Toon posts:

[LCD TV] Sony BRAVIA (alle series) topic deel 7 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 138.855 views

 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33

Sony BRAVIA LCD-TV (alle series) topic deel 7

Vorige delen:
Algemene Info:

Welkom in deel 7 van het Sony Bravia LCD-TV Topic! Het heeft even geduurd sinds deel 6. Hieronder vind je alle (of op zijn minst de meeste) belangrijke info over de Sony Bravia LCD-TV productlijn. Aangezien er weer een groot aantal nieuwe modellen en series zijn geïntroduceerd is het grootste deel van de content in de TS helemaal nieuw. Je zal dus vast ook nog wel een foutje tegen komen, in dat geval stuur me een DM of post ff in het topic.

Ik heb geconcentreerd op de grotere/luxere series waar de meeste mensen hier toch vooral in geïnteresseerd zijn. Dit houdt o.a. in dat de meeste series/modellen van 15 t/m 26" niet aan bod komen. De specs lijstjes per serie heb ik ook verwijderd. Alleen de highlights staan per serie genoemd. Voor de rest kun je het specsoverzicht helemaal onderaan bekijken. Wat wel weer nieuw is zijn lijstjes met de modellen per serie en (indien mogelijk) voorzien van een link naar de Tweakers.net Pricewatch.

Links:
Bravia Type Nummer Info:

De Bravia lijn heeft type nummers waar enige structuur in zit, en is als volgt opgebouwd:
 • KDL-{Formaat in Inch}{Serie}{Generatie}{Subgeneratie}{Kleur}{Onbekend}
Een bestaand type nummer is bijvoorbeeld KDL-40X4500. We kunnen hier het volgende aan uitlezen:
 • Formaat: 40 Inch. (Omrekenen naar cm: x 2,54.)
 • Serie: X-Serie (De hoofd verdeling van de Bravia productlijn. Dit is vooral een verdeling in de hoeveelheid features en blijft min of meer constant over de jaren heen.)
 • Generatie: 4 (Hoofd type-verdeling. Gaat één maal per jaar met 1 omhoog. Voor 2008/2009 is dit generatie 4. Hoe hoger de generatie, hoe nieuwer de techniek.)
 • Subgeneratie: 5 (Sub type-verdeling. Kan 0 of 5 zijn. Hoe hoger de generatie, hoe nieuwer de techniek.)
 • Kleur: 0 (Wordt gebruikt om de kleur aan te geven, als er meerdere mogelijkheden zijn, anders is het 0.)
 • Onbekend: 0 (Wordt (tot nu toe) niet gebruikt, oftwel is altijd 0.)
Reviews:

De reviews staan tegenwoordig verderop, per serie bij elkaar.

Stuur me een DM of post in het topic als je een linkje hebt naar een review die er nog niet bij staat! (Met name van de 4000/4500 modellen.)

Actie: Gratis Blu-ray speler + 6 Films of €200 Retour:Van 1 oktober 2008 t/m 4 januari 2009 loopt er een actie dat je gratis een Blu-ray speler met 6 films of €200 retour krijgt bij aanschaf van een Sony Bravia Full-HD LCD-TV met 100 of 200Hz. De Blu-ray speler is de Sony BDP-S350 die nieuw vanaf €250 te koop is:

http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/s350.png


Als we het plaatje mogen geloven zitten de volgende films er bij:
 • Spiderman 3
 • 21
 • Open Season
 • Vantage Point
 • The Pursuit of Happyness
 • Casino Royale
Deze actie is alleen geldig bij de normale detailhandel in Nederland en niet bij internetshops behalve diegene die officiële "Bravia Online Partner" zijn. Deze webwinkels zijn te herkennen aan onderstaand logo. De procedure is dat je bij aanschaf een coupon krijgt die je samen met de streepjescode van de originele verpakking op moet sturen naar Sony.

http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/onlinepartner.jpg


De actie geldt alleen voor de W4500, X3000, X3500, X4500, Z4500 en EX1 Serie. Lees de officiële regels op de Sony website goed door!


X-Seriehttp://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/led.gif

X4500

Het vlaggenschip van de Bravia productlijn. Hier zit alles op en aan wat Sony te bieden heeft. Vanaf 46" heb je ook LED backlight en Motionflow 100Hz PRO. De LED's kunnen per stuk geregeld worden waardoor het extreem hoge dynamisch contrast wordt bereikt van 1.100.000:1. Voor de speakers zijn extra fronts verkrijgbaar in de kleuren "Obsidian Black" en "Ruby Red". De X4500 heeft uiteraard, zoals alle 4000/4500 modellen, de XMB oftwel de Xross Media Bar. Dit is een grafische interface die ook op de Playstation 3 wordt gebruikt en vervangt de traditionele menu's. Ten tijde van schrijven is de X4500 spiksplinternieuw en staat nog niet op Sony.nl. De officiële release in Nederland is echter in oktober en de X4500 staat bij sommige winkels al in de prijslijst. (De LED versies zijn nogal aan de prijs helaas.)

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews
 • Nog geen bekend.


http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg

X3000/X3500

De vorige generatie in de X serie. De X3000 en X3500 zijn qua specs gelijk, maar de X3500 heeft een geborsteld aluminium omlijsting terwijl deze bij de X3000 uit kunststof bestaat. Bij de X3000 is de lijst dan wel weer verwisselbaar naar enkele andere kleuren. Deze TV heeft zeer goed reviews gehad, o.a. "Highly Recommended" op hdtvtest.co.uk en wordt door velen gezien als de beste LCD TV van 2007. Ook qua design is de X3500 populair (zie de foto hierboven), het is nog maar de vraag of de X4500 dat succes kan overtreffen. Een laatste punt van bijzonderheid aan de X3500 is de beschikbaarheid van een 70" model. Met 180 cm een behoorlijke TV! De meeste personen zullen hier echter voorlopig alleen maar van kunnen dromen, aangezien de TV ruim een jaar na de introductie nog steeds een prijs kent die begint bij € 33.000,-.

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews

Z-Seriehttp://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/200hz.jpg

De Z-serie is in 2008 nieuw geïntroduceerd en vervangt de W-Serie als de nummer 2 in de Bravia productlijn. Deze serie heeft als meest bijzondere feature Motionflow 200Hz. Zoals Sony het omschrijft: Met Motionflow 200Hz worden zelfs de snelstbewegende beelden met een levensechte soepelheid en uiterst gedetailleerd weergegeven. Of dit echt een verbetering is volgens de eerste reviews een kwestie van smaak. Het verschil met 100Hz schijnt nog behoorlijk duidelijk zichtbaar te zijn, maar het beeld is zó smooth dat het ook wel als "too much" kan worden ervaren. Mogelijk is het ook gewoon een kwestie van wennen.

Behalve LED Backlight, heeft de Z-Serie verder alle features die de X-Serie heeft. Aangezien die LEDs pas beschikbaar zijn vanaf 46" is de 40Z4500 in feite geavanceerder dan de 40X4500, dit dankzij de 200Hz vs 100Hz Pro techniek. (De enige andere uitzondering hierop is Bravia Engine 2 Pro op de X4500, maar de toegevoegde waar daarvan t.o.v. de normale BE2 is volgens mij vrij klein.)

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews

ZX-Seriehttp://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/led.gif

Ook de ZX-Serie is nieuw in 2008. "Serie" is eigenlijk een groot woord aangezien het momenteel maar om één model gaat. Deze TV ondersheidt zich o.a. door LED Backlight en een zeer dun profiel. De TV is namelijk slechts 9,9mm dik (dun). Ter vergelijking; de X4500 is 14cm dik. De ZX-Serie wordt ook geleverd met een Wireless Media Receiver. Dit is een losstaand "kastje" waarop alle kabels worden aangesloten (wireless he...). De Wireless Media Receiver maakt draadloos verbinding met de TV, die laatste heeft daardoor alleen stroom nodig qua bekabeling. De Bravia 1080 Wireless radiografische verbinding werkt tot maximaal 1080i. Van de in totaal 4 HDMI aansluitingen zit er overigens 1 op de TV zelf. De KDL-40ZX1 is de enige 40" Bravia met LED Backlight.

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)
 • KDL-40ZX1
Reviews
 • Nog geen bekend.

EX-Seriehttp://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg

De EX-Serie is een serie die vooral gericht is op het design zonder daarbij veel in te leveren qua features. De TV ziet er uit als een passepartout/schilderij. Bij de EX-Serie wordt ook de Wireless Media Receiver geleverd. (Zie beschrijving bij ZX-Serie.)

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews
 • Nog geen bekend.

E-Seriehttp://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg

De E-Serie is het kleine broertje van de EX-Serie. Ook hier probeert Sony met het design een specifieke doelgroep te bereiken. De E-Serie doet dit wel met wat minder features. Zo is er o.a. een lager contrast, geen Motionflow 100Hz en zijn 1080P Input en een 10 bit kleurenpaneel pas beschikbaar vanaf 40". Ook voor de Wireless Media Receiver moet je uitwijken naar de EX. De E-Serie is er wel in meerdere kleuren, dit slaat dan op de buitenste lijst (niet het witte passepartout). Hierdoor lijkt het bij bruin bijvoorbeeld op een schilderij met een houten lijst.

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews
 • Nog geen bekend.

W-Seriehttp://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg

W4500

De W-Serie zat in de vorige generatie vlak onder de X-Serie en was toen dus één van de luxere series. Bij de huidige generatie is de positie wat onduidelijker. De Z-, ZX- en EX-Serie hebben de W-Serie ingehaald. Alleen de E- en V-Serie moeten het met nog minder features doen. Aangezien de basisuitrusting tegenwoordig echter al heel goed is, heb je nog steeds een TV die zeker niet niks is. Zo zijn er o.a. Motionflow 100Hz en een 10 bit kleurenpaneel (die laatste vanaf 40".)

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews


http://joop.tweakdsl.nl/pics/braviatopic7/fullhd.jpg

W4000

De vorige generatie in de W serie is de W4000. Deze serie is eigenlijk nog behoorlijk jong; op het moment van schrijven staat deze generatie namelijk nog op Sony.nl, in tegenstelling tot de W4500. De W4000 moet het echter met nog wat minder features doen dan de W4500 waardoor het bestaansrecht van de W4000 niet erg groot meer is.

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews

V-SerieDe V-Serie is een serie aan de onderkant van de Bravia productlijn. Diverse features die sommige (Tweakers.net) gebruikers tegenwoordig als "minimaal" zouden omschrijven zijn niet aanwezig. Zie het specs overzicht onderaan voor meer info.

Modellen (Links naar Tweakers.net Pricewatch.)Reviews

Specs overzicht 2008/2009 (4000/4500) modellen

SerieXZZXEXEWV
Panel Resolutie1920x10801920x10801920x10801920x10801920x10801920x10801366X768 *7
Bravia EngineBE2 PROBE2BE2BE2BE2BE2BE2
XMBJaJaJaJaJaJaJa
LED Backlight46" +NeeJaNeeNeeNeeNee
Contrast (Dyn.)1100K:1 *280K:180K:180K:133K:150K:1 *533K:1 *1
Helderheid550550550550550 *4550500
Motionflow100Hz PRO *3200Hz100Hz100HzNee100Hz *6Nee
24P InputJaJaJaJaJaJaJa *8
10 bit kleurenpanelJaJaJaJa40" +40" +Nee
1080P InputJaJaJaJa40" +JaJa *9
HDMI 1.34x3x4x4x3x3x3x
Component2x2x2x2x1x1x1x
Scart2x2x2x2x2x2x2x
SPDIF Out (optisch)1x1x1x1x1x1x1x *10
DVB-T TunerJaJaJaJaJaJaJa
DVB-C TunerJaJaJaJaJaJaJa
HDTV DecoderJaJaJaJaJaJaJa *11
Opmerkingen
 1. Bij 26 en 32" V4000 30K:1 en bij 37" 22K:1.
 2. Bij 40" 50K:1.
 3. Bij 40" 100Hz.
 4. Bij 26" 500.
 5. Bij W4000 Serie 33K:1.
 6. Bij W4000 Serie geen 100Hz.
 7. Bij 40" + 1920X1080.
 8. Bij 26, 32 en 37" V4000 geen 24P Input.
 9. Bij 26, 32 en 37" V4000 geen 1080P Input.
 10. Bij 26, 32, 37 en 40" geen SPDIF Out.
 11. Bij V4000 Serie geen HDTV Decoder.

Specs overzicht 2007/2008 (3000/3500) modellen

SerieXWVD *1
Panel Resolutie1920x10801920x10801920x10801920x1080
Bravia EngineBE1 PROBE1 EXBE1BE1
XMBNeeNeeNeeNee
LED BacklightNeeNeeNeeNee
Contrast (Dyn.)18K:116K:116K:116K:1
Helderheid500500500450
Motionflow100HzNeeNeeNee
24P InputJaJaJaJa
10 bit kleurenpanelJaJaNeeJa
1080P InputJaJaJaJa
HDMI 1.33x3x3x2x
Scart2x2x2x2x
Component2x1x1x1x
SPDIF Out (optisch)JaJaNeeNee
DVB-T TunerJaJaJaJa
DVB-C TunerJaJaJaJa
HDTV DecoderJaJaNeeNee
Opmerkingen
 1. Specs van de D3500 Serie.

[Voor 103% gewijzigd door Joop op 07-01-2009 03:48]


 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
[Gereserveerd]

 • WhistlerNL
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 20-01 18:37
Als ik het dus goed zie is de enige normale 32" LCD van Sony nog steeds de 32W4000? Ik heb voorlopig geen ruimte voor iets groters en had gehoopt dat er mss bij de nieuwe series ook een 32" zat :(

 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
Ja daar lijkt het wel op idd. Althans, wel in deze series. Er zijn ook nog de U-Serie en L-Serie. Die ontwikkeling heb ik echter niet echt goed gevolgd. Daar zijn wel de volgende twee modellen:Aan het typenummer te zien (4000) zijn ze nog redelijk recent, maar geen andere 4500 modellen. (Er is natuurlijk nog wel de KDL-32V4500.) Bij bovenstaande twee modellen mis je wel het nodige qua features. Check de specs zelf eens en laat es weten of dat wat voor je is. Het plan was wel dat de 32" min of meer helemaal beschreven was in de TS, als dit dus nog wat is ga ik die wellicht nog toevoegen.

Anoniem: 22659

Nette TS.

1 zin loopt niet helemaal lekker:
Behalve LED Backlight heeft de Z-Serie alles (behalve Bravia Engine 2 Pro) wat de X-Serie heeft.

 • botech
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 14:32
Die derde gratis blu-ray is Open Season (Baas in eigen bos). De vierde zie ik ook niet direkt.

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:56
Vantage Point

Niet zo'n beste film helaas.

What Hifi heeft nogal wat tests online staan tegenwoordig, misschien nuttig voor de topic start. Hier wat links, er staan er meer maar die zijn van veel oudere modellen.

http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-46W4500/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-40W4500/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-26V4500/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-46W4000/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-40V4000/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-52W4000/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-32W4000/
http://whathifi.co.uk/Review/Sony-KDL-40W4000/

Zelf gaat mijn interesse uit naar de 46W4500. De deal met de BR speler ga ik niet meer halen, en ik wil sowieso nog even wachten tot hij wat in prijs zakt. Is het te verwachten dat er rond de Kerst nog gestunt gaat worden met prijzen in deze branche?

[Voor 83% gewijzigd door Dr. Strangelove op 07-10-2008 11:07]

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • [CSC]Outlaw
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 31-05-2022

[CSC]Outlaw

White Trash

botech schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 10:40:
Die derde gratis blu-ray is Open Season (Baas in eigen bos). De vierde zie ik ook niet direkt.
de 4de is Vantage Point

 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
Ok, alle opmerkingen/toevoegingen verwerkt. Thanks.
Dr. Strangelove schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 10:55:
[..]
Zelf gaat mijn interesse uit naar de 46W4500. De deal met de BR speler ga ik niet meer halen, en ik wil sowieso nog even wachten tot hij wat in prijs zakt. Is het te verwachten dat er rond de Kerst nog gestunt gaat worden met prijzen in deze branche?
Er zal misschien hier en daar een enkele aanbieding zijn, maar ik verwacht niet veel met de nieuwe modellen. Ze weten dat ze daar nu nog een goed bedrag voor kunnen krijgen. Zeker aangezien ze ook al deBlu-ray actie hebben om de klant mee te lokken.

Vorig jaar was er de PS3 actie, die was in eerste instantie ook tot eind nov maar is later verlengd t/m 31 dec. Het zou me niks verbazen als ze dat nu weer van plan zijn, maar dat gewoon pas later bekend maken. Dit om klanten wat te pushen het geld al vóór de dure decembermaand uit te geven.

Edit: Ik vond Vantage Point wel een goeie film trouwens hoor! Redelijk origineel ook wel. Ik heb hem ook in HD gezien (1080P x264) en de beeld kwaliteit was ook (voor HD) bovengemiddeld.

[Voor 8% gewijzigd door Joop op 07-10-2008 13:28]


Anoniem: 121131

Joop schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 13:25:
Ok, alle opmerkingen/toevoegingen verwerkt. Thanks.


[...]


Er zal misschien hier en daar een enkele aanbieding zijn, maar ik verwacht niet veel met de nieuwe modellen. Ze weten dat ze daar nu nog een goed bedrag voor kunnen krijgen. Zeker aangezien ze ook al deBlu-ray actie hebben om de klant mee te lokken.

Vorig jaar was er de PS3 actie, die was in eerste instantie ook tot eind nov maar is later verlengd t/m 31 dec. Het zou me niks verbazen als ze dat nu weer van plan zijn, maar dat gewoon pas later bekend maken. Dit om klanten wat te pushen het geld al vóór de dure decembermaand uit te geven.

Edit: Ik vond Vantage Point wel een goeie film trouwens hoor! Redelijk origineel ook wel. Ik heb hem ook in HD gezien (1080P x264) en de beeld kwaliteit was ook (voor HD) bovengemiddeld.
En dit jaar was er de actie met de gratis KDL-20B4030, maar die werd ondanks leveringsproblemen niet verlengd, als ik me niet vergis.

 • Rene
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
Weet iemand concreet bij welke webshops je nu kan kopen met die gratis blueray speler? Ik kan nergens info vinden over dat logo wat het moet bevatten... Had mijn oog namelijk op de W4500 laten vallen.

2021 Magnesium P2, non PP, 20" - 2016 VW eGolf 24kWt


 • Ransom_nl
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 05-02 23:38
Ik vond het wel een goede film eigenlijk. Op IMDB krijgt hij ook best een aardig cijfer. Maarja, na 1 keer kijken verdwijnt zo'n blu-ray toch weer in de kast. Ik zou voor de korting van een goedkope webshop gaan. Just my 2 cents.

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:56
Joop schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 13:25:
Ok, alle opmerkingen/toevoegingen verwerkt. Thanks.


[...]


Er zal misschien hier en daar een enkele aanbieding zijn, maar ik verwacht niet veel met de nieuwe modellen. Ze weten dat ze daar nu nog een goed bedrag voor kunnen krijgen. Zeker aangezien ze ook al deBlu-ray actie hebben om de klant mee te lokken.

Vorig jaar was er de PS3 actie, die was in eerste instantie ook tot eind nov maar is later verlengd t/m 31 dec. Het zou me niks verbazen als ze dat nu weer van plan zijn, maar dat gewoon pas later bekend maken. Dit om klanten wat te pushen het geld al vóór de dure decembermaand uit te geven.
Is het dan misschien beter om te zoeken naar een dealtje voor de 4000? Het uitgaande model is dan mogelijk toch interessanter, en gezien de topreviews die de 4000 al kreeg verwacht ik weinig toegevoegde waarde te zien in de 4500.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


Anoniem: 187021

Dr. Strangelove schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 15:31:
[...]


Is het dan misschien beter om te zoeken naar een dealtje voor de 4000? Het uitgaande model is dan mogelijk toch interessanter, en gezien de topreviews die de 4000 al kreeg verwacht ik weinig toegevoegde waarde te zien in de 4500.
Ik ga er even vanuit dat je het hebt over de W4000 en W4500?
Qua specs voegt de 4500-serie 100hz toe, een beter contrast en DLNA.
Ook de eerste testen lijken erop te wijzen dat het toch wel weer een flinke verbetering is tov de W4000 serie

Anoniem: 132287

Ik zit momenteel nog zwaar te twijfelen tussen de 46 inch Samsung A656 en de Sony W4500
Ik kan de Samsung voor een goedkopere prijs krijgen waardoor het verschil ongever rond de 400,- ligt.

Voor me gevoel moet ik voor de Sony gaan maar ik weet niet of dat zonde is van de €400,-

Ik zal voornamelijk SD kwaliteit kijken over de satteliet en er veel op gamen.

Suggesties?

 • Bert20
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 27-01 07:12
Ik twijfel op het moment heel erg tussen een Samsung LE40a656 of de Sony 40w4000/40w4500.

Zowieso twijfel ik of ik wel 100Hz zal gebruiken na overal gelezen te hebben dat de meeste het toch niet gebruiken. Vandaar 40W4000/40W4500. Al ken ik mezelf en zal ik spijt hebben als ik geen 100Hz heb, gewoon omdat je het dan niet meer kan gebruiken, als je zou willen.
De reviews op http://www.hdtvtest.co.uk geven ook geen duidelijk overwegingspunt om te kiezen tussen de Samsung of Sony.
Ga ik spelen in de winkel, dan neig ik toch iets meer naar de Sony. Deze vind ik dan persoonlijk er mooier uit zien. Verder vond een vriend van mij het contrast beter van de Samsung (ik zag geen verschil), al zeggen de forums/review dat ze gelijk zouden moeten zijn.

Is die Sony W4500 die €500 meer waard dan de samsung?

Nu weet ik dat ik hier in de Sony thread ben en dan zullen jullie roepen SONY!!! Maar wat zijn jullie redenen dat jullie voor de Sony gekozen hebben ipv de Samsung?

 • voil
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 05-02 18:09
Ik ben nu bezig met het uitzoeken voor een 32" LCD voor rond de 600E.

Mijn keuze is eigenlijk gevallen voor de KDL-32S3020. Deze krijgt op internet uitstekende reviews met uitstekende beeldkwaliteit. Alleen is wel uit 2007 en heb toch liever een model uit 2008 met wat nieuwe technieken.

Nu is er bij de mediamarkt een aanbieding voor de D2810 voor 600E. Alleen op internet vind ik hier totaal niets over qua reviews.

Iemand die ervaringen met deze modellen heeft of suggesties heeft?

 • Millgate
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Bert20 schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 20:27:
Zowieso twijfel ik of ik wel 100Hz zal gebruiken na overal gelezen te hebben dat de meeste het toch niet gebruiken. Vandaar 40W4000/40W4500. Al ken ik mezelf en zal ik spijt hebben als ik geen 100Hz heb, gewoon omdat je het dan niet meer kan gebruiken, als je zou willen.
Ik ben in het bezit van de 46W4500 en heb em uitgebreid vergeleken met de W4000. Het grote verschil dat de 100Hz techniek maakt is dat het beeld veel vloeiender loopt. Bij bijvoorbeeld een "slow pan" zie je het beeld bij de W4000 stotteren, bij de W4500 ziet de beweging er veel natuurlijker uit, en is daardoor ook veel rustiger voor de ogen.

 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
Bert20 schreef op dinsdag 07 oktober 2008 @ 20:27:
Ik twijfel op het moment heel erg tussen een Samsung LE40a656 of de Sony 40w4000/40w4500.

Zowieso twijfel ik of ik wel 100Hz zal gebruiken na overal gelezen te hebben dat de meeste het toch niet gebruiken. Vandaar 40W4000/40W4500. Al ken ik mezelf en zal ik spijt hebben als ik geen 100Hz heb, gewoon omdat je het dan niet meer kan gebruiken, als je zou willen.
De reviews op http://www.hdtvtest.co.uk geven ook geen duidelijk overwegingspunt om te kiezen tussen de Samsung of Sony.
Ga ik spelen in de winkel, dan neig ik toch iets meer naar de Sony. Deze vind ik dan persoonlijk er mooier uit zien. Verder vond een vriend van mij het contrast beter van de Samsung (ik zag geen verschil), al zeggen de forums/review dat ze gelijk zouden moeten zijn.

Is die Sony W4500 die €500 meer waard dan de samsung?

Nu weet ik dat ik hier in de Sony thread ben en dan zullen jullie roepen SONY!!! Maar wat zijn jullie redenen dat jullie voor de Sony gekozen hebben ipv de Samsung?
Millgate schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 10:00:
[...]


Ik ben in het bezit van de 46W4500 en heb em uitgebreid vergeleken met de W4000. Het grote verschil dat de 100Hz techniek maakt is dat het beeld veel vloeiender loopt. Bij bijvoorbeeld een "slow pan" zie je het beeld bij de W4000 stotteren, bij de W4500 ziet de beweging er veel natuurlijker uit, en is daardoor ook veel rustiger voor de ogen.
Ik vind 100Hz ook een hele fijne feature. Ik weet ook niet waar je leest dat "de meesten dat toch niet gebruiken". Dat is niet de indruk die ik er van heb. Vooral in de situatie die Millgate beschrijft (slow pans) maar ook bij games is het verschil erg goed zichtbaar. Hoe groter het scherm, hoe duidelijker je het gebrek van 100Hz ziet.

 • Millgate
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Joop schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 13:30:
Hoe groter het scherm, hoe duidelijker je het gebrek van 100Hz ziet.
Ik neem aan dat je het voordeel van 100Hz bedoeld ;)

 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
Ja dat komt op hetzelfde neer. :) Ik wilde benadrukken dat op je op een grotere TV 100Hz meer mist (als je het niet hebt) dan op een kleinere. :)

 • XtratT
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-05-2017
Ik ben wel overtuigd van het nut van 100Hz. Had daarom mijn zinnen gezet op de 40W4500. Nu blijkt dat deze toch een glimmende rand heeft i.p.v. de veronderstelde matzwarte rand ben ik toch aan het twijfelen of de 40X4500 niet beter in ons interieur past.

Vraag die ik daarbij heb is of de verschillen tussen deze modellen het prijsverschil van ca. € 500,- rechtvaardigen.

Simpelwel op basis van de spec's denk ik namelijk dat dat niet het geval is. Denk hierbij aan:

- Motionflow 100Hz PRO
- Beter geluid ?
- Extra HDMi poort (lijkt mij niet echt nodig)

Bedank hierbij dat de 40" versie geen LED backlight heeft :(

Wie denkt dat de 40X4500 het geld wel waard is en waarom?

 • wjcastelijns
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-03-2019
Ben me ook aan het verdiepen in een 40W4500. Op sommige online shops is hij rond de 1400 euro te krijgen, maar geen van deze zaken doen mee aan de Sony actie. Nu zie ik zojuist dat ze bij BCC een actie hebben waarbij hij 1619 euro is. Als je hier vervolgens nog de 200 euro van de actie vanaf haalt lijkt me dit een zeer nette prijs voor een "normale" retail shop.

 • BlackRageNL
 • Registratie: Januari 2007
 • Niet online
wjcastelijns schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 15:39:
Ben me ook aan het verdiepen in een 40W4500. Op sommige online shops is hij rond de 1400 euro te krijgen, maar geen van deze zaken doen mee aan de Sony actie. Nu zie ik zojuist dat ze bij BCC een actie hebben waarbij hij 1619 euro is. Als je hier vervolgens nog de 200 euro van de actie vanaf haalt lijkt me dit een zeer nette prijs voor een "normale" retail shop.
Dat is een zeer nette prijs, voor dat bedrag heb ik 3 weken geleden een 40W4000 gekocht bij de expert.

 • Bert20
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 27-01 07:12
Joop schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 14:55:
Ja dat komt op hetzelfde neer. :) Ik wilde benadrukken dat op je op een grotere TV 100Hz meer mist (als je het niet hebt) dan op een kleinere. :)
Bij films 'schijnt' 100Hz niet altijd voordelig te zijn. maar die 100Hz is ook de reden waarom ik meer naar de W4500 serie kantel, maar......

Is de W4500 serie dan meer/beter dan de samsung a656? Waarom hebben jullie gekozen voor de sony? Op papier is de samsung dan beter qua contrast (zal in werkelijk vast niet veel zijn). En ik vind de sony misschien iets mooier qua beeld. Al is dat wat ik dan in de winkels een beetje heb kunnen zien. De samsung blijft voor mijn portemonnee altijd de betere.

Kortom waarom een Sony ipv een Samsung?

 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
Ik heb mijn Sony een jaar geleden gekocht. Deze afweging heb ik dus niet exact moeten maken.

Op HDTVTest.co.uk schrijven ze dit over de A656:
Cons
 • [100Hz Motion Plus] may introduce interpolation artefacts like tearing, stutter or shimmering around moving objects
 • Shiny "Ultra Clear Panel" reflects ambient light and causes glare
 • Mild input lag (except in "Game" mode or over VGA) may affect sensitive gamers
 • Some clouding and backlight unevenness (though reduced to unobtrusive levels after calibration)*
 • Slight low-pitched hum from back of TV unless the screen is very bright*
So, in LE40A656, has Samsung finally come up with a candidate that can mount a serious challenge to Sony Bravias at the top of the LCD hill? We believe so. Make no mistake, the Sony Bravias still hold the edge in colour balance and gaming response. And when present, their 100Hz MCFI technology is slightly more accomplished than Samsung's. But with standard-definition video processing, connectivity and most importantly price stacked firmly in Samsung's favour, the future looks extremely rosy for the LE40A656 indeed.
Wat vind je van het design van de twee? Ik ben zelf geen fan van pianolak, de "glasplaat" voor de Samsung versterkt dat alleen maar. Bij de Sony krijg je het actie pakket. En Sony heeft ook nog de XMB als extratje. Hebben ze allebei een fijne afstandsbediening?

Of het verschil €500 waard is... Uiteindelijk zul je zelf moeten kiezen. :)

 • Dutch Renegade
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 10-02-2022
Bij electroplace in Rdam kan je de 40w4500 kopen voor 1486 en doet mee met de bravia actie

Ik had hem voor 1386 incl actie :9~ (opgehaald 1 oktober)
maar de man verklaarde toen al dat ie 100 euro duurder ging worden

Maar toch nog geen slechte deal als je voor de blueray speler incl dvd's gaat

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:56
Mild input lag (except in "Game" mode or over VGA) may affect sensitive gamers
Waar slaat dit op? De gamer speelt dan toch gewoon in Game mode? Wat is het issue dan?

These are my principles. If you don't like them, I have others.


Anoniem: 187021

XtratT schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 15:05:
Ik ben wel overtuigd van het nut van 100Hz. Had daarom mijn zinnen gezet op de 40W4500. Nu blijkt dat deze toch een glimmende rand heeft i.p.v. de veronderstelde matzwarte rand ben ik toch aan het twijfelen of de 40X4500 niet beter in ons interieur past.

Vraag die ik daarbij heb is of de verschillen tussen deze modellen het prijsverschil van ca. € 500,- rechtvaardigen.

Simpelwel op basis van de spec's denk ik namelijk dat dat niet het geval is. Denk hierbij aan:

- Motionflow 100Hz PRO
- Beter geluid ?
- Extra HDMi poort (lijkt mij niet echt nodig)

Bedank hierbij dat de 40" versie geen LED backlight heeft :(

Wie denkt dat de 40X4500 het geld wel waard is en waarom?
Naast de punten die jij noemt heeft de X4500 ook nog een betere beeldverbeteraar, nl BRAVIA ENGINE PRO
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het verschil in beeldkwaliteit tussen een W4500 en X4500 niet groot vind (X4500 iets betere zwart/wit scheiding en mooier contrast)
Wel onderscheidend vind ik het design, wat op een X4500 IMHO echt fantastisch is.
Of dat 500 E waard is...tja, als je het afschrijft over 15 jaar(= 33 euro p/jaar extra) en je de X echt mooier vind, zou ik daar toch voor gaan!

 • Vuvuzela
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 14:40

Vuvuzela

My spire is forming

Dr. Strangelove schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 23:30:
[...]


Waar slaat dit op? De gamer speelt dan toch gewoon in Game mode? Wat is het issue dan?
In de "Game mode" ben je vrij beperkt in je beeldinstellingen. Scherpte etc. worden gelocked op een vreemde waarde.

I served in a company of heroes.


 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
De input lag wordt veroorzaakt doordat niet alle beeld verbeteringen 100% in realtime kunnen. Er zit dus een fractie vertraging in. In game mode zijn alleen opties beschikbaar die realtime kunnen worden uitgevoerd. Op die manier wordt de input lag dus voorkomen.

Scherpte kan ik in Game Mode op mijn X3500 overigens normaal gebruiken. De belangrijkste features die niet beschikbaar zijn, zijn Motionflow 100Hz en Ruisonderdrukking. En die laatste doet er eigenlijk niet echte toe, aangezien in Games toch geen ruis zit.

Ik gebruik Game Mode overigens nooit. Ik speel regelmatig op mijn Xbox maar heb geen last van de minimale input lage die op treedt. Sterker nog; ik merk niet dat er input lag is. :)

Anoniem: 57838

Ook in de starttopic (die overigens fantastisch opgemaakt is btw, zeer overzichtelijk en mooi ontworpen)
wordt ik er niet echt wijzer van: wat is nu het precieze verschil tussen de X4500 en de Z4500.

de Z400 heeft 200hz motionflow, en de X4500 100 hz, en toch is de X4500 duurder.
de X4500 heeft echter Led technologie en een contrast van 1.000.000, plus een mooi glazen plaatje.
maar het prijsverschil bedraagt 1500 euro. Is het dit echt waard?

Anoniem: 259531

Mooi start topic. Ik mis nog een modelletje: de W4710. Wie kan mij vertellen wat de verschillen zijn tussen deze en de W4500? Is dit alleen iets met de kleur van de behuizing of zijn er meer verschillen?

 • Millgate
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Bij de W4710 heeft het luidsprekergedeelte een iets lichtere kleur, verder is het exact hetzelfde model als de W4500. De W4710 wordt waarschijnlijk om marketingtechnische redenen op de markt gezet, en wordt alleen aan bepaalde winkels uitgeleverd (maakt bijvoorbeeld prijsvergelijkingen en laagste prijs garanties lastiger).

 • Arjan90
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-02 21:34
Millgate schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 09:53:
Bij de W4710 heeft het luidsprekergedeelte een iets lichtere kleur, verder is het exact hetzelfde model als de W4500. De W4710 wordt waarschijnlijk om marketingtechnische redenen op de markt gezet, en wordt alleen aan bepaalde winkels uitgeleverd (maakt bijvoorbeeld prijsvergelijkingen en laagste prijs garanties lastiger).
Zelfde geval bij de V4500 serie, daar vond ik ook een V4710 (het plastic/glazen plaatje in het midden onderaanhet scherm is bij de V4710 donkerder, en hij is bij BCC 764 euro terwijl de V4500 bij de winkels 899 is - hoewel bij S&F na aftrek korting naar 799 te krijgen). Blijkt dat Sony dit regelmatig doet, andere kleur bij TV is ander typenummer. Inderdaad een gevalletje marketing denk ik! Verder is het overigens precies hetzelfde, de v4710 wordt ook aangegeven als 4500 serie.

[Voor 5% gewijzigd door Arjan90 op 09-10-2008 11:03]

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."


 • XtratT
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-05-2017
Zo kwam ik bij "De Block" de 40W4720 tegen. De verkoper kende de 40W4500 niet. Even googelen toont dat je de 40W4720 met name tegenkomt in Scandinavische landen. Het lijkt er dus op dat Sony verschillende typenummers hanteert per regio.

Zelf ben ik terughoudend voor dit soort "vreemdelingen". Het kan maar zo zijn dat deze modellen zijn afgestemd op het plaatselijke netwerk. Met alle mogelijk gevolgen vandien v.w.b. bijv. de Alphacrypt.

 • WidgetTWW
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 13:34
XtratT schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 11:36:
Zo kwam ik bij "De Block" de 40W4720 tegen. De verkoper kende de 40W4500 niet. Even googelen toont dat je de 40W4720 met name tegenkomt in Scandinavische landen. Het lijkt er dus op dat Sony verschillende typenummers hanteert per regio.

Zelf ben ik terughoudend voor dit soort "vreemdelingen". Het kan maar zo zijn dat deze modellen zijn afgestemd op het plaatselijke netwerk. Met alle mogelijk gevolgen vandien v.w.b. bijv. de Alphacrypt.
Klopt, Ik zag bij BCC laats ook een ander model exact hetzelfde als de W4000 miste alleen de DVB-C tuner, dus goed opletten wat je krijgt. Ik heb liever een model dat op de site van sony.nl staat en waarop de doos: CEI staat, iniedergeval een goed model.

Anoniem: 187021

Anoniem: 57838 schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 01:43:
Ook in de starttopic (die overigens fantastisch opgemaakt is btw, zeer overzichtelijk en mooi ontworpen)
wordt ik er niet echt wijzer van: wat is nu het precieze verschil tussen de X4500 en de Z4500.

de Z400 heeft 200hz motionflow, en de X4500 100 hz, en toch is de X4500 duurder.
de X4500 heeft echter Led technologie en een contrast van 1.000.000, plus een mooi glazen plaatje.
maar het prijsverschil bedraagt 1500 euro. Is het dit echt waard?
Let op: in 40'' is de Z4500 duurder en in 46 en 55 inch is de X4500 duurder. Komt doordat de RGB LED techniek alleen in de 46 en 55 X4500 zit. Ofwel: wil je de mooiste kleuren of het vloeiendste beeld? (het liefst allebei natuurlijk, maar je moet nu eenmaal kiezen..;-) )

Anoniem: 62605

Hallo, na lang wikken en wegen uiteindelijk besloten om de 40W4500 te kopen. Nou vraag ik me alleen af of ik die box van UPC nodig heb als ik digitale televisie wil kijken of kan ik het direct aansluiten op de TV?

 • XtratT
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-05-2017
Anoniem: 62605 schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 14:05:
Hallo, na lang wikken en wegen uiteindelijk besloten om de 40W4500 te kopen. Nou vraag ik me alleen af of ik die box van UPC nodig heb als ik digitale televisie wil kijken of kan ik het direct aansluiten op de TV?
Voor de voormalige Casema abonnee's binnen het ZIggo gebied is er een oplossing. Dan kan je m.b.v. een separaat aan te schaffen Alphacrypt module en je Ziggo smartkaart gebruik maken van de digitale tuner in de TV. Voor zover ik weet werkt dit niet bij UPC. Er staat mij bij dat hier een afzonderlijk topic voor is.

Laat even weten hoe de 40W4500 bevalt.

Anoniem: 62605

XtratT schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 14:19:
[...]


Voor de voormalige Casema abonnee's binnen het ZIggo gebied is er een oplossing. Dan kan je m.b.v. een separaat aan te schaffen Alphacrypt module en je Ziggo smartkaart gebruik maken van de digitale tuner in de TV. Voor zover ik weet werkt dit niet bij UPC. Er staat mij bij dat hier een afzonderlijk topic voor is.

Laat even weten hoe de 40W4500 bevalt.
Ik heb de televisie nu bijna 1 week in mijn bezit. Heb nog geen digitale televisie, maar de beeldkwaliteit met analoog signaal is goed. Wat ik relaxed vind is dat er een lichtsensor op de TV zit waardoor die 's avonds automatisch minder fel licht uitstraalt.

Verder speel ik veel spelletjes op mijn PS3. Ziet er erg strak uit beeld loopt soepel geen gekke dingen bij snelle beelden. Er zit ook een optie op de TV die het beeld met spelletjes optimaliseert, maar ik zie geen verschil als ik deze optie aan- of uitschakel.

Blu-Ray: Heb Die Hard 4 gekeken met theatre optie aan. Dan wordt het beeld aangepast qua kleurstelling e.d. Ziet er ongelooflijk mooi uit, zeer realistisch. Moest in het begin wel wennen aan de 100hz het loopt zo soepel dat het bijna too much is.

Wat vooral goed is aan deze TV is dat je zoveel mogelijkheden hebt om het beeld aan te passen. Hierdoor kan iedereen het naar eigen smaak aanpassen. Prijs/kwaliteitverhouding is goed. Heb er zelf 1.600 euro voor betaald, maar daar gaat nog 200 euro af met de actie van Sony.

Conclusie: Toptoestel. Nog geen nadelen gevonden.

 • Bert20
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 27-01 07:12
Joop schreef op woensdag 08 oktober 2008 @ 19:23:
Ik heb mijn Sony een jaar geleden gekocht. Deze afweging heb ik dus niet exact moeten maken.

Op HDTVTest.co.uk schrijven ze dit over de A656:


[...]


Wat vind je van het design van de twee? Ik ben zelf geen fan van pianolak, de "glasplaat" voor de Samsung versterkt dat alleen maar. Bij de Sony krijg je het actie pakket. En Sony heeft ook nog de XMB als extratje. Hebben ze allebei een fijne afstandsbediening?

Of het verschil €500 waard is... Uiteindelijk zul je zelf moeten kiezen. :)
Het enige belangrijke nadeel van die test vind ik die hmmm en die "glasplaat" dat is toch net zoiets als op al die laptop schermen tegenwoordig? Daar ben ik niet echt super enthousiast over maar stoorde me zeker niet bij die samsung.
XMB het is maar het menu, daar zit je toch niet zovaak. En sja afstandsbediening.... Ik zal uiteindelijk 2 knoppen gebruiken die ik overzet op mijn reciever afstandsbediening. TV aan en op HDMI de rest zal via mijn media center lopen.

Ik denk maar dat ik even wacht op een review van hdtvtest.co.uk. Weet niet waarom maar mijn gevoel blijft sony zeggen:-) Alleen die samsung is zoveel goedkoper terwijl die hetzelfde is bijna.....

 • Bert20
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 27-01 07:12
Anoniem: 62605 schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 17:24:
[...]


Ik heb de televisie nu bijna 1 week in mijn bezit. Heb nog geen digitale televisie, maar de beeldkwaliteit met analoog signaal is goed. Wat ik relaxed vind is dat er een lichtsensor op de TV zit waardoor die 's avonds automatisch minder fel licht uitstraalt.

Verder speel ik veel spelletjes op mijn PS3. Ziet er erg strak uit beeld loopt soepel geen gekke dingen bij snelle beelden. Er zit ook een optie op de TV die het beeld met spelletjes optimaliseert, maar ik zie geen verschil als ik deze optie aan- of uitschakel.

Blu-Ray: Heb Die Hard 4 gekeken met theatre optie aan. Dan wordt het beeld aangepast qua kleurstelling e.d. Ziet er ongelooflijk mooi uit, zeer realistisch. Moest in het begin wel wennen aan de 100hz het loopt zo soepel dat het bijna too much is.

Wat vooral goed is aan deze TV is dat je zoveel mogelijkheden hebt om het beeld aan te passen. Hierdoor kan iedereen het naar eigen smaak aanpassen. Prijs/kwaliteitverhouding is goed. Heb er zelf 1.600 euro voor betaald, maar daar gaat nog 200 euro af met de actie van Sony.

Conclusie: Toptoestel. Nog geen nadelen gevonden.
Das mooi!!!! Geen last van "clouding"?, zoals ze in dit forum zeggen:
avforums

Je ziet dus wel degelijk verschil tussen 100Hz en normaal. Is 100Hz beter wanneer je er langer naar kijkt of toch maar uit gezet?

 • Gompy58
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 03-02 22:30

Gompy58

het valt wel, maar niet mee...

Ik heb hier inmiddels behoorlijk wat leeswerk doorgespit en vanavond maar eens even wat lcd's live gaan bekijken.

De MM ben ik vrij snel uitgelopen. Daar kun je amper behoorlijk naar een tv kijken. smalle gangetjes met amper ruimte. Bij de IT's was het iig een stukje beter.

Daar heb ik redelijk de neiging gehad om een model van afgelopen jaar mee te nemen. ( 32D3000 meen ik.) Gelukkig nog niet gedaan.

Welke conclussie heb ik getrokken.
Samsung is van de baan.
- geen glimmende lijst erom heen die ik eerst zo mooi vond
- ik hoef geen FULL HD
- een 32 inch is een mooi formaat hier.

maar .. de w4000 viel mij tegen... en dat had ik niet verwacht...

Toch even een paar vraagjes..

In de winkel werd aangegeven dat als ik mijn stereo versterker gebruik op de audio tulp aansluitingen de vertraging waar men het over heeft amper merkbaar is.
Is dat echt zo ?? of heb ik echt a synchroon geluid straks op die manier

hoewel ik in eerste instantie analoog zal kijken heb ik behoorlijk wat verhalen gelzen over de alphacrypt problemen. Is dit nog steeds zo ? icm ziggo hier in utrecht ?

Een extra kastje vind ik op zich niet erg maar dan wel graag een digitale tuner MET hdrecorder in een doos met hdmi. dat schijnt alleen niet zo'n eenvoudige combi te zijn????

ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime....


Anoniem: 62605

Bert20 schreef op donderdag 09 oktober 2008 @ 18:53:
[...]


Das mooi!!!! Geen last van "clouding"?, zoals ze in dit forum zeggen:
avforums

Je ziet dus wel degelijk verschil tussen 100Hz en normaal. Is 100Hz beter wanneer je er langer naar kijkt of toch maar uit gezet?
Geen last van clouding hoor, prima scherm. 100hz laat ik aan staan ik vind het heerlijk.

 • Dutch Renegade
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 10-02-2022
Heb digitale televisie van Caiw
Ongeveer digitale 60 kanalen zijn zonder problemen te ontvangen,zonder alphacrypt of card op de 40w4500

Wereldbeeld,zowel digitaal als DVD(nog via scart)
Via de Sony aanbieding hoop ik spoedig de blueray speler te ontvangen
Ik ben zeer benieuwd naar dat beeld

 • x0r
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 11:16

x0r

dus ik

Zo, mijn bestelling is ook de deur uit, na lang wikken en wegen is het de KDL-52Z4500 geworden.

Ik had de keus uit de W4500 of de Z4500 (andere merken en types waren al eerder afgevallen). Helaas was van de laatste bijna helemaal niks te vinden en ging mijn voorkeur eerst uit naar de W. Vooral omdat ik het prijsverschil tussen deze 2 toch iets te groot vond.

Maar na de derde dag bij de lokale electro zaak te zijn geweest werd mij een betere prijs geboden voor de Z en ben ik dus voor deze LCD gegaan. Voorspelling nu is dat deze de derde week van oktober geleverd zal worden (zal wel later worden).

De enige twijfel die ik had (en nu nog steeds heb) is dat het een nieuwe LCD betreft die nog nergens gereviewed is, dus nu maar hopen dat het een goed ding is ;).

(Nu gaan natuurlijk andere mensen roepen dat ik dan had moeten wachten, maar dan had ik minder geld gekregen voor mijn hudige LCD, een 2 jaar oude 42" Philips 9641D/10)

There can be only one.... en ik dan ??


Anoniem: 187021

x0r schreef op vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:36:
Zo, mijn bestelling is ook de deur uit, na lang wikken en wegen is het de KDL-52Z4500 geworden.

Ik had de keus uit de W4500 of de Z4500 (andere merken en types waren al eerder afgevallen). Helaas was van de laatste bijna helemaal niks te vinden en ging mijn voorkeur eerst uit naar de W. Vooral omdat ik het prijsverschil tussen deze 2 toch iets te groot vond.

Maar na de derde dag bij de lokale electro zaak te zijn geweest werd mij een betere prijs geboden voor de Z en ben ik dus voor deze LCD gegaan. Voorspelling nu is dat deze de derde week van oktober geleverd zal worden (zal wel later worden).

De enige twijfel die ik had (en nu nog steeds heb) is dat het een nieuwe LCD betreft die nog nergens gereviewed is, dus nu maar hopen dat het een goed ding is ;).

(Nu gaan natuurlijk andere mensen roepen dat ik dan had moeten wachten, maar dan had ik minder geld gekregen voor mijn hudige LCD, een 2 jaar oude 42" Philips 9641D/10)
hmm de Z-serie wordt inderdaad 3e week oktober geintroduceerd maar volgens mij komt de 52" pas in december...ik zou nog een keer checken. Wel een fantastische keuze trouwens, als ik het geld (en de ruimte...) had deed ik hetzelfde!

Anoniem: 196025

De KDL-52Z4500 komt pas eind dec... is mij een keer verteld door een oud-collega van Sony.

:S

 • x0r
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 11:16

x0r

dus ik

Dat is een goede tip, dadelijk maar eens even langsgaan om na te vragen. Heb geen zin om nog zo lang te moeten wachten. Anders moeten ze maar zolang een W4500 neerzetten ;)

There can be only one.... en ik dan ??


 • DarkChylde
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 11:30
Ik ben er ook uit. Ging eigenlij voor de 40w4500, maar zag daar toevallig de 40e4020 staan...
En die is que design, toch erg mooi. Wel jammer dat ie een paar features mist (100hz, en lager contrast).
Nu is het zoeken waar ik'm ga halen. Het blijkt dat een aantal webshops, dit model niet mogen leveren :'(

 • Gompy58
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 03-02 22:30

Gompy58

het valt wel, maar niet mee...

Ik heb even een adviesje nodig..

Gisteren staan kijken naar 2 bravia toestellen.

KDL-32S3000 & KDL-32S4010

Vooral de eerste kon ik eigelijk wel waarderen. Ik weet dat het een oudere serie is maar volgens mij zit alles wat je nodig hebt erop. Is er een goede reden om dit toestel echt te laten staan ?

ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime....


 • x0r
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 11:16

x0r

dus ik

Net even nagevraagd voor mijn bestelling van 52Z4500, toch handig zo een winkel op loopafstand, en volgens hun komt de eerst levering rond 21 oktober Nederland binnen en daarna worden deze over de winkels verdeeld. Ze hebben tijdens IFA (of een andere evenement/demo) 2 besteld (waarvan nu dus 1 van mij ;)) dus misschien dat zij die daarom eerder hebben?

Maar bij problemen zouden ze me bellen, dus... ff afwachten

There can be only one.... en ik dan ??


 • DarkChylde
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 11:30
Gompy58 schreef op vrijdag 10 oktober 2008 @ 14:36:
Ik heb even een adviesje nodig..

Gisteren staan kijken naar 2 bravia toestellen.

KDL-32S3000 & KDL-32S4010

Vooral de eerste kon ik eigelijk wel waarderen. Ik weet dat het een oudere serie is maar volgens mij zit alles wat je nodig hebt erop. Is er een goede reden om dit toestel echt te laten staan ?
nieuwe modellen genieten de voorkeur.
Elke generatie worden de toestellen verbeterd, en de schuiven features door naar de goedkopere modellen...
Maar, kijk goed of het toestel dat je wil, ook de features heeft die je wil ;-)
Uiteindelijk moet jij het mooi vinden :P

 • Gompy58
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 03-02 22:30

Gompy58

het valt wel, maar niet mee...

DarkChylde schreef op vrijdag 10 oktober 2008 @ 21:42:
[...]


nieuwe modellen genieten de voorkeur.
Elke generatie worden de toestellen verbeterd, en de schuiven features door naar de goedkopere modellen...
Maar, kijk goed of het toestel dat je wil, ook de features heeft die je wil ;-)
Uiteindelijk moet jij het mooi vinden :P
nah vanaaf winkel in en uit gelopen en alles vergeleken. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en een 32w4000 besteld voor een strakke prijs :-)

ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime....


Anoniem: 88208

Gompy58 schreef op vrijdag 10 oktober 2008 @ 23:15:
[...]

nah vanaaf winkel in en uit gelopen en alles vergeleken. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en een 32w4000 besteld voor een strakke prijs :-)
Uh jah....welke winkel....welke prijs?

:O

 • Gompy58
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 03-02 22:30

Gompy58

het valt wel, maar niet mee...

Anoniem: 88208 schreef op vrijdag 10 oktober 2008 @ 23:43:
[...]


Uh jah....welke winkel....welke prijs?

:O
een 32w4000

669 euro

:P

ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime....


 • voil
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 05-02 18:09
What?!

Op internet is ie 800E. Of 2e hands?

 • Gompy58
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 03-02 22:30

Gompy58

het valt wel, maar niet mee...

voil schreef op zaterdag 11 oktober 2008 @ 10:53:
What?!

Op internet is ie 800E. Of 2e hands?
nope, brandnew.
altijd handig, de juiste contacten :9

en neeee, niet van de vrachtwagen ;)

ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime....


 • WidgetTWW
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 13:34
Gompy58 schreef op zaterdag 11 oktober 2008 @ 13:27:
[...]


nope, brandnew.
altijd handig, de juiste contacten :9

en neeee, niet van de vrachtwagen ;)
1 of ander russisch import toestel bij de discounter gehaald, waar de reparatiebon nog uit de doos steekt? Als je zegt dat je m voor een leuke prijs hebt dan willen we graag weten waar je m vandaan hebt, dan kunnen wij er ook wat mee.

 • et36s
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 06-02 17:34
@ Darkclyde hoezo mogen webshops die TV 40E4020 die jij graag wilt niet leveren? Het is misschien geen NL model maar dat heeft mij nog nooit weerhouden om een product te bestellen.

http://www.beslist.nl/ele...943/Sony_KDL-40E4020.html

Zo te zien zijn er genoeg zaken die hem wel leveren.

[Voor 19% gewijzigd door et36s op 12-10-2008 18:41]


 • ekko
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 20:48
Hallo,

Heb momenteel een Sony KLV S26A10 televisie, bevalt nog steeds prima, maar...
Ik heb de 26v4500 gezien en die lijkt mij toch ook wel erg mooi en handig. Voornamelijk de ingebouwde DVB-C tuner samen met de HD tuner lijken mij prachtig! Ik woon in CAIW-gebied (en geen behoefte aan extra paketten) dus voor mij geen gedoe met CAM's e.d.

Maar hoeveel zou ik moeten bijleggen als ik de S26A10 verkoop op bijv. Marktplaats en ik de niwue 26v4500 koop? Wie heeft daar een idee over?
b.v.d.!

 • DarkChylde
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 11:30
et36s schreef op zondag 12 oktober 2008 @ 18:40:
@ Darkclyde hoezo mogen webshops die TV 40E4020 die jij graag wilt niet leveren? Het is misschien geen NL model maar dat heeft mij nog nooit weerhouden om een product te bestellen.

http://www.beslist.nl/ele...943/Sony_KDL-40E4020.html

Zo te zien zijn er genoeg zaken die hem wel leveren.
Ik weet niet waarom. bobshop vertelde dit. Ik heb 'm ook via mokio.nl besteld.
Maar bobshop mag dit model niet van sony leveren, terwijl ze wel de 40e4000 hebben :?
Over een weekkie staat ie bij mij, hoop ik ;-)

Anoniem: 277022

Ik zit met het volgende,

Ik wil ook de 40w4500 halen. Nu heb ik hem bij verschillende webwinkels al gezien vanaf 1300 euro.
Probleem is dat hier blue ray aktie niet bij zit.

Waar is deze nu het goedkoopst te halen (online of offline) met de blu ray aktie.
Of misschien beter om hem dan zonder de aktie te kopen voor 1300.

Zou een stuk handiger zijn als er ook een lijst is met webwinkels die meedoen aan deze aktie.

 • Super Snackman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-02 18:57
Ik heb een vraag over de Bravia. Deze modellen (er even vanuitgaande dat ik niet naar een specifiek model zoek) hebben een digitale optische uitgang. Wat ik me nu afvraag: als ik de televisie via HDMI een 5.1 signaal 'voed' komt deze dan uiteindelijk ongewijzgd op de optische uitgang? Wordt bijvoorbeeld ook DTS goed doorgegeven?

En als laatste vraag: een minpunt die ik bij Philips genoemd zie worden is de lip-sync. Heeft de Sony hier ook last van, en hoe zit dat als je het geluid uit de optische uitgang van de televisie haalt.

Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar de W4500. Moet maar even kijk welke prijs deze met de kerst heeft of het de 40 of 46" wordt...

Flevostrand rulez! - It's a bird NO It's a plane NO IT IS SUPER SNACKMAN


 • et36s
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 06-02 17:34
@ D0nKeY heb ook overwogen om voor die bluray speler te gaan. Maar heb via kieskeurig geen enkele shop gevonden die het Bravia partner logo draagt.

Heb hier bij een aantal zaken in de buurt gekeken en daar werd de TV voor 1799,- 1899,- aangeboden.

Dus heb ik alleen de W4500 + alphacrypt module voor digitale TV bij een onlineshop besteld.

Met die bluray speler erbij kom ik uiteindelijk uit op 1650,- maar, heb voordat bedrag wel een alphacrypt module van 119,- extra :)

Dus zou ik via een onlineshop bestellen. Heb 'm vandaag besteld en als het goed is kan ik 'm maandag al ophalen.

@Snackman Ik begrijp je verhaal niet? Waarom zou je een TV een DTS signaal willen voeren een TV produceert slechts stereo geluid. En geen 5.1 DTS

[Voor 12% gewijzigd door et36s op 12-10-2008 21:20]


 • Super Snackman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-02 18:57
Ik sluit vervolgens mijn receiver via de optische uitgang van de televisie aan. Zo kan ik al mijn HDMI-apparaten aansluiten op de TV, en hoef ik slechts 1 audio-kabel naar mijn receiver te leggen.

Uiteraard wil ik hierbij wel gewoon 5.1 geluid door kunnen geven.

Gelijk maar een andere vraag: op kieskeurig zei iemand dat je een PC via HDMI maximaal 1280x1024 door kan laten geven aan deze TV. Leek mij een onzinverhaal, kan iemand dit bevestigen of ontkrachten?

Flevostrand rulez! - It's a bird NO It's a plane NO IT IS SUPER SNACKMAN


 • Joop
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 06-01 15:33
Opzich wel een interessante vraag Snackman. Als niemand met het antwoord komt wil ik het wel eens testen op mijn X3500. Ik heb nu een HTPC en Xbox op de TV aangesloten respectievelijk via HDMI en VGA. Beide apparaten heb ik via een een optische SPDIF aan mijn versterker gekoppeld.

Ik zou het bij mijn HTPC echter wel eens via de TV kunnen proberen. Lipsync problemen heb ik tot nu toe nooit last van gehad. SPDIF heeft trouwens wel een lagere bandbreedte dan HDMI. De nieuwe codecs (zoals DTS HD Master Audio enzo) vragen meer bandbreedte dan over SPDIF kan. Via die oplossing heb je dus sowieso maximaal DD/DTS 5.1. Hier een artikel met meer info.

Mijn HTPC draait gewoon op 1920x1080 trouwens (en zonder overscan).

 • Glashelder
 • Registratie: September 2002
 • Niet online

Glashelder

Anti Android

Wij hebben hier een KDL 40W4000 staan. Ik heb daar via HDMI een HTPC op aangesloten, het uitgangssignaal is gewoon een 1080p signaal. Dat wordt door de TV ook zo herkend.

Alleen valt het me op dat het beeld niet 100% vullend is, kan ik hier iets aan doen of hoort dit zo? Met een UPC HD decoder is het beeld wel 100% vullend!

PV 4915wp op oost, 2680 wp op west, 1900 wp op zuid. pvoutput


 • Super Snackman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-02 18:57
Volgens de handleiding van de W-serie kan deze vanaf de PC maximaal 1280x1024 weergeven (ook via HDMI). In de handleiding van de X-serie staat wèl 1080p vermeld bij HDMI vanaf de PC. Misschien dat dat verklaart waarom je beeld niet vult? Zou het overigens wel heel raar vinden als de TV wel een 1080p signaal van UPC accepteert, maar niet van mijn HTPC...

Flevostrand rulez! - It's a bird NO It's a plane NO IT IS SUPER SNACKMAN


Anoniem: 132287

snackman, op avforums is deze vraag ook gesteld, ervanuitgaande dat de persoon op avforums de waarheid spreekt, kan fullhd wel gewoon met een dvi - hdmi kabel weergegeven worden, waarom dit in de handleiding staat aangegeven weet ik ook niet.

[edit] Bijgaand de link.

http://www.avforums.com/f...ic-contrast-dlna-110.html

[Voor 23% gewijzigd door Anoniem: 132287 op 13-10-2008 12:47]


Anoniem: 88208

Super Snackman schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 10:57:
Volgens de handleiding van de W-serie kan deze vanaf de PC maximaal 1280x1024 weergeven (ook via HDMI).
Als dit zo is he...sta ik echt ZEER verbaast te kijken hoor. Wat een prullen van een tv's heeft Sony dan. Slaat echt op lulkoek wat ze in die manual zetten. hdmi=hdmi en als daar 1080p op loopt ruikt die tv niet of dat van een htpc komt, kabeldecoderkast of wat dan ook. Ik koop net een tv om die via hdmi 1080p op mn pc aan te sluiten. Maja, ben benieuwd :P

 • Super Snackman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-02 18:57
Ik lees meerdere topics op avforums (mooie site!) dat de W4500 (en ook de vorige W-series) prima 1080p vanaf een PC weer kunnen geven. Ben nu wel heel erg overtuigd geraakt van deze televisie. Zal vanavond weer eens bij de mediamarkt kijken. Waarschijnlijk staan deze nieuwe series er nog niet, of wel?

Je hebt gelijk dat het ridicuul zou zijn als hij wel vanaf een blu-ray maar niet vanaf een PC 1080p aankan. Gewoon stom dat de handleiding van de W-serie dan niet klopt...

Flevostrand rulez! - It's a bird NO It's a plane NO IT IS SUPER SNACKMAN


 • DarkChylde
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 11:30
misschien word er met pc-mode 1280x1024, de vga-aansluiting bedoeld, en niet de HDMI ;)
* DarkChylde heeft nog geen tv, dus kan het nog niet uitproberen

 • wjcastelijns
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-03-2019
Nou de kogel is door de kerk gegaan. Afgelopen weekend een 40W4500 gekocht. Wat een tv zeg :9

Beeld is echt super.

Ik had al een DVR kastje van UPC. Enige rare is dat hij bij het automatisch zoeken een hoop zenders vindt maar dat ik enkel bij NED 1,2 en 3 ook echt beeld heb.

Als ik echter kijk via de AV1 uitgang (waar de scart van UPC op aangesloten is), heb ik wel alles zenders zoals vroeger bij UPC. Dit werkt verder wel perfect dus voor mij geen probleem. Is wel raar dat je dan niks aan je sony afstandsbediening hebt. Die heb ik alleen nodig als ik hem op HDMI (PS3) wil zetten.

Zijn er verder mensen die ook een DVR kastje van UPC hebben? Is dit bij jullie ook zo, of heb ik iets verkeerd aangesloten?

Anoniem: 196025

wjcastelijns : Heb je hem op AV1 of 2 ?
Ik meen iets te herrineren dat je de UPC box altijd op je Smartlink moest zetten...

Of bedoelde je ; het digitaal knopje op je remote ? dat is meen ik voor de CA module slot...

 • VCDfan
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 06-02 06:44
Glashelder schreef op zondag 12 oktober 2008 @ 23:29:
Wij hebben hier een KDL 40W4000 staan. Ik heb daar via HDMI een HTPC op aangesloten, het uitgangssignaal is gewoon een 1080p signaal. Dat wordt door de TV ook zo herkend.

Alleen valt het me op dat het beeld niet 100% vullend is, kan ik hier iets aan doen of hoort dit zo? Met een UPC HD decoder is het beeld wel 100% vullend!
Ik heb ook een HTPC aangesloten op een W4000 en wel 1080P beeldvullend.

Heb je bij de Instellingen - Beeldregeling - Beeldbereik - Hoge resolutie gekozen? ;)

PSN: RNJ-FBR


 • wjcastelijns
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-03-2019
Anoniem: 196025 schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 14:38:
wjcastelijns : Heb je hem op AV1 of 2 ?
Ik meen iets te herrineren dat je de UPC box altijd op je Smartlink moest zetten...

Of bedoelde je ; het digitaal knopje op je remote ? dat is meen ik voor de CA module slot...
Ja klopt het is idd AV2 wat ook wel de Smartlink is. Dan werkt hij zoals vroeger en werken ook alle UPC opties (opnemen etc). Vind het alleen een beetje raar dat als hij de zenders zelf zoekt (dus als ik hem gewoon op digitaal zet en niet op AV2) dat hij dan wel de zenders vindt, maar ze bijna allemaal op zwart blijven staan.

Als dit wel zou werken heb je als voordeel dat je de zenders ook in je eigen gewenste volgorde kunt zetten. Iets waar ik me redelijk aan irriteer bij UPC :(

Anoniem: 132287

Snackman, ben zelf nog niet bij de mediamarkt geweest dus weet niet of ze daar staan.

Ze staan in ieder geval wel bij Polectro, maar dat is niet open vanavond.

 • Dulse
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01-06-2019
Super Snackman schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 13:58:
Ik lees meerdere topics op avforums (mooie site!) dat de W4500 (en ook de vorige W-series) prima 1080p vanaf een PC weer kunnen geven. Ben nu wel heel erg overtuigd geraakt van deze televisie. Zal vanavond weer eens bij de mediamarkt kijken. Waarschijnlijk staan deze nieuwe series er nog niet, of wel?

Je hebt gelijk dat het ridicuul zou zijn als hij wel vanaf een blu-ray maar niet vanaf een PC 1080p aankan. Gewoon stom dat de handleiding van de W-serie dan niet klopt...
Bij de MediaMarkt staan de 40W4500 en de 52W4500. De 46W4500 moet nog komen.

Prijzen:
40W4500: 1799 euro.
46W4500: 2199 euro.
52W4500: 2799 euro.

Natuurlijk kan elke MediaMarkt eigen prijzen hanteren, maar gezien de Sony-actie (blu-ray-speler + 6 films) verwacht ik dat elke MediaMarkt bovenstaande adviesprijzen van Sony moet hanteren.

 • et36s
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 06-02 17:34
Zo heb mijn W4500 ook binnen wat een prachtig beeld vergeleken met mijn vorige TV. Zowel analoog als digitaal geven out of the box een uitstekend beeld. Waarbij digitaal er toch net even beter uitspringt.

Ik heb meteen een alphacrypt module voor digitale TV aangeschaft. Gaf firmware 3.12 aan bij instellingen. Zenders vind hij direcht alleen moet je wel even handmatig het netwerk-id en frequentie invoeren. Op auto stand vind hij niets. Die kan je vinden in de Ziggo handleiding die ook op het internet te vinden is. Het is alleen erg jammer dat de zenders niet in de juiste volgorde worden gezet, bij analoog is dit wel het geval. Uiteraard kan je de zenders handmatig van plaatsen wisselen maar, dat is een aardige klus. Dus heb ik voorlopig alleen een favorieten lijstje gemaakt van de zenders die ik voornamelijk kijk.

Maar om het beeld nog beter te krijgen zou ik graag van iemand instellingen ontvangen die de W4500 harwarematig heeft gecalibreerd.

http://members.home.nl/phreaky/480p.jpg

Planet Earth 1080P shot @ W4500 (1,1MB) KLIK!

FIFA '09 @ XBOX360

http://members.home.nl/phreaky/Fifa09.480x360.jpg

FIFA 09 @ W4500 1920x1440 (1,8MB) KLIK!

Helaas heb ik geen geweldig foto toestel maar, nu hebben jullie een impressie..

[Voor 17% gewijzigd door et36s op 13-10-2008 19:39]


Anoniem: 132287


 • et36s
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 06-02 17:34
Bedankt voor die settings die ga ik proberen

 • Super Snackman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-02 18:57
Vanavond bij de mediamarkt (Leeuwarden) langsgeweest. Daar hadden ze alleen de 40" staan van de W4500 serie. Helaas met een slechte bron, dus niet echt goed kunnen beoordelen. Design is niet super, maar niet zo erg dat het een no-go zou zijn.

Vervolgens naar de BCC gegaan (Leeuwarden...), daar hadden ze drie naast elkaar opgesteld: 40" 46" en 52" van de W4500 serie. Op de 52" draaide een blu-ray, op de andere twee volgens de verkoper een satelietbeeld. BBC Earth om precies te zijn.

Vreemd genoeg vond ik de 46" een beetje korrelig, je kon de pixels soms gewoon tellen. De 40" en de 52" waren wel supermooi beeld. Ook bij bewegende beelden zag ik (als leek) geen duidelijke motion blurring... De verkoper van BCC heeft voor mij de blu-ray speler aangesloten op de 46". Beeld werd er wel een stuk beter van, maar nog steeds vond ik (en mijn vriendin) het korrelig. De verkoper raadde me sowiso 40" aan omdat ik 'maar' 3 meter van mijn scherm TV zit te kijken.

Ik ben in ieder geval bijzonder onder de indruk van de W4500-serie, alleen de 46" vond ik dus tegenvallen. Is de korreligheid te verklaren van de 46"? Kan dat aan een instelling liggen? Ook met hetzelfde ingangssignaal was de 40" echt mooier beeld.

Flevostrand rulez! - It's a bird NO It's a plane NO IT IS SUPER SNACKMAN


Anoniem: 132287

Lijkt me sterk dat de 52 en 40 inch scherper zijn dan de 46 inch, maar als jij dat zo hebt gezien dan moet je dat model niet nemen als je je daar niet goed bij voelt.

Ikzelf twijfel nog tussen de 40 en de 46 inch maar aangezien ik een meter of 5 van me tv zal zitten neig ik toch meer naar de 46.

Anoniem: 132287

et36s, laat nog even weten of de settings bevallen :) Ben wel benieuwd eigenlijk.

 • Super Snackman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-02 18:57
Anoniem: 132287 schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 21:15:
Lijkt me sterk dat de 52 en 40 inch scherper zijn dan de 46 inch, maar als jij dat zo hebt gezien dan moet je dat model niet nemen als je je daar niet goed bij voelt.

Ikzelf twijfel nog tussen de 40 en de 46 inch maar aangezien ik een meter of 5 van me tv zal zitten neig ik toch meer naar de 46.
Je hebt helemaal gelijk! Ik kan het mezelf ook niet voorstellen. Daarom vroeg ik ook of bepaalde settings anders zouden kunnen zijn. Misschien iets met sharpness bijv? Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de 52" niet heel goed bekeken heb omdat ik die toch niet hebben wil. Was vooral benieuwd naar het verschil tussen de 40" en 46" qua grootte. En alhoewel ik de 46" geen overdreven groot scherm vind, vond ik - zoals ze bij de BCC stonden - de 40" mooier beeld geven.

Flevostrand rulez! - It's a bird NO It's a plane NO IT IS SUPER SNACKMAN


Anoniem: 132287

Misschien was de kabel een beetje brak van de 46, ik zou nog even kijken in een andere winkel.

Wat betreft de grootte van het scherm - kijkafstand is naar mijn mening een smaak kwestie.

Ik denk dat je redelijk snel gewend zal zijn aan een 46 inch :)

Anoniem: 187021

Super Snackman schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 21:34:
[...]


Je hebt helemaal gelijk! Ik kan het mezelf ook niet voorstellen. Daarom vroeg ik ook of bepaalde settings anders zouden kunnen zijn. Misschien iets met sharpness bijv? Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de 52" niet heel goed bekeken heb omdat ik die toch niet hebben wil. Was vooral benieuwd naar het verschil tussen de 40" en 46" qua grootte. En alhoewel ik de 46" geen overdreven groot scherm vind, vond ik - zoals ze bij de BCC stonden - de 40" mooier beeld geven.
vreemd, meestal wordt er niet veel aan de instellingen gedaan in de winkels (gewoon op fabrieksinstellingen)
Het kan natuurlijk zijn dat die instellingen anders zijn in de 46", hoewel me dat onwaarschijnlijk lijkt.
Korreligheid is sowieso niet echt te verklaren, behalve bij snel bewegende beelden met 100hz uit.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je een 46" van een meter extra afstand moet bekijken tov een 40", het scherm is namelijk een stuk groter dus dan zie je eerder oneffenheden!

Anoniem: 43323

Ik heb nu een 2-tal weken een Sony KDL-32W4210. Schitterend toestel vind ik zelf. Nu hoor ik sinds een aantal dagen een zeer zachte pieptoon (hoog-frequent) uit de TV als hij in stand-by staat.

Het is sowieso een pak minder dan mijn vorige TV (van zodra er wat omgevingsgeluid is, valt het zelf niet meer op), maar toch vraag ik mij af of ik mij hier zorgen om moet maken. Piept elke TV wel een beetje? Of is er iets mis met mijn exemplaar en moet ik het maar zo snel mogelijk laten fixen?

Ik heb mijn vorige TV net weg gedaan omdat ik gek werd van de pieptonen die daar uit kwamen, dus ik wil niet terug naar hetzelfde scenario hervallen.

Van zodra de TV uit stand-by komt verdwijnt de pieptoon trouwens wel.

 • et36s
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 06-02 17:34
Die settings geven een prima beeld sadap15 maar, ik ben eigenlijk op zoek naar settings die zijn ingesteld met Spyder Colorimeter ipv van op het oog.

http://www.behardware.com...olorimetre-abordable.html

Of een apparaat wat hetzelfde doet. Dat levert volgens mij veel betere resultaten op dan instellen op het oog (subjectief).

Anoniem: 132287

Aha op die manier, nee dat weet ik niet:)

Ik sprak een collega en die gaf aan dat de zapsnelheid redelijk traag is van dat type, heeft iemand hier een idee hoe hij dit kan aanpassen?

Eventueel via het servicemenu?

 • Millgate
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Vandaag een Alphacrypt Classic kaartje gescored en die in m'n kersverse 46W4500 geplaatst. Werkt super! Ik vond het beeld via m'n Panasonic TU-DC40RD DVB-C ontvanger al niet slecht maar ik kan nu ook de HD-kanalen ontvangen. Top! _/-\o_

Mijn settings:

picture mode: standard
backlight: 4
Contrast: 85
brightness: 55
Coulour: 50
Colour temp: neutral
Sharpness: 7
Noise reduction:off
MPEG noise reduction: off
adv. settings:
->adv. contrast enhancer: off
->live colour: low
->colour space: wide
Light sensor: on

[Voor 41% gewijzigd door Millgate op 14-10-2008 17:02]


 • Ferruginous Hwk
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 13:52
Iemand toevallig een 46W4500 zelf opgehaald.. en zo ja in wat voor auto?
Ik wil hem wel kopen maar ik weet niet of hij goed in de auto past (met doos)

Ik rijd een Ford Mondeo Wagon. (Best groot, maar dat is de tv ook ? ;))

Everything should be made as simple as possible, but not simpler. (A. Einstein)


 • Millgate
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Mijn 46W4500 paste in de doos met gemak plat in m'n Skoda Octavia Stationwagon, volgens mij had de 52" ook gepast. Moet met een Mondeo ook geen probleem zijn lijkt mij. ;)

Anoniem: 132287

Hi Millgate hoe bevalt jou exemplaar, je leest op avforums dat veel exemplaren last hebben van clouding.

Jij nergens problemen mee?

 • Roelos
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Mag ik nog even zeggen dat ik enorm tevreden ben met mijn 32d3000! De nieuwe modellen zijn natuurlijk ook mooi, maar qua prestaties en design voldoet de 32d3000 nog steeds aan al mijn wensen.
Ben nu een maand of 5 in bezit van deze tv.

:Y)

Top aankoop!

[Voor 9% gewijzigd door Roelos op 14-10-2008 21:23]


 • Ferruginous Hwk
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 13:52
@Millgate
Bedankt. Dan moet het wel gaan lukken schat ik zo in.


@eigenaars van 46W4500
Hoe is de geluidskwaliteit? Overal kom ik het tegen als minpuntje.
Bij mijn huidige TV is het geluid zeer slecht (kast resoneert op bepaalde frequenties)
Kijk dat ik geen Bioscoop geluid hoef te verwachten bij een LCD tv lijkt me helder maar wat kan ik dan wel verwachten?

Everything should be made as simple as possible, but not simpler. (A. Einstein)


Anoniem: 88208

ReVolpe schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 08:01:
@Millgate
Bedankt. Dan moet het wel gaan lukken schat ik zo in.


@eigenaars van 46W4500
Hoe is de geluidskwaliteit? Overal kom ik het tegen als minpuntje.
Bij mijn huidige TV is het geluid zeer slecht (kast resoneert op bepaalde frequenties)
Kijk dat ik geen Bioscoop geluid hoef te verwachten bij een LCD tv lijkt me helder maar wat kan ik dan wel verwachten?
Een leuke aanbieding met een Sony cinema surround setje 8) Ik wil wel hehe!

 • Millgate
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Anoniem: 132287 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:01:
Hi Millgate hoe bevalt jou exemplaar, je leest op avforums dat veel exemplaren last hebben van clouding.

Jij nergens problemen mee?
Ik heb de TV zo voorzichtig mogelijk uitgepakt en in eerste instantie de verpakkingen en stickers gelaten voor wat ze waren, zodat ingeval van clouding of een dode pixel de TV makkelijk te retourneren zou zijn.
Mijn exemplaar bleek echter perfect te zijn.

Volgens mij zijn de mensen die klagen over clouding echt uitzonderingen maar laten ze meer dan gemiddeld van zich horen...

Als je de TV via internet besteld loop je zowiezo geen risico (7 dagen afkoeling, wet koop op afstand). Wel moet je de TV "als nieuw" terug kunnen geven.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee