[ AquaStacker Intro ]
Aangezien m'n start-post te lang wordt ga ik vanaf nu hier verder!
Sinds de zomer van 2004 liep ik met het idee rond om aan een nieuwe casemod te gaan beginnen; mijn eerste gemodde kast (op lucht-cooling gebaseerd) had sinds 2002 goed dienst gedaan, maar was inmiddels echt toe aan vervanging. Allereerst ben ik begonnen om een aantal punten te noteren waar de nieuwe kast/mod aan moest voldoen...
- Aluminium behuizing
- H20-Cooled CPU & GPU
- Laag geluidsniveau
- Mooi, origineel uiterlijk
- Performance gelijk aan of beter dan een goede lucht-cooling setup
- Alle componenten intern ingebouwd
Met het bovenstaande in gedachte ben ik gaan uitzoeken wat voor componenten er in deze mod zoal verwerkt zouden moeten worden, en welke kast geschikt zou zijn om alles intern in te kunnen bouwen. Na enige tijd browsen ben ik terecht gekomen op de site van Aqua-Computer; ik was meteen verkocht.
Met name de Aquaero, Aquastream, Aquatube en de AquagraFX 6800 vond ik zulk mooi spul, dat moest het worden. Om het allemaal wat 'interessanter' te maken besloot ik om 2 Aquatubes én 2 Aquastreams in mijn setup te gaan verwerken. Voor het coolen van de CPU ben ik gegaan voor een gloednieuw blok van een ander Duits bedrijf, nl. de 1A-HV4 van 1A-Cooling. De radiator keuze was snel gemaakt, dit zou de bekende Black Ice Extreme II worden van Hardware Labs, later bijgestaan door nog een Black Ice Extreme.
De volgende taak was een kast vinden die er mooi uit zag, 'modding-potentieel' had én genoeg ruimte om al deze cooling-hardware netjes intern in te bouwen, met nog genoeg ruimte over voor de gebruikelijke PC-hardware (Mobo, PSU, 4+ HDDs, 3+ Optical Drives etc). Een tijdje lag het project stil, omdat ik maar geen kast kon vinden die aan al deze eisen voldeed; om verschillende redenen waren kasten zoals de SilverStone TJ-03, Lian-Li PC-70, Cooler-Master ATC-111 en Cooler-Master Praetorian afgevallen.
Gelukkig kwam ik even later op mijn werk de Cooler-Master CM Stacker tegen:

Na met mijn schuifmaat het een en ander opgemeten te hebben wist ik het, dit zou hem worden, het project kon van start!
[ Stap 1 - Meten, meten en nog eens meten... ]
Nu ik een definitieve keuze had gemaakt welke onderdelen en welke kast het zou worden was het tijd om alles in huis te halen en (enkele weken later, toen alles binnen was) te gaan verzinnen precies *hoe* ik dit passend in elkaar zou krijgen; dit klinkt eenvoudiger dan het werkelijk is!
Te beginnen met de bovenkant van de kast: de bedoeling was om zowel de Black Ice Extreme II als de beide Aquatubes zo te bevestigen dat deze geen enkele 5.25" bay in de weg zitten. Met de standaard bevestigingsplaatjes & radiator-grill zou dit niet passen:

Aquatube montage-frame

Dual 120mm Radiator-grill
Maar dat gaf niet
, want ik was toch wat leukers van plan met de bovenkant, alsmede ook de optical drives, de front-panel, de psu-cage grill en de binnenkant...

De standaard front-panel, persoonlijk vond ik dit een van de minst mooie delen van de Stacker, dus daar gingen we wat aan doen! (P.S. wtf moet je met 6!!! front USB poorten!?)

De standaard psu-cage grill, ewww... (De Stacker heeft 2 PSU cages, 1 boven, 1 onder; deze plaat is bedoeld voor degene waar geen PSU geplaatst wordt.)
Schaeffer AG is een bedrijf dat zich specialiseert in het computergestuurd uitfrezen van voornamelijk aluminium panelen. Op hun website is de "Front Panel Designer" gratis down te loaden, waarmee je (a-la Autocad) 2-dimensionele designs kan maken, en deze dus computergestuurd uit aluminium kan laten frezen met een precisie tot ~0.1mm!
Ik kan best aardig met een Dremel overweg, maar tegen zulke precisie kan ik niet op... 
Ik was nog wel het een en ander van plan met de Stacker, in totaal had ik 7 panelen nodig. Deze moesten allemaal nauwkeurig ontworpen worden zodat ze precies op hun plek zouden passen, én de onderdelen die eraan bevestigd worden ook precies op hun plek passen; mijn schuifmaat was hierbij een onmisbaar stuk gereedschap! Hier een screenshot van de 7 designs die ik uiteindelijk naar Schaeffer heb opgestuurd, van de meeste zie je vast wel waar ze voor bedoeld zijn:

[ Stap 2 - Enter the Dremel! ]
Na mijn designs naar Schaeffer opgestuurd te hebben was het tijd om wat "preparatie-werk" te gaan verrichten op de kast zelf, en dus tijd om de Dremel weer eens uit te pakken.
Als eerste heb ik de kast vrijwel helemaal uitgekleed...

Zijaanzicht

Vooraanzicht

Vervolgens de bovenkant afgetekend en afgeplakt...

Safety first!

Enige tijd later... (Alu is zacht ivm staal, maar de slijpschijf was inmiddels toch echt wel kleiner geworden!)

Zou ik nog garantie hebben?

Vervolgens was de psu-cage aan de beurt, die bovenste balk zat in de weg...

Maar nu niet meer!
(Foto vanaf andere kant genomen.)

Even m'n huisgenoten wat rust gunnen en eens bekijken hoe de kast er nu voor staat...

Om vervolgens m'n gloednieuwe boor uit te pakken...

En de bevestigingsgaten voor m'n pompen-platform te boren.

Rubbertjes erin draaien...

En de Aquastream platforms erop, zoals je ziet past het maar net! (Linker staat wat scheef omdat ik 'm midden-boven iets te hard had aangedraaid, is pas na de foto gecorrigeerd.
)

Vervolgens nog even de bevestiging voor de Digimesa digitale flow-sensor aftekenen...

Om deze vervolgens uit te boren en vast te schroeven.
[ Stap 3 - Personalized zijplaat - Kennismaking met Radiant Acrylic ]
Omdat ik toch nog even moest wachten op m'n bestelde alu panelen van Schaeffer besloot ik om alvast aan 1 van de zijkanten van m'n Stacker te beginnen, hiervoor had ik nl. alles wat ik nodig had al binnen.
Net als bij mijn voorgaande mod wou ik in de ene zijkant een window maken, en in de andere een logo van mijn nickname. Het logo die ik voor m'n vorige mod ontworpen had (m'n icon hier op GoT is een foto ervan) zou hiervan de basis worden. Na wat schetsjes gemaakt te hebben was het weer tijd om Illustrator op te starten, zie onder het resultaat...

Het orgineel

De nieuwe
Ik had het mezelf niet bepaald makkelijker gemaakt met 'versie 2' van het logo, en had zo m'n twijfels of bepaalde stukken wel zouden lukken mbv m'n trouwe Dremel... maar we gingen het proberen!

De 'maagdelijke' zijkant van m'n Stacker. Als je goed kijkt zie je dat ik daar wel al 6 bevestigings-gaatjes heb geboord voor het bevestigen van het Acrylic, later heb ik er nog 3 bijgeboord.

Hier zie je mijn printje van het logo in spiegelbeeld, en de afgetekende binnenzijde van de zijkant. De nummertjes op het printje zijn coordinaten zodat ik het logo precies over kon tekenen, wat weer noodzakelijk was o.a. omdat het logo full-size net iets groter is dan een A4tje.
(De andere zijde van de zijkant had ik ter bescherming ook nog helemaal bedekt met afplak-tape.)

Het begin is er... (Na ~1u Dremel-werk)

Alleen het kader nog, ik kon nog besluiten hiervan af te zien... (Nog es ~1u Dremel-werk)

Eerst de Dremel even afkoelen, deze had het zwaar te verduren.

Om vervolgens toch maar wel het kader te doen! (Alweer ~1u Dremel-werk)
(Foto vanaf de andere kant genomen, na het verwijderen van het afplak-tape.)

Hierna moest het hele logo nog uitgevijld worden om alle hoeken mooi strak te krijgen... (~2.5u vijl-werk) Toen ik eindelijk klaar was heb ik de nieuwe zijkant ter vergelijking naast m'n oude gelegd, was er best tevreden mee moet ik zeggen.
En nu weer even wat achtergrond-info...
[ Radiant Acrylic! ]
Toen ik ergens in 2003 op Virtual-Hideout aan het browsen was kwam ik tussen het nieuws een link tegen naar een review van iets cools, ik wist toen meteen dat ik het voor m'n volgende mod gewoon moest hebben. Lange tijd heb ik er niet meer over nagedacht, tot ik dus met de preparaties van deze mod begon... alleen toen was ik alweer vergeten hoe het spul heette en waar je het kon krijgen.
Na een tijd zoeken door de nieuws archieven van Virtual-Hideout vond ik gelukkig de betreffende link weer, en dus de naam van hetgeen wat ik zocht; het ging om een review van "Radiant Acrylic"! Nu moest ik het alleen nog ergens vandaan zien te halen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb maar 1 leverancier van dat spul kunnen vinden: Cutting Edge Casemods. Cutting Edge zit echter in Texas, USA... maarja, als je iets echt wilt hebben kan het je weinig schelen waar het vandaan komt... als ze maar aan luchtpost doen.

Dit is nou "Radiant Acrylic"! (Met aan beide kanten het beschermfolie er nog op)
Ziet er zo nog best onschuldig uit...

Gemonteerd achter m'n logo, zo is ie blauw... (Let niet op alle vingerafdrukken
)

Maar zo is ie weer rood...

Of groen / paars...

Of is 't nou geel / groen?

Hier van achteren verlicht mbv een blauwe CCFL...

Hier ook, maar dan van een andere hoek gezien...

En hier weer verlicht mbv een witte CCFL.
Radiant Acrylic laat dus verschillende kleuren licht door afhankelijk van onder welke hoek je ernaar kijkt. Ook zit er op beide kanten een speciaal (1-weg) spiegelende laag, zodat het alleen transparant wordt indien je het vanaf de andere kant belicht. Het heeft veel weg van het spul waar ze ook bepaalde zonnebril-lenzen van maken...
P.S. Wat nog in de planning staat is een alu. plaat bevestigen op de binnenkant van m'n mobo-tray, om zo de schroefgaten te "stealthen" die je nu nog door 't logo heen ziet als deze verlicht is.
[ Stap 4 - Stoeien met UV Acrylic ]
Na een weekje of anderhalf wachten waren ze er dan, de alu panelen van Schaeffer! Mijn verwachtingen waren ook erg hoog tijdens het uitpakken ervan, en ik moet zeggen dat ze mij zeker niet tegenvielen! Inmiddels waren er ook een aantal andere zendingen binnengekomen waardoor ik voorlopig wel even verder kon met het modden, te beginnen met de bovenkant van de kast...

Dit zijn ze dan, de computergestuurd uitgefreesde alu panelen van Schaeffer. Links zie je de radiator / reservoir panel, in het midden de Aquastream panel (zie onder) en rechts de frontjes voor de Plextor DVD-RW, de Pioneer slot-in DVD-ROM, de front-panel en de psu-cage grill.
Om antwoord te geven aan degenen die vroegen wat dit gekost heeft; in totaal kwam het neer op €154,05 incl. verzending. (Ja, dit is meer dan dat ik betaald heb voor de CM Stacker zelf...)

Voor het bevestigen van alles wou ik een universeel thema aanhouden: RVS-inbusbouten. Hiervoor had ik allerlei maten M3 & M4 boutjes nodig, hier zie je een verzameling van wat ik zoal besteld had bij Modelfixings.co.uk. (Veel ervan moesten alsnog op maat gezaagd worden omdat niet alle lengtes die ik nodig had std. lengtes zijn.
)

Hier zie je de psu-cage grill, die bovenin achter de radiator geplaatst is. Staat een stuk beter dan dat lelijke stalen ding wat met de kast meegeleverd wordt!
(Zie boven)
Voor we verder gaan, nogmaals wat achtergrond-info...
[ Aquastream Controllers ]
Bij mijn 2 Aquastream digitaal-aangestuurde 12v pompen horen 2 pomp controllers, deze worden normaal gesproken ingebouwd in een bracket die precies past in en 3.5" bay... maar laat de CM Stacker deze nou net niet hebben. Nu had ik ze elk wel kunnen monteren in zo'n 5.25" naar 3.5" bay-converter (die ook meegeleverd wordt), maar dit vond ik en niet mooi en verspilling van 5.25" bays. (De CM Stacker heeft er ook slechts 12...
) Hier moest dus iets anders op verzonnen worden.
Een ander 'probleem' waar ik mee zat was dat de mobo tray van de CM Stacker aan de rechterkant een groot langwerpig gat heeft om hun Cross Flow Fan (radiaal-fan van ~30cm) op te monteren, iets wat ik niet van plan was om te gaan gebruiken natuurlijk. Dat grote gat moest dus ergens mee bedekt worden... na wat dingen opgemeten te hebben kwam ik dus op het idee een panel te laten maken (die gebruik maakt van de oorsponkelijke Cross Flow Fan bevestigings-gaten) die dit gat zou bedekken, én waar beide Aquastreams op gemonteerd konden worden. Ook zouden alle kabels dan netjes daarachter kunnen verdwijnen en uit het zicht weggewerkt worden! Het panel moest alleen enige afstand houden van het mobo tray om ruimte te maken voor de kabels, en om te zorgen dat alles aangesloten kan worden op de Aquastreams zonder dat dit de zijplaat vd kast in de weg zit...

Dit was echter geen probleem... even een alu-buisje gehaald bij de bouwmarkt, op maat afgezaagd et voila, afstandhouders!

En zo zit ie dan gemonteerd, met het gat erachter helemaal "gestealthed".
Met m'n Aquastream panel klaar was het nu tijd om aan de bovenkant te gaan werken, hier had ik iets leuks voor verzonnen wat mbv blauwe UV acrylic er hopelijk erg cool en origineel uit zou gaan zien...

Eerst beginnen we met het op maat breken van de 500x500x3mm plaat UV acrylic van ACRyan. Langs de waterpas snij je mbv het plexi-mesje een groef en vervolgens buig je de plaat voorzichtig tot het (hopelijk) heel netjes afbreekt.

Na het breken heb ik het stuk vastgetaped op m'n alu-panel om de bevestigings-gaten uit te boren en de rest af te tekenen.

Hier zie je hem, na het boren, en klaar voor de behandeling met de Dremel...

Zo ziet het er dan uit na zo'n 45mins met de Dremel, het gat is er ruwweg uit...

En zo ziet het gat eruit na zo'n 45mins met de vijl! (Het probleem hierbij is dat het gat precies gelijk moet zijn met het perfect-ronde gat in m'n alu-panel... dit vereist telkens even passen, goed kijken, weer een 1/2mm van dat randje af vijlen, weer passen, weer meten, daar weer een 1/4mm af, etc etc)

Na een uur of 4 werk was ie dan zover, alleen bij het verwijderen van het laatste stuk (links) was iets mis gegaan...

Het was gebroken.
Op zich zou je dit niet echt zien omdat de alu plaat er toch bovenop ligt, maar de breuk had invloed op het lichteffect wat ik ermee wou bereiken...

Dus de volgende dag dan maar aan een nieuwe begonnen... (Dit keer kreeg de uitsparing voor m'n reservoirs ronde hoeken, wat minder breukgevoelig is.)

1e gat klaar, en even test-fitten op de kast.

2e gat klaar, even test-fitten met het alu erop. (Inmiddels had ik ook 2 30cm UV CCFLs 'stealthed' bevestigd in de bovenranden van de kast, deze zorgen voor het oplichten van o.a. het UV acrylic aan de bovenkant. Je kan de achterste CCFL net zien zittten op deze pic, ook zie je net de achterkant van m'n Aquastream-panel.)

Hier met het laatste gat eruit, dit keer bleef ie gelukkig heel!

Vervolgens heb ik 2 120mm Papst fans aan m'n rad bevestigd, en deze weer bevestigd aan het acrylic en de alu panel. Dit geheel kan vanaf de bovenkant zo de kast in zakken, en vervolgens (muur)vastgezet worden met de 6 buitenste M4 inbusbouten. (Ik had inmiddels dus 6 bijbehorende gaten geboord in de bovenkant van de kast.)

Vervolgens zijn de 2 reservoirs van onderen vast te zetten, deze hangen elk aan 5 M4 inbusbouten. Na wat bevestigings-werk ziet het er dan zo uit.

Omdat dit geheel boven de normale bovenkant van de kast uitkomt moest de voor-kap vd kast ook nog gemod worden om deze mooi aan te laten sluiten, hier is hij afgeplakt en voor de Dremel behandeling.

En hier is hij na! Zoals je ziet moest het een-en-ander eraf...

Waardoor het geheel een mooi passend uiterlijk krijgt, hij sluit zoals je ziet netjes aan.

Hier nogmaals te zien vanuit een andere hoek.

En als laatste hier een shot met de lichten uit! (De reservoirs zijn hier nog niet verlicht, dit komt nog...)
[ Stap 5 - Water-cooling Hardware & Flow Testing ]
Na al dat gemod stond ik natuurlijk te popelen om eens wat water-cooling hardware erin te bouwen! Qua modden was er op zich nog genoeg te doen, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om alvast te gaan "wet-testen"...
Bij deze stap dus wat minder nadruk op het modden, en meer nadruk op wat er (tot nu toe) "onder de kap" zit. 

Radiator #1: Black Ice Extreme II (Met G1/4 schroefaansluitingen)

Radiator #2: Black Ice Extreme (Met G1/4 schroefaansluitingen)

CPU Blok: 1A-HV4 (Met G1/4 schroefaansluitingen)
Het zilveren ding dat je erboven ziet is een speciale sleutel die erbij zit, deze geeft tijdens het monteren aan hoeveel kilo druk het blok op de core zet.

Hier zie je de AquagraFX 6800, welke mijn 6800GT gaat coolen. Verder zie je een aantal van de koppelingen die ik ga gebruiken, dit zijn hoge kwaliteit vernikkeld-messing opsteek koppelingen van de fabrikant Camozzi, geleverd door Ebora Process Automation. Deze koppelingen zijn voorzien van een speciale sluitring in het schroefdraad en zijn (mits correct aangesloten natuurlijk) absoluut lekvrij, de slangen zitten er echt muurvast in. Volgens datasheets van de fabrikant zijn ze zelfs gecertificeerd tot 25bar!

Hier zie je de oorsponkelijke aansluitingen zoals ze waren op de Black Ice Extreme II. Na een tijdje flow-testen ben ik echter van gedachte veranderd en heb ik een Black Ice Extreme erbij gehaald, om vervolgens de Y-splitstukken op de Black Ice Extreme te vervangen met directe kniekoppelingen.

Voor het eenvoudig leeg laten lopen heb ik gekozen voor 2 kogelkranen, welke via een T-split op de ingangen van mijn Aquastream pompen worden gemonteerd. Elke kogelkraan is dubbel afgesloten via een blindstop, welke dus verwijderd moet worden alvorens er een "drainage" slang op aangesloten wordt en de kraan geopend wordt. Ik heb het inmiddels meermaals gebruikt en ik moet zeggen, het werkt erg goed.

Hier zie je m'n water-cooling's hardware, met de koppelingen bevestigd.

Vervolgens moest de AquagraFX op m'n 6800GT... hier een mooie shot van de core na het verwijderen van de standaard cooler.

En hier de kaart met nieuwe cooler!
Het draad wat eraf komt is voor het aansturen van een blauwe LED die een "raam" in de zijkant, naast de koppelingen, belicht. Op dit draad heb ik inmiddels aan de rand vd kaart een 2-pins aansluiting gesoldeerd (er zit normaal een molex op), waardoor het ontkoppelbaar wordt en mooi is weg te werken.

Hier mijn cooling-liquid; demi-water gemengd met 1% ClearBlue UV kleurstof en 2% ACFluid anti-corrosie middel.

Zo zag mijn oorspronkelijke setup eruit na het aansluiten de (enkele) Black Ice Extreme II, de flow-sensor en de 2 Aquastreams. Achter de aluminium plaat met de Aquastream controllers zit één 30cm blauwe CCFL weggewerkt, boven zitten twee 30cm UV CCFLs, en onder één 30cm UV CCFL. Deze zijn allemaal aangesloten op mijn custom-made front-panel (volgende update) en zijn dus schakelbaar.

Hier nog een shot vanuit een andere hoek; het type slang wat ik gebruik is van Aqua-Computer welke van zichzelf al blauw UV-reactive is, het effect valt mij zeker niet tegen.

Hier heb ik een oud nForce2 mATX mobo en videokaart geïnstalleerd, de CPU & VGA blokken op hun plek gezet en de slangen ervan aangesloten. (Oorspronkelijke test-setup, nog zonder 2e radiator.)

Na een tijdje flow-testen besloot ik dus om het iets anders te doen, hier m'n setup met 2e radiator erin verwerkt. (Zoals je ziet is de hardware verder niet aangesloten, het ging alleen om de plaatsing.)

Hier nog een detailshot van de Black Ice Extreme en de 1A-HV4.

Om toch nog iets aan modding te laten zien deze stap; hier 2 helder-blauwe 5mm LEDs bevestigd op 2-polige stekkerbussen. Meestal steek ik ze hier gewoon in en houden ze vanzelf de LEDs vast (ik gebruik deze altijd om de LEDs makkelijk verwisselbaar te houden), nu heb ik echter de LEDs voor de zekerheid met wat hittelijm vastgemaakt. Waarom? Nou...

Omdat ik ze in mijn Aquastreams ging zetten! (Waar ik later erg moeilijk bij kan, ze moesten er dus onder geen enkele omstandigheid uit kunnen vallen.) De stekkerbussen zelf zijn met dubbelzijdig Pattex Super Montage-tape vastgeplakt.

Hier de pompen zonder verlichting. (Ook deze kunnen geschakeld worden via mijn front-panel.)

En hier de pompen met verlichting! Al met al een vrij simpele mod, maar het effect mag er wezen. Mijn dank gaat uit naar The_Resetter voor de inspiratie!
[ Stap 6 - CM Stacker Front-Panel vs Xav|er Front-Panel ]
Het standaard front-panel vond ik altijd al een van de minst mooie delen van de CM Stacker, hier moest dus iets anders op verzonnen worden! Na een tijd verzinnen besloot ik om zelf een geheel nieuw front-panel te maken, hier moest op zitten: Power & Reset knoppen, Power & HDD activity LEDs, 2x 3-stands wipschakelaars met LED indicatie, 1x FireWire & 2x USB2.0...

Hier zie je mijn uitgefreesd alu frontje (zie stap 2) en een afgetekende CD-ROM behuizing, welke klaar is om met de Dremel bewerkt te worden!

Omdat ik niet van plan was zelf een USB2.0 & FireWire PCB te gaan fabriceren, heb ik er één uit een Chieftec kast gehaald. Deze wou ik bevestigen met 2 mobo afstandsbusjes; hiervoor moesten deze eerst afgezaagd worden, en er moesten voorzichtig 2 gaatjes in de hoeken van het PCB geboord worden.

Hier zie je hoe de afstandsbusjes in de bay zitten, ik heb hiervoor schroefdraad in de onderkant van de bay getapt. (De busjes konden niet met moeren aan de andere kant vast omdat het niet onder de bay uit mag steken.)

Hier mijn tappenset, M3 tot M10.

Zo zit het PCBtje dus bevestigd, netjes achter het frontje. (Easier said than done...)

Voor de twee 3-stands wipschakelaars wou ik zelf een "PCBtje" maken, dit omdat het anders wel een heel extreme dradenbundel wordt aan de achterkant. Hier begin je dan mee...

En een aantal uren later heb je dit.

Hier de bovenkant... helaas kwam ik er op dit moment achter dat de diodes die ik had gebruikt niet sterk genoeg waren (max 0.1A) voor wat ik erop aan wou gaan sluiten.

Dus na wat spelen met de (de-)soldeerbout zitten er nieuwe diodes (max 1.0A) op!

Hier zie je het PCBtje met switches en LEDs aangesloten. Deze zijn niet vastgesoldeerd maar zijn met interne USB-connectors aangesloten, en dus gemakkelijk weer los te maken. Ook de LEDs zijn makkelijk verwisselbaar, deze zijn in 2-polige busjes gedrukt.

Hier de bay voor het monteren van het PCBtje, wat op dezelfde manier ging als het USB PCBtje. Links zie je mijn Bulgin vandal-proof Power & Reset switches... welke ook fungeren als Power & HDD activity LEDs.

En hier een "full-frontal" van de nieuwe front-panel! Ziet er een stuk beter uit dan...

De standaard front-panel.

Hier nog een shot van boven. Op m'n switch PCB zie je vier 3-pins uitgangen, deze worden dus geschakeld mbv de wipschakelaars op de voorkant, de LEDs geven dan ook nog indicatie welke stand aan staat. Het uitgangs-voltage is 12v, ik gebruik dit om alle verlichting in m'n kast (CCFLs & LEDs) aan te sturen.

Hier een shot van de front-panel "in actie", onder m'n Aquaero...

En hier nog eentje.
Dat was het weer voor deze update! De volgende update kan misschien even op zich laten wachten, ik ben nl nog van plan de 2e zijkant en de hele voorkant onder handen te nemen, en ook nog een aantal water-coolings componenten toe te voegen... maar voor ik hieraan kan beginnen moet ik nog wachten op een aantal onderdelen.
Zodra ik weer verder kan zal ik dat zeker hier posten!
Aangezien m'n start-post te lang wordt ga ik vanaf nu hier verder!
P.S. Via e-mail toestemming van m-m
Aangezien m'n start-post te lang wordt ga ik vanaf nu hier verder!
Sinds de zomer van 2004 liep ik met het idee rond om aan een nieuwe casemod te gaan beginnen; mijn eerste gemodde kast (op lucht-cooling gebaseerd) had sinds 2002 goed dienst gedaan, maar was inmiddels echt toe aan vervanging. Allereerst ben ik begonnen om een aantal punten te noteren waar de nieuwe kast/mod aan moest voldoen...
- Aluminium behuizing
- H20-Cooled CPU & GPU
- Laag geluidsniveau
- Mooi, origineel uiterlijk
- Performance gelijk aan of beter dan een goede lucht-cooling setup
- Alle componenten intern ingebouwd
Met het bovenstaande in gedachte ben ik gaan uitzoeken wat voor componenten er in deze mod zoal verwerkt zouden moeten worden, en welke kast geschikt zou zijn om alles intern in te kunnen bouwen. Na enige tijd browsen ben ik terecht gekomen op de site van Aqua-Computer; ik was meteen verkocht.
Met name de Aquaero, Aquastream, Aquatube en de AquagraFX 6800 vond ik zulk mooi spul, dat moest het worden. Om het allemaal wat 'interessanter' te maken besloot ik om 2 Aquatubes én 2 Aquastreams in mijn setup te gaan verwerken. Voor het coolen van de CPU ben ik gegaan voor een gloednieuw blok van een ander Duits bedrijf, nl. de 1A-HV4 van 1A-Cooling. De radiator keuze was snel gemaakt, dit zou de bekende Black Ice Extreme II worden van Hardware Labs, later bijgestaan door nog een Black Ice Extreme.
De volgende taak was een kast vinden die er mooi uit zag, 'modding-potentieel' had én genoeg ruimte om al deze cooling-hardware netjes intern in te bouwen, met nog genoeg ruimte over voor de gebruikelijke PC-hardware (Mobo, PSU, 4+ HDDs, 3+ Optical Drives etc). Een tijdje lag het project stil, omdat ik maar geen kast kon vinden die aan al deze eisen voldeed; om verschillende redenen waren kasten zoals de SilverStone TJ-03, Lian-Li PC-70, Cooler-Master ATC-111 en Cooler-Master Praetorian afgevallen.
Gelukkig kwam ik even later op mijn werk de Cooler-Master CM Stacker tegen:

Na met mijn schuifmaat het een en ander opgemeten te hebben wist ik het, dit zou hem worden, het project kon van start!
[ Stap 1 - Meten, meten en nog eens meten... ]
Nu ik een definitieve keuze had gemaakt welke onderdelen en welke kast het zou worden was het tijd om alles in huis te halen en (enkele weken later, toen alles binnen was) te gaan verzinnen precies *hoe* ik dit passend in elkaar zou krijgen; dit klinkt eenvoudiger dan het werkelijk is!

Aquatube montage-frame

Dual 120mm Radiator-grill
Maar dat gaf niet

De standaard front-panel, persoonlijk vond ik dit een van de minst mooie delen van de Stacker, dus daar gingen we wat aan doen! (P.S. wtf moet je met 6!!! front USB poorten!?)

De standaard psu-cage grill, ewww... (De Stacker heeft 2 PSU cages, 1 boven, 1 onder; deze plaat is bedoeld voor degene waar geen PSU geplaatst wordt.)
Schaeffer AG is een bedrijf dat zich specialiseert in het computergestuurd uitfrezen van voornamelijk aluminium panelen. Op hun website is de "Front Panel Designer" gratis down te loaden, waarmee je (a-la Autocad) 2-dimensionele designs kan maken, en deze dus computergestuurd uit aluminium kan laten frezen met een precisie tot ~0.1mm!
Ik was nog wel het een en ander van plan met de Stacker, in totaal had ik 7 panelen nodig. Deze moesten allemaal nauwkeurig ontworpen worden zodat ze precies op hun plek zouden passen, én de onderdelen die eraan bevestigd worden ook precies op hun plek passen; mijn schuifmaat was hierbij een onmisbaar stuk gereedschap! Hier een screenshot van de 7 designs die ik uiteindelijk naar Schaeffer heb opgestuurd, van de meeste zie je vast wel waar ze voor bedoeld zijn:

[ Stap 2 - Enter the Dremel! ]
Na mijn designs naar Schaeffer opgestuurd te hebben was het tijd om wat "preparatie-werk" te gaan verrichten op de kast zelf, en dus tijd om de Dremel weer eens uit te pakken.

Zijaanzicht

Vooraanzicht

Vervolgens de bovenkant afgetekend en afgeplakt...

Safety first!

Enige tijd later... (Alu is zacht ivm staal, maar de slijpschijf was inmiddels toch echt wel kleiner geworden!)

Zou ik nog garantie hebben?

Vervolgens was de psu-cage aan de beurt, die bovenste balk zat in de weg...

Maar nu niet meer!

Even m'n huisgenoten wat rust gunnen en eens bekijken hoe de kast er nu voor staat...

Om vervolgens m'n gloednieuwe boor uit te pakken...

En de bevestigingsgaten voor m'n pompen-platform te boren.

Rubbertjes erin draaien...

En de Aquastream platforms erop, zoals je ziet past het maar net! (Linker staat wat scheef omdat ik 'm midden-boven iets te hard had aangedraaid, is pas na de foto gecorrigeerd.

Vervolgens nog even de bevestiging voor de Digimesa digitale flow-sensor aftekenen...

Om deze vervolgens uit te boren en vast te schroeven.
[ Stap 3 - Personalized zijplaat - Kennismaking met Radiant Acrylic ]
Omdat ik toch nog even moest wachten op m'n bestelde alu panelen van Schaeffer besloot ik om alvast aan 1 van de zijkanten van m'n Stacker te beginnen, hiervoor had ik nl. alles wat ik nodig had al binnen.
Net als bij mijn voorgaande mod wou ik in de ene zijkant een window maken, en in de andere een logo van mijn nickname. Het logo die ik voor m'n vorige mod ontworpen had (m'n icon hier op GoT is een foto ervan) zou hiervan de basis worden. Na wat schetsjes gemaakt te hebben was het weer tijd om Illustrator op te starten, zie onder het resultaat...

Het orgineel

De nieuwe
Ik had het mezelf niet bepaald makkelijker gemaakt met 'versie 2' van het logo, en had zo m'n twijfels of bepaalde stukken wel zouden lukken mbv m'n trouwe Dremel... maar we gingen het proberen!

De 'maagdelijke' zijkant van m'n Stacker. Als je goed kijkt zie je dat ik daar wel al 6 bevestigings-gaatjes heb geboord voor het bevestigen van het Acrylic, later heb ik er nog 3 bijgeboord.

Hier zie je mijn printje van het logo in spiegelbeeld, en de afgetekende binnenzijde van de zijkant. De nummertjes op het printje zijn coordinaten zodat ik het logo precies over kon tekenen, wat weer noodzakelijk was o.a. omdat het logo full-size net iets groter is dan een A4tje.
(De andere zijde van de zijkant had ik ter bescherming ook nog helemaal bedekt met afplak-tape.)

Het begin is er... (Na ~1u Dremel-werk)

Alleen het kader nog, ik kon nog besluiten hiervan af te zien... (Nog es ~1u Dremel-werk)

Eerst de Dremel even afkoelen, deze had het zwaar te verduren.

Om vervolgens toch maar wel het kader te doen! (Alweer ~1u Dremel-werk)
(Foto vanaf de andere kant genomen, na het verwijderen van het afplak-tape.)

Hierna moest het hele logo nog uitgevijld worden om alle hoeken mooi strak te krijgen... (~2.5u vijl-werk) Toen ik eindelijk klaar was heb ik de nieuwe zijkant ter vergelijking naast m'n oude gelegd, was er best tevreden mee moet ik zeggen.
En nu weer even wat achtergrond-info...
[ Radiant Acrylic! ]
Toen ik ergens in 2003 op Virtual-Hideout aan het browsen was kwam ik tussen het nieuws een link tegen naar een review van iets cools, ik wist toen meteen dat ik het voor m'n volgende mod gewoon moest hebben. Lange tijd heb ik er niet meer over nagedacht, tot ik dus met de preparaties van deze mod begon... alleen toen was ik alweer vergeten hoe het spul heette en waar je het kon krijgen.

Na een tijd zoeken door de nieuws archieven van Virtual-Hideout vond ik gelukkig de betreffende link weer, en dus de naam van hetgeen wat ik zocht; het ging om een review van "Radiant Acrylic"! Nu moest ik het alleen nog ergens vandaan zien te halen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb maar 1 leverancier van dat spul kunnen vinden: Cutting Edge Casemods. Cutting Edge zit echter in Texas, USA... maarja, als je iets echt wilt hebben kan het je weinig schelen waar het vandaan komt... als ze maar aan luchtpost doen.

Dit is nou "Radiant Acrylic"! (Met aan beide kanten het beschermfolie er nog op)
Ziet er zo nog best onschuldig uit...

Gemonteerd achter m'n logo, zo is ie blauw... (Let niet op alle vingerafdrukken

Maar zo is ie weer rood...

Of groen / paars...

Of is 't nou geel / groen?

Hier van achteren verlicht mbv een blauwe CCFL...

Hier ook, maar dan van een andere hoek gezien...

En hier weer verlicht mbv een witte CCFL.
Radiant Acrylic laat dus verschillende kleuren licht door afhankelijk van onder welke hoek je ernaar kijkt. Ook zit er op beide kanten een speciaal (1-weg) spiegelende laag, zodat het alleen transparant wordt indien je het vanaf de andere kant belicht. Het heeft veel weg van het spul waar ze ook bepaalde zonnebril-lenzen van maken...
P.S. Wat nog in de planning staat is een alu. plaat bevestigen op de binnenkant van m'n mobo-tray, om zo de schroefgaten te "stealthen" die je nu nog door 't logo heen ziet als deze verlicht is.
[ Stap 4 - Stoeien met UV Acrylic ]
Na een weekje of anderhalf wachten waren ze er dan, de alu panelen van Schaeffer! Mijn verwachtingen waren ook erg hoog tijdens het uitpakken ervan, en ik moet zeggen dat ze mij zeker niet tegenvielen! Inmiddels waren er ook een aantal andere zendingen binnengekomen waardoor ik voorlopig wel even verder kon met het modden, te beginnen met de bovenkant van de kast...

Dit zijn ze dan, de computergestuurd uitgefreesde alu panelen van Schaeffer. Links zie je de radiator / reservoir panel, in het midden de Aquastream panel (zie onder) en rechts de frontjes voor de Plextor DVD-RW, de Pioneer slot-in DVD-ROM, de front-panel en de psu-cage grill.
Om antwoord te geven aan degenen die vroegen wat dit gekost heeft; in totaal kwam het neer op €154,05 incl. verzending. (Ja, dit is meer dan dat ik betaald heb voor de CM Stacker zelf...)

Voor het bevestigen van alles wou ik een universeel thema aanhouden: RVS-inbusbouten. Hiervoor had ik allerlei maten M3 & M4 boutjes nodig, hier zie je een verzameling van wat ik zoal besteld had bij Modelfixings.co.uk. (Veel ervan moesten alsnog op maat gezaagd worden omdat niet alle lengtes die ik nodig had std. lengtes zijn.

Hier zie je de psu-cage grill, die bovenin achter de radiator geplaatst is. Staat een stuk beter dan dat lelijke stalen ding wat met de kast meegeleverd wordt!
Voor we verder gaan, nogmaals wat achtergrond-info...
[ Aquastream Controllers ]
Bij mijn 2 Aquastream digitaal-aangestuurde 12v pompen horen 2 pomp controllers, deze worden normaal gesproken ingebouwd in een bracket die precies past in en 3.5" bay... maar laat de CM Stacker deze nou net niet hebben. Nu had ik ze elk wel kunnen monteren in zo'n 5.25" naar 3.5" bay-converter (die ook meegeleverd wordt), maar dit vond ik en niet mooi en verspilling van 5.25" bays. (De CM Stacker heeft er ook slechts 12...
Een ander 'probleem' waar ik mee zat was dat de mobo tray van de CM Stacker aan de rechterkant een groot langwerpig gat heeft om hun Cross Flow Fan (radiaal-fan van ~30cm) op te monteren, iets wat ik niet van plan was om te gaan gebruiken natuurlijk. Dat grote gat moest dus ergens mee bedekt worden... na wat dingen opgemeten te hebben kwam ik dus op het idee een panel te laten maken (die gebruik maakt van de oorsponkelijke Cross Flow Fan bevestigings-gaten) die dit gat zou bedekken, én waar beide Aquastreams op gemonteerd konden worden. Ook zouden alle kabels dan netjes daarachter kunnen verdwijnen en uit het zicht weggewerkt worden! Het panel moest alleen enige afstand houden van het mobo tray om ruimte te maken voor de kabels, en om te zorgen dat alles aangesloten kan worden op de Aquastreams zonder dat dit de zijplaat vd kast in de weg zit...

Dit was echter geen probleem... even een alu-buisje gehaald bij de bouwmarkt, op maat afgezaagd et voila, afstandhouders!

En zo zit ie dan gemonteerd, met het gat erachter helemaal "gestealthed".
Met m'n Aquastream panel klaar was het nu tijd om aan de bovenkant te gaan werken, hier had ik iets leuks voor verzonnen wat mbv blauwe UV acrylic er hopelijk erg cool en origineel uit zou gaan zien...

Eerst beginnen we met het op maat breken van de 500x500x3mm plaat UV acrylic van ACRyan. Langs de waterpas snij je mbv het plexi-mesje een groef en vervolgens buig je de plaat voorzichtig tot het (hopelijk) heel netjes afbreekt.

Na het breken heb ik het stuk vastgetaped op m'n alu-panel om de bevestigings-gaten uit te boren en de rest af te tekenen.

Hier zie je hem, na het boren, en klaar voor de behandeling met de Dremel...

Zo ziet het er dan uit na zo'n 45mins met de Dremel, het gat is er ruwweg uit...

En zo ziet het gat eruit na zo'n 45mins met de vijl! (Het probleem hierbij is dat het gat precies gelijk moet zijn met het perfect-ronde gat in m'n alu-panel... dit vereist telkens even passen, goed kijken, weer een 1/2mm van dat randje af vijlen, weer passen, weer meten, daar weer een 1/4mm af, etc etc)

Na een uur of 4 werk was ie dan zover, alleen bij het verwijderen van het laatste stuk (links) was iets mis gegaan...

Het was gebroken.

Dus de volgende dag dan maar aan een nieuwe begonnen... (Dit keer kreeg de uitsparing voor m'n reservoirs ronde hoeken, wat minder breukgevoelig is.)

1e gat klaar, en even test-fitten op de kast.

2e gat klaar, even test-fitten met het alu erop. (Inmiddels had ik ook 2 30cm UV CCFLs 'stealthed' bevestigd in de bovenranden van de kast, deze zorgen voor het oplichten van o.a. het UV acrylic aan de bovenkant. Je kan de achterste CCFL net zien zittten op deze pic, ook zie je net de achterkant van m'n Aquastream-panel.)

Hier met het laatste gat eruit, dit keer bleef ie gelukkig heel!

Vervolgens heb ik 2 120mm Papst fans aan m'n rad bevestigd, en deze weer bevestigd aan het acrylic en de alu panel. Dit geheel kan vanaf de bovenkant zo de kast in zakken, en vervolgens (muur)vastgezet worden met de 6 buitenste M4 inbusbouten. (Ik had inmiddels dus 6 bijbehorende gaten geboord in de bovenkant van de kast.)

Vervolgens zijn de 2 reservoirs van onderen vast te zetten, deze hangen elk aan 5 M4 inbusbouten. Na wat bevestigings-werk ziet het er dan zo uit.

Omdat dit geheel boven de normale bovenkant van de kast uitkomt moest de voor-kap vd kast ook nog gemod worden om deze mooi aan te laten sluiten, hier is hij afgeplakt en voor de Dremel behandeling.

En hier is hij na! Zoals je ziet moest het een-en-ander eraf...

Waardoor het geheel een mooi passend uiterlijk krijgt, hij sluit zoals je ziet netjes aan.

Hier nogmaals te zien vanuit een andere hoek.

En als laatste hier een shot met de lichten uit! (De reservoirs zijn hier nog niet verlicht, dit komt nog...)
[ Stap 5 - Water-cooling Hardware & Flow Testing ]
Na al dat gemod stond ik natuurlijk te popelen om eens wat water-cooling hardware erin te bouwen! Qua modden was er op zich nog genoeg te doen, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om alvast te gaan "wet-testen"...

Radiator #1: Black Ice Extreme II (Met G1/4 schroefaansluitingen)

Radiator #2: Black Ice Extreme (Met G1/4 schroefaansluitingen)

CPU Blok: 1A-HV4 (Met G1/4 schroefaansluitingen)
Het zilveren ding dat je erboven ziet is een speciale sleutel die erbij zit, deze geeft tijdens het monteren aan hoeveel kilo druk het blok op de core zet.

Hier zie je de AquagraFX 6800, welke mijn 6800GT gaat coolen. Verder zie je een aantal van de koppelingen die ik ga gebruiken, dit zijn hoge kwaliteit vernikkeld-messing opsteek koppelingen van de fabrikant Camozzi, geleverd door Ebora Process Automation. Deze koppelingen zijn voorzien van een speciale sluitring in het schroefdraad en zijn (mits correct aangesloten natuurlijk) absoluut lekvrij, de slangen zitten er echt muurvast in. Volgens datasheets van de fabrikant zijn ze zelfs gecertificeerd tot 25bar!

Hier zie je de oorsponkelijke aansluitingen zoals ze waren op de Black Ice Extreme II. Na een tijdje flow-testen ben ik echter van gedachte veranderd en heb ik een Black Ice Extreme erbij gehaald, om vervolgens de Y-splitstukken op de Black Ice Extreme te vervangen met directe kniekoppelingen.

Voor het eenvoudig leeg laten lopen heb ik gekozen voor 2 kogelkranen, welke via een T-split op de ingangen van mijn Aquastream pompen worden gemonteerd. Elke kogelkraan is dubbel afgesloten via een blindstop, welke dus verwijderd moet worden alvorens er een "drainage" slang op aangesloten wordt en de kraan geopend wordt. Ik heb het inmiddels meermaals gebruikt en ik moet zeggen, het werkt erg goed.

Hier zie je m'n water-cooling's hardware, met de koppelingen bevestigd.

Vervolgens moest de AquagraFX op m'n 6800GT... hier een mooie shot van de core na het verwijderen van de standaard cooler.

En hier de kaart met nieuwe cooler!
Het draad wat eraf komt is voor het aansturen van een blauwe LED die een "raam" in de zijkant, naast de koppelingen, belicht. Op dit draad heb ik inmiddels aan de rand vd kaart een 2-pins aansluiting gesoldeerd (er zit normaal een molex op), waardoor het ontkoppelbaar wordt en mooi is weg te werken.

Hier mijn cooling-liquid; demi-water gemengd met 1% ClearBlue UV kleurstof en 2% ACFluid anti-corrosie middel.

Zo zag mijn oorspronkelijke setup eruit na het aansluiten de (enkele) Black Ice Extreme II, de flow-sensor en de 2 Aquastreams. Achter de aluminium plaat met de Aquastream controllers zit één 30cm blauwe CCFL weggewerkt, boven zitten twee 30cm UV CCFLs, en onder één 30cm UV CCFL. Deze zijn allemaal aangesloten op mijn custom-made front-panel (volgende update) en zijn dus schakelbaar.

Hier nog een shot vanuit een andere hoek; het type slang wat ik gebruik is van Aqua-Computer welke van zichzelf al blauw UV-reactive is, het effect valt mij zeker niet tegen.

Hier heb ik een oud nForce2 mATX mobo en videokaart geïnstalleerd, de CPU & VGA blokken op hun plek gezet en de slangen ervan aangesloten. (Oorspronkelijke test-setup, nog zonder 2e radiator.)

Na een tijdje flow-testen besloot ik dus om het iets anders te doen, hier m'n setup met 2e radiator erin verwerkt. (Zoals je ziet is de hardware verder niet aangesloten, het ging alleen om de plaatsing.)

Hier nog een detailshot van de Black Ice Extreme en de 1A-HV4.

Om toch nog iets aan modding te laten zien deze stap; hier 2 helder-blauwe 5mm LEDs bevestigd op 2-polige stekkerbussen. Meestal steek ik ze hier gewoon in en houden ze vanzelf de LEDs vast (ik gebruik deze altijd om de LEDs makkelijk verwisselbaar te houden), nu heb ik echter de LEDs voor de zekerheid met wat hittelijm vastgemaakt. Waarom? Nou...

Omdat ik ze in mijn Aquastreams ging zetten! (Waar ik later erg moeilijk bij kan, ze moesten er dus onder geen enkele omstandigheid uit kunnen vallen.) De stekkerbussen zelf zijn met dubbelzijdig Pattex Super Montage-tape vastgeplakt.

Hier de pompen zonder verlichting. (Ook deze kunnen geschakeld worden via mijn front-panel.)

En hier de pompen met verlichting! Al met al een vrij simpele mod, maar het effect mag er wezen. Mijn dank gaat uit naar The_Resetter voor de inspiratie!
[ Stap 6 - CM Stacker Front-Panel vs Xav|er Front-Panel ]
Het standaard front-panel vond ik altijd al een van de minst mooie delen van de CM Stacker, hier moest dus iets anders op verzonnen worden! Na een tijd verzinnen besloot ik om zelf een geheel nieuw front-panel te maken, hier moest op zitten: Power & Reset knoppen, Power & HDD activity LEDs, 2x 3-stands wipschakelaars met LED indicatie, 1x FireWire & 2x USB2.0...

Hier zie je mijn uitgefreesd alu frontje (zie stap 2) en een afgetekende CD-ROM behuizing, welke klaar is om met de Dremel bewerkt te worden!

Omdat ik niet van plan was zelf een USB2.0 & FireWire PCB te gaan fabriceren, heb ik er één uit een Chieftec kast gehaald. Deze wou ik bevestigen met 2 mobo afstandsbusjes; hiervoor moesten deze eerst afgezaagd worden, en er moesten voorzichtig 2 gaatjes in de hoeken van het PCB geboord worden.

Hier zie je hoe de afstandsbusjes in de bay zitten, ik heb hiervoor schroefdraad in de onderkant van de bay getapt. (De busjes konden niet met moeren aan de andere kant vast omdat het niet onder de bay uit mag steken.)

Hier mijn tappenset, M3 tot M10.

Zo zit het PCBtje dus bevestigd, netjes achter het frontje. (Easier said than done...)

Voor de twee 3-stands wipschakelaars wou ik zelf een "PCBtje" maken, dit omdat het anders wel een heel extreme dradenbundel wordt aan de achterkant. Hier begin je dan mee...

En een aantal uren later heb je dit.

Hier de bovenkant... helaas kwam ik er op dit moment achter dat de diodes die ik had gebruikt niet sterk genoeg waren (max 0.1A) voor wat ik erop aan wou gaan sluiten.


Dus na wat spelen met de (de-)soldeerbout zitten er nieuwe diodes (max 1.0A) op!

Hier zie je het PCBtje met switches en LEDs aangesloten. Deze zijn niet vastgesoldeerd maar zijn met interne USB-connectors aangesloten, en dus gemakkelijk weer los te maken. Ook de LEDs zijn makkelijk verwisselbaar, deze zijn in 2-polige busjes gedrukt.

Hier de bay voor het monteren van het PCBtje, wat op dezelfde manier ging als het USB PCBtje. Links zie je mijn Bulgin vandal-proof Power & Reset switches... welke ook fungeren als Power & HDD activity LEDs.

En hier een "full-frontal" van de nieuwe front-panel! Ziet er een stuk beter uit dan...

De standaard front-panel.


Hier nog een shot van boven. Op m'n switch PCB zie je vier 3-pins uitgangen, deze worden dus geschakeld mbv de wipschakelaars op de voorkant, de LEDs geven dan ook nog indicatie welke stand aan staat. Het uitgangs-voltage is 12v, ik gebruik dit om alle verlichting in m'n kast (CCFLs & LEDs) aan te sturen.

Hier een shot van de front-panel "in actie", onder m'n Aquaero...

En hier nog eentje.
Dat was het weer voor deze update! De volgende update kan misschien even op zich laten wachten, ik ben nl nog van plan de 2e zijkant en de hele voorkant onder handen te nemen, en ook nog een aantal water-coolings componenten toe te voegen... maar voor ik hieraan kan beginnen moet ik nog wachten op een aantal onderdelen.
Zodra ik weer verder kan zal ik dat zeker hier posten!
Aangezien m'n start-post te lang wordt ga ik vanaf nu hier verder!
P.S. Via e-mail toestemming van m-m
[ Voor 137% gewijzigd door Xav op 23-02-2005 00:31 ]