Toon posts:

Post hier pics en specs van je home cinema! Deel 31 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 346.808 views

Anoniem: 157535

Topicstarter
http://crew.tweakers.net/shittyoldman/got/homecinemaheader2.jpg
Post hier foto's en specs van je home-cinema! Deel 31

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Dat is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoeken, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen Bose-discussies en zeker geen kabeldiscussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 17
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 18
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 19
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 21
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 22
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 23
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 24
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 25
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 26
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 27
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 28
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 29
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 30

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.imageshack.us
Houd er wel rekening mee dat ImageShack sinds een tijdje popups heeft, in een mate van aggressiviteit die bijna niet te blokkeren is. Hosten op een niet-IS-site verdient dus de voorkeur.

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

Bij de preview van je bericht kun je op het knopje Check images klikken. Dit zorgt ervoor dat de afmetingen van de images automatisch bij de img tags gezet worden. Dit komt het linken naar een bepaalde post in dit topic ten goede.

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. Happy posting en pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link


 • Roamor
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Euhm....
http://home.wanadoo.nl/wietzewinters/Hydor%20Mod/setup%20klein.jpg

8)7

Wat heb ik mijzelf aangedaan. :D

 • sajoku
 • Registratie: Maart 2005
 • Niet online
Woei! Heb je daar uberhaupt wel ruimte voor in de kamer? Of laat je ze gewoon zo staan? ;)

 • Len
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 18:20

Len

Leeg

Ik heb tijdelijk een LED-slang achter mijn LCD gelegd. Toch heeft het wel wat hoor, dat licht achter de TV.Ik zal eens kijken of ik het wat mooier af kan werken, om het er blijvend te laten liggen.
sajoku schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 19:36:
Woei! Heb je daar uberhaupt wel ruimte voor in de kamer? Of laat je ze gewoon zo staan? ;)
Zo te zien heeft tie speciaal dat plekkie gereserveerd voor de speakers daar... ;) Niet echt goed voor het stereobeeld hoor :p

[Voor 37% gewijzigd door Len op 15-03-2008 19:41]

Free Tibet


Anoniem: 183025

Roamor schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 19:33:
Euhm....
[afbeelding]

8)7

Wat heb ik mijzelf aangedaan. :D
Ai wat ziet mijn oog daar: een Dell XPS M1530. Oeh ik wacht er ook met smart op :P.

On-topic: Wou zijn dat monitor audio's? Alleen nog even een HDTV en je hebt je bioscoop/mediacenter (met Dell :D) af.

 • Roamor
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Anoniem: 183025 schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 20:12:
[...]

Ai wat ziet mijn oog daar: een Dell XPS M1530. Oeh ik wacht er ook met smart op :P.

On-topic: Wou zijn dat monitor audio's? Alleen nog even een HDTV en je hebt je bioscoop/mediacenter (met Dell :D) af.
Bijna. ;) Het is een M1330, een slag kleiner dus. Zoals je aan de TV kunt zien, kijk ik niet zoveel TV, dat boeit mij ook niet zo. Muziek wel; dus het is mij gelukkig toch gelukt, nogal veel verpakkingmateriaal.

Wat een prachtige speakers toch. _/-\o_ Een Squeezebox als bron op een HK230. Misschien Overkill voor een kleine kamer, maar ik hoop binnenkort een eigen plek te hebben, en ik wil deze toch wel een jaar of dertig mee laten gaan. :)

Mijn luisterplek is overigens een meter naar achteren vanaf hier, de onderste driver steekt net boven het bed uit.

[Voor 10% gewijzigd door Roamor op 21-03-2008 22:37]


 • Dagi
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online

Dagi

Work Smart - Not Hard

Modbreak:vraag advies over een beamer
Post hier pics en specs van je home cinema!

[Voor 83% gewijzigd door teacher op 16-03-2008 15:17]

.:: The difference between GENIUS and STUPIDITY is that genius has its limits! ::.


 • PHiXioN
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:44
Roamor schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 20:43:
[...]


Bijna. ;) Het is een M1330, een slag kleiner dus. Zoals je aan de TV kunt zien, kijk ik niet zoveel TV, dat boeit mij ook niet zo. Muziek wel; dus het is mij gelukkig toch gelukt, nogal veel verpakkingmateriaal:
[afbeelding]

Wat een prachtige speakers toch. _/-\o_ Een Squeezebox als bron op een HK230. Misschien Overkill voor een kleine kamer, maar ik hoop binnenkort een eigen plek te hebben, en ik wil deze toch wel een jaar of dertig mee laten gaan. :)

Mijn luisterplek is overigens een meter naar achteren vanaf hier, de onderste driver steekt net boven het bed uit.
Wel jammer dat je een HK receiver aan zulke goede luidsprekers hebt hangen. Die luidsprekers zouden eigenlijk een versterker met een prijs van 1 van de luidsprekers moeten worden aangestuurd. Uiteraard klinken ze nu vast ook goed. Waarom eigenlijk de Gold serie? Heb je vergeleken met de Silver serie?

In elk geval veel luisterplezier. :)

Anoniem: 183025

Roamor schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 20:43:
[...]


Bijna. ;) Het is een M1330, een slag kleiner dus. Zoals je aan de TV kunt zien, kijk ik niet zoveel TV, dat boeit mij ook niet zo. Muziek wel; dus het is mij gelukkig toch gelukt, nogal veel verpakkingmateriaal:
[afbeelding]

Wat een prachtige speakers toch. _/-\o_ Een Squeezebox als bron op een HK230. Misschien Overkill voor een kleine kamer, maar ik hoop binnenkort een eigen plek te hebben, en ik wil deze toch wel een jaar of dertig mee laten gaan. :)

Mijn luisterplek is overigens een meter naar achteren vanaf hier, de onderste driver steekt net boven het bed uit.
Je hebt wel gelijk: de boxen zien er niet uit in zo'n klein kamertje, maar ach, als je op je zelf gaat wonen heb je lekker de ruimte. Hiermee kan je een mooie huiskamer HT maken, maar moet je je tv wel weg flikkeren :D.

Veel luister plezier, en we horen wel hoe het is bevallen. Wat heb je er eigenlijk voor betaald?

 • Roamor
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
PHiXioN schreef op zondag 16 maart 2008 @ 03:19:
[...]


Wel jammer dat je een HK receiver aan zulke goede luidsprekers hebt hangen. Die luidsprekers zouden eigenlijk een versterker met een prijs van 1 van de luidsprekers moeten worden aangestuurd. Uiteraard klinken ze nu vast ook goed. Waarom eigenlijk de Gold serie? Heb je vergeleken met de Silver serie?

In elk geval veel luisterplezier. :)
Omdat ik HK de mooiste receiver vond maken. /me Rent alvast voor de audiofielen. :P Daarnaast kan ik sowieso niet hard spelen op het moment, dus ik ken niet beter. Ook heb ik voor de Gold gekozen omdat ik die er mooier uit vond zien dan de Silver, met name de volledig ronde drivers staan imho beter.
Anoniem: 183025 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 09:50:
[...]

Je hebt wel gelijk: de boxen zien er niet uit in zo'n klein kamertje, maar ach, als je op je zelf gaat wonen heb je lekker de ruimte. Hiermee kan je een mooie huiskamer HT maken, maar moet je je tv wel weg flikkeren :D.
En de vriendin 8) , want dedicated gaat het helaas voorlopig niet worden....
Veel luister plezier, en we horen wel hoe het is bevallen. Wat heb je er eigenlijk voor betaald?
Zo'n 3000 euro. Maar ach, ik heb ze voor het leven gekocht, dus dan wil ik wel tegen iets moois aankijken. :)

 • Sketchy
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 06-06 14:54
Na een hele tijd dit topic gevolgd te hebben en mooie home cinema sets voorbij heb zien komen dacht ik laat ik mijn beginners setje ook maar eens posten :9. Het is geen 10.000$ of Euro set maar als begin setup ben ik er tevreden mee :*) !!

Het Tv 'tje
http://home.quicknet.nl/qn/prive/lj.blommers/scooterplaatjes/Sony32.jpg

Pc en subwoofer.
http://home.quicknet.nl/qn/prive/lj.blommers/scooterplaatjes/pc+sub.jpg

De reciever.
http://home.quicknet.nl/qn/prive/lj.blommers/scooterplaatjes/avr132.jpg

Rear speaker.
http://home.quicknet.nl/qn/prive/lj.blommers/scooterplaatjes/Rear+xxodd.jpg

Wat is er te zien:
Sony KDL 32" S2000
Harman Kardon avr 132
Jbl scs260.5 5.1
PC opteron 185, Auzentech X-fi Prelude,(beeld)component,(audio)coaxiaal en analoog.
Wii, component.
PS3, hdmi aangesloten en (audio) optisch.
PS2, Scart en optisch.
En als randapparatuur nog een mooi Xxodd 13" laptopje en een archos 504 media player.

Ik ben van plan de speakers nog te vervangen en over te gaan naar Heco Victa 700 front en Victa 500 rear speakers, maar dat is toekomstmuziek :X .

Ik ben niet gek ik ben een raceauto BRRRRRMMMM!


 • SNEAK-NL
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 10-06 15:08

SNEAK-NL

galloooooooooooo

Hier mijn huidige setup

LG 127cm Plasma
Onkyo TX-SR705 reciever
Toshiba E1 HD-DVD speler
PS3 blu-ray
Oppo DV-981HD imo de beste upscaler voor gewone dvd's
Lite-on HD recorder

Rel Strom 5 sub
Jamo 7.0 s60 serie

plaatjes :)
 • Dagi
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online

Dagi

Work Smart - Not Hard

rikkienator schreef op zondag 16 maart 2008 @ 10:17:
[...]

ja :) plaatje is overigens geen 700 maar een 600
Hey wat goed :D

Ik ben op zoek naar een goede HD READY beamer.

Nu heb ik zelf al wat onderzoek gedaan door in winkels hier naar te kijken en reviews op internet te lezen. Zelf kwam ik uiteindelijk uit op de volgende drie beamers:
- Panasonic PT-AX200E
- Sanyo PLV-Z5
- Epson EMP-TW700

Ik denk dat de Sanyo moet afvallen omdat het niet voldoende lumen beschikt.
De Panasonic AX200 wordt op internet overal goed aangeprezen. Via Kieskeurig zag ik ook dat Epson qua specs erg interessant leek.

Mag ik vragen hoe jouw bevindingen zijn? Heb je last van ruis? banding? ghosting? maakt je beamer veel geluid? wat zijn de plus- en minpunten?

Thanks a lot! :D

.:: The difference between GENIUS and STUPIDITY is that genius has its limits! ::.


 • Yozzman
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 17-07-2019

Yozzman

meer MAN dan yozz

Bij deze de mijne ook maar een keer!

http://i133.photobucket.com/albums/q76/Yozzman/HPIM0018.jpg
http://i133.photobucket.com/albums/q76/Yozzman/HPIM0019.jpg
http://i133.photobucket.com/albums/q76/Yozzman/HPIM0023.jpg
http://i133.photobucket.com/albums/q76/Yozzman/HPIM0013.jpg
http://i133.photobucket.com/albums/q76/Yozzman/HPIM0021.jpg

Mission 702E
NAD 325BEE
Sony CD Speler
Het geheel aangesloten met een mooie Bi-Wire :)

http://wotlabs.net/sig/eu/yozzman/signature.png


 • Flipjack
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 10-06 10:00
Roamor schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 19:33:
Euhm....
[afbeelding]

8)7

Wat heb ik mijzelf aangedaan. :D
AH! Ik zou graag binnenkort wat meer foto's van die GS60's willen zien! Die zijn zoooooo mooi! :9

 • Yozzman
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 17-07-2019

Yozzman

meer MAN dan yozz

Mooie speakers man!!!
Alleen idd wel beetje zonde van die versterker :P
Daar mag best wel wat anders op! ;)
Wel Bi-Wire aangesloten hopenlijk?!?

http://wotlabs.net/sig/eu/yozzman/signature.png


Anoniem: 120937

Dagi schreef op zondag 16 maart 2008 @ 13:41:
[...]


Ik ben op zoek naar een goede HD READY beamer.

Nu heb ik zelf al wat onderzoek gedaan door in winkels hier naar te kijken en reviews op internet te lezen. Zelf kwam ik uiteindelijk uit op de volgende drie beamers:
- Panasonic PT-AX200E
- Sanyo PLV-Z5
- Epson EMP-TW700

Ik denk dat de Sanyo moet afvallen omdat het niet voldoende lumen beschikt.
Wuh? Hoeveel lumen heb jij nodig dan? Ik denk dat als je niet volledig kunt verduisteren die andere twee ook niet bepaald een ideaal plaatje gaan neerzetten... Ik heb zelf de Z5 en da's wel een hele mooie.

 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Ik ook nog maar een keertje dan :)

http://tweakers.net/ext/f/171a5ea30106b80075beab895923fe1a/thumb.jpg

De 32Inch LCD van LG.Sony STR-500 nogwat versterker :) Helaas maar met 1 Coaxiaale input. Moet vaak switchen tussen PC & DVD Speler.


Achterzijde versterker met daarbovenop de center verborgen achter de TV. Is verder ook niet veel bijzonders.Het meubel met de TV, en toebehoren links een sfeerlampje van de bouwmarkt met 2x spaarlampjes


Overzichtsfoto met daarop 2x Eltax Concept 500 series :) Hebben helaas al het e.a te verduren gehad met katten :X

http://tweakers.net/ext/f/tiv8cM7Zks1iehcEhNeqG5gb/full.jpg
Als sub de Eltax Thunder 8 :) M'n eerste 5 minuten beluistermoment was akelig... Ik vond de sub maar weinig meerwaarde hebben aan het halve bouwwerk wat ik staan had maar naderziens klinkt deze eigenlijk best lekker nadat deze ook ingespeeld is :)

http://tweakers.net/ext/f/62DX5OP44II00EPjj86zJE5Q/full.jpg
En als surroundspeakertjes 2 sattelietjes van een oude Inspire-set :) Werkt prima.

M'n magische bol werken.


Anoniem: 77615

Dagi schreef op zondag 16 maart 2008 @ 13:41:
[...]


Hey wat goed :D

Ik ben op zoek naar een goede HD READY beamer.

Nu heb ik zelf al wat onderzoek gedaan door in winkels hier naar te kijken en reviews op internet te lezen. Zelf kwam ik uiteindelijk uit op de volgende drie beamers:
- Panasonic PT-AX200E
- Sanyo PLV-Z5
- Epson EMP-TW700

Ik denk dat de Sanyo moet afvallen omdat het niet voldoende lumen beschikt.
De Panasonic AX200 wordt op internet overal goed aangeprezen. Via Kieskeurig zag ik ook dat Epson qua specs erg interessant leek.

Mag ik vragen hoe jouw bevindingen zijn? Heb je last van ruis? banding? ghosting? maakt je beamer veel geluid? wat zijn de plus- en minpunten?

Thanks a lot! :D
Mijn 700 is gecalibreerd, ik draai uitsluitend in de theatre black stand (ongeveer 800 lumen) je moet kunnen verduisteren. bij daglicht zal geen van de drie voldoende presteren, het zijn HT projectors. ik heb er een poineer DV868avi op aangsloten via HDMI. geen ruis, banding of ghosting. en hij zoemt wel wat maar niet storend, hij moet toch koelen he :) Die drie projectors waarvoor je in de markt bent zijn aan elkaar gewaagd dat is zeker. ik heb gekozen voor de tw700 afgaande op ervaringen van mensen op het htforum. nooit spijt van gehad!
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=51423.0

Vergeet de enorme lensshift niet!

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 77615 op 16-03-2008 14:24]


 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 19:48

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Roamor schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 20:43:
[...]


Bijna. ;) Het is een M1330, een slag kleiner dus. Zoals je aan de TV kunt zien, kijk ik niet zoveel TV, dat boeit mij ook niet zo. Muziek wel; dus het is mij gelukkig toch gelukt, nogal veel verpakkingmateriaal:
[afbeelding]

Wat een prachtige speakers toch. _/-\o_ Een Squeezebox als bron op een HK230. Misschien Overkill voor een kleine kamer, maar ik hoop binnenkort een eigen plek te hebben, en ik wil deze toch wel een jaar of dertig mee laten gaan. :)

Mijn luisterplek is overigens een meter naar achteren vanaf hier, de onderste driver steekt net boven het bed uit.
Damn... die wil ik ook... Maar een Monitor Audio Gold verdient een Cambridge Audio versterker uit de Azur 6 (of beter) serie... De HK zal relatief teveel middentonen produceren voor deze speakers, ben ik bang...
Maar het zijn echt waanzinnig mooie speakers...

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Roamor
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Flipjack schreef op zondag 16 maart 2008 @ 13:53:
[...]


AH! Ik zou graag binnenkort wat meer foto's van die GS60's willen zien! Die zijn zoooooo mooi! :9
PM mij maar als je details van iets wilt zien. :) (Beetje gedoe met webhost namelijk...)

 • JAHRASTAFARI
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 01-06 15:13
deepbass909 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 14:40:
[...]
Maar een Monitor Audio Gold verdient een Cambridge Audio versterker uit de Azur 6 (of beter) serie... De HK zal relatief teveel middentonen produceren voor deze speakers, ben ik bang...
Maar het zijn echt waanzinnig mooie speakers...
Wat een oerlelijke speakers zijn die Monitor Audio's. Ik dacht eerst dat het, vanaf het uiterlijk beoordelend, in de klasse Yoko / Eltax of zo zat - maar ze zijn ook nog eens stevig geprijsd. Nu maar hopen dat de klank wel goed is! :D

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 19:48

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Gelukkig gaat het bij speakers om hoe ze klinken JAHRASTAFARI :p

MA's, zeker de Silver en Gold serie, klinken echt geweldig in combinatie met een passende versterker.
Overigens vind ik de MA's zo'n beetje de mooiste speakers in hun prijsklasse.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Yozzman
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 17-07-2019

Yozzman

meer MAN dan yozz

deepbass909 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 15:30:
Overigens vind ik de MA's zo'n beetje de mooiste speakers in hun prijsklasse.
+1 ;)

Ben al heel blij met mn missions, maar die MA's kicken aars!

http://wotlabs.net/sig/eu/yozzman/signature.png


 • Firedre
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 10-06 06:19
Mijn eenvoudige home cinema:


http://img144.imageshack.us/img144/2510/hc003zn5.th.jpg

TV: Sony KDL32S3000
Digitale ontvanger: Samsung DCB-B270R
DVD: Philips DVDR 3440 HDD
En verder een wii

(Upgrade zal een 2.1 luidsprekersysteem worden, maar die wil ik eig. niet zien...)

Hifi:

http://img187.imageshack.us/img187/9648/hc001pu0.th.jpg

Versterker: Van Medevoort ma110
CD speler: Rotel RCD855
Tuner: Denon TU 215 RD
Speakers: Bleuroom Minipods ( zien er niet alleen goede uit, maar met de juiste config. klinken
ze erg fraai)
Kabels: Interlinks; vd hull, speakerkabels; monstercable.

Upgrade:

De cd speler is inm. 15 jaar oud en aan vervanging toe, dat word de Rotel RCD 06 of
de Marantz SA 7001 (moet ik naar gaan luisteren)

Hoe cool de minipods er ook uitzien ( en ze klinken echt lekker) wordt dat toch de volgende
upgrade.

En dan ga ik als eerste de B&W CM1 beluisteren.

Anoniem: 255612

http://my.hifi.nl/index.php?user=5147

Mijn huidige HT heb ik op hifi.nl staan, heb momenteel eindelijk de basis afgerond, mis nu alleen nog een subwoofer en LS kabels om mijn fronts te bi-ampen. Kheb nog geen web site om overzicht foto's te plaatsen, kzal binnenkort maar eens m'n plekkie op hifi.nl updaten.

Speel nu nog in een vrij harde woonkamer met een laminaat vloer, khoop in een volgend leven een aparte kamer in te kunnen richten als HT room. Het is nu nog leuk spelen en uit proberen met apparatuur, opstelling en luister omgeving en dat maakt het wel weer leuk. Sinds ik een te grote salon tafel heb vervangen voor een paar klein in elkaar te vouwen Ikea bijzet tafeltjes is het geluidsbeeld al weer verbeterd. Nu de HD markt een beetje minder onstuimig aan het worden is ga ik m'n pijlen maar eens richten in die hoek, speel nu nog met een oude CRT breedbeeld die me overigens nog goed bevalt qua beeld.

kzag er ook iemand tussen staan met Monitor Gold serie's op z'n kamertje, kheb ooit de gelegenheid gehad deze te beluisteren in een 7.1 HT opstelling met de NAD master serie icm een Toshiba HD speler, een geweldige match vond ik dat.

Greetz R

http://aycu33.webshots.com/image/49152/2004347653546414814_th.jpg

http://aycu28.webshots.com/image/47627/2004352338568479951_th.jpg

http://aycu19.webshots.com/image/48178/2003048615049669909_th.jpg

http://aycu34.webshots.com/image/45553/2003011472844880159_th.jpg

http://aycu40.webshots.com/image/49279/2003028150577537194_th.jpg

http://aycu10.webshots.com/image/48969/2003094787570949077_th.jpg

[Voor 27% gewijzigd door Anoniem: 255612 op 16-03-2008 18:31]


 • Sick Nick
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 09-06 16:55

Sick Nick

Drop the top!

Ziet er leuk uit maar die speakers zo op kale stoeptegels ziet er echt niet uit, sorry maar geef ze dan een kleurtje ofzo.

Anoniem: 255612

probeer nog aan marmeren tegels te komen.

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 16:04

silitek

Tubes Only

Anoniem: 255612 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 17:40:
probeer nog aan marmeren tegels te komen.
Voor je foto's http://allyoucanupload.webshots.com/ ...Mooie setup, klasse hoor :)

Edit:
Je DIY meubel ook goed en mooi gedaan. Hoe zit het met je warmte afvoer?

[Voor 18% gewijzigd door silitek op 16-03-2008 18:07]

Tubes....It's what make music music!


 • PHiXioN
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 18:44
Ik vind om eerlijk te zijn de grotere Monitor Audio speakers volgens mij ook niet mooi, maar ze kunnen een geluid produceren...

Anoniem: 255612

Thanks, heb je link gelijk geprobeerd, kben niet zo thuis in de cyber area.

Wat betreft warmte afvoer brengen de voorversterker processor en DVD speler meer warmte in de schaal dan de eindversterker omdat deze gedeelte klasse A zijn. De eindversterker is een 7x140 W maar word duidelijk niet zwaar belast want deze word zelden warm. Door dat de de bovenste overlappings tableau's schuin aflopen blijft er genoeg "vrije"ruimte over om de warmte voldoende af te voeren. Ik heb het meubel door mijn zwager op maat laten maken (interieur bouwer) naar aanleiding van een (veel te duur) Naim ontwerp. Alles is dmv spikes ontkoppelt en de basis rust op speciale "audio" rubber voet, 4x

Greetz R

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 16:04

silitek

Tubes Only

Anoniem: 255612 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 18:41:
Thanks, heb je link gelijk geprobeerd, kben niet zo thuis in de cyber area.

Wat betreft warmte afvoer brengen de voorversterker processor en DVD speler meer warmte in de schaal dan de eindversterker omdat deze gedeelte klasse A zijn. De eindversterker is een 7x140 W maar word duidelijk niet zwaar belast want deze word zelden warm. Door dat de de bovenste overlappings tableau's schuin aflopen blijft er genoeg "vrije"ruimte over om de warmte voldoende af te voeren. Ik heb het meubel door mijn zwager op maat laten maken (interieur bouwer) naar aanleiding van een (veel te duur) Naim ontwerp. Alles is dmv spikes ontkoppelt en de basis rust op speciale "audio" rubber voet, 4x

Greetz R
Goed over nagedacht dus.... d:)b . Sfeervol woonkamer hoor. Juiste kleurstelling ook, pastel/aarde tinten. Diagonaal liminaat ;)

groeten doen hoef niet....doen we automatisch al hiero

Tubes....It's what make music music!


 • Zjosh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 08-06 15:15
Anoniem: 255612 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 17:40:
probeer nog aan marmeren tegels te komen.
Ik heb mijn marmeren tegeltjes bij de grafsteen boer vandaan. Ik mocht een stukje marmer uit de afvalbak zoeken, en ze waren zelfs zo aardig om het nog even mooi op maat te zagen. Polijsten hoefde van mij niet, ik hou wel van de "rauwe" look. Mijn audio meubel is dan ook opgebouwd uit stukken draad eind en planken.

 • Dualdude
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 02-03 18:57
deepbass909 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 14:40:
[...]


Damn... die wil ik ook... Maar een Monitor Audio Gold verdient een Cambridge Audio versterker uit de Azur 6 (of beter) serie... De HK zal relatief teveel middentonen produceren voor deze speakers, ben ik bang...
Maar het zijn echt waanzinnig mooie speakers...
Het is ook maar net wat je smaak is :) Heb GS-20's aan een Rotel voor/eind hangen :)

 • Sander
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Heb zelf deze week mijn setup uitgebreid met een Popcornhour mediaplayer. Mijn eerste echte HD experience en ben impressed... Vanaf nu gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar High Definition content.

(Dit is een verkapte TVP met een vorm van inhoud ;))

[Voor 12% gewijzigd door Sander op 17-03-2008 00:04]


Anoniem: 255763

Ik zat eerst een plaatje te kijken van installatie en toen kwam ik hier op te recht.
dus zet ik mijn spullen hier ook maar op.


de voorkant
http://img258.imageshack.us/img258/1143/p3170235qj5.jpg

de achterkant
http://img258.imageshack.us/img258/860/p3170239qm6.jpg

Van dichtbij
http://img245.imageshack.us/img245/403/p3170236vo8.jpg

Sub onder bed
http://img245.imageshack.us/img245/9682/p3170240kh8.jpg

Wat zie je staan

JVC TH-A35 ( Home cinema set )
JVC av28x25eus
PS2
PS2 games
PSP games
CD's
heeeeeel veeeeel DVD's
en nog wat andere dingetjes:P


ben van plan een flinke update te doen

Samsung DVD-HR750 Harddiskrecorder
Samsung LE32R82 Black LCD TV
Onkyo TX-SR505E Black version
Mordaunt Short Avant 904i Black version
Mordaunt Short Avant Avant 905i centre speaker Black version

die speakers zijn voor voorin
en achter weet ik het nog niet

[Voor 20% gewijzigd door Anoniem: 255763 op 17-03-2008 01:51]


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:43
Ik denk dat de Sanyo moet afvallen omdat het niet voldoende lumen beschikt.
De Panasonic AX200 wordt op internet overal goed aangeprezen. Via Kieskeurig zag ik ook dat Epson qua specs erg interessant leek.

Mag ik vragen hoe jouw bevindingen zijn? Heb je last van ruis? banding? ghosting? maakt je beamer veel geluid? wat zijn de plus- en minpunten?
Ik heb alledrie tegen elkaar getest en de Sanyo viel meteen af, minder licht output en minder scherp. De Panasonic en de Epson waren aan elkaar gewaagd, maar ik ben voor de Panasonic gegaan omdat ik deze net wat scherper vond en het beeld stabieler overkwam.

Geluid is nihil; hij staat bij mij op een plank ruim een meter boven mijn hoofd en mijn PS3/HD-DVD speler / HTPC overstemmen hem (en nee, ze staan niet tegelijk aan ;) ). Effectief geruisloos dus.

Van de Epson weet ik het niet, maar ik kan mijn Panny wel degelijk overdag gebruiken met de gordijnen dicht. Normaal gesproken staat hij op Cinema 2 stand, waarbij de licht output minimaal is maar het beeld het best, maar overdag met de gordijnen dicht schakel je hem wat omhoog en ook dan kan je nog prima gamen of een filmpje kijken. De kleuren zijn dan wel iets minder mooi maar de lichtopbrengst is ruim, ruim, ruim voldoende.

[Voor 20% gewijzigd door Dr. Strangelove op 17-03-2008 11:26]

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • hydrah
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 06-06 22:14
Na een aantal veranderingen binnen de HT setup, weer nieuwe foto's

De vooruitgang als volgt:

deawoo 100htz 72cm breedbeeld -> Mirai DTL 332M200 (32")
JVX RX5052 receiver -> Marantz SR4500
LG DVD-RW(DL) HDD RH278H gewonnen bij een wedstrijd
Digitenne
JBL SCS178 Fronts -> Klipsch Referench F1
De center/sub & rears zijn wel gewoon uit de SCS 178 set, deze voldoen prima.. NOG.

Alleen eerst bediende ik alles met mijn SRU7600 van Philips, alleen kan ik met de learn functie de functies van de Digitenne decoder & LG dvd-hdd-rw niet overnemen, wat vrij klote is. Dus binnekort ene nieuwe afstandsbediening, waarschijnlijk de pronto of de Harmony 1000.

Foto's zeggen natuurlijk meer dan woorden (ja ik had net de kamer opgeruimd).

http://i25.tinypic.com/w6ziuw.jpg
http://i27.tinypic.com/34pltp2.jpg
http://i31.tinypic.com/20pbr76.jpg

I take my twist with a shout !


 • r0g3r
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 19:01
oef, die apparatuur staat allemaal wel erg dicht op elkaar! Heb je met zo'n opstelling geen last van vervorming van je geluid?

Leuk lijnenspel op de muur trouwens, weer eens wat anders.

 • hydrah
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 06-06 22:14
r0g3r schreef op maandag 17 maart 2008 @ 12:08:
oef, die apparatuur staat allemaal wel erg dicht op elkaar! Heb je met zo'n opstelling geen last van vervorming van je geluid?

Leuk lijnenspel op de muur trouwens, weer eens wat anders.
Nog geen vervorming gehoord, doch is het natuurlijk wel beter in een grotere ruimte. Binnekort zet ik alles beneden neer, nu nog op de slaapkamer.

I take my twist with a shout !


Anoniem: 189262

lism schreef op zondag 16 maart 2008 @ 14:15:
Hebben helaas al het e.a te verduren gehad met katten :X
En die katten leven nog steeds? ;)

Jammer van je speakers. Zonde...

 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Mooi spul. Ik ben altijd wel fan geweest van Audio Physic en heb zelf een paar jaar met de Tempo 3 gedraaid. Vond ze alleen niet echt mooi (waren bird's eye maple) en ze waren iets lastiger qua aansturing (had niet een dijk van een versterker toen) en plaatsing (mijn nieuwe huis werkten ze wat minder goed in).

 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Anoniem: 189262 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 18:56:
[...]


En die katten leven nog steeds? ;)

Jammer van je speakers. Zonde...
Ja hoor. Ze weten nu wel beter al flikken ze nog eens zoiets :P

http://tweakers.net/ext/f/23fb71b2e8acddfdd9d79ed413330039/thumb.jpg

Kon de units trouwens los bestellen bij eltax voor 20 euro per stuk. Scheelt een nieuwe set speakers aanschaffen lijkt mij :)

M'n magische bol werken.


 • Dennis Huiberts
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 08-06-2020
lism schreef op maandag 17 maart 2008 @ 21:55:
[...]


Ja hoor. Ze weten nu wel beter al flikken ze nog eens zoiets :P

[afbeelding]

Kon de units trouwens los bestellen bij eltax voor 20 euro per stuk. Scheelt een nieuwe set speakers aanschaffen lijkt mij :)
Dan moet mijn setje er ook maar eens aan geloven. Pas net af; rearspeakers heb ik afgelopen weekend opgehaald.

De specs:
Samsung LE26R41B
Xbox360
Denon AVR-1802
Front: Focal.JMLab Profil 55, Bi-wire
Center: Focal.JMLab Solis
Rear: Focal.JMLab Profil 3

Ben zelf zeer te spreken over de luidsprekers. De wooffers zijn vrij klein (15cm diameter) maar toch komt er een zeer goed geluid uit. Voorderest titanium tweeters in front- en centerspeaker en alle bekabeling van Oehlbach, afgewerkt met vergulden bananenstekkers.

http://aycu20.webshots.com/image/49059/2000049193781438881_th.jpg
http://aycu28.webshots.com/image/47907/2000051980068362943_th.jpg
http://aycu03.webshots.com/image/48042/2000095034827087974_th.jpg

http://aycu31.webshots.com/image/47230/2000061674508781293_th.jpg
http://aycu26.webshots.com/image/47265/2000081169660786931_th.jpg
lism schreef op maandag 17 maart 2008 @ 21:55:
[...]


Ja hoor. Ze weten nu wel beter al flikken ze nog eens zoiets :P

[afbeelding]
Heel de kamer keek weg toen ze dat zagen :p. Toch wel mooi dat je voor zo weinig geld nieuwe drivers hebt kunnen kopen; door die beesten een week geen eten te geven heb je het er al uit ;)

[Voor 23% gewijzigd door Dennis Huiberts op 17-03-2008 22:24]


 • Mysteryman
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 29-05 16:40

Mysteryman

kan jij wat ik kan...

SNEAK-NL schreef op zondag 16 maart 2008 @ 13:38:
Hier mijn huidige setup

LG 127cm Plasma
Onkyo TX-SR705 reciever
Toshiba E1 HD-DVD speler
PS3 blu-ray
Oppo DV-981HD imo de beste upscaler voor gewone dvd's
Lite-on HD recorder

Rel Strom 5 sub
Jamo 7.0 s60 serie

plaatjes :)
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Mooi spul!

Maar, waar heb je die kasten van de DVD's vandaan? Ik ben namelijk opzoek naar een soortelijke constructie...

Everybody happy??? I soon change that here we go...


 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
Roamor schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 19:33:
Euhm....
[afbeelding]

8)7

Wat heb ik mijzelf aangedaan. :D
Twee hele grote dozen in een kleine ruimte met een schuin dak gezet :D :P

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


 • Vegnagun939
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 04-06 02:19
Laat ik die van mij ook nog maar ns posten:

Overzicht
http://aycu16.webshots.com/image/46615/2001820003177190440_th.jpg

Zijkant
http://aycu20.webshots.com/image/47579/2000292401015327715_th.jpg

Apparatuur
http://aycu33.webshots.com/image/46792/2001836955680972161_th.jpg

Frontspeaker
http://aycu20.webshots.com/image/49259/2000293366406772469_th.jpg

Centerspeaker
http://aycu36.webshots.com/image/48195/2000224183129256075_th.jpg

Rearspeaker
http://aycu28.webshots.com/image/47507/2000273287029672317_th.jpg

De afstandsbedieningfamilie :P

http://aycu08.webshots.com/image/46407/2000212716280825591_th.jpg


Specs:
Tv: Samsung LE32S81B
Receiver: Pioneer VSX-417
Speakers front: Eltax concept 400
Speakers rear: Magnat monitor
Speaker center: Magnat monitor
Digitale tv: UPC box + harddisk recorder
Consoles: Xbox 360, Playstation 2 en nog VELE andere die niet aangesloten staan

 • SNEAK-NL
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 10-06 15:08

SNEAK-NL

galloooooooooooo

Mysteryman schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 12:47:
[...]


Mooi spul!

Maar, waar heb je die kasten van de DVD's vandaan? Ik ben namelijk opzoek naar een soortelijke constructie...
het is ongeveer 100 euro hout en schroeven bij de gamma/praxis/karwei vandaan :)

een betaalbare dvd kast met zoveel ruimte heb ik nog niet gevonden dus heb ik er zelf maar wat in elkaar zitten schroeven

 • rGz
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 20:05
hé, een Thermaltake Shark :) heb ik net een weekje geleden afgeschreven :)

Misschien een discussie waardig, maar waarom neem je geen "vaste/gesloten" kast voor je spullen, persoonlijk vind ik dat ze dan een stuk beter tot hun recht komen als ze in het zicht verschijnen. Dan heb je ook wat minder last van kabels enzo... maar then again; dit heeft ook z'n charmes!

 • Rosmalen
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 11-05 21:27
Hele vette TVP, ga over 3mnd op mezelf en dan moet ik wel weer een beetje bij zijn!
Als ik er eenmaal inzit dan laat ik wel wat zien hier!!

www.vdzande.com


Anoniem: 255763

ik wil waarschijnlijk Onkyo TX-SR505E Black version kopen.

dus ik heb een vraag over de speakers.
kan ik gewoon de
(Mordaunt Short MS-904 i zwart
Mordaunt Short 905Ci centre speaker (Zwart))
aansluiten.

zonder enkel probleem
zoals vervorming of andere dingen

Anoniem: 255648

Er staat hier veel mooi spul tussen, maar ik ben ook wel tevreden met mijn huidige setje..
laat ik mijn dus hifi ook maar eens posten..

#1
http://i29.tinypic.com/1562y3p.jpg

#2
http://i30.tinypic.com/290zt5g.jpg

#3
http://i31.tinypic.com/333bghe.jpg

#4
http://i28.tinypic.com/2ujl79w.jpg

Ik heb voor twee Infinity Kappa 7.2 op roestvrijstalen kegels.
Als achterspeakers heb ik Infinity infinitesimal four en als centerspeaker deze zelfde serie (onder mijn sharp TV!)
15" Infinity zelfbouw subwoofer (~120liter) op een 350W mono versterker (20-60Hz).
Verder heb ik een Denon AVR2105 7x90W en Denon CD speler.

 • Anoniem: 88261
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
wat een ontiegelijk gave subwoofer!!!!!

vindt alleen dat de kwaliteit van je fronts absoluut niet matched met de rears en center.

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 16:04

silitek

Tubes Only

^^..Idd mooie sub hoor...luchtdruk zal wel aanzienlijk steigen op je weerstation als tie aanstaat >:)

Tubes....It's what make music music!


 • Falcon2107
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 06-09-2022

Falcon2107

DUTCH-FALCON

En nu wachten totdat de DENON BLUE RAY Spelers op de markt komen.

 • Ederveen
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Falcon2107 schreef op donderdag 20 maart 2008 @ 12:19:
En nu wachten totdat de DENON BLUE RAY Spelers op de markt komen.
Hoezo wachten? :-)

 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Omdat dit een amerikaanse 110V, NTSC, Regio1 speler is...?

| Discogs | Flickr |


 • Maarce
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09-06 16:12
ReVision schreef op donderdag 20 maart 2008 @ 14:09:
[...]


Omdat dit een amerikaanse 110V, NTSC, Regio1 speler is...?
Nederlandse introductie zal in Juni gaan gebeuren. Een maand later komt dan het losse loopwerk ook.

 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Maarce schreef op donderdag 20 maart 2008 @ 14:17:
Nederlandse introductie zal in Juni gaan gebeuren. Een maand later komt dan het losse loopwerk ook.
oftewel je zult nog even moeten wachten :+
overigens erg mooi Denon spul 'Ferrymichel' en die woofer is ook prachtig :9

| Discogs | Flickr |


 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 19:48

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Dualdude schreef op zondag 16 maart 2008 @ 23:34:
[...]


Het is ook maar net wat je smaak is :) Heb GS-20's aan een Rotel voor/eind hangen :)
Dat is helemaal waar, zowel voor de klank als uiterlijk geldt dat. Al komt uiterlijk voor mij echt op de 2de plaats, pas als ik sterk tussen 2 speakers zou twijfelen, gaat uiterlijk een rol spelen.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


Anoniem: 107284

Falcon2107 schreef op donderdag 20 maart 2008 @ 12:19:
En nu wachten totdat de DENON BLUE RAY Spelers op de markt komen.
OFFFFF je koopt een Goldmund Eidos 20BD Blu Ray spelertje (en je bent stukken armer en stukken videofieler geworden, dat weer wel) 8)

 • Arnold-D
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 30-04-2018

Arnold-D

Nad - Feel The Power

http://i31.tinypic.com/a28xmg.jpg
http://i30.tinypic.com/2hi03fm.jpg
http://i26.tinypic.com/2lkqhcg.jpg

Ook maar weer eens een paar nieuwe foto's gemaakt :)

NAD 320BEE, NAD 512, Sony 32p3000, Kimber kable....


Anoniem: 226976

Sorry dat ik het zeg maar toen ik de eerste paar afleveringen van dit onderwerp las zag ik echt mooie exclusieve apparatuur in prachtige inrichtingen.
http://www.home.zonnet.nl/garmtz/htf1.jpg

Thans zie ik steeds meer normale huis tuin en keuken setjes binnen een doorsnee inrichting wat naar mijn idee helemaal niet interessant is. Uiteraard kan ik ook gewoon niet kijken, maar aan de andere kant; ook zou kunnen worden overwogen zulke nietszeggende allegaartjes niet publiekelijk te maken. Nog even en ik kan mijn bij de Blokker gekochte Provision TV plaatsen. Is dat nou interessant?
http://cache.hebbes.be/mmo/5/380/829/5_-1446450482_hoved.jpg

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 226976 op 21-03-2008 01:13]


 • Wormaap
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:54

Wormaap

Moderator Foto & Video
Iedereen mag toch blij en trots zijn met/op zijn/haar set? Er zijn in het verleden ook al mensen geweest die een simpel setje in een enorm mooie kamer hebben gehangen, en dat vind ik persoonlijk vaak ook erg interessant om te zien :)

Ticking away, the moments that make up a dull day


 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Ik vindt zelfbouw-thuissetjes erg mooi om te zien hoor :) Vooral die unknown-types versterkers maar met een beestachtig uiterlijk. Je bent vrij om te posten wat je wilt, en als iemand zijn Provision TV showen wilt ga je gang... Waardering bij de die-hards zal wel anders zijn, maar je kan toch ook erdoorheen scrollen als je het niet zint? :)

M'n magische bol werken.


Anoniem: 226976

Nou, dat is wel zo. Het is natuurlijk ook leuk dat anderen er wel van kunnen genieten. Ik offer me wel op ten gunste van uw genot, hetgeen me overigens tevens in een gelukzaligende stemming brengt. En inderdaad kan ik nog altijd scrollen, maar het wiel van mijn muis begint zo langzamerhand in een rap tempo te vergaan. :+

Anoniem: 120937

Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 03:15:
Nou, dat is wel zo. Het is natuurlijk ook leuk dat anderen er wel van kunnen genieten. Ik offer me wel op ten gunste van uw genot, hetgeen me overigens tevens in een gelukzaligende stemming brengt. En inderdaad kan ik nog altijd scrollen, maar het wiel van mijn muis begint zo langzamerhand in een rap tempo te vergaan. :+
Waar zijn jouw foto's?

 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 03:15:
Nou, dat is wel zo. Het is natuurlijk ook leuk dat anderen er wel van kunnen genieten. Ik offer me wel op ten gunste van uw genot, hetgeen me overigens tevens in een gelukzaligende stemming brengt. En inderdaad kan ik nog altijd scrollen, maar het wiel van mijn muis begint zo langzamerhand in een rap tempo te vergaan. :+
Post eerst zelf eens wat mooie foto's voor je over anderen begint te zeuren zou ik zeggen. En bovendien.....wat de één mooi vindt, vindt de ander weer niks, dus we kunnen moeilijk met ieders persoonlijke wensen rekening houden.
Ik word ook niet echt warm meer van een setje B&W's 600-series met Cambridge Azur ofzo, maar er zijn er hier zat die behoorlijk jong zijn en dat echt droomspul vinden. En dat kan ik best begrijpen, want ooit geilde ik ook hard op een NAD versterkertje van 450 gulden. En dat maakt het weer leuk vind ik......doet je denken aan vroeger. En niet alles hoeft exotisch te zijn om leuk te zijn vind ik.

 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Ik vind het persoonlijk juist ook leuk om standaard huis/tuin/keuken apparatuur te zien.
Ik ben zelf student dus bijn budget is daarom beperkt. Hierdoor is het toch goed/leuk om te zien wat andere mensen met ongeveer dezelfde situatie en budget apparatuur kopen en hun ruimte inrichten.

Voor mij is dit topic niet alleen maar het showen en patsen (wat natuurlijk wel ontzettend vet is) van je apparatuur. Maar ook om andere mensen jouw smaak en manier van inrichten te laten zien.
Dit topic is voor mij geweldig voor ideeen over apparatuur en inrichting.

| Discogs | Flickr |


 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 16:04

silitek

Tubes Only

Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 03:15:
Nou, dat is wel zo. Het is natuurlijk ook leuk dat anderen er wel van kunnen genieten. Ik offer me wel op ten gunste van uw genot, hetgeen me overigens tevens in een gelukzaligende stemming brengt. En inderdaad kan ik nog altijd scrollen, maar het wiel van mijn muis begint zo langzamerhand in een rap tempo te vergaan. :+
Arrogante houding..vind je zelf ook niet? Er hangt geen definitie aan een post. Hoef ook niet door de tweede kamer heen, ieder mag zijn "no-how" hier laten zien...

Wil je spul van 10k of meer zien...moet je naar een ander forum.

:+

Tubes....It's what make music music!


Anoniem: 254949

Wat een trieste opmerking. Als jij een cafe binnenloopt zegt er toch ook niemand je komt er niet in want je bent toch wel een erg doorsnee persoontje die hebben we wel genoeg gezien? Maar goed, ieder zijn audio/video voorkeur zo ook zijn/haar karakter. :O

 • bramberk15
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 05-06 22:58
(jarig!)
Zolang iemand 'trots' is op zijn/haar set dan mag ie m posten van mij. Het gaat juist om de passie en niet om het budget.

Wat me wel opvalt is dat er eigenlijk drie 'typen' mensen/opstellingen zijn:
-audiofielen, die niet de grootste/nieuwste flatscreens hebben hangen maar overduidelijk voor het geluid gaan. Vaak wat rommelig en bv een klein CRTtje icm heel veel geluid
-HT freaks, met compleet ingerichte projectie/game kamers
-Ikea "types": mensen met nieuwe, vaak modern ingerichte kamers met tip-top spul maar niet echt hardcore. Ikzelf val denk ik ook in deze groep. Ben best bereid flink wat uit te geven aan goed spul, maar ook niet overdrijven.

 • Kaj.
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

Kaj.

1 LED is niet genoeg

ReVision schreef op donderdag 20 maart 2008 @ 14:09:
[...]


Omdat dit een amerikaanse 110V, NTSC, Regio1 speler is...?
Als je Blu-ray wil hebben, kun je eigenlijk beter een Regio A-speler hebben dan een B (waar wij in zitten).
Het aanbod in de VS is namelijk een heel stuk groter dan hier in Nederland, en in tegenstelling tot wat bij DVD gebruikelijk is, zit Japan niet meer bij ons, maar bij de Amerikanen in de regio.

Komt nog bij dat je bij winkels als DVD Pacific leuk kunt shoppen op Blu-ray, en zeker tegen de huidige dollarkoers: Fifth Element: $20,26; Planet Earth: $70,53 voor de hele collectie, en de verzendkosten zijn ook niet zo hoog.
Het voltageprobleem is niet zo'n probleem; er zijn hier in Nederland omvormers te koop, en als de speler zowel 50 als 60Hz snapt, ben je klaar.

* Kaj. is dan ook van plan om in augustus in Japan eens rond te kijken naar een leuke speler, of gewoon een PS3 daar te kopen. :)

[Voor 7% gewijzigd door Kaj. op 21-03-2008 11:40]


 • Wormaap
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:54

Wormaap

Moderator Foto & Video
Dit laat me er trouwens aan denken dat ik nog steeds geen foto's van mijn 'complete' set heb gepost :P Wel ooit eens quasi-opgesteld op m'n kamer bij m'n ouders thuis, maar nog niet in m'n studentenkamer :P Binnenkort toch maar even wat fotootjes maken :)

Ticking away, the moments that make up a dull day


 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 23:22

loewie1984

music addict! pizza monster!!

bramberk15 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 11:19:
Zolang iemand 'trots' is op zijn/haar set dan mag ie m posten van mij. Het gaat juist om de passie en niet om het budget.

Wat me wel opvalt is dat er eigenlijk drie 'typen' mensen/opstellingen zijn:
-audiofielen, die niet de grootste/nieuwste flatscreens hebben hangen maar overduidelijk voor het geluid gaan. Vaak wat rommelig en bv een klein CRTtje icm heel veel geluid
-HT freaks, met compleet ingerichte projectie/game kamers
-Ikea "types": mensen met nieuwe, vaak modern ingerichte kamers met tip-top spul maar niet echt hardcore. Ikzelf val denk ik ook in deze groep. Ben best bereid flink wat uit te geven aan goed spul, maar ook niet overdrijven.
Dat vind ik een grappige typering die je daar beschrijft, Ik beschouw mezelf ook als een ikea type, die neigt naar een audiofiele vintage kant op te gaan. Echter zit ik wel met een probleem namelijk dat ik dus nu een leuke vintage audio set bezit. Maar wel van plan ben dalijk een 40 inch samsung te gaan hangen. Iets wat dus een behoorlijk contrast op elkaar heeft. Dus eigenlijk zoek ik een idee om dit te verdoezelen. Ik zal een dezer dagen ook eens even wat posten. Wellicht vanavond nog, als ik de tijd heb!

discogs


 • Tristan
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 21:19
Nou, dan maar mijn eerste post en foto hier:

http://img2.freeimagehosting.net/uploads/700b36153d.jpg

Heb net een huisje gekocht met mn vriendin, alles wat je ziet is dus nieuw. Foto is trouwens met telefoon geschoten en via mail verzonden dus helaas geresized maar hoge res foto's volgen later.

Wat zie je:

Nieuw gestuucte muur, mooie gelegenheid om m'n kabels in de muur te verwerken :)

Panasonic TH-42PY70
Denon AVR-1708
Panasonic DMR-EH67
Nintendo WII
mn gister gekochte Sony Playstation 3
2x Kef iQ9's
Philips licht bol (hoe heet dat ding ook alweer :?) LivingColors

verdekt opgesteld mn wifi router en verder paar controllers en wii games.

Al met al een leuk begin, niet?

[Voor 5% gewijzigd door Tristan op 21-03-2008 12:55]


 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 23:22

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Pixxa schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 12:53:
Nou, dan maar mijn eerste post en foto hier:

[afbeelding]

Heb net een huisje gekocht met mn vriendin, alles wat je ziet is dus nieuw. Foto is trouwens met telefoon geschoten en via mail verzonden dus helaas geresized maar hoge res foto's volgen later.

Wat zie je:

Nieuw gestuucte muur, mooie gelegenheid om m'n kabels in de muur te verwerken :)

Panasonic TH-42PY70
Denon AVR-1708
Panasonic DMR-EH67
Nintendo WII
mn gister gekochte Sony Playstation 3
2x Kef iQ9's
Philips licht bol (hoe heet dat ding ook alweer :?) LivingColors

verdekt opgesteld mn wifi router en verder paar controllers en wii games.

Al met al een leuk begin, niet?
Dat heb je strak gedaan. Die een denon AVR en kef luidsprekers staan ook nog op mijn verlanglijstje. Maar eerst die 40 inch samsung eens bestellen en aan de wand hangen

discogs


Anoniem: 238860

Ik ben zelf sinds kort geintereseerd in de Kef Q serie, wat een prachtige speakers zijn het toch. Kun jij wat vertellen over de geluids kwaliteit pixxa?

Komt er bijvoorbeeld voldoende bas uit de speakers? Of is een goede sub toch wel een aanrader?

[Voor 24% gewijzigd door Anoniem: 238860 op 21-03-2008 13:57]


 • Tristan
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 21:19
Anoniem: 238860 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 13:56:
Ik ben zelf sinds kort geintereseerd in de Kef Q serie, wat een prachtige speakers zijn het toch. Kun jij wat vertellen over de geluids kwaliteit pixxa?

Komt er bijvoorbeeld voldoende bas uit de speakers? Of is een goede sub toch wel een aanrader?
Heb ze nog niet uitgebereid getest maar ik weer wel zeker dat een extra sub niet nodig zal zijn 8)
Ze zien er imho vet uit en geven een heerlijk geluid!

Anoniem: 226976

cdneger
Waar zijn jouw foto's?

zimbab
Post eerst zelf eens wat mooie foto's voor je over anderen begint te zeuren zou ik zeggen.

Deze opmerkingen ontberen naar mijn idee enige relevantie. Mijn commentaar heeft juist de strekking dat ik bepaalde foto’s in mindere mate interessant vind. Daartoe zouden eveneens de foto’s van mijn tv -zoals gezegd een bij de Blokker gekochte Provision- behoren. Zou ik foto’s van die tv maken en deze hier vervolgens plaatsen, dan haal ik mijn eigen standpunt onderuit. Alleen een volstrekte naïeveling zou zoiets doen.

Silitek
Arogante houding..vind je zelf ook niet? Er hangt geen definitie aan een post. Hoef ook niet door de tweede kamer heen, ieder mag zijn "no-how" hier laten zien...

Nee, dat vind ik niet. Des te meer omdat jouw argumenten ter onderbouwing van de veronderstelde ‘arrogantie’ uiteindelijk tevens worden gedragen in mijn zienswijze. Ik geef uiteraard wel mijn voorkeur te kennen. Dat staat in mijn optiek niet gelijk aan arrogantie. Zeker niet nu ik daarbij uitdrukkelijk aangeef de ander zijn plezier te gunnen.

roelw
Wat een trieste opmerking. Als jij een cafe binnenloopt zegt er toch ook niemand je komt er niet in want je bent toch wel een erg doorsnee persoontje die hebben we wel genoeg gezien? Maar goed, ieder zijn audio/video voorkeur zo ook zijn/haar karakter.

Ik dacht dat er een groot verschil zou zijn tussen home cinema apparatuur en de mens, maar kennelijk kan deze visie niet rekenen op onverdeelde steun. Ik denk overigens dat jij niet lang blijft zitten in een kroeg, waar het gezelschap bestaat uit een twintigtal tv’s. :+

 • Anoniem: 140651
 • Registratie: Maart 2005
 • Niet online
Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 01:08:
Sorry dat ik het zeg maar toen ik de eerste paar afleveringen van dit onderwerp las zag ik echt mooie exclusieve apparatuur in prachtige inrichtingen.
[afbeelding]

Thans zie ik steeds meer normale huis tuin en keuken setjes binnen een doorsnee inrichting wat naar mijn idee helemaal niet interessant is. Uiteraard kan ik ook gewoon niet kijken, maar aan de andere kant; ook zou kunnen worden overwogen zulke nietszeggende allegaartjes niet publiekelijk te maken. Nog even en ik kan mijn bij de Blokker gekochte Provision TV plaatsen. Is dat nou interessant?
[afbeelding]
Dit zal wel weer een hele discussie op doen waaien maar ik vind eigenlijk wel dat je gelijk heb ! eerst zag je echt hele mooie opstellingen met HT-dedicated opstellingen, echter nu zie je steeds meer "doorsnee huiskamer" opstellingen, en zelf "slaapkamer opstellingen" zie je langzamerhand steeds meer voorbijkomen :D . ik zou wel meer ECHT HT spul willen zien, i.p.v sony/philips spul uit de budget-lijn. En jullie moeten toch wel eerlijk toegeven dat dit GEEN HT-aparatuur is! (en dus eigenlijk geen home cinema is, en daarmee dus NIET hier thuis hoort)

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 140651 op 21-03-2008 17:51]


 • sajoku
 • Registratie: Maart 2005
 • Niet online
Uit de starpost:
# Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
# Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Dat je een simpel blokker tv'tje laat zien hoeft van mij ook niet persé, maar als je daar een heel hifi systeem omheen hebt gebouwd ben ik wel benieuwd.
Er zitten hier heel diverse mensen qua inkomen en interesses. Je krijgt daarom ook andere apparatuur te zien. De een meer gericht op beeld, de ander op geluid. Of alletwee.
Ik snap niet waarom je dat niet zou willen zien. Je komt namelijk zelf naar dit topic toe ;).

Ik heb al vrij veel inspiratie gehaald uit dit topic. Over onder andere de opstellening van boxen, ophanging van tv of over de verschillende tv-meubels. Ik vind het juist interessant om de verschillen te zien en zo mijn eigen opstelling te maken.

 • KILLorBE
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 09-03 21:40
lism schreef op zondag 16 maart 2008 @ 14:15:
Hebben helaas al het e.a te verduren gehad met katten :X
Waar ken ik dat van :?

Ach natuurlijk:
http://home.xmsnet.nl/KILLorBE/Krabpaal.jpg

Ik snap trouwens niet helemaal waarom 'ze' de bovenste woofer zo gruwlijk toegetakeld hebben en de onderste zo goed als ongemoeid hebben gelaten, maar goed dat is een ander verhaal..

'ze' = hij, hij, zij of meerfout ;) (Denk dat de dader de deur uit is, en niet daarom hoor, papa en mama zijn er nog).

BTW: Het was geen ramp aangezien ik ze voor "niks" heb gekregen, maar wel zonde.
"niks" = Paar speakers gefixt met woofers waar ik al lang niks meer mee deed.

 • Ramon
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 19:42
Anoniem: 140651 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 17:49:
[...]


Dit zal wel weer een hele discussie op doen waaien maar ik vind eigenlijk wel dat je gelijk heb ! eerst zag je echt hele mooie opstellingen met HT-dedicated opstellingen, echter nu zie je steeds meer "doorsnee huiskamer" opstellingen, en zelf "slaapkamer opstellingen" zie je langzamerhand steeds meer voorbijkomen :D . ik zou wel meer ECHT HT spul willen zien, i.p.v sony/philips spul uit de budget-lijn. En jullie moeten toch wel eerlijk toegeven dat dit GEEN HT-aparatuur is! (en dus eigenlijk geen home cinema is, en daarmee dus NIET hier thuis hoort)
Ik kijk nou juist naar dit topic om ideeën op te doen over het inrichten van mijn home cinema. Ik hoef niet zo nodig volledige in-de-kelder-gebouwde thuisbioscopen te zien en zie liever hoe 'normale' mensen hun geluid en video behoeftes in een normale huiskamer integreren.

Als je in dit topic de eis zou zetten dat je alleen dure dingen mag laten zien is dat niet een beetje arrogant? Daarnaast zou het topic nogal doodbloeden lijkt me want maar een klein percentage heeft duur spul staan.

Wel apart overigens dat je zegt dat een Sony receiver geen HT apparatuur is? Wanneer is iets dan wel HT apparatuur? als het minstens 1000 euro heeft gekost?

Check mijn V&A ads: https://tweakers.net/aanbod/user/9258/


Anoniem: 118498

ja maar ideeën doe je ook weer op uit mooie HT setups.
Als we hier moeten kijken naar foto's waarbij mensen alleen een 100 euro 5.1 set of een xbox hebben staan,
dan kunnen we net zo goed de brochure erbij pakken.

Dit topic is juist bedoeld om te kunst van het combineren en doehetzelven te laten zien.
Waarbij mensen bijvoorbeeld mooi kabels hebben weggewerkt in de muren,

Dat is ook de reden dat ik mijn eigen foto's niet eens post. Ik heb hier een simpele 37 inch 1080p tv staan, met een simpele sony 5.1 versterker. Voor mijn slaapkamer meer dan tevreden, maar iedereen kent het spul wel vanuit de winkel.

 • Aapje
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23:32

Aapje

Opel-beun
Anoniem: 118498 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 19:00:
Dat is ook de reden dat ik mijn eigen foto's niet eens post. Ik heb hier een simpele 37 inch 1080p tv staan, met een simpele sony 5.1 versterker. Voor mijn slaapkamer meer dan tevreden, maar iedereen kent het spul wel vanuit de winkel.
Eensgsch, vind 't niet waard om mijn setje te posten.

Ookal vind ik m'n een HTPC erg leuk object om mee te showen... (Maar dat is meer softwarematig gericht.) Inrichting etc stelt geen bal voor. 5.1 set hier... nou dat bestaat uit 4 x 12v 100w versterkers van marquant en een atx voeding (wel leuk omdat ze bijna geen ruimte innemen :P) en mixen ervan doe ik via de SBLive softwarematig :P

Kortom weinig aan te zien :D

Anoniem: 256322

Volgens mij gaat het er niet zozeer om hoe duur of exlusief iemands ge-poste set is maar een beetje zelf censuur bij het posten van sets kan geen kwaad denk ik.
Dit topic is om een heleboel redenen verschrikkelijk interressant; relaxed en zonder ongemakkelijk ronddralend winkelpersoneel geilen op topsets (gepost door de eigenaren daarvan die hun HT-p*nisverlenging maar wat graag met ons delen natuurlijk). Maar ook gezellig ordinair gluren bij mensen binnen, vind het juist mooi om te zien hoe dezelfde samsung de eene keer blijkbaar het middelpunt van iemands leven is en midden in de woonkamer boven een ikea altaartje hangt (met de box voor de baby in een hoekje geschoven??!?! wtf. was dat?!?! 8)7 _/-\o_ ) en de andere keer ranzig in de hoek van een woont-nog-bij ouders slaapkamer staat. En tussen dat alles door doe ik iig wel inspiratie op over hoe welke onderdelen zo te combineren dat het goed klinkt en uitziet. (heb bv. een universele ab gekocht, een hk tc30 voor paar tientjes op marktplaats, terwijl dat een paar maanden geleden niet als nuttig in mij opgekomen was en ben alles beetje meer uit het zicht aan het werken omdat ik mij ineens realiseerde dat de verhouding audiovideoapparatuur - loopruimte op mijn studentenkamertje een beetje scheef was geworden -fotos van mijn setje komen tegen tijd dat alles rond is)
Máár, om tot mn punt te komen en daarin ben ik het met abraxes eens, van een kapitalen kostende HT ruimte willen we elk kabeltje en het hele bouwproces zien maar voor de meeste sets volstaan een of twee overzichtsfoto's. Liefst een totaalshot van de aparatuur en een overzichts foto van de kamer waarin hij staat. Ik bedoel er absoluut geen videofiel-snob mee te zijn maar een post met een hele reeks fotos van elke box uit een standaard set die we ook op de site vd fabrikant kunnen zien, of een of meer artistiek bedoelde impressiefotos van hetzelfde beedscherm (sorry hiermee een recente poster aan te spreken) is gewoon zonde van de boeiendheids dichtheid van dit topic en iedereens scrollknop en is zelfs best wel asociaal eigenlijk.. iedereen heeft dezelfde rechten en liever te veel dan te weinig bijdrages maar álsjeblieft schat zelf in hoeveel we van jou set willen zien, probeer het in de meeste gevallen te beperken tot twee goede fotos van set en kamer en evt. eentje van een bijzonder gaaf/vintage/orgineel onderdeel of een brilliante ophang, kabelklus of installatie truc.


ps. én beperk het posten van posts als de mijne :)

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 256322 op 21-03-2008 19:39]


 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 16:04

silitek

Tubes Only

Ja, nou maar weer WEL foto's posten zoals de topic bedoeld is....de grootste groep mensen die hangen geen label aan een HomeCinema systeem en willen alles zien :+

Persoonlijke meningen of hoe men eigenlijk het geheel liever ziet, totaal niet relevant..
Dan liever een foto van een "provision" gekocht bij de Blokker..past meer bij het onderwerp :+

[Voor 38% gewijzigd door silitek op 21-03-2008 19:41]

Tubes....It's what make music music!


Anoniem: 254949

Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 16:52:
cdneger
Waar zijn jouw foto's?

zimbab
Post eerst zelf eens wat mooie foto's voor je over anderen begint te zeuren zou ik zeggen.

Deze opmerkingen ontberen naar mijn idee enige relevantie. Mijn commentaar heeft juist de strekking dat ik bepaalde foto’s in mindere mate interessant vind. Daartoe zouden eveneens de foto’s van mijn tv -zoals gezegd een bij de Blokker gekochte Provision- behoren. Zou ik foto’s van die tv maken en deze hier vervolgens plaatsen, dan haal ik mijn eigen standpunt onderuit. Alleen een volstrekte naïeveling zou zoiets doen.

Silitek
Arogante houding..vind je zelf ook niet? Er hangt geen definitie aan een post. Hoef ook niet door de tweede kamer heen, ieder mag zijn "no-how" hier laten zien...

Nee, dat vind ik niet. Des te meer omdat jouw argumenten ter onderbouwing van de veronderstelde ‘arrogantie’ uiteindelijk tevens worden gedragen in mijn zienswijze. Ik geef uiteraard wel mijn voorkeur te kennen. Dat staat in mijn optiek niet gelijk aan arrogantie. Zeker niet nu ik daarbij uitdrukkelijk aangeef de ander zijn plezier te gunnen.

roelw
Wat een trieste opmerking. Als jij een cafe binnenloopt zegt er toch ook niemand je komt er niet in want je bent toch wel een erg doorsnee persoontje die hebben we wel genoeg gezien? Maar goed, ieder zijn audio/video voorkeur zo ook zijn/haar karakter.

Ik dacht dat er een groot verschil zou zijn tussen home cinema apparatuur en de mens, maar kennelijk kan deze visie niet rekenen op onverdeelde steun. Ik denk overigens dat jij niet lang blijft zitten in een kroeg, waar het gezelschap bestaat uit een twintigtal tv’s. :+
:O

 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
KILLorBE schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 18:20:
[...]

Waar ken ik dat van :?

Ach natuurlijk:
[afbeelding]

Ik snap trouwens niet helemaal waarom 'ze' de bovenste woofer zo gruwlijk toegetakeld hebben en de onderste zo goed als ongemoeid hebben gelaten, maar goed dat is een ander verhaal..

'ze' = hij, hij, zij of meerfout ;) (Denk dat de dader de deur uit is, en niet daarom hoor, papa en mama zijn er nog).

BTW: Het was geen ramp aangezien ik ze voor "niks" heb gekregen, maar wel zonde.
"niks" = Paar speakers gefixt met woofers waar ik al lang niks meer mee deed.
Omg _O-

In eerste instantie deed mijn kater dit omdat er een cover voor de speaker hing.

http://tweakers.net/ext/f/3UqHz8HHvWMaPjkrwoTFrzLP/thumb.jpg

Dus dat ding op die speaker zelf. Als ze die ervanaf trekken snappen ze niet dat het er niet meer hangt.. en pakken ze de speakers helaas. Je ziet er ook een krabpaal duidelijk naast liggen, en ze hebben er nog buiten het zicht 2 staan. Soms doettie het ook op de matras... maar liever dat dan de speakers! :+

M'n magische bol werken.


Anoniem: 256322

silitek schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 19:22:
Ja, nou maar weer WEL foto's posten zoals de topic bedoeld is....de grootste groep mensen die hangen geen label aan een HomeCinema systeem en willen alles zien :+

Persoonlijke meningen of hoe men eigenlijk het geheel liever ziet, totaal niet relevant..
Dan liever een foto van een "provision" gekocht bij de Blokker..past meer bij het onderwerp :+
inderdaad, ben je het er wel mee eens dat 'we' met z'n allen moeten oppassen dat we niet straks in een paar weken tijd 20 delen van dit topic erbij hebben met in elk alleen maar drie posters die niets dan hun huisdieren vanuit 300 verschillende hoeken laten zien? Dat iedereen zelf mag weten wat hij post is juist mooi en naar mijn mening kunnen we niet genoeg computerkamers met logictech 5.1 setjes hebben dus van mij hoor je bv. geen klachten voorzover dat uberhaupt zou boeien. ook: show me your provision! :9~ no hard feelings en laten we vooral lief blijven doen hier.

Anoniem: 192323

Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 01:08:
Sorry dat ik het zeg maar toen ik de eerste paar afleveringen van dit onderwerp las zag ik echt mooie exclusieve apparatuur in prachtige inrichtingen.
[afbeelding]

Thans zie ik steeds meer normale huis tuin en keuken setjes binnen een doorsnee inrichting wat naar mijn idee helemaal niet interessant is. Uiteraard kan ik ook gewoon niet kijken, maar aan de andere kant; ook zou kunnen worden overwogen zulke nietszeggende allegaartjes niet publiekelijk te maken. Nog even en ik kan mijn bij de Blokker gekochte Provision TV plaatsen. Is dat nou interessant?
[afbeelding]
Uit de topic start:
`` Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;) ´´

Had wat beter gelezen ipv. plaatje´s kijken dan had het ook geweten wat je hier tegen kwam.

Als je het zo nodig wilt zien moet je maar gaan googlen...
Ik vind het wel erg interessant wat mensen thuis hebben staan. :)

Kamer bij mij vind kleine verplaatsing plaats even wachten tot ik weer camera van me vriendin terug heb om wat foto´s te maken.

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 192323 op 21-03-2008 20:11]


Anoniem: 255612

zimbab schreef op maandag 17 maart 2008 @ 21:53:
[...]


Mooi spul. Ik ben altijd wel fan geweest van Audio Physic en heb zelf een paar jaar met de Tempo 3 gedraaid. Vond ze alleen niet echt mooi (waren bird's eye maple) en ze waren iets lastiger qua aansturing (had niet een dijk van een versterker toen) en plaatsing (mijn nieuwe huis werkten ze wat minder goed in).
Ik weet niet of ik dit op de juiste manier doe !?!

De plaatsing is inderdaad wat lastig, doordat ze een breed en open beeld neerzetten is het wat moeilijk om detail en plaatsing allemaal op hun plek te laten vallen, en goede test CD is de CD "amused to death" van Roger Waters (Pink Floyd). Een ongeloofelijk 3D stereo beeld.
Ik heb de bas niet helemaal onder controle omdat ik de plaatsing vanaf de muren niet verder kan doorvoeren zonder mijn vrouw op m'n dak te krijgen, ook is het audio meubel en vooral de TV hier mede schuldig aan. ;)

Anoniem: 255612

silitek schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 09:12:
[...]


Arrogante houding..vind je zelf ook niet? Er hangt geen definitie aan een post. Hoef ook niet door de tweede kamer heen, ieder mag zijn "no-how" hier laten zien...

Wil je spul van 10k of meer zien...moet je naar een ander forum.

:+
Ben ik het wel mee eens, en vind dit andere forum ook wel de moeite waard. Ben zelf wel geïntereseerd in een bepalende factor binnen de hifi die vaak over het hoofd word gezien, de ruimte waarin gespeeld word. Mijn uiteindelijke droomhuis gaat geheid een luisterruimte bevatten, maar dat laat nog wel ff op zich wachten. Tot die tijd zal ik het met de beperkingen van de huiskamer en de wensen van m'n vrouw moeten doen. ;)

Anoniem: 226976

Anoniem: 192323 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 19:51:
[...]

Had wat beter gelezen ipv. plaatje´s kijken dan had het ook geweten wat je hier tegen kwam.
Mijn bedoeling is niet om te bezien wat er allemaal wel en niet mag in het kader van de topic start. Uiteraard is dat wel belangrijk en wil ik me zoveel mogelijk houden aan de regels. Maar regels zijn vaak onoverkomelijk betrekkelijk in de zin van dat de werkelijkheid in totaliteit niet gemakkelijk kan worden gereguleerd. Verder kunnen regels aan verandering onderhevig zijn omdat ehh zeg maar, maatschappelijk inzicht eveneens veranderlijk is en regels daarvan mede afhankelijk zijn gesteld. Dit blijkt ook wel, want de regels in de topic start zijn in de loop der tijd aangevuld en gecorrigeerd, hetgeen mijns inziens mag worden geprezen. In voorgenoemde context zou ik dan ook mijn opmerking willen plaatsen. ik tracht dus slechts een bestaande tendens ter discussie te stellen om te bezien wat men daar zoal van denkt.

En het is helemaal niet de bedoeling om arrogant over te komen en wat dies meer zij. Eerder werd opgemerkt dat we vooral 'lief' tegen elkaar zouden moeten zijn. Daar ben ik het volkomen mee eens. :> Mocht dat onvoldoende blijken uit mijn eerder schrijven, dan hoop ik dat hiermee te hebben verduidelijkt.

Anoniem: 255612

Anoniem: 238860 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 13:56:
Ik ben zelf sinds kort geintereseerd in de Kef Q serie, wat een prachtige speakers zijn het toch. Kun jij wat vertellen over de geluids kwaliteit pixxa?

Komt er bijvoorbeeld voldoende bas uit de speakers? Of is een goede sub toch wel een aanrader?
Kben zelf niet zo'n fan van Kef, je moet zeker voor de hogere nr's gaan in deze serie.
Als je voor Power wilt gaan zijn ze de moeite waard, persoonlijk vind ik ze weinig transparant en weinig gedetaileerd, erg oppassen met welke electronica je ze matcht.

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 16:04

silitek

Tubes Only

Anoniem: 255612 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 20:36:
[...]


Ben ik het wel mee eens, en vind dit andere forum ook wel de moeite waard. Ben zelf wel geïntereseerd in een bepalende factor binnen de hifi die vaak over het hoofd word gezien, de ruimte waarin gespeeld word. Mijn uiteindelijke droomhuis gaat geheid een luisterruimte bevatten, maar dat laat nog wel ff op zich wachten. Tot die tijd zal ik het met de beperkingen van de huiskamer en de wensen van m'n vrouw moeten doen. ;)
Exact, andere forum is zeker de moeite waard, om rond te neuzen ;) ...Het mooie van dit forum is de veelzijdigheid. Zo zie je b.v. in jou situatie dat je een "echte" muziekliefhebber bent. En een behoorlijke klasse op na houd, getuige muzieksmaak Roger Walter b.v en/of setup-audio..Maar ook de jongen op zolder met b.v een bijbaantje z'n 5.1 setje met trots post. Voor en tegenstanders zijn er altijd..

Voor de rest sla je de spijker op z'n kop door alle wensen die sommige ambiéren....betreft uitbreiden de partner ook een factor is >:)

Tubes....It's what make music music!


Anoniem: 255612

Anoniem: 226976 schreef op vrijdag 21 maart 2008 @ 20:36:
[...]


Mijn bedoeling is niet om te bezien wat er allemaal wel en niet mag in het kader van de topic start. Uiteraard is dat wel belangrijk en wil ik me zoveel mogelijk houden aan de regels. Maar regels zijn vaak onoverkomelijk betrekkelijk in de zin van dat de werkelijkheid in totaliteit niet gemakkelijk kan worden gereguleerd. Verder kunnen regels aan verandering onderhevig zijn omdat ehh zeg maar, maatschappelijk inzicht eveneens veranderlijk is en regels daarvan mede afhankelijk zijn gesteld. Dit blijkt ook wel, want de regels in de topic start zijn in de loop der tijd aangevuld en gecorrigeerd, hetgeen mijns inziens mag worden geprezen. In voorgenoemde context zou ik dan ook mijn opmerking willen plaatsen. ik tracht dus slechts een bestaande tendens ter discussie te stellen om te bezien wat men daar zoal van denkt.

En het is helemaal niet de bedoeling om arrogant over te komen en wat dies meer zij. Eerder werd opgemerkt dat we vooral 'lief' tegen elkaar zouden moeten zijn. Daar ben ik het volkomen mee eens. :> Mocht dat onvoldoende blijken uit mijn eerder schrijven, dan hoop ik dat hiermee te hebben verduidelijkt.
Is die foto die je eerder gepost heb van je eigen set ?
Kzou er graag wat meer over willen weten, of moet ik dit forum eerst maar grondig na pluizen ?
No offence ! :9

Anoniem: 226976

Haha, was het maar waar.
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2

Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10

http://members.tele2.nl/garmtz/htfotos.htm

Of bedoel je soms die Provision TV. :P

[Voor 54% gewijzigd door Anoniem: 226976 op 21-03-2008 21:18]


 • timelezzzzz
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 20:42
In navolging tot hoop andere op het forum post ik mijn configuratie:

http://communities.zeelandnet.nl/data/timelezz/upload/fotos/100.JPG
http://communities.zeelandnet.nl/data/timelezz/upload/fotos/101.JPG
http://communities.zeelandnet.nl/data/timelezz/upload/fotos/102.JPG
http://communities.zeelandnet.nl/data/timelezz/upload/fotos/103.JPG
http://communities.zeelandnet.nl/data/timelezz/upload/fotos/104.JPG
http://communities.zeelandnet.nl/data/timelezz/upload/fotos/105.JPG

Wat er zoal te zien is:

- Philips Ambilight 37PFL9632
- Yamaha RX-V650 Receiver
- Yamaha DVD-S550
- Samsung digitaal tv ontvanger
- Sony Minidisc MDS-JE 530 (ter vulling van de kast)
- B&W LCR60 S3 (Center)
- 4 x B&W DM601 S3 (front + rear)
- REL Quake
- Samsung 226 BW monitor
- Acer 12" Travelmate 6292

Nu nog een domme vraag, (ik weet wat ik mooi vind maar voor de rest op audio gebied beetje noob):
Ik heb sindskort de REL, ik heb me laten vertellen/gelezen dat ik deze het beste Bi-Wire op mijn set kon aansluiten. is dit zo?, nu kan ik mijn versterker inregelen dmv een microfoontje, moet ik deze opnieuw instellen nu de sub ertussen hangt via de Bi wire kabel, zo ja, hoe hard moet ik de sub dan zetten?

Verdere suggesties zijn uiteraard ook welkom!
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is bedoeld om plaatjes van je audio/video-set te laten zien.
Als je iets post, zet er dan leuke foto's van je eigen set bij.

<b><font color=red>Zorg dat je plaatjes kleiner dan +/-100Kbyte zijn en niet breder dan 600 pixels! Dat laadt sneller en niet overal worden de plaatjes vanzelf kleiner gemaakt</font></b>.
Reacties die hier niet aan voldoen worden voortaan leeggehaald.

<font color=blue>** Dit is geen "wat moet ik kopen"-topic of een "help, mijn apparatuur is stuk"-topic, lees daarvoor de FAQ even door **
Dergelijke posts worden ook leeggehaald.

Ook kabeldiscussies vervuilen de thread en deze discussies zijn bewezen doodlopers; als je daadwerkelijk steekhoudende argumenten hebt waarom een kabel van $duur zoveel beter is of vice-versa, start dan een nieuwe thread.</font>

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee