voodooless schreef op vrijdag 09 november 2007 @ 11:14:
Jou beeld van ons "non-believers" is wel een beetje heel vreemd. Alsof wij niet graag lekker op de bank willen zetten om volledig te genieten van onze mooie set (ongeacht of die high-end is of niet). Waarom zouden de "believers" meer getraind zijn? Ik hoor ook alle details en nuances in mijn set, maar dat wil nog niet zeggen dat ik daarom opeens een "believer" ga worden.
Jouw beeld van de "believers" is ook wel een beetje vreemd: Als JIJ er tevreden mee bent, waarom ga je dan steeds in discussie die leidt tot nergens? JIJ, als moderator, zou dat beter moeten weten.
Puntje 2:
1e keus componenten zijn natuurlijk leuk, maar het ontwerp is nog altijd veel belangrijker dan de componenten. Zodoende kun je ook met standaard componenten ook een super versterker maken, die helemaal niet onderdoet voor eentje met 1e keus componenten. Maar natuurlijk verkoopt dat niet

Go ahead, make my day

Ik hou je iig niet tegen. Sterker nog: waarom begin JIJ niet als apparatuur producent. "Voodooless" is zeker een goed merk voor al die schenenschoppers hier. Het is een gat in de markt!
Ga aub auto's niet met audioapparatuur vergelijken, want dat werkt niet. Ik dacht sowiso dat jullie specs niet interessant vonden. 't mag dus ook niet uitmaken dat je fiat maar 110 kan. Zolang hij maar vol zit met 1e keus componenten komt 't wel goed

(bij wijze van spreken).
Specs zeggen inderdaad helemaal niets: Ik heb een Bow ZZ-One met slechts 2x75 watt A-klasse versterker. Deze zou veel minder moeten presteren dan Primare A32 met 2x250 (tot 2x400) Watt. Dat valt dus even tegen. De sound is iig totaal anders.
Zo heb ik mijn verzameling van apparatuur puur gekocht op gehoor. Diverse 'bekende' merken heb ik beluisterd (niet alles natuurlijk, omdat ik daar de tijd niet voor heb) en minder bekende merken. Ik kom tot de ontdekking dat onbekende merken echt niet slecht hoeven te zijn. Het moet gewoon je smaak zijn. Zo had ik B&W 803, KEF Reference 205, Elac FS 208.2, Dynaudio Contour S5.2 en tenslotte Master Concept 3 beluisterd. Uiteindelijk koos ik de Master. Heel onbekend merk, maar kwa sound ligt ie gewoon goed in mijn oren. Een ander zal het waarschijnlijk niets vinden. So what?
Zo zie je maar weer: 't ontwerp is veel belangrijker! Jij weet ook dat de fiat 500 met 1e keus componenten nog steeds een fiatje 500 is. Een Ferrari ziet er misschien wel mooi uit, en is verschrikkelijk duur, 't blijft een lelijke kutbak waar je niet dood in gevonden wil worden

Neem dan een Porsche. Die heeft redelijk normale onderdelen, kost heel wat minder, en heeft veel betere rijeigenschappen.
Leuk, maar ik wil zelf ook niet in een Porsche doodgevonden worden. Wat een inspiratieloos kutbak! Die ontwerpers veranderen gewoon een lijntje hier-en-daar...
Ik zou dan liever een een Lexus GS600h kopen. Superdeluxe, redelijk vlot en geen standaard kutbak waarin iedere Frans Bauer of Jantje Smit in zou rijden.
Dus: natuurlijk maakt 't uit wat erin zit! Maar vooral ook HOE het erin zit en WAAROM het erin zit. En dan nog weet je niet wat "men" een "behoorlijke installatie" vindt... De definitie ontbreekt volledig.
Lekker consequent ben je, zeg. Ik heb toch al gezegd dat specs me niets zeggen?! Wel dat lage prijs vaak leidt tot matige prestaties. Je gelooft zeker zelf dat Yoko net zo goede kwaliteit levert als een Classe versterker? Je ontwijkt wel graag deze stelling

Behalve: bij de tweaks! Dan wil opeens niemand meer weten wat erin zit of hoe het werkt. En dat is ook precies het punt! Waarom zou je al die bullshit over de werking van die zooi geloven (met een van de meest extreme voorbeelden MIT cables)? Waarom moet er zoveel onzin verteld worden? Waarom? Waarom, waarom, waarom

Kan men dan niet op een normale manier aantonen dat die tweaks iets doen? Waarom dan niet

Ergens moet er dan toch bij de meest doorgewinterde audiofiel iets gaan kriebelen? Waarom niet

Omdat je zomaar overal voor moet open staan en alles moet proberen om jezelf te overtuigen dat het wel of niet werkt?
Dus je vindt al die bijna-dood verklaringen dus ook bullshit? Ik geloof er niet in, maar dat die mensen ongeveer hetzelfde vertellen is wel iets om erover na te denken...
Je hoef toch ook niet te proberen om uit een vliegtuig te springen zonder parachute om je te
overtuigen dat je dood op aarde gaat aankomen?
Als ik uit een stilstaande vliegtuig spring, ga ik zeker niet dood. hooguit breek ik mijn been
Kortom: wat is jouw referentie!
De klassieke wet van Newton waaraan je refereert is eigenlijk ook niet valide!!
Zo heb ik geleerd dat als je relatieve theorie toepast, de klassieke wet van Newton slechts een benadering is. Pas als je bij lage snelheden rekent, mag je deze wet van Newton toepassen. Het is maar tot hoeveel cijfers achter de komma wilt gaan rekenen.
Hetzelfde mop geldt voor de waarschijnlijkheidstheorie van Heisenberg. Ik had voor de grap uitgerekend wanneer de bal omHOOG valt bij het omhooggooien van die bal. Als iedereen op deze aardkloot om de 5 seconden een bal omhoog gooit (24 uur per dag), dan zou na 50 jaar (ongeveer) 1 kans zijn bij iemand waarbij de bal omHOOG gaat ipv naar beneden (alle atomen bewegen omhoog in de Brownse beweging volgens de theorie).
De leraar stond paf en erkende dat het ongeveer klopt. Een probleem is: hoe bewijs je dit?
Als iemand dit op video vastlegt, wordt deze persoon als fraudeur gebrandmerkt, want 'dat kan toch niet'.
De vraag is dan ook: geloof je die theorie ook niet, omdat je dat niet snapt/kunt meten?
De aarde was vroeger plat. Want dat kon je zien/meten, totdat het tegendeel bewezen is. Dat heeft ook een flink aantal jaren geduurd, voordat geaccepteerd werd.
Er zijn zat metingen die de tweaks aantonen/ontkrachten en de meningen zijn wijdverbreid verschillend. Dus moet je maar zelf bepalen wat klopt en niet klopt.
In de wetenschappelijke wereld heb je voor bepaalde fenomenen ook diverse kampen. En geloof me maar: ze kunnen ontzettend koppig zijn. Het gaat ineens om hun 'levenswerk'. Als jij je theorie na 15 jaar overboord moet gooien omdat dat niet klopt, wat zou jij ervan vinden? Dat doe je echt niet zonder slag of stoot.
Zo ben ik van mening dat de actieve interlinks van Harmonic Technologies niet goed kan zijn: er zijn 2 omvormingen (analoog->analoog->analoog=electrisch->licht->electrisch) en dan gevoed door batterijen. Wat als de batterijen leeg zijn? Mag je ze weer op gaan laden. Lekker praktisch. De interlink moet passief het signaal doorgeven, zonder omvormingen en met zo min mogelijk vervormingen.
Een criterium is er pas als je de eigenschappen voor een "behoorlijke installatie" kunt vastleggen.
Het probleem is dat de tweaks op iedere installatie/kamer anders kan uitwerken. En dat heeft niets met aardstralen te maken. Als het bij de ene installatie werkt en de ander niet. Wat erken je dan? Dat geld voor beide kampen.