*dubbel*
[ Voor 98% gewijzigd door Joris748 op 10-01-2024 19:57 ]
[ Voor 98% gewijzigd door Joris748 op 10-01-2024 19:57 ]
Nogal logisch dat dit betaald wordt. De organisatie wil medewerkers in Italië laten vergaderen. Wat verwachten zij dan, dat de medewerkers dat zelf gaan betalen?milkyskinn89 schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 15:00:...De reistijd en tijd dat ik zondag dus al (verplicht) in het huis zit wordt niet gecompenseerd, dat is volgens mijn teamlid onredelijk omdat voor de rest alles voor je wordt betaald....
Kun jij ook niet een latere vlucht nemen dan?...Datzelfde teamlid vertrekt overigens einde van de middag pas op zondag, en hoeft niet om half 6 op het vliegveld te staan....
Playa del C. schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 08:33:
[...]
Dat zei ik ook. Geef het aan op het werk als je ergens mee zit. Wordt het vast meegenomen en opgelost. Zo niet, kies dan zelf om wel of niet mee te gaan. <knip
Ik weet goed wat introvert, extravert, sociale angst en autisme inhouden. Ook dan is het alsnog goed om eens uit de comfortzone te stappen. Probeer het, ervaar het, leer ervan. Is het niks, je overleeft het met gemak en dan ga je een volgende keer niet mee. Het is duidelijk een nieuwe situatie voor TS.
[ Voor 15% gewijzigd door Ardana op 10-01-2024 23:48 ]
[ Voor 23% gewijzigd door Zorg op 10-01-2024 22:03 ]
Nu ben ik TS niet natuurlijk, maar ik ga er even vanuit gezien de melding die TS doet rondom darmproblemen en willen terugtrekken, dat dit best wel de situatie kan zijn. En ja in mijn geval, geen buiten de deur lunch met collega's (één van de redenen waarom ik freelancer ben overigens) en al helemaal geen diners. Wat betreft je laatste vraag; TS schrijft "Mijn baas/manager is trouwens op de hoogte van de zorgen m.b.t. mijn gezondheid maar dit wordt eigenlijk gewoon opzij geschoven. ".. Die zal het vast ook overdreven vindenZorg schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 21:53:
Beetje overdreven natuurlijk. Als je echt 5 minuten na een maaltijd extreme vormen van diarree hebt dan heb je dat ook in je normale werkomgeving. Dus dan ben je niet in staat om met anderen te gaan eten. Dan nog, zou je dit zonder problemen aan kunnen geven dat je niet mee kan geen dineren. Als het zo extreem is dan zou dit niet vreemd moeten zijn bij de collega's. Je gaat dan neem ik aan nooit mee lunchen? Of uit eten? Juist als het zo extreem is dat je niet met andere mensen kan gaan eten dan kan je dit toch aangeven op het werk?
[ Voor 20% gewijzigd door mgizmo op 10-01-2024 22:17 ]
Er zijn gelukkig ook mensen die begrip tonen, maar dat is veelal ook niet het geval. TS schrijft dat zijn manager het medisch probleem opzij schuift. En dat herken ik wel, want team building staat veelal hoog op de agenda. En er zijn genoeg medewerkers die daar hetzelfde over denken. Genoeg hier in het topic die dit aangeven. Prima natuurlijk, maar er zijn ook medewerker die niet zo zijn om x y z reden.Playa del C. schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 23:01:
@mgizmo Je doet alsof anderen geen enkel begrip hebben voor ziektes of medische problemen.
Ja en dealen zou dus kunnen zijn "ga niet"... maar er kan een druk op komen, in dit geval vanuit de organisatie en als ik zo TS lees, is dat het geval. En het is maar de vraag of dieetwensen helpen. Ik ben na 20 jaar nog steeds zoekende wat de trigger is.Ik ga er vanuit dat de persoon zelf in staat is om te dealen met de medische situatie. Daar hoort ook bij dat die persoon dieetwensen bespreekt en naleeft en andere acties doet indien nodig. Zo heeft iedereen zijn eigen problemen wel.
Dat anderen het niet storend of niet raar vinden, zou heel goed kunnen. Zou mooi zijn zelfs. Het is wel een ongemak die in mij geval dan maar liever uit de weg gaat en dat is dat sociale karakter in werkomgeving op dit soort specifieke momenten maar niet aanwezig. En om nu tegen je collega's te zeggen: jongens het is fout gegaan, gelieve de komende uur geen gebruik te maken van het toilet anders heb ik er nog een probleem bij. Het is gewoon niet fijn in een niet-vertrouwde omgeving.Ook al zou het een gokje zijn waarbij het dus mogelijk misgaat met de darmen, dat vinden de anderen niet storend of raar ofzo. Iedereen heeft wel iets of is wel eens ziek of niet lekker. De één meer dan de ander, dat wel, eerlijk verdeeld is het niet.
In mijn geval, gelukkig dus niet. Op werk eten, eigen boterhammetjes e.d. of alleen drinken, kerst thuis/bij familie, kerstdiner van werk: in de buurt van huis hopelijk anders alleen drinken, vakantie is lastiger, maar dat is dan weer wel het fijne van all inclusive (ondanks dat het de strot uit kan komen)Zoals @Zorg net zei, je moet anders toch ook op het werk eten of ergens met kerst of op een vakantie.
Precies.Een ander hoeft geen darmprobleem te hebben gehad om zich in te kunnen leven, ik vind het erg voor iedereen die daar flink last van heeft. En dat vind elk ander normaal mens. Laat het verder geen blokkade zijn voor andere zaken in het leven. Als het echt niet kan, dan gewoon aangeven en niet meegaan.
Normaal is dat je je werk doet wat in je contract staat. Al het andere is mooi, maar zou geen probleem moeten zijn indien niet.Lees mijn eerste reactie nog eens. Ik zei meteen dat als iemand niet wil of kan, dat die persoon dat zelf moet beslissen en daarna bespreken met de baas. De vraag was verder of zo'n uitje normaal was en of de TS zeurde. Dat is dan ja en ja.
Misschien nog jong? Nog niet de ervaring van zoveel werkgevers? Kan van alles zijn. Overigens "zeur niet, ga gewoon mee." wordt hier wel gewoon aangegeven in het topic. Er zitten dus wel van die mensen op dit forum, zoals TS ook ongetwijfeld collega's heeft die zo denken.En dat betekent niet:l hetzelfde als: zeur niet, ga gewoon mee. Ik verwacht van een volwassen persoon dat die zelf dit soort zaken kan regelen. Waarom andere tweakers vragen of je zelf met een darmprobleem en wat sociale onhandigheid wel mee kan op een teamuitje van drie nachten. Dat zou in principe moeten kunnen, maar dat beslist iedereen zelf.
Zeker. Maar TS moet nee kunnen zeggen, maar veelal heeft dit toch gevolgen en als je dan een manager hebt die het naast zich neer legt, als ik TS bericht zo lees, vraagt ie naar werkervaring. Niets mis mee om dit te vragen. Ik denk alleen dat de meerderheid het normaal vindt om team building te doen, want lang leven de lol, en dat zou het ook moeten zijn, totdat je je dus daarin wel ongemakkelijk voelt.... en dan zou het ook geen probleem moeten zijn. Het zou gewoon veelal vrijblijvend moeten zijn.De baas doet op zich niet iets verkeerd, die weet niks van dit alles. Die denkt een leuk tripje te regelen. De andere teamleden zitten ook klaar om weer eens gezellig iets te doen. Probleem ligt bij TS, die moet gaan communiceren en de regie nemen voor zijn situatie.
[ Voor 3% gewijzigd door mgizmo op 10-01-2024 23:47 ]
Tja, tenzij je 19 jaar en bij een studentenvereniging zit is op woensdagmiddag direct na de lunch aan het bier beginnen een stuk vreemder dan op vrijdagavond na een gezamelijk diner.Kurkentrekker schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 12:13:
De houding in dit topic waarbij het blijkbaar doodnormaal gevonden wordt dat de werkgever semi-verplichte teambuilding dingen organiseert in privetijd vind ik echt raar.
Als je teambuilding zo belangrijk vindt, richt je werk en je teams dan zo in dat dit onder werktijd kan. Vier je successen als team, faciliteer activiteiten onder werktijd die de samenwerking bevorderen, maar ga niet forceren dat mensen hun vrije tijd moeten opofferen voor jouw belang (want een beter samenwerkend team is gewoon een financieel belang voor de werkgever).
Die reisdag moet gewoon gecompenseerd. Als de baas het niet doet zou ik het zelf wel regelen. Bijvoorbeeld een dag “ziek” op vrijdag, desnoods een paar maanden later zodat het niet opvalt.milkyskinn89 schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 15:00:
[...]
Ik heb dit topic inderdaad geopend omdat ik nieuwsgierig was wat de normen waren voor mensen die vaker naar het buitenland moesten voor werk. In mijn kring hoorde ik dan vaak dat het hotels en veel etentjes was, maar je eigen kring kan natuurlijk beperkend zijn.
Ik ben zeker in gesprek, overigens. Ik wil wel mee (al is het maar voor de team spirit) maar het gaat allemaal wel een beetje tegen mijn principes in vanwege meerdere redenen. Ik heb vorig jaar namelijk ook hemel en aarde bewogen om er in the middle of nowhere bij te zijn vlak voor ik geopereerd zou worden, ook nog. Wist aan het eind van de dag niet meer hoe ik moest zitten van de pijn, maar dat was tenminste nog in NL, dus ik kon s'avonds gewoon nog naar huis.
Nooit enige vorm van waardering voor gehad, nog niet eens verbaal. Na mijn ingreep vrijwel direct weer aan de slag gegaan. Vang erg veel werk op wat niet bij mijn functie hoort en nooit over geklaagd. Maar het begint een beetje teveel te voelen als alleen maar the extra mile gaan zonder iets terug te hoeven verwachten.
Ze zeggen dat ik 1 van de kamers mag hebben met eigen badkamer. Dat scheelt al veel.
De reistijd en tijd dat ik zondag dus al (verplicht) in het huis zit wordt niet gecompenseerd, dat is volgens mijn teamlid onredelijk omdat voor de rest alles voor je wordt betaald. Datzelfde teamlid vertrekt overigens einde van de middag pas op zondag, en hoeft niet om half 6 op het vliegveld te staan.
En ja, ik ben op zoek naar een andere baan. En nee, reizen hoort in principe totaal niet bij mijn werk en gaat ook in geen geval leiden tot betere kansen en promoties.
Ben overigens wel geschrokken wat mensen 'normaal' vinden wat van je gevraagd wordt, maar die worden waarschijnlijk ook meer betaald dan ik.
[ Voor 4% gewijzigd door FreakNL op 11-01-2024 00:16 ]
Als alcohol een vereiste is voor teambuilding dan is er echt iets heel goed mis binnen je bedrijf en de werkcultuur. Je kunt als werkgever prima overdag een leuke teambuildingactiviteit organiseren. Als mensen dan daarna graag wat willen gaan drinken of uit eten moeten ze dat zelf weten, maar het moet ook normaal en geaccepteerd zijn dat er dan ook mensen afhaken die naast hun werk ook nog andere behoeften hebben.RagingPenguin schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 23:35:
[...]
Tja, tenzij je 19 jaar en bij een studentenvereniging zit is op woensdagmiddag direct na de lunch aan het bier beginnen een stuk vreemder dan op vrijdagavond na een gezamelijk diner.
Ook qua alcohol merk ik verandering in mijn (werk)omgeving. Waar het 10-15 jaar geleden normaal was om net iets teveel te drinken tijdens een zakenreis, is het nu volledig ok om een klein pilsje te drinken of helemaal geen alcohol te drinken. Geen vervelende opmerkingen meer als dat je "geen echte vent zou zijn."Kurkentrekker schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 05:51:
[...]
Als alcohol een vereiste is voor teambuilding dan is er echt iets heel goed mis binnen je bedrijf en de werkcultuur. Je kunt als werkgever prima overdag een leuke teambuildingactiviteit organiseren. Als mensen dan daarna graag wat willen gaan drinken of uit eten moeten ze dat zelf weten, maar het moet ook normaal en geaccepteerd zijn dat er dan ook mensen afhaken die naast hun werk ook nog andere behoeften hebben.
Het gaat niet zozeer over het eten.onno oliver schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 20:24:
Zie het probleem niet echt.
In het verleden ook van die dingen gehad, werkgever regelde dan een andere maaltijd(en)* of je nam het zelf mee als het een heel speciaal dieet is.
Dat doet TS denk ik ook door de week op zijn werk?
En het is nog grappig ook van wat eet jij nu eigenlijk, wil je proeven?
Halal en de vega varianten
[ Voor 37% gewijzigd door Sport_Life op 11-01-2024 13:31 ]
PV: 9360 WP WZW/ONO | Warmtepomp: Toshiba Estia 11KW 3fase | A+++ | Zappi v2.1
Dat hoeft niet zo te zijn. Veel mensen denken nog dat er een beloning staat tegenover hard werken, dat is tenslotte vaak het beeld wat vanuit belanghebbenden komt (middenmanagement, human resources, directie). Vervolgens verdedigen de medewerkers zelf dat beeld omdat ze daar een investering in hebben in de vorm van gemaakte overuren of andere offers.milkyskinn89 schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 15:00:
[...]
Ben overigens wel geschrokken wat mensen 'normaal' vinden wat van je gevraagd wordt, maar die worden waarschijnlijk ook meer betaald dan ik.
[ Voor 100% gewijzigd door wheel op 11-01-2024 15:50 ]
Solar 15040wp 12x425 ZZW schuin dak 8x260 N schuin dak16x zzw platdak, 6x430 terras oost, wp Sprsun10Kw, wpb arostor 150l
Tegendraadse medewerkers bellen ze alleen als er een reorganisatie zal plaatsvinden. Degene die net iets minder in het team passen.Ronald.42 schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 20:33:
Maar voor de flauwekul een vergadering in het buitenland gaan plannen omdat er toevallig een paar zijn die dat wel leuk lijkt...
Mij niet bellen.
[ Voor 9% gewijzigd door Zorg op 11-01-2024 21:01 ]
Reistijd is werktijd.Zorg schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 20:57:
Apenland? Italië is gewoon de westerse wereld de laatste keer dat ik keek... beetje rare opmerking. En als je 12 jaar voor het werk moet reizen dan weet je ook dat je wat tijd nodig hebt voor heen en terug reizen. Dan is een dag heen en dag terug toch niet heel raar? Ik ga maandelijks weg en ben toch echt wel een halve dag kwijt binnen Europa. Kan het beter? Tuurlijk! Maandagochtend vertrekken en onder werktijd kan natuurlijk ook, is dit altijd perfect haalbaar en nodig, voor een sporadische trip naar een villa in een apenland? Niet echt.
Ben je het er niet mee eens dat management er voor kiest om het zo te doen en management is net zo soepel als het de andere kant eens op is (tandarts bezoekje tijdens werktijd, de kids eens ophalen, boodschapje doen of pakketje ophalen) dan ligt het toch wel bij jezelf hoor. En hetgeen wat jij flauwekul vindt kan de manager wel heel belangrijk vinden..... en het grappige is in de meeste bedrijven, dat je toch nog een beetje een hiërarchie hebt. Dus je kan een hele goeie mening hebben maar iedereen heeft een mening en je houdt er rekening mee tot op zekere hoogte. Je gaat niet iedereen op hun wenken kunnen bedienen en je kan het toch nooit voor iedereen goed kunnen doen. In een gezonde werkverhouding is dit natuurlijk geen enkel probleem en is hetgeen wat de werkgever vraagt niet buitenproportioneel.
En dan promotie linken aan dit ene event is ook heel erg kort door de bocht. Ik doelde hiermee op een mismatch tussen de bedrijfscultuur en de persoonlijke opvattingen. Eén team building event missen heeft natuurlijk geen consequenties voor je carrière. Het altijd tegendraads zijn tov de bedrijfscultuur heeft dit wel. En blijkbaar zijn dit soort trips onderdeel van de bedrijfscultuur (wat sowieso niet raar is want dit soort dingen doen ze echt niet alleen bij het bedrijf van TS.....)
Solar 15040wp 12x425 ZZW schuin dak 8x260 N schuin dak16x zzw platdak, 6x430 terras oost, wp Sprsun10Kw, wpb arostor 150l
Psst. TS gaat die dagen in Italië uitsluitend met zijn collega's in een huisje doorbrengen.Zorg schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 22:53:
(...)
Of je horizon verbreden door nieuwe culturen te ervaren, je samenwerking te versterken, banden verbeteren met mensen waarbij je elke dag mee moet samen zijn. Elkaar op een andere manier te leren kennen en meer begrip voor elkaars persoonlijke levens te creëren omdat je iets verder gaat dan het werk....
(...)
Meer als helemaal niet gaan denk ik.Wild Chocolate schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:02:
[...]
Psst. TS gaat die dagen in Italië uitsluitend met zijn collega's in een huisje doorbrengen.
Hoeveel van de Italiaanse cultuur denk je dat hij gaat ervaren?
[ Voor 24% gewijzigd door Zorg op 11-01-2024 23:20 ]
Gelukkig heb jij ook de reden gevonden dat dit idioot is. Volgens TS gaat het puur om vergaderen. En ja dan zullen ze 's avonds nog wel wat "gezelligheid" hebben, maar het is nadrukkelijk geen teambuilding.Denk je dat ze dan zelf niet gedacht hadden van goh, dat kan ook net zo goed in Emmen of Schubbekutteveen voor de helft van het geld?
Het hangt er natuurlijk vanaf waar TS precies zit maar hij zit er 2 a 3 avonden.Wild Chocolate schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:02:
[...]
Psst. TS gaat die dagen in Italië uitsluitend met zijn collega's in een huisje doorbrengen.
Hoeveel van de Italiaanse cultuur denk je dat hij gaat ervaren?
'16 Peugeot 208 GTI By Peugeot Sport | '22 Toyota Yaris Hybrid Executive Premium | '23 Mazda CX-60 Homura PHEV | Design junkie
De TS geeft zelf het volgende aan: "De villa ligt in de bergen, en je kan dus niet heel makkelijk even weg om de buurt te verkennen, en het is in italië."Zorg schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:16:
Weet jij veel wat er op de planning staat? Vaak met dit soort tripjes zal er wel een iets van Italiaans thema zijn. Een kookcursus, uit eten, iets van cultuur is heel erg gebruikelijk in deze context. En zo niet, dan kan TS nog altijd zelf iets ondernemen. Dus mocht het bedrijf echt iedereen 2 dagen 100% afzonderen van de Italiaanse cultuur dan is het inderdaad raar. Denk je dat ze dan zelf niet gedacht hadden van goh, dat kan ook net zo goed in Emmen of Schubbekutteveen voor de helft van het geld?
Erzsébet Bathory | Strajk Kobiet | You can lose hope in leaders, but never lose hope in the future.
Nee dat zegt TS niet, in de topic start staat letterlijk dat er samen wordt gekookt. Tenzij hij kok is, is dit een niet werk-activiteit. Dan is het dus meer dan vergaderen. Het is inderdaad geen survival in de ardennen maar ook niet 17h laptop dicht en iedereen weg van elkaar.... daarnaast zal de werkgever het echt wel doen met een achterliggende reden. In overleg met de directie van de onderneming. Dus tenzij het de CEO/eigenaar is met een voorliefde voor Italië zal ook de manager wel iets van verantwoording moeten afleggen van waarom....Sissors schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:21:
[...]
Gelukkig heb jij ook de reden gevonden dat dit idioot is. Volgens TS gaat het puur om vergaderen. En ja dan zullen ze 's avonds nog wel wat "gezelligheid" hebben, maar het is nadrukkelijk geen teambuilding.
Dat het totaal in een onbegaanbaar gebied ligt waarbij er 0 mogelijkheden zijn om een uurtje te gaan wandelen trek ik inderdaad wat in twijfelQwerty-273 schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:32:
[...]
De TS geeft zelf het volgende aan: "De villa ligt in de bergen, en je kan dus niet heel makkelijk even weg om de buurt te verkennen, en het is in italië."
Verder hoop ik dat de TS de werkgever lang genoeg kent om in te kunnen schatten of er wel of niet een heel programma is opgetuigd zonder dat dit van te voren bekend is gemaakt. Zoals ik de berichten van de TS lees, zit dat er waarschijnlijk niet bij. Dan is het puur hangen in een villa, vergaderen en 's avonds lekker aan de wijn of flessen bier. Of misschien doorzakken in een restaurant/bar in het dorp als dat toch op een beloopbare afstand blijkt te zijn? Ik neem aan dat de TS wel de locatie van de villa al weet, en op Google Maps oid kan zien wat er in de buurt zit.
De bedrijven die ik ken waar men als (klein) bedrijf voor vergadering of presentatie van jaarcijfers naar een ver oord vertrekt is dat meer vergelijkbaar met een stel jong volwassenen in een bus naar Salou om alleen maar te feesten (of het wordt zelfs georganiseerd als bedrijfsvakantie ipv het te verdoezelen als werk). Het opsnuiven of ontdekken van de lokale cultuur is in die gevallen ver te zoeken.
'16 Peugeot 208 GTI By Peugeot Sport | '22 Toyota Yaris Hybrid Executive Premium | '23 Mazda CX-60 Homura PHEV | Design junkie
Je klinkt zelf ook niet als iemand die veel begrip heeft. In jouw voorbeeld moet de werknemer dus al zelf beginnen over zijn medische redenen. Wat als hij het daar liever niet over heeft? Om bijvoorbeeld te voorkomen dat hij daar later voor gestraft wordt? Zoals je ook doet met de andere werknemer uit je voorbeeld die niet mee wil en daarom dus een vrije dag minder krijgt dan de rest?Zorg schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:46:
[...]
Dat het totaal in een onbegaanbaar gebied ligt waarbij er 0 mogelijkheden zijn om een uurtje te gaan wandelen trek ik inderdaad wat in twijfelAls je wat tijd nodig hebt kan je overal wel een wandeling maken. Ze zullen niet op een topje van de berg zitten.
Ik probeer alleen aan te geven dat wat de werkgever wil/doet niet iets is dat nu echt extreem is, dit is echt wel business as usual. En een gezonde werkrelatie is geven en nemen. Als ik een team member heb die voor zoiets niet mee wil doen? Geen probleem. Vraag voor je tandartsbezoek dan ook maar een vrije dag aan.
Natuurlijk moet de werkgever ook wel helpen. Speciaal eten? Geen probleem! Wat afgezonderd van de rest vanwege medische redenen? Regelen we, eventueel zelfs een apart hotel en ik zal de rest wel zeggen dat ik een fout heb gemaakt in de boeking. Dat is eerlijk het enige dat ik wat lees in de berichten van TS: een manager die er misschien te weinig begrip voor heeft.
TS zegt dat de manager het een beetje weg wuift, misschien denkt deze persoon we zitten hier quasi in een luxe hotel en het valt wel mee. Meer zegt de TS niet. En direct is de werkgever (direct het hele bedrijf of bedoel je deze ene manager vd TS?) Een niet-inclusieve asshole? Beetje ver misschien?PhilipsFan schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:43:
Waarom is iedereen zo meegaand? Heeft dan niemand een afwijking waarbij hij zich niet comfortabel voelt in een groep? De TS geeft duidelijk aan dat het om een teamuitje gaat met vergaderingen en dat hij zich daar niet comfortabel bij voelt omdat hij te weinig privacy heeft. De werkgever van de TS is een ongelofelijke niet-inclusieve asshole. Niks meer, niks minder. Je kunt werknemers vragen om buiten werktijden te werken, je kunt werknemers vragen om op andere locaties te werken, je kunt werknemers (bij wijze van uitzondering) vragen om elders te overnachten, maar je kunt werknemers NIET vragen om hun privacy op te geven. Dat is vanuit een werkgever gewoon not done.
Grappige is dat een werkgever dat nu juist niet moet. Een onderneming heeft een cultuur en je past daarin of niet. De onderneming hoeft helemaal niet haar bedrijfscultuur om te gooien omdat een individu niet goed kan functioneren in de cultuur van het bedrijf. Zo werkt de wereld toch echt niet.Als je werkgever zo'n bijeenkomst had willen plannen, dan had er vanaf het begin rekening gehouden moeten worden met ieder z'n wensen. Hij had vantevoren moeten vragen of mensen het bezwaarlijk vinden om een badkamer te delen, hotelkamer te delen, maaltijden te delen. En alle werknemers horen in alle vrijheid te kunnen antwoorden op die vragen. Als er ook maar 1 werknemer in de groep zit die het gebrek aan privacy bezwaarlijk vindt, dan kun je zoiets dus niet in een villa organiseren, maar moet je voor elke werknemer een aparte hotelkamer boeken. In een omgeving waar iedereen in de gelegenheid is om z'n eigen eten te verzorgen (een redelijke varieteit aan soorten restaurants in de buurt). En dat als werkgever ook allemaal betalen. Er zijn misschien ook wel werknemers die liever niet zo lang van huis zijn, om welke thuissituatie ook. Een werkgever heeft daar niks mee te maken.
Mee eens, de werkgever heeft niks te maken met de medische conditie. Oneens dat de werkgever die mensen er eerder zal gooien. Dut gebeurd (imo) op inzet, resultaat en teamworkHet grote gemak waarmee gezegd wordt 'geef gewoon bij je werkgever aan dat je een darmstoornis hebt', ben je dan wel goed bij je hoofd? Zoiets kun je alleen maar zeggen als je zelf gezond bent. Je vertelt je werkgever NOOIT over medische problemen, zeker niet als die chronisch zijn. Dan ben je bij een reorganisatie namelijk de eerste die eruit vliegt. De werkgever hoort zich zodanig te gedragen, dat alle werknemers niet eens bedenken dat ze dit soort prive-zaken zouden moeten melden. Respecteren kan ook betekenen dat de werknemer er liever niks over zegt.
Helemaal mee eens. Het moet geen moeten zijn. En het moet geen consequenties hebben als iemand eens niet mee kan gaan. Maar afschrijven als een verschrikkelijke werkgever omdat ze een villa in Italië boeken voor teambuilding zonder enige verdere details vind ik ook wat kort door de bocht. Wat vindt je dan wel niet van een minimum loon job?Als ik de TS was, dan zou ik in dit geval niet meegaan. Je hoeft geen reden op te geven, maar als je denkt dat dit helpt, dan kun je opgeven dat je privacy nodig hebt. Geef aan dat je tijdens werktijden gewoon werkt (desnoods vanuit huis) en dat je de vergaderingen wel remote kunt bijwonen. Ga ervan uit dat je hierdoor op achterstand komt te staan bij je werkgever, het zou kunnen dat je op termijn op zoek moet naar een nieuwe. Maar voor zo'n werkgever als TS zou ik nooit willen werken.
Kijk nog eens. De regering in Italië erkent een van de wettelijke ouders van mijn kind niet meer. Afstand nemen van fascisme? Dat wil de premier niet doen. Westers? Niet meer qua waarden. Sorry, maar Italië is onder Meloni veel te ver afgezakt.Zorg schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 20:57:
Apenland? Italië is gewoon de westerse wereld de laatste keer dat ik keek...
Ik geef juist aan dan de werkgever er rekening mee moet houden maar tot op zekere hoogte. Dat je niet kan verwachten dat ze alles omgooien omdat één iemand niet mee kan. De werkgever kan meewerken om het zo goed mogelijk op te lossen maar hoeft niet te veranderen omwille van één individu. Nergens zeg ik dat TS zijn medische situatie helemaal moet bloot leggen.PhilipsFan schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:53:
[...]
Je klinkt zelf ook niet als iemand die veel begrip heeft. In jouw voorbeeld moet de werknemer dus al zelf beginnen over zijn medische redenen. Wat als hij het daar liever niet over heeft? Om bijvoorbeeld te voorkomen dat hij daar later voor gestraft wordt? Zoals je ook doet met de andere werknemer uit je voorbeeld die niet mee wil en daarom dus een vrije dag minder krijgt dan de rest?
Anno 2024 niet meer over het algemeen. Dit is echt oude mentaliteit wat er zeker nog is, maar is niet de standaard, eerder de uitzonderlijke.Zelfs speciaal eten kan al een probleem zijn, al zal dat afhangen van de soort mensen waar de groep uit bestaat. Afwijkingen van de groep worden nooit gewaardeerd. De meeste mensen die ik heb meegemaakt, vinden het (bijvoorbeeld) al raar als je geen alcohol drinkt. Dan krijg je _altijd_ reacties als 'kom op, doe lekker mee' of 'ben je moslim ofzo'? Nooit eens iemand die zegt 'ik snap dat je liever geen alcohol gebruikt, de reden daarvoor is jouw eigen'.
Dat jij persoonlijke misschien familiale problemen met Italië maakt het geen apenland. Ik heb nu niks met Italië maar de laatste keer dat ik er was hadden ze gewoon toiletten, aten ze met mes en vork en spreken ze wel een gangbare wereldtaal. Bijvoorbeeld Spaans of Engels.Kurkentrekker schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 00:19:
[...]
Kijk nog eens. De regering in Italië erkent een van de wettelijke ouders van mijn kind niet meer. Afstand nemen van fascisme? Dat wil de premier niet doen. Westers? Niet meer qua waarden. Sorry, maar Italië is onder Meloni veel te ver afgezakt.
Dat je ergens met de auto heen kunt betekent niet meer dat het ook een democratie is die onze waarden ondersteunt. Als er geen normale reden is om naar zo’n land te gaan dan zou ik mijn werkgever om een motivatie vragen waarom het nodig is maar een dergelijk land te reizen en of hij afstand wil nemen van dergelijke waarden.
Waarom zeg ik dit? Omdat de term ‘apenland’ misschien wat te ver gaat, maar je best even mag afvragen waarom je nog naar landen reist waar fascisten aan de macht zijn.
I had a decent lunch, and I'm feeling quite amiable. That's why you're still alive.
[ Voor 99% gewijzigd door Kurkentrekker op 12-01-2024 05:01 ]
Natuurlijk gaat één trip niet meegaan niet leiden tot een ontslag. Maar als je niet in de bedrijfscultuur past of de cultuur past niet bij jou dan zit er iets scheef.gambieter schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 00:44:
Ik kan me wel voorstellen dat de TS hier niet meer reageert. De hyperbolen over baan verliezen, reorganisaties etc zijn niet van de lucht en slaan nogal als een tang op een varken.
We weten niet eens wat voor functieniveau de TS heeft in dat team/afdeling. Bij management functies kan ik me nog wel voorstellen dat dit opvalt en misschien ooit nadelig kan zijn, maar voor de meeste functies maakt dat geen bal uit.
Wij hebben zat mensen die niet even 4 dagen weg kunnen. Naast dat het een dom plan is om dat zo te organiseren en te verwachten dat dit enig positief effect op productiviteit zal hebben (zal wel iemand een managementboek hebben gelezen of een joetjoep video hebben gezien), is iemand dwingen al helemaal uit den boze. Ik zou gewoon de mededeling doen, niet met allerlei excuses komen en me er verder niet druk om maken. Gewoon gaan werken die dagen.
[ Voor 17% gewijzigd door FreakNL op 12-01-2024 07:50 ]
Ik snap waarom mensen populistisch "het is niet meer zwart/wit tegenwoordig" plaatsen, dat is een dooddoener waarmee afkadering onbespreekbaar wordt gemaakt. Om die vertroebeling weg te nemen: inbreuk doen op iemands privésfeer mag nooit bedrijfscultuur zijn.Zorg schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 07:24:
[...]
Natuurlijk gaat één trip niet meegaan niet leiden tot een ontslag. Maar als je niet in de bedrijfscultuur past of de cultuur past niet bij jou dan zit er iets scheef.
Als het ook prima in Nederland had gekund klinkt het wel alsof ze het 'voor jullie' georganiseerd hebben. Dus een soort uitje.milkyskinn89 schreef op dinsdag 9 januari 2024 @ 17:37:
Het is niet echt een 'uitje'. Het is gewoon 2 dagen vergaderen wat dus ook prima in Nederland had gekunt, er staan ook geen teambuilding activiteiten gepland.
Mijn baas/manager is trouwens op de hoogte van de zorgen m.b.t. mijn gezondheid maar dit wordt eigenlijk gewoon opzij geschoven. Het voelt niet echt alsof ik een optie heb om nee te zeggen, als blijkbaar mijn hele team het wel prima vindt, behalve nog 1 ander teamlid die hier eigenlijk ook enorm tegenop ziet.
[ Voor 8% gewijzigd door Marzman op 12-01-2024 08:16 ]
☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.
Dat werkt twee kanten op: bij veel bedrijven is thuiswerken inmiddels dusdanig flexibel dat het geen enkel probleem is om tussendoor de kinderen van school te halen of boodschappen te doen. Dat 'werkt' alleen als diezelfde medewerker flexibel omgaat met incidentele werk gerelateerde zaken buiten 9 tot 5, heb de prikklok nog meegemaakt deze vrijheid bevalt me veel beter.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 08:06:
Ik snap waarom mensen populistisch "het is niet meer zwart/wit tegenwoordig" plaatsen, dat is een dooddoener waarmee afkadering onbespreekbaar wordt gemaakt. Om die vertroebeling weg te nemen: inbreuk doen op iemands privésfeer mag nooit bedrijfscultuur zijn.
Eens als je inwisselbare orderpicker of fastfood-medewerker bent, voor bijv. ICT scrum teams die onder hoge druk deadlines moeten halen is teambuilding onderdeel van het verhogen van velocity. Een gezamenlijk uitje dat ervoor zorgt dat teamleden elkaar beter kennen en aanvoelen heeft daarmee een impliciet commercieel belang.Als er commercieel belang zit achter een zakenreis dan is dat geen bedrijfscultuur maar gewoon onderdeel van het werk. Al het andere is een poging van de werkgever om je leven te verweven met het werk zodat het bedrijf meer controle op je uit kan oefenen en in het verlengde daarvan meer productiviteit.
Je thuis voelen bij de heersende bedrijfscultuur is enorm belangrijk. Niemand verplicht je echter om bij Google, Booking of de big 4 in accountancy te werken, net zomin als bij het studentencorps 'moeten' als je geen zin hebt in ontgroening.Wat dat betreft zouden een hoop werknemers er goed aan doen hun relatie met de werkgever eens te evalueren, in ieder geval @milkyskinn89.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Ook voor incidentele zaken die buiten kantoortijden vallen bestaan gewoon formele afspraken: consignatiediensten. Daar staat vergoeding tegenover omdat je beschikbaar bent buiten werktijd, de verwachting van de werkgever is dat je gedurende consignatie niet drinkt of uren verwijderd bent van een werkplek.hoevenpe schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 08:36:
[...]
Dat werkt twee kanten op: bij veel bedrijven is thuiswerken inmiddels dusdanig flexibel dat het geen enkel probleem is om tussendoor de kinderen van school te halen of boodschappen te doen. Dat 'werkt' alleen als diezelfde medewerker flexibel omgaat met incidentele werk gerelateerde zaken buiten 9 tot 5, heb de prikklok nog meegemaakt deze vrijheid bevalt me veel beter.
Vergeet daarbij niet dat dit een situatie is die gecreëerd wordt. Men verwacht dat hij in eigen tijd gaat reizen en zijn privacy opgeeft voor een onnodige (en op z'n zachtst gezegd karige) reis en daar dankbaar voor moet zijn - want als hij dat niet doet dan valt hij buiten de groep. Hoezo is dat geen cult gedrag? Onder normale werkomstandigheden hadden de verstandhoudingen tussen hem en zijn collega's niet ter discussie gestaan.Voor TS is het imo minder relevant wat zijn baas vind, meer hoe de directe collega's erin staan. Het maakt uit of de overgrote meerderheid ook thuis wil blijven of dat hij na weigering potentieel buiten de groep valt.
Nee dat is echt een middenmanagement verkooppraatje. Ik heb uitvoerige ervaring met trainen van mensen, individueel en als groepsverband, en mensen op elkaar inspelen doe je niet met een bedrijfsuitje. Training vergt vier aandachtspunten, bedrijfsuitjes voldoen aan geen enkele:Eens als je inwisselbare orderpicker of fastfood-medewerker bent, voor bijv. ICT scrum teams die onder hoge druk deadlines moeten halen is teambuilding onderdeel van het verhogen van velocity. Een gezamenlijk uitje dat ervoor zorgt dat teamleden elkaar beter kennen en aanvoelen heeft daarmee een impliciet commercieel belang.
Ik blijf erbij dat het cultdenken is en geen cultuur, de werkgever die tevens je vriend is vind ik een slechte ontwikkeling.Je thuis voelen bij de heersende bedrijfscultuur is enorm belangrijk. Niemand verplicht je echter om bij Google, Booking of de big 4 in accountancy te werken, net zomin als bij het studentencorps 'moeten' als je geen zin hebt in ontgroening.
Sowieso moeten bedrijven stoppen met dat 'vriend' willen zijn. Mijn vrienden betalen me niet en kunnen me niet ontslaan.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:34:
[...]
Ik blijf erbij dat het cultdenken is en geen cultuur, de werkgever die tevens je vriend is vind ik een slechte ontwikkeling.
Het punt is dat jouw lichaam niet 'normaal' is (op dit moment). Dat is niet erg op zich, maar dat is erg vervelend voor jou. Normaal gesproken zou zo'n tripje dus geen probleem zijn. Jij kent je lichaam en de medische situatie het beste, het is aan jou om te beoordelen of je mee kan of niet.milkyskinn89 schreef op woensdag 10 januari 2024 @ 15:00:
[...]
Ik heb dit topic inderdaad geopend omdat ik nieuwsgierig was wat de normen waren voor mensen die vaker naar het buitenland moesten voor werk. In mijn kring hoorde ik dan vaak dat het hotels en veel etentjes was, maar je eigen kring kan natuurlijk beperkend zijn.
Ik ben zeker in gesprek, overigens. Ik wil wel mee (al is het maar voor de team spirit) maar het gaat allemaal wel een beetje tegen mijn principes in vanwege meerdere redenen. Ik heb vorig jaar namelijk ook hemel en aarde bewogen om er in the middle of nowhere bij te zijn vlak voor ik geopereerd zou worden, ook nog. Wist aan het eind van de dag niet meer hoe ik moest zitten van de pijn, maar dat was tenminste nog in NL, dus ik kon s'avonds gewoon nog naar huis.
Nooit enige vorm van waardering voor gehad, nog niet eens verbaal. Na mijn ingreep vrijwel direct weer aan de slag gegaan. Vang erg veel werk op wat niet bij mijn functie hoort en nooit over geklaagd. Maar het begint een beetje teveel te voelen als alleen maar the extra mile gaan zonder iets terug te hoeven verwachten.
Ze zeggen dat ik 1 van de kamers mag hebben met eigen badkamer. Dat scheelt al veel.
De reistijd en tijd dat ik zondag dus al (verplicht) in het huis zit wordt niet gecompenseerd, dat is volgens mijn teamlid onredelijk omdat voor de rest alles voor je wordt betaald. Datzelfde teamlid vertrekt overigens einde van de middag pas op zondag, en hoeft niet om half 6 op het vliegveld te staan.
En ja, ik ben op zoek naar een andere baan. En nee, reizen hoort in principe totaal niet bij mijn werk en gaat ook in geen geval leiden tot betere kansen en promoties.
Ben overigens wel geschrokken wat mensen 'normaal' vinden wat van je gevraagd wordt, maar die worden waarschijnlijk ook meer betaald dan ik.
Sterk mee eens, maar als je een leuk team hebt, dan is er ook niks mis mee om eens af te spreken in een kroeg of om wel eens mee te gaan met dit soort uitjes. En soms kan het ook echt wel iets opleveren.jeroenkb schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:40:
[...]
Sowieso moeten bedrijven stoppen met dat 'vriend' willen zijn. Mijn vrienden betalen me niet en kunnen me niet ontslaan.
Maar wie is "de werkgever" nu. Je hoeft geen vrienden met (al) je collega's te zijn. Je moet fatsoenlijk samen kunnen werken. Maar gezien je zo veel van je tijd samen doorbrengt, is het nou ook niet heel vreemd dat er vriendschappen algemeen tussen collega's ontstaan, en ook dat bijvoorbeeld je manager ook om jou als persoon geeft. En dan lijkt het mij niet vreemd dat het vaak toch gezien wordt als wat meer dan een puur zakelijke relatie.jeroenkb schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:40:
[...]
Sowieso moeten bedrijven stoppen met dat 'vriend' willen zijn. Mijn vrienden betalen me niet en kunnen me niet ontslaan.
[ Voor 8% gewijzigd door Sissors op 12-01-2024 09:44 ]
Dat kan je dan prima zelf organiseren buiten werk om. Doe ik ook, niks mis mee - dat is mijn keuze in mijn privésfeer.Playa del C. schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:43:
[...]
Sterk mee eens, maar als je een leuk team hebt, dan is er ook niks mis mee om eens af te spreken in een kroeg of om wel eens mee te gaan met dit soort uitjes. En soms kan het ook echt wel iets opleveren.
Wij hebben ook een paar keer per jaar een activiteit: luxe kerstborrel buiten kantoor of zomaar met het team op kosten van de baas naar bijv. een escaperoom en daarna uit eten.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:48:
De werkgever organiseert het nu voor de werknemer, wat op zichzelf al zorgt voor bepaalde verwachtingen en in dit geval ook druk. Dat is de keuze van de werkgever in de privésfeer van de werknemer.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
En daar gaat het nu mis (en niet alleen in deze casus)Playa del C. schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:41:
[...]
. In dit geval is het echter meer een kado van de baas, hij stuurt een heel team gewoon lekker op vakantie immers. Je hebt het zelf over dat je altijd geeft, ik denk dat in dit geval jouw baas ook best iets moois probeert terug te geven.
Je vult veel in zo. Ik zei alleen: de baas probeert iets moois terug te geven. Ik zeg niet: dus dan moet je het dankbaar in ontvangst nemen. Je kunt gewoon respect hebben voor de poging. Geef jij zelf altijd iedereen precies het kado wat hij of zij wil? En kun je als baas het eigenlijk wel echt goed doen voor iedereen? (En om het maar even voor te zijn: dat betekent niet dat je er dan nooit meer kritiek op mag hebben of geven).jeroenkb schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:57:
[...]
En daar gaat het nu mis (en niet alleen in deze casus)
Een hoop mensen die een kado geven redenen vanuit hun referentiekader: dit vind ik leuk, dus dat ga ik geven. En wereldwijd moeten ontvangers van dit soort kado's glimlachend dankjewel zeggen als ze weer eens iets ontvangen dat ze niet willen.
Als je echt iets aan iemand wil geven dan verplaats je je in de ander en dan ga je mensen dus niet een dergelijke trip opdringen (die je misschien als baas wel leuk vindt)
En dat is dus exact niet waar @milkyskinn89 mee zit, die moet gaan "vergaderen" in een vakantiehuisje in Italië - deels in het weekend.hoevenpe schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:56:
[...]
Wij hebben ook een paar keer per jaar een activiteit: luxe kerstborrel buiten kantoor of zomaar met het team op kosten van de baas naar bijv. een escaperoom en daarna uit eten.
Dat is in privetijd en het staat je vrij om niet te komen, maar verwacht niet dat jouw principes door de rest van de groep gedeeld worden. Als het max. eens per kwartaal is zie ik het probleem niet, alleen maar gezellig.
Ligt er maar aan wat je een normale relatie vindt. Algemeen ben ik ook helemaal mee eens dat als werkgever flexibel is, ik ook flexibel ben. Maar er zijn ook toch een aantal hier die hebben geschreven wat erop neerkomt dat als TS niet mee gaat, hij toch significant zijn kansen op promotie vermindert, danwel kan vergeten. En als dat het soort werkgever is, waar je kansen op promotie meer worden bepaald door hoe gezellig je het in de bergen 's avonds met wat alcohol op hebt met je baas, dan hoe je het op de werkvloer doet, dan zou ik ook hard wegrennen.wibblemoo schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:58:
Als je de reacties hier leest, zou je haast pleiten voor een wat hogere werkloosheid zodat de verhouding werknemer/werkgever weer wat normaliseert. Er wordt van alles geeist en, en dit zie je wel bij meer ‘conflict topics’, wordt er meteen geadviseerd een andere baan te zoeken in plaats van een interne oplossing te zoeken.
Ik draai dit even om: ik denk dat de werknemer zichzelf de druk op laat leggen. Je hoeft namelijk niet mee.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:48:
[...]
Dat kan je dan prima zelf organiseren buiten werk om. Doe ik ook, niks mis mee - dat is mijn keuze in mijn privésfeer.
De werkgever organiseert het nu voor de werknemer, wat op zichzelf al zorgt voor bepaalde verwachtingen en in dit geval ook druk. Dat is de keuze van de werkgever in de privésfeer van de werknemer.
Ik houd hier ook niet van en doe daar zelf absoluut niet aan mee, maar dit is wel de praktijk. Als je met tien man werkt en gelijk presteert in een team en vijf kunnen promotie maken, dan zal er eerder gekozen worden voor de mensen die niet alleen gelijk presteren, maar ook daarnaast extra energie steken in 'de zaak' of die naast de pure prestatie ook meer bijdragen aan een goede sfeer op 'de zaak'.Sissors schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 10:09:
[...]
Ligt er maar aan wat je een normale relatie vindt. Algemeen ben ik ook helemaal mee eens dat als werkgever flexibel is, ik ook flexibel ben. Maar er zijn ook toch een aantal hier die hebben geschreven wat erop neerkomt dat als TS niet mee gaat, hij toch significant zijn kansen op promotie vermindert, danwel kan vergeten. En als dat het soort werkgever is, waar je kansen op promotie meer worden bepaald door hoe gezellig je het in de bergen 's avonds met wat alcohol op hebt met je baas, dan hoe je het op de werkvloer doet, dan zou ik ook hard wegrennen.
Waarbij dus voor de duidelijkheid, dat was één interpretatie, en het hoeft zeker niet de juiste te zijn. Maar ik blijf het iig erg apart vinden om 4 dagen van huis te zijn, om twee dagen te vergaderen met dezelfde mensen die je gewoon ook op kantoor ziet.
Dat is een symptoom van de werkgever die tevens je vriend is en tevens de reden waarom duidelijkheid zo belangrijk is. Een goede overeenkomst kost geld, maar als iedereen weet waar hij of zij aan toe is dan heeft de werkgever meer duidelijkheid over de diensten/productie/output en de werknemer weet exact wat er verwacht wordt (wat weer een ingang kan zijn voor doorgroei).wibblemoo schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:58:
Als je de reacties hier leest, zou je haast pleiten voor een wat hogere werkloosheid zodat de verhouding werknemer/werkgever weer wat normaliseert. Er wordt van alles geeist en, en dit zie je wel bij meer ‘conflict topics’, wordt er meteen geadviseerd een andere baan te zoeken in plaats van een interne oplossing te zoeken.
Niet dat het allemaal vlekkeloos zal zijn, maar wat heeft het grote darmprobleem van TS te maken met de kwaliteit of uitvoering van dit uitje? Met zulke darmproblemen kun je toch nooit ergens overnachten? TS heeft een eigen kamer met badkamer, maar kan dan alsnog niet mee. Wat wenst u nog meer?nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 10:15:
[...]
Dat is een symptoom van de werkgever die tevens je vriend is en tevens de reden waarom duidelijkheid zo belangrijk is. Een goede overeenkomst kost geld, maar als iedereen weet waar hij of zij aan toe is dan heeft de werkgever meer duidelijkheid over de diensten/productie/output en de werknemer weet exact wat er verwacht wordt (wat weer een ingang kan zijn voor doorgroei).
Het verhaal in de TS zijn een opeenstapeling van amateursfouten, het wiel is allang uitgevonden voor wat betreft werkgeverschap alleen zoekt het gros nog teveel naar geitenpaadjes om met zo min mogelijk onkosten personeel aan te trekken en te binden.
Jij weet ook wel wat peer pressure is.Playa del C. schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 10:10:
[...]
Ik draai dit even om: ik denk dat de werknemer zichzelf de druk op laat leggen. Je hoeft namelijk niet mee.
Ik ga niet al mijn posts herhalen.Meer op het punt: wat is er mis mee om een privéleven te hebben en om zo nu en dan eens met het werkteam op pad te gaan?
Er zijn genoeg banen waar sociaal contact een onderdeel van het werk is.En nog iets anders: hoe is het voor de mensen die juist veel waarde hechten aan sociale contacten op het werk?
Als dat jouw interpetatie is dan heb je niet goed gelezen. Ik ga ook hier niet alles herhalen.Wil je met je stelling bewerkstelligen dat leidinggevenden geen of minder sociale uitjes regelen?
Rare conclusie. Sowieso is de relatie met de werkgever altijd zakelijk. Bedenk voor jezelf maar hoeveel de relatie met je werkgever waard is als het bedrijf in zwaar weer komt en afdelingen gaat schrappen.Krijgen we daarna weer een topic van een ander dat leidinggevenden te zakelijk zijn en geen gevoelens hebben. Kortom: het is nooit goed. Ik zou een baas waarderen als persoon en om wat hij doet. En zo'n mini-vakantie organiseren en betalen, dat vind ik op zichzelf prima.
Dat er samen gekookt wordt staat er zeer zeker niet letterlijk alhoewel meerdere er wel mee aan de haal zijn gegaan de afgelopen dagen.Zorg schreef op donderdag 11 januari 2024 @ 23:34:
[...]
Nee dat zegt TS niet, in de topic start staat letterlijk dat er samen wordt gekookt. Tenzij hij kok is, is dit een niet werk-activiteit. Dan is het dus meer dan vergaderen.
Eten zal waarschijnlijk ook elke dag ‘gezellig’ met elkaar koken worden, waarbij ik toch erg veel apart zou moeten maken vanwege mijn speciale dieeteisen
Waar je mee moet leren om te gaan. Je kunt jezelf makkelijk buiten de groep plaatsen, maar ga dan niet zeuren dat de rest van de wereld zo stom doet. Dat is de definitie van sociaal gedrag: aanpassen en samen met anderen.
Je weet wat ik bedoel. Jij wil dat de leidinggevenden stoppen met de sociale uitjes en/of de vriendschappelijke aanpak. Maar zo kan een ander (een collega van jou, of iemand die jouw baan overneemt) juist wel waarde hechten aan die zaken.[...]
Er zijn genoeg banen waar sociaal contact een onderdeel van het werk is.
[...]
In de basis is de relatie zakelijk, maar ... je bent ook mens. Zowel werknemer als werkgever. Als de sfeer goed is, wat is er mis met een gezamenlijk uitje. Iets wat men bijvoorbeeld ook organiseert binnen een voetbalclub of op de schaakclub. Ook daar is peer-pressure, ook daar zijn promoties. Niet dat ik zo ben, ik slijm niet bij een baas, eerder andersom. Vind het alleen onterecht om een baas af te zeiken, omdat hij of zij een teamuitje regelt naar een villa in Italië.[...]
Rare conclusie. Sowieso is de relatie met de werkgever altijd zakelijk. Bedenk voor jezelf maar hoeveel de relatie met je werkgever waard is als het bedrijf in zwaar weer komt en afdelingen gaat schrappen.
[ Voor 6% gewijzigd door Playa del C. op 12-01-2024 10:36 ]
Ik zie dat meer iets als tussen werknemers onder elkaar. Teamleden. De werkgever behoort daar expliciet niet toe, want je spreekt in dat geval nog altijd over een machtspositie. Als een team lead alsnog, vrijwillig, daarbij hoort, is dat naar mijn mening ook echt ter verdienste van de betreffend manager, dan heb je iets goed gedaanSissors schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:43:
[...]
Maar wie is "de werkgever" nu. Je hoeft geen vrienden met (al) je collega's te zijn. Je moet fatsoenlijk samen kunnen werken. Maar gezien je zo veel van je tijd samen doorbrengt, is het nou ook niet heel vreemd dat er vriendschappen algemeen tussen collega's ontstaan, en ook dat bijvoorbeeld je manager ook om jou als persoon geeft. En dan lijkt het mij niet vreemd dat het vaak toch gezien wordt als wat meer dan een puur zakelijke relatie.
Zolang er nog werkgevers zijn die denken meer beslag op de medewerker te kunnen leggen dan contractueel vastgelegd, en die in dit denken vastgeroest zitten, denk ik dat het zo'n vaart niet hoeft te lopen. Sommigen leven nog steeds in 2010.wibblemoo schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:58:
Als je de reacties hier leest, zou je haast pleiten voor een wat hogere werkloosheid zodat de verhouding werknemer/werkgever weer wat normaliseert. Er wordt van alles geeist en, en dit zie je wel bij meer ‘conflict topics’, wordt er meteen geadviseerd een andere baan te zoeken in plaats van een interne oplossing te zoeken.
Tenzij elke activiteit onder werktijd is zal dat altijd een rol spelen, het alternatief is om als werkgever helemaal niets niet-werkgerelateerd meer te regelen. Het verrast me dat bij jou zelfs uit eten binnen werktijd is, heb dat nog nergens zo meegemaakt.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 10:25:
Jij weet ook wel wat peer pressure is.
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
De vraag is 'wie' in deze casus iets 'eist'wibblemoo schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:58:
Als je de reacties hier leest, zou je haast pleiten voor een wat hogere werkloosheid zodat de verhouding werknemer/werkgever weer wat normaliseert. Er wordt van alles geeist en, en dit zie je wel bij meer ‘conflict topics’, wordt er meteen geadviseerd een andere baan te zoeken in plaats van een interne oplossing te zoeken.
Dat heeft meer met belastingtechnische redenen te maken. Dan kun je het als werkkosten wegboeken en niet als extraatje voor je personeel, waar je (als je boven een bepaald bedrag komt) gewoon nog eens belasting over moet heffen.Playa del C. schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 10:45:
Verzoek is wel om dan tijdens of rond dat eten iets nuttigs te doen.
Aan mensen die me ipv mijn gebruiken: hebben jullie in het echt ook zo'n spraakgebrek?
Eens met de rest wat ik uit bovenstaande quote heb weggelaten. Mar dit stukje, je weet toch niet of de werkgever in dit geval dit wel of niet gedaan heeft?Roenie schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 11:08:
[...]
Beter was als de werkgever eerst had inventariseert hoe de medewerkers er in staan. Gunstige vluchten om zo min mogelijk loze tijd kwijt te zijn, locatie waar je kunt kiezen om samen iets leuks te ondernemen of alleen als je dat liever wil, rekening houden met dieetvoorkeuren, compensatie voor het van huis zijn/40 uur vrije tijd offeren, et cetera.
Dit hangt toch gewoon van het team af. Ik weet zeker dat de gemiddelde groep bouwvakkers ze unaniem veel liever in een villa zitten, dan in verspreide hotelkamers. Als het team uit autisten bestaat, met alle respect, dan snap ik dat ze het sociaal allemaal wat te lastig kunnen vinden. Is aan de werkgever om zoiets in te schatten. Ik denk zelf dat de werkgever in dit geval op zich een redelijke inschatting gedaan heeft, maar mogelijk één persoon niet helemaal goed heeft ingeschat.Metalfreak schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 11:17:
[...]
Dat heeft meer met belastingtechnische redenen te maken. Dan kun je het als werkkosten wegboeken en niet als extraatje voor je personeel, waar je (als je boven een bepaald bedrag komt) gewoon nog eens belasting over moet heffen.
Ik ben de eerste die altijd klaar staat als er eens een teamuitje georganiseerd wordt, maar het uitje dat TS schetst lijkt me ook echt helemaal niets. Privacy vind ik wel erg belangrijk en dat heb je dan inderdaad 4 dagen helemaal niet. Dat het tijdens het reizen is, prima, maar geef mensen wel echt de mogelijkheid om zich even terug te kunnen trekken en in een villa waar je toch wel redelijk op elkaars lip zit heb je toch weinig échte privacy. Niet voor niets dat veel hotelketens collega's die tegelijk boeken en inchecken vaak kamers geven op andere etages en niet de aangrenzende kamers.
Nou, ik denk dat als hij thuisblijft en die zondag spaghetti westerns gaat kijken, dat hij dan meer van de Italiaanse cultuur meekrijgt...
[ Voor 3% gewijzigd door Wild Chocolate op 12-01-2024 12:46 ]
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former
--- Systeembeheerdersdag --- Voedselintolerantie ---
Ik wilde hier op terugkomen, om vooral te benadrukken:Playa del C. schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:41:
[...]
Het punt is dat jouw lichaam niet 'normaal' is (op dit moment). Dat is niet erg op zich, maar dat is erg vervelend voor jou. Normaal gesproken zou zo'n tripje dus geen probleem zijn. Jij kent je lichaam en de medische situatie het beste, het is aan jou om te beoordelen of je mee kan of niet.
Je krabbelt wel wat terug op andere punten, want ik heb van jezelf onder andere gehoord dat je het een hel vindt om een hele dag met collega's in een huis/villa door te brengen. Dat is je goed recht, dat hebben meer mensen, maar als je daar feedback op vraagt, dan zal het antwoord ook daar zijn: sorry, maar normaal gesproken moet dat gewoon kunnen. Je kunt ook een dag samen op kantoor werken...
Over de vergoeding, tja, ik zou er zelf ook niet moeilijk over doen als ik dan mee ging. Je zit anders op die zondag thuis (ook leuk), maar nu zit je op kosten van de baas in een vliegtuig en in een vakantiehuis (ook leuk). Daar hoef ik dan niet speciaal extra compensatie voor. Als ik als persoon onvervangbaar was en daar echt een speciale rol had op die locatie, dan had ik de uren geclaimd. In dit geval is het echter meer een kado van de baas, hij stuurt een heel team gewoon lekker op vakantie immers. Je hebt het zelf over dat je altijd geeft, ik denk dat in dit geval jouw baas ook best iets moois probeert terug te geven.
Persoonlijk, je leeft maar één keer, ik zou allang blij zijn met nog meer leuke activiteiten. Nogmaals, mocht je er gewoon echt geen zin in hebben of het fysiek niet kunnen, dan kun je ook gewoon niet mee gaan. Zonder opgave van reden zelfs, maar het lijkt mij netjes om gewoon aan te geven waarom het jou niet gaat lukken dit keer.
Zoals je merkt, men probeert alsnog gewoon het voor je op te lossen. Je krijgt de kamer met eigen sanitaire voorziening. Men zal ter plekke ook niet raar opkijken als je een paar uur afwezig moet zijn.
Ik snap je verhaal wel, maar ik blijf het nog wel wat vreemd vinden. Je kan hier toch gewoon met het team en/of de baas over praten en dan een besluit nemen. Dit reisje heeft blijkbaar niks met zakelijke reizen te maken. Een ludiek idee van een baas of een team en men probeert het voor zoveel mogelijk mensen een leuke tijd te maken. Valt bij mij wat vreemd dat je daar zo zuur op kan reageren. Aangezien het niet bij je werk hoort en niet volledig wordt vergoedt, is het juist simpel, dan kun je gewoon nee zeggen.
Wij hier op het forum, we kunnen totaal niet inschatten hoe erg het met je darmen is. Dat kan namelijk zeer ernstig zijn, maar ook best wel meevallen. Ik denk dat je topicstart daar wel wat duidelijker in had kunnen zijn. Als ik die teruglees, dan geeft dat een heel ander beeld.
Nogmaals: zo'n reisje op zich is normaal (ja het kan beter, het kan ook slechter) en je hoeft niet mee als je niet in staat bent. Mochten ze je dwingen, dan meld je je ziek tijdens de reis, want dat ben je dan ook echt. Te ziek om die klus op het werk te doen. Ik kan vanaf hier alleen niet inschatten of dat met de darmen ook echt zo is. Ik vraag mij dan oprecht wel af, hoe gaat zoiets dan normaalgesproken op het werk? Dan kun je ook dagen achter elkaar met dezelfde mensen samen zijn, eten, enz. Enige verschil is dat je nu een paar honderd kilometer verderop zit... Ik vraag het mij alleen af, geen oordeel, ik weet het niet.
Dat is het dus wel. We gaan 2 dagen vol vergaderen, dit is een jaarlijks circus, alleen word het nu naar het buitenland gepushed. Gewoon 8u (en vaak meer) aan de tafel met een presentatie scherm met zijn allen ouderwets vergaderen over bedrijfsstrategie, cijfers, en doelen.Dit reisje heeft blijkbaar niks met zakelijke reizen te maken. Een ludiek idee van een baas of een team en men probeert het voor zoveel mogelijk mensen een leuke tijd te maken.
Ik snap ergens dat je dit deelt, maar het maakt natuurlijk niet uit of je een man of een vrouw bent.milkyskinn89 schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 18:24:
Oh, en om iedereen even te corrigeren; ik ben een vrouw 🤡
Wat wil je hier precies mee zeggen?En de villa wordt gevuld met voornamelijk andere mannelijke teamleden.
We zijn het in ieder geval eens dat je als persoon een medisch probleem hebt en daarmee ook een ander geval bent dan standaard. En daarmee wil ik eerst ook eens een punt afsluiten dat dit soort uitjes voor veel andere mensen heel normaal en leuk zijn.milkyskinn89 schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 18:21:
[...]
Ik wilde hier op terugkomen, om vooral te benadrukken:
[...]
Dat is het dus wel. We gaan 2 dagen vol vergaderen, dit is een jaarlijks circus, alleen word het nu naar het buitenland gepushed. Gewoon 8u (en vaak meer) aan de tafel met een presentatie scherm met zijn allen ouderwets vergaderen over bedrijfsstrategie, cijfers, en doelen.
Ik ga nu toch mee, mede als steun voor een ander teamlid die er heel erg tegenop zag, en omdat ik me te bezwaard voel om niet te gaan, maar prettig is het niet.
Ja, er is een eigen slaapkamer (en dus hopelijk badkamer) maar een villa is toch gehoriger en minder privé dan een hotel, waar ik ook in mijn eigen kamer een theetje kan zetten en me daar niet in oncomfortabele (strakkere) kleding hoef te hijsen als ik veel pijn heb, omdat ik liever niet heb dat mijn collega's me in m'n huiselijke zweefpak zien.
Wel is het een verademing om controle te hebben over mijn eigen eten, maar ik zal eigenlijk alles apart moeten eten.
En wat betreft de darmproblemen; het gaat gewoon erg slecht. Vrijwel mijn hele team is hiervan op de hoogte.
Plus, werk ik voornamelijk thuis, juist omdat de gehele week naar kantoor forenzen voor mij nagenoeg niet te doen is (extreme vermoeidheid omdat ik mijn voedingsstoffen niet goed opneem, bijv.)
En ja, ik ga wel eens op vakantie, maar volledig inkakken en alle andere (onsmakelijke) fysieke ongemakken waar ik dan mee moet dealen is met mensen die ik vertrouw, en niet op een dagelijks strak schema waar ik toch van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat geacht wordt alert te zijn en actief mee te werken en bij te dragen aan de sessies.
[ Voor 13% gewijzigd door Sport_Life op 12-01-2024 19:34 ]
PV: 9360 WP WZW/ONO | Warmtepomp: Toshiba Estia 11KW 3fase | A+++ | Zappi v2.1
M/v geen verschil? Sorry maar dat is er wel. Dit heeft nu eenmaal impact.Sport_Life schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 19:33:
Ik vind het ook niet relevant of je m/v bent, je wordt geforceerd met collega's in een villa met nauwelijks privacy gedumpt. Dat is m.i. ongekend in een professionele werkomgeving waar werknemers recht hebben op vrije tijd en privacy.
De bedrijfscultuur bij TS was tot nu toe om jaarlijks een 2 daags vergadermoment te organiseren in Nederland.Zorg schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 19:45:
[...]M/v geen verschil? Sorry maar dat is er wel. Dit heeft nu eenmaal impact.
Zeker als je weet dat dit een vast onderdeel is van de bedrijfscultuur.
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former
Dat is een aanname. Wellicht heeft TS wel gevraagd waar ze exact heen gaan.Yaksa schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 19:54:
[...]
De bedrijfscultuur bij TS was tot nu toe om jaarlijks een 2 daags vergadermoment te organiseren in Nederland.
Nu ineens in het buitenland, aangevuld met 2 reisdagen en zonder te weten waar (en hoe) je terecht gaat komen.
Ik kan dat nauwelijks een vast onderdeel noemen, eerder een onaangekondigde verrassing die volledig uit de comfortzone van TS ligt.
'16 Peugeot 208 GTI By Peugeot Sport | '22 Toyota Yaris Hybrid Executive Premium | '23 Mazda CX-60 Homura PHEV | Design junkie
PV: 9360 WP WZW/ONO | Warmtepomp: Toshiba Estia 11KW 3fase | A+++ | Zappi v2.1
Ga toch weg johZorg schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 19:15:
Kamp samen: je zit 25% van je tijd op het werk, zorg ervoor dat dit de omgeving is (mensen, taken etc) die je leuk vindt. Je moet er nogal wat tijd door brengen.
Kamp zakelijk: je zit 23,809% van je tijd op het werk en het is een pure zakelijke transactie. Jij betaald met je ziel en de werkgever perst de laatste druppel zweet ten alle tijden eruit want de werkgever heeft één doel en dat is winstmaximalisatie. Mocht slavernij nog mogen, hadden ze het gedaan.
Van baan wisselen roept dat gevoel wel vaak op, maar alles in ogenschouw genomen kan ik alleen maar beamen dat je de juiste keuze maakt. Werkgeverschap kan echt zoveel beter dan dit.milkyskinn89 schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 20:39:
Dit soort tripjes zijn normaliter ook geen onderdeel van onze 'cultuur' (ik heb uiteindelijk voor deze baan gekozen vanwege het voornamelijke thuiswerken) en aangezien dat lijkt te veranderen, ga ik inderdaad op zoek naar een andere uitdaging.
Het komt vast goed, maar stress heb ik er wel van.
Misschien moet je mijn posts wat beter lezen? Ik zeg dat de je als werknemer zelf voor de keuze staat. En dan is het toch echt een stuk leuker om in een bedrijfscultuur te werken die bij je past dan in een bedrijfscultuur die niet bij je past. En ik zeg dat als je zegt contract = contract dat je dan net zo bekrompen bent als werkgevers die denken dat werknemers op hun knieen moeten danken dat ze werk hebben.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 20:39:
[...]
Ga toch weg johwát een stemmingmakerij dit.
De ironie is dat je zelf niet doorhebt dat je je eigen grenzen voor de baas oprekt omdat je met kraaltjes en spiegeltjes (ik kan ook suggestieve taal gebruiken) tevreden wordt gehouden zodat je meer arbeid verzet voor minder vergoeding. En dan stel je iemand die duidelijk z'n grenzen stelt nog net niet gelijk aan slaaf.
[ Voor 9% gewijzigd door Zorg op 12-01-2024 21:29 ]
Rust er een taboe op? Dat lijkt mij niet, je hebt een aandoening en kunt zoiets communiceren met mensen om je heen. Het is niks om voor te schamen. Ik lees dat het door jou niet zo wordt ervaren, maar dat maakt het nog niet waar. Los van het uitje, ik denk dat je op dat gebied dan nog wel winst kunt halen.milkyskinn89 schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 20:39:
Ik begrijp de reacties dat het niet uit zou moeten maken of ik m/v ben, en tuurlijk ben ik van mening dat het niet zo moet zijn dat alleen omdat ik een vrouw ben, mijn problemen zwaarder zouden moeten wegen.
Echter rust er al een taboe op dit soort aandoeningen en zijn ze beschamend genoeg, en heb ik er toch meer moeite mee als mannelijke collega's (of vrienden zelfs) daar (teveel) van meekrijgen.
De mensen hadden je een eigen kamer met badkamer toegezegd, toch?Ik zou me kapot schamen, maar dat ben ik persoonlijk. Ook vaak misselijk en overgeven. Zelfs een kamer delen met een vrouwelijke collega zou daarom nog steeds niet prettig zijn, dat hoef ik echt met niemand te delen.
Het gaat over jou en je darmprobleem. Je mag zelf weten wat je doet, maar het steunen van die collega in dit zware uitje in de Italiaanse villa... sorry, hoor, maar het verhaal gaat zo echt alle kanten op. Drama links en rechts.De reden waarom ik samen met de andere collega alsnog ga, is omdat diegene in een erg lastige positie zit. Als die om wat voor reden dan ook zou moeten vertrekken, kan die collega ook vertrekken uit Nederland.
Totaal geen stress nodig, als je maandag gewoon tegen je baas zegt dat je om medische reden niet mee kan. (Andere collega met stress idem). En dan verder thuis werken zo goed als je wel kan.Dit soort tripjes zijn normaliter ook geen onderdeel van onze 'cultuur' (ik heb uiteindelijk voor deze baan gekozen vanwege het voornamelijke thuiswerken) en aangezien dat lijkt te veranderen, ga ik inderdaad op zoek naar een andere uitdaging.
Het komt vast goed, maar stress heb ik er wel van.
Dat is dan jammer.Sorry, maar het komt op mij niet meer serieus en geloofwaardig over.
Iets anders: loop je hiervoor ook bij een arts? Waant zoals jij het beschrijft, is absoluut niet een normale manier van door het leven gaan. Je gad eerder ook aan dat je oververmoeid bent, omdat voedsel niet goed wordt opgenomen. Of het is sterk overdreven, of je moet dringend naar een arts en (tijdelijk) stoppen met werken.
Die toon zet je zelf door met een volstrekt absurde vergelijking aan te komen die je vervolgens duidt op een manier die niet serieus te nemen is. Je kan wel in de verdediging schieten door mij te betichten van hypocrisie, alleen ga je voorbij aan het gedeelte waar duidelijk is gesteld dat ik het spiegel aan jouw absurde vergelijking. Volgens mij lees je zelf niet helemaal goed, of je doet dat bewust selectief.Zorg schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 21:27:
[...]
Misschien moet je mijn posts wat beter lezen?
1000% eens.hoevenpe schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 08:36:
[...]
Dat werkt twee kanten op: bij veel bedrijven is thuiswerken inmiddels dusdanig flexibel dat het geen enkel probleem is om tussendoor de kinderen van school te halen of boodschappen te doen. Dat 'werkt' alleen als diezelfde medewerker flexibel omgaat met incidentele werk gerelateerde zaken buiten 9 tot 5, heb de prikklok nog meegemaakt deze vrijheid bevalt me veel beter.
Voor TS is het imo minder relevant wat zijn baas vind, meer hoe de directe collega's erin staan. Het maakt uit of de overgrote meerderheid ook thuis wil blijven of dat hij na weigering potentieel buiten de groep valt.
[...]
Mijn stand-by collega was al met een ander incident bezig. Had allebei hoge prio. Komt bijna nooit voor dit. Dan ga ik het niet op “afspraken” gooien… Nee, dan doe ik mijn ding omdat er anders een plant stil ligt die 100k per dag aan operationele kosten doet… Het is niet zwart-wit…nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 09:34:
[...]
Ook voor incidentele zaken die buiten kantoortijden vallen bestaan gewoon formele afspraken: consignatiediensten. Daar staat vergoeding tegenover omdat je beschikbaar bent buiten werktijd, de verwachting van de werkgever is dat je gedurende consignatie niet drinkt of uren verwijderd bent van een werkplek.
Als het jouw werkgever 100k per dag kost op een moment dat er iets stilligt, dan heeft hij het wel heel erg beroerd geregeld als hij maar moet hopen dat iemand op een vrije dag zo lief is om het even op te lossen. Waarom betaalt hij niet gewoon extra mensen om stand by te zijn?FreakNL schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 23:08:
[...]
Mijn stand-by collega was al met een ander incident bezig. Had allebei hoge prio. Komt bijna nooit voor dit. Dan ga ik het niet op “afspraken” gooien… Nee, dan doe ik mijn ding omdat er anders een plant stil ligt die 100k per dag aan operationele kosten doet… Het is niet zwart-wit…
Jouw werkgever heeft een fabricageproces dat 100k per dag wegzet en zet daar één hele geconsigneerde tegenover? Hoe is dat niet karig/goedkoop?FreakNL schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 23:08:
[...]
Mijn stand-by collega was al met een ander incident bezig. Had allebei hoge prio. Komt bijna nooit voor dit. Dan ga ik het niet op “afspraken” gooien… Nee, dan doe ik mijn ding omdat er anders een plant stil ligt die 100k per dag aan operationele kosten doet… Het is niet zwart-wit…
Je hebt een team van 7 man nodig als iedereen één dag per week pakt, meer als je rekening houdt met vakanties en ziekte.nst6ldr schreef op vrijdag 12 januari 2024 @ 23:29:
Jouw werkgever heeft een fabricageproces dat 100k per dag wegzet en zet daar één hele geconsigneerde tegenover? Hoe is dat niet karig/goedkoop?
Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°
Apple iPhone 16e LG OLED evo G5 Google Pixel 10 Samsung Galaxy S25 Star Wars: Outlaws Nintendo Switch 2 Apple AirPods Pro (2e generatie) Sony PlayStation 5 Pro
Tweakers is onderdeel van
DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden - Auteursrecht © 1998 - 2025
•
Hosting door TrueFullstaq