• t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Die moeten dan al jaren op de bank zitten, bijzonder als een werkgever niet eerder heeft ingegrepen.

De grootste tekorten zitten bij developers, maar het grote aantal projecten dat overal wordt opgestart levert ook werknop voor anderen, zoals project managers en business consultants.

Anoniem: 474132

Anoniem: 474132 schreef op donderdag 19 april 2018 @ 19:55:
Er zijn 3 semesters verstreken, ik ben pas 1x uitbetaald, kom dan dus op totaal op 2 uitbetalingen, en tot nu toe veel minder dan de waarde van de vakantiedagen. Maar heb me er al op ingesteld het geld niet meer terug te zien. Jammer, maar vertrouwen in Atos Nederland BV is er niet groter op geworden.
En weer een verloren semester, geen uitkering van de TRAB. Nog 3 semesters om de 100% uitkering van het geld voor de ingeleverde vakantiedagen terug te krijgen. Maar ik zie het somber in, Atos Nederland bedrijfsresultaat valt semester op semester tegen, zelfs nu het conjunctureel crescendo gaat in Nederland.

Inmiddels wordt me opnieuw gevraagd mijn surplus vakantiedagen op te maken of te verkopen. Dat gaan we dus niet doen, er stroom weer een fijn stuwmeertje vol inmiddels >:)

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Die vraag om vakantiedagen op te maken, daarmee zeg je als werkgever dus eigenlijk dat je medewerker ingezet minder oplevert dan hij als reservering voor vakantiedagen achter de hand moet houden....

(Of je boekhouder is gewoon enkel op kosten gefocust en blind voor de inkomsten)

alles kan off-topic


Anoniem: 474132

Het zijn sub-optimalisaties van een bedrijf dat door Excel mannetjes gemanaged wordt, er is geen visie meer aanwezig; bean counters.

De jaarlijkse "Great place to work" enquete heb ik overigens trouw ingevuld, maar vrijwel elke vraag is irrelevant omdat ik nauwelijks binnen zit; altijd inzet bij klanten. Prima naar mn zin bij de klanten, Atos is niet veel meer dan de Leave en Timesheet website. Ik hoop dat het management blij is met de GPTW opkomst (goed voor hun beoordeling), ik heb er in elk geval weer aan bijgedragen.

Er is een enorme vergrijzing gaande en starters pakken de opleiding en zijn veelal binnen 2 jaar weer weg (jobhoppers).
Atos is een geriatrische instelling geworden en denk dat het bij veel detacheerders op dit moment gaande is. Overigens is Atos internationaal prima bezig, alleen het detacheringsmodel in Nederland is sleets. Het model van de grote detacheerders is failliet als je het mij vraagt,

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Niets veranderd dus in de 2,5 jaar dat ik er weg ben ;)

(Ordina lijkt het wel goed te doen. Zie er erg veel oud Atos collega's naar overstappen. Heb zelf een andere keuze gemaakt die erg goed bevalt)

[Voor 57% gewijzigd door Ankona op 15-10-2018 21:16]

alles kan off-topic


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Uur-factuur werk is een niet-innovatieve markt met een betrekkelijk lage entry barrier. Dat betekent: veel concurrentie, in een arena waarin je wint door operationele excellentie. Vooral: radicaal lage overheadkosten.

Aanvullend: flexibilisering van het arbeidsrecht maakt de meerwaarde van flexibele arbeid boven vaste arbeid iets kleiner. Precies die meerwaarde waarvan detacheerders leven.

Wat gebeurt er als je door je kostenstructuur achterop raakt: je weet vooral jonge mensen te strikken en houdt je geootste talenten niet meer lang vast. Waarmee de belangrijkste propositie van softwarehuizen (“de beste specialisten voor uw project”) verloren gaat.

Gebrek aan groei (of zelfs krimp) zet je verder op achterstand: het bemoeilijkt het terugdringen van de relatieve overhead. Neergaande spiraal.

 • _vision
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 26-03 21:06
Anoniem: 474132 schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 21:10:
Overigens is Atos internationaal prima bezig, alleen het detacheringsmodel in Nederland is sleets. Het model van de grote detacheerders is failliet als je het mij vraagt,
Eens, hetzelfde geldt voor bijv. Capgemini. Internationaal doet dat het bedrijf erg goed, maar NL vlot dat maar niet.

Volgens mij heb je grofweg 2 routes om te gaan als organisatie:
- Afbouwen naar een kleine detachingstoko met lage overheadkosten met hoogwaardig HBO / WO personeel dat met name specialistisch werk doet (geen jack of all trades).
- Ombouwen van detachering (handjes) naar echte consultancy met projectverantwoordelijkheid en deliverables om hogere tarieven te vragen (zie Accenture, Deloitte e.d.)

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Beide routes leiden naar markten waarin al tal van partijen actief zijn. Wat zou je beter doen dan de gevestigde orde?

 • poppyzbrite
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 19-01 12:52
Ik ben nu 2 jaar weg bij Atos maar blijf graag op de hoogte van het wel en wee van mijn voormalige werkgever.

Wat mij altijd enorm tegen de borst stuitte was de aanwezigheid van een groot aantal managers. Geen idee wat die allemaal aan het doen waren maar ze brachten geen geld binnen. Wel heb ik steeds dezelfde personen in de 15 jaar dat ik bij Atos gewerkt heb steeds weer op zien duiken in andere managment rollen. Het leken wel palingen in een emmer snot. Het TRAB gebeuren verbaast me ook niets.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
poppyzbrite schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 14:52:
Ik ben nu 2 jaar weg bij Atos maar blijf graag op de hoogte van het wel en wee van mijn voormalige werkgever.
hier idem
Wat mij altijd enorm tegen de borst stuitte was de aanwezigheid van een groot aantal managers. Geen idee wat die allemaal aan het doen waren maar ze brachten geen geld binnen.
Zal wel een groot geheim zijn. Ik heb van hun vaak gehoord dat ze altijd heel druk zijn. Daarom was het ook nooit mogelijk ze aan te spreken.
Maar gelukkig verdienen ze er wel goed mee. Een beetje resource manager (laagste in de overhead pikorde, eignlijk gewoon aanvraag overtikker en door mailer) zit minimaal een schaal hoger dan de meeste senior developers. Sales en unit managers zitten nog een of twee schalen hoger.

[Voor 3% gewijzigd door Ankona op 16-10-2018 15:07]

alles kan off-topic


 • _vision
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 26-03 21:06
t_captain schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 10:22:
Beide routes leiden naar markten waarin al tal van partijen actief zijn. Wat zou je beter doen dan de gevestigde orde?
Hoe doen andere tientallen andere organisaties het in deze branche? Er is zeker genoeg plek, maar dan moet je onderscheidend zijn. Als ik enkele succesvolle, nieuwe advies / detachering bureaus de afgelopen jaren zie, dan zie ik het volgende:

- Een specifieke focus op een bepaalde industrie met diepgaande kennis.
- Uitstekende relaties binnen deze industrie op hoger management / CxO level om opdrachten binnen te halen.

Enkele voorbeelden die de afgelopen jaren deze aanpak hanteren en hard zijn gegroeid: First Consulting (veel ex-Accenture, vooral gas & energie sector) of Spark Optimus (veel ex-McKinsey, vooral Digital & Customer)

Is het makkelijk? Nee. Kan het? Jazeker, als je weloverwogen keuzes maakt in je positionering en de juiste mensen aantrekt.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
We hebben het over een diepgaande en ingrijpende transitie. Dan is de volgende vraag: heb je nog baat bij je "roots"?

Sociale structuren, verworven rechten, arbeidsrechtelijke zaken, investeringslasten vanuit vroegere investeringen die deels niet meer relevant zijn, etc.

Tegenover: merknaam en customer intimacy.

 • wvdl
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 27-03 08:16
t_captain schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:02:
[...]


Honderden mensen op de bank? In een tijd dat developers hun LinkedIn profiel noodgedwongen afsluiten omdat de recruitment-spam te erg wordt?
Dit was voor mij één van de redenen om te vertrekken. Atos had/heeft er een handje van om hele 'serviceteams' over te kopen met een contract van nog 1-5jaar service verlenen bij de desbetreffende toko (in het noorden de KPN tak). Contract afgelopen, wordt niet verlengd. Heb je ineens 50 man die alleen KPN kennen. Velen waren ook oud-kpn medewerkers. Wel hebben ze het tarief van een senior.. maar je kan ze nergens kwijt met hun junior niveau.
Dit gebeurde ook bij een tak van Siemens, Red bull... vast nog anderen.

En dan wordt 'ons' als medewerker gevraagd in te leveren om solidair te zijn.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Dit soort outsourcing heb ik nog nooit goed zien aflopen, en ik heb verschillende trajecten gezien. De tijdlijn van zo'n deal lijkt er ongeveer zo uit te zien (compleet fictief, maar helaas niet onrealistisch):


2005: Een jaar in het leven van X
IT-werknemer X heeft na enkele jaren in de detachering behoefte aan een vaste werkplek en een salaris dat niet bij 3500 stopt met groeien. X vindt een mooie baan op de interne IT afdeling van bedrijf Y.

2010: Paniek! Outsourcing!
Softwarehuis Z sluit contract met bedrijf Y om de hele IT afdeling over te nemen. Het winnende bod wordt nooit hardop uitgesproken, maar in de wandelgangen kun je horen dat Y 20% gaat besparen.
Ondernemingsraad en vakbonden in paniek over mogelijk verlies werkgelegenheid. Hoe kun je immers de overhead + marge van een extra tussenpartij betalen en ook nog 20% besparen?

2011: 'Dat outsourcen is eigenlijk best okee'
Ondernemingsraad en vakbonden laten hun paniek varen. Er is een toezegging dat iedereen op de geoutsourcde afdeling overgaat naar de nieuwe werkgever, en dat de bezetting van de afdeling in eerste instantie gehandhaafd blijft. Ook alle arbeidsvoorwaarden worden gerespecteerd. Initieel zal iedereen blijven zitten op zijn plek. En op termijn gaan er nieuwe deuren open voor de werknemers. Z heeft immers meerdere aansprekende klanten en een alom gerespecteerd systeem voor training&ontwikkeling en job rotation.

2012: De cirkel is rond
De overname van de afdeling door Z heeft plaatsgevonden. Werknemers zijn in dienst bij Z. Voor werknemer X is het een bijzonder moment, hij is terug bij de baas die hij 7 jaar geleden verliet.

2013: The panic strikes back
Onvrede onder de werknemers. Ze hebben hun salaris behouden, maar daarmee blijken ze boven de norm te verdienen in hun nieuwe organisatie. De loonsverhogingen zijn voor de afzienbare toekomst op 0 vastgesteld. Voor job rotation komen ze niet in aanmerking, want hun tariefcalculatie is te hoog voor iedere budget owner. En bij gebrek aan job rotation mogen ze training ook vergeten.

2014: Een draai aan de bankschroef
Softwarehuis Z zet de manager die verantwoordelijk is voor de overgenomen afdeling van Y zwaar onder druk. Want de deal is nogal verliesgevend. De verkkochte 20% besparing wordt namelijk nog steeds niet gedekt door operationele bezuinigingen. De betreffende manager gaat ingrijpen. Een voor een worden de werknemers weggepest. Ze krijgen slechte beoordelingen omdat hun skills niet voldoen aan hun tariefcalculatie en hebben eigenlijk geen perspectief binnen Z.

2015: De eerste winst
Een aantal van de voormalige projectleden op "project Y" zijn niet vervangen, anderen zijn vervangen met net-ingestroomde schoolverlaters. Hierdoor kan de manager van Z voor het eerst een bescheiden winst laten zien aan zijn bazen. Intussen zijn de werknemers erg ongelukkig vanwege hun toegenomen werkdruk, jarenlange nullijn en gebrek aan perspectief. Ook de klant is steeds nadrukkelijker ontevreden over de kwaliteit van de geoutsourcde afdeling. Intern wordt op directieniveau de outsourcing heroverwogen.

2017: Heroverweging
De komst van een nieuwe CIO bij bedrijf Y doet een frisse wind waaien. Na een korte verkenning van andere outsourcing-partijen neemt de CIO een daadkrachtig besluit. De IT-afdeling wordt geinsourced.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Zie net dat er weer wat in de pensioenen gewijzigd is. Was een paar jaar geleden een groot iets, ze wilden van hun pensioenfonds af. Nu is blijkbaar alles via een omweg gewoon bij Aegon ondergebracht. Geen idee wat ik er verder van moet vinden maar als deelnemende oud-Atosser heb ik er geen bericht over gehad.

alles kan off-topic


 • tomvdlee
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 22:42
Ankona schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 17:04:
Zie net dat er weer wat in de pensioenen gewijzigd is. Was een paar jaar geleden een groot iets, ze wilden van hun pensioenfonds af. Nu is blijkbaar alles via een omweg gewoon bij Aegon ondergebracht. Geen idee wat ik er verder van moet vinden maar als deelnemende oud-Atosser heb ik er geen bericht over gehad.
Cappital had altijd al een connectie met AEGON, dus eigenlijk niet veel nieuws. Ze hebben de twee PPI's alleen samengevoegd.
https://nieuws.aegon.nl/a...n-platform-van-nederland/

[Voor 3% gewijzigd door tomvdlee op 01-12-2018 18:38]


 • Maranot
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 11-02-2019
Is er hier iemand in de TRAB zat, ontslag heeft genomen en daardoor zijn/haar vakantiedagen kwijt is? Ik zou graag willen weten hoe dat afgelopen is. Kan dat zomaar juridisch gezien dat als je ontslag ze de vakantiedagen die in de TRAB regeling zaten niet meer uit hoeven te betalen...

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Maranot schreef op maandag 3 december 2018 @ 17:04:
Is er hier iemand in de TRAB zat, ontslag heeft genomen en daardoor zijn/haar vakantiedagen kwijt is? Ik zou graag willen weten hoe dat afgelopen is. Kan dat zomaar juridisch gezien dat als je ontslag ze de vakantiedagen die in de TRAB regeling zaten niet meer uit hoeven te betalen...
Ik ben vlak na die regeling uit dienst gegaan en heb toen alles netjes terug laten draaien. Maar ik herinner me nog wel dat in latere berichten van de directie al aangegeven werd dat je recht bij uit dienst treden kwam te vervallen, dat was nodig omdat ze anders alsnog een reservering op de balans zouden moeten zetten.

Kortom, uit dienst = geen rechten meer.

alles kan off-topic


 • Maranot
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 11-02-2019
Thanks for the reply!

Jemig zeg, het waren nog veel vakantiedagen ook. Dat dit zomaar kan. Wel weer een extra bevestiging waarom het goed was om weg te gaan.

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
Het spijt me maar iedereen had toch aan kunnen zien komen dat Atos Trab nooit te nimmer ging uitbetalen. Heel die toko staat in Nederland onder spanning in een markt die alleen maar groeit.

En trab was nu net een systeem om lekker geen vakantie dagen uit te hoeven betalen. Iedereen had gewoon zijn uren er uit moeten trekken met een dikke middelvinger. Dan was het ook duidelijk naar Atos.

[Voor 35% gewijzigd door Shunt op 03-12-2018 17:24]

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Als je ergens geld uitzet, moet je altijd vragen of de tegenpartij stevig genoeg is en het samenspel van voorwaarden en rendement aantrekkelijk genoeg.

Regelingen waarin je je geld verliest bij uitdiensttreding, daar moet je niet alleen je geld storten maar ook in dienst blijven.

Dat heeft ook een waarde. En een flinke. De gemiddelde consultant in dienst van Atos en dergelijke bedrijven laat een aanzienlijk bedrag op tafel liggen door niet over te stappen. Zelfs de overstap naar dezelfde functie bij een vergelijkbare werkgever zal gauw 5k bruto per jaar opleveren.

Een werknemersspaarplan betaalt zulke rendementen meestal niet, dus doe je er niet goed aan om voor deze voorwaarde te tekenen.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
t_captain schreef op maandag 3 december 2018 @ 17:56:
Als je ergens geld uitzet, moet je altijd vragen of de tegenpartij stevig genoeg is en het samenspel van voorwaarden en rendement aantrekkelijk genoeg.

Regelingen waarin je je geld verliest bij uitdiensttreding, daar moet je niet alleen je geld storten maar ook in dienst blijven.

Dat heeft ook een waarde. En een flinke. De gemiddelde consultant in dienst van Atos en dergelijke bedrijven laat een aanzienlijk bedrag op tafel liggen door niet over te stappen. Zelfs de overstap naar dezelfde functie bij een vergelijkbare werkgever zal gauw 5k bruto per jaar opleveren.

Een werknemersspaarplan betaalt zulke rendementen meestal niet, dus doe je er niet goed aan om voor deze voorwaarde te tekenen.
Ik denk dat veel medewerkers toch ook wel bang zijn dat niet meedoen/weigeren met zo'n constructie mee te doen door het management gezien zal worden als een teken van niet loyaal zijn met gevolgen.
Shunt schreef op maandag 3 december 2018 @ 17:23:
Het spijt me maar iedereen had toch aan kunnen zien komen dat Atos Trab nooit te nimmer ging uitbetalen. Heel die toko staat in Nederland onder spanning in een markt die alleen maar groeit.

En trab was nu net een systeem om lekker geen vakantie dagen uit te hoeven betalen. Iedereen had gewoon zijn uren er uit moeten trekken met een dikke middelvinger. Dan was het ook duidelijk naar Atos.
Het lag er dik op, maar je moest wel zelf in actie komen en de officiele communicatie maakte dat niet vanzelfsprekend. Voor mij was het een no-brainer om direct de regeling terug te laten draaien, maar ik zag ook diverse collega's die dat duidelijk niet durfden en zich probeerden te verdedigen met argumenten dat het wel mee zou vallen met de risico's en het toch een mooi extraatje op kon leveren.

alles kan off-topic


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Ik vind dat werknemers- spaar en beleggingsregelingen onder WFT moeten vallen. Ik hoor maar al te vaak dat mensen risico's lopen waarvoor je normaal gesproken geadviseerd zou moeten worden.

Anoniem: 474132

De geringe TRAB uitkering van 2018 wordt overigens wel fiscaal gunstig uitgekeerd weer dit jaar, dus dat is op zich wel positief van de werkgever. Blijft natuurlijk wel jammer dat de voorgespiegelde rendementen van de investering nooit meer gehaald kunnen worden. Anderzijds had ik persoonlijk ook wel erg veel vakantiedagen (ruim 3 maanden) en was uitkeren langs de reguliere weg geen optie meer. Om die reden ook verleid een gokje te wagen.

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 474132 op 10-12-2018 20:06]


 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Heeft iemand al de "small tasty package" opgehaald of weet wat erin zit? Ik wil graag weten of het de moeite waard is om ervoor naar Amstelveen te gaan.

 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Anoniem: 474132 schreef op maandag 10 december 2018 @ 20:05:
De geringe TRAB uitkering van 2018 wordt overigens wel fiscaal gunstig uitgekeerd weer dit jaar, dus dat is op zich wel positief van de werkgever. Blijft natuurlijk wel jammer dat de voorgespiegelde rendementen van de investering nooit meer gehaald kunnen worden. Anderzijds had ik persoonlijk ook wel erg veel vakantiedagen (ruim 3 maanden) en was uitkeren langs de reguliere weg geen optie meer. Om die reden ook verleid een gokje te wagen.
Ik had redelijk veel vakantiedagen en daarom deed ik juist niet mee, want hoe meer vakantiedagen je hebt, hoe meer je hebt te verliezen (ik vertrouwde de TRAB overigens meteen al niet).
Ankona schreef op maandag 10 december 2018 @ 10:25:
Ik denk dat veel medewerkers toch ook wel bang zijn dat niet meedoen/weigeren met zo'n constructie mee te doen door het management gezien zal worden als een teken van niet loyaal zijn met gevolgen.
Ik ben zwaar onder druk gezet om mee te doen aan de TRAB, maar heb het niet gedaan. Geen vervelend gedoe gehad daarmee.
t_captain schreef op maandag 10 december 2018 @ 11:09:
Ik vind dat werknemers- spaar en beleggingsregelingen onder WFT moeten vallen. Ik hoor maar al te vaak dat mensen risico's lopen waarvoor je normaal gesproken geadviseerd zou moeten worden.
Gewoon nooit meedoen aan regelingen waarin je geld of opgebouwde rechten (wat eigenlijk ook geld is) uitleent of investeert aan/in je werkgever. Door mee te doen aan zo'n regeling krijg je een soort van dubbelrol en dat is vragen om problemen. Als werknemer verricht je werkzaamheden voor je werkgever die jou daar weer voor betaalt. Daar moet niet iets tussenkomen.

 • mkrmr
 • Registratie: Juni 2010
 • Nu online

mkrmr

Tesla Model Y, BMW K1600

Koos Werkloos schreef op maandag 17 december 2018 @ 15:03:
Heeft iemand al de "small tasty package" opgehaald of weet wat erin zit? Ik wil graag weten of het de moeite waard is om ervoor naar Amstelveen te gaan.
Geen kerststol dit jaar, die zul je dus zelf bij de Jumbo of de Appie moeten halen, maar wat eetbare dingen en een kandelaar. Niet echt de moeite waard dus…

 • Shaq_
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 02-03 18:08
Hallo,

Weet iemand hoe het uitkeren van de werknemersspaargelden binnenkort gaat verlopen?

Op 1 mei aanstaande komen de tegoeden namelijk vrij die 5 jaar geleden in Sprint Dynamic en Sprint Secure zijn gestort.

Zelf ben ik alweer dik twee jaar uit dienst, dus wellicht dat ik wat interne communicatie gemist
(heb tot dusver alleen een tamelijk onduidelijke mail ontvangen van Société Générale).

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • jsiegmund
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09-03 20:59
Shaq_ schreef op donderdag 4 april 2019 @ 09:36:
Hallo,

Weet iemand hoe het uitkeren van de werknemersspaargelden binnenkort gaat verlopen?

Op 1 mei aanstaande komen de tegoeden namelijk vrij die 5 jaar geleden in Sprint Dynamic en Sprint Secure zijn gestort.

Zelf ben ik alweer dik twee jaar uit dienst, dus wellicht dat ik wat interne communicatie gemist
(heb tot dusver alleen een tamelijk onduidelijke mail ontvangen van Société Générale).
Ik zit in dezelfde situatie, heb 't even nagevraagd. De uitbetaling verloopt (in tegenstelling tot wat je op de site kunt lezen) niet direct maar via Atos NL omdat het hier nog langs de belastingen moet. Atos NL zou dan uiteindelijk het bedrag waar je recht op hebt naar je moeten over maken. Dat doen ze naar het rekening nummer waar je ook salaris op krijgt of kreeg, dus zolang dat niet is veranderd zou het goed moeten gaan. Even afwachten dus maar, als er eind mei nog steeds niet op staat heb ik een contact van Atos FR waar ik navraag bij kan doen.

 • Turdie
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 03:56
Volgens mij zijn veel Managed Operations klanten naar Fuijtsu gegaan (ING, Robeco). ING is denk ik ook wel een groot verlies geweest voor Atos, in Utrecht was daar een hele verdieping voor.

[Voor 39% gewijzigd door Turdie op 08-04-2019 09:23]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Shaq_
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 02-03 18:08
Dank jsiegmund;

zie nu pas je reply, zal inderdaad nog eens even afwachten.
jsiegmund schreef op maandag 8 april 2019 @ 08:38:
[...]


Ik zit in dezelfde situatie, heb 't even nagevraagd. De uitbetaling verloopt (in tegenstelling tot wat je op de site kunt lezen) niet direct maar via Atos NL omdat het hier nog langs de belastingen moet. Atos NL zou dan uiteindelijk het bedrag waar je recht op hebt naar je moeten over maken. Dat doen ze naar het rekening nummer waar je ook salaris op krijgt of kreeg, dus zolang dat niet is veranderd zou het goed moeten gaan. Even afwachten dus maar, als er eind mei nog steeds niet op staat heb ik een contact van Atos FR waar ik navraag bij kan doen.

 • BigBearJohnson
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 21-06-2019
Ik lees vaak dat het lease aanbod dramatisch is, is dat nog steeds zo? Ze bieden wel een goed budget aan namelijk.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
BigBearJohnson schreef op donderdag 20 juni 2019 @ 23:00:
Ik lees vaak dat het lease aanbod dramatisch is, is dat nog steeds zo? Ze bieden wel een goed budget aan namelijk.
Als ze een goed budget aanbieden dan is er veel verbeterd de afgelopen 3 jaar en is er een nieuw beleid gekomen. Wat ik ervan weet is dat het dramatisch was. Erg weinig keus en een budget waarmee een junior niet eens zonder bijbetalen de goedkoopste auto kon leasen. Verder was het duidelijk dat Frankrijk opgedragen had om van die regeling af te komen, geen leaseauto's meer dus. In plaats daarvan werd Private Lease (zelf kopen met geleend geld, eigen verplihcting en bkr registratie) aanbevolen.

alles kan off-topic


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • wmeester
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-03 21:39
BigBearJohnson schreef op donderdag 20 juni 2019 @ 23:00:
Ik lees vaak dat het lease aanbod dramatisch is, is dat nog steeds zo? Ze bieden wel een goed budget aan namelijk.
Het budget is mi redelijk maar de prijzen waarvoor je moet leasen aardig hoog. Een B-klasse lukt inderdaad nauwelijks. Een A-klasse auto lukt wel hoor zonder bij te betalen.

[Voor 40% gewijzigd door wmeester op 24-06-2019 08:10]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
BigBearJohnson schreef op donderdag 20 juni 2019 @ 23:00:
Ik lees vaak dat het lease aanbod dramatisch is, is dat nog steeds zo? Ze bieden wel een goed budget aan namelijk.
Even ter illustratie.
Een Megane met wat opties niet station kost tot recent (laatste wat ik weet is van drie maanden terug) tussen de 900 en 1000 euro in de maand incl. brandstof.
Een Clio kost tussen de 800 en 900.
En een Toyota aigo wat volgens mij het kleinste / goedkoopste wat je kon krijgen was 750 / 780 euro.

Vandaar dat als ik in onderhandeling ga met een bedrijf stel ik mijn vraag qua budget anders. Ik vraag kan ik een luxe aangeklede C segment auto leasen i.p.v. wat is mijn lease bedrag.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
https://fd.nl/ondernemen/...-wkbJAUjN5T5DxCq2UmxXRvsA


Ik hoor er niet zo heel veel meer van maar dit bericht valt mij wel op. Ondanks de goede markt en de grondige maatregelen die Atos al jaren aan het nemen is (lees snijden en bezuinigen op alles) is de Nederlandse tak dus nog altijd verlieslijdend.

alles kan off-topic


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Uit het artikel:
Het Franse concern Atos werd in Nederland groot met het beheer van IT-infrastructuur, maar nu bedrijven onder meer overstappen op de cloud en hun werkplekken anders inrichten, is aan dergelijke specifieke kennis minder behoefte.
Ze lijken dus als organisatie zwaar geïnvesteerd in aflopende zaken.

Wat ik wel een goed cijfer vind, is de omzet per hoofd. Die steeg van 208.000 naar 240.000 euro.

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
Ankona schreef op vrijdag 6 september 2019 @ 16:49:
https://fd.nl/ondernemen/...-wkbJAUjN5T5DxCq2UmxXRvsA


Ik hoor er niet zo heel veel meer van maar dit bericht valt mij wel op. Ondanks de goede markt en de grondige maatregelen die Atos al jaren aan het nemen is (lees snijden en bezuinigen op alles) is de Nederlandse tak dus nog altijd verlieslijdend.
Vind je het gek? Die investeringen die gedaan zijn kosten de medewerkers geld of tijd of beiden!

En dan dat slappe excuus dat er meer focus is op cloud diensten. Wat een onzin de andere partijen groeien zo hard dat ze het letterlijk niet bij kunnen houden. Maar bij Atos daar is alles een krimp markt.

Ze zouden er beter aan doen om gewoon de stekker er uit te trekken. Dan is het ook gewoon duidelijk hopla.

[Voor 29% gewijzigd door Shunt op 06-09-2019 18:35]

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
@Shunt je reply ontbreekt? Nevermind, nu staat hij er wel :)

[Voor 42% gewijzigd door t_captain op 06-09-2019 18:42]


 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
Nog even toevoegen ik heb echt een heerlijke tijd bij atos gehad.
Een prachtige periode gehad van een traineeship en een aantal heerlijke klanten.
Ik vind het zelfs een beetje pijnlijk om te zien wat wanbestuur en gewoonweg tien jaar aan verkeerde keuzes met een bedrijf als Atos doet.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Ik heb eerder mijn bedenkingen bij de kostenstructuur. 240k omzet per werknemer is best aardig in de ICT consultancy.

Als je dan verlies maakt, kan dat twee dingen betekenen:

1. er zijn aanzienlijke kosten buiten de primaire kosten van een consultancy (mensen).
En dan bedoel ik niet 10% of 20%, maar echt een groot deel van de omzet. Zoals je in de handel en industrie veel ziet, maar ik kan dat niet rijmen met de business van Atos.

2. de headcount klopt niet. Bovenop 3450 werknemers zijn er nog zo'n aantal externen waardoor de werkelijke omzet per capita slechts 120k is.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Shunt schreef op vrijdag 6 september 2019 @ 19:50:
Nog even toevoegen ik heb echt een heerlijke tijd bij atos gehad.
Een prachtige periode gehad van een traineeship en een aantal heerlijke klanten.
Ik vind het zelfs een beetje pijnlijk om te zien wat wanbestuur en gewoonweg tien jaar aan verkeerde keuzes met een bedrijf als Atos doet.
Dat gevoel deel ik. Ik heb ook met trots het Atos blauw vertegenwoordigd maar schaamde me steeds meer voor de beleidskeuzes. Het feit dat collega's onderling bij de klant (met medewerkers van de klant erbij) openlijk klaagden etc.
Tja toen kwam voor mij het moment om voor mijzelf te kiezen en Atos te verlaten. Ging er financieel flink op vooruit maar dat was niet het belangrijkste. Vooral het gezeik achter me laten was de winst.
Maar toch. Het doet mij nog steeds pijn aan mijn hart als ik lees dat die club waar ik ooit met trots deel uitmaakte van een fantastisch team van professionals (ja, er zaten echt een hoop hele goede it'ers) nog steeds zo aan het afzinken is.

alles kan off-topic


 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Helaas.... weer geen uitkering voor de RAB en de TRAB.

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
Koos Werkloos schreef op vrijdag 11 oktober 2019 @ 09:00:
Helaas.... weer geen uitkering voor de RAB en de TRAB.
Euh hoe krijgen ze dat voor elkaar ik ken geen toko die op het moment rood draait. Hell zelfs bij centric waar het dondert en bliksemt groeien ze harder als ze kunnen leveren qua mensen.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


Anoniem: 474132

Koos Werkloos schreef op vrijdag 11 oktober 2019 @ 09:00:
Helaas.... weer geen uitkering voor de RAB en de TRAB.
Veel beloven weinig geven doet een dwaas in vreugde leven. Heb mijn knopen geteld en ben vertrokken bij Atos. TRAB heeft mij wel inzicht gegeven hoe beroerd Atos Nederland momenteel draait en heeft dan ook zeker bijgedragen aan de beslissing Atos na vele billable jaren te verlaten...

 • FirePuma142
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
Ik hoorde vandaag dat er +/- 300 man uit gebonjourd worden. Nu ja, overgedaan naar een pas opgerichte B.V. niet gelieerd aan Atos. Het lijkt een vrij aparte constructie met veel voordeel voor Atos en veel (mogelijke) nadelen voor werknemers.

 • mkrmr
 • Registratie: Juni 2010
 • Nu online

mkrmr

Tesla Model Y, BMW K1600

FirePuma142 schreef op donderdag 28 november 2019 @ 15:53:
Ik hoorde vandaag dat er +/- 300 man uit gebonjourd worden. Nu ja, overgedaan naar een pas opgerichte B.V. niet gelieerd aan Atos. Het lijkt een vrij aparte constructie met veel voordeel voor Atos en veel (mogelijke) nadelen voor werknemers.
Uit welke divisie? Is in het verleden wel eens gedaan met onsite support dacht ik, dat verkocht werd aan een externe partij.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • FirePuma142
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
mkrmr schreef op donderdag 28 november 2019 @ 17:48:
[...]

Uit welke divisie? Is in het verleden wel eens gedaan met onsite support dacht ik, dat verkocht werd aan een externe partij.
Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Ik hoorde het van een medewerker van Atos, maar ik werk er zelf niet. De werknemers moeten als ik het goed begrijp over naar www.i-bs.nl, een totaal onbekende partij.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Toen ik er nog zat was al duidelijk dat de fransen de detachering niet snapten en die winstgevende tak kwijt wilden.
Lijkt erop dat dit nu de oplossing moet zijn. Ben benieuwd of er nog goede professionals op de markt komen al zijn de meeste goede al lang weg.
FirePuma142 schreef op donderdag 28 november 2019 @ 18:01:
[...]


Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Ik hoorde het van een medewerker van Atos, maar ik werk er zelf niet. De werknemers moeten als ik het goed begrijp over naar www.i-bs.nl, een totaal onbekende partij.
Goed mogelijk. Erg lege website zonder contact gegevens etc. Maar in de rommelige bedrijfspresentatie wordt wel een link met Atos gelegd.

Het opstarten van dat nieuwe bedrijf mag duidelijk niets kosten, een eerste jaars marketing student zou het al beter doen. Duidelijk een sterfhuis dus om mensen te lozen.

[Voor 55% gewijzigd door Ankona op 28-11-2019 18:48]

alles kan off-topic


 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Ankona schreef op donderdag 28 november 2019 @ 18:40:
Erg lege website zonder contact gegevens etc
Inderdaad. Er staat nog net geen lorem ipsum.

[Voor 3% gewijzigd door Koos Werkloos op 29-11-2019 12:29]


 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Koos Werkloos schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 12:29:
[...]

Inderdaad. Er staat nog net geen lorem ipsum.
Die gaan ze er volgende week waarschijnlijk aan toevoegen. :+

alles kan off-topic


 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Lijkt meer dan een gerucht:
https://www.computable.nl...Zavi6rz1CBcu4yWoaroHilPM8

Zou de directie weer denken dat hun eigen medewerkers niet zelfstandig kunnen denken? Waarom niet in overleg met bijvoorbeeld Ordina om de medewerkers over te nemen ( die hebben het werk waar Atos zich niet onderscheidend in acht als core business en zijn ook gewoon groot in Nederland)

alles kan off-topic


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Ankona schreef op maandag 2 december 2019 @ 14:52:
Lijkt meer dan een gerucht:
https://www.computable.nl...Zavi6rz1CBcu4yWoaroHilPM8

Zou de directie weer denken dat hun eigen medewerkers niet zelfstandig kunnen denken? Waarom niet in overleg met bijvoorbeeld Ordina om de medewerkers over te nemen ( die hebben het werk waar Atos zich niet onderscheidend in acht als core business en zijn ook gewoon groot in Nederland)
(computable.nl)
Volgens een woordvoerster van Atos kan de ict-dienstverlener zich niet meer goed onderscheiden op dit generieke domein doordat er op de markt veel concurrentie is van zzp'ers en kleinere, competitieve partijen.
Dat is het. Je hebt het over ervaren project management / program management specialisten. Grote ICT bedrijven hebben een behoorlijke leegloop gehad van ervaren specialisten. Dat zie je in allerlei takken van sport. Goede senior developers vind je ook opmerkelijk vaak bij kleine partijen.

Klanten hebben doorgekregen dat de oude correlatie grote leverancier <--> beste consultants niet meer vanzelfsprekend is.

Ik denk dat de vrees van het betroffen personeel (
Zij vragen zich af hoe een nieuw bedrijf werk kan bieden aan 144 man en zijn bevreesd voor een uitfaseringsoperatie
) niet uit de lucht is.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Ik vraag me af of het uwv hier geen mening over heeft.

Het betreft waarschijnlijk vooral senior bankzitters (die had je veel bij Atos en bijna allemaal noemden ze zichzelf projectmanager - vooral mensen met verouderde technische ervaring die een zich een pm profiel aanmeten waar de markt niet meer om vraagt)

Het klinkt gewoon als een creatieve manier om goedkoop overtallig personeel te lozen. Vanuit Atos kan ik dat begrijpen maar als werknemer heb je ook rechten.

alles kan off-topic


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Hier vist het UWV achter het net. De mensen gaan met rechtsopvolging over op een nieuwe werkgever. Er is geen sprake van ontslag of andere zaken waar het UWV iets over te zeggen heeft..

Als het vervolgens bij de nieuwe werkgever fout gaat en er collectief ontslag moet worden gedaan, dan is het aan de beoordeling van UWV. Zaken als transitievergoedingen en sociale plannen zullen worden afgemeten aan de draagkracht van de nieuwe werkgever.
Alleen in heel extreme onstandigheden kan de oude baas aansprakelijk worden gehouden. Dan zit je in het domein van de faillissementsfraude en moet worden vastgesteld (doorgaans door de curator) dat de deal nooit had kunnen plaatsvinden omdat er nooit een realistische kans op overleven was.

Maar dat is echt uitzonderlijk. Paulenea wordt slechts zelden aangepakt, ook in zaken waar het er dik bovenop ligt.

Heeft iemand toevallig de financials van IBS op zijn bureau liggen?

 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Atos heeft de rechtszaak over het stopzetten van de jublieumuitkeringen verloren. Het bedrijf bestudeert nu de uitspraak en richt zich op vervolgstappen.

 • tomvdlee
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 22:42
Koos Werkloos schreef op maandag 16 december 2019 @ 11:40:
Atos heeft de rechtszaak over het stopzetten van de jublieumuitkeringen verloren. Het bedrijf bestudeert nu de uitspraak en richt zich op vervolgstappen.
Is dat niet oud nieuws, uit april? Of is dit een uitspraak van het beroep? Kan er niets over vinden.
https://uitspraken.rechts...d=ECLI:NL:RBAMS:2019:2301

 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
tomvdlee schreef op dinsdag 17 december 2019 @ 22:33:
[...]

Is dat niet oud nieuws, uit april? Of is dit een uitspraak van het beroep? Kan er niets over vinden.
https://uitspraken.rechts...d=ECLI:NL:RBAMS:2019:2301
Er is op 6 december een uitspraak van de kantonrechter geweest. Op rechtspraak.nl heb ik er ook niks over kunnen vinden, maar de uitspraak is via BlueKiwi wel te vinden op Sharepoint.

 • Mr.Vulcano
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 21-02 17:44
Koos Werkloos schreef op woensdag 18 december 2019 @ 10:28:
[...]

Er is op 6 december een uitspraak van de kantonrechter geweest. Op rechtspraak.nl heb ik er ook niks over kunnen vinden, maar de uitspraak is via BlueKiwi wel te vinden op Sharepoint.
Zou je daar meer informatie over kunnen delen? Ik vraag het voor een vriend ;)

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Hoe is eigenlijk de jaarlijkse kerstpakket soap dit jaar? Heb er niets over gehoord.

alles kan off-topic


 • mkrmr
 • Registratie: Juni 2010
 • Nu online

mkrmr

Tesla Model Y, BMW K1600

Ankona schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 16:49:
Hoe is eigenlijk de jaarlijkse kerstpakket soap dit jaar? Heb er niets over gehoord.
Ik heb begrepen van m'n ex-collega's daar, dat er dit jaar helemaal niks was, zelfs geen kerststol... -O-
Bonussen en salarisverhogingen (if any) zullen ook wel weer karig zijn. :')

 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
mkrmr schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 17:49:
[...]

Ik heb begrepen van m'n ex-collega's daar, dat er dit jaar helemaal niks was, zelfs geen kerststol... -O-
Bonussen en salarisverhogingen (if any) zullen ook wel weer karig zijn. :')
Er was op de laatste donderdag voor Kerst wel een kraampje waar je gratis een vers gebakken stroopwafel kon krijgen (die best goed smaakte overigens). Misschien was dat bedoeld als Kerst-tractatie.

 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Mr.Vulcano schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 11:00:
[...]


Zou je daar meer informatie over kunnen delen? Ik vraag het voor een vriend ;)
Ik heb het niet helemaal door gelezen (10 pagina's en niet echt leesbaar voor een leek), maar het belangrijkste is dat de kantonrechter geoordeeld heeft dat Atos de jubileumuitkering met terugwerkende kracht moet uitkeren aan alle medewerkers die daarvoor in aanmerking komen.

Van een collega die de 40 jaar heeft gehaald, heb ik gehoord dat hij de jubileumuitkering kreeg uitbetaald met daarbij wel een brief waarin stond dat de uitkering alsnog wordt teruggevorderd zodra de rechter Atos in het gelijk stelt.

 • mkrmr
 • Registratie: Juni 2010
 • Nu online

mkrmr

Tesla Model Y, BMW K1600

Koos Werkloos schreef op vrijdag 27 december 2019 @ 18:56:
[...]
Van een collega die de 40 jaar heeft gehaald, heb ik gehoord dat hij de jubileumuitkering kreeg uitbetaald met daarbij wel een brief waarin stond dat de uitkering alsnog wordt teruggevorderd zodra de rechter Atos in het gelijk stelt.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Een 40 jaars jubileum uitkering is niet niks, maar op de omzet van 900+ mln per jaar natuurlijk een heel klein bedrag...

Een verse stroopwafel, wow, da's een mooi kerst gebaar. 8)7

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Als je het als outsider leest, is het een klucht. Atos lijkt het enige bedrijf te zijn dat probeert van ICT personeel af te komen.

 • Sethro
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 09:22
t_captain schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 07:42:
Als je het als outsider leest, is het een klucht. Atos lijkt het enige bedrijf te zijn dat probeert van ICT personeel af te komen.
Inderdaad! Bij iedere andere dienstverlener is personeel niet aan te slepen en worden zaken als bonussen maximaal uitgekeerd.

Waarom zou je in deze marktomstandigheden willen blijven?

 • wm1234
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 27-03 20:59
Ook als outsider hier, wat een droevige bedrijfsvoering als ik de verhalen hoor. De moedermaatschappij maakt voldoende winst. Ik zou als directie het top management van NL eruit gooien, saneren en investeren maar niet op deze manier. Je zou maar 40 jaar ergens hebben gewerkt (x zoveel winst per uur) en dan kan er niet eens een bedankje van af. Dan snap je het als mens niet helemaal. Net zoals kerstpakketten, het hele jaar heeft het personeel zich ingezet voor het bedrijf. Het is belasting gunstig en dan ga je daar op bezuinigen. Alsof dat het verschil maakt, die 70 euro per persoon.

Structureel zit er bij ATOS NL wel wat fout vanuit mijn eigen perspectief. Dat zie ik vanuit con-collega perspectief ook en regelmatig samenwerkend met ATOS. De mensen waar je mee communiceert zijn vriendelijk maar de kwaliteit (vaste contactpersonen zijn kwalitatief wel goed maar als diegene er niet is, wordt het al snel lastig), service/klantgerichtheid (op vrijdag krijg je moeilijk iemand te pakken en vaak met de planning ook altijd gezeur en niet erg flexibel) en vernieuwing blijven erg achter bij klanten (ATOS is erg sterk in traditioneel serverbeheer in NL maar met moving to cloud blijft het achter).

 • tomvdlee
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 22:42
Heb lange tijd bij Atos gewerkt en heb het bedrijf langzamerhand zien afglijden (helaas). Ben er nu al weer even weg en ben er alleen maar flink op vooruit gegaan. Al die slinkse trucjes die ze uithaalde, elke keer verzonnen ze wel weer iets dat ten kosten van de arbeidsvoorwaarde ging. Heb het idee dat er vanuit Frankrijk flink druk wordt uitgeoefend op het management in NL.
Ben heel blij dat ik daar weg ben, zit inderdaad structureel fout daar.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Sethro schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 08:12:
[...]


Inderdaad! Bij iedere andere dienstverlener is personeel niet aan te slepen en worden zaken als bonussen maximaal uitgekeerd.

Waarom zou je in deze marktomstandigheden willen blijven?
Kun je nagaan wat er nu nog zit, ondanks het beroerde salaris en het wegpesten. Dat is ballast dat elders geen aanbieding krijgt. Wat weg kan is al lang vertrokken.

alles kan off-topic


 • poppyzbrite
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 19-01 12:52
Ook ik heb een verleden van bijna 15 jaar bij Atos. Al die jaren declarabel geweest en dan heb je weinig te maken met management en andere ballast. Toen mijn laatste klus ophield werd ik een bankzitter. Na 1 week had ik het gevoel alsof ik een paria was. Conclusies getrokken en binnen 2 weken afscheid genomen. Met stille trom vertrokken. Met oud-collega’s heb ik nog contact en inmiddels zijn ze allemaal weg bij Atos. Standplaats was Groningen en als je ziet wat er over is van de locatie....ooit 3 gebouwen en nu nog 3 vleugels. Ik ben benieuwd hoe lang dit nog doorgaat.

 • Raziel
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 10-03 19:05
Bijna tien jaar gewerkt voor Atos. Geinsourced via een ander bedrijf en eigenlijk jarenlang geen last van Atos gehad, tot ze het contract met dat bedrijf verloren. Daarna werd iedereen opgedeeld (en zo is het me letterlijk verteld) in drie groepen. De kansrijken, de kansarmen en de kanslozen. Die laatste werd gelijk gedumpt, tenzij je teveel verdiende want dat kostte teveel. Ik, als kansrijke, moest de detachering in, waar mijn manager mij na mijn 1e intake ooit woedend opbelde, omdat ik de opdrachtgever vroeg of ik kon parkeren daar (had geen lease auto, OV zou me 3 tot 4 uur reizen per dag kosten). Ik citeer uit geheugen: "al is de klus op de maan, je zegt eerst ja en amen en daarna gaan we kijken wat er mogelijk is".

Ook nog meegemaakt dat iedereen 1 of 2 schalen omlaag werd gezet. Maakte in salaris niet uit, maar later hoorde je viavia dat men alles onder een bepaalde schaal te wilde gaan bonjouren. Weet niet of dat ooit gebeurd is.

Topper vond ik nog een geweldige meeting waarbij ze het fantastische voorstel hadden dat iedereen maar moest gaan freelancen. Atos zou voor klussen zorgen en de (ex-)werknemer houden meer salaris over. Wat ze er niet bij zeggen is dat 30% al op de bank zat. Dan wordt bankzitten dus teren op je eigen spaarrekening.

Leuke tijd gehad dankzij de collega's, maar als werkgever niet de beste. Hopelijk is het inmiddels anders, ben er al de nodige jaren weg.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Een detacheerder die zijn mensen aanmoedigt om te gaan freelancen, dat is een vrij unieke (en schijnbaar wanhopige) aktie.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Atos wil ook helemaal geen detacheerder zijn. De Fransen snappen dat concept niet dus past het nergens binnen het beleid.

alles kan off-topic


 • PcDealer
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 01:03

PcDealer

HP ftw \o/

t_captain schreef op maandag 30 december 2019 @ 14:26:
Een detacheerder die zijn mensen aanmoedigt om te gaan freelancen, dat is een vrij unieke (en schijnbaar wanhopige) aktie.
Dat dacht PostNL ook en ze hebben de zaak verloren en die geoutsourcedte mensen zijn namelijk wel een werknemer.

LinkedIn WoT Cash Converter


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Ik denk dat de situatie net even anders ligt.

PostNL de mensen letterlijk heeft ontslagen / niet verlengd en vervolgens wel als ZZP-er ingehuurd met voorwaarden die niets te maken hebben met ondernemerschap.

De relevante uitspraak:

https://uitspraken.rechts...id=ECLI:NL:RBAMS:2016:152
(beoordeling)
19. Op het “Straatcontrole formulier” zijn vragen vermeld betreffende de aanwezigheid van alcohol en/of drugs in de bus.
Maar het formulier vermeldt ook de volgende vragen:
“Is de chauffeur de persoon die volgens het dcp/depot de rit moet rijden?
Draagt de chauffeur representatieve PostNL kleding?
Is het herkenbaar dat dit voertuig in opdracht van PostNL rijdt?
Behoren alle zendingen in de auto tot deze rit? (steekproef van ca 10 stuks)”
"is de persoon ..." --> persoonlijke arbeid.

"draagt de chauffeur representatieve PostNL kleding" --> werkgeversgezag.

"behoren alle zendingen ..." --> uitsluiting van concurrentie


Als je een schilder inhuurt om je huis te schilderen, dan verstrek je hem geen werkkleding (en ga je al helemaal niet controleren dat hij jouw werkkleding draagt). Bovendien heb je er niets over te zeggen of hij na afloop van een werkdag nog een klusje voor een andere klant gaat doen.

Ik neem aan dat Atos het niet zo bont zou maken :)


Maar zo'n move van een IT dienstverlener blijft bijzonder. Een ZZP-er inhuren en doorzetten naar een klant, daarmee haal je een risico-arm een brutomarge van een procent op 15. Iemand in dienst nemen en op een klantproject inzetten, levert een veel hogere brutomarge op. Overal zie ik ICT bedrijfjes beginnen met ZZP-ers als subco en vervolgens proberen om mensen in dienst te nemen om de winst te boosten (dat aannemen van mensen is overigens een hele moeilijke drempel zo lijkt het). Wat Atos schijnbaar heeft willen doen, is volledig contrair.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
PcDealer schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 03:29:
[...]

Dat dacht PostNL ook en ze hebben de zaak verloren en die geoutsourcedte mensen zijn namelijk wel een werknemer.
PostNL is een hele andere situatie. Die hebben werk maar willen geen eigen mensen (liever mensen zonder rechten die makkelijk af te schalen zijn en daarom harder lopen voor hun loon)

Een detacheerder heeft geen werk maar verdient zijn brood aan het verhuren van mensen. Voor een detacheerder is het dus vreemd om mensen af te stoten aangezien juist die mensen je primaire bedrijfsmiddel zijn.

alles kan off-topic


 • NotWise
 • Registratie: Oktober 2018
 • Laatst online: 24-03 16:20
Ankona schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 17:56:
[...]

Kun je nagaan wat er nu nog zit, ondanks het beroerde salaris en het wegpesten. Dat is ballast dat elders geen aanbieding krijgt. Wat weg kan is al lang vertrokken.
De mensen die ik ken zijn zeer goed in wat ze doen. Dus ik vind je opmerking daarom wat kort door de bocht. Het is wel zo dat het grootste gedeelte van het Atos personeelsbestand bestaat uit oudere IT-ers. Deze komen vanwege arbeidsdiscriminatie gewoon moeilijker aan de bak. Dat deze blijven zitten, snap ik helemaal. Dat zegt niets over gebrek aan kwaliteit. :)

Natuurlijk wil Atos het liefst van het oudere en duurdere personeel af en vervangen door Young Professionals. Maar deze komen maar mondjesmaat binnen en vertrekken meestal weer na een paar jaar. Atos weet dit personeel niet aan zich te binden. Nu blijft deze groep sowieso nergens lang meer plakken.

Het is een feit dat Atos de laatste jaren haar personeel niet erg motiveert. Dan druk ik mij nog zacht uit. :(

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Retentie van YP’s kun je het best in relatie zien met de woningmarkt.

Leuk zo’n leaseauto, maar men wil bijvoorbeeld ook eens een eigen woning. Huurmarkt zit potdicht dus wordt het kopen.

Met de salarissen die de grote ICT dienstverleners betalen, zit dat eer vaak niet in. Kijk je om je heen, blijkt er elders zomaar 1000 euro meer brutoloon mogelijk te zijn. Scheelt een halve ton financieringsruimte, aanzienlijk verschil in de bereikbaarheid van een starterswoning.

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
t_captain schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 13:11:
Retentie van YP’s kun je het best in relatie zien met de woningmarkt.

Leuk zo’n leaseauto, maar men wil bijvoorbeeld ook eens een eigen woning. Huurmarkt zit potdicht dus wordt het kopen.

Met de salarissen die de grote ICT dienstverleners betalen, zit dat eer vaak niet in. Kijk je om je heen, blijkt er elders zomaar 1000 euro meer brutoloon mogelijk te zijn. Scheelt een halve ton financieringsruimte, aanzienlijk verschil in de bereikbaarheid van een starterswoning.
Het leuke aan YP bij Atos was in de eerste 3 jaar de 2 jaarlijkse verhogingen.
Wat minder leuk was waren de "lease auto's" een budget van 680 waar je letterlijk buiten je budget moest leasen als je een yaris pakte! 8)7

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • DonJunior
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 11:11
Shunt schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 13:18:
[...]

Het leuke aan YP bij Atos was in de eerste 3 jaar de 2 jaarlijkse verhogingen.
Wat minder leuk was waren de "lease auto's" een budget van 680 waar je letterlijk buiten je budget moest leasen als je een yaris pakte! 8)7
Ik ben precies na die 3 jaar weggegaan :9
Leasauto uit de pool gepakt waardoor ik die zonder problemen terug in de pool kon stoppen bij vertrek.. doei!

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
DonJunior schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 13:26:
[...]

Ik ben precies na die 3 jaar weggegaan :9
Leasauto uit de pool gepakt waardoor ik die zonder problemen terug in de pool kon stoppen bij vertrek.. doei!
Mijn manager had ik een super goede band mee en die begreep ook 100% waarom ik weg ging.
Alleen alle oud gediende (die trouwens allemaal niet meer werken bij atos omdat ze zijn overgenomen door de zoveelste verklote bid.) die snapte er niets van want je gaat toch niets beters vinden buiten Atos :z.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Als Atos dat geld dat ze besteed hebben aan rechtszaken over de jubileumuitkeringen nou eens hadden besteed aan opleiding en training...

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Train people well enough so they can leave at any time. Treat them well enough so they never will.

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
NotWise schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 12:39:
[...]


De mensen die ik ken zijn zeer goed in wat ze doen. Dus ik vind je opmerking daarom wat kort door de bocht. Het is wel zo dat het grootste gedeelte van het Atos personeelsbestand bestaat uit oudere IT-ers. Deze komen vanwege arbeidsdiscriminatie gewoon moeilijker aan de bak. Dat deze blijven zitten, snap ik helemaal. Dat zegt niets over gebrek aan kwaliteit. :)

Natuurlijk wil Atos het liefst van het oudere en duurdere personeel af en vervangen door Young Professionals. Maar deze komen maar mondjesmaat binnen en vertrekken meestal weer na een paar jaar. Atos weet dit personeel niet aan zich te binden. Nu blijft deze groep sowieso nergens lang meer plakken.

Het is een feit dat Atos de laatste jaren haar personeel niet erg motiveert. Dan druk ik mij nog zacht uit. :(
Mensen kunnen wel zeer goed zijn in wat ze doen, is dat echter iets wat de markt niet vraagt dan heb je er niets aan. Zelf ben ik ook niet de jongste meer maar merk niets van leeftijd discriminatie. Als je een beetje bij blijft en weet wat de markt vraagt en wat je daaraan bij kunt dragen dan kun je overal aan de bak. (ook als je bij Atos vandaan komt. Je pakt dan gelijk ook een stuk meer salaris)

Punt bij veel mensen binnen Atos is dat ze nooit zelf voor detachering gekozen hebben maar via outsourcing bij Atos in dienst gekomen zijn. Vervolgens zijn ze nog jaren actief geweest op dezelfde systemen (en met dezelfde mensen) als ze altijd al gewend waren. Maar dan komt het moment dat de klant een andere kant op wil en Atos die mensen op de markt moet zetten. Dan blijkt hun klant specifieke ervaring weinig waard, hoe goed ze ook waren voor die ene klant.
Een andere categorie is de mensen die in de jaren 80/90 als jonge techneuten in dienst gekomen zijn en zich opgewerkt hebben naar project manager. Een enkeling heeft de feeling om zich als programma manager of architect nog waardevol te maken maar de meesten hebben een management profiel waar de klanten er intern ook al meer dan genoeg van hebben.

Zegt dus niets over hoe goed die mensen zijn in hun vak. Alleen in de markt is er geen vraag naar. (En dat is iets anders dan leeftijdsdiscriminatie. Wel is het natuurlijk zo dat een jonge hond die niet perfekt past eerder een kans krijgt om zich in een nieuw profiel te bewijzen - daar wordt ontwikkeling en groei gewoon verwacht waar een oude rot zich moet bewijzen met wat hij aan ervaring binnenbrengt)

alles kan off-topic


 • Ikbenmeereendje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 27-03 21:03
Shunt schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 15:51:
[...]

Mijn manager had ik een super goede band mee en die begreep ook 100% waarom ik weg ging.
Alleen alle oud gediende (die trouwens allemaal niet meer werken bij atos omdat ze zijn overgenomen door de zoveelste verklote bid.) die snapte er niets van want je gaat toch niets beters vinden buiten Atos :z.
Ik denk dat het beste wat ze kunnen doen is gewoon de salarissen omhoog gooien. Ondertussen is een salaris van 1.5x wat ik verdien blijkbaar al de mediaan in mijn vriendengroep (we zijn allemaal jongens met dezelfde masteropleiding en vrijwel dezelfde exp/afstudeerdatum). Ik schaam me gewoon om tussen vrienden over dat salaris te hebben in die context. Ik weet ook dat sommige van mijn collega's een aanbieding hebben gehad die 1-2k p/m hoger is van wat ze nu verdienen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het werk prima, mijn collega's top en zet me vol in voor de klant, maar het begint wel te knagen.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Ikbenmeereendje schreef op donderdag 2 januari 2020 @ 01:50:
[...]


Ik denk dat het beste wat ze kunnen doen is gewoon de salarissen omhoog gooien.
[...]
Dit is geen Atos-specifieke klacht, maar speelt bij alle grote ICT dienstverleners. De beloningen waren tot pakweg de bankencrisis niet slecht ten opzichte van de markt. Maar daarna... versobering van arbeidsvoorwaarden, "vrijwillige" loonkortingen, jarenlange nullijnen. Inmiddels is de sector 20 a 25% achtergebleven qua beloning.

Dat is de olifant onder het tapijt. Iedereen weet dat, maar het wordt collectief genegeerd. Ze proberen echt van alles om de moraal te boosten, maar dan wel allemaal zaken die niet teveel kosten. Salaris is een nogal dure :)

 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:26
Ikbenmeereendje schreef op donderdag 2 januari 2020 @ 01:50:
[...]


Ik denk dat het beste wat ze kunnen doen is gewoon de salarissen omhoog gooien. Ondertussen is een salaris van 1.5x wat ik verdien blijkbaar al de mediaan in mijn vriendengroep (we zijn allemaal jongens met dezelfde masteropleiding en vrijwel dezelfde exp/afstudeerdatum). Ik schaam me gewoon om tussen vrienden over dat salaris te hebben in die context. Ik weet ook dat sommige van mijn collega's een aanbieding hebben gehad die 1-2k p/m hoger is van wat ze nu verdienen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het werk prima, mijn collega's top en zet me vol in voor de klant, maar het begint wel te knagen.
Je werk kan nog zo leuk zijn maar een tip daar is atos niet uniek in.
Als jij 1.5x minder verdient als iedereen om je heen is het tijd om een andere leuke werkgever te vinden.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • BMS080
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 22-03 00:15
Shunt schreef op dinsdag 31 december 2019 @ 13:18:
[...]

Het leuke aan YP bij Atos was in de eerste 3 jaar de 2 jaarlijkse verhogingen.
Wat minder leuk was waren de "lease auto's" een budget van 680 waar je letterlijk buiten je budget moest leasen als je een yaris pakte! 8)7
Ik zit ook bij Atos en vind het enorm jammer dat het leasebudget enorm laag is voor YP. Daarbij moet je ook nog een eigen bijdrage betalen wat niet bij elke organisatie is.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MacMF
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 23-02 21:07
Ik werk zelf bij Atos buiten Nederland en zie een duidelijk verschil. Wij zijn een flink stuk flexibeler bezig, veel kleinere lokale organisatie, geen verkeerde arbeidsvoorwaarden (zelfs een goede lease regeling vergeleken met andere lokale bedrijven), goede trainingsmogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk hebben wij ook geen kerstpakket en geen jubilaris regeling, maar ik vind dat niet de moeite waard om me druk om te maken, al zijn dat wel mede de zaken waardoor Atos geen great place to work zal worden.

Het is wel zo dat we geremd worden door een stugge, inflexibele en in mijn ogen, vooral qua tooling en processen, een ouderwetse globale organisatie.

Al met al toch helemaal geen verkeerd bedrijf om te werken, wel is het zaak om je niet te veel te ergeren als je weer eens tegen een muur aanloopt, gewoon eromheen gaan en zorgen dat je het gewenste resultaat op een andere manier bereikt. Niet teveel op je manager leunen maar het gewoon zelf regelen.

 • Blasterxp
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
ben wel benieuwd hoever de opsplitsing in Nederland nu is. Ik begreep dat er een groep naar een ander bedrijf ging of gaat. Weet iemand daar meer over?

 • tomvdlee
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 22:42
Blasterxp schreef op vrijdag 10 april 2020 @ 14:10:
ben wel benieuwd hoever de opsplitsing in Nederland nu is. Ik begreep dat er een groep naar een ander bedrijf ging of gaat. Weet iemand daar meer over?
Je doelt op dit verhaal?
https://www.computable.nl...Zavi6rz1CBcu4yWoaroHilPM8

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
We zijn nu ruim vier maanden verder en op de website van dat nieuwe bedrijf staat nog steeds niet veel meer dan de contactgegevens.

Maar het kan natuurlijk zijn dat een en ander nu wat trager gaat vanwege de Corona-crisis.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • NotWise
 • Registratie: Oktober 2018
 • Laatst online: 24-03 16:20
Koos Werkloos schreef op zondag 12 april 2020 @ 16:23:
[...]


We zijn nu ruim vier maanden verder en op de website van dat nieuwe bedrijf staat nog steeds niet veel meer dan de contactgegevens.

Maar het kan natuurlijk zijn dat een en ander nu wat trager gaat vanwege de Corona-crisis.
Sommige van de mensen die het betreft hebben een advocaat in de arm genomen.

Atos is niet een bedrijf die goed met haar personeel omgaat. De ontevredenheid onder het personeel is groot.

Zo zijn er nog veel meer akkefietjes, zoals deze

https://www.rtlz.nl/beurs...muitkering-niet-schrappen

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Ik ken ook mensen die besloten hebben een freelance avontuur aan te gaan ipv overgeplaatst te worden naar die sterfhuis bv. Geen idee of dat door Atos gestimuleerd werd, Atos is ze wel kwijt in elk geval.

alles kan off-topic


 • Koos Werkloos
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12:15
Reken er maar op dat door de Corona-crisis Atos nog een hoop pijnlijke maatregelen moet gaan nemen!

 • Ankona
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 15-08-2022
Koos Werkloos schreef op woensdag 15 april 2020 @ 01:12:
Reken er maar op dat door de Corona-crisis Atos nog een hoop pijnlijke maatregelen moet gaan nemen!
Atos heeft daar geen Corona voor nodig

alles kan off-topic


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-03 21:24

t_captain

Moderator General Chat
Mensen apart zetten in een BV met zeer discutabele toekomstverwachtingen...

Het wordt tijd dat we wat strakkere eisen gaan opstellen rond rechtsopvolging van werkgeverschap. De wet moet eens gaan erkennen dan een overeenkomst niet alleen de som van afspraken behelst, maar ook de keuze van wederpartij.

Als in een vordering heb op ABN-Amro, is deze heel wat meer waard dan een vordering van hetzelfde bedrag op een noodlijdende winkelketen. Analoog daaraan is het vreemd dat je werknemers zomaar op een zijspoor zou kunnen zetten in een aparte BV. Als het aan mij ligt, komt er een wet die bij rechtsopvolging pas de oude werkgever ontslaat van zijn aansprakelijkheid als aannemelijk is gemaakt dat de nieuwe werkgever geen slechtere wederpartij is qua solvabiliteit en perspectief.

 • kkoenen
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 13-03 13:28
... stil hier ...

Na 14 jaren Atos ben ik weggegaan om iets anders te gaan doen. Op heel veel manieren was Atos een geweldige werkgever voor me. Ik heb mee mogen doen in talent programma's als FUEL en Expert Community. Bovendien had ik bijna altijd leuke klanten om voor te werken en de interne projecten die ik heb mogen doen waren ook een Groot Feest. Hier op Tweakers werden soms dingen gezegd die feitelijk onjuist waren. Op die momenten heb ik geprobeerd onduidelijkheid weg te nemen en waar nodig te nuanceren.

Ik geloof nog steeds dat Atos een onwijs leuk bedrijf kan zijn, vooral voor starters en mid-carreer professionals. De lol die ik heb gehad met collega's zal ik me nog lang heugen. Ook: Er zijn heel veel verschillende sub-cultuurtjes binnen Atos. Werken voor Consulting is -imho- echt een heel andere ervaring dan bijvoorbeeld in het Technology Lab. Voor mensen die in een paar jaar een 'proeverij' willen van verschillende subculturen binnen de context van een grote corporate denk ik dat een baan bij Atos echt smullen kan zijn! Ik wens al mijn ex-collega's hier alle goeds, het is een klein wereldje, we komen elkaar vast nog wel een keertje tegen.

Best Regards, Stay Awesome!

Work at Red Hat - views are my own. Let's connect on Twitter (@keeskoenen)

Pagina: 1 ... 22 23 24 Laatste

Let op:
Dit topic is voor ervaringen met het werken bij AO en geen alternatief voor de AO helpdesk!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee