Toon posts:

[Mp3/Ogg-Speler]Xclef HD800 mini-review! Deel 1

Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste
Acties:
 • 3.557 views sinds 30-01-2008
 • Reageer

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Robbedoekse en wwillem presenteren u, de Xclef HD800 Review. Klik hier voor de specificaties. Tip: Wil je snel informatie vinden? Gebruik dan ctrl-f.

Inhoudsopgave
1) Inhoud doos
2) De eerste keer
3) Data-transfer
4) Afspelen muziek, menu, shuffle & playlist
5) Ogg? Codecs?
6) Geluidstest
7) Instellingen
8 ) Luisteren naar gemixte muziek
9) Tuner
10) Recording
11) Line out
12) Bootlogo & tekst lezen
13) Batterij
14) Welke speler moet ik nu kopen?
15) Waar kan ik de HD800 kopen?
16) Firmware
17) Bugs
18) Conclusie
19) Vragen: FAQ


1) Inhoud doos
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/inhoud.jpg
Inhoud zonder netsnoer + adapter

• Uiteraard de Xclef HD800
• Beschermhoesje
• Oordopjes
• USB kabel
• Line in kabel
• Netsnoer + AC/DC adapter (100V/250V ~ 50-60Hz)
• Engelstalige handleiding
• Cdrom met drivers voor prehistorische Windows versies (98 & 2000). Voor Windows XP, 2003 en ME heb je geen drivers nodig.

De Line-In kabel kan gebruikt worden, voor het rechtstreeks opnemen en omzetten van muziek naar mp3. Bijvoorbeeld van een externe bron zoals een CD-Speler. Met de USB kabel (mini USB aan de playerzijde, gewone USB connector aan de PC zijde) zet je natuurlijk je bestanden over. De handleiding is Engelstalig, maar verder zeer helder geschreven op hier en daar enkele vertaalprobleempjes na.

2) De eerste keer
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/3d.jpg
De zilverkleurige voorkant glimt al enthousiast

Voordat je de speler voor de eerste keer gebruikt, moet je hem eerst aan de oplader hangen. Gelukkig zit er zo'n twee meter snoer aan, zodat je met de oplader eraan ook nog redelijk mobiel bent.

Het opstarten van de speler gaat vrij snel. Met een lege harde schijf duurt het opstarten misschien 5 a 6 seconde. Eerst eens flinke stapel muziek op de harde schijf planten.

3) Data-transfer
Ik begin met 5,5GB aan trance overpompen. Binnen acht minuten is dit gepiept wat neerkomt op 11,66 MB/s. Uiteraard laten we ook nog een ATTO benchmark los op de harde schijf, om eens objectief de snelheid vast te kunnen stellen:
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/atto_klein.jpg

Hieruit blijkt de piek zelfs rond de 14MB per seconde te liggen. Is dat nu veel? Hiervoor moet je eerst iets weten over de harde schijf die erin zit. Dit is een 1,8 inch schijfje. 1,8 inch is 4,6 cm in diameter. Hoe kleiner de diameter, hoe langzamer de schijf. De HD800 is minstens twee keer zo snel als de concurrentie met 1,8 inch schijfjes. Maar, zijn voorganger, de HD500 had een 2,5 inch schijfje. Je raadt het waarschijnlijk al, de HD500 is iets sneller, maar het scheelt niet veel.

4) Afspelen muziek, menu, shuffle & playlist
Goed, we hebben onze collectie muziek overgezet, dus we kunnen nu eindelijk overgaan tot de essentie: het beluisteren. Wanneer we de speler opstarten komen we in de Root terecht. Met behulp van de menu-toets kunnen we schakelen tussen bijvoorbeeld lijstweergave en tree-view. Verdere instellingen zoals shuffle, aan & uitzetten van ID3 tags, repeat, enz kunnen in het setup-menu ingesteld worden.
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/menu.jpg
De bediening is best duidelijk. Lang drukken op de menuknop brengt je naar het hoofdmenu van waaruit je kunt kiezen voor

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/root.jpg
Browser (afspelen van muziek),

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/menuradio.jpg
Tuner (beluisteren van radio)

Text (lezen van textfiles)
en dergelijke meer. Hierbij moet ik wel nog even vermelden dat de reverse tijdsweergave niet goed werkt voor VBR MP3's.

Shuffle:
Voor het shuffelen kun je verschillende mogelijkheden instellen. Zet eerst shuffle aan en kies daarna bij repeat voor: Willekeurig een nummer uit:
• De totale collectie kiezen.
• Een directory kiezen.
• Alleen de subdirectory kiezen.
Hierbij wordt volgens mij bijgehouden welke je al gehad hebt. Je hoort nooit een nummer dubbel voordat je alle nummers gehad hebt. Het willekeurig kiezen is echt willekeurig. De ene keer springt ie van track 1 naar 21. De andere keer dat je opnieuw begint met shuffelen van 1 naar 22. Wanneer je niet opnieuw begint en bijvoorbeeld vier nummers luistert krijg je dezelfde volgorde.

Dus: De eerste keer zal het er bijvoorbeeld zo uitzien: 1,4,2,3 Daarna weer 1,4,2,3. Druk je op de stop en daarna op play bij nummer 1,3,4,2 en weer 1,3,4,2.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/bookmarks.jpg
De Winamp playlist wordt perfect ondersteund, ook wanneer je in verschillende directories gaat werken. Er is wel een limiet aan de grote: Maximaal 100 nummers per playlist. Dit verschilt per firmware. Wanneer ik hier meer over weet, dan kun je dit bij het kopje firmware lezen.

Nog even een impressie van de buitenkant:
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/bovenkant.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/voorkant.jpg
Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/zijkant_achterkant.jpg


5) Ogg? codecs?
Wat is Ogg Vorbis nu weer? Dat vrij simpel: Om muziekbestanden kleiner te maken, wordt alle overbodige informatie eruit gegooid met een speciaal algorithme. Voorbeeld: Wanneer je een heel hard geluid hebt met een frequentie van 1 kHz en een heel zacht geluid bij 10 kHz, dan wordt dit laatste weggegooid omdat je dit toch niet hoort. Met nog veel meer van dat soort trucjes kun je een muziek bestand kleiner maken. Maar, wanneer je teveel informatie weg gooit, dan krijg je muziek met een slechte kwaliteit. Andersom: gooi je te weinig weg, dan houd je hele grote muziekbestanden over.

Wat je nu precies weggooit, ligt aan het algoritme wat je gebruikt (de codec) en hoe selectief je dit algoritme instelt (de kwaliteit, bijvoorbeeld het aantal kbps). Voor meer info kun je op HowStuffWorks kijken.

De Xclef HD800 kan vier verschillende soorten muziekbestanden aan:
• MP3:
+ Wijdverspreid
+ Klinkt goed op 192kbps.
- Hier zit patent op: je moet royalty's betalen wanneer je het commercieel gebruikt.
• Ogg Vorbis:
- Niet wijdverspreid: In opmars,
+ Beste kwaliteit / bestandsgrootte verhouding :*). Klinkt zeer goed op quality vijf (160kbps)of zelfs zes (192kbps).
+ Licentievij
• WMA: De combinatie van bovenstaande nadelen:
- Niet wijdverspreid, wordt wel aangemoedigd door Microsoft.
- Redelijke kwaliteit, Ogg vorbis is uiteraard beter.
- Niet royalty vrij.
- Met DRM beveiligde bestanden zijn niet te kopiëren.
• Wave: Ongecodeerde muziek: Perfecte kwaliteit dus, maar een heel groot bestand. Wave wordt ondersteund vanaf firmware 8.005.

Voor het omzetten van cd's naar Ogg/mp3 heb je twee dingen nodig.
1) De codec zelf.
Ogg Vorbis codec
Lame mp3 codec
2) Een programma wat de muziek op de cd omzet in wave bestanden. Van de wave bestanden worden weer gecodeerde bestanden gemaakt met behulp van de codecs. Twee goede programma's (er zijn veel meer goede programma's):
ExactAudioCopy
Cdex

Ik raad zelf aan om cd's om te zetten in Ogg Vorbis op quality 5 of 6. Wil je het toch omzetten in mp3, gebruik dan Lame op 192kbps.
Je moet nooit gecodeerde muziek omzetten van de ene vorm naar de andere vorm. Lees hier waarom.

6) Geluidstest
Tijd voor de belangrijkste test: Hoe is het geluid?

wwillem: Voor het testen gebruik ik muziek van goede kwaliteit. Dus geen ranzig gecodeerde troep. Vervolgens is het geluid met de standaard oordopjes, met Sennheiser MX400 oordopjes en met een Sony koptelefoon getest.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/speelscherm.jpg

Standaard oordopjes: Lijkt goed te klinken. Middentonen hoor je vrij goed. Helaas komen de bass frequenties slecht uit de verf. De hoge tonen mis ik voor een groot gedeelte en bij mooie vocals lijkt het wel alsof je iets hoort sissen. Bij het ultra foute, maar o zo gave nummer "Charly lownoise & mental theo - your smile" hoor je dit goed. Wanneer de vrouw zingt gaat er iets vet fout met die oordopjes. De standaard oordopjes zijn leuk voor in de trein of in de bus. Niet gebruiken wanneer je serieus van je muziek wilt genieten.

Sennheiser mx400: Kijk, dat is al een stuk beter. Er is weer bass :). Geen gesis bij stemmen, zo hoort het. Prachtig geluidje, misschien nog iets wat schel (maar dat heb je nu eenmaal met oordopjes). De echte audiofiel/expert mist hier ongetwijfeld nog wel wat, maar voor mij is dit redelijk goed.

Sony MDR-CD470: Een al wat oude koptelefoon, maar daarom zeker niet slechter. Met een koptelefoon heb je meestal minder last van omgevingsgeluid en kun je rustig luisteren. Met de sony klinkt het weer beter dan met de MX400.

Koss The plug: Deze oordopjes geven het beste geluidsresultaat. Bass is veel beter aanwezig dan bij de mx400. Let wel: Beter aanwezig, zoals het hoort. Er is geen sprake van bass boost. Het geluid is erg sprankelijk. Ik kan nu eindelijk goed het verschil horen tussen 128kbit mp3 en een 192kbit Ogg bestand en zo krijg je een indruk hoe de Xclef daadwerkelijk presteert. Ik raad deze oordopjes overigens af, omdat ze om de vijf minuten uit je oor komen zetten. Welke oordopjes dan goed zijn? Dat kun je hier lezen.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/equaliser.jpg
Met de equaliser kun je bijvoorbeeld de bass een extra boost geven. Ik gebruik zelf het liefst de neutrale instelling

Robbedoeske: Over de afspeelkwaliteit kan ik geen slecht woord kwijt. Aangesloten op een degelijke koptelefoon hoor ik geen verschil, met wanneer ik de liedjes op m'n pc afspeel. De meegeleverde oortjes zijn echter niet van topkwaliteit. Ze volstaan, en zijn imho niet slecht te noemen, maar echte bassen klinken vaak niet vol genoeg terwijl de hoge tonen soms wat schel klinken. Een song als 'O Fortuna' van Carl Orff klinkt dus niet optimaal, maar voor een gewone muziekliefhebber (geen audiofiel dus) die gewoon op de fiets/bus/tram wat muziek wil luisteren volstaan de oortjes imho. Ze zijn in ieder geval beter dan wat ik voorheen had. Bij een doodgewone popsong à la Titney Britney Spears zijn ze wat mij betreft voldoende. Al zul je het verschil met de kwaliteitsproducten wel merken natuurlijk.

Wanneer je graag zelf wilt oordelen over de kwaliteit, dan kom je straks vanzelf een paar samples tegen bij het kopje recording.

7) Instellingen
Tsjah, ik kan wel gaan opnoemen wat je allemaal voor gave functies hebt, maar je kan dit ook even zelf bekijken op onderstaande plaatjes.

De search functie:
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/search.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/setup_display.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/setup_music.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/setup_other.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/setup_system.jpg


8 ) Luisteren naar aan elkaar gemixte muziek
Zouden er nog gabs / pauzes zijn tussen verschillende nummers die eigelijk aan elkaar horen? Ik heb het voor je getest.

Van een cd heb ik een track gekozen en hier een ongecodeerd wave bestand van gemaakt. Deze is in twee delen gesplitst, deel 1 en deel 2. Van beide delen is een Mp3 file en een Ogg file gemaakt. Deze zijn op de Xclef afgespeeld en opgenomen met de computer.

Met behulp van CoolEdit96 heb ik het geluid opgenomen, waardoor je dus ook de stiltes tussen de verschillende delen opneemt. De pauze tussen de twee delen kun je dan heel makkelijk meten:

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/gab/mp3pauze_klein.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/gab/oggpauze_klein.jpg

Mp3 heeft een kleine pauze van 0,2 seconde. Veel sneller zal het niet mogelijk zijn. Bij ogg loopt dit op tot 1 seconde, dit is dus wel een beetje jammer.

De pauzes kun je ook zelf beluisteren:
Bij Mp3
Bij Ogg Vorbis
Denk er bij het beluisteren wel aan dat er twee keer geëncodeerd is, waardoor er kwaliteitsverlies is. Dit is wel zo minimaal mogelijk, omdat ik twee keer exact dezelfde instellingen heb gekozen.

Het doorspoelen van grote mixen gaat nog steeds niet snel genoeg. 3 seconde wachten per minuut doorgespoelde muziek.

9) Tuner
Een van de extra features is de ingebouwde radio-tuner. Die gaan we dus ook uitgebreid testen.
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/tuner.jpg


Robbedoeske: Het automatisch scannen op zenders gaat al mis, slechts één zender wordt gevonden. Wanneer ik echter zelf de frequentie op 105.00 FM instel (die zender heeft een zendmast op 2km in vogelvlucht van hieruit) heb ik echter prima stereo ontvangst. Alle grote zenders die ik hier met m'n autoradio kan ontvangen krijg ik ook prima door op m'n XClef, dus dat zit wel verder wel goed voor zover ik kon testen

Wwillem: Wauw, deze tuner is wel wat beter dan de tuner van de hd500. Bij mij worden wel een hele stapel zenders gevonden met de autotune optie. Maar ik woon ook in de randstad, waar wat sterkere zenders staan. Weinig tot geen storing. Bij het volgende puntje kun je een voorbeeldje beluisteren hoe de radio klinkt.

10) Recording
Je kunt het volgende opnemen:
• Line in, druk op "rec" wanneer er een kabel in de line in zit.
• FM radio, druk op "rec" wanneer je radio luistert?
• Voice recording, druk op "rec" wanneer je geen radio luistert en geen kabel in de line in hebt.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/encoding_bitrate.jpg

Line in test file (ja ik ben Queen fan ;) ).
FM radio test file
Voice recording test file
De ingebouwde microfoon is best goed. Vanaf een flinke afstand (2 meter) kun je hier nog goed mee opnemen.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/voice.jpg


11) Line out
Op de Xclef HD800 zit geen line out. Je kunt hiervoor gewoon de uitgang gebruiken die je ook gebruikt voor je koptelefoon. Ik heb hier ook twee samples van, zodat je meteen de kwaliteit kunt beoordelen:
Test file 1
Test file 2
De laatste file kun je gebruiken als je wilt weten waarom het gebruik van de standaard oordopjes niet zo'n goed plan is.

12) Bootlogo & tekst lezen
De XClef biedt verder nog enkele handigheidjes. Zo kun je textfiles meenemen en op het scherm van je speler lezen. Kan misschien handig zijn voor lyrics of boodschappenlijstjes? Al lijkt het me voor dat laatste nogal omslachtig :D. Of misschien kun je ten allen tijde een tekstbestandje met je persoonlijke gegevens laten staan zodat de eerlijke vinder (wie verliest zo'n ding nou ?) je kan contacteren.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/bootlogo.jpg
Gezellig bootlogo'tje 8)

Ook kun je je eigen bootlogo erin plaatsen net zoals bij de HD-500. Veel nut heeft dit niet, je ziet het plaatje gedurende enkele seconden verschijnen tijdens het opstarten, maar leuk is het wel.

Deze plaatjes moeten een grote hebben van 160x105 in zwartwit (monochroom in paint, dus geen grijswaarden) als bootlogo gebruiken. Deze moet in de ROOT komen en LOGO.BMP heten. Via deze link kun je een uitgewerkt stappenplan vinden om zelf logo's te maken en puchelaar heeft een start gemaakt met een logo site.

13) Batterij
In de speler zit een 1550 mAh batterij en volgens de handleiding kun je hiermee 16 uur vooruit. Ik heb de speler niet open gemaakt (kost je je garantie) dus ik weet niet of de batterij goed vervangbaar is. Bij de HD500 was dit in ieder geval wel zo.

De praktijk leert ons dat de 16 uur speeltijd met een korreltje zout genomen moet worden. De speeltijd is afhankelijk van de firmware:
8.005: 11 uur
8.015: ?? uur
8.022: 12 uur

14) Welke speler moet ik nu kopen?

Wat kies je nu, de Xclef HD500, Xclef HD800, iRiver iHP1x0, Philips HDD100, Creative Zen of toch een Apple Ipod?
Dit hangt vooral af van je budget. De HD800 is zo duurder dan de HD500 vanwege de duurdere 1,8" harde schijf. Ik heb alleen ervaring met de twee Xclefs en die bevallen mij goed. Ik heb wel vrij grote handen, dus de oude HD500 lijkt nog iets lekkerder in de hand te liggen. Geen enkele speler is slecht te noemen. Lees wat reviews en maak je keus (zoek reviews bijvoorbeeld op via google: Xclef hd800 review).

Vergelijking ten opzichte van de HD800:

• HD500: Goedkoop, iets groter formaat, geen Ogg vorbis, wel afstandsbediening.

• Rio Karma: Erg nieuw! Geen afstandsbediening, wel Ogg Vorbis, wel Ogg Flac!, netwerkondersteuning, Kortere speeltijd, duurder, geen radio. Erg veel instellingen.

• iRiver iHP1x0: Wat duurder, ongeveer even groot als de HD800, wel afstandbediening, wel tuner, wel Ogg vorbis, Relatief trage harde schijf, iets mindere speeltijd.

• Philips HDD100: Goedkoop (voor 10 GB), kleiner, geen Ogg vorbis, geen radio. Vooruit spoelen gaat erg slecht. Batterij gaat kort mee, aparte software nodig.

• Creative Zen: Even groot als de HD500, goedkoop, geen Ogg, geen afstandsbediening, geen radio, aparte omslachtige software nodig.

• Apple: Klein, duur, geen Ogg, geen afstandsbediening, trage harde schijf, geen radio, aparte software nodig. Batterij problemen (oude generaties). Heeft een klok en spelletjes.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/hd500vshd800drie.jpg
De HD800 is toch wat kleiner dan de HD500.

Voor meer info over deze spelers: hard diskbased mp3 speler topic. Gelieve in dat topic discussiëren of je wel of niet een Ipod gaat kopen :z.

15) Waar kan ik de HD800 kopen?
Bij www.mp3cdspelers.nl: NL
Bij www.mmport.nl komt hij in april binnen: NL
Bij AdvancedMp3Players: UK

16) Firmware
Firmwares zijn op de Xclef Site te vinden. Je hoeft alleen de laatste firmware te kiezen, aangezien hier meteen alle voorgaande bugs in gerepareerd zijn. Niet onbelangrijk: In de voorgaande link staat precies hoe je moet updaten!

Soms na een firmware upgrade, wordt de inhoud van je harde schijf niet meer opnieuw gescanned voor nieuwe nummers. Verwijder de _SYS folder van je speler en restart de speler om dit op te lossen.

Firmware 8.123 is uit
Eén van de beste firmwares, naast 8.037. Vooral de VU meter is grappig en het aantal bestanden in een playlist is veel groter geworden. Bug: Je kan de effects LED niet meer uit zetten. Verder:
1. Supported ASF files as well as OGG/MP3/WMA/WAV
2. Supported maximum number of file/folder/text files
1) files : 10,000 -> 25,000
2) folders : 1,000 -> 2,000
3) text files : 100 -> 200
3. Added graphic effect (level meter) at the playing screen.
4. Better battery management inclusive of charging the player.

Firmware 8.037 is uit
Ik ervaar hem als zeer stabiel. Mijn instellingen ben ik hiermee nog nooit kwijt geraakt en de grootste bug is er uit: Het linker kanaal zit nu ook echt links ;). Officiele verbeteringen:
1. Improvement of the compatibility with a remote control
2. Amend the right and left side audio output
3. Control the user's volume level
4. Improvement of the noise in recording

Firmware 8.022 is uit
* When transfering data (files) to the player, some files were not visible.
This was resolved.
* More stable management for power control.

Firmware 8.015 is uit
* Bouwt verder op 8.005.

Firmware 8.008 is uit.
* Improved stability (inderdaad zeg, ik heb nog totaal geen crash gehadsinds 8.008!)
* Volume stappen zijn veranderd.
* Speeltijd is korter. Ik heb er 12 uur mee vol gekregen. De low-battery indication komt nu eerder. Of beter gezegd: Te vroeg. Hij kan namelijk nog een paar uur door spelen met low-battery.

Firmware 8.005 is uit.
* Wave support toegevoegd
* Er staat nu netjes 18,6 GB als je boot ipv 19.1

17) Bugs
Heb je bugs gevonden, doneer ze dan in dit topic, dan post ik ze hier.
- Veel Ogg files achter elkaar afspelen gaat soms fout. Hij sprint halverwege naar een ander nummer (nog niet getest met nieuwe firmware).
- Soms na een firmware upgrade, wordt de inhoud van je harde schijf niet meer opnieuw gescanned voor nieuwe nummers. Verwijder de _SYS folder van je speler en restart de speler om dit op te lossen. Opgelost met nieuwe firmware.
- Bij MP3 VBR files werkt de tijdsaanduiding in reverse niet goed.
- Soms gaan de instellingen verloren bij het overzetten van data of het aankoppelen van de adapter. Kost je 2 min om het weer goed te zetten. De oorzaak is niet duidelijk. Verschilt ook per firmware. Opgelost met nieuwe firmware.
- Linker en rechter kanaal zijn omgewisseld! Opgelost met nieuwe firmware.
- Speler crashed heel soms. Alles lijkt heel langzaam te gaan, of er komt geen geluid meer uit de koptelefoon. Opgelost met nieuwe firmware.
- Er zijn berichten dat het maken van hele lange opnames via de line-in of microfoon soms fout gaan.
- Rare HDD-read errors bij 1 gebruiker.

Geen bug, maar wel vervelend:
- De tijdsbalk onderaan is weg (in vergelijking met de HD500).
- De sprong tussen twee ogg files duurt 1 seconde.

18) Conclusie
Robbedoeske:De HD-800 is zeker niet de goedkoopste speler op de markt, maar voor datgeld krijg je wel heel wat terug. Wie deze player aanschaft kan zich vermoedelijk best wel een paar uitstekende oortjes veroorloven, en krijgt dan ook een uitstekende geluidskwaliteit te horen. Met z'n ondersteuning voor OGG Vorbis, FM Tuner en directe encoding-mogelijkheden heeft ie bovendien nog enkele features die best wel bruikbaar zijn, in tegenstelling tot sommige andere extraatjes die soms als verkoopsargument gebruikt worden. Niet voor de spaarzame student misschien, maar voor wie het budget heeft z'n geld dubbel en dik waard.

Wwillem: De HD800 produceert erg goed geluid met andere oordopjes. De besturing is prima en het ontvangst van de radio is ook goed. Hij is wel een flink stuk duurder dan de HD500 en je hebt nog geen afstandsbediening, maar dit mag de pret niet drukken. Voor de extra kosten krijg je natuurlijk ook wat terug; hij is klein en heeft ondersteuning voor de beste muziek codering op dit moment: Ogg Vorbis.

Helaas is niet alles roze geur en maneschijn: De speler crasht soms en het af en toe skippen van Ogg Vorbis files is ook minder fijn. De grootste concurrent van de HD800, de iRiver iHP120 heeft vergelijkbare specificaties. Ik ben eigenlijk erg tevreden met de aanschaf van mijn mp3/ogg speler :).

Update:
Door de laatste firmware updates zijn de meeste bugs eruit gehaald. Het crashen is opgelost.

Samengevat:
- Tijdsbalk is weg (vergeleken met de HD500).
- Vrij prijzig.
- De vier knopjes aan de zijkant zijn lastig te bedienen op gevoel met het hoesje erover heen (maar er zitten wel lichtjes op voor als het donker is).
- Slechte standaard oordopjes.
- Crasht soms
- Ogg files worden af en toe geskipped.

+ Zeer goed geluid (met goede oordopjes).
+ Ogg Vorbis ondersteuning (naast mp3, wave en wma).
+ Veel intern geheugen (minstens 24 MB).
+ Klein formaat.
+ Goede tuner.
+ Opnemen mogelijk.
+ Heeeel veel opties (repeat, shuffle, bookmark enz).
+ Snelle harde schijf.

19) Vragen: FAQ
Q) Waar is de afstandsbediening :?
A) De afstandsbediening is los te koop voor €40,-. Wanneer je de speler er zelf bij besteld kosten ze €25,-.

Q) Waarom zie ik niks op m'n afstandsbediening :?
A) Je afstandsbediening heeft geen goede verbinding met je speler. Blaas even al het stof van de aansluitpunten. Leg het scherm van de AB niet in de zon, je zult dan namelijk niet meer kunnen zien wat er op staat voor een korte periode.

Q) Bouwt de HD800 nog iets van een database op met verschillende soorten muziek? Bijvoorbeeld aan de hand van de ID-3 tag :?
A) Nope, je mag je database zelf samenstellen. Bij mp3 spelers waarbij je speciale software nodig hebt kan dit vaak wel. Het kan handig zijn, maar het kost ook snelheid bij het kopieren.

Q) Ik stop nieuwe muziek op m'n speler, start de speler op en de HD800 ziet de nieuwe muziek niet. Waarom niet :?
A) Dit euvel wordt veroorzaakt door een bug in de nieuwe firmwares (8.008 en 8.015 in ieder geval). De oplossing is heel simpel: Nadat je nieuwe muziek op je mp3 speler hebt gezet, moet je even de _SYS folder verwijderen. Deze folder is verborgen/hidden. Hierin staat een lijst met alle muziek op je speler. Normaal werd deze altijd automatisch verwijderd, maar nu tijdelijk niet meer. Na het verwijderen wordt er altijd een nieuwe lijst aangemaakt.

Heb je verder nog vragen? Twijfel niet en stel ze hier.

Nog wat gezellige plaatjes:
http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/hd500vshd800.jpg
Check die oneerlijke vergelijking ;). De HD800 ligt iets lager dan de HD500.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/hd500vshd800twee.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/hoesje.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/blacklight_ogg.jpg

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/lampjes.gif
Wanneer je bijvoorbeeld op de - knop drukt van volume omlaag, dan knippert het knopje even. Er zit namelijk een lampje onder.

http://atlas.et.tudelft.nl/vdberg49/xclef/einde.jpg

Ik wil graag Robbedoeske bedanken voor zijn tekst bijdrage en Sm@llboy voor het nemen van de foto's en het gedeeltelijk bewerken ervan :).

[Voor 65% gewijzigd door dr snuggles op 21-07-2004 15:07]


 • Shyne
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 03-09 10:11
mooie 1.8 speler :9
ken je afmetingen erbij zetten ?

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Shyne schreef op 08 maart 2004 @ 21:53:
mooie 1.8 speler :9
ken je afmetingen erbij zetten ?
Afmetingen: 66.5mm x 99.5mm x 22mm.
Gewicht 180 Gram incl. batterij.

 • smallboy
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 21-09 07:34
Mooie review!

Nu wil ik hem nog meer hebben (ook na hem zelf gehoord te hebben ben ik helemaal overtuigd, echt een zeer goede geluidskwaliteit).

Nu het geld nog :S

 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
Tja, ik ga hem denk ik toch ook maar bestellen.
Alleen even een vraagje... Die plaat aan de zijkant, met die reclame specs erop, is die een beetje makkelijk te verwijderen? :)

 • DUX
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 10:57

DUX

blijft ook nu voor Oranje

Me like! Dan haal ik die AB later wel!

Ligt het nou aan mij of is die voorplaat een beetje goudkleurig? Dat is wel pimp natuurlijk, maar zilver zou mooier geweest zijn.

.    < G o o o o o o o o g l e >
Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende


 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
Voorkant is glimmend zwart als ik me niet vergis. Maar hij glimt nog zo erg dat alles nogal erin weerspiegeld wordt op de foto's ;)

 • El_Hefe
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 21-09 09:31
mooie review alleen als ik nu zou kiezen tussen de ihp-100 en deze zou ik de ihp100 kiezen, deze is namelijk momenteel evenduur (359). Tenzij je aan 10gb niet genoeg hebt..

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
El_Hefe schreef op 08 maart 2004 @ 23:35:
mooie review alleen als ik nu zou kiezen tussen de ihp-100 en deze zou ik de ihp100 kiezen, deze is namelijk momenteel evenduur (359). Tenzij je aan 10gb niet genoeg hebt..
En voor 40 euro meer heb je die 10 GB erbij... (MMPort)

Ik heb geen slecht woord voor de rewiew btw, helemaal de mp3 sampeltjes zijn mooi meegenomen (en eens wat nieuws ;) ) Ik weet nu iig zeker dat ik me aan 0,2 sec pauze niet zo zal storen. Ik had het zelf ook al eens geprobeerd met de 0,4 sec van de iHP-1x0. (Tenmisnte, dat las ik, ik heb nog niet zo'n apparaatje.) Dat viel me ook al erg mee.

Ik kan alleen de reden van deze uitspraken nergens terugvinden:
wwillem & Robbedoekse schreven op 08 maart 2004 @ 21:48:
[...]
• iRiver iHP1x0: Duur, even groot als de HD800, wel afstandbediening. Relatief trage harde schijf, aparte software nodig.
[...]
Ik neem aan det jullie met aparte software nodig de software om databases te maken bedoelen, maar die trage HDD? (Ofwel: verklaar jullie nader...)

[Voor 16% gewijzigd door DeeD2k2 op 09-03-2004 00:05. Reden: spellen is al niet m'n sterkste kant, laat staan middernacht...]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • spatje
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 23-02-2007
Wat is Ogg Vorbis nu weer? Dat vrij simpel: Om muziekbestanden kleiner te maken, wordt alle overbodige troep in zo'n bestand eruit gegooid. Gooi je teveel weg, dan krijg je wma slechte kwaliteit . Gooi je te weinig weg, dan houd je hele grote muziekbestanden over. Wat je nu precies weggooit, ligt aan de manier van encoderen en de kwaliteits instelling (bijvoorbeeld het aantal kbps).

wat is dit voor stomme beschrijving om ogg vorbis uit te leggen. :?

war is peace, freedom is slavery, ignorance is strength


 • LightYears
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 30-08 18:11

LightYears

wilt geen iPod

Leg mij toch even uit welke "aparte" software je nodig heb bij een Iriver
Voor zover ik weet kan je alle bestanden sleuren en pleuren

of gaat het hier om de "feature" om te bladeren op genre en artiest, iets wat je zelf kan oplossen en de opstarttijd bespaard?

EAC > Ogg vorbis -q6 > Cowon S9 > Westone ES3X > Oor


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
even een aanvulling: een AB bij de Xclef HD500 is bij de 20 gig versie meegeleverd, bij de 30 en 40 gig versie is deze OPTIONEEL. :)

edit:

en een mini typo :

Het willekeurig kiezen is echt wellekeurig. => willekeurig ;)

[Voor 27% gewijzigd door jeehaa op 09-03-2004 00:45]

                           


 • Rudedadude
 • Registratie: september 2003
 • Nu online

Rudedadude

Maybe we were born to run

Een review die 'Your Smile' van Charly Lownoise en Mental Theo gebruikt moet wel goed zijn en dat is deze dan ook. Ook leuk om te zien dat Xclef weer zo'n relnicht leeractig hoesje ontworpen heeft. Is die nog een beetje praktisch, want bij de Xclef zat er zo'n enorme clip aan en sloten de gaten niet helemaal goed aan.

Alhoewel er al wat deukjes in m'n HD500 zitten blijft deze 800 nog wel een tijdje buiten het bereik van m'n budget :'(

Misschien is het trouwens handig om in dit topic het alleen te hebben over de Xclef en niet over de features en eventuele gebruiks(on)gemakken van andere spelers.

[Voor 4% gewijzigd door Rudedadude op 09-03-2004 00:56]

Meer hardloopschoenen van Topo Athletic, Inov-8, Altra, Mizuno en Skechers dan Imelda Marcos.


 • SD5k
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 10:56

SD5k

>4&X

Op de site zag ik dit bij de specificaties staan:
* HDD capacity : "6G, 10G, 20G, 30GB(Up to 137GB)" available

Betekent die 137GB dat de HDD van de speler makkelijk te vervangen is of komt er echt zo'n grote versie?

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
DUX schreef op 08 maart 2004 @ 23:17:
Ligt het nou aan mij of is die voorplaat een beetje goudkleurig? Dat is wel pimp natuurlijk, maar zilver zou mooier geweest zijn.
Hij's mooi zilver. Op het plaatje met het hoesje is het goed te zien.
DeeD2k2 schreef op 08 maart 2004 @ 23:59:
Ik neem aan det jullie met aparte software nodig de software om databases te maken bedoelen, maar die trage HDD? (Ofwel: verklaar jullie nader...)
Uit de review van The omniscient blijkt dat de harde schijf van de iRiver iHP 1x0 gewoon langzamer is. 4MB/s als ik mij niet vergis, tegen over 14MB/s van de Xclef. Daar kan ik verder ook weinig aan veranderen :D.
spatje schreef op 09 maart 2004 @ 00:26:
...
wat is dit voor stomme beschrijving om ogg vorbis uit te leggen. :?
Aha, jij hebt iets beters ;). Post het maar :).
Rudedadude schreef op 09 maart 2004 @ 00:53:
Een review die 'Your Smile' van Charly Lownoise en Mental Theo gebruikt moet wel goed zijn en dat is deze dan ook. Ook leuk om te zien dat Xclef weer zo'n relnicht leeractig hoesje ontworpen heeft. Is die nog een beetje praktisch, want bij de Xclef zat er zo'n enorme clip aan en sloten de gaten niet helemaal goed aan.

Alhoewel er al wat deukjes in m'n HD500 zitten blijft deze 800 nog wel een tijdje buiten het bereik van m'n budget :'(

Misschien is het trouwens handig om in dit topic het alleen te hebben over de Xclef en niet over de features en eventuele gebruiks(on)gemakken van andere spelers.
Haha, dankje. Het hoesje is niet van leer btw. Soort polyesther (?), in ieder geval sterk spul.

Verder idd geen geneuzel over andere spelers hier. Je kunt dit in het algemene topic kwijt :).
Thelema schreef op 09 maart 2004 @ 08:38:
Op de site zag ik dit bij de specificaties staan:
* HDD capacity : "6G, 10G, 20G, 30GB(Up to 137GB)" available

Betekent die 137GB dat de HDD van de speler makkelijk te vervangen is of komt er echt zo'n grote versie?
137 GB is de limiet van FAT32 als ik mij niet vergis. Zo'n versie komt er niet, die is onbetaalbaar. 30GB is het grootste wat er verkocht wordt op dit moment.

[Voor 13% gewijzigd door dr snuggles op 09-03-2004 09:10]


 • Sjeng_Meng
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 12-01-2005
Ik heb vorige week de Hd 500 besteld bij mmport, en nu zie ik net dat de hd 800 50 euri goedkoper is geworden.

Zou ik de hd 500 dan terugsturen (hij is nog ingepakt), en vervolgens de 800 kopen?

Het natuurlijk wel moeilijker om de batterij en hd ooit zelf te varvangeen bij deze nieuwe XClef

Dit is een moeilijke keuze :?

Zo Zo


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
wwillem schreef op 09 maart 2004 @ 09:09:
137 GB is de limiet van FAT32 als ik mij niet vergis. Zo'n versie komt er niet, die is onbetaalbaar. 30GB is het grootste wat er verkocht wordt op dit moment.
waar is die 30 gig verkrijgbaar dan? ik zie alleen maar 20. (het zal wederom wel weer aan mij liggen??)

                           


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
jeehaa schreef op 09 maart 2004 @ 12:57:
[...]
waar is die 30 gig verkrijgbaar dan? ik zie alleen maar 20. (het zal wederom wel weer aan mij liggen??)
Ongetwijfelt zal een losse 1.8" 30GB HDD bedoeld worden. Voor zover ik weet worden ze nauwelijks los verkocht...
(Zoals je ook aan aan de 40GB iPod en iRiver kan zien) worden ze tot dit moment tot 40GB gemaakt. In de meeste van die aparaten zitten, dacht ik, Toshiba HDD's.

het kan trouwens nog kleiner: ook van Toshiba de 0,85"(!) HDD

Een andere producent van 1,8" HDD's is Hitachi

[Voor 28% gewijzigd door DeeD2k2 op 09-03-2004 13:44]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
nee ik bedoelde de xlcef uitvoering van de HD800 30 gig. in deze review is het ook weer de 20 gig versie en de 30 gig versie wordt nog nergens aangeboden. alduzz

                           


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
jeehaa schreef op 09 maart 2004 @ 14:08:
nee ik bedoelde de xlcef uitvoering van de HD800 30 gig. in deze review is het ook weer de 20 gig versie en de 30 gig versie wordt nog nergens aangeboden. alduzz
Dat bedoelde ik dus, want een 30GB versie bestaat (nog) niet, en voor zover ik weet zijn er zelfs geen 1,8"HDD's van 30GB. De komst van een 40GB versie lijkt me waarschijnlijker...

Misverstandje dus ;)

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • El_Hefe
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 21-09 09:31
hoeveel mw output heeft ie?, en wat betekent dat Sound S/N : 90.3 dB?

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
El_Hefe schreef op 09 maart 2004 @ 17:18:
hoeveel mw output heeft ie?, en wat betekent dat Sound S/N : 90.3 dB?
sound/noise dacht ik, de ruisverhouding.ik zal het nog eens nazoeken. de output kan ik ook niet vinden maar is dat zo belangrijk?

                           


 • El_Hefe
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 21-09 09:31
nou ik zoek een die ook op de stereo kan, en 5mw van bijv de phillips is wat te weinig..

 • smallboy
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 21-09 07:34
El_Hefe schreef op 09 maart 2004 @ 17:57:
nou ik zoek een die ook op de stereo kan, en 5mw van bijv de phillips is wat te weinig..
Op mp3cdspelers.nl staat: Maximaal vermogen 2x 10mW
Op de officiele xclef site zie ik niets staan over het vermogen.

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
SaiBork schreef op 08 maart 2004 @ 23:09:
Tja, ik ga hem denk ik toch ook maar bestellen.
Alleen even een vraagje... Die plaat aan de zijkant, met die reclame specs erop, is die een beetje makkelijk te verwijderen? :)
Net even geprobeerd het puntje los te halen en dat gaat wel los. Tis gewoon een sticker. Maar ik vind die sticker best mooi eigelijk.
jeehaa schreef op 09 maart 2004 @ 12:57:
waar is die 30 gig verkrijgbaar dan? ik zie alleen maar 20. (het zal wederom wel weer aan mij liggen??)
Owh sorry, ik was misschien wat onduidelijk zie ik. De 20GB versie is de enige die geleverd wordt op dit moment in NL. Volgens mij bedoelen ze met die hele reeks van modellen wat er geproduceerd wordt in de fabriek in Zuid-Korea.
El_Hefe schreef op 09 maart 2004 @ 17:18:
hoeveel mw output heeft ie?, en wat betekent dat Sound S/N : 90.3 dB?
S/N = Signal to noise verhouding. Signaal / ruis verhouding dus zoals jeehaa al vermeldde. Hoe hoger dit getal, hoe minder ruis en dus hoe beter. Dit wordt op verschillende manieren gemeten door fabrikanten en dit getal zegt dus niet altijd evenveel.

 • Kopje Thee
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 03-11-2004
HD500 is wel erg groot (te groot) , dit is een veel beter formaat (klein zelfs voor een harddisk speler). Ik vind het een erg geslaagde speler.Goede review ook

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
ik denk ook wel dat dit m wordt. maar ik wil eigenlijk nog even w88 met aanschaffen om zo te hopen dat er meerder leveranciers komen en eventueel de prijs lager gaat worden. kan ik lang wachten zeker :)

die ab is wel jammer, dat die er nog niet bij zit. maar ach, die zal ook weer 70 euro zijn. 20 gig is opzich best genoeg, maar als je die groottes ziet van 60 gig van de Xtra van Creative, tja... 359 euro...

                           


 • Tranquility
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 17-09 21:47
Weer een zeer nette review hoor Willem. Complimentos!
Nice spelertje ook die HD800 al zal ik hem zelf niet aanschaffen. Ik beleef namelijk nog altijd enorm veel plezier aan m'n H&B JK20 (Xclef HD500) en ben daar gewoon nog steeds enorm tevreden mee.

Maar ik blijf de ontwikkelingen hier wel volgen ;)

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
JazzySOB schreef op 09 maart 2004 @ 22:19:
Weer een zeer nette review hoor Willem. Complimentos!
Nice spelertje ook die HD800 al zal ik hem zelf niet aanschaffen. Ik beleef namelijk nog altijd enorm veel plezier aan m'n H&B JK20 (Xclef HD500) en ben daar gewoon nog steeds enorm tevreden mee.

Maar ik blijf de ontwikkelingen hier wel volgen ;)
Haha, dankje.
offtopic:
Wist je dat de MamboX p353 weer te koop is in the UK. Ik heb ze een kleine hint gegeven dat het niet zo'n goed plan is om die te kopen :D

 • ronaldinho
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 21-09 22:16
Hier nog even een linkje naar de downloadsite van Xclef:
http://www.xclef.com/downroom_e.htm
Hier kan je firmware's/manuals vinden van MT en HD type's van de Xclef.

 • Peveer
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 06-06 15:04
Mooie review!

Tvalt me erg op dat het gewoon de HD-500 is maar dan in een kleiner jasje ook de knoppen en dergelijke precies hetzelfde.
Jammer dat ik ook al een H&B heb anders had ik waarschijnlijk deze wel gekocht.
Maar ben nu nog reuze tevreden met men H&B'tje daar niet van :P

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Er zit trouwens een foutje op m'n HD800. Ik heb twee "-" knopjes en geen "rec" knopje. Maar goed, tis alleen de opdruk die niet klopt :P.

 • ronaldinho
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 21-09 22:16
Peveer schreef op 10 maart 2004 @ 14:43:
Mooie review!

Tvalt me erg op dat het gewoon de HD-500 is maar dan in een kleiner jasje ook de knoppen en dergelijke precies hetzelfde.
Jammer dat ik ook al een H&B heb anders had ik waarschijnlijk deze wel gekocht.
Maar ben nu nog reuze tevreden met men H&B'tje daar niet van :P
Huh, knoppen precies het zelfde? Bekijk die foto's van de voorkant en rechter zijkant nog eens goed en vergelijk ze dan met die van hd-500 zou ik zeggen.

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Misschien bedoelt Peveer dat ze qua functie niet verschillen.

 • ronaldinho
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 21-09 22:16
wwillem schreef op 10 maart 2004 @ 16:35:
Misschien bedoelt Peveer dat ze qua functie niet verschillen.
Zal wel typisch Nederlands zijn denk ik, vond het een beetje negatief van hem.

 • BackSlash
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 17-09 13:25
iRiver iHP1x0: Duur, even groot als de HD800, wel afstandbediening. Relatief trage harde schijf, aparte software nodig. Zakt iets in prijs.
Klopt niet helemaal wat hier wordt beweerd.
 • * Prijs iHP120 (ook 20GB) is € 399,- en Xclef HD800 is € 359,-. Vind daar niet echt veel verschil meer inzitten. * HD800 is 99.5mm x 66.5mm x 22mm, iHP is 105 x 60 x 19 mm. iHP is dus langer, smaller en dunner. Gewicht HD800 is 180 gram, iHP is 160 gram. * iHP heeft helemaal geen aparte software nodig, hij wordt als externe harde schijf herkent. Je kunt dus gewoon ernaar toe slepen via de verkenner zonder dat je software hiervoor nodig hebt.
Verder heeft de iHP ook een radio en OGG support (als eerste) dus die mag je ook best noemen ;) Naast de geweldige geluidskwaliteit natuurlijk dankzij de hardwarematige equalizer aan boord :9.

Desktop: Ryzen 7 5800X / 32GB / RTX 3080 10GB / triple 5K monitors || HTPC: Core i7 3770 / 8GB || Macbook Pro Retina 15,4" Late 2013 / i7 2,6Ghz / 16GB / 512GB || Synology DS415+ / 8GB / 14TB || iPhone 12 Mini 256GB || iPad Pro 10.5" 64GB


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Payne schreef op 10 maart 2004 @ 17:02:
[...]
... Naast de geweldige geluidskwaliteit natuurlijk dankzij de hardwarematige equalizer aan boord :9.
Nu ik dit weet ben ik nog blijer dat ik toch maar een iHP-120 besteld heb :P ...
offtopic:
Maar zoals al een keer gevraagd is, zal ik het hier vanaf nu alleen over Xclef hebben...

[Voor 4% gewijzigd door DeeD2k2 op 10-03-2004 18:44]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Payne schreef op 10 maart 2004 @ 17:02:
Verder heeft de iHP ook een radio en OGG support (als eerste) dus die mag je ook best noemen ;) Naast de geweldige geluidskwaliteit natuurlijk dankzij de hardwarematige equalizer aan boord :9.
Tis geupdate. Ogg support stond er al en alle genoemde spelers hebben een zeer goede geluidskwaliteit. Verder kun je lang door praten over allerlei voordelen van de ene speler ten op zichte van de andere spelers, dat gelieve hier te doen :).

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
damn tis echt een mooi ding. en lekker klein. ik lees nu iedere 20 min of er iemand iets bij de Xclef HD800 of HD500 zet en ook de creative hou ik nog een beetje in de gaten maar ik ben zo onder de indruk van de 800. echt heerlijk. 359 is veel geld maar ik denk dat ik er heel blij mee gaan zijn als ik hem definitief heb besteld.

zijn er al anderen die m hebben?

edit:
Het doorspoelen van grote mixen gaat nog steeds niet snel genoeg. 3 seconde wachten per minuut doorgespoelde muziek
maar reageert hij wel vanaf het moment dat je de knop in drukt? (ik neem aan dat dit de 'volgende/next' knop is waar je dan op drukt en m iets langer ingedrukt houdt voor spoelen) en gaat hij steeds na iedere minuut doorspoelen 3 seconden wachten/scannen en dan weer een minuut enzovoorts?

[Voor 38% gewijzigd door jeehaa op 11-03-2004 12:30]

                           


 • Peveer
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 06-06 15:04
ronald1971 schreef op 10 maart 2004 @ 16:04:
[...]

Huh, knoppen precies het zelfde? Bekijk die foto's van de voorkant en rechter zijkant nog eens goed en vergelijk ze dan met die van hd-500 zou ik zeggen.
Ok de knoppen zijn anders vormgegeven maar kwa in/outputs is het precies hetzelfde dat wilde ik ermee zeggen.

Ik vind het jammer dat ze dezelfde layout van de menu's hebben gehouden.

 • ronaldinho
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 21-09 22:16
Peveer schreef op 11 maart 2004 @ 13:29:
[...]


Ok de knoppen zijn anders vormgegeven maar kwa in/outputs is het precies hetzelfde dat wilde ik ermee zeggen.

Ik vind het jammer dat ze dezelfde layout van de menu's hebben gehouden.
Zelf had ik i.p.v. de Jock-level een scrollwieltje gezien om door het menu te navigeren en indrukken om te selecteren. Dit heb ik in het verleden bij de Next II gehad (mp3flash-player) en zit ook aan de Rio Karma.

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
jeehaa schreef op 11 maart 2004 @ 12:08:
maar reageert hij wel vanaf het moment dat je de knop in drukt? (ik neem aan dat dit de 'volgende/next' knop is waar je dan op drukt en m iets langer ingedrukt houdt voor spoelen) en gaat hij steeds na iedere minuut doorspoelen 3 seconden wachten/scannen en dan weer een minuut enzovoorts?
Het zit zo:
Wanneer je op forward drukt, gaat hij vooruit spoelen. Hij begint langzaam, maar hij gaat steeds sneller vooruit spoelen tot de maximum snelheid van 1 minuut muziek doorspoelen per 3 seconde knop inhouden. Ondertussen zie je de tijd gewoon vooruit vliegen.
Hij gaat niet stapsgewijs zoals jij bedoeld: Wanneer op de maximum snelheid zit, kan je hem ook na 1 seconde loslaten. Dan ben je dus 20 sec in je nummer verder.

Heb je trouwens al ogg-files getest op een hoge kwaliteit? Dat klinkt echt zo goed :9.
Peveer schreef op 11 maart 2004 @ 13:29:
Ok de knoppen zijn anders vormgegeven maar kwa in/outputs is het precies hetzelfde dat wilde ik ermee zeggen.

Ik vind het jammer dat ze dezelfde layout van de menu's hebben gehouden.
De layout is toch prima? Never change a winning team zou ik zeggen :).

Verse firmware: 2,001 MB
Niet slecht, een update na vier dagen :P
* Wave support
* Hard disk grootte wordt nu correct weergegeven (18,6 GB ipv 19,0).
Ik heb hem net getest :).

[Voor 11% gewijzigd door dr snuggles op 11-03-2004 19:00]


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
19,0? 18,6? dat is de remaining space neem ik aan, of is de schijf iets kleiner dan 20 gig

                           


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
jeehaa schreef op 11 maart 2004 @ 19:56:
19,0? 18,6? dat is de remaining space neem ik aan, of is de schijf iets kleiner dan 20 gig
De meeste fabrikenten geven gebruiken voor 1 GB 1000 MB, maar in werkelijkheid is 1 Gb 1024 MB. Dat heeft Xcelf dus zo weergegeven, maar nagenoeg alle HDD-mp3speler, DVD±R(W), en zelfs HDD fabrikanten doen dat...
Het is dus de werkelijke totale ruimte (en daar zal je dus wel rekening mee moeten (gaan) houden)

[Voor 8% gewijzigd door DeeD2k2 op 11-03-2004 20:04]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • ronaldinho
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 21-09 22:16
jeehaa schreef op 11 maart 2004 @ 19:56:
19,0? 18,6? dat is de remaining space neem ik aan, of is de schijf iets kleiner dan 20 gig
Volgens de fabrikant is het 20 Gb.
Is gewoon een verkooptruc (zie uitleg post hierboven).
Doet elke fabrikant.

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
offtopic:
Ach, verkoop truc. Volgens de definitie van de harde schijf fabrikanten: 1kB = 1000 Byte. Dus: 20 GB = 20 GigaByte = 20 x 10^9 byte.

In de computerwereld gaat alles altijd met machten van 2. 1000 kun je niet maken met machten van 2, maar 1024 wel, zoals DeeD2k2 al zei :). Volgens de definitie in de computerwereld: 1 kB = 1024 Byte. Dus 20 x 10^9 Byte = 18,626 GB (20 miljard 3x delen door 1024).


Heeft iemand trouwens nog wat andere verbeteringen gevonden in de nieuwe firmware?

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
jij bent toch nog de enige met dit gigantische mooie speeltje ;)

                           


 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
Ja ja, ik heb hem ook besteld, nou maar wachten tot ie binnenkomt :D

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
heb je m bij mp3cdspelers besteld of ergens anders

                           


 • Kopje Thee
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 03-11-2004
Ik had gevraagd om een foto van de HD500 en HD800 maar die hadden ze deze week al geupload (had ik niet gezien)

http://www.mp3cdspeler.nl/images/fotos/produkten/483_6.jpg

 • frederick01
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 08-09-2004
Grappig had ik ook om gevraagt .Hij is wel een stuk kleiner als ik gedacht had :)

THEOtherss


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
hij is veel kleiner, die foto van wwillem in de review klopt ook wel hoor, hij ligt niet echt lager dan de 500. wat een schatje is het toch O-)

                           


 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
jeehaa schreef op 12 maart 2004 @ 10:18:
heb je m bij mp3cdspelers besteld of ergens anders
Bij mp3cdspelers met moeite :S
Ik kreeg eerst geen bevestigingsmailtje, maar heb hem na hun gewoon even gemaild te hebben wel gehad, met order nummer en geld al overgemaakt.

Dus hoop hem toch begin volgende week binnen te krijgen :)

 • JIJNIET
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 31-08-2004
Kopje Thee schreef op 12 maart 2004 @ 12:01:
Ik had gevraagd om een foto van de HD500 en HD800 maar die hadden ze deze week al geupload (had ik niet gezien)

[afbeelding]
ik dacht dat het verschil kleiner zou zijn.Op foto 2 op hun site kun je ook de ware grote zien. Mijn mp3speler met flash is net zo groot dus hij is wel erg klein.

 • iefje
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 10-11-2004
Heb je een linkje naar dat thunderdome bootlogo? ;)

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
iefje schreef op 12 maart 2004 @ 17:09:
Heb je een linkje naar dat thunderdome bootlogo? ;)
Ga eens zelf je logootjes maken ;).

Astu:
http://elektron.its.tudelft.nl/~vdberg49/xclef/LOGO%202%20hernoem%20naar%20LOGO.bmp

 • iefje
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 10-11-2004
wwillem schreef op 12 maart 2004 @ 18:03:
[...]

Ga eens zelf je logootjes maken ;).

Astu:
[afbeelding]
dank u ;)

 • snarf 2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-01-2005
vond bij advancedmp3players een plaatje met de afstandbedienig, beetje op de achtergrond, maar ziet er beter uit als de a.b. van de 500. :) :9

http://www.advancedmp3pla...pping/pages/buyhd800.html.

wist niet hoe ik het plaatje moest plaatsen 8)7 , dus maar ff de url geplaatst. Iemand kan het me vast wel ff vertellen?? :?

 • snarf 2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-01-2005
url doet het niet eens... 8)7 8)7 8)7

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
snarf 2 schreef op 13 maart 2004 @ 19:20:
[...]
wist niet hoe ik het plaatje moest plaatsen 8)7 , dus maar ff de url geplaatst. Iemand kan het me vast wel ff vertellen?? :?
offtopic:
[img]url van plaatje[/img_] (en dan moet de underscore natuurlijk weglaten)


Hij doet het idd niet...

[Voor 5% gewijzigd door DeeD2k2 op 13-03-2004 20:00]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
Link doet het wel (na kleine aanpassing), gewoon zelf ff checkuh wat er fout is ;)
staat een puntje achter :P

Maar hier dus het plaatje

http://www.advancedmp3players.co.uk/shopping/pages/images/hd800/hd800large2.jpg


En ik heb de speler al binnen, ff geregeld dat ze hem meteen met de post mee stuurde :D
Hij is echt perfect man, alleen vind ook ik de oordopjes die er standaard bijzitten niet echt super, maarja ik had nog die van mijn vorige en die zijn in ieder geval wel beter.

 • Atomsk
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 20-09 14:52
Leuk ding. Vond er nog een AD artikeltje over in de google cache

Helaas klopt de prijs die er onder staat niet.. ;(

[Voor 9% gewijzigd door Atomsk op 13-03-2004 20:59]

_██_
(ಠ_ృ)


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
snarf 2 schreef op 13 maart 2004 @ 19:20:
vond bij advancedmp3players een plaatje met de afstandbedienig, beetje op de achtergrond, maar ziet er beter uit als de a.b. van de 500. :) :9
[...]
Wat een raar ding! Het kon zelf ook een spelertje zijn, hij lijkt (imo) zo groot. En hij is rood. Een erg rare combi met een spigelend zwarte en grijze speler... Ik ken dei van de HD500 niet, maar dat moet dan helemaal een ramp geweest zijn.
Ach ja, het gaat uiteindelijk om het gemak. Die van mijn iHP-120 vind ik ook niet moeders mooiste (iig wel mooier dan dit plaatje), maar o zo handig.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Het is een gerenderd plaatje (geen foto) volgens mij. AMP wist zelf ook nog niet hoe de afstandsbediening eruit zou gaan komen te zien. Die van de HD500 was wel ok :).

 • snarf 2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-01-2005
damn wat is het rustig op het topic over dit mooie spelertje, nog niet genoeg mensen hebben hem dus... nou ff een vraag van mij dan:
@willem of anderen die zowel 800 als 500 hebben. Is er een groot verschil tussen deze twee spelers, tuurlijk hij is veel kleiner, dat is ook wel 70 euri waard, en OGG Vorbis, maar zijn er nog andere dingen die echt verandert/verbetert zijn. Of heeft de producent de succesvolle 500 gewoon kleiner gemaakt met Ogg. :) :P

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Tuner is ook nog duidelijk verbeterd.

 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
Kleiner en dus ook lichter ;) Dit zijn voor mij echt de voordelen geweest om deze schitterende :D player aan te schaffen ipv de 500 ;)

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
hij ziet er mooier uit :)

                           


 • TaksiPower
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 13-05-2004
Ik heb een probleem, misschien dat jullie me kunnen helpen..
zit namelijk zo: m'n xclef hd-800 start alleen op met behulp van de accu, zonder stroom blijft ie maar laden en laden (step 1) wanneer ik dan stroom toevoeg dan doet ie het meteen 8)7 (hij is uiteraard voldoende opgeladen..)
Ook dit heb wanneer ik hem in m'n usbpoort stop, zonder accu blijft m'n computer gewoonweg hangen en met accu doet ie het gewoon perfect :/

Wordt dit een retourtje mp3cdspeler of denk jullie dat dit nog verholpen kan worden?
alvast bedankt :)

[Voor 6% gewijzigd door TaksiPower op 17-03-2004 14:51]


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
ik snap het probleem niet helemaal, t staat er iets vaag in mijn ogen :)

hij start niet op met accu, als de lader niet is aangesloten.
hij start wel op met accu, als de lader wel is aangesloten.

begrijp ik t zo goed?

en als dat wel het geval is dan wordt het zeker een retourtje, helaas.

                           


 • TaksiPower
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 13-05-2004
okeej zal het nog even proberen te verduidelijken O-)

ik laad m'n spelertje helemaal op, plug hem eruit en zet hem aan -> blijft hangen en start gewoonweg niet op en blijft hangen (moeilijk zoemend, denkend geluid)

ik doe hem weer terug in de accu pluggen en zet hem aan -> start nu wel gewoon op

ik vrees dat ie terug moet :'(

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
klinkt als zo'n zelfde 'bug' als de 500 had, als die batterij niet vol was dan ging hij niet of nauwelijks aan. misschien los contactje?

                           


 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Zoek even in de oude hd500 topics. Er was nog iemand met zo'n zelfde probleem, ik ben alleen vergeten hoe het gefixed is. Alhoewel ik natuurlijk wel aanneem dat je zelf al van alles hebt geprobeerd (format, firmware update, error check, bladiebladiebla).

Ik zou beginnen bij het einde van topic 2 en langzaam terug bladeren. Succes met vinden en laat even weten wat de oorzaak & oplossing was als je wil :).

[Voor 35% gewijzigd door dr snuggles op 17-03-2004 22:25]


 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
Als ik mijn speler aan zet komt ie mij altijd weer in de Root/music :(
Hij onthoud dus nooit welk nummer die gebleven is, is dit wel in te stellen?
Want ik heb geprobeerd, resume op song en op real, maar dat is volgens mij alleen maar als je een nummer gewoon even gestopt hebt.

 • ronaldinho
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 21-09 22:16
Er is een nieuwe firmware.
Directe download-link: http://www.advancedmp3players.co.uk/downloads/hd8008008.zip +
http://www.advancedmp3pla...ownloads/yt990715_800.zip

Op de site zelf stond nog niet bij wat er veranderd/verbeterd was.

[Voor 39% gewijzigd door ronaldinho op 19-03-2004 05:08]


 • Clubvibe
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 02-06-2016
SaiBork schreef op 19 maart 2004 @ 00:19:
Als ik mijn speler aan zet komt ie mij altijd weer in de Root/music :(
Hij onthoud dus nooit welk nummer die gebleven is, is dit wel in te stellen?
Want ik heb geprobeerd, resume op song en op real, maar dat is volgens mij alleen maar als je een nummer gewoon even gestopt hebt.
Vergeet auto play ook niet aan te zetten! De 500 heeft het euvel dat zodra je de xclef aansluit op de pc de auto play wordt uitgeschakeld. Wwilem vertelde dat dat kwam omdat de Xclef de Fat-tabel weer opnieuw met lezen als er ioets op de harde schijf is veranderd.

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
ik ben benieuwd hoeveel mensen van hier m al hebben aangeschaft, en wie m heeft gekocht naar aanleiding van de review van wwillem.

is daar een poll voor te maken? gewoon uit interesse hoor. ik koop m toch wel :) ff w88 op stufie :D

en iemand ervaring met die nieuwste firmware?

                           


 • shibbytje
 • Registratie: mei 2003
 • Laatst online: 03-08-2004
Is er al iets meer bekent over de afstandsbediening?
(wanneer ie uit komt, wat ie moet gaan kosten ect.)

verder ziet het er als een heleleuke speler uit als er nog wat kleine bugs verhople zijn :)

 • frederick01
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 08-09-2004
Kwam ik net tegen op Nu.nl over de Xclef HD 800 :

http://www.nu.nl/news.jsp?n=294187&c=132

[Voor 12% gewijzigd door frederick01 op 20-03-2004 00:05]

THEOtherss


 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
ook wel een leuke positieve maar oppervlakkige review. gaan veel minder diep in dan die van wwillem maar toch weer positief genoeg om mij te overtuigen. waar blijft toch die stufie >:)

                           


 • SaiBork
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 18-09 11:10
SaiBork schreef op 19 maart 2004 @ 00:19:
Als ik mijn speler aan zet komt ie mij altijd weer in de Root/music :(
Hij onthoud dus nooit welk nummer die gebleven is, is dit wel in te stellen?
Want ik heb geprobeerd, resume op song en op real, maar dat is volgens mij alleen maar als je een nummer gewoon even gestopt hebt.
Ah ik heb nu auto play aanstaan en volgens mij start die dus wel bij het nummer waar die gebleven was :)

edit:
mmm zie nu ineens dat Clubvibe dat ook al gezegd heeft :P

[Voor 10% gewijzigd door SaiBork op 20-03-2004 13:59. Reden: mmm zie nu ineens dat Clubvibe dat ook al gezegd heeft :P]


 • Day24
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 02-09-2019
Ja.... ik ken dat probleem...hoewel ik dan weer op mijn loon zit te wachten..... Maar zodra dat binnen is.... echt het boeit me dan weer niet dat hij over nog geen maand (volgens de planning) bij MMPort 10 euro goedkoper is....

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
Haha, ik ben dus niet de enige student hier :P.

De nieuwe firmware (versie 8.008) werkt prima trouwens. 't Schijnt dat de speler stabieler is geworden. Hij is in ieder geval nog niet gecrashed.

 • Killraven
 • Registratie: mei 2002
 • Niet online

Killraven

B1-66ER

Goeie review jongens. Eindelijk een MP3 speler die een beetje compleet is, dus normale MP3 ondersteuning (niks converteren), ID3 tag support, lekker groot display met backlight, support voor WinAmp play lists, etc. etc. Eindelijk een speler waar ik een beetje enthousiast van kan worden (Zo'n iPod is wel mooi maar ik ga toch zeker niet al mijn muziek converteren).

Nou alleen kijken of ik zoiets ook in mijn auto kan laten inbouwen... er schijnen speciale kits te zijn waarmee je MP3 spelers kan aansluiten al ware het cd-spelers. Eens kijken of dat gaat samenwerken met deze MP3 speler. Dus nogmaals bedankt jongens, ik heb weer wat te doen :).

Pointless


 • frankb
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 16-09 14:43
Bedankt wwillem (en anderen) voor deze review (zo mini vind ik 'm nou ook weer niet). Ook ik zit te overwegen de HD800 aan te schaffen.

De vraag die Killraven stelt, speelt bij mij ook. Ik heb nog zo'n cassette adapter liggen en dat lijkt me een aardige optie (kan ik tenminste ook nog de filemeldingen horen), maar wellicht is er een nettere/betere optie.

Verder heb ik nog de volgende vragen:
- kun je hardlopen met zo'n ding? Zo ja, enig idee waar je een geschikte "tasje" kunt krijgen
- als je nummers hebt met lyrics, zijn die dan te zien met dit apparaat? En is een en ander dan nog leesbaar?

Frank

 • DocB
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 15-09 19:16
Ook ik wil eerst ff wwillem bedanken voor de review, maakt een hoop duidelijk.
Ik vraag me alleen nog af hoe het precies zit met de accu... Ik heb nou een flash mp3spelertje (past dus te weinig op), en die werkt gewoon lekker op 1 normale AA batterij. Vind ik op zich wel handig, omdat je altijd die batterij kunt verwisselen als hij leeg is. Heb je hier met die HD800 nou echt last van dat het niet kan? of gooi je hem gewoon elke nacht in de oplader zodat ie overdag gewoon vol is?

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
wanneer verw8en ze bij MMport m te hebben dan ? 10 euro scheelt toch weer :) das wel weer 4 bier in de binnenstad :)

                           


 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
frankb schreef op 21 maart 2004 @ 10:57:
De vraag die Killraven stelt, speelt bij mij ook. Ik heb nog zo'n cassette adapter liggen en dat lijkt me een aardige optie (kan ik tenminste ook nog de filemeldingen horen), maar wellicht is er een nettere/betere optie.

Verder heb ik nog de volgende vragen:
- kun je hardlopen met zo'n ding? Zo ja, enig idee waar je een geschikte "tasje" kunt krijgen
- als je nummers hebt met lyrics, zijn die dan te zien met dit apparaat? En is een en ander dan nog leesbaar?
-Ik heb echt geen idee hoe het zit met cassette adapters. Ze zijn in ieder geval wel makkelijk te vinden via Google. Als ik naar het plaatje kijk, lijkt het erop alsof zo'n adapter met elke mp3 speler werkt. Of de kwaliteit ook zo slecht is als bij een cassette bandje weet ik niet, maar het lijkt erop van wel.
Vraag het anders even bij de locale audio-dealer (Radio Modern, Kijkshop ed). Het makkelijkste lijkt mij een autoradio met line in. Dan kun je de mp3 speler wel heel erg makkelijk aansluiten :).

-Hardlopen gaat prima, je moet er alleen voor zorgen dat de speler niet in de weg zit (in je binnenzak of broekzak stoppen oid).

-Je kunt tekst bestanden lezen terwijl je muziek afspeelt. Of de tekst nu lyrics zijn of niet, maakt weinig uit. De tekst zal niet tergelijkertijd mee scrollen met de muziek. Ik zie deze feature niet echt als een serieuze feature.

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
hm de plaatjes doen t niet meer...

nu wel weer :)

[Voor 27% gewijzigd door jeehaa op 22-03-2004 11:47]

                           


 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
jeehaa schreef op 22 maart 2004 @ 11:15:
hm de plaatjes doen t niet meer...

nu wel weer :)
Mjah, de Atlas server van de TUDelft ligt wel eens plat. Meestal 's ochtends tijdens een upgrade oid.

offtopic:
Edit; niet zo offtopic gaan he

[Voor 10% gewijzigd door dr snuggles op 22-03-2004 12:36]


 • DocB
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 15-09 19:16
wwillem schreef op 22 maart 2004 @ 12:13:
[...]

Mjah, de Atlas server van de TUDelft ligt wel eens plat. Meestal 's ochtends tijdens een upgrade oid.
Ghehe meer mensen die naar de TUDelft gaan hier? Maandagochtend is daar normaal gesproken onderhouds-tijd... zijn de practicumzalen ook gesloten enzo...

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
hoe zit het eigenlijk met submappen. ik ben al mijn mp3s eindelijk eens aan het sorteren en ik ben nu al vanaf 10 uur vanochtend bezig, maar ik zet ze ook in submappen dus, House singles/maart Releases/ en is het dan mogelijk daar een spatie tussen te laten of moet dat dan een _ teken zijn. zo kan ik ze, als ik de review( s ) goed begrepen heb, allemaal in 1 keer naar de speler slepen en dan staat alles geordend.

                           


 • HS
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 06-01-2010

HS

HellSpaWN

Killraven schreef op 21 maart 2004 @ 09:07:...
Zo'n iPod is wel mooi maar ik ga toch zeker niet al mijn muziek converteren.
...
hoe zit dit, hier schrik ik toch wel ff van... ik was van plan een ipod te gaan halen maar dit spreekt mij ook niet bepaald aan...

Homepage [ mvanlaerhoven.nl ]


 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
jeehaa schreef op 22 maart 2004 @ 16:30:
Is het dan mogelijk daar een spatie tussen te laten of moet dat dan een _ teken zijn. zo kan ik ze, als ik de review( s ) goed begrepen heb, allemaal in 1 keer naar de speler slepen en dan staat alles geordend.
Ja spaties mogen. Je mag zelfs Koreaanse tekens erin verwerken :P. Je hebt het trouwens goed begrepen :).

 • Clubvibe
 • Registratie: maart 2003
 • Laatst online: 02-06-2016
DocB schreef op 22 maart 2004 @ 12:25:
[...]


Ghehe meer mensen die naar de TUDelft gaan hier? Maandagochtend is daar normaal gesproken onderhouds-tijd... zijn de practicumzalen ook gesloten enzo...
Hey Dr Bøb, van de 500 is het bekend dat de batterij makkelijk is te vervangen. bij de 800 is het geloof ik lastiger. Het open maken heeft nog niemand gedaan toch? (met het oog op garantie)

verder d8 ik ook dat je om verschil vroeg van de 500 en de 800. De 800 heeft een betere tuner is kleiner en heeft ogg vorbis support. Voord de rest zijn ze vrij wel identiek (ook qua firmware) hoe het zit met de chips en andere hardware weet ik niet.

 • BadBoy18
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 14-10-2016

BadBoy18

spv-nl.tk

Ohhh mamma.. Deze gadget moet ik echt hebben. _/-\o_

Zodra ik mijn Rhomba verkocht heb, haal ik dit prachtige ding.. :9 (ik zat uren te kwijlen over die review Robbedoekse, wwillem en nu.nl)

Een paar kleine vraagjes.. ik heb begrepen dat FM ontvangst goed is. Hoe goed is die met radio 538 in de randstad? en raakt hij gegevens kwijt (instellingen) als de accu een paar dagen leeg is?

alvast bedankt. :)

Specs | Prive SAAIT


 • Day24
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 02-09-2019
Nou...ik heb hem dus net besteld! Ben benieuwd wanneer hij dan ook daadwerkelijk binnen zal komen... volgens de sitre zou hij morgen direct verstuurd moeten worden....

Zodra ik hem heb zal ik mijn ervaringen wel ff melden!

 • dr snuggles
 • Registratie: september 2000
 • Niet online
BadBoy18 schreef op 22 maart 2004 @ 19:03:
Een paar kleine vraagjes.. ik heb begrepen dat FM ontvangst goed is. Hoe goed is die met radio 538 in de randstad? en raakt hij gegevens kwijt (instellingen) als de accu een paar dagen leeg is?

alvast bedankt. :)
De zender die jij noemt heb ik een keer per ongeluk opgehad. Ontvangs is prima. De gegevens raak je in ieder geval kwijt als je je firmware upgrade. Verder heb ik er tot op heden nog geen last van gehad (was bij de oude hd500 firmware wel).

Die laatste firmware is echt zeer goed. Totaal geen crashes meer en rare bugs zijn geplet.

 • jeehaa
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 09:01
wwillem en andere bezitters van de HD800, is het mogelijk om 'grootte-vergelijk' foto's te plaatsen. dus foto's van de speler naast bijv een pakje sigaretten, en andere dagelijkse gebruik artikelen :)

en weet iemand iets over de datum dat hij mij MMport binnen komt ? ik krijg geen bericht terug van ze...

                           


 • pr0mpt
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 08-09 22:44
ik heb nu zelf de HDD 500 , en ben best wel erg blij ermee, alleen vraag me af of het het waard is om deze dus te verkopen, en de 800 te kopen.

ik had ehm toen gekocht voor 269 [half jaartje terug], en gebruik ehm elke dag zo'n 3 uur, dus vind hem wel belangrijk.

ik lees dat opzich het grootste verschil tussen de 2 is: OGG, kleiner, beter tuner.
maar voor degene die die 800 nu hebben, is ondanks de duurdere prijs het waard om te switchen?

* pr0mpt zit nog te twijfelen....

pr0mpt - It never hurts to help!

Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee