Heb bericht per bericht alinea per alinea geantwoord, het is maar dat je het antwoord terug aan je vraag/commentaar kan koppelen.Tsurany schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 20:37:
Begin echt ziek te worden van dat Microsoft systeem waarbij meer folders kennelijk een beter OS betekent. Overal hebben ze aparte folders voor, is echt om ziek van te worden. Waarom kunnen ze niet gewoon simpele mappen hebben, waarom moet de ene helft van alle programma's daar zijn user bestanden dumpen en de andere helft op een andere locatie? Waarom moet ik enorm veel public mappen hebben die ik niet wil? Waarom moet ik perse een my videos map of een my music map als ik die never nooit zal gebruiken?
En standaard staat alles geshared en overal in je libraries, blijft echt een gezeik gewoon omdat fatsoenlijk te krijgen.
Ik wil gewoon mijn eigen structuur aan houden, maar dat proberen ze je zoveel mogelijk te onthouden. Ben nu al twee uur met dat waardeloze Homegroup aan het kloten maar daar schiet je ook niks mee op. Dat hele libraries systeem is ook een totale aanfluiting want je blijft met zo enorm veel waardeloze prutmappen over.
Microsoft heeft een systeem bedacht dat enkel werkt als je het gebruikt zoals hun dat willen, anders werkt het voor geen ruk.
De mappen zijn simpel, je hebt Users, Program Files en Windows. In die laatste hoef jij als gewone gebruiker al niet te zijn, de programma's zitten netjes in Program Files (tenzij je ze expliciet ergens anders zet of een lompe installer tegenkomt) en de gebruikersmap toont Public (wat jij wil delen) en alle gebruikers. In de gebruikers mappen zitten dan je persoonlijke mappen en libraries, als er hier teveel van zijn kan je ze gewoon verwijderen. Wat is hier nu niet simpel aan? Dat developers zich niet aan de richtlijnen van Microsoft houden is niet Microsoft zijn probleem, verder kan je nog steeds mappen verbergen en zelf kiezen waar je dingen wil opslaan.
Als je de Public map niet wil en niets wil delen dan verwijder je die map toch gewoon? Als jij geen videos en muziek gebruikt dan verwijder je die mappen toch gewoon? Als jij een map met bijvoorbeeld posters wil dan maak die toch gewoon aan? Verder staat standaard enkel Public geshared aan iedeer en je gewone mappen met de HomeGroup (Goh, als je daar geen lid van bent hoef je jou toch geen zorgen voor te maken?) Ik snap niet dat je hier klaagt, het is allemaal juist zo handig, aanpasbaar, gebruiksvriendelijk en noem maar op.
Je wil je eigen structuur? Maak die dan toch gewoon, verwijder desnoods de hele Users en Program Files map als je daar niet blij mee bent. Waarom zou je uberhaupt het systeem dat hun suggereren niet gebruiken? Hou OS, programma's en gebruikers gescheiden, hou je verschillende soorten data gescheiden. Niet dat je jouw programma's moet gaan zoeken in C:\Program Files\WeetIkWat\Documenten\.., maar eerder in Start > Documents > ...

(Deze links kan je trouwens ook laten verdwijnen als je dat wilt)
Tsurany schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:08:
[...]
Nou mijn punt is dat ik controle wil over het systeem en het op mijn manier wil inrichten. Je kan wel op je eigen manier de libraries inrichten maar je blijft gewoon met een enorme stapel mappen zitten waar je niks aan hebt.
Waarom bijvoorbeeld niet gewoon 1 map met daarin het start menu, zodat je deze makkelijk via verkenner kan ordenen?
Waarom niet gewoon 1 map waar elk programma zijn bestanden neer zet zodat je deze makkelijk terug vind?
Waarom kan je niet zelf een map als standaard muziekmap aanwijzen? Of een eigen map als standaard "mijn documenten". En waarom moet Mijn Documenten map opgevuld worden met bestanden die er niet thuis horen?
En homegroup werkt opzich aardig, maar ben net een half uur bezig geweest om gewoon twee mappen er werkend in te krijgen, mijn laptop zag of niks of zag de 'oude' pc, namelijk voor ik de computernaam had gewijzigd.
Ik wil gewoon dat ik mijn laptop en mijn desktop makkelijk op dezelfde manier kan inrichten zodat mijn laptop het verlengde is van mijn desktop met gewoon een vrijwel identieke bestanden ordening, start menu en dergelijken, maar dat is behoorlijk wat werk.
Zelfde trouwens met programma's, waarom moet dat door je hele computer verspreid? Waarom niet gewoon C:\Software? Ik installeer alles toch naar een aparte map, waarom de rest van de bestanden dwars door je pc heen? Het is erg hinderlijk om gewoon constant tegen dezelfde problemen aan te lopen die je al jaren hebt met Windows.
Controle om in te richten heb je, die stapel mappen kan je kwijt. Waarom niet een enkele map voor start? Omdat ieder gebruiker zijn start wil indelen, en er ook nog een start is voor alle gebruikers ingesteld door de administrator. Als je jouw computer enkel gebruikt blijven er nog twee mappen over, toch niets mis mee, kopieer ze desnoods allemaal in dezelfde map? Een map zelf aanwijzen gaat gewoon wel, je kan de locatie van de library en/of muziekmap aanpassen. Het opvullen kan je simpelweg met permissies vermijden, verder is een map verbergen of verwijderen een koud kunstje, dit is zoals eerder vermeld weer aan de minder goede developers (niet die bij Microsoft) te danken.
Waarom sync je jouw desktop en laptop niet gewoon als je veel hetzelfde wil?
Programma's staan toch allemaal in C:\Program Files?
Tsurany schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:49:
[...]
Ja maar ik ben een single user, waarom moet dat dan zo ingewikkeld? En waarom verschillende locaties? De een staat in My Documents, de ander in App Data, de ander in ProgramData, lijkt wel alsof er enkel mappen bijkomen.
Waarom kiest Microsoft niet voor een leuke oplossing voor pc's met maar een enkele account, waarom moeten die ook al dat gezeik ondervinden dat meerdere gebruikers hebben.
Mijn punt is gewoon dat er zo enorm veel mappen zijn terwijl dat, naar mijn mening, totaal overbodig is. Waarom niet gewoon de gebruiker het laten configureren?
En waarom moet ik zo'n enorm uitgebreid start menu? Waarom geen optie om te kiezen dat programma's geen snelkoppelingen mogen maken, zou dat niet handig zijn?
Zelfde met automatisch opstarten, dat wil ik 9/10 keer helemaal niet, toch moet ik het elke keer handmatig uitzetten en van te voren word ik niet eens gewaarschuwd. Maakt microsoft zich ook schuldig aan met Groove en Windows Messenger.
Heb trouwens mijn sync probleem 'opgelost', gewoon hetzelfde systeem wat ik op XP gebruikte, Microsoft Synctoy. Een van de weinige programma's die gewoon werkt zoals het moet zonder fancy online storage crap.
Mijn grote teleurstelling is dat ik na een week gebruik op mijn laptop het ook op mijn desktop heb gezet en nu eigenlijk merk dat er gewoon helemaal niks veranderd is. De simpelste taken zijn alsnog onmogelijk en Windows veranderd zichzelf in een chaos als je het alleen laat. Met name het start menu, dat heeft de neiging zichzelf enorm te slopen.
Ik wil gewoon een systeem waarbij elk programma keurig in zijn eigen directory zit, er hoogstens 1 map is per gebruiker waar instellingen mogen staan, je zelf kan kiezen of ze wel of niks in het start menu mogen zetten en waar je zelf gewoon duidelijk een overzicht kan krijgen van de programma's.
App Data, ProgramData en dergelijke mappen zie jij als standaard gebruiker niet en hoor je dus ook niet te zijn, verder heb ik nog nooit geweten dat een van mijn documenten daar is beland.
De gebruiker wil zijn computer startklaar, hij wil niet eerst enkele uren zijn hele computer zitten te configureren met opties zoals "Deze enkele feature installeren? Waar plaats ik deze map? ..." Het maken van snelkoppeling kan je in de meeste installers gewoon afvinken. Automatisch opstarten kan je in Groove en Windows Live Messenger gewoon afvinken, met hoogstens 6 keer op de muis te klikken.
Voila, syncen, daar zeg je het zelf al.
Online storage is handig, maar als je het niet nodig hebt dan heeft het het nut niet om er ook maar een uitspraak over te maken.
Over welke taken heb je het hier? Mijn start menu ziet er nog ordelijk uit en ik heb nog geen seconde onderhoud daaraan gegeven.
Dat systeem is Windows 7, ik zie niet wat Windows 7 daar verkeerd in doet...
Tsurany schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:56:
[...]
Maar Microsoft kan zoiets wel makkelijk voorkomen. Zodra het detecteert dat een programma iets wilt schijven in die map het gewoon direct doorverwijzen naar een andere map. En zodra een programma data wilt ophalen uit die map het ook doorverwijzen naar die andere map. Zoiets moet toch wel mogelijk zijn.
En bovendien, Microsoft heeft zelf zich in die positie gewerkt door steeds maar nieuwe mappen te blijven introduceren. Waarom toestaan dat programma's data mogen opslaan in My Documents, AppData, ProgramData,... waarom developers niet een halt toe geroepen en zorgen dat ze het maar op 1 plek mogen opslaan.
Hoe ga jij instellingen van een programma onderscheiden van een document dat wordt opgeslagen? Hoe wil jij weten uit welke map die data dan moet worden opgevraagd? AppData en ProgramData heb ik eerder al vermeld, kijk maar eens terug. Wat hou je dan over? Enkel My Documents.
Tsurany schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 22:17:
[...]
Hun OS hun regels?
[...]
[...]
Je wilt niet weten hoeveel programma's dat niet ondersteunen, hoevaak ik de keuze daartoe niet krijg.
[...]
De meeste mensen merken het niet gok ik zo. Ik snap niet waarom Groove standaard op moet starten, waarom Steam standaard op moet starten. Zovaak gebruik ik ze niet, waarom meld microsoft dat niet met een venstertje?
[...]
Ik bedoel dat met Windows 7 eigenlijk gewoon niks veranderd is tov vorige versies. Eerste indrukken waren goed, maar hoe meer ik er mee werk hoe meer ik merk dat het eigenlijk een nieuw jasje is en verder niks.
Dingen zoals Homegroup klonken erg handig, maar de opties die je er bij krijgt zijn gewoon zo enorm beperkt dat het flink tegen valt, het is eigenlijk enkel een systeem voor makkelijk bladeren naar netwerk computers, meer niet.
Het nieuwe control panel, een aantal functies heb je snel binnen handbereik, de rest kan je weer dagen naar zoeken.
Ik zag het al mooi voor me, zodra je in je homegroup komt met je laptop gelijk even een sync met je desktop qua bestanden bijvoorbeeld, zou enorm handig zijn.
[...]
Wat ik in die map zie is een enorme zooi aan mappen die ik niet eens wil hebben, zoals al die Personal mappen die ik gewoon nooit zal gebruiken. En het startmenu kiezen kan bij zo weinig programma's, ik moet na een windows install eerst al alle gewone programma's opbergen omdat windows het zelf niet netjes kan ordenen waardoor overal al iconen slingeren ipv dat die gewoon samengevoegt in een map zitten.
[...]
Dat het me flink tegenvalt en ik waarschijnlijk op iets veel mooiers gehoopt had.
Sinds wanneer is Steam van Microsoft? Groove en Steam automatisch opstarten kan je heel gemakkelijk afzetten, een maximum aan zel muiskliks zijn hier voor nodig.
Windows 7 heeft een berg aan veranderingen, het is niet dat je het zo eventjes kan opsommen hoor. ;-) Wat moet HomeGroup dan meer zijn voor jou? Het is het moeilijke dat nu makkelijk is, wat mist er nog? Waar zoek jij dagen naar? Een HomeGroup is om bestanden op het netwerk van je familie te bekijken, om die te gaan syncen zorgt juist voor bloat. Hiervoor bestaan andere programma's.
Er slingeren hier slechts 11 iconen, en het zijn er nog belangrijke, wat is hier mis mee? Tegenwoordig pin je dingen vast aan start of op je balk, of je gebruikt je dekstop. Zoveel kom je ook niet in je start menu. (Ze zijn zelfs van plan het misschien weg te laten vallen in de toekomst)
Even een woordje los hier van:
Gebruik Windows 7 al sinds dat de beta uitkwam als Main OS en ik sta te popelen de RTM in de toekomst direct te gaan kopen. Het werkt echt als een veertje, er zijn op tal van vlakken prachtige aanpassingen gemaakt. Superstel opstarten, direct kunnen werken, tien applicaties opstarten zonder vertragingen te ondervinden, alles gebruiksvriendelijk, lost problemen veel zelf op, sluit supersnel af, gebruikt minder energie, makkelijk dingen delen via de HomeGroup, super gebruiksvriendelijke task bar met pinnen en jump lists (zeker als je de sneltoetsen leert), en noem maar op...
Naast de verbeteringen voor de gewone gebruiker zijn er voor de meer geadvanceerde gebruiker (Resource Monitor, Powershell, ...

) en onder de motorkap ook een tal van wijzigingen doorgevoerd. (Minwin kernel, betere scheduler, betere memory management, verbetering performantie, realibiliteit en resources van DWM, Superfetch, enzovoort...)
Om hier nu op te liggen bashen voor een paar dingen die je _eenmalig_ moet doen vind ik een beetje overdreven. Ik begrijp mensen die hun taakbalk terugzetten of classic gebruiken niet echt, hebben die het nieuwe systeem al wel eens geprobeerd?
Swat, om de lengte nog in te perken rond ik het hier af, het begint laat te worden. Er staan mogelijk nog fouten of vage verwoordingen in, het is tenslotte maar een reactie. Geen verklaring, formele brief, boek of iets in die aard.
Voel je hier nu niet persoonlijk aangesproken door. Het is mijn bedoeling niet jou zwart te maken maar je te helpen door dingen met een uitleg en persoonlijke mening duidelijk te maken.
[
Voor 102% gewijzigd door
TaraWij op 21-01-2009 00:23
]