Toon posts:

Post hier pics en specs van je home cinema! Deel 30 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 294.403 views sinds 30-01-2008

Anoniem: 157535

Topicstarter
http://crew.tweakers.net/shittyoldman/got/homecinemaheader2.jpg
Post hier foto's en specs van je home-cinema! Deel 30

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Dat is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoeken, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen Bose-discussies en zeker geen kabeldiscussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 17
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 18
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 19
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 21
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 22
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 23
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 24
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 25
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 26
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 27
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 28
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 29

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.imageshack.us
Houd er wel rekening mee dat ImageShack sinds een tijdje popups heeft, in een mate van aggressiviteit die bijna niet te blokkeren is. Hosten op een niet-IS-site verdient dus de voorkeur.

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

Bij de preview van je bericht kun je op het knopje Check images klikken. Dit zorgt ervoor dat de afmetingen van de images automatisch bij de img tags gezet worden. Dit komt het linken naar een bepaalde post in dit topic ten goede.

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. Happy posting en pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link

[Voor 200% gewijzigd door Anoniem: 157535 op 21-01-2008 15:22]


Anoniem: 123813

Pixal schreef op maandag 21 januari 2008 @ 14:27:
[...]


Dat zijn mensen die wel op internet willen kopen maar niet afhankelijk willen zijn van een bezorgservice omdat ze tijdens aflevermomenten op hun werk zitten, en die mensen kunnen best pakjes op hun werk ontvangen maar dan moet die tv alsnog door een parkeergarage gezeuld worden naar een misschien wel te kleine auto. Dat zijn mensen die hun vorige televisie ook uit de verpakking hebben gehaald om op de achterbank te kunnen vervoeren maar dat met een 46" tv van 2200 euro liever niet doen. Dat zijn mensen die niet weten hoe groot de doos van een gemiddelde 46" tv is en het dus even vragen aan mensen die daar ervaring mee hebben. En aangezien er in dit topic tamelijk veel lcd's langsvliegen weet ik zeker dat iemand hier ook een 46" heeft hangen.

En als je blijkbaar zo goed kan bedenken hoe groot zo'n doos is post het dan ook direct even zodat ik kan opmeten of dat ongeveer in de auto past.

Ik neem aan dat het geen probleem is om dat ding diagonaal te vervoeren als het echt niet past?
Komop zeg, ik hoef je toch niet uit te leggen of een doos achterin je auto past of niet? Dat je vervolgens een heel verhaal ophangt is leuk maar ik vind het niet echt een vraag voor op een forum. Elk merk heeft misschien wel een andere afmeting doos en wat is dan ook nog eens de kans dat hier iemand met een escort station is. Vraag zoiets aan de verkoper en niet op een tweakers forum.

Ik heb een 42inch vervoert in een caddy en dat paste prima. Ben je nu geholpen met mijn antwoord?

Als jij echt zo slim was dan had je een tv voor 2200,- gratis thuis laten bezorgen. Een beetje onderhandelaar krijgt dat wel voor elkaar hoor ;) Sluiten ze hem ook nog voor je aan..maar dat doen ze zeker niet bij lcddiscounter.nl

 • gelukkie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 08:46
Omdat deze tip voor misschien meer mensen handig is post ik een kopie in het nieuwe topic:

quote:
ijsbeer121 schreef op zondag 20 januari 2008 @ 21:39:
[...]


Dat is niet duur, ik heb ze iets meer dan een jaar geleden gekocht bij BCC, voor 525 (set).
Echter heb ik deze vrij snel teruggebracht, wegens meetrillen van de frontjes die er voor zitten bij een iets harder volume.
Hebben meer mensen hier last van? Het testpaar had dit ook al, de verkoper (tevens vriend) en ik gingen er vanuit dat het een fout in het testpaar was, maar bij thuiskomst bleken deze nieuwe dit ook te hebben. Ik vond ze verder een topgeluid geven, en erg fraai om te zien juist MET de frontjes erop.
Ik vind het vreemd dat ik hier verder nooit wat over gelezen heb.


Ik heb zelf de E60 en had ook het probleem van de meetrillende fronts. Er zijn 2 oplossingen voor:
Bij de luchtpoort en de lage tonen woofer het plastic van het front wegsnijden (het plastic achter het stof dus).
Of wat ik heb gedaan, de fronts aan de onderkant niet in de gaatjes doen maar los laten hangen. Dus je klikt de fronts vast in de bovenste en middestelste gaatjes, maar door het front iets schuin te laten staan prik je ze niet in de onderste gaatjes.
Je ziet hier vrijwel niks van, en de fronts hoor je niet meer trillen!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16:04

silitek

Tubes Only

gelukkie schreef op maandag 21 januari 2008 @ 16:05:
Omdat deze tip voor misschien meer mensen handig is post ik een kopie in het nieuwe topic:

quote:
ijsbeer121 schreef op zondag 20 januari 2008 @ 21:39:
[...]


Dat is niet duur, ik heb ze iets meer dan een jaar geleden gekocht bij BCC, voor 525 (set).
Echter heb ik deze vrij snel teruggebracht, wegens meetrillen van de frontjes die er voor zitten bij een iets harder volume.
Hebben meer mensen hier last van? Het testpaar had dit ook al, de verkoper (tevens vriend) en ik gingen er vanuit dat het een fout in het testpaar was, maar bij thuiskomst bleken deze nieuwe dit ook te hebben. Ik vond ze verder een topgeluid geven, en erg fraai om te zien juist MET de frontjes erop.
Ik vind het vreemd dat ik hier verder nooit wat over gelezen heb.


Ik heb zelf de E60 en had ook het probleem van de meetrillende fronts. Er zijn 2 oplossingen voor:
Bij de luchtpoort en de lage tonen woofer het plastic van het front wegsnijden (het plastic achter het stof dus).
Of wat ik heb gedaan, de fronts aan de onderkant niet in de gaatjes doen maar los laten hangen. Dus je klikt de fronts vast in de bovenste en middestelste gaatjes, maar door het front iets schuin te laten staan prik je ze niet in de onderste gaatjes.
Je ziet hier vrijwel niks van, en de fronts hoor je niet meer trillen!
Als je zelf snij, knip en plak uitvoerd ben je ook je garantie kwijt. Dat de frontjes herrie maken zeg meer over de kwaliteit van het product. Of je laat ze eraf ;)

:)

Tubes....It's what make music music!


 • Rainesh
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:30
ik heb de E90 en heb totaal geen last van meetrillende frontjes. Aantal vrienden van me hebben zelfs de E100's en daar trillen ze ook niet meer. Mn zus heeft de E80 en ook geen probleem :|

Wel raar..nog nooit van zo een probleem gehoord!

http://tweakers.net/gallery/103719/sys.


 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 11:40

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

Misschien specifiek voor de E60 een probleem dan?

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

Anoniem: 123813 schreef op maandag 21 januari 2008 @ 15:52:
[...]


Komop zeg, ik hoef je toch niet uit te leggen of een doos achterin je auto past of niet? Dat je vervolgens een heel verhaal ophangt is leuk maar ik vind het niet echt een vraag voor op een forum. Elk merk heeft misschien wel een andere afmeting doos en wat is dan ook nog eens de kans dat hier iemand met een escort station is. Vraag zoiets aan de verkoper en niet op een tweakers forum.

Ik heb een 42inch vervoert in een caddy en dat paste prima. Ben je nu geholpen met mijn antwoord?

Als jij echt zo slim was dan had je een tv voor 2200,- gratis thuis laten bezorgen. Een beetje onderhandelaar krijgt dat wel voor elkaar hoor ;) Sluiten ze hem ook nog voor je aan..maar dat doen ze zeker niet bij lcddiscounter.nl
Je moet nu gaan oppassen met je opmerkingen, behalve loos geblaat heb ik nog niets constructiefs van je gehoord. Ik hoef zelfs maar 1 pagina in je post historie door te nemen om te zien dat je vaker nutteloze reacties plaatst waarmee je mensen uit hun tent probeert te lokken. Ga vooral zo door kerel, maar probeer het niet nog eens bij mij.

Je hebt niet bepaald gelezen wat ik schreef, ik leg net uit dat ik niet thuis ben tijdens bezorgtijden, vandaar dat ik hem zelf WIL halen. Ik WIL ook niet dat ze hem voor me aansluiten, ik ben degene die aan kabels en gereedschap zit in mijn huis, niemand anders. Verder is die televisie nergens goedkoper op het moment, zeker niet in de detailhandel. Ik heb bij een 3tal electronica zaken onderhandeld over de prijs, aangezien ze overal op hetzelfde bedrag bleven steken is dat gewoon hun aankoopprijs+winst waar ze niet onder kunnen/willen. Als je wegloopt bij een onderhandeling en ze gaan niet lager weet je heus wel hoe ver je bent gegaan.

Ik hoef geen antwoord of het in een escort past, ik gaf aan dat het een 46" sony betrof en als mensen tegen mij zeggen "ik kreeg hem met geen mogelijkheid in mijn peugeot break 406" heb ik een indicatie waarmee ik zelf mijn conclusies kan trekken.

Verder heb je me op een idee gebracht met je caddy verhaal, ben je onbedoeld toch nog behulpzaam geweest. Ik ga bij mijn garagebedrijf vragen of ik hun caddy mag lenen van het weekend, ik heb toch nog wat van hem tegoed.

http://home.quicknet.nl/qn/prive/ph.vanparreeren/got/galant/auto2000.jpg

Bij lcddiscounter.nl kost die tv overigens 2800 euro en is hij niet op voorraad. Weet niet waar jij je tv vandaan hebt maar hopelijk hebben ze je niet teveel genaaid. Gratis levering is bullshit, dan had je tv gewoon 50 euro goedkoper gekund. Niks is gratis in deze wereld.

[Voor 5% gewijzigd door Pixal op 21-01-2008 18:18]


 • gelukkie
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 08:46
MartijnGizmo schreef op maandag 21 januari 2008 @ 18:07:
Misschien specifiek voor de E60 een probleem dan?
Er werd aangegeven dat mensen dit probleem ook op de E80 ondervinden. Maar meestal gebeurd het ook niet, het ligt aan je muziek of film. Bij diepe lage bassen gaat het trillen, en niet bij de kickbass van een gemiddeld dance nummer.

Maargoed, de oplossing van het schuin plaatsen van het front werkt iig perfect!

Anoniem: 35890

Ik heb twee weken geleden mijn Samsung LE40M86 vervoerd in een 17 jaar oude Nissan Micra dus in een caddy moet 't zeker lukken.

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 12:02
Heb mijn tvtje 32inch samsung op de achter kant van de fiets me genomen. :X
De Sony 40inch van een maat van me ging mee in zijn sunny dus dat gaat wel goed komen een flinke station of sedan moet dat makkelijk mee krijgen vooral als de achter banken allemaal plat kunnen.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


Anoniem: 103236

gelukkie schreef op maandag 21 januari 2008 @ 18:20:
[...]


Er werd aangegeven dat mensen dit probleem ook op de E80 ondervinden. Maar meestal gebeurd het ook niet, het ligt aan je muziek of film. Bij diepe lage bassen gaat het trillen, en niet bij de kickbass van een gemiddeld dance nummer.

Maargoed, de oplossing van het schuin plaatsen van het front werkt iig perfect!
Ik heb ook de jbl's e60, maar die hadden er ook helemaal geen last van. Ik snap het ook niet. Ze zitten op 6-8 punten vast. Showmodellen kan ik voorstellen omdat veel mensen er met hun vingers aanzitten.

Btw, heb ik mijn e60's als surroundspeakers neergezet, aangezien ik vorige week twee b&w 684 heb aangeschaft.
Ik ben er zeer blij mee. De bas van jbl was ook wel goed, maar deze van de b&w zijn wat strakker en met name het hoog en midden klinken mij beter in de oren. De MA rs6 heeft een nog strakkere bas, maar die vond ik dan weer te strak waardoor die door mij niet als lekker werd ervaren. Daarnaast klonken de rs6 icm een yamaha receiver en audiolab eindversterker te helder/vermoeiend. Vandaar dat de 684 het geworden is. Andere merken/modellen waren om diverse redenen eerder afgevallen.

http://home.hccnet.nl/scj.bruin/images/setup.jpg

 • voodooless
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19-03 10:57

voodooless

Sound is no voodoo!

Misschien kunnen we nu gewoon ontopic verder gaan i.p.v debatteren over hoe een TV in een auto of op een fietsendrager past :X

Do diamonds shine on the dark side of the moon :?


Anoniem: 157535

Topicstarter
Anoniem: 103236 schreef op maandag 21 januari 2008 @ 18:53:
[...]


Ik heb ook de jbl's e60, maar die hadden er ook helemaal geen last van. Ik snap het ook niet. Ze zitten op 6-8 punten vast. Showmodellen kan ik voorstellen omdat veel mensen er met hun vingers aanzitten.

Btw, heb ik mijn e60's als surroundspeakers neergezet, aangezien ik vorige week twee b&w 684 heb aangeschaft.
Ik ben er zeer blij mee. De bas van jbl was ook wel goed, maar deze van de b&w zijn wat strakker en met name het hoog en midden klinken mij beter in de oren. De MA rs6 heeft een nog strakkere bas, maar die vond ik dan weer te strak waardoor die door mij niet als lekker werd ervaren. Daarnaast klonken de rs6 icm een yamaha receiver en audiolab eindversterker te helder/vermoeiend. Vandaar dat de 684 het geworden is. Andere merken/modellen waren om diverse redenen eerder afgevallen.

[afbeelding]
mooie speakers zijn dat van die nieuwe 600 serie 8)

 • Rainesh
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:30
Anoniem: 103236 schreef op maandag 21 januari 2008 @ 18:53:
[...]


Ik heb ook de jbl's e60, maar die hadden er ook helemaal geen last van. Ik snap het ook niet. Ze zitten op 6-8 punten vast. Showmodellen kan ik voorstellen omdat veel mensen er met hun vingers aanzitten.
Mooie speakers! Ik heb alles van JBL icm een Pioneer 1015 versterker, maar wat betreft stereo ben ik echt totaal niet tevreden mee. Maar voor films is het echt super!

http://tweakers.net/gallery/103719/sys.


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
offtopic:
@pixal; hehe, mooie reactie:p, ik heb trouwens alles verleden week opgehaald bij het postkantoor (was niet thuis op de dag dat ze kwamen), nog bedankt!


@ Hierboven; nette setup! hoeveel heb je neergelegd voor die B&Ws?

Anoniem: 71637

Anoniem: 114270 schreef op maandag 21 januari 2008 @ 21:12:
offtopic:
@pixal; hehe, mooie reactie:p, ik heb trouwens alles verleden week opgehaald bij het postkantoor (was niet thuis op de dag dat ze kwamen), nog bedankt!


@ Hierboven; nette setup! hoeveel heb je neergelegd voor die B&Ws?
Ben ik ook wel benieuwd naar, gezien wij ze ook beneden hebben staan.... ;)

 • RBH
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:45
Nog even mijn nieuwe set sinds een aantal dagen. :)

[Voor 11% gewijzigd door RBH op 21-01-2008 21:39]

Wazzup?


Anoniem: 103236

Anoniem: 71637 schreef op maandag 21 januari 2008 @ 21:17:
[...]


Ben ik ook wel benieuwd naar, gezien wij ze ook beneden hebben staan.... ;)
Ik heb er wat minder dan de adviesprijs voor betaald. Zie raf.nl

JBLs klinken erg goed met films, maar ik wilde na mijn receiver upgrade en het toevoegen van een eindversterker graag de zwakste schakel vervangen. Dat waren mijn speakers. Film prima, muziek minder.

HD gebeuren wacht ik allemaal nog even af.

 • Lordsauron
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:30
Zo eindelijk na een zware eerste verhuizing(eindelijk op me zelf)
hier wat foto's van mijn Setup

http://i82.photobucket.com/albums/j250/syltje1986/TV/IMG_5085Tweakers.jpg

http://i82.photobucket.com/albums/j250/syltje1986/TV/IMG_5086Tweakers.jpg
Bijna antieke Yamaha Receiver

http://i82.photobucket.com/albums/j250/syltje1986/huis/IMG_4978.jpg
Media Center

http://i82.photobucket.com/albums/j250/syltje1986/TV/IMG_5087Tweakers.jpg
Zo heb ik de kabels een beetje weg gewerkt(het zijn er gewoon teveel)

van de speakers maar geen foto's gemaakt, das gewoon een bij elkaar geraapt zooitje.

Samenstelling:
Panasonic 42PY70
Wii
PS3
DV-T Humox ding
Yamaha RX-V630RDS
Yamaha S520 DVD speler

Wat je niet ziet.
Alle kabels van de speakers en van de PC naar de versterker en tv zitten onder de grond en komen achter dat houte ding onder me tv uit.

ToDo:
B&W speakers
Meschien nieuwe Versterker.

Anoniem: 103567

Pixal

een 46 inch tv = +- 122x75cm de doos is dus ruim groter 153x89x diepte +-40 cm.
(eff snel op wille keurige website te vinden.bij de specs)

Dus dat kon nog wel eens krap worden in een vw caddy. :'(
Vergeet niet iets mee te nemen om hem vast te zetten!!!(touw/spanbanden en evt oude dekens)

en regel iemand om hem uit de auto te krijgen (+-30kg in een lompe doos). :)

Heb vaker schermen in de bus (vw T4 en T5),zet ze dan tegen de tussenwand.
Bij het remmen wordt hij dan tegen gehouden.En voor het optrekken zit er dan een spanbandje om.

suc6

 • Marcusso
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 15:00
Lordsauron schreef op maandag 21 januari 2008 @ 23:21:
Zo eindelijk na een zware eerste verhuizing(eindelijk op me zelf)

DV-T Humox ding
Jij woont zeker ergens in de Randstad? (Gouda eo) Door de actie van Rekam zie je bij iedereen in de buurt die (lelijke O-) ) Humax decodertjes staan. ;)

Wij hebben hem ook :)

No Shame, only Fame!


 • Lordsauron
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:30
S2801 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 09:39:
[...]

Jij woont zeker ergens in de Randstad? (Gouda eo) Door de actie van Rekam zie je bij iedereen in de buurt die (lelijke O-) ) Humax decodertjes staan. ;)

Wij hebben hem ook :)
zit in Den Haag kastje gratis bij Casema gehad.

Anoniem: 168769

Lordsauron schreef op maandag 21 januari 2008 @ 23:21:
Zo eindelijk na een zware eerste verhuizing(eindelijk op me zelf)
hier wat foto's van mijn Setup

[afbeelding]

[afbeelding]
Bijna antieke Yamaha Receiver

[afbeelding]
Media Center

[afbeelding]
Zo heb ik de kabels een beetje weg gewerkt(het zijn er gewoon teveel)

van de speakers maar geen foto's gemaakt, das gewoon een bij elkaar geraapt zooitje.

Samenstelling:
Panasonic 42PY70
Wii
PS3
DV-T Humox ding
Yamaha RX-V630RDS
Yamaha S520 DVD speler

Wat je niet ziet.
Alle kabels van de speakers en van de PC naar de versterker en tv zitten onder de grond en komen achter dat houte ding onder me tv uit.

ToDo:
B&W speakers
Meschien nieuwe Versterker.
Jou dvdspeler speelt ook mp3tjes af ofniet? aangezien het kleurverschil. Toen wij onze set kochten werd gevraagd of wij de mogelijkheid wilden hebben om mp3cd's af te spelen en dan kleurverschil. Of gelijke kleurtint en geen mp3 afspeelmogelijkheid. Had te maken met auteursrechten werd ons wijs gemaakt.

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:20

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

S2801 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 09:39:
[...]

Jij woont zeker ergens in de Randstad? (Gouda eo) Door de actie van Rekam zie je bij iedereen in de buurt die (lelijke O-) ) Humax decodertjes staan. ;)

Wij hebben hem ook :)
Welke actie, en wanneer was die? Ik ben net naar Gouda verhuist, en heb dat gemist (sta al sinds augustus op dat adres ingeschreven, en betaal ook al zolang abbonementskosten voor de Rekam). Ik zou zo'n simpele humax wel willen voor op de slaapkamer namelijk...

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Tobias
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:48
deepbass909 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 12:59:
[...]


Welke actie, en wanneer was die? Ik ben net naar Gouda verhuist, en heb dat gemist (sta al sinds augustus op dat adres ingeschreven, en betaal ook al zolang abbonementskosten voor de Rekam). Ik zou zo'n simpele humax wel willen voor op de slaapkamer namelijk...
Die actie was van de Rekam (www.rekam.nl) en was tot december vorig jaar. Nu moet je gewoon betalen voor dat kastje.

"So long, coffin stuffers!" (Bender wrecks his car) "Eeeh, could one of you coffin stuffers please carry me?"


 • Lordsauron
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:30
Anoniem: 168769 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 11:16:
[...]


Jou dvdspeler speelt ook mp3tjes af ofniet? aangezien het kleurverschil. Toen wij onze set kochten werd gevraagd of wij de mogelijkheid wilden hebben om mp3cd's af te spelen en dan kleurverschil. Of gelijke kleurtint en geen mp3 afspeelmogelijkheid. Had te maken met auteursrechten werd ons wijs gemaakt.
Ja hij speeld idd mp3 af, ik heb deze toen meteen samen gekocht idd een klein kleur verschil, hij speeld allen geen mp3 af over de tos altijd raar gevonden maar goed.

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Mijn 32 inch paste prima voor op het stuur van mijn fiets.... (en das niet gelogen) ;)

http://www.aboutdj.nl/diversen/reind_ht_1.jpg

Ik moet overigens nog steeds een keer een fatsoenlijk meubel kopen en de snoeren een keer weg werken want als ik die foto zo zie heb ik pas dor hoe erg die kabel bende eigenlijk is. Zondag vrij dus dan eindelijk maar eens die kabelgoot tegen de muur aan jetsen ;)

En voor mensen gaan vragen wat voor speakers het zijn, ze komen uit mijn oude dj setup en het zijn de behringer truth's monitor speakers waar ook nog een identiek setje van staat als rear speakers.

[Voor 19% gewijzigd door R2D2 op 22-01-2008 14:35]

iRacing profiel


Anoniem: 30670

Hoe ver zit je er vanaf? Het zijn wel nearfield monitors en niet echt hifi. Niet daarvan dat deze modelen serie behoorlijk goed/top zijn voor hun geld. Ondanks de negatieve zicht op Berinhger.

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Anoniem: 30670 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 15:16:
Hoe ver zit je er vanaf? Het zijn wel nearfield monitors en niet echt hifi. Niet daarvan dat deze modelen serie behoorlijk goed/top zijn voor hun geld. Ondanks de negatieve zicht op Berinhger.
Pak hem beet een meter of 3 á 3,5 meer zal het niet zijn. Monitor speakertjes doen het naar mijn mening beter dat wat er hiervoor heeft gestaan (kef, jamo e.d.) MAARRRRRR worden binnenkort toch ingeruild voor een setje pod speakers.

iRacing profiel


Anoniem: 236649

Mijn tv meubel is binnen voor een prijs van 150€ _/-\o_
http://img86.imageshack.us/img86/818/tvtafeltjeax9.jpg

http://img250.imageshack.us/img250/4690/tvtafeltje2su8.jpg

http://img172.imageshack.us/img172/975/afb012oa0.jpg

Anoniem: 180791

Ben je niet bang dat zo'n glazen meubel snel rommelig oogt, ivm zichtbare kabels?

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 180791 op 22-01-2008 19:25]


Anoniem: 236649

Anoniem: 180791 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 19:25:
Ben je niet bang dat zo'n glazen meubel snel rommelig oogt, ivm zichtbare kabels?
nee zeker niet als je goed kijkt naar het midden van het glazen meubel zie je dat er metalen ronde ringen zijn ingewerkt waar alle kabels door heen gaan en op die manier verstopt zijn.
De rest zit achter de plasma ;)

 • Foxke
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Nou, dan ook maar eens mijn nieuwe set:

http://www.foxke.nl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1238&g2_serialNumber=1

http://www.foxke.nl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1240&g2_serialNumber=1

http://www.foxke.nl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1242&g2_serialNumber=1

http://www.foxke.nl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1246&g2_serialNumber=1

Set bestaat uit:
- Harman Kardon AVR 445
- Harman Kardon DVD 37
- 2x Mordaunt Short Avant 908i
- Philips 37" lcd tv type 37PFL7662D/12

Heb de dvd speler toch maar van de versterker afgehaald, omdat deze redelijk warm wil worden :P

En nu ga ik eens rustig doorsparen voor de center en surround speakers :)

[Voor 7% gewijzigd door Foxke op 22-01-2008 19:39]


Anoniem: 180791

strak hoor!

 • JottemJ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 13:47
Foxke schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 19:37:
Nou, dan ook maar eens mijn nieuwe set:

Heb de dvd speler toch maar van de versterker afgehaald, omdat deze redelijk warm wil worden :P

En nu ga ik eens rustig doorsparen voor de center en surround speakers :)
Wat voor een meubel heb jij? Ziet er mooi uit! :)

Anoniem: 103735

Heb de dvd speler toch maar van de versterker afgehaald, omdat deze redelijk warm wil worden :P

En nu ga ik eens rustig doorsparen voor de center en surround speakers :)
[/quote]


Had zelf ook de dvd37 en die stond op een avr630 van harman karton en inderdaad de dvd speler is
R.I.P. jammer want hij beviel goed maar is nu opgevolgd door een bd-p1400 blu-ray van samsung en die is vrij fors dus nu staat de receiver op de blu ray (19kg) arcam avr300 (te koop)
wil graag de onkyo 875 gaan halen (30kg!!) en heb een le40f86 besteld 25000:1 contrast!
Zal foto's posten als weer alles nieuw is :-)

Anoniem: 157535

Topicstarter
mooie setjes,

het lijkt wel alsof alles hier steeds strakker en strakker wordt 8)

 • SD5k
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 15:22

SD5k

>4&X

Spaar ook maar gelijk voor zo'n H/K universele afstandsbedieing. :P

 • klaasvs31
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 05-06 19:05
Foxke schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 19:37:
Nou, dan ook maar eens mijn nieuwe set:

-pics-

Set bestaat uit:
- Harman Kardon AVR 445
- Harman Kardon DVD 37
- 2x Mordaunt Short Avant 908i
- Philips 37" lcd tv type 37PFL7662D/12

Heb de dvd speler toch maar van de versterker afgehaald, omdat deze redelijk warm wil worden :P

En nu ga ik eens rustig doorsparen voor de center en surround speakers :)
Hoe bevallen je speakers??

 • Foxke
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
JottemJ schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 20:01:
[...]
Wat voor een meubel heb jij? Ziet er mooi uit! :)
Geen id, heb alle tafels en het tv meubel bij beter meubel in belgië gekocht.
-Sander schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 21:51:
Spaar ook maar gelijk voor zo'n H/K universele afstandsbedieing. :P
Mja, als ik daar ook de digitale tv enzo mee kan bedienen graag... Hij lijkt op dat ding van logitech
Tot nu toe goed. Zit genoeg bass in om het zonder subwoofer te doen. Mooi geluidje iig :)

 • Stoney3K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:07

Stoney3K

Flatsehats!

* Stoney3K goes vintage 1983:

http://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/Beosystem%202000%20shoot/DSCF5321.jpg

http://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/Beosystem%202000%20shoot/DSCF5351.jpg

http://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/Beosystem%202000%20shoot/DSCF5366.jpg

http://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/Beosystem%202000%20shoot/DSCF5396.jpg

Speakers + Vinyl deck komen er nog aan, ik heb deze als kapotte receiver van mijn ouders meegenomen, even een paar zekeringen vervangen en niet verwacht dat ik hem zo simpel weer werkend kon krijgen. Jammer alleen dat de tunerprint (vooralsnog) kapot is.

Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud


 • hexagram
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Stoney3K schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 23:00:
* Stoney3K goes vintage 1983:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Speakers + Vinyl deck komen er nog aan, ik heb deze als kapotte receiver van mijn ouders meegenomen, even een paar zekeringen vervangen en niet verwacht dat ik hem zo simpel weer werkend kon krijgen. Jammer alleen dat de tunerprint (vooralsnog) kapot is.
Ha wat vet :D Die hebben wij hier thuis ook staan, echter ga ik voor m'n ouders binnenkort een nieuwe stereo-set samenstellen. Echt super die dingen, en werken ook echt als een tierelier!

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:20

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Ik wil ook nieuwe fronts...
Ik heb nu de DVD van Aero van Jean-Michel Jarre op staan, en mijn surrounds hebben gewoon een betere geluidsweergave dan m'n fronts :X (meer laag (ze staan ingesteld als Small, de fronts als Large, geen sub :X), en helderder, gedetaileerde geluid...)
En dat terwijl de surround speakers (center en rear's) prototypen zijn van Skytech, die nooit in productie zijn genomen, en de fronts de speakers zijn van m'n oude Sony set, die ooit Fl.1400 heeft gekost... Aan de versterker ligt het niet (Cambridge Audio Azur 540r).
Ik hoop snel de MA RS6 of RS8 aan te kunnen schaffen voor de fronts... (en later de RSFX (surrounds) en RSLCR (center) om het geheel af te maken).

Maar wat klinkt DTS toch lekker! De Dolby Digital track mist echt iets ten opzichte van de DTS track.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • eduardtee
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14-01 16:24
Anoniem: 103236 schreef op maandag 21 januari 2008 @ 18:53:
[...]


Ik heb ook de jbl's e60, maar die hadden er ook helemaal geen last van. Ik snap het ook niet. Ze zitten op 6-8 punten vast. Showmodellen kan ik voorstellen omdat veel mensen er met hun vingers aanzitten.

Btw, heb ik mijn e60's als surroundspeakers neergezet, aangezien ik vorige week twee b&w 684 heb aangeschaft.
Ik ben er zeer blij mee. De bas van jbl was ook wel goed, maar deze van de b&w zijn wat strakker en met name het hoog en midden klinken mij beter in de oren. De MA rs6 heeft een nog strakkere bas, maar die vond ik dan weer te strak waardoor die door mij niet als lekker werd ervaren. Daarnaast klonken de rs6 icm een yamaha receiver en audiolab eindversterker te helder/vermoeiend. Vandaar dat de 684 het geworden is. Andere merken/modellen waren om diverse redenen eerder afgevallen.

[afbeelding]
Misschien een stomme vraag, maar als ik je foto bekijk, heb ik het idee dat de bovenkant van je meubel een beetje krom staat. Klopt dat?
Zo ja, is het niet handig om een andere aan te schaffen of versteviging te zoeken o.i.d.?

Anoniem: 191333

Vooral die lampjes bij die plint zijn cool, kan je misschien iets meer daarover vertellen? wat is het? hoe zijn ze aangesloten?

 • RoaDHouse
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 12:16
Anoniem: 191333 schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 23:52:
[...]

Vooral die lampjes bij die plint zijn cool, kan je misschien iets meer daarover vertellen? wat is het? hoe zijn ze aangesloten?
Ik vind die vloer erg mooi ..... moet namelijk binnenkort mijn huiskamer leggen met laminaat :) .... zou je het erg vinden om te vertellen waar je die vloer vandaan hebt ? ....

 • Mr.Nash
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 05-06 08:13

Mr.Nash

The Undercover Boogieman

Als ik het goed heb zijn dat ledjes in het laminaat toch? Ben ook wel benieuwd naar hoe het gedaan is aangezien ik binnenkort ga verhuizen en ook wel in zoiets geinteresseerd was.

Anoniem: 30670

Reind schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 16:13:
[...]


Pak hem beet een meter of 3 á 3,5 meer zal het niet zijn. Monitor speakertjes doen het naar mijn mening beter dat wat er hiervoor heeft gestaan (kef, jamo e.d.) MAARRRRRR worden binnenkort toch ingeruild voor een setje pod speakers.
Advies... niet doen kerel. De meer prijs voor de luidsprekers en evt versterking is het echt niet waard. Hou dat geld om leukere dingen te kopen. Ik heb zelf die pod setje geluisterd bij ons in de winkel en vind het voor die prijs rond uit niks waard wat je nu hebt. maar dat is my 0.02cents.

 • braminator80
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 01-11-2020
Foxke schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 19:37:
Nou, dan ook maar eens mijn nieuwe set:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Set bestaat uit:
- Harman Kardon AVR 445
- Harman Kardon DVD 37
- 2x Mordaunt Short Avant 908i
- Philips 37" lcd tv type 37PFL7662D/12

Heb de dvd speler toch maar van de versterker afgehaald, omdat deze redelijk warm wil worden :P

En nu ga ik eens rustig doorsparen voor de center en surround speakers :)
Zeer strakke set!! Mooi meubel ook... Hoe heb je die 'spotjes' in je vloer verwerkt als ik mag vragen?

 • ThaClown
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-02 08:39

ThaClown

Design is more then pretty...

Hier dan mijn set:

Alles (inclusief telefoon en Logitech MX Air):
http://i258.photobucket.com/albums/hh247/Tha1Clown/Set.jpg?t=1201079500

TV Samsung LE40F71B FullHD:
http://i258.photobucket.com/albums/hh247/Tha1Clown/TV.jpg?t=1201079522

Versterker Onkyo TX-SR501 A/V Receiver
+ DVD-speler Onkyo DV-SP302:
http://i258.photobucket.com/albums/hh247/Tha1Clown/VersterkerDVDspeler.jpg?t=1201079539
Dat zwarte boxje naast de versterker is een audioswitch waarmee ik audio naar alle kamers in mijn huis kan schakelen (helaas ondersteund mijn versterker maar 2 ruimtes (en ik heb er 4...)


Centerspeaker JBL Northridge ec35
+ HTPC Silverstone LC11 black:
http://i258.photobucket.com/albums/hh247/Tha1Clown/HTPCCenter.jpg?t=1201079558

Frontspeakers JBL Northridge e100:
http://i258.photobucket.com/albums/hh247/Tha1Clown/Front.jpg?t=1201079572

Subwoofer JBL Northridge E150P:
(achter de linker frontspeaker)

Surroundspeaker (mijn oude Sony frontspeakers! goede stands, werken prima 8) ):
http://i258.photobucket.com/albums/hh247/Tha1Clown/Rear.jpg?t=1201079589

Alle audio/internet kabels lopen onder de vloer, de kabelrommel achterin ga ik opruimen zodra ik echt klaar ben met tweaken... (echt waar lieverd bijna klaar! ;) )

Mijn PC setup en overige info:
Software: MediaPortal (MediaPortal 0.2.3.0 RC2 + MediaPortal SVN-Snapshot: 01-18-2008 05-04h - Revision:17086 + TVServer3 Snapshot: 01-18-2008 05-08h Revision 17086)
MediaPortal Skin: Monochrome V1.2
OS: Windows XP, sp2
CPU: AMD Athlon 64 X2 3600+
Mainboard: MSI Motherbord K9AGM2-FIH
RAM: 1GB: 2x 512Mb DDR2 667MHz
HDD: 2,78 TB (2x 320GB in HTPC, 2x 320GB in werk PC en 3x 500GB in Server)
Videokaart: Club3D HD2400 Pro lowprofile
Geluidskaart: 7.1 with SDIF optical-out
TV-kaart: Floppy FireDTV-C (Casema Digitale TV)
Voeding: Silverstone 300W-SST-LC11
Chip cooler: AC CPU Freezer 64LP cooler
Kast koeler: CM Ultra silent Casefan
Afstands bedieningen: Logitech Harmony 525, Logitech MX Air, Microsoft MCE Keyboard & Remote

[Voor 108% gewijzigd door ThaClown op 24-01-2008 14:00]


 • braminator80
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 01-11-2020
Reind schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 14:31:
Mijn 32 inch paste prima voor op het stuur van mijn fiets.... (en das niet gelogen) ;)

[afbeelding]

Ik moet overigens nog steeds een keer een fatsoenlijk meubel kopen en de snoeren een keer weg werken want als ik die foto zo zie heb ik pas dor hoe erg die kabel bende eigenlijk is. Zondag vrij dus dan eindelijk maar eens die kabelgoot tegen de muur aan jetsen ;)

En voor mensen gaan vragen wat voor speakers het zijn, ze komen uit mijn oude dj setup en het zijn de behringer truth's monitor speakers waar ook nog een identiek setje van staat als rear speakers.
Heb er zelf ook nog 2 staan als 'PC speakers', fijne dingen!

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:20

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

eduardtee schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 23:16:
[...]


Misschien een stomme vraag, maar als ik je foto bekijk, heb ik het idee dat de bovenkant van je meubel een beetje krom staat. Klopt dat?
Zo ja, is het niet handig om een andere aan te schaffen of versteviging te zoeken o.i.d.?
Ik denk dat het vertekening van de foto is. Het meubel heeft een iets rond lopende voorkant, en door de hoek wekt dat de illusie dat de plank iets doorgezakt is.
ThaClown schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 10:11:
[...]TV Samsung LE40F71B FullHD:
[afbeelding]
[...]
Tip, maak je tv eens schoon met glasex. Je hebt er nu wel heel erge waterstrepen op zitten... Met een goede glasreiniger (wel een milde gebruiken), krijg je het scherm goed schoon.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • ThaClown
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-02 08:39

ThaClown

Design is more then pretty...

deepbass909 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 10:23:
[...]
Tip, maak je tv eens schoon met glasex. Je hebt er nu wel heel erge waterstrepen op zitten... Met een goede glasreiniger (wel een milde gebruiken), krijg je het scherm goed schoon.
Haha ja weet ik, moest ik nog doen.

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

deepbass909 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 10:23:


Tip, maak je tv eens schoon met glasex. Je hebt er nu wel heel erge waterstrepen op zitten... Met een goede glasreiniger (wel een milde gebruiken), krijg je het scherm goed schoon.
Niet handig!

Als je wast met wasmiddelen waaronder glassex heb je kans dat een paar druppels te snel naar beneden glijden en uiteindelijk in je behuizing komen. (de reden dat veel bedrijven de schoonmaker verbieden de computer apparatuur schoon te maken is oa dat de schermen uiteindelijk kapot gaat van die natte doeken etc)

Daarbij heb je lcd of computer reinigers die antistatisch zijn. Maak je scherm met glassex schoon en een dag later zit er weer een laag stof op. Met die sprays stel je dat langer uit.

 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
Je kan inderdaad beter een aparte reiniger ervoor kopen, geeft een stuk beter resultaat en hoef je ook geen vreemde effecten te verwachten. Bij elke electronica zaak waar ze ook tv's verkopen hebben ze wel zoiets :)

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:20

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Als je glasex gebruikt, moet je hem ook niet zo nat maken dat het eraf druipt... Dan gebruik je duidelijk te veel...

Maar je kan inderdaad ook speciale reinigsmiddelen kopen. Ik heb thuis een spuitbus reinigingsschuim staan, die krijgt zelfs zwarte vlekken van beige of witte behuizingen af.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Marcusso
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 15:00
GEEN GLASSEX. Dat spul is op alcohol basis en tast het scherm aan. Want er zit namelijk geen beschermende laag voor je lcd scherm, je brengt het rechtstreeks aan op het lcd display. Als je Glassex gebruikt zal op den duur het scherm slijten, en kan de levensduur verkort worden.

Ik zeg niet dat het gebeurt. Maar het kan gebeuren. Voorkomen is beter dan genezen.

Koop gewoon een LCD en Plasma reiniging setje, bijvoorbeeld bij de Handy-man. Kost je 9,95 euro en heb je meteen een doekje en stofborsteltje. Als je een scherm van >1000 euro koopt kan dat er ook nog wel af. :)

No Shame, only Fame!


 • synthdood
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 27-06-2022
En pas op met middelen als glassex op LCD schermen! De meeste LCD panelen zijn ontspiegeld met zo'n matte coating. Die coating sloop je met oplosmiddelen en dan eindig je met een scherm met zon' glimmende plek in het midden. Je kan beter gewoon een vochtige (dus niet drijfnatte) doek je scherm voorzichtig schoonmaken. regelmatig afstoffen voorkomt dat vuiligheid gaat aankoeken. Probeer ook om het scherm niet met je vingers aan te raken. Dan laat je zweet/vet/zuur achter en dat kan inbijten in het scherm. Dan eindig je met vingerafdrukken die er nooit meer uitgaan.

 • Maarce
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:12
deepbass909 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 13:29:
Als je glasex gebruikt, moet je hem ook niet zo nat maken dat het eraf druipt... Dan gebruik je duidelijk te veel...

Maar je kan inderdaad ook speciale reinigsmiddelen kopen. Ik heb thuis een spuitbus reinigingsschuim staan, die krijgt zelfs zwarte vlekken van beige of witte behuizingen af.
Foei!

Jij zou toch moeten weten na je ervaringen in de verkoop ervan, dat je voor een LCD geen Glasex mag gebruiken.
Glasex verwijdert de beschermende laag (anti reflectie), en daarbij wordt een scherm veel statischer, oftewel meer stof. Gebruik vooral een schuim of zoiets, dat geeft een anti statische werking en maakt de toplaag niet kapot.

 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
Maarce schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 14:10:
[...]


Foei!

Jij zou toch moeten weten na je ervaringen in de verkoop ervan, dat je voor een LCD geen Glasex mag gebruiken.
Glasex verwijdert de beschermende laag (anti reflectie), en daarbij wordt een scherm veel statischer, oftewel meer stof. Gebruik vooral een schuim of zoiets, dat geeft een anti statische werking en maakt de toplaag niet kapot.
Op m'n werk verkopen we een spuitbus met een soort mousse erin. Je zou het zo in je haar kunnen smeren :). Maar dat spul werkt in ieder geval geweldig :)

 • Yotta
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 10:41

Yotta

0110101001111010

@Foxke

Hoe bevallen die halogeenspots?
Zou je hier wat meer info over kunnen geven en wat gedetailleerde foto's. Hoe heb je die potmeter weggewerkt in de vloer/muur?

Verder een mooi huisje, strak ingericht. :)

0110101001111010


Anoniem: 189262

deepbass909 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 10:23:
Tip, maak je tv eens schoon met glasex. Je hebt er nu wel heel erge waterstrepen op zitten... Met een goede glasreiniger (wel een milde gebruiken), krijg je het scherm goed schoon.
Er lijkt zelfs een voetstap op te staan? :?

Anoniem: 236649

Anoniem: 189262 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 19:12:
[...]


[...]


Er lijkt zelfs een voetstap op te staan? :?
Ik zie zelfs 2 voetstappen en een handafdruk :? >:)
http://img120.imageshack.us/img120/8263/tveb2.jpg

 • ksi
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 20-05 09:35
Anoniem: 236649 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 19:21:
[...]

Ik zie zelfs 2 voetstappen en een handafdruk :? >:)
[afbeelding]
wheheh

 • Dagi
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online

Dagi

Work Smart - Not Hard

Modbreak:Voor het aansluiten van je set zijn over het algemeen hele handige diagrammetjes in de handleiding beschikbaar. Deze thread is daar niet voor.

[Voor 82% gewijzigd door Kaj. op 23-01-2008 20:42]

.:: The difference between GENIUS and STUPIDITY is that genius has its limits! ::.


 • deBennie
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 05-06 21:50
http://xs123.xs.to/xs123/08043/scd20002344.jpgVoor meer foto's: http://www.marantzphilips.nl

[Voor 51% gewijzigd door deBennie op 23-01-2008 19:59]


 • Foxke
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Ok, voor degene die allemaal over de ledjes vragen :P :

Het idee heb ik van Femme, die wat foto's van z'n huiskamer had gepost in het ledjes topic.
Dus ik heb bij http://www.led-shop24.de/ 10 ledjes, een converter, een dimmer en 20 meter kabel besteld. (je kan opzich ook speakerkabel gebruiken, maar deze kabel is wel heel erg dun :) )
Dan bepaal je waar je de ledjes wil hebben, en als je de vloer gaat leggen zaag je met een 22mm boor op die punten een gat. De ledjes staan in serie, de kabeltjes kan je mooi in de ruimte leggen dussen de vloer en de muur. Ik heb alles vastgemaakt met krimpkousjes. De converter en de dimmer heb ik in zo'n oude printerswich gemaakt, zo een met A/B stand erop :P
Het is allemaal heel simpel te doen eigenlijk.

De vloer is een Teak laminaat van Alsa, de Clip 400 Teak :)


Ik heb nu alleen wat gedoe met m'n versterker, die wordt zo warm dat ie uitspringt na een bepaalde tijd :( Moet ik dus ff mee terug. Schijnt iets met Ω te maken te hebben...

 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

Nieuwe topic, "nieuwe" projector! :) Een Toshiba TLP-B2 Ultra. Specs: http://www.projectorcentr...ba_DPD-TLP-B2_Ultra_S.htm

Was niet duur en is voor een voorlopige (de plannen van een dedicated room zijn weer uitgesteld) projector meer dan goed genoeg. This topic is useless without pics, aldus:

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/001.jpg
Overzicht Front (het kistje rechts bevat mijn LP verzameling van een 150 tal LP's en daarboven zie je een heel klein stukje van mijn 350 aantal bevattende CD-verzameling)

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/002.jpg
Overzicht Rear

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/003.jpg
Projector close-up

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/004.jpg
Howl's Moving Castle

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/005.jpg
Spongebob The Movie (moet mijn avatar toch eer aan doen ;) )

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/006.jpg
Les Triplettes de Belleville

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/007.jpg
Pirates of the Carribean

http://home.scarlet.be/~swinneke/HomeCinema/008.jpg
Howl's Moving Castle

- - - -

Rest van de specs:

Front speakers: Celestion C3
Rear surround: Celestion CS-6
Rear center: Celestion C2
Front Center: Celstion C4-C
Subwoofer: Magnat Omega 300
Receiver: Marantz Sr-4300
Eindversterkers: Marantz MA-500
CD-speler: Marantz CD-72
DVD-speler: Celestion DVD-300 Progressive Scan
Scherm: laken + 4 planken :+
Kabels van Kimber en Bandrige, nothing fancy

:)

[Voor 5% gewijzigd door TomSwinnen op 23-01-2008 21:33]

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


 • NeoMe
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 25-02 18:29

NeoMe

#Addict

Serieus, sommige mogen wel eens keer schoonmaken / opruimen :) Verder wel hele vette systemen, binnenkort mijn systeem op de foto ! Krijg morgen een Philips 83 HD-LCD binnen, gelijk even aansluiten en genieten...

* Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5-5200U 2,7Ghz - 8GB - GTX 850M 4GB- 500GB 5400RPM - 128GB SSD * MX518 * Xbox 360 + XBOX One * Philips LED 55" * Samsung Galaxy S9


Anoniem: 183025

@ Tom Swinnen:

Hoe bevalt die Omega sub? Ben ook opzoek naar een betere sub. Geeft hij echt 'gevoel' bij films? Hoor je het bonken, maar dan ook strak. En is hij betaalbaar? :P

Mooie set verder!

ps. hadden wij niet een keer ruzie? :P naja boeient

 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

Anoniem: 183025 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 22:43:
@ Tom Swinnen:

Hoe bevalt die Omega sub? Ben ook opzoek naar een betere sub. Geeft hij echt 'gevoel' bij films? Hoor je het bonken, maar dan ook strak. En is hij betaalbaar? :P

Mooie set verder!
Nog niet de nood gehad aan een andere te kopen. Ik ben er 100% zeker van dat er betere zijn, maar ik heb aan deze echt meer dan genoeg. Wordt alleen gebruikt voor films ook en gaat gewoon erg diep. Is zo subtiel en muzikaal als een op hol geslagen stier, maar goed, dat nemen we er bij :p

Geen idee wat hij nu nog kost trouwens. Hij wordt niet eens meer gemaakt, vrees ik.

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


 • Gurbe de n00b
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 10:51
Wat een toeval ;) Heb juist eergister Howl's Moving Castle gezien. :) Zijn altijd mooie films van Studio Ghibli. Met name Grave of the Firefly; Wat is dat een uitzonderlijk treurige film is dat. Maar wat een verhaal! Ik word niet snel geraakt door films, maar deze raakte mij direct in het hart. Meesterlijk zoals zij dat kunnen maken! Heb ik niet bij vele films.

[Voor 22% gewijzigd door Gurbe de n00b op 23-01-2008 23:01]

Portfolio


 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

Gurbe de n00b schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 23:00:
Wat een toeval ;) Heb juist eergister Howl's Moving Castle gezien. :) Zijn altijd mooie films van Studio Ghibli. Met name Grave of the Firefly; Wat is dat een uitzonderlijk treurige film is dat. Maar wat een verhaal! Meesterlijk!
Ik ben erg grote fan van Studio Ghibli en al zeker de werken van Miyazaki. Prachtig, gewoonweg prachtig!

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


Anoniem: 180791

Wat voor films zijn dat dan? Anime?

Anoniem: 103236

eduardtee schreef op dinsdag 22 januari 2008 @ 23:16:
[...]


Misschien een stomme vraag, maar als ik je foto bekijk, heb ik het idee dat de bovenkant van je meubel een beetje krom staat. Klopt dat?
Zo ja, is het niet handig om een andere aan te schaffen of versteviging te zoeken o.i.d.?
Het zou best kunnen. Opzich moet het meubel 100kilo aankunnen en zit er een dwarsbalk in ter versteviging. Ik zou er even een waterpas bij moeten halen. De plank waar m'n dvd speler op staat is wel ietsje scheef omdat ik deze gecustomized heb. Was geen heel groot succes.

Ik wil graag een nieuw meubel en zat te denken aan ikea kast, maar daar hadden ze geen zwart, maar zwartbruin en met max van 40cm diep. Dat is ivm receiver niet diep genoeg.
Andere meubels zijn snel duur, dus ik wacht het nog even af, totdat ik een topmeubel tegenkom.

 • ThaClown
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-02 08:39

ThaClown

Design is more then pretty...

Anoniem: 189262 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 19:12:
Er lijkt zelfs een voetstap op te staan? :?
Haha goed gezien Mijn katten gaan altijd achter het pijltje aan als ik met mijn PC bezig ben!...
Schoonmaken moet ik!

 • ThaClown
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-02 08:39

ThaClown

Design is more then pretty...

Anoniem: 236649 schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 19:21:
[...]

Ik zie zelfs 2 voetstappen en een handafdruk :? >:)
[afbeelding]
LOL 8)7

 • ThaClown
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-02 08:39

ThaClown

Design is more then pretty...

@TomSwinnen:
Mooie setup zeg! hoe bevalt die beamer nou?
Wat zou jij zeggen: is een beamer van toegevoegde waarde (puur voor films) als ik al een 40" FullHD LCD heb?

 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
ThaClown schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 10:12:
@TomSwinnen:
Mooie setup zeg! hoe bevalt die beamer nou?
Wat zou jij zeggen: is een beamer van toegevoegde waarde (puur voor films) als ik al een 40" FullHD LCD heb?
Niet op een relatief klein scherm als Tom heeft staan, maar als je een fatsoenlijk formaat scherm hebt is het echt veel beter film kijken (mijn projectiescherm is niet eens zo groot en bied 4 keer de oppervlakte van een 42" scherm).

 • ThaClown
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 03-02 08:39

ThaClown

Design is more then pretty...

Koeitje:

Wat zou jou advies zijn qua budget voor een goed scherm + beamer?. Ik heb geen idee wat je krijgt voor hoeveel geld...
Ik begrijp dat dit soort dingen persoonlijk zijn, maar gezien mijn setup, wat ligt dan in de lijn voor een beamer?

Ik wil FullHD films zien en echt die bioscoop ervaring krijgen..
Echt een betere ervaring dan met mijn 40" FullHD (die ik al top vind overigens...)

720P of 1080P is dit verschil bij beamers duidelijk? (ik kijk wel HD natuurlijk, maar de prijs voor een FullHD beamer is echt ineens een stuk duurder zie ik...)

[Voor 8% gewijzigd door ThaClown op 24-01-2008 12:39]


 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:20

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Maarce schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 14:10:
[...]


Foei!

Jij zou toch moeten weten na je ervaringen in de verkoop ervan, dat je voor een LCD geen Glasex mag gebruiken.
Glasex verwijdert de beschermende laag (anti reflectie), en daarbij wordt een scherm veel statischer, oftewel meer stof. Gebruik vooral een schuim of zoiets, dat geeft een anti statische werking en maakt de toplaag niet kapot.
:$

Ik heb ook geen LCD's, alleen 1 in m'n laptop, maar die is sowieso van een brakke kwaliteit...

Maar aangezien ik een spuitbusje Screen thuis heb staan, gebruik ik dat altijd, want er werkt eigenlijk niks beter...

psst, die LCD reinigingsmiddelen zijn practisch allemaal op basis van iso-propanol, een alcohol gerelateerd oplosmiddel. Qua agressiviteit ontlopen die elkaar nauwelijk. Het belangrijkste component in glasex is alcohol ;) Alleen stopt glasex er allemaal troep bij in (zoals kleur- en geurstoffen).

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
ThaClown schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 11:56:
Koeitje:

Wat zou jou advies zijn qua budget voor een goed scherm + beamer?. Ik heb geen idee wat je krijgt voor hoeveel geld...
Ik begrijp dat dit soort dingen persoonlijk zijn, maar gezien mijn setup, wat ligt dan in de lijn voor een beamer?

Ik wil FullHD films zien en echt die bioscoop ervaring krijgen..
Echt een betere ervaring dan met mijn 40" FullHD (die ik al top vind overigens...)

720P of 1080P is dit verschil bij beamers duidelijk? (ik kijk wel HD natuurlijk, maar de prijs voor een FullHD beamer is echt ineens een stuk duurder zie ik...)
Voor 720p zo'n 1000 voor de beamer (PT200 en Z5) en 200-300 voor een scherm (depends op merk). 1080p verschil zie je op een projector wel, maar er is meer nodig voor een film ervaring dan alleen resolutie ;). Dit soort vragen horen hier overigens niet thuis, ik raad je aan even in mijn hok te kijken er zijn daar een aantal threads te vinden. Kan je beetje bijlezen.

 • Charlie932
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13:27
Foxke schreef op woensdag 23 januari 2008 @ 20:53:
Ok, voor degene die allemaal over de ledjes vragen :P :

Het idee heb ik van Femme, die wat foto's van z'n huiskamer had gepost in het ledjes topic.
Dus ik heb bij http://www.led-shop24.de/ 10 ledjes, een converter, een dimmer en 20 meter kabel besteld......
Ik zit nu op de site die je noemt..... maar hoe heet hetgeen jij hebt besteld?? Er staan zoveel ledjes op dat ik door de bomen het bos niet meer zie. (En ok.... mijn duits is ook niet zo denderend)

Graag zou ik horen wat jij besteld heb, zodat ik dat ook kan doen. (desnoods met meer lampjes)

Het leven is net een dolfijn...... meestal dol, maar soms ook fijn.


 • Foxke
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Charlie932 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 15:25:
[...]


Ik zit nu op de site die je noemt..... maar hoe heet hetgeen jij hebt besteld?? Er staan zoveel ledjes op dat ik door de bomen het bos niet meer zie. (En ok.... mijn duits is ook niet zo denderend)

Graag zou ik horen wat jij besteld heb, zodat ik dat ook kan doen. (desnoods met meer lampjes)
Converter
Dimmer
Spotjes in allerlei kleuren
Kabel

Nou, morgen komen ze kijken wat het probleem van de te warme versterker is. Vanmorgen stond ie 2 uur aan en floepte toen alweer uit, gisteravond na 2,5 uur...

 • Marcusso
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 15:00
ThaClown schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 09:41:
[...]


Haha goed gezien Mijn katten gaan altijd achter het pijltje aan als ik met mijn PC bezig ben!..
:X

Wel die nagels korthouden he? ;)

No Shame, only Fame!


 • r0g3r
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 17:46
die Dioder lichtstrips van de IKEA zouden ook leuk in te bouwen moeten zijn met een beetje handigheid in zo'n plint lijkt me. Ik heb zelf zo'n doosje strips gekocht, maar ik moet nog maar even zien waar ik ze in ga bouwen / op ga plakken. fotootje volgt nog

Anoniem: 103735

http://i73.photobucket.com/albums/i232/LanVlam/Chris.jpg

Net even recente foto gemaakt van mijn dvd collectie ~950 stuks
Heb nu pas 2 blu-rays (zaten bij de speler inbegrepen :-)

Misschien wel leuk om even te sharen met mede tweakers.

 • Jules|IA
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 22:13

Jules|IA

lid van MaMoeKIER

r0g3r schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 19:15:
die Dioder lichtstrips van de IKEA zouden ook leuk in te bouwen moeten zijn met een beetje handigheid in zo'n plint lijkt me. Ik heb zelf zo'n doosje strips gekocht, maar ik moet nog maar even zien waar ik ze in ga bouwen / op ga plakken. fotootje volgt nog
Even off topic, maar van die dioder zijn er ook spotjes verkrijgbaar, misschien dat je er iets mee kan.
Kben benieuwd wat je ervan gaat maken iig...
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40116541

Anoniem: 157535

Topicstarter
Anoniem: 103735 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 21:00:
[afbeelding]

Net even recente foto gemaakt van mijn dvd collectie ~950 stuks
Heb nu pas 2 blu-rays (zaten bij de speler inbegrepen :-)

Misschien wel leuk om even te sharen met mede tweakers.
Sja, wat moet je daar nou van zeggen :9. gaaf of bizar past er denk ik het beste bij 8)

Overens allemaal gekocht of ook wat gerbrand ?

Anoniem: 189262

Anoniem: 103735 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 21:00:
[afbeelding]

Net even recente foto gemaakt van mijn dvd collectie ~950 stuks
Heb nu pas 2 blu-rays (zaten bij de speler inbegrepen :-)

Misschien wel leuk om even te sharen met mede tweakers.
Ziet er indrukwekkend uit! Hoewel ik het persoonlijk veel interessanter zou vinden indien al deze films (en meer) digitaal toegankelijk zouden zijn. Echter, in goede kwaliteit zou dat natuurlijk ontzettend veel GB ruimte in beslag nemen. Toch? Of is zoiets eenvoudig te realiseren? Media Center?

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

Anoniem: 189262 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 22:19:
[...]


Ziet er indrukwekkend uit! Hoewel ik het persoonlijk veel interessanter zou vinden indien al deze films (en meer) digitaal toegankelijk zouden zijn. Echter, in goede kwaliteit zou dat natuurlijk ontzettend veel GB ruimte in beslag nemen. Toch? Of is zoiets eenvoudig te realiseren? Media Center?
makkelijk toch, 950 x gemiddeld 8 Gb = 7600gb, je kan het eventueel comprimeren maar dan heb je nog steeds anderhalve terrabyte nodig.

 • Cougar
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19-04 20:25
Anoniem: 103735 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 21:00:
[afbeelding]

Net even recente foto gemaakt van mijn dvd collectie ~950 stuks
Heb nu pas 2 blu-rays (zaten bij de speler inbegrepen :-)

Misschien wel leuk om even te sharen met mede tweakers.
ook al zo'n James Bond aanbidder _/-\o_

[Voor 10% gewijzigd door Cougar op 24-01-2008 23:39]


 • Anoniem: 235102
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Pixal schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 22:43:
[...]
makkelijk toch, 950 x gemiddeld 8 Gb = 7600gb, je kan het eventueel comprimeren maar dan heb je nog steeds anderhalve terrabyte nodig.
Rrrrright! Het IS al een behoorlijk gecomprimeerd gebeuren hè, dat MPEG2. No way dat je dat natuurlijk "effies" met een faktor vijf verkleind, maar goed.

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

Anoniem: 235102 schreef op vrijdag 25 januari 2008 @ 09:28:
[...]

Rrrrright! Het IS al een behoorlijk gecomprimeerd gebeuren hè, dat MPEG2. No way dat je dat natuurlijk "effies" met een faktor vijf verkleind, maar goed.
je doet je naam weinig eer aan. Heb ik gezegd waarmee gecomprimeerd zou moeten worden? Als je met xvid of x264 comprimeert en ac3 stream bewaard krijg je films van ongeveer 1200-1400 mb. Dat is een tamelijk reguliere methode in de download scene en hoewel ik dvd prefereer is de kwaliteit in orde.

Maar ik download tegenwoordig 1080p films van 6-12 GB, je zal er daar 950 van op harddisk moeten bewaren... of blu-ray.. nog erger.

 • Anoniem: 235102
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Pixal schreef op vrijdag 25 januari 2008 @ 09:46:
[...]
Als je met xvid of x264 comprimeert en ac3 stream bewaard krijg je films van ongeveer 1200-1400 mb. Dat is een tamelijk reguliere methode in de download scene en hoewel ik dvd prefereer is de kwaliteit in orde.

Maar ik download tegenwoordig 1080p films van 6-12 GB, je zal er daar 950 van op harddisk moeten bewaren... of blu-ray.. nog erger.
En hoe ga je dat dan doen met al die chapters en losse "onderdelen"? Making of, deleted scenes, etc. Die kan je dan ook nog allemaal gewoon afspelen in XVID/x264 formaat? Tuurlijk is alles (beter) te comprimeren echter verlies je dan heel vaak ook aan bediengemak/opties.

Persoonlijk vind ik XVID totaal geen DVD-kwaliteit hebben (al zitten er mooie tussen hoor, granted), x264 is prima natuurlijk. 1080p afspelen doet mijn PC helaas erg brak en zolang de PS3 dat niet doet met DD5.1 is dat ook niet echt een optie. Download ze uiteraard ook wel hoor, voor in de toekomst ;-)

 • jvanhambelgium
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 03-06 20:18
Anoniem: 189262 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 22:19:
[...]


Ziet er indrukwekkend uit! Hoewel ik het persoonlijk veel interessanter zou vinden indien al deze films (en meer) digitaal toegankelijk zouden zijn. Echter, in goede kwaliteit zou dat natuurlijk ontzettend veel GB ruimte in beslag nemen. Toch? Of is zoiets eenvoudig te realiseren? Media Center?
Er is toch niets zo leuk om gezellig door de DVD's te snuffelen om een keuze te maken en het schijfje in de speler te leggen.
Ne RADI5/6 met 1 hot-spare EN 1 of 2 disken klaar in de kast is geen overbodige luxe met deze hoeveelheid content..om nog maar te zwijgen over tijd dat het gaat duren om alles te gaan digitaliseren ... ;-)

Anoniem: 131470

Pixal schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 22:43:
[...]


makkelijk toch, 950 x gemiddeld 8 Gb = 7600gb, je kan het eventueel comprimeren maar dan heb je nog steeds anderhalve terrabyte nodig.
Met een raid 5 NAS is 1,5 Terrabyte tegenwoordig best gemakkelijk te realiseren.

 • Sharky
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 13:14

Sharky

Skamn Dippy!

Anoniem: 103735 schreef op donderdag 24 januari 2008 @ 21:00:
[afbeelding]

Net even recente foto gemaakt van mijn dvd collectie ~950 stuks
Heb nu pas 2 blu-rays (zaten bij de speler inbegrepen :-)

Misschien wel leuk om even te sharen met mede tweakers.
Nice. Een vriend van me heeft jarenlang in een videotheek gewerkt en das echt een filmbuff, hij heeft iets van 1600 dvd's in de kast en elke film weet hij zo'n beetje precies van wie er in speelt en wie de regisseur is. Een soort lopende IMDB...

This too shall pass


 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

Anoniem: 235102 schreef op vrijdag 25 januari 2008 @ 10:26:
[...]

En hoe ga je dat dan doen met al die chapters en losse "onderdelen"? Making of, deleted scenes, etc. Die kan je dan ook nog allemaal gewoon afspelen in XVID/x264 formaat? Tuurlijk is alles (beter) te comprimeren echter verlies je dan heel vaak ook aan bediengemak/opties.

Persoonlijk vind ik XVID totaal geen DVD-kwaliteit hebben (al zitten er mooie tussen hoor, granted), x264 is prima natuurlijk. 1080p afspelen doet mijn PC helaas erg brak en zolang de PS3 dat niet doet met DD5.1 is dat ook niet echt een optie. Download ze uiteraard ook wel hoor, voor in de toekomst ;-)
Met windows mediacenter blader ik makkelijker door mijn series en films dan door het menu van de dvd speler :)

Extra's kijk ik nooit, making ofs vind ik zelfs de film verpesten, dan is het weer veel te hard duidelijk dat het allemaal nep was. Ik zeg ook niet dat ik voor het rippen ben, als ik een dvdrip op mn pc had staan en de dvd in de kast zou ik toch naar de kast lopen. 8)7

[Voor 14% gewijzigd door Pixal op 25-01-2008 15:22]


Anoniem: 103735

Sharky schreef op vrijdag 25 januari 2008 @ 14:43:
[...]


Nice. Een vriend van me heeft jarenlang in een videotheek gewerkt en das echt een filmbuff, hij heeft iets van 1600 dvd's in de kast en elke film weet hij zo'n beetje precies van wie er in speelt en wie de regisseur is. Een soort lopende IMDB...
http://www.pixmania.nl/nl...chijf-my-b.html?srcid=556

4x deze kopen dus 4tb = 800 euro
950 ~1000 stuks dus x 3,5gb = 3,5tb hou je nog 500gb over voor nieuwe films.
Even alle hoesjes high res (heb ik) 3240x2175 geloof ik op je media center en kijken maar 8)
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is bedoeld om plaatjes van je audio/video-set te laten zien.
Als je iets post, zet er dan leuke foto's van je eigen set bij.

Zorg dat je plaatjes kleiner dan +/-100Kbyte zijn en niet breder dan 600 pixels! Dat laadt sneller en niet overal worden de plaatjes vanzelf kleiner gemaakt.
Reacties die hier niet aan voldoen worden voortaan leeggehaald.

** Dit is geen "wat moet ik kopen"-topic of een "help, mijn apparatuur is stuk"-topic, lees daarvoor de FAQ even door **
Dergelijke posts worden ook leeggehaald.

Ook kabeldiscussies vervuilen de thread en deze discussies zijn bewezen doodlopers; als je daadwerkelijk steekhoudende argumenten hebt waarom een kabel van $duur zoveel beter is of vice-versa, start dan een nieuwe thread.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee