
De DC-Vault is een stats-project van Team Ninja en is een soort van Hall of Fame in de DC-wereld. Je kunt er zien hoe je als team presteert ten opzichte van je concurrenten, je kunt ze taunten dat je het beter doet en de standen vergelijken op meer dan 40 projecten.
Momenteel staan wij als Dutch Power Cows op een 3de plaats, waarbij we al een aardig eind zijn opgeklommen dankzij de aandacht in het eerste draadje over de DC-Vault en uiteraard het succesvolle vervolg in het tweede draadje. Het doel is natuurlijk om nog hoger in de top 3 te komen.
Je krijgt punten gebaseerd op je plaats in de stats bij ieder project en de hoeveelheid punten is afhankelijk van het aantal geregistreerde teams in dat project. Het maximale aantal punten is 10.000 punten per project voor de eerste plaats.
Bij een aantal projecten is het aantal punten wat je krijgt bij een stijging in de ranglijst dus hoger dan bij andere projecten, afhankelijk van je positie en het aantal teams wat daar meedoet.
De huidige Top 10
1. Ars Technica
2. Team Norway
3. Dutch Power Cows
4. The Knights Who Say Ni!
5. AMD Users
6. Free-DC
7. XtremeSystems
8. Rechenkraft.net
9. Ukraine
10. TeAm AnandTech

Er zijn diverse projecten om aan mee te doen en voor het gemak zijn die opgedeeld in twee categorieën. De Boinc-projecten en de andere projecten. Boinc-projecten zijn vaak gemakkelijk in het gebruik, je kunt meerdere projecten toevoegen aan één client en draaien als service of als gewone client.
Andere projecten zijn vaak veel lichter en kunnen eenvoudig als tweede project naast een ander gedraaid worden.

Boinc is een open-source initiatief van de universiteit van Berkeley en is een methode om diverse distributed computing programma's te kunnen draaien van verschillende makers. Eén client volstaat om tientallen verschillende projecten te kunnen doen. Boinc vind je hier.
Milkyway@home
Een project dat onderzoek doet in het modelleren en determineren van de evolutie van ons melkwegstelsel. WU's verschillen in crunchtijd, soms zijn ze na 9 uur crunchen (P4 1.5GHz) op 50 procent en dan binnen een minuut klaar.
Sudoku
Sudoku is een onderzoeksproject dat probeert te achterhalen wat het kleinste aantal getallen is wat nodig is om een Sudoku puzzel in te vullen.
Yoyo@home
Dit is een schil voor reeds bestaande DC-projecten zodat gebruikers van Boinc geen andere client hoeven te installeren. Momenteel kan met hun schil worden meegedaan aan Muon, evolution@home en OGR. DPC heeft daar ook eigen teams, dus het is mogelijk om in je eigen voet te schieten.
Poem@home
Probeert:
- de biologisch actieve structuur van eiwitten te voorspellen
- bestudeert de signaalverwerkingmechanisme wanneer eiwitten interactie met elkaar hebben
- bestudeert de relatie van niet-functionele eiwitten met ziekten
- ontwerp nieuwe medicijnen op de basis van driedimensionale structuren van biologisch belangrijke eiwitten
Rectilinear Crossing Number
Een van de bekendste problemen uit de graaftheorie is de vraag van het 'Rectilinear Crossing Number' ('rechtlijning snijpuntengetal'): het minimale aantal snijpunten in een volledige graaf van k punten in het Euclidische vlak ('plat vlak'). Voor een graaf van 4 punten (0 snijpunten) of 5 punten (minimaal 1 snijpunt) is dit nog makkelijk uit te rekenen of te beredeneren. Voor grotere grafen is het erg lastig om de optimale configuratie te bepalen. Voor k=11 zijn er al 2.334.512.907 mogelijkheden. Tot nu toe zijn de RCN's voor k<=17, k=19 en k=21 gevonden. Het hoofddoel van het distributed computing project Rectilinear Crossing Number is op dit moment om de juiste waarde voor k=18 te vinden.
Superlink@Technion
Helpt genetica over de hele wereld met het zoeken naar ziekte-uitdagende genen die de volgende ziekten kunnen veroorzaken :sommige type diabetes, Hoge bloed druk, kanker, schizofrenie and vele andere.
Nadeel is wel dat ze werk in blokken uitgeven en het is daarom verstandig om zeker 1 a 2 back-up projecten ernaast in te stellen.
Enigma @ Home
Enigma @ Home is een wrapper tussen BOINC en Stefan Krah's M4 Project. "Het M4 Project is een poging om 3 originele Enigma berichten met behulp van distributed computing te kraken. De signalen werden onderschept in de Noord-Atlantische Oceaan in 1942 en zijn van mening te zijn ongebroken. Client

Wieferich
Wieferich berekent zogenaamde Wieferich-priemgetallen, door middel van trial and error. Singlecore client werkt goed, WUs gemiddeld 0.5-2 dagen.
Client
PSP-PRP
Het zoeken naar speciale priemgetallen die "proth numbers" heten in de formule k*2^n+1. Specifiek waarin k een priemgetal is in k*2^n+1. Er is bewezen dat er oneindig aantal k priemgetallen zijn zodat k*2^n+1 nooit een priemgetal kan zijn, deze k's worden "prime sierpinski numbers" genoemd waarvan het kleinste bewezen getal 271129 is. PSP-PRP zoekt naar k-priemgetallen onder dit getal. WU ongeveer 4-20 uur.
Client
Client
Hier doorgeven dat je bij DPC hoort.
PSP-Sieve
Elimineert factoren voor PSP-PRP. Gaat heel goed samen met SoB-Sieve, de 2 gebruiken hetzelfde programma, gewoonlijk zeef je voor allebei. Punten krijg je per uitgeschakelde factor, en is redelijk onvoorspelbaar. Wel altijd punten als je iets vangt.
Client
SoB-Sieve
Elimineert factoren voor Seventeen or Bust (waar we nog 2de staan). Werkt samen met PSP-sieve, maar het nadeel van dit onderdeel is dat je pas punten krijgt als je werkelijk SoB-werk bespaart, wat in de meeste gevallen nog lang niet zover is. Ergo nu investeren is over jaren terugzien.
Client
eOn
eOn gebruikt een minder directe methode om te onderzoeken hoe atomaire systemen zich gedragen over een langere tijd. In het eOn-project werken alle computers aan hetzelfde project, ze simuleren hetzelfde systeem op hetzelfde moment. Elke WU is een opdracht voor hoe op 1 manier het systeem kan evolueren. eOn gebruikt dit systeem om de groei van metalen films te simuleren, wat belangrijk is bij katalyse-reacties. Het is belangrijk dat men begrijpt hoe atomen evolueren op deze kleine schaal over langere perioden en wordt nog belangrijker bij andere takken van sport, met name nanowetenschap, chemie en materialenkunde. Vereist non-stop internet, niet altijd direct werk (uurtje wachten is niet abnormaal) en grootte van WUs varieert. Digik-oz heeft er een handige controller voor gebouwd, die een en ander versnelt/verbetert. Vooral heel interessant bij kleine WUs, omdat slechts het aantal WUs in de stats telt, niet de grootte.
Client
Controller - DM naar DigiK-oz
Majestic-12
De grote Google-concurrent, of althans, dat is de bedoeling van bedenker/chief-project Alex. Door jouw computer internetlinks te laten spideren, en de resultaten te verwerken, bouwt hij langzaam maar zeker een zoekmachine. Dit project vreet dus bandbreedte, en als je em 10Mbit voert, ook CPU. Project niet gegarandeerd non-profit.
Client - vereist wat tweakjes en instellingen voor maximale werking
Dimes
Dimes is een gedistribueerd project met als doel de structuur en de topologie van het Internet in kaart te brengen. Dit is een DC-project dat nauwelijks CPU-tijd of bandbreedte vraagt en daarom perfect naast je huidige dc-project kan draaien. Het enige wat het programma doet, is via PING- en TRACEROUTE-commando's de netwerken in de buurt van je eigen computer in kaart proberen te brengen. Het programma kan ook als service geïnstalleerd worden.
Dimes werkt onder Windows, Linux en Mac OS X. De optimale instellingen van het programma zijn:
* Delay between measurements: 15 sec.
* Standard protocol: UDP
* File Transfer Rate: maximaal (51 kb/sec).
Website
Eulernet
In 1772 deed Euler de aanname: Als de som van n positieve kth machten gelijk is aan kth macht, dan n ≥ k. In 1966 bewezen Lander, Parkin and Selfridge dat Euler het fout had met 1445 = 1335+1105+845+275. Eulernet is bezig met het zoeken naar een zesde macht die gelijk is aan zes zesde machten. En als dit project klaar is gaan ze verder met het zoeken naar een zesde macht die gelijk is aan vijf zesde machten. De puntentelling bij Eulernet is in seconden. Om die reden is Eulernet uitermate geschikt voor oudere computers.
Client
GIMPS
Jij kunt een van de meest begeerde ontdekkingen in de wiskunde doen - een nieuw Mersenne priemgetal. Er zijn er nu al tien gevonden. Doe mee met dit leuke maar toch ook serieuze onderzoeksproject. Dit project is net toegevoegd aan de Vault en er is dus nog veel te winnen hier.
Client

Er zijn diverse projecten in de DC-Vault waarin zeker verbetering te behalen valt en sommige van die projecten kun je zelfs naast elkaar draaien. Hier is een top 10 te zien waar DPC het meeste kan behalen
Tevens zijn er verschillende stats-sites waar me per project de stats van kan opvragen. Gebruik de volgende links om deze te bekijken. elteor.nl, digik-oz.nl en stats.free-dc.org
Eon is een project wat relatief gezien meer heeft aan veel ram-geheugen, Dimes gebruikt je netwerk en je kunt er dan bijvoorbeeld Wieferich, Boinc of PSP-PRP naast draaien.
Bij Dimes is het per pc mogelijk om 1 maal dimes te installeren. Als er veel geheugen in de computer zit bestaat de mogelijkheid om de score fors te verhogen door middel van Vmware's virtuele omgevingen. Een beproefde methode is om een Windows 2000-installatie te maken en deze te klonen. In elke kloon wel apart Dimes installeren en niet een installatie van Dimes-klonen. Zie dit topic op het forum van Xtremesystems voor meer uitleg.
Geeft PSP-PRP een ?% ipv een echt percentage? Kijk dan hier voor de oplossing.
Doormiddel van een registerkey zorg je ervoor dat tussen het openen van een verbinding van een Eon verzendvraag en de volgende, NIET meer 200 - 300 seconden zit maar dat je er 20 - 30 seconden tussen krijgt waardoor je meer aanvragen kunt doen en dus meer goede uploads kunt krijgen.

Deel 1: Algemene/algehele plaatsing van DPC bij DC-Vault
Deel 2 : DC-Vault Topic - Deel 2



25-09-2008: Topicstart
19-02-2009: Topicstart Deel 3
[ Voor 255% gewijzigd door Cpt00kirk op 28-06-2009 16:22 ]