alles kan off-topic
Dat zijn de cijfers van Atos globaal gezien toch ? Niet alleen Nederland/Benelux/Nordics?Ankona schreef op woensdag 22 februari 2017 @ 12:21:
Ik lees net berichten over een record result. Omzet groei 10%, OM + 20%. Heeft Thierry toch iets aan de BTN medewerkers uit te leggen want volgens mij heerst daar een iets ander beeld.
Ach er zullen binnenkort nog wel ergens een paar plusjes bij komen. Dat krijg je als hele afdelingen van je bedrijf verkoopt aan je concurrenten omdat je niet mee kunt komen.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
In € million | Q4 2016 | Q4 2015 | % organic |
Benelux & The Nordics | 255 | 288 | -11.6% |
Overal plusjes behalve BTN
Enkele opvallende uitspraken in het artikel:Schoktherapie moet Atos weer in de pas krijgen
EINDHOVEN - Ze waren niet bedoeld als schoktherapie, maar hadden die uitwerking wel. Het gaat over de oproep vorig jaar van Atos aan zijn personeelsleden om 10 procent van hun loon in te leveren om scholing te bekostigen. Begin deze maand kwam de mededeling dat prestatiebonussen voor hoger personeel worden ingetrokken.
Lees verder...
Daarom wil 't Jong het probleem krachtig aanpakken. "We hebben daar geld voor. Maar het is ook een verantwoordelijkheid van de mensen zelf en we vragen daarom ook offers. Een deel van de bijscholing in eigen tijd of het inleveren van vakantiedagen zijn opties. Daarover praten we met de ondernemingsraad."
De maatregel zorgde voor onzekerheid en werkte ook als schok, constateert 't Jong. "Het heeft onze werknemers in ieder geval aan het denken gezet en het aantal aanmeldingen voor de 10 procent maatregel viel niet eens tegen. Maar ik kies minder voor de confrontatie en meer voor een weg waarbij mensen vrijwillig meedoen met scholing. Als ze kiezen niet mee te doen zijn ze op den duur niet meer inzetbaar. Ze moeten laten zien graag deelgenoot te willen zijn van het nieuwe Atos, anders scheiden op een gegeven moment onze wegen. We zouden ook op de Amerikaanse manier mensen kunnen ontslaan, maar dat vind ik niet sociaal."
't Jong zegt niet bang te zijn dat veel mensen zullen vertrekken. "Die geluiden hoor ik ook en het zal best hier en daar gebeuren. Maar als je puur naar de cijfers kijkt en logisch nadenkt begrijp je het. In een bijeenkomst met het personeel hebben we het uitgelegd. Ik win er de populariteitsprijs niet mee, maar daarvoor ben ik niet aangenomen. Of we deze maatregel vaker zullen uitvoeren? Ik hoop van niet, want ik behoor zelf ook tot het management met een bonus.
Bizar dat niet meer inzetbaar zijn gezien wordt als een probleem van de medewerker...Koos Werkloos schreef op woensdag 1 maart 2017 @ 19:25:
Weer een interessant artikel in de media over Atos:
Het probleem dat er een achterstand is in het opleidingsniveau van veel van onze mensen kwam op de achtergrond.
Dit verdient ook wel iets meer uitleg... Als je genoeg aan (bij)scholing doet heb je geen achterstand in het opleidingsniveau van je personeel...Toch doen we genoeg aan bijscholing.
MCSE NT4/2K/2K3, MCTS, MCITP, CCA, CCEA, CCEE, CCIA, CCNA, CCDA, CCNP, CCDP, VCP, CEH + zwemdiploma A & B
En ook bizar dat als je niet vrijwillig vakantiedagen inlevert of bijscholing in eigen tijd volgt, de wegen zich dan zullen scheiden.Napo schreef op woensdag 1 maart 2017 @ 20:02:
[...]
Bizar dat niet meer inzetbaar zijn gezien wordt als een probleem van de medewerker...
Een werkgever heeft hier ook een verantwoordelijkheid in, maar dat ontslaat de werknemer nooit van zijn eigen verantwoordelijkheid.
Punt is dat Atos deze verantwoordelijkheid al jaren structureel niet neemt en een groot deel van de medewerkers deze verantwoordelijkheid ook niet zelf oppakt (en wie dat wel doet is meestal al vertrokken naar een andere werkgever).
En dan komt de management kletspraat vanzelf om mensen te "motiveren" vrijwillig te doen wat de baas ze oplegt. En ja, er zijn hele volksstammen die erin trappen en onder het motto van verstandig en genuanceerd zijn met het management meebuigen en zich verder uit laten leven.
Van een afstandje denk ik nu dat Atos voortkomt uit een mooi BSO en mondiaal ook een mooi bedrijf is. Alleen de BTN unit is een sterfhuis. Direct afstoten is te duur, maar toekomst zit er niet in.
alles kan off-topic
Maar wat is die verantwoordelijkheid van de werknemer daarin dan precies? Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat een keer in de avonduren of het weekend studeren erbij hoort. Maar er zelf voor betalen of er vakantiedagen voor opnemen, dat gaat naar mijn idee te ver.Ankona schreef op donderdag 2 maart 2017 @ 09:06:
Natuurlijk is het wel een verantwoordelijkheid van de medewerker om bij te blijven, immers de medewerker heeft er zelf het meeste belang bij.
Een werkgever heeft hier ook een verantwoordelijkheid in, maar dat ontslaat de werknemer nooit van zijn eigen verantwoordelijkheid.
Mij ook, maar als het moet dan moet het. Als een werkgever dat van je verlangt zegt dat veel over die werkgever, maar dat neemt niet weg dat het het belang van de werknemer is om courant te blijven.Koos Werkloos schreef op donderdag 2 maart 2017 @ 10:36:
[...]
Maar wat is die verantwoordelijkheid van de werknemer daarin dan precies? Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat een keer in de avonduren of het weekend studeren erbij hoort. Maar er zelf voor betalen of er vakantiedagen voor opnemen, dat gaat naar mijn idee te ver.
alles kan off-topic
Op zich begrijp ik de ratio wel dat je als werknemer zelf opdraait voor de kosten van een opleiding of er vakantiedagen voor opoffert als het enige alternatief is dat je werkloos wordt. Maar ik vind het niet kloppen dat een werkgever de werknemer feitelijk gewoon dwingt om dergelijke offers te brengen. En laten we vooral ook eerlijk zijn: dit soort maatregelen zijn - linksom of rechtsom - primair bedoeld om op de kosten te besparen. Ik vind dat we deze gevaarlijke ontwikkeling, waarin de rechten van de werknemers steeds meer worden ontnomen, tegen moeten houden voordat andere werkgevers dit ook gaan doen.Ankona schreef op donderdag 2 maart 2017 @ 11:36:
[...]
Mij ook, maar als het moet dan moet het. Als een werkgever dat van je verlangt zegt dat veel over die werkgever, maar dat neemt niet weg dat het het belang van de werknemer is om courant te blijven.
[ Voor 3% gewijzigd door Koos Werkloos op 03-03-2017 08:01 ]
Het is idd een zorgelijke ontwikkeling, maar het lijkt erop dat het mooi geweest is en we weer terug gaan naar hoe het tot ca 100 jaar geleden was.
alles kan off-topic
Dat nuanceer ik even.... Bovenstaande geldt alleen bij Atos... Ik ken geen enkele andere detacheerder waarbij de werknemen zelf volledig voor zijn studiekosten op mag draaien.Ankona schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 08:01:
Het is idd een zorgelijke ontwikkeling, maar het lijkt erop dat het mooi geweest is en we weer terug gaan naar hoe het tot ca 100 jaar geleden was.
MCSE NT4/2K/2K3, MCTS, MCITP, CCA, CCEA, CCEE, CCIA, CCNA, CCDA, CCNP, CCDP, VCP, CEH + zwemdiploma A & B
Als je je kennis in de avonduren en/of weekends hebt bijgehouden lijkt de kans me klein dat je wordt gevraagd om iets in te leveren. Heb in mijn tijd bij Atos genoeg mensen gezien die ook dat volledig links lieten liggen. 9-5 mentaliteit en alles wat daarnaast gebeurd daar moet de baas maar voor betalen. Met zo'n houding mag je wat mij betreft na een paar jaar op straat gezet worden. Mag niet, want in je contract staat 40 uur, maar we weten allemaal dat je in dit vak moet blijven investeren qua kennis.Koos Werkloos schreef op donderdag 2 maart 2017 @ 10:36:
[...]
Maar wat is die verantwoordelijkheid van de werknemer daarin dan precies? Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat een keer in de avonduren of het weekend studeren erbij hoort. Maar er zelf voor betalen of er vakantiedagen voor opnemen, dat gaat naar mijn idee te ver.
Ik werk nu 10 jaar in de IT, op technisch inhoudelijk gebied heb ik nog nooit een cursus oid gehad. Alle certificeringen gehaald op eigen kracht, Atos betaalde alleen het examen (en die kosten misschien 100e pst of zo). Met mij vele (veelal jongere) collega's. Dus mensen die roepen dat ze niet bij zijn "omdat Atos 10 jaar niet in ze geïnvesteerd heeft", dat vind ik wel wat makkelijk.
Is bij Atos ook niet zo. Er zijn wel mogelijkheden maar zeer beperkt en je kunt er zelf ook weinig aan plannen (het is naar inschatting van de managers of je in aanmerking komt voor een opleiding)Question Mark schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 08:34:
[...]
Dat nuanceer ik even.... Bovenstaande geldt alleen bij Atos... Ik ken geen enkele andere detacheerder waarbij de werknemen zelf volledig voor zijn studiekosten op mag draaien.
Het zijn wel diezelfde managers die eisen dat je up to date blijft en certificeringen haalt.
Ik ben het verder ook eens met jsiegmund dat medewerkers die een houding hebben dat de baas maar voor alles moet zorgen overal mogen vertrekken. Al moet het wel zo zijn dat je je werk en prive in balans kan houden. Ik doe ook veel in eigen tijd om mijn kennis bij te houden. Soms heb ik het prive echter drukker en schiet het erbij in, dat moet gewoon kunnen. En als ik in eigen tijd zaken uitzoek/bestudeer dan zijn het de zaken die ik toevallig interessant of nuttig vind, niet direct datgene dat mijn manager mij opdraagt om te leren.
Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat je samen met je manager doelstellingen opstelt en daarbij in een dialoog afstemt wat je van elkaar kunt en mag verwachten. Hier blijkt het bij Atos krom te gaan, doelstelling krijg je opgelegd. De manager zegt hier zelf ook geen invloed op te hebben. Dan sta je dus ook met lege handen en een vervelend gevoel als je hier faciliteiten voor wil uitonderhandelen. Volgens mij is dat wel iets typisch van Atos. Ik heb het bij vorige werkgevers nooit zo ervaren en ook bij mijn huidige werkgever gaat het allemaal weer veel meer in overleg.
alles kan off-topic
Da's volgens mij wel wat Atos geprobeerd heeft voor elkaar te krijgen. Werknemers leveren 10% loon in, en daarvan worden opleidingen betaald...Ankona schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 12:25:
[...]
Is bij Atos ook niet zo. Er zijn wel mogelijkheden maar zeer beperkt en je kunt er zelf ook weinig aan plannen (het is naar inschatting van de managers of je in aanmerking komt voor een opleiding)
MCSE NT4/2K/2K3, MCTS, MCITP, CCA, CCEA, CCEE, CCIA, CCNA, CCDA, CCNP, CCDP, VCP, CEH + zwemdiploma A & B
Ja, 10% loon inleveren in ruil voor 4000 exrta opleidingsbudget (niet vrij in te vullen) en een baan garantie voor 2 jaar.Question Mark schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 12:31:
[...]
Da's volgens mij wel wat Atos geprobeerd heeft voor elkaar te krijgen. Werknemers leveren 10% loon in, en daarvan worden opleidingen betaald...
alles kan off-topic
En dreigen met dingen als een baangarantie is al helemaal sneu als werkgever...
Ik heb net even eea in Excel gegooid. Vanaf een jaarinkomen van 50.000 euro is het voordeliger om het aanbod niet te accepteren en zelf jaarlijks 4000 euro aan studies te gaan bekostigen.
Als ik rekening houdt met vakantiegeld en aftrekbaarheid van 3750 euro studiekosten (4000 - 250 euro drempel) euro aan studiekosten is het al 296 euro per jaar voordeliger....
Die 4000 studie kost dan netto nog maar 2500 euro, en dat weegt niet op tegen 500 euro bruto salaris inleveren. Goed voorstel Atos
[ Voor 44% gewijzigd door Question Mark op 03-03-2017 13:33 ]
MCSE NT4/2K/2K3, MCTS, MCITP, CCA, CCEA, CCEE, CCIA, CCNA, CCDA, CCNP, CCDP, VCP, CEH + zwemdiploma A & B
In plaats van alleen maar een garantie om te mogen blijven, heb je dus argumenten om een loonverhoging of promotie te onderhandelen.
Die baangarantie slaat nergens op, blik verpakt als zilver.
1. Een baangarantie voor een vers bijgeschoolde ICT-specialist, op een moment dat het aantal IT vacatures op een all time high staat. Dat is net zoiets als een verzekering tegen vorstverlet op Sri Lanka.
2. Atos kan nog steeds de werknemer op de nullijn zetten, vervelende klussen geven en laten weten dat er geen perspectief is na die 2 jaar. Hoe aantrekkelijk is dan je baangarantie?
3. Een garantie is nooit sterker dan de tegenpartij. Als de werkmaatschappij morgen omvalt, sta je evengoed met lege handen.
4. Een baangarantie is niet van toepassing in geval van een collectief ontslag.t_captain schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 16:33:
Die baangarantie slaat nergens op, blik verpakt als zilver.
1. Een baangarantie voor een vers bijgeschoolde ICT-specialist, op een moment dat het aantal IT vacatures op een all time high staat. Dat is net zoiets als een verzekering tegen vorstverlet op Sri Lanka.
2. Atos kan nog steeds de werknemer op de nullijn zetten, vervelende klussen geven en laten weten dat er geen perspectief is na die 2 jaar. Hoe aantrekkelijk is dan je baangarantie?
3. Een garantie is nooit sterker dan de tegenpartij. Als de werkmaatschappij morgen omvalt, sta je evengoed met lege handen.
5. Een baangarantie is niet van toepassing in geval van onvoldoende functioneren.
Het woordt "baangarantie" is dus gewoon misleiding.
En dan ga je er nog vanuit dat je in een jaar voor 4000 euro aan certificaten haalt. Dat zal echt niet iedereen opmaken, zeker ook nog omdat je niet zelf mag bepalen waaraan je het besteed.Question Mark schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 13:23:
Dan klopt het toch precies wat ik zei? Als het aan Atos lag moet je als werknemer je eigen opleidingen betalen.... Waarbij de werknemer dan kennelijk ook nog niet eens mag beslissen welke opleidingen hij gaat doen van zijn eigen geld...
En dreigen met dingen als een baangarantie is al helemaal sneu als werkgever...
Ik heb net even eea in Excel gegooid. Vanaf een jaarinkomen van 50.000 euro is het voordeliger om het aanbod niet te accepteren en zelf jaarlijks 4000 euro aan studies te gaan bekostigen.
Als ik rekening houdt met vakantiegeld en aftrekbaarheid van 3750 euro studiekosten (4000 - 250 euro drempel) euro aan studiekosten is het al 296 euro per jaar voordeliger....
Die 4000 studie kost dan netto nog maar 2500 euro, en dat weegt niet op tegen 500 euro bruto salaris inleveren. Goed voorstel Atos
In principe is het gewoon een loonsverlaging met een strikje om te verkopen dat er rechtzaken gaan komen à la V&D.
Inderdaad, er zal in de praktijk altijd een restant van je trainingsbudget overblijven. Een training kan je er dan niet meer van volgen (want er is te weinig van je budget over om een opleiding, die je mag doen, te volgen), tenzij je zelf nog meer bijlegt.RagingPenguin schreef op vrijdag 3 maart 2017 @ 17:45:
[...]
En dan ga je er nog vanuit dat je in een jaar voor 4000 euro aan certificaten haalt. Dat zal echt niet iedereen opmaken, zeker ook nog omdat je niet zelf mag bepalen waaraan je het besteed.
En dat restant vervalt uiteindelijk gewoon, dat krijg je dus niet uitgekeerd.
Maar goed, het oorspronkelijke Fit for the Future is van tafel. Nu gaan ze het proberen met vakantiedagen of minder werken en dan in je eigen tijd een opleiding doen.
[ Voor 19% gewijzigd door Koos Werkloos op 03-03-2017 18:21 ]
Nieuwe topman creëert bewust chaos bij Atos
De instelling van medewerkers van Atos móét veranderen, zegt de nieuwe topman Peter 't Jong, nu de IT-markt fundamenteel op zijn kop is gezet. 'Er is een groep mensen die de ontwikkelingen mentaal niet meer kan bijhouden.'
Peter 't Jong gaat duidelijk niet voor de populariteitsprijs. De nieuwe ceo van automatiseerder Atos in Nederland trok onlangs alle bonussen bij het bedrijf in. Hij wil daarnaast de secundaire arbeidsvoorwaarden 'marktconform' maken. En in een gesprek op het hoofdkantoor in Amstelveen is hij duidelijk: binnen een paar jaar is er voor een 'significant deel' van de 4000 medewerkers geen werk meer in de huidige vorm.
't Jong nam vorig jaar zomer de toppositie over van Rob Pols, die meer dan tien jaar leiding had gegeven aan wat een van de grootste IT-bedrijven in Nederland is. Pols vertrok kort na de lancering van een omstreden plan: Atos vroeg van alle medewerkers een loonoffer van 10% over twee jaar, onder meer om omscholingsprogramma's te financieren. De ondernemingsraad schoot het voorstel af. Maar daarmee waren de problemen bij Atos niet opgelost.
Het schort aan initiatief en uitvoering
'De marge die we haalden in 2016 was bijna de helft minder dan twee jaar geleden', schetst 't Jong de urgentie. De omzet van de divisie Benelux en Scandinavië waar 't Jong vanuit Nederland leiding aan geeft, kende in het vierde kwartaal een omzetdaling van bijna 12%. De rest van het wereldwijd opererende, en van oorsprong Franse Atos groeide juist. Wat is er aan de hand in Nederland?
't Jong: 'Plannen maken kunnen we wel, maar het schort in deze organisatie aan de uitvoering en initiatief. Een groot deel van de geplande besparingen zijn vorig jaar niet gehaald.' Ook de ceo zelf kreeg daarom geen bonus. 'Dat lijkt me logisch. Als managementteam hebben we dingen ook niet goed gedaan.'
IT-markt is helemaal op zijn kop gezet
De organisatie meer discipline bijbrengen en zo de kosten onder controle krijgen, dat is het gemakkelijke stuk, vertelt 't Jong. Ingewikkelder is het om de omslag te leiden die het bedrijf moet maken in een compleet op zijn kop gezette IT-markt.
De komst van de cloud heeft het oude verdienmodel van netwerkbeheer en softwaremanagement omver getrokken. Het grote geld zit nu in terreinen als data-analyse of cybersecurity. Maar dat vraagt andere capaciteiten, en de concurrentie is er hard. Grote, langjarige projecten en bijbehorende contracten zijn daarbij steeds dunner gezaaid. 'Agile werken' is de nieuwe mode in de IT: korte projecten in steeds wisselende teams. En dat is moeilijk voor grote organisaties met bijbehorende vaste kosten en ingesleten gewoonten.
Atos is sterker vergrijsd dan concurrenten
Atos staat in die omslag niet alleen. Ook partijen als Ordina, CGI en CapGemini worstelen ermee. Maar Atos heeft een bijkomend probleem. In de goede jaren heeft het bedrijf veel personeel overgenomen van klanten. Vaak waren dat wat oudere, laagopgeleide medewerkers. Het werk dat zij deden is voor een deel overgeplaatst naar landen als India en Marokko of geautomatiseerd. Vergrijzing is een probleem in de hele IT-sector, maar bij Atos is de gemiddelde leeftijd nog een paar jaar hoger.
'Voor 30% tot 40% van het personeel heb ik binnen een paar jaar een inzetbaarheidsprobleem', zegt 't Jong. 'De vraag naar hun werk droogt op. De vakbonden zeggen dan heel populistisch dat we maar moeten omscholen. Maar dat is veel fundamenteler dan bijscholen, wat we wel doen. Omscholen is voor een deel van de medewerkers gewoon niet realistisch.'
Het moet mogelijk worden loon te verlagen
Eigenlijk is het een maatschappelijk probleem, vindt 't Jong. 'De discussie gaat nu vaak over fysieke weerbaarheid van mensen, over de stratenmaker die door z'n rug gaat. Maar er is ook een groep mensen die de ontwikkelingen mentaal op een gegeven moment niet meer kunnen bijhouden.' Hij ziet het bijvoorbeeld bij oudere medewerkers die er vaak langer over doen om nieuwe certificaten te halen.
Hij zou willen dat de werkgevers de mogelijkheid krijgen het loon te verlagen als een medewerker structureel meer kost dan opbrengt. 'Het is heel gemakkelijk om er ieder jaar geld bij te geven, maar loon eraf of bevriezen is onmogelijk. Ik wil niet alles bij de werknemer neerleggen, maar nu draagt de werkgever alle pijn.'
't Jong is niet de eerste die roept dat salarisvermindering makkelijker moet worden in de IT. Al ruim vier jaar geleden pleitten concurrenten Ordina en CapGemini ervoor om het makkelijker te maken mensen in een lagere functie te kunnen zetten of minder te belonen voor hetzelfde werk.
Spanningen in organisatie nemen toe
De situatie waar Atos nu in zit is 'een beetje bipolair', zegt de ceo. 'Het oude model is de kurk waarop we drijven en die diensten moeten we op peil houden. Tegelijk moet de nieuwe dienstverlening de groeimachine worden.'
Het levert voortdurend spanningen op in de organisatie, vertelt hij. Bijvoorbeeld als medewerkers uit oude teams worden weggehaald om op nieuwe projecten te werken. 'Vanuit de bestaande organisatie is het glas vaak half leeg. De reactie is: "Dat kan niet." Ik snap het wel, maar het moet toch. Ik ben bewust chaos aan het creëren om verandering teweeg te brengen.'
'Weg met de berusting'
Toen 't Jong, die al ruim vijftien jaar bij Atos werkt en hiervoor manager was in Duitsland, in de zomer aantrad kreeg hij van het hogere management tot eind van het jaar om de resultaten van zijn divisie te verbeteren. 'Dat is niet gelukt, maar we zijn wel op de goede weg. De cijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar zien er redelijk uit. De krimp lijkt minder te worden.'
't Jong zegt nog twee a drie jaar nodig te hebben voor de ombouw van de organisatie. 'Als ik het op de oude manier zou aanpakken duurt het nog veel langer, en die tijd hebben we niet. Maar het is geen doemverhaal. Atos is uitstekend gepositioneerd voor de nieuwe wereld. Daar hebben we passie voor nodig, in alle gelederen van ons bedrijf. Het berustende moet eruit.'
alles kan off-topic
Dit is toch wel echt een prachtig inzicht in hoe Atos Frankrijk denkt over Atos Nederland.Ankona schreef op woensdag 8 maart 2017 @ 12:22:
Ik denk dat hij gelijk heeft. De groep die de ontwikkelingen wel kon bijhouden is al lang vertrokken.
Een stelletje overbetaalde oude lullen zonder enige vorm van kennis of kunde.
Jammer genoeg hebben ze voor een deel ook gelijk. Binnen bepaalde afdelingen zit er zo veel dood vlees dat ze van gekkigheid gewoon niet weten waar ze het moeten laten. Cobalt programmeurs die al 15 jaar geen nieuw product geleerd hebben en daar ook helemaal geen zin meer in hebben. Beheerders die sinds NT tijdperk al niets meer gedaan hebben aan enige kennis verbreding. (en ja Atos geeft geen budget maar thuis blijf ik ook bij met af en toe een filmpje kijken en her en der met een nieuwe trial install dingetjes proberen.)
Er is een wereld van verschil tussen niet bij blijven en niet certificeren. Ik ben op het moment ook weer bezig om mijn 2016 certificering voor Microsoft te halen want mijn huidige werkgever wil dat graag. Dat ik het certificaat nog niet heb wil niet zeggen dat er niet al maanden een paar Windows 2016 servers draaien bij mij thuis / op de laptop om nieuwe features te bekijken.
Vaak hoor je mensen het is de verplichting van de medewerker of van de werkgever om bij te blijven. Het is de verplichting van de werknemer om actueel te blijven het is de verplichting van de werkgever om de middelen te leveren om certificaten te kunnen behalen.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Je contract staat zover ik weet nergens online.r0bb schreef op maandag 13 maart 2017 @ 15:27:
Weet iemand waar je online je contract kan vinden?
Maar je contractual data staat gewoon in my atos onder de tab contractual information.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Anoniem: 720942
Je kunt een digitale versie opvragen via peoplepoint, dat duurt een paar werkdagen. Telefoonnummer via secretariaatr0bb schreef op maandag 13 maart 2017 @ 15:27:
Weet iemand waar je online je contract kan vinden?
Atos-medewerkers dreigen met rechtszaak om bonus
Een groep van 32 medewerkers van automatiseerder Atos dreigt hun werkgever voor de rechter te slepen. Ze eisen dat het bedrijf hen alsnog een bonus uitkeert. Dat blijkt uit een brief die een advocaat namens de medewerkers heeft gestuurd aan Peter 't Jong, de bestuursvoorzitter van Atos in Nederland.
Atos Nederland besloot begin van dit jaar alle bonussen over de tweede helft van 2016 in te trekken. Het bedrijf had volgens het management financieel zo slecht gepresteerd dat uitbetaling van een bonus niet te verantwoorden was. Ook niet als individuele medewerkers wel aan hun persoonlijke doelstellingen hadden voldaan. 'Het bedrijfsresultaat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en bij uitblijven daarvan dienen we ook de gevolgen te dragen', liet het bedrijf in een verklaring weten.
Deadline verstreken, uitstel gevraagd
Ongeveer 20% van de 4000 medewerkers in Nederland is door de maatregel getroffen. Vooral medewerkers in het senior management bij Atos hebben bonusafspraken. Een klein deel van hen onderneemt dus nu juridische stappen. Eind maart stuurde advocaat Maarten Top, van het Amsterdamse kantoor Höcker Advocaten, een brief naar Atos met daarin de eis uiterlijk 3 april alsnog de bonussen uit te betalen.
Atos heeft uitstel gevraagd en zal uiterlijk eind deze week inhoudelijk op de eis van de medewerkers reageren, laat Top weten. Tot die reactie er is wil hij verder niet inhoudelijk op de zaak in gaan. Maar de dreiging van het kort geding is er nog.
'Geen zwaarwegend bedrijfsbelang'
In de brief, die in handen is van het FD, stelt de advocaat dat de bonus voor zijn cliënten 'een primaire arbeidsvoorwaarde' is die voor hen 'bovendien een substantieel deel van hun inkomen betreft.' Om die bonus in te kunnen trekken als de medewerkers aan de afspraken hebben voldaan, moet Atos een zwaarwegend bedrijfsbelang aantonen, stelt Top. En aangezien het bedrijf nog steeds winst maakt is dat belang er volgens hem niet.
Daar komt bij dat Atos en de medewerkers pas in november van 2016 de doelstellingen hebben vastgesteld. De automatiseerder moet toen al hebben geweten dat de cijfers slecht zouden worden, stelt Top, en dus kan het bedrijf niet achteraf een beroep doen op die slechte resultaten om de bonussen weer in te trekken.
Ook het argument van Atos-topman Peter 't Jong dat uitbetaling van bonussen bij slechte resultaten 'maatschappelijk niet uit te leggen zouden zijn' kan volgens de verbolgen medewerkers niet opgaan. Atos is immers een privaat bedrijf en het gaat hier niet om publiek geld, stellen zij.
Omzet en marge gedaald
Atos wilde woensdag niet op de kwestie reageren. De automatiseerder is een wereldwijd opererend, Frans bedrijf. Het rapporteert winstcijfers alleen op concernniveau. Uit de jaarcijfers bleek wel dat de omzet in de Benelux en Scandinavië in 2016 met ruim 7% was gedaald, terwijl de rest van het bedrijf juist groeide. De winstmarge bij het bedrijfsonderdeel neemt ook af: van 9,2% in 2015 naar 7,3% een jaar later.
In een interview met het FD stelde de bestuursvoorzitter van het bedrijf in Nederland, Peter 't Jong, eerder dit jaar dat het bij het bedrijf ontbreekt aan discipline: er worden veel plannen gemaakt, maar het schort aan de uitvoering. Daar zou veel geld mee verloren gaan.
Daarnaast moet Atos reorganiseren. De vraag in de markt verandert, bijvoorbeeld van netwerkbeheer naar clouddiensten en databeheer, maar de organisatie is daar nu niet goed op ingesteld, aldus 't Jong. Een 'flink deel' van het personeel heeft nu volgens hem niet de juiste kennis om die omslag te kunnen maken.
Je zit in een opgaande markt, stelt in november 2016 de bonus targets vast en probeert enkele maanden later ineens onder je verplichtingen uit te komen?
Zo werkt het natuurlijk niet. Als je financiele situatie zo zwaar is dat je de afgesproken arbeidsbeloning van je werknemers niet meer kunt betalen, dan dien je een deel van de mensen te ontslaan om bedrijfseconomische redenen, en dan zul je de pijn van hun vertrek moeten voelen. Het is niet de bedoeling om je bezuinigingen uit de zak van je werknemers te betalen en zelf geen pijn te lijden.
En het argument van "maatschappelijke onrust", dat is echt onzin van de buitencategorie. Er komt echt geen opstand omdat je sales managers een deels flexibel inkomen hebben. Dat hebben ze elders namelijk ook en niemand valt daarover.
Ben benieuwd hoe dit weer uit gaat pakken. Lijkt een vergeefse poging om bonussen weg te zetten als een blijk van graaicultuur ipv een normaal flexibel maar vooraf afgesproken onderdeel van het salaris. Bijzonder dat ze niet leren van de eerdere communicatie blunders en het eigen personeel als onwetenden goedgelovige kinderen blijven zien.
alles kan off-topic
alles kan off-topic
http://hetarbeidsrechtadv...ttelijke-scholingsplicht/
Verder ook een leuke.
Mijn vriendin heeft een lease auto van een collega over genomen bij die collega koste de auto ergens rond de 560 euro inc brandstof. Bij mijn vriendin 719 euro. Geen waarschuwing geen melding nee gewoon BAM oh je houd nu gewoon minder salaris over veel plezier.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
alles kan off-topic
Euh de voorwaarden zijn bekend ja de voorwaarden die ook gelden voor de auto zoals hij op de portal staat.Ankona schreef op woensdag 19 april 2017 @ 09:12:
hmmm, voor je een auto overneemt heb je toch wel zwart op wit wat de voorwaarden zijn? Eerst ja zeggen en dan de werkgever de voorwaarden laten bepalen is niet echt slim. Dat mag je dus zeker je vriendin wel aanrekenen.
Verder is er 0 communicatie mogelijk met de droplullen bij fleet support (reageren niet op mail en nemen de telefoon niet op en als ze op nemen dan moet je iemand anders hebben die er niet is).
Bij het overnemen van een auto is geen communicatie geen voorwaarden geen documentatie naast een mailtje naar je manager een document wat je uit moet printen en onderteken en een schade opname formulier. Waar in dit proces had het duidelijk moeten worden dat Atos 150 euro in de maand meer wil hebben voor deze auto?
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Waarschijnlijk wel, maar Atos houdt het erop dat Fit for the Future "vrijwillig" is en bovenop de bestaande trainingen en opleidingsbudgetten komt.Shunt schreef op woensdag 19 april 2017 @ 08:59:
Zou Atos ondertussen ook op de hoogte zijn van dit ?
http://hetarbeidsrechtadv...ttelijke-scholingsplicht/
alles kan off-topic
[ Voor 0% gewijzigd door kkoenen op 15-05-2017 14:46 . Reden: Typfout ]
Work at Red Hat - views are my own. Let's connect on Twitter (@keeskoenen)
Ja want op BK kan je lekker je mening geven zonder het totaal in te moeten pakken in bubble foam en packing peanuts!kkoenen schreef op maandag 15 mei 2017 @ 14:45:
Beste Koos, is dit nou echt de beste plek om die vraag te stellen? Pak een BTN space op bK. Daar krijg je vast sneller en beter antwoord.
[ Voor 9% gewijzigd door Shunt op 15-05-2017 15:35 ]
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
alles kan off-topic
Inderdaad, liever hier vrijelijk anoniem over spreken dan op je woorden moeten passen omdat je manager meeleest. En misschien ook nog interessant voor mensen buiten Atos.Shunt schreef op maandag 15 mei 2017 @ 15:20:
[...]
Ja want op BK kan je lekker je mening geven zonder het totaal in te moeten pakken in bubble foam en packing peanuts!
Voor het hele verhaal https://www.computable.nl...nussen-toch-uitkeren.html
Dat laat toch wel even heel duidelijk zien hoe de directie tegen het personeel aankijkt...Atos heeft inmiddels aan vakbond De Unie laten weten in hoger beroep te gaan. Ook heeft de ict-dienstverlener gemeld alsnog geen jubileumuitkeringen meer te verstrekken. Begin dit jaar besloot Atos deze voorgenomen besparing uit te stellen. Hoewel de directie hierover nog in gesprek is met de ondernemingsraad, wacht Atos dit gesprek niet af en voert zij toch deze maatregel uit, aldus De Unie.
En ik vraag me af wat ze met het hoger beroep willen bereiken. De regels zijn duidelijk, de uitspraak ook. Die gaat een hogere rechter echt niet terugdraaien...
Intimidatie. Atos wil andere werknemers die denken aan procederen afschrikken door er een lange, dure en frustrerende ervaring van te maken.RagingPenguin schreef op zondag 16 juli 2017 @ 20:05:
[...]
En ik vraag me af wat ze met het hoger beroep willen bereiken. De regels zijn duidelijk, de uitspraak ook. Die gaat een hogere rechter echt niet terugdraaien...
Dan kan het nog zo leuk werken zijn, maar als je zo aan je geld en extraatjes gaan tornen....
"The H in IT stands for Happiness...... | "Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
Het is gewoon keihard loon. Dat medewerkers vanaf een bepaald niveau hun loon deels obv kpi's krijgen neemt niet weg dat het gewoon de afgesproken vergoeding is voor geleverd werk.
Schandalig hoe Atos tegenwoordig met zijn personeel omgaat. Ik kende Atos als een bedrijf dat het zwaar heeft en zich in bochten wringt om betere cijfers aan Frankrijk te kunnen rapporteren. Maar ook als een bedrijf dat naar zijn medewerkers netjes acteert. Dat laatste is nu anders geworden, een bedrijf dat naar eigen inzicht salaris inhoudt omdat dat het bedrijf beter uitkomt is alles behalve netjes.
alles kan off-topic
Heb zelf ook een afstudeerstage gedaan bij Atos (sept 2016 - feb 2017) en ben sindsdien daar in dienst. Ik merk niks van wat er in dit topic genoemd wordt. Hangt sterk af van je locatie, unit, en functie heb ik zo het idee. Ik heb dingen gelezen als het leasebudget dat al jaren lang vaststaat (en dus niet verhoogd wordt), terwijl we inmiddels wel een aantal premium merken kunnen leasen (BMW, Mercedes, Lexus. Mini en Smart beschouw ik ook als premium aangezien die onder het concern van respectievelijk BMW en Mercedes vallen). Een 1-serie of A-klasse kost minimaal 850, wat 170 euro boven je budget zit als starter. Je ziet dan ook vrijwel alleen de gangbare auto's staan: Clio, Megane, Fiesta, Focus, her en der privé VW/Audi. Ik had voorheen een brommertje, dus een auto op kosten van de baas met 12k km/j privé is zo slecht nog nietloki53221 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 12:53:
Wou solliciteren voor een afstudeer stage bij Atos maar deze berichten schrikken me wel af, wat zouden jullie atos medewerkers mij willen meegeven als tip?
Het is een groot bedrijf. Heel groot. Je kunt er veel leren, maar dat hangt ook sterk af van je begeleider en wat je er zelf van wilt maken. Veel kan, veel mag. Ik kreeg vrijwel ongelimiteerde vrijheid binnen mijn afstudeerproject en bijbehorend onderzoek. Mocht je kiezen voor een afstudeerstage bij Atos: je zit niet eeuwig vast aan het bedrijf. Als je klaar bent met de stage, dan hoef je natuurlijk niet bij Atos te komen werken als je dat niet wilt.
[ Voor 24% gewijzigd door Arcastin op 02-08-2017 13:22 ]
@Arcastin Tja het is heel simpel bij Atos kost een Toyota Yaris (basis model) nabij de 700 euro in de maand. Dit is letterlijk de goedkoopste auto die je kunt leasen binnen de lease portal. Officieel worden die auto's geleased onder 5 jaar 35k km jaar. Bij mijn huidige werkgever kost een Yaris 550 in de maand incl brandstof (voor 40k jaar met 4 jaar.) Dat is een verschil van 150 euro in de maand die Atos lekker in zijn eigen zak steekt.
Bij een Megane (de goedkoopste C klasse) zijn de kosten nog erger. Een Megane (Life volgens mij) kost in de lease portal 900 euro per maand. Bij mijn werkgever kost de zelfde auto tegenover meer kilometers en minder jaren (dus ongunstiger) 700 euro. Dat is twee honderd euro verschil. En ook die stop Atos mooi in zijn zak.
Toen ik nog werkzaam was bij Atos heb ik best wat moeite gestoken in het uitpluizen waar dit verschil vandaan kwam. De OR gaf geen antwoord, mijn manager wist niets en ging het uitzoeken en liep tegen een muur van stilte aan, mijn unit manager kreeg geen antwoord, de lease desk wist van niets prijzen waren zoals afgesproken en zij konden geen inzicht geven in hoe dit opgebouwd was. Leaseplan liet per ongeluk iets vallen wat neer kwam op dat dit een toeslag was die Atos zelf oplegde aan de portal.
Atos probeert al jaren van de lease auto af te komen want daar kunnen ze centjes op besparen. En Frankrijk geloof niet in lease auto's, al helemaal niet voor het "gewone" deta / consultant volk.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Als je een gave opdracht kunt vinden met geschikte begeleiders gewoon doen. Er gebeuren daar echt nog wel leuke dingen en er zijn nog wel een aantal goede mensen in dienst.loki53221 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 12:53:
Wou solliciteren voor een afstudeer stage bij Atos maar deze berichten schrikken me wel af, wat zouden jullie atos medewerkers mij willen meegeven als tip?
Zeker als afstudeerder heb je niet veel met de organisatie te maken en de frustraties die daaruit voortkomen. Als je echter een opstap naar een baan na je studie zoekt zou ik verder kijken. Wat voor een stage zoek je en op welke locatie zou je willen werken? Misschien kan ik inschatten met wie je dan te maken kan krijgen.
alles kan off-topic
Een werkgever die achteraf aan afgesproken bonussen tornt (da's je inkomen notabene!) is per definitie een slechte werkgever. Een crappy leasebudget is - in verhouding - niet meer dan een minor inconvenience.Shunt schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 13:30:
Als young professional is Atos op het lease budget na een goede werkgever.
Maar als starter heb je niet veel met bonussen te maken en als je alleen voor een stage komt is het beloningsbeleid al helemaal niet interessant.downtime schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 18:02:
[...]
Een werkgever die achteraf aan afgesproken bonussen tornt (da's je inkomen notabene!) is per definitie een slechte werkgever. Een crappy leasebudget is - in verhouding - niet meer dan een minor inconvenience.
alles kan off-topic
Stagiaires hoeven zich daar minder druk over te maken maar voor werknemers is de betrouwbaarheid van je werkgever altijd cruciaal. Starter of niet. Volgende keer is het misschien geen bonussen maar iets anders wat ze je afnemen.Ankona schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 19:08:
[...]
Maar als starter heb je niet veel met bonussen te maken en als je alleen voor een stage komt is het beloningsbeleid al helemaal niet interessant.
Wat had je in gedachten wat ze nog weg kunnen nemen?downtime schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 19:22:
[...]
Stagiaires hoeven zich daar minder druk over te maken maar voor werknemers is de betrouwbaarheid van je werkgever altijd cruciaal. Starter of niet. Volgende keer is het misschien geen bonussen maar iets anders wat ze je afnemen.
Opleidingsbudget? Kerstpakket? Fatsoenlijke laptop? Loonrondes?
Er is alleen nog een restant van een leaseauto over maar daar zijn ze al mee bezig om die weg te werken.
alles kan off-topic
Tjonge, ik kan me voorstellen dat je die berichten leest op het forum en dan denkt;"Nou nou... poehpoeh". Ik wil je daarom in deze post even een ander licht op de zaak laten zien. Ik werk inmiddels 11 jaar bij Atos, naar volle tevredenheid. Ik krijg erg veel leuke kansen, waar ik zometeen wat voorbeelden van zal geven. Daarnaast is het denk ik belangrijk om te kijken hoe in de zwaarste jaren (rond 2008) het is gelukt om met minimale saneringen een winstgevende koers vast te houden. Dat is bij concurrenten wel anders. Daar vlogen de mensen er met bosjes tegelijk uit.
Goed, terug naar die kansen en mogelijkheden. Los van de detacheringsopdrachten (die ik altijd erg leuk heb gevonden, je vindt ze op m'n LinkedIn), heb ik ook altijd veel plezier gehad met de 'extra-curriculaire' activiteiten bij Atos. Zo zijn er de competence lines, waar je met vakbroeders en -zusters kunt overleggen en samenkomen. Dat geeft de kans om te horen over andere projecten en nieuwe technieken! Je netwerk is binnen Atos erg belangrijk. Dan zijn er de gratis trainingen en cursussen via bijvoorbeeld skillport. Ik weet niet hoeveel het er zijn, maar ik schat duizenden. Je kunt ze zelf volgen via webinars. Als je op die manier je kennis op peil houdt, weet je zeker dat je spannendste opdracht altijd je volgende opdracht is.
Daarnaast hebben we bij Atos verschillende (Global) talentprogramma's. Bijvoorbeeld GOLD en GOLD for experts, maar ook de Juniors Group. In dat laatste programma heb ik zelf ook meegedraaid. Het was fantastisch om met 40 mensen van over de hele wereld te werken aan tastbare projecten. We hebben goede resultaten opgeleverd, waarvan sommige over zijn genomen in andere programma's. Ook is er sinds kort een incubator programma, The Leading Edge. In deze "startup-fabriek" krijgen groepjes van 3 mensen de mogelijkheid om zelf een Innovatie vorm te geven, te verkopen en te vermarkten. Zo kun je dus een onderwerp dat je zelf interessant vindt voordragen en uitbouwen, op de rand van de organisatie, recht onder C-Level! Verder kun je deel uitmaken van allerlei extra initiatieven, van het Techlab tot de Wellbeing @ Work Council. We hebben ook een Scientific Community van 100 mensen. Hun opdracht: Continu 5 jaar vooruit denken. Dat is cool! Je werkt dan aan en in de toekomst! Natuurlijk, veel van deze initiatieven vragen een eigen investering in tijd, maar ik kan je garanderen dat je er enorm veel voor terug krijgt.
Dat zijn de mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Dan is er natuurlijk ook een salariscomponent. De salarissen zijn marktconform, als je ontwikkelt dan groei je ook. Uiteraard zijn er altijd mensen die klachten hebben.. maar tja, waarom werken ze dan niet elders? Volgens mij omdat die klachten daar ook zijn en misschien omdat ze elders ook niet meer kunnen verdienen.. Wat vaak vergeten wordt is dat werken bij Atos ook buiten regulier salaris extra geld verdient. Zo hebben we onder andere een SPRINT plan. Mensen die hebben meegedaan met de laatste 2 uitbetaalde SPRINT plannen hebben een winst van 600% gerealiseerd. Dus, heb je 1.500 euro (bruto) ingelegd, dan kreeg je na 5 jaar 9.000 euro uitbetaald. Het mooie van deze plannen was, dat er een no-lose clausule is opgenomen. In het ergste geval kreeg je dus 1.500 euro terug na 5 jaar. Ook dit jaar hebben we een mogelijkheid gehad om aandelen te kopen met 20% korting (en 3 stuks gratis). Ik vind dat je bij het vergelijken van salarissen ook dit soort dingen moet meenemen. En natuurlijk zijn er dan mensen die geen 1.500 euro over hebben om te investeren. Aan hen zou ik adviseren om toch een paar euro per maand te sparen om mee te kunnen doen aan dit soort initiatieven. Zelfs met de huidige koers (128) is een investering in een SPRINT plan naar mijn mening nog steeds een goed idee.
Een flinke lap tekst. Nu zullen er vast mensen op dit forum zijn die mij een hopeloze positivo noemen.. Of 1 tot 3 zinnen uit deze tekst nemen en er dan een negatieve ervaring of verhaal tegenover zetten, het is niet anders. Als je bij de andere grote ICT dienstverleners kijkt, zie je dat soort berichten ook. Het is nou eenmaal niet anders dan dat een deel van de medewerkers aan de kar hangt, in plaats van eraan te trekken of - at minimum - erop te zitten... En inderdaad; ik heb de aandelen, dus ik heb er baat bij als we goed gaan. Dat lijkt me juist heel gezond. Als je bij een groot bedrijf werkt, dan is het denk ik aan jezelf. Wil je aan de kar hangen, erop zitten of eraan trekken? Eén keer raden welke van die 3 groepen het eerst profiteert van een gouden kans die langs de route ligt
Succes met je keuze!
Work at Red Hat - views are my own. Let's connect on Twitter (@keeskoenen)
Tja, met 15+ jaren Atos kan ik het verhaal ook de andere kant op laten gaan. Heeft geen zin, door de tijd heen veranderen bedrijven omdat de omgeving verandert (en ik ben meer realist... ;-)).
Wat wel duidelijk moet zijn: "Werken bij Atos is ook werken aan jezelf."
Achter, op of voor de kar heb je zelf in de hand en bepaalt hoe "happy" je bij Atos bent. Er komt je niet veel aanwaaien, maar er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen.
Snelheid van ontwikkelen bepaal je deels zelf en deels de markt want uiteindelijk ben je er voor de omzet natuurlijk, dat wordt wel eens vergeten.
Aangezien je voor een afstudeerstage gaat, Atos heeft vele facetten waarin je deze kunt doen. Dus daar hoef je het niet om te laten (en de koffie is overwegend goed..)
De koffie is fan-tas-tisch! ... wel zelf zoetjes meenemenwillem9503 schreef op zaterdag 12 augustus 2017 @ 20:09:
en de koffie is overwegend goed..
Work at Red Hat - views are my own. Let's connect on Twitter (@keeskoenen)
Natuurlijk hoor je hier met name de slechte dingen voorbij komen. Mede omdat je hier relatief anoniem kunt discussiëren en je meestal het internet opzoekt als er iets minder fijns gebeurt of als je ongenoegen hebt.
Ik ben het absoluut 100% eens met jouw instelling dat positiviteit loont en inzet gewaardeerd wordt binnen Atos. Zo ben ik zoals je terug kunt lezen altijd verbaast geweest over mensen die al 10 jaar stilstaan qua salaris klagen dat ze stil staan terwijl ze zelf 0.0 persoonlijke en inhoudelijke groei hebben laten zien.
Maar ga nu alsjeblieft inhoudelijk in op punten die hier besproken worden in plaats van je enigszins roze gekleurde verhaal opnieuw en opnieuw te posten. Neem even als voorbeeld mijn hekelpunt van de auto waar het lijkt dat Atos zijn medewerkers gewoon een poot uit probeert te draaien.
Neem het punt dat Atos sinds 2013 toen Atos NL nog ruim 5500 mensen in dienst had gekrompen is naar onder de (4000 volgens mij) mensen. Ga eens in op de acties van het geforceerd afnemen van vakantie dagen en het inhouden van bonussen. Ik zou het namelijk erg op prijs stellen om daar jouw mening / ervaring over te horen.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Mijn middelbare-school economieleraar was een pragmatisch man. "Je maakt of koopt iets. En dat verkoop je dan voor meer", was zijn definitie van ondernemen. Dat daagt mij uit om regelmatig in gedachten op de stoel van de bestuurder te zitten. Vanzelf komen dan allerlei moeilijke keuzes langs. Ik heb geen moeite met de huidige autoregeling, volgens mij zitten er prima wagens tussen. De prijzen vind ik, na onderzoek, ook niet raar. We zijn zeer compleet verzekerd en kunnen tanken in het buitenland. Dat maakt het misschien wat duurder dan elders. Mensen die een paaltje raken zullen blij zijn met de nul euro eigen risico. Natuurlijk heb je gelijk; het blijft een sport voor Purchasing om altijd zo scherp mogelijk in te kopen. Neem bijvoorbeeld het telefonie-abonnement dat is uitgebreid naar 5GB/mnd. Prima actie.
We bouwen in BTN hard aan de Nordics. Belgie heeft inmiddels 1.000 man. Als je goed kijkt naar de markt in NL, dan past daar een slankere organisatie bij. Near- en offshoring is nou eenmaal een propositie die de klant aanspreekt. Komt vast wel weer een kentering in. Wat ik interessanter vind is hoe we met die mensen die er wel zijn, echt nieuwe dingen kunnen maken. Als je met een nieuw idee komt, dan krijg je in het Techlab alle support om daar een omgeving op te zetten, incl. servers, hardware, etc. Dat geeft mij het gevoel dat je echt kunt ondernemen binnen het bedrijf. Als we op die manier met z'n allen nieuwe proposities vormgeven, dan komt de groei vanzelf weer. Innovaties vanuit de werkvloer worden goed ondersteund en gesponsord.
Geforceerd afnemen van vakantiedagen herken ik niet. Mij is wel eens een verzoek gedaan of ik een aantal verlofuren in een bonusregeling wilde doen. Dat bleek uiteindelijk om 5 uurtjes te gaan. Elke ondernemer zal proberen om de kosten omlaag te brengen. Zeker als marges onder druk staan. Waar zou jij een kostenreductie kunnen realiseren, kijkend naar NL? ((-- ik snap dat Shunt inmiddels ergens anders werkt... dus kan me van hem / haar minder betrokkenheid voorstellen. --))
Verder zijn er regels over het aanwijzen van een aantal verplichte vrije dagen. Als de klant dicht is (bijvoorbeeld tussen oud en nieuw), dan kun je vrijnemen. Je kunt ook gaan werken. Hoe voeg je dan waarde toe? Je kunt bijvoorbeeld een paper schrijven, of een nieuwe technologie bestuderen / certificaat halen. Je kunt ook met een boos gezicht gaan zitten candy crushen. Gelukkig zijn er maar heel weinig die daarvoor kiezen.
Bonussen keer je uit als het heel goed gaat. Mijn latijn is niet meer helemaal up to par, maar volgens mij is dat ook de betekenis van het woord. Beetje flauw van mij, natuurlijk.. het is geen geheim dat er dingen spelen rond bonussen. Ik heb het gevoel dat tav dat onderwerp nu zorgvuldig wordt gehandeld. Je wilt niet één groep medewerkers wel en de andere niet, je wilt een duidelijke uitspraak over de juridische kant en dat begrijp ik.
Al met al blijft mijn positieve ervaring goed overeind, vind ik. De echte uitdaging zit 'm in het vinden van nieuwe revenue streams, added value en extra klanten. Dat is leuk om te doen! Leuker dan anoniem op een forum je gal spuwen, misschien niet makkelijker, maar wel leuker. Jij zegt "discussieren", maar ik lees bijna nooit iemand die concrete ideeen heeft over hoe het beter kan. Daar wil ik best over discussieren. But hey, ieder z'n ding.
Work at Red Hat - views are my own. Let's connect on Twitter (@keeskoenen)
Maar ik (en anderen) herken me daar wél in. Om te beginnen was de TRAB een "opt-out"-regeling. Je doet dus automatisch mee, tenzij je expliciet aangeeft niet mee te willen doen. Dat is -los van hoe het juridisch zit- gewoon niet netjes, het komt over alsof de keuze voor jou al gemaakt is en je voelt je onder druk gezet. En die druk is in een-op-een-gesprekken met managers nog eens extra opgevoerd.kkoenen schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:11:
Geforceerd afnemen van vakantiedagen herken ik niet. Mij is wel eens een verzoek gedaan of ik een aantal verlofuren in een bonusregeling wilde doen. Dat bleek uiteindelijk om 5 uurtjes te gaan. Elke ondernemer zal proberen om de kosten omlaag te brengen. Zeker als marges onder druk staan. Waar zou jij een kostenreductie kunnen realiseren, kijkend naar NL? ((-- ik snap dat Shunt inmiddels ergens anders werkt... dus kan me van hem / haar minder betrokkenheid voorstellen. --))
Ook heb ik op BlueKiwi reacties gelezen van mensen die zeggen zich te hebben afgemeld voor de TRAB, maar die er nu toch (ongewild dus) aan meedoen. Of het waar is dat ze zich daadwerkelijk hadden afgemeld kan ik natuurlijk niet nagaan, maar dit soort dingen zijn toch een risico van een "opt-out"-regeling die je als werkgever eigenlijk niet moet willen, ook al ligt het aan de werknemer (want ik dan wel apart zou vinden, want zo ingewikkeld was de procedure niet om je af te melden). En als ze zich wél hadden afgemeld is het al helemaal een kwalijke zaak natuurlijk dat ze nu wel tegen hun zin mee moeten doen aan de TRAB door een fout van Atos.
En nu heb jij het over een kostenreductie, maar Atos presenteerde het nou juist als een programma voor de werknemer om winst mee te maken (wat het al helemaal vreemd maakt dat het een "opt-out"-regeling is). Eigenlijk vraagt de werkgever aan de werknemer om geld te investeren in het bedrijf en dat vind ik gewoon niet zuiver en komt wanhopig over. En met dat programma gaat het ook niet echt denderend, want de eerste uitkering was al meteen 0 euro. Mocht dit gedurende de rest van het programma zo doorgaan, dan heeft Atos mooi de financiële waarde van al die vakantie-uren in de zak en staat de werknemer met lege handen. En waarom een uitkering van 0 euro? Maakt Atos dan helemaal geen winst meer? Als Atos nu winst maakt en nog steeds 0 euro uitkeert aan de TRAB, dan vrees ik dat de deelnemers weinig van hun inleg terug gaan zien.
Ik wist al meteen dat de TRAB geen zuivere koffie is en zeker na het Kerstpakket en Fit for the Future wist ik al wel beter.
Hier ben ik het dan wel mee eens. Atos mag vier verplichte vrije dagen per jaar aanwijzen en in de praktijk (klanten die bijvoorbeeld om budgettaire redenen een hele maand lang alle externen verbieden om te werken daar gelaten) is dat voldoende om de dagen dat de klant gesloten is te dekken. En dat zijn vaak dagen dat je toch liever vrij bent en je op kantoor een kanon kan afschieten (zoals Goede Vrijdag, Tweede Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag). Dus dat vind ik niet onredelijk.Verder zijn er regels over het aanwijzen van een aantal verplichte vrije dagen. Als de klant dicht is (bijvoorbeeld tussen oud en nieuw), dan kun je vrijnemen. Je kunt ook gaan werken. Hoe voeg je dan waarde toe? Je kunt bijvoorbeeld een paper schrijven, of een nieuwe technologie bestuderen / certificaat halen. Je kunt ook met een boos gezicht gaan zitten candy crushen. Gelukkig zijn er maar heel weinig die daarvoor kiezen.
En verplicht / onder druk vrij op de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw vind ik al iets waar de werknemer helemaal niet moeilijk over moet doen (zelfs als dat bovenop de vier verplichte vrije dagen komt) want wie wil er dan nou werken? Waarschijnlijk zouden ze ook klagen als ze in die dagen juist wel moeten werken.
Die discussie is nu ook weer gaande, maar inderdaad; er zijn daadwerkelijk mensen die expres geen vrij nemen want ze willen niet dat dat "onder dwang" moet. Echt, waar ben je dan mee bezig. Maar goed, ik mag het niet zeggen maar het is vaak de oude garde die dwars ligt.Koos Werkloos schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 16:03:
[...]
En verplicht / onder druk vrij op de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw vind ik al iets waar de werknemer helemaal niet moeilijk over moet doen (zelfs als dat bovenop de vier verplichte vrije dagen komt) want wie wil er dan nou werken? Waarschijnlijk zouden ze ook klagen als ze in die dagen juist wel moeten werken.
Ik ben 1 november begonnen bij Atos (ik was er reeds gedetacheerd vanaf februari j.l.) en de keuze om intern te gaan bij Atos is een puur financiële afweging alsmede het feit dat ik vrijwel om de hoek woon. Het leasereglement is niet geweldig en de cultuur is heel anders maar ik heb leuk werk en fijne collega's, plus het verdient goed dus...
Ik zie wel, ik ben niet van plan om hier tientallen jaren te werken. Hooguit een jaartje of 3
“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".
Ik herken je beeld van over het stuwmeer van uren. Het is bij Atos soms ook vrij makkelijk om dit op te bouwen. Veel projecten is het even flink er tegenaan en voor je het weet heb je genoeg vakantie. Mijn advies is ook om ze gewoon te pakken voordat ze automatisch na een jaar worden uitbetaald met de nodige belasting. Niet om Atos een plezier te doen maar vooral je zelf. Ga lekker op vakantie of ga met je gezin iets leuks doen. Je werkt om te leven en niet andersom. Ook het leasen is misschien niet de rede om bij Atos te werken. Ik zelf heb ook recht op een auto maar ik rij liever in mijn eigen auto. Wat je wel bij Atos vindt: de leukste projecten en mogelijkheden. Atos heeft een bijzonder klantbestand waar je op plaatsen komt die niet vanzelf sprekend zijn en ook de uitdagingen zijn daar. Je moet wel voor je zelf opkomen en vragen naar de mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de olympische spelen. Hopelijk kun je een beetje tussen alle negatieve geluiden ook positieve geluiden vinden.TommyGun schreef op donderdag 14 december 2017 @ 13:54:
[...]
Die discussie is nu ook weer gaande, maar inderdaad; er zijn daadwerkelijk mensen die expres geen vrij nemen want ze willen niet dat dat "onder dwang" moet. Echt, waar ben je dan mee bezig. Maar goed, ik mag het niet zeggen maar het is vaak de oude garde die dwars ligt.
Ik ben 1 november begonnen bij Atos (ik was er reeds gedetacheerd vanaf februari j.l.) en de keuze om intern te gaan bij Atos is een puur financiële afweging alsmede het feit dat ik vrijwel om de hoek woon. Het leasereglement is niet geweldig en de cultuur is heel anders maar ik heb leuk werk en fijne collega's, plus het verdient goed dus...
Ik zie wel, ik ben niet van plan om hier tientallen jaren te werken. Hooguit een jaartje of 3
AMD Ryzen 5 7600X | Asus Prime X670-P | Corsair Vengeance 2x 16GB DDR5 PC5200 | XFX Speedser MERC 310 AMD 7900 XTX| http://wvdburgt.nl
Ik heb gelijk gekregen. De argumenten van Atos zijn door de rechter van tafel geveegd.t_captain schreef op donderdag 6 april 2017 @ 12:28:
Ik denk dat de klagers een sterke zaak hebben.
Je zit in een opgaande markt, stelt in november 2016 de bonus targets vast en probeert enkele maanden later ineens onder je verplichtingen uit te komen?
Zo werkt het natuurlijk niet. Als je financiele situatie zo zwaar is dat je de afgesproken arbeidsbeloning van je werknemers niet meer kunt betalen, dan dien je een deel van de mensen te ontslaan om bedrijfseconomische redenen, en dan zul je de pijn van hun vertrek moeten voelen. Het is niet de bedoeling om je bezuinigingen uit de zak van je werknemers te betalen en zelf geen pijn te lijden.
En het argument van "maatschappelijke onrust", dat is echt onzin van de buitencategorie. Er komt echt geen opstand omdat je sales managers een deels flexibel inkomen hebben. Dat hebben ze elders namelijk ook en niemand valt daarover.
https://www.ed.nl/regiona...nus-2016-alsnog~a20c8ca4/
In hoger beroep verwacht ik bevestiging van de uitstraak.
Anoniem: 474132
alles kan off-topic
Een oude kwoot, ik weet het, maar deze zin triggert mij wel.kkoenen schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:11:
Elke ondernemer zal proberen om de kosten omlaag te brengen. Zeker als marges onder druk staan. Waar zou jij een kostenreductie kunnen realiseren, kijkend naar NL? ((-- ik snap dat Shunt inmiddels ergens anders werkt... dus kan me van hem / haar minder betrokkenheid voorstellen. --))
Geen enkele ondernemer heeft als doel de kosten omlaag te brengen! Sterker nog, kosten maken en risico's nemen is de kern van ondernemen. Het doel van een ondernemer is juist om rendement uit de kosten te halen, dus de omzet harder te laten stijgen dan de kosten.
Bij paniek management zie je idd dat de focus op de kosten komt te liggen ipv op de omzet. Dat heeft echter niets meer met ondernemen te maken.
alles kan off-topic
Anoniem: 474132
Bovenop de 50% van de omzet die structureel in de zak van de werkgever belandde, hield de werkgever op de extra uren ook nog de pensioenpremie, vakantierechten, leasebijdrage etc. in zijn zak.
Per saldo zou de verdeling van de opbrengst van zo’n extra werkdag ongeveer 30/70 zijn in het voordeel van de werkgever.
Atos gaat een stap verder en maakt van die 30% payout de suggestie van 60% en de realiteit van 18%.
Ik vraag me af of beleggingsconstructies aan je personeel verkopen niet onder de gewone regels van de financiële adviessector valt. Heeft Atos wel zorgvuldig gehandeld en jouw financiële situatie en risicobereidheid in beeld grbracht? Was het product niet te complex voor een particulier?
Wist de directie van Atos meer over de matige prognoses dan wat ze deelden met de participerende werknemers?
1 en 2 gaan over zorgplicht. 3 gaat over misleiding en benodigd geen specifieke regels voor de financiële sector.
Tja investeren in een schip met een kapitein die als opdracht heeft gekregen zo veel mogelijk levensboten te verkopen om het schip winstgevend te maken de motor verkocht heeft want dat maakt het schip lean. Natuurlijk is het schip zo lek als een mandje en is het schip ondertussen al een paar jaar totaal verdwaald midden op de zee in een orkaan is wellicht niet een van de verstandigste keuzes die hebt kunnen maken.Anoniem: 474132 schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 18:53:
Jawel, ben in de mooie praatjes van mijn werkgever getrapt: vakantiedagen inruilen voor geld, rendementen tot 200%. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn is dat meestal ook zo, dat geldt voor beleggingen in teakhout, windmolens van Ratelband junior maar in mijn geval dus ook voor mijn werkgever, Atos Nederland BV. Jammer dat het zo moet gaan.
Ik snap serieus niet waarom er nog zo veel mensen willen werken bij een toko die zo om gaat met zijn medewerkers.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Anoniem: 474132
Reken je niet te snel rijk. Ik weet niet of er veel veranderd is de laatste tijd, ik ben er al twee jaar weg. Maar promoties naar een hogere schaal komen niet veel voor en zeker niet automatisch als je het einde van je huidige schaal bereikt hebt.Arcastin schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 14:31:
Weet iemand waar ik de huidige range van salarisschalen kan vinden? Had gehoord dat de salarisschaal is gekoppeld aan lease/mobiliteitsbudget. Ben benieuwd wanneer ik een schaal omhoog ga namelijk, krijg dan ook extra budget
Belangrijk is dat je je er bij je manager goed op staat anders is het echt kansloos. En als je goed met je manager door de deur kunt (wat om meerdere redenen best plezierig is) dan kun je dit het beste aan hem vragen.
alles kan off-topic
Want dan kan je i.p.v. een twingo een Clio leasen voor 900 euro per maand? 😜Arcastin schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 14:31:
Weet iemand waar ik de huidige range van salarisschalen kan vinden? Had gehoord dat de salarisschaal is gekoppeld aan lease/mobiliteitsbudget. Ben benieuwd wanneer ik een schaal omhoog ga namelijk, krijg dan ook extra budget
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Nee, ga die centjes mooi in m'n zak stekenShunt schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 18:24:
[...]
Want dan kan je i.p.v. een twingo een Clio leasen voor 900 euro per maand? 😜
Op Source (MyHR Portal) even zoeken op "vervoersregeling", daar staat een tabel in voor het alternatief vervoersbudget. En ja, dat gaat omhoog, maar alleen per 2 schalen, en pas vanaf schaal 14Arcastin schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 14:31:
Weet iemand waar ik de huidige range van salarisschalen kan vinden? Had gehoord dat de salarisschaal is gekoppeld aan lease/mobiliteitsbudget. Ben benieuwd wanneer ik een schaal omhoog ga namelijk, krijg dan ook extra budget
Die had ik idd al gevonden jagauchov6 schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 23:13:
[...]
Op Source (MyHR Portal) even zoeken op "vervoersregeling", daar staat een tabel in voor het alternatief vervoersbudget. En ja, dat gaat omhoog, maar alleen per 2 schalen, en pas vanaf schaal 14
Als je zoekt op "salarisschalen" is het zo te vinden op de HR portal, maar je komt pas een schaal hoger als je manager dat regelt!Arcastin schreef op donderdag 31 mei 2018 @ 08:12:
[...]
Die had ik idd al gevonden jaZit nu in schaal 13, maar ben dus benieuwd wanneer ik in 14 zou komen.
Er zit een flinke overlap in de schalen, dus met bijv. €3000 bruto kun je in theorie in 12, 13, 14 of 15 zitten…

Is Atos anno 2018 wel een goede plek voor een starter? Vrienden van me lijken zeer goede salarissen te krijgen bij kleine/middelgrote ontwikkelaarsbedrijven en dit zijn echt niet de beste programmeurs of studenten. Als ik een beetje tussen de regels lees zijn er best wat dingen die afgebroken zijn de laatste jaren die bij deze eerdergenoemde clubjes beter geregeld lijken. Wat voor plek is het voor een starter? Doet werken voor Atos wel goede dingen voor je verdere carriere?
Tja Atos had toen ik er werkte als voordeel dat alles mogelijk was zolang je het maar zelf regelt binnen de toko.Ikbenmeereendje schreef op maandag 23 juli 2018 @ 17:07:
Ik wil bij Atos afstuderen (Master Informatica) en ik geloof oprecht dat het een mooie plek is waar veel te leren valt. Voor mijn stageopdracht ook niet echt zorgen, goede begeleiding en veel vrijheid. Daarna dacht ik dat ik er best zou willen werken, maar ik schrok toch wel van deze topic - ook al zijn de meeste comments al wat ouder.
Is Atos anno 2018 wel een goede plek voor een starter? Vrienden van me lijken zeer goede salarissen te krijgen bij kleine/middelgrote ontwikkelaarsbedrijven en dit zijn echt niet de beste programmeurs of studenten. Als ik een beetje tussen de regels lees zijn er best wat dingen die afgebroken zijn de laatste jaren die bij deze eerdergenoemde clubjes beter geregeld lijken. Wat voor plek is het voor een starter? Doet werken voor Atos wel goede dingen voor je verdere carriere?
Qua starter en salaris voor starters tja dat is natuurlijk relatief. Ik weet dat toen ik er zat een young professional program draaide wat er voor zorgde dat je twee jaarlijks een beoordeling moment had waarbij je een X bedrag per maand meer ging verdienen (meestal kwam dit neer op +-200 euro per jaar meer. En dit gedurende 3 jaar. (600 euro dus) Echter tenzij je bij een klant zat die je echt niet wou laten gaan hielden "vrijwillige" salaris verhogingen daar op. Er zaten best wat mensen die al 10 jaar + geen verhoging meer gezien hadden en die mensen waren in die tijd nog geen week niet billable geweest.
Volgens mij was toen ik mijn start maakte bij Atos het start salaris voor een HBO afgestudeerde tussen de 1950 en de 2250 euro. En voor een Master tussen de 2250 en de 2550 ofzo.
Hou er echter ook rekening mee dat auto's leasen bij Atos actief tegen wordt gewerkt door de kosten bij de bereider neer te leggen. Zo betaal je voor een B klasse auto +- 770/850 aan lease budget. (waar je meestal start rond de 685 of 770. En bij uitdiensttreding mag je alles wat je boven je lease bedrag zat X de maanden van het lopende lease contract aftikken. Wil je een C segment auto leasen ben je snel tussen de 800/900 euro kwijt en lap je dus eventjes tussen de 30 en 130 euro x aantal maanden resterend lease contract.
Dat is eigenlijk nog steeds een van mijn grootste ergernissen met Atos. Het uitkleden van het lease budget en het stelselmatig ontkennen van de bewuste gevolgen. (zo kon mijn (inmiddels ex partner)) van haar leasebudget van 770 letterlijk geen auto leasen binnen haar budget in de portal.
Even ter vergelijking mijn ex had de keuze uit een Yaris en een Clio die beide (met enkel basis opties net boven budget waren) met een contract van 160k km bij 4 jaar.
Bij mijn nieuwe werkgever heb ik een contract van 160 bij 4 jaar en daar kan ik kiezen uit nagenoeg iedere C segment auto met een hoop opties en die past comfortabel binnen mijn lease budget van 780 euro.
Bij Atos lease je dus een auto van 15/20k voor rond de zelfde prijs in de maand waar ik met zelfde voorwaarden een auto van 30/34k kan leasen.
Dat noem ik gewoon medewerker pesten.
Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"
Als je het niet nodig hebt: Lease geen auto, of houd een voorloopauto (ik heb dat 1 jaar volgehouden, omdat ik na 3 maanden al wist dat ik na 1 jaar zou vertrekken).
Indien je je trainingen, cursussen en ervaring binnen hebt, zoek dan een echt bedrijf
Ik ben zelf ook gestart bij Atos, werk er nu nog steeds. Afgestudeerd bij ze als HBO'er en kreeg 2400 bruto + lease auto. Ik had na 1-2 maanden een Megane gepakt uit de pool en die kost me nu zo'n 222 netto per maand. Intussen zit ik zo'n 8 maanden op dit project en ben ik verhuisd waardoor mijn reistijd is verkort van 25 minuten naar 10-15 minuten (voorheen 21km enkele reis over de snelweg, nu 6km door de stad). Contract van de auto loopt gelukkig eind oktober af want dat hakt er wel inShunt schreef op maandag 23 juli 2018 @ 20:40:
[...]
Qua starter en salaris voor starters tja dat is natuurlijk relatief. Ik weet dat toen ik er zat een young professional program draaide wat er voor zorgde dat je twee jaarlijks een beoordeling moment had waarbij je een X bedrag per maand meer ging verdienen (meestal kwam dit neer op +-200 euro per jaar meer. En dit gedurende 3 jaar. (600 euro dus)
Volgens mij was toen ik mijn start maakte bij Atos het start salaris voor een HBO afgestudeerde tussen de 1950 en de 2250 euro. En voor een Master tussen de 2250 en de 2550 ofzo.
Hou er echter ook rekening mee dat auto's leasen bij Atos actief tegen wordt gewerkt door de kosten bij de bereider neer te leggen. Zo betaal je voor een B klasse auto +- 770/850 aan lease budget. (waar je meestal start rond de 685 of 770. En bij uitdiensttreding mag je alles wat je boven je lease bedrag zat X de maanden van het lopende lease contract aftikken. Wil je een C segment auto leasen ben je snel tussen de 800/900 euro kwijt en lap je dus eventjes tussen de 30 en 130 euro x aantal maanden resterend lease contract.
Dat is eigenlijk nog steeds een van mijn grootste ergernissen met Atos.
Dus even in het kort:
- salaris is marktconform
- heb zelf afgelopen jaar ongeveer 300 euro bruto groei gehad
- lease auto's zijn verschrikkelijk duur (diesel Clio vanaf ongeveer 700, budget van starter is 680)
- ruim opleidingsbudget (3000 per jaar dacht ik)
- papiertjes zijn noodzakelijk (ik had destijds nog geen scrum certificering, werd aangekeken door Sales alsof ik een achterlijke boerenpummel was terwijl ik al wel 3 jaar praktijkervaring er mee had)
- 13e maand vond ik een leuke secundaire voorwaarde, die ik bij andere partijen niet ben tegengekomen toen ik ging solliciteren
13e maand is geen secundaire voorwaarde. Het is gewoon salaris.Arcastin schreef op dinsdag 24 juli 2018 @ 12:58:
[...]
- 13e maand vond ik een leuke secundaire voorwaarde, die ik bij andere partijen niet ben tegengekomen toen ik ging solliciteren
Een dertiende maand is wel degelijk een secundaire arbeidsvoorwaarde. De primaire voorwaarden omvatten de werkuren, vakantieregeling, loon. De secundaire bevat alles wat niet wettelijk verplicht is zoals bonus, wagen, arbeidsduurvermindering maar ook dertiende maand.downtime schreef op dinsdag 24 juli 2018 @ 13:01:
[...]
13e maand is geen secundaire voorwaarde. Het is gewoon salaris.
No keyboard detected. Press F1 to continue.
Ik heb zelf ook even gezocht maar het onderscheid is heel vaag. Op een site van de Overheid werd gezegd dat primaire arbeidsvoorwaarden de zaken waarover je afspraken maakt in je contract en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de zaken die collectief middels CAO of bedrijfsreglement geregeld zijn. Maar de wettelijk geregelde zaken lijken weer tot primaire arbeidsvoorwaarden te behoren.Blokker_1999 schreef op dinsdag 24 juli 2018 @ 13:06:
[...]
Een dertiende maand is wel degelijk een secundaire arbeidsvoorwaarde. De primaire voorwaarden omvatten de werkuren, vakantieregeling, loon. De secundaire bevat alles wat niet wettelijk verplicht is zoals bonus, wagen, arbeidsduurvermindering maar ook dertiende maand.
Dus 13e maand is een primaire arbeidsvoorwaarde als dat in je contract vastgelegd is.
Wat betreft de arbeidsvoorwaarden, die zijn zeker niet goed. Ik ben er nu 1,5 jaar weg en zit nu ca 30% hoger in salaris terwijl ik hetzelfde werk doe en heb nu wel een goede leaseregeling. (om over de rest maar te zwijgen, veel beter pensioen, bonus regeling met groot bereik etc.) Alleen wat betreft het aantal verlofdagen zit je bij Atos goed, maar als je ze mee wil nemen naar een volgend jaar moet je opletten dat ze niet met een of andere ongedekte belofte afgepakt worden.
alles kan off-topic
Tja, toen men mij wilde overnemen (ik was extern) klonk het allemaal mooi natuurlijk...Shunt schreef op zaterdag 14 april 2018 @ 23:26:
[...]
Ik snap serieus niet waarom er nog zo veel mensen willen werken bij een toko die zo om gaat met zijn medewerkers.
Ik heb vandaag mijn ontslag ingediend, na één jaar intern te hebben gewerkt.
Ik had al wat gesprekken lopen maar ik was zo netjes om de uiteindelijke keuze en bekendmaking uit te stellen tot afgelopen maandag (1 oktober... je voelt het al aan komen), maar als ik eerder had geweten hoe men met (vertrekkend) personeel om gaat, dan had ik het nog mooi vóór het weekend (en dus in september) gedaan. Maar goed, leermomentje.
Ik begrijp ook niet dat men zo hard de opzegtermijn hanteert. Houdt nu dus in dat ik pas 1 januari 'vrij kom', men ziet toch ook wel in dat iemand zich niet nog bijna 3 maanden vol gaat inzetten? Wat schiet je daar mee op? Een goede referentie hoeven ze van mij niet meer te verwachten. Een vervanger gaan ze ook niet vinden, zeker niet in de huidige markt en met de honderden mensen die op de bank zitten binnen ATOS detachering.
Met het werk op zich was niets mis, maar de cultuur en het management gingen me echt tegen staan. Daarbij heb ik nu zicht op een leuke baan bij een veel kleiner bedrijf (+- 100 man) met betere doorgroeimogelijkheden. Hoe ze het personeel behandelen bij ATOS is gewoon ronduit schandalig. Jammer dat het management zo blind is.
Financieel heb je het niet slecht inderdaad als young professional, maar de lease is wel matig. Enige voordeel is de tankpas die in heel de EU werkt
[ Voor 31% gewijzigd door TommyGun op 08-10-2018 10:48 ]
“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".
De uitkering van de TRAB over het eerste half jaar van 2018 is nul euro. En voor de meeste divisies is de RAB over H1 2018 ook nul euro.
Maar gelukkig ook wat goed nieuws:
Niet-bonusgerichte medewerkers van Atos Consulting krijgen wél een RAB over H1 2018, namelijk een eenmalige bruto-uitkering van maar liefst €13,56!
Wel knap dat ze de kpi's zodanig in hebben weten te regelen dat ze de uitkering zelfs in de huidige markt op nul weten te krijgen. Dat wordt wat als de economie straks weer wat gaat afkoelen. (of gaat het echt nog steeds zo beroerd? Dat is helemaal knap in de huidige markt)
alles kan off-topic
Honderden mensen op de bank? In een tijd dat developers hun LinkedIn profiel noodgedwongen afsluiten omdat de recruitment-spam te erg wordt?TommyGun schreef op donderdag 4 oktober 2018 @ 12:33:
[...]
Een vervanger gaan ze ook niet vinden, zeker niet in de huidige markt en met de honderden mensen die op de bank zitten binnen ATOS detachering.
Senior bankzitters die weggezet willen worden als sr. project manager zijn moeilijk als developer te verkopent_captain schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:02:
[...]
Honderden mensen op de bank? In een tijd dat developers hun LinkedIn profiel noodgedwongen afsluiten omdat de recruitment-spam te erg wordt?
alles kan off-topic
Dit topic is voor ervaringen met het werken bij AO en geen alternatief voor de AO helpdesk!