• Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Geodnet
In dit topic kan er digitaal gepraat worden over Geodnet.

Van de website Geodnet.com (door Google vertaald):

Een revolutie in aard- en ruimteweerobservatie
De missie van Geodnet is om dichte realtime geospatiale gegevens van de aarde en haar atmosfeer te verzamelen met behulp van een nieuwe klasse van op het dak gemonteerde ruimteweerstations. Het gebruik van blockchain zal een robuust en veerkrachtig netwerk bevorderen dat veilige en vertrouwde geospatiale dataproducten levert die worden gebruikt in belangrijke sectoren van de economie, waaronder landbouw, transport en financiën, evenals nieuwe opkomende toepassingen voor Autonomy, AR/VR en de Metaverse . Het beste aspect van Geodnet is dat iedereen betaalbaar en gemakkelijk GEOD-token kan mijnen zonder krachtige CPU- of GPU-intensieve apparatuur.

Wat is ruimteweer en waarom is het belangrijk?
Ruimteweer wordt veroorzaakt door continue en natuurlijke veranderingen in onze zon. Terwijl de zon energie uitstraalt, raakt een zonnewind de aarde en draagt een magnetisch veld met zich mee dat rechtstreeks in wisselwerking staat met de atmosfeer van de aarde. Hoewel zonne- en ruimteweer abstract klinkt, heeft het een groot aantal praktische effecten, zowel positieve als negatieve. Realtime gegevens over het ruimteweer kunnen ons helpen de luchtkwaliteit en de zeespiegel te bewaken, aardbevingen te voorspellen en een groot aantal IT-services aan te sturen, van timing van nanoseconden tot millimeternauwkeurige positiemetingen.

Waarom Geodnet?
Ruimte Het weer verandert snel en over korte afstanden. Tot op heden was observatie van Space Weather duur en beperkt tot gespecialiseerde netwerken die bekend staan als "CORS"-netwerken (Continuously Operated References Stations) die regionaal worden geëxploiteerd. Geodnet gebruikt nieuwe ontvangertechnologie en de kracht van blockchain om een nieuwe wereldwijde cyberinfrastructuur te bouwen die een dichte reeks metingen biedt tegen radicaal lagere kosten.
Er is een discord van Geodnet beschikbaar: https://discord.com/invite/geodnet

O leuk ik wil dit ook!
Net zoals bij bijvoorbeeld Helium mining zijn er ook een paar punten waar je rekening moet houden. Het is namelijk niet zonder risico.

- Apparatuur
Je moet een Geodnet setup hebben. Deze kun je op dit moment alleen bij Hyfix kopen. Prijs is op dit moment $495. Dit is exclusief verzending ($67 op dit moment) en exclusief belastingen (dit verschilt door de douane medewerker maar is voor dit soort apparatuur is dit vaak tussen de €25 – €150).
TIP van @PhRiXoS Je kan ook de miner bij https://eugeo.io/ bestellen. Dit scheelt importkosten.

- Locatie.
Netzoals bij Helium mining wordt er rekening gehouden met de afstand tot het volgende station in de buurt. Op dit moment is deze afstand 20KM. Staat er al een station in de buurt dan wordt de opbrengst gesplitst met een wegingsfactor voor de eerdere miner (die krijgt dus iets meer). Hierin wordt telkens naar de geschiedenis van de afgelopen 6 maanden gekeken. Staat er 2 miners binnen 10 meter bij elkaar? Dan worden deze als 1 miner gezien.

De antenne mag niet binnen zijn maar buiten zijn gemonteerd voor het beste ontvangst. Hierbij wordt ook vaak de tip gegeven dat de schotel van de antenne (ronde kop) vrij zicht naar boven en opzij moet hebben. De rand van opzij kan een stijging van 10graden hebben. Alles in de antenne zone kan het signaal verstoren. Dit kan resulteren in minder contact met de satellieten maar kan ook minder data betekenen. Zelf heb ik mijn antenne op een balkon gezet en is boven mij nog een balkon. De antenne werkt goed en ontvangst is ook goed.

- Op dit moment is er nog geen eigen blockchain. Dit gaat nu nog via Polygon. De insteek is wel dat dit net zoals Helium gaat gebeuren.

- Omdat het nog een vrij onbekende digitale munt is hebben niet veel handelaren de GEOD eenheid. Via Metamask kun je echter wel de eenheid omzetten.

- Op dit moment is het nog eerst een behoorlijk bedrag investeren. Of je dit bedrag eruit haalt... Is de vraag. De koers staat op dit moment niet hoog. Als je het geld niet kunt missen... Begin hier dan niet aan.

Linkjes:
Homepage van Geodnet
https://geodnet.com/

Map met Geodnet stations
https://console.geodnet.com/map

Discord van Geodnet
https://discord.com/invite/geodnet

Websites waarvan inmiddels bekend is dat je daar een Geodnetminer kunt bestellen
https://hyfix.ai/
https://eugeo.io

Gristleking heeft een mooi informatief artikel gemaakt over Geodnet (Engelstalig).
https://gristleking.com/an-early-rough-guide-to-setting-up-geodnet/

Video met Geodnet setup unboxing en hoe je deze kunt instellen
https://youtu.be/AvT9qheS_Es

Huidige stand van de GEOD munteenheid
https://coinmarketcap.com/currencies/geodnet/

[Voor 3% gewijzigd door Cave_Boy op 20-08-2022 16:40]


 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
hier ook een Geodnet miner. Draait nu een paar dagen.

ja kan overigens ook een miner aanschaffen in europa. dat scheelt weer importkosten
https://eugeo.io/

 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 08:06
Is dit een ding installeren in de hoop dat het ooit geld gaat opleveren? Want dat is toch het enige wat je er zelf mee kan als ik het zo lees?

Of doen jullie dit echt in het kader van goed voor onderzoek?

Anoniem: 315056

een leuk speeltje lijkt me :). nu zou ik er wel eens vroeg kunnen bij zijn ivm helium mining

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Zelf doe ik ook mee vanwege onderzoek. Zo deed ik ook met het Helium mee.
Bij Helium zat ik zelf nog in het staartje dat het leuke bedragen waren. Of dit hier ook gaat gebeuren. Geen idee. Ik vind de achterliggende gedachte net zoals bij Helium wel erg mooi. Aangezien dit nog niet heel lang draait is nog veel onbekend.

Voor de gebruiker is eigenlijk wel het apparaat installeren en dan om de zoveel tijd eens kijken hoe het gaat. Er zitten 3 status lampjes op.

Rood - Stroom - Als deze brand heeft het apparaat stroom
Oranje - PPS (Pulse Per Seconde) - Als deze knippert (om de seconde) dan ziet de miner satellieten. <-- Mooi controlelampje dus)
Groen - Wifi/ internet - Langzaam knipperend (accespoint modus om de configuratie te doen (standaard IP 192.168.4.1). Snel knipperend (probeert verbinding te maken op de wifi instellingen die opgegeven zijn. Brand continu (internet is verbonden).

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Let op de 20km afstand onderling. Dit is dus significant anders dan bij helium

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Ik vraag me af of dat zo blijft. Kan me indenken dat ze na verloop van tijd dit gaan aanpassen. Bij Helium is hier ook het een en ander aan regels aangepast. Nu in de opstartfase verwacht ik echter nog geen spontane grote veranderingen hierin. De afstand 20km is een behoorlijke afstand.

Anoniem: 315056

PhRiXoS schreef op zaterdag 20 augustus 2022 @ 15:47:
hier ook een Geodnet miner. Draait nu een paar dagen.

ja kan overigens ook een miner aanschaffen in europa. dat scheelt weer importkosten
https://eugeo.io/
Heb jij hem bij eugeo aangekocht? Hoe lang heb je moeten wachten?

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Anoniem: 315056 schreef op zondag 21 augustus 2022 @ 00:17:
[...]

Heb jij hem bij eugeo aangekocht? Hoe lang heb je moeten wachten?
Nee, gewoon bij hyfix toen er een korting van 100 dollar was.

Na bestelling ongeveer 8 weken in huis

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
Cave_Boy schreef op zaterdag 20 augustus 2022 @ 16:36:
Zelf doe ik ook mee vanwege onderzoek. Zo deed ik ook met het Helium mee.
Nu had Helium natuurlijk weinig te maken met onderzoek. Maar wat voor een onderzoek gebeurd hier? Dat wordt mij niet echt duidelijk. "Ruimteweer" zegt mij niet veel. Wat wordt er dan precies onderzocht? Wie gebruikt de data? (Lees: Wie betaald er daadwerkelijk voor?). Ik neem aan dat je zelf ook interesse in de data hebt als je het voor onderzoek meedoet? En als het voor onderzoek is, zijn er niet veel goedkopere opties als je niet via Geodnet doet?

Ook als ik snel door hun whitepaper heen ga, wordt het mij totaal niet duidelijk hoe ze het ruimteweer bekijken. Het lijkt alsof dat ding enkel en alleen een GPS chipset bevat. En nu kan je natuurlijk vast wel wat afleiden uit GPS data (eg hoe verschuift de handel als je weet dat je basisstation niet verplaatst). Maar dat is toch een teringdure GPS chip als je erin zit voor het onderzoek, en niet voor het geld.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Helium zelf heeft inderdaad weinig onderzoek. Echter het protocol wordt juist voor veel onderzoek gebruikt. Ik hoop dat veel bedrijven in Nederland dit ook gaan gebruiken. Zo zijn er waterstanden, temperatuurmetingen, grondtrillingen en nog vele andere sensoren die via IOT kunnen communiceren.

Jammer genoeg hoorde ik een tijdje terug dat er ook bedrijven zijn die iets met IOT opzetten en dan een eigen zender ergens neerzetten en dan eigenlijk alles via die zender laten verlopen. Is vermoedelijk goedkoper/ makkelijker?

Het ruimteweer kan ik denk ik niet meer duidelijker maken dan wat er als tekst al staat. Dan is het echt zoeken naar een Discovery aflevering denk ik. Hier heb ik ook niet alle kaas van gegeten. Het is echter niet alleen ruimteweer. Zoals in de tekst staat beschreven kan het ook helpen om nog preciezer in locatie te kunnen zijn voor bijvoorbeeld de landbouw en transport.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
Het gaat mij niet zozeer om wat ruimteweer betekend, meer wat voor ruimteweer deze dingen daadwerkelijk kunnen detecteren. Want het lijkt gewoon een extreem dure GPS ontvanger te zijn gebaseerd op hun Whitepaper. (En dan dus gewoon een standaard commerciele GPS chip erin).
Cave_Boy schreef op zondag 21 augustus 2022 @ 19:15:
Jammer genoeg hoorde ik een tijdje terug dat er ook bedrijven zijn die iets met IOT opzetten en dan een eigen zender ergens neerzetten en dan eigenlijk alles via die zender laten verlopen. Is vermoedelijk goedkoper/ makkelijker?
Behalve die ene zender en een verbinding ervoor, is het gratis en betrouwbaar. Als je beperkt gebied hebt, is dat een logische oplossing. Overigens zonder het een Helium topic te willen maken, maar gebruik daarvan schijnt ook niet veel te zijn. Deze claimen Helium fees die betaald worden voor daadwerkelijk gebruik van het netwerk (dus niet nieuwe miners die zich aanmelden enzo) te tracken: https://web3index.org/helium

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
iets meer info over ruimte weer en geospatial data
Question: General I still don't fully understand what is geospatial data?
What data exactly geodnet devices are going to collect?
Is it satellite signals? magnetic field? radio waves?

Answer: Geospatial Data just means Accurate Location Data and also Data Sets built on top of
Accurate Location.
The key point to understand about accurate Geospatial is that it is very hard to achieve a
highly accurate position in a Global Coordinate Frame such as Lat/Lon/Altitude we all know.
In fact, until the GNSS satellites launched it was impossible to have a Globally Accurate Location.
As a result, prior to the GPS/GNSS satellite launched, there were Local Frames connected to other Local
Frames.

Local Frames to this day are still important as many datums such as land boundaries are still listed in Local
Frames (also called Datums).
Now once the GNSS Satellites were launched, a true Global Coordinate Frame could be pretty accurately
referenced.This was a big step.

However, GNSS without a service like GEODNET is only accurate to 3-5m and this accuracy is highly
dependent on Space Weather.
Space Weather is the influence of the Sun on our ionosphere and troposphere which causes additional and
unpredictable delays in the GNSS satellite signals.
The use of a local fixed Basestation such as a GEODNET Miner allows for the removal of the Space
Weather influence as well as Orbit and Clock errors, and the achievement of true absolute centimeter
accuracy is achieved.

Space Weather, unlike normal Weather changes second to second, hence the need for Real-Time data
streams to do Real Time Kinematic based positioning.
Wikipedia: Real-time kinematic positioning
Furthermore, because this GEODNET Stations are deployed Globally, you can also see the motion of the
Earth’s plates and the changing of Tides and many other small shifts in our Earth.
The shifting of Earth’s plates is really important to location accuracy.
My position here in California is moving every year by about 4cm.
Hence, these coordinate frames (also called Datums) also have a date referred to as an Epoch.
GEODNET makes the observation of these shifts easy and precise.
bron Discord Q&A week 15

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
PhRiXoS schreef op dinsdag 23 augustus 2022 @ 09:53:
iets meer info over ruimte weer en geospatial data


[...]


bron Discord Q&A week 15
uit dezelfde Q&A

Question: Who are the potential buyers of Geodnet data, and are there any
deals already?

Answer: Yes, we have one deal in place already (Ag oriented supplier Hemisphere GNSS) and in
discussion with a 2nd company deeply.

We will also likely introduce self-service portal for individual users such as Drone Survey
and traditional Survey.

Buyers of data:
Existing Apps: Survey, Farming, Construction, and Mapping (check Trimble’s website).

New Apps: Autonomous Vehicle Providers, IoT Applications like eScooter, and some new
BlockChain apps for anonymous proof of location and proof of time.

NOTE: GEODNET can also provide nano-second accurate absolute timing.
The core of all distributed time sync protocols like NTP and PTP are GPS enabled clocks.

Anoniem: 315056

ik zie vooral veel fancy woorden voor een dure GPS?

 • XelaRetak
 • Registratie: Juni 2022
 • Nu online
Anoniem: 315056 schreef op dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:28:
ik zie vooral veel fancy woorden voor een dure GPS?
Welcome to Crypto

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
PhRiXoS schreef op dinsdag 23 augustus 2022 @ 09:53:
iets meer info over ruimte weer en geospatial data


[...]


bron Discord Q&A week 15
Dus het is een DGPS systeem (Wikipedia: Differential GPS)? Waar natuurlijk een markt voor is (vraag wat blockchain eraan toevoegt, maar goed), maar het ruimteweer is alleen iets wat van invloed is op de GPS fout, het is niet iets wat getracked wordt door dit systeem. Alleen de GPS error wordt getracked.

Iets doet mij verwachten dat de markt die ervoor is, echt niet willekeurige random personen gaat vertrouwen dat ze een goede setup hebben, en liever gewoon een bekende organisatie gebruiken.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Er zijn behoorlijk wat dingen beschreven in de Q&A over nut, noodzaak en bijzaken.
In dit stadium vind ik het nog lastig om alles te wegen en op waarde in te schatten.
En eerlijk gezegd snap ik ook nog niet alles precies.
Dat is ook helemaal niet erg.

Het is dus afwachten hoe het gaat lopen. Ik vind het sowieso leuk om het project te volgen.

Anoniem: 315056

deze ochtend mijn geodnet miner geinstalleerd.
de plaatsing is momenteel nog niet ideaal maar ik ben benieuwd naar mijn opbrengsten. binnenkort ga ik hem eens bij mijn ouders installeren om te zien wat daar de opbrengsten zijn. ik hou jullie op de hoogte :)

 • bregweb
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09:27
Sissors schreef op dinsdag 23 augustus 2022 @ 13:44:
[...]
Iets doet mij verwachten dat de markt die ervoor is, echt niet willekeurige random personen gaat vertrouwen dat ze een goede setup hebben, en liever gewoon een bekende organisatie gebruiken.
Maar het gemiddelde van vele random personen wordt juist wel weer betrouwbaar. En hoe betrouwbaar is een bekende organisatie die zelf ook geld wil verdienen.

Hattrick: Thorgal Eagles


 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Anoniem: 315056 schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 13:43:
deze ochtend mijn geodnet miner geinstalleerd.
de plaatsing is momenteel nog niet ideaal maar ik ben benieuwd naar mijn opbrengsten. binnenkort ga ik hem eens bij mijn ouders installeren om te zien wat daar de opbrengsten zijn. ik hou jullie op de hoogte :)
Je kan zien op de miner pagina hoeveel satellieten je ziet en je ziet eronder ook de signaal waarden.
De waarde van de munt is op dit moment laag dus op dit moment is het niet dik verdienen. :)

Anoniem: 315056

Cave_Boy schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 15:36:
[...]


Je kan zien op de miner pagina hoeveel satellieten je ziet en je ziet eronder ook de signaal waarden.
De waarde van de munt is op dit moment laag dus op dit moment is het niet dik verdienen. :)
thxs. momenteel 24 satellieten

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Dat is wel iets minder dan wat normaal zou moeten zijn.
Staat hij net aan, beschut?

Anoniem: 315056

Cave_Boy schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 15:40:
[...]


Dat is wel iets minder dan wat normaal zou moeten zijn.
Staat hij net aan, beschut?
hij staat nu ongeveer een 3uur aan.
hij staat verre van ideaal. op mijn balkon van het appartement. ik ga hem dus deze week eens bij mijn ouders plaatsen op hun tuinhuis

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 315056 op 29-08-2022 15:42]


 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Dat is inderdaad niet ideaal. Zeker niet als je nog iemand boven je hebt. Zelf heb ik dit eigenlijk ook. Heb wel mijn antenne op de rand van balkon gedaan en eigenlijk kan ik op dit moment niet klagen met wat hij ziet (37 satellieten nu).

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Mijn antenne staat nog gewoon op de tuintafel. 1 Meyer vanaf het huis en aan de andere kant hoge bomen. Toch gemiddeld 35 satellieten.

Ik wil hem eigenlijk op de schuur bevestigen maar hij gaat nu zo lekker...

don't fix it if it ain't broken

Anoniem: 315056

de geodnet tokens die we ontvangen, wie betaalt daar dan voor of van waar komen die precies?
of is het gewoon een pyramid scheme waarbij onze miner-aankoop uiteindelijk verdeeld wordt onder de miners in geodnet tokens :) ..

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Of het nu al gebeurd heb ik nog niet helemaal gelezen maar ze willen dus diensten leveren (preciezere GPS bijvoorbeeld). Dit kan erg handig zijn in de agrarische sector. Vooral met grote velden waar ze op GPS rijden kan dit een mooie uitbreiding zijn dan kunnen ze namelijk nog preciezer en met de juiste machines zou je zelfs mogelijk meer op een veld kwijt kunnen.

De satelliet data zelf kan ook verkocht worden aan bedrijven. Er is dus wel een mogelijke inkomstenbron. Of ze dat nu al doen of gaan doen dat lees ik echter nog niet.

Zelf ben ik wel benieuwd hoe die data eruit ziet. Maar zat wel te denken om een sniffer op de data van het apparaat te doen. Mogelijk binnen een paar weken dat het me lukt. Komende weken even wat drukker.

Anoniem: 315056

Cave_Boy schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 18:36:
Of het nu al gebeurd heb ik nog niet helemaal gelezen maar ze willen dus diensten leveren (preciezere GPS bijvoorbeeld). Dit kan erg handig zijn in de agrarische sector. Vooral met grote velden waar ze op GPS rijden kan dit een mooie uitbreiding zijn dan kunnen ze namelijk nog preciezer en met de juiste machines zou je zelfs mogelijk meer op een veld kwijt kunnen.

De satelliet data zelf kan ook verkocht worden aan bedrijven. Er is dus wel een mogelijke inkomstenbron. Of ze dat nu al doen of gaan doen dat lees ik echter nog niet.

Zelf ben ik wel benieuwd hoe die data eruit ziet. Maar zat wel te denken om een sniffer op de data van het apparaat te doen. Mogelijk binnen een paar weken dat het me lukt. Komende weken even wat drukker.
Njah het heeft ook wel veel kenmerken van een mooie scam/rugpull-project. We zullen het zien..

Die sniffer klinkt wel interessant. Laat zeker weten als je meer info daarover hebt.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Anoniem: 315056 schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 19:18:
[...]

Njah het heeft ook wel veel kenmerken van een mooie scam/rugpull-project. We zullen het zien..

Die sniffer klinkt wel interessant. Laat zeker weten als je meer info daarover hebt.
Op Discord kun je veel antwoorden vinden en misschien meer vertrouwen vinden in het project

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
bregweb schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 15:36:
[...]


Maar het gemiddelde van vele random personen wordt juist wel weer betrouwbaar. En hoe betrouwbaar is een bekende organisatie die zelf ook geld wil verdienen.
Geheel betrouwbaar gezien die nul te winnen hebben bij valse data te verspreiden, en een hoop te verliezen hebben? Inclusief aangeklaagd gaan worden.

En bij Geodnet is het juist niet de bedoeling dat heel veel mensen hetzelfde gaan meten, daarom worden rewards snel lager bij veel in zelfde gebied.

(Plus alle andere issues van Geodnet waar hun eigen website ook helemaal niet op in gaat. Zoals wie nu voor demand moet zorgen precies, wat die kunnen kopen, voor hoeveel, etc).

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Sissors schreef op woensdag 31 augustus 2022 @ 11:14:
[...]

Geheel betrouwbaar gezien die nul te winnen hebben bij valse data te verspreiden, en een hoop te verliezen hebben? Inclusief aangeklaagd gaan worden.

En bij Geodnet is het juist niet de bedoeling dat heel veel mensen hetzelfde gaan meten, daarom worden rewards snel lager bij veel in zelfde gebied.

(Plus alle andere issues van Geodnet waar hun eigen website ook helemaal niet op in gaat. Zoals wie nu voor demand moet zorgen precies, wat die kunnen kopen, voor hoeveel, etc).
Wat wil je met deze post eigenlijk aangeven? In de TS en diverse andere posts staat meermaals gemeld dat het eigenlijk een nieuw iets is en dat er diverse risico's zijn.

Als je de Discord van Geodnet een beetje had gelezen dat had je ook informatie gevonden het het echt nog in opstart fase is. Op hun website en discord staan ook keurig timelines en over het deel demand is volgens mij nog niet aan de orde. https://geodnet.com/news.html. Je leest ook dat hun timeline voor servicing op zijn vroegst in december 2022 is. Het volledige netwerk is na verwachting in december 2023 pas af.

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
Cave_Boy schreef op woensdag 31 augustus 2022 @ 17:38:
[...]


Wat wil je met deze post eigenlijk aangeven? In de TS en diverse andere posts staat meermaals gemeld dat het eigenlijk een nieuw iets is en dat er diverse risico's zijn.

Als je de Discord van Geodnet een beetje had gelezen dat had je ook informatie gevonden het het echt nog in opstart fase is. Op hun website en discord staan ook keurig timelines en over het deel demand is volgens mij nog niet aan de orde. https://geodnet.com/news.html. Je leest ook dat hun timeline voor servicing op zijn vroegst in december 2022 is. Het volledige netwerk is na verwachting in december 2023 pas af.
Het is een reactie op iemand anders zijn post?

Maar tja, mag ik het twijfelachtig vinden dat ze wel die "miners" verkopen voor ze zulk soort basis zaken duidelijk hebben?

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Sissors schreef op woensdag 31 augustus 2022 @ 18:22:
[...]

Het is een reactie op iemand anders zijn post?

Maar tja, mag ik het twijfelachtig vinden dat ze wel die "miners" verkopen voor ze zulk soort basis zaken duidelijk hebben?
Op dit moment is er volgens mij niemand hier die dit een heel veilig iets vind. Het is zoals eerder beschreven een risico. Dus twijfelachtig Klopt.

Bijna elke startup begint niet compleet en over bijna elke startup kun je in het begin twijfelachtig zijn. . Het begint met een idee omdat het geld en de massa er nog niet is.

Echter je antwoord over de demand etc is een stuk wat nu nog helemaal niet aan de orde is. Dat is iets wat later komt. Of alles bij Geodnet keurig gaat lukken weet ik niet. Of ze keurig hun beloftes die ze op de website en Discord hebben staan weet ik ook niet. Ik weet wel dat ze dusver keurig een tijdlijn hebben aangegeven. Om voordat hun eigen deadline bereikt is al iets te gaan roepen... Dat vind ik niet helemaal kloppend. Maar dat is mijn idee hierover.

Beetje het idee je spreek met iemand af dat hij een uur heeft om eieren te halen en vervolgens voor het uur verstreken is ga je hierover klagen.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Het is duidelijk dat ze in de opstart fase zitten. dus het is inderdaad een gok of het gaat lukken.
Als je liever op zeker speelt, dan zou ik zeker niet investeren.
"let op: het risico bij dit product is groot. de kans bestaat dat je je investering kwijt raakt"

Er is in de Q&A aangegeven dat ze $GEOD eind van het jaar op een of meerdere exchange willen listen. Gesprekken zijn al gaande.
Er is ook al een betalende klant

inmiddels zijn er meer dan 1200 miners. Dat merk je ook, want de performance van de plattegrond met miners wordt er niet beter op. Hier wordt aan gewerkt gelukkig

 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
Cave_Boy schreef op woensdag 31 augustus 2022 @ 20:06:
[...]
Beetje het idee je spreek met iemand af dat hij een uur heeft om eieren te halen en vervolgens voor het uur verstreken is ga je hierover klagen.
Als dat alles was wat er gaande was, dan was het geen probleem. Maar diegene is wel producten aan het verkopen. En nu een product verkopen, omdat je in de toekomst wel een keertje gaat vertellen wat het je oplevert, dat is toch een ander verhaal. Ik vind het dan ook wel makkelijk het af te doen met "ja maar we zeiden toch dat het hoog risico is". Elke investering in iets nieuws is hoog risico. Maar meestal is er iig een idee wat je ermee wil doen.

Anoniem: 315056

ik heb hem ondertussen dus geplaatst op het tuinhuis bij mijn ouders.
zit nu meestal ergens rond de 40 satellieten waardoor ik de maximum rewards van 48 GEOD tokens/dag ontvang.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Heb zelf een situatie die ik niet helemaal kan begrijpen.
Netzoals bij de Helium antenne heb ik een bliksem assertor ertussen gezet.
Bij de Helium antenne is het echt een minimaal verschil maar als je goed kijkt ... Ja er is een minimale daling.
Echter de Geodnet reageert contra. Sinds ik die ertussen heb is mijn gemiddelde van ongeveer 37 satellieten inmiddels gestegen naar 40. Nu las ik op Discord dat er ook een software update/ verbetering uit zou komen of is uitgebracht. Ik vermoed maar dat het daardoor komt. Vond het wel frappant. Wat me wel opvalt en dat is iets wat ik ook had verwacht is dat de signaal waardes iets lager zijn geworden. Mogelijk ooit moet ik een 2 weg versterker ertussen zetten? Heb alleen geen idee welke het dan zou moeten zijn.

@Anoniem: 315056 Mooie stijging van 24 naar 40

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Waarom zou je nu nog iets aanpassen aan je setting als je al ruim boven de 30 satellieten zit?
of verwacht je dat dit in de toekomst gaat dalen?

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op donderdag 8 september 2022 @ 08:08:
Waarom zou je nu nog iets aanpassen aan je setting als je al ruim boven de 30 satellieten zit?
of verwacht je dat dit in de toekomst gaat dalen?
Omdat er op een gegeven moment waarschijnlijk ook naar de signaalsterkte gekeken gaat worden (in de documenten zijn daar stukjes over te vinden). Over het algemeen als je de antenne gewoon keurig buiten hebt staan zonder belemmering is er niks aan de hand. Ik heb mijnes natuurlijk op een balkon gemonteerd en boven mij en achter de antenne is veel belemmering door de bebouwing.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
een dik uurtje terug kreeg ik plots een mailtje dat mijn Geodminer onstabiel was. Ik kwam thuis en alle lampjes op mijn Geodminer waren uit (ook het powerlampje). Stekker eruit en opnieuw erin. En ja alles ging weer aan. Vond na 15 sec wachten ook weer satellieten. Heb wel het idee maar dat weet ik niet zeker dat er andere software op mijn miner zit. Dus dat er mogelijk een update geweest is ofzo. Ben alleen niet zo slim geweest om de nummers te noteren. Dat heb ik nu wel gedaan.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Hier geen last gehad. Ik weet wel dat de software updates op dit moment nog niet automatisch gebeuren, maar alleen als er reden toe is, handmatig. Dat betekent dat er verschillende firmwares op miners zitten.
Het is de bedoeling dat dit later wel automatisch gebeurt.

mocht je nu vaker problemen ervaren dan kun je het beste via discord contact opnemen. Ze kunnen dan handmatig een andere firmware inschieten. Het is bekend dat sommige miners af en toe offline gaan.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
GEOD token is now available on Coinbase Wallet!
You can use Coinbase wallet to access GEOD token in Polygon network.
Tutorial coming soon.
https://coinbase.com/wallet

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Wat mij nu opvalt is dat de status van mijn miner ook op bepaalde momenten eventjes op idle staat. Kijk ik naar het oranje ledje op het apparaat dan doet deze keurig om de seconde knipperen (satelliet activiteit). Later is hij opeens weer actief.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Cave_Boy schreef op zondag 18 september 2022 @ 17:57:
Wat mij nu opvalt is dat de status van mijn miner ook op bepaalde momenten eventjes op idle staat. Kijk ik naar het oranje ledje op het apparaat dan doet deze keurig om de seconde knipperen (satelliet activiteit). Later is hij opeens weer actief.
waar zie je dat dan?

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Als je op de miner deatil pagina ziet zie je in het groen de status (groen is Active en rood is Idle.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
sinds 2 dagen heb ik niet meer de volledige beloning van 48 tokens.
ik kan nog niet echt achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Op het eerste gezicht heb ik geen idle momenten en zit ik met het aantal satellieten op zo'n 40 stuks...

is er een manier om de miner te monitoren?

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Heb zelf ook al gekeken of ik hem in een dashboard ofzo kon zetten maar zag dusver niks.

Wat mij wel opviel is dat als ik een ping lang aan heb staan naar het apparaat niet elke ping beantwoord wordt. er zijn toch wel wat ping pakketjes die verdwijnen. Het signaal met wifi etc is gewoon uitstekend.

 • benderke
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 01-03 22:36
** Het is niet toegestaan producten aan te bieden op het forum. Dat mag in dit geval op Vraag & Aanbod overig of op een ander platform. **

[Voor 79% gewijzigd door Taro op 23-12-2022 17:13]


 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Dit is niet de plek hiervoor
Daar hebben we Vraag en Aanbod voor

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Gister stond er wat meer wind naar mijn balkon. De paal is goed vast maar blijkbaar zat er toch een "tril" beweging in. Kreeg een melding dat de setup zelf onstabiel stond. Heb het idee dat hij hierin wel erg precies meet.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Inmiddels is de update doorgevoerd waarbij het aantal tokens wat je ontvangt niet alleen afhangt van de hoeveelheid satellieten, maar ook de hoeveelheid SNR.
Deze laatste moet meer dan 32 zijn.

In je console dashboard zie je nu ook de token reward rate staan

deze update is doorgevoerd om de kwaliteit van Geodnet te verhogen.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Ja ik merk het mijn coins zijn zoals naar verwachting gedaald. Door beton van de flat is het signaal geregeld een stukje zwakker.

Wordt nu rondkijken naar een kleine mini versterker. Iemand suggestie voor een bepaald model?

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Kun je hem niet ergens anders plaatsen?
Hoeveel loop je nu mis
Bij mij scheelt ca 2 tokens per dag. Komt door een boom.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op vrijdag 30 september 2022 @ 15:50:
Kun je hem niet ergens anders plaatsen?
Hoeveel loop je nu mis
Bij mij scheelt ca 2 tokens per dag. Komt door een boom.
Van 38 naar 22. Best wel een daling. Andere plek ... Niet in om mijn woning. Komt omdat er iemand boven mij zit (ook balkon). Een kleine versterker lijkt mij juist in dit geval net voldoende de waardes zijn net te zwak. Iemand suggestie?

Ik vraag me af welke frequentie range het systeem werkt.

[Voor 5% gewijzigd door Cave_Boy op 30-09-2022 16:54]


 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Ben benieuwd naar de resultaten als je er een versterker tussen hebt!
(Ik zou niet weten wat je hebben moet)

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Het blijft een hobby ding voor mij dus ik heb niet continu veel haast. Als ik een moment heb probeer ik er even in te lezen.

Volgens de pagina van Hyfix is de frequentie in de L band. https://cdn.shopify.com/s...ion_Rev3.pdf?v=1661716997

Plaatje:


Een standaard LNB versterker (gebruikt voor satelliet TV) werkt van 950 – 2150 MHz. Dus een LNB versterker zou in dit geval moeten kunnen toch? Ik vermoed wel dat deze retour geschikt moet zijn maar dat zijn "gelukkig" ook al veel versterkers in deze range. Het is geen SMA aansluiting maar een verloop kan wel.

Iemand een andere gedachte?

(Edit: Ik bedoel niet de standaard LNB versterker die de voeding uit de kabel haalt. Die zal vermoed ik niet werken (of je moet er een voeding opzetten. Daarbij is het goed opletten of de versterker op 50ohm werkt.).

[Voor 9% gewijzigd door Cave_Boy op 01-10-2022 07:41]


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:27
Lijkt mij niet dat hij retour geschikt moet zijn, het is éénrichtingsverkeer vanaf GPS naar jouw ontvanger.

Ik vraag me wel af of in zijn algemeenheid een versterker veel gaat helpen, en zeker of een breedbandige versterker gaat helpen. Is het probleem dat de signalen zelf te zwak zijn, of dat ze te zwak zijn in verhouding tot de ruis / stoorsignalen. Want dan helpt het weinig als je die net zo hard mee gaat versterken.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Sissors schreef op zaterdag 1 oktober 2022 @ 11:04:
Lijkt mij niet dat hij retour geschikt moet zijn, het is éénrichtingsverkeer vanaf GPS naar jouw ontvanger.

Ik vraag me wel af of in zijn algemeenheid een versterker veel gaat helpen, en zeker of een breedbandige versterker gaat helpen. Is het probleem dat de signalen zelf te zwak zijn, of dat ze te zwak zijn in verhouding tot de ruis / stoorsignalen. Want dan helpt het weinig als je die net zo hard mee gaat versterken.
Naja Dat retour geschikt zat ik juist aan te denken omdat er ook diensten mee gedaan kunnen worden en dan moet er volgens mij wel terug communicatie.

Was bij de kringloop en in de oude elektronica bak zag ik nog een versterker in verpakking liggen. Voor 1,50 meegenomen.

Kan 20mhz - 4000Mhz aan. Met USB voeding. Maar is SDR. Is met 2 SMA aansluitingen. Straks even testen.

Linkje naar de data sheet: https://www.nooelec.com/s..._datasheet_revision_1.pdf

[Voor 6% gewijzigd door Cave_Boy op 01-10-2022 11:29]


 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
de AMA van afgelopen 6 oktober geeft weer weer info over de status van het project, onder andere over de mogelijkheid van te veel miners op dezelfde plek.
Q: It seems that there is some potential for overcrowding.
How does Geodnet plan to handle this?

A: Overcrowding at scale, something like helium in some areas, not all areas obviously, is really
tough.
Overcrowding is really a lose-lose for both the network and the minor. The network loses because it
issue tokens devices that are not adding value.
Miners lose because the values, the token that the other good miners or better located miners have add.
And if a miner is late to an installation for hardware delays or whatever, then they can get screwed.
They buy the minor.
It comes late, then the region is already overcrowded.
It's not a good scenario.
But first and foremost I want to say Geodnet does not have an overcrowding problem.
Right now the only area we're actively addressing is places where we've seen someone set up a couple
of miners at a single location.
We've reached out to those locations and let them know, hey, only one miner is going to earn tokens.
And most of the time, it's just someone getting ready to deploy minors at additional locations, but they
power them all up and started them at one location.
So that's the only thing that we're actively working on and “phishing” in those cases.
There are areas where we're getting closer to full, such as in Romania and the Netherlands, but there's
no overcrowding today.
And especially since we've been still working through improvements to quality both on our side and as
well as some of the installations.
Another really important point for this whole AMA is we're going to start awarding basically air-dropping a
location NFT to existing miners that perform well consistently.
That NFT will guarantee that as long as the miner is operated at that location, it will never share its
rewards with other miners due to overcrowding.
It will always be eligible for the maximum base reward rate.
So in the future, miners without that location NFT may be subject to reduced rewards in areas with
overcrowding.
That's really our direction, to make sure that we prevent overcrowding and to reward people who are
early and get miners set up that work well and are stable.
Bron

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Ah mooi bericht.

Heb nu enige tijd gekeken en ik haal niet meer de 38 a 40 die ik eerder haalde. Maar met ongeveer 5 lager vind ik het ok. Is niet ideaal maar heb nu geen andere optie.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55


Langzaam maar zeker lijkt het wel te stijgen (staat op de all stand). De waarde van 0,05 euro is natuurlijk eigenlijk niet een vetpot maar bedenk dat als je de GEOD "schotel" netjes hebt geplaatst zodat je niet teveel storing van andere gebouwen enzo hebt je richting de 35 - 40 GEOD per dag kunt binnen halen. Dan kom je dus uit op ongeveer 1,75 euro - 2,00 euro.

Zit zelf nog te kijken wat de beste / snelste optie is om het te verplaatsen naar een wallet die ik ook makkelijk naar mijn eigen rekening kan doen.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Met de waarde van nu levert mijn miner ruim €2,40 euro per dag op.
Uiteraard kijk ik naar de lange termijn. Wel benieuwd wat er met de prijs gaat gebeuren als hij op een exchange komt.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Geodnet heeft een paar updates gegeven via een nieuwsbrief:

Paar stukjes die ikzelf wel interessant vond:


This week the GEODNET California team did driving testing of GEODNET while using the latest Quectel LC29H firmware in Rover mode. The results show a huge benefit of RTK with GEODNET. Without GEODNET, while parked, the position variation is more than 2 meters. After feeding GEODNET data into the LC29H, the performance improved to 2cm. Further real-time driving comparisons were done using a Septentrio Mosaic running RTK as reference. The results were also very very good. GEODNET will enable truly low-cost precision like no other network on the planet.Token Distribution Changes: More for Miners!

The original token distribution outlined on the GEODNET website has been updated to increase the share of mining rewards. The new distribution includes a specific mining allocation of 35% and this is anticipated as more than enough to reach Burn-Mint Equilibrium, where rewarded tokens are actually re-circulated tokens fueled by revenue.

Anoniem: 315056

Cave_Boy schreef op dinsdag 18 oktober 2022 @ 07:36:
[Afbeelding]

Langzaam maar zeker lijkt het wel te stijgen (staat op de all stand). De waarde van 0,05 euro is natuurlijk eigenlijk niet een vetpot maar bedenk dat als je de GEOD "schotel" netjes hebt geplaatst zodat je niet teveel storing van andere gebouwen enzo hebt je richting de 35 - 40 GEOD per dag kunt binnen halen. Dan kom je dus uit op ongeveer 1,75 euro - 2,00 euro.

Zit zelf nog te kijken wat de beste / snelste optie is om het te verplaatsen naar een wallet die ik ook makkelijk naar mijn eigen rekening kan doen.
waar zie jij die stijging :D ?

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
discord:
IMPORTANT NOTICE REGARDING TOKEN REWARDS !!!

Due to the huge fluctuations in the Polygon net fee, the token reward process is suspended.
We are working under high pressure to find a better solution to solve this problem.
The token reward will resume in two days.
All miner tokens are safe.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Zoals het er staat lijkt het langzaam aan te stijgen. Ja het is al een aantal momenten iets hoger maar ook lager geweest maar globaal gezien lijkt het wel langzaam aan iets meer te worden.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Vandaag hier behoorlijk wat meer wind. Ik kreeg wat voor mij inmiddels niet meer verassend is een mailtje dat mijn station onstabiel stond.

Persoonlijk vind ik deze mededeling wel erg snel. Ik vermoed dat dit door de vele windtrillingen dat dit gebeurd. De antenne zelf is gewoon stabiel en zie ik niks mee gebeuren. Alles zit ook echt stevig vast (ook nagelopen). De GEOD's komen ook gewoon binnen.

Aan de ene kant fijn die gevoeligheid andere kant ook weer niet.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
ik vraag me af of het de wind was en niet iets bij Geodnet zelf.
als ik andere miners aan klik zie ik precies dezelfde offline periode.
het heeft ook geen invloed gehad op het aantal tokens.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
PhRiXoS schreef op woensdag 2 november 2022 @ 08:10:
ik vraag me af of het de wind was en niet iets bij Geodnet zelf.
als ik andere miners aan klik zie ik precies dezelfde offline periode.
het heeft ook geen invloed gehad op het aantal tokens.
afgelopen nacht wederom een hikje geweest.. maar geen invloed om mining

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
er komt een nieuwe miner aan (januari) welke tot 2x het aantal dagelijkse tokens kan minen
Geodnet has introduced a new miner that mines x2 Geod Tokens, the MobileCM Triple-Band.
The new miners track an additional 6-bands of GNSS satellites increasing the total tracked bands from 6-bands (standard dual-band MobileCM miner) to 12-bands (new triple-band MobileCM miner). The details of exactly which Satellite signal bands are tracked is available on the product datasheets. The additional bands allow MobileCM stations to be compatible with popular Ublox dual-band receivers as well as older legacy equipment in the field

Existing dual-band miners can be upgraded to triple-band by installing a miniPCIe card and upgrading the miner FW. The existing outdoor antennae works without change. The outdoor antennae supports all 12-bands.
voor bestaande miners is een upgrade kaart te koop
https://eugeo.io/product/tri-band-upgrade-card/

ik zit er sterk aan te denken om deze upgrade uit te voeren

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op maandag 21 november 2022 @ 10:58:
er komt een nieuwe miner aan (januari) welke tot 2x het aantal dagelijkse tokens kan minen


[...]


voor bestaande miners is een upgrade kaart te koop
https://eugeo.io/product/tri-band-upgrade-card/

ik zit er sterk aan te denken om deze upgrade uit te voeren
Ik vind het lastig. Prijs is een mwa... Maar ik vraag me nog wel af wat er momenteel overheen gaat. Dusver zijn er wel enkele projecten aangegeven en sommige delen schijnen ook te werken maar iets van Nederland aan projecten op meer precisie na is er nu nog niet. Nu staat dit ook niet op de roadmap maar dit begint bij mij wel een beetje te wringen. Heb steeds meer het idee van is dit een bubbel die steeds groter gemaat wordt terwijl het niet zo groot is?

Nog niet gekeken maar kun je die upgrade kaart met GEOD tokens betalen ? :*)

Extra vraag: Moet hier een andere extra antenne voor? Het is een triple band namelijk. Er zit op de kaart ook een antenne aansluiting.

[Voor 6% gewijzigd door Cave_Boy op 21-11-2022 15:56]


 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Cave_Boy schreef op maandag 21 november 2022 @ 15:54:
[...]


Ik vind het lastig. Prijs is een mwa... Maar ik vraag me nog wel af wat er momenteel overheen gaat. Dusver zijn er wel enkele projecten aangegeven en sommige delen schijnen ook te werken maar iets van Nederland aan projecten op meer precisie na is er nu nog niet. Nu staat dit ook niet op de roadmap maar dit begint bij mij wel een beetje te wringen. Heb steeds meer het idee van is dit een bubbel die steeds groter gemaat wordt terwijl het niet zo groot is?

Nog niet gekeken maar kun je die upgrade kaart met GEOD tokens betalen ? :*)

Extra vraag: Moet hier een andere extra antenne voor? Het is een triple band namelijk. Er zit op de kaart ook een antenne aansluiting.
als je geod omwisselt en dat dan vervolgens naar Binance stuurt kun je betalen met je binancekaart.. maar beetje omslachtig.

je hebt geen andere antenne nodig.

Bij Hyfix kost ie 149 dollar, ex verzendkosten en invoerkosten.
Bij Eugeo kost hij 202 euro ex verzendkosten (verstuurd uit eu)

welke projecten er nog meer komen weet ik niet. Maar ik heb het idee dat het nu al meer is dan bij Helium>
toekomst zal het uitwijzen. Maar 200 euro voor dubbele tokens.... is toch mooi (als je het geld kan missen)

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
verzendkosten bij Eugeo zijn 17,50

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Ik heb ook wel het idee dat het meer is dan bij Helium maar Helium is momenteel nog net geen negatief bedrag.

Dit is hoe ik het merk wel aan stijgen.
Vraag me alleen af of ze niet straks weer een andere zender erin gaan doen en je dus weer opnieuw apparatuur moet doen veranderen. Natuurlijk heb je ook iets als vooruitgang etc maar persoonlijk vind ik dit toch vrij snel.

@PhRiXoS Heb je hem al besteld? Ben wel benieuwd maak je foto's?

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Ik heb hem nog niet besteld. Ik lees me nog wat meer in de komende tijd

Anoniem: 315056

die upgrade kaart ga ik toch niet kopen.. lijkt me een manier van hun om nog wat easy fast money uit onze zakken te halen.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Anoniem: 315056 schreef op dinsdag 22 november 2022 @ 21:26:
die upgrade kaart ga ik toch niet kopen.. lijkt me een manier van hun om nog wat easy fast money uit onze zakken te halen.
tja.. als je dat denkt zou ik alles gewoon verkopen. Loop je geen risico.
er is altijd een kans dat het project mislukt. alles hangt af van betalende klanten.

bij de waarde van de token op dit moment is de terugverdientijd ongeveer 2 maanden (en als je alleen rekent met de extra tokens, 4 maanden). Dat is opzich een prima investering waarbij het verlies bij falen nog wel te overzien is

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Vandaag al vier emails ontvangen dat mijn miner unstable is.
Dit is niet zo. Probleem ligt bij geodnet zelf. Hier wordt aan gewerkt
Mining van tokens is niet onderbroken overigens

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Inmiddels heb ik ook een behoorlijk aantal van die mails mogen ontvangen.
Ben even aan twijfelen of ik de upgrade ga nemen.

Apparaat gaat goed voor zijn plek. Vraag me alleen af of dit niet weer over een half jaar is. Dan blijf je zo aan de gang. Ik heb ook een GPS en die kan met gemak 24 of 36 kanalen aan. Modernere kunnen met gemak meer aan. Een kleine upgrade met verdubbeling klinkt dus leuk maar techniek van aantal kanalen vind ik vrij laag.

Heeft iemand nog een mooie snelle manier van GEOD omzetten gevonden? Ik zit zelf nog via een omslachtige manier met Metamask. Vind zelf minder dat je niet vrij gemakkelijk rechtstreeks kunt doen met omzetten. Maar dat is met erg veel muntjes.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Naar wat zet jij GEOD om?
Ik denk dat ik zelf wacht tot er een exchange is die de token heeft

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op zaterdag 26 november 2022 @ 11:28:
Naar wat zet jij GEOD om?
Ik denk dat ik zelf wacht tot er een exchange is die de token heeft
Daar wacht ik ook op. Geduld is schone zaak ...

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Ik heb de upgrade kaart toch nog besteld met de BlackFriday deal.
Het is een gok. volgend jaar zal uitmaken of Geodnet een blijvertje is of niet.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op donderdag 1 december 2022 @ 09:08:
Ik heb de upgrade kaart toch nog besteld met de BlackFriday deal.
Het is een gok. volgend jaar zal uitmaken of Geodnet een blijvertje is of niet.
Je bent niet de enige ik heb met schuiven van de opgeleverde coins (coins naar andere coins etc).. daarmee de kaart betaald. Had nog deel over ook.

Heb zelf via buiten EU besteld omdat toen ik het deed de EU pagina niet werkte maar half uur later jammer genoeg wel.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Cave_Boy schreef op donderdag 1 december 2022 @ 09:11:
[...]


Je bent niet de enige ik heb met schuiven van de opgeleverde coins (coins naar andere coins etc).. daarmee de kaart betaald. Had nog deel over ook.

Heb zelf via buiten EU besteld omdat toen ik het deed de EU pagina niet werkte maar half uur later jammer genoeg wel.
je hebt hem bij Hyfix besteld dan?
ik bij Eugeo

als de waarde van de tokens enigszin gelijk blijft en de opbrengst inderdaad verdubbeld dan is de terugverdientijd maar 2 maanden.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
vannacht weer een dip geweest. dit keer heeft het wel invloed gehad op mining. minimaal gelukkig.
groeikrampen?

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op zondag 11 december 2022 @ 11:01:
vannacht weer een dip geweest. dit keer heeft het wel invloed gehad op mining. minimaal gelukkig.
groeikrampen?
Niks gemerkt dit keer.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
We are currently testing a new data quality analysis feature.
It seems that this new feature is causing the problem.
The exact cause is still under investigation.
The feature is disabled now.
All effects during the analysis period on the reward rate will be restored.
So there will be no impact on miner rewards or consideration for NFT.
the whole team apologizes for the uncertainty during the network outage and the delayed notification.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Vandaag 26 extra tokens ter compensatie van de storing afgelopen week
Er zijn inmiddels al enkele nft's uitgedeeld

 • Zenomyscus
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 08:18
Zijn de tokens ook zonder miner te verkrijgen? Worden ze al ergens verhandeld?

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Zenomyscus schreef op donderdag 15 december 2022 @ 22:24:
Zijn de tokens ook zonder miner te verkrijgen? Worden ze al ergens verhandeld?
ze staan nog niet op een exchange. verwachting is dat dit Q1 2023 zal gebeuren.
je kan wel een tokenswap doen via bijvoorbeeld Metamask

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
PhRiXoS schreef op donderdag 15 december 2022 @ 22:06:
Vandaag 26 extra tokens ter compensatie van de storing afgelopen week
Er zijn inmiddels al enkele nft's uitgedeeld
ik dacht dat het eenmalig zou zijn, maar vandaag weer 26 extra tokens ontvangen

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Ben ook verbaasd zie dat ik ook weer heb mogen ontvangen.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Cave_Boy schreef op vrijdag 16 december 2022 @ 17:59:
Ben ook verbaasd zie dat ik ook weer heb mogen ontvangen.
Helaas vandaag niet meer :+

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
Kon ook geen feest blijven. Ben ondertussen wel aan aftellen naar de upgrade... Duurt nog effe maar ja wel benieuwd.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Cave_Boy schreef op zaterdag 17 december 2022 @ 14:29:
Kon ook geen feest blijven. Ben ondertussen wel aan aftellen naar de upgrade... Duurt nog effe maar ja wel benieuwd.
de eerste batch van 500 kaarten zijn vanuit de fabriek verstuurd naar de US en EU

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Zo te zien heb ik een NFT ontvangen voor mijn miner. Het ID is nog niet beschikbaar
Het is te zien in de console. Daar is nu ook te zien hoeveel procent je miner effectief is.

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op vrijdag 23 december 2022 @ 08:24:
Zo te zien heb ik een NFT ontvangen voor mijn miner. Het ID is nog niet beschikbaar
Het is te zien in de console. Daar is nu ook te zien hoeveel procent je miner effectief is.
Heb nog geen NFT maar zal wel binnenkort komen. Zie wel op de kaart nu van die Hexagons. Ben nogsteeds alleen:-)

 • Cave_Boy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 07:55
PhRiXoS schreef op vrijdag 23 december 2022 @ 08:24:
Zo te zien heb ik een NFT ontvangen voor mijn miner. Het ID is nog niet beschikbaar
Het is te zien in de console. Daar is nu ook te zien hoeveel procent je miner effectief is.
Heb even meer gelezen over de NFT. Dee ga ik naar verwachting niet behalen omdat daar mijn locatie van de antenne niet goed genoeg voor is. 98% is best hoog percentage om te behalen. Aangezien ik de antenne alleen op balkon kan doen heb ik altijd wel een bepaald verlies. Zit nu gemiddeld rond de 80%.

 • PhRiXoS
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-03 12:03
Cave_Boy schreef op zaterdag 24 december 2022 @ 05:39:
[...]


Heb even meer gelezen over de NFT. Dee ga ik naar verwachting niet behalen omdat daar mijn locatie van de antenne niet goed genoeg voor is. 98% is best hoog percentage om te behalen. Aangezien ik de antenne alleen op balkon kan doen heb ik altijd wel een bepaald verlies. Zit nu gemiddeld rond de 80%.
Je hebt gelijk
Ik red het ook net niet denk ik.
Het is 95% bij mij
Pagina: 1 2 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee