive.

[Voor 11% gewijzigd door brid op 29-12-2009 22:33]

DIY NAS, Hoofd PC
Unchain your pc/laptop, buy a SSD!!!!!


Anoniem: 322712

Ik heb xbmx op mijn macbook pro geinstalleerd en op mijn sony bravia aangesloten via hdmi.
Het werkt allemaal schitterent, ik zit echter met 1 ding.

Mijn mac heeft iets overscan waardoor de randen uit het beeld vallen. Een bekend probleem en niet erg aangezien ik dit in xbmc kan corrigeren. Het vervelende echter is dat hij deze instelling niet onthoud. Als ik het programma afsluit, mijn tv afkoppel en het programma dan opstart via het scherm van de macbook werkt dit prima, Sluit ik de macbook dan weer aan op de tv dan zijn de overscan (video calibration) in het programma weer gereset waardoor de randen uit het beeld vallen.
Het is vervelend om dit elke keer te moeten instellen...

Heb me rot gezocht naar dit probleem, heb ook een ander profiel al aangemaakt in de applicatie maar dat helpt ook niet.

Heeft iemand hier ervaring mee?

 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:39
Sinds kort heb ik ook een opstelling met xbmc (c2d gebakje wat ik nog had staan). Natuurlijk wil je dan ook kunnen werken met je Harmony One. Ik kwam deze tut tegen op het forum van xbmc, compleet met config files en dergelijke.
http://blog.xbmc.org/forum/showthread.php?p=460147

Ik had zelf ff snel een ir ontvangertje inelkaar gebakken en aan een pci kaartje met seriele poort gehangen, maar dat is eigenlijk geen oplossing. Nu ben ik opzoek naar een usb-IR ontvanger die ook gesupport wordt onder linux. Iemand een idee?

 • FicoF
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 26-05 13:05
Mooie TS! Is het een leuk idee om een poll op te nemen in de OP waarin we een keuze kunnen maken tussen de diverse skins? Ik ben wel benieuwd welke iedereen gebruikt.

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 18:50

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Deze zou het moeten doen, zit wel een remote bij
http://www.informatique.n...ia-centre-remote-kit.html

en hier bewijs dat het ook werkt
http://www.hardware.info/forum/showthread.php?p=1825354
dj_dysaster schreef op dinsdag 29 december 2009 @ 22:58:
Veertig euro voor een IR ontvangertje wordt me een beetje te gek. Toevallig bedacht ik me net dat je met ftdi 232 chips prima kunt bitbangen. Dat ga ik is uitproberen.
Een andere optie is de ovu4120 van philips (max €15) alleen is die op het moment slecht leverbaar Salland.eu zegt 5 dagen Azerty meer dan 10. Misschien even afwachten of contact met philips opnemen of het nog geleverd gaat worden.
FicoF schreef op dinsdag 29 december 2009 @ 22:42:
Mooie TS! Is het een leuk idee om een poll op te nemen in de OP waarin we een keuze kunnen maken tussen de diverse skins? Ik ben wel benieuwd welke iedereen gebruikt.
Goed ide FioF, TS is aangepast en in afwachting van jouw keuze! ;)

[Voor 73% gewijzigd door Sr_Ogel op 29-12-2009 23:03]


 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:39
Veertig euro voor een IR ontvangertje wordt me een beetje te gek. Toevallig bedacht ik me net dat je met ftdi 232 chips prima kunt bitbangen. Dat ga ik is uitproberen.
alexkroeze schreef op dinsdag 29 december 2009 @ 22:43:
[...]

Goed ide FioF, TS is aangepast en in afwachting van jouw keuze! ;)
Ik heb ook even een poll toegevoegd om te kijken welk platform iedereen gebruikt. :)

Anoniem: 255178

Topicstarter
Ziet er goed uit Alex ;)
FicoF schreef op dinsdag 29 december 2009 @ 22:42:
Mooie TS! Is het een leuk idee om een poll op te nemen in de OP waarin we een keuze kunnen maken tussen de diverse skins? Ik ben wel benieuwd welke iedereen gebruikt.
Elke skin heeft wel zo zijn charmes je moet ze gewoon proberen. ;) En wel langer dan 5 min.

De skins die de grootste WAUW factor hebben, hebben dit door de gebruikte overlays.
Echter gaan deze bij mij na verloop van tijd vervelen. :Z
Ik wil miijn backgrounds en fanart goed zien..... deze vervelen me nooit :P
MiniMeedia (Waffa!) is miijn Favoriet ;)

Edit :
Ja de xbox draait nog altijd hier.

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 29-12-2009 23:16]

Ik heb ook niet gestemd in de skins-poll, ik switch gemiddeld elke 2 weken van skin :P

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 18:50

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Fire69 schreef op dinsdag 29 december 2009 @ 23:13:
Ik heb ook niet gestemd in de skins-poll, ik switch gemiddeld elke 2 weken van skin :P
Dan zou ik voor overig gaan, in de zin van "kan eigenlijk geen keus maken"
offtopic:
In fire69's geval dus he, heb hier de keuze gemaakt voor confuence al heb ik de waffa nog niet gehad


Ik vind bijna alle skins wel wat hebben, alleen heeft elke skin, vanuit mijn oogpunt, wel ergens een groot nadeel en dat heb ik bij confuence nog niet gehad.

Gaat nu waffa zoeken downloaden en uploaden.

[Voor 37% gewijzigd door Sr_Ogel op 29-12-2009 23:32]


Anoniem: 255178

Topicstarter
Je hebt toch wel een voorkeur voor een skin :S
Nee, echt niet. :P
Heb heel lang MediaStream gebruikt, dan MediaStream_Redux, dan Rapier, dan Transparency, heel even MiniMeedia (sorry Poeier :+ ), Aeon, nu ben ik bij Confluence aanbeland, maar zal ook wel niet zo heel lang duren. :P

 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:39
Waarom alleen "ubuntu-minimal" en niet gewoon linux? Zelf draai ik momenteel op een gentoo doosje.

 • DRvDijk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-05 00:30
Hulde voor de OP :)
Wordt tijd de XBMC installatie onder Ubuntu Minimal eens te updaten, zowel ubuntu naar 9.10 als XBMC naar 9.11. Wordt nog een lastige ben ik bang, met ext4 als nieuw bestandssysteem voor ubuntu.. Ik gebruik de Asrock ION niet alleen voor XBMC, het is tegelijkertijd een servertje voor vanalles en nog wat (paar websites, databases, en applicaties, ontwikkelomgeving, backup station voor verschillende computers, etc etc etc). Gaat wel weer een aantal dagen inzitten om alles op poten te krijgen ben ik bang ...
dj_dysaster schreef op dinsdag 29 december 2009 @ 23:49:
Waarom alleen "ubuntu-minimal" en niet gewoon linux? Zelf draai ik momenteel op een gentoo doosje.
Omdat die 'officieel' ondersteundt wordt? :)

 • FicoF
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 26-05 13:05
Ik gebruik momenteel Transparency + Windows 7.

Ik vind m.n. die fanart helemaal top. Alleen ik heb nogal wat muziek DVD`s ingeladen, maar daar vind `ie nauwelijks fanart bij. Iemand hier een tip welke site ik daar het beste voor kan gebruiken? Om meuk te downloaden?

Anoniem: 255178

Topicstarter
http://htbackdrops.com/
Is de site waar de Music Fanart wordt gescraped.

Je kunt altijd daar je zelf gezocht/gemaakte fanart uploaden zodat ook andere er van kunnen genieten. ;)

http://passion-xbmc.org/mgallery/?sa=album;id=61
Op XBMC forum zijn ook fanart afb. te vinden

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 30-12-2009 00:56]


 • bassio
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:26
Ik ben sinds een paar dagen ook weer helemaal verslaafd aan xbmc, nadat ik het jaren op de xbox heb gehad. Ik draai het nu gewoon op windows op een pc (heb ook al even met de ion gespeeld, die gaat er zeker komen voor in de woonkamer).

Heb alles aan de praat, inclusief alle info via media companion etc. 1 ding lukt alleen niet, en dat is iso's afspelen. Geen idee waar het aan ligt. Ik start hem en hij stop meteen. Dit is de log file:

01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers(smb://NAS/Public/Movies/The Brave One/cnt-brav.iso)
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: system rules
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: matches rule: system rules
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: rtv
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: hdhomerun/myth/rtmp/mms/udp
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: lastfm/shout
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: rtsp
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: streams
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: dvd
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: dvdfile
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: dvdimage
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: matches rule: dvdimage
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: adding player: videodefaultdvdplayer (1) for rule: dvdimage
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: sdp/asf
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: considering rule: nsv
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: matched 1 rules with players
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: adding videodefaultplayer (1)
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: for video=1, audio=0
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: for video=1, audio=1
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: adding player: DVDPlayer (1)
01:25:24 T:2472 M:990814208 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: added 1 players
01:25:24 T:2472 M:990715904 NOTICE: DVDPlayer: Opening: smb://NAS/Public/Movies/The Brave One/cnt-brav.iso
01:25:24 T:2472 M:990715904 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
01:25:24 T:3772 M:990715904 DEBUG: thread start, auto delete: 1
01:25:24 T:4012 M:990715904 DEBUG: thread start, auto delete: 0
01:25:24 T:4012 M:990715904 NOTICE: Creating InputStream
01:25:24 T:4012 M:990715904 DEBUG: Win32DllLoader::Load(special://xbmc/system/players/dvdplayer/libdvdnav.dll)
01:25:24 T:4012 M:990679040 DEBUG: LoadLibraryA('libdvdcss-2.dll')
01:25:24 T:4012 M:990679040 DEBUG: Win32DllLoader::Load(special://xbmc/system/players/dvdplayer/libdvdcss-2.dll)
01:25:24 T:4012 M:990679040 DEBUG: LoadLibrary('libdvdcss-2.dll') returning: 06265E18
01:25:24 T:4012 M:990666752 INFO: msg: libdvdnav: Using dvdnav version SVN-r19116
01:25:24 T:4012 M:990650368 INFO: msg: libdvdread: Using libdvdcss version 1.2.10 for DVD access
01:25:24 T:4012 M:990646272 WARNING: WARNING: File is larger than 32bit stat can handle, file size will be reported as 0 bytes
01:25:24 T:4012 M:990642176 DEBUG: libdvdcss debug:
01:25:24 T:4012 M:990642176 INFO: msg: opening target `smb://NAS/Public/Movies/The Brave One/cnt-brav.iso'
01:25:24 T:4012 M:990642176 DEBUG: msg:
01:25:24 T:4012 M:990642176 DEBUG: libdvdcss debug:
01:25:24 T:4012 M:990642176 DEBUG: using libc for access
01:25:24 T:4012 M:990642176 DEBUG: msg:
01:25:24 T:4012 M:974213120 INFO: msg: libdvdcss error: failed creating cache directory
01:25:24 T:4012 M:974204928 INFO: msg: libdvdnav: vm: DVD Title:
01:25:24 T:4012 M:974200832 DEBUG: libdvdnav: Unable to find home directory
01:25:24 T:4012 M:974172160 INFO: msg: libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
01:25:24 T:4012 M:974168064 INFO: msg: libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
01:25:24 T:4012 M:974163968 DEBUG: libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
01:25:24 T:4012 M:974163968 DEBUG: libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
01:25:24 T:4012 M:974471168 ERROR: Error on dvdnav_open
01:25:24 T:4012 M:974471168 ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [smb://NAS/Public/Movies/The Brave One/cnt-brav.iso]
01:25:24 T:4012 M:974471168 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
01:25:24 T:4012 M:974471168 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
01:25:24 T:4012 M:974471168 DEBUG: Thread 4012 terminating
01:25:24 T:2472 M:974471168 DEBUG: CApplication::OnPlayBackStopped - Playback was stopped
01:25:24 T:2472 M:974471168 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [smb://NAS/Public/Movies/The Brave One/cnt-brav.iso]
01:25:24 T:2472 M:974471168 DEBUG: Playlist Player: no more playable items... aborting playback
01:25:24 T:3500 M:974471168 DEBUG: thread start, auto delete: 0
01:25:24 T:3772 M:974471168 DEBUG: Thread 3772 terminating (autodelete)
01:25:24 T:3500 M:974471168 DEBUG: Thread 3500 terminating
01:25:24 T:2472 M:974471168 NOTICE: CDVDPlayer::CloseFile()
01:25:24 T:2472 M:974471168 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
01:25:24 T:2472 M:974471168 NOTICE: DVDPlayer: waiting for threads to exit
01:25:24 T:2472 M:974471168 NOTICE: DVDPlayer: finished waiting


Iemand enig idee waar het aan kan liggen? Ik stream de iso vanaf mijn QNAP 209II nas. Verder werkt alles perfect, alleen dit niet.

Btw, ik draai versie 9.11

[Voor 0% gewijzigd door bassio op 30-12-2009 01:42. Reden: versie]


 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 18:50

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mag ik vragen waar je de iso vandaan gehaald hebt. Misschien kan ik het hier proberen.

Heb even op cnt-brav gezocht in de nieuwsgroepen en kom dan 1 resultaat tegen.

update: heb het bestand gedownload en proberen te starten met als resultaat dat hij het niet doet.
Heb ook geprobeerd op de server het bestand te openen maar dit is ook onmogelijk, terwijl dat anders dus wel werkt. Als dit dus het zelfde bestand is als die jij gebruikt dan ligt het dus aan het bestand i.p.v. XBMC.
Je zou het kunnen proberen met een ander iso bestand, bij mij werken alle andere iso's namelijk wel.

[Voor 150% gewijzigd door Sr_Ogel op 30-12-2009 10:08]

Dit lijkt me wat vreemd?
01:25:24 T:4012 M:974213120 INFO: msg: libdvdcss error: failed creating cache directory
01:25:24 T:4012 M:974204928 INFO: msg: libdvdnav: vm: DVD Title:
01:25:24 T:4012 M:974200832 DEBUG: libdvdnav: Unable to find home directory
01:25:24 T:4012 M:974172160 INFO: msg: libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
01:25:24 T:4012 M:974168064 INFO: msg: libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
Heb je al eens geprobeerd met rechtsklikken op de XBMC-shortcut en 'Run as Administrator'?
Misschien staat er ergens iets van rechten niet juist op je pc?

[edit]
Nice, wil ik hier even testen met een iso af te spelen, start mijn XBMC helemaal niet meer op!? :?

[edit2]
Sluit ik mijn Vodafone-connectie af, komt XBMC er plotseling wel door? :?

Iig, als ik een iso speel krijg ik dit in mijn log:
08:27:41 T:5116 M:2334531584 NOTICE: DVDPlayer: Opening: C:\Data\Videos\Movies\DVD\Waar is het Paard van Sinterklaas.iso
08:27:41 T:5116 M:2334523392 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
08:27:41 T:592 M:2334502912 NOTICE: Creating InputStream
08:27:41 T:592 M:2334412800 WARNING: WARNING: File is larger than 32bit stat can handle, file size will be reported as 0 bytes
08:27:41 T:592 M:2333716480 ERROR: Error on dvdnav_menu_call(Title): No such menu or menu not reachable.
08:27:41 T:592 M:2333708288 NOTICE: DVDPlayer: playing a dvd with menu's
08:27:41 T:592 M:2333704192 NOTICE: Creating Demuxer
08:27:42 T:592 M:2330218496 NOTICE: Opening audio stream: 0 source: 512
08:27:42 T:592 M:2330218496 WARNING: CDVDPlayer::Process - Could not detect frame rate for: C:\Data\Videos\Movies\DVD\Waar is het Paard van Sinterklaas.iso. Using default of 25.000 fps for conversion of any commercial break frame markers to times.
08:27:44 T:592 M:2344574976 NOTICE: Opening video stream: 0 source: 256
08:27:44 T:592 M:2344574976 NOTICE: Creating video codec with codec id: 2
08:27:44 T:592 M:2344857600 NOTICE: Creating video thread
08:27:44 T:592 M:2344837120 NOTICE: Opening audio stream: 1 source: 256
08:27:44 T:592 M:2344837120 NOTICE: Finding audio codec for: 86020
08:27:44 T:592 M:2344312832 NOTICE: Creating audio thread
08:27:44 T:1648 M:2344300544 NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
08:27:44 T:1648 M:2344288256 NOTICE: Creating audio device with codec id: 86020, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through
08:27:44 T:3036 M:2340818944 NOTICE: running thread: video_thread
08:27:44 T:3036 M:2335195136 NOTICE: fps: 25.000000, pwidth: 720, pheight: 576, dwidth: 1024, dheight: 576
08:27:44 T:3036 M:2335191040 NOTICE: Display resolution ADJUST : 1280x800 @ 60.00 - Full Screen (12)
Iets totaaaal anders dan bij jou dus...
Je hebt toch geen advancedsettings.xml waar je dingen hebt ingezet of zo?

[Voor 65% gewijzigd door Fire69 op 30-12-2009 08:34]


 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:39
Fire69 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 00:16:
[...]


Omdat die 'officieel' ondersteund wordt? :)
We blijven tweakers toch? Niet ondersteunt wil niet zeggen dat het niet kan ;) .

Nog een vraagje van mijn kant. Kan ik op de een of andere manier een lijst met unscraped content ophalen? Om dit handmatig uit te zoeken tussen meerdere TB`s aan mediafiles wordt ik niet echt gelukkig van (kan me voorstellen dat ik niet de enige ben).

Ik zie op trac dat er een feature request ticket is aangemaakt. Is er tot die tijd een andere optie?

 • Deniax
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-03 14:42
Van de week een Ion330 gekocht om te kijken of XBMC het micro-stotter probleem opgelost heeft wat ik in Windows had.
Via Live geboot, maar al snel zag ik zeer kleine stotteringen om de zoveel seconden met highbitrate 1080p mkv's en mt2s files van 1:1 blurays.

Nu ben ik erg pietluttig, maar ik storm me enorm aan die hele kleine stotteringen om de zoveel seconden.

Valt dit nog op te lossen als ik bv naar Ubuntu ga? Of is de Nvidias Ion gewoonweg niet sterk genoeg hiervoor?

 • bassio
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:26
Fire69 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 08:18:
Dit lijkt me wat vreemd?

[...]


Heb je al eens geprobeerd met rechtsklikken op de XBMC-shortcut en 'Run as Administrator'?
Misschien staat er ergens iets van rechten niet juist op je pc?

Iets totaaaal anders dan bij jou dus...
Je hebt toch geen advancedsettings.xml waar je dingen hebt ingezet of zo?
Ik draai onder het administrator account. Die enable ik altijd na de installatie van w7 en gooi de andere user weg. Dan weet ik zeker dat ik alle rechten heb. Verder zie ik dat jij hem lokaal afspeelt, en ik hem stream via mijn NAS. Misschien dat het daardoor komt? Heeft hij op de 1 of andere manier geen rechten om daar tijdelijke bestanden op weg te schrijven of zo. Ik zal eens kijken wat er gebeurd als ik de file lokaal afspeel.
Deniax schreef op woensdag 30 december 2009 @ 11:23:
Valt dit nog op te lossen als ik bv naar Ubuntu ga? Of is de Nvidias Ion gewoonweg niet sterk genoeg hiervoor?
Als je via Live boot dat gebruik je toch automatisch Ubuntu? Ik heb met de Live versie op de ION nog geen problemen ondervonden, ook niet met de birdscene. Wellicht kan je nog wat aanpassen bij de instellingen, vsync, framerate ect?

[Voor 21% gewijzigd door bassio op 30-12-2009 12:11]


 • Spam
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 30-05 20:41
FYI :

Had aan het einde van deel XIII een melding geplaatst over zwarte balken bij zowel XBMC live als Windows. Dacht dat het lag aan de versterker HDMI passthrough maar ben er inmiddels achter dat het probleem in de TV (Sony 46W5500) zit. Als ik zowel HDMI als VGA aansluit krijg ik bij HDMI niet fullscreen (balken dus) en zit de VGA perfect op het raster. Dus ergens gaat er iets niet goed.

Heb een post geplaatst op het bravia topic hierover.

We are born, wet, hungry and naked. Then things get worse !


 • Deniax
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-03 14:42
bassio schreef op woensdag 30 december 2009 @ 12:09:Als je via Live boot dat gebruik je toch automatisch Ubuntu? Ik heb met de Live versie op de ION nog geen problemen ondervonden, ook niet met de birdscene. Wellicht kan je nog wat aanpassen bij de instellingen, vsync, framerate ect?
Je draait wel onder Ubuntu, maar als ik zonder live ga draaien, dan kan ik ook andere drivers proberen en heb je iets meer flexibiliteit.

Die sync settings heb ik allemaal al gehad, de minuscule stotteringen om de zoveel seconden gingen helaas niet weg.
bassio schreef op woensdag 30 december 2009 @ 12:09:
[...]


Ik draai onder het administrator account. Die enable ik altijd na de installatie van w7 en gooi de andere user weg. Dan weet ik zeker dat ik alle rechten heb. Verder zie ik dat jij hem lokaal afspeelt, en ik hem stream via mijn NAS. Misschien dat het daardoor komt? Heeft hij op de 1 of andere manier geen rechten om daar tijdelijke bestanden op weg te schrijven of zo. Ik zal eens kijken wat er gebeurd als ik de file lokaal afspeel.
Ik zal dit vanavond thuis even checken, hier op't werk kan ik enkel lokaal afspelen :P

Thuis stream ik al mijn iso's, ik heb niks lokaal of op dvd :)

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 18:50

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Bassio, heb je ook al andere iso's geprobeert. Ik heb namelijk zoals je hierboven kon lezen alexkroeze in "[ervaringen] XBMC Media Center - Deel XIV" een test gedaan met waarschijnlijk het zelfde iso en hier werkt het dus ook niet en andere iso's wel. Het zou in dat geval aan het iso liggen.

 • Ruud2001
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06-06 21:15

Ruud2001

a.ka. Ruud2000

Hierbij nogmaals mijn vraag uit het vorige topic:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
               *----*
               |XBox|
               *----*
                /\
                /||\
                ||
                FTP
                ||
                ||
             *-------------*
*-----------------*    |PC (Windows7)|    *----------------*
|Laptop A (Win XP)| <===> |Shared Folder| <===> |Laptop B (Vista)|
*-----------------*    *-------------*    *----------------*
                /\
                /||\
                ||
                xxxx (Could not connect to network server)
                ||
                ||
              *-----------*
              |XBox (XBMC)|
              *-----------*

IP adressen:
Laptop A: 192.168.25.65
Laptop B: 192.168.25.70
XBox:   192.168.25.66
PC:    192.168.25.64


Probleem: Sinds ik Windows 7 heb geïnstalleerd krijg ik wanneer de shared folder (met de naam Torrent) wordt benaderd vanuit XBMC direct de foutmelding Remote share - could not connect to network server.. Toen ik nog Windows XP had draaien op deze PC werkte dit zonder problemen. Ik vind het opvallend dat de foutmelding vrijwel direct komt en het niet eerst een aantal seconden duurt (ik zou verwachten dat er even op het netwerkt gezocht moet worden). Ook krijg ik geen pop-up waarin gevraagd wordt om een user/password zoals ik op inet vaker lees bij soortgelijke problemen.
 • Ik kan zonder problemen vanaf zowel Windows XP laptop, als de Vista laptop de shared folder (Torrent) benaderen en ook kan ik vanaf beide laptops bestanden toevoegen en verwijderen. Wanneer ik vanaf een laptop naar de shared folder ga hoef ik geen user/password op te geven.
 • Via FTP is de XBox te benaderen van de Windows 7 PC en kan ik dus aanpassingen doen aan sources.xml e.d.
 • sources.xml bevat de volgende info voor de shared folder:
  code:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  
    <!-- My Videos shares !-->
    <video>
      <default></default>   
      <bookmark>
        <name>Desktop PC Ruud</name>
        <path>smb://192.168.25.64/Torrent/</path>
      </bookmark>   
    </video>

  Wel of geen slash achter de folder naam maakt ook geen verschil.
 • De shared folder staat shared with everyone.
 • De firewall is uitgeschakeld op de Windows 7 PC.
 • Windows-liveID login assistant verwijderd.
De volgende instellingen heb ik op dit moment in het Network and Sharing Center staan:
 • Work Network (en dus geen Homegroup in gebruik)
 • Turn on network discovery
 • Turn on file and printer sharing
 • Turn on sharing so anyone with network access can read and write files in the Public folders
 • Media streaming is off
 • Use 128-bit encryption to help protect file sharing connections (recommended)
 • Turn off password protected sharing
 • Use user accounts and passwords to connect to other computers
Iedere suggestie is welkom, want ik ben inmiddels al 2 dagen bezig en kom er echt niet meer aan uit :( Mocht dit niet de juiste plek zijn voor deze vraag, hoor ik graag waar deze dan wel thuis hoort.

"Imagination is more important than knowledge" - Albert Einstein


 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 18:13

_Apache_

For life.

Staat de map op een partitie buiten de OS-partitie? Kan zijn dat je rechten niet goed zijn overgenomen. Dit had ik ook toen ik van Win 7 RC naar de RTM ging.

Oude hernoemen en een nieuwe aanmaken loste de problemen voor mij op.

Zijn andere share (via de laptops naar desktop) wel te bereiken en daarmee doel ik op normale windows shares?
Was het niet zo (van bij Vista al) dat het samba-protocol een update had gekregen, waardoor je deze problemen kon hebben?

 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:39
Dat was ook het eerste wat mij te binnen schoot. Zoiezo in windows 7 zijn er wat dingen in de smb stack veranderd waar samba last van had, het zou goed kunnen dat de xbox hier niet mee om weet te gaan.

Mn harmony werkt nu ook lekker met xbmc, wat is dat een _/-\o_ combinatie.

[Voor 16% gewijzigd door dj_dysaster op 30-12-2009 15:53]


 • N0stradamus
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 26-04 00:10
Van het weekend ga ik hier ook weer eens mee aan de haal. Er is veel verbeterd sinds mijn laatste poging. Dat was echter de linux versie en daar had ik nog niet veel kaas van gegeten. Sprong ik het diepen en ik verzoop...
Zal dit keer eerst de windows versie proberen.

Mooie topicstart trouwens

[Voor 14% gewijzigd door N0stradamus op 30-12-2009 16:56]

Als ik het echt allemaal van te voren wist...


 • Ruud2001
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06-06 21:15

Ruud2001

a.ka. Ruud2000

_Apache_ schreef op woensdag 30 december 2009 @ 15:31:
Staat de map op een partitie buiten de OS-partitie? Kan zijn dat je rechten niet goed zijn overgenomen. Dit had ik ook toen ik van Win 7 RC naar de RTM ging.

Oude hernoemen en een nieuwe aanmaken loste de problemen voor mij op.
De Torrent map staat idd op een partitie buiten de OS-partitie. Windows 7 staat op de C-partitie, en de Torrent map staat op de D-partitie. Bij de installatie van Windows 7 heb ik de C-partitie geformateerd en vervolgens daarop Windows geïnstalleerd. Aan de D-partitie heb ik niets veranderd en daar staat dus nog steeds hetzelfde als toen ik nog XP had.

Ik heb zojuist een nieuwe map aangemaakt D:\Downloads\Movies en deze shared with everyone. Vervolgens onderstaande toegevoegd aan sources.xml en geüpload naar de XBox, maar wanneer ik vanuit XBMC op Desktop Movies klik, krijg ik ook direct weer de foutmelding 'Remote share - Could not connect to network server'.
code:
1
2
3
4
5
6
  <video>
    <bookmark>
      <name>Desktop Movies</name>
      <path>smb://192.168.25.64/Movies/</path>
    </bookmark>   
  </video>
_Apache_ schreef op woensdag 30 december 2009 @ 15:31:
Zijn andere share (via de laptops naar desktop) wel te bereiken en daarmee doel ik op normale windows shares?
Als ik vanuit een laptop ga naar \\192.168.25.64 zie ik lijstje van shared folders, waaronder naast de Torrent en Movies mappen ook de volgende:
 • My Documents
 • My Music
 • My Pictures
 • Users
 • Printers
Als ik op 1 van bovenstaande mappen klik krijg ik de foutmelding 'Windows cannot access...'. Dus alleen de folders die expliciet als 'shared with everyone' staan aangemerkt, zijn toegankelijk vanaf de laptops.

"Imagination is more important than knowledge" - Albert Einstein


 • Ruud2001
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06-06 21:15

Ruud2001

a.ka. Ruud2000

Fire69 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 15:34:
Was het niet zo (van bij Vista al) dat het samba-protocol een update had gekregen, waardoor je deze problemen kon hebben?
Ik lees wel wat problemen m.b.t. SMB zoals hier bijvoorbeeld, maar mij lijkt dit toch iets anders te zijn. Ik krijg namelijk niet een pop-up met user/password waaruit ik kan opmaken dat de share gevonden is, of iets anders wat daarop zou duiden. Vrijwel direct nadat ik in XBMC klik op de naam die ik sources.xml heb gezet als label voor mijn share, krijg ik de foutmelding 'Remote share - Could not connect to network server.'

"Imagination is more important than knowledge" - Albert Einstein


 • Ruud2001
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06-06 21:15

Ruud2001

a.ka. Ruud2000

YES! Solved! :*)

Door het lezen van de issues m.b.t. Samba ben ik uiteindelijk terecht gekomen op een site waar nieuwe builds van XBMC voor de XBox zijn te downloaden. Een nieuwe versie erop gezet en all problems solved! 8)7

"Imagination is more important than knowledge" - Albert Einstein

Ah, een oude build. Dat had je er wel bij moeten vertellen natuurlijk! :+

 • Amelandbor
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 15:31
Wat is nu de beste instelling om een Harmony One volledig te kunnen gebruiken??

Ik heb een HP MCE IR receiver en vandaag m'n Harmony One binnen gekregen. Er is zoveel informatie te vinden waarin weer verschillende dingen worden gezegd. Maar wat is nu de beste manier om hiermee aan de slag te gaan. Ik zou graag bijvoorbeeld extra knoppen willen gebruiken zodat je ook bijvoorbeeld C en W van het toetsenbord kan emuleren. En bijvoorbeeld een knop om in een keer naar Films of TV Series te gaan.

Verder lees ik en merk ik dat er wat vertraging is bij het indrukken van de harmony; is dit op te lossen?

 • Ruud2001
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06-06 21:15

Ruud2001

a.ka. Ruud2000

Fire69 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 17:01:
Ah, een oude build. Dat had je er wel bij moeten vertellen natuurlijk! :+
Hehe... excuses! Tja, het had jarenlang prima gedraaid i.c.m. WinXP en ik had eigenlijk niet verwacht dat Windows 7 dit soort fijne samba issues zou opleveren. Ik was er van overtuigd dat het vast ergens in die vele nieuwe opties moest zitten :+ Anyway, thanks voor de hints die me in de goede richting hebben geleid.

"Imagination is more important than knowledge" - Albert Einstein


 • S401
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 04-06 15:45
Heb een klein dingetje ik nu wel heel mooi de fanart en Poster, maar niet de outline en plot zoals je bij veel screenshots ziet. Terwijl het plot en outline wel in het nfo bestand staan. Hoe kan ik dit fixen? Maak die nfo files met media companion.

Anoniem: 255178

Topicstarter
Je hebt de optie verberg plot aanstaan in xbmc
Zie:
Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen.
Amelandbor schreef op woensdag 30 december 2009 @ 17:03:
Wat is nu de beste instelling om een Harmony One volledig te kunnen gebruiken??

Ik heb een HP MCE IR receiver en vandaag m'n Harmony One binnen gekregen. Er is zoveel informatie te vinden waarin weer verschillende dingen worden gezegd. Maar wat is nu de beste manier om hiermee aan de slag te gaan. Ik zou graag bijvoorbeeld extra knoppen willen gebruiken zodat je ook bijvoorbeeld C en W van het toetsenbord kan emuleren. En bijvoorbeeld een knop om in een keer naar Films of TV Series te gaan.

Verder lees ik en merk ik dat er wat vertraging is bij het indrukken van de harmony; is dit op te lossen?
Prog. 'm als een HP MCE, en zet evt nog de buttons goed
zoals hier:
http://xbmc.org/wiki/?title=Keymap.xml#Remote_Buttons

Heb ooit nog een how to gemaakt voor de xbox media extender, hier heb je een goed voorbeeld aan, je moet alleen en andere device selecteren nm. een HP MCE ;)
http://xbmc.org/forum/showthread.php?p=188706#post188706

Vertraging is niet op te lossen, kunt wel iets versnellen door het verzonden signaal te verkorten.

[Voor 81% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 30-12-2009 18:00]


 • Markos
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 02-06 17:26

Markos

FKA > Ik_ben_Mark3

Walkman schreef op vrijdag 26 september 2008 @ 16:16:
Hoe kan je van je windows PC met XBMC Media Companion op je Xbox komen, zodat hij 'm gaat doorlopen?
Anoniem: 255178 schreef op vrijdag 19 september 2008 @ 17:37:
Xbox ftp client. Met dit prog. is het mogelijk om de xbox ook als client te gebruiken.
Heb zelf geen ervaringen mee maar denk dat dit de oplossing is om xbmc media companion de mappen van je xbox te laten lezen.
Welke ftp client bedoel je hiermee? Want als ik zoek op xbox ftp client vind ik geen specifiek programma met die naam (en kom eigenlijk vooral ftp programma's voor op de xbox zelf tegen, niet voor op de computer)

Als ik de xbox in verkenner toevoeg bij mijn netwerken kan ik deze via het programma niet benaderen. Op welke manier zou ik dan met het programma Media Companion mijn films kunnen benaderen die op de hardeschijf staan in de xbox zelf.
[...]

Crappy Vodafone-connectie :(

[Voor 90% gewijzigd door Fire69 op 30-12-2009 18:01]

Voor zover ik weet is het niet mogelijk om media die fysiek op je xbox staat te benaderen op zo'n manier dat Media Companion het kan scrapen...

 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:39
Amelandbor schreef op woensdag 30 december 2009 @ 17:03:
Wat is nu de beste instelling om een Harmony One volledig te kunnen gebruiken??

Ik heb een HP MCE IR receiver en vandaag m'n Harmony One binnen gekregen. Er is zoveel informatie te vinden waarin weer verschillende dingen worden gezegd. Maar wat is nu de beste manier om hiermee aan de slag te gaan. Ik zou graag bijvoorbeeld extra knoppen willen gebruiken zodat je ook bijvoorbeeld C en W van het toetsenbord kan emuleren. En bijvoorbeeld een knop om in een keer naar Films of TV Series te gaan.

Verder lees ik en merk ik dat er wat vertraging is bij het indrukken van de harmony; is dit op te lossen?
Op de eerste pagina heb ik een linkje gepost met betrekking tot de Harmony en XBMC. Zelf heb ik dit ook draaien, werkt prima.

In die tut maak je een xml file aan met daarin keymappings. Als je daar wat mee speelt kun je knoppen van je remote toewijzen aan xbmc.

Anoniem: 255178

Topicstarter
Ik_ben_Mark3 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 17:53:
[...]


[...]

Welke ftp client bedoel je hiermee? Want als ik zoek op xbox ftp client vind ik geen specifiek programma met die naam (en kom eigenlijk vooral ftp programma's voor op de xbox zelf tegen, niet voor op de computer)

Als ik de xbox in verkenner toevoeg bij mijn netwerken kan ik deze via het programma niet benaderen. Op welke manier zou ik dan met het programma Media Companion mijn films kunnen benaderen die op de hardeschijf staan in de xbox zelf.
Zo dat is nog eens speurwerk :)
Nogmaals heb er totaal geen ervaring mee maar hier een link
http://www.xbox-hq.com/ht..._Homebrew&op=view&gid=284

Mischien dat je met dat prog wel je files kunt bereiken.
Maar zou je toch NAS aanraden en de schijfruimte op je xbox volpompen met spellen. 8)

 • S401
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 04-06 15:45
Anoniem: 255178 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 17:40:
Je hebt de optie verberg plot aanstaan in xbmc
Zie:
Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen.
Ik heb hem in het engels dan en dan is de is de optie show plot for unwatched items. En die optie staat gewoon aan. Ik heb nu nog de standaart skin, maar kan dan niet library mode niet selecteren heeft het daar ook iets mee te maken of heb ik het helemaal verkeerd?

Anoniem: 255178

Topicstarter
Yep, Plot en info word pas weergegeven als deze gescraped zijn.....natuurlijk.
Dus eerst toevoegen aan bib !!!

En dan geheel skin afhankelijk word de info in filemode in meeste views niet getoond !!!!

Wel in Library mode !!!

Edit: :) Je hebt gelijk een vertaal fout gevonden.
Engels:
Show plot for unwatched items
Nederlands:
Plot van niet-bekeken video's verbergen

[Voor 24% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 30-12-2009 19:47]


 • S401
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 04-06 15:45
Heb het gefixt bedankt!

Nu de series nog er goed in zien te krijgen.

[Voor 51% gewijzigd door S401 op 30-12-2009 19:32]


 • bassio
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:26
alexkroeze schreef op woensdag 30 december 2009 @ 13:59:
Bassio, heb je ook al andere iso's geprobeert. Ik heb namelijk zoals je hierboven kon lezen alexkroeze in "[ervaringen] XBMC Media Center - Deel XIV" een test gedaan met waarschijnlijk het zelfde iso en hier werkt het dus ook niet en andere iso's wel. Het zou in dat geval aan het iso liggen.
Ik heb op dit moment geen andere iso's, maar ga er wel een paar downloaden om te kijken of het aan de iso ligt. Ik heb het ook nog lokaal geprobeerd, maar dat werkte ook niet..

 • Amelandbor
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 15:31
Thanks Poeier en dj_dysaster, zal er morgen eens mee aan de slag.
Anoniem: 255178 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 19:02:
[...]


Zo dat is nog eens speurwerk :)
Nogmaals heb er totaal geen ervaring mee maar hier een link
http://www.xbox-hq.com/ht..._Homebrew&op=view&gid=284

Mischien dat je met dat prog wel je files kunt bereiken.
Maar zou je toch NAS aanraden en de schijfruimte op je xbox volpompen met spellen. 8)
Da's een ftp-client voor je xbox, dat kan hij toch niet gebruiken voor zijn 'probleem'?
Misschien kan dit wel helpen:
http://www.freakitude.com...tp-server-as-local-drive/
bassio schreef op woensdag 30 december 2009 @ 19:39:
[...]

Ik heb op dit moment geen andere iso's, maar ga er wel een paar downloaden om te kijken of het aan de iso ligt. Ik heb het ook nog lokaal geprobeerd, maar dat werkte ook niet..
Installeer anders even DVD Shrink, open je iso (ctrl-i), ga naar Re-author mode, en selecteer enkel de hoofdfilm.
Dan doe je Backup, en je kiest ISO Image File.

Dan krijg je een nieuwe (goeie hopelijk) ISO. Probeer die eens in XBMC. :)

[Voor 38% gewijzigd door Fire69 op 30-12-2009 20:11]


 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Dat uitzending gemist script, net geprobeerd en zodra ik iets wil bekijken lijkt ie vast te lopen. Heb Nederland 3 en RTL Gemist geprobeerd met beiden hetzelfde resultaat. Ligt dit aan mij :? Overigens ging ik bij Nederland 3 met een pijltje naar beneden direct een stuk of 10 regels naar beneden ipv. 1 terwijl dit bij RTL Gemist wel goed ging...

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-06 23:13
Cartman! schreef op woensdag 30 december 2009 @ 20:27:
Dat uitzending gemist script, net geprobeerd en zodra ik iets wil bekijken lijkt ie vast te lopen. Heb Nederland 3 en RTL Gemist geprobeerd met beiden hetzelfde resultaat. Ligt dit aan mij :? Overigens ging ik bij Nederland 3 met een pijltje naar beneden direct een stuk of 10 regels naar beneden ipv. 1 terwijl dit bij RTL Gemist wel goed ging...
WMV Streaming + XBMC = Klote. Dus het ligt niet aan jou. Op de Xbox XBMC gaat alles prima (behalve de encrypted streams van RTL).

BTW: Ik ben bezig met een confluence skin voor XOT-Uzg.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • heval
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-05 00:18
@fire69

ik had al gelezen inderdaad dat xbmc iso's ondersteund. op een of andere manier doet het bij mij niet. maar dat kan aan me Windows 7 installatie liggen misschien. dat terzijde. ik ben met xbmc live aan de gang geweest om alles te testen voordat ik me HTPC waarop Mediaportal opstaat formateer etc.

xbmc live gestart op me laptop, Nvidia geselecteerd als GPU. xbmc start geen probleem. ik probeer dan een source toe te voegen aan video's maar ik kan niet naar me D schijf... heeft dit te maken dat me schijf ntfs is en dat het niet ondersteund wordt in linux( xbmc live)?

vraag 2: nou wilde ik ook internet verbinding maken draadloos..zodat ik gegevens opgehaald krijg. hoe doe ik dat via xbmc live?

vraag 3: hoe kan ik me video bestanden bladeren? zoals in windows verkenner gewoon, zodat ik nieuwe media op me HTPC zet?

dit zijn allemaal dingen dat ik tegen aanloop aangezien ik geen ervaring met linux heb. ik heb liever xbmc icm linux omdat MCE remote out of the box dan zou moeten werken en GPU versnelling heb voor nvidia kaart. maar linux is voor mij beetje eng omdat het allemaal net niet gaat:(

misschien toch maar bij mediaportal blijven...

hoop dat jullie me op weg kunnen helpen met overstappen van mediaportal( waar ik veel codec problemen heb) naar xbmc. XBMC ervaart voor mij veel stabieler en vlotter.
alvast bedankt _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

 • Mythling
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 19:08
Je kan ook gewoon ubuntu installeren en daarop XBMC zetten. Dan heb je gewoon de instelgui van ubuntu, en evengoed een perfect werkende xbmc

 • heval
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-05 00:18
Mythling schreef op donderdag 31 december 2009 @ 00:10:
Je kan ook gewoon ubuntu installeren en daarop XBMC zetten. Dan heb je gewoon de instelgui van ubuntu, en evengoed een perfect werkende xbmc
dus zonder xbmc Live. maar eerst linux(ubuntu) en dan xbmc. maar is het moeilijk met drivers installeren etc? ik heb nooit linux gebruikt. zou ik dan me ntfs partieties moeten formateren in linux variant?

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
GroteBozewolf schreef op woensdag 30 december 2009 @ 22:26:
[...]

WMV Streaming + XBMC = Klote. Dus het ligt niet aan jou. Op de Xbox XBMC gaat alles prima (behalve de encrypted streams van RTL).

BTW: Ik ben bezig met een confluence skin voor XOT-Uzg.
Het zou handig zijn als de tool dit kan detecteren ;) Zijn alle kanalen streaming WMV of zijn er bij die wel werken :?

 • Hokkie
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 04-06 08:05

Hokkie

Hello

[HTPC] Upgraden + XBMC gerelateerde vragen

Heeft iemand hier hetzelfde probleem?

 MacBook Air M2  Apple TV 4 64GB  HomeKit  iPhone 13 Pro  Apple Watch Ultra || Pass Labs XA25 || Dynaudio Special Forty || Bluesound Node n130


 • Mythling
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 19:08
sipaan schreef op donderdag 31 december 2009 @ 00:16:
[...]


dus zonder xbmc Live. maar eerst linux(ubuntu) en dan xbmc. maar is het moeilijk met drivers installeren etc? ik heb nooit linux gebruikt. zou ik dan me ntfs partieties moeten formateren in linux variant?
Als je geen exotische hardware hebt zal vrijwel alle hardware het automatisch doen. Je kan dat eerst even proberen met de Ubuntu live CD. Opstarten vanaf de CD zonder iets te installeren. Je kan hem dan ook meteen installeren. Het wijst zich allemaal vrij voor zich.

Je partities zullen sowieso naar Ext4 geformateerd moeten worden, maar dat had met XBMC Live ook gemoeten. Succes :)

 • Kasj
 • Registratie: Juni 2007
 • Nu online
Deniax schreef op woensdag 30 december 2009 @ 11:23:
Van de week een Ion330 gekocht om te kijken of XBMC het micro-stotter probleem opgelost heeft wat ik in Windows had.
Via Live geboot, maar al snel zag ik zeer kleine stotteringen om de zoveel seconden met highbitrate 1080p mkv's en mt2s files van 1:1 blurays.

Nu ben ik erg pietluttig, maar ik storm me enorm aan die hele kleine stotteringen om de zoveel seconden.

Valt dit nog op te lossen als ik bv naar Ubuntu ga? Of is de Nvidias Ion gewoonweg niet sterk genoeg hiervoor?
Maak je wel gebruik van de VDPAU setting voor hardware acceleratie?
(Lijkt me wel aan je eerdere posts te zien...)

[Voor 6% gewijzigd door Kasj op 31-12-2009 11:10]


 • bassio
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:26
Fire69 schreef op woensdag 30 december 2009 @ 20:03:
[...]


Da's een ftp-client voor je xbox, dat kan hij toch niet gebruiken voor zijn 'probleem'?
Misschien kan dit wel helpen:
http://www.freakitude.com...tp-server-as-local-drive/


[...]


Installeer anders even DVD Shrink, open je iso (ctrl-i), ga naar Re-author mode, en selecteer enkel de hoofdfilm.
Dan doe je Backup, en je kiest ISO Image File.

Dan krijg je een nieuwe (goeie hopelijk) ISO. Probeer die eens in XBMC. :)
Lijkt gewoon iets mis te zijn met de iso. Als ik hem probeer te openen in DVD shrink krijg ik de volgende melding:
Invalid UDF Filesystem.

Dit is een iso met mds file. Ik ga wel even op zoek naar wat andere iso's om te kijken of die het wel doen.

Thanks for the help, ik weet nu in ieder geval hoe ik het een beetje goed kan testen. En weer een handig progje erbij...

 • heval
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-05 00:18
Mythling schreef op donderdag 31 december 2009 @ 10:56:
[...]

Als je geen exotische hardware hebt zal vrijwel alle hardware het automatisch doen. Je kan dat eerst even proberen met de Ubuntu live CD. Opstarten vanaf de CD zonder iets te installeren. Je kan hem dan ook meteen installeren. Het wijst zich allemaal vrij voor zich.

Je partities zullen sowieso naar Ext4 geformateerd moeten worden, maar dat had met XBMC Live ook gemoeten. Succes :)
dat is wel handig als alle hardware automatisch het doet. maar dan heb je niet gelijk de nieuwste driver ervoor? windows 7 pakt via windows update de nieuwste drivers, is dat bij Ubuntu (live) ook het geval?

daarnaast kijk ik er echt tegenop om me hardeschijven te formatteren, ik heb 2TB vol :'(
hoe zit het dan met externe hardeschijven? als ik films van ene windows machine wil verplaatsen naar de XBMC machine met linux. mijn excusses voor al die vrage, maar ben echt een windows gebruiker, nooit linux gebruikt en dit zijn toch praktische problemen voor mij..
alvast bedankt! _/-\o_

 • XiniX88
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 05-06 19:17
Ik weet dat dit als SPAM gaat overkomen, maar als iemand nog een TV Plugin nodig heeft voor XBMC, die gebruik maakt van de MediaPortal TV Server, hij is sinds gister vrijgegeven http://xbmc.org/forum/showthread.php?p=469175#post469175 .

Heb het zelf maar ontwikkeld, want ik haat MediaPortal (het is vreselijke code af en toe, om maar niet te praten over de documentatie en consistentie) en de interface van XBMC vind ik geweldig. Hoop dat iemand er wat aan heeft :).

Mijn excuses dat ik hem zo promoot, maar ik hoop iemand te vinden die me kan helpen met de verdere ontwikkeling hiervan (ook al zou XBMC zelf ook al bezig zijn met een TV plugin... al sinds 2005). Heb hier ooit ook mijn XBMC HTTP-Remote aangekondigd, werd toen ook leuk ontvangen :).

@darkside: Ik noem het promotie O-). Had ook kunnen doen alsof ik een geweldige plugin had gevonden, maar mijn username komt nogal overeen met die op XBMC.org, dus dat zat er helaas niet in :X Echte reden is dat ik heel weinig tijd heb om me te verdiepen in het gebruiken van de xbmc.gui code en hoop iemand te vinden die al eerder een script gemaakt heeft. Alle andere info vind je op die pagina... anders word mn post weer zo groot.

[Voor 31% gewijzigd door XiniX88 op 31-12-2009 13:33]


 • DarkSide
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 06:14

DarkSide

theres no place like ::1

Ja dit is SPAM :) maar een die ik wel waardeer. Ik wacht nog even voordat ik hem installeer. (misschien op mijn Test pc). Maar ik hou hem wel in de gaten. Dit soort ontwikkelingen zijn gewoon goed voor XBMC.
Keep it up.

There are 10 kinds of people in this world..... Those who know binary. And those who don't.


 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Ik was enorm enthousiast over XMBC gisterenavond alleen het ding loopt continu vast. xvid avi kijken? vast. Mp3 luisteren? Vast. Library legen? er gebeurt niks, m'n library blijft gewoon staan :{

Zal vast van alles verkeerd doen maar echt een n00b ben ik ook weer niet.

 • brid
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 07-05 19:08

brid

Onze excuses voor het ongemak

Weer iets gevonden wat ik goed wil hebben.

Heb de transparency skin geinstalleerd en die heeft zo'geil draaiende cd als je muziek afspeelt.
Weet iemand hoe je er voor zorgt dat hij de werkelijke cd image gebruikt?
Zag het al wel in het youtube filmpje

DIY NAS, Hoofd PC
Unchain your pc/laptop, buy a SSD!!!!!


Anoniem: 255178

Topicstarter
Heb je wel goed gezocht O-) zie punt 8
http://xbmc.org/skins/transparency/3/
Cartman! schreef op donderdag 31 december 2009 @ 15:06:
Ik was enorm enthousiast over XMBC gisterenavond alleen het ding loopt continu vast. xvid avi kijken? vast. Mp3 luisteren? Vast. Library legen? er gebeurt niks, m'n library blijft gewoon staan :{

Zal vast van alles verkeerd doen maar echt een n00b ben ik ook weer niet.
Uhh ja en.....welke build/platform aan deze info hebben we niks :N
Wil je de bib goed legen met name de thumbs kun je die het beste verwijderen uit de userdata.
Zie start topic waar de userdata te vinden is per platform.

[Voor 85% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 31-12-2009 16:17]


 • Amelandbor
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 15:31
Amelandbor schreef op woensdag 30 december 2009 @ 19:39:
Thanks Poeier en dj_dysaster, zal er morgen eens mee aan de slag.
Ben met die tutorial op de eerste pagina bezig geweest en dat werkt prima. Krijg het alleen niet voor elkaar om xbmc direct in suspend te krijgen met de harmony. Dus als ik van activiteit wissel of op uit druk. Maar eenmaal in suspend kan ik m er wel weer uit krijgen met de harmony. :/

Verder maar eens kijken of ik nog andere knoppen kan toevoegen, next subtitle en content menu zouden wel handig zijn.

Anoniem: 255178

Topicstarter
Voor suspend voeg toe aan Remote.xml <global>
<Knop naar keuze>Suspend</Knop naar keuze>

Meer built in functions zie:
http://xbmc.org/wiki/inde...ist_of_Built_In_Functions

Voor next Subtitle voeg toe aan <FullscreenVideo>
<Knop naar keuze>NextSubtitle</Knop naar keuze>

Meer Available actions zie:
http://xbmc.org/wiki/?title=Keymap.xml#Available_actions

Maar context menu staat wel in de de remote keymap. nm. omder <global>
<title>ContextMenu</title>

Dit wil zeggen dat je de title button niet goed geprogrammeerd hebt op je harmony ;)

 • Amelandbor
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 15:31
Die content menu had ik al ontdekt inderdaad.

Maar hoe zit het nu precies met die anderen, want je hebt het over remote.xml maar ik heb alleen een lircmap.xml aangemaakt (conform de tutorial op pagina1). Moet ik daar 1 van de functies vervangen??? En kan ik die dan toevoegen aan m'n scherm?

 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Hey dat cdart ziet er leuk uit. Is dat alleen voor Transparancy en Aeon, of kan je dat voor elke skin gebruiken?

Anoniem: 255178

Topicstarter
Amelandbor schreef op donderdag 31 december 2009 @ 18:46:
Die content menu had ik al ontdekt inderdaad.

Maar hoe zit het nu precies met die anderen, want je hebt het over remote.xml maar ik heb alleen een lircmap.xml aangemaakt (conform de tutorial op pagina1). Moet ik daar 1 van de functies vervangen??? En kan ik die dan toevoegen aan m'n scherm?
http://xbmc.org/wiki/?title=Keymap.xml
In de Intro kun je lezen waar de keymap kunt vinden en waar te plaatsen indien je 'm aanpast.

In lirc heb je de buttons benoemd in de keymap kun je nu de functies er aan toewijzen.
Dus je moet nu je keymap gaan aanpassen ;)
anandus schreef op donderdag 31 december 2009 @ 18:47:
Hey dat cdart ziet er leuk uit. Is dat alleen voor Transparancy en Aeon, of kan je dat voor elke skin gebruiken?
Als je een skin kunt aanpassen wel :)
Heb CdArt ook in MiniMeedia Waffa! alleen default CD...... Mij teveel werk om de Cdart bij mijn files te zetten :P

[Voor 22% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 31-12-2009 18:59]


 • Amelandbor
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 15:31
Anoniem: 255178 schreef op donderdag 31 december 2009 @ 18:54:
[...]


http://xbmc.org/wiki/?title=Keymap.xml
In de Intro kun je lezen waar de keymap kunt vinden en waar te plaatsen indien je 'm aanpast.

In lirc heb je de buttons benoemd in de keymap kun je nu de functies er aan toewijzen.
Dus je moet nu je keymap gaan aanpassen ;)
Thanks, het is gelukt. Nu maar eens bier gaan drinken en o&n vieren :P

 • Mythling
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 19:08
sipaan schreef op donderdag 31 december 2009 @ 13:14:
[...]


dat is wel handig als alle hardware automatisch het doet. maar dan heb je niet gelijk de nieuwste driver ervoor? windows 7 pakt via windows update de nieuwste drivers, is dat bij Ubuntu (live) ook het geval?

daarnaast kijk ik er echt tegenop om me hardeschijven te formatteren, ik heb 2TB vol :'(
hoe zit het dan met externe hardeschijven? als ik films van ene windows machine wil verplaatsen naar de XBMC machine met linux. mijn excusses voor al die vrage, maar ben echt een windows gebruiker, nooit linux gebruikt en dit zijn toch praktische problemen voor mij..
alvast bedankt! _/-\o_
De enige drivers die je wil updaten zijn die van je videokaart. Dat kan heel makkelijk, maar dat hangt dus een beetje af van je GPU.

Over dit punt ben ik niet helemaal zeker, so correct me if im wrong: Linux kan wel NTFS lezen, maar niet schrijven. Een externe HDD is dus niet zon probleem. Windows kan linux bestandsformaten niet zien, dus ook niet schrijven. Je kan proberen een enkele partitie te maken in EXT4 voor Ubuntu, en de rest gewoon aankoppelen (mounten, heel makkelijk, ff googlen) in NTFS, moet wel werken denk ik.

Ik zou zeggen, probeer het eens met een partitie van 10GB, dat is zat voor Ubuntu + XBMC. Je kan het gewoon naast windows installeren, dan krijg je bij opstarten een mooi menuutje welk OS je wil opstarten. Als het niet bevalt kan je de partie gewoon weer verwijderen. Linux problemen zijn altijd heel goed te googlen, er is praktisch altijd iemand die hetzelfde probleem als jij.

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-06 23:13
Cartman! schreef op donderdag 31 december 2009 @ 08:55:
[...]

Het zou handig zijn als de tool dit kan detecteren ;) Zijn alle kanalen streaming WMV of zijn er bij die wel werken :?
Dat kan niet, aangezien ik vanuit het python script niet kan zien of XBMC een WMV wel of niet kan afspelen.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • sonyfreakje
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
Ik heb een probleem .

Ik heb een ION 330HT
Windows 7
XBMC ( clean install )

Alle hd films die ik afspeel stotterent , wmv / mkv etc.
Ik kom er niet uit heb windows al opnieuw geinstalleerd helpt niets . ( laatste drivers etc niks helpt. )

Ik wil niet de linux variant maar gewoon onder windows draaien , kan ik beter windows xp installeren in plaats van windows 7 of waar zit het probleem ?

Anoniem: 255178

Topicstarter
Windows heeft/had geen GPU acceleration, maar.......
Je zou de DSPlayer kunnen proberen ;)
(GPU acceleration is working on windows xp right now, and appears to be working on win vista and 7.)

http://xbmc.org/forum/sho...=61355&highlight=dsplayer

"avi,flv,mp4,mov,m4v,m2v,ts,mpeg,mpg,m2ts,mkv and wmv are now supported."

Ben wel benieuwd of het werkt, laat wat weten als je het probeerd :)

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 01-01-2010 14:20]


 • sonyfreakje
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
alle linkjes op dat forum doen het niet heb ik ook al geprobeerd. Is het misschien slimmer op dan windows xp even te installeren ? aangezien het daar dan wel op zou moeten werken

Anoniem: 255178

Topicstarter
Hmm de multiupload link heeft idd een storing, probeer later nog eens, komt wel vaker voor.
Volgens mij zou het niet moeten uitmaken XP of win 7 :S

Lees even de laatste paar posts in de DSPlayer forum ;)

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 01-01-2010 14:42]


 • BugBoy
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 19:10
Ik heb Dexter (seizoen 4) gedownload en de audio is met WMA Pro (3 front, 2 rear) geëncodeerd. Ik hoor met XBMC alleen de achtergrondgeluiden. Het lijkt erop dat XBMC alleen de twee rearkanalen doorgeeft en niet alle 5 kanalen downmixt. Met VLC komt het geluid gewoon goed door.

Doe ik wat fout? Ik heb alle instellingen bekeken, maar ik kan niets vinden. Ik werk met XBMC v9.11 op OS X v10.6.2.

The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start.


 • Marsman83
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 00:21
Ik heb ook problemen met 5.1 geluid bij WMA Pro. Probleem is al heel lang aan de orde bij XBMC voor Linux of Windows.
Met 9.11 hoor ik ook alleen de omgevingsgeluiden en mis ik de center helemaal, ook al zet ik de audio output op downmix to stereo.
BugBoy schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 14:46:
Ik heb Dexter (seizoen 4) gedownload en de audio is met WMA Pro (3 front, 2 rear) geëncodeerd. Ik hoor met XBMC alleen de achtergrondgeluiden. Het lijkt erop dat XBMC alleen de twee rearkanalen doorgeeft en niet alle 5 kanalen downmixt. Met VLC komt het geluid gewoon goed door.

Doe ik wat fout? Ik heb alle instellingen bekeken, maar ik kan niets vinden. Ik werk met XBMC v9.11 op OS X v10.6.2.

Anoniem: 255178

Topicstarter
WMAPRO Latest SVN Broken?

Kijk daar eens, volgens mij zijn er nog steeds wat problemen, build afhankelijk.

 • bassio
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:26
Anoniem: 255178 schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 14:18:
Windows heeft/had geen GPU acceleration, maar.......
Je zou de DSPlayer kunnen proberen ;)
(GPU acceleration is working on windows xp right now, and appears to be working on win vista and 7.)

http://xbmc.org/forum/sho...=61355&highlight=dsplayer

"avi,flv,mp4,mov,m4v,m2v,ts,mpeg,mpg,m2ts,mkv and wmv are now supported."

Ben wel benieuwd of het werkt, laat wat weten als je het probeerd :)
Ik heb dit afgelopen week geprobeerd op een ion en dat werkt perfect. Had eerst de oplossing met MPC extern geprobeerd, maar dan mis je tijdens het afspelen van de film de interface van XBMC, omdat hij gewoon de MPC opent. Met dsplayer blijft alles embedded en werkt het gewoon prima.

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Anoniem: 255178 schreef op donderdag 31 december 2009 @ 16:12:
Uhh ja en.....welke build/platform aan deze info hebben we niks :N
Ik zocht verder ook (nog) geen info ;) Die problemen had ik op de XBMCLive die ik op USB stick geinstalleerd had.

Ik heb vanmorgen op de lege 320GB hd van de ION330HT Windows 7 geinstalleerd en daarna Ubuntu 9.10 32bit. nVidia drivers geinstalleerd en daarna xbmc en het draait. Voor m'n gevoel draait t menu niet zo soepel als de XBMCLive versie maar dat kan aan mij liggen.

XBMC loopt echter vast als ik een film speel en daarna via het menu (tijdens het spelen) een andere film wil kijken. Verschillende combinaties gerobeerd maar gewoon direct klem :{ Bekend probleem? Ook doet m'n geluid het nog niet via de optische uitgang maar daar kom ik vast zelf wel uit.

Anoniem: 255178

Topicstarter
Cartman! schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 15:38:
[...]
XBMC loopt echter vast als ik een film speel en daarna via het menu (tijdens het spelen) een andere film wil kijken. Verschillende combinaties gerobeerd maar gewoon direct klem :{ Bekend probleem? Ook doet m'n geluid het nog niet via de optische uitgang maar daar kom ik vast zelf wel uit.
Heb hier geen problemen mee in Windows. :N
bassio schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 15:38:
[...]

Ik heb dit afgelopen week geprobeerd op een ion en dat werkt perfect. Had eerst de oplossing met MPC extern geprobeerd, maar dan mis je tijdens het afspelen van de film de interface van XBMC, omdat hij gewoon de MPC opent. Met dsplayer blijft alles embedded en werkt het gewoon prima.
Mooi man, dank u :)

 • sonyfreakje
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
ik heb het geprobeerd maar met een oude build, ( alle linkjes zijn dood ) ik heb nu vloeiend full hd beeld maar de ondertitels zijn spoorloos verdwenen .

Ben nu de laatste build aan het downloaden en ga deze uitvoerig testen op mijn ION 330HT alle linkjes op het forum van xbmc doen het namelijk weer.

[Voor 33% gewijzigd door sonyfreakje op 01-01-2010 16:54]


 • Aherin
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 05-06 21:05
nou heb ik zelf sinds een maandje of 3 XBMC, ben er zeer tevreden over!
pas geleden heb ik een usbmce gekocht, van philips.
Als ik xbmcLive installeer werkt deze wel, maar ik zit eigenlijk aan Fedora gebonden, en daar werkt ie niet!
nou heb ik al verschillende forumberichten bekeken, en gebruikt, maar wat ik ook doe, het werkt gewoon niet!

zou het helpen als ik alle configs van Lirc en xbmc vanaf de live versie copieer naar mijn fedora versie?
iemand enig idee?

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Ben weer wat stapjes verder, m'n geluid doet het en mn beeld schokt niet meer (tearing). Nu blijf ik het probleem houden dat als ik een film speel XBMC vastloopt als ik op X druk (stop) of als ik een ander bestand wil bekijken/beluisteren. Lijkt me ergens een bug omdat ik verder gewoon XBMC out of the box draai zegmaar. Zowel onder de XBMC Live als XBMC op Ubuntu levert me dit op nog :{

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12
Waffa! is mooi, nice poeier, erg gedetailleerd. Ik krijg alleen bijna geen view scrollable met de analoge toetsen achter op de xboxcontroller (die triggers). is dit aan te passen?

Anoniem: 255178

Topicstarter
Dank u !
Wat vreemd gebruik de xboxcontroller zelden voor xbmc dus heb zojuist even gekeken maar werkt goed hier.
Hou er wel rekening mee dat je views moet verbergen op de xbox anders geheid zwartbeeld en memory tekort!
Zie skin settings om views te verbergen ;)

Keer opnieuw opstarten :S Xbmc wil wel ooit eens vreemd doen na een skin wissel....


Btw in scripts en Music filemode kun je momenteel geen views verbergen in volgende versie wel.
Dacht dat de xbox dat wel zou trekken maar :( geeft toch memory problemen.!

Scripts starten via favorieten is geen probleem met versie 1.9 ;)

[Voor 13% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 01-01-2010 18:10]


 • sonyfreakje
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
nieuwe versie xbmc voor ION pc;s die draaien op Windows xp / Vista / 7 . Hierin zit bs player al verwerkt, test het maar het werkt perfect. Je gaat op de hd film staan en kies dan play with BS Player.

http://www.megaupload.com/?d=1JQEP419

Informatie : http://xbmc.org/forum/showthread.php?t=61355&page=94

 • heval
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-05 00:18
Mythling schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 12:30:
[...]

De enige drivers die je wil updaten zijn die van je videokaart. Dat kan heel makkelijk, maar dat hangt dus een beetje af van je GPU.

Over dit punt ben ik niet helemaal zeker, so correct me if im wrong: Linux kan wel NTFS lezen, maar niet schrijven. Een externe HDD is dus niet zon probleem. Windows kan linux bestandsformaten niet zien, dus ook niet schrijven. Je kan proberen een enkele partitie te maken in EXT4 voor Ubuntu, en de rest gewoon aankoppelen (mounten, heel makkelijk, ff googlen) in NTFS, moet wel werken denk ik.

Ik zou zeggen, probeer het eens met een partitie van 10GB, dat is zat voor Ubuntu + XBMC. Je kan het gewoon naast windows installeren, dan krijg je bij opstarten een mooi menuutje welk OS je wil opstarten. Als het niet bevalt kan je de partie gewoon weer verwijderen. Linux problemen zijn altijd heel goed te googlen, er is praktisch altijd iemand die hetzelfde probleem als jij.
linux(ubuntu) geinstalleerd op me laptop voor test, heel onstabiel, als ik bepaalde settings wilde verandere liep ie vast. xbmc installeren op ubuntu is ook geen pretje :| ..ik gaf het op voor ik xbmc paraat kreeg. het is geen exe file zoals op windows die je kan uitvoeren en installeren. hele drama gehad om ubuntu te verwijderen van me laptop, want als ik de partietie verwijderde, kreeg ik bootloader problemen etc...

maar ik zie nu dat er op de forum gesproken wordt over GPU verselling voor Ati kaarten( o.a 3200 igp van mij) icm windows en xbmc. dus ik blijf maar bij windows voorlopig. is het mogelijk dat die oplossing in de volgende build van xbmc wordt ingebouwd? weet iemand of er plannen zijn voor ondersteuning van ati kaarten in volgende xbmc?

ook de remote van MCE werkt nog niet out of the box onder windows, maar wel onder linux..ik snap niet waarom ze dat niet bij windows doen. met alle respect, de gasten die meehelpen met xbmc ontwikkelingen zijn goed bezig... laat dat duidelijk zijn _/-\o_ maar aangezien xbmc een gebruiksvriendelijke stukje software is die alles out of the box doet, zou mooi zijn als remote support ook wordt ingebouwd. iemand contact met ontwikkelaars of die zelf mee ontwikkeld?

 • L0g0ff
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 18:50
Omdat ik zie dat er toch veel mensen XBMC op hun oude XBOX hebben draaien vroeg ik me af of iemand nog een adresje kent waar ik aan een HDMI kabel kan komen.

Ik heb gelezen dat er truckjes zijn om HD materiaal af te spelen door het al gerenderd (door je pc) naar je xbox te sturen. Ik zou dat graag eens wilen proberen.

blog.wapnet.nl


Anoniem: 255178

Topicstarter
sipaan schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 21:35:
[...]


maar ik zie nu dat er op de forum gesproken wordt over GPU verselling voor Ati kaarten( o.a 3200 igp van mij) icm windows en xbmc. dus ik blijf maar bij windows voorlopig. is het mogelijk dat die oplossing in de volgende build van xbmc wordt ingebouwd? weet iemand of er plannen zijn voor ondersteuning van ati kaarten in volgende xbmc?
Oplossing zit al in build en ati kaarten worden ondersteund.
Probeer het zou ik zeggen.
ook de remote van MCE werkt nog niet out of the box onder windows, maar wel onder linux..ik snap niet waarom ze dat niet bij windows doen. met alle respect, de gasten die meehelpen met xbmc ontwikkelingen zijn goed bezig... laat dat duidelijk zijn _/-\o_ maar aangezien xbmc een gebruiksvriendelijke stukje software is die alles out of the box doet, zou mooi zijn als remote support ook wordt ingebouwd. iemand contact met ontwikkelaars of die zelf mee ontwikkeld?
MCE zou ook in windows moeten werken alleen gebruik je geen Lirc maar eventghost geloof ik, heb hier ook niet zoveel ervaring mee.
OhMyGod schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 21:48:
Omdat ik zie dat er toch veel mensen XBMC op hun oude XBOX hebben draaien vroeg ik me af of iemand nog een adresje kent waar ik aan een HDMI kabel kan komen.

Ik heb gelezen dat er truckjes zijn om HD materiaal af te spelen door het al gerenderd (door je pc) naar je xbox te sturen. Ik zou dat graag eens wilen proberen.
HDMI en xbox :? RGB (component) zul je bedoelen.
http://www.twenga.nl/prij...he-av-kabel-89403431.html

[Voor 19% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 01-01-2010 22:09]


 • heval
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-05 00:18
sorry dubbel post, weet niet hoe te verwijderen :$

[Voor 199% gewijzigd door heval op 01-01-2010 22:17]


 • heval
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-05 00:18
Anoniem: 255178 schreef op vrijdag 01 januari 2010 @ 22:04:
[...]


Oplossing zit al in build en ati kaarten worden ondersteund.
Probeer het zou ik zeggen.

[...]


MCE zou ook in windows moeten werken alleen gebruik je geen Lirc maar eventghost geloof ik, heb hier ook niet zoveel ervaring mee.
ik gebruik 9.11 build, zit het daarin? zover ik weet van niet... moet ik iets dan bij instellingen aanzetten? VDPUA ofzo moet voor nvidia aangezet worden...weet niet hoe het met ati kaarten zit.


ja het werkt met eventhost, maar dus niet out of the box. zoals bij linux versie geef je gewoon aan dat je remote gebruikt en het werkt( net als in mediaportal welk ik nu gebruik nog) 8)7

[Voor 5% gewijzigd door heval op 01-01-2010 22:15]


Anoniem: 255178

Topicstarter
9.11 build is niet de laatste build !!
Je SVN builds maar sonyfreakje heeft zojuist nog een link geplaatst met build waarin alles al in zit.!

Je moet dan wel via context menu de player moeten selecteren of maak 'm default met advanced setting.
Zie vooruit dan weer een link
http://xbmc.org/forum/showthread.php?t=61355

[Voor 39% gewijzigd door Anoniem: 255178 op 01-01-2010 22:23]


 • pvdlaan
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 12:21
Ik heb sinds kort ook weer eens XBMC 9.11 geinstalleerd, dit keer op m`n Windows 7 pc.

Geweldig weer, alleen heb ik wat problemen bepaalde scripts.

Zo af en toe heb ik de melding "Fout in script" dit heb ik bv in PBS video (bij Austin City Limits) en bij CNetTV. Nu vind ik de laatste niet zo belangrijk, maar de eerste eigenlijk wel.

Weet iemand hoe ik deze fout kan verhelpen, heeft het bv iets te maken met een Amerikaanse beveiliging o.i.d. :?

Xbox One X | iPhone 12 | iPad Pro 11 | MacBook Air M1 | Sony HX50v | Sony HX400


 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Ik wordt er nu al een beetje moe van. Heb Ubuntu geinstalleerd en daarna de stappen gevolgd voor XBMC vanaf de wiki. Zodra ik op 'x' druk (video stoppen) of een andere video wil kijken hangt ie. Soms hangt ie al als ik een video wil spelen. Ik heb dan in feite een kale xbmc draaien. Ook wordt er gewezen op dat je xbmc automatisch kan starten, even bij session 'xbmc' kiezen en klaar, maar die keuze staat er niet (alleen gnome, gnome safe en xterm). Ik ben niet een complete linux n00b maar hier snap ik echt niks van :{
Pagina: 1 2 3 ... 71 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op!!

Bij het stellen van een vraag, het besturingssysteem vermelden, ook eventuele informatie als de versie (svn, stable & nightly) of de skin kan handig zijn.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee