• Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Mede-auteur:
 • ElayZ
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 12-04 23:30

ElayZ

How to Become a DJ deel XVII
Introductie
Dames en heren, het is mij een eer en genoegen u van harte welkom te mogen heten bij het zeventiende deel van het How to Become a DJ legacy Slow Chat soap Topic op GoT.

Een kleine introductie is op z'n plaats, voor wat historisch besef...
Op maandag 11 juni 2001, om 19:16, plaatste Timmey het onschuldig ogende topic How to become a Dj.... in het Audio, Video & HiFi Forum gedeelte van het GoT forum.

Dit groeide meteen uit tot een van de allergrootste draadjes die we ooit gezien heben op dit forum, met maarliefst 3144 reacties.

Het totaal aantal posts, zonder mislukte of dubbele nieuwe topicstarts mee te nemen, is ruim de twintigduizend gepasseerd: 3.144 (I) + 2.004 (II) + 1.504 (III) + 2.000 (IV) + 2.005 (V) + 1.274 (VI) + 1.000 (VII) + 1.008 (VIII) + 1.000 (IX) + 1.001 (X) + 1.002 (XI) + 999 (XII) + 2.080 (XIII) + 1220 (XIV) + 1378 (XV) + 1220 (XVI) = 23.848 posts.

De originele topicstarter leest af en toe mee, maar zijn wellicht onbedoelde nalatenschap leeft voort.

Voorgaande delen en dochterdraadjes
How to become a Dj...
How to become a Dj... deel II
How to become a Dj... deel III
How to become a Dj... deel IV
How to become a Dj... deel V
How to become a Dj... deel VI
How to become a Dj... deel VII
How to become a Dj... deel VIII
How to become a Dj... deel IX
How to become a Dj... deel X
How to Become a DJ... deel XI
How to Become a DJ... deel XII
How to Become a DJ... deel XIII
How to Become a DJ... deel XIV
How to Become a DJ... deel XV
How to Become a DJ...deel XVI
How to become a Producer
How to become an LJ...

Wat doet een DJ nou eigenlijk?
DJ staat al jarenlang voor disk jockey, een term die tegenwoordig extreem gehyped wordt, maar velen weten eigenlijk niet wat het vak nou precies inhoudt. DJ zijn kent twee aspecten: De techniek en de sfeer. Onder techniek wordt het mixen van plaatjes verstaan. Mixen is het gelijkzetten van tempo en beats, om vervolgens aan het einde van een nummer een soepele overgang te regelen. Dit klinkt heel simpel, maar dat is het zeker niet (in het begin al helemaal niet). Het mixen is een zeer nauwkeurig proces, waarbij de kleinste afwijking er al voor kan zorgen dat de boel na 10 seconden niet meer gelijk loopt. Dan kennen we nog het andere aspect, de sfeer. Als DJ op een feest ben jij verantwoordelijk voor de sfeer op de dansvloer. Nu zijn er een aantal factoren waarmee je de sfeer kan beïnvloeden, waarvan de belangrijkste bij uitstek de platenkeus is. Het neerzetten van een gevarieerde en goed opgebouwde set is alles behalve makkelijk. Daarnaast is de uitstraling van de DJ ook belangrijk. Een DJ die enthousiast bezig is, zal zonder twijfel betere resultaten halen dan een zak hooi die er ook niet voor de lol staat.

Wat is het verschil tussen een DJ en producer?
Dat zijn twee termen die vaak door elkaar worden gehaald. Een DJ staat simpelweg voor platendraaier, een figuur op een feest of op de radio die plaatjes opzet. Een producer is degene die de plaatjes maakt. De reden waarom deze twee termen door elkaar worden gehaald, is omdat een producer meestal beide doet. Denk bijvoorbeeld aan DJ Tiësto, die bekend staat om zowel zijn producties als zijn DJ-kunsten. Een vaak gemaakte fout is echter dat een goede producer automatisch als volwaardig DJ wordt aangezien. Dit is lang niet altijd waar! Er zijn voorbeelden van mensen die geniaal produceren, maar er als DJ weinig van bakken.

Wat is beter, CD of vinyl?
Dit is een discussieonderwerp dat al regelmatig voorbij is gekomen in de voorgaande delen. Uiteindelijk komt het erop neer dat er geen absolute winnaar is. Beide media hebben zo hun voordelen en nadelen. Bij vinyl zijn er voordelen zoals direct contact met het medium, absolute controle over de plaat en uitgebreid assortiment aan platen. CD's zijn compacter, beschadigen minder snel en zijn thuis te branden. (Helemaal met het MP3 aanbod wat er tegenwoordig online te vinden is bij de wat bekendere Music Stores).
Qua mixgenot zijn deze systemen niet helemaal met elkaar te vergelijken. Met vinyl werk je door direct met de hand de plaat te corrigeren, bij CD's doe je dat met behulp van een groot wiel en de pitch bend. De mixtechnieken verschillen zoveel, dat je geen concrete winnaar hebt. De voorkeur qua medium is bij iedere DJ anders. Om één heel groot misverstand uit de weg te ruimen: Met beide systemen valt perfect te mixen!
Je ziet de laatste jaren wel dat er CD spelers op de markt verschijnen die erg dicht in de buurt komen bij het simuleren van een draaitafel/vinyl. (Zei het dan zonder daadwerkelijke naald, maar wel met een plaat op een echte draaiende platter). Kijk bijvoorbeeld maar naar de Denon DN-S3700.

Tegenwoordig zie je in alle clubs wel CD spelers staan, en in sommige clubs zelfs zijn zelfs geen draaitafels meer te vinden, echter is dat nog zeldzaam. Ook veel DJ`s draaien uitsluitend met CD`s. Daarnaast komen veel releases tegenwoordig eerst op CD of als download uit. Echter zijn er ook tracks welke alleen op vinyl te verkrijgen zijn.

Het enige feit is dat 100 CD`s wel een stuk lichter zijn dan 100 vinyl platen, en deze sleep je dus makkelijker overal mee naartoe. :)

En draaien met MP3 / MIDI dan?
Iets wat echt een opkomst aan het maken is, is het draaien met MP3's en/of het gebruik maken van MIDI apparatuur. Werd dit een paar jaar geleden nog als amateuristisch speelgoed beschouwd word het vandaag de dag door steeds meer grote namen gebruikt om complete livesets te draaien of om tijdens het optreden met een MIDI controller, software op een laptop of PC te bedienen.
Er is dus een scheiding tussen livesets draaien en een liveperformance. Uiteraard zijn er ook veel DJ's die het beide doen.
Het afgelopen jaar is er dan ook door bekende fabrikanten van DJ apparatuur meer aandacht besteed aan deze doelgroep. Er komen apparaten uit welke enkel MIDI ondersteuning hebben maar ook CD-spelers/MP3-spelers welke zowel MIDI ondersteuning hebben als de stand-alone afspeel mogelijkheden. De Denon DN-S3700 is hier een goed voorbeeld van. Deze kan CD's en MP3's afspelen maar ook in MIDI mode geschakeld worden en gebruikt worden als controller voor een PC of Laptop.
Ook voor de beginnende DJ heeft deze opkomst een voordeel... als je namelijk net met deze hobby begint maar nog niet weet of het wat is, kun je voor een leuke prijs beginnen met een complete dan wel budget MIDI controller. Bijvoorbeeld de Behringer BCD-3000. Dit is eigenlijk een 2 kanaals mixer, met 2 control surfaces (welke je als 2 draaitafels of 2 cd-spelers moet beschouwen) en een ingebouwde geluidskaart in één apparaat! Deze sluit je dus vervolgens aan op je PC of laptop en je kunt met de bijgeleverde software meteen aan de slag om te gaan mixen!
Een stukje verderop in deze post bij 'Welke apparatuur moet ik nemen' staan een aantal controllers opgesomd als uitgangspunt. Er zijn uiteraard nog veel meer controllers voor allerhande doeleinden en mocht je er na het uitzoeken van het onderstaande overzicht niet uitkomen kan je het in dit topic altijd vragen. :)

Op AboutDJ.nl is ook nog een uitgebreide vergelijkingstabel te vinden van een groot aantal midi controllers: AboutDJ

Hoe zit dat nou met Timecode vinyl??
Reind heeft hierover een mooi artikel geschreven op AboutDJ

Ik wil graag DJ worden, welke apparatuur moet ik nemen
Je zal eerst een keuze moeten maken tussen de twee verschillende media. CD's of Vinyl en deze keuze heeft vaak vooral te maken met; het genre dat je wil draaien, persoonlijke voorkeur en eventuele eerdere ervaring of ervaring van mensen uit je omgeving.
Aangezien het digitale tijdperk ook met stappen vooruit gaat, is het tegenwoordig net zo goed mogelijk om gebruik te maken van MP3's of MIDI setups (zowel timecode als controllers) voor het samenstellen van je DJ set. (Zie hiervoor de sectie over MP3/MIDI en Timecode).
Was het tijdens de opkomst van het draaien met CD's nog zo dat het aanbod nog wel eens beperkt wilde zijn, lijken de rollen tegenwoordig omgedraaid. Vooral in bepaalde genre's word steeds vaker gekozen om geen release op vinyl te doen en juist wel digitaal op MP3. (Deze kan dan online aangeschaft worden bij verschillende Musicstores/MP3 Shops als Beatport en Dance-Tunes).
Als je dan echter weer kijkt naar een genre als Drum and Bass zie je dat er weer ontzettend veel vinyl releases zijn tegenover de releases op MP3.

Voor apparatuur raden wij je aan een kijkje bij New-Line te nemen, een zeer uitgebreide DJ-gear winkel met zowel professionele apparatuur als beginnersspullen. Voor draaitafels is er zelfs een uitgebreid topic aanwezig met aanbevelingen en afraders. Verder is het verstandig om het commentaar van shopbaas André serieus te nemen, omdat deze man bijzonder veel verstand van de apparatuur heeft! Let daarom vooral op de producten die genoteerd staan als "Drés Choice", en stel hem gewoon vragen als je iets niet weet. Echter geld ook hiervoor, dat wanneer je er niet uit komt na je zoektocht maar wel weet wat je wensen zijn je het altijd kan vragen in dit topic. :)

Hieronder hebben we wat apparatuur in een klein overzicht gezet. Het is aan te raden om geen ultra budget spullen te kopen want, dit is vaak weggegooid geld. Dit betekent niet gelijk dat de duurste apparatuur het best is, want voor thuis is het vaak overkill. Echter neemt dat ook niet weg dat het gewoon handig is om een 2x een CDJ1000 en DJM800 thuis te hebben staan wanneer je als DJ erg actief bent (Bijvoorbeeld in clubs ed.). Je leert dit soort spullen dan wel goed te gebruiken maar, helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.

Als je eenmaal in clubs draait; investeer dan ook in oordoppen! voor ongeveer 150-200 euro kan je speciale oordoppen laten aanmeten en dit voorkomt je een hoop ellende, want je gehoor krijg je nooit meer terug als het eenmaal weg is! De meeste vinden het niet lekker draaien, maar doe ze dan tenminste voor en na het draaien in.

Mixers
Midrange budget(klein): Behringer VMX300, Reloop RMX-30, American Audio Q-D5, Reloop IQ2 USB
Midrange budget(groot):Reloop RMX-40, JB-Systems MX 4, Behringer DJX700/DJX750
High budget: Dateq XTC/ Allen&Heath Xone:32/42/92 / Vestax PCV-275/ Ecler Evo 5
Clubmixers: Pioneer DJM-600/700/800/ Ecler Evo 4/ Dateq LPM7.3-GPM8.3-Apollo / Rodec 180MKII

Draaitafels
Low budget: Reloop RP-2000MKIII/JB-Systems Q-20/Akiyama DJ-2000 (OEM-product, alledrie de tafels zijn identiek)
Midrange budget: Reloop RP-4000MKIII/JB-Systems Q-30/Akiyama DJ-3000 (OEM-product, alledrie de tafels zijn identiek)
High budget: Technics SL-1200, Numark TTX of Super OEM (Reloop RP6000, Synq XTRM en klonen daarvan)

CD-spelers (Single Tabletops)
Low budget: Pioneer CDJ-100
Midrange budget: Denon DN-S1200, Pioneer CDJ-400
High budget: Pioneer CDJ-800/CDJ-1000, Denon DN-S3700, Numark Axis-8

MIDI Controllers
Low budget: Behringer BCD-3000, Behringer BCF/BCR2000, Hercules DJ Control Steel, Numark Omni Control, Reeloop Digital Jockey
Midrange budget: Denon DN-HC4500, Vestax VCI-100
High budget: Vestax VCI 300, HKS Otus, Denon DN-S3700, Allen&Heath Xone 4D (of 3D)
Let op! Niet iedere MIDI controller heeft een ingebouwde geluidskaart en van sommige producten zijn zelfs identieke varianten te vinden MET en ZONDER ingebouwde audio interface.

Headphones
Low budget: Behringer HPX2000/HPS2000, JB Systems HP 2000 PRO
Midrange budget: Stanton DJ Pro 2000, Reloop RH-3500
High budget: Technics RPDH-1200, Sennheiser HD 25, Pioneer HDJ-1000, Allen&Heath: Xone XD-53, Sony MDR-V700

Natuurlijk zijn er erg veel andere goede producten in deze branche en is dit slechts een kleine indicatie.
Zoek je wat specifieks en staat het hier niet tussen kan je het uiteraard gewoon vragen in dit topic. :)
Zozo dat DJ spul is aardig prijzig zeg! Kan dat niet tweedehands
Tuurlijk! De grote sites als Ebay en Marktplaats zullen vast wel DJ gear ergens tussen hebben staan, maar het is ook verstandig om in de Vraag/Aanbod sectie van bijvoorbeeld het New-Line, DJ2DJ of AboutDJ forum te kijken (URL's onderin). Beginnersapparatuur wordt erg vaak te koop aangeboden omdat de mensen besluiten de apparatuur te vervangen met spullen van betere kwaliteit of stoppen met de hobby, dus als je wil beginnen met gebruikte apparatuur is dit altijd een mogelijkheid. Lees wel altijd eerst goed waar je op moet letten, of neem iemand mee die er verstand van heeft.

Hoe kom ik aan de bak als DJ
DJ'en is een leuke bezigheid en moet vooral een hobby blijven, maar het liefst wil je natuurlijk je kunsten ook aan een publiek tonen. Dit is niet alleen goed voor een flinke kick (als iedereen op jouw plaatjes uit zijn dak gaat), maar ook erg leerzaam. Je leert namelijk om een soort interactie tussen jou en het publiek te voeren.
De vraag is natuurlijk: hoe kom ik dan voor een publiek terecht?
Zorg eerst dat je veel geoefend hebt, dat houdt in dat je sowieso het beatmatchen onder de knie hebt (foutjes maken mag weleens). Laat eerst een aantal van je mixen eens horen aan wat vrienden en kennissen. Zodra je een goede mix op CD hebt staan, begint het netwerken. Maak eens een praatje met de plaatselijke DJ en laat dan een CD van je achter (uiteraard met naam, e-mail ed), ook mensen op school op de hoogte brengen van jouw draaikunsten kan helpen voor wat naamsbekendheid. Ga dan niet stilletjes zitten wachten, maar onderneem zelf actie. Stel voor om een keer te draaien op een schoolfeest of doe mee aan een DJ-contest.
Wanneer je al deze stappen uitvoerd ligt het niet meer in jouw handen. Maar wat er ook gebeurt probeer het plezier in het draaien te houden, ga dus niet ergens draaien waar je jezelf absoluut niet thuis voelt (ga als Techno-DJ niet in de plaatselijke kroeg skihut-hits draaien om toch maar aan de bak te komen).

Waar kan ik muziek vinden
In de platenzaak, online winkels, 2e hands winkels(ook online) :). Onderaan dit topic vindt je een lijst met links.

En hebben deze überl33te mixmeisters ook een IRC kanaal
Jazeker :*) Check daarvoor #GoTDJ op irc.tweakers.net

GoT DJ overzicht :+

GoT Nickname DJ naam StijlenGear
YalopaYalopa • Alles wat naar House ruikt

Ome_LesTekki • Minimal
• Drum & Bass
• Techhouse
• Progressive

Da_maniaCThe Sequenz Pounder • Hardstyle
• Nu-style
The SP's Gear
EmpathyEmpathy • Alle hardere stijlen
• Eclectic
• Trance
Empathy's Gear

SjoeweSjoewe • Techno
• Minimal
• Deep House
Sjoewe's Gear
ChironEner-G • Techno
• Techhouse
• Minimal

KaapKaap • Hardstyle
Kaap's Gear
RavengerMr. J • Electro House
• Tech House
• Minimal
Mr. J's Gear
Cartman!Cartman! • House
• Progressive
• Trance
Cartman!'s Gear
MichaliMicka • Geen echte stijl
• Funky
• Psychedelic
Stoney3KJourneyman • Electro
• House
• Minimal
• 70's/80's/90's
Stoney3K's Gear
rhodiumMilder • Industrial Hardcore
• Hardstyle
• Minimal Eouse & Electro
rhodium's Gear
QuinieQuinie • Electro
• Minimal
• Techno
Quinie's Gear
ErikieRikstar • Minimal
• Tech House
• Techno
Rikstar's Gear
thijsje66Thissy • Minimal
• House
• Hardstyle
• Minimal
• Electric House
superakiAquinox • Uplifting
• Techtrance
• Progressive
• Techhouse

_LunaTick_LunaTick • House
• HipHop en RnB
• '70s/'80s/90's/00s

DJ DuBb DDJ DuBb D • Electro House
• Tech House
• Dirty House
• Dutch House

ElayZElayZ • Deephouse
• Techhouse
• Techno

Andere DJ fora
DJ2DJ forum
New-Line forum
Licht & Geluid forum
DeeJay Forum
TechHouse
ebeatz.nl
Global Hardstyle Forum
AboutDJ Forum

Platenzaken en MP3 Stores
Offline ;)
Lijst platenzaken in Nederland en België

Online NL:
decksrecords
4 DJ's ONLY
Dancegrooves
Recess Records
Rare Records
Platenshop.nl
vinylshop
MidTown
HouseVinyl

Online UK
Hard To Find Records
DotVinyl
Defected Online store!
Chemical Records
Red Eye Records
Juno
Boomkat
Dubplate.net

Online DE
Decks-Records online vinyl shop
Important Records

Online Music Stores (MP3)

Beatport
Dance Tunes
JunoDownload
Bleep

DJ Gear
Tone Control
DJGear.com
J&H Prof Licht en Geluid
New Line licht en geluid
Thomann.de
Bax Shop
RJ Showtechniek

Handige links
About DJ - De DJ Info site van NL :P
Technics Dutch dance charts
Advanced Vinyl Handling
DJ Techtools

Overzicht van artiesten, labels en releases:
Discogs

Beginners guide:
Recess
Howto DJ: Skills, Attitudes and Basic Mixing Techniques
Introduction into DJing and Turntablism

Scratch this sh*t
http://wreck01.bizland.com/skratchtutorial.htmlGraag een PM sturen voor toevoegingen en aan/opmerkingen op deze TS.

[Voor 255% gewijzigd door ElayZ op 01-08-2014 17:26]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
* Post gereserveerd voor toekomstige updates *

- 01-08-09 00:05 Topicstart voor Deeltje XVII aangemaakt.
- 01-08-09 00:05 Lijst met equipment klein beetje vernieuwd.
- 01-08-09 00:05 Wilde wat extra afbeeldingen toevoegen, maar dat zag er niet uit. :P
- 01-08-09 11:24 2 DJ's toegevoegd aan het lijstje.
- 01-08-09 14:25 Nog een DJ toegevoegd aan het lijstje. :P
- 02-08-09 15:24 Verschiedene links geupdate naar DJ gear etc. etc.
- 03-08-09 12:15 Startpost eens grondig bijgewerkt. Typo's/Grammatica (mijn god wat waren dat er veel) en de TS was hier en daar nog wat oubollig. :P

[Voor 58% gewijzigd door Da_maniaC op 03-08-2009 12:44]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:07

Stoney3K

Flatsehats!

Hee, deeltje 17 alweer! Whoohoo, dat gaat hard...

Maar even mijn eigen specs en gearlist, voorlopig (foto's volgen rond 23 augustus, na HAR en intro TU/e)

Stoney3K - Artiestennaam "Journeyman", stijl: Electro/House/Minimal, of drive-in/jaren 70-80-90.

Gearlist:
DJ set: 2 x Gemini CDJ-20, Behringer VMX300
PA: 2 x Wharfedale EVP-X15, Synq DIGIT 2K2 (600W RMS per kant)
Licht: 2 x Showtec T-bar PAR56 short met DMX dimmer, 2x American DJ Spectrum LED FX2, Showtec Shogun G-30 met rookdoos
PC/Software: Laptop met Virtual DJ 5.2, Behringer BCD3000, Numark djIO
Karaoke/beeld: 2 x Sennheiser microfoon, 2500 ANSI lumen beamer, 2 x Samsung 19" monitor op statief

In de tussentijd mag ik jullie wel blij maken met een foto van begin dit jaar:Hier is de lichtset aangevuld met 5 meter Prolyte en vier keer Movitec SL-250. :)

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • Ome_Les
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22-06-2021

Ome_Les

«zo niet, dan toch»

*~kuch~*

Sjoewe's gear is niet helemaal meer up to date. (Xone92.. ;) )

Ik zal binnenkort ook even een foto van mijn (MIDI)opstelling maken.

...:::everybeat.nl


 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 13:36

13art

Moderator Mobile
Ziet er leuk uit Stoney, voor hoeveel mensen draai je nu ongeveer met deze set?

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • -_D_-
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16:15

-_D_-

Polsbandje

Ik zal binnenkort ook even een PM sturen met mijn gegevens. Alleen ik vind een DJ naam altijd een beetje onnodig als je geen vaste stek/gigs hebt, dus die laat ik wel achterwege :+

- - Ik draai en maak muziek :) - -
It's not far back to sanity
At least it's not for me
And when the wind is right you can sail away
And find serenity


 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Ome_Les schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 11:57:
*~kuch~*

Sjoewe's gear is niet helemaal meer up to date. (Xone92.. ;) )

Ik zal binnenkort ook even een foto van mijn (MIDI)opstelling maken.
Same here maar dan met DJM700. DJ naam weet ik ook nog niet. Ik dacht aan "DJ Sej. Tools" :+ (spreek uit: sesh tools) Dat is mn achternaam, maar dan omgekeerd :P

[Voor 3% gewijzigd door Cartman! op 01-08-2009 13:05]


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Ome_Les schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 11:57:
*~kuch~*

Sjoewe's gear is niet helemaal meer up to date. (Xone92.. ;) )

Ik zal binnenkort ook even een foto van mijn (MIDI)opstelling maken.
Het is niet mijn verantwoording om iedere kleine update (lees:post) bij te houden. ;)
Degene die naar andere posts gelinked willen worden mogen uiteraard een PM sturen. :)
-_D_- schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 12:55:
Ik zal binnenkort ook even een PM sturen met mijn gegevens. Alleen ik vind een DJ naam altijd een beetje onnodig als je geen vaste stek/gigs hebt, dus die laat ik wel achterwege :+
Mja, een DJ naam onnodig vind ik wel een wat heftige uitspraak imo.
Beestje moet een naam hebben zullen we maar zeggen. :P
(De een denkt daar wat serieuzer over na, de ander bedenkt iets in 3 seconden).

We krijgen wel een aardig DJ lijstje zo moet ik zeggen. d:)b

PS.
Ben benieuwd of TNT het vandaag nog red met mijn S3700's.
Track and Trace geeft nog steeds enkel aan dat het pakket slechts voorgemeld is.
Ik weet dat dit wel 10-12 uur achter kan lopen omdat hun systeem gewoon een stuk minder efficient is dan bijv. UPS, echter zie ik het somber in. -O-

[Voor 52% gewijzigd door Da_maniaC op 01-08-2009 14:32]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:07

Stoney3K

Flatsehats!

Cartman! schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 13:04:
[...]

Same here maar dan met DJM700. DJ naam weet ik ook nog niet. Ik dacht aan "DJ Sej. Tools" :+ (spreek uit: sesh tools) Dat is mn achternaam, maar dan omgekeerd :P
Ja, stel je voor dat je als "DJ Slootjes" aangekondigd werd... _O-

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Nog maar een update van mijn kant dan. :)
(Aangezien er vanmiddag alsnog 2 juweeltjes zijn bezorgd):

De DJ-Booth:


Het 'Home studio' gedeelte:
*Oud linkje verwijderd*

Overzicht van de ruimte:
*Oud linkje verwijderd*

Nog een los Headphone luister setje:
Doet toch wel een stuk fijner aan zo, met 2 decks (in plaats van 1 dual deck).
En jaaaa, ik weet het die Tiesto poster is echt fout! (Lang verhaal van mijn kant, dat ie daar nog steeds hangt).

*O*

[Voor 37% gewijzigd door Da_maniaC op 25-12-2011 10:40]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • ravenger
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-04-2022
Da_maniaC schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 18:03:
Nog maar een update van mijn kant dan. :)
(Aangezien er vanmiddag alsnog 2 juweeltjes zijn bezorgd):

De DJ-Booth:
[afbeelding]

Het 'Home studio' gedeelte:
[afbeelding]

Overzicht van de ruimte:
[afbeelding]

Nog een los Headphone luister setje:
[afbeelding]

[afbeelding]

Doet toch wel een stuk fijner aan zo, met 2 decks (in plaats van 1 dual deck).
En jaaaa, ik weet het die Tiesto poster is echt fout! (Lang verhaal van mijn kant, dat ie daar nog steeds hant).
Maar daar komt een hele leuke canvas voor terug binnekort. (Met een foto genomen door een vrij bekende party photographer hier op GoT :P).

*O*
Nice _/-\o_. Die Denons zijn echt heel tof, staan bij mij ook nog ergens op het verlanglijstje :) Hoe vind je die Evo4 trouwens, bevalt ie je goed?

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
ravenger schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 18:51:
[...]

Nice _/-\o_. Die Denons zijn echt heel tof, staan bij mij ook nog ergens op het verlanglijstje :) Hoe vind je die Evo4 trouwens, bevalt ie je goed?
Thanks. :)
Die Evo bevalt nog steeds super idd, al sinds de dag dat ik hem heb.
Ding is echt onwijs degelijk en 2 effect units zijn erg makkelijk in het gebruik.
Het is wel zoals je van meer mensen hoort... na een tijdje gebruik je nog maar een paar effecten.
(Dat is dan wel weer erg stijl afhankelijk uiteraard).

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • Sjoewe
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 04-06 09:39
De gear:
Mixer: Allen & Heath Xone:92
Draaitafels: Technics SL1200mkII met Ortofon Concorde Pro's
Monitor speakers: Yamaha Hs50m
DVS: Traktor Pro @ Macbook Pro
Koptelefoon: Sennheiser HD-25
Meubel: Gamma

[Voor 4% gewijzigd door Sjoewe op 01-08-2009 20:03]


Anoniem: 257404

Sjoewe schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 20:02:
De gear:
[afbeelding]

[afbeelding]

Mixer: Allen & Heath Xone:92
Draaitafels: Technics SL1200mkII met Ortofon Concorde Pro's
Monitor speakers: Yamaha Hs50m
DVS: Traktor Pro @ Macbook Pro
Koptelefoon: Sennheiser HD-25
Meubel: Gamma
Vette setup. Niet bang zo om dat vlak voor 't raam te zetten? 8)

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Ik zal gelijk de TS ff updaten voor je. Netjes. d:)b
Anoniem: 257404 schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 20:21:
[...]

Vette setup. Niet bang zo om dat vlak voor 't raam te zetten? 8)
Ik zie iets van tralies volgens mij. :+

[Voor 27% gewijzigd door Da_maniaC op 01-08-2009 20:25]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Oh zie dat mijn gear erug outdated is :+ Zal snel eens nieuwe pics maken. De Nuo 3 is alweer enige tijd vervangen door een DJM 700.

"Oooh Jeroen!"


 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:07

Stoney3K

Flatsehats!

Okee, hier dan nog even een paar gear-pics, ik heb gisteren even mijn nieuwe SYNQ amp getest.Het oude rackje, met bijna 20kg staal schoon aan de haak voor nog geen 200W RMS aan 8 ohm -- oef!En hetzelfde rackje na een dagje Sonja Bakker ;)... 600W RMS per kant @ 8 ohm (1100W @ 4 ohm, 2,2kW @ 8 ohm bridge), totaalgewicht iets van 9kg.En eventjes de set voor een test-run op de stoep. Ik was wel erg onder de indruk van de geluidskwaliteit, waar mijn Gemini nogal eens het geluid (vooral op mid-hoog) kleurde, is de Synq kristal-helder. Een vollast-test heb ik nog niet kunnen doen, omwille van de buren :)

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


Anoniem: 122700

Zal mijn gear binnenkort ook even posten :) Kan ik dan ook in de TS opgenomen worden? :P

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Anoniem: 122700 schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 11:12:
Zal mijn gear binnenkort ook even posten :) Kan ik dan ook in de TS opgenomen worden? :P
Uiteraard.
Als ik er overheen kijk, en na een kleine week sta je er nog niet in gewoon ff een DM sturen. :P

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Morgen heb ik alles ook "klaar" en zal dan ook even een paar foto`s van mijn setup posten :).
de alles in een meubel is nog niet af maar alle gear is er dan wel :).

hehe gek onnie


 • -_D_-
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16:15

-_D_-

Polsbandje

Da_maniaC schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 14:28:
Mja, een DJ naam onnodig vind ik wel een wat heftige uitspraak imo.
Beestje moet een naam hebben zullen we maar zeggen. :P
(De een denkt daar wat serieuzer over na, de ander bedenkt iets in 3 seconden).
Ach ik vind het een beetje hetzelfde als zeggen dat je "DJ" bent als je het voornamelijk in je eigen kamertje bent. Als je hobby zingen is dan ben je geen zanger, maar dan zing je gewoon. Als je twee keer per week tennist dan ben je geen tennisser, dan tennis je. Ik zal ook niet snel zeggen dat ik DJ ben; ik draai.

[Voor 6% gewijzigd door -_D_- op 02-08-2009 18:47]

- - Ik draai en maak muziek :) - -
It's not far back to sanity
At least it's not for me
And when the wind is right you can sail away
And find serenity


 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Nou ik zie het meer zo
Je bent hobby-dj / par-time dj / full-time dj.
Boeit me eigenlijk niet echt hoe of wat je doet of je mixt of niet... als je er maar een sfeer in kan krijgen.

Ik ken ook genoeg van die wappies die het allemaal wel een beetje kunnen en zich dan dj noemen,en er dan gaan over opscheppen.Want zeg nou eerlijk,veel dames vinden het best wel leuk om te horen.
Maarja als ik dan lekker bezig ben en ik heb weer zo`n druktemaker bij mn booth staan dan zeg ik doodleuk.
Ga jij zo eventjes? Dan ga ik ff een colatje drinken. De ene helft kan in het geheel nog wel een plaatje draaien of een beetje mixen met de computer. De andere helft durft niet eens de booth in te stappen en heeft een goede smoes klaar :P.( Ik mag dit ook van de baas doen en doe het alleen als het bij het danscafe is waar ik toen elke week draaide.)

[Voor 10% gewijzigd door tooter op 02-08-2009 19:56]

hehe gek onnie


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Ik ben het dan wel niet helemaal eens met de discussie over de DJ naam hierboven ook al is de analogie van -_D_- wel logisch wanneer je een van de veelbesproken pietjes bent van het 'ik-noem-mezelf-DJ' geslacht :) dat geld natuurlijk niet voor iedereen. (Ik bedoel dan dus ook helemaal niet dat je zelf zo iemand bent, maar heb het over het hierboven besproken 'typetje').

Ik ben er over het algemeen ook gewoon bescheiden over en praat er met anderen over als een hobby (desondanks dat ik er tegenwoordig best wat van bak al zeg ik het zelf).

Maar ik heb dus een keer de omgekeerde wereld gehad. :)
Kwam op een feestje tijdens carnaval maar wel op een plek waar voornamelijk dance/hardstyle werd gedraaid.
Stond zo'n 100 man binnen en ik ging even een praatje maken met de DJ. (Dat was namelijk een 'bekende' van mensen uit mijn omgeving en hij kon wel niet zo geweldig draaien volgens hun dat hij het helemaal ging maken).
Iedereen stond daar dus stil binnen, wat te drinken, luisterend naar de muziek en daar hield het ook mee op. :+
Ik ging dus bij hem staan en hij herkende me ook inmiddels (via, via wist hij dat ik ook DJ was) en hij begon meteen uit de school te klappen dat er heel de avond nog maar amper mensen los gingen.
Vervolgens gooide hij, zijn koptelefoon in mijn handen en zei 'ik kap er ff mee'.
Daar stond ik dan, in mijn carnavals outfit zonder een enkel CDtje op zak. :P
Dus deed ik maar een graai door zijn CD koffers om te kijken wat hij allemaal bij had.
Vond vervolgens 2 CD's met toendertijds vrij recente nummers in de stijl die ik zelf draaide (hardstyle) en dacht.. laat ik het maar eens op mijn manier proberen dan... >:)
5 Minuten later stond heel de boel daar op stelten en heeft de resident DJ me maar gelijk een uur laten draaien omdat alles ineens op zijn plaats viel. :P

Toeval, in de zin van het vervullen van 'vraag en aanbod'? Ja, misschien wel.
Maar op zo'n moment erg grappig. :)

[Voor 9% gewijzigd door Da_maniaC op 02-08-2009 22:43]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Je zult eerst een keuze moeten maken tussen de twee verschillende media. Als je CD's wilt draaien, dan zul je er rekening mee moeten houden dat er bijna geen extended mixen van nummers in de winkel zullen liggen! Daarom is het als CD DJ ontzettend moeilijk om de desbetreffende auteursrechten te betalen en de muziekindustrie te steunen, omdat er voor CD DJ's erg weinig CD's geschikt zijn.
Ik heb de rest van de topics niet gevolgd, en wellicht is het al gezegd. Maar ik vind dit een beetje een misleidend stukje. Alsof je alleen maar muziek in de winkels kan halen. Tegenwoordig heeft iedereen een brander, en pluk je alles van Beatport.

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
bram1984 schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 22:51:
[...]


Ik heb de rest van de topics niet gevolgd, en wellicht is het al gezegd. Maar ik vind dit een beetje een misleidend stukje. Alsof je alleen maar muziek in de winkels kan halen. Tegenwoordig heeft iedereen een brander, en pluk je alles van Beatport.
Mja niet echt misleidend, maar wel erg oubollig.
Ik zal er morgen ofzo even naar kijken om het wat anders te formuleren. :)

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
bram1984 schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 22:51:
[...]
Tegenwoordig heeft iedereen een brander, en pluk je alles van Beatport.
Das pas oudbollig.... een brander is inmiddels alweer zo 2008, inmiddels laten we die stap er tussen uit en draaien we het gewoon met tijdcode direct van de pc ;)

iRacing profiel


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Reind schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 23:43:
[...]


Das pas oudbollig.... een brander is inmiddels alweer zo 2008, inmiddels laten we die stap er tussen uit en draaien we het gewoon met tijdcode direct van de pc ;)
Ben blij dat je er een knipoog achter plaatst.

"Oooh Jeroen!"


 • LangTall
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-08-2021

LangTall

Drinking for Holland @ Le Mans

Da_maniaC schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 23:01:
[...]


Mja niet echt misleidend, maar wel erg oubollig.
Ik zal er morgen ofzo even naar kijken om het wat anders te formuleren. :)
Vervang dan dat 'enigste feit' ook even door 'enige feit'. ;)

My wife has passed away:http://leuk-is-anders.blogspot.com I don't have a drinking problem. I drink, get drunk, fall down, no problem!


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
LangTall schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 11:37:
[...]

Vervang dan dat 'enigste feit' ook even door 'enige feit'. ;)
Done. ;)
Heb ook wat andere stukken verbeterd, maar de ene typfout was weg en ik zag de volgende al weer. :+
Volgens mij ben ik nu wel een eind al kunnen er nog hier en daar wat kromme zinnen van de originele topicstarter instaan (no offence) :P.

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • Quinie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13:58
even kleine ping zodat dit topic weer in me lijstje sta..
ps. ben ook weer uit het lijstje gevallen met DJ's.


http://www.Quinie.nl
http://soundcloud.com/quinie
https://www.wereoutthere.nl


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Quinie schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 14:38:
even kleine ping zodat dit topic weer in me lijstje sta..
ps. ben ook weer uit het lijstje gevallen met DJ's.
Je 'valt' niet zomaar uit het lijstje hoor. Ik zie nu dat sinds de nieuwe layout is ingezet, je er geen enkele keer bij hebt gestaan. :)
Dit heeft 2 redenen.
1. De mensen die nu in de lijst staan posten vrij regelmatig in de huidige topics.
2. Jawel! Ook de Topicstarter heeft een leven en is niet altijd hyperactief aanwezig hiero. ;)
Er staat ook nadrukkelijk bij, dat wanneer je in de lijst wil en dit niet snel genoeg naar je zin veranderd, je me desnoods kan DMen en dat is tot op heden ook nog niet gebeurd.

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Posten jullie hier ook weleens setjes eigenlijk? Heb er zojuist weer eentje opgenomen. :)

 • Quinie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13:58
Da_maniaC schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 14:45:
[...]
Dit heeft 2 redenen.
1. De mensen die nu in de lijst staan posten vrij regelmatig in de huidige topics.
2. Jawel! Ook de Topicstarter heeft een leven en is niet altijd hyperactief aanwezig hiero. ;)
Er staat ook nadrukkelijk bij, dat wanneer je in de lijst wil en dit niet snel genoeg naar je zin veranderd, je me desnoods kan DMen en dat is tot op heden ook nog niet gebeurd.
Denk dat ik aan punt 1 wel voldoe :) afhankelijk van je defenitie van regelmatig :)

Denk dat punt 2 in het verleden wel vaker langs is gekomen en ook aan is voldaan. Mogelijk niet met jou maar veel eerder nog. Maar blijkbaar gaat het me wel snel genoeg en hoor je me verder ook niet klagen, want zelfs op dit moment heb je nog geen DM gehad :).

Was gewoon iets wat me opviel en vorig topic stond ik er ook al niet meer tussen, geen punt joh maakt niet uit. Zal inderdaad wel sinds de nieuwe layout dan ofzo zijn. Mocht je ooit tijd hebben plaats me er maar weer tussen. Als info ontbreekt dan roep maar (DM, pm email topic) maar volgens mij is alles wel aanwezig. inclusief pictures setup. Geen haast verder :)

op de vraag hierboven: bijna nooit, zelf maak ik meer tracks dan setjes.
o.a. op: http://soundcloud.com/quinie

edit: heb ff gezocht naar de picture hier mijn setup @ home
http://82.170.95.181/rommel/djset.jpg
Quinie doet elektro/minimal/techno

[Voor 17% gewijzigd door Quinie op 03-08-2009 15:48]


http://www.Quinie.nl
http://soundcloud.com/quinie
https://www.wereoutthere.nl


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Alright. Tracklist is klaar in ieder geval, upload is nog bezig.

01. Alva Noto - Xerrox Monophaser 1 / Raster Noton
02. Compass - Gliding / Plus 8
03. Horseshoe - Collage / Plus 8
04. Peter Horrevorts - Labyrinth / Echoism
05. Steve Rachmad & Heiko Laux - Stamppot / Truesoul
06. Joris Voorn - Empty Trash / Rejected
07. C-Rock & Stardub - The Source (Reboot Remix) / Lofi Stereo
08. Slam - One Note Samba / Paragraph
09. Christian Smith & John Selway - Mistral / Bedrock
10. NoiDoi - Pasarica (Samuel L. Session Remix) / Material
11. Paul Harris & Alex Tepper - Terris / Rekids
12. Mladen Tomic - Tangas / MKT
13. Joris Voorn - Sweep The Floor / Rejected
14. Trevor Rockliffe - The Jam / Mentor
15. Christian Smith & John Selway - Swingworld (Paul Ritch Remix) / The Source
16. Mark Broom - Sneak / Platzhirsch Schallplatten
17. Slam - Positive Education (Paul Ritch Remix) / Soma
18. Tomas Schumacher - Sunset / Get Physical
19. Paul Ritch - Jungle Juice / Quartz
20. Nic Fanciulli & Paul Mac - 20% / Ovum
21. Mark Broom - Jackpot / Saved
22. Paul Ritch - Carrrrramba / Quartz
23. Paul Ritch - Split / Quartz

 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:13

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Reind schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 23:43:
[...]


Das pas oudbollig.... een brander is inmiddels alweer zo 2008, inmiddels laten we die stap er tussen uit en draaien we het gewoon met tijdcode direct van de pc ;)
Tegenwoordig heb ik zelfs die tijdcode er tussenuit gehaald, en draai ik alles direct icm midicontrollers :+

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
bram1984 schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 15:48:
Alright. Tracklist is klaar in ieder geval, upload is nog bezig.

01. Alva Noto - Xerrox Monophaser 1 / Raster Noton
02. Compass - Gliding / Plus 8
03. Horseshoe - Collage / Plus 8
04. Peter Horrevorts - Labyrinth / Echoism
05. Steve Rachmad & Heiko Laux - Stamppot / Truesoul
06. Joris Voorn - Empty Trash / Rejected
07. C-Rock & Stardub - The Source (Reboot Remix) / Lofi Stereo
08. Slam - One Note Samba / Paragraph
09. Christian Smith & John Selway - Mistral / Bedrock
10. NoiDoi - Pasarica (Samuel L. Session Remix) / Material
11. Paul Harris & Alex Tepper - Terris / Rekids
12. Mladen Tomic - Tangas / MKT
13. Joris Voorn - Sweep The Floor / Rejected
14. Trevor Rockliffe - The Jam / Mentor
15. Christian Smith & John Selway - Swingworld (Paul Ritch Remix) / The Source
16. Mark Broom - Sneak / Platzhirsch Schallplatten
17. Slam - Positive Education (Paul Ritch Remix) / Soma
18. Tomas Schumacher - Sunset / Get Physical
19. Paul Ritch - Jungle Juice / Quartz
20. Nic Fanciulli & Paul Mac - 20% / Ovum
21. Mark Broom - Jackpot / Saved
22. Paul Ritch - Carrrrramba / Quartz
23. Paul Ritch - Split / Quartz
knip: DM voor link

[Voor 2% gewijzigd door teacher op 03-08-2009 17:58. Reden: direct linken is niet meer toegestaan]


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Quinie schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 15:37:
[...]
edit: heb ff gezocht naar de picture hier mijn setup @ home
http://82.170.95.181/rommel/djset.jpg
Quinie doet elektro/minimal/techno
Das prima, ik ga je meteen toevoegen aan de lijst. :)

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Waarom is de link verwijderd? Op andere fora is megaupload etc. geen probleem.

 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Zo vandaag ff naar de rjshop gereden om daar het eerste deel van mijn meubel op te halen.
-Glorious mix Station met de exstention.( de extention was niet op voorraad)Maar is besteld en kan dus deze week nog alles "echt" klaar maken.
Het idee om zelf een meubel te maken zat er niet in ( puur omdat ik echt lui ben ).

Ook heb ik even met de S3700 gespeeld Deze was samen met een CDJ-800 mk2 aangesloten op de nieuwste mixer van denon :de X-1700. Echt een top dingetje!!.
Maar ik kwam voor de S-3700 om toch nog eens goed te testen en kijken of ik echt zo`n aankoop wil doen.Mede Omdat mijn twee S-1200 nog niet eens een half jaar oud zijn en ik me hierbij alleen maar "erger" aan de kleine te gevoelige platter.
Heb de cd spelers dan ook nog even laten staan en ga er nog even goed over na denken.

Zo en hier alvast een paar foto`s van mijn gear.
Je ziet:
-2x de Denon DN-S1200
-1x Vestax PMC-280
-1x Denon DN HP700 (komt nog wat anders voor in de plaats maar voldoet nu nog goed )
-1x Behringer B2031A Thruth monitoren. (worden nog opgehangen.)

Verder heb ik nog geen tijd gehad om mn laptop aan te sluiten en de planken voor de cd`s en andere troepjes
te bevestigen.Maar die foto`s volgen.

hehe gek onnie


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
bram1984 schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 18:20:
Waarom is de link verwijderd? Op andere fora is megaupload etc. geen probleem.
Het gaat niet om megaupload. :)
Het gaat erom dat het delen van livesets (als in aan elkaar gemixte nummers) niet is toegestaan hier. ;)
tooter schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 18:39:
Ook heb ik even met de S3700 gespeeld Deze was samen met een CDJ-800 mk2 aangesloten op de nieuwste mixer van denon :de X-1700. Echt een top dingetje!!.
Maar ik kwam voor de S-3700 om toch nog eens goed te testen en kijken of ik echt zo`n aankoop wil doen.Mede Omdat mijn twee S-1200 nog niet eens een half jaar oud zijn en ik me hierbij alleen maar "erger" aan de kleine te gevoelige platter.
Heb de cd spelers dan ook nog even laten staan en ga er nog even goed over na denken.
Ik zeg Doen! Doen! :P
Heb zelf ook een setje S3700's sinds afgelopen Zaterdag en ben er echt super blij mee. :)
Ik dacht dat de HS5500 een leuke benadering deed richting de draaitafels, maar deze dingen zijn echt ziek. _/-\o_

[Voor 55% gewijzigd door Da_maniaC op 03-08-2009 19:03]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • teacher
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 14:45

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

bram1984 schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 18:20:
Waarom is de link verwijderd? Op andere fora is megaupload etc. geen probleem.
Het (linken naar copyrighted materiaal) was oogluikend toegestaan in dit topic, maar na klachten is dit voorbij. Enneh... als je vragen hebt over modacties, stuur dan even een DM; dat houdt het topic schoon :Y)

[Voor 6% gewijzigd door teacher op 03-08-2009 19:10]

Wise enough to play the fool


 • Ome_Les
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22-06-2021

Ome_Les

«zo niet, dan toch»

Chiron schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 16:37:
[...]


Tegenwoordig heb ik zelfs die tijdcode er tussenuit gehaald, en draai ik alles direct icm midicontrollers :+
Welcome to the club. :D

...:::everybeat.nl


 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Da_maniaC schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 19:01:
[...]


[...]


Ik zeg Doen! Doen! :P
Heb zelf ook een setje S3700's sinds afgelopen Zaterdag en ben er echt super blij mee. :)
Ik dacht dat de HS5500 een leuke benadering deed richting de draaitafels, maar deze dingen zijn echt ziek. _/-\o_
Tis echt een top ding maar ik moet denk ik wel wennen aan een draaiende platter (niet veel ervaring mee.)
En Volgende maand krijg je bij een aankoop van een setje S3700 gratis tractor scratch.En het is wel een hele klap geld 1750 euro.

Ik ga nu echt eerst m`n kamer klaar maken en dan kijk ik wel verder.Het kriebelt iig wel om het te doen en had het vandaag ook bijna gedaan.Maar ga er nu toch nog wel even goed over na denken aangezien ik nog wel ff verder kan met mijn huidige setup.

hehe gek onnie


 • ravenger
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-04-2022
Hoe vind je die platter van de DN-S1200 gevoelig dan? Ik gebruik em eigenlijk alleen met beatmatchen, en dat gaat best aardig moet ik zeggen.

 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
Wil geen flamewar starten maar wat vinden jullie van CDJ 800 vs. CDJ 400?

 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
De platter van mijn S1200 is niet echt heel gevoelig meer.Ik heb daar n truck voor om hem stroever te laten lopen.mixen wil er ook wel goed mee.Maar ik ben ook eens begonnen met een beetje scratchen en dat gaat echt stukken beter op een grotere platter die iets meer weerstand bied dan de platter van de S1200
Uit eigen ervaring is gewoon gebleken dat het op een grotere minder gevoelige platter toch net iets beter wil.


@ hierboven.
(ik denk dat iedereen wel een eigen mening heeft over een van de 2 cdj`s en uit jou vraag geen solide andwoord uitkomt.)

Ik vind persoonlijk de 800 fijner als de 400 mede omdat de platter van een 800 erg fijn werkt en hij is lekker stroef.Die van een 400 gewoon wat minder ( niet dat het daar niet op te doen is ofzo.) Maarja ik ben gewoon verwend.Ik heb nog maar een keer een avond op een setje Cdj400 moetten draaien ( op een bruiloft waar ze deze gear hadden gehuurd :P).
Een plus punt aan de 400 is dan weer dat je wel effecten op je cdj hebt zitten en er zijn mensen die dit fijner vinden dan als ze op een mixer zitten.en volgens mij zit er ook geen midi op de 800 en wel op de 400.
Maar die schijnt op zn beurt weer brak te zijn.

Als ik moest kiezen tussen de 400 en 800 voor mijn eerste setje dan zou ik wel voor de 400 gaan gewoonweg omdat ie meer functies heeft.
Persoonlijk vind ik pioneer toch te duur voor mijn setup thuis. :P
(daar draai ik in de clubs wel mee :P).

[offtoppic] Hehe gisteren toch maar mn tv boven mn setup opgehangen :P [/offtoppic]

[Voor 18% gewijzigd door tooter op 04-08-2009 12:16]

hehe gek onnie


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Zoals beloofd, nieuwe foto's ;)

U ziet:
 • Technics SL1200
 • Technics SL1200
 • Pioneer DJM700
 • Technics SL1210
 • Technics RP-DH1200


"Oooh Jeroen!"


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
Overdrive your speakers. Lekker int rood ;)

 • Saturnus
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Hey een Scantraxx Reloaded vinyl. :P

 • Zym0tiC
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:35
Zometeen een SynQ XTRM-1 TT halen. Na al die tijd draaien met CDJ's toch wel zin dat zwarte goud :p

There is no such thing as innocence, only degrees of guilt | Flickr!


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

CoB schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 17:57:
Overdrive your speakers. Lekker int rood ;)
Altijd 1 ledje rood, en brandt niet eens constant maar knippert. Dus zal wel meevallen met oversturen ;)
Saturnus schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 18:02:
Hey een Scantraxx Reloaded vinyl. :P
Staan er nog veel in die bak :P

"Oooh Jeroen!"


Anoniem: 293068

Ik zie dikwels set-ups met 3 of meerdere cd- of platenspelers. Waarvoor worden deze eigenlijk nog extra gebruikt of welke voordelen kunnen ze hebben ?

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Anoniem: 293068 schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 18:57:
Ik zie dikwels set-ups met 3 of meerdere cd- of platenspelers. Waarvoor worden deze eigenlijk nog extra gebruikt of welke voordelen kunnen ze hebben ?
Dat ligt ten eerste nogal aan de stijl.
Bij Minimal zijn er nogal wat DJ's welke meer dan regelmatig 3 'tracks' tegelijk mixen.
Voor veel dance stijlen zie ik er niet echt het nut van in wanneer het 3 exact dezelfde decks zijn.
Als het verschillende modellen zijn, zijn de mogelijkheden natuurlijk weer een stuk uitgebreider aangezien dat dan vaak gebeurd om verschillende media aan te spreken of 1 deck word gebruikt voor MIDI en software.
Kaap schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 17:44:
Zoals beloofd, nieuwe foto's ;)

U ziet:
 • Gear
[afbeelding]
Netjes hoor. d:)b
Alleen om die Marquant boombox moet ik dan weer een beetje lachen. :P
(Maar dat is dan uiteraard niet om af te kraken ofzo ;)).
Ik zal ook de link in de TS ff updaten.

[Voor 23% gewijzigd door Da_maniaC op 04-08-2009 19:02]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Da_maniaC schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 19:00:
Netjes hoor. d:)b
Alleen om die Marquant boombox moet ik dan weer een beetje lachen. :P
(Maar dat is dan uiteraard niet om af te kraken ofzo ;)).
Ik zal ook de link in de TS ff updaten.
Is ook zo, waardeloos ding, maar ik heb gewoon nog geen geld gereserveerd voor monitoren. Ik draai vrij zachtjes en heb dus ook geen behoefte aan monitoren die echt hard kunnen. En er moet ook weinig bass uitkomen i.v.m. onderbuurvrouw. Moet nog es kijken maar ze staan op de planning :)

"Oooh Jeroen!"


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Ja, het komt ook deels door mijn ervaring met dat merk dat ik erom moet lachen. :P
Toen ik 11 was kreeg ik van mijn vader een setje marquant speakers en ik denk dat ik wel 4 keer met hem terug naar de winkel was geweest omdat ik het telkens binnen 1 week voor elkaar kreeg om die dingen zonder gekkigheid naar de mallemoeren te blazen met een 2 x 15 Watt Akai versterkertje. :')
Sindsdien heb ik oprecht medelijden voor de mensen waar ik spullen van dit merk of soortgelijke kwaliteit zie staan.

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Ben reuze benieuwd :o

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Kan me niet voorstellen dat er een nieuw mengpaneel komt eigenlijk. Nieuwe versie van de CDJ's perhaps?

"Oooh Jeroen!"


Anoniem: 293068

Misschien hoort mijn vraag niet echt thuis in dit topic maar hier ben ik zeker dat er hier mensen zijn die op mijn vraag kunnen antwoorden.

Ik zou graag muziek downloaden via beatport. Maar hoe zit dat met de betaling ? Ik heb gelezen dat dat door gebruik van je credit-card gaat. Maar heb je hier dan speciaal soft- of hardware voor nodig ?

Hoe werkt dat betalen met credit-card op beatport nu eigenlijk ? :?

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Kaap schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 11:44:
Kan me niet voorstellen dat er een nieuw mengpaneel komt eigenlijk. Nieuwe versie van de CDJ's perhaps?
Er zou onderhand een nieuwe CDJ aan moeten komen van ze idd.
Zeker als je kijkt naar de concurrent(en) lopen ze toch wat achter.
Denon, zegt ook zelfs al weer nieuwe producten klaar te hebben staan maar het
blijft een speculatie wat, aangezien ze pas een dijk van een tabletop en een dikke mixer uit hebben gebracht.
(Misschien nieuwe midi controller, of battle mixer ofzo).
Anoniem: 293068 schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 12:00:
Misschien hoort mijn vraag niet echt thuis in dit topic maar hier ben ik zeker dat er hier mensen zijn die op mijn vraag kunnen antwoorden.

Ik zou graag muziek downloaden via beatport. Maar hoe zit dat met de betaling ? Ik heb gelezen dat dat door gebruik van je credit-card gaat. Maar heb je hier dan speciaal soft- of hardware voor nodig ?

Hoe werkt dat betalen met credit-card op beatport nu eigenlijk ? :?
Heb je al eens met een CC betaald op internet? :)
Zoja, dan zou je weten dat daar niet echt software bij komt kijken.
Je voert je gegevens in (CC nummer, rekeninghouder en nog een controlegetal geloof ik) en je bent klaar.
Maar de meeste mensen die ik ken gebruiken paypal voor Beatport.com
Kleine bedragen worden meteen overgeschreven en naderhand gefactureerd op je bankrekening (ongeveer net als bij een CC).

[Voor 63% gewijzigd door Da_maniaC op 05-08-2009 12:19]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • ravenger
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-04-2022
Hehe, als je al eens betaald hebt met CC op internet zou je die vraag niet eens stellen lijkt me ;) Het gaat namelijk overal precies hetzelfde. Voer je gegevens in, en ter controle het controle getal bij betaling et voila.

 • Tsunami
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
@Da_maniaC: hoe zit het eigenlijk met jouw HS5500, gaat die nog de deur uit? :)

Anoniem: 122700

I say: all in one midi-controller! Als ze zo slim zijn bij pio... O-)

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Tsunami schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 13:20:
@Da_maniaC: hoe zit het eigenlijk met jouw HS5500, gaat die nog de deur uit? :)
Yep staat nu te koop
(Aanbieding geld ev. ook voor GoT DJs).
Anoniem: 122700 schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 13:20:
[...]


I say: all in one midi-controller! Als ze zo slim zijn bij pio... O-)
Ik ben erg benieuwd waar ze mee aan komen zetten nu, aangezien ze toch moeten opboxen tegen units als de S3700. (die heeft ook stand-alone CD/USB, MIDI, Audio interface).
Het zou me echter niet verbazen als ze alsnog met een of andere unit uitkomen die lijkt op een CDJ1000 met nieuwe features en een LCD kleurenscherm. (En dat mensen het dan alsnog kopen voor een belachelijke prijs).

[Voor 47% gewijzigd door Da_maniaC op 05-08-2009 13:39]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
Zie nog niet snel een nieuwe tabletop (alhoewel, de concurrenten hebben in het vlaggeschip segment ook veel vooruitgang geboekt). Ook in het lagere segment is pioneer vertegenwoordigd.

Dus ik gok op iets midi (400 is op dat gebied toch wel geflopt), of het dan all-in-one is daar ga ik nog vanaf zien.

Mixer zie ik ook nog niet gebeuren.

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Da_maniaC schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 13:28:
Het zou me echter niet verbazen als ze alsnog met een of andere unit uitkomen die lijkt op een CDJ1000 met nieuwe features en een LCD kleurenscherm. (En dat mensen het dan alsnog kopen voor een belachelijke prijs).
Ja, vet, wil ik hebben :+

Anoniem: 293068

ravenger schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 13:12:
Hehe, als je al eens betaald hebt met CC op internet zou je die vraag niet eens stellen lijkt me ;) Het gaat namelijk overal precies hetzelfde. Voer je gegevens in, en ter controle het controle getal bij betaling et voila.
Dus meer dan wat dingetjes invullen moet je dan niet doen of wat ? :)

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online
Beatport kun je ook via PayPal betalen. Vind ik persoonlijk een stuk prettiger (veiliger) idee dan direct per CC.

 • Erikie
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 16-05 16:46

Erikie

www.erikie.nl

'k heb weer een heerlijk mixje in elkaar gedraaid!!

(minimal / techno / techhouse met lekker veel drums en lange mixes).

list :
espandrillo – kaiserdisco
pujante – nick curly
jungler – victor vera and mijail
mistral – christian smith
cochise – rocha & lewinger
let me hear you go – jesse garcia
la cocina del cabron – lee van dowski & glimpse
rough neck – luna city express
papercut – fm radio gods
filter – ntfo
carrrrramba – paul ritch
my heart – spencer parker
we are all vacume – valentino kanzya
eiszauber – stimming

pm voor linkie, of be creative :)


en idd, beatport, nummers zijn lekker goedkoop (betaal nooit meer dan 3 euro), t enige wat wel is dat als ik naar feestjes ga dat ik veel nummers hoor die waarschijnlijk van beatport zijn gedownload... Toch een beetje jammer dat t zo gecommercialiseerd is (of ik hoor t alleen maar :P)

[Voor 22% gewijzigd door Erikie op 06-08-2009 00:21]

traktor scratch!


Anoniem: 122700

Voor de vakantie naar Zuid-Afrika een mixje gemaakt. :) Ga aankomende maandag weg. _/-\o_

Paribus - Afrikakriebels
1. Talla 2XLC - Dante's peak (Jerome Isma-Ae Remix)
2. Funkagenda - Gornal (Andy Duguid Remix)
3. tyDi and Dennis Sheperd feat. Marcie - Somehow
4. Cosmic Gate feat. Kyler England - Flatline (Kyau vs. Albert Remix)
5. M6 - Paradise lost
6. Mat Zo - The Fractal Universe
7. Skytech - Cardboard box (Estiva Remix)
8. Simone Anes - Children
9. M6 - Opus sectrum
10. Cressida - 6AM (Kyau vs. Albert remix)
11. Oceanlab - On a good day (Daniel Kandi Remix)
12. Lens Flare - Back in Resort (DNS Project Remix)

PM voor download link. ;)

 • Onedayflyer682
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 15:07
Ziet er goed uit die mix! Mijn 'augustus' mix bevat de volgende nummers (ook ter download > PM):

01. The Blizzard & Gaate - Iselilja (Michael Cassette Remix)
02. Chicane - Poppiholla (Original Club Mix)
03. DJ Tatana - Autumn Sun (Original Mix)
04. BT - Rose Of Jericho (BT Album Mix)
05. Above & Beyond Pres. Oceanlab - Lonely Girl (Proff Remix)
06. Dakota - Johnny The Fox (Original Mix)
07. Sander van Doorn Pres. Purple Haza - Bliksem (Original Mix)
08. Lens Flare - Back In Resort (DNS Project Remix)
09. Rank 1 - Symfo (Original Mix)
10. Black Pearl - Java (Kim Svard Remix)
11. Sean Tyas - Seven Weeks (Original Mix)
12. Paul van Dyk ft. Hemstock & Jennings - Nothing But You (Super8 & Tab Remix)
13. Marcus Schössow - From My Heart (Original Mix)
14. Airbase Ft. Floria Ambra - Wonders (Original Mix)
15. Leon Bolier Ft. Floria Ambra - This (Original Mix)
16. Mike Foyle - Sweet Sammy Jane (Original Mix)
17. M6 - Opus Spectrum (Original Mix)
18. Cramp - Blurred (Original Mix)

Dit keer wat meer de nadruk gelegd op het masteren om zo een crispiër sound te krijgen. Hiervoor gebruik gemaakt van de basis versie van iZotop Ozone (http://www.izotope.com/products/audio/ozone/). Meer mensen die dit gebruiken?

Anoniem: 122700

Ken het wel, gebruik het niet. ;)

Hmm, die mix had ook zo van mij kunnen zijn :P Veel platen die ik ook heb! ;)

 • descon
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 05-06 22:26
Kaap schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 20:29:
[...]

Is ook zo, waardeloos ding, maar ik heb gewoon nog geen geld gereserveerd voor monitoren. Ik draai vrij zachtjes en heb dus ook geen behoefte aan monitoren die echt hard kunnen. En er moet ook weinig bass uitkomen i.v.m. onderbuurvrouw. Moet nog es kijken maar ze staan op de planning :)
Je set ziet er nu uit als een luxe BMW met slechte banden en wieldoppen.....ga is rap sparen voor fatsoenlijke speakers ;)

Gewoon zonde als je zulke apparatuur daarop aansluit (kan daar persoonlijk heel slecht tegen). Ook als je minder bass wil is het goede reden om die boombox er uit te gooien :D

[Voor 9% gewijzigd door descon op 06-08-2009 11:50]


 • ravenger
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-04-2022
Erikie schreef op donderdag 06 augustus 2009 @ 00:19:
'k heb weer een heerlijk mixje in elkaar gedraaid!!

(minimal / techno / techhouse met lekker veel drums en lange mixes).

list :
espandrillo – kaiserdisco
pujante – nick curly
jungler – victor vera and mijail
mistral – christian smith
cochise – rocha & lewinger
let me hear you go – jesse garcia
la cocina del cabron – lee van dowski & glimpse
rough neck – luna city express
papercut – fm radio gods
filter – ntfo
carrrrramba – paul ritch
my heart – spencer parker
we are all vacume – valentino kanzya
eiszauber – stimming

pm voor linkie, of be creative :)


en idd, beatport, nummers zijn lekker goedkoop (betaal nooit meer dan 3 euro), t enige wat wel is dat als ik naar feestjes ga dat ik veel nummers hoor die waarschijnlijk van beatport zijn gedownload... Toch een beetje jammer dat t zo gecommercialiseerd is (of ik hoor t alleen maar :P)
Lekkere mix, waarmee maak je dat nu? Mix je het live in elkaar of gebruik je iets als Ableton of Traktor?

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

descon schreef op donderdag 06 augustus 2009 @ 11:49:
[...]


Je set ziet er nu uit als een luxe BMW met slechte banden en wieldoppen.....ga is rap sparen voor fatsoenlijke speakers ;)

Gewoon zonde als je zulke apparatuur daarop aansluit (kan daar persoonlijk heel slecht tegen). Ook als je minder bass wil is het goede reden om die boombox er uit te gooien :D
Al ziet mijn set eruit als een lada op slechts zijn velgen...als ik morgen en maandag weer buiten de deur ga draaien hebben die SL's en die DJM700 bijgedragen aan wat ik daar neerzet in een set. Al had ik het geluidssysteem van Defqon thuis staan dan droeg het nog niet daar aan bij...

"Oooh Jeroen!"


 • Erikie
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 16-05 16:46

Erikie

www.erikie.nl

ravenger schreef op donderdag 06 augustus 2009 @ 17:51:
[...]

Lekkere mix, waarmee maak je dat nu? Mix je het live in elkaar of gebruik je iets als Ableton of Traktor?
Ja live, traktor scratch gewoon met vinyl dus.. echter heb ik nog wel een midi controllertje er aan hangen zodat ik af en toe wat cheesy effecten er doorheen pleur. Wat wel irritant is dat m'n draaitafels stapgevoelig is, schuif ik hem 1 mm dan is het +/-0.08 % en dat ga je helaas horen na 32 / 64 beats.. Dit is de fijnste pitiching die ik uit mn draaitafels krijg helaas (+ wow and flutter) , dus moet ik af en toe wat afremmen of bijsturen. Ik vraag me af of cd spelers nog nauwkeuriger zij n dan die oem draaitafels.

traktor scratch!


 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:13

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Kaap schreef op donderdag 06 augustus 2009 @ 18:06:
[...]

Al ziet mijn set eruit als een lada op slechts zijn velgen...als ik morgen en maandag weer buiten de deur ga draaien hebben die SL's en die DJM700 bijgedragen aan wat ik daar neerzet in een set. Al had ik het geluidssysteem van Defqon thuis staan dan droeg het nog niet daar aan bij...
Goeie studiomonitoren helpen wel degelijk, ook bij het dj mixen thuis. Het hoeft inderdaad niet hard, maar ik gok dat je met een setje degelijke monitoren veel meer detail uit je muziek haalt, waardoor je eerder je mixfouten hoort :)

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Da_maniaC schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 12:15:
[...]


Er zou onderhand een nieuwe CDJ aan moeten komen van ze idd.
Het word een nieuwe CDJ (iets in die trend in ieder geval) en volgens de mensen van Pioneer zou het iets moeten zijn waarbij alles wat er nu is word vervaagd... dat hebben we ze vaker horen zeggen en die producten zijn allemaal geflopt, DVJ-1, DJM-1000, SVJ-1000, MEP-7000 enzovoort.

Het zal dus wel een onwijs mooi product worden wat onwijs veel kan met een gigantisch prijskaartje wat uiteindelijk geen hond aan zal schaffen vanwege dat laatste en dat is de hoge prijs.

Vraag is alleen wanneer ze er mee komen, word het komende week op plasa waar Denon ook alweer het één en ander aan nieuwe producten zal lanceren OF zullen ze dat pas aan het eind van het jaar gaan doen. Hoe langer ze wachten hoe beroerder het voor ze is, zeker in deze tijden waarbij iedereen zoveel mogelijk wil hebben voor zo min mogelijk geld doet Denon het goed qua verkopen en op een product wat heel veel kan maar waar de markt nog niet klaar voor is en wat een mega prijskaartje heeft. Het zal mij dus benieuwen wat er van waar is van hetgeen er door Pioneer medewerkers aan roddels de wereld in word geschopt.

iRacing profiel


 • Ome_Les
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22-06-2021

Ome_Les

«zo niet, dan toch»

Chiron schreef op vrijdag 07 augustus 2009 @ 10:20:
[...]
Het hoeft inderdaad niet hard, maar ik gok dat je met een setje degelijke monitoren veel meer detail uit je muziek haalt, waardoor je eerder je mixfouten hoort :)
+1

...:::everybeat.nl


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Chiron schreef op vrijdag 07 augustus 2009 @ 10:20:
[...]


Goeie studiomonitoren helpen wel degelijk, ook bij het dj mixen thuis. Het hoeft inderdaad niet hard, maar ik gok dat je met een setje degelijke monitoren veel meer detail uit je muziek haalt, waardoor je eerder je mixfouten hoort :)
Das voor mij de enige reden waarom ik monitoren wil. Zodat het geluid mooier is. Ik zit niet meer in een fase dat ik mix- of beatmatchfouten maak. Horen of een plaat middels de platter aangeduwd of afgeremd moet worden om hem echt perfect op de andere plaat te leggen is het enige waar ik me nog bezig hou, en dat hoor ik al prima op deze boombox.

Maar ik heb ook nergens gezegd dat er geen monitoren komen. Ze stonden alleen beneden op mijn lijst. In Mei de DJM700 gekocht en daarmee zijn de monitoren bovenaan de lijst gekomen.

Ik hoef geen discussie te voeren of monitoren beter klinken dan die boombox van me, want die win je. Maar monitoren voegen voor mij behalve lekker geluid, niets toe aan mijn draaikwaliteiten.

"Oooh Jeroen!"


 • Erikie
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 16-05 16:46

Erikie

www.erikie.nl

Kaap schreef op vrijdag 07 augustus 2009 @ 20:15:
[...]
Ik hoef geen discussie te voeren of monitoren beter klinken dan die boombox van me, want die win je. Maar monitoren voegen voor mij behalve lekker geluid, niets toe aan mijn draaikwaliteiten.
da's idd een punt van waarheid. Je staat af en toe voor verschikkelijke monitor boxen in een club dat die boombox van jou 10 x relaxter is om te draaien :) . Ik maak het amper mee trouwens, want ik draai bijna nooit buiten de deur hehe, maar soms zie ik dj's tegen hun monitor box aanschoppen . :P sja, mix dan over je koptelefoon :) die technics voldoet overigens wel erg lekker om alleen over je headset te draaien. (ik draai meestal m'n inmix kanaal naar links of naar rechts voordat ik m dr in knal). ps, in een club waar de monitor boxen zo fucked up hard staan is die technics ook erg usefull. Je merkt wel als je dat ding op hebt je echt niks meer hoort van de rest (ok, een beetje gedreun door je maag of een irritante collega die met een pen tegen je oorschelp aan dreunt :P ). Sorry ik ben een beetje dyslecties vanavond :7 .

Ohja, ik ben weer lekker bezig laatste tijd. Deze keer weer minimal / techno / techhouse, maar iets dieper. dus turn up dah bass. (pm voor linkie or be creative)

communicate - martini bross
the tree dance - tom budden
marrakech - hermanez
straniero - hermanez & ramon tapia
una y nada (vox remix) - kabalu und liebe
where is monday - okain
the playmaker - anthea & alex cellar
dito - audio werner
points - danny fiddo & aftk
hotpants - kabale und liebe
scarlet house - loko
mind / feeling - mark broom vs brothers' vibe
atol - surgeon
ritmo - the junkies

dr zit wel ergens een kansloze spinback in.. en af en toe een te aanwezige dubbele delay. maar dat komt omdat ik me soms gewoon verveel hehe.

ohja, hier nog een keer m'n booth, ik ben er iets te trots op denk ik :

bestaande uit :
2x bst oem draaitafels
2x shure white labels naalden
1x headphone technics dj1200 (?)
2x krk rp6
1x stanton mixer (rm ???)
2x monitor statieven (unknown)
1x emu 49 midi controller / keyboard
1x macbook 2nd revision white
1x traktor scratch
ikea meubels en lijsten
en een nep plant

[Voor 14% gewijzigd door Erikie op 08-08-2009 01:28]

traktor scratch!


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Ziet er netjes uit hoor. :)
Wil je dat ik je op neem in de GoT DJ listing? :P

PS.
HS5500 verkocht. *O*

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Zo vandaag weer even naar de rjshop geweest om m`n laatste deel van mijn dj meubel op te haalen.
Net dus even de rest van mn booth klaargemaakt.
Hij is nu Bijna compleet alleen de pc komt er nog bij.Maar daar heb ik vandaag geen tijd meer voor.

Hier Dus nog weer ff n pic.

Je ziet:

-2x de Denon DN-S1200
-1x Vestax PMC-280
-1x Denon DN HP700 (komt nog wat anders voor in de plaats maar voldoet nu nog goed )
-1x Behringer B2031A Thruth monitoren. (worden nog opgehangen.)
-1x Een Flatscreen ( gaat dienen als monitor voor mijn pc.)

Dit alles hangt en staat op een Glorious mixstation + extention.

hehe gek onnie


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
Bevalt die vestax een beetje?

 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Jazeker Ben de laatste tijd een beetje de effecten unit onder de knie aan het krijgen en zodoende krijg ik al zeer mooie overgangen tussen de songs.Waar ik eerst de simpele effecten gebruikten op de cd spelers
Gebruik ik nu de moeilijkere maar toch beter klinkende effecten unit van de mixer.

Ook bevallen de faders mij erg. Ik vind alleen de crossfader iets te licht reageren.Maar daar ben ik nu zo onderhand wel aan gewend.
Dus al met al een relaxte mixer voor een goede prijs om thuis om te beginnen.

hehe gek onnie


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
hoe lang heb je m al en hoe bevalt de build quality?

 • Risce
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 02-06 10:36
Erikie schreef op zaterdag 08 augustus 2009 @ 01:20:
[...]


[afbeelding]
bestaande uit :
2x bst oem draaitafels
2x shure white labels naalden
1x headphone technics dj1200 (?)
2x krk rp6
1x stanton mixer (rm ???)
2x monitor statieven (unknown)
1x emu 49 midi controller / keyboard
1x macbook 2nd revision white
1x traktor scratch
ikea meubels en lijsten
en een nep plant
Vergeet dat pakje lucky niet. Ik durf te wedden dat als dit ontbreekt, er weinig gemixt wordt ;)

Theorie: Ja. Praktijk...uh. Nee.


 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
CoB schreef op zondag 09 augustus 2009 @ 18:07:
hoe lang heb je m al en hoe bevalt de build quality?
Heb deze setup vanaf eind april al.En het bevalt me tot nu toe echt helemaal perfect :).
( ik zou wel graag 2x de DN-S3700 willen hebben ipv de 2x de 1200 maar daar wacht ik nog ff een of 2 mnd mee)

De kwaliteit van de mixer is goed.De effectenunit kan af en toe ff tegenstribbelen als je de effecten er ingooit
( Het effect knalt er soms te hard in ipv rustig geblend te worden met het draaiende nummer.)
Maar naarmate je langer draait ga je de boel beter kennen en komt het bovenstaande probleem bijna tot niet meer voor.)

En de cdspelers tot nu toe nog niks negatiefs qua quality gevonden.
hij is snel,laad alles goed,degelijk gebouwd,effecten zijn kwalitatief goed,Geen overslaande cd`s en hij leest zo ook als ze redelijk beschadicht zijn.De speler lijkt rommelig maar dit went zeer snel en werkt ook wel aardig inituief.

Enigste nadeelen van de mixer: de te lichte crossfader( wen je wel aan).
En bij de speler de te kleine en te lichte platter.( dit heb ik wel opgelost gekregen.) en ik draai denk ik ook te vaak met een cdj1000mk3 en ben dus aardig verwend :P.

hehe gek onnie


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
heb de s1200 getest maar was er niet enthousiast over

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Na al een aantal keer gedraaid te hebbenop de maandagen in de Hooizolder te westkapelle, mag ik vanavond voor de headliner draaien. En das niemand minder dan Headhunterz. 00:15 beginnen...heb er zo fucking veel zin in!

En heb een intro, woei! Begin hier mee:

"Oooh Jeroen!"


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Topicstarter
Cool :)

Wel jammer dat je nu Fear of Darkness niet kan draaien. >:)
(Die plaat doet echt zoo hard! _/-\o_ ).

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:15

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Da_maniaC schreef op maandag 10 augustus 2009 @ 02:34:
Cool :)

Wel jammer dat je nu Fear of Darkness niet kan draaien. >:)
(Die plaat doet echt zoo hard! _/-\o_ ).
Ik vind dat persoonlijk een ruknummer. En vervelend te draaien, die bass is te sterk aanwezig. Draai niet zo erg veel Headhunterz meestal.

"Oooh Jeroen!"


Anoniem: 297187

Kheb een weekje men 'dj' website online gegooid. Comments zijn altijd welkom en in het filmpje erop kan je ook men 'booth' bezichtigen. Net zoals hierboven ergens moet ik ook op zoek naar nieuwe studiomonitors, maar dit is voor in oktober/november ( geldgebrek ). Waarschijnlijk zal het een setje M-Audio BXA5 worden omdat deze in Engeland maar zo'n 150 pond kosten per setje.

Anoniem: 297187

Anoniem: 297187 schreef op maandag 10 augustus 2009 @ 11:33:
Kheb een weekje men 'dj' website online gegooid. Comments zijn altijd welkom en in het filmpje erop kan je ook men 'booth' bezichtigen. Net zoals hierboven ergens moet ik ook op zoek naar nieuwe studiomonitors, maar dit is voor in oktober/november ( geldgebrek ). Waarschijnlijk zal het een setje M-Audio BXA5 worden omdat deze in Engeland maar zo'n 150 pond kosten per setje.
Misschien handig om de site erbij te vermelden ( domdom ) 8)7

www.auelneides.com

Edit: Het was idd handig als ik die gewoon gebruikt had :+

Nog een bijkomend vraagje, zijn er geintereseerden in een review van de Xone 4d?
Aangezien ik er eentje in men bezit heb en ik zelf niet weet hoeveel mensen geintereseerd zouden zijn hierin dacht ik maar even om eerst te zien hoeveel animo er is :)

[Voor 20% gewijzigd door Anoniem: 297187 op 10-08-2009 14:39]


 • Tsunami
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Misschien handig om de http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/edit.gif-knop te gebruiken 8)7 :)

 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
CoB schreef op zondag 09 augustus 2009 @ 21:26:
heb de s1200 getest maar was er niet enthousiast over
Wat vind jij er niet goed aan of niet fijn werken dan.
Beetje argumentatie is nooit mis :).

hehe gek onnie


 • Erikie
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 16-05 16:46

Erikie

www.erikie.nl

Risce schreef op zondag 09 augustus 2009 @ 19:00:
[...]

Vergeet dat pakje lucky niet. Ik durf te wedden dat als dit ontbreekt, er weinig gemixt wordt ;)
meh.. normaal ligt er nog wat leuks bij :P maarja, m'n moeder controleert zo nu en dan ook m'n site :S. Maar 't is goed als de ts me in de sp zet :) (dj naam : rikstar / erikie , style, minimal, techhouse, techno, latin stuff, blabla)

traktor scratch!


 • CoB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08-2022
tooter schreef op maandag 10 augustus 2009 @ 16:31:
[...]


Wat vind jij er niet goed aan of niet fijn werken dan.
Beetje argumentatie is nooit mis :).
helaas was het showmodel beetje genakt dus zat de platter los, maar leek wel goed te werken als ie het zou doen (kon toch een beetje getest worden).

vond de knoppen niet fijn aanvoelen, laadtijd was lang, schermpje inferieur aan de CDJ 400 (waar ik m vooral mee vergelijk)

maar zou waarschijnlijk de s1200 boven de cdj kiezen omdat die extra 200 euro (of meer zelfs) t echt niet waard is

 • Cartman!
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
CoB schreef op maandag 10 augustus 2009 @ 18:10:
[...]


helaas was het showmodel beetje genakt dus zat de platter los, maar leek wel goed te werken als ie het zou doen (kon toch een beetje getest worden).

vond de knoppen niet fijn aanvoelen, laadtijd was lang, schermpje inferieur aan de CDJ 400 (waar ik m vooral mee vergelijk)

maar zou waarschijnlijk de s1200 boven de cdj kiezen omdat die extra 200 euro (of meer zelfs) t echt niet waard is
Welke firmware zat er op ?(die lost ook veel snelheidsprobs op.)
Denk je er ook aan dat als je de midi mogelijkheden gaat gebruiken je nog beter af bent met een denon.
Want ik hoor van veel mensen dat de midi van een cdj 400 gewoon ronduit een flop is.
En de prijs vind ik hier net als jou echt een grote rol in spelen.


Btw nu we het toch over de prijzen hebben.Denon gooit ze ook omhoog.
Per 1 september gaan de prijzen omhoog voor de DNS1200, DNS3700 en DNX120.

DNS1200 € 504,- Bruto ex. (€ 599,- Advies incl.)
DNS3700 € 907,- Bruto ex. (€ 1079,- Advies incl.)
DNX120 € 285,- Bruto ex. (€ 339,- Advies incl.)

U heeft nog tot 1 september de kans om deze apparatuur voor de oude prijs in te kopen!

Bron:Mennegat Trading BV

Oohja Wat vinden jullie van de nieuwe denon DN-x1700 ??
Op aboutdj een mooie Pijnbanktest.
http://www.aboutdj.nl/rev.../1247-denon-dn-x1700.html

hehe gek onnie

Pagina: 1 2 3 ... 100 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee