Toon posts:

Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 40.601 views sinds 30-01-2008

 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20
Nummer 20 alweer in een mooie serie topics, lekker doorposten zo! Het blijft maar sneller en sneller gaan! Zoals uit de titel wel moet blijken is dit topic dus bedoeld om eens fijn met je eigen thuisbioscoop zut te patsen.
Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Het is niet verstandig om hier een uitgebreide "wat-moet-ik-kopen" discussie te starten. Dit is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoek, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus eigenlijk ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijk boel.
 • Liever ook geen Bose discussies en zeker geen kabel discussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteed. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet heb ik er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 17
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 18
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 19


Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.imageshack.us

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

Bij de preview van je bericht kun je op het knopje Check images klikken. Dit zorgt ervoor dat de afmetingen van de images automatisch bij de img tags gezet worden. Dit komt het linken naar een bepaalde post in dit topic ten goede.

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. En pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link


 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

geli met je post ;)

Ik hoop morgen weer een update te hebben :D stay tuned ;)

 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Daklem schreef op woensdag 14 december 2005 @ 21:24:
geli met je post ;)

Ik hoop morgen weer een update te hebben :D stay tuned ;)
Feli met je update ;) Maar dat wist je al :)
Ik hoop zelf vrijdag wat nieuws te hebben...

 • ZandBak
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-02-2021
wat vinden jullie hiervan :

Marantz sr-5500
Marantz dv-6500
KEF KHT 2005.2

Afgelopen weekend aangeschafd bij RAF Amsterdam.

Ik wil er 7.1 van maken iemand een idee voor goeie front's??

Ik ga van de week effe goeie foto's maken als alle kabels zijn weggewerkt.

1337


Anoniem: 54899

wat vinden jullie van de mijne:

Even uit het hoofd mijn setje:

1 x JVC Plasma Televisie PD-42X50B
1 x JVC DVD Recorder DR-MH30
1 x JVC Home Cinema TH-S66
1 x Vogel`s Muurbeugel EFW6345
en nog wat meer vogel's steuntjes.
verder nog een (oude) PS2 erbij

Anoniem: 30670

Jongens... geen Kerst-lijsjes hier in dit topic... ook geen cope/paste van fabrikanten site's. KOM OP fotos met die stuff :)
Ik show de mijne in een week, ga morgen verhuizen en dan ga ik kabels trekken en me speciale rack afbouwen (opmaat voor mijn "troep" :P ) en laat ik de hele opbouw + final pix wel zien.

 • ZandBak
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-02-2021
Anoniem: 30670 schreef op woensdag 14 december 2005 @ 21:42:
Jongens... geen Kerst-lijsjes hier in dit topic... ook geen cope/paste van fabrikanten site's. KOM OP fotos met die stuff :)
Ik show de mijne in een week, ga morgen verhuizen en dan ga ik kabels trekken en me speciale rack afbouwen (opmaat voor mijn "troep" :P ) en laat ik de hele opbouw + final pix wel zien.
lol ik heb niks gekopieerd gewoon overgeschreven van de bon

1337


Anoniem: 73017

hallomijn setje: Audio analogue Meastro versterker en meastro cd-speler.
Luidsprekers: Audio physic Virgo 2 met gemodificeerd filter/bekabeling
Surroundspeakers: kleine JBL''s
DV 575 pioneer DVD speler
Marantz SR4300 surround receiver
Barco 701s CRT projector
bekabeling: siltech, kabels DVD-CRT, zelfmade
Beheringer ultracurve SE uitvoering
A.B philips pronto 890

 • Rainesh
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 18:40
Zandbak, probeer wat foto's te posten waar daar gaat deze topic immers om. :)

http://tweakers.net/gallery/103719/sys.


Anoniem: 121043

Hey,

Heb op het eind van vorig forum pics getoond van mijn opstelling. Nu valt me wel op dat de kleuren geproduceerd door mijn beamer anders zijn dan die van mijn tft samsung 913V. In een vergelijkende test valt me vooral op dat het wit niet zo wit is als op mijn tft. Zonder die vergelijking zie ik er tijdens een film niet veel van.

Ik projecteer momenteel op een witte muur. Ik heb al horen zeggen dat een goed projectiescherm een enorm verschil maakt. Ook is het belangrijk de randen naast het scherm zwart te maken door gordijnen of zwart schilderen.

Kan er iemand mij uitleggen wat deze zwarte rand juist doet? Een goed projectiescherm kost in mijn ogen bijna evenveel als de beamer, maar ik heb al gehoord dat mensen zelf een scherm ineenknutselen. Hoe gaat dit dan in z'n werk?

Anoniem: 73017

een goed scherm doet zoveel meer. Je kunt hier:http://shop.itccomp.nl/N_frame.html?http://shop.itccomp.nl/

Hier kun je doek vd rol bestellen. Zelf een frame maken en je bent klaar. De zwarte masking rand zorgt voor een verhoogd contrast effect. Het is niet zo maar je ogen ervaren het wel zo. Een donkere muur is dan nog beter.

Anoniem: 121043

Dat is een grijze stof dat doek?

Anoniem: 73017

gewoon wit. En ze hebben doek met verschillende gain factoren. Zelf heb ik een gain van 1.3 wat voor crt aangeraden wordt. LCD en dlp hebben 1.1. oid. Gewoon eerst een mail sturen naar het bedrijf. Ze weten ook echt wel wat je het beste kan nemen.
(en laat dan ook maar een isf calibratie doen, dat levert pas echt veel op qua beeld)

Anoniem: 121043

Maar zal het een enorme kwaliteitswinst opleveren? Eigenlijk is dat een budget beamertje dat ik bezit he . . .

 • xdc
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 24-05 08:17
Anoniem: 73017 schreef op woensdag 14 december 2005 @ 23:24:
hallo

[afbeelding]

mijn setje: Audio analogue Meastro versterker en meastro cd-speler.
Luidsprekers: Audio physic Virgo 2 met gemodificeerd filter/bekabeling
Surroundspeakers: kleine JBL''s
DV 575 pioneer DVD speler
Marantz SR4300 surround receiver
Barco 701s CRT projector
bekabeling: siltech, kabels DVD-CRT, zelfmade
Beheringer ultracurve SE uitvoering
A.B philips pronto 890
ziet er heel gelikt uit ...
is die plaat van je CRT gesoept ? of heeft die Barco echt zoveel lichtopbrengst ?

slimmehotspot.nl


 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Ik heb als het goed is van de week ook weer een update.

Aangezien 4 dezelfde speakers altijd mooier klinken als 2 hele goede voor en 2 bout achter heb ik besloten het budget wat ik had voor front speakers maar te verdelen over front en rear + center (aangezien ik meer films kijk dan muziek luister) en het worden 4 Eltax monitor speakers + een center.

Nu alleen nog ergens 4 betaalbare stands vandaan zien te plukken om ze op te zetten die ook nog eens stevig staan....... mijn kat dondert de stands van de ikea namelijk met het grootste gemak om s'nachts wat resulteerd in een bijna hartaanval als je er wakker van schrikt ;)

Mooie is dat ik uiteindelijk nog steeds geld over houdt welke weer naar het potje LCD tv gaat :D

[Voor 5% gewijzigd door R2D2 op 15-12-2005 01:38]

iRacing profiel


Anoniem: 73017

xdc schreef op donderdag 15 december 2005 @ 00:02:
[...]


ziet er heel gelikt uit ...
is die plaat van je CRT gesoept ? of heeft die Barco echt zoveel lichtopbrengst ?
Nee hoor, een beetje knippen en plakken. Zo is het beeld als ik film kijk:
http://members.chello.nl/m.vandekamp6/fotos/HT/monster2.jpg

Anoniem: 73017

Anoniem: 121043 schreef op donderdag 15 december 2005 @ 00:01:
Maar zal het een enorme kwaliteitswinst opleveren? Eigenlijk is dat een budget beamertje dat ik bezit he . . .
ISF calibratie kost rond de 100 euro, en voor doek zal je iets in die richting moeten gaan zoeken. maar een kant en klaar scherm kost je veel meer.

 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
Bij hometheather.nl kost een kalibratie 80 euro... Daar wil ik het laten doen.

Gain van scherm heeft ook te maken met eventueel omgevings licht. Als je bij een lage gain een lampje aan doet hou je niet meer zoveel over van het contrast nantuurlijk :P

Zelf heb ik gain 1.2 :)

Anoniem: 121043

Kan er iemand mij uitleggen wat die gain juist is en hoe je die moet bepalen?

 • Anoniem: 162077
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Gaat erg hard altijd dit topic.
Ik zal vanavond of van het weekend ff foto`s schieten van mijn HT set, eerst mn kamer opruimen ook O-)

Volg het topic al een lange tijd en wil er nu zelf ook aan bijdragen ;)

Nemen jullie genoegen met foto`s van mn SE k750i 2MPX?
En zijn er nog tips hoe het beste foto`s te schieten met dit ding...

 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
Anoniem: 121043 schreef op donderdag 15 december 2005 @ 09:29:
Kan er iemand mij uitleggen wat die gain juist is en hoe je die moet bepalen?
hoe lager de gain hoe beter de zwartwaardes... maar je levert wel wat in op contrast ed

gain is afhankelijk van je projector, de omgeving, lampjes en je eigen smaak natuurlijk ;)

Je kan zeggen dat alles tussen gain 1.0 en gain 1.3 veilig is voor de huidige projectors. Je moet er namelijk ook rekening mee houden dat je doek een aantal projectors zal overleven en met elke nieuwe generatie projectors worden de zwartwaardes beter. Een negatieve gain zoals projecta die bv aanbiedt zal ik dan zelf ook nooit kopen.

[Voor 32% gewijzigd door lowfi op 15-12-2005 10:23]


 • Jag
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 27-05 15:30
Nieuwe kamer dus nieuwe foto's. Helaas nog geen mooie verlichting (alleen maar TLs, ex kantoorpand dit), dus een beetje lastig om mooie foto's te maken. Maar here goes:

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_1_small.jpg
Overzicht, geprojecteerde beeld is Cruel Intentions in 720p WMV formaat (erin gefotosoept).

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_2.jpg
Ik heb vier 100x70cm filmposters in lijst opgehangen, waaronder deze van Black Hawk Down. Niet omdat ik het nou zo'n goede film vind, maar omdat ik de poster zo mooi vind :).

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_3.jpg
Close up van het front: de center speaker is nieuw. In mijn nieuwe kamer is de opstelling dusdanig breed met vaak redelijk wat mensen die meekijken dat ik niet meer zonder kon. Tijdje rondgekeken, uiteindelijk dezelfde center genomen als JvS. 2e hands kostte hij €100.

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_4.jpg
Projector met VGA vanaf mijn (stille) pc en component video vanaf de receiver. Maar ik gebruik voornamelijk VGA, component video ligt er meer voor de toekomst (XBox 360 bijv).

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_5.jpg
Ik heb nog drie andere filmposters gekocht: Thin Red Line (erg goede film, in mijn top 5) en Seven (met helaas een lelijke witte rand eromheen) en Heat (ook top 5).

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_6.jpg
Uitzicht vanaf de slechtste zitplek :).

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_7.jpg
Een universele AB zou ook geen slecht idee zijn, beetje veel ABs nu.

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_8.jpg
Setje bij mijn pc, de 602S1's van JvS (hij heeft mijn 604S1's staan) met nieuw filter en extra demping intern.

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/GoT_9.jpg
Gelukkig geen nieuwe dure plafondbeugel moeten kopen voor mijn projector: deze oplossing was bijna gratis en stevig genoeg.

http://www.van-weert.com/~jag/DIY_LFE_sub/Rack_voorkant_2.jpg
Close up van het 19" rack met Yamaha RX-v1400 receiver, Yamaha CDX-596 cd speler, Sony SRP-f300 DSP en drie Crest versterkers uit de Vs serie.

http://www.van-weert.com/~jag/DIY_LFE_sub/Rack_achterkant.jpg
Achterkant van het 19" rack, allemaal zo gemaakt dat hij zo een 2e leven als prof audio amp rack kan beginnen als ik hem zat ben (maar dat kan nog wel ff duren).

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/DSP_screen11.gif
Screenshot van parametrische EQ filters op het linker input kanaal

http://www.van-weert.com/~jag/Kanaalweg/DSP_screen12.gif
Crossovers en parametrische EQ filters op de outputs

En nog wat oude bouwfoto's van de midhoorns:
http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Draaimal3.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoorn2.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoornsteun.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoorn4.jpg

Wat loze getalletjes

front speaker amps:
HF 2x 150W
MF 2x 300W
LF 2x 1000W
Respons van 35Hz (-0dB) tot 40KHz (-3dB geloof ik, niet gemeten)
Sub 600W

 • Anoniem: 162077
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
@ Jag,

Impressive

Mooie constructie voor de beamer trouwens!

[Voor 54% gewijzigd door Anoniem: 162077 op 15-12-2005 11:00]


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 20:38
Thin Red Line (erg goede film, in mijn top 5) en Seven (met helaas een lelijke witte rand eromheen) en Heat (ook top 5).
Met jou kan ik praten :) Heat en de Thin Red Line zijn zwaar ondergewaardeerde films; Heat omdat die film alleen maar als een actiefilm wordt bekeken door mensen (terwijl de actie bijzaak is) en de Thin Red Line omdat hij ondersneeuwde onder de aandacht voor Saving Private Ryan (wat ik op het eerste half uur na een veel zwakkere film vind).

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • lord.farquaad
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 26-04 20:23
Jag schreef op donderdag 15 december 2005 @ 10:53:
Nieuwe kamer dus nieuwe foto's. Helaas nog geen mooie verlichting (alleen maar TLs, ex kantoorpand dit), dus een beetje lastig om mooie foto's te maken. Maar here goes:

-knip-
Kolere hé. Daar was ik wel even stil van. Enkele vraagjes/opmerkingen:
 • Hoe kom je deze kamer binnen? Ik vermoed via de rechteronderhoek op de eerste foto. Of moet je ergens over een bank klimmen?
 • Ik neem aan dat bij jouw de nadruk ligt op stereo luisteren? Ik zie nl. wel ergens een stukje rear (linksboven op de 5e foto), maar dat is het dan ook wel zo'n beetje.
 • Inrichting is wel erg druk/vol (met zitmeubels). Is ook wel logisch, zo een installatie helemaal voor jezelf houden is ook niet echt sociaal :P
 • En dan 'the big one': waar heb je die hoorns van gemaakt, toch geen cement/beton zeker?

 • Sjoewe
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 26-05 21:14
Mooie set Jag :9

Is dat toevallig in dat *paleis op de dam* ? Lijkt er zo op.


sorry :X

[Voor 25% gewijzigd door Sjoewe op 15-12-2005 13:33. Reden: ehm]


 • Jag
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 27-05 15:30
Anoniem: 162077 schreef op donderdag 15 december 2005 @ 10:59:
@ Jag,

Impressive

Mooie constructie voor de beamer trouwens!
Dank je, niet zelf bedacht trouwens. Heb redelijk wat hulp van buitenaf gehad bij veel zelfbouw dingen. Was ook erg goedkoop deze oplossing, en verstelbaar (scheelde een hele hoop moeilijk meetwerk).
Dr. Strangelove schreef op donderdag 15 december 2005 @ 11:13:
[...]


Met jou kan ik praten :) Heat en de Thin Red Line zijn zwaar ondergewaardeerde films; Heat omdat die film alleen maar als een actiefilm wordt bekeken door mensen (terwijl de actie bijzaak is) en de Thin Red Line omdat hij ondersneeuwde onder de aandacht voor Saving Private Ryan (wat ik op het eerste half uur na een veel zwakkere film vind).
Grappig, dat is precies zoals ik er ook over denk. Saving Private Ryan heeft idd een indrukwekkende openingsscene en is technisch erg goed, maar verder niet veel bijzonders. Thin Red Line vind ik echt een zeer indrukwekkende film, echt heel mooi. Ik heb hem 2 keer gezien en met de derde keer ga ik denk ik wachten tot ie in high def uit is (ik heb hem op DVD liggen).
Heat is ook erg goed, schitterende sfeer wordt er in neergezet. Prachtige muziek ook. Ik vind het zoiezo een zeer goede soundtrack. En idd omdat beide films niet heel erg bijzonder hoog gewaardeerd worden vond ik het leuk om daar dan wel een poster van te hebben hangen. Een Lord of the Rings poster ofzo hoeft van mij niet zo.
lord.farquaad schreef op donderdag 15 december 2005 @ 12:17:
[...]

Kolere hé. Daar was ik wel even stil van. Enkele vraagjes/opmerkingen:
 • Hoe kom je deze kamer binnen? Ik vermoed via de rechteronderhoek op de eerste foto. Of moet je ergens over een bank klimmen?
 • Ik neem aan dat bij jouw de nadruk ligt op stereo luisteren? Ik zie nl. wel ergens een stukje rear (linksboven op de 5e foto), maar dat is het dan ook wel zo'n beetje.
 • Inrichting is wel erg druk/vol (met zitmeubels). Is ook wel logisch, zo een installatie helemaal voor jezelf houden is ook niet echt sociaal :P
 • En dan 'the big one': waar heb je die hoorns van gemaakt, toch geen cement/beton zeker?
 • Je ziet hier maar een deel van mijn kamer. Rechts van de blauwe bank is een redelijk brede doorgang naar "het andere deel". Totale oppervlakte is 27m2, je ziet op de foto's de helft. De rest is ook niet zo bijzonder: koelkast, diepvriezer, kasten, bed, oven, enz.
 • Lichte nadruk op stereo. Zo is mijn set ooit wel begonnen en ik luister nog steeds wel meer muziek dan films. Maar ik gebruik mijn projector ook wel een uur per dag gemiddeld denk ik. Ik heb geen kabel dus ik kijk alleen maar gedownloade films en series (Family Guy, The Office, BSG). Mijn set is nu ook gewoon 5.1. Surrounds zie je idd niet zo goed, de linker zie je net staan en de rechter staat op dat oude zwarte Yamaha subje. En moet ook eerlijk zeggen dat de sub op dit moment nog aan het wachten is op een Linkwitz Transform circuit, dus LFE wordt nu naar het front geroute.
 • Ja, idd beetje druk en vol. Deze kamer inc inrichting is ook gewoon minder mooi dan mijn vorige kamer. Daar had ik ook peperdure superrelaxte vloerbedekking in liggen, dit is super cheap ass spul dat al vol met vlekken zit. De bank links kleurt ook niet echt lekker bij de rest. Maar goed, ik wilde een kamer waarin gewoon geleefd kon worden en met een fijne akoestiek. En dat is gelukt. Ik zou eigenlijk alleen nog mooie dimbare spotjes aan het plafond willen hebben, maar ik moet over een jaar uit deze kamer weg, dus weet niet of ik er nog meer tijd en geld in ga steken.
 • Van gips :). Idee van mij pa nadat zo ongeveer alle opties voorbij waren gekomen. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, kijk zelf maar:
Draaimal aan het proefdraaien, klik voor een filmpje
http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Draaimal1.jpg

Draaimal aan het werk, klik voor een filmpje
http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoorn.jpg

Nog meer foto's van het draaien van de hoorn
http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Draaimal4.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Draaimal5.jpg

Het resultaat
http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoornachterkant.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoornzijkant.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoornzijkant2.jpg

http://www.van-weert.com/~jag/Oude_set/Hoorn2.jpg
Sjoewe schreef op donderdag 15 december 2005 @ 12:42:
Mooie set Jag :9

Is dat toevallig in *piiiiieeeeep*? Lijkt er zo op.
Ben ik ff blij dat ik een goede inboedelverzekering heb :P. Kan je dat ff wegeditten? Om nou foto's van dure spullen icm met een adres online te hebben staan is nou net ff teveel van het goede :).

 • Sjoewe
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 26-05 21:14
Jag schreef op donderdag 15 december 2005 @ 13:16:

Ben ik ff blij dat ik een goede inboedelverzekering heb :P. Kan je dat ff wegeditten? Om nou foto's van dure spullen icm met een adres online te hebben staan is nou net ff teveel van het goede :).
Sorry gast, dat was niet de bedoeling :+

Anoniem: 41615

Ik heb lekker gezien waar het was! })

 • lord.farquaad
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 26-04 20:23
Jag schreef op donderdag 15 december 2005 @ 13:16:
Uitgebreide reactie op mijn vragen
Fijn kliederwerk met prachtig resultaat. Doet me heel voorzichtig een beetje denken dit figuur (genoemd in deel 19).
Wat ik me nog wel een beetje afvraag, houd die center die fronts wel een beetje bij? Ik bedoel, ik geloof best dat een center een grotere sweetspot opleverd. Maar jouw center (vast een prima ding) is maar een miezerig dingetje vergeleken met je fronts.

 • Anoniem: 162077
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
lord.farquaad schreef op donderdag 15 december 2005 @ 15:42:
[...]

Fijn kliederwerk met prachtig resultaat. Doet me heel voorzichtig een beetje denken dit figuur (genoemd in deel 19).
Wat ik me nog wel een beetje afvraag, houd die center die fronts wel een beetje bij? Ik bedoel, ik geloof best dat een center een grotere sweetspot opleverd. Maar jouw center (vast een prima ding) is maar een miezerig dingetje vergeleken met je fronts.
Hahahaha, whow he, dat is echt idioot >:) Gaat dat doek niet mee bewegen op de bas ?

 • JvS
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

JvS

Ik heb hem zelf ook

lord.farquaad schreef op donderdag 15 december 2005 @ 15:42:
[...]

Fijn kliederwerk met prachtig resultaat. Doet me heel voorzichtig een beetje denken dit figuur (genoemd in deel 19).
Wat ik me nog wel een beetje afvraag, houd die center die fronts wel een beetje bij? Ik bedoel, ik geloof best dat een center een grotere sweetspot opleverd. Maar jouw center (vast een prima ding) is maar een miezerig dingetje vergeleken met je fronts.
Er valt niets "bij te houden" als je niet als een mongeaul hard gaat spelen he? :). Die center is gewoon een prima speaker die prima hard kan spelen, dus die houdt het wel bij. Die grote speakers kunnen wel harder, maar je zit in een kamer en je wil er gewoon normaal naar luisteren. Het is niet zo dat het een het ander niet bij kan houden ofzo.

Het is een beetje een stomme mythe dat je groot met groot moet combineren (het moet wel een beetje hetzelfde klinken natuurlijk).

4x APsystems DS3; 4x495Wp OZO/WNW 10° ; 4x460Wp OZO/WNW 10°; Totaal 3820Wp


 • Roet
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 25-05 16:49
Nette set hoor :). Ik ben zelf op zoek naar mooie lijsten voor film posters, waar heb jij de jouwe vandaan? ikea?

Anoniem: 137628

ligt het aan mij of is hier niemand met Elac luidsprekers?(ik volg niet alle delen in het topic, maar toch wel zo nu en dan).

Zodra ik mn kamer op orde heb zal ik eens wat pics maken van mijn set(Elac 20x JET serie)

Anoniem: 157535

Anoniem: 137628 schreef op donderdag 15 december 2005 @ 20:11:
ligt het aan mij of is hier niemand met Elac luidsprekers?(ik volg niet alle delen in het topic, maar toch wel zo nu en dan).

Zodra ik mn kamer op orde heb zal ik eens wat pics maken van mijn set(Elac 20x JET serie)
idd weinig mensen met deze speakers maar ik heb wel Elac speakers en mijn vader beneden ook 8) ben helemaal fan van het volle warme geluid :9~

btw de nieuwe 600 serie ziet er zeer stylevol en elegant uit maar is helaas voor mij nog onbetaalbaar :'(
Elac homepage

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 20:58

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Anoniem: 157535 schreef op donderdag 15 december 2005 @ 21:27:
[...]


idd weinig mensen met deze speakers maar ik heb wel Elac speakers en mijn vader beneden ook 8) ben helemaal fan van het volle warme geluid :9~

btw de nieuwe 600 serie ziet er zeer stylevol en elegant uit maar is helaas voor mij nog onbetaalbaar :'(
Elac homepage
[afbeelding] [afbeelding]
Apart... Ja...

Stijlvol... Nee, niet echt... :|

 • w00Dy
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 11-05 16:57

w00Dy

Make soap, not war

Goed hardop zeggen, dan weten ze dadelijk waar ze moeten gaan aanbellen als het verdwenen is :p

Anoniem: 157535

MikeyMan schreef op donderdag 15 december 2005 @ 21:30:
[...]


Apart... Ja...

Stijlvol... Nee, niet echt... :|
ik vind het toch echt design en ze glimmen ook aardig hard weg :P check op de Elac site maar voor een mooier plaatje maar smaken verschillen gelukkig en dat is maar goed ook want anders had iedereen straks dezelfde Elac speakers :9
http://www.allacoustics.ru/image/acoustics/fs607_xjet_200.jpg

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 157535 op 15-12-2005 21:39]


 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

MikeyMan schreef op donderdag 15 december 2005 @ 21:30:
[...]


Apart... Ja...

Stijlvol... Nee, niet echt... :|
Ik vind ze best wel supervet 8)

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 20:58

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Jah... Vet... Goed, als je die benaming eraan wilt hangen, kan ik me voorstellen ja... Maar stijlvol zou ik het niet willen noemen...

 • BiG-GuY
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:25
Ik heb weer een update :)
jullie kennen me vast van de hele gezellige huiskamer ;)

dit zijn mijn specs nu:

Yamaha RX-V450
Yamada DVX-6600

- Front: KEF Q1 [8Ohm]
- Center: KEF iQ2c Nieuw (je merkt wel echt dat deze een stuk scherper zijn kwa geluid :), klinkt wel lekker :P) Hij kan nu eindelijk staan op mijn tv :), in mijn oude zat geen magnetische afscherming namelijk...
- Subwoofer: Yamaha YST-SW015 (had ik in vorig topic al gepost) erg lekkere sub :)
- Rear: Sharp CD-C411H (2 van de boxjes) [8Ohm]
- Rear Center (moet ik nog ophangen): Samsung MM-B7(1 van de 2 boxjes :)) [4Ohm]

TV: Philips 21PT5505-00 (21")
DVB-C: Panasonic TU-DC40RD [Multikabel Digitale Televisie]
VCR: Philips VR705

Foto's volgen nog, wanneer ik alles heb geplaatst/opgehangen en goed afgesteld :)

Gallery V&A


 • 107mb
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:07
zo, eindelijk een projector in mijn dedicated HT van 4,5m breed en 3 m diep (dit is ook de kijkafstand). Het volgende heb ik aangeschaft:
Hitachi PJ-TX100.
Samsung DVD HD850
Goldkabel componentkabel
Projecta Movieboard
Pinnacle ShowCenter (is besteld en kan elk moment uitgeleverd worden)
Vogels PPW 100 wandsteun

en dan nu de foto's:
beamer
http://img466.imageshack.us/img466/8314/tvkamer054td.jpg

beamer bank kast
http://img466.imageshack.us/img466/4514/tvkamer064ug.jpg

beamer close-up
http://img425.imageshack.us/img425/7592/tvkamer083ti.jpg

subwoofer + rear
http://img425.imageshack.us/img425/5605/tvkamer106my.jpg

frontspeaker
http://img228.imageshack.us/img228/1747/tvkamer111hh.jpg

En dan een aantal screenshots. Niet erg objectief, maar wel leuk!
http://img228.imageshack.us/img228/3840/tvkamer125il.jpg

nemo screenshot
http://img228.imageshack.us/img228/1197/tvkamer138vx.jpg

[Voor 4% gewijzigd door 107mb op 15-12-2005 22:55]


 • lord.farquaad
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 26-04 20:23
JvS schreef op donderdag 15 december 2005 @ 18:22:
[...]
Er valt niets "bij te houden" als je niet als een mongeaul hard gaat spelen he? :). Die center is gewoon een prima speaker die prima hard kan spelen, dus die houdt het wel bij. Die grote speakers kunnen wel harder, maar je zit in een kamer en je wil er gewoon normaal naar luisteren. Het is niet zo dat het een het ander niet bij kan houden ofzo.
OK, mee eens.
Het is een beetje een stomme mythe dat je groot met groot moet combineren (het moet wel een beetje hetzelfde klinken natuurlijk).
Dat is dan voornamelijk mijn punt (idd beetje rottig geformuleerd). Als dat (relatief) kleine* centertje hetzelfde klinkt als die 2 enorme hoorns, wat is dan het nut van die zelfbouw dingen? Behalve dat ze er wreed uitzien dan.

* En ja, ik weet, formaat zegt niet alles. Maar in dit geval is er zo een groot verschil in formaat, constructie en -neem ik ook aan- drivers en filters, dat een gelijksoortige klank toch haast wel uitgesloten moet zijn. ...Of niet?
107mb schreef op donderdag 15 december 2005 @ 22:45:
zo, eindelijk een projector in mijn dedicated HT. Het volgende heb ik aangeschaft:
Hitachi PJ-TX100.
Samsung DVD HD850
Goldkabel componentkabel
Projecta Movieboard
Pinnacle ShowCenter (is besteld en kan elk moment uitgeleverd worden)
Vogels PPW 100 wandsteun

-knip-
Moooi!

[Voor 16% gewijzigd door lord.farquaad op 15-12-2005 22:50]


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
BiG-GuY schreef op donderdag 15 december 2005 @ 22:29:
Ik heb weer een update :)
...
- Center: KEF iQ2c Nieuw (je merkt wel echt dat deze een stuk scherper zijn kwa geluid :), klinkt wel lekker :P) Hij kan nu eindelijk staan op mijn tv :), in mijn oude zat geen magnetische afscherming namelijk...
...
Plots veel mensen met de Kef iQ2c :P

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 20:58

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

@107mb... Is die steun van die beamer ook in hoek te verdraaien, of niet?

 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
107mb schreef op donderdag 15 december 2005 @ 22:45:
zo, eindelijk een projector in mijn dedicated HT van 4,5m breed en 3 m diep (dit is ook de kijkafstand). Het volgende heb ik aangeschaft:
Hitachi PJ-TX100.
Samsung DVD HD850
Goldkabel componentkabel
Projecta Movieboard
Pinnacle ShowCenter (is besteld en kan elk moment uitgeleverd worden)
Vogels PPW 100 wandsteun

nemo screenshot
[afbeelding]
Wil je misschien even iets kleinere thumbnails van je foto's maken? Kijkt wat prettiger
Ook laden ze volledig totdat het forum ze automatisch verkleint. :)

[Voor 34% gewijzigd door Satch op 15-12-2005 23:06]


 • 107mb
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:07
MikeyMan schreef op donderdag 15 december 2005 @ 23:05:
@107mb... Is die steun van die beamer ook in hoek te verdraaien, of niet?
ja. en icm met de lensshift van de PJ is het behoorlijk flexibel in te stellen.

 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

Dupje schreef op donderdag 15 december 2005 @ 23:01:
[...]

Plots veel mensen met de Kef iQ2c :P
prima center voor een mooie prijs he :D

Even een nieuwe update:

http://www.chello.nl/~g.klemkerk/htforum/Arcam3.JPG

specificaties:
TV: Samsung LCD LE26R51B
Receiver: Denon AVR-3802 gold
DVD: Denon 2800 MK II gold
CD: Arcam CD73T
Stands: Atacama Nexus 6 voor mijn rear speakers
Front: KEF iQ3 icm Atacama Nexus 6 stands
Center: KEF iQ2
Rear: Magnat Vintage 16
Subwoofer: JBL e250p

bekabeling:
Speaker kabel: QED Silver Anniversary (fronts en center) QED Qontour Ultra-Flat (rear speakers)
afwerking speaker kabel: Furutech Bananen, Viablue bananen[/b]
Component Kabel: QED P-CV
Interconnects: Monstercable MV1 RCA ( deze is gebruikt om de tv aan te sluiten op de receiver) - VD Hul C5 "The Bay"
Digitale Coax: QED Signature 75
Subwoofer kabel: QED Qontour MSR-SW Miniature
stekkerblok: Rittal blok afgewerkt met LAPP kabel met een Furutech shuko
powercables: Lapp kabel, afgewerkt met stekkers van Wattgate bevestigd aan mijn dvd speler. Supra LoRad (wattgate en Furutech stekkers) aan de Arcam cd speler.

 • Rainesh
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 18:40
Daklem schreef op donderdag 15 december 2005 @ 23:18:
[...]


prima center voor een mooie prijs he :D

Even een nieuwe update:

[afbeelding]

specificaties:
TV: Samsung LCD LE26R51B
Receiver: Denon AVR-3802 gold
DVD: Denon 2800 MK II gold
CD: Arcam CD73T
Stands: Atacama Nexus 6 voor mijn rear speakers
Front: KEF iQ3 icm Atacama Nexus 6 stands
Center: KEF iQ2
Rear: Magnat Vintage 16
Subwoofer: JBL e250p

bekabeling:
Speaker kabel: QED Silver Anniversary (fronts en center) QED Qontour Ultra-Flat (rear speakers)
afwerking speaker kabel: Furutech Bananen, Viablue bananen[/b]
Component Kabel: QED P-CV
Interconnects: Monstercable MV1 RCA ( deze is gebruikt om de tv aan te sluiten op de receiver) - VD Hul C5 "The Bay"
Digitale Coax: QED Signature 75
Subwoofer kabel: QED Qontour MSR-SW Miniature
stekkerblok: Rittal blok afgewerkt met LAPP kabel met een Furutech shuko
powercables: Lapp kabel, afgewerkt met stekkers van Wattgate bevestigd aan mijn dvd speler. Supra LoRad (wattgate en Furutech stekkers) aan de Arcam cd speler.
mooie set man _/-\o_

http://tweakers.net/gallery/103719/sys.


Anoniem: 110233

Daklem schreef op donderdag 15 december 2005 @ 23:18:
[...]

prima center voor een mooie prijs he :D
Blijven mooie speakers voor het prijsje, daar kun je voor een appel en een ei vijf speakers van kopen die er goed uitzien, geen idee qua klank maar het zal voor de meeste kamers prima zijn. Hoe groot vond je het verschil met center erbij trouwens? Ik zit zelf nog steeds nogal te twijfelen over een center aangezien die bij mijn set 650 euro kost...en dat vind ik nogal wat

 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
mjah dat probleem heb ik dus ook... komt nog eens bij dat ik een center speaker nooit zo mooi vind staan in de inrichting zo gezegd ;)

 • JvS
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

JvS

Ik heb hem zelf ook

lord.farquaad schreef op donderdag 15 december 2005 @ 22:47:
[...]
OK, mee eens.

[...]
Dat is dan voornamelijk mijn punt (idd beetje rottig geformuleerd). Als dat (relatief) kleine* centertje hetzelfde klinkt als die 2 enorme hoorns, wat is dan het nut van die zelfbouw dingen? Behalve dat ze er wreed uitzien dan.
Je hebt naast films ook nog muziek en als je niet met een groep een film kijkt, zet je de set gewoon op phantom. En normale speakers verschillen wel iets van elkaar, maar niet zodanig dat het totaal uit de toon valt.

Dat wat audiofielen en tijdschriften roepen dat je alles 100% moet matchen en als dat dan zo is dat het helemaal geniaal klinkt is simpelweg liegen (of er inderdaad zelf van overtuigd zijn en het dan als zodanig horen, ook heel populair in de audiofiele wereld), zelfs 5x exact dezelfde luidspreker klinkt in een normale kamer 5 keer totaal anders op 5 verschillende plekken (laat maar eens een ruisje over 5 speakers rondgaan, hoor je hoe extreem het verschilt).
* En ja, ik weet, formaat zegt niet alles. Maar in dit geval is er zo een groot verschil in formaat, constructie en -neem ik ook aan- drivers en filters, dat een gelijksoortige klank toch haast wel uitgesloten moet zijn. ...Of niet?
Een soortgelijke klank is altijd uitgesloten. Zelfs al zet je 5keer dezelfde speaker weer, akoestische effecten op de weergave zijn VEEL en veel groter dan het verschil in filters en dergelijke.

Die center klinkt in elk geval prima daar. Ik heb hem zelf ook en Jag heeft eerst die van mij een paar dagen geleend om ermee te testen en de center is echt prima (ik heb zelf 4 andere centers gehad, waaronder de CC6 die bij de 600 serie van B&W zou horen, die matchte minder goed dan deze chario met mijn 602's doet :)).

Ook dat idee dat je 5keer hetzelfde merk moet hebben en dat het anders waardeloos is, is onzin.

4x APsystems DS3; 4x495Wp OZO/WNW 10° ; 4x460Wp OZO/WNW 10°; Totaal 3820Wp


 • Banjy
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21-05 14:35
Hier eens mijn bescheiden home cinema set

Het gaat om een Samsung LE26R51B
En voor de home cinema gebruik ik een sony HTP-2000 set.

Ik gebruik de Xbox 360 als doorgeefluik van HD materiaal.
Ook heb ik dus nog de sony dvd speler en mijn digitale decoder als bronnen voor mijn tv en home cinema set. (alle 3 via optical aangesloten)

Dan de foto's:

De set overdag:

http://members.lycos.nl/banjysite/Room/system%20day%20(Small).JPG

De set 's avonds:

http://members.lycos.nl/banjysite/Room/system%20night%20(Small).JPG

De gebruikte stoel:

http://members.lycos.nl/banjysite/Room/chair%20(Small).JPG

En tot slot nog even mijn computer in het donker:

http://members.lycos.nl/banjysite/Room/desktop%20(Small).JPG

Nou ik weet dat dit niet top of the line is etc. Maar voor een 17 jarige student met een bijbaantje bij de AH vind ik dit toch vrij leuk kijken en klinken. Ben er dus ook zeer tevreden mee. :)

Photography Portfolio Straaljager filmpje


 • Sjoewe
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 26-05 21:14
Banjy schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 16:13:
Hier eens mijn bescheiden home cinema set


Nou ik weet dat dit niet top of the line is etc. Maar voor een 17 jarige student met een bijbaantje bij de AH vind ik dit toch vrij leuk kijken en klinken. Ben er dus ook zeer tevreden mee. :)
Nette set hoor, enne waarom zou je je ervoor moeten verontschuldigen ;)

 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 21:05

Exirion

Gadgetfetisjist

Zeg, ga jij je 's ff heel hard schamen zeg. Heb je zo'n mooie CD-spelert staan en dan ga je er allemaal rotzooi en AB's op flikkeren :P Ik vind krassen altijd zonde. Het was bij mij ook wel een voordeel dat ik m'n NAD A/V preamp na een jaar gebruik weer als nieuw kon inruilen ;)

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • Banjy
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21-05 14:35
Sjoewe schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 16:27:
[...]


Nette set hoor, enne waarom zou je je ervoor moeten verontschuldigen ;)
Nou verontschuldigen, meer even om het contrast aan te geven. Want als je ziet wat er af en toe langskomt :o Maar thnx. Ben er ook heel tevreden over.

Heb dit allemaal in de zomervakantie gedaan. Nieuwe kast/tv/home cinema etc zodat alles centraal staat en de boel is nu ook leuk afgesteld. Het was niet makkelijk dit op mijn slaapkamer regelen (vooral de symmetrie) en heb er dus ook een hoop over nagedacht/getekend. Maar de voldoening als het project dan eenmaal af is, is natuurlijk erg groot. :)

Photography Portfolio Straaljager filmpje


 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

Exirion schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 16:38:
[...]

Zeg, ga jij je 's ff heel hard schamen zeg. Heb je zo'n mooie CD-spelert staan en dan ga je er allemaal rotzooi en AB's op flikkeren :P Ik vind krassen altijd zonde. Het was bij mij ook wel een voordeel dat ik m'n NAD A/V preamp na een jaar gebruik weer als nieuw kon inruilen ;)
Deze liggen er natuurlijk niet altijd op :Y) Dat was puur voor de foto! die rotzooi is allang weer verdwenen ;) Ik haat ook krasjes :D Ben super zuinig op mijn spullen :o

Anoniem: 110233

lowfi schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 12:07:
mjah dat probleem heb ik dus ook... komt nog eens bij dat ik een center speaker nooit zo mooi vind staan in de inrichting zo gezegd ;)
Yup, ze zijn vaak nogal aan de grote kant, en daarnaast zit de tweeter nooit op dezelfde hoogte als je fronts...twijfel twijfel, de winkel waar ik ze heb gekocht heeft de centers niet eens staan om thuis te testen :P

 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

Anoniem: 110233 schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 12:02:
[...]


Blijven mooie speakers voor het prijsje, daar kun je voor een appel en een ei vijf speakers van kopen die er goed uitzien, geen idee qua klank maar het zal voor de meeste kamers prima zijn. Hoe groot vond je het verschil met center erbij trouwens? Ik zit zelf nog steeds nogal te twijfelen over een center aangezien die bij mijn set 650 euro kost...en dat vind ik nogal wat
Ik heb voorheen altijd een 5.1 set gehad van een ander merk, dus ik was het al wel gewend. 5.1 geeft bij film toch wat meer beleving dan een 4,1 of 2.0 set vind ik.

Qua klank vind ik hem erg goed passen bij mijn iQ3's. Voor mijn kamer (ong 24m2) is die center meer dan voldoende. Een center zal als je veel films kijkt, zeker een toevoeging geven op je huidige set.

 • BvK P4
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 25-03-2017
@ 107mb: damn wat ziet dat er mooi uit..n projector. Ik weet dat het beeld in het echt niet zo is, maar het "lijkt" iig echt heeeel fijn :9

laptopleasing.nl - complete IT-werkplekken


 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
Anoniem: 110233 schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 18:49:
[...]


Yup, ze zijn vaak nogal aan de grote kant, en daarnaast zit de tweeter nooit op dezelfde hoogte als je fronts...twijfel twijfel, de winkel waar ik ze heb gekocht heeft de centers niet eens staan om thuis te testen :P
Ja ik ben dus een beetje aan het kijken naar een soort audio meubel waar de center zeg maar bovenop kan liggen. Hoeft verder niet zo groot (heb weinig componenten) te zijn maar zou idd fijn zijn als de tweeter op zelfde hoogte is als andere speakers.

Ik vind op zich dat creativ-hifi gebeuren er wel aardig uit zien.

http://www.hifi.nl/meubels/images/creaktiv_fashion_25112003.jpg

[Voor 7% gewijzigd door lowfi op 16-12-2005 22:14]


Anoniem: 157535

lowfi schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 22:12:
[...]


Ja ik ben dus een beetje aan het kijken naar een soort audio meubel waar de center zeg maar bovenop kan liggen. Hoeft verder niet zo groot (heb weinig componenten) te zijn maar zou idd fijn zijn als de tweeter op zelfde hoogte is als andere speakers.

Ik vind op zich dat creativ-hifi gebeuren er wel aardig uit zien.

[afbeelding]
is dit atacama audio meubel niet iets voor jou
http://www.hobo.nl/webwinkel/catalog/images/main.jpg
er is de mogelijkheid om hem zelf uit te breiden tot verschillende hoogtes. de basis is 37cm hoog en is dan vervolgens uit te breiden met hoogtes van 13, 18 of 27 cm zodat je hem in jou geval dusdanig hoog kunt bouwens zodat de tweeter op de zelfde hoogte zit als je fronts. hij is onder andere bij hobo hifi te koop

 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

Kijk anders eens naar Solid Steel.

prachtige racks. simpel en stijlvol!

www.solidsteel.it

 • 107mb
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:07
BvK P4 schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 21:44:
@ 107mb: damn wat ziet dat er mooi uit..n projector. Ik weet dat het beeld in het echt niet zo is, maar het "lijkt" iig echt heeeel fijn :9
thanks!

bedoel je dat het in het echt minder mooi is dan het op de foto is?
Gelukkig niet! mijn fotokwaliteiten icm de gebruikte camera en de haast die ik had zijn niet goed genoeg om een reeel beeld te geven, want die zijn top!

 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
Dat solid steel ziet er idd wel mooi uit :)

Ik moet er alleen ff mee wachten want het geld is gewoon op nu naar al die aankopen zo kort achter elkaar :P

Anoniem: 137628

Anoniem: 157535 schreef op donderdag 15 december 2005 @ 21:27:
[...]


idd weinig mensen met deze speakers maar ik heb wel Elac speakers en mijn vader beneden ook 8) ben helemaal fan van het volle warme geluid :9~

btw de nieuwe 600 serie ziet er zeer stylevol en elegant uit maar is helaas voor mij nog onbetaalbaar :'(
Elac homepage
[afbeelding] [afbeelding]
Die zijn ook erg strak ja, redelijk onbetaalbaar voor mij :P

Die Elac's 209 JET van mij waren al vrij duur(900 eu per stuk), waren destijds(en waarschijnlijk nu nog) wel een van de betere speakers in die prijsklasse.

Kzit me alleen af te vragen of mijn versterker misschien niet een beetje aan de lichte kant is voor deze Elac's. Ik heb een Onkyo TX-SR601E eraan hangen. Iemand hier ervaring met de 700 serie van Onkyo(zeker als ie kan vergelijken met dit model)?

 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:49
Mini-upgrade voor met de kerst. Soundcare superspikes. :P

Ik had ze groter verwacht na het zien van de plaatjes. Maar ondanks het formaat toch fijne dingen. :P

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

lowfi schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 13:36:
Dat solid steel ziet er idd wel mooi uit :)

Ik moet er alleen ff mee wachten want het geld is gewoon op nu naar al die aankopen zo kort achter elkaar :P
join the club! ik wou nog een paar maandjes wachten met het kopen van een stereo amp van Arcam, maar ik heb er gisteren toch 1 gereserveerd. :X

Dat worden dure maandjes! :/ Maargoed, het blijft een heerlijke :9 hobbie

 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

XanderH schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 20:33:
Mini-upgrade voor met de kerst. Soundcare superspikes. :P

Ik had ze groter verwacht na het zien van de plaatjes. Maar ondanks het formaat toch fijne dingen. :P
Ze zien er heerlijk uit, maar hoe is de sound verbetert tenopzichte van je vorrige situatie. wat voor veranderingen (misschien wel verbeteringen) hoor je? dat vind ik iets belangrijker om te horen :Y)

 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:49
Daklem schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 21:02:
[...]


Ze zien er heerlijk uit, maar hoe is de sound verbetert tenopzichte van je vorrige situatie. wat voor veranderingen (misschien wel verbeteringen) hoor je? dat vind ik iets belangrijker om te horen :Y)
Ik heb nog niet echt de tijd gehad om een fatsoenlijke cd te beluisteren. Maar ik merk wel verschil. Het belangrijkste verschil is dat mijn deur, klerenkast en raam niet meer meehelpen met de lage tonen. Het is nu dus wat minder gedreun en gedetailleerder laag.

En ook op de verdieping beneden (of meer: als je op de trap loopt en met je oor ten hoogte van het plafond/vloer komt) ook minder gedreun.

Maar dat testen was met achtergrondmuziek. :+ Moet er nog eens voor gaan zitten. :)

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

XanderH schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 21:07:
[...]


Ik heb nog niet echt de tijd gehad om een fatsoenlijke cd te beluisteren. Maar ik merk wel verschil. Het belangrijkste verschil is dat mijn deur, klerenkast en raam niet meer meehelpen met de lage tonen. Het is nu dus wat minder gedreun en gedetailleerder laag.

En ook op de verdieping beneden (of meer: als je op de trap loopt en met je oor ten hoogte van het plafond/vloer komt) ook minder gedreun.

Maar dat testen was met achtergrondmuziek. :+ Moet er nog eens voor gaan zitten. :)
Dat is dus al erg positief! dat merkte ik zelf ook toen ik spikes onder mijn veels te boemerige jbl's plaatste }:O. Dus het voordeel voor jou komt dus ook ten goede voor je ouders en buren ;)

 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
Wat kost zoiets want een miniupgrade kan er nog wel vanaf O-)

En waar heb je ze gekocht?

 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:49
www.soundcare.no

Ik heb ze gewoon bij soundcare zelf besteld. :) Geen idee of ze nl dealers hebben...

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
XanderH schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 20:33:
Mini-upgrade voor met de kerst. Soundcare superspikes. :P

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Ik had ze groter verwacht na het zien van de plaatjes. Maar ondanks het formaat toch fijne dingen. :P
Ik heb ook een mini-upgrade :P

http://users.pandora.be/administrator/GoT/audio/sets.jpg

We zien: dikke speakerkabel (monitor das hifi Cobra silver 2.5) naar center, 2 monitor das hifi bananen en 4 profigold bananen voor de rear speakers. De andere 2 monitors (uit set van 4) hangen aan achterkant center:

http://users.pandora.be/administrator/GoT/audio/centeraansluiting.jpg

 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 21:05

Exirion

Gadgetfetisjist

JvS schreef op vrijdag 16 december 2005 @ 13:13:
Een soortgelijke klank is altijd uitgesloten. Zelfs al zet je 5keer dezelfde speaker weer, akoestische effecten op de weergave zijn VEEL en veel groter dan het verschil in filters en dergelijke.
Nu overdrijf je. De invloed van de plaatsing van de speakers in de ruimte is vooral voor het laag (zeker met het oog op staande golven) aanzienlijk. Voor de rest is het echter toch vooral de klank van de speakers die het meest bepalend is voor de uiteindelijke klank op de plek waar je zit.
Ook dat idee dat je 5keer hetzelfde merk moet hebben en dat het anders waardeloos is, is onzin.
Het is onzin in zoverre dat speakers van 1 merk totaal verschillend kunnen klinken dus "alles hetzelfde merk" is geen enkele garantie dat het lekker met elkaar matcht. Aan de andere kant hebben merken vaak een voorkeur voor bepaalde systemen/basisontwerpen en filterontwerpen met bijbehorende kleuring, en dat kan voor grote klankverschillen zorgen.

Daar staat tegenover dat de betere merken die allemaal naar neutrale weergave streven, en niet zelden dezelfde (merken en/of types) units inkopen, best met elkaar kunnen matchen. Het is zoeken en veel luisteren, maar van verschillende merken kun je heel goed speakers tegenkomen die prima samen klinken in een 5.1 setup.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


Anoniem: 157535

Anoniem: 137628 schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 20:21:
[...]


Die zijn ook erg strak ja, redelijk onbetaalbaar voor mij :P

Die Elac's 209 JET van mij waren al vrij duur(900 eu per stuk), waren destijds(en waarschijnlijk nu nog) wel een van de betere speakers in die prijsklasse.

Kzit me alleen af te vragen of mijn versterker misschien niet een beetje aan de lichte kant is voor deze Elac's. Ik heb een Onkyo TX-SR601E eraan hangen. Iemand hier ervaring met de 700 serie van Onkyo(zeker als ie kan vergelijken met dit model)?
heb ff voor je op de elac page in het archieve gekeken en daar vond ik dit

Products: ELAC 209 JET
Dimensions H × W × D 1030 × 200 × 285 mm
Gross Volume 58 l
Weight 19 kg
Principle 2½-ways, bass reflex
Woofer 2 × 180 mm AS cone
Tweeter 1 × JET
Recom. Amplifier Power
at Nominal Impedance 30-300 W / channel

Crossover Frequencies 2,500 / 2,700 Hz
Sensitivity 90 dB / 2.83 V / 1 m
Nominal Impedance
suitable for amplifiers (from ... to) 4 Ohm
4 ... 8 Ohm
Minimum Impedance 3.5 Ohm at 190 Hz
Frequency Range 32 ··· 35,000 Hz
Nominal / Peak Power Handling 160 / 200 W

jouw Onkyo receiver heeft 6x120watt lijkt me dus wel genoeg aangezien de minimale vereisden 30w per kanaal is

 • Theebag
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 21:03
Update van de Home-Theatre :P

Er is een pakje afgeleverd.

http://users.telenet.be/theebag/Home%20Theatre/Subwoofer/Sub001.jpg

Wat zit er in ?

http://users.telenet.be/theebag/Home%20Theatre/Subwoofer/Sub002.jpg

Peerless XLS10 gekoppeld aan een BK elec versterker ( 275W rms)

http://users.telenet.be/theebag/Home%20Theatre/Subwoofer/Sub003.jpg

Wat is hij klein ...

http://users.telenet.be/theebag/Home%20Theatre/Subwoofer/Sub101.jpg

Overige specificaties :

Variable Freq bass filter and 18 Litre Sealed Enclosure
Frequency Response at -6dB: 17Hz
Amplifier Input / Output Impedance: High Level 100K - Low Level 10K
Gain Control Range: 60dB
Drive Unit Impedance: 4 Ohm
Dimensions:340D X 355H x 290W
Weight: 17.5kg
True 275W continuous discrete Bipolar amplifier
Downward Firing 250mm (10") Peerless XLS10

Verder info:
http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/XLS200-DF.htm

Hij is verbonden met een Canare LV77S kabel.

Ervaringen heb ik nog nauwelijks, hij is net binnen en ik heb er nog niet lang naar geluisterd.
Maar wat ik al gehoord heb, :9~ . Hele andere ervaring dan met de vorige sub MS907W.

[Voor 3% gewijzigd door Theebag op 17-12-2005 22:12]


 • Rainesh
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 18:40
Dupje schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 21:39:
[...]


Ik heb ook een mini-upgrade :P

[afbeelding]

We zien: dikke speakerkabel (monitor das hifi Cobra silver 2.5) naar center, 2 monitor das hifi bananen en 4 profigold bananen voor de rear speakers. De andere 2 monitors (uit set van 4) hangen aan achterkant center:

[afbeelding]
Ik heb vandaag mijn JBL E90's binnen gehad en ik wilde het metalen plaatje die tussen de speakeraansluitingen zat vervangen door een stuk speakerdraad, maar dat was toch zoo een gedoe en nu zie ik dat jij op je Center een simpele kabel hebt met een aansluiting erop. Hoe heb je dat gedaan en kan je me er wat meer over vertellen.

http://tweakers.net/gallery/103719/sys.


 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

Rainesh schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 23:10:
[...]


Ik heb vandaag mijn JBL E90's binnen gehad en ik wilde het metalen plaatje die tussen de speakeraansluitingen zat vervangen door een stuk speakerdraad, maar dat was toch zoo een gedoe en nu zie ik dat jij op je Center een simpele kabel hebt met een aansluiting erop. Hoe heb je dat gedaan en kan je me er wat meer over vertellen.
Deze brugjes op de kef speaker zitten standaard al op de speaker. geweldig :) Echter zijn ze met een stuk speakerdraad en spades gemakkelijk zelf te maken! precies hetzelfde effect.

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

* JT zit te genieten van We Were Soldiers :) En als je nog geen sub hebt dan is een bassreflex speaker in een hoek voor de verandering wel weer is lachen :P Ik heb de sok maar ff uit de pijp gehaald :P

 • Bulls
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 08-05 07:50
Theebag schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 22:08:
Update van de Home-Theatre :P

Er is een pakje afgeleverd.

[afbeelding]

Wat zit er in ?

[afbeelding]

Peerless XLS10 gekoppeld aan een BK elec versterker ( 275W rms)

[afbeelding]

Wat is hij klein ...

[afbeelding]

Overige specificaties :

Variable Freq bass filter and 18 Litre Sealed Enclosure
Frequency Response at -6dB: 17Hz
Amplifier Input / Output Impedance: High Level 100K - Low Level 10K
Gain Control Range: 60dB
Drive Unit Impedance: 4 Ohm
Dimensions:340D X 355H x 290W
Weight: 17.5kg
True 275W continuous discrete Bipolar amplifier
Downward Firing 250mm (10") Peerless XLS10

Verder info:
http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/XLS200-DF.htm

Hij is verbonden met een Canare LV77S kabel.

Ervaringen heb ik nog nauwelijks, hij is net binnen en ik heb er nog niet lang naar geluisterd.
Maar wat ik al gehoord heb, :9~ . Hele andere ervaring dan met de vorige sub MS907W.
mooi hout :9 is de speaker van de sub beter als hij naar beneden richt?

 • Mosez
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08-06-2022

Mosez

Watermanager

Zo. Eindelijk eens de foto's van mijn camera gehaald en geupload. Ik had afgelopen zomer al eerder eens een aankondiging gedaan, maar hier is dan mijn volledige HT:

- Arcam DV79 DVD-speler
- Arcam AVR300 Receiver
- Pioneer PDP-4360HD Plasma TV
- Quad L-Series speaker-set (12L front, 11L rear, L-Centre en L-Subwoofer)

Ik heb ook nog een NAD C541i CD-speler (niet afgebeeld) om een beetje mee te hobbien. Deze heb ik laatst omgebouwd van 240 naar 120 volt en gaat waarschijnlijk als loopwerk dienen voor mijn zelfbouw DAC.

De boel is aan elkaar geknoopt met:

- Wireworld Ultraviolet 5 HDMI kabel
- Van den Hul D - 102 III HYBRID analoge interlink
- Ixos XHD608 digitale interlink
- QED XT400 X-tube speaker kabel (fronts)
- QED Silver Anniversary BiWire Speaker kabel (rears en center)
- Cobalt Cable Ultimate Subwoofer Cable

De front speaker zijn gebi-amped, dus die hebben de dubbele hoeveelheid speaker kabel aangesloten zitten.

En wat vind ik ervan? In een woord: fanatastisch! Vooral van HDTV-uitzending hier in de V.S. val je helemaal van je stoel, compleet met Dolby Digital 5.1 geluid en al. Dan hoef je meteen geen DVD meer.

Genoeg gekletst, nu eerst de plaatjes:

http://picserver.org/i/5884FY48LM52/p.jpeg
Overzicht

http://picserver.org/i/3WX41FL6E8LQ/p.jpeg
Luisterpositie

http://picserver.org/i/B580QR72N3NW/p.jpeg
Center, front, sub en Barcelona Chair

http://picserver.org/i/15Y8O5324H76/p.jpeg
Arcam DVD-speler en receiver. Geweldig ook in in analoog stereo

http://picserver.org/i/IDS0DN1D27C3/p.jpeg
Media receiver van de Pioneer 4360. Hier zit alles in, dus maar 2 kabels naar het scherm

http://picserver.org/i/9IC743G2BB7U/p.jpeg
HDTV uitzending in 1080i (INHD). Het meubel is overigens van BDI

http://picserver.org/i/VUUKRR37PO9D/p.jpeg
Nemo

http://picserver.org/i/E69IY1IFJ41L/p.jpeg
Nemo close-up

Daar dan, de heleboel bij elkaar. Roept u maar!

[Voor 3% gewijzigd door Mosez op 18-12-2005 03:58]

Mooi zitten? Barcelona chair!


Anoniem: 100231

Mosez schreef op zondag 18 december 2005 @ 02:20:
Zo. Eindelijk eens de foto's van mijn camera gehaald en geupload. Ik had afgelopen zomer al eerder eens een aankondiging gedaan, maar hier is dan mijn volledige HT:

- Arcam DV79 DVD-speler
- Arcam AVR300 Receiver
- Pioneer PDP-4360HD Plasma TV
- Quad L-Series speaker-set (12L front, 11L rear, L-Centre en L-Subwoofer)

Ik heb ook nog een NAD C541i CD-speler (niet afgebeeld) om een beetje mee te hobbien. Deze heb ik laatst omgebouwd van 240 naar 120 volt en gaat waarschijnlijk als loopwerk dienen voor mijn zelfbouw DAC.

De boel is aan elkaar geknoopt met:

- Wireworld Ultraviolet 5 HDMI kabel
- Van den Hul D - 102 III HYBRID analoge interlink
- Ixos XHD608 digitale interlink
- QED XT400 X-tube speaker kabel (fronts)
- QED Silver Anniversary BiWire Speaker kabel (rears en center)
- Cobalt Cable Ultimate Subwoofer Cable

De front speaker zijn gebi-amped, dus die hebben de dubbele hoeveelheid speaker kabel aangesloten zitten.

En wat vind ik ervan? In een woord: fanatastisch! Vooral van HDTV-uitzending hier in de V.S. val je helemaal van je stoel, compleet met Dolby Digital 5.1 geluid en al. Dan hoef je meteen geen DVD meer.

Genoeg gekletst, nu eerst de plaatjes:

[afbeelding]
Overzicht

[afbeelding]
Luisterpositie

[afbeelding]
Center, sub en Barcelona Chair

[afbeelding]
Arcam DVD-speler en receiver. Geweldig ook in in analoog stereo

[afbeelding]
Media receiver van de Pioneer 4360. Hier zit alles in, dus maar 2 kabels naar het scherm

[afbeelding]
HDTV uitzending in 1080i (INHD). Het meubel is overigens van BDI

[afbeelding]
Nemo

[afbeelding]
Nemo close-up

Daar dan, de heleboel bij elkaar. Roept u maar!
1 vd sjiekste sets die ik heb gezien hier en elders! Echt mooi hoor!

 • leonbong
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:01
Je speakers zitten via bi-wire aangesloten en niet bi-amp of ik moet iets gemist hebben in de specs.

 • Mosez
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08-06-2022

Mosez

Watermanager

leonbong schreef op zondag 18 december 2005 @ 02:34:
Je speakers zitten via bi-wire aangesloten en niet bi-amp of ik moet iets gemist hebben in de specs.
Nou, niet gemist hoor -ik was wellicht wat summier met mijn informatie.

De AVR300 is een 7.1 receiver die ik in een 5.1 opstelling gebruik. De 2 ongebruikte kanalen kunnen ingezet worden om de "high" of de "low" terminals van de front speakers apart aan te sturen.

De receiver heeft voor deze modus een instelling in het setup menu en deze opstelling wordt dan ook officieel door Arcam ondersteund.

Mooi zitten? Barcelona chair!


 • Daklem
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:38

Daklem

Audio Nerd

Mosez,

Werkelijkwaar een prachtige set. Arcan, QUAD, Pioneer plasma.

erg mooi! gefeli. :D

Anoniem: 110233

Supermooie set.. mooie meubels om het af te maken, en je speakerdraad (behalve bij je ene front) erg mooi weggewerkt, hoe heb je dat nu gedaan bij je rears, door de muur getrokken of??

 • Graft
 • Registratie: November 2005
 • Nu online
@Theebag.

Mooi ding man! ik zat een tijdje terug zwaar te twijfelen om je MS sub te kopen.
Maar hoeveel heb je er voor betaald als ik vragen mag. Ik zoek ook nog een sub..en deze is echt.. :D :9~

 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 14:36
Op die site staat 280 pond, ziet eruit als een rel trouwens :)

Mosez ook mooie setup, meubels en alles bij elkaar enzo :)

 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Schitterende set Mosez! :)
En zoals Daklem zegt Rainesh, die kabelbruggen zijn standaard kef. Het is nog maar sinds de iQ reeks dat ze dat zo doen. Op m'n Q3's ziet het er zo uit:

http://users.pandora.be/administrator/GoT/audio/Q3aansluiting.jpg

Nu had ik de laatste dagen wat last van dat het geluid van m'n rechtste speaker precies af en toe wat afnam in volume. De oorzaak was dat de klemmen van de speakerkabel gewoon wat los zaten :o . Blijkbaar komen die vanzelf wat los na zoveel tijd. Dan maar beneden eens gaan kijken in de huiskamer (zelfde serie) en ja hoor, daar waren ze zelfs nog losser, ik kon de speakerkabel er gewoon uittrekken... Volgende maand maar eens kijken om ook op m'n fronts zo'n kabelbruggen te maken en bananas aan de speakerkabel hangen. :)

Anoniem: 101556

@ Mosez

Hoi

Moet zeggen een hele mooie setup en mooi verwerkt in je huiskamer erg strak maar toch ook weer speels .


L.E

 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 17:48
Mosez schreef op zondag 18 december 2005 @ 02:20:
Zo. Eindelijk eens de foto's van mijn camera gehaald en geupload. Ik had afgelopen zomer al eerder..
Nice, vooral ook die stoel :P

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • Mosez
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08-06-2022

Mosez

Watermanager

Anoniem: 110233 schreef op zondag 18 december 2005 @ 11:16:
Supermooie set.. mooie meubels om het af te maken, en je speakerdraad (behalve bij je ene front) erg mooi weggewerkt, hoe heb je dat nu gedaan bij je rears, door de muur getrokken of??
Thanks allemaal voor de kudos! Altijd prettig om je werk gewaardeerd te zien.

De kabels voor de fronts zijn eigenlijk niet echt weggewerkt, maar liggen half achter de stands en half onder de kast. Dubbele QED XT400 X-tube per speaker is een flinke hoop materiaal; dit type kabel is coaxiaal en dus niet bepaald dun. De QED Silver Anniversary BiWire Speaker kabel voor de rears is een stuk platter al viel het wegwerken nog niet mee.

Hier in Amerika zijn alle muren afgewerkt met "dry wall" (gipsplaat). Daar is redelijk makkelijk een gat in te boren maar vervolgens moet je nog wel door de vloer. Dat heb ik dus gedaan: eerst een groot werkgat zagen in de muur van 30x30 cm, zowel achter het AV-meubel als achter de bank. Vervolgens gaten geboord in de vloer om de kabels door te voeren. In de kelder (souterrain eigenlijk) zitten grote spots in het plafond en door deze tijdelijk te verwijderen kon ik de kabel over het kelder-plafond trekken, onder de kamervloer door dus. Aan de andere kant weer omhoog, werkgaten sluiten met orginele plaat minus klein gat in het midden en netjes afwerken. Alles bij elkaar toch een dag werk of zo.

Mooi zitten? Barcelona chair!


 • Mosez
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08-06-2022

Mosez

Watermanager

Nog even over de Quad L-Series speaker-set. Ik heb deze set "op de groei" gekocht. In mijn woonkamer klinkt-ie al erg goed; genereert zowel een brede als diepe sound-stage met veel detail, ook bij lage volumes. Ik denk echter dat de set het ook goed blijft doen echter in ruimtes die 2 tot 3 keer zo groot zijn, dus dat maakt het een goede investering.

De sub is echt een beest. Als ik 's-avonds films kijk moet ik 'm doorgaans 10-15 dB downtunen omdat anders de buren geen leven meer hebben. Gelukkig gaat dat heel eenvoudig omdat de Quad op afstand bedienbaar is (met kleine remote control) en tot 4 pre-sets kan vasthouden.

De sub verbreedt ook de lage tonen beleving aanzienlijk in stereo-modus zonder dat je kunt zeggen waar de speakers ophouden en de sub begint. Precies zo als het hoort dus. Overigens prefereer ik te luisteren naar 2 kanaals muziek in de "Direct" modus, volledig analoog. De Arcam receiver schakelt in die modus het digitale gedeelte volledig uit. De 12L's hebben voldoende "punch" van zichzelf en voor de meeste muziek heb ik de sub eigenlijk niet nodig.

Moraal van dit verhaal? Sla de Quad L-Series vooral niet over als je opzoek bent naar nieuwe speakers of een updrade. Je zult verbaasd zijn over de dynamiek van deze speakers. De afwerking is ook fantastisch (verschillende soorten houtvineer en 7 lagen piano-lak), dus goed voor de WAF.

Mooi zitten? Barcelona chair!


 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 20:32

13art

Moderator Mobile
Even een vraagje tussendoor....

_______________________________________________________________

Nee, niet doen. Dit is géén tussendoorvraagjestopic maar een show je HT topic. Voor technische off-topic vragen even de search gebruiken of desnoods eigen topic beginnen.

[Voor 95% gewijzigd door Abbadon op 18-12-2005 18:47]

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

Dat heet een scartadapter.

Anoniem: 137628

Anoniem: 157535 schreef op zaterdag 17 december 2005 @ 21:54:
[...]


heb ff voor je op de elac page in het archieve gekeken en daar vond ik dit

Products: ELAC 209 JET
Dimensions H × W × D 1030 × 200 × 285 mm
Gross Volume 58 l
Weight 19 kg
Principle 2½-ways, bass reflex
Woofer 2 × 180 mm AS cone
Tweeter 1 × JET
Recom. Amplifier Power
at Nominal Impedance 30-300 W / channel

Crossover Frequencies 2,500 / 2,700 Hz
Sensitivity 90 dB / 2.83 V / 1 m
Nominal Impedance
suitable for amplifiers (from ... to) 4 Ohm
4 ... 8 Ohm
Minimum Impedance 3.5 Ohm at 190 Hz
Frequency Range 32 ··· 35,000 Hz
Nominal / Peak Power Handling 160 / 200 W

jouw Onkyo receiver heeft 6x120watt lijkt me dus wel genoeg aangezien de minimale vereisden 30w per kanaal is
tnx Felix, maar ik bedoelde eigenlijk of de speakers en de versterker een beetje in dezelfde klasse vallen :P

Kmoet die Onkyo altijd wel redelijk open draaien voordat er een beetje geluid uit komt ;)

 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Mosez schreef op zondag 18 december 2005 @ 02:20:

Daar dan, de heleboel bij elkaar. Roept u maar!
naaaiiiis!

 • Sv3n
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 26-05 15:12
* SvEn heeft binnenkort ook weer wat nieuws

Een magnat Vector Needle Center 10 zilver :)
http://redcoon.nl/res/product_200/resource_18505.jpg
voor slechts 51 euro, dat paste nog wel in m'n budget. Van 4.1 naar 5.1 :Y)

Last.fm
Films!

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is bedoeld om plaatjes van je audio/video-set te laten zien.
Als je iets post, zet er dan leuke foto's van je eigen set bij.

Zorg dat je plaatjes kleiner dan +/-100Kbyte zijn en niet breder dan 600 pixels! Dat laadt sneller en niet overal worden de plaatjes vanzelf kleiner gemaakt.
Reacties die hier niet aan voldoen worden voortaan leeg gehaald.

** Dit is geen "wat moet ik kopen" topic, lees daarvoor de FAQ even door **
Ook kabeldiscussies vervuilen de thread en deze discussies zijn bewezen doodlopers; als je daadwerkelijk steekhoudende argumenten hebt waarom een kabel van $duur zoveel beter is of vice-versa, start dan een nieuwe thread.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee