Burne schreef op zaterdag 08 oktober 2005 @ 13:05:
[...]
In Hoofddorp verkopen ze geen DSL. Ze leveren een halffabrikaat aan ISP's die het moeten verkopen. Het zijn de ISP's die het verkopen en die de klant tevreden moeten houden. Ze blijven het kopen, dus zal er met het halffabrikaat niet meer mis zijn dan met dat van anderen.
Zo zijn ISP's helemaal niet blij met van bovenaf opgelegde snelheidsverhogingen. Hun leverancier besluit dat ze ter eer en meerdere glorie van die leverancier best een deel van hun toch al heel krappe winstmarge in mogen leveren. De afnemers van het KPN-product zijn welliswaar dochters van KPN, maar intern gaat erg wel een factuur gestuurd worden, en die betalen aan het eind van de maand gaat de komende tijd weer een stuk spannender worden.
Vorig jaar gingen er een paar kleintjes stuk aan de prijzenslag, de laatste maanden zijn er ook een paar grotere kopje onder gegaan. Je moet niet gek opkijken als er begin 2006 een hele grote DSL-provider omdondert. Ter eer en meerdere glorie van de telco en de eeuwig over centen mekkerende consument.
BBned levert dan misschien een halffabrikaat maar dan moeten ze wel een compleet halffabrikaat leveren en niet een stukje daarvan. Anders is het voor de ISP's ook moeilijk verkopen.
De nadruk ligt eigenlijk bij alle ISP's op het werven van nieuwe klanten. Daar is niks mis mee maar men vergeet dat nieuwe klant al snel bestaande klanten worden, meestal na 1 jaar.
Klanten zijn ook niet gek en willen graag vanwege de prijs of snelheid makkelijk kunnen switchen dan wel upgraden.
Als men daar nu goed op inspeelt zit er handel in, want business is business of de maandelijkse prijzen nu omlaag gaan of niet.
Er zijn nu zo langzamerhand genoeg ADSL aansluitingen in NL om van een succes te kunnen spreken, het aantal nieuwe klanten wat binnengehaald zal kunnen worden neemt af maar de interne markt (van Telco-Telco, of ISP-ISP) zal toenemen.
Verder is er nog een wisselwerking tussen kabelaars en ADSL. Er zullen altijd mensen zijn die het een of het ander beter vinden.
De opgelegde snelheidsverhogingen is ook niet altijd de wens van de klant. Veel mensen zijn best tevreden met bv 1 of 2 Mbps en surfen of emailen wat rond meer niet.
Die willen geen verhoging maar wel graag een prijsverlaging.
Dit is gewoon een marktwerking en niet te stoppen.
Dat er kleine bedrijfjes zijn die het niet trekken zal best, ook dat ze je overal gebeuren.
De een wint de ander verliest. In de supermarkt wereld zie je dat ook.
En dat consumenten te veel op hun centen zitten is ook niet zo gek, dat hebben we o.a. te danken aan de regering
Als we allemaal een dik salaris hadden en makkelijk ADSL2+ turbo GT konden betalen was het makkelijk...
[
Voor 5% gewijzigd door
HoppyF op 08-10-2005 13:34
]