• Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03Inleiding

Welkom in het topic van The Legend of Zelda,

In dit topic staat alle informatie met betrekking tot de legende van Zelda. Informatie rondom nieuwe Zelda releases, nieuwsberichten uit Hyrule, brieven uit het koninklijk huis en de noodsignalen van de veldslagen waarin Link de leiding neemt, kortom alles wat je wilt weten over The Legend of Zelda.

Natuurlijk willen we topic waarin lekker gediscussieerd kan worden over Zelda. Daarom graag de mededeling om je te gedragen volgens de FAQ, zoals bekend op hier GoT, zodat we geen problemen mogen ondervinden met of onderling users.

Veel plezier in het topic!
https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg

InhoudsopgaveVerhaal van de legende van Zelda
Lijst met Zelda games
Oorsprong van Zelda
Zelda in een andere vorm


https://tweakers.net/ext/f/MtiDtfDf5ZR8QF42ndahSWJM/full.jpg

Verhaal van de legende van Zelda

Door de verschillende Zelda games, die verschenen zijn, zijn er verschillende verhalen in omloop,. Hierdoor wordt het oorspronkelijke verhaal soms weleens vergeten. Toch is het oorspronkelijke verhaal best belangrijk in de gehele Zelda franchise. Het oorspronkelijke verhaal vormt namelijk de basis voor iedere Zelda game.
Heel, heel lang geleden was er in de wereld een tijd van chaos.

In deze chaos leefde in het kleine koninkrijk Hyrule een legende voort. Deze legende van de "Triforce", grote gouden driehoeken met enorme magische krachten, werd doorverteld van generatie op generatie. Op een dag viel een vijandig leger dit vreedzame koninkrijk binnen en stalen zij de "Triforce van de macht". Dit wrede leger werd geleid door Ganon, de machtige prins der duisternis die de wereld wilde overheersen met zijn kwade macht.

Uit angst voor de macht van Ganon deelde Zelda, prinses van het koninkrijk, de "Triforce van de wijsheid" in acht kleine stukjes en verborg deze op verschillende plaatsen in het koninkrijk, zo ver mogelijk van Ganon vandaan. Tegelijkertijd gaf ze haar trouwste dienstmeisje, Impa, de opdracht stiekem te ontsnappen en iemand te zoeken die genoeg moed had Ganon uit te dagen.
Toen Ganon dit alles hoorde werd hij verschrikkelijk kwaad, sloot de prinses op en stuurde hij zijn mannen er op uit Impa te gaan zoeken.

Impa vluchtte over de heuvels en door de bossen, rennend voor haar leven. Toen ze niet meer verder kon omdat ze helemaal uitgeput was, werd ze ook nog bijna gevangen genomen door de mannen van Ganon. Wat moest ze doen?...... Maar wat gebeurde er nu? Uit het bos kwam ineens een stoere flinke jongen, die Ganon's mannen verdreef en Impa redde van de dood. Deze jongen heette Link. Hij was een jonge avonturier en tijdens een van zijn zwerftochten was hij Impa tegengekomen die bijna gevangen was door de mannen van Ganon.

Impa vertelde Link het verhaal van prinses Zelda en de slechte Ganon. Link beloofde direkt dat hij Zelda en Impa zou helpen, maar Ganon was een wrede tegenstander. Link's opdracht bestond hieruit dat hij alle acht delen van de gebroken Triforce moest zoeken en deze weer tot een Triforce moest maken. Als hem dat niet lukt, is het onmogelijk voor hem om Ganon te verslaan in de "Death Mountain" waar Ganon leeft.
Kan Link Ganon echt verslaan en kan hij prinses Zelda redden?

Alleen jij kunt hem daarbij helpen. Veel succes. Gebruik de Triforce verstandig.

BRON: Handleiding 'The Legend of Zelda' - NES
Toch is het verhaal wel iets uitgebreider dan wat hierboven beschreven is en zit het verhaal zelfs ietswat ingewikkeld in elkaar. Om dat beter te begrijpen, zul je alle Zelda games moeten spelen en verdiepen in het achterliggende verhaal. Want alles bij elkaar vormt namelijk 1 groot verhaal (of mischien meer dan 1).


https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg

Zelda games

Een legende in verhaal en een legende in de gameindustrie. De Zelda game-reeks bestaat uit vele titels waarvan het grootste gedeelte uitgekomen is op Nintendo's eigen consoles. Hieronder staan ze op een rijtje.


The Legend of Zelda
Screenshot:


Screenshot BS versie:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 21 februari 1986
Er werden meer dan 6,5 miljoen exemplaren verkocht.

Console: NES

Bijzonderheden: De allereerste Zelda zorgde voor veel opschudding in de game wereld. Het had als een van de eerste games ter wereld een revolutionare bird view graphics. Daarnaast kon je jouw progress ook opslaan op de cartridge in plaats van een wachtwoord om verder te kunnen spelen wat kenmerkend was voor die tijd.
Deze Zelda is ook uitgebracht als remake voor Satellaview uitbreiding met verbeterde graphics voor de Super Famicom (japanse SNES) onder de naam BS Zelda no Densetsu.

Het spel kan gedownload worden in het Wii Winkelkanaal voor 500 Wii points

Het verhaal achter deze Zelda game kun je lezen in deze topicstart in de paragraaf "Verhaal van de legende van Zelda".

Zelda II: The Adventure of Link
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 14 januari 1987
De game ging 4,4 miljoen keer over de toonbank.

Console: Nintendo Entertainment System (NES)

Bijzonderheden: Deze tweede Zelda game combineerde bird view graphics met sidescrolling graphics. Ook kon Link ervaringspunten verzamelen door monsters te doden. Het spel werd uitgebracht in een goudkleurige cartridge in plaats van de gebruikelijke grijze cartridge.

Het spel kan gedownload worden in het Wii Winkelkanaal voor 500 Wii points.The Legend of Zelda: A Link to the Past
Screenshot:


Screenshot BS versie:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 21 november 1991
De game werd 4,6 miljoen keer in huis gehaald.

Console: Super Nintendo Entertainment System (SNES)

Bijzonderheden: Een nieuwe console, dus een nieuwe Zelda. Zo moet Nintendo gedacht hebben toen ze misschien wel de beste Zelda ooit ontwikkelden. Net als in Zelda I werd het bird view weer teruggebracht op een 3/4 topdown view, waardoor het beeld ruimtelijker werd. Uniek in deze Zelda was het concept van twee werelden (Hyrule en de Dark World) die parallel aan elkaar gekoppeld waren door middel van portals.
De game is later opnieuw uitgebracht voor de Gameboy Advance samen met The Four Swords op een spelcassette. Ook deze game is uitgekomen voor de Satellaview uitbreiding voor de Super Famicom onder de naam BS Zelda no Densetsu Kodai no Sekiban.

De game is nu verkrijgbaar via het Wii Winkelkanaal en kost 800 Wii Points.

The Legend of Zelda: Link's Awakening (DX)
Screenshot origineel:


Screenshot DX versie:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 6 juni 1993. DX kwam uit in oktober 1998
De game werd 6 miljoen keer verkocht, waarvan 2,2 miljoen de DX exemplaren waren.

Console: Gameboy (GB) / Gameboy Color (GBC)

Bijzonderheden: Na 4 jaar na de release van de Gameboy mogen gamers eindelijk ook van Zelda op hun handheld genieten. Het tevens ook het eerste Zelda spel dat zich niet in Hyrule afspeeld en tegelijkertijd ook het bestaan van prinses Zelda uitsluit in de game. Dit maal moet Link een raadsel oplossen op het eiland Koholint, waar hij na een hevige storm op zee terecht is gekomen.
Na 6 jaar van de release van deze titel is er ook een kleurenversie uitgebracht onder de naam Zelda: Link's Awakening DX voor de Gameboy Color. Daarmee was het een van de Deluxe titels die NIntendo rond 1998/'99 heeft uitgebracht.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Screenshot origineel:


Screenshot
Master Quest:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 21 november 1998
Er werden 7,6 miljoen exemplaren van de game verkocht.

Console: Nintendo 64 (N64)

Bijzonderheden: Deze vijfde Zelda uit de reeks, ook wel Zelda 64 genoemd, mag er wel wezen, aldus groter gamesites en fans. Het werd niet alleen de beste game van zijn jaar, maar tevens werd deze Zelda verkozen tot beste titel van Nintendo. En wat nog veel leuker is; Het werd verkozen tot de beste gametitel allertijden door o.a. IGN en vele andere gamesites en -magazines!
Het was de eerste 3D Zelda game en speelde zich af in Hyrule, de wereld waar de originele Zelda ook mee begon. Ook zien we bij deze Zelda de terugkeer van de goudkleurige cartridg. Deze goudkleurige cartridge zat in de collector edition voor degene die de game hadden gepreordered.
De game is daarna nog een keer uitgekomen als The Legend of Zelda: Ocarina of Time - Master Quest, ook wel Ura Zelda (development titel) genoemd. Daarna is de game nog eens gebundeld in de verkoop gegaan in de The Legend of Zelda: The Wind Waker Collector Edition op de Gamecube. De game verscheen tevens op de iQue Player en als Virtual Console titel op de Nintendo Wii's Winkelkanaal voor 1000 Wii Points.

The Legend of Zelda: Majora's Mask
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 21 november 2000
Er werden 3,3 miljoen exemplaren van de game verkocht.

Console: Nintendo 64 (N64)

Bijzonderheden: De tweede 3D Zelda in de reeks die in Japan de naam Zelda Gaiden gekregen heeft. Ditmaal speelt tijd een grote rol in de game. Je hebt namelijk maar 72 "hyrule"-uren (oftewel 72 minuten) de tijd om de eindbaas, The Skullkid, te verslaan. Natuurlijk moet als Link uitvogelen om deze tijd te verlengen. Een ander belangrijk element in het spel zijn maskers. Link kan deze maskers gebruiken om speciale vaardigen te bemachtigen.
De game is ook ietswat duisterder gemaakt, in tegenstelling tot de vorige Zelda games, door de muziek en sfeer die hangt in Termina, het gebied waar jij je deze Zelda in bevindt.
Zelda Majora's Mask is te downloaden in het Wii Winkelkanaal voor 1000 Wii Points.The Legend of Zelda: Oracles of Ages / Seasons
Screenshot:


Ages:
https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg

Seasons:
https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 27 februari 2001
Er werden van beide versies bij elkaar 4 miljoen exemplaren verkocht.

Console: Gameboy Color (GBC)

Bijzonderheden: Het plan was om drie spellen uit te brengen, maar Miyamoto, de Zelda bedenker van Nintendo, vond dit geen goed plan. En dus bleef het bij twee games. Oracle of Ages, welke in Labrynna afspeelt, en Oracle of Seasons, in Holodrum, zijn twee aparte verhalen welke heel erg op elkaar lijken. Het is zelfs zo dat men die beide versies heeft het complete verhaal kan onthullen door middel van een password van het ene spel te gebruiken in de andere. Een totaal nieuw concept wat ontwikkelaar Flagship (Capcom) onder toezicht van Miyamoto heeft ontwikkeld.
Ook qua gameplay zitten er een paar verschillen. Waar het Seasons meer draait om actie, is Ages meer gebaseerd op puzzelen.

The Legend of Zelda: A Link to the Past / Four Swords
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
Release: 2 december 2002
Het spel was goed voor 1,8 miljoen verkochte exemplaren.

Console: Gameboy Advance (GBA)

Bijzonderheden: Twee games op 1 cartridge kreeg bij de aankoop van deze Zelda. De eerste game kennen we al, namelijk The Legend of Zelda: A Link to the Past. Nu geport naar de Gameboy Advance. Daarnaast zat er ook nog The Legend of Zelda: The Four Swords bij. Het speciale hieraan is dat dit de echte eerste multiplayer Zelda game was. Je kon namelijk met 4 spelers dit spel spelen en iedereen speelde dan met zijn Link met een eigen kleur.
Deze game is ook nodig als multiplayer wilt spelen The Legend of Zelda: The Four Swords Adventures op de GameCube wilt spelen, evenals de speciale singleplayer campaign die het spel samen met de gamecube versie deelt.

The Legend of Zelda: The Wind Waker
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 13 december 2002
Deze game ging 3 miljoen keer over de toonbank.

Console: Gamecube (GC)

Bijzonderheden: Een afschuwelijke Zelda game volgens sommige, een sublieme Zelda game volgens anderen. De meningen waren nog nooit zo erg verdeeld over een Zelda game. Veel gamers waren erg teleurgesteld toen ze niet de realistische Zelda zagen, zoals Nintendo op de SpaceWorld 2000 in een demo filmpje liet zien, maar een cellshaded Zelda game.
Door dit nieuwe uiterlijk kon Nintendo echter wel nieuwe spelelementen toevoegen. O.a. Link's ogen werden namelijk erg belangrijk in de game. Je kon hierdoor expressies uitlezen van Link's gezicht. Op die manier wist je in wat voor kamer je bevond, moest vechten of lagen er schatten...The Legend of Zelda: The Four Swords Adventures
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpghttps://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 18 maart 2004
Als minst verkochte Zelda werd deze 250.000 keer verkocht.

Console: Gamecube (GC)

Bijzonderheden: The Legend of Zelda: The Four Swords Adventures is de gamecube variant van deze multiplayer Zelda. Het gebruikt hetzelfde principe zoals we gezien hebben bij The Legend of Zelda: The Four Swords op de GBA. Het spel bevat 2 speelmodes. Het hoofdavontuur en een Last-Man-Standing game. Voor multiplayer heb je de GBA nodig om met meerdere spelers te kunnen spelen. Japan had echter nog een derde speelmode waarbij je op zoek moet gaan piraten.
Grafisch gezien heeft deze de graphics geleend van A Link to the Past met verbeterde grafische effecten zoals schaduw van wolken en mist.

The Legend of Zelda: The Minish Cap
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 4 november 2004

Console: Gameboy Advance

Bijzonderheden: Het derde spel dat over de legende van de Four Swords gaat, is de Minish Cap. De game is gerankeerd als 20ste beste game voor Gamebot Advance door IGN.
Link draagt in de Minish Cap een pratende muts met de naam Ezlo. Met deze muts kan link zich verkleinen tot het formaat van de Picori, kleine kabouters die ook in Hyrule leven. Ook kan Link speciale stenen, genaamd Kinstones, verzamelen om hiermee speciale voorwerpen te kunnen vrijspelen.

The Legend of Zelda: The Twilight Princess
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 19 november 2006
Er werden tot nu toe 5,8 miljoen exemplaren verkocht en still going.

Console: Gamecube en Wii

Bijzonderheden: Nintendo had iets goed te maken met de 'fout' die ze gemaakt hadden met de Wind Waker. Met de Twilight Princess hebben een realistische anime style ontwikkeld waarmee gamers eindelijk weer waardige Zelda game hadden. De twee versies hebben ook nog verschillen. De Wii versie heeft namelijk een gespiegelde versie van de speelwereld ten opzichte van de Gamecube versie. Hier mee kon Nintendo ook een rechtshandige Link implementeren om de Wii Remote controller natuurlijker te laten aanvoelen.
De parallelle wereld is weer terug en dit maal in de vorm van de Twilight Realm, een duistere versie van Hyrule. Als link eenmaal deze wereld betreed, dan veranderd ie in Wolf Link. Met Midna als reisgenoot moeten samen duistere kwaad van de Twilight Realm zien te verslaan.

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/cq83AHjST4L2wEsABWOXpvlc/full.jpg
Release: 23 juni 2007
Dit spel is zo goed dat er nu al 4,8 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Console: Nintendo DS

Bijzonderheden: De Zelda game van de Nintendo DS gebruikt dezelfde verhaallijn als die van The Wind Waker. Dit betekent voor Link dat ie veel moet varen samen met kapitein Lineback. Je bestuurd Link met je stylus van de DS en hiermee heeft Nintendo ook leuke puzzels ontwikkeld. Zo kun je bijvoorbeeld de zweefroute tekenen van een boomerang om zo een schakelaar achter een muurtje te kunnen bereiken waar je anders niet bij had kunnen komen.
Met de twee schermen van de DS heb je naast het speelscherm (onder) ook een kaart ter beschikking (boven). Hierop kun je aantekeningen maken om o.a. aanwijzingen te kunnen bewaren. Met de microfoon van de DS kun je door erin te blazen o.a. kaarsjes uitblazen.Legend of Zelda: Spirit Tracks
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
Release: 11 december 2009

Console: Nintendo DS

Bijzonderheden: Deze Zelda game voor de Nintendo DS gebruikt dezelfde speelprincipe zoals die bekend is in Legend of Zelda: Phantom Hourglass uit 2007. Het vernieuwende aan deze game is dat Link geen stoomboot mag besturen, maar stoomlocomotief. Het is dat ook niet gek dat deze de verhaallijn van Phantom Hourglass verder gaat verlengen. Wel worden enkele nieuwe items, die nog niet eerder gebruikt zijn in een Zelda game, toegevoegd.


The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Screenshot origineel:

https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
Release: 16 juni 2011

Console: Nintendo 3DS

Bijzonderheden: Het is de eerste Zelda game van de Nintendo 3DS, de eerste handheld console die het nieuwe 3D ondersteunt zonder hierbij een 3D-bril te gebruiken.
Het is een remake van welbekende Ocarina of Time van de N64. Dit keer beloofd Nintendo de kleine narigheden uit de n64 versie te zullen verbeteren zodat het spel nog beter zal zijn. Een voorbeeld van een van die veranderingen is dat met de touchscreen van de 3DS het mogelijk wordt om de interface beter bruikbaar te maken waardoor bijv. de ellende van de Water Temple met die iron boots verdwenen zijn.

Legend of Zelda: Skyward Sword
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
Release: 18 november 2011

Console: Nintendo Wii

Bijzonderheden: Het spel zal speelbaar zijn met Nintendo's Wii Remote met Motion Plus waardoor je zeer precieze bewegingen kan maken met je zwaard en andere wapens die beschikbaar zijn in het spel Dit betekent dat het spel veel op combat gericht zal zijn. Het grafische stijltje, een semi-cartoony maar duistere tintje, moet een realistische sfeer brengen.
Het verhaal gaat dat Link met Zelda in de lucht leeft. Na een ritje op zijn vogel met Zelda komt hij erachter dat de wereld beneden de wolken bedreigd wordt door een kwade Lord Ghirahim.

Legend of Zelda - A Link Between Worlds
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
Release: november 2013

Console: Nintendo 3DS

Bijzonderheden: Het spel gaat verder waar A Link to the Past eindigde en speelt dus ook af in hetzelfde Hyrule. De nieuwe feature van deze Zelda game is dat je jezelf tot een levende muurschildering kan omtoveren waardoor letterlijk op de muur kan lopen en op die manier nieuwe plekken kan bereiken. Daarnaast is ook de keuze in welke volgorde je de dungeons doet ook helemaal aan jou.

Legend of Zelda: Breath of the Wild
Screenshot:


https://tweakers.net/ext/f/xhaQrEtqRyKBK6H9efEUgSPR/full.jpg
Release: 3 maart 2017

Console: Nintendo Wii U & Nintendo Switch

Bijzonderheden: Dit spel heeft de grootste spelwereld van alle Zelda games. Bijzonder is dat in tegenstelling tot alle voorgaande Zelda games deze game heel anders werkt. Je verzameld geen items meer via de dungeons, maar in plaats daarvan pik je ze bijvoorbeeld van de vijanden die je verslagen hebt. Hierdoor heeft Link een uitgebreid inventory om allerlei spullen mee te kunnen nemen. Je speelt dit spel letterlijk op de manier zoals jij dit wilt.

https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg

Oorsprong van Zelda

The Legend of Zelda, de eerste game in de gelijknamige reeks, werd in 1986 uitgebracht voor de Nintendo Entertainment System (NES). De game werd bedacht door de beroemde game-ontwerper Shigeru Miyamoto, die ook verantwoordelijk was voor andere Nintendo-klassiekers zoals Mario en Donkey Kong.

Miyamoto haalde inspiratie uit zijn jeugdervaringen in het Japanse platteland, waar hij vaak op avontuur ging en grotten en bossen verkende. Hij wilde een game maken waarin spelers konden rondzwerven in een uitgestrekte wereld, met geheimen om te ontdekken en puzzels om op te lossen.

Het idee voor het personage Link, de held van de game, kwam voort uit Miyamoto's liefde voor westerse fantasy-verhalen (zoals bijv. Peter Pan) en middeleeuwse legendes. Het personage Zelda, naar wie de game is vernoemd, werd vernoemd naar de vrouw van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald, Zelda Fitzgerald.

De gameplay van Zelda was uniek voor zijn tijd, met een open wereld die de spelers vrij liet om te verkennen en te ontdekken. Spelers moesten verschillende kerker-achtige gebieden doorkruisen, waar ze vijanden moesten verslaan en puzzels moesten oplossen om verder te komen. De game introduceerde ook een inventaris-systeem waarmee spelers verschillende wapens en items konden verzamelen en gebruiken om obstakels te overwinnen.

De eerste Zelda-game was een groot succes en wordt beschouwd als een mijlpaal in de geschiedenis van videogames. Het legde de basis voor de hele Zelda-franchise, die nog steeds populair is bij gamers over de hele wereld.Meer info: Take a look behind-the-scenes with design documents from The Legend of Zelda!

https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg

Zelda in een andere vorm

Zelda kwam niet alleen voor als spel. Er waren ook genoeg andere media die het Zelda verhaal mochten gebruiken van Nintendo. Hieronder staan ze op een rij:


Tekenfilms
 • Super Mario Bros. Super Show
  TV serie geproduceerd door Viacom. Iedere vrijdag werd de Mario tekenfilm aflevering vervangen door een aflevering van mini-animatieserie van Zelda, welke bestond uit 13 afleveringen en waren gebaseerd op het verhaal van de eerste NES game van de spelreeks.
 • Captain N: The Game Master
  Zelda en Link kwamen ook voor in een aantal afleveringen van Captain N: The Game Master in het tweede seizoen van de serie. Deze tekenfilmserie gebruikte bekende spellen van Nintendo's NES als onderwerp van de tekenfilm.


Strips en Manga
 • Nintendo Comics System
  De Nintendo Comics System is een verzameling stripverhalen gebaseerd op spellen van Nintendo. De verzameling is uitgebracht door Valiant Comics. De Zelda games die omgetoverd zijn tot stripverhaal zijn:
  A Link to the Past, Link's Awakening, Ocarina of Time, Majora's Mask, de Oracle series, The Wind Waker, Four Swords Adventures, The Minish Cap en de Phantom Hourglass. In getallen zijn dit 21 Zelda strips bestaande uit korte verhalen en langere verhalen.

CD-i Games

Toen Philips in 1991 het CD-i systeem uitbracht, heeft Nintendo en Philips in een samenwerking 3 Zelda titels op het Compact Disc Interactive systeem gelanceerd. De titels zijn:
 • Link: The Faces of Evil
  Link moet hierin Ganon opzoeken en verslaan om prinses Zelda te redden om op die manier de 'Hero of Koridai' te worden in dit sidescrolling avontuur. Tijdens dit avontuur wordt Link vergezeld door de magiër Gwonam (of Squadala Man, zoals sommige fans hem noemen).
 • Zelda: The Wand of Gamelon
  Link en de koning van Gamelon zijn gevangen genomen door Ganon. Het is aan prinses Zelda om de twee te redden uit hun benarde positie. Met de landkaart van Impa en gewapend met een zwaard en schild is ze de heldin van dit tweedimensionaal avontuur.
 • Zelda's Adventure
  Waar de eerste twee games werden ontwikkeld door Animation Magic, werd de derde CD-i game ontwikkeld door Viridis.
  Alweer neem je de controle over prinses Zelda in een dit keer topdown game. Ze moet de zeven underwereld kerkers door om het land Tolemac een glansende toekomst te bieden.


LCD games

Nog voordat Nintendo de NES had uitgebracht, had Nintendo al kleine elektronische spelletjes. Deze heetten Game&Watch was gereleased in 1980 is ongeveer 11 jaar op de markt geweest. Deze spelletjes waren ontwikkeld naar het idee van Gunpei Yokoi, de man die ook de Gameboy ontworpen heeft.
Er zijn twee Zelda Game&Watch spelletjes uitgekomen.

 • Zelda Game&Watch
  De door Nelsonic ontwikkelde Zelda Game&Watch had 1 schermpje waarop alles gebeurde. Het spelletje was gebaseerd op de NES titel The Legend of Zelda.
 • Zelda Game&Watch (2)
  In tegenstelling tot de eerste Zelda Game&Watch had deze twee schermpjes waarop alle actie te zien was. Het behield wel dezelfde naam als het eerste spelletje. Het spelletje was gebaseerd op de NES titel Adventures of Link.
  Het spelletje is in 1998 door Toymax opnieuw uitgebracht op hun Mini Classic serie. In 2002 kwam het spelletje nogmaals uit als een vrij te spelen extra in de GBA titel Game & Watch Gallery 4.

Niet-uitgekomen Zelda games

Zoals bij vrijwel iedere spelontwikkelaar gebeurd zijn er altijd spellen die de consumentl niet halen. Deze games vaak om wat voor reden dan ook niet geschikt om verder te ontwikkelen tot een eindproduct. Zo zijn er ook een aantal Zelda games die dit lot hebben moeten ondergaan. Hieronder staan ze genoemd:
 • The Legend of Zelda: Mystical Seed of Courage
  Tijdens de ontwikkeling van Oracles of Ages/Seasons had Capcom drie spellen in de planning staan. Deze drie zouden dan samen de The Legend of Zelda: The Triforce series vormen. Ieder Triforce deel zou een game krijgen, namelijk Mystical Seed of Power (kennen we nu als Oracle of Seasons), Mystical Seed of Wisdom (kennen we nu als Oracle of Ages), en Mystical Seed of Courage. Die laatste is, omdat Miyamote vond dat drie Zelda games in een keer te verwarrend zou zijn voor de speler, om die reden geschrapt.
 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time Ura
  Nintendo was na Ocarina of Time bezig om het spel te vernieuwen met moeilijkere dungeons om het voor de spelers nog spannender te maken. Nadat de verkopen hiervan in Japan zeer slecht zijn verlopen besloot Nintendo de verkopen buiten Japan niet door te laten gaan. Later is het spel verder vernieuwd en, gebundeld met het nieuwe The Wind Waker, alsnog uitgekomen onder de naam The Legend of Zelda: Ocarina of Time Master Quest.

Games gebaseerd op Zelda
 • Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland
  Dit spel gemaakt voor de Nintendo DS door de ontwikkelaar Vanpool speelt de volwassen elf Tingle de hoofdrol. Tingle kwamen we als eerste tegen in het spel The Legend of Zelda - Majora's Mask als kaartverkoper. Het spel begint als Tingle door Uncle Rupee een leven in Rupeeland krijgt aangeboden. Echter moet Tingle daar wel wat voor doen, namelijk Rupees verzamelen. Het is aan de speler om de verschillende manieren om aan Rupees te komen te gebruiken om de pond naast Tingles huis met Rupees te vullen.
 • Tingle's Balloon Fight DS
  De Zelda/Tingle versie van de NES game Balloon Fight. Het spel wel enkel beschikbaar voor japanse leden van Club Nintendo.
 • Link's Crossbow Training
  De Zelda variant van een shooting gallery game. Het spel is uitgekomen op de Nintendo Wii en wordt geleverd met Wii Zapper, een geweer waar je jouw Wii remote en nunchuck in moet stoppen. Tevens brengt dit spel een nieuw wapen in het Land Hyrule, namelijk de kruisboog zoals de titel van het spel al doet vermoeden.


Zelda in andere games
 • Super Smash Bros. (N64)
  Een vechtspel met Nintendo characters. Natuurlijk mocht Link ook uitmaken van deze bijelkaar geraapte strijdhelden.
 • Super Smash Bros. Melee(GC)
  Opnieuw werd Link uitgenodigd om weer te doen met vechten met zijn Nintendo vrienden. Dit maal nam hij ook Princes Zelda, jonge Link en Ganondorf mee.
 • Super Smash Bros. Brawl(Wii)
  Wederom mochten de helden en slechterik uit Hyrule, dit maal in het uiterlijk dat ze gekregen hebben in Twilight Princess, meedoen in de vele stadiums om te vechten tegen bekende en nieuwe vrienden. Enkel jonge Link moest thuisblijven in Hyrule om plaats te maken voor Toon Link.
 • Soul Caliber II (GC)
  In deze tweede Soul Calibur besloot Namco elke console versie een eigen unieke character te geven. Zo kreeg de Gamcube versie Link als unieke vechter. De PS2 versie moest het doen met Tekken's Heihachi en de Xbox versie met Spawn bekend van de gelijknamige stripfiguur.
 • WarioWare: Smooth Moves (Wii)
  Het spel bevatte verschillende minigames met een Zelda thema.
 • WarioWare, Inc.: Mega Microgame$! (GBA)
  Ook hierin zaten minigames waarin het Zelda thema is opgenomen.
 • Game Boy Camera (gouden versie)
  Een speciale versie van de Gameboy Camera. Als extra kon hiermee foto's bewerken met items en characters uit Ocarina of Time.

Zelda parodieën
 • The Powerpuff Girls
  Een van de episodes van The Powerpuff Girls speelt de Burgemeester een videogame wat sterk lijkt op Zelda.
 • Robot Chicken
  De rode draad van een van de episode uit het derde seizoen van de serie gebruikt elementen uit het Zelda verhaal, zoals meerdere Link's, rupees en het redden van Princess Zelda.
 • Final Fantasy (NES)
  In Elf Village is een grafsteen met de tekst "Here lies Link".
 • Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
  Link ligt in bed in de Rose Town Inn. Een interactie met Link geeft je het geluid hetzelfde als Zelda's puzzel compleet geluidje.
 • Ōkami
  Hideki Kamiya, hoofd team van Ōkami, zegt enorm geïnspireerd te zijn door het Zelda verhaal voor zijn game.
 • Dark Sector
  De ontwikkelaars van Dark Sector zouden eveneens geïnspireerd te zijn door het Zelda verhaal. De game zou zelf dezelfde opzet hebben als de Zelda games.
 • Donkey Kong Country 3
 • Animal Crossing
 • World of Warcraft
  In WoW heb je een NPC met de naam Linken welke in regio Un'Goro Crater te vinden is. Verschillende quests van hem zijn in het thema van Zelda. Zo moet je bijvoorbeeld een foto van Princess Zelda zoeken. Verder moet je zoeken of krijg je nog een verschillende items die met Zelda te maken hebben. Verder is er nog een beest wat de naam Dadanga, een afleiding van Dodongo (een monster/eindbaas uit Zelda), en heb je nog vijand met de naam Miblin, wat natuurlijk een referentie is naar de Moblins, vijanden van Link.

https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpghttps://tweakers.net/ext/f/Tyr7cBepdypRFBV31bUShtiE/full.jpg

[Voor 255% gewijzigd door Zeror op 16-04-2023 01:16]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Tears of the Kingdom info

Deze post zal verschillende informatie, links naar guides & tips etc.. bevatten.

Heb je al wat handige TotK tips, links, etc om te delen met ons, stuur Zeror ff een DM. Dan neemt ie het op het deze post.

LET WEL OP, WANT SOMMIGE INFORMATIE EN LINKS BEVATTEN MOGELIJK SPOILERS. GEBRUIKEN OP EIGEN RISICO!!!!
https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg

Handige links

Hierzo een hoop handige linkjes voor je je avontuur in het nieuwe Hyrule van Tears of the Kingdoms.
https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg


Video's


First look teaser
E3 2021 teaser
Trailer #1
Trailer #2
Trailer #3
Gameplay trailer


https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg


F.A.Q.

Wat is de releasedatum van de game?
Vrijdag 12 mei 2023

Meer vragen coming soon...

https://tweakers.net/ext/f/kBksHKkJOnDnPDOEYOASMMP8/full.jpg


https://tweakers.net/ext/f/Tyr7cBepdypRFBV31bUShtiE/full.jpg

[Voor 255% gewijzigd door Zeror op 16-04-2023 01:32]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • RetroTycoon
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 20:45
Ik krijg hopelijk de Wii-versie morgen, enerzijds voor de game anderzijds voor het HBC :)
Wat een toeval is deze ts :p

 • Onbekend
 • Registratie: Juni 2005
 • Nu online
Interessante topicstart met veel informatie. :)
Zelf heb ik alleen A link to the past op de SNES een aantal keer uitgespeeld, maar nog nooit de andere versies geprobeerd.....

Speel ook Airplane Manager en Repeat


 • Dr. Horrible
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 31-05 13:16
Erg mooie Topicstart! Ik ben met Zelda begonnen op de Gamecube. Ik heb The WindWaker en The Twilight Princess uitgespeeld. De portable versie wist me altijd minder te boeien. Het blijft wel een erg goede game serie, ik ben benieuwd naar de nieuwe op de Wii!

 • rajackar
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 01-06 22:29

rajackar

Blood Minister

Wauw!

Hulde voor de TS!!
Eindelijk een eigenlijk zelda topic. Ben eigenlijk al fan van de serie sinds de NES. helaas duurde het nog tot de SNES voordat ik eindelijk een zelda game rustig zelf kon uitspelen. Sinds die tijd moet ik eigenlijk alles hebben :) Favoriet is onorigineel Ocarina of time

Shrouded by night, but with steady stride. Colored by blood, but always clear of mind. - AMD 5900X - MSI RTX 4090 Suprim X - PS5


 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Mooie TS!
Dit is m'n eerste kennismaking met Zelda (of eigenlijk Link), maar bevalt tot nu toe uitstekend. Als het zo leuk blijft pak ik misschien The Ocarina of Time ook nog wel 's op in de Virtual Console ...

Zit nu voor de deur van de eindbaas in de Goron Mines moed te verzamelen, maar realiseer me dat ik het Kompas niet heb. Toch ergens een kamertje overgeslagen ... twijfel of ik terug zal wandelen.

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 31-05 15:05

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Werkelijk schitterende topicstart, hulde! Ben zelf een wat latere fan, eigenlijk vooral pas sinds the twilight princess. Is er een van de oudere titels die het absoluut waard is om die nog eens te spelen zelfs nu nog?

 • Dr. Horrible
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 31-05 13:16
Ik vond de eerdere zelda's iets minder omdat het heel anders speelt. Als je een oudere Zelda gaat spelen zou ik de Ocarina of Time gaan spelen.

 • Slashdotter
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

 • TimVK
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 29-12-2017
Nice TS.
Zou toch ook Zelda Twilight Princess eens moeten gaan halen en weet hem ergens staan voor een deftige prijs (46,90 euro) maar ben nog met enkele andere spellen bezig en wou er even geen meer kopen om de massa "te spelen" niet te groot te maken ;-) Maar het komt zeker nog wel eens in mijn collectie.

--TimVK-->Puzzel Alarm versie 1.0 SE Xperia X10 White -> EDPnet Mobile == HTC Magic 32A -> Mobi* == SE G900i == SE K750i


Anoniem: 104593

De mooiste topic start van GOT _/-\o_

En net op tijd voor de 2009 release van de volgende Zelda :P

 • Anoniem: 84457
 • Registratie: Mei 2003
 • Niet online
Goner schreef op vrijdag 20 februari 2009 @ 08:57:
Mooie TS!
Dit is m'n eerste kennismaking met Zelda (of eigenlijk Link), maar bevalt tot nu toe uitstekend. Als het zo leuk blijft pak ik misschien The Ocarina of Time ook nog wel 's op in de Virtual Console ...

Zit nu voor de deur van de eindbaas in de Goron Mines moed te verzamelen, maar realiseer me dat ik het Kompas niet heb. Toch ergens een kamertje overgeslagen ... twijfel of ik terug zal wandelen.
Gewoon gaan vooor die kompas! :)
Waar speel je The Ocarina of Time op ?

Echt een klasse game!

 • ini
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01-06 13:57

ini

Life is what you make of it

Zeker een mooi topic, heb vrijwel alle zelda games in mijn bezit(iig degene die vanuit Nintendo uitgekomen zijn)

heb dat deuntje als je een secret unlocked een poos als SMS geluid gehad, veel mensen kennen dat geluidje toch wel :)

wellicht leuk voor in de TS: je kan Zelda op de NES 2 keer uitspelen, als je het de eerste keer hebt uitgespeeld, dan kan je het spel opnieuw starten en zitten de dungeons op andere plaatsen en zitten deze anders in elkaar. Zeker voor die tijd super!!

ik heb die versie op de NES vorig jaar weer eens aangezet en ik wist echt super veel secrets nog, echt raar hoe het geheugen soms werkt :)

Testspecialist


 • Sluuz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 02-06 18:14
Wauw, echt fantastische topicstart!

Ben sinds de SNES versie (A Link To The Past) fan van Zelda, maar trek de 3d spellen wat minder goed. Geef mij maar die ouwe topdown games!

PSN: Sluuz


 • Bianca
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Mooie topicstart zeg! _/-\o_ Ik heb ook een hoop zelda spellen, bijna allemaal. Zelda spellen blijven mijn favoriete games.

[Voor 7% gewijzigd door Bianca op 20-02-2009 14:48]


 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:55

Ed_L

Crew Council
Prachtige TS! Ik ben een fanvan het eerste uur. maar net als Sluuz vind ik de 3d uitvoeringen wat minder. Ben daarom ook afgehaakt bij Ocarina of Time. De DS versie lijkt me daarentegen weer geweldig, dus ik denk dat er hier binnenkort een DSi op tafel ligt ;)

 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:22

Touchdomex

Meisje!

Ja zelda topic. :D

Ik speel zelf zelda sinds de release van de Gameboy pocket :+ heb er toen ik nog een klein domexje was met mijn eigen geld Zelda erbij gekocht. Prachtgame. Daarna een Gameboy color gehad en natuurlijk oracle of seasons erbij gekocht en ook compleet grijs gespeeld(plaatjes zijn van de casette afgesleten) Op de gameboy advance die ik daarna heb gekocht Minish cap en A link to the past ook gekocht en grijs gespeeld. Rond de release van Wind waker een Gamecube special pack met Wind waker gekocht. Ook helemaal opgespeeld. Maar bij aanschaf van deze gamecube kreeg ik 2 schijfjes waar in totaal alle games die voorheen op de homeconsole's waren uitgekomen van Zelda dus. Toen ben ik alles gaan spelen en ben nog meer verliefd geworden :D

Heb tot nu toe het merendeel van de zelda games compleet grijsgespeeld. Maar vind de laatste toch nog steeds het minste en de gameboy nog steeds de leukste games hebben...

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


90710

Ik vind zelda ook topgames, en vreemd genoeg is TWW mijn favoriet. Ik vind die cellshaded gfx echt geweldig!

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 18:49
Owww Zelda :D

Ik heb de meeste allemaal we gespeeld al vind ik die van SNES nog het leukste. En daarna denk ik die van Gamecube (Windwaker).

Oh trouwens echt een mooie TS heb je er van gemaakt :D petje af.

PSN: Korumera | XBX: Korumera


Anoniem: 288974

fijn daarom ook dat de Phantom Hourglass ook topdown is. Dat 3D in adventures en platforms heb ik trouwens nooit geweldig gevonden. Ech nul komma nul toegevoegde waarde...

 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Eigenlijk wel he ? Om te kijken of er nog rupees of hartstukken liggen ...
Waar speel je The Ocarina of Time op ?
Ik ga 'm op de Wii spelen ; je kunt 'm voor 1000 punten (10 euro) downloaden van het Winkelkanaal, Virtual Console.

"The game was released in Europe and Australia for the Virtual Console on Nintendo's Wii console on February 23, 2007 for 1000 Wii Points. It was released in North America on February 26, 2007 and Japan on February 27, 2007.[52] This version is a direct port of the Nintendo 64 version, but does not support controller vibration.[17] The Wii can play the GameCube compilation versions with this feature intact"

[Voor 34% gewijzigd door Goner op 20-02-2009 15:45]


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 19:35

scorpie

Supra Addict

Ik ben een Zelda fan van het eerste uur vanaf de reclames in de jaren 80 voor het eerste NES Zelda spel. Maar ik moet toch bekennen dat vooral de nieuwere games me juist niet meer zo weten te boeien. Ik heb speciaal een N64 gekocht voor Ocarina of Time maar heb die nooit uitgespeeld, ik heb speciaal een GameCube gekocht voor The Wind Waker, maar heb die ook niet uitgespeeld. Ik weet niet wat het is, maar het pakt me gewoon niet meer zoals vroeger. Ik heb Majora's Mask ook nieteens gekocht en ik heb ook geen Wii gekocht voor The Twilight Princess. Zal het ooit nog zoals vroeger worden? :'(

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:55

Ed_L

Crew Council
Nee, maar ik denk dat de handhelds voor mensen zoals jij en ik uitkomst bieden. Daar heb je nog de echte top down Zelda games. Ik vond bijvoorbeeld Link's Awakening erg leuk.

 • Fox
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online
90710 schreef op vrijdag 20 februari 2009 @ 14:56:
Ik vind zelda ook topgames, en vreemd genoeg is TWW mijn favoriet. Ik vind die cellshaded gfx echt geweldig!
Mee eens, Wind Waker is echt een topper. Majora's Mask was ook goed, met die optionele quests. Alleen nog steeds niet die stone tower uitgespeeld. :X

Anoniem: 23679

Vroeger The Legend of Zelda op de nes veel gespeeld, op een of andere manier vind ik dit nog de beste Zelda van diegene die ik gespeeld heb. Laatst ben ik toevallig weer met Zelda II: The Adventure of Link begonnen op de Wii. Dit spel was vroeger te moeilijk voor mij maar nu kom ik er aardig doorheen al blijft die wel pittig.

Daarnaast heb ik vroeger ook The Legend of Zelfa: A Link to the Past gespeeld op een snes emulator en The Legend of Zelda: Ocarina of Time op een N64 emulator. Allebei super!

En gister toevallig The Legend of Zelda: The Twilight Princess gehaald voor op de Wii, ook top! Alleen vind ik wel jammer dat je behoorlijk veel door een verhaal wordt geleid ipv het zelf allemaal uit te vinden, maar misschien veranderd dat nog want ik ben nog niet zo ver.

Voor mensen die de latere Zelda's leuk vinden zijn de eerder genoemde Zelda's op de Nes en Snes ook zeker aanraders! Nog steeds echt topgames en stiekum vind ik ze net iets beter dan de latere versies omdat je veel vrijer bent in het verhaal. Zo kan je ervoor kiezen eerst even wat upgrades (meer armor/beter zwaard e.d.) te verzamelen alvorens kasteel 4 te gaan spelen, en ook de sfeer was in het geheel iets mysterieuzer ofzo. Dat gevoel had ik minder bij de Zelda op de N64 en ik denk ook op de Wii, maargoed daar ga ik nu meer verder want des ondanks vind ik deze ook weer geweldig..

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Van mij mag Nintendo wel weer een Zelda uitbrengen die dat speelgevoel van vroeger weer terugbrengt. Zelf uitzoeken waar je naartoe moet ipv dat je het voorgeschoteld krijg dat is zo veel leuker. Daarnaast zou het denk ik wel vernieuwend zijn voor Zelda als je als Link zijnde een soort van specialisatie richting op kan spelen wat dan weer invloed heeft het verhaal. Bijv. dat bepaalde gebieden wel te bereiken als je specialisatie A kiest, maar niet als je B hebt. Combineer dit met het tijdreis idee uit Majora's Mask, zodat je opnieuw moet beginnen en dat op die manier een andere specialisatie kan doen om de gebieden voor B te bereiken.

....

Maargoed, eerst maar eens zien wat Nintendo gaat doen met de eerstvolgende Zelda :)

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


Anoniem: 23679

Precies, dat bedoelde ik ook te zeggen, in de latere Zelda's kan je maar vaak maar 1 kant op en als je die kant op moet zal elk poppetje dat ook zeggen. Ook vind ik het gewoon te makkelijk, na elke poppetje liggen er weer hartjes overal en alles wordt voorgezegd. Desondanks speel ik Twilight Princess wel met plezier :)

90710

Dat je na het verslaan van een Boss een hartje krijgt is al sinds Zelda 1 hoor...

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
90710 schreef op dinsdag 24 februari 2009 @ 22:56:
Dat je na het verslaan van een Boss een hartje krijgt is al sinds Zelda 1 hoor...
Ik zou graag zien dat je in Zelda ook eens op een andere manier dan boss killen of een container vinden een grotere levensbalk krijgt. Bijv. door exp te krijgen bij killen beesten en op die manier kan levelen.

Nog iets. Ik zou ook graag willen dat een sidequest kan gaan doen om vervolgens een heel stuk van de hoofd verhaal kan overslaan. Om daarna de overgeslagen delen later alsnog in te kunnen halen.
Waar dit goed was gedaan was bijv. in Zelda I (NES) en Zelda Links Awakening (GB). Je kon gewoon een complete dungeon tijdelijk overslaan als je dat wilde om die later alsnog te doen. Dus meerdere dungeons tegelijk doen zegmaar.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


Anoniem: 23679

90710 schreef op dinsdag 24 februari 2009 @ 22:56:
Dat je na het verslaan van een Boss een hartje krijgt is al sinds Zelda 1 hoor...
Yes, dat bedoelde ik niet. Ik bedoelde dat als superveel hartje vind die je lifecontainers weer vullen, na elk 'moeilijk' mannetje liggen er weer een zooi..
Rakkerzero schreef op woensdag 25 februari 2009 @ 20:34:
[...]

Ik zou graag zien dat je in Zelda ook eens op een andere manier dan boss killen of een container vinden een grotere levensbalk krijgt. Bijv. door exp te krijgen bij killen beesten en op die manier kan levelen.

Nog iets. Ik zou ook graag willen dat een sidequest kan gaan doen om vervolgens een heel stuk van de hoofd verhaal kan overslaan. Om daarna de overgeslagen delen later alsnog in te kunnen halen.
Waar dit goed was gedaan was bijv. in Zelda I (NES) en Zelda Links Awakening (GB). Je kon gewoon een complete dungeon tijdelijk overslaan als je dat wilde om die later alsnog te doen. Dus meerdere dungeons tegelijk doen zegmaar.
Dat vind ik dus geniaal aan Zelda II: The Adventure Of Link. Die werkt met zo'n experiencepoint systeem waardoor je je attack/magic/life kan upgraden. Jammer dat dit nooit is teruggekomen.

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Anoniem: 23679 schreef op woensdag 25 februari 2009 @ 21:30:
[...]

Yes, dat bedoelde ik niet. Ik bedoelde dat als superveel hartje vind die je lifecontainers weer vullen, na elk 'moeilijk' mannetje liggen er weer een zooi..
En dat terwijl je eigenlijk die hartjes die vallen helemaal niet nodig hebt. Iedere vijand is goed te doen in Zelda.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Voor de Manga liefhebbers : Wikipedia: Comics from The Legend of Zelda series

Dit is een andere serie dan die in de TS zo te zien. M'n dochters kwamen van de week thuis met een Engelse vertaling van deel 1 in de Ocarina of Time.
http://www.vizkids.com/products/manga/

[Voor 6% gewijzigd door Goner op 26-02-2009 12:06]


 • tooter
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-03 10:30
Zelf Ook al zelda fan vanaf het begin.
Ik moet zeggen dat ik mij het meeste heb vermaakt met Zelda :The Ocarina of Time.
Toen die game uitkwam was ik 12 jaar.En heb hem op de dag van de release gekregen van mijn moeder.
Ik kwam nooit verder dan de 2e steen Omdat ik de Dodongo`s Cave niet los kon krijgen.(en we hadden toen nog geen kabelinternet om even een howto te downloaden.Maar naar ongeveer een half jaar geklooit te hebben met het spel ( ik ging vaak vissen en het kasteel binnen ) kwam ik verder door per ongeluk een bombflauwer naar beneden te gooien.En toen kwam ik er achter dat de game pas begon.
(heb hem nu 3 of 4x uitgespeeld en ben er sinds vandaag weer mee bezig.)
En nog steeds kan ik het uren achter elkaar spelen.

En sinds mijn moeder een Nintendo ds heeft speel ik ook aardig vaak Phantom hourglass.
Ook een zeer vermakelijke game maar ik kan niet echt goed inleven in het spel :(.
Maar ik ben wel van plan om hem uit te spelen.

[Voor 13% gewijzigd door tooter op 27-02-2009 11:51]

hehe gek onnie


 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

De Ocarina of Time wordt wel steeds interessanter ... die ga ik vast & zeker downloaden van Virtual Console.
Misschien dat de Gamecube cartridge nog te krijgen is ??

Ocarina of Time was rereleased for the Nintendo GameCube in the Ocarina of Time: Master Quest and The Legend of Zelda: Collector's Edition compilation discs as an emulated ROM.
...
The game was released in Europe and Australia for the Virtual Console on Nintendo's Wii console on February 23, 2007 for 1000 Wii Points. It was released in North America on February 26, 2007 and Japan on February 27, 2007.[52] This version is a direct port of the Nintendo 64 version, but does not support controller vibration.[17] The Wii can play the GameCube compilation versions with this feature intact.

 • Wiebbe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 31-05 22:39

Wiebbe

<none />

Goner schreef op vrijdag 27 februari 2009 @ 11:57:
De Ocarina of Time wordt wel steeds interessanter ... die ga ik vast & zeker downloaden van Virtual Console.
Misschien dat de Gamecube cartridge nog te krijgen is ??

Ocarina of Time was rereleased for the Nintendo GameCube in the Ocarina of Time: Master Quest and The Legend of Zelda: Collector's Edition compilation discs as an emulated ROM.
...
The game was released in Europe and Australia for the Virtual Console on Nintendo's Wii console on February 23, 2007 for 1000 Wii Points. It was released in North America on February 26, 2007 and Japan on February 27, 2007.\[52] This version is a direct port of the Nintendo 64 version, but does not support controller vibration.\[17] The Wii can play the GameCube compilation versions with this feature intact.
Ik heb de bonus disc nog liggen hier thuis, die kreeg ik volgens mij bij mijn pre-order van The Wind Waker. Is gewoon een game cube disc met beide games erop!

Oh noes.. No more TreinTijden :(


 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Heb je de Collector's Edition ?
Vasthouden ... zou wel 's echt een collector's item kunnnen worden.
"Not available for purchase, it was distributed through various promotions and bundles"

[Voor 15% gewijzigd door Goner op 27-02-2009 13:46]


 • Wiebbe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 31-05 22:39

Wiebbe

<none />

Ja, die heb ik ook. Maar die heb ik besteld via een bepaalde winkel toendertijd. Toen kon je hem op een website los kopen voor 25 euro ofzo :P

Die bedoelde ik.

Oh noes.. No more TreinTijden :(


 • boe2
 • Registratie: November 2002
 • Niet online

boe2

'-')/

De collector's edition is niet ZO zeldzaam, er zijn er hier massas van verkocht, samengebundeld met Mario Kart Double Dash. Bevat 4 Zelda games en een demo van the wind waker :)

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind.' - Pratchett.


90710

Ik had Zelda Collectors editie voor Nintendo sterren gekocht destijds.

 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Er is op eBay nog goed aan te komen voor zo tussen de 20 en 30 euro.
Moet ik natuurlijk nog wel een GameCube controller kopen ...

EDIT: vragen voor degenen die al jaaaaaren Zelda spelen :
- ik zie op eBay ook de originele Ocarina of Time/Master Quest voor GameCube met de toevoeging "Boxed Without Instructions" ... zat er inderdaad geen handleiding bij ??
- tot m'n stomme verabzing is er op eBay ook een "Legend of Zelda: Ocarina Of Time - Windows CD-ROM Game" ?! Zelda voor Windows ? Dat is echt voor het eerst dat ik dat zie/hoor ...

EDIT2: zojuist een splinternieuwe, originele Nintendo Gamecube controller (zilvergrijs) bij GameShop gescored. Nu de Zelda nog ... ik heb al een bod lopen :+

[Voor 73% gewijzigd door Goner op 02-03-2009 13:42]


 • Cocytus
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
Rakkerzero schreef op woensdag 25 februari 2009 @ 21:33:
[...]

En dat terwijl je eigenlijk die hartjes die vallen helemaal niet nodig hebt. Iedere vijand is goed te doen in Zelda.
De games zijn wel een stuk makkelijker geworden. Speel, na TP, maar eens OOT. Als je niet oplet heb je daar toch regelmatig een fairy nodig (al in Jabu Jabu's Belly kwam ik heel snel heel erg in de buurt van nul hartjes), terwijl dat in TP niet één keer het geval was bij mij. Alleen in dat gat met 50 verdiepingen had ik de inhoud van m'n bottles nodig, en dan nog niet eens van alle 4 maar slechts van 2 (had wel maar anderhalf hartje over toen).
Ook de dungeons zijn een stuk simpeler en rechtlijniger geworden. Majora's Mask was misschien wat overdreven, maar bij TP en TWW kun je in 90% van de gevallen maar één kant op.
Goner schreef op vrijdag 27 februari 2009 @ 15:13:
EDIT: vragen voor degenen die al jaaaaaren Zelda spelen :
- ik zie op eBay ook de originele Ocarina of Time/Master Quest voor GameCube met de toevoeging "Boxed Without Instructions" ... zat er inderdaad geen handleiding bij ??
- tot m'n stomme verabzing is er op eBay ook een "Legend of Zelda: Ocarina Of Time - Windows CD-ROM Game" ?! Zelda voor Windows ? Dat is echt voor het eerst dat ik dat zie/hoor ...
Nee, zat gewoon een handleiding bij. En die CD zal wel uit een ROM + emu bestaan.

[Voor 36% gewijzigd door Cocytus op 03-03-2009 00:40]


 • ETzPliskin
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 02-06 16:39

ETzPliskin

PS3 ID: Kretus

De eeuwige discussie rond TWW en TP. Ben ik gek als ik zeg dat ik TWW leuker vind dan TP?

Voor mij had TP nooit iets echt memorabel. Er kwamen natuurlijk fantastische stukken in, maar ik vond TWW op dat vlak toch beter. Het kasteel binnen sluipen, de fantastische boss battles, het piratengedoe...etc :D

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Weet je wat het hele probleem is? Sommige mensen vinden andere spellen leuk als andere mensen :(

Zoooo suf, iedereen moet hetzelfde leuk vinden! :P


Ik vind het wel fijn dat zelda vrij easy is qua vijanden, als het zo'n stressig OMGIMGONNADIE!!!!one spel zou zijn dan zou ik iig niet zo van het avontuur om me heen kunnen genieten. Er zijn genoeg actiespellen of lastige RPGs gemaakt, maak zelda daar nou niet 1 van.

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • gnimmeL_kraD
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
(overleden)
Rakkerzero schreef op woensdag 25 februari 2009 @ 20:34:
[...]

Nog iets. Ik zou ook graag willen dat een sidequest kan gaan doen om vervolgens een heel stuk van de hoofd verhaal kan overslaan. Om daarna de overgeslagen delen later alsnog in te kunnen halen.
Waar dit goed was gedaan was bijv. in Zelda I (NES) en Zelda Links Awakening (GB). Je kon gewoon een complete dungeon tijdelijk overslaan als je dat wilde om die later alsnog te doen. Dus meerdere dungeons tegelijk doen zegmaar.
Als je ooit nog eens Zelda 2 gaat spelen, doe jou techniek dan niet!

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als kind vast heb gezeten daardoor. Het kwam zo.

Ik was bezig netjes alles op volgorde te doen. Maar ik vond geloof ik level 6 te moeilijk en ging halverwege maar naar 7 toe. Nu had ik zeg maar wel al een sleutel opgepakt in 6 die ik in 7 had gebruikt. Als je een level uitspeeld, sluit het level en kan je er nooit meer in, dus kortgezegd kwam ik een sleutel te kort en ik kon dus niet meer verder. In Zelda 2 kan je dus geen extra sleutels kopen totdat je die master-sleutel hebt.

Xbox360 gamerprofile


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Ik vind Zelda 1 vroeger wel heel erg leuk. We hadden ook geen kaart erbij dus tekenden we die schermpje voor schermpje na, had ook wel wat. kaart was uiteindelijk vrij groot. Hoeveel speelvelden had je wel niet?

Ocarina of Time vond ik ook erg goed maar achteraf gezien wel erg overrated. Het verhaal was voor een groot deel parallel aan de Snes Zelda met een licht en Dark world die je na de helft van het spel kreeg. Het was 'gewoon' Lttp in 3D voor mijn gevoel. Dat eindgevecht was wel echt episch.

The Wind Waker vond ik ook wel redelijk al vond ik dat zeilen wel erg vervelend. Het irritantste was nog wel het laatste gedeelte waarbij je heel veel rupees moest hebben om kaarten te kopen oid.

 • rajackar
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 01-06 22:29

rajackar

Blood Minister

Ik vond tww na even wennen een erg leuke game. TP is ook prima maar het kon mij niet zo grijpen als eerdere zelda's. Ik miste ganon een groot gedeelte van het verhaal ook.

Shrouded by night, but with steady stride. Colored by blood, but always clear of mind. - AMD 5900X - MSI RTX 4090 Suprim X - PS5


 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Twilight Princess op de Wii is onze (ik + dochters, vrouwlief is niet zo'n gamer) eerste kennismaking met Zelda, maar het slaat aan ... Phantom Hourglass wordt nu ook al gespeeld op DS en ik heb afgelopen weekend op eBay een (sealed) Gamecube collector's edition (Zelda, Adventure, Ocarina, Majora's mask) op de kop getikt. Ook GC memory en een controller gekocht, dus we zijn er klaar voor ... :+

Vind het wel lekker ontspannen spelen, ben net de Goron mines uit en ben uitgebreid Kakariko aan het verkennen ; de hartstukken liggen daar voor het oprapen ..
ook even teruggewandeld naar de mijnen om de Gorons een hand te geven. Er wordt daar van alles belooft aan beloning, maar heb nog niks gezien ... komt later ??

Op eBay is Wind Waker ook als limited edition volop te krijgen met 2 game bonus disc, zo te zien Ocarina Of Time en Master Quest ... is dat evt. een aanrader ?

[Voor 10% gewijzigd door Goner op 10-03-2009 00:00]


 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Dan kun je nog Zelda I en Zelda II kopen op het winkelkanaal om nog meer oldskool Zelda ervaring op te doen :)

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • ini
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01-06 13:57

ini

Life is what you make of it

Op eBay is Wind Waker ook als limited edition volop te krijgen met 2 game bonus disc, zo te zien Ocarina Of Time en Master Quest ... is dat evt. een aanrader ?
Yup, Ocarina of time is erg goed, ook de master quest is een prima aanvulling daarop

Testspecialist


 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Goner schreef op maandag 09 maart 2009 @ 23:52:
Op eBay is Wind Waker ook als limited edition volop te krijgen met 2 game bonus disc, zo te zien Ocarina Of Time en Master Quest ... is dat evt. een aanrader ?
Als jij hem betaalbaar vind, zou ik het gewoon doen. Die limited edition zie namelijk niet zo heel erg veel meer.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


Anoniem: 86074

Rakkerzero schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 11:40:
[...]

Als jij hem betaalbaar vind, zou ik het gewoon doen. Die limited edition zie namelijk niet zo heel erg veel meer.
Voor de gamecube had ik nog nooit een consoel aangeraakt, aldus was die Zelda de eerste die ik gespeeld had. Ik vond de stijl erg leuk, in tegenstelling tot het gros van de 'fans' :P. Boss fights waren leuk, dungeons ook, al met al vond ik het een top game.

De Wii versie moet ik nog uitspelen, eerst Metroid Prime 3 uit !!! Ik was al wel aardig gevorderd, en vond de gameplay wel goed. Moet erbij zeggen, de DS Zelda ... die game vond ik echt super. Zowel bij de Wii als de DS versie ... bosses zijn wel erg makkelijk, hoewel de DS ietsjes pittiger ... maar de dungeons zelf vond ik op DS het coolst, gameplay was naar mijn idee echt goed uitgewerkt.

Van mij mogen ze komen met een tweede Zelda voor de Wii !

 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Rakkerzero schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 11:40:
Als jij hem betaalbaar vind, zou ik het gewoon doen. Die limited edition zie namelijk niet zo heel erg veel meer.
Bod staat momenteel op zo'n 10 Euro. Een verzamelaar die z'n games aan te opruimen is ; ik ga er dus vanuit dat-ie goeie conditie is.
De Collector's Edition is uitreindelijk zo'n 45 Euro geworden. Vind ik wel redelijk als je ziet wat er nog voor GC games in de winkel wordt gevraagd (als je ze al kunt vinden).

Zelda is binnen! Bijna zonde om open te maken ... was nog verzegeld.
Ziet er leuk uit, beetje retro :+
Is de enige manier om GC-games op de Wii te stoppen met spelen om te saven en bruut uit te zetten ? Geen menu ?

[Voor 17% gewijzigd door Goner op 13-03-2009 21:18]


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Goner schreef op donderdag 12 maart 2009 @ 10:07:
[...]

Bod staat momenteel op zo'n 10 Euro. Een verzamelaar die z'n games aan te opruimen is ; ik ga er dus vanuit dat-ie goeie conditie is.
De Collector's Edition is uitreindelijk zo'n 45 Euro geworden. Vind ik wel redelijk als je ziet wat er nog voor GC games in de winkel wordt gevraagd (als je ze al kunt vinden).

Zelda is binnen! Bijna zonde om open te maken ... was nog verzegeld.
Ziet er leuk uit, beetje retro :+
Is de enige manier om GC-games op de Wii te stoppen met spelen om te saven en bruut uit te zetten ? Geen menu ?
Zodra je een GC game opstart via de Wii verandert de Wii intern in een Gamecube dus kan je Wii dingen als de menu's vergeten.

 • NinTeNdO_FrEaK
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 31-05 19:29
Ik kan trouwens ook iedereen zelda four swords aanraden, is zo'n beetje de meest vergeten zelda volgens mij. Ik heb hem zelf voor 2 tientjes van martkplaats en toch een erg leuke game, en om mijn cube collectie compleet te maken ook nog tp gekocht (ik had hem al op de wii), voor maar 35 euro samen met resident evil code veronica en beiden in nieuwstaat.

Ps4/switch gamer


 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Hoe is de 'Link to the past' & 'Four Swords' voor de GameBoy ??
En kun je multi-player op de DS spelen met GBA-slot ? Als ik het goed begrijp ging dat met een kabel ?!

EDIT: ik heb nu de 2 collector's editions voor de Gamecube via eBay gekocht, nog even en ik heb Zelda compleet :+

[Voor 25% gewijzigd door Goner op 18-03-2009 14:10]


Anoniem: 292783

Zelda games zijn altijd hoog te vinden in 'beste game' lijstjes. Wat ik altijd raar vind is dat de Nes-game Zelda II: The Adventure of Link altijd Na/Achter andere games genoemd wordt!
De meeste uren op mijn NES heb ik toch wel met dit spel gespeeld. Had die gouden cassette haha!
Zeker voor de NES een 'groot' spel, met mooie puzzels die je erg lang bezig hielden. Ook vond ik de graphics voor de NES erg goed. Een grote wereldmap, en dan in 2d geweldige zwaardvechtactie. Eerst de kaars halen In Parapa castle, trophy halen, beloningen van oude mannen in kelders ontvangen :p, spiegels onder tafels vinden en de geweldige dialogen :P : "I am Error" (classic)

Beste game die ik ooit gespeeld heb. Speel hem nu nog steeds regelmatig op m'n DS. Voegt dit verhaal nu iets toe? Nee niet echt, maar wilde het toch maar even mooi kwijt! ;)

Anoniem: 196525

Ja ik moet ook zeggen dat ik de Zelda-reeks tot nu toe de beste game franchise vind. :D Het mag dan wel grafisch achterhaald zijn, maar ik beleef toch het meeste plezier aan het verhaal van een spel.

De vetste Zelda game is voor mij een twijfelgeval tussen Link's Awakening en OoT. Ten tijde van OoT werd ik echt gewoon overweldigd door de grafische kwaliteit (voor die tijd, toen maakte gfx nog wél uit voor mij :P), gameplay en het verhaal. Tegenwoordig zijn er zoveel "mooie" spellen, dat ik het niet meer zo boeiend vind allemaal, je raakt eraan gewend.

Wat ik vet vond aan Link's Awakening is dat je de hele tijd denkt dat je ergens mee bezig bent en er op het einde echt een dikke plotwending komt. Beetje het "the Matrix concept", "You've been living in a dream world Neo" ;). Ergens ook een beetje een einde van: "sja wat moet ik ermee" haha.

In het algemeen: ik denk dat een goeie game álle criteria die gamers belangrijk vinden combineert en er zelfs een paar aan toevoegt. (Volgens mij was dat bij OoT bijvoorbeeld het dag/nacht principe, dat was toen nog niet echt bekend geloof ik, but correct me if I'm wrong.)

90710

Goner schreef op woensdag 18 maart 2009 @ 14:08:
Hoe is de 'Link to the past' & 'Four Swords' voor de GameBoy ??
En kun je multi-player op de DS spelen met GBA-slot ? Als ik het goed begrijp ging dat met een kabel ?!
Lees de handleiding eens, daar staat duidelijk in dat je geen GBA multiplayer op de DS kan spelen.

Mijn favoriet blijft toch The Wind Waker, prachtige grafische stijl en nog leuk ook :D

Anoniem: 196525

Ja die hoort er eigenlijk ook bij, een geweldige stijl had die. Sommigen deden het misschien af als kiddy, maar ik vond het echt goed passen, ik houd ook wel van animatie in het algemeen. Het enige wat ik jammer vond aan TWW is dat het zo makkelijk was. Vroeger waren de spellen tenminste nog lekker moeilijk :P ! Dan had je echt het gevoel dat je iets had bereikt als je die puzzel oploste/eindbaas versloeg. Good times good times... ;(

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 196525 op 25-03-2009 21:03]


 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Nieuwe Zelda is aangekondigd voor de DS. De titel gaat waarschijnlijk Legend of Zelda: Spirit Tracks worden.

New Zelda DS Game in the Works

Nintendo has confirmed a follow-up to 2007's well-received DS game, The Legend of Zelda: Phantom Hourglass.

Nintendo boss Satoru Iwata announced on Wednesday The Legend of Zelda: Spirit Tracks for DS, which will use the touch control system of Phantom Hourglass.

Nintendo explained in a statement, "The concept behind this Zelda game includes utilizing a steam locomotive to travel around the world, switching Phantom and Link to explore the dungeons, and solving puzzles using new items."

The game will release later this year.
Zelda en een stoomlocomotief.... Ik weet nog niet wat ik daar van moet denken eigenlijk, want in mijn ogen past dat totaal niet bij Zelda. Dat vond ik overigens ook al niet met die boot uit Phantom Hourglass. Maargoed.

Edit: screens toegevoegd.

Edit: en een filmpje er ook nog bij :P

[Voor 39% gewijzigd door Zeror op 25-03-2009 22:51]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


90710

Daarom hoort het dus wel bij Zelda, Link zit namelijk in een wat technischer gebied in de DS-Zelda's en dus kunnen zulke dingen voorkomen.

 • darkphoenix
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-10-2022
de eerste zelda op de nes was het eerste spel wat ik speelde toen ik de Nes gekocht had..

Zelda: a link to the past was mijn absolute topper! wat een atmosfeer! ongekend..

ocarina of time: was wederom een hele mooie game..

TP: heb ik ook erg mee naar mijn zin mee gehad

Denk zelf dat de leeftijd toen destijds ook erg meespeelde met de impact en beleving van alles... nu speel ik bijna nooit meer...wie had dat ooit gedacht..

Intel E6850@3,6Ghz ,GEIL 4 Gig pc800, MSI 8800GTX OC,Tagan 700W,raptor x 150gig,seagate 500gig,asus p5n32-e SLI plus, X-fi extremegamer, logitech z5450 speakerset, Coolermaster Stacker silver


 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 12:23

Dennahz

Life feels like hell should.

Zeer mooie topicstart, leuk met die muziek ook ! :)

Doet veel herinneringen terugkomen, man, wat zou ik graag terug gaan naar die (zorgeloze) tijd. Thuiskomen, gamen, eten, gamen, slapen. :D

Nu speel ik de spellen op de DS (emulator), maar dat is niet hetzelfde.

NES games

Heeft niet direct iets te maken met Zelda, maar omg ! :p

[Voor 19% gewijzigd door Dennahz op 26-03-2009 07:40]

Twitter


 • rudyman85
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:40
Rakkerzero schreef op woensdag 25 maart 2009 @ 22:43:
Nieuwe Zelda is aangekondigd voor de DS. De titel gaat waarschijnlijk Legend of Zelda: Spirit Tracks worden.
Hebbe hebbe :D, ben benieuwd hoe dat zich uit gaat pakken met zon locomotief !

 • TdV
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:49
Voor iedereen die link's awakening leuk vond, oracle of ages en oracle of seasons volgen deze prima op. Zelfde speelstijl en ook al zijn ze door capcom gemaakt horen ze voor mij ook bij de leukste zelda's om te spelen. Ik ben nu weer bezig met ages om vervolgend een linked game te starten met seasons, ook een leuke manier van innovatie in deze zelda.

 • daniëlpunt
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

daniëlpunt

monkey's gone to heaven

Zelda _O_ Link's Awakening was het eerste spelletje wat ik kocht samen met Warioland voor mijn Gameboy Pocket, die ik overigens nog steeds heb. 8) Daarna nog A Link to the Past en ook nog A Link to the Past / Four Swords op de GBA. De console versie's daarna konden mij niet echt boeien, ook de laatste op de Wii niet, behalve The Wind Waker. En Phantom Hourglass natuurlijk _O_ Veel gespeeld in de anderhalf uur durende busreis naar m'n stage. Mensen hebben wel raar gekeken toen ik die vlammen moest uitblazen :D

Nu heb ik geen DS en Wii meer, dus ik heb al een hele tijd geen Zelda meer gespeeld. Misschien ga ik Link's Awakening weer eens zoeken en als Spirit Tracks uit is koop ik wel een DSi :)

 • Scorchor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 05-12-2022
ah mooi een zelda topic, gave opening

zelda 1 was de eerste die ik gespeeld heb op de Nes, zelda 2 altijd wat minder gevonden
bij een maatje van me heb ik vroeger 1 van de uberslechte cdi versies gespeeld

a link to the past voor de Snes is in mijn ogen nog steeds de beste tot nu toe en met daarna meteen gevolgd ocarina of time, de master quest heb ik laatst ook zitten spelen op de cube en is ook wel tof omdat het gewoon allemaal net wat anders is
op de gameboy heb ik eigenlijk alleen links awakening gespeeld.

Majoras mask, erg tof alleen heb ik met deze game wel dat ik hem in 1 ruk uit moet spelen (dus niet 2 maanden niet spelen en weer verder gaan) anders snap ik er niks meer van

wind waker was voor mij een vreemde eend in de bijt maar toch vind ik die ook nog steeds erg goed

laatst heb ik op de cube twilight princess voor het eerst gespeeld en ik vind dit een waardige opvolger van ocarina of time; ik hoop echt dat ze nog een opvolger maken in de stijl van twilight princess.

90710

Majora's Mask is vanaf vandaag te downloaden in het WiiWinkelKanaal voor 1000 punten ;)

 • Spike_wolf
 • Registratie: Maart 2003
 • Nu online

Spike_wolf

Genius Or Madman?.. You Decide

Sinds april niet meer gepost hier :X
Nouja, bij deze een kickje dan maar.

Wat vinden we van de volgende Zelda game op komst?
Ziet er wel grappig uit, ben benieuwd of het wat is.

Wat doet Ctrl+W ook alweer?
Humankind… be both.
Star Wars Awakens | Instagram


 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:22

Touchdomex

Meisje!

Heeft iemand trouwens enig idee waar ik nog gemakkelijk Oracle of Seasons en Oracle of Ages kan krijgen? Nedgame heeft hem totaal niet meer en kon ook geen indicatie geven wanneer ze weer 2e hands exemplaren kregen :X Toch wil ik deze nostalgie spelen weer :'(

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


 • Goverman
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 01:44

Goverman

not loaded

Spike_wolf schreef op dinsdag 01 december 2009 @ 17:24:
Sinds april niet meer gepost hier :X
Nouja, bij deze een kickje dan maar.

Wat vinden we van de volgende Zelda game op komst?
Ziet er wel grappig uit, ben benieuwd of het wat is.
Ik heb hem zojuist besteld via estarland.com. Hij is dan nog wel niet leverbaar (vanaf 7 december in de VS), maar per saldo zal ik hem niet veel later spelen dan de mensen die naar de gameshop om de hoek lopen. Ohwja, kost $34,50 en $7,00 shipping: $41,50 totaal. Met een paypalkoers van +/-1,47 (ja, we worden genaaid...) komt dat op € 28,20. Scheelt toch bijna 20 euro...

Anyway, ik kan niet wachten om hem te gaan spelen. Misschien ga ik - om de tijd te doden - nog wel weer even Phantom Hourglass spelen, gewoon omdat het kan...

Als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan


 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:55

Ed_L

Crew Council
Hej, een nieuwe voor de DS? TPH viel me wat tegen (althans, ging snel vervelen), maar wellicht dat deze iets anders in elkaar zit.

90710

Naar wat ik er van op de Nintendo site gezien heb wordt het weer erg leuk. Hij komt hier op de 11e van deze maand uit. Dus nog 9 dagen wachten :)

 • Tarin
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 19:51

Tarin

Just plain weird.

Morgen komt-ie officieel :). Mijn pakketje wordt momenteel ingepakt voor versturing vanuit de UK, dus ik kan volgende week waarschijnlijk pas spelen..

Hopelijk ziet het er wat beter uit dan de mock-up:

Ik fiets op de accu van m'n iPod :) | Specs | Pics | Elektro: NL / EN


90710

Ik ga 'm vanmiddag al afhalen bij CoolBlue (www.consoleshop.nl) in Rotterdam :D

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Een vriend van mij heeft um al een tijdje. Heb ook heel even gespeeld maar moet zeggen dat ik de stylusbesturing vervelend blijf vinden.

Anoniem: 39905

Ik heb Spirit tracks vanmiddag gekocht bij de Music Store ..ze kregen hem net binne :) en hoefde niet te wachten tot morgen :)

 • prutsger
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 15:00
Touchdomex schreef op dinsdag 01 december 2009 @ 17:28:
Heeft iemand trouwens enig idee waar ik nog gemakkelijk Oracle of Seasons en Oracle of Ages kan krijgen? Nedgame heeft hem totaal niet meer en kon ook geen indicatie geven wanneer ze weer 2e hands exemplaren kregen :X Toch wil ik deze nostalgie spelen weer :'(
Ongeveer twee maanden terug was ik bij Nedgame in Apeldoorn en zag Oracle of Ages liggen, die ik al had. Ik dus bij de kassa vragen of ze seasons ook hadden. Die was op voorraad in een ander filiaal. Bestelling geplaatst en een week later kon ik hem ophalen. Ik was er altijd al half/half (niet echt actief) naar op zoek en ze zijn volgens mij heel erg lastig te vinden. Succes met zoeken dus.

Spirit Tracks heb ik trouwens op de lange baan geschoven omdat het volgens mij toch teveel hetzelfde is als PH. In plaats daarvan mocht ik van mijzelf NSMB voor de Wii kopen, een goede mario platformer had ik nog niet. (Ik mag van mijzelf ong 2 spellen per jaar kopen want ik heb nog teveel onuitgespeeld in de kast liggen).

 • Tarin
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 19:51

Tarin

Just plain weird.

Ik heb OoS en OoA gekocht toen ze destijds uitkwamen. Was voor mij meteen de reden om een GBA aan te schaffen trouwens, had alleen een ouderwetsche grijze Gameboy :).

Mijn ST is inmiddels officieel onderweg, en hoop ik ergens volgende week te ontvangen. Tot die tijd moet ik me nog maar even vermaken met Layton (Diabolical Box).

[Voor 46% gewijzigd door Tarin op 11-12-2009 16:54]

Ik fiets op de accu van m'n iPod :) | Specs | Pics | Elektro: NL / EN


 • rudyman85
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:40
joehoe ! heb ST ! ben zo benieuwd :D

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Screenshot, soundtrack en link update voor Zelda Spirit Tracks in de TS gedaan :)

Mensen die willen meehelpen aan de TS, Dm mij ff :)

[Voor 23% gewijzigd door Zeror op 11-12-2009 17:17]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Peenutzz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19:38
Hier ook een fan van het eerste uur. Ongeveer. Ik was 12. Zelda was het tweede spel dat we hadden op onze NES. Na SMB doodgespeeld te hebben, maandenlang moeten zeuren samen met mijn broertje of we een nieuw spel mochten. Was veel geld toen en spellen bleven toen ook jaren in de schappen liggen voor de hoofdprijs. Na een paar maanden spelen en uiteindelijk uitvogelen hoe Ganon verslagen moest worden zonder verder het Magische Zwaard gevonden te hebben :P (niet zulke overduidelijke hints als die je tegenwoordig krijgt), supertrots zijn en het uitschreeuwen van vreugde :D

Volgende spel was Zelda 2 en hoe anders deze ook was, ik was verslaafd. Uiteraard kwam toen ALTTP, SNES had ik al. Weer later verscheen OoT waar ik speciaal een N64 voor kocht waarna ik een week op mijn kamer heb gezeten, Wind Waker had ik voordat ik een Cube had, voor TP heb ik een week kerstvakantie opgeofferd. Begin dit jaar Majora's Mask rondgespeeld (best creepy). PH heb ik een paar weken geleden nog eens uitgespeeld en ben nu bezig met Spirit Tracks, bijna uitgespeeld alweer. Heb ook de mooie verpakking en de figuurtjes zien er goed uit :)

De meesten heb ik ondertussen zo vaak gespeeld dat ik er bijna blindelings doorheen loop. Ik ben zo iemand die (bij de eerste keer spelen) bij wijze van spreken na elk nieuw verkregen item een rondje Hyrule loopt om te kijken of er weer iets nieuws gedaan kan worden :P

Snel is hetzelfde als langzaam, maar dan sneller.


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Ik begon ook bij de 1e Zelda. Probleem was dat het 2e hands was dus moesten we zelf de kaart tekenen.

 • Peenutzz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19:38
Er zat wel een kaart bij, maar het enige wat daar op stond was hoe je bij Level 1 kwam, daarna moest je het maar uitzoeken en dat mis ik wel bij de nieuwere Zelda's. Wat mij betreft gaat de komende Zelda voor de Wii weer een beetje die kant op.

Snel is hetzelfde als langzaam, maar dan sneller.


 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Peenutzz schreef op donderdag 17 december 2009 @ 17:05:
Er zat wel een kaart bij, maar het enige wat daar op stond was hoe je bij Level 1 kwam, daarna moest je het maar uitzoeken en dat mis ik wel bij de nieuwere Zelda's. Wat mij betreft gaat de komende Zelda voor de Wii weer een beetje die kant op.
Ik hoop dat de nieuwe Zelda op de Wii wel 3d is, maar gewoon birdview. Dat speelt echt het fijnste voor een Zelda game. Maargoed van wat ik gelezen heb, gaat de volgende Zelda wel een realistische oogende Zelda worden, zoals ze eerst, voor wat nu de Wind Waker is, hadden willen doen.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Peenutzz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19:38
Ik vind Wind Waker echt geweldig, alleen te kort (en te makkelijk). Ik hoopte na de Triforce nog een hoop tegen te komen beneden in Hyrule, maar dat viel een beetje tegen. Verder zijn er iets teveel sidequests en pieces of heart. Ik had dan liever twee of drie extra dungeons gehad. Dat is het enige wat ik erop aan te merken heb. De graphics, goede gameplay, het lekkere sfeertje, het verhaal, de muziek, ik heb er echt van genoten. Wat mij betreft komt er nog een vervolg op de Wii, zelfde graphics, grotere discs, dus meer spel :P :)

Birdview is inderdaad ook wel erg fijn spelen. Phantom Hourglass en Spirit Tracks bewijzen dat wel voor mij. Minish Cap trouwens ook, erg leuk spel. Alleen die verrekte allerlaatste Kinstone die ik nergens kan vinden :( :+

Snel is hetzelfde als langzaam, maar dan sneller.


 • Tarin
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 19:51

Tarin

Just plain weird.

Ik vind dat ze de niet-birdview-Zelda's nog behoorlijk goed hebben uitgevoerd. Ik had na even wennen niet het idee dat ik dingen over het hoofd zie, wat ik bij Okami wel heel erg heb.

Ben heel erg benieuw naar Spirit Tracks (is binnen, nog geen tijd helaas), en de nieuwe Zelda voor de Wii die ze naar het schijnt op E3 2010 gaan laten zien. Heb pas de Wii op m'n monitor aangesloten (via component, in plaats van Composiet op de CRT-tv), ga binnenkort Majoras Mask, Twilight Princess en Wind Waker nog eens spelen :). Ocarina of Time Master's Quest vorig jaar nog uitgespeeld.

Ik fiets op de accu van m'n iPod :) | Specs | Pics | Elektro: NL / EN


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Peenutzz schreef op vrijdag 18 december 2009 @ 01:26:
Ik vind Wind Waker echt geweldig, alleen te kort (en te makkelijk). Ik hoopte na de Triforce nog een hoop tegen te komen beneden in Hyrule, maar dat viel een beetje tegen. Verder zijn er iets teveel sidequests en pieces of heart. Ik had dan liever twee of drie extra dungeons gehad. Dat is het enige wat ik erop aan te merken heb. De graphics, goede gameplay, het lekkere sfeertje, het verhaal, de muziek, ik heb er echt van genoten. Wat mij betreft komt er nog een vervolg op de Wii, zelfde graphics, grotere discs, dus meer spel :P :)
Grootste nadeel van die game was het laatste deel van het spel waarbij je moest betalen om stukjes van een kaart te ontcijferen. Dat was wel een hele trieste manier om de spelduur te rekken.

 • The_Source
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 23-07-2022
Heeft iemand trouwens de fan-movie Hero of Time al gezien? Het is gebaseerd op Oot, ik vond de film best goed.

voor de geïnteresseerde: klik

90710

Gaaf, ze gaan er ook een DVD-ISO van maken die je op 21 december kan downloaden :p Denk wel dat ik dat ga doen :)

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Wow. Die film hebben ze erg goed in elkaar gezet. En dat is dan een fanmade. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor reactie Nintendo hierop heeft. Zouden ze de film gaan financieren en er een Hollywood versie van maken? :P

Maargoed. Net dus die film gekeken en heb er wel van genoten.

[Voor 12% gewijzigd door Zeror op 19-12-2009 01:08]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • The_Source
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 23-07-2022
Rakkerzero schreef op zaterdag 19 december 2009 @ 01:08:
Wow. Die film hebben ze erg goed in elkaar gezet. En dat is dan een fanmade. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor reactie Nintendo hierop heeft. Zouden ze de film gaan financieren en er een Hollywood versie van maken? :P

Maargoed. Net dus die film gekeken en heb er wel van genoten.
Ik vind dat ze vooral Ganon in de film heel goed hebben laten acteren en ook het uiterlijk van Ganon zelf. Fan-made Metroid film lijkt me trouwens ook gaaf. :P

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Wat ik wel een domper vond, is dat Zelda niet blond is. Zelda heeft blond haar, niet bruin/zwart haar.

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • The_Source
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 23-07-2022
Rakkerzero schreef op zaterdag 19 december 2009 @ 10:54:
Wat ik wel een domper vond, is dat Zelda niet blond is. Zelda heeft blond haar, niet bruin/zwart haar.
Ik vond dat juist bij Link een domper. Je zag duidelijk even toen hij bij de fire sage was dat de acteur zwart haar had.

 • Orian
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
Ben hem nu aan het kijken. Ziet er erg gaaf uit tot nu toe (ben op +- 30 min). Enige minpuntje vind ik de computerbeelden. De ene keer zijn die zeer sterk (hyrule castle), de andere keer weer superzwak (vooral de lost woods zijn erg lelijk :'( ). Maar voor mensen met vrijwel geen budget en allemaal vrijwilligers vind ik het zéér vet gedaan. Zometeen weer lekker doorkijken :)

 • crashmatrix
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 21-04 01:39
Ik probeer nu al sinds gisteren avond bij Spirit Tracks samen met Carben z'n muziekje te doen, maar for the life of me krijg ik het niet goed voor elkaar. Tempo gewijs en niet-missen van tonen gaat beter dan bij filmpjes online waar ik gezien heb dat de speler het in een keer voor elkaar krijgt, ik wordt er echt gek van. Mic gebruiken voor input is tof en alles, maar doe dan tenminste een goeie product test ofzo. Iemand hier een idee wat ik fout doe?

 • MrVegeta
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 19:49

MrVegeta

! Dolf is rechtvaardig !

OoT, wat heb ik daar nog mooie herinneringen aan. Een vriend van me had de game gekocht/gekregen op zijn N64 toen we een jaar of 11 waren. 's Middags even proberen maar ik moest 's avonds wel voetbal trainen.

Die training heb ik natuurlijk nooit gehaald, daar gegeten en de hele dag Zelda zitten spelen! En zo is het een hele, hele, hele erge lange tijd door gegaan! Later heb ik zelf nog een N64 gekocht voor MM en die vond ik ook erg sterk. Ik heb nooit een GC gehaald dus WW is aan mij voorbij gegaan maar TP heb ik op de Wii nog weten uit te spelen, vond het begin in TP beetje traag maar later als het verhaal op gang komt was het weer knallen.

Jammer van die debiele eindbaas though. Laatst zat ik er over na te denken om me Wii te verkopen, tot ik nieuws hoorde van een nieuwe Zelda!

Geeft steekhoudelijke argumenten terwijl hij niet weet waar het over gaat. BlizzBoys, HD casts van StarCraft II gemaakt door Tweakers! Het begint, Zombiepocalyps


90710

The_Source schreef op zaterdag 19 december 2009 @ 11:45:
[...]


Ik vond dat juist bij Link een domper. Je zag duidelijk even toen hij bij de fire sage was dat de acteur zwart haar had.
Dat klopt weer met die oude '80s TV serie, waarin Link óók niet blond is. (Zelda dan weer wel)

Maar ja.. Link had in de eerste 2 games óók geen blond haar ;)

 • Deathchant
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 21:24

Deathchant

Don't intend. Do!

crashmatrix schreef op maandag 21 december 2009 @ 03:09:
Ik probeer nu al sinds gisteren avond bij Spirit Tracks samen met Carben z'n muziekje te doen, maar for the life of me krijg ik het niet goed voor elkaar. Tempo gewijs en niet-missen van tonen gaat beter dan bij filmpjes online waar ik gezien heb dat de speler het in een keer voor elkaar krijgt, ik wordt er echt gek van. Mic gebruiken voor input is tof en alles, maar doe dan tenminste een goeie product test ofzo. Iemand hier een idee wat ik fout doe?
ik had exact hetzelfde. de noten had ik goed mar de timing niet. Je moet echt tijdens de practise goed luisteren, en opmerken dat de noten echt heel snel naar elkaar volgen. Je kunt hier dus mee de mist ingaan, dat je de gele ook meeneemt (omdat je meestal met je stylus heen en weer schuift), maar die gele moet je dus overslaan. Blauw, rood, paars was het dacht ik.
Ik werd altijd enorm afgeleid door het stukje wat Carben zelf speelde. Wat dus helpt is de muziek uitzetten en zodra de "beurt" van Carben naar jou gaat, de noten spelen met dezelfde snelheid als dat Carben doet tijdens de practise.
Je moet echt voor elke noot apart inademen en uitblazen. Alleen zo lukte het mij.
Peenutzz schreef op donderdag 17 december 2009 @ 01:47:
Hier ook een fan van het eerste uur. Ongeveer. Ik was 12. Zelda was het tweede spel dat we hadden op onze NES. Na SMB doodgespeeld te hebben, maandenlang moeten zeuren samen met mijn broertje of we een nieuw spel mochten. Was veel geld toen en spellen bleven toen ook jaren in de schappen liggen voor de hoofdprijs. Na een paar maanden spelen en uiteindelijk uitvogelen hoe Ganon verslagen moest worden zonder verder het Magische Zwaard gevonden te hebben :P (niet zulke overduidelijke hints als die je tegenwoordig krijgt), supertrots zijn en het uitschreeuwen van vreugde :D
Ook ik heb de eerste zelda's gespeeld op de NES. Geweldig. Ik heb me 2 jaar geleden de allereerste zelda voor de NES gekocht NIEUW in de verpakking via eBAY. Spel was nog uit 1987 ongeopend in het plastic. Dus de gouden NES cartridge met boekje en landkaart en alles compleet. Heeft me wel 120 euro gekost, maar ik MOEST em hebben :)
Daarna besloot ik op marktplaats een 2e hands gouden cartridge te kopen omdat ik die gloednieuwe te zonde vond om open te maken :)

Man wat een tijden waren dat.....ik heb de NES voor mijn communie bij elkaar gespaard en naast SMB, tetris en worldcup was Zelda het eerste spel dat ik kocht. Ge-wel-dig. Bommetjes leggen en dan wachten op dat "tu du duu duu duu duuuuuuu" geluid. Ruzie maken met mijn zusje over wie als eerste mocht spelen, de blauwe ring kopen voor 250 rupies, de rode kaars EINDELIJK hebben na level 7 zodat je niet steeds het scherm moest uitlopen om alle struikjes te proberen :) En dan de beruchte route north west south west om bij het kerkhof te komen...geweldig :)

[Voor 41% gewijzigd door Deathchant op 21-12-2009 14:33]

Canon: R6 | 16-35 | 70-200 II
Zeiss: 35/2 DISTAGON | 50/2 MP | 100/2 MP | 135/2 APO SONNAR

Pagina: 1 2 3 ... 89 Laatste

Let op:
Zoals gebruikelijk bij nieuwe games; graag alle info over Tears of the Kingdom - zoals verhaallijn, het plot, locaties, bosses, enz - in spoiler-tags. Hou het voor iedereen leuk!

Zie ook The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee