Toon posts:

Post hier pics en specs van je home cinema! Deel 33 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 345.410 views

Anoniem: 157535

Topicstarter
http://crew.tweakers.net/shittyoldman/got/homecinemaheader2.jpg
Post hier foto's en specs van je home-cinema! Deel 33

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Dat is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoeken, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen Bose-discussies en zeker geen kabeldiscussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 17
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 18
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 19
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 21
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 22
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 23
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 24
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 25
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 26
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 27
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 28
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 29
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 30
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 31
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 32

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.imageshack.us
Houd er wel rekening mee dat ImageShack sinds een tijdje popups heeft, in een mate van aggressiviteit die bijna niet te blokkeren is. Hosten op een niet-IS-site verdient dus de voorkeur.

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

Bij de preview van je bericht kun je op het knopje Check images klikken. Dit zorgt ervoor dat de afmetingen van de images automatisch bij de img tags gezet worden. Dit komt het linken naar een bepaalde post in dit topic ten goede.

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. Happy posting en pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link

[Voor 100% gewijzigd door Anoniem: 157535 op 20-10-2008 17:11]


Anoniem: 13284

Ik zal mijn setje ook maar eens plaatsen. Het is in een kleine kamer, maar met een beetje rommelen paste het er in. Alleen die kabels nog een keer verbergen.…pfff.

Het is een slechte camera dus ik zal de componenten even noemen.

Sugden AU 41 voor- en eindversterker
PS Audio superlink dac
Zwaar gemodificeerde Royal Master luidsprekers van Reference 3a
Een Sony 40W4000 lcd en een Soundstyle XS meubel.

Verder nog een erg goede eigenbouw hoofdtelefoonversterker en als hoofdtelefoon een AKG K701.[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 13284 op 20-10-2008 18:48]


 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 14:21

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

Vlak voor het einde van het vorige deel gepost, leek me wel een goed voorbeeld. :D

Afgelopen maandag eindelijk m'n frontspeakers binnengekregen, twee keer de Jamo S-606 in zwart. Meteen ook maar een andere hoes om de bank, nieuw vloerkleed, andere kussens, etc. Dit was de oude (tijdelijke) situatie na het ontvangen van m'n receiver.

PICS

#1 .:. overzicht


#2 .:. apparatuur


#3 .:. Onkyo TX-SR506 + Silverstone LC20S


#4 .:. Jamo S-606 zonder stofkap


#5 .:. andere hoek


#6 .:. Logitech Harmony 555


#7 .:. Samsung LE40M87BD + Mordaunt Short 905


#8 .:. andere kant van de kamer


De tv-kant van de kamer is klaar (voor nu althans), de andere kant gaan we binnenkort mee verder. Onder andere een andere kleur op de tafel, een nettere werkhoek voor m'n vriendin, etc.

SPECS

TVSamsung LE40M87BD + Ikea-Ambilight
TunerHumax IR FOX-C
ReceiverOnkyo TX-SR506
FrontsJamo S-606 zwart
CenterMordaunt Short 905 zwart
RearsJVC-prullen van oude homecinema-set
ConsolesXbox360 Premium
Nintendo Wii
HTPCSilverStone SST-LC20S
Intel Core 2 Duo E4400
Asus EN8600GT Silent
2GB RAM + 700GB aan HD
AfstandsbedieningLogitech Harmony 555
MeubelsIkea
TV-gidsVeronica
KattenDierenasiel Winschoten


Controllers, muis en toetsenbord liggen op een toetsenbordlade onder de salontafel. De centerspeaker is anders, omdat ik die een tijdje geleden lokaal goedkoop kon krijgen. Toen wilde ik eigenlijk voor Mordaunt-Short 904's als fronts gaan, maar die zijn het dus niet geworden. Qua apparatuur is het op andere achterspeakers en een bluray-speler voor de HTPC nu wel aardig klaar. :)

Al met al denk ik dat we het best aardig voor mekaar hebben voor een stel studenten. :Y)

 • Stropdas
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 24-05 01:52

Stropdas

Insert subtitle here

Bij het vorige deel heb ik het ook al lopen bewonderen. Ziet er mooi uit :) Die kast die je hebt liggen is gemodificeerd zag ik. De binnenste vakken zijn groter dan de buitenste 2. Anders past het er niet in zag ik al. Mooie oplossing zo

Ik zit te denken om een kast in klein beetje die stijl zelf te maken met behulp van zagen in de winkel maar dan 3 vakken 2 hoog. Mooie speakers ook ;) Diezelfde maar dan houten afwerking zijn al besteld en hoop ze snel binnen te hebben.

Honda VFR800fi '99 | Volvo S60 '04


 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 12:06

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

koop dan bij ikea twee tv meubels uit die serie, kost je 100,- voor die prijs ga je het met losse meubelpanelen niet redden denk ik.

 • Heikanu
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 27-05 21:44
@Fatalfelix: De link naar de UT picserver doet het niet! Dat kan misschien aan mij liggen, maar anders heeft de TS een update nodig ;)

 • Boeie
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-05 10:04
Martijn, mooi hoor! Hoe heb je die schotten bevestigd in die Lack kast nadat je ze verplaatst hebt?

 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 14:21

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

Niet... de buitenste twee en het schot in het midden zitten vast, de andere 2 zitten er los tussen geklemd. :)

 • Minneyar
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-05 18:25
Na veel meelezen ook maar eens een paar foto's van mijn HC, niet zo geavanceerd als de meeste hier, maar het voldoet prima voor een arme student :P
http://lh6.ggpht.com/cvdberg/SP3an9rdhAI/AAAAAAAAE24/Ydtsg7hCHzs/s576/DSCF3679.JPG

http://lh6.ggpht.com/cvdberg/SP3avOKk0LI/AAAAAAAAE3A/Qb0hePYvYYY/s576/DSCF3681.JPG

http://i194.photobucket.com/albums/z41/cvdberg/DSCF1266-2.jpg

Wat is er te zien:
- Kenwood KRF-V5050D 5.1 Receiver
- Sharp 70 cm 100Hz tv
- Samsung DVD-P370 DVD speler
- Aiwa equalizer die eigenlijk niet gebruikt wordt
- Funai (Aldi) VCR die gebruikt wordt om tv te kijken aangezien mijn tv heel langzaam reageert.
- Pinnacle Show Center 1000G
- Mijn DIY boksen
- En mijn trots, een jaren '60 Dual 1009 platenspeler.

Het meubel is trouwens een LACK tv meubel van de Ikea.

 • Stropdas
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 24-05 01:52

Stropdas

Insert subtitle here

Firestorm schreef op dinsdag 21 oktober 2008 @ 01:15:
koop dan bij ikea twee tv meubels uit die serie, kost je 100,- voor die prijs ga je het met losse meubelpanelen niet redden denk ik.
Het is ook een beetje dat ik dan zelf eens iets heb gemaakt ;) 3 MDFplaten van 20,95. Dan nog schroeven, verf/lak etc. dus ik kan wel over die prijs heengaan zo ja. De maten zijn dan tevens precies zoals ik wil hebben met 3 vakken per rij waarvan de middelste gebruikt kan worden door centerspeaker die weer beetje onzichtbaar weggewerkt wordt door een houten frame met speakerdoek wat voor de speaker staat. Hoop plannen.. nu de uitwerking nog :P

Honda VFR800fi '99 | Volvo S60 '04


 • grass460
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 19:00

grass460

[DPC] Division_Brabant

yup
daar draait het om het DIY gehalte van z'n meubel :P

ik heb zelf ook verschillende ideeen, maar idd het uitwerken is wat anders :?

 • SpeedfreakR
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 14:40

SpeedfreakR

Zoeffff.....

Me ouders hebben een nieuwe Blu-Ray speler gekocht (Samsung BD-P1500) en deze kan wel bitstream versturen naar mijn versteker en mijn ps3 niet :'( :? dus had ik de speler even op mijn versterker aangesloten om toch een keer het DTS HDMaster logo te zien branden :9~ en jawel het logo ging branden toen ik de Blu-Ray disc van Tiësto in de speler stopte. Ik ook weer blij O+ .

http://members.chello.nl/m.staal73/cinema/2/5.JPG

Opstelling met Tiësto in beeld.
http://members.chello.nl/m.staal73/cinema/2/7.JPG

Samsung BD-P1500
http://members.chello.nl/m.staal73/cinema/2/10.JPG

Dit wilde ik graag met jullie delen O-), sorry voor de brakke foto's maar ik heb een beetje raar licht op me kamer en wilde geen flits gebruiken 8)7 .

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 16:48

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Minneyar schreef op dinsdag 21 oktober 2008 @ 15:51:
Na veel meelezen ook maar eens een paar foto's van mijn HC, niet zo geavanceerd als de meeste hier, maar het voldoet prima voor een arme student :P
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Wat is er te zien:
- Kenwood KRF-V5050D 5.1 Receiver
- Sharp 70 cm 100Hz tv
- Samsung DVD-P370 DVD speler
- Aiwa equalizer die eigenlijk niet gebruikt wordt
- Funai (Aldi) VCR die gebruikt wordt om tv te kijken aangezien mijn tv heel langzaam reageert.
- Pinnacle Show Center 1000G
- Mijn DIY boksen
- En mijn trots, een jaren '60 Dual 1009 platenspeler.

Het meubel is trouwens een LACK tv meubel van de Ikea.
Mooie platenspeler en luidsprekers, wat zijn de specs van die zuiltjes?

discogs


 • Brimme
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 09-03 21:22
hoop dat de ps3 inderdaad een keer een update krijgt zodat we ook bitstream kunnen gebruiken.
anders moet ik mijn ps3 helaas gaan vervangen voor een Deno Bt2500 :D

 • technopeuter
 • Registratie: Januari 2000
 • Nu online
Minneyar schreef op dinsdag 21 oktober 2008 @ 15:51::
[...]
...............................


Mooie platenspeler en luidsprekers, wat zijn de specs van die zuiltjes?
Hoe vind je die zelfbouwzuiltjes klinken? kennelijk goed anders had je die EQ wel gebruikt?

[Voor 11% gewijzigd door technopeuter op 22-10-2008 13:55]

diskeltische lurker


 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 12:06

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

Stropdas schreef op dinsdag 21 oktober 2008 @ 17:15:
[...]

Het is ook een beetje dat ik dan zelf eens iets heb gemaakt ;) 3 MDFplaten van 20,95. Dan nog schroeven, verf/lak etc. dus ik kan wel over die prijs heengaan zo ja. De maten zijn dan tevens precies zoals ik wil hebben met 3 vakken per rij waarvan de middelste gebruikt kan worden door centerspeaker die weer beetje onzichtbaar weggewerkt wordt door een houten frame met speakerdoek wat voor de speaker staat. Hoop plannen.. nu de uitwerking nog :P
klinkt goed! ik ben zeer benieuwd, houd ons op de hoogte!

 • mac1987
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 10:35
Brimme schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 13:50:
hoop dat de ps3 inderdaad een keer een update krijgt zodat we ook bitstream kunnen gebruiken.
anders moet ik mijn ps3 helaas gaan vervangen voor een Deno Bt2500 :D
Mooie speler hoor, die Denon. Maar weet je dat bitstream of LPCM qua geluidskwaliteit niks uitmaakt en dat die PS3 nauwelijks minder zal presteren met Blu-Ray dan die Denon?
Die bitstream optie voor de PS3 zal er nooit komen, aangezien de outputchip daar geen ondersteuning voor heeft. Maar aangezien bitstream geluidstechnisch geen voordelen heeft boven LPCM vind ik €1100 uitgeven om een lampje te zien branden op je receiver een beetje overdreven.

 • Minneyar
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-05 18:25
technopeuter schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 13:54:
[...]


Hoe vind je die zelfbouwzuiltjes klinken? kennelijk goed anders had je die EQ wel gebruikt?
Ja ik vind ze prima klinken, mooie zware bas, en een goede weergave van mid en hoog. Alleen ben ik niet echt een audiofiel, dus voor mij is het denk ik sneller goed dan voor sommige anderen hier :P

@ loewie-643-
Mijn broer en ik hebben ze gebouwd zonder gegevens, hij dat de woofers nog liggen, maar er geen waarden meer bij. Zie voor gegevens mijn post hier.

104831

Kom er niet uit met het Tv meubel, vind dat Lack van Ikea wel redelijk mooi/simpel maar de hoogte voor apparatuur bij dat model is 15 cm, Mijn Denon AV-1803 is17 cm en ook de HTPC is 17 cm, da pas dus niet. Sterker nogbij Ikea is 80% van de tv meubel slechts 15 cm hoog. Bij degene die hoger waren zat weer niks moois. Ik neem aan dat meer mensen hier tegenaan lopen

 • Anoniem: 275797
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
104831 schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 20:53:
Ik neem aan dat meer mensen hier tegenaan lopen
Yup. Zoek nu al jaren. Wil ook m'n centerspeaker er in en die is 51cm breed en dat past dus al nooit. Ruimte voor de apparatuur moet 20+cm hoog zijn. Kan me dus helemaal vinden in jouw probleem. Enige remedie is denk ik zelf (laten) maken of extreeeeem veel geluk hebben en alsnog iets geschikts vinden!

 • NeoMe
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 25-02 18:29

NeoMe

#Addict

Martijn, echt super mooi die tv-hoek...jammer dat de andere kant van de kamer beetje rommelig overkomt in vergelijking met de tv-hoek. Maargoed een huis wordt ook gebruikt om in te leven, misschien ooit nog eens veranderen dan maar ;)

* Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5-5200U 2,7Ghz - 8GB - GTX 850M 4GB- 500GB 5400RPM - 128GB SSD * MX518 * Xbox 360 + XBOX One * Philips LED 55" * Samsung Galaxy S9


 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 14:21

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

104831 schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 20:53:
Kom er niet uit met het Tv meubel, vind dat Lack van Ikea wel redelijk mooi/simpel maar de hoogte voor apparatuur bij dat model is 15 cm, Mijn Denon AV-1803 is17 cm en ook de HTPC is 17 cm, da pas dus niet. Sterker nogbij Ikea is 80% van de tv meubel slechts 15 cm hoog. Bij degene die hoger waren zat weer niks moois. Ik neem aan dat meer mensen hier tegenaan lopen
Als je het over de Lack hebt zoals ik die hierboven heb: de vakken zijn 25cm hoog, de HTPC-kast die je ziet is met voetjes 17,5cm hoog.
NeoMe schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 21:00:
Martijn, echt super mooi die tv-hoek...jammer dat de andere kant van de kamer beetje rommelig overkomt in vergelijking met de tv-hoek. Maargoed een huis wordt ook gebruikt om in te leven, misschien ooit nog eens veranderen dan maar ;)
Dat is volledig de schuld van mijn vriendin, de zooi die je ziet (die ik dagelijks zie :+) is volledig van haar. Dat staat dan ook op de shortlist om te veranderen. De plannen:
- stoelpoten en tafelonderstel zwartbruin maken, net als tv-meubel en salontafel
- tafelblad en planken van kastje links in de hoek hoogglans wit maken
- bureau-bar, ladekast en open kast met 25 vakken verwijderen/verkopen
- op de plek van die open kast een zwartbruine kastwand plaatsen, met in het midden witte hoogglans-schuifdeuren waar de werkplek van m'n vriendin achter komt

Ohja, de 5 kussentjes op de vensterbank (zie linksonder op de laatste foto) krijgen een hoes van dezelfde stof als de bank/stoelen, wordt aan gewerkt terwijl ik dit typ. B) Pics volgen als het klaar is.

 • LiquidSmoke
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 12:58
http://www.famzande.nl/joey/home_cinema_small.jpg

http://www.famzande.nl/joey/home_cinema_small2.jpg

Foto's beetje uit verhouding...
 • TV is een HD-Ready Philips 42" (type niet bij de hand), hangt plat tegen de muur.
 • Receiver is een NAD-T760 (voor een prikke gekocht, na een gelijkrichtervervangen werkt hij weer perfect).
 • Luidsprekerset is de Dream77F van Pure Accoustics, vrij veel bang for buck al zeg ik het zelf...
 • Xbox360
 • Wii
 • Er is ook nog een mediacenter, een Ms Xp MCE machine, waarop MediaPortal met de skin Aeon Wide op draait. De machine staat boven, er komen door de meterkast een optische, een hdmi, en een usb kabel, werkt perfect :)

[Voor 3% gewijzigd door LiquidSmoke op 22-10-2008 22:48]


 • Rav
 • Registratie: Augustus 2000
 • Niet online
Na een aantal jaar in dit topic te lurken, eindelijk school af te ronden en een baan gevonden. Heb ik zo ook langzamerhand mijn home cinema bij elkaar gespaard...

Overzicht
(vergeten foto te maken van AB)

Waar kijk je naar?

TV: Panasonic TH-42PV71F - 42" Plasma HD Ready, aangesloten via HDMI en VGA (HTPC)
DVD-speler: Panasonic DVD-S53
Versterker: Pioneer VSX-D512
Speakers: 2x Kef iQ5 SE en 1x Kef iQ6c, aangesloten met Qed silver XT kabels
Afstandsbediening: Philips SRU 9600
HTPC: Omaura TF8 kast, Intel C2D E8400, 2GB geheugen en 500 GB HD. Kast flink omgebouwd om stiller te zijn, een aantal Sharkoon fans en de harde schijf opgehangen met elastiekjes om trillingen te dempen. Er draait XP op met mediaportal, zie ook het mediaportal topic. Alle lampjes zijn er ook uitgehaald.
Verder nog: Xbox 360 premium, en je kunt nog 2 kastjes onder de tv zien liggen, 1tje voor de afstandsbediening en 1tje voor de digitale tv.
TV-meubel: Ikea, de Besta serie

Ben vooral erg blij met Mediaportal. Is veel aan in te stellen en werkt gewoon geweldig. HTPC is heel erg stil, zo erg dat je niet meer kunt horen of hij aanstaat tenzij je je oor ernaast houdt. Op de foto kun je vanaf de zijkant de fans nog wel zien zitten.

...


 • THX
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
Rav schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 22:59:
Na een aantal jaar in dit topic te lurken, eindelijk school af te ronden en een baan gevonden. Heb ik zo ook langzamerhand mijn home cinema bij elkaar gespaard...
Wacht maar tot je kinderen krijgt... :+ Bij mij staat het in ieder geval effe stil! Voor rest, zie mijn signature de link 'Home Cinema'.
Ben vooral erg blij met Mediaportal. Is veel aan in te stellen en werkt gewoon geweldig.
Ik kwam van de Xbox1 af met XBMC. Mediaportal heeft me niet kunnen charmeren. Gebruik nu liever XBMC for Windows. Vooral de nieuwe PM3.HD en Media Stream skins vind ik mooier dan de MediaPortal skinnings. Zeker in 1080p.
Maar meestal gebruik ik 'gewoon' Media Player Classic onder Vista.

Mooie setup in ieder geval!!

 • THX
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
MartijnGizmo schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 18:09:
Al met al denk ik dat we het best aardig voor mekaar hebben voor een stel studenten. :Y)
Ik weet niet of je e.e.a. hebt verborgen, maar het ziet er ZEKER beter uit dan de gemiddelde studentenhuisvesting uit De Smaakpolitie! 8)

Dit soort posts en ook hierboven zijn tenminste leuk om te lezen i.p.v. lukraak foto's dumpen. Ik zou graag meer willen zien hoe het allemaal tot stand is gekomen of met wat meer details dan alleen foto's (en dan hoeft het niet zo'n overdreven verhaal te zijn, zoals ik opgehangen heb... O-) ).

Oftewel: mooie set!!

 • Def_P
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
Mijn kleine bijdrage:

http://members.chello.nl/mjt.bakker/_MG_5484%20-%20Copy.JPG

Vanaf mijn primaire zitpositie:
http://members.chello.nl/mjt.bakker/_MG_5452%20-%20Copy.JPG

De primaire zitpositie:
http://members.chello.nl/mjt.bakker/_MG_5474%20-%20Copy.JPG

De apparatuur:
http://members.chello.nl/mjt.bakker/_MG_5455%20-%20Copy.JPG

Wat er zoal staat:
Receiver: Onkyo TX SR605
DVD: Onkyo DV SP 405
Mediacenter in Greenpower behuizing
WII
Sharp frontloading platenspeler

Tv: Panasonic 37PX80

Fronts: Mordaunt Short - Declaration's 904
Rear: Mordaunt Short - Declaration's 902
Center: Mordaunt Short - Avant 905c
Sub: Mordaunt Short - Declaration's 907w

Meubels/licht: Ikea

Zaken die ik nog wil gaan verbeteren: de lamp(moet hoger komen te hangen)
Betere plaats zoeken voor dieren(2 parkieten en hamster), wel in de huiskamer voor de duidelijkheid ;)
Kabels beter wegwerken(vooral stroom gedeelte)
Computer tafel(op foto's weinig zichtbaar) vervangen/opruimen
De muur bijwerken en voorzien van nieuwe verf (stond eerder een ijzeren frame van een boekenkast tegen aan dus zitten her en der plekjes en een van onze parkieten heeft stiukjes uit de muur gegeten).

Ik ben er content mee, ben benieuwd wat jullie er van vinden. Hoop dat jullie de foto's niet te slecht vinden, mijn externe flitser is uit logeren bij zijn schepper.

I, for one, like Roman numerals


 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
Hey mensen. Iemand interesse in een mooie site met allemaal schitterende high res home cinema logo's?

Uitprinten en in een lijstje doen en gaan met die banaan.
Weet alleen niet of ik hier mag linken naar externe sites?

 • Len
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 26-05 18:51

Len

Leeg

Heeft die rechter speaker het niet lastig daar in de hoek? Die linker heeft, een als het gordijn dicht zit, een mooie dempende achterwand. Maar die rechter zit helemaal in de hoek.
Geen last van hardere bas aan de rechterkant?

Free Tibet


 • Verbal Kint
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 12:31

Verbal Kint

The man with the plan

wimpie007 schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 02:22:
Hey mensen. Iemand interesse in een mooie site met allemaal schitterende high res home cinema logo's?

Uitprinten en in een lijstje doen en gaan met die banaan.
Weet alleen niet of ik hier mag linken naar externe sites?
Zo lang die plaatjes daar legaal staan (en de rest van de site ook gewoon aan de policy voldoet), is dat mi geen probleem.

Great minds think alike!


 • Rav
 • Registratie: Augustus 2000
 • Niet online
Len schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 09:51:
[...]


Heeft die rechter speaker het niet lastig daar in de hoek? Die linker heeft, een als het gordijn dicht zit, een mooie dempende achterwand. Maar die rechter zit helemaal in de hoek.
Geen last van hardere bas aan de rechterkant?
Valt mee, ik had dat namelijk ook verwacht maar ik heb het toch meer even uitgeprobeerd. Het enige wat je merkt is dat de balans nu lichtjes naar rechts ligt. Maar met muziek is dat niet zo'n ramp aangezien ik normaal dan toch rondloop en niet stilzit. Tijdens films wordt dit opgelost door de centerspeaker. Ik wilde de tv niet midden op de kast zetten aangezien je dan de centerspeaker niet midden onder de tv kan zetten en dat effect leek me veel nadeliger. De centerspeaker is net zo krachtig als de fronts dus daar komt ook een groot gedeelte aan bas uit zo dat de balans recht wordt getrokken. Maar ik wil in de volgende woning de speakers wel op gelijke afstand van de tv, maakt het allemaal net dat beetje beter.

...


 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 14:21

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

Vijfde kastje ernaast aan de linker kant? :)

Anoniem: 178057

Mooi gedaan met die verlichting Door: Def_P.

 • Anoniem: 275797
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
wimpie007 schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 02:22:
Hey mensen. Iemand interesse in een mooie site met allemaal schitterende high res home cinema logo's?
Nou, kom op dan!!! ;)

Anoniem: 170013

Rav schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 22:59:
Na een aantal jaar in dit topic te lurken, eindelijk school af te ronden en een baan gevonden. Heb ik zo ook langzamerhand mijn home cinema bij elkaar gespaard...

Overzicht
[afbeelding]

[afbeelding]

(vergeten foto te maken van AB)
[afbeelding]
Waar kijk je naar?

TV: Panasonic TH-42PV71F - 42" Plasma HD Ready, aangesloten via HDMI en VGA (HTPC)
DVD-speler: Panasonic DVD-S53
Versterker: Pioneer VSX-D512
Speakers: 2x Kef iQ5 SE en 1x Kef iQ6c, aangesloten met Qed silver XT kabels
Afstandsbediening: Philips SRU 9600
HTPC: Omaura TF8 kast, Intel C2D E8400, 2GB geheugen en 500 GB HD. Kast flink omgebouwd om stiller te zijn, een aantal Sharkoon fans en de harde schijf opgehangen met elastiekjes om trillingen te dempen. Er draait XP op met mediaportal, zie ook het mediaportal topic. Alle lampjes zijn er ook uitgehaald.
Verder nog: Xbox 360 premium, en je kunt nog 2 kastjes onder de tv zien liggen, 1tje voor de afstandsbediening en 1tje voor de digitale tv.
TV-meubel: Ikea, de Besta serie

Ben vooral erg blij met Mediaportal. Is veel aan in te stellen en werkt gewoon geweldig. HTPC is heel erg stil, zo erg dat je niet meer kunt horen of hij aanstaat tenzij je je oor ernaast houdt. Op de foto kun je vanaf de zijkant de fans nog wel zien zitten.
Mooie set hoor! ziet er heel goed uit! Mag ik vragen waar je de glazen salontafel vandaan hebt geplukt? :9

 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
Verbal Kint schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 10:44:
[...]

Zo lang die plaatjes daar legaal staan (en de rest van de site ook gewoon aan de policy voldoet), is dat mi geen probleem.
Schitterende site met allemaal high res logo's voor Home Cinema
Kijk eens ;-)

http://www.soundpictures.fr/plaques.html

Zo wijs!
Ik verwacht wel wat feedback he ;-)

[Voor 38% gewijzigd door wimpie007 op 24-10-2008 13:34]


 • Brad Pitt
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 20:27
wimpie007 schreef op vrijdag 24 oktober 2008 @ 12:08:
[...]
Zo wijs!
Ik verwacht wel wat feedback he ;-)
Érg mooi ja! Ben de meeste nu aan het binnenhalen, just in case ;) Thanks! :*)

Nickname does not reflect reality


 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
Brad Pitt schreef op vrijdag 24 oktober 2008 @ 12:20:
[...]

Érg mooi ja! Ben de meeste nu aan het binnenhalen, just in case ;) Thanks! :*)
Ja was een mooie vondst al zeg ik het zelf, ik heb ze allemaal maar binnengehaald, als mijn setup ooit nog eens gaat wijzigen

Anoniem: 252976

[afbeelding]


Wat is dit voor meubel, ben namelijk precies in deze stijl op zoek....

Sorry voor de crappy reply, maar moet de handleiding voor het forum nog een keer goed doornemen.

[Voor 23% gewijzigd door Anoniem: 252976 op 24-10-2008 13:47]


 • Kneep
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 04-05-2020
Anoniem: 252976 schreef op vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:46:
[afbeelding]


Wat is dit voor meubel, ben namelijk precies in deze stijl op zoek....

Sorry voor de crappy reply, maar moet de handleiding voor het forum nog een keer goed doornemen.
Volgens mij staat er bij: TV-meubel: Ikea, de Besta serie...

 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 14:21

MartijnGizmo

Supercalifragilistic


 • the mod man
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 15:39

the mod man

iets van beeldmaker

Bij deze mijn setje

Overzichtje

Wat je allemaal ziet:

Sharp 32X20E full HD rv
Rotel RA-04 versterker
B&W 685 speakers
Ipod touch 16 GB (V1)
Iphone 8GB (2G)
Logitech Dinove edge
Logitech MX Revolutien
Logitech X530 (oude speakers)
Touscreen in zelfgebouwde (nog niet af) behuizing

I can't wait to shoot!


 • Boeie
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-05 10:04
Bij deze mijn set, een paar van/naar foto's (van het tijdelijke meubel naar nieuw):

De oude situatie vanaf de kijk/luisterplek:


Zitplaats en achterspeakers, 1 verkeerd opgehangen. Achter de speakers een klein keukentje, links de trap naar beneden:


Overzichtfoto van deel van de huiskamer:


Nieuwe meubel:


Speaker wél op de juiste hoogte!:

Ja, die klok loopt niet goed ;)

Nog een overzichtfoto'tje:


Wat staat er?
 • Samsung Plano WS28M66V 28"
 • JVC RX-7000R receiver
 • Topfield TF5300K PVR 80GB (Digitenne)
 • Encore hakkietakkie DVD speler (wordt vervangen)
 • Tangent Millenium 5 Pack speakers
 • Jamo SW708 (staat in het hoekje linksachter de lamp)
 • Meubel Ikea Besta Jagra, aangepast met andere pootjes en 1 lade eruit
Ik ben er wel tevreden mee zo, ga de DVD speler nog vervangen door een Samsung DVD-1080P in het zwart en er komt in de toekomst nog een LCD tv, dat vind ik nu nog niet nodig, mis de ruimte niet en deze tv is prima!
Misschien wil ik de speakers ook nog voorzien van een folielaag, wit hoogglans. De houtkleur nu vind ik niet zo mooi. Ook moeten er onder de voorste speakers nog spikes komen, als ik die weer vind :X

 • !GN!T!ON
 • Registratie: September 2006
 • Nu online
leuke klok! waar heb je die vandaan? :P

 • Boeie
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-05 10:04
Expo, is een Karlsson klok. Big Time heet hij volgens mij, kijk alleen wel uit met de wijzers want je hebt zo kans dat hij het niet meer doet...

 • Toppe
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online

Toppe

Oké ✅

Wou net me nieuwe setup gaat plaatsen (uiteraard met beeld) tv stuk:'( dat word leuk morgen... Wel ff verhaal halen. Heb ook geen ruimte voor me oude tv (past niet op de kast... way 2 deep)

Mooie spullen overigens

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
Boeie schreef op zaterdag 25 oktober 2008 @ 14:34:
Bij deze mijn set, een paar van/naar foto's (van het tijdelijke meubel naar nieuw):

De oude situatie vanaf de kijk/luisterplek:
[afbeelding]

Zitplaats en achterspeakers, 1 verkeerd opgehangen. Achter de speakers een klein keukentje, links de trap naar beneden:
[afbeelding]

Overzichtfoto van deel van de huiskamer:
[afbeelding]

Nieuwe meubel:
[afbeelding]

Speaker wél op de juiste hoogte!:
[afbeelding]
Ja, die klok loopt niet goed ;)

Nog een overzichtfoto'tje:
[afbeelding]

Wat staat er?
 • Samsung Plano WS28M66V 28"
 • JVC RX-7000R receiver
 • Topfield TF5300K PVR 80GB (Digitenne)
 • Encore hakkietakkie DVD speler (wordt vervangen)
 • Tangent Millenium 5 Pack speakers
 • Jamo SW708 (staat in het hoekje linksachter de lamp)
 • Meubel Ikea Besta Jagra, aangepast met andere pootjes en 1 lade eruit
Ik ben er wel tevreden mee zo, ga de DVD speler nog vervangen door een Samsung DVD-1080P in het zwart en er komt in de toekomst nog een LCD tv, dat vind ik nu nog niet nodig, mis de ruimte niet en deze tv is prima!
Misschien wil ik de speakers ook nog voorzien van een folielaag, wit hoogglans. De houtkleur nu vind ik niet zo mooi. Ook moeten er onder de voorste speakers nog spikes komen, als ik die weer vind :X
ik zou toch een van de 2 apparaten die naast je center liggen verplaatsen naar onder. Ik zou me storen aan het feit dat die center nu uit heb midden van je tv ligt ;-)

Anoniem: 252976

Kneep schreef op vrijdag 24 oktober 2008 @ 14:21:
[...]

Volgens mij staat er bij: TV-meubel: Ikea, de Besta serie...
Sorry, zat te slapen geloof ik...

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:15
Imiddels verhuisd naar een nieuwe woning. Hierbij mijn Homecinema inrichting:

doet eens ff resizen en image checken :Y


Specs van wat je ziet:
Samsung LE40A656
Mordaunt Short MS904
JBL Center speaker (wordt nog vervangen)
Origen S10V HTPC case
Philips Living Color lamp

Wat je niet ziet:

Marantz SR3001
UPC Mediabox DVR
Xbox 360
Nintendo Wii

Volgende maand ga ik ook nog rears kopen. (Ik heb nu tijdelijk cheap ass JBL rears)

[Voor 53% gewijzigd door teacher op 26-10-2008 14:57]

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:49
Misschien een idee om je front-speakers eens niet zo strak tegen de muur aan te zetten? :)

[Voor 20% gewijzigd door teacher op 26-10-2008 15:00]

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Boeie
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-05 10:04
wimpie007 schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 00:34:
[...]


ik zou toch een van de 2 apparaten die naast je center liggen verplaatsen naar onder. Ik zou me storen aan het feit dat die center nu uit heb midden van je tv ligt ;-)
Helaas geen ruimte voor, of ik moet die 2e lade ook verwijderen. Het stoort mij niet momenteel. Wellicht wordt de DVD speler nog vervangen door een HTPC kast (of een andere DVD speler) en dan ga ik kijken of ik het anders kan indelen.

 • 2cvman
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 09-03 16:47
Hallo.

Zal ook eens mijn systeem posten.
Heb afgelopen half jaar alles vernieuwd, niet met nieuwe spullen, behalve het plasma scherm.


http://i4.photobucket.com/albums/y110/crazy2cv/IMG_3154.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y110/crazy2cv/IMG_3155.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y110/crazy2cv/IMG_3157.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y110/crazy2cv/IMG_3158.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y110/crazy2cv/IMG_3161.jpg

Ten eerste, sorry voor de brakke foto's, ben niet echt een fotograaf.

Wat valt er te zien:
 • tv: Panasonic TH-42PX80 Plasma
 • Reciever: Onkyo TX-SR803E
 • DVD: een oudje; Sony DVP-S525D
 • Centerspeaker: Tannoy RC Center (lekkere zware jongen)
 • Hoofdspeakers: Tannoy Revolution R2
 • Achter surround: Tannoy Mercury M3 (dit zijn mijn voormalige hoofdspeakers)
 • Achter Center: B7W DM600 (mijn voormalige hoofd center)
 • Sub: Solid PB100
oja, ook nog een UPC digitaal kastje.

Wat er ooit in de toekomst nog wel wil doen is een scherm + beamer aanschaffen.......maar dat komt ooit nog wel.
Het meubel komt van ikea, en bevalt goed.

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:15
Imiddels verhuisd naar een nieuwe woning. Hierbij mijn Homecinema inrichting:

http://img381.imageshack.us/img381/5831/dscf1796nc2.jpg
http://img133.imageshack.us/img133/9976/dscf1797wc3.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/1889/dscf1798td0.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/6108/dscf1800nd9.jpg
http://img223.imageshack.us/img223/6848/dscf1801yy3.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/5392/dscf1804vf1.jpg

Specs van wat je ziet:
Samsung LE40A656
Mordaunt Short MS904
JBL Center speaker (wordt nog vervangen)
Origen S10V HTPC case
Philips Living Color lamp
Logitech Harmony 555 om alles te bedienen.

Wat je niet ziet:

Marantz SR3001
UPC Mediabox DVR
Xbox 360
Nintendo Wii

De JBL rear speakers zijn tijdelijk zoals jullie kunnen zien. Kabels moeten nog weggewerkt worden en de toekomstige rears worden ook opgehangen. Ik ben in iedergeval zeer tevreden over het geluid!

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • cky
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 24-05 15:44
betere foto van mijn slaapkamer HT

http://img221.imageshack.us/img221/9162/cimg0117xu1.jpg

 • Boeie
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-05 10:04
Possible, netjes! Ik ben alleen niet zo weg van het design van die tv met rode rand. Wat voor meubels zijn dat? Ik vind je salontafel erg nice...

 • Thefirstikke
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 15:25
Possible schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 17:19:
Imiddels verhuisd naar een nieuwe woning. Hierbij mijn Homecinema inrichting:

http://img412.imageshack.us/img412/6108/dscf1800nd9.jpg

...
Hahaha :D

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:15
Boeie schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 17:39:
Possible, netjes! Ik ben alleen niet zo weg van het design van die tv met rode rand. Wat voor meubels zijn dat? Ik vind je salontafel erg nice...
Hallo,

Het tvmeubel (eigenlijks een dressoir) heb ik gekocht bij trendhopper en heet ''Luna''
De salontafel heb ik gekocht bij xenario.nl

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 14:21

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

En dan dat dekentje op de HTPC nog! :D

[Voor 55% gewijzigd door MartijnGizmo op 26-10-2008 18:17]


 • Thefirstikke
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 15:25
MartijnGizmo schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 18:17:
[...]


En dan dat dekentje op de HTPC nog! :D
Die kat ja! :D
hahahaha :D

OMG :D

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:15
Haha ja dat is puur voor het feit dat de case behoorlijk kras gevoelig is. Daar moet ik nog even een oplossing voor zoeken :D

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


Anoniem: 232873

Na een aantal jaar hier te hebben rond gekeken leek het me leuk mijn eigen homecinemaslaapstudeerkamer te laten zien.
Hij is nog in progress wat ook behoorlijk te zien is.

Zoals je ziet kan er nog wel het een en ander aan kabelmanagement gedaan worden. Momenteel heb ik hier echter niet genoeg tijd voor ivm. een tentamenweek ;( . Ook ben ik van plan binnenkort zuilluidsprekers aan te schaffen vandaar mijn leuk geïmproviseerde speakerstands 8)
http://www.upload12.nl/output/1225052001.jpg


Wat er te zien is:

- TV: Panasonic 42pz80
- Speakerset: JBL SCS 178
- Receiver: Sony STR-DG720 (presteert wat mij betreft prima, meer dan krachtig genoeg voor mijn kamer en was de enige betaalbare receiver met meerdere HDMI ingangen ruim een jaar geleden)
- Playstation 3
- Xbox 360
- Toshiba HD-EP30 HD-DVD speler
- Popcorn Hour
- Logitech Harmony 885 universele afstandsbediening
- Paar controllers
- Gitaar
- Een deel van mijn films (waarvan een 40tal Blu-Ray en HD-DVD)
- Een flinke Pulp Fiction poster

Mijn set als ik tv kijk of game:
http://www.upload12.nl/output/1225052206.jpg


Een ander deel van mijn films
http://www.upload12.nl/output/1225048799.jpg


Mijn kijkplek waar nog wat aan te verven en op te knappen valt.
http://www.upload12.nl/output/1225052367.jpg


En als laatste mijn bureautje/werkplek
http://www.upload12.nl/output/1225048806.jpg

Wat er te zien is:

- Ipod
- Stapeltje liggende externe harde schijven
- Een staande externe harde schijf
- Draadloos muis en toetsenbord (type weet ik zo even niet O-) )
- Logitech X-240 speakerset
- Samsung SyncMaster 245Bplus
- Telefoon
- Acer 5920
- Game PC

Zowel de laptop als de PC zijn aan beide de tft en mijn receiver aangesloten via een HDMI kabel en het geluid van de PC loopt via een optische kabel.
De laptop wordt vooral voor school gebruikt en om af en toe series op mijn tv af te spelen en de PC om te gamen of 1080p af te kunnen spelen zonder stotteren (waar mijn Popcorn Hour wel moeite heeft met de beroemde vogelscene uit Planet Earth heeft mijn pc er totaal geen moeite mee).

Al met al niets vergeleken met sommige sets in dit topic maar een leuk setje voor op de slaapkamer van een arme student lijkt me zo :) .

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 232873 op 26-10-2008 21:21]


Anoniem: 115092

Def_P schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 00:07:
Mijn kleine bijdrage:

[afbeelding]

Vanaf mijn primaire zitpositie:
[afbeelding]

De primaire zitpositie:
[afbeelding]

De apparatuur:
[afbeelding]

Wat er zoal staat:
Receiver: Onkyo TX SR605
DVD: Onkyo DV SP 405
Mediacenter in Greenpower behuizing
WII
Sharp frontloading platenspeler

Tv: Panasonic 37PX80

Fronts: Mordaunt Short - Declaration's 904
Rear: Mordaunt Short - Declaration's 902
Center: Mordaunt Short - Avant 905c
Sub: Mordaunt Short - Declaration's 907w

Meubels/licht: Ikea

Zaken die ik nog wil gaan verbeteren: de lamp(moet hoger komen te hangen)
Betere plaats zoeken voor dieren(2 parkieten en hamster), wel in de huiskamer voor de duidelijkheid ;)
Kabels beter wegwerken(vooral stroom gedeelte)
Computer tafel(op foto's weinig zichtbaar) vervangen/opruimen
De muur bijwerken en voorzien van nieuwe verf (stond eerder een ijzeren frame van een boekenkast tegen aan dus zitten her en der plekjes en een van onze parkieten heeft stiukjes uit de muur gegeten).

Ik ben er content mee, ben benieuwd wat jullie er van vinden. Hoop dat jullie de foto's niet te slecht vinden, mijn externe flitser is uit logeren bij zijn schepper.
Dat is een mooie opstelling!

Later wil ik ook zo iets. Ik ben nu zelf begonnen met een 2.0 setup met mordaunt short 904i speakers (zwart). Die kan ik dan later uitbouwen. Maar ik vind het erg fijne luidsprekers voor een zachte prijs, de mordaunt shorts. En ze zien er best goed uit.

 • Def_P
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
Anoniem: 115092 schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 23:57:
[...]


Dat is een mooie opstelling!

Later wil ik ook zo iets. Ik ben nu zelf begonnen met een 2.0 setup met mordaunt short 904i speakers (zwart). Die kan ik dan later uitbouwen. Maar ik vind het erg fijne luidsprekers voor een zachte prijs, de mordaunt shorts. En ze zien er best goed uit.
Thnx!

Kijk goed uit met MS en in delen aankopen van een surround set, want ze veranderen zo ineens de hele lijn en je kan niets meer vinden van de oude serie. Nu is dit natuurlijk met zwart minder t geval, maar zo heb ik dus alles uit de declaration serie in t kersen, een kleur die nu niet meer verkrijgbaar is. Daarnaast zijn ook de hoeken en de stofkappen anders van vorm geworden.

I, for one, like Roman numerals


Anoniem: 271880

Anoniem: 232873 schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 21:03:

Al met al niets vergeleken met sommige sets in dit topic maar een leuk setje voor op de slaapkamer van een arme student lijkt me zo :) .
Pana HDtv, volledig surround set, PC, Ipod, muur vol DVD's, ...
ARME STUDENT noemt men dat dan. Vind het steeds wel grappig als ik dat hier lees.

Toen ik nog naar school ging was ik al blij dat ik een fiets kreeg :*)


Dit ff ter zijde.

wat ik eigenlijk wou vragen, die pana pz80, heeft ambylight Heb je daar ook keuzes in, met of zonde ?. Ik ben van plan de 46" te kopen, maar die is zonder.

 • Meldor
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 16-02 12:19
Anoniem: 232873 schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 21:03:
Na een aantal jaar hier te hebben rond gekeken leek het me leuk mijn eigen homecinemaslaapstudeerkamer te laten zien.
Hij is nog in progress wat ook behoorlijk te zien is.

Zoals je ziet kan er nog wel het een en ander aan kabelmanagement gedaan worden. Momenteel heb ik hier echter niet genoeg tijd voor ivm. een tentamenweek ;( . Ook ben ik van plan binnenkort zuilluidsprekers aan te schaffen vandaar mijn leuk geïmproviseerde speakerstands 8)
[afbeelding]


Wat er te zien is:

- TV: Panasonic 42pz80
- Speakerset: JBL SCS 178
- Receiver: Sony STR-DG720 (presteert wat mij betreft prima, meer dan krachtig genoeg voor mijn kamer en was de enige betaalbare receiver met meerdere HDMI ingangen ruim een jaar geleden)
- Playstation 3
- Xbox 360
- Toshiba HD-EP30 HD-DVD speler
- Popcorn Hour
- Logitech Harmony 885 universele afstandsbediening
- Paar controllers
- Gitaar
- Een deel van mijn films (waarvan een 40tal Blu-Ray en HD-DVD)
- Een flinke Pulp Fiction poster

Mijn set als ik tv kijk of game:
[afbeelding]


Een ander deel van mijn films
[afbeelding]


Mijn kijkplek waar nog wat aan te verven en op te knappen valt.
[afbeelding]


En als laatste mijn bureautje/werkplek
[afbeelding]

Wat er te zien is:

- Ipod
- Stapeltje liggende externe harde schijven
- Een staande externe harde schijf
- Draadloos muis en toetsenbord (type weet ik zo even niet O-) )
- Logitech X-240 speakerset
- Samsung SyncMaster 245Bplus
- Telefoon
- Acer 5920
- Game PC

Zowel de laptop als de PC zijn aan beide de tft en mijn receiver aangesloten via een HDMI kabel en het geluid van de PC loopt via een optische kabel.
De laptop wordt vooral voor school gebruikt en om af en toe series op mijn tv af te spelen en de PC om te gamen of 1080p af te kunnen spelen zonder stotteren (waar mijn Popcorn Hour wel moeite heeft met de beroemde vogelscene uit Planet Earth heeft mijn pc er totaal geen moeite mee).

Al met al niets vergeleken met sommige sets in dit topic maar een leuk setje voor op de slaapkamer van een arme student lijkt me zo :) .
HAHAHA

'Arme student', concludeert hij dan. Plasma aan de muur, twee next-gen gameconsoles en pc. Om nog maar te zwijgen over alle overige apparatuur en software. Hoe kan je deze waslijst afsluiten met zulke eufemistische woorden? Nou ja, van alle gemakken voorzien zullen we maar zeggen en in ieder geval veel kijk en luister plezier!

Anoniem: 232873

@MrRed:
Nou eigenlijk heeft hij helemaal geen Ambilight. Het zijn van die ledlampen die je bij de Ikea kan kopen, geloof dat het de Dioder heet ofzo. Deze lopen vanzelf over in verschillende kleuren of kan je instellen op een kleur. Het heeft vind ik wel een leuk effect zo.
Trouwens goede keus de 46 inch. Ik kwam van 27 inch lcd tv af en heb nu 42 inch. Ik dacht dat ik dat groot genoeg zou vinden maar voor het prijsverschil hoef je het niet te laten op dit moment. De 50 inch is toch al gelijk een stuk duurder. Je gaat denk ik geen spijt krijgen van de aankoop.

@Meldor
Dankje, gaat wel lukken.

@ Beide
Ik dacht bij mezelf dat rijke student geen positieve reacties op zou leveren dus heb ik er maar arme student van gemaakt. Misschien was het wel verstandiger geweest arm tussen haakjes te zetten (of helemaal weg te laten). Eigenlijk mag ik best klagen, ik had liever een grotere kamer gehad :p maar je kan natuurlijk niet alles in een keer hebben. En het liefst had ik het allemaal ook zo mooi kunnen inrichten als MartijnGizmo en Possible. Dat zou helemaal perfect zijn geweest want die twee kamers zien er echt super uit!

 • Def_P
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
Meldor schreef op maandag 27 oktober 2008 @ 15:32:
[...]


HAHAHA

'Arme student', concludeert hij dan. Plasma aan de muur, twee next-gen gameconsoles en pc. Om nog maar te zwijgen over alle overige apparatuur en software. Hoe kan je deze waslijst afsluiten met zulke eufemistische woorden? Nou ja, van alle gemakken voorzien zullen we maar zeggen en in ieder geval veel kijk en luister plezier!
Na al die meubels/apparatuur/lichteffecten zijn we inderdaad "arme" studenten ;)

I, for one, like Roman numerals


 • Mr Double B
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20-04 14:07
SPECS

TVPioneer PDP-LX6090
TunerHumax IR FOX-C
ReceiverPioneer VSX-1016V-K
Bluray Samsung BD-P1500
FrontsB&W 330i
CenterInfinity
RearsInfinity
ConsolesXbox
Xbox360 Premium
Nintendo Wii


http://www.thehomecinemacentre.co.uk/tvs/Pioneer-PDP-LX6090b.jpg

http://www.pioneer.co.uk/images/products/avamplifierreceiver/pioneer/vsx1016vk_detailpage.jpg

http://i.afterdawn.com/hardware/standard/3909.jpg

Fronts:
http://www.magnatmuseum.nl/Cliparts/MyHifi%20&%20Vintage%20Audio/Vintage%20luidsprekers/B&W%20DM330i.jpeg

LG OLED77C16 | PIONEER PDP-LX6090 | Pansonic TX-P50ST50 | Marantz SR6008 | B&W 604 S2 | B&W LCR600 S3 | Acoustic Research Chronos W38


 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:49
Hm, sommige mensen verstaan al consequent "BMW" als je "B&W" zegt. En dan heeft B&W ook nog eens een 330i? wtf? :+

Heb je ook foto's van jouw eigen opstelling? :)

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Ik zie in dit thread regelmatig mensen voorbij komen met zeer leuke audio kabels naar hun speakers toe....
En van bedoel ik met name de twisted/coaxiale type's.

Kan iemand mij misschien vertellen of er een nederlandse webshop is die dit soort kabels verkoopt?

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • Bornin
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-03 20:55
Da_maniaC schreef op dinsdag 28 oktober 2008 @ 01:31:
Ik zie in dit thread regelmatig mensen voorbij komen met zeer leuke audio kabels naar hun speakers toe....
En van bedoel ik met name de twisted/coaxiale type's.

Kan iemand mij misschien vertellen of er een nederlandse webshop is die dit soort kabels verkoopt?
http://kabeltje.com/

Non taken


 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 12:06

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

www.kabelsenco.nl
of
www.allekabels.nl
moet ongetwijfeld wat hebben, bij de laatste geef ik je de meeste kans.

 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:49
Hmm, als ik die sites zo eens doorblader zie ik alleen vrij standaard uitziende luidsprekerkabel? Niet wat Da_maniaC bedoelt denk ik? :P

Op http://www.dienadel.de staat veel meer. Weliswaar geen Nederlandse webwinkel, maar als je daar iets leuks gevonden hebt kun je met de productnaam vast een nederlandse winkel googlen...

Ik blader er soms wel eens rond, grappig wat voor idioot dure dingen je er tegenkomt. Iemand nog 5 meter luidsprekerkable kopen voor €3k? :+

edit:
Het is niet mijn intentie om een discussie uit te lokken over het nut van die dure kabels trouwens... Ik vind het idioot duur, dat mag ik vinden lijkt me.

[Voor 13% gewijzigd door Xander op 28-10-2008 11:40]

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


Anoniem: 107284

Xander schreef op dinsdag 28 oktober 2008 @ 10:53:
Hmm, als ik die sites zo eens doorblader zie ik alleen vrij standaard uitziende luidsprekerkabel? Niet wat Da_maniaC bedoelt denk ik? :P

Op http://www.dienadel.de staat veel meer. Weliswaar geen Nederlandse webwinkel, maar als je daar iets leuks gevonden hebt kun je met de productnaam vast een nederlandse winkel googlen...

Ik blader er soms wel eens rond, grappig wat voor idioot dure dingen je er tegenkomt. Iemand nog 5 meter luidsprekerkable kopen voor €3k? :+
Dat is een koopje ;) De NBS Black Label II 12 ft (=3.6m) kost slechts $36000,- (in euro: hetzelfde getal, alleen een ander symbooltje). Een linkje als bewijs: http://www.kastlecable.com/black_label.php

 • JAHRASTAFARI
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17-05 21:49
Possible schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 17:19:
Imiddels verhuisd naar een nieuwe woning. Hierbij mijn Homecinema inrichting:

[afbeelding]
Waar heb je dat tafeltje/kastje in het midden vandaan?

 • boomr
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21-05 14:01
Possible schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 18:54:
Haha ja dat is puur voor het feit dat de case behoorlijk kras gevoelig is. Daar moet ik nog even een oplossing voor zoeken :D
Een dagje 230V op je behuizing zetten.....doet ie nooit meer:P

https://eu.diablo3.com/en/profile/admrobo-1762/hero/79407822 - Xbox gamertag: control1983


 • Sjoerdb.
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 18-12-2021
lj_tree schreef op dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:03:
[...]


Een dagje 230V op je behuizing zetten.....doet ie nooit meer:P
En je pc ook niet meer denk ik...

 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:47
Anoniem: 232873 schreef op zondag 26 oktober 2008 @ 21:03:

- Receiver: Sony STR-DG720 (presteert wat mij betreft prima, meer dan krachtig genoeg voor mijn kamer en was de enige betaalbare receiver met meerdere HDMI ingangen ruim een jaar geleden)

Al met al niets vergeleken met sommige sets in dit topic maar een leuk setje voor op de slaapkamer van een arme student lijkt me zo :) .
De STR-DG720 is nog niet eens een halfjaar leverbaar in NL, en pas 7 maanden geleden geintroduceerd door Sony (08-04-2008 gereleased) :S

En 'arme student'. ;)

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


Anoniem: 232873

Whoops, my bad, heb je inderdaad gelijk in, het is de Sony STR-DG710 :X

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Xander schreef op dinsdag 28 oktober 2008 @ 10:53:
Hmm, als ik die sites zo eens doorblader zie ik alleen vrij standaard uitziende luidsprekerkabel? Niet wat Da_maniaC bedoelt denk ik? :P

Op http://www.dienadel.de staat veel meer. Weliswaar geen Nederlandse webwinkel, maar als je daar iets leuks gevonden hebt kun je met de productnaam vast een nederlandse winkel googlen...
Ik bedoel eerder zoiets dan de standaard kabel boeren ja, hoopte dat dat wel duidelijk was. :)
Die duitse website is ook niet echt overzichtelijk maar wel een begin...

PS.
Ik zie wel dat er hier echt een hele waslijst aan merken staat zeg. :X
Zijn er nog merken die daar kwa kwaliteit nog de kop steken?
(Zonder die belachelijke prijzen uiteraard.... ong. 50 euro voor 2 speaker kabels van 4 meter vind ik meer dan duur genoeg).

[Voor 27% gewijzigd door Da_maniaC op 28-10-2008 23:35]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


 • DJ Henk
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 13:44
Da_maniaC schreef op dinsdag 28 oktober 2008 @ 23:32:
Zijn er nog merken die daar kwa kwaliteit nog de kop steken?
(Zonder die belachelijke prijzen uiteraard.... ong. 50 euro voor 2 speaker kabels van 4 meter vind ik meer dan duur genoeg).
Oei, je begeeft je nu op heel gevaarlijk terrein. Hier geen discussies over kabels, aub. Daar is dit topic veel te leuk voor!

Anoniem: 170013

Een 2tal maanden geleden verhuist naar binnenstad Utrecht, en had "beloofd" wat betere foto's online te gooien van de nieuwe situatie. Zoals het er nu uitziet:

http://94.100.113.156/395050001-395100000/395053901-395054000/395053954_5_P10R.jpeg

http://94.100.113.207/395050001-395100000/395053901-395054000/395053965_5_M9ZQ.jpeg

http://94.100.113.211/395050001-395100000/395053901-395054000/395053953_5_3vR0.jpeg

Wat zie je, en wat zie je niet:

- Marantz SR7002 amp
- Pioneer 50" plasma _/-\o_
- Monitor Audio Bronze B6 (front/rears/center)
- SVS pci 20-39 _/-\o_
- Auralex Gramma platform
- Sony PS3 + Lacie 500Gb HD (met video/audio/foto content), PS3 gekoppeld aan PSP
- Nintendo wii + DS
- lacie 500 HD
- Bekabeling van den hull (cs122) en Monster interlinks
- Een heerlijke loungebank en een chille fatboy
- massa sfeerverlichting (onder tvmeubel weggewerkt, onder bed, in keuken, leds, living colors)
- Apple Macbook 13"

Geheel klinkt nog niet zoals ik het wil hebben, komt o.a doordat er nog geen gordijnen hangen, en aangezien het een enorm oud pand is, helpen dikke ondervloeren/vloerbedekking (en gramma) niet mee; de boel resoneert ontzettend!
Verder nog een rare dip in het laag (gelukkig niet op de sweetspot) en er moeten nog wat zaakjes in orde worden gemaakt zodat het wat minder druk oogt; Nieuwe (kleinere salon/bijzetafel(tjes) bijvoorbeeld.

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 170013 op 29-10-2008 14:20]


 • lex
 • Registratie: Februari 2002
 • Nu online
the mod man schreef op zaterdag 25 oktober 2008 @ 13:36:
Bij deze mijn setje

Overzichtje
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]


Wat je allemaal ziet:

Sharp 32X20E full HD rv
Rotel RA-04 versterker
B&W 685 speakers
Ipod touch 16 GB (V1)
Iphone 8GB (2G)
Logitech Dinove edge
Logitech MX Revolutien
Logitech X530 (oude speakers)
Touscreen in zelfgebouwde (nog niet af) behuizing
Je haalt nu niet echt het optimale uit die speakers :) ik vond de RA-04 echt niet krachtig genoeg om ze goed te driven (heb zelf CM1's met een RA-06) en de RA-06 was echt een wereld van verschil qua geluid. Verder zijn goede speakerstands ook aan te raden voor beter geluid.

 • BurkaN
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07-05 14:51
lex schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 14:23:
[...]

Je haalt nu niet echt het optimale uit die speakers :) ik vond de RA-04 echt niet krachtig genoeg om ze goed te driven (heb zelf CM1's met een RA-06) en de RA-06 was echt een wereld van verschil qua geluid. Verder zijn goede speakerstands ook aan te raden voor beter geluid.
Laat eens zien... ;) :9~

Anoniem: 271880

Anoniem: 232873 schreef op maandag 27 oktober 2008 @ 17:52:
@MrRed:
Nou eigenlijk heeft hij helemaal geen Ambilight. Het zijn van die ledlampen die je bij de Ikea kan kopen, geloof dat het de Dioder heet ofzo. Deze lopen vanzelf over in verschillende kleuren of kan je instellen op een kleur. Het heeft vind ik wel een leuk effect zo.
Trouwens goede keus de 46 inch. Ik kwam van 27 inch lcd tv af en heb nu 42 inch. Ik dacht dat ik dat groot genoeg zou vinden maar voor het prijsverschil hoef je het niet te laten op dit moment. De 50 inch is toch al gelijk een stuk duurder. Je gaat denk ik geen spijt krijgen van de aankoop.
Owww, dus gewoon bij de IKEA te vinden, zo een "dioder". Ik heb het hier al vaker gezien of foto's en ik moet zeggen dat dit wel een mooi effect geeft. Ik denk dat het ook rustgevender is aan de ogen als je een zacht lampje laat branden bij het tv kijken in een donkere kamer. Bedankt voor de nuttige tip !!

ivm de arme student. Je kan ook gewoon als antwoord geven dat al je vakantiewerk eurotjes naar die dure luxe dingen gaan. Ook al krijg je ze eigenlijk cadeau van je veel te brave ouders ;)


@ riesjdabietsj:

Iets zegt mij dat heel dat home theater set(je) vele eurotjes kosten :)

Maar je zal er ongetwijfeld de beste kwaliteit voor in de plaats krijgen. Erg knap !

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 271880 op 29-10-2008 15:26]


 • lex
 • Registratie: Februari 2002
 • Nu online
ze staan in opslag :/ heb geen eigen huis atm vanwege terugkeer uit Engeland, we zoeken naar een huis in Utrecht.

Anoniem: 107284

Anoniem: 170013 schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 14:17:
Een zooi plaatjes+specs...

Geheel klinkt nog niet zoals ik het wil hebben, komt o.a doordat er nog geen gordijnen hangen, en aangezien het een enorm oud pand is, helpen dikke ondervloeren/vloerbedekking (en gramma) niet mee; de boel resoneert ontzettend!
Verder nog een rare dip in het laag (gelukkig niet op de sweetspot) en er moeten nog wat zaakjes in orde worden gemaakt zodat het wat minder druk oogt; Nieuwe (kleinere salon/bijzetafel(tjes) bijvoorbeeld.
Als de aankleding niet helpt dan ligt het aan VdH.
Een rare dip klinkt als een (typische) VdH "kwaal". VdH heeft de neiging om het geluidsbeeld te donker te maken en doet rare dingen met het laag. Ik weet niet of alle VdH kabels deze kwaal heeft, maar tot nu toe heb ik niets anders gehoord van VdH ;)

 • the mod man
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 15:39

the mod man

iets van beeldmaker

Je haalt nu niet echt het optimale uit die speakers :) ik vond de RA-04 echt niet krachtig genoeg om ze goed te driven (heb zelf CM1's met een RA-06) en de RA-06 was echt een wereld van verschil qua geluid. Verder zijn goede speakerstands ook aan te raden voor beter geluid.
[/quote]

in de winkel waar ik ze heb gekocht 'gaven' ze aan toen ik eenmaal de luidsprekers had gekozen dat die, die of die vertserker er goed bij zou passen, waaronder degene die ik nu heb. Ze staan ook maar in een kleine kamer. (hoe bedoel je het verschil mooier harder dieper voller?)

Speakers stands gaan nog komen (hoewel de speakers maar 10-20 cm omhoog hoeven zodat ze echt op oor hoogte staan) ik zat zelf meer met het "richten" van de speakers.


Op de rode plek staat bureaustoel en zit ik vaak en in de groene cirkel kijk ik vaak films of ben ik aan het chillen. kan ik dan mijn speakers niet beter parrallel aan de tv zetten? zodat het geluid meer van vooren komt?

I can't wait to shoot!


Anoniem: 170013

Anoniem: 107284 schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 16:28:
[...]

Als de aankleding niet helpt dan ligt het aan VdH.
Een rare dip klinkt als een (typische) VdH "kwaal". VdH heeft de neiging om het geluidsbeeld te donker te maken en doet rare dingen met het laag. Ik weet niet of alle VdH kabels deze kwaal heeft, maar tot nu toe heb ik niets anders gehoord van VdH ;)
True, de van den hull cs122 is nogal actief op het "laag en midden" gebied. Maar met de dip bedoelde ik meer de <60Hz frequentie, en die loopt gelukkig via de sub! :)

maar speakerkabels gaan zeker nog eens vervangen worden!

 • lex
 • Registratie: Februari 2002
 • Nu online
the mod man schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 16:32:
Je haalt nu niet echt het optimale uit die speakers :) ik vond de RA-04 echt niet krachtig genoeg om ze goed te driven (heb zelf CM1's met een RA-06) en de RA-06 was echt een wereld van verschil qua geluid. Verder zijn goede speakerstands ook aan te raden voor beter geluid.
[/quote]

in de winkel waar ik ze heb gekocht 'gaven' ze aan toen ik eenmaal de luidsprekers had gekozen dat die, die of die vertserker er goed bij zou passen, waaronder degene die ik nu heb. Ze staan ook maar in een kleine kamer. (hoe bedoel je het verschil mooier harder dieper voller?)

Speakers stands gaan nog komen (hoewel de speakers maar 10-20 cm omhoog hoeven zodat ze echt op oor hoogte staan) ik zat zelf meer met het "richten" van de speakers.

[afbeelding]
Op de rode plek staat bureaustoel en zit ik vaak en in de groene cirkel kijk ik vaak films of ben ik aan het chillen. kan ik dan mijn speakers niet beter parrallel aan de tv zetten? zodat het geluid meer van vooren komt?
Je moet altijd naar verschillende combinaties gaan luisteren om te kijken wat je er zelf van vind natuurlijk ;) Ik denk dat als je nu gaat luisteren met deze versterker of zoals ik zeg de RA-06 je echt verbaasd bent over het verschil. Speakerstands zijn trouwens vooral voor het geluid, je speakers klinken beter door de betere isolatie van de ondergrond.

 • the mod man
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 15:39

the mod man

iets van beeldmaker

Je moet altijd naar verschillende combinaties gaan luisteren om te kijken wat je er zelf van vind natuurlijk ;) Ik denk dat als je nu gaat luisteren met deze versterker of zoals ik zeg de RA-06 je echt verbaasd bent over het verschil. Speakerstands zijn trouwens vooral voor het geluid, je speakers klinken beter door de betere isolatie van de ondergrond.
eigenlijk wel &@#$% om te horen 5 dagen na aanschaf. Maarja....
Speakerstands maakt in principe niet uit welk merk/prijs zolang ze maar stabiel zijn toch? want om nou nog zoveel 100 euro uitegaan geven aan een paar simpele stands van 20 cm 8)7

I can't wait to shoot!


 • Roderiktweaker
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 03:40
Wat dacht je er van om de stands zelf te maken. Gewoon een paar plankjes dik MDF en daar een balkje tussen

Zo kan het natuurlijk ook : http://www.audiofriends.n...s/accessoires/page16.html

 • the mod man
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 15:39

the mod man

iets van beeldmaker

Roderiktweaker schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 21:44:
Wat dacht je er van om de stands zelf te maken. Gewoon een paar plankjes dik MDF en daar een balkje tussen

Zo kan het natuurlijk ook : http://www.audiofriends.n...s/accessoires/page16.html
ik d8 er ook aan om ze zelf te maken (maar dan worden ze nooit zo mooi :+ ) en ik had ook zo m'n twijfels of dat wel een verbetering zou opleveren (terwijl stands speakers eigelijk alleen maar verhogen, rare gedachte :? )

I can't wait to shoot!


 • pythagorasABC
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 22-05 15:28

pythagorasABC

A²+B²=C²

the mod man schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 22:07:
[...]


ik d8 er ook aan om ze zelf te maken (maar dan worden ze nooit zo mooi :+ ) en ik had ook zo m'n twijfels of dat wel een verbetering zou opleveren (terwijl stands speakers eigelijk alleen maar verhogen, rare gedachte :? )
van linkje:
Deze Audiofriends stands mogen goed contact maken met de luidsprekers. Wist u dat er speciale accessoires voor audio zijn in de vorm van zware trillingsdempende dikke platen? Een marmeren stuk vloertegel doet wonderen op uw luidsprekers.

Zo hebben ook deze stands een zeer goede invloed op uw speakers. Deze betonnen stands hebben met hun solide betonnen massa een grote trillingsdempende werking.

De stands zijn molestatie bestendig en u kunt er gerust een inbreker mee te lijf gaan. En als u de stands een halve slag draait heeft u weer een heel ander gezicht.

Silence is better than unmeaning words. ~Pythagoras


 • lex
 • Registratie: Februari 2002
 • Nu online
the mod man schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 20:52:
[...]


eigenlijk wel &@#$% om te horen 5 dagen na aanschaf. Maarja....
Speakerstands maakt in principe niet uit welk merk/prijs zolang ze maar stabiel zijn toch? want om nou nog zoveel 100 euro uitegaan geven aan een paar simpele stands van 20 cm 8)7
sorry :) je hebt geen slechte koop gedaan, maar ik denk dat je met een betere versterker veel meer uit die speakers kan halen, nu heb je eigenlijk te dure en te zware speakers gekocht voor de versterker, ook slecht van de verkoper trouwens, maar goed

 • Dualdude
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 02-03 18:57
the mod man schreef op woensdag 29 oktober 2008 @ 20:52:
[...]


eigenlijk wel &@#$% om te horen 5 dagen na aanschaf. Maarja....
Speakerstands maakt in principe niet uit welk merk/prijs zolang ze maar stabiel zijn toch? want om nou nog zoveel 100 euro uitegaan geven aan een paar simpele stands van 20 cm 8)7
Och, zou er niet te zwaar aan tillen. Het zijn geen grote zuilluidsprekers met meerdere grote woofers. Het zijn bookshelf speakers met een rendement van 88dB. Zolang je niet erg hard wilt spelen is er weinig aan de hand imho. B&W geeft ook aan een versterker van 25W tot 100W dus je valt ruim boven de ondergrens. En Rotel geeft altijd wel betrouwbare waarden aan voor hun apparatuur. Leuke combinatie als je het mij vraagt! :) Vind de prijs verhouding van de versterker t.o.v. de speakers ook helemaal niet gek! Bij Hobo b.v. €400,- voor de RA-04, en €300,-/stuk voor de B&W's. :)

[Voor 8% gewijzigd door Dualdude op 30-10-2008 12:09]


 • lex
 • Registratie: Februari 2002
 • Nu online
Dualdude schreef op donderdag 30 oktober 2008 @ 12:07:
[...]


Och, zou er niet te zwaar aan tillen. Het zijn geen grote zuilluidsprekers met meerdere grote woofers. Het zijn bookshelf speakers met een rendement van 88dB. Zolang je niet erg hard wilt spelen is er weinig aan de hand imho. B&W geeft ook aan een versterker van 25W tot 100W dus je valt ruim boven de ondergrens. En Rotel geeft altijd wel betrouwbare waarden aan voor hun apparatuur. Leuke combinatie als je het mij vraagt! :) Vind de prijs verhouding van de versterker t.o.v. de speakers ook helemaal niet gek! Bij Hobo b.v. €400,- voor de RA-04, en €300,-/stuk voor de B&W's. :)
aangezien de 685 en CM1 vrijwel gelijk zijn en ik ervaring heb met de CM1 op verschillende typen versterkers denk ik niet dat je dit zomaar kan beoordelen door naar de specs te kijken ;)

 • Roderiktweaker
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 03:40
Je weet niet of de componenten in het wisselfilter en de woofers het zelfde zijn. Lijkt mij een goede combinatie wou zelf ook eerst de 04. (maar het is toch de Marantz PM7001K.I gewordenmet iets meer kracht)

Die stands van audiofrends lijken mij even goed als de dure exsenplaren in de winkel

 • the mod man
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 15:39

the mod man

iets van beeldmaker

Cm1 heb ik ook gehoord op deze versterker (maar niet heel serieus want CM1 heeft de basreflexpoort aan de achterkant. Ze staan erg dicht bij een muur)
Ik dacht nog aan kan ik niet net zo goed een blok steen (marmer graniet beton :+ etc) onder m'n speakers leggen? Een marmeren stuk vloertegel doet wonderen op uw luidsprekers.
Zo hebben ook deze stands een zeer goede invloed op uw speakers. Deze betonnen stands hebben met hun solide betonnen massa een grote trillingsdempende werking.
want omhoog hoeven ze niet veel.

I can't wait to shoot!


 • Roderiktweaker
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 03:40
Is ook prima. Heb zelf helaas stoeptegels en rubbers onder mijn luidsprekers. Omdat een goede marmere plaat die betaalbaar is moeilijk te krijgen is.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee