FAQ: Forum FAQ

Forum FAQ

Inleiding

Bij een forum met de omvang als dat van Gathering of Tweakers is het noodzakelijk om de informatie zo overzichtelijk mogelijk over te brengen. Om deze reden is ervoor gekozen om naast de regels en voorwaarden uit de Algemene Voorwaarden en de Huisregels een Forum-faq te maken. In deze faq vind je het antwoord op de vraag hoe je de search kunt gebruiken, hoe de forumsoftware werkt, welke functies tot de crew behoren en voor welk deel van het forum zij verantwoordelijk zijn enzovoort. Kortom, verplichte kost om te overleven op het forum.

Inhoudsopgave

Inleiding
Inhoudsopgave
1 Je account
2 Forum naar wens instellen 3 Topics lezen op Tweakers 4 Reacties plaatsen en een topic starten 5 De zoekmachine 6 Aanpassen van je nickname 7 De organisatiestructuur van GoT
8 Aanvragen van toegang tot de Huiskamer

1 Je account

Om op het forum te kunnen reageren, heb je een account nodig. Een belangrijk onderdeel van jouw Tweakers-account is natuurlijk jouw eigen profiel. Naarmate je langer lid bent, word je vaker door andere gebruikers herkend aan je profiel. In dit onderdeel vind je hier informatie over.

1.1 Het registreren

Je krijgt een schermpje te zien waarin je een aantal zaken kunt invullen. De volgende velden zijn verplicht; de andere worden bij 'Je profiel' besproken.

 • Username:
 • Dit is je naam (nickname, nick) waaraan je herkend wordt op de site. Deze nick mag niet langer zijn dan 15 tekens. Denk goed na voordat je je nickname kiest, want je nickname wijzigen kan maximaal één keer in de 18 maanden.
 • Wachtwoord:
 • Vul hier het door jou gewenste wachtwoord in.
 • E-mailadres:
 • Let op: hier worden bijv. password reset mails naartoe gestuurd. Een geldig e-mailadres, door jezelf te ontvangen en dat je regelmatig checkt, is dus van groot belang!

Als je de benodigde gegevens hebt ingevuld, en je minimaal de Algemene Voorwaarden hebt gelezen en ermee akkoord gaat, kun je de checkbox ‘Ja, ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden’ aanvinken en op ‘registreren’ klikken. Er wordt nu allereerst een mailtje gestuurd naar het adres dat je hebt aangegeven, met daarin een activeringscode.

1.2 Usericons

Met een eigen usericon ben je beter herkenbaar voor andere gebruikers. Daarom is het mogelijk zelf een icon te uploaden. Als je dit niet doet, wordt er een automatisch gegenereerde https://en.wikipedia.org/wiki/Identicon getoond worden voor jouw account. Dit is om andere gebruikers te helpen je te herkennen, bijvoorbeeld om sneller te zien dat je diverse keren reageerde in een forumtopic of bij een artikel.

Een icoon uploaden kan via je instellingen. Hier kun je ook meteen jouw eigen identicon bekijken. Voor het uploaden van een nieuwe icon kies je 'Stuur nieuwe icon' en blader je naar de gewenste GIF of JPEG. Klik hierna op 'Verstuur wijzigingen'. Nu kun je teruggaan naar je profiel om nog een icon te uploaden of je keuze te maken. Als je een icon wilt verwijderen, selecteer deze dan en klik op 'Verwijder icon'.

Moet ik echt zo'n klein plaatje weten te vinden?

Heb je geen plaatje van 60x60 pixels? Geen probleem. Na het uploaden kun je via de crop-tool een uitsnede maken van de geüploade foto.

Zijn er regels voor een icon?

Jazeker, Naast de technische beperkingen worden er verdere voorwaarden aan het gebruik van icons gesteld. Aangezien ook icons aanstoot kunnen geven, flames kunnen zijn of daar toe kunnen leiden verzoeken we je rekening te houden met de rest van de bezoekers. Bovendien wordt het forum veel gebruikt op de werkplek, een omgeving waar je je vaak minder kan permiteren.

Daarom geen hanteren we de volgende uitgangspunten: geen seksuele, criminele, pornografisch getinte of anderszins bedenkelijke icons. Pas zeker op met geanimeerde icons, al helemaal in combinatie met erotiek. Als laatste vragen we je om ook geen felle of snel knipperende icons te plaatsen. Of een icon passend is binnen Tweakers.net wordt door de crew beoordeeld.

Ik wil geen icons zien

Je kunt in je preferences instellen of je icons wil zien op het forum.

1.3 Je profiel

Met betrekking tot je profiel heb je de vrijheid om allerhande zaken te regelen. Hoe je het e-mailadres kunt aanpassen staat onder ‘Inloggegevens wijzigen’. Je e-mailadres is voor andere bezoekers verborgen. Op onderstaande zaken is het beleid eveneens van kracht. Vul je iets in dat niet door de beugel kan, dan kunnen de gegevens worden verwijderd en maatregelen worden genomen.

1.3.1 Persoonlijke profielgegevens

Gegevens die in je profiel zichtbaar zijn. Deze zijn niet verplicht, hoewel je hier wel het een ander over jezelf kwijt kunt. Als je deze gegevens invult, kun je ervoor kiezen om ze op jouw profielpagina zichtbaar te maken voor andere bezoekers.

 • Voornaam:
 • Achternaam:
 • Geslacht:
 • Geboortedatum:
 • Woonplaats:
 • Opleidingstype - Vul hier in welk type opleiding je heb gevolgd.
 • Opleiding - Vul hier je studie(s) in.
 • Functiegroep - Hier kun je invullen in welk vakgebied je werkzaam bent
 • Functietitel - Jouw functietitel op jouw werk
 • Branche - Hier kun je invullen in welke branche je werkzaam bent.

1.3.2 Privacy

Hier kun je aangeven wat anderen van je profiel mogen zien.

 • Persoonlijke profielgegevens zichtbaar voor anderen?
 • Als je ‘Ja’ kiest, kunnen andere profielbezoekers jouw persoonsgegevens zien. Als 'Nee' is aangevinkt, worden je gegevens uitsluitend gebruikt voor het optimaliseren van functionaliteit op Tweakers en om gerichte mailings te versturen, mits je daarvoor toestemming hebt gegeven in je voorkeuren. Crew en medewerkers kunnen de gegevens inzien.
 • Toon daggrafiek karma
 • Als je dit uitschakelt, kunnen andere gebruikers niet zien hoeveel karmapunten je tijdens jouw lidmaatschap hebt opgebouwd. Meer informatie over wat karmapunten zijn, vind je in de Karma FAQ
 • Toon skills
 • Ingevulde skills waarover je beschikt, kun je met deze optie wel of niet tonen aan bezoekers van jouw profiel.

1.3.2 Social media profielen

Hier kun je linken naar jouw eigen (of favoriete) website en sociale-mediaprofielen. De ingevulde gegevens zijn inclusief linkje zichtbaar voor bezoekers van jouw profiel.

1.3.4 Biografie

Hier kun je wat over jezelf vertellen en een foto uploaden. Deze gegevens zijn zichtbaar voor bezoekers van jouw profiel. Met ‘Gegevens die in je posts zichtbaar zijn’ kun je een persoonlijk tintje geven aan je reacties, maar ze zijn niet verplicht.

1.3.5 Profielgegevens voor het forum

 • Signature:
 • Zet hier een leuke, pakkende tekst neer die niet meer dan 5 regels beslaat. Deze is onder elke forumpost van jou zichtbaar. In je signature kun je ook UBB-codes gebruiken, maar geen plaatjes. In je signature mag je ook linken naar bijvoorbeeld V&A-advertenties, maar schreeuwerige teksten zijn niet toegestaan.
 • Ondertitel:
 • Wat je hier neerzet, komt bij elke forumpost onder je nickname te staan.

1.3.6 Gallery-opties

Hier kun je instellen of andere gebruikers op jouw profielpagina reacties kunnen plaatsen. Daarnaast kun je de geplaatste reacties op jouw profiel verwijderen. Let wel op dat je hiermee alle reacties die geplaatst zijn, verwijdert.

1.3.7 Bedrijfsinformatie

Hier kun je gegevens invullen over jouw eigen bedrijf. Als je als bedrijf advertenties op V&A wilt gaan plaatsen, is het invullen van deze gegevens verplicht. Als je geen advertenties gaat plaatsen als handelaar vanuit jouw bedrijf, is het invullen van deze gegevens optioneel.

1.4 Inloggegevens wijzigen

Als je je e-mailadres of wachtwoord wilt wijzigen, dan kan dat via Account

 • E-mailadres:
  Als je een nieuw e-mailadres hebt, kun je dat hier aangeven. Houd er rekening mee dat je wordt uitgelogd als je je e-mailadres wijzigt, en er een nieuw bevestigingssleutel naar je nieuwe e-mailadres wordt gestuurd. Check regelmatig je mail op dat adres; het is niet alleen handig als je je wachtwoord eens vergeet, maar naast PM ook een manier waarop de crew met je kan communiceren. Let erop dat je hiervoor ook je huidige wachtwoord nodig hebt.
 • Nieuw wachtwoord:
  Als je je wachtwoord wilt veranderen, kun je hier je nieuwe wachtwoord invullen. Let op dat je hiervoor ook je huidige wachtwoord nodig hebt. Als je je wachtwoord vergeten bent, kun je een wachtwoordherstelsleutel aanvragen.

Ik weet mijn wachtwoord niet en heb geen toegang tot het geregistreerde e-mailadres

Stuur een mail naar gathering@tweakers.net om te bespreken of we op een andere manier kunnen verifiëren dat jij de accounteigenaar bent.

1.5 Tweefactorauthentificatie

Indien je de beveiliging van je account verder wilt verbeteren kun je ervoor kiezen tweefactorauthentificatie in te schakelen. Hiermee maak je het lastiger dat andere toegang tot jou account kunnen krijgen met onder andere mogelijke privacy gevolgen of ongewenste situaties op V&A tot gevolg.

Tweefactorauthentificatie werkt op basis van time-based one-time password (totp). Wanneeer je inlogt op jouw Tweakers account moet er naast het emailadres/ gebruikersnaam en wachtwoord dient ook het times-based one-time password ingevuld worden. Voor het instellen heb je een authenticator-app nodig. Voorbeelden zijn: Authy, OneLogin Protect, MS authenticator of Google Authenticator. Vervolgens ga je naar Tweefactorauthenticatie via account onder de pagina instellingen. Hier volg je vervolgens de aangegeven stappen op de pagina en in de authenticator-app. Zorg wel bij het instellen dat je direct de herstelcodes goed en veilig bewaart! Deze heb je nodig om je account in te komen als je geen toegang meer hebt tot de authenticator-app.

Ik ben nu toch perongeluk de codes kwijtgeraakt en heb geen toegang meer tot de authenticator-app. Wat moet ik doen?

Stuur een mail naar gathering@tweakers.net vanaf het e-mailadres waarmee je geregistreerd bent. Vanuit daar kijken we of we je verder kunnen helpen. Let op, succes is niet gegarandeerd via deze manier je account te herstellen, Het beste is dus om je herstelcodes niet te verliezen!

1.6 Aanpassen van je nickname

Je kunt je nickname niet zelf aanpassen. De huidige procedure voor het laten aanpassen van je nickname kun je lezen in 6 Aanpassen van je nickname.

2 Forum naar wens instellen

In dit onderdeel vind je informatie over hoe je de forumsoftware kunt gebruiken en wat je hierbij kunt instellen.

2.1 Weergave/ privacy/ navigatie

Onder het kopje Forum bij instellingen kun je voorkeuren instellen voor het gebruik van de forum software.

2.1.1 Algemene foruminstellingen

 • Sla bevestigingscherm over
 • Normaal gesproken krijg je bij elke actie die je op het forum uitvoert (topic starten/reactie plaatsen bijvoorbeeld), een melding dat dit gelukt is. Als je dat wel gelooft, kun je dat hier uitzetten. Dan zie je dit tussenscherm alleen nog als er iets fout is gegaan.
 • Toon forumbeschrijvingen op index?
 • Als je de indexpagina wat lang vindt, kun je hier de beschrijvingen van de fora uitzetten.
 • Gebruik mogelijkheid tot invouwen?
 • Als je de indexpagina nog steeds te lang vindt, kun je hier de mogelijkheid aanzetten om per hoofdgroep de fora weg te klappen door middel van het daarvoor bestemde pijltje (inklappen/uitklappen). Als je dit doet, vergeet dan niet dat er een stukje forum is dat je niet ziet (mocht je een topic kwijt zijn of een vraag hebben die net daar thuishoort).
 • Tagclouds verbergen
 • Hiermee verberg je de tagclouds van veelbesproken onderwerpen bij de subfora. In plaats daarvan krijg je te zien wie het forum modereert.
 • Bookmarkindeling
 • Kies hier of je op jouw bookmarks-pagina topics gesorteerd wilt zien op datum of tot welk subfora ze behoren.

2.1.2 Privacy

 • Toon onlinestatus?
 • Hier kun je aangeven of iemand wel of niet mag zien of je online bent op het forum. Dit kan via het menu onder het pijltje bij jouw username, dat verschijnt boven in elke reactie die je schrijft.

2.1.3 Accesskeys

Acceskeys zijn sneltoetscombinaties om bepaalde links of formulieritems te triggeren. Het zijn allemaal [Alt]-x-combinaties waarbij x een letter is. De acceskeys kun je naar believen invullen en aanpassen zoals jij ze het handigst vindt.

 • [Alt]-a: activetopics
 • [Alt]-b: bookmarks
 • [Alt]-f: search
 • [Alt]-g: GoT-index
 • [Alt]-h: FAQ
 • [Alt]-l: 1 level terug
 • [Alt]-m: myreact
 • [Alt]-n: nieuw topic
 • [Alt]-p: preview
 • [Alt]-q: scrollen naar hashmark message of begin van berichten *
 • [Alt]-r: reply
 • [Alt]-s: submitformulier
 • [Alt]-t: T.net-frontpage
 • [Alt]-w: scrollen naar quickreply
 • [Alt]-y: preferences
 • [Alt]-z: quicksearch

* Als je een directe link hebt naar een specifieke reactie, brengt [Alt]-q je terug naar de reply waarbij je via de directe link bent uitgekomen [Alt]-l is niet altijd consequent. In MyReact bijvoorbeeld brengt [Alt]-l je altijd terug naar de index, omdat niet kan worden vastgesteld vanwaaruit de MyReact is opgeroepen.

Toetsenbordcombinaties die alleen in het reactieveld werken:

 • [ctrl]-b: maak geselecteerde tekst dikgedrukt
 • [ctrl]-i: maak geselecteerde tekst cursief
 • [ctrl]-s: onderstreep geselecteerd tekst
 • [ctrl]-k: maak een link van de geselecteerde tekst

2.1.4 Search-instellingen

 • Highlighting voor zoekresultaten
 • Om het bladeren door je zoekresultaten te vergemakkelijken, kun je hiermee de berichten 'highlighten'. Hierdoor hebben de berichten die jouw trefwoorden gebruiken, een andere kleur dan de overige berichten. Ook krijgt het desbetreffende trefwoord een kleur.
 • Topiclink naar laatste reacties
 • In plaats van de eerste pagina zal een topiclink de laatste pagina openen, als je meer dan één pagina ziet.
 • Externe links in nieuw venster Als dit is ingeschakeld, worden links naar externe pagina's in een nieuw venster geopend.

2.1.6 Instellingen reactieoverzicht

Hier kun je het uiterlijk van threads enigszins aanpassen.

 • Aantal reacties of berichten per pagina
 • Geef hier aan hoeveel reacties je wilt zien in een topic. Door ?limit=xxx achter een URL te plakken, kun je dit eventueel bij een incidentele thread overrulen (999 is het maximumaantal berichten per pagina).
 • Draai volgorde reacties om
 • Standaard staat de nieuwste reply onderaan, hier kun je dat omdraaien.
 • Toon usericons
 • Laat de usericon van de gebruiker zien bij reacties.
 • Toon ondertitels
 • Laat de ondertitel van anderen zien in hun reacties.
 • Toon signatures
 • Laat de signature van anderen zien in hun reacties.
 • Image resize uitschakelen*
 • Als dit is ingeschakeld, worden te brede plaatjes niet meer automatisch geresized naar de maat van het forum
 • Uitklapcodeblokken uitschakelen
 • Als dit is ingeschakeld, worden te brede codeblokken niet meer voorzien van in-uitklapbuttons.
 • Eigen reacties highlighten
 • Hiermee kun je jouw eigen reacties voor jezelf beter herkenbaar maken door ze (alleen voor jou) van een kleurtje te voorzien.

2.1.7 Instellingen reacties plaatsen

 • Toon laatste reacties
 • Laat eerder geplaatste reacties zien, zodat je ze makkelijk kunt nalezen of citeren.
 • Smiley overzicht uitschakelen
 • Toon bij het reageren niet meer het overzicht van smileys om in te voegen. Uiteraard kun je ze nog steeds toevoegen door zelf de bijbehorende tekens te typen.

2.1.8 Forumfilter

Hier kun je instellen welke fora je _niet_ wilt tonen bij Active Topics, RSS en de forumindex. met ctrl+alt ingedrukt kun je de fora aanklikken die je niet wilt zien op de indexpagina. Klik je alle fora uit een hoofdgroep aan? Dan verdwijnt de hele hoofdgroep.

 • Gebruik forumfilter op de index
 • Hier kun je instellen of je het ingestelde forumfilter op de indexpagina van het forum wilt gebruiken.
 • Lege hoofdgroepen verbergen
 • Als je niet wilt dat hoofdgroepen waarvan je alle fora verborgen hebt, verdwijnen van de indexpagina, kun je deze optie inschakelen.

2.1.9 MyReact

Hier kun je voor jouw eigen Myreact-pagina maximaal 5 fora instellen waarvan je de recentste 1 tot 10 actieve topics wilt zien (standaard 5). Hoe je dit aantal kunt wijzigen, lees je hieronder.

2.1.10 MyReact-itemlimits

Hier kun je verder jouw eigen MyReact-pagina naar wens instellen.

 • Buddies
 • Aantal buddies in je MyReact-overzicht. Van jouw buddies kun je zien wanneer ze voor het laatst online zijn geweest.
 • Active topics
 • Aantal actieve topics in je MyReact-overzicht
 • Post history
 • Aantal topics uit jouw postgeschiedenis in MyReact-overzicht
 • Topics per favoriete forum
 • Aantal topics per favoriet die je hebt ingesteld
 • Bookmarks
 • Aantal bookmarks/postreminders in je MyReact-overzicht

2.2 Actieve Topics

Hier vind je een lijst met topics uit alle fora, gesorteerd op het tijdstip van de laatste reactie. Het topic met de laatste reactie staat bovenaan en dit overzicht wordt in real time gegenereerd. Het symbooltje vóór een topic is 'felgekleurd' als er reacties in het topic zijn bijgekomen sinds de laatste keer dat je het forum hebt bezocht.

2.3 Bookmarks

Met deze functie kun je op een makkelijke manier de topics die je wilt bijhouden terugvinden. Er zijn 3 soorten bookmarks: een vaste bookmark op topicniveau, een vaste bookmark op berichtniveau en een tijdelijke postreminder. Alle drie vind je terug in je persoonlijke bookmarks. De tijdelijke postreminders verdwijnen uit je lijst zodra je weer in het topic gepost hebt. De vaste bookmarks blijven staan totdat je ze zelf verwijdert.

Zo maak je een bookmark:

 • Topic-bookmark
 • Klik hiervoor op de link ‘Bookmark’ boven of onder in het topic dat je wilt bookmarken. Een topic dat je zelf aanmaakt, is ook via de ‘Bookmark?’-optie te bookmarken in het formulier voor het aanmaken van een nieuw topic.
 • Bericht-bookmark:
 • Klik hiervoor op de link ‘Bookmark’ rechtsboven bij een reactie (voor mobiele browsers: in het drop-downmenu rechtsboven bij iedere reactie). Een bericht dat je zelf aanmaakt, is ook via de ‘Bookmark’-link in het formulier voor het plaatsen van een nieuwe reactie aan te maken (let op: dit is niet de quick reply onderaan elk topic).
 • Postreminder:
 • Voor het aanmaken van een postreminder klik je op de link "Postreminder" bovenaan een topic.

Zodra je een of meer topics aan je bookmarks hebt toegevoegd, komt er op de indexpagina een (persoonlijke) categorie bij die ‘Bookmarks’ heet. Hier vind je alle topics die je hebt gebookmarkt. Als je bookmarks wilt verwijderen, kun je deze op je bookmarkpagina selecteren via de checkbox en vervolgens op de knop ‘Verwijder selectie’ klikken. Bookmarks kun je ook individueel bewerken via . Hier kun je de titel veranderen, de bookmark verwijderen of ervoor kiezen van de bookmark een postreminder te maken.

2.4 Gevolgde Topics

Met de functie voor het volgen van topics kun je topics selecteren waarvan je een notificatie wilt ontvangen zodra er nieuwe reacties geplaatst zijn. Een topic volgen (of stoppen met volgen) kan via de ‘Topic volgen’-checkbox linksboven bij ieder topic. Standaard volg je al direct topics die je zelf hebt aangemaakt. Een overzicht van topics die je volgt, kun je vinden via het tabblad Gevolgde Topics op de indexpagina. Hier kun je ook eenvoudig topics die je niet meer wilt volgen, verwijderen door op te klikken.

3 Topics lezen op Tweakers

Om het lezen van reacties op het forum wat gemakkelijker te maken, zijn verschillende features geïmplementeerd.

3.1 Type topics en navigeren

Op Tweakers hebben we verschillende soorten topics. Deze zijn te herkennen aan een eigen icoontje. Een overzicht van de verschillende opties in de forumlijst:

 • Subforumlampjes: /
 • Als er sinds je laatste sessie nieuwe berichten in het subforum zijn gepost, is het icoon van het mapje fel gekleurd.

Een overzicht van de verschillende opties in de subfora:

 • Faq- of beleidstopic: /
 • Dit zijn belangrijke topics met subforumspecifieke faq's en beleid. In deze topics kun je niet reageren. Ze staan altijd bovenaan de topiclijst.
 • Sticky topic: /
 • Dit zijn topics met subforumspecifieke mededelingen. In deze topics kun je niet reageren. Deze topics staan altijd bovenaan de topiclijst, maar onder faq-topics.
 • Stucky: /
 • Een stucky is een topic dat bovenaan de topiclijst blijft staan, net onder de stickies. In stuckies is het voor elke gebruiker mogelijk om te reageren.
 • Discussietopic: /
 • Dit zijn de normale usertopics waarin je kunt reageren. Deze topics gaan over het algemeen niet over een specifieke vraag, maar zijn bedoeld als algemene discussie of voor het uitwisselen van ervaringen.
 • Vraagtopic: / Vraagtopics zijn topics waarin een gebruiker een vraag stelt aan de community over een onderwerp dat is gerelateerd aan het subforum waarin wordt gepost. Bij een vraagtopic kan de gebruiker een ‘beste antwoord’ kiezen voor zijn vraag. Een als beste antwoord aangemerkte reactie verschijnt groen bovenaan het topic.
 • Gesloten topic: /
 • Deze topics zijn gesloten door een moderator en hierin kun je niet reageren. Deze topics staan altijd onderaan de topiclijst.
 • Aliassen: / , / , /
 • Een alias is een link naar een ander topic. Met een alias kan bijvoorbeeld een link naar een topic in forum A ook in forum B geplaatst worden, of er kan een sticky van gemaakt worden die doorlinkt naar een gewoon topic waarin gereageerd kan worden.

Ook hier geven felgekleurde iconen aan dat er sinds jouw laatste bezoek nieuwe reacties zijn gepost of dat het een nieuw topic betreft.

3.2 Filteren op reacties

Binnen topics kun je filteren op reacties via het menu rechtsboven. In dit menu heb je de optie om te filteren op reacties die zijn geplaatst door de topicstarter (TS), reacties die een thumps-up hebben gekregen, reacties met een plaatje, reacties die je zelf een thumbs-up hebt gegeven en gepinde reacties

Gepinde reacties zijn reacties die de topicstarter of een moderator belangrijk vindt, omdat ze bijvoorbeeld een tussentijdse update geven die relevant is voor de verdere discussie. Als je zelf een topic start, kun je daar ook reacties pinnen. Thumbs-ups kun je in alle topics geven, tenzij dit door een crewlid is uitgeschakeld.

3.3 Reacties rapporteren

Als je een reactie tegenkomt die ingaat tegen de regels van het Algemeen Beleid of de Algemene Voorwaarden, of anderszins niet door de beugel kan, kun je deze rapporteren via het -icon bovenaan het topic. Een moderator zal dan naar de reactie kijken en zo nodig ingrijpen.

3.3.1 Topicreport en het verschil met Schop een Modje

Het forum bevat een functie om problemen in een topic of verzoeken over een topic bij de locale crew te melden. Dit is een Topicreport en is benaderbaar via het-icon boven in het desbetreffende topic. Een Topicreport (TR) is bedoeld om zaken die geen spoed eisen, bij de locale crew te melden. Denk aan een verzoek voor een titelchange of verplaatsing van een topic naar een ander subforum. Ook ongewenste berichten in een topic kunnen met een TR worden gemeld. Een Topicreport is niets meer dan een melding voor de locale crew, die er op zijn beurt iets mee kan doen.

Als je een melding doet via een Topicreport en je ziet hier geen resultaat van, wil dat niet direct zeggen dat er ook niets mee is gebeurd; op Topicreports wordt in de regel geen feedback gegeven. Bij voorbaat kan wel worden gezegd dat de crew het gebruik van Topicreports toejuicht. Ze maken het een stuk makkelijker om het forum te modereren :) Als je een Topicreport aanmaakt, is het niet de bedoeling daarvan melding te maken in het topic zelf. Zaken die spoed eisen, kun je beter melden in Schop een Modje. Denk dan aan extreme flamewars, warezrequests of andere zaken die snel opgepakt moeten worden.

3.4 Tips en tricks

Snel verder gaan met lezen bij de nieuwste geplaatste reactie

Bij topics waarvan het icoontje felgekleurd is, navigeer je door daarop te klikken snel naar de eerste reactie die is geplaatst sinds de laatste keer dat jij online bent geweest.

Link naar een reactie verkrijgen

Wil je een directe link naar een reactie? Die krijg je door de link onder de datum & tijd te kopiëren.

zoeken in topics

Naast bovenstaande mogelijkheden kun je ook nog zoeken binnen topics. Zie hiervoor 5 De zoekmachine

4 Reacties plaatsen en een topic starten

Op het forum heb je uiteraard ook zelf de mogelijkheid om een topic te openen of reacties te plaatsen in een al bestaand topic. In dit stuk helpen we je hiermee op weg. In 4.1 vind je alles over hoe je een eigen topic start inclusief tips. In 4.2 staan wat algemene tips die je zowel kunt gebruiken voor als je in een bestaand topic reageert, of bij he maken van een eigen topic.

4.1 Het plaatsen van een topic

Je bent klaar voort het maken je eigen topic, hoe ga je te werk? Hieronder lees je meer.

4.1.1 Vooraf aan het plaatsen van je topic

Om te zorgen dat je bij een vraag zo goed mogelijk kunt worden geholpen vragen we van iedereen het onderstaande als eerste te doorlopen:

 • Lees eerst handleidingen, tutorials en vooral de helpfunctie van een eventueel programma, welke veelal te bereiken is door op F1 te drukken.
 • Bezoek de website en eventueel het forum van de leverancier.
 • Zoek eerst naar oplossingen voor je probleem met behulp van search-sites zoals Google, en kijk eerst of het probleem niet eerder op GoT is voorgekomen met behulp van onze search.

Biedt bovenstaande geen oplossing of heb je geen vraag maar wil je een algemeen discussie topic starten? Dan kun je aan de slag met het maken van een eigen topic. Hiervoor Moet je eerst nog wel het volgende doen:

 • Zoek het juiste subforum uit.
 • Op Tweakers is het forum opgesplitst in verschillende hoofdgroepen met eigen subfora om zo een sortering te krijgen van onderwerpen. Voor je een topic opent moet je dus eerst kijken onder welke hoofdgroep jouw categorie valt (bijvoorbeeld “spielerij” voor games, en vervolgens daar een subforum kiezen waar je jouw vraag plaatst (bijvoorbeeld “Strategy Games” voor strategie spellen.
 • Lees het beleid en de FAQ van het betreffende subforum over de daar geldende huisregels en vaak voorkomende problemen.
 • Dit is vaak een wat kortere FAQ met wat eventuele specifieke geldende regels voor het betreffende sub forum en waarvoor je in het specifieke forum terecht kunt.

Twijfel je wellicht of je jouw topic kunt plaatsen? Neem dan vooral contact op met een van de moderators. Deze vindt je in elk subforum rechtsboven met naam en profiellink.

4.1.2 Het maken van goede topicstart: De Quickstart

Je gaat aan de slag met het schrijven van een topic, wat schrijf je nu precies? Om je topic zo veel mogelijk kans te geven bij de gebruikers die je zouden kunnen helpen is gebleken dat je je het best kan houden aan de volgende checklist. Er wordt aan deze checklist ook wel gerefereerd als de quickstart.

Houd je bij het openen van een topic altijd aan deze quickstart. Het is niet alleen makkelijk voor jezelf om hem erbij te houden, maar je kunt er ook simpelweg allerlei ergernissen mee voorkomen en een hoop van jouw tijd en die van je medegebruikers besparen.

 1. Zorg dat je bekend bent met het Algemeen Beleid.
 2. Selecteer het juiste topictype. Wanneer je een specifieke vraag hebt selecteer je uiteraard "vraag" en in vrijwel alle andere gevallen kies je "discussie."
 3. Verzin een goede topictitel die zo duidelijk mogelijk aangeeft wat de inhoud van je topic is.
  Dus bijvoorbeeld niet "Windows Profielprobleem" maar "Windows 11 Profielwijzigingen worden niet opgeslagen". Afhankelijk van het subforum waar je je vraag wil stellen kan een zogeheten tag ("Windows 11" in het hierboven genoemde voorbeeld) handig zijn. Dit zie je vrij makkelijk in de al daar bestaande huidige lijst met topics of dit gebruikt wordt.
 4. Geef eerst globaal aan wat het probleem is.
 5. Geef vervolgens aan waar je denkt dat het aan ligt.
 6. Geef daarna aan wat je al geprobeerd hebt om zelf tot een oplossing te komen.

  Een duidelijke omschrijving geven van dingen die je al geprobeerd hebt voorkomt ook dat mensen tips geven die voor jou oude koek zijn. Dat houdt ook in dat je aangeeft waarop je gezocht hebt (met welke keywords), wat je gevonden hebt en waarom het gevondene niet voldeed.

 7. Geef aan waarom je denkt dat jouw oplossing niet werkt of geef aan waarom je denkt dat dat niet werkt.

  Je eigen oplossing heeft niet gewerkt. Als je begrijpt waarom niet, vertel dit dan. Als je dat niet begrijpt, kun je dat als "subvraag" in je topicstart opnemen.

 8. Geef altijd aan wat voor eventuele foutmeldingen of waarschuwingen je krijgt.
 9. Wanneer je alles duidelijk hebt uitgelegd, vat je je probleem samen en stel je de uiteindelijke vraag.
 10. Plaats je vraag in één topic in één forum. Zogenaamd "crossposten" is niet gewenst. Als je er niet zeker van bent of je op de goede plaats je topic opent, neem dan contact op met een moderator.

4.1.3 Je topic wordt gesloten

Het kan gebeuren dat ondanks al je goede bedoelingen je topic op slot wordt gezet. Raak dan niet gefrustreerd en open niet gelijk een boos topic. Vaak is het namelijk niet zo onterecht. In de sluitmessage staat als het goed is duidelijk wat er fout is, en wat je kunt verbeteren. Lees die eerst rustig door, lees de links naar FAQ's, de search of Google, en volg de gegeven raad op.

Het opnieuw openen van een topic of het openen van een topic waarin je feedback geeft op het sluiten van je topic is niet de bedoeling. Beter kun je hiervoor contact op nemen met de moderator in kwestie via DM, of kijk in het subforum of daar een stucky ( ) staat waarin je mag reageren op gesloten topics. Over het bereiken van crewleden vind je hier meer: De Organisatie achter GoT.

4.2 Het plaatsen van reacties

Wanneer je een reactie plaats in een topic wil je misschien direct op een andere gebruiker reageren. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden.

4.2.1 Gebruikersquote

Als je op de reactie van een andere gebruiker wilt reageren, kun je deze persoon citeren via het linkje rechtsboven bij de reactie (of via de quoteoptie in de dropdown op mobiele telefoons). Een kopie van de post van de gebruiker verschijnt dan tussen quotetags in jouw reactie. Daarnaast krijgt de gebruiker waar je op reageert, een notificatie.

4.2.2 Gebruikers taggen

Wil je specifiek op een persoon reageren zonder zijn reactie te citeren? Type dan een @ gevolgd door zijn naam en druk op enter. De autocomplete geeft je vijf suggesties waarbij de TS een extra herkenbaar TS-logootje heeft. De getagde gebruiker krijgt een notificatie van jouw reactie.

4.3 Het opmaken van Topics en reacties

Je kunt je topics die je opent en reacties welke je op het forum plaatst op verschillende manieren voorzien van opmaak. Dit stuk helpt je hiermee op weg.

4.3 UBB-code

Binnen reacties op het forum kun je UBB-code gebruiken om de post op te maken. Met UBB-code kun je bijvoorbeeld vetgedrukte tekst typen, tabellen maken, codeblokken invoegen enzovoort. Voor een overzicht van UBB-codes die ondersteund worden, en hoe je ze kunt gebruiken, hebben we een faq met informatie: Overzicht van UBB-codes. Veel UBB-tags kun je ook eenvoudig invoegen via de toolbar bovenaan het veld waarin je een reactie typt

4.4 Smileys

Op GoT hebben we verschillende eigen smileys. Onderaan het reactiescherm (niet via de quick reply onderaan het topic) kun je eenvoudig smileys invoeren. Daarnaast zie je bij de smileys staan welke combinatie van tekens deze smiley oplevert. [nosmilies]:)[/nosmilies] levert bijvoorbeeld :) op. Voor smileys geldt: gebruik ze met mate.

4.5 Afbeeldingen plaatsen

Voor het plaatsen van afbeeldingen kun je de een-na-laatste knop gebruiken om een afbeelding te uploaden. In je post wordt vervolgens direct de afbeelding ingevoegd. Geüploade afbeeldingen komen terecht in je fotoalbum. Wil je een afbeelding plaatsen die op een andere website staat? Gebruik dan en vink de checkbox voor afbeelding aan bij het copy-pasten van de URL.

5 De zoekmachine


Voor het goed gebruiken van de zoekmachine is het nuttig om te begrijpen wat de mogelijkheden zijn. Als je zoekt in het forum, zoek je in de inhoud van losse reacties. Die losse reacties worden vervolgens in de zoekresultaten gegroepeerd tot maximaal drie per topic.

5.1 Tips

Als je geen of geen goede resultaten krijgt, kan het nuttig zijn om synoniemen en alternatieve woorden te gebruiken. Dit kun je eventueel combineren met de OR-operator. Andere keren krijg je juist (te) veel resultaten. Dan is het vaak nuttig om extra woorden toe te voegen of juist woorden uit te sluiten met de NOT-operator.

5.2 Boolean operators

Je kunt zoektermen of groepen van zoektermen combineren. Dat gebeurt met zogenaamde boolean operators. Daarmee kun je afdwingen dat twee (groepen van) woorden allebei voorkomen of juist als alternatief voor elkaar gezien kunnen worden. De zoekmachine ondersteunt de volgende boolean operators:

 • AND, de logische 'en'-operator, ‘intel AND pentium’ (zowel Intel als Pentium moet in een reactie voorkomen). Het standaardgedrag is overigens dat alle termen moeten voorkomen. Je hoeft dus niet overal AND tussen te zetten.
 • OR, de logische 'of'-operator, ‘intel OR amd’ (Intel of AMD moet in een document voorkomen; ze mogen ook beide voorkomen).
 • NOT, de operator om woorden uit te sluiten, ‘intel NOT pentium’ (zoek op Intel waarbij geen Pentium voorkomt). +, de verplichtingsoperator. Deze is vergelijkbaar met de AND-operator.
 • -, de uitsluitingsoperator. Deze is vergelijkbaar met de NOT-operator, ‘intel -pentium’ (Intel, maar geen Pentium in de resultaten).

Zoeken op zinnen
Voor het kunnen opzoeken van complete zinnen kun je een zin omsluiten met aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: “Dit is een zin”. Als je niet zeker weet hoever twee woorden uit elkaar stonden, kun je dat ook aangeven met de tilde (~). Zie bijvoorbeeld: "twee woorden"~10, hierbij mogen 'twee' en 'woorden' maximaal 10 posities uit elkaar staan. Of anders gezegd, er mogen maximaal 9 woorden tussen staan. Dit kun je overigens ook gebruiken voor meer woorden in een zin.

5.3 Zoeken op delen van woorden

Er zijn twee mogelijkheden voor zogenaamde 'wildcards'. Je kunt zoeken op één willekeurig teken of juist op een reeks van nul of meer willekeurige tekens. Dat gebeurt met respectievelijk een vraagteken of een asterisk (*). De zoekopdracht ‘te?t’ zoekt op alle woorden met vier letters beginnend met ‘te’ en eindigend op ‘t’. Dat levert onder andere ‘test’, ‘telt’ en ‘tent’ op. ‘te*’ zoekt op alle woorden die beginnen met ‘te’ en ‘te*t’ op alle termen die beginnen met ‘te’ en eindigen met een ‘t’. De wildcards mogen niet aan het begin van een woord staan.

Als je niet helemaal weet hoe je een woord spelt, kun je ook de ‘fuzzy operator’ gebruiken. Met ‘willekuerig~’ krijg je allerlei varianten, waaronder 'willekeurig'. Er wordt gekeken naar de zogenaamde edit distance, het aantal tekens dat aangepast moet worden om van jouw woord in het uiteindelijke resultaat te komen. Met "willekuerig~3" geef je aan dat er 3 tekens aangepast mogen worden, standaard wordt 2 aangehouden. De zoekmachine zoekt overigens al standaard op delen van woorden als er sprake is van overgangen in het type teken. Als er ergens ‘HD7950’ staat, kun je dat zowel met ‘HD7950’ of ‘HD 7950’ als met ‘7950’ vinden.

5.4 Woorden belangrijk maken

Je kunt in een zoekopdracht ook aangeven dat bepaalde woorden belangrijker zijn dan andere. Normaal gesproken worden zeldzame woorden belangrijker gemaakt en gebruikelijke woorden minder belangrijk. Dit doe je bijvoorbeeld zo: ‘willekeurig^4 woord’, waarbij ‘willekeurig’ viermaal zo belangrijk is geworden als ‘woord’. Hier mogen ook, in Engelse notatie, cijfers achter de punt gebruikt worden.

5.5 Groepering

Voor de ingewikkeldere queries is het handig dat je stukken van je zoekopdracht kunt groeperen met haakjes. Voorbeelden zijn: ‘(amd OR intel) AND processor’, dat zoekt naar een AMD- of Intel-processor en: 'intel AND ("pentium 3" OR "pentium 4" OR "pentium IV")', dat zoekt naar een Intel Pentium 3 of Pentium 4 (in twee varianten). Zo zijn er vele complexe queries te bedenken.

5.6 Alleen in de titel zoeken

Door 'name:(je zoektermen)' te gebruiken kun je alleen in de titel van een topic zoeken. Bijvoorbeeld: ‘name:(php AND mysql)’ of ‘name:php’.

6 Aanpassen van je nickname

Het kan zijn dat je op een bepaald moment graag een andere nickname wilt gebruiken op Tweakers. In dat geval kun je een nickchange aanvragen. Voor een nickchange gelden de volgende uitgangspunten:

 • Veel mensen vragen vaak een anonieme(re) nick aan (bijvoorbeeld: ‘KeesJanssen78’ -> ‘KungFuMonkey’). Andersom geldt: zorg ervoor dat je 100 procent zeker bent van je zaak als je je eigen naam, of iets wat er veel op lijkt, als nick wil,, want...
 • ...je mag één keer per 18 maanden een nickchange aanvragen.
 • Je mag een inactieve nick claimen. Een account wordt als inactief beschouwd als een gebruiker 12 maanden niet heeft ingelogd. Mocht dat het geval zijn en voldoe je aan de overige voorwaarden voor het aanvragen van een nickchange, dan kun je die naam 'claimen'. Honorering van die claim staat ter beoordeling van de crew. Controleer via https://tweakers.net/gallery/ of een nick al bestaat.
 • Na je nickchange heb je een week bedenktijd. Het kan uiteraard zijn dat je nickname iets vervelends betekent waar je niet mee geassocieerd wil worden of misschien krijg je toch heimwee naar je oude nickname. Let echter wel op: als je oude nickname toevallig wordt geregistreerd, heb je simpelweg pech.
 • Als je je nickchange terugdraait, moet je evengoed 18 maanden wachten voordat je een volgende nickchange kunt doen. Denk dus HEEL goed na voordat je een nickchange doet. Je herkenbaarheid op het forum gaat erop achteruit en eenmaal veranderd, heb je je nickchangemogelijkheid voor 18 maanden ‘verbruikt’.
 • De crew behoudt zich het recht voor om je nickchange te weigeren of de nickchange terug naar je oude nickname te weigeren.
 • Het is uitdrukkelijk NIET de bedoeling om ‘ff een nick te proberen’. Bij misbruik vervallen je rechten, die hierboven zijn vermeld.

6.1 Waarom eigenlijk?

Mensen veranderen en daarmee ontstaat de behoefte aan een andere nickname. We willen iedereen er wel even op wijzen dat je nickname een punt van herkenning is, dus ga niet zonder nadenken je nickname veranderen, want je hele historie is in één klap onbekend.

6.2 Hoe vraag ik een nickchange aan?

Open in Schop een Modje een topic met als titel [NickChange] 'Huidige Nick' -> 'Gewenste Nick' (waarbij je 'huidige nick' dus vervangt door je huidige nickname en 'gewenste nick' vervangt door je gewenste, nieuwe, nickname) en geef in je reactie duidelijk aan wat je gewenste nick is ;) Geef eventueel een alternatieve nickname in je reactie, mocht de gewenste nickname niet beschikbaar zijn.

6.3 Regels rondom nicknames

Nieuwe nicknames mogen alleen de tekens bevatten die hier met groen zijn aangemerkt. Houd er bij een nickchangeverzoek ook rekening mee dat:

 • Een nick getallen mag bevatten, maar niet uit alleen getallen mag bestaan;
 • Een nick spaties mag bevatten, maar niet aan het begin of het eind;
 • De minimumlengte van een nickname 3 tekens is en de maximumlengte 15 tekens.
O.K.Not O.K.
000 (0)  �032 (20)   064 (40)  @096 (60)  `128 (80)  €160 (A0)   192 (C0)  À224 (E0)  à
001 (1)  033 (21)  !065 (41)  A097 (61)  a129 (81)  161 (A1)  ¡193 (C1)  Á225 (E1)  á
002 (2)  034 (22)  "066 (42)  B098 (62)  b130 (82)  ‚162 (A2)  ¢194 (C2)  Â226 (E2)  â
003 (3)  035 (23)  #067 (43)  C099 (63)  c131 (83)  ƒ163 (A3)  £195 (C3)  Ã227 (E3)  ã
004 (4)  036 (24)  $068 (44)  D100 (64)  d132 (84)  „164 (A4)  ¤196 (C4)  Ä228 (E4)  ä
005 (5)  037 (25)  %069 (45)  E101 (65)  e133 (85)  …165 (A5)  ¥197 (C5)  Å229 (E5)  å
006 (6)  038 (26)  &070 (46)  F102 (66)  f134 (86)  †166 (A6)  ¦198 (C6)  Æ230 (E6)  æ
007 (7)  039 (27)  '071 (47)  G103 (67)  g135 (87)  ‡167 (A7)  §199 (C7)  Ç231 (E7)  ç
008 (8)  040 (28)  (072 (48)  H104 (68)  h136 (88)  ˆ168 (A8)  ¨200 (C8)  È232 (E8)  è
009 (9)   041 (29)  )073 (49)  I105 (69)  i137 (89)  ‰169 (A9)  ©201 (C9)  É233 (E9)  é
010 (A)   042 (2A)  *074 (4A)  J106 (6A)  j138 (8A)  Š170 (AA)  ª202 (CA)  Ê234 (EA)  ê
011 (B)  043 (2B)  +075 (4B)  K107 (6B)  k139 (8B)  ‹171 (AB)  «203 (CB)  Ë235 (EB)  ë
012 (C)  044 (2C)  ,076 (4C)  L108 (6C)  l140 (8C)  Œ172 (AC)  ¬204 (CC)  Ì236 (EC)  ì
013 (D)   045 (2D)  -077 (4D)  M109 (6D)  m141 (8D)  173 (AD)  ¬205 (CD)  Í237 (ED)  í
014 (E)  046 (2E)  .078 (4E)  N110 (6E)  n142 (8E)  Ž174 (AE)  ®206 (CE)  Î238 (EE)  î
015 (F)  047 (2F)  /079 (4F)  O111 (6F)  o143 (8F)  175 (AF)  ¯207 (CF)  Ï239 (EF)  ï
016 (10)  048 (30)  0080 (50)  P112 (70)  p144 (90)  176 (B0)  °208 (D0)  Ð240 (F0)  ð
017 (11)  049 (31)  1081 (51)  Q113 (71)  q145 (91)  ‘177 (B1)  ±209 (D1)  Ñ241 (F1)  ñ
018 (12)  050 (32)  2082 (52)  R114 (72)  r146 (92)  ’178 (B2)  ²210 (D2)  Ò242 (F2)  ò
019 (13)  051 (33)  3083 (53)  S115 (73)  s147 (93)  “179 (B3)  ³211 (D3)  Ó243 (F3)  ó
020 (14)  052 (34)  4084 (54)  T116 (74)  t148 (94)  ”180 (B4)  ´212 (D4)  Ô244 (F4)  ô
021 (15)  053 (35)  5085 (55)  U117 (75)  u149 (95)  •181 (B5)  µ213 (D5)  Õ245 (F5)  õ
022 (16)  054 (36)  6086 (56)  V118 (76)  v150 (96)  –182 (B6)  ¶214 (D6)  Ö246 (F6)  ö
023 (17)  055 (37)  7087 (57)  W119 (77)  w151 (97)  —183 (B7)  ·215 (D7)  ×247 (F7)  ÷
024 (18)  056 (38)  8088 (58)  X120 (78)  x152 (98)  ˜184 (B8)  ¸216 (D8)  Ø248 (F8)  ø
025 (19)  057 (39)  9089 (59)  Y121 (79)  y153 (99)  ™185 (B9)  ¹217 (D9)  Ù249 (F9)  ù
026 (1A)  058 (3A)  :090 (5A)  Z122 (7A)  z154 (9A)  š186 (BA)  º218 (DA)  Ú250 (FA)  ú
027 (1B)  059 (3B)  ;091 (5B)  [123 (7B)  {155 (9B)  ›187 (BB)  »219 (DB)  Û251 (FB)  û
028 (1C)  060 (3C)  <092 (5C)  \124 (7C)  |156 (9C)  œ188 (BC)  ¼220 (DC)  Ü252 (FC)  ü
029 (1D)  061 (3D)  =093 (5D)  ]125 (7D)  }157 (9D)  189 (BD)  ½221 (DD)  Ý253 (FD)  ý
030 (1E)  062 (3E)  >094 (5E)  ^126 (7E)  ~158 (9E)  ž190 (BE)  ¾222 (DE)  Þ254 (FE)  þ
031 (1F)  063 (3F)  ?095 (5F)  _127 (7F)  159 (9F)  Ÿ191 (BF)  ¿223 (DF)  ß255 (FF)  ÿ

7 De organisatiestructuur van GoT

Communitymanager
De communitymanager zorgt ervoor dat de hoofdgroepadmins op één lijn zitten en is verantwoordelijk voor het forum in zijn algemeenheid.

Hoofdgroepadmins (HGA's / Admins) en moderatoren
De admins zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen hun hoofdgroep. Bovendien bepalen ze gezamenlijk met de communitymanager het forumbrede beleid. Ze zijn verantwoordelijk voor de moderators in hun hoofdgroep en zorgen ervoor dat deze hun werk naar behoren uitvoeren. Daarnaast evalueert de admin de moderators en kan hij bemiddelen bij eventuele meningsverschillen die met zijn moderators ontstaan. Aangezien de admin een bestuursfunctie heeft, heeft hij niet per definitie een forum om te modden. Dit gebeurt echter wel, zolang de admintaak niet in het gedrang komt. Daarnaast handelen de admins bemiddeling af als dat nodig is tussen een crewlid en een gebruiker.

De moderators zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen hun forum. Over het algemeen modereren de meeste mods in hun hele groep, maar soms hebben ze specifieke aandachtsgebieden. Wie de aanspreekpunten zijn voor bepaalde fora, is terug te vinden bovenaan elke overzichtspagina van een forumdeel en vaak ook in forumspecifieke beleids/faq-topics. De moderators zorgen voor de aanwezigheid en actualiteit van een faq, sturen users en delen desnoods waarschuwingen en/of sancties uit. Ook houden ze zich natuurlijk bezig met het sluiten van topics, het wijzigen van topictitels en dergelijke. Alle moderators houden het subforum Schop een Modje in de gaten om eventuele misstanden in hun forum(s) op te kunnen pikken.

Niet alle moderators kunnen bans geven, alleen zij die specifiek banrechten hebben gekregen en de admins kunnen dat. Hoewel het zetten van een ban dus vaak in overleg gaat met iemand anders, vooral de admin, wordt de ban over het algemeen afgehandeld door degene die de overtreding constateert. Dit is dan ook degene van wie je, mocht je ooit een ban ontvangen, een mailtje krijgt en met wie je eventueel in gesprek kunt gaan.

Frontpage Crew
Met uitzondering van degenen die modereren in de Frontpage Feedback-hoofdgroep, hebben deze crewleden geen zeggenschap op het forum. Bij vragen over de frontpage kun je uiteraard wel altijd bij deze crewleden terecht via DM.

8 Aanvragen van toegang tot de Huiskamer

8.1 Wat is de Huiskamer?

De Tweakers Huiskamer is een plek waar je je kunt ontspannen en vermaken op Gathering of Tweakers. Het is bedoeld als een leuk extraatje naast de andere fora. Het is echter ook een forum waar serieus gepraat kan worden en waar mensen het over persoonlijke zaken zoals liefdesproblemen kunnen hebben. Hoewel het er dus best gezellig kan zijn tussen alle vermakelijke topics, zit er ook een serieuze kant aan en het is dus geen onzinforum.

8.2Voorwaarden om toegang tot HK aan te vragen.

Om toegang te kunnen vragen tot de HK moet je aan drie criteria voldoen:

 • Je moet tenminste 6 maanden geregistreerd zijn.
 • Je hebt in de afgelopen 3 maanden minimaal 50 posts gedaan, omdat we anders te weinig recente posts hebben om je te screenen.
 • Je hebt toegang tot het Tweakers Lounge forum (TL). Om erachter te komen of je toegang hebt tot de TL, kun je klikken op het linkje. Een 'geen toegang'-melding houdt in dat je nog niet genoeg posts hebt of nog niet lang genoeg lid bent. Zie voor meer informatie: Waarom is je topic weggegooid of anderszins verdwenen?.

8.3 Hoe vraag ik toegang aan?

Je vraagt HK-toegang aan door een topic te openen dat aan onderstaande criteria voldoet:

 • Open het topic in het Schop een Modje-forum.
 • Geef de topictitel de vorm: [HK-XS] username (userID). Bijvoorbeeld [HK-XS] Femme (1)..
 • Schrijf een kleine motivatie waarom je vindt dat jij toegang moet krijgen.

8.4 Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Je topic wordt verplaatst naar een, voor jou onzichtbaar, HK-screeningforum. Dit betekent dat de crew met de screening begonnen is. Verschillende mods kijken kort naar je postgeschiedenis en eventuele kanttekeningen over je postgedrag. Het screenen kan eventjes duren; ga er dus maar vanuit dat je niet direct al toegang krijgt. Ga uit van twee uur tot een week bij extreme drukte.

8.5 Hoe krijg ik de uitslag van de screening te horen?

Als je toegang tot de HK krijgt, krijg je hierover een pushmessage. Bij een afwijzing wordt een mailtje gestuurd naar het e-mailadres dat in je profiel staat. Let dus op dat er een werkend en gebruikt e-mailadres in je profiel staat.

8.6 Wat te doen als de aanvraag wordt afgewezen?

We gaan niet in discussie waarom jij afgewezen wordt en een ander niet. Mocht je niet weten waarom je afgewezen bent, dan mag je natuurlijk altijd terugmailen. Direct opnieuw toegang aanvragen is nutteloos, maar na 3 maanden mag je een nieuwe aanvraag doen. Ga bij jezelf na of je wel nuttig genoeg bezig bent in andere fora. Post je veel oneliners, open je veel topics die op slot gaan met het verzoek eerst even goed te zoeken? Dan raden we je aan daar eerst iets aan te doen. Als je in het verleden bent gewaarschuwd voor misdragingen of ooit bent geband, heb je minder kans, maar je recente postgedrag is uiteindelijk doorslaggevend. Verbetering loont en kan betekenen dat ook iemand met een slechte geschiedenis alsnog toegang krijgt. We kunnen het ook fout hebben, maar uit praktisch oogpunt gaan we niet in discussie over individuele afwijzingen. Na 3 maanden staat het je vrij een nieuwe aanvraag te doen.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee